Alter Ego
0 megosztás

Kegyetlen óvónők

A Tv2 Tények című műsorának felzaklató videofelvételét csak erős idegzetű olvasóinknak ajánlom. Félóra alatt 120-szor pofozott meg négy gyereket egy kínai óvónő. A történteket a biztonsági kamerák teljes egészében rögzítették. Egy másik óvodapedagógus különös kegyetlenséggel ledobott a földre, majd megrugdosott egy kislányt, amikor az nem fogadott neki szót. Egy harmadik óvónő pedig több száz képet töltött fel az internetre arról, ahogyan szadista élvezettel kegyetlenkedett gyermekekkel, az egyiküket például fülénél fogva emelgette, másokat ragasztószalaggal megkötözve kínzott meg, míg egy másik gyermeket egy szemetesbe dobott.

A feminista propagandának köszönhetően az utóbbi időben jelentős mértékben megszaporodtak a vádak a férfiak erőszakosságával kapcsolatban. Mivel ezek a férfiellenes szólamok a nőket mindig áldozat szerepben, a férfiakat pedig erőszaktevőként mutatják be, ezért ennek ellensúlyozására kénytelenek vagyunk ezen a helyen időről-időre bemutatni azokat a tényeket, eseteket, amikor a legendás női empátiának nyoma sincs, amikor a női erőszak és kegyetlenség álarcok nélkül, a legalávalóbb formáiban, akár a gyermekeket sem kímélve tombol. Bár a Tv2 híranyaga a kínai óvónők képzetlenségét teszi felelőssé a sűrűn előforduló óvodai gyermekbántalmazásokért, azonban ezzel szemben egyértelműen adódik a kérdés, hogy a szakképzettség hiánya már önmagában törvényszerűvé teszi a gyermekbántalmazásra való hajlamot? Sajnos le kell szögeznünk, hogy a családon belül elkövetett gyermekbántalmazások jelentős részének elkövetője ugyancsak nő.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


26
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
22 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
8 Hozzászólások szerzői
borostaAnimebjAlter EgoDeansdaleMerlin Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
don Fefinho
Újságíró

Erről nem beszélnek, mert cáfolja a propagandát, rossz színben tüntet fel, sokat kéne magyarázni, ciki is, sok is egyszerre, a férfiakra is csak nagyon necces bukfencekkel lehetne tessék-lássék rákenni, tehát az egész igaziból NINCS IS. Csak álmodtuk az egészet. Mi mocskos nőelnyomó férfiak, fene a rohadt fajtánkat, még itten hazudozunk is itten ilyen kitalált videókkal itten.

Clement
Olvasó
Clement
don Fefinho
Újságíró

Akárhogy is nézzük, tényleg igazuk volt. De azért mielőtt bárki sipákolásba kezdene, tegyük hozzá: a pénz a nőre lett költve, aki ettől határozottan szebb lett – és így valószínűleg az önértékelése is megnőtt.
De persze feministáék bármiben megtalálják a nőelnyomást – és bárminek az ellenkezőjében is.

daphne
Olvasó
daphne

Ezt most nem értem, mit költött a nőre? A plasztikát az esküvő előtt csináltatta, a férj nem is tudott róla.

Érdekes kérdéseket vet fel a modern technika:) Azért az fura, hogy valaki a saját gyerekét csúnyának látja. Betehettek volna egy fotót a babáról is.

 

don Fefinho
Újságíró

Csak felszínesen futottam át a cikket, valószínűleg pár részlet kimaradt, és emiatt hülyeségeket beszélek. Elnézést, tényleg… :D

Merlin
Olvasó
Merlin

A gyerekek bárminemmű fizikai fegyelmezése a bölcsődében / óvodában elítélendő. Ebben nincs pardon. Szükség sincs rá, mert a bölcsődei gondozókat és az óvónőket / óvóbácsikat képzik arra, hogy hogyan lehet a gyerekeket fegyelmezni fizikai ráhatás nélkül. Arról nem is beszélve, hogy a gyerek számára a fenti személyek idegenek, akiktől általában tartanak, nekik jellemzően jobban szót fogadnak. Persze ezt csak ésszerű méretű csoportban lehet megcsinálni, de jelenleg Magyarországon ez nem gond.

Van viszont az a kérdés, hogy a szülő fegyelmezhet-e némi fizikai ráhatással? Ez a komoly kérdés. Ha visszatekintünk, a különböző korokban mindig volt ilyen fegyelmezési módszer. Ugyanakkor az Egyesült Államokból kiindult egy olyan nevelési irány, hogy káros a gyereket bármilyen formában fegyelmezni, mert az a személyiségében torzulást okoz. Emiatt a jog elítéli a gyereke fizikai fegyelmezését itt, Európában is.

Ez azonban szerintem hülyeség. Ha gyerek megmakacsolja magát az utca közepén, rá kell csapni a fenekére, hogy mozduljon már. Vagy ha látod, hogy hozzá akar nyúlni a forró tűzhelyhez, rácsapsz a kezére, hogy ne tegye. Vagy ha folyamatosan sértőn / csúnyán beszél és nem érti meg, hogy így nem szabad, akkor kaphat egy kisebb pofont. Szerintem igenis vannak szituációk, amikor a szülők részére meg kell engedni a fizikai eszközök használatát a nevelésben.

Deansdale
Admin

A modern kultúra szégyene, hogy lopva-félve kell mentegetőzni az épelméjűség miatt.

daphne
Olvasó
daphne

Én sem osztom azt a véleményt, hogy soha, még a kezére sem szabad ráütni a gyereknek, de mondjuk ezekben az esetekben, amit leírtál, pont nem szükséges. A másik, hogy a gondozónők, óvónők nem idegenek a gyerekeknek, legfeljebb az első néhány hétben, hiszen velük töltik a nap egy jó részét. Ideális esetben bensőséges kapcsolat alakul ki közöttük, amolyan pót-nagyszülői viszony.

Deansdale
Admin

Örök kedvencem egyébként ebben a témakörben Fred apánk egyik megállapítása, miszerint meglehetősen furcsa, hogy amikor gyermeknevelésről van szó, akkor a gyermektelen szingli (leszbikus?) pszichológusnő a “szaktekintély”, és nem a mormon családanya aki tisztességben felnevelt 8 gyermeket.

daphne
Olvasó
daphne

Na igen, de ez azért is van, mert a 8 gyerek mellett a mormon családanyának már nem volt ideje megfelelő végzettséget szerezni és elismert szaktekintéllyé válni. Ez kicsit olyan gondolkodás, mint hogy férfi ne legyen szülész, vagy hogy mit tudhat a szenvedélybetegségről egy pszichológus, aki sosem narkózott.

Animebj
Olvasó
Animebj

Azért ne feledjük el, hogy az ázsiai mentalitás ég és föld a nyugatihoz vagy akár magyarhoz képest. Olvastam már olyanról is, hogy egy japán tanár úr nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozott egy diáknak pusztán azért, mert nem megfelelően köszöntötte őt, és ami az egészben a gáz, hogy az iskola nem mentette fel az oktatót. Ázsiában nem kényeztetik el úgy a gyereket, mint mifelénk, az idősek tisztelete mélyen beleivódott a társadalom szövetébe, amivel önmagában nem is lenne igazán baj, de ha korunk felgyorsult, az ember idegeit nap mint nap annak határáig húzó életét hozzáadjuk, az a videón látható eseteket eredményezhet. Szakképzetlenség, túlterheltség és pszichológiai alkalmatlanság, ezek a főbb összetevői, amely mindkét nemnél előfordul, csak a gyermeknevelés hagyományaiból adódóan a nők kerülhetnek jobban előtérbe.

Belleville
Újságíró

ebben igazad van, ezt én is akartam írni. Más ez, mnit amikor Amerikából néha-néha látunk szadista óvónéniket videón (szóval azért a probléma létezik).