Borisz
0 megosztás
Címkék:

Egy gondolat – Az egyenlőségről

Legyenek egyenlő számban a vörös hajú nők és a férfiak!

Miért, talán egy vörös hajú nő nem ér annyit, mint egy férfi? Na! Tessék! Hát ha ér annyit, akkor egyenlő arányban is kell képviselnie magát a társadalomban, nem igaz? Vagy ez eszetekbe se jutott, rohadt patriarchák? Le a vöröshajúnő-elnyomással! Nézzetek nyugatra, ott már ezer és ezer civil szervezet van erre (jó, nincs, de az most nem mindegy?), csak mi vagyunk lemaradva, itt a balkáni vidék legszélén, a Boszporusz és a tajga között félúton!

Oké, az a bajotok, hogy a vörösek csak egy szeletét adják a társadalomnak? Tessék! Akkor legyenek egyenlő számban a vörös hajú nők, és a vörös hajú férfiak!

Ja, hogy abból nincs annyi? Hát, ez már nem a mi bajunk, fiúkák! Bocsi! Fel kéne zárkózni! Talán olyan nagy dolog a hajatokat vörösre festeni? Nos, akinek ennyit nem ér meg a társadalmi egyenlőség, az menjen szépen a konyhába, ahová régen (nem, várjál! még ma is!) a nőket száműztétek száműzitek! Nincs szükségünk olyan férfiakra, akik a társadalmi szerepvállalásért minimális áldozatot sem tudnak hozni! Nekünk bezzeg sikerült, mi akár többször is átfestjük a hajunkat egy héten, pedig azt hiszitek, az leányálom? (És egyébként sokba is kerül, érdekes, hogy a rohadt macsó államotok ezt mennyire vonakodik támogatni!)

Na és mi a helyzet a vörös hajú, műkörmös személyekkel? Vagy akinek műkörme van, az már nem ember? Neki nem jár választójog?

Most ne gyertek azzal, hogy a férfinak műkörme aztán már végképp nincs – miért ne lehetne, ha Freddy Krugernek és Ollókezű Edwardnak belefért, akkor ti miért vagytok ilyen szégyenlősek? Ennyire megy ez a keménycsávós erőlködés? Tök szánalmas! Vérciki! Freddy Krueger félkézzel elintézne titeket, mellesleg!

Értsétek meg, mi nem hatalmat akarunk! Mi egyenlőséget akarunk, és azt, hogy ezért ti hozzatok végre valamilyen áldozatot! Mi egész eddig áldozatok voltunk!

Bezzeg a régi szép időkben ezt nem kellett magyarázni!

Hová lettek az Igazi Férfiak?

Post Author: Borisz

Borisz
Informatikus, amatőr újságíró, lélekbúvár, párkapcsolati tanácsadó. Szabadidejében kifejezetten szeret utazni, ezért évek óta ki se mozdul a városból, és nézi, hogy mikor lesz szabadideje. Megrögzött ateista. Nőtlen, de nagyon szereti a nőket, minden látszat ellenére.
f Facebook
0 megosztás


22
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
7 Egyéni hozzászólás
15 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
6 Hozzászólások szerzői
bfhgyiAlter EgoNN12Borisz Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Belleville
Újságíró

:) megyek szétnézek a fürdőszobában, hátha találok vörös hajfestéket, és holnap elmegyek műkörmöshöz, mert én FEMINISTA férfi hajlandó, ismétlem hajlandó vagyok meghozni az áldozatot. ÉS vegyétek tudomásul ti dinoszauruszok, hogy igen is egy igazi férfi így néz ki, ahogy én fogok kinézni holnap estére…

NN12
Olvasó
NN12

Ez valami elvetemülten beteges humor. :D (De válság esetén akár meg is élhetnél ilyenek írásából)!Javaslom inkább a vörös haj és a műköröm helyett ezt az irányvonalat (mai csajoknál jobban beválik) :)

http://4.bp.blogspot.com/_NO2UOMMYKZ0/SONheaFZobI/AAAAAAAABZE/irTylcUvfpY/s400/Emo+Boys+Fashion.jpg

Belleville
Újságíró

ez nem vicc, mi Borisszal vörös hajú nőkért harcoló feministák lettünk. Csak gondolj bele néhány ténybe:

-mennyivel kevesebb hajfesték készül vörös hajú nőknek, mint a többi hajszínnel rendelkezőknek,

-mennyivel kevesebb hajfesték reklám szól róluk,

-mennyivel nagyobb valószínűséggel vannak kitéve bikatámadásnak (irtsd a bikákat, hogy azzal is védd a vöröshajú nőket, ez az egyik projektünk címe),

-iskolákban mennyire lekezelik a vörös hajú szeplős kislányokat,

-és később pedig vad csábítónak titulálják, őket, ha felnőnek.

-talán a szexipar az egyetlen, ahol számarányuknak megfelelő arányban képviseltek, mindenütt alul reprezentáltak.

-és egyedül Írországban bevett gyakorlat, hogy a férfiak hajszíne is vörös.

Ezek után ki mondaná azt, a szervezetünkről, hogy egy rossz vicc…:)

NN12
Olvasó
NN12

A cikkhez tartozó kép honnan van? Piszok jó, már-már művészi kicsit.

Alter Ego
Szerkesztő

Ha a kép főlé viszed a kurzort, akkor a lent megjelenő linkből látszik, hogy a flickr képmegosztóról van beszúrva. A felbukkanó szövegben pedig ott van a kép címe, közzétevője. Ha kattintasz, akkor nagyobb méretben is láthatod.

NN12
Olvasó
NN12

Köszi, megvan. Vannak még jó fotók tőle.

NN12
Olvasó
NN12

“pont múltkor beszélték a srácok az edzőteremben, hogy mennyire gáz, hogy a mai fiatal lányok milyen srácokkal állnak össze, akik szinte cicanadrág szerű farmerban tolják, holt vékonyan. :) Szóval konszolidálódott. Hát régen azért volt emo együttes, Olaszországban emok elleni törvény, az iszlámban az emok kövezése, és hasonló jó dolgok.”

Ne is mondd, én is hallgatom eleget, úton útfélen ezek a panaszok mennek. No, ennyire nem gondoltam bele. Az emo is szűk cicanadrágos meg a többi fajta is.

De akkor ha szegény emok ekkora erővel el voltak/vannak nyomva talán őket is lehetne támogatni (hátha hálásabbak lennének mint a rossz feministák) :D

Belleville
Újságíró

de a logikai baki ebben ott van, hogy az emok tudatosan vállalják fel a szubkultúra szerepüket, lázadás minden vonása annak a stílusnak, mainstreetbe állítani olyan, mint a virágot leszakítani és hazavinni vázába, szóval elhervad, de a vörös hajú nők esete más, öket elnyomja a többségi társadalom, holott csak arra vágynak, hogy annak megérdemelt haszonélvezői lehessenek.

NN12
Olvasó
NN12

Technikai kérdés az adminnak:

Aki a trolltartóban kommentel (látom lehet) és azt ír, amit kedve tartja, ám valahogy szerintetek mégsem fog valami stimmelni benne, az törlődik onnan is, vagy átkerül egy másik (tegyük fel a trolltartó megvédését hivatott), újabb trolltartóba?

Komoly a kérdésem! (Minden látszat ellenére)

hgyi
Szerkesztő

El tudok képzelni olyan tartalmat, amely véglegesen törlődhet.

Belleville
Újságíró

vagy vécé elven működik, azt is le kell húzni, ha megtelik :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

comment image