0 megosztás

Elnyomó patriarchák

Hogy lesz-e ebből a cikkből sorozat, azt eldönti a jövő – annyi bizonyos, hogy lehetne. Én ezúttal csak megosztanék veletek egy érdekességet, amit az imént találtam a neten:

Dashrath Manjhi szegénysorba született indiai férfi volt, akit “hegyi emberként” is ismertek arrafelé. Felesége elhunyt, mivel nem ért oda hozzá időben az orvosi segítség, köszönhetően annak, hogy a legközelebbi kórház a hegyek túloldalán feküdt, 70km-nyi autóútra. Dashrath nem akarta, hogy bárki más is hasonló balsorsot szenvedjen, ezért ő maga 20 év munkájával ásott egy 110m hosszú, 7m magas és 9m széles vágatot a hegygerincen, amin keresztül a szomszédos városhoz vezető út hossza mindössze 1km-re csökkent.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


5
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
0 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
4 Hozzászólások szerzői
Suum cuiqueReina NicolasaAnimebjdaphne Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
daphne
Olvasó
daphne

Ha ezt egy fejlett országban csinálja, megbüntetik, amiért más tulajdonán építkezik.

Animebj
Olvasó
Animebj

Nyilvánvaló, hogy egy ilyen emberfeletti tett egy férfi esetében nem hírérték (India aktuális kormányának meg kényelmetlenség is lehet). Annál inkább az, hogy egy tucat hímállat megerőszakol egy-két nőt, ez pedig nemzetközi botrányként rombolja az indiai férfiakról alkotott képet. (Hogy a mindennapi “sztárhírek” özönéről már ne is beszéljünk-írjunk).

.
Olvasó

.

Suum cuique
Újságíró

Háborúba induló (pfuj a macsó mindenit!) gonosz, elnyomó patriarchák manipulatív csókkal búcsúznak leigázott asszonyaiktól, akiket a konyha és a gyerekek rabszolgaságába kényszerítenek:

Suum cuique
Újságíró