0 megosztás

Akkor ugye férfit se dívik sértegetni?

Ügyeletes férfisovinisztánk nem más, mint Tarlós István főpolgármester úr, aki nem átallta Kálmán Olga fejéhez vágni, hogy az nem hajlandó felfogni a kérdésre adott választ. A két öregecskedő közszereplő konkrét politikai problémájánál természetesen izgalmasabb annak továbbgondolása.

A lubrikáció, az erekció és a manipuláció. Merthogy bizony vérszemet kapott az ellenoldal, és sikerült is neki egy lóugrásból eljutni a sziától az ágyig. Elemezzük hát a gomolygó polémiát.

Na de drága szerkesztő asszony, arra a kérdésére én adtam egy értelmes választ. Ezt általában 90-es IQ fölött meg szokták érteni. Hogy ön nem értette meg, ez legfeljebb a kialvatlanságával hozható összefüggésbe.

Karóval jött az ingerült István, amit Olga, hosszas töprengés után, ekként vett tudomásul:

„Minden nőt így szokott sértegetni, vagy ezt csak én érdemlem ki magától?”

Áhá! Egyből a nőkérdésnél lyukadunk ki. Nullából. Szóval igaza volt az elején Tarlósnak, úgy tűnik, Kálmán Olgának mégiscsak mindenről az jut az eszébe. Visszatérve az idézett kérdéshez: az azt sugallja, hogy ha egy közéleti vita férfi résztvevője odaböki a női résztvevőnek, hogy bosszantja annak vitában tapasztalt értetlensége, akkor az globális nőellenesség.

Érdemes megfigyelni, a HVG hogyan tálal ennek az eszmének a népszerűsítéséhez. Tudniillik Tarlós ott helyben állította, hogy NEM minden nőhöz ilyen a hozzáállása, ám a HVG ezt az apró nüanszot kifelejtette írásbeli beszámolójából. Ez volt a valóság, a videón látható, hallható, ellenőrizhető:

„– Minden nőt így szokott sértegetni, vagy ezt csak én érdemlem ki magától?

Hát nem, csak egyszerűen nem értem, hogy miért nem tudunk egy ilyen kérdésen túllépni, mikor ettől sokkal lényegesebb problémák vannak a városban.”

Vagyis a macsó legelőször határozottan leszögezte, hogy nem minden nőről van szó. A HVG azonban ügyelt arra, hogy ne lépjen bele ebbe az útjában álló szögbe:

„Kálmán Olga kérdésére, miszerint minden nőt így szokott-e Tarlós sértegteni, a főpolgármester azt mondta, nem tudja, miért nem tudnak a Fidesz-Tarlós viszony kérdésén túljutni…”

Hopplá, kimaradt az igazság egy részlete, magyarul a HVG HAZUDIK. Sebaj. Enélkül is kikövetkeztethető volna, mi van abban a csomagban, amelyen Tarlós mondvacsinált nőügye a címke. Horváth Csaba (MSZP) még jobban kibontja:

„Bocsánatot azonban még kérhet, sőt kérnie is kell. Méghozzá a nyilvánosság előtt, és nem csak Kálmán Olgától. Hanem minden magyar nőtől, akit tegnap megsértett.

Mármint Tarlós Istvánnak kell bocsánatot kérnie minden magyar nőtől. Azért, mert Kálmán Olgát speciel értetlennek titulálta. Tudjuk ezt intellektuálisan követni?

Nehéz, hisz Sándor Klárától azt tanultuk, hogy a totális egyenjogúság, egyenrangúság korában a nőket korszerűtlen hölgyeknek tekinteni. Igen ám, de ha a nők nem hölgyek, akikkel külön udvariaskodni kéne, akkor miért is illik őket kevésbé sértegetni, mint mondjuk… a férfiakat?

Kim Lane Scheppele például így sértegette államférfiúinkat:

Sokan tartanak diktatúra fokozatos kiépülésétől, de látszik, hogy ehhez a képességei sem lennének meg ennek a kabinetnek…”

Úgy érzem, ez se sokkal hízelgőbb annál, mint az, hogy Tarlós István egy, egyetlen darab személyt kialvatlannak nyilvánított. Horváth Csaba logikája mentén Kim Lane Scheppelének bocsánatot kell kérnie minden magyar férfitól, akit érzékenyen érintett, hogy egy amerikai perszóna egy kabinetnyi magyar férfi képességeit vonta kétségbe. Aztán folytatódjék a sor mindazon magyar nővel, aki valaha magyar férfit sértegetett. Vagy ez a járandó út, vagy pedig Sándor Klárával kell szembemennünk, aki szerint a nők ne legyenek hölgyek.

Post Author: Fox

f Facebook
0 megosztás


7
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
4 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
4 Hozzászólások szerzői
Alter Egodon Fefinhothe hermitborosta Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Belleville
Újságíró

jó észrevétel, ügyes! :)  KÉP PEDIG ÓRIÁSI, gratuláció! most a nő jogi kérdés aduász a politikában, az MSZP hozzáállásán szerintem nem kell meglepődni, s*gget csináltak a szájukból a nőjogi kérdésben (igyekeznek a liberálisokkal tartani a tempót, ha már rájuk licitálni nem tudnak).

the hermit
Olvasó

Jaj basszátok meg, akik Gurmai Zitát a soraikban tudják, azoktól mit vártok?

„Minden nőt így szokott sértegetni, vagy ezt csak én érdemlem ki magától?”

Ezt válaszoltam volna: Kiskezitcsókolom, itt mi most dolgozunk, itt ön most nem nő, hanem riporter, én meg nem férfi, hanem főpolgármester. (megjegyzem, a történtek- és a sajtó hozzáállása- nálam is kiverték a biztosítékot). Vonatkoztassunk el a gendertémától, menni fog?

Hiába, ezek ott baloldalon még rágalmazni se tudnak rendesen…

Belleville
Újságíró

Az a bajuk, hogy állatira hat az MSZP-re szerintem a DK, Milla dolog. Bajnai, Gyurcsány, Mesterházy, tiszát lehet rekeszteni az önjelölt ‘országmegváltókból’. Nem akarok politikai állást foglalni az MSZP ellen, vagy mellett, de a mostani mechanizmusa nagyon nem jó, elég megnézni a milla október 23-i tüntetésével kapcsolatos állásfoglalásaikat (tele finomkodással).

Hát erről most eszembe jut az Így jártam anyátokkal sorozat, amikor Robin munkatársa a bemondó pulpitus alatt alsógatyában van. Kábé én is ezt tudom mondani Kálmán Olgának, hogy szíve joga, hogy ha akar úgy csinál műsort, hogy fehérneműben ül be, de az asztal felett a nemtelen kosztüm látszódjon, és annak megfelelően nyilatkozzon, ha már annyira büszkék vagyunk az ‘egyenlőségre’.

the hermit
Olvasó

A Milla kicsit nőtt a szememben, amióta láttam ezt:

http://www.youtube.com/watch?v=8KhQe6Ih1ys

Belleville
Újságíró

hát itt tényleg korrekt volt Juhász Péter. Varga Ágnes egy vicc. k*rva idegesítő, ahogy próbálta a szájába adni a mondatokat Juhász Péternek (ne a múlttal foglalkozzunk, no komment). Ráadásul az a néző szuggerálás  strigulázni kellett volna, hogy hányszor mondta el, hogy ‘még mindig úgy érzem több dolog köt össze minket’. Csak ne lett volna a 4k és lmp cimbizés.

don Fefinho
Újságíró

Már látom, hogy a rasszista meg az antiszemita után ez lesz a legújabb ütőkártya.

Alter Ego
Szerkesztő

Pontosan az volt a forgatókönyv Svédországban is, mint amit jelenleg a magyar politikában látunk. A nőjogi kérdést folyton kijátszó politikai erők a sajtó tevékeny avagy szenzációhajhászásában öntudatlan támogatását felhasználva indították el az őrület tobzódását. Elég egy pillantást vetni a végeredményre…