Toplak Zoltán
0 megosztás

Ünnepeljük kicsit önnön férfivoltunkat!

 

Dolgozunk, gyakran több műszakban, letesszük a pénzt életünk párjának kezébe, ringatjuk gyermekeinket, szorítjuk szülő asszonykánk kezét a vajúdás kínjai alatt, hatalmas épületeket emelünk, alkotunk, létrehozunk, és mozgatjuk a világot. Férfiak vagyunk.
Itt az ideje kicsit megpihenni, és társunkkal, aki vállvetve küzd velünk az ÉLET porondján, kicsit ünnepelni, megélni, hogy férfinak lenni: jó.
A szervező, Marie Clarence szeretettel vár minden érdeklődőt, hogy november 18-án együtt örüljön vele ennek.

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
0 megosztás


10
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
7 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
5 Hozzászólások szerzői
hgyiKodoDeansdaleÁtlagemberEnikő Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Enikő
Olvasó
Enikő

Látom azért van egy kis női program is a kínálatban. Bár elgondolkodtam, hogy egy férfinapi rendezvényen a “beauty sarok” nem olyan-e, mint a nőnapon a horgászbot bemutató…  Aztán egy kacskaringós gondolatmenet végén arra jutottam, hogy létezhet a férfiakért, azaz a partnerért lévő és az öncélú női szépítkezés is…

hgyi
Szerkesztő

Ez a bjutisarok, meg a mit rejt a női táska… Én nem mennék el egy ilyen “férfinapra”. :o)
Gyanús… nagyon gyanús…

“Aztán egy kacskaringós gondolatmenet végén arra jutottam, hogy létezhet a férfiakért, azaz a partnerért lévő és az öncélú női szépítkezés is…”
Igen kacskaringós lehetett, mert én nem tudtam követni az ösvényt. :o))))

Átlagember
Újságíró

De hivatalosan nem május 19. a nemzetközi férfinap, illetve hallottam november 19.-ről is. Most akkor melyik a hivatalos?

(Már a Beauty sarok hölgyeknek nélkülire gondolok.)

Deansdale
Admin

Az egyik az apák napja. Persze mindkettő tök ismeretlen, ez már csak egy ilyen patriarchátus.

Átlagember
Újságíró

Az apák napja június harmadik vasárnapja. Az olyan mint az anyák napja május első vasárnapján. A férfinap a nőnap március 8.-i megfelelője.

hgyi
Szerkesztő

A férfinap nem a nőnap megfelelője.
Őszintén szólva ez a férfinap olyan, mintha csak azért hozták volna létre, hogy a férfiaknak is legyen napjuk, ne csak a nőknek. (Utálom a nőnapot.) Ez olyan “nőies” dacoskodás, amit pl. a feministák szemére is vetünk – ha a férfiaknak van, a nőknek is kell, stb.
Az anyák napját pedig kitalálója és megszervezője vissza akarta vonatni, mert rájött, hogy a világ csak a külsőségeket látja benne, a virágosok és ajándékboltosok szponzora.
Én 21 nyálas, rózsaszín, szívfaszajtó anyáknapi giccsparádét ültem végig… Azóta is csak valami nagyon szerény, vagy inkább elfelejtjük. (Igaz, névnapot sem szeretek ünnepelni, mivel értelmét nem látom.)

 

Kodo
Újságíró
Kodo

Szinte országonként változó az idöpont.
A májusi az Ivó napján lenne és az hasonlóan kissé gúnyos mint az április 1. emlegetése a férfiak napjaként.
A november 19. a megfelelö szerintem.
Az igaz hogy Erzsébet napra esik, de a nönap meg Zoltánra. Fifti – fifti.

Átlagember
Újságíró

Nos csináltam egy kis gyors felmérést a közelemben lévő hölgyek közt:

1. Mikor van apák napja?
Válasz: 90%: Nem tudom, van olyan is?, 10%: Minden nap férfinap.

2. Mi lenne, ha egy férfi ugyanúgy elfelejtené a nőnapot, mint a nők a férfinapot?
Válasz: 40%, Nagyon csúnya nézés, 20%: Na szép, ti csak magatokra tudok gondolni, 20%:A nőnap az más, akkor jár a nőnek a virág, 10%: Akkor majd én is veszek neked virágot férfinapra, 10%: Nem írom le, mert nem tűri a nyomdafestéket.

Deansdale
Admin

Az 1/b 10% kapcsán gratulálok, hogy mindössze ennyi retardált nőismerősöd van.

A második pont legtöbb válasza úgy érzem szimplán adódik a női természetből, és hűen tükrözi hogy lazább a viszonyuk az igazságosság (fair play, ilyesmik) fogalmával, mint a férfiaknak – csak a végén nehogy nőgyűlölőnek bélyegezzenek engem amiért le merem vonni az adódó következtetéseket a saját szavaikból :)

Átlagember
Újságíró

Én mindenesetre közzétettem a facebookon Ezt:

“Kedves nőismerőseim! Csak szeretnélek titokban emlékeztetni benneteket, hogy közeleg november 19., a nemzetközi férfinap. Ugye nem felejtettétek el? (Tudom nem, hiszen csak a férfiak szokták elfelejteni a nemzetközi nőnapot.)”

De láttam, hogy már többen is megosztották.