0 megosztás

Apai jogok II.

Az előző cikkben érintettem azt a témát, hogy a fejlett jogrenddel büszkélkedő pro-feminista országokban a nők örökbe adhatják a közös gyermeket az apa tudta nélkül, vagy akarata ellenére. Most erről jön egy sztori, meg egy kis körítés.

CustodyTerry Achane-t Fort Jacksonba vezényelte az amerikai hadsereg, amiben kiképzőtisztként dolgozott. Bár otthon nem mentek jól a családi dolgok, arra számított, hogy a feleségéhez és nemrég született gyermekéhez megy majd haza. Ehelyett a távollétében a nő felajánlotta örökbefogadásra a gyereket, és a “tranzakciót” lebonyolító ügynökség segítségével(!) egy olyan államba költözött, ahol a törvények nem tiltják az ilyesmit. Csakhogy ez alkalommal mégsem mentek olajozottan a dolgok, a piszkos patriarcha ragaszkodott a gyermekéhez és perre ment. Valószínűleg isteni közbenjárásra egy normális bírót fogott ki, aki kijelentette, hogy az egész örökbeadási procedúra teljesen védhetelten, és kötelezte a nevelőszülőket, hogy adják vissza a gyereket az apjának.

A sztori magában is hátborzongató, de lássuk mi szerepel még az eredeti amcsi cikkben:

“(…) ez csak egy azoknak az ügyeknek a sorában, amikben az örökbeadással foglalkozó ügynökségeket vádolják a biológiai apák szándékos átverésével.”

“Utah-ról az forog közszájon, hogy mágnesként vonzza azokat akik szeretnék a biológiai apák jogait semmibe venni – nyilatkozta Christine Durham, az Állami Legfelső Bíróság Főbírója 2009-ben egy ügy kapcsán, amiben egy Wyoming-i nő azt hazudta az apának, hogy elvetélt, és aztán örökbe adta a gyereket Utah-ban. Ez egyike volt annak a 10 esetnek amit akkor tárgyaltak, amiben Utah-ban örökbe adtak gyerekeket az apák tudta vagy beleegyezése nélkül.”

[az Achane ügyét tárgyaló bíró szavai:] “nagyon felháborodtam az ügy kapcsán. Mikor Terry Achane jelentkezett az ügynökségnél, hogy nem egyezik bele a gyermeke örökbeadásába, ott le kellett volna záródnia az egésznek.”

Nekem csak egy kérdésem lenne: mi az “emberkereskedelem”, ha nem ez?

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


12
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
8 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
7 Hozzászólások szerzői
Balu1stInaaraAnimebjmdmselleAlter Ego Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Maestro
Szerkesztő

“mi az “emberkereskedelem”, ha nem ez?”

Ez a nő önrendelkezése. Az emberkereskedelem az, amikor prostituáltak százezreit exportálják egy-egy F1-futamra férfi kliensek általi megerőszakolás és kínzás céljából, vagy amikor szegény celebeket kényszerítenek fel tömegesen a Dubajba tartó repülőkre a gaz patriarchák.

Animebj
Olvasó
Animebj

Ezek a csodás anyai ösztönök…

Inaara
Olvasó
Inaara
“…a távollétében a nő felajánlotta örökbefogadásra a gyereket, és a “tranzakciót” lebonyolító ügynökség segítségével(!) egy olyan államba költözött, ahol a törvények nem tiltják az ilyesmit.

Az a döbbenetes és felháborító, hogy egyáltalán létezik olyan állam, ahol legális a másik szülő tudta és beleegyezése nélkül örökbeadni egy gyereket.

Maestro
Szerkesztő

Gondolatkísérlet: mi történne akkor, ha egy anya érne arra haza, hogy a távollétében a férje örökbe adta a gyereküket?

Inaara
Olvasó
Inaara

Maestro, a kérdés nyilván költői, nem vár választ…  :)  Azért mégis: természetesen a fordított eset is joggal háborítana fel minden normális embert, csakúgy, mint a cikkbeli történet. A feministáknak viszont ritka csemege, igazi ínyencfalat lenne, és minden bizonnyal jóval nagyobb médiavisszhangot kapna az ügy.

Balu1st
Olvasó
Balu1st

Nyilván a férj nem védekezhetne szabadlábon, és rárohadna a műanyag lakat is. Mellesleg ez a nő is azt érdemelné.

Inaara
Olvasó
Inaara

Itt egy  “újabb” (10 éve húzódó)  történet:  “Apu nem családtag”