0 megosztás

Antifeminista aktuálpolitika

A Fideszt nőellenességgel vádolni butaság, illetve sunyiság: valójában maga Varga István se hímsovi, csak kicsit elragadtatta magát, mikor felvetette, hogy az asszonyok szülhetnének több gyereket. Tarlós István meg kizárólag Kálmán Olgának szólt be, egy szóval se mondta, hogy minden nő hülye lenne, az ő kifakadásából csupán az ellenzék kerekített – politikailag motivált – nőügyet, élen a bájgúnár Horváth Csabával. Tipikus a srác, igazi újlovagkori. Az ilyen felnyalt hajú, ugribugri, anyuciegyetlene cserkészfiú nélkülöz mindenféle önérzetet a gyengébb nemmel szemben, sőt szívesen meg is alázkodik az Ügyért, biztos vagyok benne, hogy CFNM partiban is járt már. Na, a hímringyó meg a domina karakterből koncentrálódik kevesebb a Fideszben. Baj?

A Fidesz női tagozata közismert, az egyik legismertebb, valamint legbefolyásosabb magyar politikus jelenleg Hoffmann Rózsa. A Fidesz, a Fidelitas a női belépőket tárt karokkal várja; arról nem ők tehetnek, hogy a politizálástól eleve ódzkodó magyar nők ízlésének történetesen nem annyira felel meg a narancssárga szín.

Pedig, illetőleg ezért előrántották a nőpárti populizmust Orbánék is, például miután Gyurcsány csúnyán lekezelte az öregecskedő feleségeket. Áder János mellett műháborgott az egész női jobbközép. Konkrét, utcai nőtüntetést is szított a Fidesz, jól tudjuk.

Az Alaptörvény külön is méltatja a nőket. Orbán Viktor, Facebook-oldalán, személyesen is elsütötte a „minden sikeres férfi mögött áll egy nő” poént.

Ugyanakkor. A Fidesz az a párt, mely vonakodik ratifikálni a férfiellenes numerus clausust, nem tol naponta az arcunkba mindenféle férfiak ellen kihegyezett kimutatást. Nem kenyere, nem igénye az ilyesmi. Köszöni, kibírja a tényleges egyenlőség eszméjében, a nőhimnuszok állandó szajkózása nélkül. Hoffmann Rózsát én azért szeretem, mert, bár oktatáspolitikai elveink eltérők, konzervatív, tisztelettudó, miniszterelnökéhez hűséges hölgy, ő ennélfogva genderkérdésben is a legteljesebb mértékben megbízható. Belőle aligha nézem ki, hogy nekiáll férfibűnökről meg effélékről papolni. Hasonló a benyomásom a többi kormánypárti dámáról, Handó Tünde is mennyire szimpatikus már, meg talán Németh Lászlóné se kezd el nőlázadni. Székesegyházban nőforradalomért rimánkodni.

Mindezzel szemben tessék elképzelni azt a szép új világot, amelyet a Petyhüdt 2014, kivált a visszafurakodó MSZP, a feltörekvő DK, vagy épp a megkapaszkodó LMP építene. Nem nehéz kitalálni, egyrészt a nőfogó demagógia, másrészt az őszinte férfigyűlölet androfób mozzanatok százaira késztetné a baloldalt. Amelynek egyik hangadója a szocialista Gurmai Zita, aki a női kvóta érdekében most is két centiről liheg az erőforrás-miniszter fülébe. Amilyen apró a DK, olyan nagy rémálom a képviselő úr beszédébe beleröfögő Vadai Ágnes, aki Szabó Tímeával támasztja alá a romantikus hipotézist, amely szerint egy feminin parlament illedelmesebb. A női előjogok másik hazai élharcosa a nők felsőbbrendűségét taglaló Ertsey Katalin, aki ugyan kilépett az LMP-ből, de nem véletlenül volt benne; van ott még, ahonnét ez jött. (Jé, és micsoda meglepetés, mindhárom koca tök egyformán néz ki!) Az MSZP inkább azért sulykolja a nemi kvóta kívánatosságát, hogy így csábítsa el az erre fogékony, infantilis női réteget a kormány elől, az SZDSZ-reinkarnáció LMP szerintem komolyan is gondolja, amit csipog.

Ez volna az utálatos Fidesz áhított alternatívája?

Persze akit nő vagy férfi létére nem fog zavarni a rezsim represszív feminizmusa, az nyugodtan válassza a „demokratikus ellenzék”-et két év múlva. Viszont már ma se tetszelegjen a mizandriát megvető igazságosztóként.

Post Author: Fox

f Facebook
0 megosztás


84
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
14 Egyéni hozzászólás
70 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
15 Hozzászólások szerzői
ediedon FefinhosmirtiRaonKővári Dániel Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Alter Ego
Szerkesztő

Hmm… Bár magam is több cikkben fejtegettem, hogy a Varga ellen indított lejárató kampány csupán a feminista politika aljas húzása, mégsem voksolnék a Fidesz-re, akkor sem, ha csak a Feminizmus kérdéseihez való viszonyukat tenném mérlegre. Mert sajnos azt kell mondanom, hogy azok után, hogy részletesen és szakmailag jól megalapozott érvekkel kifejtették, hogy miért komplett baromság a “családon belüli erőszak” külön törvényi tényállása, mégis nagyon hamar megroppant az egész párt gerince, amikor a “nőlázadásban” megszimatolták az eszkaláció legkisebb veszélyét. Pontosan ez a fajta gyávaság az, amely az egész világon világra segítette a legképtelenebb feminista törvényeket is. Mert szögezzük le azt is; az ő gyávaságuknak köszönhető, hogy Magyarországon mégis önálló törvényi tényállás lesz a CSBE, és ki tudja, hogy a törvény végleges formája milyen társadalmi veszélyeket hordoz majd… (Mellékesen: ezen érvek miatt is kitartok amellett, hogy ma nincs olyan párt ebben az országban, amely rá tudna venni engem a következő választásoknál, hogy szavazásra vesztegessem az időmet.)

Deansdale
Admin

Az a probléma, hogy ez a “gyávaság” még így is több, mint amit a világ négyötödén bárki tanúsítani merne. Aktív ellenségeknél még mindig összehasonlíthatatlanul jobb egy passzív barát.

Viszont a konkrét aktuálpolitizálást valahogy mégiscsak meg kellene próbálni levakarni a témáról, ami – tudom – lehetetlen. Férfiak vannak a jobb- és a baloldalon is, sőt, a széleken és a középen ingadozók között is. Ugyanígy a nőjó/férfirossz eszmeiség sem egyetlen párt vagy oldal sajátja. Jelenleg egyes csoportok ebből a szempontból(!) jobbak, mint mások, ez történetesen igaz. Ugyanakkor a politikában a szélirány percenként változik; ha valaki más húrokat kezd pengetni, akkor ahhoz képest mindenki más is újradefiniálja magát, hogy az ellentétek tovább virágozhassanak.

Annyit akartam csak mondani, hogy a Férfihang nem kötelezi el magát semmilyen politikai résztvevő mellett (hacsaknem egy politikai résztvevő a maga oldaláról elkötelezi magát a Férfihang mellett, amire az esély nem sokkal kisebb mint nulla). A feminizmus megfékezése közös ügy, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy saját sorainkat osszuk meg értelmetlen belcsatározásokkal mindenféle politikai illúziók miatt.

smirti
Olvasó
smirti
smirti
Olvasó
smirti
the hermit
Olvasó

 Pontosan ez a fajta gyávaság az

Ez nem gyávaság, hanem politikai pragmatizmus. A realitás ma itthon az, hogy hamarabb nyer választást Gurmai Zita, mint bárki az antifeminizmus zászlaja alatt. A CSBE-ről nem lehetett felnőtt, józan eszmecserét folytatni a feminista szervezetek hisztériakeltésének köszönhetően. Ehhez jött az általános kormányellenes hangulat, így a Fidesz ezt a csatát már nem vállalhatta fel.

Animebj
Olvasó
Animebj

Ez most egy Fideszt mentegető cikk? Csak mert nagyon az jön le róla.

Deansdale
Admin

Arról, hogy mennyire kell komolyan venni a politikát, talán elég annyi, hogy 4 éve az MSZP akarta bevezetni a tandíjat és a Fidesz tiltakozott felháborodva, most meg ugyanezt fordítva játsszák el. Nincsenek itt elvek, szakértők, oldalak, irányok… Semmi. Szemfényvesztés az egész, hogy az embereknek legyen miért teljesen fölöslegesen egymásnak esni.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Természetesen a Fidesz feminizmus szempontjából jobb mint a baloldal. Azért nem kell illuziókat kergetni vele kapcsolatban. Megfelelő külső nyomás esetén teljesíteni fogja a feminista igényeket, ha mondjuk az Európai Unió fogja követelni őket.

Suum cuique
Újságíró

Sikerült becsempészni egy kis hazug, demagóg femináci szöveget egy demagóg hírbe:

“Wirth Judit, a Nők a nőkért együtt az erőszak ellen (NANE) szervezet képviselője arról beszélt, hogy az Alkotmánybíróság a döntésében figyelembe vette a hajléktalanok alapvető jogát a maradék méltóságukhoz, hogy ne kezeljék őket bűnözőként csupán azért, mert nincs hol lakniuk. A kormányfő szerint azonban ez a döntés nem volt életszerű – utalt Orbán Viktor közelmúltbeli nyilatkozatára. A NANE képviselője ezzel szemben a hajléktalan emberek üldözését nevezte életszerűtlennek. A női hajléktalanság egyik leggyakoribb oka a gyerekként, illetve felnőttként párkapcsolatban elszenvedett erőszak. Ha önálló büntetőjogi tényállás lenne a párkapcsolati erőszak, nem kerülnének bántalmazott nők az utcára.

Aha, hanem gondolom a feminácik úgy szeretnék, hogy MINDIG a férfi kerüljön az utcára, mint ahogy az esetek túlnyomó többségében most is történik. Az gondolom nem baj, a férfiak kerülhetnek utcára, az nem érdekli a NANE-s társadalomellenes bomlasztókat.

smirti
Olvasó
smirti
the hermit
Olvasó

Vagy a külker főiskoláról miért kerülnek ki nyelveket nem beszélő diplomások?

 

Sajnos manapság nem ez a legdurvább, hanem az, mikor valaki magyarul sem tud tisztességesen írni-olvasni, holott elvégzett valamilyen egyetemet/főiskolát.

hgyi
Szerkesztő

Egyetértek.
Sajnos a kommunikáció-szakokról is ilyenek kerülnek ki.

Raon
Olvasó

> Ez nem egy Fideszt mentegető cikk, ez egy Fideszt határozottan támogató, a Fideszre való voksolásra felhívó cikk. Már csak azért is tetszik, mert ez által fény derül arra, ki antifeminista valójában. Egyfajta töréspróba.

Nándor, hát nem volt egy élmény olvasni a fentieket. Az egy dolog, hogy teljesen szubjektív módon fókuszálsz egy meglehetősen kényes kérdésben (amilyen a pártpolitika), de hogy ezt még képes vagy úgy is előadni, mintha ennek kapcsán egyetlen logikus, normálisnak mondható választás lenne, hát az tényleg nem semmi. A hitelességedet amúgy ezen túlmenően teljes mértékben aláássa, hogy a cikkedben egy árva szó sem esett pl. a Jobbikról, akik – kinek tetszik, kinek nem tetszik – jelen állás szerint kb. egymillió embert képviselnek Magyarországon. Értelemszerűen nem arról van szó, hogy ha már efféle fejtegetésre adod a fejed, minimum Török Gábor korrektségvel elemezz, de ez a kategórikus elzárkózás a fideszhittérítéssel megspékelve furcsa hátsó szándékot sejtet. Ha meg ezt nem szándékosan így tervezted, hanem csak a látszat adja ki ezt a képet, akkor nevezhetjük ordító szarvashibának is.

A másik, amit egyre inkább nem értek veled kapcsolatban, az az érveléseid arroganciája. Nem, ez nem csak stílus, ahogy egy korábbi cikk alatt mondtad nekem – szerintem sokkal inkább egy hozzáállás, egy szemlélet, egy vitakultúra gyakorlat összessége. És mint ilyen, sokkal de sokkal fontosabb, meghatározóbb, mint néhány rosszul megválasztott szó.

Bevallom, én nem teljesen értem, mit miért csinálsz, ezért mielőtt hinnék a negatív asszociációimnak, megkérdezném tőled, te ebben a kérdésben hogy látod magadat? Mert az olyan hangnem, amelyet pl. a mai, 13:31-es hozzászólásodban megengedtél magadnak, nem szimpla dühöt vagy bosszankodást sejtet, hanem elég egyértelműen az “ennél a fickónál valami nagyon nem kerek” benyomást erősíti.

Én a magam részéről bármilyen, az enyémmel nem egyező véleményt tiszteletben tudok tartani, de az efféle kommunikációs szélsőségek láttán alapból felmerül bennem, hogy egyáltalán megéri-e az illetőhöz szólni, és a gondolataival bármilyen szinten is foglalkozni. Viszont mivel bevallottan idealista vagyok, gondoltam előbb kérdezek, hátha csak én látok rosszul, vagy értek félre valamit.

Szubjektív summázatként: te amúgy tisztában vagy azzal, hogy ha ténylegesen a jószándék vezérel, és a fenti cikkel is (a látszat ellenére) építő dolgokat akartál a közösbe tenni, akkor ezzel az arroganciával (pláne a hibázásaid tükrében) a létező legrosszabb módon próbálod más emberekkel megismertetni az általad fontosnak tartott értékeket? Avagy másképp megfogalmazva: ha az volt a célod, hogy nem érdemes ezt csinálni, akkor ez itt voltaképpen egy mestermunkának számíthat.

Deansdale
Admin

Azt hiszem ez a párbeszéd a legjobb bizonyíték, hogy tényleg nem érdemes aktuálpolitikával foglalkozni.

Most, hogy mindenki előadta a véleményét, és a többség meg is sértődött (ki-ki a maga módján és vérmérséklete szerint), akár tovább is léphetnénk. Ez a cikk belefért (leginkább mint intő példa), de ezután számítunk mindenki józan belátására és a pártpolitika mellőzésére. Az elit nagyon ügyesen osztja meg a tömegeket politikai illúziókkal – ezt a belháborúskodást a mi apró mozgalmunk nem engedheti meg magának.

the hermit
Olvasó

Gondolkodtam rajta, hogy nekiveselkedek és írok erről egy cikkfélét- de nem, mégsem., nem ér annyit. Van amiben egyetértek Nándorral, viszont ezzel a cikkel így, összességében nem tudok. Az antifeminizmus ügye mentes kell hogy legyen az aktuálpolitikától. Ahogyan prüszköltem, mikor Antoni Rita beállt a kormányt ekézők táborába (és ezzel végül is színt vallott, bár nagy meglepetést nem okozott), ugyanúgy nem tetszene, ha valaki közülünk vállalna hasonló szerepet- bármelyik oldalon.

Maradjuk annyiban, hogy a feminizmus baloldali gyökerei nem szolgáltatnak elég okot arra, hogy elvadítsunk innen baloldali érzelmű embereket, illetve nem is vagyunk abban a helyzetben, hogy megtehetnénk ezt. Ez a vita az AVFM-en is lezajlott egyébként.

Naooo
Olvasó
Naooo
Alter Ego
Szerkesztő
Naooo
Olvasó
Naooo
Raon
Olvasó
edie
Olvasó
edie

Hmm személyesen kicsit egyetértek a topiknyitóval, másrészt nem feltétlenül tartom szerencsésnek  a pártpolitizálást, meg persze eleve gáz szerintem pártokra szavazni egyes emberek helyett… nem az kéne számítson na most piros vagy narancs valaki hanem mi a programja.

OFF : Ami a tandíjat illeti, az átgondolatlan intézkedések biztos nem tesznek jót, másrészt én is úgy gondolom, jogos hogy a diák vagy itt kamatoztassa a megszerzett tudását és ne nyugaton, vagy törlesszen, szóval a “röghözkötés” részletein talán lehetne finomítani, de alapvetően jogosnak látom.