Borisz
0 megosztás

Egy gondolat: a Nyerő Algoritmus

Botorság, ha valaki csak akkor akarja elismertetni az igazát, amikor van neki.

Ez olyan lenne, mint a pókerben mindig csak nyerő lapokkal emelni; mint a részvényeknél mindig csak venni, ha lent van, és eladni, ha fent; mint a focipályán sosem gáncsolni el azt, aki ügyesebben cselez, és sosem hemperedni fel ordítva, hogy jaj, belém rúgott az, akibe belerúgtam.

Becsületesen játszani a hülye is tud.
Micsoda lúzerség.

Az igazi chi abban van, amikor úgy nyersz, hogy nincs mivel. És ha már a társadalom ilyen ügyesen kitalálta neked a médiát meg a következmények nélküli hazudozást, miért fárasztanád magad a gátlásokkal? Néhány egyszerű lépésben kialakíthatsz egy nyerő algoritmust, amivel mindig és mindenképpen te nyersz. Utána már csak görcsösen követni kell, az meg már nem olyan nehéz, ugye?

Összesen tíz szabály – nem akarom máshogy hívni, nehogy megzavarjon valami felekezeti áthallás.

Figyelj.

1.)  Ami jó, arra mindig mondd azt, hogy “én vagyok az oka”!
2.)  Ami rossz, arra mindig mondd azt, hogy “én vagyok az áldozata”!

Ezzel olyasvalakivé válsz, aki csak jó dolgokat tesz, a világ sokat köszönhet neki, ugyanakkor védelmezni kell, hiszen minden és mindenki őt próbálja bántani. Márpedig szemét mocsok dolog nem megvédeni egy jótevőt.

3.)  Ha igazad van, keress ellenkező véleményeket, és alázd őket a földig!
4.)  Ha nincs igazad, keress felelősöket, akik félrevezettek, és alázd őket a földig!

Ezzel mindig azok mellé kerülhetsz, akiknek igazuk van. A neved és a hangod összekapcsolódik a győztes oldallal; nemsokára már elég, ha mondasz valamit, az automatikusan a győztesek hangjának fog tűnni.

5.)  Ha neked jó, mindig bánj barátságosan a környezeteddel!
6.)  Ha neked rossz, árts minél több embernek!

Ezzel érdekeltté teszel mindenkit abban, hogy egyengesse az utadat. Senki sem akarja, hogy balhézz, mert akkor összetörsz dolgokat, és mindenki szeretné, ha rendes lennél vele, mert olyankor mosolyogsz. Fontos, hogy a kedvesség ne halmozódjon fel: akármennyi jót tett valaki, azért ne érezze magát biztonságban! Mindig legyen ott, hogy a következő pillanatban ártasz neki, ha nem dolgozik azon, hogy neked jó legyen.

7.)  Mindig vigyázz rá, hogy a barátaid féljenek a hiányodtól!
8.)  Mindig vigyázz rá, hogy az ellenségeid féljenek a jelenlétedtől!

Ezzel biztonságot nyersz. Aki fél attól, hogy elveszít, az vigyáz rád. Tedd fontossá magad! Tedd nélkülözhetetlenné a személyedet. Bárhogy. Akit pedig ellenségnek tekintesz, annak mindig okozz problémát, hogy már akkor szorongjon, ha a közelébe érsz! Nincs nagyobb biztonság, mint amikor a rosszakaróid meg sem mernek közelíteni, a barátaid pedig függnek tőled!

9.)  Akár barát, akár ellenség valaki, mindenképpen hangsúlyozd, hogy felelős a sorsodért!
10.)  Ha valakit valamiben felelősnek kiáltasz ki, a többiekben erősítsd az ártatlanság érzetét!

Ezzel minden tettedért valaki más lesz a hibás, és senki sem tudja előre, hogy ki. Igyekezni fognak, hogy valaki másra essen a választásod. Ha kell, előállítanak majd valakit, mert tudják, hogy cserébe ők megússzák a büntetést. Ha kell, egymást állítják majd elő, de akár fiktív fogalmakat, jelenségeket, lényeket is kitalálnak, hogy levezessék a feszültségedet. Neked soha többé nem kell bocsánatot kérned a hibáidért: senki nem mer megszólalni, hogy te voltál a hibás, mert az önként ugrik a tűzvonalba. Ha pedig egyszer már megvan a felelős, mindenki más fellélegezhet, úgyhogy eszük ágában sem lesz kellemetlen kérdéseken rágódni.

Ennyi az egész!

Nem olyan nehéz betartani. Tíz szabály, amivel előidézheted, hogy bármi történik a világon, mindenképp neked legyen jó. Mindössze a gátlásaidat kell száműzni, azok tartanak vissza.

Mit nyerhetsz vele?

– Alapíthatsz vallást;

– Kormányozhatsz országot;

– Csinálhatsz mozgalmakat;

– Vezethetsz vállalatot / cégcsoportot;

– Vagy egyszerűen csak uralhatod a közvetlen környezetedet!

Nézd csak meg, hány olyan szervezet, kormány, egyesület és magánszemély van a világon, akik évek óta ezekkel az eszközökkel élnek! Tanulj tőlük. Ne azt nézd, hogy nőjogi mozgalom, szcientológia vagy egypártrendszer van ráírva a tetejére! Lásd meg a konkrétumok mögött a vezérelvet!

Ez egy általános, jól működő, platformfüggetlen algoritmus, ami garantálja a nyerést.

Bárhol fut, ahol van hozzá néhány tisztességes ember.

Post Author: Borisz

Borisz
Informatikus, amatőr újságíró, lélekbúvár, párkapcsolati tanácsadó. Szabadidejében kifejezetten szeret utazni, ezért évek óta ki se mozdul a városból, és nézi, hogy mikor lesz szabadideje. Megrögzött ateista. Nőtlen, de nagyon szereti a nőket, minden látszat ellenére.
f Facebook
0 megosztás


3
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
2 Egyéni hozzászólás
1 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
3 Hozzászólások szerzői
borostadon FefinhoAlter Ego Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Alter Ego
Szerkesztő

Ezt csak egyetlen szóval tudom kommentálni: Haláli… Vagy méginkább: Halálos! :)

don Fefinho
Újságíró

Pedig tényleg így megy. Mindig minden gonoszságra van magyarázat, mindig minden bűnre van mentség, mindig minden lebukásból ki lehet magyarázni, hogy a másik miatt van. Kérdés persze, hogy az idő múltával a hatékonysága is változatlan marad-e.

Belleville
Újságíró

na ez olyan, mint a császár új ruhája, és a BŰNTUDAT az, ami miatt működik.