0 megosztás

Rövidhír – Antifeminista párt alakult Nagy-Britanniában

A Daily Mail cikke szerint Angliában férfipozitív pártot alapított Mike Buchanan 55 éves üzletember, a mellékelt képen látható könyv szerzője.

“A feminizmus az egyik oka a férfiak problémáinak. A férfiak öngyilkossági rátája 3,7-szer magasabb, mint a nőké. A közszektorban dolgozók több, mint 60%-a nő, a hajléktalanok 90%-a férfi, az egyetemi hallgatók 60%-a nő. Minden 7 munkanélküliből 4 férfi.”

Magyarországon ilyesmire még nem érett meg a helyzet, és reméljük nem is fogunk oda jutni, hogy tényleges szükség legyen rá. Mindenesetre sok sikert kívánok az angol kezdeményezéshez, valószínűleg lesz némi ellenszél…

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


32
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
27 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
11 Hozzászólások szerzői
daphneÁtlagemberReina NicolasaAdminReinaNicolasa Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Animebj
Olvasó
Animebj
“A feminizmus az egyik oka a férfiak problémáinak. A férfiak öngyilkossági rátája 3,7-szer magasabb, mint a nőké. A közszektorban dolgozók több, mint 60%-a nő, a hajléktalanok 90%-a férfi, az egyetemi hallgatók 60%-a nő. Minden 7 munkanélküliből 4 férfi.”
Azért ez sok helyütt túlzás (ha nem ferdítés), és nemcsak a briteknél, hanem úgy általánosan. Az öngyilkossági rátánk mindig is magasabb volt, a közszektor könnyen felszívja az átlagos teljesítményű, szürke embereket, míg az egyetemi élet sokkal inkább státusszimbólum lehet a “gyengébbik nemnek”, mintsem gyakorlati tanulási lehetőség, főleg ha komolyan vesszük a Férfihang.hu által leközölt félelmetes hozzáállást, mely szerint egyre inkább zárkózott, saját szubjektív utópia-ideológiáinak rabjává lesz az. A férfi munkanélküliség egyik lehetséges oka a tercier azaz a szolgáltató-szektor térnyerése, ebből pedig könnyen következhet a több hajléktalan is, főleg mert a nőket végül úgy is eltartja valaki akár szeretőként, akár feleségként, míg tőlünk természetesen elvárják az önálló, felelős életvezetést.
Amúgy a hírcikkhez mellékelt kép nem kicsit ronda, jobb lenne kiszedni.
Maestro
Szerkesztő

Hasonló statisztikákra (9% női képviselő, 3% női akadémikus, stb.) és az abból ‘nyilvánvaló’ nőellenes elnyomás elleni küzdelemre egész ideológia alapul…

Fox
Újságíró

Ezt a könyvet mindenesetre le kéne fordítani magyarra (gondolom, még nincsen).

Alter Ego
Szerkesztő

Igen, le kellene, de elég nagy falat. Társfordítóként esetleg neveznék egy ilyen projektbe. A kiadói háttér megszervezése sem jelentene gondot.

 

Fox
Újságíró
Alter Ego
Szerkesztő
Alter Ego
Szerkesztő
mdmselle
Újságíró

Óistenem, ez a kép! Remélem nem fogok rosszat álmodni tőle :-DD

Maestro
Szerkesztő

Még a Tűsarok oldalán volt egy topik, ‘A feminizmus igazi arca’ címmel. Tényleg randa a kép, de valamiért rögtön ez jutott eszembe róla.

.
Olvasó

Sziasztok! Új vagyok itt hozzászólóként, de azért hadd osszak meg egy szerintem fontos gondolatot: azt, hogy remélem, a párt nem csak “anti” lesz. Hanem felmutat valami alternatívát is a feminizmussal szemben. Mert ugye a másik túlzásba eső viselkedésforma és gondolkodásmód, a hímsovinizmus is belefér az antifeminizmus kategóriájába, mégsem jó. A feministák azt hiszik (ahogy Ti is már leírtátok) és én magam nemrég egy vitában megtapasztaltam, hogy feminista = nők jogaiért, boldogságáért küzdő, antifeminista = a nők jogai és boldogsága ellen küzdő. Én hiszek abban, és próbálom is azt képviselni katolikus alapon, nőként, hogy aki antifeminista, az nem feltétlen emancipációellenes (amíg ugye az emancipáció lehetőségteremtést, és nem az üvegplafon-elmélettől üldözési mániás pozitív diszkriminációt jelenti). Kíváncsian várom tehát, hogy mi lesz ebből a pártból, jó lenne olvasni akár a programjukat itt magyarul. Mint angolul minimális szinten tudó valaki a fordításnak külön örülnék. :-)

 

Admin
Admin

Szia! Üdv nálunk! A jó híred kicsivel megelőzött téged. Ezért egyből szerzői jogosultságot adományoztam neked és élnék egy kéréssel, remélem teljesíthető; megörvendeztetnéd bemutatkozásképpen a Férfihang.hu olvasóit például a “Lusta, rendetlen, és még büszke is rá” című vagy egy általad választott írásoddal? (Ha jól sejtem a WordPress multiblog rendszer, amit használunk ismerős lesz neked.) Reméljük, hogy otthonosan érzed majd itt magad és olykor szerzőként is találkozhatunk majd a neveddel! :)

.
Olvasó
Admin
Admin
.
Olvasó
Fox
Újságíró

Valamennyi társadalmi csoport közül talán a keresztény nőket szeretem a legjobban. Ezt szoktad olvasgatni:

http://www.talita.hu?

Maestro
Szerkesztő

Eddig nem ismertem, de mivel a Nőkertben épp a minap jelentette be a főcenzor, hogy onnan sem hajlandók semmit linkelni (a Férfihangnak még a nevét sem szabad megemlíteni arrafelé), rögtön elkezdtem olvasni. A feministák értékítélete mindig pontos, megbízható, ha megfelelően használjuk :-)

Fox
Újságíró

A mi szempontunkból semmi különös, nincs ott vastag antifeminista irányvonal, de aranyos, szelíd nők a talitások. És ez összefügg azzal, hogy keresztények, ezért mondom, hogy szeretem ezt a csoportot.

Maestro
Szerkesztő

Üdv a fedélzeten! :-)

Ez a feministák legnagyobb hazugsága, hogy önmagukat az egyenjogúság és a női érdekek képviselőjeként tüntetik fel, és így ‘nyilván’ az ellenfeleik mindezeknek a jóknak az ellenségei. Ez olyan, mintha a Cosa Nostra azt állítaná, hogy ők csak a családi összefogás, a szegény sorsú olaszok boldogulása és az olasz érdekek érvényesítése érdekében ténykednek, és csak ezért üldözik őket a gonosz, soviniszta, családgyűlölő rendőrök…

mdmselle
Újságíró

Szia ReinaNicolasa!
Elolvastam azt az írásodat, ami Admin említett, és mivel sajna nem lehet oda kommentelni, ide írom, hogy húúú, nagyon klassz vagy! :-)

Update: elnézést, elhamarkodtam azt örömködést. Szóval az írás önmagában nagyon jó, de azért a másik részről a három gyerek + nagyi nuku + rákban haldokló férj felállás kissé árnyalja a képet, a helyében én is lehet hogy befizetnék havi egy takarítónőre.

.
Olvasó

Szia! Köszi szépen! Sajnos ott nem olyan szuper a hozzászólási rendszer, hogy lehet a hozzászólásokra külön-külön válaszolni. Régóta blogolok (bár ez nem látszik meg rajta, mert volt, hogy bezártam), és azt tapasztaltam, hogy a pusztán lineáris blogspotos hozzászólásrendszerben nem lehet normálisan vitákat levezényelni, és hát elég sok szokott lenni, mert elég puskaporos témákról írok, és a végén már elvesztem a kommentárban. :D

mdmselle
Újságíró

Persze, teljesen megértem, ha én írnék ilyen súlyos témákat boncolgató blogot, valszeg én is kikapcsolnám a kommentlehetőséget a blogspoton, ott csak ömlenek a kommentek egymás után, a végén már azt se lehet tudni ki kihez beszél :-)

mdmselle
Újságíró

ááá… az a feleség-tízparancsolat 1914-ből! Azt be kéne ide tenni, tüzet okádnának a femik :-D

Átlagember
Újságíró

Azért szerintem jó ötlet ez a párt. Ha itthon alakulna ilyen, én rájuk szavaznék.
Csak az a gond, ha a nők is alakítanának ilyent, akkor mivel ők többen vannak és a demokrácia elve az, hogy a többség akarata érvényesül a kisebbség ellenében, könnyen lehet, hogy nőuralom lesz.
Sajnos a probléma sokkal mélyebben gyökeredzik, maga a demokrácia elve hibás, mert már Franklin is megmondta, hogy a demokrácia nem más, mint amikor két farkas és egy bárány arról szavaz, hogy mi legyen a vacsora. Itt pedig eleve vesztesek vagyunk, mert mi férfiak vagyunk a kisebbség.

 

daphne
Olvasó
daphne

Miért, antifeminista csak férfi lehet? ;) A nők mind a feministákra szavaznának? Nem az lenne a lényeg, hogy a józan ész nevében felszólaljanak a feminista hülyeség ellen, és nem pedig férfiak harcolnak a nők ellen?