14 megosztás
Címkék:

Áldott berlini fal

A cikk Pozsonyi Ádám tollából származik, eredetileg a Magyar Hírlapban jelent meg.


Van egy ismerős pár, aki évente felbukkan az életemben. Nem tudom már, mikor kerültem velük először kapcsolatba, de egy ideje évi rendszerességgel jelentkeznek, hogy szeretnének vásárolni a friss, épp aktuális kötetemből. (Ezt én természetesen engedem). Most, néhány hete is így történt, s amíg a szép lila kiadványt dedikáltam, elanekdotázgattunk a saját sírját ásó, beteg, európai kultúra végnapjairól. Friss, egyhetes történet – mesélte a férfi –, hogy Belgiumban, ahol az év egy részében élek, a rendőrség körözött egy embert, mert a vasúti fülkében rasszista kijelentést tett. Igen, bemondta a televízió is, hogy a rendőrség keresi az ismeretlen „bűnelkövetőt”.

Másnap egy német újságíróval volt találkám, aki röhögve lelkendezett az egyik rövid kis szatírámról, hogy ő azon mennyit derült. Próbáltam pedzeni, hogy esetleg valami ismerőse révén, egy német fordítás milyen jó lenne, mire ijedten legyintett. Ki van zárva! Ott kint nincs az a kiadó, aki merné vállalni a kockázatot. Másnap tönkre lenne vágva a karrierje, az állása, a kapcsolatai, sőt, lehet, hogy humanista antifák törnék össze az autóját és tüntetnének őrjöngve a háza előtt. Az ismerősei odahaza – meséli tovább – összegyűlnek a lakásban, behúzzák a függönyt, kikapcsolják a mobilt, és aztán elmondják ugyanazokat, meg röhögnek ők is jó hangosan, igazi német sör mellett, de óvintézkedés nélkül a szájukat nem merik kinyitni.

S most következzék egy friss hír a fejlett, haladó szellemű és humanista Nyugatról: „Betiltották a karácsonyfa-állítást Brüsszelben, mert sértené a bevándorlók érzékenységét.” Ami működött, ami életképes és elrontható volt – férfi-nő viszony, idős-fiatal, nemzetek, vallás, kultúra, értékek, táplálkozás –, azt mára mind tönkretették a hatvannyolcas felforgatók.

Persze már kezd begyűrűzni hozzánk is. A Nőkert nevű, férfiellenes uszító oldalon legutóbb egy különös elmeállapotú úr azt vetette fel, hogy szerinte ki kéne „egyenlíteni” a magyar irodalmat, mert túlsúlyban vannak benne a férfiak (értsd: ha a valóság nem tetszik, törvényileg zökkentsük ki a normalitást és karhatalommal hozzunk létre egy alternatív realitást).

A történelemben soha nincs olyan, hogy végleg. (Ezt a mai világhatalom nem akarja tudomásul venni.) És sosem lehet tudni, hogy a vesztes pozíció mikor fordul át nyereségbe. A berlini fal 1961 és 1989 között létezett. Mi, itt a szovjet megszállási terülten szimbólumként kezeltük, és sopánkodtunk, hogy elzár minket a szabadságtól. A jóléttől. A demokráciától.

Igen. Elzárt.

Amikor kint már a feketék verték egymást a neonácikkal, itt még Öveges professzor beszélt ízes magyarsággal, és Rajnák, a góré, az Ifiparkban a fülénél rángatta ki, akin nem volt nyakkendő. Mert a szocializmus beteg rend volt – de rend. Nem véletlenül akarta megbuktatni az a rengeteg volt maoista szamizdatos. Mert a házmester lehet, hogy munkásőr volt, de lekevert egyet, ha a liftben szemetelt valaki. És ez volt a baj!

A történelemben sosincs olyan, hogy végleg. És a berlini fal, ami generációk szimbóluma volt, az áldott berlini fal öröksége most a mi túlélési esélyünk. Mert mi „le vagyunk maradva” a fejlődésben. És így a magyarság torkán azt még mindig nem tudják lenyomni, ami ott kint, a „fejlett” Nyugaton már mindennapos.

Ó, milyen boldog érzés ennyire „leragadva” lenni!

Post Author: Vendégcikk

f Facebook
14 megosztás


34
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
8 Egyéni hozzászólás
26 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
15 Hozzászólások szerzői
InaarasmirtiNaoooForay NándorModerátor-01 Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Suum cuique
Újságíró

Már a nővér kifejezés is szexistának számít

Néhány brit kórházban eltörölték a nővér kifejezés használatát, mivel az szexista. Az ellenzők szerint inkább az egészségügyi ellátás színvonalát kellene emelni.

Alter Ego
Szerkesztő

És mekkora csalódás ez főleg annak a generációnak, amely naívan és szentül hitte, hogy ha a szívós magyar ellenállásnak köszönhetően (mert ugye, a József Attila díjas költő szavával élve “Ez sem tarthat örökké, százöten év sem tett minket törökké.”) leomlanak a falak, akkor a szabadság és az igazság győzelmét ünnepelhetik majd. Szegények naívan nem is gondolták, hogy “nyugati testvéreink” nem ölelik majd a keblükre őket, hanem haszonforrásként, gyarmatlakóként, legjobb esetben is csak “ostoba, megvezethető fogyasztóként” tekintenek majd rájuk. Milyen mély megdöbbenés volt az számukra, hogy mire eljött az idő, addigra már csak annak a tükörképe található a falakon túl, amivel a magyarság még leigázott sorsában sem alkudott meg sohasem. Na, ez ám az igazi “cseberből vederbe”…

Suum cuique
Újságíró

Meg ha már Pozsonyi, akkor ez a cikk mindenképpen ide tartozik:

Pozsonyi Ádám: Nyílt és rejtett módszerek (Magyar Hírlap)

Animebj
Olvasó
Animebj

Először is; hagyjunk már végre fel a Kádár-éra szocialista rendszerének visszasírásával. Az sem volt a maga teljes valójában rend, csak egyre erőtlenebb elnyomás. A mai nyugati társadalomban hiába van a politikai korrektség és a többi agyament ideológia, ha a választóknak elegük lesz az egészből, akkor bizony nemcsak a politikusok, de az “értelmiség” egyre szélesebb rétege is kénytelen lesz felülbírálni a társadalommal szemben addig hangoztatott nézeteit, ez pedig egy diktatúrában nagyon nehezen, gyakran csak a külső nyomás avagy a rezsim politikai elitjének akaraterejének gyengülése során fordulhat elő (ha előfordulhat, mert máig sok-sok diktatúra van a világon).

Tehát nem tagadni, csak szelektálni kell a nyugati értékrendet, felhasználni azt, ami a közjó számára sikeres társadalmi fejlődést hozhat, és megtagadni azt, amely nemcsak józan logikával, ha nem már megvalósult formában is bebizonyította életképtelenségét. Ne vágyjunk vissza az idővel egyre inkább megszépülő zsarnokságot, amikor számos állam a bizonyíték arra, hogy a demokrácia -ha a vezetők és a felvilágosult nép is akarja- sokkal élhetőbb, prosperálóbb gazdaságot s kultúrát hozhat magával, és ugyancsak számtalan van, amely Magyarországnál messze-messze jobb földrajzi helyzete (=gazdag ásványkészlet, tengerpart :stb) ellenére nálunk is nagyobb szegénységben él, amiért nyakukra szállt és ott is maradt az önkény.

Alter Ego
Szerkesztő

Ugyan, senki sem sírná vissza azt. Másról van szó: Senki nem hitte volna, hogy lényegében alig valami lesz jobb annál, de jó néhány dolog még rosszabb is…

Nálunk nemhogy a szegénység miatt szállt a nyakunkba az önkény, hanem az önkény miatt szállt a nyakunkba a szegénység. Lényegében más sem jellemzi a még fél lábbal itt lévő és a két lábbal rajtunk taposó új politikai elitünket, mint az önhittség, az önzés, és az önkény…

Pontosan a Kádár éra teljes elvetése okozta azt, hogy minden régi normát a szemétre vetett a társadalom, és elfelejtett a helyére újakat állítani… Ennek ellenére érdekes módon néha még mindig úgy tűnik némelyikünknek, hogy még mindig nem sikerült utolérnünk a “fejlett” nyugatot az erkölcsi rothadásban…

Animebj
Olvasó
Animebj

Alter Ego

A Nyugat nem azért fejlett, mert a multikulturalizmus, a polkorrektség és egyéb baloldali téveszme tette azzá, hanem mert a politikai hatalom messze nem rendelkezik akkora önző befolyással az országok felett, mint Magyarországon. Jól láthatod Te is, ahogy az elmúlt két évben sorozatosan került sok olyan személy fontos állami pozícióba, akik szakmai érdemeik helyett pusztán Orbán Viktor iránti hűségüknek köszönhetik azt, így alakítva át a saját arcképére az egész nemzetet, akár tetszik neki, akár nem. Ez a nyugati- és észak-európai országokban elképzelhetetlen lenne, a szakszervezeteknek, a sokkal függetlenebb sajtó és civil társadalmi szervezetek nem hagynák, hogy bármely politikai ideológia képviselő ennyire rájuk telepedjen, mivel teljesen tisztába vannak azzal, hogy a törvénytelenségekkel, a korrupcióval, és a közjó megkárosításával szemben nemcsak saját, de a következő generációk jövőjéért is kötelesek felvenni harcot. Nálunk senkit se érdekel, hogy futball-stadionokra, “nemzeti konzultációkra”, belföldi kormány-közeli oligarchiákra, és még ki tudja mennyi milliók-milliárdok mennek a kukába azért, mert azt gondolja a magyarja, ez az élet rendje, akit a bársonyszékbe választottak, annak joga van mocskolódni, hazudni, lopni nemhogy választói, hanem az egész ország lakosságának érdekével szemben.

Tehát akkor most mégis mitől olyan rohadtabb a Nyugat?

Deansdale
Admin

“a politikai hatalom messze nem rendelkezik akkora önző befolyással az országok felett, mint Magyarországon”

Nem akarlak megbántani (tényleg), de ez egy borzasztóan naív elképzelés. Az USA-nak van messze a legnagyobb börtönállománya a világon, Angliában van a legtöbb megfigyelőkamera (már az otthonokba is elkezdik beszerelgetni őket), de ez mind piskóta ahhoz képest, hogy a monopolcégek dróton rángatják az egész nyugati világot a zsebükben lévő politikusokon keresztül. Obama a Monsanto, a Fed, a Halliburton és még egy tucat hasonló cég csicskása, aki a törvényeket úgy hozza, ahogy azt neki megparancsolják. Az EU meg az ENSZ is szinte csak arra jó, hogy monopol-érdekeket képviseljen. A mi magyar mocsarunk ettől ugyan semmivel sem jobb – ugyanakkor semmivel sem rosszabb. Pont ugyanaz megy mindenhol, csak a látszat különbözik.

A nagy nyugati civilizációk a felszín alatt egyre inkább monopolcégek vezette rendőrállamok, és ez nem valami összeesküvő rémálom vagy sci-fi, hanem egy olyan valóság, amit k*rvanehezen vesz be az ember gyomra, és ezért inkább élből elutasítja. Az USA, a modern demokrácia hazája is kiteheti a kirakatba amije van: olyan kétpártrendszer, aminek a szponzorai nyíltan mindkét oldalt pénzelik. Ez lenne az amiről mi csak álmodozhatunk? Nálunk legalább még él 1-2 kisebb párt is, és a Mol meg az OTP emblémája egyelőre nincs kint egyszerre Orbánon és Gyurcsányon (Bajnain, mindegy). Arról nem is beszélve, hogy mennyi értelme van egy olyan “demokráciának”, ahol Ronald Reagan (egy filmszínész) elnök lehet, Schwarzenegger kormányzó, és még egy olyan láthatóan debil hülyegyereket is a kormányrúdhoz engednek, mint Bush2. Tudod oktathatnánk az USA-t a demokráciára :) …ha nem lenne egy átverés az egész.

the hermit
Olvasó

 Pont ugyanaz megy mindenhol, csak a látszat különbözik.

Épp ezt akartam írni, ugyanaz a szar van mindenhol. A hatalom mindenhol hasonlóan épül fel, a pénz, a befolyás mozgatja.

ha már itt tartunk, a rendszerváltozáskor- én legalábbis- a kádergyerekekre mondtam nemet. az azért mégiscsak nonszensz, hogy az SZDSZ , az egyik legjelentősebb rendszerváltó párt egyik prominens személyisége a körömletépő Bauer gyereke legyen… aztán mégis.

Animebj te tényleg nagyon naiv vagy, ha azt hiszed, más színű párt majd máshogy, tisztességesebben és/vagy hozzáértőbben fogja csinálni. Lesz majd egy választás, nem is olyan sokára, ahol a népharag leváltja majd a Fideszt, majd egy-két évvel utána beszélhetünk erről…

Fox
Újságíró

Térden csúszva könyörgök, ne váltsátok le a Fideszt! Hát hiányzik nektek, hogy olyan feminista gruppok kerüljenek hatalomra, mint az Együtt 2014 tagjai, nem beszélve a főfeminista hippipártról, az LMP-ről?!

Behalok, erről is kell cikket írnom. Tisztelt antifeministák, dörmögni nem elég a feminista terror visszaszorítása érdekében, tenni is illik, különben érdemtelen az egész! Úgy fest, ez egy gyönyörű kenyértörés lesz 2 év múlva. Aki képes ilyen LMP-féle androfób egyletekre szavazni, az ne nevezze magát antifeministának.

smirti
Olvasó
smirti

A Fidesznek ugyanúgy mennie kell(ene), ahogy nem kívánom a feministák hatalmát sem. Egyik rosszabb, mint a másik. Miért csak az LMP lenne az alternatíva? Az Együtt-ben nincs valódi feminista befolyás. Ettől még nemcsak rájuk lehet voksolni.

Deansdale
Admin

Ettől idegzsábát fogsz kapni :) Idézet máshonnan:

Amikor huszonegynéhány évvel ezelőtt leomlott az a bizonyos vasfüggöny, és az egész világ örömmámorban ünnepelt… (vannak, akik még emlékeznek) Nos, akkor még kevesen tudták közben, hogy a vasfüggönyt nem azért lehetett lebontani, mert a keleti, az úgymond kommunista oldal “összeomlott” volna… Hanem azért, mert a nyugati oldal, ekkorra már éppen annyira kommunista volt mint a keleti. És így már nem volt szükség falra a kettő közé!!

Ez így elég viccesen hangzik, de sajnos akkor is ez az igazság. Erről bárki maga is  meggyőződhet, ha összeveti a jelenlegi amerikai vagy európai uniós államigazgatási rendszert mondjuk Marx eredeti tanításaival (központi bankról, központi irányításról, és a többi). A jelenlegi nyugati rendszer ugyanis minden egyes feltételt kielégít abból, amiket Marx támasztott a kommunista államberendezkedés felé.

Az, hogy a nyugati oldalon “kapitalizmussal” valósították meg a kommunizmust, a keleti oldalon pedig “szocializmussal”, az már csak egy részletkérdés, attól még sok berendezkedésbeli különbség nincs a kettő között.
Hogy mi?? Kapitalizmussal megvalósított kommunizmus?? Ekkora marhaságot még én se mondhatok, ugye? Akkor vegyük ezt át még egyszer.

A kommunizmus végül is egy olyan államforma – és minden ilyet nyugodtan hívhatunk kommunizmusnak – ahol egy nagyon szűk elit kezében van az irányítás, a többi ember, a 99.9% pedig “kollektivizálva” van. Egyformára van gyúrva, nincs termelő eszköze, nincs szuverenitása, és nincs beleszólása a dolgok menetébe.
E felé a keleti oldalon, mint nálunk is, államosítás segítségével haladtak, a nyugati oldalon viszont egy kapitalizmusnak tűnő valamivel, ami a valóságban természetesen nem kapitalizmus, mert az úgynevezett “szabad piac”, ami papíron olyan szépen hangzik, a valóságban sehol nem található…
Oligarchák vannak, akik szakszóval úgynevezett oligopóluimot működtetnek (néhány szereplő összejátszva működteti az egész gazdaságot, és nem enged új játékosokat belépni az ún. “szabad piacra”, amire egy “szabad gazdaság” épülne ugye elvileg…)

A kommunista központosított hatalmat keleten az államhatalom, a nyugati oldalon viszont a multicégeken keresztül központosított deregulalizált gazdasági hatalom valósította meg. Azért csinálnak mindig látszólag kétféle megoldást, hogy ezzel a választási lehetőségek illúzióját keltsék, és aztán a kettőből lehessen szintetizálni egy végső megoldást (ezt hívják “Hegeli dialektiká”-nak). Nos, ez a végső megoldás kezd most éppen alakot ölteni, ahogy a szocialista oldalon “kapitalizálnak” (értsd: “összeomlasztották” a szocializmust és beengedték szabadrabolni a multicégeket), Amerikában pedig eközben Obama éppen “szocializálja” az ottani kapitalizmust (államosítja az egészségügyet, állami segélyezi a bankokat, stb…)
A végcél természetes egy lényegében egységes, de kommunista berendezkedésű globális állam. Amiben az országok csak amolyan közigazgatási egységek az ENSZ felügyelete alatt.

Vasgerinc
Újságíró

Van logika ebben, de azért a fal leomlását nem lehet ezzel összefüggésbe hozni, tehát az első bekezdés kijelentése azért nem igazán igaz. Ugyanis azért mégiscsak volt két különböző érdekszféra és amikor gyengült az egyik, akkor a nép azon felül tudott kerekedni. Hogy miért gyengült le, azon lehet vitatkozni, mindenesetre senki sem adta volna fel a érdekszféráját a másik javára azért, hogy ő is kapjon egy falatot belőle.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Kétségtelen nagyon nem jöttek be a magyar társadalom 1990-es elvárásai. Mindenki az osztrák életszínvonal fokozatos utolérését várta, ezzel szemben mai napig átlagosan az akkori szinten állunk. A többség helyzete ugyanolyan vagy rosszabb, egy kisebbség viszont hatalmas emelkedést ért el. Mondjuk 1956-ban még biztos emelkedő pályára állt volna az ország, ha akkor lett volna rendszerváltás. 1990-ben a globalizmus korában már csak a rosszul fizetett munkások, multibeszállító  összeszerelő országa lehetett az ország. Viszont ami rossz volt az gyorsan bejött nyugatról. A népbutító kereskedelmi tévék, tömeges drogfogyasztás, bűnpártoló enyhe ítéletek és az elmebeteg politikai korrektség.

Vasgerinc
Újságíró

Igen, a nép szemszögéből ez ilyen, viszont azt azért látni kell, hogy az a rendszer gyakorlatban bukott meg, fenntarthatatlanná vált. Aztán a rendszerváltással persze ebből sem lett fenékig tejfel, sőt egy ideig tovább romlott a helyzet (talán mert valóban nem kellett volna 180 fokos fordulatot venni), de időnkét ki kell igazítani a rendszert, és ilyenkor jönnek a megszorítások. Azt az életszínvonalat állami eladósodással biztosították, ami nyilván nem működőképes, ennek ellenére nemrég ugyanez megtörtént, most megint kiigazítást kell végezni (megszorítás).

Naooo
Olvasó
Naooo

“Azt az életszínvonalat állami eladósodással biztosították”

Nem azzal.

http://hexa.hcbc.hu/meh/abnemz4.htm

“Elérkeztünk oda, hogy egy lényeges probléma ajtaját feszegessük: arra a kérdésre keressük a választ, hogy mennyi volt Magyarországon a “vér” díja, vagyis a meg nem született gyermekek következtében mennyivel költhettek többet magukra az élők, mennyivel élhettek jobban ezen egyetlen tényező miatt 1957-1985 között, mint 1949., illetve az 1950-1956 évek között? Másként is megfogalmazva, ugyanezt így is kérdezhetjük: mennyivel nőtt amiatt az életszínvonal az 1957-1985 években, hogy 1949-hez, illetve az 1950-1956 évek átlagához képest 26 %-kal csökkent a gyermekszám.”

don Fefinho
Újságíró

És a Ratkó gyerekek?

Naooo
Olvasó
Naooo

Rabszolgatenyésztésről még nem hallottál?

don Fefinho
Újságíró

>>És a berlini fal, ami generációk szimbóluma volt, az áldott berlini fal öröksége most a mi túlélési esélyünk. Mert mi „le vagyunk maradva” a fejlődésben. És így a magyarság torkán azt még mindig nem tudják lenyomni, ami ott kint, a „fejlett” Nyugaton már mindennapos.<<

No, megint csak mintha a saját korábbi gondolataimat olvasnám vissza… :D
Ugyan nem önálló cikkben, hanem valakié alatt kommentárban, de fejtegettem már ezt itt… :)

Balu1st
Olvasó
Balu1st

Azért ezt a világkormány dolgot illene alátámasztani valamivel, mert így pont olyan a cikk, mintha csak Németh Sándort hallanám.

mdmselle
Újságíró

A Hit Gyülis Németh Sándorra gondolsz?

don Fefinho
Újságíró

Nekem inkább a Bartus vatikánozása ugrott be.

smirti
Olvasó
smirti

Igen, rá gondolt. :)

Deansdale
Admin

Úgy érted az, hogy első és második Bush, Tony Blair, Obama, Hillary Clinton és még egy rakás további érdekes figura nyíltan beszél róla, az nem elég bizonyíték?

http://www.youtube.com/watch?v=VpQeHiugSnA

http://www.arewelivinginthelastdays.com/com/quotes.html

mdmselle
Újságíró

Jaja, a világkormány már elég régóta nem az a kimondott underground fórumokon suttogott összeesküvéselmélet, mint aminek még pár évtizede hitték.

A Németh Sándoros hasonlatot egy kicsit megmosolyogtam, mert ő amilyen elvakult amerika mániás és cionista, valszeg akkor sem ismerné föl az alakuló világkormány igazi játékosait, ha a Rócsild báró személyesen számolna be neki róla. Az a fajta globális terror, amitől ő fél, olyan távol van az igazságtól, mint ide a delta kvadráns.

smirti
Olvasó
smirti

Világos. A probléma éppen az, hogy fejléc nélkül Dean írásait össze lehet keverni Németh Sándor prédikációival.

mdmselle
Újságíró

Csak annyira, mint vizet az olajjal. Ha N.S. olyanokról prédikálna, mint amikről Dean is ír, vagy a többi “piros pirula harcos”, akkor most nem lennénk kiugrott hitgyülisek, hidd el, tudom mit beszélek. Húsz évig hallgattuk (mármint a férjem és én) N.S. prédikációit, és közel nyolc éve már hogy nem. Ég és föld, szó szerint.

Inaara
Olvasó
Inaara

“…akkor most nem lennénk kiugrott hitgyülisek…. Húsz évig hallgattuk (mármint a férjem és én) N.S. prédikációit…”   Hűha, mdmselle, ez nagyon kemény… A világért sem szeretnék vájkálni a magánéletetekben, de, ha nem túl indiszkrét a kérdés: hogy keveredtetek közéjük, és hogy sikerült nekik benneteket 20 éven át megvezetni? Döbbenetes…

mdmselle
Újságíró

Nem keveredtünk, hanem beleszülettünk. Meg aztán az elején még messze nem arról szólt a H.Gy., mint most. Aztán nekem akkor kezdett recsegni ropogni a dolog, mikor úgy 19 éves lettem, és kezdtem úgy érzeni, hogy valami itt nagyon nem stimmel, és húztam még ugyan 2-3 évig, de aztán találkoztam valakivel aki már egy jó ideje ugyanazon a kiváró állásponton volt mint én, és jééé, pont ő lett a férjem is :-) És akkor együtt már sokkal könnyebb volt dönteni. És mostanra már odáig is eljutottunk, hogy nagyjából békén is hagynak minket.

Inaara
Olvasó
Inaara

Értem, és köszönöm, hogy megosztottad a történetet. Szerencsére végül minden szempontból jól alakultak a dolgok.  :)

“És mostanra már odáig is eljutottunk, hogy nagyjából békén is hagynak minket.”

8 év után…. Tipikus: minden szekta megpróbál a kiugrottak után nyúlni.

 

Deansdale
Admin

LOL

Kezdek kíváncsi lenni erre a német fazonra :D

Egyébként a fenti cikket nem én írtam. Viszont túlnyomórészt egyetértek vele. Régen sem volt minden jobb – de sok dolog igen. Butaság mindent elvetni ami már bevált.

A világkormányról sem én beszélek, hanem az említett politikusok a videókon. Megnézheted te magad is a saját két szemeddel, meggyőződhetsz róla. Akkor meg miért engem nézel holdkórosnak? Bolond kétféle is lehetséges: aki valótlant hisz, illetve aki nem hisz a valóságban.

Inaara
Olvasó
Inaara

“A probléma éppen az, hogy fejléc nélkül Dean írásait össze lehet keverni Németh Sándor prédikációival.”

smirti, ugye ezt nem gondoltad komolyan? :)

smirti
Olvasó
smirti

Lehet, hogy valamelyikükből (vagy mindkettőből) túl keveset olvastam, de a világkormányról ebben a formában ez jutott eszembe. :)

Most már látom a különbséget is: NS szerint ez rendben van, mert zsidók csinálják, Dean szerint meg nincs rendben. Így pontosabb valamivel?

mdmselle
Újságíró

Nem. NS látja egy világkormány kibontakozását, és azért retteg tőle, mert az a fixa ideája, hogy világunkban olyan – eleddig soha nem tapasztalt – mértékben szökken szárba, és harapódzik el az antiszemitizmus és a hitgyüliüldözés, hogy az mostanra már globális szintre kezd emelkedni, mégpedig nemzsidó, titkos sátánista szabadkőművesekkel az élén. Az antiszemitizmus elharapódzását pedig többek között abból a jelenségből következteti ki, hogy egyre több olyan megátalkodott összeesküvéselméletgyártó akad (mint például Dean), aki szerint zsidó bankárok csinálnak világkormányt, miközben őszerinte szegény Izrael (akinek nem mellesleg van vagy 2-300 atomtöltete, ami több világ elpusztítására is bőven elég) olyan kétségbeesetten hányódik az arab tenger habjain, hogy az sírnivaló, és ezért filléreken tengődő magyar hitgyülis nagycsaládosokat és kisnyugdíjasokat kell megkérni, hogy adakozzanak pénzt az izraeli gyermekek nyári táboroztatásának támogatására (ez tényleg megtörtént)

Moderátor-01
Szerkesztő
Moderátor-01

Naooo:
Újfent tisztelettel megkérlek, hogy tartsd be a  netikett szerinti irányelveket. Megértésed köszönöm, további jó fórumozást.