Férfihang.hu
0 megosztás

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye

Az áldozatok eljárás közbeni és utáni hatékony védelmére és megelőzésére, valamint a szemléletformálásra a jövőben is komoly hangsúlyt fektet a kormány. Meg kell tanítani a konfliktusok és az agresszió kezelésére a gyerekeket, fiatalokat. A szociális területen a jövőben fejleszteni kell az akut helyzetekben beavatkozni képes és a krízisellátást működtető rendszereket, ebből a szempontból fontosak az egyházak és a civil szervezetek nagy múltra tekintő családgondozói, mediációs és konfliktusmegoldó tapasztalatai.

A női foglalkoztatottság növelésére, sajátos akadályainak feltárására a nemzetgazdasági miniszter miniszteri biztost jelölt ki. Októberben elkezdte munkáját a kapcsolati erőszak kodifikációjával foglalkozó, civil szakértőkkel kibővített munkacsoport a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban. A normaszöveg széles társadalmi vitát követően kerül majd az Országgyűlés elé.

Az Országgyűlés Emberi Jogi, Kisebbségi, Civil- és Vallásügyi Bizottsága az Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottságával együttműködve a civil szervezetek bevonásával a nők elleni erőszak témában parlamenti nyílt napot kezdeményezett november 29-ére, melyen nyitóelőadást tart Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztere.

Forrás: 2012. november 25.  – Emberi Erőforrások Minisztériuma – Sajtó- és Kommunikációs Főosztály – MTI OS

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
0 megosztás


15
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
11 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
8 Hozzászólások szerzői
Animebjdon FefinhoNaoooClementDeansdale Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Animebj
Olvasó
Animebj

Kedves antifeminista harcostársak! Mielőtt elkezdenétek hőbörögni, panaszkodni, és rettegni, gyorsan listázom, hogy a II. Orbán-kormány hogyan…:

*Védte meg a magánnyugdíjvagyon – Elvette majd elköltötte mindet.
*Hozta létre a független médiát – Amely után a kormányzati lépéseket kritizálók öncenzúrával, bulvárosodással reagáltak.
*Hozta helyre az egyetemi oktatás minőségét – Ami miatt a kerettámogatási pénzekért az olyan felvételizőket is felvették, akiknek egy évvel ezelőtt a felvételi lapját is egyetlen mozdulattal a kukába hajították volna.
*Harcol a szélsőségesekkel – Amikor a Jobbik programjának több elemét megvalósította, és csak a legutóbbi hetekben merte a potenciális szavazóbázissal rendelkező [*moderálva – kéretik az egyéni meggyőződésed nem itt hirdetni*] pártot kritizálni, miközben két évig a “kommunista alkotmányról” hablatyolt, amit anno ő is elfogadott.
*Növelte a tanárok- és orvosok bérét – Igaz, mindkettő “határozatlan időre” elmaradt. De ettől a túlóráztatás, a nyugdíjazás utáni praxisfolytatás alapkövetelmény maradt.
*Harcol az IMF ellen – De azért leereszti a huszárszablyát, ha a külföldi piacoknak valami nem tetszik.
*Áll ellen Brüsszelnek – Még ha az Új Széchenyi-terv pénzkeretének több, mint kétharmada uniós forrásokból áll.

Nos, ennyi jutott eszembe ma reggel. Van még kérdés?

hgyi
Szerkesztő

“Nos, ennyi jutott eszembe ma reggel. Van még kérdés?”

Van. Hogy jön ez ide?

Maestro
Szerkesztő

:o)

Animebj
Olvasó
Animebj

Akár tetszik a hozzászólásom, akár nem, de a Fidesz olyan mértékben ront el mindent, hogy semmi szükség sincs az aggodalomra, a nők jogait külön védő minisztérium újabb látszatlépés egy olyan kormányzattól, amelyik csak színleli a szakmaiság minimumát, miközben mindent a maga és barátai kezére játszik át. Továbbá azért sem lesz itt egyhamar feminista diadalmenet, mert Orbán Viktor az alapvetően hagyományos felfogású, ám sajnos kevésbé olvasott, és emiatt a populizmusának könnyen bedőlő polgárok, és nem a liberalizmus modern kori szélsőségesen elborultjai alkotják a szavazótáborát.

 

Clement
Olvasó
Clement

tökéletesen egyetértek. A fidesz-mszp nagykoalíció ideje lejárt, Gyöngyösi Márton képviselő ÚR után új időszámítás kezdődik remélhetőleg.

Naooo
Olvasó
Naooo

“egy olyan kormányzattól, amelyik csak színleli a szakmaiság minimumát, miközben mindent a maga és barátai kezére játszik át.”

Hát igen, a demokrácia már csak ilyen.

hgyi
Szerkesztő

Javaslom, hogy e beszélgetést vigyétek át a fórumra.

Naooo
Olvasó
Naooo

Annyira hidegen hagy a fórum, hogy az valami elképesztő.

hgyi
Szerkesztő

Én csak javasoltam. Ha tovább folyik az eszmecsere nem kapcsolódva a cikk témájához, törlöm.

 

Naooo
Olvasó
Naooo

Azt csinálsz, amit akarsz.

don Fefinho
Újságíró

Olykor, ha megduzzad poétai vénám,
azt papír, se tinta nem tűrheti némán.
Ám csituljatok most, elég legyen mára!
Kell nekem költészet a halál faszára…

daphne
Olvasó
daphne

A feministáknak ez természetesen nem elég:

“Többek között e szempontokra tekintettel is tartottuk meg a demonstrációt azzal a fő követeléssel, hogy a törvény megalkotásába egyenrangú tárgyalófélként vonják be a civil szervezetek szakértőit. Sajnos igazunk lett abban, hogy a kormány csak el akarja hallgattatni a felháborodott tömeget, és a bántalmazók megbüntetése, valamint az áldozatok védelme iránt nem érez elkötelezettséget: a civil egyeztetés döcög, és abból folyamatosan próbálják kirekeszteni a szakmai szervezetek képviselőit, illetve szerepüket minimalizálni.

A civil szervezetek kizárása a törvényalkotásból a nov. 25-i rendezvény után tovább folytatódott: a kormány – feltehetően tudatosan és szándékosan – a NANE jó előre meghirdetett, nov. 29-i konferenciájával egyszerre időzítette a civil nyílt napot, amiről az érintett szervezeteket mindössze két nappal korábban!) értesítette, és ahol a megjelent szakemberek, pl. Betlen Anna és Balogh Lídia (MONA) alig kaptak szót. Jelenleg úgy tűnik, hogy a kormány csak mielőbb túl akar esni a törvényalkotás számára nyűgöt jelentő kötelességén, és a civil egyeztetés a folyamatban csak elvben jelenik meg.

 

Deansdale
Admin

Betlen Anna mint szakértő, **szki, jöjjön inkább a világvége.

A blogján a legfrissebb bejegyzés egy megmikrózott régi anyag amiben 2 prostival vitázik azon, hogy ő többet tud a szakmáról mint amazok. Ez a teljes szellemi csőd, amikor kívülállóként akarja túlmagyarázni a szakmabelieket. Ugyanezen elv alapján gondolom a kvantumfizikához is többet ért mint holmi kvantumfizikusok…

Az azt megelőző bejegyzésében a CSBE-vel kapcsolatos tévészereplését meséli, ilyen gyöngyszemekkel (kiemelés az eredetiben):

“Jó – folytatódik az előzetes egyeztetés -, akkor most megbeszéljük a kérdéseket, éppen a rövid időre tekintettel: kik lesznek áldozatok, miről ismerjük meg, ha elkezdődött a bántalmazás, és ugye nem csak nőket ér, beszéljünk a férfiakról is, őket is bántalmazzák persze.” Azt kérem, hogy a férfiáldozatokat most hagyjuk ki.

Clement
Olvasó
Clement

francia feminista videó, arccal, a képernyőmön hányás nyomok:

http://www.wcie.fr/SOLIDARITEFEMMES-lesouffle/

 

Animebj
Olvasó
Animebj

Előjog - Elnyomás

Előjog – Elnyomás