2 megosztás

A randizás alapjai

A felvezetés egyetlen félig-meddig konkrét gondolata az volt, hogy ha nem tudsz csajozni, a gond a fejedben van. Kezdjük hát innen a téma – várva várt – tényleges kifejtését.

Miért olyan biztos, hogy a baj a fejedben van? Mert nálad csúnyábbak, hülyébbek és csóróbbak simán csajoznak, te meg nem. A pénztárca, az arcél vagy az IQ-teszt nem egyenesen arányosak a nőknél elért sikerekkel, tehát ezekre hivatkozni fölösleges. Ne is pazaroljuk az időt a további kertelésre, nézzük a probléma gyökerét: mit gondolsz rosszul és hogyan fogsz megszabadulni tőle.

A probléma alapvető oka a nőkről kialakított téves eszménykép, amit az egész világ, a korszellem pumpál a gyerekek fejébe már eszmélésük pillanatától. A tévé és a mozi, a társadalom és a tanárok, a szülők és a gyermekkori olvasmányok mind ugyanazt az üzenetet közvetítik: a lányok angyalok. Van aki nyíltan, és van aki burkoltan mondja, de az egész világunk bele van ragadva ebbe a félig viktoriánus, félig feminista eszményképbe. A nők törékenyek és érzékenyek, érzelmesek és erkölcsösek, hűségesek és odaadóak, kulturáltak és szerények – s persze hiányzik belőlük az erőszak, valamint a férfiakra oly jellemző állatias szexuális vágy. A nő nem “dug”, hanem szeretkezik, nem “viszket neki”, hanem ártatlan flörtbe bocsátkozik, és nem “megcsal”, hanem a szívére hallgat, vagy hanyag partnere által kielégítetlen természetes vágyaira keres enyhülést. És ha te, mint Igazi FérfiTM szereted őket, akkor tisztelettel, kedvességel közeledsz feléjük, gyöngéden és megértően, türelmesen és óvatosan.

Ne mondd, hogy nem hallottad még ezt a szöveget. És ne mondd, hogy nem befolyásolta nagyban, amit a nőkről gondolsz.

Pedig az utolsó betűig baromság.

És ez nem csak azért baj, mert a férfiak hiába keresik ezeket az éteri lényeket, szükségszerűen csalódás lesz az osztályrészük (“Alfréd” olvasói levele egészen kitűnő példa erre), hanem mert ez az alapállás sokaknál eleve lehetetlenné teszi az ismerkedést. A nők is emberek, mint mi, férfiak, és bár nyilván vannak a nemek közt különbségek (láttam már párat), az emberi sors mindenkire egyformán érvényes. Mindannyian ugyanolyan ősöktől származunk, ugyanabban a világban élünk, és emberként ugyanazokat a dolgokat akarjuk: boldogságot, örömet, sok jó szexet, megbízható partnert, örök szerelmet és mély barátságokat. Ráadásul mindenkiben ott munkál az evolúció: a létfenntartás és a fajfenntartás ösztönei csak a betegekből hiányoznak, a normális emberekből (jelenleg cirka 7 milliárdról beszélünk) nem. A nő, éppúgy mint a férfi, “küzd” a fajfenntartó ösztönökkel, amik folytonosan azt duruzsolják a fülébe: szexelj, szexelj. A duruzs erősségében van különbség (fiatal férfiak esetén inkább ordításnak nevezném), de a lényegében nem.

Sőt, továbbmegyek. A nők nemcsak ugyanúgy akarják, de ugyanúgy élvezik is a szexet. Olykor még jobban. Az orgazmuskészség statisztikáitól elvonatkoztatva: hallottatok már pasit úgy nyögni vagy sikítani szex közben, mint egy nőt? (Oké, ha nem csináltad még hármasban, vagy nem elég tehetséges a szomszéd, akkor legföljebb a pornó marad, mint mintavétel, de akkor is.) A karmolászás is jól mutatja, hogy egy nő elvesztheti az eszét szex közben. Olyankor nem feltétlenül angyali… Illetve attól függ honnan nézzük ;-)

Visszatérve a fő csapásirányra:

1. Ha tündéreket keresel, de csak nőket találsz, csalódni fogsz. És ők is benned. Örök frusztráció forrása, ha a valóság nem felel meg az elvárásaidnak, de te a valóságot hibáztatod mert az elvárásaid szebbek. És így azokból engedni szinte bűnnek tűnik. Ráadásul ha tündérek képzelt elvárásai szerint cselekszel egy kapcsolatban, akkor a nő valós igényei kielégítetlenül maradnak. De ez még a jobbik eset, mert feltételezi, hogy van nőd.

2. Ha piedesztálra emeled a nőket, és tévképzeteket dédelgetsz velük kapcsolatban, akkor sokkal kevésbé leszel vonzó, mint amennyire lehetnél. Sokat beszéltünk már arról, hogy a nők az erős, hiteles, magabiztos férfiakat kedvelik. Ezeket általában onnan lehet megismerni, hogy nem emelik a nőket piedesztálra. Aki úgy viselkedik egy potenciális partnerrel, mint egy pincsikutya, az maga alatt vágja a fát. Ilyenkor jön a szokásos panasz: mindent megteszek a nőkért, már az első randin a tenyeremen hordozom őket, és mégse… Persze, mert nekik nem egy tenyér kell, hanem egy férfi. Gondold meg mit akarsz adni nekik, mert az alapján fogják eldönteni, hogy szükségük van-e rá. Ezek a döntések sokszor nagyon gyorsan megszületnek, és később szinte lehetetlen változtatni rajtuk. Túl könnyen lehet az első randik után “legyünk csak barátok” kategóriába sorolódni, ahonnan egyszerű halandóknak nincs kiút.

Probléma a problémában, hogy aki a nőket gondolatban piedesztálra emeli, az egyúttal a saját önbizalmát ássa alá. Hogyan is mehetne ő oda egy angyalhoz olyan “durva” dolgokkal, mint hogy randizzanak? Hát mit ér ő egy ilyen tündérhez képest? Hiszen már szólni sem mer hozzá, ahhoz az égi csodához (aki aznap este az erdőszélen parkolva kényezteti szájjal a környék legnagyobb tahóját, akinek nem voltak ilyen önbizalomproblémái).

A legcsúnyább irónia ebben az egész helyzetben az, hogy ez a fajta társadalmi agymosás sokkal nagyobb hatással van a normális, jóindulatú férfiakra, mint a söpredékre. Csodálkoznak a jófiúk, hogy a nők a rosszfiúkat szeretik – azért, mert a “rosszfiúk” már gyerekkortól leszarják, hogy a tanító néni szerint a lányokkal szépen kell bánni. Ők antiszociálisak, tehát nem hat rájuk a nőket piedesztálra emelő korszellem, ezért nem fognak megalázkodni a nőkkel szemben. A nők ezt úgy fogalmazzák meg – ha egyáltalán veszik rá a fáradságot -, hogy a jófiúk unalmasak, nincs bennük semmi kihívás (hogyan is lenne, ha a nő első szavára akár kútba is ugranak), míg a rosszfiúkban van valami izgalmas (az, hogy van saját gerincük és golyóik, amit nem nyújtanak át tálcán az első randimeghívással. Igaz ez egyben azt is jelenti, hogy többnyire szarnak a nő fejére, alpáriak és közveszélyesek, de ez kisebb probléma a nők számára mint a jófiúk ön-kasztrálása). Ha a nőnek választania kell, hogy egy férfit akar, aki tele van jellemhibákkal, vagy pedig egy pincsikutyát, aki egyébként csodálatos, rendszerint az előbbi mellett dönt. És amikor nem, azt többnyire tudatos (anyagi vagy szociális) megfontolásból teszi, míg titokban a rosszfiú után vágyakozik.

Mit lehet tenni, ha 10-20-30 éven keresztül szentül hittél a nők erkölcsi felsőbbrendűségében, és ez aláásta a párkapcsolataidat? Rózsaszín megoldás nincs, csak egyszerű: ki kell rúgni a nők lába alól a képzelt piedesztált. Ha megérted, hogy ők is emberek, akik ugyanazt akarják mint te (illetve az ellentétét, ahogy vesszük), akkor megpróbálhatsz velük ez alapján új viszonyrendszert kialakítani. Bánj velük úgy, mint egyszerű emberekkel, akik se nem a főnökeid, se nem az anyukáid. Sőt. Mivel (most már) tudod, hogy azokat a férfiakat szeretik akikben van önbizalom és kihívás, tanuld meg nem olyan könnyen adni magad. Néha mondj nemet ha úgy látod jónak, követelj némi tiszteletet és ne viselkedj úgy, mintha mindened odaadnád egy röpke pusziért. Legyen önbecsülésed, olyannyira, hogy lélekben kész legyél akár már működő kapcsolatot is eldobni, ha az nem felel meg az elvárásaidnak.

Vegyünk egy mély lélegzetet.

Még mindig úgy érzed, a helyzet ellentmondásos? Hiszen a nőknél van a punci, és ők tudják, hogy te szeretnél a közelébe férkőzni. A helyzet egyenlőtlen: neked kell megdolgozni érte, ők pedig vagy kedveznek neked, vagy nem. Értelemszerű tehát, hogy kedvesnek és aranyosnak kell lenni velük szemben, “bevágódni” náluk, hiszen az az út a szimpátiához, nem? Ez egybevág a közfelfogással is, hogy a romantikus kapcsolatépítés helyes útja előbb barátságba kerülni a nővel, és aztán ezt a barátságot (odaadással, ajándékokkal) addig fokozni, míg át nem vált szerelembe…

Lófaszt.

A szerelem, a nemi vágy nem barátság vagy szimpátia kérdése. Aki ezen az úton indul el, az ennek megfelelő célba fog érkezni: nagyon jó barát lesz. Persze a nőknél a “nagyon jó barát” többnyire a hülye balek szinonímája, akivel lehet a bútort cipeltetni amíg a nő a borostásképű gitárossal kamatyol a liftben. És akinek a vállán lehet sírni, amikor a gitáros lelép. Hüp-hüp! Hát hová lettek a normális férfiak? Milyen jó nekem, hogy te ilyen megbízható barátom vagy…

Itt az ilyen egyszerű méricskélős, adok-kapok logika nem működik. Ha úgy akarsz valakinek a bugyijába jutni, hogy valamit adsz érte cserébe, akkor ennyi erővel lehet az pénz is, és egy prostinál megspórolhatod a fölösleges köröket meg a visszautasítások kínját. Amennyiben a szexet nem mint csereüzletet látod, hanem mint teljes értékű és önálló felnőtt emberek saját akaratukból történő kölcsönös örömszerzését, akkor ne a vacsorameghívások és virágcsokrok összértékével mérd, hogy mennyire kellene, hogy kívánjon téged a nő. A kedvességek és szívességek is ebbe a kategóriába tartoznak – ha az idődet vagy munkaerődet adod át, mint értéket, az is csereüzlet. Mindezek helyett olyan férfinak kell lenned, akivel egy teljes értékű és önálló felnőtt nő saját akaratából ágyba bújik megvesztegetések és lefizetések nélkül is.

Na mindegy – az ajtót megmutathatom, de belépned neked kell. Ha nem győztelek meg, ne vedd a szívedre ezt az egészet. Biztosan vár rád valahol egy igazi hercegnő.

Post Author: Don Qujon

A kaján kujon külön utakon jár, de sosem egyedül. Ebbéli tapasztalatait szívesen osztja meg férfitársaival - bros before hoes, tesók!
f Facebook
2 megosztás


261
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
27 Egyéni hozzászólás
234 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
30 Hozzászólások szerzői
FreemanFuzzy LogicArtSuum cuiqueBelvedere Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
varhato_ertek
Olvasó
varhato_ertek

Remek írás. Vajon mennyi férfit érint ez a probléma, mondjuk MO-t nézve? 5%? Nem-e ez egy természetes jelenség, ami mindig is létezett valamilyen formában, csak most többször vetődik fel (ahogy a földrengések esetében)? Esetleg a túlnépesedő bolygó társadalmi mellékhatása? Ennek a rétegnek (köztük jómagam) lehet, hogy az egyedüllét az optimális kimenetel? Ha az összes elérhető nő közül az a legjobb, ha inkább egyedül maradunk? Mi a párosító feladat megoldása, ha a nő egy minimum pontszám alatt már nem választ férfit? Mi van akkor, ha ezt a korlátot csak úgy lehet átlépni, ha te már nem vagy te? (Így visszaemlékezve, engem a nők jó ideig csak “csavarhúzónak” tekintettek, ami kettővel rosszabb, mint a legyünk barátok. Értelem szerűen megtagadtam ezt a mivoltomat, aminek hatására persze rövid úton nyaralni küldtek. Eszembe jutott a vicc, hogy “Mondj nemet néha.”, “Nem.”, “De ne most!”)

Alter Ego
Szerkesztő

Szerintem a férfiak nagyobb részét érinti a probléma, kisebb-nagyobb mértékben. A cikk nagy éleslátással világítja meg azt a jelenséget is, hogy minél “normálisabb” egy férfi, annál inkább ki van téve mind az ismerkedéssel, mind a kapcsolat fenntartásával kapcsolatos problémáknak.

Azt hiszem értem a felvetésedet; önmagát átformálni az embernek nagy áldozat, és persze akkor már talán nem is önmagadért tartanak majd vonzónak. Van ennek egyáltalán értelme? – De ne felejtsük el azt, hogy (szinte) mindenki egy (szerinte) jobb embert színlel, amikor ismerkedik. Ha “csavarhúzóként” tekintenek rád a nők (pedig nem vagy az), akkor egyértelmű, hogy valamit rosszul kommunikálsz önmagaddal kapcsolatban. Jobban kifejezésre kell juttatnod azt a másik embert, aki nem látszik a csavarhúzótól. Merthogy valószínűleg nem az a baj (a nők szemében sem), hogy olyan vagy, amilyen, hanem az a gond, hogy valami egészen másnak látszol. Igazából minden embernek holtig tartó feladata, hogy folyamatosan formáljon a kommunikációján. – Hidd el, hogy ha a nőkkel kapcsolatos egy-két korábbi elképzelésedet és a viselkedésedet néhány ponton korrigálod, az nem azonos a totális önfeladással!

kgy
Olvasó
kgy

Kétségkívül vannak benne jó gondolatok. A nő is a szexért szexel ahogyan a férfi is. Ő sem szaporodhatna másképp. Az már régen rossz, ha vacsorákért adja el magát. Vagy plussz szolgáltatásokért. A nők erkölcsi felsőbbrendűségét viszont mindkét nem rendesen megtámogatta eddig. És azért az is az igazsághoz tartozik, hogy mostanában a nők (még ha keresik is a kihívásokat) elég könnyen kiteszik valaki szűrét. Hisz úgyis lesz másik. Több jóbarátom volt már vérbeli rosszfiú, akkor ezért hajtották el. Vérbeli jófiúkat is ismerek, ott meg az a probléma, hogy túl romantikus, az már sok, túl szentimentális, ahogy itt már felhozódott hgyi által: szerelmes versekkel bombázza a lányt, aki az egészből vagy nem ért semmit, vagy gesztus szintjén sem értékeli.

Én azt vallom, és ez vált be legjobban, hogy mindenki anélkül legyen önmaga, teljesen spontán, hogy belül különösebben függene a másik nemmel való kapcsolattól. Szerintem ez sugárzik át azokon, akik sikeresek.

hgyi
Szerkesztő

“Több jóbarátom volt már vérbeli rosszfiú, akkor ezért hajtották el. Vérbeli jófiúkat is ismerek, …”
Ha nincs meg az egymásra hangolódás, ráérzés a másik akármijeire, abból lótüdő sem lesz. Még akkor sem, ha baromi jó pasi baromi jó nővel jön össze. Tán még jó szex sem lesz (ha a nő sikítozik, meg karmol, akkor sem).

Teljesen egyetértek, hogy legyen mindenki önmaga. És ha az emberek figyelnének saját magukra és egymásra, nem is jönnének össze, vagy ha egy-két randi és röpke szex van, nem lenne belőle “kapcsolat”, amely úgyis tönkremegy, és nem fújnának egymásra, nem kiabálnának egymásra kígyót-békát, stb.
Ez még akkor is működhetne, ha függenek a másik nemmel való kapcsolattól.
(Túl nagy jelentőséget és fontosságot tulajdonítok az önismeretnek, a karakterológiának?) :o)

kgy
Olvasó
kgy

A nőknek nem bókolni kell, hanem flörtölni velük. A nők a bókokhoz hozzá vannak szokva. Kislánykoruktól kezdve hallják és tudják, hogy szépek és hogy minden pasi lefeküdne  velük. Azt is tudják, hogy kelendők. Ezzel nem mondasz nekik újat. Többségük nem is igazán szereti a bókokat, vagy hátsó szándékot sejt mögöttük, vagy jön a sirám, hogy a férfi csak elképzeli őt valamilyennek, nem megismerni akarja. Semmit nem jelent nekik, ha első néhány alkalommal elmondasz minden szépet és jót róluk, felkínálod szolgálataidat, házadat, vagyonodat, kocsidat.
A bókok esetleg az önértékelési zavarokkal küzdő nőkre hatnak, őket jobb kihagyni. Nekik hiába mondogatod naponta 6-szor, hogy igenis szépek és nem nagy a hátsójuk, előbb- utóbb a falra mászol tőlük, mert ha egyetértesz az önváddal az a baj, ha nem meg az. Tehát hosszú távon náluk is sikertelen a dolog.
A szép, értékes nőknél épphogy nem a bókok hatásosak, hanem az ambivalens közlések, a provokáció. Megemlítette valaki valamelyik cikknél, kommentben. Egy szép, értékes nő, ha tegyük fel interneten ismerkedik, napi 20 hódolói levelet is kaphat. Mind egyforma neki, unalmas, szokványos. Nem érdekli. Azt kellene végre megérteni, hogy a természet úgy alakította: amekkora érték a férfi számára egyetlen átlagos nő, annyira “tucat” a nő számára az átlagos férfi. Ez éppen a nemek különbözőségéből fakad, nem kell félremagyarázni, szerintem mindenki érti itt.
Ilyenkor kell ambivalens, igényes közléseket megejteni, amik provokálják, elbizonytalanítják a nőt, felébresztik benne a kihívás vágyat, és közben egyszerre pozitívan értékelik is. A bókok tömkelegét már nem képes megbecsülni, azért neki nem kell megdolgoznia, soha nem is kellett, kislánynak, nőnek született, teljesen természetes, hogy szép, kis hercegnő, gyönyörű lány, az fekszik le vele és akkor, akit csak akar, és minden férfi megnézi magának. Lehetnek igényei és a férfiak többsége lesi ezeket az igényeket, hiszen nőként elég nőnek születni. Ez nem újdonság, ezt a legértéktelenebb nő is tudja. Partnerhez jutni egy teljesen átlagos nőnek is jóval több esélye van, ha csak a puszta biológiai részét vesszük, mint egy nagyon fullos férfinak. A nőnek elég megjelenni, elég fogadni a másikat, megengedni valamit. A férfinak, bármilyen fantasztikus fickó legyen, közeledni kell, tenni valamit, felmutatni valamit (ez nőnként változó lehet, hogy mit). Nem elég, hogy férfinek született. Amit leírsz hgyi, az szép és jó, de egy férfi hiába vár a maga magasztos, megalkuvás mentes kényelmében, sose fognak odamenni a nők és rámászni. :-) Muszáj valamiféle trükköt alkalmazni. A férfinek muszáj értékesnek mutatnia magát. És ez lehet az is, hogy kicsit leértékeli a nőt, nem borul azonnal a lábai elé, azért, mert nő. Túlzásba sem kell vinni, a nők hamar lelépnek, mindig akad választék. Mellesleg egy ilyen férfitől mindig jobban megbecsülik, ha az kicsit megdicséri őket, mert úgy érzik, van alapja és a férfi kritikus szemének feleltek meg, nem pedig egy kritikátlan, kiszolgáltatott valakinek aki minden nő után csorgatja a nyálát és felkínálja a fél életét nekik. A flörtölés egy kölcsönös játék, egy húzd meg- ereszd meg. Ha hozzászokott a nő, hogy néha kedves vagy, máskor eltávolodsz, akkor egy idő után maga fog keresni. Újra azt akarja, hogy pozitív hatások érjék a részedről. Tenni fog érte, mert érzi, hogy ezért tenni kell, nem jön csak úgy magától. De erről ne higgye senki, hogy rossz. Ez neki magának is jót tesz, megtanulhatja értékelni saját magát is. És a férfit is.

Ettől függetlenül persze egyetértek azzal, amit megfogalmaztál. :-)

daphne
Olvasó
daphne

“A nők a bókokhoz hozzá vannak szokva. Kislánykoruktól kezdve hallják és tudják, hogy szépek és hogy minden pasi lefeküdne  velük.” “A bókok tömkelegét már nem képes megbecsülni, azért neki nem kell megdolgoznia, soha nem is kellett, kislánynak, nőnek született, teljesen természetes, hogy szép, kis hercegnő, gyönyörű lány, az fekszik le vele és akkor, akit csak akar, és minden férfi megnézi magának.”

Ezt a szép nők tapasztalják. Persze így is könnyebb egy átlagos nőnek partnert találnia (valamilyet), mint egy átlagos férfinak, de ilyen módon nincs elkényeztetve. Volt már itt szó arról, hogy egy nő, ha arról beszél, mit szeretne egy férfitól, csak az “alfákra” gondol, a többi nem is létezik számára. Én meg azt tapasztalom, hogy ez fordítva is így van, ha egy férfi “a nőkről” beszél, a szép, kívánatos nőkre gondol.

kgy
Olvasó
kgy

Szerintem túlságosan elfogult vagy ebben, mert csak az egyik oldalát látod. Nem írom, hogy nincs igazad. De fiúként lehetnek bármekkora értékeid, még akkor is fenemód meg kell küzdened akár egyetlen nőért is (és itt most tekintsünk el attól, kiért hogyan, mert nem ez a lényeg). A sors fura fintora, hogy a férfiak vágynának több nőre, mégis nekik kell megszenvedniük akár egyetlen, átlagos nőért is..

Deansdale
Admin

Ez az egész arra a kérdésre vonatkozik, hogy milyen tulajdonságokat keresel egy potenciális partnerben.

Amikor egy férfi erről beszél, akkor azt ecseteli, hogy az összes nő közül melyiket választaná: szép, okos, akármi.

A nők viszont csak azokról a pasikról beszélnek, akiket már eleve vonzónak tartanak. És ezt elfelejtik közölni.

Egyébként ez nem szurka-piszka akar lenni, hogy a nők már megint így meg úgy, csak praktikus, logikus férfiúi segítség a férfitársaknak, hogy nagyobb sikerrel tudják dekódolni a nők szavait :)

ejszarny
Újságíró

“A nők viszont csak azokról a pasikról beszélnek, akiket már eleve vonzónak tartanak. És ezt elfelejtik közölni.”
ez egy kibaszott jo meglatas :)

daphne
Olvasó
daphne

kgy, én is azt írtam, hogy általában könnyebb dolga van a nőnek. Csak az nem igaz, hogy minden nő el van kényeztetve bókokkal már gyerekkorától.

Dean, én sem azért írtam, hogy piszkálódjak. Ha mélyen magamba nézek, valóban nekem se jut eszembe azokra a férfiakra gondolni, akik nem vonzanak (ha a tulajdonságokról van szó). De ez sokáig nem tűnt fel, szerintem a nők nem elfelejtik közölni, hanem fogalmuk sincs róla, nem tudatosan gondolkodnak így. És ettől még férfi oldalon is van hasonló jelenség, amit pl. kgy bemutat, hogy szerinte minden nőnek állandóan bókolnak. Pedig nem.

kgy
Olvasó
kgy

Öntudatlanul olyan a társadalom, hogy bókolnak a nőknek. Egy nő kevésbé szexfüggő mint egy férfi és még kevésbé szép nőként is számtalan bókot, előzékenységet begyűjthet. Arra ne térjünk ki, hogy még a legcsúnyább nő is teherbe eshet a legjobbképű férfiaktól (nagyjából), ha csak biológiai oldalról közelítjük meg. Nem véletlenül legelésznek békésen a nőstény állatok, miközben a hímek csatároznak. Ez most nem azt jelenti, hogy állatnak nevezem a nőket. :-) Ők megtették a magukét azzal, hogy nőnek születtek. Látom egész nap, hogy egy-egy férfi majdnem egy percet vár az ajtónál önkéntelenül, hogy azt megtarthassa, míg egy akármilyen (akár öreg, vagy csúnyább) nő odaér és bemegy a férfi előtt. A férfi folyamatosan önmaga elé tolja a nőket, össztársadalmi szinten is. Bármit tesz és dolgozik, az legtöbb esetben a nőkért van. Akkor is, ha egyfajta kivagyiság tölti el azzal kapcsolatban, amit elért, teljesen természetes, hogy a nő fogja elsőként élvezni az eredményt. Ez azért lehet, olvastam több helyen, mert a nő hordozza magában az élet, a következő generáció lehetőségét, és amikor a férfi oda beteszi a saját részét, már vigyáznia kell rá. És persze előtte is. Így kivetül társadalmi szintre a dolog. Nem azért menekítik a nőket és gyerekeket először mindenhonnan, mert a nők annyira gyengébbek lennének. Persze, nőként ezt nehéz átlátni, hogy a férfiakhoz képest mi a helyzet, mennyi elismerést, értékelést bezsebelhet egy nő. Mivel általában a jobb nőhöz viszonyítják magukat, aki még többet kap. :-)

daphne
Olvasó
daphne

Az igaz, hogy a nők több előzékenységet kapnak, de te arról írtál, hogy mind természetesnek veszi, hogy szép, tetszik a férfiaknak, és folyton bókolnak neki.

ejszarny
Újságíró

amelyik meg nem kapja meg, tobbnyire iszonyatos onertekelesi valsagban van, amibol kurva nehez kirangatni…

kgy
Olvasó
kgy

Általánosságban értettem, a férfiakhoz képest. Mesélhetnétek a tapasztalataitokról ezzel kapcsolatban. Például mit jelent az, hogy akkora önértékelési válságban van, amiből kurva nehéz kirángatni? Érdekes, hogy a bókokat kapó nőknek a bók szinte semmit nem jelent. Mintha nem is számítana. Aki nem kap, ezek szerint annak viszont nagyon is sokat jelent a hiánya?

Deansdale
Admin

“a bókokat kapó nőknek a bók szinte semmit nem jelent. Mintha nem is számítana. Aki nem kap, ezek szerint annak viszont nagyon is sokat jelent a hiánya?”

Nagyjából :) Ha 12 éves korodtól naponta hallassz valamit, abszolút jelentéktelenné válik számodra. Ha azt látod, hogy másokkal történik ez de veled nem, akkor igen komoly önértékelési problémákhoz vezethet (ha olyan a személyiséged).

Inaara
Olvasó
Inaara

“…a bókokat kapó nőknek a bók szinte semmit nem jelent. Mintha nem is számítana.”

Ez így nem egészen igaz. A szinte és a mintha nagyon fontos szavak ezekben a mondatokban. :)

Az tény, hogy azok a nők, akik kislánykoruk óta hozzászoktak a bókokhoz, majd később a rajongó és sóvárgó tekintetekhez, nem fognak meghatódni attól, ha valami szépet mondasz nekik (és főleg nem fogod ezzel meghódítani őket, mint egy kevésbé szép, átlagos nőt). De minden látszat ellenére igenis fontos és titkon, legbelül örülnek neki (még ha ez egyáltalán nem látszik rajtuk, akkor is).

A szép nőnek a bók olyan, mint a levegő: ha van, szinte észre sem veszi, de ha nincs…  :)

hgyi
Szerkesztő

Inaara… Azért “ez így nem egészen igaz”. :o))))
(Fiúk, most maradjatok csöndben – tudom, hogy Inaara nem minden olyan nőről beszél, aki… stb. De neketek ezt örökké el kell magyarázni, mert különben ti kezdtek el okoskodni. :o)P)
Naszóval.
Az tény, hogy azok a nők, akik kislánykoruk óta hozzászoktak a bókokhoz, majd később a rajongó és sóvárgó tekintetekhez, nem fognak meghatódni attól, ha valami szépet mondasz nekik (és főleg nem fogod ezzel meghódítani őket, mint egy kevésbé szép, átlagos nőt).
Én nem szoktam hozzá kislánykoromtól bókokhoz, s később rajongó és sóvárgó tekintektekhez. Mégsem hatódok meg attól, ha valaki valami szépet mond – és főleg nem hódított meg ilyesmivel soha senki – pedig kevésbé szép, abszolút átlagos nő vagyok – amolyan 12 egy tucat.
És még csak titkon sem örülök a bókoknak, mert hazugnak – na jó, ne legyek ilyen nyers -, túlzónak (ezért nem igaznak), sokszor nyálasnak tartom. És nem is tudok vele mit kezdeni. Viszont sokszor megbántottam már bókolókat azzal, hogy nem értékeltem a bókjaikat – sőt fejeket vágtam, vagy kinevettem, vagy elmondtam, mit gondolok a bókjaikról.

A bók nehéz ügy, mert ki tudja, mikor bók és mikor tényközlés. A tényközlés az oké. Azzal nincs különösebb baj.

Inaara
Olvasó
Inaara

hgyi, akkor te nem is lehetsz átlagos nő… :)

Ne légy már ilyen kemény. Ha valaki bókol, kedvesen köszönd meg, vagy mosolyogj egyet… Ne elemezd, ne szedd ízekre, ne cincáld szét, ne gondold (pláne ne mondd!), hogy tudom, hogy úgysem igaz, stb. stb.

Különben is,  mi van, ha tényleg tetszel a bókolónak (még ha épp magadnak nem is annyira)? :)

 

 

hgyi
Szerkesztő

Ha valaki bókol, kedvesen köszönd meg, vagy mosolyogj egyet…
Nem megy. Nincs pókerarcom. Sőt. :o))
És ha olyan valaki mondja, akit ráadásul csöppet sem kedvelek, akkor pláne. :o) Utálom a hízelgést.
Tisztában vagyok magammal, ezért még rendes is vagyok, ha nem mondom, hogy ne sértegessen. :o)

Különben is,  mi van, ha tényleg tetszel a bókolónak? :)
Akkor így járt. Fogalmazzon normálisan, mondjon igazat, ne akarjon hízelegni. Akkor nem azt mondja, hogy gyönyörű vagy, fantasztikusan nézel ki, itt te vagy a legjobb csaj, stb., hanem énközléssel él – pl. tetszel nekem, vagy valami ilyesmi.

Inaara
Olvasó
Inaara

Nem pókerarc kell. Miért ne lehetne legalább egy kedves félmosollyal megajándékozni a delikvenst? Nem kell sokat mögé képzelni, nem biztos, hogy rögtön feleségül akar venni, vagy meg akar (mer) veled ismerkedni – a bók nem feltétlenül erre való (persze adott esetben tovább szövögethetők a szálak)…  :)

A bók némi “olaj” a nemek közötti kommunikációban: picit jobb kedve lesz tőle annak is, aki kapja és annak is, aki adja.

 

hgyi
Szerkesztő

Nem pókerarc kell. Miért ne lehetne legalább egy kedves félmosollyal megajándékozni a delikvenst?
Nem tudok olyasmit “megajándékozni” félmosollyal, amit álságosnak és taszítónak érzek.Vagy kényszervigyor lesz belőle.

Nem kell sokat mögé képzelni, nem biztos, hogy rögtön feleségül akar venni, vagy meg akar (mer) veled ismerkedni – a bók nem feltétlenül erre való (persze adott esetben tovább szövögethetők a szálak)…  :)”
Akkor mi teljesen mást értünk a bók bibenléte alatt. :o))) Nem képzelek én a bók mögé lánykérést, csak hízelgést, hazugságot. Velem ismerkedni lehet, csak másképp. Ha valaki bókkal indít, azzal nem ismerkedünk, az biztos. Mérhetetlenül taszítónak tartom a behízelkedő stílust.

A bók némi “olaj” a nemek közötti kommunikációban: picit jobb kedve lesz tőle annak is, aki kapja és annak is, aki adja.
Nálam épp az ellenkező hatást éri el. :o) Hogy annak aki mondja, jobb kedve lesz tőle, nagyon örülök. Csak engem hagyjon békén. :o)

Inaara
Olvasó
Inaara

Én lazán és természetesen fogadom a bókokat, nem látok ellenséget a férfiakban.  :)

“Behízelkedő stílus…”  Miket nem írsz….  :) Az tényleg taszító, de egész mást jelent, itt egyáltalán nem erről van szó…

hgyi, lehet, hogy mégsem vagyunk rokonok? :))

hgyi
Szerkesztő

:o))))
Én sem látok a férfiakban ellenséget. :o)) De a pajtások nem szoktak bókolgatni egymásnak. :o) Aki ismer, tudja, miről beszélek.
Mondom én, hogy mást értünk alatta, másképp értékeljük ezt a kis hülye három betűs szót.
Ebben tényleg nem hasonlítunk. :o)

Inaara
Olvasó
Inaara

“De a pajtások nem szoktak bókolgatni egymásnak. :o) Aki ismer, tudja, miről beszélek.”

Hát a pajti az más, ez igaz. Én nem “haverkodom” a férfiakkal. Nem tudok kibújni a (női) bőrömből.

A bók pedig szórakoztat – tényleg nincs más dolgod, mint lazán és könnyedén fogadni. :)

mdmselle
Újságíró

Szerintem nagyon is kell a bók. Ahogy a férfiaknak is óriási szükségük van a pozitív visszajelzésekre a nőktől, ugyanúgy a nőknek is kellenek a bókok. Mármint ha őszinték, oda-vissza. Legalábbis a legtöbbjének, mivel a legtöbbünk nem hgyi-ként gondolkodik. Nem tudom, hogy egy gyönyörű nő hogy éli meg a százezredik bókot, mert soha nem voltam gyönyörű nő, és rendkívül zavarban is lennék egy “gyönyörű” jelzőtől, mivel tudom hogy nem igaz, de átlagos külsejű nőként azért tisztában vagyok néhány elvitathatatlan ékeségemmel (pl tudom, hogy nagyon szép a hajam, egészen különleges vágású a szemem), ahogy minden átlagos külsejű nő rendelkezik egy-két ilyennel, és ezért én mindig nagyon örültem ha egy férfi vette a fáradságot, hogy észrevegye és megdicsérje azt ami tényleg szép rajtam, és azóta is jó szívvel gondolok azokra a férfiakra, és miattuk éreztem úgy, hogy érdemes sok időt fordítani arra hogy szép is maradjon, ami szépnek termett.

Viszont az is tény, hogy átlagos külsejű nőként elég ritkán kaptam bármi bókot, mert a férfiak hajlamosak a gyönyörű nőkre szórni mindet, és egyáltalán rá sem néznek azokra, akik nem gyönyörűek, utána meg meg vannak sértve, hogy nem fogadták jó szívvel a bókjaikat. Pedig a nem gyönyörű nem jelenti azt hogy csúnyácska, csak éppen annyit, hogy nem mindenük tökéletes. És mi átlagos külsejűek el vagyunk hanyagolva, és igenis szomjazunk a bókokra. Ne vegyétek el a férfiak kedvét a bókolástól. Kell az, mint egy falat kenyér, mint egy korty víz. Egy jókor érkezett őszinte bók egy olyan nőnek, aki alig kap, olyan inspiráló lehet, hogy megváltoztatja az életét.

Inaara
Olvasó
Inaara

“Ne vegyétek el a férfiak kedvét a bókolástól.”

Én is épp ezt mondom: teljesen mindegy, hogy néz ki a nő, a bók mindig jólesik mindenkinek.

hgyi
Szerkesztő

Mármint ha őszinték
Hát épp ez az. A bók nem az öszinteségről szól.

“Hízelgő kijelentés. Kedveskedő, széptevő dícséret, szólam, amelyet udvariasságból vagy önérdekből mond főleg férfi nőnek”

“udvarias hizelgő szólam, főképen hölgyekkel szemben”

Elismerésre szüksége van mindenkinek, de ez nem az. Épp ezért mondtam, hogy szerintem mi nem egyformán értelmezzük ezt a szót. Nem tudom másképp leírni, mint eddig. Számomra üres, öszintétlen lózung. Az énközléssel előadott jó vélemény pozitív visszajelzés.

Inaara
Olvasó
Inaara

hgyi, az énközlés szerintem a következő lépés. Ahhoz picit több bátorság kell.

hgyi
Szerkesztő

Hm. Igen. Ha így nézzük, az ajtónyitogatás is bók. (Én az érkezési sorrendet részesítem előnyben.)

És ha belegondolok, ilyen jellegű bókot sokat kaptam gyerekkoromban. Pl. a 12 év alatt egyetlen nyomorult intőt sem bírtam beszerezni, pedig igen sokszor verekedtem – gyakran én kezdtem -, és mindig csak a fiúk mentek ellenőrzővel a tanárhoz/igazgatóhoz. Ilyenkor mindig dühös voltam és nem tartottam igazságosnak. :o( Úgy látszik, túl ártatlan képem volt.
(Nem csak verekedtem, hanem rohangáltam padok tetején, dobálóztam krétával/vizes szivaccsal, beszóltam tanároknak, kiselőadást tartottam, hogy az ofő milyen hülye – ő is végighallgatta… , stb.)

kgy
Olvasó
kgy

Ezt én is mindig érdekesnek találtam. A lányok pont olyan rosszak tudnak lenni, de valahogy mindig megússzák. Villantanak egy mosolyt és nincs semmi baj. A fiúkat a legkisebb csintalanságért is azonnal fenyítésben részesítik. Iskolás koromban a kislányok is fel-le rohangáltak, tépték egymás haját, veszekedtek, dobálóztak, keresztbe tettek, hangoskodtak, másztak, szöktek, elérték amit akartak, mégis az lett a vége, hogy a lányok a jók, a fiúk a rosszak.

hgyi
Szerkesztő

És én még csak nem is voltam mosolyvillogtatós.
Én is akartam intőt! De sosem kaptam. :o(

kgy
Olvasó
kgy

Nemhogy örülnél. :-D Aki nem akar, az persze kap egy rakással. :-DD És örömmel olvastam, hogy ezek szerint te egy antifemista (fiús? :-O) nő vagy, hüvelyi orgazmussal? :-)

hgyi
Szerkesztő

:oDDDDDDDD
Nem örültem. :o)

Igen én egy antifeminista (már rég nem fiús) nő vagyok. Milyen az a hüvelyi orgazmus? Lehet, hogy nekem is van olyanom? Nem tudom. Francse tudja ezeket a nőkre aggatott jelzőket követni! :o))))

daphne
Olvasó
daphne

Én meg mindig azt kaptam meg, hogy nahát, milyen csúnya, ha egy lány verekszik :) Szóval úgy ítélték meg körülöttem felnőttek, hogy az rosszabb eset, mintha egy fiú verekedne.

hgyi
Szerkesztő

Valóban. Épp ezért tekintettek el a büntetéstől, mert egy ilyen ártatlanképű kislányról milyenmár azt mondani, hogy verekedős? Inkább nem is láttunk semmit, nem hisszük el sem neki, sem a többieknek, hogy ő kezdte…

kgy
Olvasó
kgy

Ti aztán rendesen továbbgondoltátok ezt a bók-témát.

hgyi a te hozzáállásod azért kicsit fura, ilyenkor ugrik be, hogy ez részedről nem több shit-tesztnél (bocs). :- D

Bár ez is erősen annak tűnik:

“De minden látszat ellenére igenis fontos és titkon, legbelül örülnek neki (még ha ez egyáltalán nem látszik rajtuk, akkor is).”

Éppen ez a dolog lényege, hogy (Inaara és egy halom nő) ilyen látszatot kelt, de valójában csőbe húzza szegény férfiembert, ha az kész bókolni, máris elbukta a játszmát. Ellenben ha sosem bókol, örökké lábai előtt hever a nő! :-) Tehát ilyen téren szinte mindegy, mit közöltök.

hgyi hozzáállása hasonló, csak más részről közelít: nevettem is rajta. Azért vágsz arcokat és nézel csúnyán bók közben, hogy ezzel teszteld le, mennyire alfahím a férfi, valójában szerintem nagyon is jól esik neked az a bók, de egyben egy remek lehetőség arra, hogy kicsit próbára tedd, mennyire állja a sarat! Igazam van? :-)

Inaara
Olvasó
Inaara

kgy, rossz helyre kattintottál, picit feljebb van a “továbbgondolásunk.” :)

“(Inaara és egy halom nő)”   

Kikérem magamnak a “halom nő”-t!  :)

Nem húzzuk csőbe a férfiakat, csak ez a természetes reakciónk… Nem kell ennek az egésznek túl nagy jelentőséget tulajdonítani.

kgy
Olvasó
kgy

Szerintem haragudtak volna, ha én oda beleírok mivel nincs ott válasz gomb. :-)

Na, ez a “kikérem magamnak” is csak egy teszt. :-D

Én nem írtam, hogy a tesztelés nem spontán reakció a nőktől. :-)) Már hogyne lenne nagy jelentősége, amikor ezen áll vagy bukik minden. :-O)

Inaara
Olvasó
Inaara

“Már hogyne lenne nagy jelentősége, amikor ezen áll vagy bukik minden. :-O)”

Oh, nem, a bókon közel sem múlik minden…

De ugye érthető, ha nem ugrálunk féllábon valami bóktól, ha már 10.000-szer hallottuk? :)  Ezt még annak a nőnek sem szabad tenni, akinek szökőévente egyszer jut egy félszeg bókféleség, és majd’ kiugrik a bőréből…

Bók elkönyvelve, megfelelő helyre eltéve, ismerős helyzet, lépjünk tovább. :)

kgy, nyugodtan bókoljatok minden nektek tetsző hölgynek,  nehogy elmenjen a kedvetek tőle… Unalmasabb lenne nélküle. :)

Egyébként is: mi, nők tudjuk, hogy a dicséret nektek is úgy kell, mint egy falat kenyér…

hgyi
Szerkesztő

Hát így mindenre rá lehet húzni a shit-tesztet! :o)))
De nem. Nem azért nem szeretem, hogy teszteljem a az alfahímeket. :o) Még akkor sem, ha most azt mondod, nalátom, hogy igazad volt… :o) (Hát hülye vagyok én, hogy még több hülye bókra sarkalljam?) :o))
És tényleg nem esik jól, mert tudom, hogy nem igaz.
Fejeket meg többnyire nem direkt vágok. Jön. És a pillantásomat sem tudom kontrollálni.

De fentebb leírtam, hogy ha énközléssel közelíti meg a dolgot valaki, az sokkal hihetőbb és én is elfogadom, mintha rólam mond dolgokat, amelyek hamisak.
(Pl.: Gyönyörű kezed van. – Azért írom ezt a példát, mert a férfiak nagyon nagy részét nem érdekli a nők keze. – Szóval ha azt mondja valaki, hogy gyönyörű kezem van, bókol – nincs gyönyörű kezem -, nem szeretem. De ha azt mondja, hogy “tetszik a kezed”, azt már nem veszem bóknak, elfogadom. Maximum mejegyzem magamban, hogy fura ízlése van. Érted?) :o)

bandi31
Olvasó
bandi31

“Én meg azt tapasztalom, hogy ez fordítva is így van, ha egy férfi “a nőkről” beszél, a szép, kívánatos nőkre gondol.”

Ez így is van, csak az arányok, azok a fránya arányok…. Ugyanis egy átlagférfi a korban hozzáillő nők 80%-át potenciális partnernek tekinti, csak a nagyon csúnyák, kövérek esnek ki a látóköréből.

Ezzel szemben az átlagnők pont fordítva “működnek”, a korábbi cikkekben itt említett 20% alfa és 80% béta arány szerintem is helytálló.

daphne
Olvasó
daphne

Ez nyilván így van, de attól még ugyanaz a jelenség.

hgyi
Szerkesztő

Nem tudom, hogy jutott eszedbe ez a bók dolog arról, amit írtam, de most nem is olyan fontos. :o)

A bókok esetleg az önértékelési zavarokkal küzdő nőkre hatnak, …
A bókoktól rettenetes zavarba jön az olyan önértékelési zavaros, aki alulértékeli magát. Aki felülértékelős önértékelési zavaros, az meg természetesnek vesz, elvárja, kevésnek tartja.

Szerintem a bók marhaság. Ugyanolyan, mint a fikázás leszólás. Ha egy nő tényleg szép, és ezt verbálisan is kifejezik, az nem bók. Ha valaki nem szép, de annak mondják, az bók és szerintem fölösleges hazugság, ámítás. Az más kérdés, hogy ha azt mondja valaki egy nem szép lánynak, hogy – tetszel nekem, vagy gyönyörűnek látlak.

“… egy férfi hiába vár a maga magasztos, megalkuvás mentes kényelmében, sose fognak odamenni a nők és rámászni.”
Hát én ilyet nem is mondtam. :o) Bár, ha jobban belegondolok… :o))) Azért a nők – hiába tagadják – igenis sokszor kezdeményeznek. Leejtik a kesztyűjüket, hosszú pillantást vetnek a kiszemeltre, többször mosolyognak rá, mint bárki másra, igyekszenek mellé kerülni, kedvesebbek vele, stb.

Ettől függetlenül persze egyetértek azzal, amit megfogalmaztál. :o)

kgy
Olvasó
kgy

Hát ezt írtam én is, hogy az már nem is bók, mert tisztában van vele, hogy ő szép. Ha kevés az önbizalma, akkor lehet hatással a bók rá. De gyakori, hogy akkor meg el se hiszi.

Kezdeményeznek a nők, de inkább egyfajta figyelemfelkeltéssel, bökdöséssel, jelzéssel. Inkább arra megy ki a dolog, hogy a férfi kezdeményezzen náluk. Tehát a férfi kezdeményezésének kezdeményezése. :-)

hgyi
Szerkesztő

Így van! :o)))

Inaara
Olvasó
Inaara

“…mindenki anélkül legyen önmaga, teljesen spontán, hogy belül különösebben függene a másik nemmel való kapcsolattól. Szerintem ez sugárzik át azokon, akik sikeresek.”

Igen, ez nagyon fontos. Légy önmagad, légy nyugodt és egyedül is érezd jól magad a bőrödben. Ne attól függjön az önértékelésed, hogy párkapcsolatban élsz-e vagy sem. Ha tisztában vagy az értékeiddel, derűs és kiegyensúlyozott vagy, akkor az nagyon vonzó a másik nem (és általában mindenki) számára.

daphne
Olvasó
daphne

“Igen, ez az ember szereti a nőket… de nemcsak úgy… nem azért szereti őket, mert ő férfi, hanem azért, mert azok nők, kedvesek és szeretetre szorulók. Megvan: úgy szereti őket, mint az igazi kutyabarát a kutyákat. És ez talán a legtöbb, amit egy nő kaphat.”

kgy
Olvasó
kgy

Hát ez érdekes idézet. A férfi azért szeretné a nőt, mert az szeretetre szoruló? :-) Javaslom neked Deansdale tegnapi cikkét. Nem állítom, hogy mindennek a szex lenne az alapja. De a férfi azért szereti a nőket, mert nők ő pedig férfi. :-) A kutyabarát és a kutyák viszonya merőben más, véleményem szerint. A kutyabarátot szimpla állatszeretet fűzi a kutyához, nem olthatatlan vágy. De megkockáztatom, hogy még a kutya sem függ a kutyabarát szeretetétől, esetleg csak akkor, ha következetesen hozzá van szoktatva. :-)

daphne
Olvasó
daphne

Én csak idéztem. Vitatkozz Szerb Antallal :)

Én ebbe azt látom bele, hogy nem tekinti egyenlő partnernek a nőket, nagyon szereti ugyan őket, de soha nem fordulhatna elő, hogy ők irányítsák. És ez bejön :)

kgy
Olvasó
kgy

Az emberek többsége meg nem tudna beleszeretni a kutyájába, de kinek mi jön be. Nekem a kettő ég és föld. :-) Te férfi vagy? Mert akkor kicsit túlzás ez az oldal szellemiségéhez. Azt nem tudom, merjem-e feltételezni, hogy nő vagy és bejön, ha valaki a kutyájaként bánik veled, de igen, ilyesmi is előfordult már a világtörténelemben. :-)

daphne
Olvasó
daphne

Nem, nem erre gondoltam, mindegy.

kgy
Olvasó
kgy

Ha csak arra gondoltál, hogy szerb antalt nem irányíthatná a farkánál fogva egy nő sem és ez szimpatikus, azt még meg is értem. De hidd el, a legtöbb férfi azt sem akarja, hogy a nője beidomított kutya legyen. :-)

kgy
Olvasó
kgy

A névválasztásról nőt feltételezek.

http://www.newdressaday.com/wp-content/uploads/2012/10/49833287.jpeg

Vagy csak érdekes irónia?

Deansdale
Admin

Nekem pont az ellenkezője jön le: hogy Szerb Antal is idolizálja a nőket, a szexualitás ocsmányságától mentes angyalokat lát bennük.

kgy
Olvasó
kgy

Igen. Így is lehet érteni. Ezért tűnt nekem annyira szexualitás mentesnek a kijelentés. Egy ártatlan kutyával vagy macskával kapcsolatban kinek jutna eszébe bármilyen perverzióra gondolni? Más kategória. Ezzel kapcsolatban a fenti cikk első fele nagyon tanulságos.

daphne
Olvasó
daphne

Pedig szó sincs ilyesmiről. Mármint a könyvben. (Utas és holdvilág)

kgy
Olvasó
kgy

Tényleg érdekes az emberek gondolkozása. Én nem olvastam a könyvet. De egy ismerősömnek mély meggyőződése, hogy a főhőse mazochista férfi. Látni kellene az összképet, inkább sem a könyvről, sem szerb antalról nem írok egy szót se többet. Bár ha elolvasnám sem biztos, hogy azt látnám belőle, amit te, vagy amit az említett ismerős.

HS1
Olvasó
HS1

Deansdale
Admin

“célteljesítés helyett max. szándékváltás elérhető. Esetleg alkalmas lehet múltbeli szívásokért törlesztésnek”

Te tulajdonképpen miről beszélsz?

edie
Olvasó
edie

A béta mimikálhatja, hogy alfa, de a nőstényeknek ez nem elég…

ejszarny
Újságíró

jo cikk ez, alapjaiban egyetertek vele.
pedig nalam megvolt a piedesztalra emeles, a tunderkereses is.
sot, talaltam is egy tundert – aztan megsem lett hosszutavu a dolog…

igazabol az egesz ott van elbaszva, h az ember tudatosan altalaban kurvara mast akar, mint osztonosen – es ez a noknel valahogy hatvanyozottabban igy van.

hgyi
Szerkesztő

Szerintem még csak nem is tudatosan akar mást. Ha tudatosan tenné, nem gyártana ideálokat.

Animebj
Olvasó
Animebj

Hasznos, tanulságos cikk, remélem lesz folytatása.

mdmselle
Újságíró

Szerintem azért az emberférfiaknál nem olyan fekete vagy fehér ez az alfa-béta dolog, legalábbis én női oldalról egy kicsit árnyaltabban látom, mint ahogy itt beszéltek róla. Valahogy úgy gondolom, hogy az állatoknál az alfában összeadódik az erő és a szépség a vezetésre való képességgel, és ezek együttese adja ki az alfát, aki a falka vezére és védelmezője, és az összes nőstény őt akarja.

Viszont az embereknél ez távolról sem olyan egyértelmű, legalábbis az én személyes tapasztalataim szerint nem. Simán kiderülhet egy abszolút alfának látszó férfiról hogy még csak nem is béta, hanem gyenge “gamma”, míg egy külsőre jóindulattal bétának mondható férfi igazából titkos alfa a köbön, csak mondjuk nem olyan szívdöglesztően jóképű, mint a George Clooney, és ezért a nők – “civilizációnk” jelen állapotában – pillantásra se méltatják, pedig valójában ő az igazi alfa, és egy esetleges veszélyhelyzetben ő lenne az aki természetszerűen átvenné a vezér szerepét, mert ő alkalmas rá (mert higgadt, összeszedett, talpraesett, intelligens, és erős jellem), és attól fogva minden nőstény tőle jönne izgalomba. Nem tudom hogy tapasztaltatok-e már ilyet, én igen, és szerintem csak azért nem nyilvánvaló az emberhímek ilyetén valós természete, mert az ember életmódja nem követeli meg, hogy a falkának vezére és védelmezője legyen, mivelhogy nincs veszély, és ezért a nőstények preferenciái is eltorzultak.

Deansdale
Admin

Nyilván nem annyira fekete-fehér, de a szitu megért(et)éséhez könnyebb sarkítani. Először beszéljünk tisztán és aztán lehet árnyalni a képet – fordítva ezerszer nehezebb.

Az embereknél rengeteg dolog összeadódik, egyéni preferenciák, perverziók, érzelmi állapot, társadalmi nyomás, de akár még a sorsot is emlegethetném, amiről ritkán esik szó ebben a szövegkörnyezetben, pedig szerintem nagy a jelentősége. Mindazonáltal hatalmas segítség, ha mindenki megérti az evolúciós biológiai / pszichológiai késztetéseket. Lehet, hogy ez csak egy tényező a felsorolásból, de egy olyan nagyon fontos tényező amit nagyon elhanyagoltunk, és ezért “büntet minket”. A vakság, a megértés hiánya mindenképp rosszra vezet. Lásd a Velvetes levélírókat, akik “kirobbantották” ezt a cikksorozatot. Az ő gondjukra pontosan ez a gyógyír, akkor is, ha másoknak esetleg más problémái vannak.

mdmselle
Újságíró

A Velvetes levélírókről jut eszembe, meg akartam kérdezni, hogy erről a levélről mit gondoltok:
http://velvet.hu/blogok/randi/2013/02/27/a_nok_akiket_nem_lehet_munkaba_kuldeni/

Most végülis mit akarnak a férfiak, várja őket otthon a nőjük meleg vacsorával, rendes lakásban, tiszta ruhákkal, kedveskedésre készen, vagy menjenek dolgozni, hogy saját bevételi forrásról gondoskodjanak maguknak?

kgy
Olvasó
kgy

Mit akarnak a nők? Hogy ne legyenek háziasszonynak minősítve, egyenJOGÚ félnek tekintsék őket minden társadalmi döntés terén, világi ügyekben, a teljesítménytől függetlenül minden területen legyen szavuk, közben ha úgy tartja kedvük, nyugodtan engedjék meg maguknak, hogy a férjük tartsa el őket, a férjük vigye a közösbe a lakást, kocsit, (ami aztán valóban közös tulajdon lesz, válásnál is), elgyengülhessenek női létükre hivatkozva (de ezt a férfi soha ne hozza fel magától, ha valami komoly, nagy nyomással járó területről van szó)?

mdmselle
Újságíró

Én azt kérdeztem, hogy mit akarnak a férfiak, nem azt hogy mit akarnak a nők :-) Nem kell így nekemesni, én nem vagyok ellenség :-)

Deansdale
Admin

Szerintem a válasz az akart lenni, hogy mindegyik mást… Ahogyan a nők is. Nem lehet ilyen könnyen általánosítani :)

kgy
Olvasó
kgy

Ezt egy következetes férfi eldönti magában és nem ellentmondásos a kérdésben. Nem fogja élősködőnek nevezni a feleségét, ha vállalta, hogy eltartja. És nem fogja emancipuncinak hívni, ha tudatosan olyan nő mellett voksol, akinek fontos, hogy legyen saját munkája.

hgyi
Szerkesztő

Ezt korábban már betettem a fórumra. :o)

kgy
Olvasó
kgy

Ez már nekem kissé bonyolult. “és ezek együttese adja ki az alfát, aki a falka vezére és védelmezője, és az összes nőstény őt akarja.”- Akkor mi értelme ott a többi hímnek? Csak annyi, hogy általuk látszódjon ki az alfa? Vagy akinek nem jut az alfából (bár ez hülyeség) annak is legyen? Az alfából azonban mindenkinek jut, mert egy hím számtalan nőstényt megtermékenyíthet.

edie
Olvasó
edie

“Akkor mi értelme ott a többi hímnek?”

 

Hogy az alfa kölykeit neveljék…

kgy
Olvasó
kgy

Az embernél, talán. De az állatvilágban nem nevelik a hímek az alfa kölykeit. Mellesleg ezek a hímek is szaporodnak, úgy tűnik, de ez talán magyarázható azzal, hogy valamilyen szempontból ők is értékesek a nőstényeknek. A nők többféle párválasztási preferenciájáról már sokat olvastam, ahogyan a férfiak többféle stratégiájáról is. Az egyik (az alfa) nem köteleződik el, hanem minél több nőt próbál megtermékenyíteni. A másik (a béta) aki kevesebb esélyt lát erre, kitart egy nő mellett.

Maestro
Szerkesztő

Ezért van az, hogy az optimális női stratégia az, hogy teherbe esik az alfától, és egy szorgos gamma balekkal sajátjaként felnevelteti a gyereket :-)

kgy
Olvasó
kgy

De ez utóbbiak hogy szaporodnak? :-O

Deansdale
Admin

Az alfák gyerekeit is olykor bedarálja a nőbarát korszellem, és bétának nőnek fel :)

Egyébként a monogámia egyik célja pont az volt, hogy ezt a “női stratégiát” korlátozza. Egy darabig jól is ment…

kgy
Olvasó
kgy

Ha kijelentjük, hogy az alfaság egy veleszületett tulajdonság (“a természet kísérletezik”) akkor nem tanulható. Én úgy gondolom, ha genetikusan öröklődnek ezek a jó tulajdonságok, akkor a korszellem sem darálhatja be őket, hogy bétaként nőjenek fel. Vagy akkor mi értelme a genetikának? Ha a béta gyereke alfává válhat, az alfa gyereke meg bétává szocializálható, parttalanná válik az egész számomra.

Deansdale
Admin

Az “alfaság” nem veleszületett, illetve maximum részben az, egyébként tanulható. Az ember nem a veleszületett tulajdonságainak az összege.

Az egész természetesen parttalan, a megélhető emberi sorsok száma meglehetősen nagy. A tehetséges ember elihatja az eszét és a középszerű felemelkedhet szorgalommal. Casanova szülthet Casanovának vagy Erik von Markoviknak is. Az egyik természetes tehetség a nőkkel, a másik balfasz volt de nekiült és megtanulta. Az egészben az a lényeg, hogy nem kell hasraesni az összevisszaság előtt, ami mindebből a konkrét emberre vonatkozik – rád vagy rám – az annyi, hogy a csajozási képességek fejleszthetőek. Mindegy minek születtél, tanulással és gyakorlással lehetsz jobb.

hgyi
Szerkesztő

Hát, lehet, hogy ez férfiszemmel így van, de női oldalról nézve többnyire másként.
Úgy tapasztaltam, hogy az a férfi, akiben egy szemernyi alfaság sincs, az hiába tanulja, sohasem lesz az. Sőt, egyre röhejesebb és idegesítőbb lesz, ahogy halad a hőn áhított alfaság felé.
Nem kétlem, hogy fejleszthető. De a nulláról megtanulni és a fejlesztés között óriási a különbség – és nem is ugyanaz a végeredmény.
Az alfaság és a csajozás nem feltétlenül függ össze.
Csajozni tud egy édes srác is, aki sohasem volt és nem is lesz alfa – s tán nem is akarja senki, mert akkor már nem ő lesz az édes srác, akivel szívesen randiznak a lányok – bár nem alfa és nem is akarják alfásítani.

Deansdale
Admin

Lehet utánozni, eljátszani, színlelni, aminek semmi értelme. De lehet változni is, csak kicsit nehezebb. Szerintem a cikkekből szép lassan ki fog majd bontakozni, hogy miről is van szó :)

edie
Olvasó
edie

Részemről jelentős mennyiségű változás is volt, ha másban nem, hát bátrabb lettem.

Maestro
Szerkesztő

Nehezen :-)))

kgy
Olvasó
kgy

:-DD

Deansdale: Ha a monogámia a természet ellen hat, akkor mi értelme volt kitalálni? :-O

daphne
Olvasó
daphne

Tényleg a természet ellen hat. Arról, hogy mi értelme van, éppen Deansdale-nek volt itt egy cikksorozata. Majd mindjárt belinkeli ;)

Deansdale
Admin

Ha jó lenne a természet ahogy van akkor máig fűkunyhókban laknánk. A monogámiának köszönd hogy létrejött a civilizáció.

kgy
Olvasó
kgy

Az ember azt gondolná, akkor fejlődik egyre jobban és jobban az emberiség, ha a nők csak a legtökéletesebb alfákkal szaporodnak. Hiszen így képességek terén jobbá válnak az előzőhöz képest.

Maestro
Szerkesztő

Hogy mi értelme a többi hímnek? A természet velük kísérletezik. A nőstények jobban az átlag körül csoportosulnak, se nem túl jók, de nem is túl rosszak – és ez jól is van így, mert minden nősténynek kell szülnie és hiába kiemelkedően jó valamelyik, annak sem lehet sokkal több gyereke. A hímeknél nagyobb a változatosság, és amelyik a legjobbra sikeredik, és ezt lebokszolja a többi hímmel is, az örökíti tovább a jó tulajdonságait. Ki van ez találva, ne aggódj :-)

kgy
Olvasó
kgy

Ezek szerint bármilyenek a nőstények, ők valószínűleg mindenképp továbbadják a géneket. Ez nyilvánvalónak tűnik, hiszen minden nősténynek “jut” alfa.

Az igaz, hogy a kiemelkedően jól sikerült nőstényeknek sem lehet több gyerekük, számban több. De engem az foglalkoztat, hogy mi van ha minőségben több a gyerek?

Maestro
Szerkesztő

A kiemelkedően jó genetikájú nősténynek lesz pár kiemelkedően jó genetikájú hím kölyke, és majd ők termékenyítik meg a többi nőstényt. Nem vész el a nőstényekben előforduló jó génkombináció sem, csak közvetettebb az átadása. A másik dolog meg, hogy az átlagos nőstény is ugyanúgy szaporodik, és az ő átlagos leánya is és így tovább, míg a fiú utódaikból mindig csak a jobbaknak sikerül.

kgy
Olvasó
kgy

Fordítva is lehet, hogy a kiemelkedően jónak lesz leánya, vagy leányai, az átlagosnak meg fia vagy fiai. De már kezd túlbonyolódni. :-) Ha az átlagos nőstényeknek csak fiai vannak, az ő vérvonaluk könnyedén kihal? :-O

Maestro
Szerkesztő

Az a helyzet, hogy a nőstény valamilyen szinten befolyással is lehet az utódok nemére, és az alfahím párjának több fia lesz, mert neki ez a nyerőbb stratégia a génkészlet továbbadására, míg egy béta párjának több lánya lesz, mert azok akkor is tovább visznek valamit a génekből, ha nem olyan kiemelkedőek.

kgy
Olvasó
kgy

Ez már nekem misztifikált. Tudok róla, hogy van ilyen befolyás. Olvastam dolgokat, de már akkor se tűntek túl hitelesnek. Szegény családokban például több lány születik (de ezt azzal magyaráztam, hogy a lányok ilyen szinten csecsemőkorban túlélőbbek). Míg karrierista nő állítólag hajlamosabb fiút szülni. De ez utóbbit meg egyszerűen nem hittem el. (Most a nők kedvező génkészletéről írtam, nem egészen erre válaszoltál).

Most már végképp nem látok bele. :-D

“Csajozni tud egy édes srác is, aki sohasem volt és nem is lesz alfa – s tán nem is akarja senki, mert akkor már nem ő lesz az édes srác, akivel szívesen randiznak a lányok – bár nem alfa és nem is akarják alfásítani.”

hgyi
Szerkesztő

Nekem van egy lányom és két fiam. :o)
Egy barátnőmnek három fia és az apjuk sosem volt alfa.

kgy
Olvasó
kgy

Az azért biztató, hogy egy nem-alfa apának három gyereke is lett. :-D

hgyi
Szerkesztő

Hát igen. Úgyhogy ne aggódj, neked is lehet sok gyereked! ;o))))
(Nagyon gonosz vagyok?) :o) (És most pillogjak ártatlanul, őzike szemekkel?) :o))

HS1
Olvasó
HS1

 

Maestro
Szerkesztő

Úgy érted, a férje nem alfa, csak a gyerekek apja az? :-)
Na meg, ne essünk már a feministák hibájába, amikor statisztikákat elemzünk. Nem azt mondtam, hogy csak az alfáknak születnek fiaik, sem azt, hogy az alfáknak csak fiaik születnek, hanem hogy nagyobb az esélye a fiú utódok születésének. Ebbe belefér az is, hogy valaki a világ császára és mégis hét lánya van, de attól még lehet ilyen tendencia úgy általában.

hgyi
Szerkesztő

Jóvanjóvan! Tudom, hogyan gondoltad. :o)

kgy
Olvasó
kgy

Ha viszont belegondolok, hogy minden nő alfát akar és fiúutódot, ráadásul ezt befolyásolhatják is, akkor hogyan lesznek nők, akikkel ezek az alfák majd szaporodhatnak? Persze ez a gyakorlatban kivitelezhetetlen, csak elméletben vetettem fel.

Bár nem is annyira elrugaszkodott ötlet, ha feltesszük, hogy a nők többsége könnyen teherbe eshetne a kevés számú alfától (ehhez hozzávehetjük, hogy képesek a magzat nemének “kiválasztására”).

Maestro
Szerkesztő

Valószínűség, bakker. Nem kedvük szerint kiválasztani tudják a nők az utód nemét, csak adott feltételek mellett eltolódhatnak az arányok. Egy törzsfőnöknek nagyobb arányban szülnek fiú utódokat, mint egy nyúlbélának. Ugyanakkor a sokadik fiúgyerek viszont nagyobb eséllyel lesz homoszexuális, ez is egyfajta természetes szabályozás a nemek arányára nézve.

hgyi
Szerkesztő

Akkor meg miért irtják a fiú utódokat?

kgy
Olvasó
kgy

De a nők génkészletéről indult az egész, hogy akkor se vész el a jó kombináció, közvetve továbbadódik. Szóval, ha egy nő nagyon jó képességekkel rendelkezik hajlamosabb fiút szülni, ha pedig átlagos, átlagon aluli akkor lányt? Ez sántít nekem kicsit. (Bár magyarázhatja hgyi ismerősének esetét). Erről jutott eszembe az a hülye cikk, amit nem hittem el, hogy a karrierista nők nagyobb eséllyel szülnek fiút, míg az “egyszerűbb” nők lányt.

Maestro
Szerkesztő

Szövegértés!!!
Nem a nők génkészletéről volt szó, hanem a párjukéról. Feltételeztük, hogy van némi összefüggés az apa és a fiú utódok életrevalósága között. Ha egy nőnek átlagon felüli adottságú párja van, akkor az optimális evolúciós stratégia ha több fiút szül, mert azoknak lesz a legtöbb utódjuk. Ha viszont bénácska pár jutott neki, akkor jobban jár a lányokkal, mert azoknak biztos lesz gyerekük és egy sikeresebb hímtől sikeres fiaik, míg a bénabéta apától neki kevésbé sikeres fiai lehetnének csak, akiknek esetleg nem is sikerül utódokat létrehozni.

kgy
Olvasó
kgy

Itt van csak válasz gomb. :-) Én végig ebből indultam ki.

“A kiemelkedően jó genetikájú nősténynek lesz pár kiemelkedően jó genetikájú hím kölyke, és majd ők termékenyítik meg a többi nőstényt. Nem vész el a nőstényekben előforduló jó génkombináció sem, csak közvetettebb az átadása. A másik dolog meg, hogy az átlagos nőstény is ugyanúgy szaporodik, és az ő átlagos leánya is és így tovább, míg a fiú utódaikból mindig csak a jobbaknak sikerül.”

A nőnek saját génkészletét is ajánlatos figyelembe venni, amikor befolyásolni próbálja a dolgokat nem? Ráadásul éppen te jegyezted meg, hogy a fiú utódok talán az anyagi-ágra ütnek. (Fiú utódok esetében tegyük fel az intelligenciahányadost véve alapul ennek talán azért is nagyobb a valószínűsége, mert az apától csak y-t kap. De ebben nem vagyok annyira otthon, úgyhogy nem térek ki rá jobban).

Így az okos anya + átlagos/buta apa esetében ajánlottabb fiút szülnie, míg a buta anya + okos apa (de bármilyen képesség behelyettesíthető) esetében lányt?

kgy
Olvasó
kgy

Ami nagyon érdekel még, valahol olvastam és senki sem tudta a választ:

Miért van az, hogy a férfiak között állítólag több a nagyon okos és a nagyon buta is mint a nők között? A nők ezek szerint szándékosan a nagyon okos (alfa) és a nagyon buta (gamma) férfiakat szaporítják, hogy utóbbi nevelje a gyereküket, amolyan kiszolgáló feladatokra használják őket? Nem egészen értem.

hgyi
Szerkesztő

Ne keverd a két dolgot. :o)
Egy nagyon okos is lehet gammabétazéta és egy nagyon buta is lehet alfa – mert azért megvan a magához való esze – de ez utóbbi azért biztosan meglehetősen ritka.
Az átlag között is vannak alfák, béták, gammák, delták.

kgy
Olvasó
kgy

Nevezzük egyszerűen kiemelkedő képességű és hátrányosabb képességű férfiaknak őket, így, összességében. Mert újra parttalanná válik, vagy esetleg azt vonhatjuk le, hogy nálunk a nők össze-vissza mindenféle férfit szaporítani akarnak. Vagy esetleg ez bizonyos specifikusság az embernél, hogy az egyik jó lesz kőművesnek, a másik tudósnak, a harmadik családapának, a negyedik ki tudja mire?

hgyi
Szerkesztő

Jó, nevezzük.
De szerintem az emberi nőstények nem feltétlenül a legjobbat akarják szaporítani.
Most képzeld el, amint Alsófelső Csajágaröcsögéről származó Tenyerestalpas Julis kiemelkedő képességű férfit akar szaporítani…

daphne
Olvasó
daphne

Nem feltétlenül a nagyon okos az alfa.

A nagyobb szórás magyarázatára valami olyasmi elméletet olvastam, hogy a férfiakban az Y kromoszómával tulajdonképpen kockáztat a természet, nagyobb a variációs lehetőség, mert nincs, ami ellensúlyozza a hatásokat, mint a nőkben. A kockáztatás viszont vagy bejön, vagy nem. Sokkal többi fiú magzat hal el méhen belül például. És így lesz a férfiak között arányaiban több fogyatékos és több zseni is.

 

kgy
Olvasó
kgy

Akkor mi értelme alfával szaporodni, ha nem szaporítás kérdése, hanem y kromoszóma kérdése? Úgy tudom alfával szaporodni azért előnyös, mert a nő gyermekei így jó géneket örökölnek és mivel fiai sok nőnek csinálnak gyereket, ez segíti a nő génjeinek terjedését. De elég egy félre sikerült y és máris oda az egész?

Maestro
Szerkesztő

Az alfától való teherbe esés még nem garancia az alfa tökéletes másolatára. Mi van, ha az anyai ágra üt inkább a kölyök? Az alfát azért keresi a nőstény, mert mégis csak nagyobb az esély a túlélésre. Ha nem így lenne, a nőstényeknek mindenféle preferenciái lennének. De a jelek szerint csak azok szaporodtak tovább, akik preferálták az alfákat a párválasztáskor, tehát csak volt valami értelme…

kgy
Olvasó
kgy

Éppen ez a gondom. Hogy a jelek szerint bizony nem csak azok szaporodtak tovább, sőt. Mik a bizonyítékok erre vagy milyen jelekről beszélsz?

kgy
Olvasó
kgy

“De a jelek szerint csak azok szaporodtak tovább, akik preferálták az alfákat a párválasztáskor, tehát csak volt valami értelme…”

Mármint a nők közül? Most akkor továbbszaporodik minden nő vagy sem? :-O

Maestro
Szerkesztő

Bocsánat, hogy nem fejtettem ki alaposabban. Alapvetően minden nősténynek lesz gyereke, de az már nem mindegy, hogy mondjuk 10 vagy 100 generációval később is fennmaradnak-e az utódai. Amelyik nőstény a bénácskább hímeket preferálta, annak bénácska utódai lettek, és nem maradt fenn a vérvonal vagy csak kis mértékben (a bénácska hímeket választó nőstények során keresztül). Amelyik viszont a legerősebb hímekre bukott, annak erőteljesebb utódai lettek, a fiai falkavezérek lettek és sok utódjuk lett, terjesztve ezt a gént.

kgy
Olvasó
kgy

Akkor nőknél se annyira biztos, hogy továbbadódnak a gének.

“Amelyik nőstény a bénácskább hímeket preferálta, annak bénácska utódai lettek, és nem maradt fenn a vérvonal vagy csak kis mértékben (a bénácska hímeket választó nőstények során keresztül).”

Ez a magyarázat azért sántít nekem, mert ezek szerint ha kellően sok nő választ béna férfit, akkor simán fennmarad az a vérvonal is? Béna alatt nem olyat értek, aki testi-szellemi fogyatékos, láthatóan tényleg nem egészséges, hanem egyszerűen béna-bétát. :-)

“Amelyik viszont a legerősebb hímekre bukott, annak erőteljesebb utódai lettek, a fiai falkavezérek lettek és sok utódjuk lett, terjesztve ezt a gént.”

Ez egy kicsit szintén sántít, mert ha több nő választ ilyet logikusan belegondolva úgysem lehet mindegyik fiaiból falkavezér. Vagy újabb versengést vált ki a dolog és egyre fokozódnak a falkavezérséghez szükséges jellemzők (de ez a nőkön nem segít) vagy egész egyszerűen az anya génjei is számításba jönnek befolyásoló tényezőként.

Maestro
Szerkesztő

Szerintem ez nem szaporítási kérdés, hanem egyszerűen nagyobb a szórás a képességekben, talán az Y-kromoszóma sérülékenysége miatt?

Deansdale
Admin

Nem :)

A válasz gyakorlatilag benne van Maestro kommentjében: a természet a férfiakon “kísérletezik”, hogy legyen változatosság amivel evolúciós értelemben a faj túlélheti a környezeti változásokat. Ezért van a férfiaknál nagyobb szórás gyakorlatilag mindenben, nem csak az IQ-ban.

A nők párválasztása sokszor az IQ-tól független. Amikor egy házaspár (vagy csak a női tagja) a tengerparton nyaral és az asszony titokban az egzotikus Luigi alá fekszik, akkor előtte nem töltet ki vele IQ-tesztet. Aztán ha gyerek lesz belőle, hát paff. Luigi mint alfa lehet okos vagy buta is, ez a nőzési tehetséget nem feltétlenül befolyásolja. Régen a Nők lapja tele volt ilyen sztorikkal, amikben nők vallottak az ilyen félrelépéseikről. Az utóbbi időben nem tudom van-e ilyen sztori mert vagy 15 éve nem olvasok Nők lapját :)

kgy
Olvasó
kgy

Már az is elég meglepő, hogy régen olvastad. :-D De nem csak az okosságra értettem, mindenre. Ezt úgy kell érteni, hogy ha csak és kizárólag az alfák szaporodnak, vagy szaporodnának, akkor is (az y kromoszóma sérülékenysége miatt?) ugyanannyi nagyon rátermett és selejt férfi lenne?

Vagy nálunk embereknél a monogámia vezetett csak ilyen érdekes eredményre? (Hiszen nem csak az alfák szaporodtak).

Deansdale
Admin

Az emberi kultúrák nagyon megkutyulták a “természetes szaporodási folyamatokat”, és ennek jó meg rossz hatásai egyaránt voltak. Az alfák uralma a szexben Dzsingisz kán, aki többezer nőnek csinált gyereket, állítólag a fél világ valamilyen szinten a leszármazottja. Ennek a monogámia keresztbetett, és ez nagyon sok változást okozott, amit most nem fogok végig kifejtegetni :)

Mindesetre a genetikáról annyit, hogy egy jó alapról kiindulva az eredmény is jobb lesz – a DNS nem sérül olyan könnyen. Viszont az érdekes kérdés, hogy mit nevezel “jobbnak”. Ha az alap DNS a törzsfőnük Ungubungué, aki egy 60-as IQ-val rendelkező, de nagyon erős ember hatalmas szöges bunkóval, akkor a gyerekek is hasonlóak lesznek. Abban a kontextusban ő az alfa… A természet máshogy ítél, mint a modern emberi elme.

kgy
Olvasó
kgy

Ezért nem egyértelmű az egész, hogy akkor most hányféle “jó” is lehet.

edie
Olvasó
edie

A nőstényeknél most is az ilyen típus a legvonzóbb…

Naooo
Olvasó
Naooo

“A hímeknél nagyobb a változatosság, és amelyik a legjobbra sikeredik, és ezt lebokszolja a többi hímmel is, az örökíti tovább a jó tulajdonságait.”

“míg a fiú utódaikból mindig csak a jobbaknak sikerül.”

http://www.youtube.com/watch?v=icmRCixQrx8

Maestro
Szerkesztő

Hát igen, ha jobban belegondolunk, az összes ún. humánus dolog a degenerációt segíti elő. Nem véletlen, hogy végig az állatvilágról írtam, ott még működött az evolúció…

Naooo
Olvasó
Naooo

Bizonyos IQ-szint alatt a szaporodást megtiltani. Örökletes betegségek esetén szintén. Sterilizálás. Mivel nem úgy néz ki, hogy ebből lenne bármi, a korcsosodás megállíthatatlan.

Deansdale
Admin

Ó dehogynem, a világkormányra törekvőknek pontosan ez a terve amit fevázoltál. Bár lehet, hogy lesznek egyéb kritériumaik is, amiknek se te, se én nem fogunk megfelelni. (Úgy érzem az IQ lécet megugranánk).

Naooo
Olvasó
Naooo

Túl sok összeesküvés-elméletet olvasol. Megfekszi a gyomrot. Abban mi lenne a biznisz, ha a fő szavazóbázisaikat kikoptatnák? Vagy akkor már nem lesz szavazás se, csak Izrael a király?

Eagle Eye
Olvasó
Eagle Eye

Szerintem ez a cikk elég szorosan ide kapcsolódik:

http://no-maam.blogspot.co.uk/2012/06/keynesian-sexual-marketplace.html

Deansdale
Admin

Na igen. Köszi!

Vasgerinc
Újságíró

Plusz probléma, hogy ha sikerül a férfiembernek egy rendes kapcsolatot ilyen módon kiépíteni, a társadalmi nyomás hatására a párja bár nem kacsingat kifelé, nyaggatja az embert, hogy miért nem olyan (virág, ajándék, romantika, stb.), mint amilyennek egy férfinak lennie kell (a mai társadalom értékrendjének értelmében).

HS1
Olvasó
HS1

 

kgy
Olvasó
kgy

Nem vagyok benne biztos, hogy ez a mai társadalom értékrendje. Rengeteg lányt nem érdekel jelenleg a virág, romantika. Szerintem a lányok, ahogy a cikk első fele is megfogalmazza, épp úgy emberek, nem látom romantikusnak őket, esetleg valami mímelése van meg a dolognak.

HS1: Igen, gyakran hallani, hogy aki tetszik neki, az milyen vicces, jófej, még akkor is ha csipkelődik. Aki nem tetszik meg bunkó, tahó..

Deansdale
Admin

Épp most vannak változóban a dolgok. Amiről itt beszélünk az a jelenleg már 20+ korosztályra érvényes. A mai fiatalok (20-) már egy másik világban nőnek fel, ahol a tévében “terhes tinik” megy és jersey shore. Nem tudom hogyan fogunk tudni szólni egymáshoz, hogyan fogjuk egyáltalán megérteni egymást ennyire ellentétes világokból jövet…

kgy
Olvasó
kgy

De most akkor jónak, vagy rossznak tekintsük a romantikát? (Jó-e, ha érdekli őket, vagy inkább negatív?)

“a társadalmi nyomás hatására a párja bár nem kacsingat kifelé, nyaggatja az embert, hogy miért nem olyan (virág, ajándék, romantika, stb.), mint amilyennek egy férfinak lennie kell (a mai társadalom értékrendjének értelmében).”

Deansdale
Admin

A romantika jó, ha jól csinálják. Tekintsd azt romantikának, amit te magadtól akarsz csinálni, mert te szeretnéd. Az jó romantika :) Amit a társadalom vagy a partner erőltet, elvár, kikényszerít, az lósz*r. Ha a férfi beleesik a csapdába, és hagyja hogy zsarolással kényszerítsék romantikus gesztusokra, akkor csak bétábbnak fog látszani és a saját helyzetét rontja. Ezért (is) öngól a valentin nap, ami egy kollektív megalázkodás a női érzelmi zsarolás előtt.

Ez a fiatalokra éppúgy igaz mint az idősekre.

hgyi
Szerkesztő

Robert Burns:

FALUSI RANDEVÚ
WHA IS THAT AT MY BOWER-DOOR

Van itt valaki? Ki kopog?
Én vagyok, mondta Findlay.
Takarodj, senki sem hivott! –
Ugyan már, mondta Findlay.
Lopni indultál? Mit csinálsz?
Megsúgom, mondta Findlay.
Valami rosszban sántikálsz. –
Nem rossz az, mondta Findlay.

Ha most kinyílna ez a zár –
Csak nyílna, mondta Findlay.
Nem alhatnék el újra már. –
Nem bizony, mondta Findlay.
Ha benn volnál, szobámban, itt –
Bár volnék, mondta Findlay.
Itt rostokolnál hajnalig. –
Hát hogyne, mondta Findlay.

Ha itt maradsz ma éjszaka –
Maradok, mondta Findlay.
Vigyázz, hogy épen juss haza! –
Vigyázok, mondta Findlay.
S bármi essék is idebenn –
Hadd essék, mondta Findlay.
Mindhalálig titok legyen! –
Titok lesz, mondta Findlay.

Szabó Lőrinc

Edgecrusher
Olvasó
Edgecrusher

Mihail Jurjevics Lermontov: A tőr

Szeretlek, tőröm, hű társam, hideg,
villogó damszkuszi penge.
Valamely méla grúz bosszúra készített,
szabad cserkesz fent ádáz küzdelemre.

Egy kedves liliom-kéz adott hajdanán
emlékül nekem, mikor válni kellett,
s kiontott vér helyett – először volt talán –
vasadon csillogó könny, kínok gyöngye pergett.

S míg rám tapadtak az éjsötét nagy szemek
titokzatos bánattól elborulva,
mint egykor edzeni remegő tűzbe tett
pengéd, felizzottak s kihunytak újra.

Társam, szerelem néma záloga,
bolyongván, példád nem hiába látom:
lelkem kemény, kemény, s nem változik soha,
miként te, jó acél-barátom.

(Lator László)

kgy
Olvasó
kgy

Szeretlek kardom, te japán acél
Hosszasan elnyúló éjsötét, hideg
Velem voltál mindig, ha az volt a cél
Hogy igazság által a fényeidet

Megmutassam mélán ennek a világnak
Ha százan támadnak, bosszú-szomjasan
Ámuljanak némán a szemek, a szájak
Ha előrántottam villogó vasam

Tűzzel ízzik, s némán hűti víz
Hüvelyében nyugszik, míg ott van a helye
S vért ont ha kell- reszket minden íz
Ha előbukkan egykor félelmes fegyvere

Társam vagy te, kardom, s hű barátom egyben
Mint kinyúlt karom már, hozzám tartozol
Általad részesül hű, s vad védelemben
Mindenik testvérem, ki velem honol

Tudom, bizton tudom, mi megingathatatlan
Általad vagyok és általam fogsz győzni
Lelkem nyugodt, bátor, csendes-néma katlan
S pengédben látom a lényem tükröződni

kgy
Olvasó
kgy

:-) Ez most arról szól, hogy Findlay egy bólogató János, vagy arról, hogy a nők nagyságrendekkel többet beszélnek? :-O

hgyi
Szerkesztő

:oDDDDDDDDDD

balin1
Újságíró

“Persze a nőknél a “nagyon jó barát” többnyire a hülye balek szinonímája, akivel lehet a bútort cipeltetni amíg a nő a borostásképű gitárossal kamatyol a liftben. És akinek a vállán lehet sírni, amikor a gitáros lelép.”

 

háát, nem is tudom, ha ez így van, akkor jó…   :))))

Deansdale
Admin

Gondolom ebben az idézetben a “többnyire” a kulcsszó :)

hgyi
Szerkesztő

:oDDDDDDDD

(Köszönöm! Megnevettettetek! Jól indul ez a nap!) :o))

Belleville
Újságíró

ahogy Judd Apatow 40 éves szűzében mondták ne emeld piedesztálra a puncit. Én ebből a szempontból kettős vagyok, mert bele szoktam csúszni holott a személyiségemben ott a másik véglet, aki könnyedén átnéz rajtuk. Sőt saját elérzékenyüléseimmel szemben is cinikus vagyok. Egyik haveromat egy romantikus hódítási kísérlete miatt napokig cikiztem. Viszont valahogy mégis tudnak meglepetést okozni. Legutóbbi próbálkozásunk is nővel rávilágított arra, hogy sokszorosan alá kell húzni, hogy úgy vannak vele, hogy van másik. Sőt a szexualitás is egy vicc olyan téren, hogy a csaj elvolt teljesen szörnyedve, hogy képzelem azt, hogy ő egy ideig megtartóztatná magát, amikor mondtam, hogy akkor az előttem lévő sex with benefits kapcsolatából igazából a srác járt jól, mert füttyentett ő meg széttette a lábát. Ha úgy áll hozzá az ember, hogy a nők Tündérek, akkor rácsesz, a legjobb hozzáállás a cinkos társként kezelés, ha meg valaki úgy érzi, hogy kezdené kiszolgáltatni magát nekik kezdjen el edzőterembe járni. A nők is ugyanúgy megnézik a férfi izmokat, és ugyanúgy kívánósak tudnak lenni. Szóval érdemes őket kiéheztetni, és magadat kívánatos portékává tenni :D

hgyi
Szerkesztő

Bele szoktál csúszni… :oDDDDDDDDDDDDDDDD

Belleville
Újságíró

van érzékem hozzá :)

HS1
Olvasó
HS1

 

Adriana
Vendég
Adriana

Maga társkeresés nem hangzik egy nagyon bonyolult dolognak. Az ember lánya/fia meg szeretne ismerni valakit, akivel rövidebb-hosszabb távon szívesen együtt lenne. Ám még ebben az egyszerűnek tűnő folyamatban is vannak dolgok, amikre nem árt odafigyelni.

Kezdésnek mondjuk hol is szeretnénk ismerkedni? Ha nagyon bátrak vagyunk, akár az utcán sétálva is leszólíthatjuk a szimpatikus illetőt, bár lehet ez a módszer kevésbé hatásos.

Netán egy bulin szeretnénk ismerkedni? Nem rossz ötlet kezdésnek, de ekkor figyeljünk oda igazán, mert ilyenkor az egy éjszakás kapcsolatokra tud igazán partnert találni az ember, mindegy, melyik nemhez tartozik. Ha hosszú távú kapcsolatot szeretnénk, nem biztos, hogy ez a legtökéletesebb megoldás. Persze próbálkozni kell, hiszen esély mindig van mindenre. :)

És persze ott van az internet. Rengeteg társkereső oldal létezik. Vannak oldalak, melyek egy bizonyos összegért a hirdetést színesebbé, egyedibbé, több ember számára láthatóvá teszik. Megint más oldalak csak egy regisztrációt kérnek, és indulhat is a keresés. :) Elég sokan keresnek manapság az interneten párt maguknak, akár egy éjszakás kaland, akár hosszú távú kapcsolat céljából. Mindkét célra tökéletesek lehetnek ezek a csajozós dumás oldalak. Rengeteg embert lehet megismerni, talán még kicsit közvetlenebb is az ember, ha nem rögtön személyesen ismerkedik. Persze ennek a módszernek is megvannak a hátrányai, sokan azt hozzák fel érvként, hogy nagyon sok a “hamis” regisztráció, azaz az illető nem is konkrétan azt szeretné, mint amit feltüntetett, vagy az adatai nem valósak. Tény és való, vannak ilyen emberek. De ez ki is derül, és ha valóban így áll a helyzet, hát nem kell a továbbiakban ezzel az emberrel beszélni/írni neki, stb.

Személyes tapasztalatom az internetes társkeresés kapcsán, hogy megéri. Nem kell feltétlen csak erre hagyatkozni, de mindenképp egy jó lehetőség. Én is így ismertem meg a páromat, és immár 3 éve élünk együtt boldogan. :) És biztos vagyok benne, hogy még sokan mások az internetes társkeresők segítségével találták meg életük szerelmét. :)

edie
Olvasó
edie

Az a baj, hogy neten alig van átmenet a dagadtak meg az ego picsák közt, akik azt képzelik magukról ők a királykisasszonyok.

Inaara
Olvasó
Inaara

edie,

gondolom, a neten ugyanaz a helyzet, mint a való életben: mindenféle nővel találkozhatsz.

Biztosan sok olyan nő is hirdet (és válaszol hirdetésekre), aki (amellett, hogy sem nem dagadt, sem nem magától elszállt liba), egyáltalán nincs kétségbeesve, nem szenved krónikus férfihiányban – egyszerűen arra használja a netes ismerkedést, amire való: szélesíti azon férfiak körét, akikből válogathat.

A legtöbben viszonylag szűk körben mozgunk, többnyire ugyanazon emberek között töltjük napjainkat. Ezzel a módszerrel nagyobb a merítés, s némi szerencsével olyan nővel is találkozhatsz, akivel egyébként sohasem kereszteznék egymást az utatok.. Akár egy igazi kincsre is lelhetsz. :)

A többivel pedig ne foglalkozz. A környezetemben nem egy olyan párról tudok, akik így ismerkedtek meg – egyikük sem csúnya, buta, vagy egyéb értelemben szerencsétlen, sőt.

Szerintem minden ismerkedésnél fontos, hogy ne keress görcsösen, sőt, nem is jó az a szó, hogy “keresel” valakit. Olyankor nemigen fog sikerülni, a görcsölésnek, kétségbeesésnek “szaga” van.

Tartsd nyitva a szemed – bárhol, bármikor betoppanhat életedbe a szerelem, a NŐ, akire mindig vártál – leginkább akkor, amikor nem is gondolnád…. :)

HS1
Olvasó
HS1

Inaara
Olvasó
Inaara

:)

Hátha egy szép meztelen nő lép elő a fa mögül, s nem a fehér elefánt…

http://www.viccesviccek.hu/Feher_elefant

HS1
Olvasó
HS1

 

Inaara
Olvasó
Inaara

Nekem rögtön a vicc jutott eszembe, nem az aranyrecept.  De az is jó.  :) Ha igényes vagy, nem könnyű a dolog, az biztos, de sok példa bizonyítja, hogy nem lehetetlen.

“…meg olyan leamortizált, nőre nem hasonlító állapotban amilyennek nem is gondolnád :P”

Persze, rozoga nőkbe is belefuthatsz, de ez ezzel jár – semmi probléma, tovább kell lépni.  Az is lehet, hogy találkozol valakivel, és aztán első pillantásra mindketten elvesztek… Jó, most ne latolgassuk az esélyeket, maradjunk annyiban, hogy előfordulhat. :)

Ah, HS 1, miért nem vagy kicsit optimistább?  Nem is értelek….Miért nem azt írod, hogy “meg olyan csodálatos nővel is találkozhatsz, akiről nem is gondoltad volna, hogy neked is lehet olyan…”  ;)

HS1
Olvasó
HS1

 

Inaara
Olvasó
Inaara

Elhiszem, hogy voltak rossz tapasztalataid – nem kezdek el nawaltozni, mert nemrégiben ünnepélyesen megígértem, hogy nem teszem, pedig most szeretnék…  :)

“De ha már hozzáállás: azt ugye tudod mi a különbség az optimista, pesszimista és realista között? :P”

Van erre néhány variáció, de most nem nézek utána – tőled szeretném hallani.  ;)

mdmselle
Újságíró

mijaza nawaltozás? :-)

Inaara
Olvasó
Inaara

Én is csak pár hete tudom, Deantől tanultam. :)

Nawalt : “Not All Women Are Like That”.  Annak ellenére, hogy ez tényleg így van, a férfiak általában nem szeretik és gyanakvással fogadják.

http://www.the-spearhead.com/2011/05/12/nawalt-is-true-so-whats-the-problem/

Deansdale
Admin

“Nem minden nő olyan”.

Olyan gyakran hozták fel érvnek egyesek, hogy muszáj volt betűszóva rövidíteni :) Tökéletesen értelmetlen érvelés, mert bár technikailag igaz, de ezzel az ember semmire nem megy. Körülbelül olyan, mintha egy kígyókat tartalmazó zsákba akarnál nyúlni, és azzal bíztatnának, hogy csak a fele mérges. Sajnos sokszor túl későn derül ki egy nőről, hogy “olyan”, vagyis naívan általános bizalmat szavazni csak azért mert “nem mind olyan” garancia a bukásra.

hgyi
Szerkesztő

Pont olyan, mint a namaltozás. :o)

edie
Olvasó
edie

“Not All Women Are Like That”

Az arab lányok másmilyenek?

HS1
Olvasó
HS1

mdmselle
Újságíró

Logikus érvelés, és értem is, mire gondolsz, ennek ellenére nőként mégis zsigerből tör elő belőlem, hogy igenis, nem minden nő olyan. :-D A kategóriádban csak a harmadik az ami nem illik a képbe, mert a kicsi aranyosból tényleg nem lehet tudni, hogy mi lesz, de a nagyid korosztálya és a megfelelő korú, de már foglalt kategória is volt egyszer fiatal és szabad, tehát most is kell lenniük nőknek, akik még fiatalok és nem foglaltak és nem olyanok. Ez azért nem bizakodásra ad okot, vagy tévedek?

Tudjátok, hogy lehet a legkönnyebben kideríteni egy potenciális jelöltről hogy olyan-e vagy sem? Hozd össze barátnői alapon egy olyan nőismerősöddel, akiről tudod, hogy nem “olyan” (és mondjuk nem nagymamakorú, hanem 2-es kategóriás), és az nálad sokkal hamarabb kiismeri majd a jelöltről, hogy számító kis némber vagy egy ritka példánya a nemolyanoknak. :-))) ez lehetne az első rosta :-)

HS1
Olvasó
HS1

mdmselle
Újságíró

“ami felett talán csont nélkül átsiklottál”
Azért mert nem értettem pontosan, hogy mire gondolsz. Mit jelent eleve foglaltnak lenni?

“nagy foglaltságuk és nagy szerelmük mellett nem szarnának nagy ívben a tényleges gyakorlására”
honnan tudod, hogy szarnának rá? egy próbát megérne. Teljesen igazad van, hogy HP-k képesek átrázni egy normális nőt is, de kevésbé, mint egy férfit, ez egy. Kettő: a normális nők a normális nőkhöz vonzódnak, velük jönnek ki jól, mert egy húron pendülnek. Vannak normális barátnőik, akiket azért szeretnek mert normálisak, és azok közül nem mindegyik szokott már pasihoz nőve születni, bármit is jelentsen az. Köztük is érdemes kutakodni. Engem egyszer megkérdezett a férjem egyik haverja, hogy nem ismerek-e normális csajokat, akik szabadok, ismertem kettőt, rendeztünk egy társasjáték-bulit, több résztvevővel, hogy ne legyen semmi kényszer vagy feszengés, és mindössze annyit tettem, hogy a két barátnőmet, meg a férjem barátját egy társaságban összeeresztettem, és többet nem is ütöttem az orromat a dologba, gondoltam, majd kialakul, ha úgy van megírva. Az egyikkel össze is jött, évek óta együtt vannak.

HS1
Olvasó
HS1

mdmselle
Újságíró

Oké, látom túlságosan fel vagy zaklatva, nem akarom tovább húzkodni a bajszod, neked van igazad, rendben? az élet egy végtelen szívássorozat, próbálkozni sem érdemes, éljenek a nyelvnyújtogató szmájlik! :-P

(egyébként még Mo.-n történt, 10-en voltunk összesen, és nem csak vegetálnak egymás mellett, nagyon szeretik egymást)

HS1
Olvasó
HS1

Deansdale
Admin

Nem vagy te egy kicsit paranoiás? :)

HS1
Olvasó
HS1

Deansdale
Admin

Akkor mondom máshogy: ne zaklasd a hülyeségeiddel a normális kommentelőket. Remélem így átmegy.

HS1
Olvasó
HS1

Naooo
Olvasó
Naooo

Vannak normális kommentelők, meg nemnormális kommentelők? Ómájgad.

HS1
Olvasó
HS1

Deansdale
Admin

Na hát ezt elég furcsa a te szádból hallani :)

Inaara
Olvasó
Inaara

“…az egyedül nekem nettó pénz- idő- és energiaveszteség, “természetesen” vissza nem téríthető formában.

HS 1, már értem.

Ha így gondolkodsz, akkor szerintem borítékolható a sikertelenség. Nem vonom kétségbe, amiket írsz, de az az érzésem, hogy tudattalanul nem jó jeleket küldesz a nők felé. Az efféle gondolkodás megnyilvánul abban, amit mondasz, s abban is, amit teszel. Az is lehet, hogy sugárzik rólad a csalódottság, esetleg cinikusnak tűnsz – ezekkel elriasztod a lehetséges partnereket.

Nyitottan, különösebb elvárások nélkül érdemes próbálkozni – legyen, aminek lennie kell. :)

Persze lehet otthon ülni, és várni, hogy becsengessen az álomnő – egy bizonyos Szálasinak ennél azért több esélye volt a főtárgyaláson az akasztófa elkerülésére. :)

Az viszont kétségtelen, hogy időt, pénzt és energiát takarítasz meg.  ;)

“Attól hogy kiemelsz 1-2 rendkívüli (értsd: rendkívüli) esetet, attól még az arányok és a jelenségek ugyanazok maradnak.”

De az az 1-2 rendkívüli eset is csak összejött valahogy…Ők sem tudták előre, hogy rendkívüliek lesznek – honnan tudod, hogy egyszer nem leszel-e te is rendkívüli? :)

“…nem kéne (…) fárasztani.”

Remélem, nem fárasztottalak nagyon…

Kedves HS 1, kérlek, ne hadakozz velünk,  nem vagyunk ellenség.  :)

Jó kedvet, derűs gondolatokat és szép napot kívánok!  :)

HS1
Olvasó
HS1

Inaara
Olvasó
Inaara

Bevallom, ilyen válaszra azért nem számítottam… Sértődötten vagdalkozol, meggondolatlanul és durván reagálsz… Miért ez a stílus velem szemben?

Nem igaz, hogy ettől jól érzed magad.

Szerintem aludj rá egyet-kettőt, ma már ne tetézd a dolgokat. :)  Ne tégy olyat, amit később esetleg megbánnál. Biztos vagyok benne, hogy az a fránya hidegfront az oka… ;)

HS1
Olvasó
HS1
Inaara
Olvasó
Inaara
Inaara
Olvasó
Inaara

Úgy látom, nem csak nálam nem működik a privát üzenet. :)

HS1
Olvasó
HS1

Inaara
Olvasó
Inaara

Semmit nem akarsz megérteni.

Mdmselle és én  női szemmel látjuk az ismerkedési problémád, s a legjobb szándékkal szerettük volna megvilágítani, mi lehet a gond. Számomra érthetetlen módon támadásnak vetted…

Igazad van.  Nem fárasztalak tovább.

Naooo
Olvasó
Naooo

“egy bizonyos Szálasinak ennél azért több esélye volt a főtárgyaláson az akasztófa elkerülésére. :)”

A-aaa, túl sok (censored) megmentett a (censored).

HS1
Olvasó
HS1

Inaara
Olvasó
Inaara

:)

Kedves HS 1,

miután kétség sem férhet hozzá, hogy egész éjjel álmatlanul forgolódtál azon tépelődve, vajon tegnapi fellépésednek lesz-e máig is ható következménye, s őszintén remélve, hogy elnézem botlásodat, nagyszerű hírem van számodra:  fellélegezhetsz. :)

Örömmel látom, már jobban érzed magad, s lassan újra a régi HS 1-et üdvözölhetjük köreinkben, de azért még mindig nem egészen az igazi… :) Azt azonban észrevettem, hogy a magas lóról már átültél egy pónira. :)

Attól tartok, személyes kérésednek nem áll módomban eleget tenni: egyetlen női aggyal és gondolkodásmóddal rendelkezem. Ebben születnek gondolataim és ez vezérli cselekedeteimet. Kérlek szokj hozzá.

Megfontolásra ajánlanék a jövőre nézve hidegebb fejet, kevesebb hirtelen felindulásból elkövetett kirohanást, felesleges indulatokat, ám több higgadtságot, józan észt és tiszteletet.

Végül őszintén remélem, válaszom felszabadult nevetésre késztetett. :)

Szívélyes üdvözlettel

Inaara

 

 

HS1
Olvasó
HS1

lmaonade
Olvasó
lmaonade

Azt hiszem, a következő linkek is kapcsolódnak a témához: a videó első 20 másodperce, és ez a hirdetés.

 

 

HS1
Olvasó
HS1

lmaonade
Olvasó
lmaonade

Engem még csak nem is az zavar, hogy a TV-ben szerepel egy nő, aki egyébként árulja a testét, hanem az, hogy muszáj feltételezni, hogy neki olyan finom lelke van, hogy a segg szót sem szabad a környezetében használni, nehogy megbántódjon.

Deansdale
Admin

…az iróniát négyzetre emeli, hogy a pornóiban csak anális szexet vállal, “hagyományosat” nem :)

the hermit
Olvasó

Pillanatnyilag jó megoldásnak tűnt”   Ez kész :-D

Belvedere
Vendég
Belvedere

Meglepődve tapasztaltam, hogy létezik antifeminista oldal (már ha szorgos kezek el nem fojtják).

A cikk sok mindent elmond, de figyelmen kívül hagy lényeges dolgokat. Amúgy személyes tapasztalatom, hogy

1) A nőknek mindig van párjuk; ha ideiglenesen nincs, nemsokára újra bepasiznak.

2) Bár a férfiak csapodárságát és szexuális szabadosságát sokan, sok helyen hangoztatják, a saját tapasztalataim ennek ellentmondanak: egy átlagos, tehát nem különösebben figyelemreméltó fiatal nőnek 3-4-szer vagy még többször annyi partnere van, mint egy vele egykorú férfinak.

3 ) A fiatal nők gazdasági előnyben vannak az egykorú férfiakkal szemben. Egy nőnek elég, ha szétteszi a lábát, és talál egy idősebb pasit, aki eltartja. Bár az idősebb nő-fiatalabb férfi felállás egyre gyakoribb, a férfiak részéről nem jelentkezik ilyen mértékű pénzügyi parazitizmus (ellenben ismerek olyan esetet, ahol az idősebb nő megkövetelte, hogy a fiatalabb srác beszálljon a kölykei eltartásába).

Deansdale
Admin

Fojtogatnak a szorgos kezek, mi meg igyekszünk ellenállni…

HS1
Olvasó
HS1

Raon
Olvasó

Ember, ezt a pitiáner erőlködést mégis mikot tervezed abbahagyni?
Én nem akartam közbeszólni, mert sem Inaara, sem Mdmselle nem szorul arra, hogy “megvédjék őket”, és látszólag teljesen jól kezelték az ügyet – de ahogy te pörögsz ezen, az egy ideje már elég szánalmas, már elnézést. Ennyire nem veszi be a gyomrod, hogy “nem sikerült nyerni”? Tudod, még ha igazad is lenne, ahogy ezt megpróbálod képviselni, az már rég vállalhatatlanul ciki szint. Tessék némi y kromoszómát felszívni, méltósággal lapozni végre és jól felvésni a tanulságokat – és nem sirdogálni itt sokadszorra is, mint egy hiszis k***a, rendben? :)

HS1
Olvasó
HS1

 

Raon
Olvasó

Én nem tudom, hány éves vagy, de érdekes adalék lenne, ha felvállalnád (én 36 vagyok),
Igen, élőben is pont így adnám ezt elő neked, mindegy mekkora darab, mennyi idős faszi vagy (nem szokásom segget csinálni a számból). És ha te élőben is ilyen indulatokkal hozakodnál elő, akkor biztos ott lenne a képemen egy extra gúnyos művigyor is, pont azért, hogy még inkább baszogatásnak tűnjön, hátha abból jobban leesne neked, hogy ez a fajta stílus mennyire értelmetlen (és az értelmes kommunikáci halála).
De ha úgy jobban érted a lényeget, amit most tőlem megkaptál, az a görbe tükör technika.

Igazad van abban, hogy normál esetben a tételes cáfolat lenne a korrekt eljárás, de ez meglátásom szerint nem normál eset. Meggyőzni nem akarlak, ilyen felálásban beszélgetni sem látom értelmét – én annyival is beérném, ha a leszállnál végre a hozzád képest extra hiperkorrekt női kommentelőinkről.
A nőkertes megjegyzésed meg éppen olyan hiszti, mint a többi – de ha neked ettől jobb, egészségedre.

the hermit
Olvasó

Én nem tudom, hány éves vagy, de érdekes adalék lenne, ha felvállalnád (én 36 vagyok)

Segítek, nálad fiatalabb, legalábbis én fogadni mernék rá

edie
Olvasó
edie

Én 30 vagyok, egyelőre elég hasonló tapasztalatokkal mint ő…

 

HS1
Olvasó
HS1
HS1
Olvasó
HS1

 

Raon
Olvasó

No, így akkor tényleg letudhatjuk, fussunk neki tárgyilagosan is (ha ez is irritál, ezzel nem tudok mit tenni, elnézést).

Nem szóltam hozzá a hölgyekkel folytatott “vitádhoz”, mert ahogy láttam, ők tökéletesen kezelték a helyztetet. Nem értettetek egyet és kész. Előfordul az ilyen. Te viszont ezt valahogy nem tudtad kezelni, és elég mélyre csúsztál a stlusoddal. Ez szerintem akkor is elfogadhatatlan, ha igazad lenne.

Itt hívnám fel a figyelmed arra, hogy nem az a lényeg, ki hogy kommunikál, amikor buddha szoborként lebeg fél méterrel a föld felett – az ember igazán akkor ismerszik meg, ha konfliktushelyzet van. Innen nézve ebben a beszélgetésben eddig nem állsz valami jól, és mutogathatsz itt bárkire, de ez alapvetően a te sarad. Változtatni is csak te tudsz rajta.

És igen, a hölgyek innen nézve abszolút korrekten reagáltak az okosításaidra, de te meg x nappal később is ilyenekkel jössz elő mások számára, hogy “csak majd ne csodálkozz ha feministának nem látszó nőtől is ilyet látsz – cikkek és hsz- ok között megtalálod a magyarázatot, ha a megoldást nem is”.
Ha ez nem felesleges pörgés, akkor nem tudom mi az.

Erre írtam, hogy ezt a fajta erőlködést igazán abbahagyhatnád. Vedd észre, hogy teljesen egyedül vagy azzal a véleményeddel, hogy az itteni hölgykommentelők ilyenek lennének.
Ez a folyamatos *női “shaming language”* vagdalkozás is arra utal, mintha ezzel akarnád igazolni az eljárásod jogosságát. Hát nem sikerült, mert amit csinálsz, az szimpla vagdalkozás, nem nagy leleplezés. Mellément. Elrontottad. Többször is. Van ilyen. Továbbléphetnénk rajta?

Az első bekezdésben írt közepes hisztire (elnézést, de ez az volt, erre nincs jobb szó) inkább nem reagálok, hátha csak arról volt szó, hogy első felindultságokdban olyat is magadra vettél, amit végképp semmi értelme nem volt (ez akkor az én bizalmam).

Én egyébként őszintén sajnálom, ha neked ilyen pocsék tapasztalataid vannak – ez szar ügy, tényleg. X éve én is hasonlóképpen voltam ezzel, aztán változtattam az életemen, és feltárult előttem egy új világ is.  Én innen értettem meg, hogy sokszor nem az a lényeg, mi van körülüttünk, hanem hogy mit veszünk észre, mit értünk meg belőle. Jó ideje az a tapasztalatom, hogy az emberek egy jelentős része egyszerűen elveszítette azt a képességet, hogy a kevés jó dolgot is észrevegye a sok mocsok között.

A végére egy kérdés: ha te olyan nagy lendülettel statisztikai kivételnek nevezted a hölgykommentelőink tiédnél sokkal pozitívabb tapasztalatait, akkor miből gondolod, hogy te magad nem egy ugyanolyan statisztikai kivétel vagy az egyenes másik végén?

HS1
Olvasó
HS1

 

daphne
Olvasó
daphne

“Megoldás (nem a női ösztönök, módszerek, feminizmus stb. kezelésére hanem a problémaforráskénti megszüntetésükre)”

Ezt jól értem? Női ösztönök, mint problémaforrás megszüntetése? Erre gondoltál? Ha szerinted meg kell “javítani” a nőket, akkor az a tippem, még sokáig nem lesznek sikereid az ismerkedésben.

És nem is szabadna összemosni a párkapcsolati problémákat, a női ösztönöket, szexualitást a feminizmussal. Az, hogy mi mozgatja a nőket (és férfiakat), mire indítják őket az ösztöneik, az egy tény, senki nem tehet róla, nem jó vagy rossz önmagában. Az ismerkedésben, és a jó párkapcsolat fenntartásában sokat segít, ha megismerjük a másik nem mozgatórugóit, de ezt megváltoztatni nem lehet. A feminizmus teljesen más tészta, az egy hamis ideológián alapuló, a társadalomra káros mozgalom, azt valóban meg lehetne szüntetni.

edie
Olvasó
edie

Semmi baj nem lenne női ösztönökkel, ha neandervölgyi ember kora óta változott volna, mi alapján lesz vki alfa.

daphne
Olvasó
daphne

Miért változott volna? A biológia nem követi olyan gyorsan a divatot :) A te ösztöneid se különböznek ám az ősapáidétól.

edie
Olvasó
edie

De én nem csak ösztön alapján döntök, egy nagymellű buta szőke meglehetősen kevéssé vonz…

HS1
Olvasó
HS1
daphne
Olvasó
daphne

Hidd el, azt, hogy ki vonz, egyáltalán nem tudod eldönteni tudatosan. Próbálj meg valakihez vonzódni, aki egyébként nem tetszik, nem fog menni. Más kérdés, hogy akarsz-e kapcsolatba kerülni az illetővel. Itt már lehetnek más szempontok, és ezt valamennyire tudatosan határozzuk el. De hogy kire áll fel / kitől lesz nedves a bugyi, azt nem lehet befolyásolni. Ezért kár hibáztatni bárkit, és nem is túl eredményes.

daphne
Olvasó
daphne

HS1: nem tudok válasz gombot nyomni, szerintem írjad nyugodtan nyilvánosan.

edie
Olvasó
edie

” X éve én is hasonlóképpen voltam ezzel, aztán változtattam az életemen, és feltárult előttem egy új világ is.”

Szereztél egy nagy piros Ferrarit, hogy azzal csajozz?

hgyi
Szerkesztő

Hát így még egy jódarabig nem is lesz melletted normális nő.

edie
Olvasó
edie

Miért, most a fehér merci a nyerő?

hgyi
Szerkesztő

Ha normális nőkről beszélünk, akkor nekik mindegy, hogy van-e autód és ha van, az milyen.
Ha szextársat akarsz, akkor olvass sok bulvárt, abból biztosan kiderül, mi most a trendi.

HS1
Olvasó
HS1
edie
Olvasó
edie

“Ha normális nőkről beszélünk, akkor nekik mindegy, hogy van-e autód és ha van, az milyen.”

És ezt valaki el is hiszi? :D

Reméltem, hogy legalább arra próbálsz hivatkozni, egyéb dolgok fontosabbak nekik… de magasságra még nehezebb szert tenni.

mdmselle
Újságíró

Komolyan nem értem hogy várhatják el tőlünk ilyenkor, hogy ne NAWALTozzunk bőszen!  Jusztis NAWALT, jusztis!

Amikor megismerkedtem a férjemmel, neki egyáltalán nem volt autója, már házasok voltunk amikor vettünk egy hat éves kis használtat, és most nyolc évvel később is azzal járunk, és teljesen jól megvagyunk vele, Döncinek hívjuk. Jusztis vannak nők, akik nem olyanok, és kész! :-))

hgyi
Szerkesztő

Ha nem hiszed el. az a te problémád. Itt biztosan nem fognak megoldódni a társkeresési gondjaid.

Reméltem, hogy legalább arra próbálsz hivatkozni, egyéb dolgok fontosabbak nekik… de magasságra még nehezebb szert tenni.
Ezt a mondatot nem értem.
Miért hivatkoznék bármire is?
Hogy jön az autótípushoz a magasság?

hgyi
Szerkesztő

mdmselle… Igen, én is ezért írtam, mert nem egy ilyen nőt ismerek. :o)
De ha valaki szerint – aki normális nőt szeretne maga mellett tudni – ennyire fontos az autó típusa, hát mit vár a nőtől? ;o)

edie
Olvasó
edie

Szép látni itt is a női őszintétlenséget. :D

Amúgy egyértelműen megmutatták a kísérletek, férfi iránti vonzalmat hogy befolyásolja, ha mellé rakják a keresetét, és az mekkora szám.

 

Autótípushoz sehogy nem jön a magasság, a vonzalmi faktorhoz tartozik mind a kocsi, mind a magasság, mármint a férfi magassága.

hgyi
Szerkesztő

Hm. Mi abban az őszintétlenség, hogy a normális nőket nem szokta érdekelni az autó.
(a magasságról annyit, hogy van egy haverom – volt kolléga -, s a maga 160 cm-s magasságával igen kelendő volt mindig. De hát tudom, ez csak hülye női példa, ami nagy valószínűséggel nem igaz… Pedig de. Apukám is 164 cm volt fiatal korában, a gyerekkori barátnőm apukája is 162. Az én apámnak sosem volt autója, a barátnőmének pár évvel ezelőttig skodája volt. A lányom jelenlegi barátjának egy vén Skodája van. Korábbi barátjának pedig semmilyen autója sincs, és pont olyan magas, mint a lányom.)

mdmselle
Újságíró

“Szép látni itt is a női őszintétlenséget. :D”

Hja, kérem, ha eleve úgy állsz hozzá, hogy mi nyilván hazudunk, akkor itt tényleg nincs mit tenni. Szót se többet róla.

edie
Olvasó
edie

“Hja, kérem, ha eleve úgy állsz hozzá, hogy mi nyilván hazudunk, akkor itt tényleg nincs mit tenni.”

Megérne még pár cikket, hogy lesz vki lúzer ha mindent elhisz, amit nők mondanak saját magukról…

“Én egy kedves aranyos fiút szeretnék”   “meleg” barátnak

“Én nem olyan lány vagyok”

“Most nem érek rá ezért meg ezért de majd találkozhatunk”

 

Ami a 160 as dolgokat illeti, egyszer szeretnék a saját szememmel látni ilyen embereket, vagy még inkább beszélni velük, mondjuk abban lehet vmi, vidékiek, meg előző generáció egy fokkal kevésbé kurvult el…

Illetve racionális mérnökök/programozók fokozottan veszélyeztetettek.

Belvedere
Vendég
Belvedere

“A magasságról annyit, hogy van egy haverom – volt kolléga -, s a maga 160 cm-s magasságával igen kelendő volt mindig. De hát tudom, ez csak hülye női példa, ami nagy valószínűséggel nem igaz… Pedig de. Apukám is 164 cm volt fiatal korában, a gyerekkori barátnőm apukája is 162.”

Mindez nem feltétlenül igaz a mai világban, attól függ, hogy milyen korcsoportot vizsgálunk. A mai generáció tagjai jóval magasabbra nőnek, mint a szüleik (az én szüleim is 160-valahány magasak). De még a 80-as és a 90-es években születettek között is adódhat eltérés, néha ledöbbentem azon, hogy a kishúgom barátnőinek mekkora nagy a cipőmérete. Egyszóval a 160 cm magas férfi hódításait nem nevezném általánosnak, különösen ma, a magassarkúk világában.

 

hgyi
Szerkesztő

Belvedere… A kollégámat leginkább nála magasabb nők kedvelték. :o) S ha a lányokra általánosítod, hogy magasabbak, akkor a fiúkra is ez érvényes. És persze mindkét nemnél vannak kivételek. Ám jó, legyen. Sajnáljuk halomra a 180 cm alatti férfiakat, mert kizárólag a magasságuk miatt nem jön össze egy valamirevaló randi és a hozzá tartozó nő.

edie
Olvasó
edie

Az egy dolog, ha kedvelték mint vmi ari meleg barátot, ha dugott is velük, sürgősen add meg az elérhetőségét, hogy megismertethesse a varázsformulát. :D

Deansdale
Admin

Még ha teljesen igazad is lenne, ami nem feltétlenül van, tenyérbemászó a stílusod. Düllesztheted a melled, hogy cenzúra meg törlés, de egyelőre nem vagy mártír, csak udvari bolond. Annak viszont unalmas. Próbálj már meg esetleg civilizáltan kommunikálni, mint úgy általában mindenki más.

Inaara
Olvasó
Inaara

Raon,

nagyon örültem a lovagias védelemnek, igazán megdobogtattad a szívem!  :)

Köszönöm!

 

edie
Olvasó
edie

Sajnos túl sok jóval nem tudlak kecsegtetni férfiszemszögből, társkeresőkből egyre inkább elegem van, mert a nőstények hülyék, eddigi befektetéseim (élőben vadidegenekkel történő ismerkedést is beleértve) eddig igen kevés eredményt hoztak…

Egyelőre reménykedek hogy a kis eredményekből lesz nagyobb is, és nem kell normálisabb vidékre kivándorolnom…

hgyi
Szerkesztő

Szabad kérdeznem, mik voltak a befektetéseid?

edie
Olvasó
edie

Lássuk csak, társkereső előfizetések, randimeghívások, tanfolyamok, ruhák, ratyi szórakozóhely belépők, nyitásokba  befektetett idő és energia.

(Mondjuk jóindulatúan felejtkezzünk el kozmetikusról pl)

hgyi
Szerkesztő

1. Társkereső előfizetések – Ha muszáj igénybevenned a szolgáltatásukat, akkor bevállaltad, nem róható fel senkinek. Ez a te önálló döntésed volt. Kár “kiszámlázni”. Mint pl. a BKV bérlet.
2. Randimeghívások – Egy kávé/tea/üdítő hetente?
3. Tanfolyamok – Milyen tanfolyamokra jártál?
4. Ruhák – ruhát akkor is vesz magának az ember, ha nem akar randizni. Vagy nem, mert minek, ha amúgy sem koszos, szakadt a meglévő ruhatár.
5. Ratyi szórakozóhely-belépők – Minek mész ratyi helyre? Kinek van rá igénye?
6. Nyitásokba befektetett idő és energia – mindenhez kell idő és energia, amiket később nem számol fel az ember. Pl. akik ide cikkeket írnak, terelgetik a dolgokat, mind időt és energiát szánnak rá önként. Még akkor is, ha nem jól sül el néhány dolog.
7. Kozmetikus – Jó. Felejtkezzünk el. De mint a ruhánál említettem…

Deansdale
Admin

Azért ne legyünk szőrszálhasogatóak, az köztudott hogy az üzemszerű randizás költségekkel jár. Nem hiszem, hogy ezt egy nőnek kellene magyarázni, amikor csak a fodrász kész vagyon :)

hgyi
Szerkesztő

De én szeretek hasogatni. :o)
Persze, hogy pénzbe kerül. De ha egy sem jön össze, nem kell “kiszámlázni”, mert előre tudtuk.

Fodrász? :o)))) Ezt pont egy olyan nőnek mondod, aki soha életében egyetlen fillért sem költött fodrászra?! :o))) (Na jó. Anyám fodrász volt, de mivel 14 éves korom óta hosszú a hajam, nem kell vele semmit se csinálnia. Nem is engedném. – 16 éves kormban fésült egy gyönyörű kontyot… azóta nem engedem, hogy bárki ilyen aljasságot kövessen el ellenem. :o))) Ja, és kozmetikushoz sem járok, valamint nem veszek új ruhát azért, hogy egy idegennel találkozzak.) .o)

edie
Olvasó
edie

Nagyjából hasonló logikátlan válaszra számítottam.

1,5  Ezek nem létszükségletek, hanem a nők miatt kellenek, hogy ember eleget próbálkozhasson.

4  Ruha kell, de nem legalább 10 ezerért, hogy kellően jól nézzen ki

6. Megint sokatmondó, hogy hszre költött energiát arányba állítod keresésre fordított energiával.

3. Olyan nem éppen olcsó tanfolyamokra, amelyeknek hála már legalább apró dolgokat el tudok érni náluk ahelyett hogy balek barát meg lelki szemetesláda lennék…

Deansdale
Admin

Mex deluxe gyorstalpaló? :)

edie
Olvasó
edie

Jártam 1-2X Mexnél is, másik sráctól még érdemlegeset is tanultam, de még mindig kevés.

hgyi
Szerkesztő

1. Oké.
5. Ratyi szórakozóhelyen akarsz normális nővel ismerkedni… ahhha.
4. Az embereknek szokott normális ruhájuk lenni. Ismerkedéshez külön ruhatár. Oké. Van, aki ebben látja a siker egyik kulcsát.
6. Most használjam én is kedves szavaidat, miszerint sokatmondó, hogy nem olvasod, amit írok? Azt mondtam: “Pl. akik ide cikkeket írnak, terelgetik a dolgokat, mind időt és energiát szánnak rá önként. Még akkor is, ha nem jól sül el néhány dolog.”
Nagy különbség! A szerkesztők nem kevés időt és energiát fektetnek abba, hogy te itt kommentelhess – főleg Admin, aki létrehozta ezt az oldalt, időt, energiát és pénzt belefektetve.
3. Az jó. Csak kár, hogy ezt is a nők számlájára írod, ahelyett, hogy az épülésed oldalára könyvelnéd el. Ha nem a nők miatt járnál személyiségfejlesztő tanfolyamokra, más színben láthatnád a világot.

Ebben a témában ennyi voltam. Nem akarlak sem megváltoztatni, sem megmenteni. Próbálkozni sem akarok ezzel. Úgysem vennéd le a páncélodat, én meg nem akarok ennél több időt és energiát reménytelen dolgokba fölöslegesen beáldozni.

edie
Olvasó
edie

5. Az ún “normális” nők is többnyire ratyi szórakozóhelyekre járnak…

6. És ez hogy is jön ide?

3. Csak az a kár, hogy nem azért kell tanfolyam, mintha munkában nem tudnék mit alkotni, hanem nők miatt…

 

Igen, a szokásos mellébeszélés, a beruházásokról volt szó, amit férfinak kell tennie, erre jön ez, de oldal szerkesztői is időt áldoznak másra meg hasonlók… amiért természetesen KÖSZÖNET illeti őket, de egyáltalán nem változtat az alaphelyzeten, hogy férfinak mennyi erőforrást kell áldoznia azért, hogy hátha 100ból 1 csak összejön…

HS1
Olvasó
HS1

daphne
Olvasó
daphne

Ezek általános kérdések, ezekről nem akarok privátban beszélgetni, szeretem, ha más is hozzá tud szólni. Ha van kedved, fejtsd ki részletesen, mire gondolsz, mert ezekből a címszavakból nem nagyon értem.

HS1
Olvasó
HS1
daphne
Olvasó
daphne
HS1
Olvasó
HS1
Suum cuique
Újságíró
Suum cuique
Újságíró

Suum cuique
Újságíró
Suum cuique
Újságíró
Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Ez megtörtént eseményen alapul? Én miért nem ismerek egy ilyen nőt se? Lehet túl öreg vagyok már. Vagy túl fiatal? Hmmm… Na de mindegy, rólam is biztos feltételezték már, hogy közben mással “kamatyolok”, mert olyan ugye nincs, hogy egy nő éppen tényleg senkivel sincs.

Art
Olvasó
Art

EZt nem győzöm szétlájkolni.

Freeman
Olvasó
Freeman

Randizós témába vág ez a kép, szerintem hatalmas… :)

Sikertelen randi

Suum cuique
Újságíró