Alter Ego
0 megosztás
Címkék:

Carla Bruni-Sarkozy: A generációmnak nincs szüksége feminizmusra

Carla Bruni-Sarkozy, a Francia Köztársaság 23. elnökének, az apai ágon magyar származású Nicolas Sarkozy-nek felesége, antifeminista kijelentésével lepte meg a farancia közéletet: “A generációmnak nincs szüksége feminizmusra.” – mondta a párizsi Vouge magazinnak nyilatkozva.

A first lady, aki korábbi életében fotómodellként, énekesnőként, dalszerzőként és nagy férfifalóként híresült el, jól érzi magát a családanya szerepében. Egyértelműen a múlté már az a Carla Bruni, aki egy korábbi nyilatkozatában még úgy gondolta, hogy “a monogámia fárasztó”. Bár egyesek azt latolgatják, hogy talán csak játékosan ironizálni akart Franciaország nagyasszonya, azonban vitathatatlan tény, hogy az utóbbi időben máskor is hitet tett már a nők családi szerepe mellett és leplezetlen szavakkal ajánlotta azt másoknak is: “Egy nő helye otthon van.”

“Voltak úttörők, akik a jogsértések ellen harcoltak, azonban én nem vagyok egy feminista aktivista. Éppen ellenkezőleg. Szeretem a családi életet és szeretem minden nap ugyanazokat a dolgokat csinálni.” – Jelentette ki. Szavait értelmezve levonhatjuk a következtetést, hogy számára korántsem tűnik monoton, unalmas rabszolgasorsnak a “főállású” háziasszony élete. A két gyermeket (Giulia nevű kislánya 1 éves, Aurelian nevű fia 11 éves) nevelő 45 éves asszony egyenesen “burzsoának” nevezte életmódját, amelyben a család tölti be a központi szerepet. Ha összevetjük az általa favorizált életvitelt azoknak a nőtársainak sorsával, akik a “feminista” elvek mentén megkonstruált kispolgári életet élnek, és többnyire valamilyen lélekölő munka és a család között kénytelenek megosztani önmagukat, vitán felül van miért irigyelni őt.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


8
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
4 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
6 Hozzászólások szerzői
hunbagiragpeterszPash CutterAnimebjCerveza Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Deansdale
Admin

Érdekes, hogy mostanság elég sok ismert nő nyilatkozott hasonlóan, többek között Katy Perry, Taylor Swift, meg kicsit régebben Marissa Mayer. A femcsik fel is háborodtak, született pár cikk amiben minden sz*rnak lehordják ezeket a nőket (ami mondjuk meglehetősen furcsa attól a szervezettől ami “a nőkért küzd”).

Pash Cutter
Újságíró

Nem olyan bonyolult ez a gondolkodásmód.

Ők az “árulók”. “Elárulták” az eszmét. A női fajt vagy mit!

 

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Én azért úgy gondolom, hogy kurvából nem lesz jó feleség.

Cerveza
Olvasó
Cerveza

Na a végén újra megjelenik a normális értékrend szerinti nőiesség a világban,akkor a feministák arcára fagy majd a mosoly :)

Animebj
Olvasó
Animebj

A politikusok és családtagjainak ilyesfajta nyilatkozatait érdemes nagyítóval átvizsgálni, mielőtt helyeselnénk bölcsességüket, “éleslátásukat”. Sarkozy lánya természetesen a kibukott apja értékrendjét fogja hangoztatni, hiszen ez kell a válságos állapotban lévő francia jobboldalnak. Ám a szavakat túl gyakran nem követik tettek, ha ilyen érzékeny társadalmi kérdésekről van szó. Amikor kijelentették Európa nagyjai, hogy a “multikulturalizmus halott'”, csak a franciák tettek eleget annak, hogy saját államuk értékrendjéhez próbálják igazítani a muszlim párhuzamos társadalmat, és persze a toulouse-i merényletek után leszámolni mindenkivel, aki akár ideológiai hátteret adhat az iszlámfasizmusnak. (Ha jól emlékszek, ment is a rinyálás a “igazhitűek” között arról, hogy egy idős, gyűlölködő imámot kitoloncolnának. Azért van bőr az muszlim arcon) Ezzel szemben Németország  továbbra is a “minden a mi hibánk” önkínzó szemléletét követi, Nagy-Britannia kormányai pedig nem tesznek semmit, hogy terrorista-alapanyag gyártóvá váló országuk muszlim közösségeit válaszútra kényszerítsék, a muszlim fiatalok szüleik logikus, józan asszimilációját megtagadva állnak csatasorba a nyugati nemzetek ellen, miközben kikérik maguknak, hogy ők és vallásuk bármilyen formában veszélyt jelentenének. Ezekből mind az következik, hogy a politikusokat inkább tetteik, mintsem szavaik alapján mérlegeljük.

Deansdale
Admin

“Ezzel szemben Németország  továbbra is a “minden a mi hibánk” önkínzó szemléletét követi, Nagy-Britannia kormányai pedig nem tesznek semmit, hogy terrorista-alapanyag gyártóvá váló országuk muszlim közösségeit válaszútra kényszerítsék”

És akkor hogy állunk mi a saját keresztünkkel? Ezeket rólunk is el lehet mondani, a saját vezetésünk kvázi minket is a németektől ellesett önkínzó pozícióban tart.

Animebj
Olvasó
Animebj
hunbagira
Újságíró

Ezért Bruni kisasszonyt azért nem kell feldicsérni. A FAL után két út van a nők előtt. Elfogadja a tényt, hogy vége a szép világnak és többé nem húzhatja le, használhatja ki , árulhatja el a balek fehér férfit, aki 100éve az ún. emancipáció óta megadta neki erre a lehetőséget. És belenyugszik. Ez a normálisabb fajta. De itt sem erkölcsi/szellemi fejlődés áll a háttérben. Egyszerűen képes elfogadni a megváltoztathatatlant. De amíg megtehette ő is pofátlanul kihasználta -számára- a feminizmus áldásait.

És van a másik jól ismert hangos típus, akinek a férfgyűlölete elhatalmasodik – ahogy az elkövető is mindig gyűlöli az áldozatát, így tudja magának megmagyarázni, hogy ő miért volt vele szaralak- nah ezekből lesznek a habzószájú “feministák”.