Alter Ego
1 megosztás

A férfijog nem emberi jog?

Megdöbbentő jogtiprással és agresszióval találták szembe magukat “testvér lapunknak” az avoiceformen.com-nak az aktivistái, amikor egy plakát-kampánnyal igyekeztek állást foglalni a férfigyűlölet ellen. A kampányban egyúttal olyan társadalmi problémákra is szerették volna ráirányítani a figyelmet, mint például a hajléktalanná válás és az öngyilkosság kockázata, mely problémák leginkább a férfiakat sújtják. A kialakult társadalmi állapotok miatt szerették volna hangsúlyozni, hogy miközben a feminista elveket követő társadalom minden tekintetben kiemelt figyelmet fordít a nők jogainak érvényesítésére, a férfiak szociális védelem nélkül maradnak és egyre erősebb férfiellenesség, sőt egyfajta legalizált férfigyűlölet kezd elhatalmasodni.

A Voice For Men egyik plakátján a következő feliratok olvashatóak: “Ugye, soha nem gyűlölnéd a nőket? Nem, hiszen egy tisztességes ember vagy. Ugye, soha nem gyűlölnéd a férfiakat? Ugye? A férfiak jogai  emberi jogok!” –  A plakátok vancouveri kihelyezése során döbbenten vették tudomásul, hogy a kampányanyagokat szervezett módon rongálják, amely cselekménnyel kapcsolatban több ízben rendőrségi bejelentést is tettek. Segítséget annak ellenére sem kaptak, hogy a plakát-kihelyezések helyszínein rendszeresen feminista indíttatású vandálok  jelentek meg. Egy esetben a fanatizált 20-30 fős csőcselék linóleumvágókkal (borotvaéles késekkel) hadonászva szaggatta a nyomtatványokat és így tartották rettegésben a plakátragasztással megbízott munkást.

Az ügy napokon át tartó visszhangot produkált mind a feminista, mind a férfijogi sajtóban. Amíg a feministák olyan hazugságkampányt indítottak, amelyben megpróbálták a Voice For Men kampányát nőellenessé magyarázni, addig egy férfijogi aktivista így nyilatkozott a sajtónak: “Az a probléma, hogy miközben arra szocializáljuk az embereket, hogy egy nőt megütni az egyik legnagyobb bűn, viszont egyúttal a férfiak ellen uszítunk, mondván, hogy “gyűlölni való patriarchák”. Tarthatatlan az efféle kommunikáció! Láthatjuk, hogy hová vezetett.” A Voice For Men egyik újságírója az ügyről írott cikkében sietve leszögezte: “A rendőrség efféle inkompetens hozzáállása, alkalmatlansága egyenesen zöld utat ad a csőcseléknek, hogy eluralkodjon Vancouverben, aminek az egyetlen előfeltétele csak annyi, hogy ellenezzék a fiúk és férfiak jogait.”

A fejlemények utóbb megkérdőjelezhetetlenné tették a Voice For Men kampányának indokoltságát, hiszen úgy tűnik, hogy a férfiak jogai valóban nem alapvető emberi jogok többé.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
1 megosztás


8
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
4 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
4 Hozzászólások szerzői
NaooohgyiKodoborosta Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Belleville
Újságíró

fanatizált barmok, már elnézést a kifejezésért. De ahogy a Nők lázadása facebook oldalát elnézem mi se állunk ettől messze…

Kodo
Újságíró
Kodo

Egyáltalán nem állunk messze. Itt Magyarországon is simán lehurrogják ha valaki a férfiak egyenlö jogaiért mer szólni. Ahol a feminzmus már államvallás, ott nyilván még másabb a helyzet.
Csak egyetlen példaként vegyük az itteni CSBE ügyet.
Egyesek szerint egyenesen eretnekség és a nökkel szembeni diszkriminatív gondolat ha szóba kerül, hogy a férfiakat is illesse meg az eröszakok elleni védelem.

hgyi
Szerkesztő

Én nem tartom jónak ezt az irányt – női jogok/férfi jogok. Ez rég rossz, ha ebben gondolkodunk. Emberek vagyunk, nők és férfiak.
Lassan eljutunk odáig, hogy lesz egy Btk férfiaknak és lesz egy nőknek? És lesz egy Alkotmány nőknek és egy férfiakna?
Hová vezet ez a feminista-gerjesztmény? Felmérték a következményeket? Esetleg belegondoltak kicsit? Szerintem nem. Egyre inkább az az érzésem, hogy őket senki nem érdekli, kizárólag egy “majd-én-megmutatom” öncélú ciklusban vannak.

Kodo
Újságíró
Kodo

Kvázi már van külön Alkotmány nöknek és férfiaknak.
Benne van – éljen az egyenlöség, de a nōknek adható külön kedvezmények és elōjogok lehetöségével.
Így aztán ez érezhetö az ebben a szellemben hozott törvényeken is.

Nem érvényes és nem müködik már az emberi jogok mindenkire kötelezöen érvényes elve.

A kōvetkezményeket felmérték Hgyi és pontosan azok a kitüzött, elérendö céljaik.

Kodo
Újságíró
Kodo

” Tarja Halonen, Finnország előző miniszterelnöke (lásd az alábbi képen) egy óvodában tett látogatása során arról kérdezgette a köré gyűlő gyerekeket, ki mi szeretne lenni. A lelkesen csacsogó gyerekek közt megpillantott egy hallgatag, félrehúzódó kisfiút, akit fel szeretett volna vidítani. – Hát te nem szeretnél miniszterelnök lenni? – kérdezte lelkesen a már 12 éve az ország élén álló Halonen asszony.

– De hát a fiúk nem lehetnek miniszterelnökök! – mondta keserű öntudattal a skandináv kisfiú. ”

http://nokert.hu/index.php/ni-arckepcsarnok/politikusok/1084-rokonok-avagy-a-finn-magyar-nemi-egyenjogusagrol#comments

Belleville
Újságíró

én is találkoztam hasonló sztorival egyik spetrumos feminista műsorban még hosszú évekkel ezelőtt, amikor az elnöknő kislánya kérdezte meg, hogy lehetnek-e férfiak miniszterelnökök.

Kodo
Újságíró
Kodo

Ezek olyan diadalhimnuszos izék. Tiszta szocreál.
Hú mi lenne ha kislány mondana ilyet…
Annak is örülnének ugyanennyire? Az vajon mit jelezne szerintük?
Egyenlö elbírálás… hümm.
Ennyit az egyenjogúsági gondoltavilágukról és az igazságérzetükröl.
Tipikusan feminista világlátás.

Naooo
Olvasó
Naooo

“JÓ TANÁCS

Két somogyi ember hajt egy szekéren hazafelé valahonnan messze fuvarból.

– Hát Miska, megverted-e már a feleségedet? – kérdi az öregebbik.

– Nem én még.

– Pedig azt meg kellene ám tenni; mert azt tudod, hogy az asszony verve jó. Hány hónapja már, hogy elvetted?

– Három.

– Ahol van ni! Már annyi ideje, aztán még egyszer sem verted meg. Pedig ha eleinte hozzá nem szoktatod, hát később majd aztán nem hagyja ám magát megverni; menmeg később majd ő ver meg téged.

– De ha nem adott rá még okot.

– Dehogy nem adott; csak keresd. Hát most mindgyá’ ahogy hazamegyünk, ott lesz az ok. Ha nyitva találod a kaput, akkor verd meg azért, hogy minek hagyta nyitva? bemehetett volna valami tolvaj rajta; ha pedig csukva találod, akkor verd meg azért, hogy mért nem várta az urát?

– Má’ úgy teszek hát. Ugyancsak jó, hogy mondta kee, Pista bátya.”