Alter Ego
0 megosztás

Meztelen igazság

Az angol Faters4Justice férfijogi szervezet nagy visszhangot kiváltó meztelen demonstrációval lépett fel az interneten terjedő férfigyűlölet ellen. Akciójukkal a családi internetes portál jelmezében tetszelgő, de a férfigyűlölet fészkeként funkcionáló Mumsnet nevű weboldal és annak pénzügyi támogatói ellen tüntettek. A Mumsnet elleni kritikus állásfoglalásról a Wikipédiában is olvashatunk. Az akció szervezői egyúttal bojkottra szólítottak fel a férfigyűlölő webhelyet hirdetéseivel támogató Marks & Spencer ruházati áruházlánc ellen. Nagy köszönet, és mély tisztelet illeti az akcióban résztvevő (egyébként sikeres, nagycsaládos) férfiakat, hogy a férfiak kellő társadalmi megbecsüléséért, a férfigyűlölet megállítása érdekében hajlandóak akár magukból bohócot csinálni, és ha úgy hozza a szükség még meztelenül is demonstrálni. És ezt korántsem feltűnési viszketegségből, üres idiótaságból, hanem egy nemes célkitűzés érdekében teszik.

Az Anti Misandry a következőképp tudósit a demonstrációról: “A Mumsnet férfigyűlölő hangvétele miatt több panasz merült fel az utóbbi években. A Mumsnet moderációért felelős személyzete eltűri és támogatja, hogy a nőolvasók férfiellenes hangvétellel sértegessenek másokat. A moderátorok ehhez segédkeznek azáltal is, hogy kitiltással, kimoderálással ellehetetlenítik, hogy a férfiak szót emelhessenek magukért. A kitiltásokkal főleg azokat üldözik, akik bármilyen szinten eltérnek a feminista eszméktől. Röviden; a Mumsnet melegágya a feminista terrornak, ahol az ebben érdekelt női csoportosulások egymást érzelmi színezetű történetekkel tüzelhetik és kifejthetik férfigyűlöletüket.  Ennek kapcsán került sor a férfijogi tüntetésre, hogy rávilágíthassanak a Mumsnet feministáinak és moderátorainak undorító viselkedésére.”

Ismerősnek tűnik az alapszituáció valahonnan? Nem csodálom; hazánkban is léteznek a férfigyűlöletnek efféle melegágyai. A velük szemben a Férfihang.hu szerzői által kifejtett intenzív internetes állásfoglalások kapcsán felmerült egyesekben a kérdés, hogy szükséges-e nekünk ezzel ilyen mélységben foglalkoznunk? Nos a Faters4Justice példája jól mutatja, hogy sokkal nagyobb mélységben kellene ezzel foglalkoznunk a brit helyzethez egyre inkább hasonló hazai állapotok miatt. Szervezettségünk és fellépésünk hatékonysága egyelőre alulmúlja angol elvbarátaink teljesítményét, viszont ami késik, az nem múlik. Addig érdemes ezzel foglalkoznunk, amíg teljes mértékben ki nem alakul (ha már ki nem alakult) ezeknek a weboldalaknak a legalitás látszatát kölcsönző kulturális és pénzügyi támogatói köre. Mert üzemeljen akármilyen zsebpénzből, magántőkéből, támogató áruházláncok pénzéből, vagy megtévesztéssel, visszaéléssel igényelt állami támogatásból; a férfigyűlölet és a férfiellenes diszkrimináció akkor is illegitim. A magam részéről bizton állítom, hogy közel az az idő, amikor végképp leáldozik az ideje a Nőkért, Science Caffe és egyéb ál-feminista, férfigyűlölő szennylapoknak és a férfiakat diszkrimináló civilszervezeteknek. Ezzel együtt a mainstream sajtóban férfigyűlölő hangokat támogató szerkesztői gárdák felelősségét is fel kell majd vetni.

A Faters4Justice aktivistái annak a Marks & Spencer ruházati kereskedelemmel foglalkozó áruházláncnak az egyik üzletét vették célba, amely hazánkban is számos üzlettel jelen van. Ezért ezúton bojkottra szólítom fel  az üggyel szolidáris magyar férfitársamat is: Arra kérek minden felelősen gondolkodó, a férfiak kellő megbecsüléséért tenni akaró férfit, hogy ne vásároljatok a Mark & Spencer egyetlen üzletében sem, és eszközöljétek ki, hogy családtagjaitok beszerzései is inkább más kereskedőknél bonyolódjanak! Ez csak egy kicsi, de egyébként hatékony lépés a férfigyűlölettől mentes magyar társadalomhoz vezető úton.

Legyen kellően nagy szégyen, és ne maradjon következmények nélkül a férfigyűlölet és a férfiak elleni diszkrimináció egyetlen megjelenési formája sem! Senkiben ne merüljön fel a legkisebb kétség sem, hogy helyesen cselekszik e, amikor aktívan szót emel akár élőszóban, akár az internet fórumain ezek ellen a társadalmi jelenségek ellen! Könnyen lehet, hogy megfontolt férfiként sokan nem szeretjük a feltűnősködést, de sajnos a hatékony küzdelem legfőbb eszköze a figyelemfelkeltés. Minden hang számít! A Férfihang.hu pedig mindig aktív szerepet fog vállalni abban, hogy pellengérre állítsuk azokat, akik a férfiak tisztességének lejáratásából remélnek pénzügyi hasznot, népszerűséget vagy egyéb előnyöket!

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


12
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
8 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
8 Hozzászólások szerzői
Alter Egodon FefinhoAnimebjElemer a zsarnok ferfiDeansdale Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Raon
Olvasó

Remélem nem veszed lekezelőnek, amit írok, ezt kollegális összekacsintásnak szánom.
Szóval a fentieket olvasva az jutott eszembe, hogy “derék fiam, derék, így kell ezt”. :)

Merlin
Olvasó
Merlin

Emlékeztek még a jópár éve vetített “Alul semmi” című angol filmre? Nagyon idekívánkozik.

daphne
Olvasó
daphne

Olvasgattam a honlapjukat, mi az a secret Family Court?

Deansdale
Admin

Én még nem olvastam bele, de a family court az a családjogi bíróság – hogy mitől (vagy mi benne) titkos azt nem tudom.

Elemer a zsarnok ferfi
Olvasó
Elemer a zsarnok ferfi

Így legyen! Ezt látták az urak esetleg? “A család mint perverzió” Lassan az a szó, hogy apa, vagy család, tiltott önkényuralmi jelkép lesz http://www.commmunity.eu/2012/09/11/a-csalad-mint-perverzio/

Raon
Olvasó

Érdekes cikk… pár állítása kicsit ködösít, és ott lehetne érvekkel tisztítgatni, de a lényege teljesen intelligens, amellyel meszemenőkig egyet tudok érteni. Nagy kár, hogy a normális rendért kiáltó érték képviselet mellé betettek egy ilyen vérhányósan ostoba szavazást.

Deansdale
Admin

Szerintem a liberális alapállása miatt félremagyarázza az egészet; nem a lényegről vagy a tényekről beszél, hanem szavakról, illúziókról, ideológiákról. Pl. Varga parlamenti szereplése összetettebb volt annál a 6 szónál, amit kiragad és kikarikíroz belőle, ráadásul még összességében sem jellemzi a magyar helyzetet, nemhogy ez a nagyító alatt vizsgált pár szó.

Meglehetősen tudathasadt állapot amikor egy egyébként intelligens ember rossz alapokra építkezve (formailag) jól érvel a rossz ideák mellett. Amit mond, és ahogyan mondja, majdnem jó, de van benne valami, amitől nem stimmel az egész.

Egyébként szerintem túlértékeled – vagy én vagyok már túl paranoid :) Nekem süt belőle a “szemét bunkó férfiak elnyomják a szegény nőket” mentalitás, amitől nehezen olvasható feminista kortesbeszéddé válik az egész. Szvsz a szavazás mutatja hűen az álláspontjukat, inkább a cikk van ahhoz képest burkoltabban fogalmazva.

daphne
Olvasó
daphne

Szerintem rettenetes. Pontosan az a fajta sértettség, és félremagyarázás, meg kiélezés van benne ami miatt lehetetlen itthon (meg nyugaton is) például népesedési politikáról beszélni. Ha valaki csak félig megemlíti, hogy kár, hogy nem születik több gyerek, akkor egyből úgy kezelik, mintha azt mondta volna, hogy a nők kizárólag tenyészállatok. Így nem lehet semmiről beszélni, érvelni, vitatkozni. Ki lehetne elemezni akár soronként is, hányszor csúsztat, és téved. Honnan ered ez az elemi düh, sértettség?

Annyi igazság van csak benne, hogy itthon a társadalom tényleg nem családbarát. Csakhogy ezt éppen az a liberális felfogás okozta, amely szerint az egyéni érdekek, jogok mindennél előbbre valók, és amelyhez a feminizmus is tartozik.

Különben sem értem, mit szeretnének a feministák: hogy mindenkinek magánügye legyen a gyerekvállalás és ne mondja senki, hogy szülni kéne, vagy hogy legyen családbarát a politika meg a társadalom, kapjanak extra védelmet a nők és gyerekeik. Mert szerintem a társadalom vagy különös értéknek tekinti a gyerekeket, és akkor figyelemmel kíséri a születések számát, és védi a család meg a házasság intézményét, vagy nem különösebben fontos a gyerek, akkor meg ne akarjanak állami intézményeket a nevelésük segítéséhez, meg plusz védelmet.

Egyébként azért frusztráló a nőknek ez a téma, mert érzik belül, az is, aki nem gondolja végig, hogy a szülés meg gyereknevelés valóban nem egy óriási teljesítmény emberi mércével. Úgy értem, hogy ez olyasmi, amire bármelyik állat is képes. Nyilván egy nőnek is igénye, hogy kihasználja és fejlessze a képességeit, egyre többet tudjon, megpróbálja megérteni a világot, hatással legyen rá. Ezek általános emberi vágyak.

Deansdale
Admin

“Különben sem értem, mit szeretnének a feministák: hogy mindenkinek magánügye legyen a gyerekvállalás és ne mondja senki, hogy szülni kéne, vagy hogy legyen családbarát a politika meg a társadalom, kapjanak extra védelmet a nők és gyerekeik.”

A feministák mindig egyszerre két ellentétes dolgot akarnak, ebben rejlik a dolog szépsége. Így akármi is történik, mindig folytathatják a felháborodott lobbizást. Jelen témára igen jól leírtad a felállást.

A gyermekvállalás, és aztán maga a gyermek is a nő magánügye (még az apának is kuss van), ne szóljon bele semmibe se az állam, se senki. Ugyanakkor mindenkinek kötelessége támogatni a (leendő) anyákat – vegyék el másoktól az adóforintokat, és adják oda a nőnek, mert az neki jár, hiszen “a társadalom javára” szült. Nulla felelősség, maximális lehetőségek – korlátlan jogok, de semmi kötelesség. A férfinak persze mindennek a fordítottja van: tegye le a pénzt és fogja be a pofáját. Így néz ki a feminista “egyenjogúság”.

don Fefinho
Újságíró

“A feministák mindig egyszerre két ellentétes dolgot akarnak”

Ugye nem kell külön idéznem Fred bácsi vonatkozó iraki közmondását a grillezett jégről… :D

 

Animebj
Olvasó
Animebj

Szerintem se rossz cikk, teljesen vállalható a felháborodás, még akkor is, ha néhol túllőtt a célon. Örülne szerintem minden férfi (még az antifeminista is!), ha ez lenne a legszélsőségesebb feminista álláspont.