0 megosztás

Rövidhír – Antifeminista párt alakult Nagy-Britanniában

A Daily Mail cikke szerint Angliában férfipozitív pártot alapított Mike Buchanan 55 éves üzletember, a mellékelt képen látható könyv szerzője.

“A feminizmus az egyik oka a férfiak problémáinak. A férfiak öngyilkossági rátája 3,7-szer magasabb, mint a nőké. A közszektorban dolgozók több, mint 60%-a nő, a hajléktalanok 90%-a férfi, az egyetemi hallgatók 60%-a nő. Minden 7 munkanélküliből 4 férfi.”

Magyarországon ilyesmire még nem érett meg a helyzet, és reméljük nem is fogunk oda jutni, hogy tényleges szükség legyen rá. Mindenesetre sok sikert kívánok az angol kezdeményezéshez, valószínűleg lesz némi ellenszél…

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


32 thoughts on “Rövidhír – Antifeminista párt alakult Nagy-Britanniában

  Animebj

  (2012. december 30. vasárnap - 16:07)
  “A feminizmus az egyik oka a férfiak problémáinak. A férfiak öngyilkossági rátája 3,7-szer magasabb, mint a nőké. A közszektorban dolgozók több, mint 60%-a nő, a hajléktalanok 90%-a férfi, az egyetemi hallgatók 60%-a nő. Minden 7 munkanélküliből 4 férfi.”
  Azért ez sok helyütt túlzás (ha nem ferdítés), és nemcsak a briteknél, hanem úgy általánosan. Az öngyilkossági rátánk mindig is magasabb volt, a közszektor könnyen felszívja az átlagos teljesítményű, szürke embereket, míg az egyetemi élet sokkal inkább státusszimbólum lehet a “gyengébbik nemnek”, mintsem gyakorlati tanulási lehetőség, főleg ha komolyan vesszük a Férfihang.hu által leközölt félelmetes hozzáállást, mely szerint egyre inkább zárkózott, saját szubjektív utópia-ideológiáinak rabjává lesz az. A férfi munkanélküliség egyik lehetséges oka a tercier azaz a szolgáltató-szektor térnyerése, ebből pedig könnyen következhet a több hajléktalan is, főleg mert a nőket végül úgy is eltartja valaki akár szeretőként, akár feleségként, míg tőlünk természetesen elvárják az önálló, felelős életvezetést.
  Amúgy a hírcikkhez mellékelt kép nem kicsit ronda, jobb lenne kiszedni.

   Maestro

   (2012. december 30. vasárnap - 16:18)

   Hasonló statisztikákra (9% női képviselő, 3% női akadémikus, stb.) és az abból ‘nyilvánvaló’ nőellenes elnyomás elleni küzdelemre egész ideológia alapul…

   Deansdale

   (2012. december 30. vasárnap - 17:57)

   A felnőtt férfiak (tehát nem a szexhiány miatt agysovány tinik) öngyilkosságainak egyik fontos (ha nem a legfontosabb) oka a válás, illetve amivel a válás együtt jár manapság. A közszféra éppúgy szívhatna fel férfiakat is. Érdekes, hogy a felsőoktatásban sokhelyütt van női kvóta és pluszpont, annak ellenére, hogy a legtöbb helyen már a nők teszik ki a diákok kétharmadát. A férfi munkanélküliség oka valójában a nyugati társadalom életképtelensége és a munkahelyek külföldre vitele, szóval ilyen értelemben nem feltétlenül lenne antifeminista téma, de a munkanélküliség következményei, illetve a probléma megoldása ránk is tartozik.

   A könyvnek ez a borítója, nincs mit tenni :) A muksóról akartam képet betenni de nem találtam olyat ami egyértelműen őt ábrázolja.

    Animebj

    (2012. december 30. vasárnap - 18:41)

    A hozzászólásod másod felével egyetértek, bár messze nem vagyok antiglobalista, mert azért többet is tehet nemcsak az adott ország kormányzata, hanem maga a lakosság azért, hogy az olcsó munkaerőt igénylő ipari mérvű tömegtermelés elköltözését pótolhassák, például high-tech iparágazatokra való ráállásra. Persze az EU szinte összes tagállama a mezőgazdasági lobbi irdatlan nyomása miatt nem fogja fel, hogy a sikeres, újjászülető kontinenshez nem a földművelő szolgáltatások agyontámogatására van szükség, hanem az innováció és egyéb, halandó értékek és tudományok sokkal bőkezűbb megsegítésére, ennek pozitív eredményeit számtalan apró, egykor hihetetlenül elmaradott ország (avagy kvázi városállam) bizonyítja szerte a világon. Ami pedig a közszférát illeti, azt nem úgy értettem, hogy az a nők privilégiuma lenne a benne való elhelyezkedés, de az adott ország általános infrastruktúrájának, támogatási- és egyéb működési rendszerének nem egy aspektusában (oktatás, egészségügy, különféle hivatalok) nem nehéz embert fogni, szemben a válságot nehezen átvészelő magánvállalkozásokkal, ahol eleve komolyabb követelményeket is támaszthatnak a potenciális munkaerővel szemben. Amúgy hol van Magyarországon női kvóta és mitől annyira aggasztó az, ha az egyetemek több, mint fele nőkből áll?

     

    Ami pedig a könyvborítót illeti; tényleg távolítsd el, mert kiráz tőle a hideg, arról nem is beszélve, hogy dehumanizálja a nőket még akkor is, ha pusztán a nyugati feminizmus ellen szól a beltartalma.

     Alter Ego

     Alter Ego

     (2012. december 31. hétfő - 04:01)

     “dehumanizálja a nőket” – Legfeljebb a feminizmust démonizálja. Egy örök kérdés: Egy tisztességes szándékú harcban mit lehet “tisztességes fegyvernek” tekinteni?

      Foray Nándor

      (2012. december 31. hétfő - 12:57)

      “Legfeljebb a feminizmust démonizálja.”

      Ez szerintem sem sugall hátsó szándékot. Van az ököllel támadó férfi klasszikus megjelenítése, az se feltétlenül akar arra utalni, hogy a férfiak mind ilyenek.

      Egy feministát, illetve egy családon belüli erőszakolót kénytelenek vagyunk nőként, illetve férfiként ábrázolni. Bár ne lehetne úgy.

     Balu1st

     (2012. december 31. hétfő - 20:53)

     Nem a nőket dehumanizálja, hanem a valóban ember- és emberiségellenes feminizmust. (Amúgy tényleg ronda. :-) )

  Foray Nándor

  (2012. december 30. vasárnap - 17:25)

  Ezt a könyvet mindenesetre le kéne fordítani magyarra (gondolom, még nincsen).

  mdmselle

  mdmselle

  (2012. december 30. vasárnap - 18:33)

  Óistenem, ez a kép! Remélem nem fogok rosszat álmodni tőle :-DD

   Maestro

   (2013. január 1. kedd - 13:26)

   Még a Tűsarok oldalán volt egy topik, ‘A feminizmus igazi arca’ címmel. Tényleg randa a kép, de valamiért rögtön ez jutott eszembe róla.

  ReinaNicolasa

  (2013. január 1. kedd - 04:41)

  Sziasztok! Új vagyok itt hozzászólóként, de azért hadd osszak meg egy szerintem fontos gondolatot: azt, hogy remélem, a párt nem csak “anti” lesz. Hanem felmutat valami alternatívát is a feminizmussal szemben. Mert ugye a másik túlzásba eső viselkedésforma és gondolkodásmód, a hímsovinizmus is belefér az antifeminizmus kategóriájába, mégsem jó. A feministák azt hiszik (ahogy Ti is már leírtátok) és én magam nemrég egy vitában megtapasztaltam, hogy feminista = nők jogaiért, boldogságáért küzdő, antifeminista = a nők jogai és boldogsága ellen küzdő. Én hiszek abban, és próbálom is azt képviselni katolikus alapon, nőként, hogy aki antifeminista, az nem feltétlen emancipációellenes (amíg ugye az emancipáció lehetőségteremtést, és nem az üvegplafon-elmélettől üldözési mániás pozitív diszkriminációt jelenti). Kíváncsian várom tehát, hogy mi lesz ebből a pártból, jó lenne olvasni akár a programjukat itt magyarul. Mint angolul minimális szinten tudó valaki a fordításnak külön örülnék. :-)

   

   Admin

   Admin

   (2013. január 1. kedd - 05:57)

   Szia! Üdv nálunk! A jó híred kicsivel megelőzött téged. Ezért egyből szerzői jogosultságot adományoztam neked és élnék egy kéréssel, remélem teljesíthető; megörvendeztetnéd bemutatkozásképpen a Férfihang.hu olvasóit például a “Lusta, rendetlen, és még büszke is rá” című vagy egy általad választott írásoddal? (Ha jól sejtem a WordPress multiblog rendszer, amit használunk ismerős lesz neked.) Reméljük, hogy otthonosan érzed majd itt magad és olykor szerzőként is találkozhatunk majd a neveddel! :)

   Foray Nándor

   (2013. január 1. kedd - 13:11)

   Valamennyi társadalmi csoport közül talán a keresztény nőket szeretem a legjobban. Ezt szoktad olvasgatni:

   http://www.talita.hu?

    Maestro

    (2013. január 1. kedd - 13:19)

    Eddig nem ismertem, de mivel a Nőkertben épp a minap jelentette be a főcenzor, hogy onnan sem hajlandók semmit linkelni (a Férfihangnak még a nevét sem szabad megemlíteni arrafelé), rögtön elkezdtem olvasni. A feministák értékítélete mindig pontos, megbízható, ha megfelelően használjuk :-)

     Foray Nándor

     (2013. január 1. kedd - 13:29)

     A mi szempontunkból semmi különös, nincs ott vastag antifeminista irányvonal, de aranyos, szelíd nők a talitások. És ez összefügg azzal, hogy keresztények, ezért mondom, hogy szeretem ezt a csoportot.

   Maestro

   (2013. január 1. kedd - 13:25)

   Üdv a fedélzeten! :-)

   Ez a feministák legnagyobb hazugsága, hogy önmagukat az egyenjogúság és a női érdekek képviselőjeként tüntetik fel, és így ‘nyilván’ az ellenfeleik mindezeknek a jóknak az ellenségei. Ez olyan, mintha a Cosa Nostra azt állítaná, hogy ők csak a családi összefogás, a szegény sorsú olaszok boldogulása és az olasz érdekek érvényesítése érdekében ténykednek, és csak ezért üldözik őket a gonosz, soviniszta, családgyűlölő rendőrök…

   mdmselle

   mdmselle

   (2013. január 1. kedd - 13:33)

   Szia ReinaNicolasa!
   Elolvastam azt az írásodat, ami Admin említett, és mivel sajna nem lehet oda kommentelni, ide írom, hogy húúú, nagyon klassz vagy! :-)

   Update: elnézést, elhamarkodtam azt örömködést. Szóval az írás önmagában nagyon jó, de azért a másik részről a három gyerek + nagyi nuku + rákban haldokló férj felállás kissé árnyalja a képet, a helyében én is lehet hogy befizetnék havi egy takarítónőre.

    Reina Nicolasa

    (2013. január 1. kedd - 13:54)

    Szia! Köszi szépen! Sajnos ott nem olyan szuper a hozzászólási rendszer, hogy lehet a hozzászólásokra külön-külön válaszolni. Régóta blogolok (bár ez nem látszik meg rajta, mert volt, hogy bezártam), és azt tapasztaltam, hogy a pusztán lineáris blogspotos hozzászólásrendszerben nem lehet normálisan vitákat levezényelni, és hát elég sok szokott lenni, mert elég puskaporos témákról írok, és a végén már elvesztem a kommentárban. :D

     mdmselle

     mdmselle

     (2013. január 1. kedd - 13:57)

     Persze, teljesen megértem, ha én írnék ilyen súlyos témákat boncolgató blogot, valszeg én is kikapcsolnám a kommentlehetőséget a blogspoton, ott csak ömlenek a kommentek egymás után, a végén már azt se lehet tudni ki kihez beszél :-)

     mdmselle

     mdmselle

     (2013. január 1. kedd - 14:06)

     ááá… az a feleség-tízparancsolat 1914-ből! Azt be kéne ide tenni, tüzet okádnának a femik :-D

    Deansdale

    (2013. január 2. szerda - 10:37)

    “a másik részről a három gyerek + nagyi nuku + rákban haldokló férj felállás kissé árnyalja a képet, a helyében én is lehet hogy befizetnék havi egy takarítónőre”

    Az lehet, hogy befizetnék, de nem csinálnék belőle világmegváltó önigazolási maratont vagy feminista lázadást. Ami meg kifejezetten irritál, hogy képes volt egy ilyen nulla témáról sokoldalas cikket írni – annyi idő alatt az egész lakást kitakaríthatta volna. Egyébként is meglehetősen “termékeny”, még csak jan2 reggel van de már 3 idei cikket látok a blogján :| Nem tudom a csaj dolgozik-e, már-már feltűnő módon kerüli a témát a cikkben, de mondjuk ha neki a blogírásra kell az idő, és munkahely nuku, akkor viszont borzalmasan tré önsajnáltató nyafogás ez egy igénytelen embertől.

    Más cikkeibe is beleolvastam, a feminista vonal kritikán aluli. Tipikus egydimenziós hazugsághalmaz, amibe intelligens ember csak borzalmas vakság vagy egyéb komoly személyiségzavar esetén tud beleszédülni.

    Na én is UPDATE-elek… A válasz-válaszcikkben benne van, hogy “teljes állásnyit dolgozom itthonról”. Hát, nem tudom mit lehet erre mondani. Kapufa. Nehezen tudom elképzelni, hogy a folyosón ott áll a futószalag vagy pénztárgép, és a főnök ne engedné még pisilni sem, csak naponta egyszer. Otthoni meló mellett rendet-nem-tartani nem nagy ok a dicsekvésre.

    Ha meg előkerülne belőlem a szadista állat, azt üzenném neki: na mi van, a férjednek hol vannak a privilégiumai? Ő hogyan számít a “rendszer haszonélvezőjének”? A férfi (pl. prosztata) rákkutatásra nem jut pénz, mert a mellrák ellenire megy, hajrá patriarchátus.

     mdmselle

     mdmselle

     (2013. január 2. szerda - 10:58)

     “Más cikkeibe is beleolvastam, a feminista vonal kritikán aluli.”

     Az bizony, én is olvasgattam őket tegnap, de olyan pipa lettem, hogy inkább be is zártam az oldalt.

  Átlagember

  (2013. január 3. csütörtök - 11:41)

  Azért szerintem jó ötlet ez a párt. Ha itthon alakulna ilyen, én rájuk szavaznék.
  Csak az a gond, ha a nők is alakítanának ilyent, akkor mivel ők többen vannak és a demokrácia elve az, hogy a többség akarata érvényesül a kisebbség ellenében, könnyen lehet, hogy nőuralom lesz.
  Sajnos a probléma sokkal mélyebben gyökeredzik, maga a demokrácia elve hibás, mert már Franklin is megmondta, hogy a demokrácia nem más, mint amikor két farkas és egy bárány arról szavaz, hogy mi legyen a vacsora. Itt pedig eleve vesztesek vagyunk, mert mi férfiak vagyunk a kisebbség.

   

   daphne

   daphne

   (2013. január 3. csütörtök - 13:02)

   Miért, antifeminista csak férfi lehet? ;) A nők mind a feministákra szavaznának? Nem az lenne a lényeg, hogy a józan ész nevében felszólaljanak a feminista hülyeség ellen, és nem pedig férfiak harcolnak a nők ellen?

Vélemény, hozzászólás?