Borisz
0 megosztás

Egy gondolat – A Legitim Vallás

Tegyük fel, hogy a hátad mögött áll egy sárkány!

Mindig, amikor megfordulsz, eltűnik. Nem akarja, hogy lásd. Amikor tükörrel vagy kamerával vagy egyéb módon magad mögé nézel, mindig eltűnik. Ha annyira gyorsan fordulsz meg, hogy egy sárkány annyi idő alatt képtelenség, hogy eltűnjön, akkor is mindig eltűnik. Ha hátrálni kezdesz a fal felé, hogy majd hátha beleütközik, és végre megtudod, hogy ott van, vagy köveket dobálsz magad mögé, hogy hátha valamelyik máshogy pattan vissza – hiába, hiába, hiába. Nem tudod meg. Úgy viselkedik, mint aki nincs ott.

De ott van.

Te ebben hiszel. Megcáfolni nem lehet, hiszen ki tudja, vajon nincs-e ott tényleg, amikor nem tudhatsz róla? Nem tudhatjuk, mondod sokat sejtető arccal, és hiszel benne, hogy ott van.

Az ilyen hitre alapozott vallást nevezem én legitim vallás-nak, hiszen minden okod megvan rá, hogy higgy a sárkányban. Ha valamit nem leh

et megcáfolni, te pedig hinni akarod, csak tessék! Még akkor is tiszteletben fogom tartani, ha időközben egyre valószínűbb, hogy nincs mögötted semmilyen élőlény. Ez a hited, hát akkor ez a hited.

Ide sorolom az istenhitek többségét.

Megint más a helyzet azokkal a dolgokkal, amikor az alapelv úgy hangzik, hogy a sárkány AZ ORROD ELŐTT van. Ebben már nehezebb hinni, hiszen akkor látnád (a láthatatlan sárkány nyilván az előző rovatba tartozik).

De ha elég erősen hiszed, hogy márpedig az ott van, akkor mondhatod a többieknek, hogy te igenis látod, és ebben tér el a dolog az előző foldertől: ha a többiek elhiszik, hogy te érzékelsz valamit, akkor minden okés. Magadat ugye könnyedén meg tudod győzni, ha igazán akarod; kicsit el kell szakadni az érzékeidtől, de hát cserébe milyen szép lesz a világ. A többiek véleményét pedig állhatatos munkával le kell bontani és újraépíteni: mi valóság, mi nem az, hogy mondhatod az egyikre, hogy igen, a másikra, hogy nem, hogyan definiálnád a sárkányt, nalátod, akkormeg, mindenkinek megvan a saját, neked nincs sárkányod, nekem van, slussz-passz. Ez a csaláson és hamis vitatechnikán alapuló rendszer jellemzi az illegitim vallásokat. Lebuktathatók, de minek, hagyod inkább a p*csába.

Én ide sorolom példul az aurafotózást (amikor a hátizsákomnak is látszik az aurája), a kiai mastert (ami sajnos csak készséges ellenfél ellen működik), a horoszkópot (amiben pont annyi a kivétel, hogy teljesen random legyen), meg a többi ilyen népszerű hamis elméletet.

És van egy harmadik csoport.

Ezeket hívom én agresszív-illegitim vallásnak. Amikor akár tudhatnám is, hogy nincs előttem sárkány, de becsukom a szemem, hogy ne kelljen tudnom, ÉS mindenkit, aki a nemlétéről magyaráz, megvádolok azzal, hogy szándékosan hazudik. Tehát megfordul a hívő-hitetlen rend, megfordul a bizonyítási teher, megfordul az alperes-felperes viszony: az egész világot gyűlölöm, hiszen el akarják venni tőlem a sárkányomat. Ami nekem jogosan jár. És ott van, mert tudom, hogy ott van. És mindenki az ellenségem, amíg nem tudja bizonyítani (márpedig a szememet nem nyitom ki), hogy nincs ott a sárkány, sőt, ha bebizonyítja, akkor el akarom pusztítani, mert egy vitapartner élete közel sem ér annyit, mint a hitem szilárdsága. Az mindenek felett áll.

Barátra és ellenségre osztom a világot. Aki látja a sárkányt, az szövetséges, a többieket pedig el kell pusztítani, vagy meg kell vakítani, hogy ők is jól lássanak végre.

Amit ide sorolok, azt szerintem kevesen sorolják máshová.

Post Author: Borisz

Borisz
Informatikus, amatőr újságíró, lélekbúvár, párkapcsolati tanácsadó. Szabadidejében kifejezetten szeret utazni, ezért évek óta ki se mozdul a városból, és nézi, hogy mikor lesz szabadideje. Megrögzött ateista. Nőtlen, de nagyon szereti a nőket, minden látszat ellenére.
f Facebook
0 megosztás


98
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
11 Egyéni hozzászólás
87 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
14 Hozzászólások szerzői
Reina NicolasaZoliLuciahgyiborosta Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Belleville
Újságíró

így neveld a sárkányodat :) viccet félre, jó hasonlat volt.

don Fefinho
Újságíró

Basszus, ma végigsétáltam a városon, és minden ötödik nő aki szembejött, az kék-zöldre volt verve! Sőt, amelyik nem volt kék-zöldre verve, azt éppen megerőszakolták! Nem láttam olyan férfit az egész városban, aki ne molesztált volna szembejövő kisgyerekeket.
Bent a hivatalban a hölgyek minden erejüket bevetve próbáltak leülni egy-egy terminál elé dolgozni, de hétpróbás hímsoviniszták beelőzték őket és nemes egyszerűséggel elnyomták onnan. A női vécében állítólag piszoárokra cserélték a kagylókat.
A saját fülemmel hallottam a főnököt, ahogy az egyik kislánnyal ordít, hogy Margitka, hiába dolgozik itt maga látástól mikulásig, én pont leszarom a bértáblát, nálunk a p*násoknak fele bér jár!
Aztán a végén bent a férfiak jól összekacsintottak.
Ekkor villant be az az emlék is, hogy nálunk a csajok tömegesen jelentkeztek gimi után atomfizikus és mérnök-informatikus szakokra, mindnek meg is lett hozzá a pontja (a fiúknak nem), de mégis visszadobták őket csak azért, mert nők* (a srácokat viszont felvették a hallgatólagos hímkvóta miatt).

Tudom hogy hihetetlenül hangzik, de csak most értettem meg, hogy míg a legtöbb vallás és ideológia tényleg sárkányokra hivatkozik a háta mögött és csak szélmalmokra lődöz a jól felépített légvárából, addig a feminizmus egy nagyonis valós probléma – a láthatatlan patriarchális nőelnyomás ellen küzd!

* lásd még: hácsákázémer’ (jáj dicsák rásszicizmus)

Belleville
Újságíró

mocskos hím soviniszták, szervezzünk tüntetést mondjuk legyen nők második lázadása a neve, mit szólsz hozzá? persze az egészet állítsuk be spontán megmozdulásnak, hogy azt higgyék nem néhány szervezet ugrasztotta össze megint a jó népet, megvezetve néhány bolondot.

Én holnap este ráérek, festhetnénk transzparenseket. Csinálok teát, hogy nehogy kihűljünk majd a Kossuth téren. meg arra gondoltam, hogy létre hozok egy facebook csoportot is, ahol sok okosságot megoszthatunk, mondjuk ilyeneket:

http://www.kepfeltoltes.hu/120924/n_kl_www.kepfeltoltes.hu_.png

 

don Fefinho
Újságíró

LOL
ez a millás-dékás Ági :D

don Fefinho
Újságíró

Fölös a személyiségi jogaira hivatkozva kicenzúrázni az adatait, szerintem tíz emberből kilenc kapásból levágta. :D

Belleville
Újságíró

hál istennek ide vidékre nem ért még el a híre. :D én még egy szenilis öreglánynak hittem csak :D

Belleville
Újságíró

imádom ezt a nőt, ő a legnagyobb aktivista. Néha kilóg a ló lába, de nem számít. Ő a lelke a nők lázadásának, most egy kikicsoda a feminista történelemben kurzust tart az olvasói bejegyzéseknél,

meg van még egy nagy arc Rozália. Ma is írt okosságot:

‘Legyen nő a következő miniszterelnök !
” A nők elleni erőszak jelenléte egy társadalomban a nők és férfiak közötti hatalmi különbség mértékének jelzője”

don Fefinho
Újságíró

A nő teste a nőé, ő dönt felette.
A férfi lakása, kocsija és pénztárcája meg a férfié. A fölött meg a férfi kéne döntsön.
Oszt’ valamiér’ afölött is a nő dönt.

Belleville
Újságíró

Rozália keni az igazságokat. olyan a csaj, mintha a múltszázadból lépett volna elő. :)

Belleville
Újságíró

@Borisz: poénosra akartam fogni a formát és bevágni Rozália egy idézetét neked válaszképp, de csak arról károg, hogy száz nőt a parlamentbe.

Belleville
Újságíró

eszem, f*szom megáll, egy új facebook csoport láttán:

‘Egymillióan a Matriarchátusért’

Auschwitz, Hiroshima, a családon belüli erőszak: mind a férfiak műve. Próbáljuk ki, milyen a világ, ha legalább kétharmad nő van a hatalomban!

‘A matriarchátusban, amelynek keretei között élte eddigi történelmének legnagyobb részét az emberiség, a nők nem nyomták el a férfiakat. Szemben a patriarchátussal, amelyben a pátriárkák uralkodnak a nők és férfiak fölött, a mátriárkák senki fölött nem uralkodtak. Most, amikor egymillió lájkot (de mondhatnánk egymilliárdot is) össze szeretnénk gyűjteni a matriarchátus győzelméért, valójában azt akarjuk, hogy ne uralkodjon senki. Azt is akarjuk, hogy béke legyen, szabadság és egyetértés. Ezek annál könnyebben valósíthatók meg, minél több nő jut vezető pozícióba. A háborúkat férfiak csinálják, a gyerekeket nők szülik. A születéseknek nem akarunk véget vetni – a háborúknak, a családon kívül-belüli erőszaknak azonban igen. Kétharmad nőt a hatalomba!!!!!’

Belleville
Újságíró

ez mekkora Puzsér bohócot csinált a millásokból:

http://www.youtube.com/watch?v=PXcK5t93ZT4&feature=relmfu

http://youtu.be/bHWD5e6QAu0

Deansdale
Admin

Hihetetlenül fárasztó dolog idiótákkal vitázni (még nézni is nehéz), nem csodálom hogy Puzsér is “lendületesebb” a megszokottnál. Mi a túrót lehet csinálni azzal, aki folyamatosan és szemrebbenés nélkül hazudik, terel, félrebeszél, demagógiát és dogmákat szajkóz, ráadásul minden értelmes válaszra befogja a fülét és hangosan trallalázik? Ez a Milla legalább ugyanolyan rossz mint bármelyik korábbi neoliberális inkarnációja, a szadesztől kezdve a TGM fémjelezte agyhalottakig.

hgyi
Szerkesztő

A 2. link nem csinál semmit. :o(

Az elsőt lenyúlom. :o))

Deansdale
Admin

Kijavítottam, elvileg most ugyanoda mutat mint ahová eddig is, csak most jobban :)

Belleville
Újságíró

Az első link egy gyöngyszem :D ahogy minden megnyílvánulása :)

igen, a másodikat összevonta, amikor bemásoltam, a youtubenak van egy saját linkjét tömörítő funkciója, aztán amiatt lehetett ott gubanc.

Deansdale
Admin

Nem akarunk uralkodni, ezért több nőt a hatalomba!

Világos.

Belleville
Újságíró

azt lefelejtetted, hogy: ‘ Azt is akarjuk, hogy béke legyen, szabadság és egyetértés.’ ezért diszkriminatív kvótával ellehetetlenítjük a férfi politikusokat. Ajánlom a mozgalom létrehozójának a Védett férfiakat elolvasni :D

NN12
Olvasó
NN12

Ez komoly? Ilyen erőszakos hatalom átvétel lesz? Én szép, csendes, lassú matriarchátusra számítottam, amolyan békésre, mesterire.. erre most: mehetek a háborúba? :I És még azt sem tudom, melyik oldalon!

(Vagy adjak el fegyvereket mindkét félnek?:D)

Deansdale
Admin

A “szép lassú matriarchátussal” két probléma van… Az egyik, hogy visszavezet a középkorba, a másik, hogy a szomszédos patriarchátus röhögve átugrik egy teadélutánra és bedönti az egészet – ha épp halomra nem mészárolja emezeket. Szóval kösz, én inkább maradnék egy normális társadalmi rendben, semmi szükségem egy kérészéletű feminista rémuralomra, ami 100% bizonyossággal katasztrófába torkollik.

NN12
Olvasó
NN12

Emlékeztetnélek, hogy szerinted a középkor egy csudajó “hely” volt. :) De nem vitatkozom veled ilyen kérdésekről- talán nem is ugyanazt értjük mi ketten ez alatt.

“a másik, hogy a szomszédos patriarchátus röhögve átugrik egy teadélutánra és bedönti az egészet”

Ez meg úgy hangzik, hogy a kisfiúk átmennek a kislányokhoz, és felrugdossák galád módon a babaházukat, háborúsdit játszva. Enyje Dean. Ne légy gyerekes. Nem muszáj minden egyes mondatomra kicsinyesen reagálnod. :)

*Egyébként ha ennyire veszélytelen a nők “matriarchizmusra” való törekvése- nem kell tartani sem tőle, ugyebár…:)

Belleville
Újságíró

én attól félek, hogy átnevelő táborba visznek minket, ahol Antoni Rita és a többiek fognak nekünk feminista etikát,  millás-dékás Ági feminista történelmet tartani. :)

Raon
Olvasó

Ilyesmin sose parázz – az etika úgy is csak két tagmondat (imádd a nőt, gyűlöld a férfiakat), a történelem meg max. három oldal (már ha a fantasy/sci-fi szekciót is belevesszük).  :)

Belleville
Újságíró

ez olyan, mint anyáméknál a marxizmus története tantárgy :)

NN12
Olvasó
NN12

Voltam már küzdőtáborban, edzőtáborban, de ez lenne a legunalmasabb tábor- részemről a legvégsőbb esetben sem szeretném nők önsajnálatát hallgatni.

Belleville
Újságíró

:)

Deansdale
Admin

Nincs szükség hogy emlékeztess arra, amit arról képzelsz hogy mit gondolok én.

Léteznek még manapság is matriarchális közösségek, meg lehet nézni hova jutottak.

Léteznek új matriarchális közösségek is, és meg lehet nézni hova rombolták le az őket megelőző patriarchális rendet, környezetet. A legegyszerűbb példa a négerek lakta gettó bronxban, brooklynban, satöbbi. Ezeken a helyeken szinte ismeretlen fogalom az apaság, illetve csak mint tartásdíjat értelmezik (azt is elég lazán, mert a hülyék a börtönből nem gyakran fizetik). A nők a “családfők”, ők uralkodnak, és a férfiak csak röpködnek fészekről fészekre mint a méhecskék. A gazdasági “erő” is a nők kezében van, mert ők kapják az ételjegyet, a szociális segélyt, stb. Kvázi tökéletesen megvalósították azt, ami a feminista álom, és körülbelül ugyanarra a szintre jutottak el, mint a mosos közösség kínában. Ezt jelenti a matriarchátus, nem többet, nem kevesebbet. Álmodozni lehet szebbet, a hideg realitás ennyi. Ha a nagyobb közösség nem támogatná folyamatosan a gettókat kívülről, visszazuhannának a kőkorszakba.

“Ez meg úgy hangzik, hogy a kisfiúk átmennek a kislányokhoz, és felrugdossák galád módon a babaházukat, háborúsdit játszva. Enyje Dean. Ne légy gyerekes. Nem muszáj minden egyes mondatomra kicsinyesen reagálnod. :)”

Jaaaaaaaaaaaaaj, ne dedózz már, b*szki, tetteted a hülyét mintha nem tudnád, hogy az arabok már a spájzban vannak. Nem minden rólad szól, fogd már fel. Hogy te mit gondolsz vagy képzelsz az a világot marhára nem érdekli, és tele van a klónjaiddal minden svéd nagyváros, akiket muszlimok erőszakolnak meg, mert a helyi kultúra túl matriarchális, hogy védekezni tudjon.

“Egyébként ha ennyire veszélytelen a nők “matriarchizmusra” való törekvése- nem kell tartani sem tőle, ugyebár…:)”

Abszolút nem veszélytelen, és meg is látszik az eredménye. Nyugaton – főleg a “feminizáltabb” országokban – máris nagyjából matriarchátus van, és meg is kezdődött a hanyatlásuk. Vagy van még ember a világon, aki szerint svédország patriarchális társadalom? ROTFL

Ha tovább tetteted a hülyét, meg folytatod a trollkodást, akkor megint fasírt lesz. Szólok előre.

NN12
Olvasó
NN12

Ételjegy? Szoc. segély? Mostmár BIZTOS, hogy nem ugyanarról beszélünk. :D

Ilyen hosszú kommentet szántál válasznak? Kösz. :) Nem akarok én semmiféle bizonytalan apaságot, meg miegyebet, már leírtam: nekem bőven elég, hogy a nők tanulhatnak és dolgozhatnak. Pont.

Azt nem tudtam, hogy már klónoznak is- de nem sikerülhetett túl jól. Hacsaknem genetikailag génmódosított, szuper harcossá fejlesztett, szteroiddal telenyomott muszlimokról van szó, akik (természetesen) páncélban járnak, tizedmagukkal. :)

Nem minden rólad szól, fogd már fel. Hogy te mit gondolsz vagy képzelsz az a világot marhára nem érdekli”

Akkor miért foglalkozol vele ennyit? :) Viccből írtam be valamit- erre jött egy kisebb regény! :O

Tegyél nyugodtan a trolltartóba egyébként- tudod, mennyire érdekel. :)

Moderátor-01
Szerkesztő
Moderátor-01

Kérném a feleket, hogy ezen a ponton vegyenek egy nagy levegőt.

Kedves NN12! Téged külön szeretnélek megkérni arra, hogy ne provokálj. Megértésed előre is köszönöm.

Deansdale
Admin

“Ételjegy? Szoc. segély? Mostmár BIZTOS, hogy nem ugyanarról beszélünk. :D”

Persze, hogy nem ugyanarról beszélünk. Ezt magyarázom már napok óta.

Te arról beszélsz, amiről ábrándozol. Hogy eljön majd egy “szellemi aranykor”, amikor a női energiák szabadon nyargalnak a világon, egyensúly lesz meg béke – és ehhez mindössze az kell, hogy a feminin erők kicsit több teret kapjanak, mert jelenleg dúl a maszkulin erők uralma.

Én a valóságról beszélek: minden létező matriarchátus azzal jár, hogy a férfiak motiváció és jogok nélkül maradnak (elsősorban apai jogok, de egyebek is), és ezért “kiszállnak” a társadalomból, elmennek playstation-özni meg f@szt verni (már bocsánat de gyakorlatilag erről van szó), és akkor ha eldugul a budid akkor szerelheted a csövet magadnak, ha mállik a vakolat foghatod a vakolókanalat magadnak, nameg az állam adóbevételei drasztikusan visszaesnek, ami további eladósodáshoz, válsághoz, pangáshoz vezet. Aminek egyenes következménye, hogy ha valaki nem ad kívülről ételjegyet és szoc.segélyt, akkor éhezés van, bűnözés meg nyomor. Ezt jelenti a matriarchátus, csak te ezt nem látod, mert még soha nem foglalkoztál a realitásokkal ezen a téren. Az utópiád csodálatos, csak megvalósíthatatlan.

Válaszolni meg azért válaszolok, mert engem a téma érdekel. Mert fel kellene világosítani a regimentnyi idiótát, hogy a valóság ívben tesz a vágyálmaikra, és ha lerombolják ami van, az a legkevésbé sem garantálja, hogy a romokon jobb lesz élni.

NN12
Olvasó
NN12

Nem minden rólad szól, fogd már fel. Hogy te mit gondolsz vagy képzelsz az a világot marhára nem érdekli, és tele van a klónjaiddal minden svéd nagyváros, akiket muszlimok erőszakolnak meg, mert a helyi kultúra túl matriarchális, hogy védekezni tudjon.”

Ezt a logikát viszont nem értem- de nyitott vagyok rá. Magam is ismerek muszlimokat, de azok nem akarnak megerőszakolni az ég megadta világon senkit. (Most akkor hajlamosak erőszakra a férfiak? Vagy “természetes hajlam él bennük a nők védelmére”- idéztelek, elnézést ha pontatlanul!)  Még a muszlim társadalomról is olyasmit meséltek nekem, hogy sok helyütt az “anya” dönt, igazából a férfiak társadalmi összefogás által tudnak a nők “felett” uralkodni. Ha hűtlen egy nő, vagy nem tetszik valami, a férfi, mint egyén mellé áll a társadalom “ereje”- így ő kerül ki jogos győztesként a dologból. Ezek a muszlim férfiak Európába költözve- tapasztaltam- olyanok, akár a kezes bárány. Az más kérdés, hogy saját hazájukba visszakerülve természetesen visszavedlenek, tökéletesen alkalmazkodva az ottani normák szabta irányvonalhoz. (Jelzem: muszlimok mesélték, felőlem hazudhattak is).

Deansdale
Admin

“(Most akkor hajlamosak erőszakra a férfiak? Vagy “természetes hajlam él bennük a nők védelmére”- idéztelek, elnézést ha pontatlanul!)”

A legegyszerűbb válasz: is. A muzulmán közösségekben (mint tulajdonképpen mindenhol) elég sok az elfojtás, ami általában agresszióban nyilvánul meg. Ehhez hozzáadódik a különböző kultúrák közötti ellentét, és máris ott tartunk, hogy harc van meg háború. Erről szól a történelem…

Egyébként a svéd férfiak megvédenék a saját nőiket a külső veszélyforrásoktól, ha nem kasztrálnák őket szellemileg és lelkileg a radikális férfiellenes feminista idióták, a saját anyáik, húgaik, feleségeik. Ez az a kulturális öngyilkosság ami a feminista előretöréssel elkerülhetetlen. Ha eléggé kiirtod a férfi-ságot a férfiakból akkor nem lesz kéznél amikor szükség lenne rá. Hoppá.

don Fefinho
Újságíró

Hehe, igen igen, és az a félmillió év matriarchátus arra sem volt elég, hogy az ősembert előcsalogassa a barlangból. Megint csak szépen belecsücsülnének a készbe, jellemző. Volt erről már egy kirohanásom…

NN12
Olvasó
NN12

Senki sem akar (csak az elejét olvastam) egyoldalú matriarchizmust (felfújjátok a fenti mondatomat). Párkapcsolatban élek, nem egyedül. Sőt, nem is nővel (fúj- személyes megjegyzés) hanem férfival.

Sőt, még csak azt a nyakatekert indokot se kívánom bedobni, hogy “a férfiakra igenis szükség van, hogy megvédjék a nőket más férfiaktól”. Egyébként meg, hogy őszinte legyek: amúgy sem igazán érdekel ez a része. Részemről akkor is fenn kívánom tartani a kapcsolatot a hímnemmel, ha az ég megadta világon semmi “szükségem” nincs rájuk…:)

Deansdale
Admin

“Senki sem akar (csak az elejét olvastam) egyoldalú matriarchizmust”

…kivéve azokat akik ezért tüntetnek, lásd itt fentebb: “eszem, f*szom megáll, egy új facebook csoport láttán: ‘Egymillióan a Matriarchátusért’”

Ha te ezt nem támogatod, azt köszönjük.

NN12
Olvasó
NN12

Nem támogatom! Sőt. Elég őrültségnek tartom, néha már egyenesen a normális nők lejáratásának. Titeket sem támogatlak mindenben. De talán a közös pontokra kellene koncentrálni- ami mindkettőnknek érdeke.

Nekem aztán nem hiányzik a nemek közötti viszály, köszönöm, eddigi életemben soha, semmilyen problémám nem volt a férfiakkal. Sem édesapámmal, sem rokonaimmal, sem a párommal. Még csak fel sem merül semmiféle nő-férfi “ellentéteken” való vitázás köztünk.

Raon
Olvasó

Egy kis off, szigorúan magánvélemény.

Kiniskel:
Örömmel látom, hogy a “soha nem írok ide többet, mert nincs értelme” álláspontot felülbíráltad, és szemlátomást a régi lendülettel kommentelsz. Azt viszont szomorúan látom, hogy mintha nem okultál volna a történtekből, és továbbra is ugyanazzal a módszerrel akarsz itt érvényesülni.
Ismered a mondást, milyen tudós az, aki azt reméli, hogy a százhetvenhatodik ugyanúgy végrehajtot kísérletének talán már más eredménye lesz?

the hermit
Olvasó

Olyan mint a tudós, aki egyenként tépkedte ki a bolha lábait

NN12
Olvasó
NN12

Olyasmi, mint David Hume? :) (Bár ő nem egészen tudós volt)

the hermit
Olvasó

csak itt, csak neked: (lehet hogy egyszer már leírtam, nem emlékszem): a tudós egyenként tépte kia bolha lábait, közben mondogatta neki: Ugorj! Ugorj!

A bolha szorgalmasan ugrott is ( a tudós közben szorgalmasan jegyzetelt), mígnem egyszer csak elfogytak a lábak, és ezután a bolha a füle botját sem mozdította.

A tudós pedig lejegyezte: ” A bolha, miután az összes lábát kitépték, megsüketül.”

the hermit
Olvasó

Tehát a mostani pályafutásod se lesz más, mint az előző, az a gyanúm. Azaz lehet más, ha te máshogy csinálod, de másképp nem.

Ne szemeteld már tele a fórumot a saját hülyeségeddel, senki nem kíváncsi rá.

NN12
Olvasó
NN12

Semmi gondom az előző pályafutásommal. :) A bolháról való példa pedig tanulságos (de már ismertem). A tudomány világa tele van ilyesmivel.

NN12
Olvasó
NN12

“és akkor ha eldugul a budid akkor szerelheted a csövet magadnak, ha mállik a vakolat foghatod a vakolókanalat magadnak”

Ezt az esetek többségében nem “a férfi” csinálja már- hanem szakembert hívnak. Meg fogsz lepődni: én nem szoktam (szinte semmiféle szereléshez).

“A legegyszerűbb válasz: is. A muzulmán közösségekben (mint tulajdonképpen mindenhol) elég sok az elfojtás, ami általában agresszióban nyilvánul meg. Ehhez hozzáadódik a különböző kultúrák közötti ellentét, és máris ott tartunk, hogy harc van meg háború. Erről szól a történelem…”

?

Az elfojtásban egyetértünk. (A muzulmán közösségekre vonatkozóan- a kiemeltet nem tudom milyen vonatkozásban értetted.)

“Egyébként a svéd férfiak megvédenék a saját nőiket a külső veszélyforrásoktól, ha nem kasztrálnák őket szellemileg és lelkileg a radikális férfiellenes feminista idióták,a saját anyáik, húgaik, feleségeik. Ez az a kulturális öngyilkosság ami a feminista előretöréssel elkerülhetetlen. Ha eléggé kiirtod a férfi-ságot a férfiakból akkor nem lesz kéznél amikor szükség lenne rá. Hoppá.”

Mondtam, hogy nem az én “klónjaim”. :)

*Hosszútávon viszont még ez is piszok hasznos lehet: “teher alatt nő a pálma”. Később még kiegészíthetem, mire gondoltam.

don Fefinho
Újságíró

“Ezt az esetek többségében nem “a férfi” csinálja már- hanem szakembert hívnak.” – mármint biztos úgy érted, szakasszonyt.

“*Hosszútávon viszont még ez is piszok hasznos lehet: “teher alatt nő a pálma” – aztán mégis hogyan? Mert magától ez a helyzet nem áll meg, és a mostani rendszer csak a lovak közé csap, miközben a szakadék felé vágtázunk. Előbb-utóbb etnikai színezetű polgárháborúk lesznek, már ha marad annyi eszköz és életösztön az európaiak soraiban, hogy kiálljanak magukért. És ha meg is elégelik az urak a káoszt meg ahová a jelenlegi módi viszi a dolgot, az viszont nagyon kemény nőregulázásba és a Breivik-incidens láncreakció-szerű másolásába fog átcsapni. Ha meg nem, akkor marad a csador és a putri. Mindkét opció csuda világ lesz a nőknek, úgyhogy csak hajrá feminizmus, így tovább.

Kodo
Újságíró
Kodo

Márpedig ez így megy tovább, rendületlenül.

29 éves, muzulmán, nő – az új norvég miniszter

” A pénteken kinevezett miniszter már nyilvánosságra hozta programját, amely szerint a kulturális sokféleség Norvégia mindennapi életének elvitathatatlan része lesz. “

Deansdale
Admin

Különös, de mostanság egyre elterjedtebb módja ez az öngyilkosságnak…

Belleville
Újságíró

pont ezt a példát hozta fel ‘Egymillióan a Matriarchátusért’ követendő példának, ennyit róluk…

NN12
Olvasó
NN12

Nem így értettem. :)

Szakember nő is lehet, férfi is. Nem szakférfit írtam. :) (Bár engem hívtak már gépeket, konnektort javítani, de azért- sajnálatos módon- nem kaptam pénzt a fiatalférfitől :( ez ám a nők kizsákmányolása!) :)

Deansdale
Admin

Szerintem egy kezemen össze tudnám számolni, hány női csőszerelő vagy gázszerelő van az országban.

Elfojtások mindenütt vannak, csak mindenütt másmilyenek (említsem Japánt példának?). Jelenleg a nyugaton épp a maszkulin energiákat fojtják meg, illetve érdekes módon – ami marhára jellemzi a feminizmust – egyszerre igyekszenek felkorbácsolni és keményen büntetni. Ez a leghülyébb dolog amit ki lehet találni, szinte garancia az erőszakra, dehát na. Ha ez kell, akkor ez kell.

Na igen, ez a pálma nem nő a teher alatt. Ahogy Fefinho is mondta, szakadék felé rohanunk. Minden további “fokozása” az eddigi ötleteknek csak azt ereményezheti, hogy gyorsabban érünk el a szakadékhoz és nagyobb svunggal zuhanunk bele.

NN12
Olvasó
NN12

Dean: számold nyugodtan, természetesen férfi gáz, cső, vagy autószerelők vannak- nagyságrendekkel többen. Ők szerelik meg az ehhez nem értő férfi politikus, vezérigazgató csöveit épp úgy, mint az ehhez nem értő (és mással foglalkozó) nőkét. Ezért fizetést is kapnak. Hazánkban egyébként magam szorgalmaznám a jó szakemberek képzésének (és megbecsültségének!) helyrehozását (annak ellenére, hogy nekem aztán igencsak kevés szükségem van legtöbbjükre).

Hogy hová vezet a módszerük- az szerintem is kérdéses. Mint ahogyan azzal tisztában vagy, a feministák több elképzelését is erősen vitatom. De ez most más kérdés.

don Fefinho: Őszintén köszönöm a cikket, bizonyos értelemben csodálatos! Megfordult a fejemben, hogy- szerző és forrásmegjelöléssel- el is kérem, és teljes egészében beemelem egy feministáknak szóló tanulmányba. Ami végre (remélhetőleg) jó irányba terelné őket.

Bár inkább ne add ide- nem biztos, hogy megelégedésedre szolgálna a véreredmény végeredmény vagy “véreredmény” (Raon kedvéért!). És ma már nem lesz több vicc, nyugi. :)

 

Raon
Olvasó

> nem biztos, hogy megelégedésedre szolgálna a véreredmény

Látod, amikor nem figyelsz oda, egyből kiderül, milyen céllal írkálsz te ide efféléket :)

Szerintem add csak oda nyugodtan – hátha kiderül, hogy van arrafelé valaki, aki képes egy értelmes mondatot leírni. Én kifejezetten örülnék annak,  ha végre feltűnne valahol egy értelmesen érvelő, nem folyton csak hisztiző, érzelmi manipulációs játszmázást nem erőltető, tényszerűen és korrekten vitázó feminista nő. :)

NN12
Olvasó
NN12

Csak reális voltam- ha egyszer nem biztos, hogy tetszene neki, talán nem jobb, ha megkímélem tőle? Semmiféle ártó szándék nincs bennem sem vele, sem a cikkével kapcsolatban- nem erről van szó. De bizonyára nem ismeretlen előtted Kant szándék etikája. :)

A poénokat meg még mindig nem érted- már ma is azzal kezdtem (ha itt mindenki háborút, vért emleget, akkor abból könnyen szóvicceket lehet csinálni). Jó, idézőjelet tehettem volna. :D

Mit gondolsz, az egészen komoly volt részemről, hogy mindkét háborúban álló félnek fegyvereket adnék el? (Bár kitudja?)

*Bár kitudja mit gondolsz ezzel kapcsolatban- most már pontosítok, biztos ami biztos.

don Fefinho
Újságíró

Csak nyugodtan! ;)

daphne
Olvasó
daphne

Egy adalék a nemek különbözőségéhez: http://soulbook.blog.hu/2012/09/25/kozossegi_oldal_wikipedia_ferfi_no_gender

(Biztos másolhattam volna másik cikk alá, mindegy.)

“Az angol Wikipedia szerkesztőinek 91 százaléka férfi, miközben az olvasók körében kiegyenlített a nemek aránya” Biztos itt is elnyomás van..

NN12
Olvasó
NN12

Miért lenne? Nekem sincs semmi kedvem ott szerkesztgetni- eszembe sem jutott soha. Még tájékozódni is- bevallom- egyre kevésbé szoktam, mert sok a pontatlan szócikk.

És mondja valaki, hogy nem így van.

daphne
Olvasó
daphne

Igen, ugyanezt mondom én is, az szerkeszt aki akar, mégis szinte csak férfiak foglalkoznak ilyesmivel. Pedig a nők is aktívak a neten, vagyis lenne rá idejük/energiájuk.

NN12
Olvasó
NN12

Még mindig nem értem, mi a problémád. Eddig több tudományos oldalon-fórumon-témában részt vettem, de a wikipédiás szerkesztés bevallom még fel sem merült bennem (nem is fog).

Az egyik barátnőmmel – aki egyébként biokémikus – épp az a “gondunk”, hogy tájékozódásra kiváló a mindennapi emberek számára, de tudományosan nem elég pontos és részletes. Nagyjából egy lexikon, ami kiindulási alapnak tökéletes.

Ezennel ezt a részét meg is köszönöm a férfiaknak, akik annyi munkát fektettek bele.

daphne
Olvasó
daphne

Nem értem mit nem értesz. Nincs semmilyen problémám..

Deansdale
Admin

Probléma ott van, hogy a feministák már háborognak, hogy a wiki szerkesztése – ami egyébként teljesen nyilvános – “szexista”, meg “nőelnyomó”, hiszen a százalékok… És sokan vannak annyira hülyék, hogy bármit bevesznek, például ezt a baromságot is, hogy ha valami mindenkinek szabad, de több ott a férfi, akkor ott valami “rejtett” nőüldözésnek kell lennie.

Lassan de biztosan jutunk el arra a szintre, hogy ha egy nagyváros sétálóutcáján több a nő mint a férfi, akkor zúgni fog a femcsi kórus, hogy “a nőket oda kényszerítik” – ha férfiból van több, akkor meg “a nőket nem engedik oda”. A puszta számok nem jelentenek semmit a magyarázatuk nélkül, de ahhoz pont jók, hogy sok gondolkodni képtelen gyökeret (igen, ez a “feminista” szinonímája) meggyőzzenek, hogy itt valami hegemón maszkulimizéria van és patriarchális rémuralom.

De ez nem Daphne problémája, szóval őt ne piszkáld ha nem muszáj.

NN12
Olvasó
NN12

Nem szándékoztam piszkálni. Elég jámbor léleknek tűnik (jó értelemben!).

Háborogni meg azok szoktak, akik egyébként úgysem szerkesztenének. Kvótát is azok akarnak leginkább, akik kvóta-jogon kívánnak beülni valahová. (De ezt már kifejtettem). Ilyen emberek mindkét nem körében akadnak.

Ez a “hú de jó lenne ha a társadalom garantálna ezt meg amazt csak azért, mert nő/férfi vagyok…” típus.

don Fefinho
Újságíró

:) Az egyik legelső bemutatkozó cikk pont ezzel indított a portálon, de jó, hogy fölemlegetted. ^^

daphne
Olvasó
daphne

Hát mindent nem állt módomban még elolvasni:) Nekem ez a cikk új volt, és még számok is vannak benne (meg infografika) :))

NN12
Olvasó
NN12

Lehet, hogy “műveletlen” vagyok (nem kötekedés!)- de akár hiszed, akár nem, komolyan nem tudom ez pontosan mit jelent: ^^

Több személytől láttam már, leköteleznél ha tudnál valami pontos magyarázatot adni.

(Erről jut eszembe: hová lett a kis zseni srác, aki régebben itt chatelt Geri néven?)

don Fefinho
Újságíró

Pedig általános iskola első éves nyelvtanórán elmondják már a nebulóknak, hogy a ^^ az nem más, mint az Alt+3 (nem a numerikus) kétszer lenyomva egymás után, ami 45 fokban dőlt kettős derékszöget eredményez.
Irodalomórán pedig elmagyarázzák, hogy a nagy avantgárd költő, amikor a csobbanó tengervíz intertextualitásán mélázva a ^^ rímmel zárja sorait, akkor azzal mintegy jelképesen megrebegtette a szemöldökét.

hgyi
Szerkesztő

És felhúzta a szempilláját. :o))))

NN12
Olvasó
NN12

Kösz. Jó, hogy mondod, először a numerikussal próbáltam. :S :)

Deansdale
Admin
NN12
Olvasó
NN12

Ez fájt. :D

Belleville
Újságíró

nevelés nőkért módra, noha most nem a témáról akarok véleményt formálni az áldozat szerepről, hogy jogos-e vagy sem, hanem a nőkért módszerét megmutatni arra, hogy mi lesz azokkal az üzenetekkel, amik nem értenek maradéktalanul egyet, természetesen mennek a kukába:

http://www.kepfeltoltes.hu/120926/hopsz_www.kepfeltoltes.hu_.png

Belleville
Újságíró

kábé kilenc véleményből végül meghagytak kettőt a bejegyzés alatt. azok is olyanok, amik maradéktalanul kiszolgálják a nőkért mondanivalóját.

Kodo
Újságíró
Kodo

Persze. Most a “mindenki egyetért velünk”-et gyártják. Ezt sem másképp, mint a “tudományosan alátámasztott” statisztikáikat.

Több is volt az kilencnél. Benéztem kétszer is és láttam, olyan hangok jelentek meg, hogy kettön áll a vásár, meg hogy csak az egyik felet nézve nem ismerhetö meg az egész kérdés a maga teljességében. Még csak parázs vita sem volt. Na azért volt olyan is, hogy a törlés az álláspont védhetetlenségének bevallása. Talán ez tehette be nekik leginkább. Úgyhogy úgy látszik gyorsan be is vallották :)
Hát hiába. A diktatúra az diktatúra. Volt már ilyen a történelemben.

Belleville
Újságíró

igen, nagyon durván kenik, ráadásul az elvileg egy ‘népi’ mozgalom lett volna, és nem lenne joguk ilyeneket törölni, bezzeg a feminista kommenteket, hogy több nőt a parlamentbe és hasonló bent hagynak simán. Folyamatosan duruzsolnak a nők fülébe eléggé átlátszó módon a politikusok közötti női kvótáról millás dekás ági szerint 80% női többség mellett tudnának érvényesülni a női érdekek.

 

hgyi
Szerkesztő

Fiúk! Mindenki tudja, hogyan működnek. Nem kellene már tovább ragozni.

Belleville
Újságíró

nem kellene, csak ez már pofátlanság, mert oké antifeminista férfiak kommentjeinek kitörlése a nőkértről, de egy olyan mozgalom facebook oldaláról nők kommentjeinek törlése, amit elvileg azért hoztak létre, hogy mindenki megmondhassa a magáét. semmi köze annak már halász pálmához, az eredeti célkitűzéshez.

hgyi
Szerkesztő

Ez van. Ha ők hozták létre a csoportot – vagy mit -, jogukban áll úgy moderálni, ahogy akarnak.
Szerintem erre fölösleges több szót fecsérelni.
Főleg ez alatt a cikk alatt.

 

Raon
Olvasó

Szerintem a moderálás milyensége eleve egy információ. Akinek van egy csepp esze, azonnal szemet szúrhat neki,  ha egy oldalon kizárólag egysíkú, homogén vélemények vannak. Ilyen ugyanis a valóságban gyakorlatilag nem létezik.
Igazából az a szerencse, hogy csak ennyire tudnak manipulálni, tesco gazdaságos szinten. Az intelligens, bújtatott félretájékoztatással sokkal nagyobb lenne a baj…

NN12
Olvasó
NN12

Na ez szép. Akkor engem is törölnének (gondolom) a mindenki-védje-meg-magát típusú hozzászólásaimmal. Meg azzal, hogy ha olyan helyzetbe kerülök: én vagyok a hülye, meg (főleg) az idétlen. Azt vernek, akit lehet (nemtől független). Esetleg (hovatovább a legdurvább), hogy aki engem meg tud verni, vagy ilyen kapcsolatban tartani: az meg is érdemli.

Belleville
Újságíró

igen törölnének, mivel áldozat szerepre hivatkozol, és ezt nem szeretik.

NN12
Olvasó
NN12

Akkor maradjunk annyiban, hogy magammal szigorúbb vagyok, mint a nemem többi tagjával (akikkel szintén nagyságrendekkel szigorúbb vagyok, mint a férfiakkal) :)

Belleville
Újságíró

nem szigorú csak igazságos, ha így gondolkodol :)

NN12
Olvasó
NN12

Hát, ezen az oldalon se nevezett még senki igazságosnak (bár megvagyok nélküle)- úgyhogy köszi. :)

Lucia
Olvasó
Lucia

A magyaroknal, leggalabis a Reformacio ota van vallas (jaj nincs ekezetem).Gondolom kicsit maskepp allunk ezekhez a dolgokhoz mint a Nyugat.

Belleville
Újságíró

Katolikusként erről a reformáció óta dologról másképp gondolkodom. Ez a nyugatról a szél is másképp fúj hozzáállást nem osztom.

the hermit
Olvasó

A magyaroknal, leggalabis a Reformacio ota van vallas

Válás? Mert vallás már a honfoglalóknál is volt, ha nem is keresztény. Sőt, szerintem már előtte is.

Deansdale
Admin

Na igen, így más értelme van a dolognak :)

Toplak Zoltán
Újságíró

“Tegyük fel, hogy a hátad mögött áll egy sárkány! Mindig, amikor megfordulsz, eltűnik. Nem akarja, hogy lásd. Amikor tükörrel vagy kamerával vagy egyéb módon magad mögé nézel, mindig eltűnik. Ha annyira gyorsan fordulsz meg, hogy egy sárkány annyi idő alatt képtelenség, hogy eltűnjön, akkor is mindig eltűnik. Ha hátrálni kezdesz a fal felé, hogy majd hátha beleütközik, és végre megtudod, hogy ott van, vagy köveket dobálsz magad mögé, hogy hátha valamelyik máshogy pattan vissza – hiába, hiába, hiába. Nem tudod meg. Úgy viselkedik, mint aki nincs ott. De ott van. Te ebben hiszel. Megcáfolni nem lehet, hiszen ki tudja, vajon nincs-e ott tényleg, amikor nem tudhatsz róla? Nem tudhatjuk, mondod sokat sejtető arccal, és hiszel benne, hogy ott van.”

Hm. Tapasztalataim szerint a keresztény vallás nem ilyen vakhitre épül. Hinni kell, nincs mese, tudományosan, megcáfolhatatlanul nem lehet bebizonyítani Isten létét, a személyes elhatározást, odahagyatkozást és bátorságot nem spórolhatjuk meg. De azért vannak dolgok, amelyek elgondolkodtatnak. Engem pl. ezek: 2010 őszén nagy zaklatottságot éltem meg egyik este a munkahelyemen, sms-eztem a férfiközösségemnek (hogy én mitől eredőnek véltem ezt az élményt, hagyjuk),  hogy baj van. Jött a válasz: imádkozunk érted. Öt perc múlva teljes béke töltött el. Nem megszűnt a zaklatottság, hanem teljes békét éreztem. Itthon, pár héttel később szintén azt éltem meg, hogy “szellemek próbálnak meg hatni rám.” Imádkoztam, és fokozódó erőjelenlétet érzékeltem magam körül. Szokásos: sms, ezúttal válasz jött: gyónjak. Azt nem tudtam, misére mentem. A mise végére megszűnt a “szellemi jelenlét” érzete. Végül idén júliusban a férfiközösség lelkigyakorlatán beszélgettünk, ahol mondták, hogy pszichiátriai gyógyszereimet el is hagyhatnám. Mivel már voltak a fent leírt élményeim, úgy döntöttem, megpróbálom. Akkor, ott nem imádkoztak értem, de később, távolabbról, sms jelzésre igen. A tüneteim néha jelentkeznek, de egyszerű koncentrációs gyakorlatokkal, és némi imával helyre tudom rakni azokat. Voltam a pszichiáteremnél, aki beleegyezett, hogy ne szedjek gyógyszert (hiszen anélkül helyre tudom rakni különös élményeim), természetesen, ha baj van, jelentkeznem kell nála. (Mindketten igyekszünk realisták lenni. Hátha csak időleges ez az egész.)

Mindezt csak azért írom le, hogy jelezzem, a hitem (véleményem szerint) nem vakhit. (A legitim vallásokat ilyennek írtad le.) Ugyan soha nem látom a teljes sárkányt, de mikor hátrafordulok, elcsípem a fülét, a farka végét, a bajuszát, és néha érzem a leheletét. Tapasztalataim vannak arról, hogy ő ott van. De bebizonyítani nem tudom.

Viszont a legutóbbi látleletem megvan. Tény, hogy július óta nem szedek gyógyszert, tény, hogy ennek ellenére el tudom látni a feladataimat (korábban erős szórakozottság miatt <egyszerre figyeltem két világra: az én belső, szubjektív, “szellemvilágomra”, és a külső, objektív, kézzelfoghatóra. Leginkább a szubjektív győzött.> egy állást elvesztettem, egy másik pedig az elvesztés szélére került. Akkor kezdtek kezelni pszichiátriai betegként, és kezdtem gyógyszert szedni, minek hatására belső tüneteim 95%-ban csökkentek.)

Nem tudom, a sárkány ott van-e. De bizonyítani tudom, hogy a lehelete megperzselte a köveket körülöttem. Akkor pedig ott kell lennie. ;-)

.
Olvasó

Tudom, kényes téma ez, mármint a vallás. De azért elmondom, hogy Isten léte logikai úton is bizonyítható (ez hitigazság – vagy külföldiül dogma, de hát ezt a szót annyira lejáratták). Csak a hit Benne nem ilyen egyszerű, mert ahhoz kell kegyelem is. Másrészt meg az istenhittel nem sokra megyünk önmagában, mert lehet, hogy egy kegyetlen, gonosz istenségben hisz valaki, az meg nem tudom, mennyivel jobb, mintha egyáltalán nem hinne Benne.

Egyébként én is megtapasztaltam már egy démon jelenlétét, a vőlegényemmel voltam, beszélgettünk, és éreztem, hogy valaki ott van még, és félelem árasztott el tőle, negatív érzés, de nem látszott semmi, mégis pontosan meg tudtam volna mondani, hol van, ott, velünk szemben. Mondtam a vőlegényemnek, imádkoztunk, nem múlt el, aztán imádkoztam a Szűzanyához, és huss. Azt gondoltam, ő nem érezte, de mikor előkerült legközelebb a téma, akkor mondta, hogy ő is tapasztalta. Nem vagyok egy csodaimádó ember, a vőlegényem meg még inkább a földön jár két lábbal, szóval ha ő is megtapasztalta, nem csak én, akkor úgy gondolom, nem véletlen idejű közös hallucináció volt. Az önszuggesztió kizárt, ilyen élményt nem kívánok senkinek, nem hogy magamnak…

Isten állandó jelenlétét is tapasztaltam már sokszor, de nem ilyen direkten. Hiába, Ő egy igazi gentleman. Finom szellő, ahogy Illés írja.

“Mindezt csak azért írom le, hogy jelezzem, a hitem (véleményem szerint) nem vakhit. (A legitim vallásokat ilyennek írtad le.) Ugyan soha nem látom a teljes sárkányt, de mikor hátrafordulok, elcsípem a fülét, a farka végét, a bajuszát, és néha érzem a leheletét. Tapasztalataim vannak arról, hogy ő ott van. De bebizonyítani nem tudom.”

Ez a hasonlat tetszett. :-)