0 megosztás

Egy tiszta nő

Megválasztották az első női dél-koreai elnököt, ami nem baj. (Konzervatív, apja örökségét vállaló, tehát talán nem feminista.)

Az első afroamerikai elnök alig nyerte meg az idei pályázatot a posztra, többek máris összekucorodva, ökleiket köldökükhöz szorítva és izgatottan dörzsölgetve várakoznak: NŐ lehet a következő president, OMG! A Demokrata Párt feltehetően Hillary Clintont fogja futtatni 2016-ban. De jó nekünk ettől! Mekkora fun lenne, ha egy feketét egy fehérnépre cserélnénk, értitek!

És még miféle elnök nem került sorra? Mi felvilágosultak és felnőttek vagyunk, úgyhogy ne álljunk meg itt, Hillary Clinton után jöjjön egy indián, leszbikus törpe!

Hogy az illető az effajta veleszületett privilégiumon, argumentum ad verecundiamon túl mit tud felmutatni, az persze az infantilis társadalomban eltörpül. Abba most nem mennék bele, hogy Barack Obama alakja feketén vagy fehéren mennyire használ az Amerikai Egyesült Államoknak (és a világnak). Ám ehhez azért tanulságos hozzágondolni, hogy az amcsi zsidók zöme még édesállamát is annyira leszarja, hogy inkább szavazott a Romney-hoz képest kifejezetten Izrael-szkeptikus, mozlim hírbe hozott Obamára, akinek pártja alkalmanként elfelejti, hogy Izrael fővárosa Jeruzsálem. (Egyben ennyit arról, hogy Izrael túl nagy nyomást gyakorolna a jenki politikára.) Mi a schmuck, a zsidók esetleg fontosabb szempontot is találtak genealógiájuknál? Mondjuk racionális, pragmatikus szempontot?

Merthogy akad ilyen szempont is. Hivatalosan is megerősítették, ami egy amerikai nagykövet meggyilkolásakor amúgy is egyértelmű: a külügyminiszter hatáskörébe tartozó vezetés és szervezés elégtelen volt, mielőtt a líbiai konzulátust sikeresen rágyújtották a lakókra. A felelősségvizsgáló bizottság szerint ezzel a felkészültséggel nem lehetett elhárítani a fegyveres támadást, melyben négy rangos amerikai lelte halálát.

Az érintett külügyminiszter speciel Hillary Clinton, aki nem is tiltakozik a leértékelő kritika ellen, helyette szabadkozik, hogy „meg fogja szívlelni annak minden ajánlását”. Állítólag a tisztségviselők között szakadozott volt a kapcsolat, nem jött át az infó (miként a Tankcsapda énekli), irányítatlan a döntéshozás, sőt a többi amerikai nagykövetség is veszélyben érezheti magát a mai napig. A felelős tisztségviselők közül néhány azóta lemondott, maga Hillary Clinton is visszavonult, akit természetesen egy másik nő váltott volna, ki ugyancsak ura volt a meleg helyzetnek.

Az elnök új külügyminiszterének Susan Rice ENSZ-nagykövetet szánta, aki kábé azt bírta nyilatkozni a líbiai tragédiáról, hogy „ugyan, ez nem terrorizmus, csak túllőttek a célon a tüntetők”, amivel olyan heves ellenkezést váltott ki a jobb érzésű, jobbára republikánus közönségből, hogy kénytelen lett visszalépni külügyminiszteri ambíciójától, hiába próbálta kimagyarázni Obama.

Megkockáztatható, hogy mégse feltétlenül a „diplomáciai érzékkel megáldott, kompromisszumhajlamos” nőket kellett volna ezekre a pozíciókra, külügyminiszternek meg nagykövetnek küldeni? Elképzelhető, hogy ezen „eredendően meglévő úttörő szellem”-nél megfelelőbb referencia is létezik, mint például a szakmai alkalmasság, vagy épp a nemtől független emberi minőség?

A soros amerikai elnökválasztáshoz kötődő legizgalmasabb kérdés így nem az, hogy milyen lesz a felhozatal, hisz a válasz egyik fele már ismeretes: rossz. Ennek tudatában fog 2016-ban felszínre kerülni, hogy az Amerikai Egyesült Államokban milyen hatásfokkal prosperál a – férfiak és a ráció hátrányára folyó – szexizmus. Amelynek másodsorban az amerikai nemzet látja kárát.

Post Author: Fox

f Facebook
0 megosztás


43
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
16 Egyéni hozzászólás
27 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
13 Hozzászólások szerzői
smirtiForay NándorNaoooDeansdaleSuum cuique Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
mdmselle
Újságíró

Ha Romney győz, lehet hogy már kitört volna a harmadik világháború.

Naooo
Olvasó
Naooo

“(Egyben ennyit arról, hogy Izrael túl nagy nyomást gyakorolna a jenki politikára.)”

Hehe, mintha bármi lényeges különbség lenne a két bábú között.

“melyben négy rangos amerikai lelte halálát.”

Van olyan rangos amerikai, akiért kár lenne?

Inaara
Olvasó
Inaara

Netanjahu bizony elég dölyfös, azt hangoztatja, hogy Jeruzsálem mindig is a zsidóké volt, és az is marad –  ez a hozzáállás elég nehéz tárgyalási alap… :)

Mióta az eszemet tudom, a hírekben mindig Kelet-Jeruzsálem volt a probléma, azaz, hogy a nemzetközi jog szerint Izrael illegálisan foglalta el (a ’67-es hat napos háborúban), és csatolta a város nyugati részéhez, majd az egész várost önkényesen zsidó fennhatóság alá vonta.

Kelet-Jeruzsálem az a városrész, amit a palesztinok fővárosuknak szeretnének,  a zsidók viszont az egészet kérik…. A város kettéosztottsága már a kezdetektől fennállt, nem? Hivatalosan a republikánusok sem ismerik el Jeruzsálemet Izrael fővárosának, és azért, mert Romney az ellenkezőjét ígérte, még nem jelent semmit, mint a tapasztalat mutatja…

Animebj, “Ismerős neked az a név, hogy Henry Kissinger?”   Akárhogyan is ítéli meg külügyminiszteri tevékenységét az utókor, Kissinger egy legenda.

edie
Olvasó
edie

“(By the way egy iszlámellenes invázióval a nők is jobban járnának valamicskével.)”

Ahogy elnézem úgy gondolkodsz mint Bush, szegény naiv azt hitte, hogy ha háborút indít arabok ellen, azzal megmentheti a Nyugatot, tévedett…

 

Most már azt kívánom legyen csak Iránnak atomrakétája, még mindig inkább a főmufti pofázzon nekem, mint azok az országok, ahol arra büszkék hogy védelmezik a pénzes ( holokausztról filmet rendező ) pedofilt az igazságszolgáltatás elöl, vagy mint Svédország az óvodában elkezdett gender semleges agymosással meg hasonlókkal…

Raon
Olvasó

Nándor, ismételten darázsfészekbe nyúltál az Izraellel kapcsolatos állásfoglalásoddal – amelyből nem szükségszerűen következik az értelmetlen vita, de remélem érzékeled a felelősséged, hogy ilyen kategórikus kijelentések néha kategórikus válaszokat szülhetnek (lásd: ahol töréspróbát tartanak, ott a törést is be kell kalkulálni). Az álláspontodat ebben a formában tiszteletben lehet tartani, de remélem benned is lesz annyi józanság, hogy te is meg tudod ezt tenni az esetlegesen neked nem tetsző állásfoglalásokkal szemben.

Suum cuique
Újságíró

Találós kérdés: ha Jeruzsálem, Hebron stb. történelmi jogon Izraelt és a zsidó népet kell, hogy illesse, akkor ugyanezzel a logikával Magyarországot és a magyar népet kell, hogy illesse pl. Kolozsvár, Pozsony stb. és az 1918 előtti magyar területek? Pláne, hogy azon területek és városok birtoklásától esetünkben még száz év sem választ el, addig Izrael esetében kétezer éves szünetjel van!

edie
Olvasó
edie

Szerintem meg az elűzött palasztinoknak jár hogy visszaköltözhessenek.

És saját országuk legyen Jeruzsálem fővárossal.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Ez a kiüzetés érdekes elképzelés. Én úgy tudtam a rómaiak a zsidó felkelések leverése után elvitték egy részüket rabszolgának. A többiek nagy része önként kivándorolt más római provinciákba. A helyben maradottak felvették a kereszténységet, majd az iszlámot és ők lettek később a palesztinok. Úgyhogy a zsidók és palesztinok testvérnép :)

Suum cuique
Újságíró
Naooo
Olvasó
Naooo

Ezt ki írta? Ki bírt ennyi ökörséget összehordani?

Deansdale
Admin

Nagyon jó cikk lenne, ha a zsidózást kihagytad volna belőle :D

Inaara
Olvasó
Inaara

Hm, hirtelen az jutott eszembe, mennyivel jobban járt volna velem, én ugyanis beérném ugyanezzel az összeggel Ft-ban is! :D

Ne felejtsük, Olaszország leggazdagabb emberéről van szó, akitől közel 20 év házasság után elvált második felesége, három közös gyermekük anyja. Ezekben a körökben, ezen a szinten nem lehetett könnyebben megúszni. Igaz, hogy Berlusconi egy nullával kevesebbre gondolt, de nem aggódom – a havi 3 M euro brutálisnak tűnik, de biztos vagyok benne, hogy a végül megítélt 10-szeres összeggel mindketten elégedettek: Papinak belefér, és Veronica is megnyugodhat, talán futja a jövőben is a megszokott nívó fenntartására.

Azon lehet vitatkozni, mennyire jogos (igazságos), hogy az olasz törvények szerint a volt férjnek a válás után is biztosítani kell exfelesége számára a megszokott életszínvonalat. A felső tízezer köreiben talán egyszerűbb megegyezni, de ők vannak kevesebben…

smirti
Olvasó
smirti

Az első mondatodra majdnem írtam egy tömör szót, ami kifejezi a lényeget, de az otromba lett volna, így inkább csak kérdezek: 18 éves, friss, ropogós pipicicc-e vagy? :)

Szerintem Berlusconi nem elégedett, és az ítélet még nem jogerős.

Inaara
Olvasó
Inaara

:D

Hm, lássuk csak: a friss, és a ropogós stimmt, a 18 és a pipicicc nem.

smirti, smirti, megleptél….hangyabokányival több humorérzéket…. :)

smirti
Olvasó
smirti

Érdemben is hozzászólva: Hillary Clinton alkalmatlan külügyminiszter volt, és nem kevésbé alkalmatlan elnökjelöltnek sem. A koreai elnöknek meg majd utánaolvasok. Alkalmassága tekintetében nem szempont, hogy nő vagy sem. Az meglepne, ha egy koreai nő feminista lenne. :)