0 megosztás

Erről van szó

A szemetek szimpatizálni mernek a feminista célokkal

Friss, ropogós cikk az angol Guardian-ból: A gendersemleges hozzáállás gyengíti a nők megsegítésére tett erőfeszítéseket. Feminista írónőnk egyfelől azon siránkozik, hogy a férfi áldozatok segítése pénzt von el a nőktől, másrészt azon, hogy a feminista férfiak betüremkednek az ő felségterületére, és nem átallanak segíteni! Holott milyen szép is volt amikor ő még a ’80-as években csatlakozott a feminista mozgalomhoz, és szinte mindenhonnan ki voltak tiltva a férfiak. Most meg néhány hülye feminista szervezet beengedi a büdöslábú mosdatlan disznajait – bár így legalább hátha tanulnak valamit a feministáktól.

Még mielőtt valaki félreértené, nem ironizálok, mindössze szabad fordításban közlöm az eredeti cikket. Rahila Gupta (feltételezhetően nem tősgyökeres angol, maximum oldalági kelta lehet) írónő ilyen gondolatokat vet ugyanis papírra, az ő számára a 21. században ez teljesen normális mondandó. És nem a kacsa magazinban, teszem hozzá.

Azt elképzelni sem tudom, hogy mennyire habzana a szája Rahilának, ha valaki felvetné, hogy a “csak nőknek” helyek és rendezvények mintájára ideje lenne újra bevezetni azokat a “csak férfiaknak” helyeket és rendezvényeket, amiket a feministák tiltattak be szexizmus vádjával. Mert hát ugye tudjuk, sajnos túlságosan jól is, hála az unalomig ismételgetésnek: az egyenlőség azt jelenti, hogy ami a nőknek fontos és dícséretes, az a férfiaknak tilos.

Rahila következő problémája a “sétálj egy mérföldet az ő cipőjében” kampány, aminek során férfiak női cipőben mászkálva fejezik ki szolidaritásukat a nők irányába. Egészséges férfiszemmel nézve ez megalázó és visszataszító, de a feministáknak nemhogy nem elég, hanem egyenesen problémás: hogy képzelik, hogy magas sarkúban mennek, ezzel a kacsalábon forgó hülye szőkék sztereotípiáját erősítik. Van akiknek semmi sem elég jó – és ezeknek a koronázatlan királynői a feministák.

Aztán az is baj, hogy az ilyen rendezvényeket rendszerint nők szervezik. Hát miért nem tudják a pasik mozgósítani önmagukat? …egy olyan rendezvényre – értetlenkedek én -, amit az írónő az előbb fikázott le? Felejtsék el az egészet, mert nem jó kezdeményezés, de miért nem szervezik maguktól? Világos.

Aztán jön a címadó sláger, vagyis hogy a gendersemlegesség már a feminizmuson belül is terjed, és ez kész katasztrófa. Ha nem a saját szememmel olvasnám, azt hinném hogy átverés az egész, hiszen évtizedek óta látjuk a feministákat a gendersemlegességért küzdeni, és amikor kezdenek alakulni a dolgok, akkor ők sírnak a leghangosabban. Na nem mintha nem számítottunk volna ilyesmire; olyan ez mint a kvóták. Amíg emeli a nők arányát, addig oké, de amikor már korlátozza, akkor azonnal le kell számolni vele. A gendersemlegesség addig volt jó, amíg lehetett vele hadonászni, de most hogy kezd megvalósulni, rájöttek, nem lesz ez jó mégsem, ugyanis a férfiakat ugyanúgy kellene kezelni, mint a nőket. Arról pedig szó sem lehet, hogy a fényt árasztó és mannát ontó csodálatos nővirágoknak le kelljen ereszkedni a förtelmes férfiak szintjére. Hogy a menhelyek férfiaknak is segítsenek? Lópikulát. Hogy a menhelyeken feminista férfiak is dolgozhassanak? Fityfenéket. A férfiak örüljenek, hogy nem kapnak két hatalmas nyaklevest (az államhatalom szíves közvetítésével), és kotródjanak vissza az odúba ahonnan előbújtak. Az egyenjogúság nevében, természetesen.

Végszóként felajánlja a megoldást: a sétálós kampány helyett tartsunk “ne üss”-kampányt férfiaknak, mivel úgyis mindenki tudja, hogy minden férfi üt, nő meg egy sem.

Namármost a napokban csengett le itt a Férfihangon egy vita arról, hogy a feministák nem akarnak semmiféle különbözőséget tenni férfiak és nők, illetve azok jogai közé. Azt hiszem nem kell fáradnom hosszabb válasz írásával, megtette helyettem egy feminista angliában.


Csapó kettő – tegnapi cikk a Guardianból: A feministák kiküldték a férfiakat a filmfesztiválról. A feministákról két dolgot tudunk biztosan: nem férfigyűlölők és nem leszbikusok. Épp ezért a leszbikus szeparatista mozgalomról szóló film vetítéséről kiküldték a férfiakat. Merthát egyenlőség, gendersemlegesség, inkluzivitás meg diverzitás van, ugye, ami azt jelenti, hogy a férfiak húzzanak melegebb éghajlatra.

Magáról a filmről alig esett aztán szó, pedig izgalmas témákkal szolgált; példának okáért a vetítésen jelen lévő rendezőnő elmesélte, hogy 1-2 évnél tovább nem nagyon maradt senki az elszigetelt leszbi közösségekben, mert addigra már nagyon zavarta őket pl. a wc hiánya. Valószínűleg egyikük sem volt képzett csőszerelő, vagy valami ilyesmi gondjuk akadhatott.

A “Lesbiana” csodás film, ami bemutatja, hogy milyen jó is volt ezeknek a leszbikusoknak egy férfimentes világban élni. (Már persze a civilizáció teljes hiányától eltekintve, csak hogy még egyet rúgjak a döglött lóba.) Ha megtalálom torrenten, megnézem, hátha én is okulok belőle. Okom az van rá, elvégre a nőket szeretem, tehát leszbikus vagyok, mint a viccben a cowboy

Azt említettem, hogy fizetni kellett a jegyekért? Sebaj, a férfiak ilyen formán nem annyira a jegyét fizettek, mint inkább adományokkal támogatták a vetítésen maradó leszbikusokat feministákat.

A cikk írója, bizonyos Marta Owczarek (még egy kelta) ezután elpuffant néhány üres frázist, mint pl. a patriarchátus a férfiaknak is árt – hát, kéremszépen, nekem ezek után erősen úgy tűnik, hogy ami a férfiaknak árt, az a radikális feminizmus. Aztán előkerül az is, hogy újra kell definiálni a “férfiságot”, és ez természetesen a feministák dolga, mi nem-feminista férfiak csak üljünk csendben és várjuk meg amíg ők kisütik hogy mi a teendőnk.

Az már csak hab a tortán, hogy modern gender studies túlélőhöz méltó módon képtelen arra, hogy kijelentse: kitoltak a férfiakkal a rendezvényen. Szerinte az történt, hogy a férfielhessentő aktivista “unfair módon megváltoztatta a tér dinamikáját”. Gratulálunk.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


9
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
5 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
8 Hozzászólások szerzői
AdamAurelius RespectusRaonKorsilovdaphne Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Alter Ego
Szerkesztő

Éppen ma délután tájékozódtam a “nők lázadását” követő CSBE törvény előkészítéssel kapcsolatban. Olyan mondatokat olvasva és hallva férfiak szájából, hogy “példaértékű összefogás tapasztalható a törvény előkészítése kapcsán” elgondolkodtam: Úr Isten, mi lesz most ezekkel a feminista érzületű lázadozókkal, ha kicsavarják a kezükből a zászlót? Merthogy komoly téma válságba kerülnek majd, ha megvalósulnak a követelések, ráadásul még esetleg jól szervezett állami segítő szolgálatok is az ügy élére állnak. De a témaválság még csak hagyján… Miből élnek ők azután, ha az állam komoly feladatának tekinti majd mindazt, amiről most ők álságosan szónokolnak? Ha költségvetési pénzeket fordítanak emelt szintű családsegítői szolgálatok üzemeltetésére, vajon akkor is vígan lehet majd dőzsőlni a jelenleg annyira divatos civilszervezetes megélhetési “nővédelemből”,  “jogvédelemből”?

Azon sem csodálkozom ha a világ más tájain a ravaszabb feministák kezdenek rájönni, hogy halálos ellenség a feminizmus számára a feminista férfi. Még a végén akadnak őszintén elkötelezett emberek, akik azon töprengenek, hogy mi jó a nőknek, és nem azon, hogy mi jó a feminista mozgalmároknak.

smirti
Olvasó
smirti

Pedig az lehetne az igazi feminista mozgalom. “Kár”, hogy arra nincs szükség.

daphne
Olvasó
daphne

Hogyhogy miből élnek majd? Biztosan van még rengeteg ötletük új témákra:P

Korsilov
Olvasó
Korsilov

Öccsééém mekkora ötlet! Remélem a magyar femszervezetek még nem ennyire vaskalaposak és befogadnak, hisz az én jelenlétem a szervezetükben kb annyira lenne hasznos az átlagnők és családanyák számára, mint az említett szervezetek jelenlegi képviselői! Azonban nekem egy pár évig meg lenne oldva a rezsim, meg a havi tankpénz (ahogy az övék is meg van oldva a tagságukkal). Ez eddig eszembe se jutott. Most azonnal beszerzek néhány színes batikolt XXXL-es hosszú ujjú pólót, néhány fagyöngyből fűzött karkötőt, egy krómozott peace jelet bőrzsinóron függesztve a nyakamba, egy piros kendőből összetűrt hajráfot a homlokomra, egy kopott drapp bakerót, és egy kekizöld élvasalt vászonnacit. Jaj még el nem felejtem a legfontosabb: egy megafon! Ha így állítok be a nanéhoz, talán még van esélyem abszolút önkéntes aktivistaként !!!! (monjuk havi kilencvenééé) küzdeni, küzdeni, küzdeni, küzdeníííííííí! Jelentkezés előtt kicsit rágyúrnék a dologra. A leírt hacukába és a megafonnal a kezembe tükör előtt gyakorolnám a ritmikus ököllendítést. Ezután jönne a legnehezebb része, amin lehet, hogy meg is buknék. Idióta agyatlanságok hisztérikus kántálása. De nem adom föl hisz tudjuk mi a siker titka : gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni ………….

Raon
Olvasó

A kántálás” kifejezés is jó, de nincs benne a jelenség azon diszkrét bája, amikor az igehirdetéssel az illető voltaképpen saját magát is próbálja győzködni.
Egy ideillő helyes szó: mantrázás. :)

Korsilov
Olvasó
Korsilov

Ám legyen! :)

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Érdeklődnék. Lesz majd cikk a Lunacek jelentésről ? http://www.csaladhalo.hu/cikk/hatter/lunacek-jelentes-titkos-kuldetese. Nem teljesen a Férfihang profilja, de a gendertéma miatt van érintkezési felület.

 

 

Adam
Olvasó
Adam

Megnézném az ilyeneket az EU-s választások után.