Alter Ego
0 megosztás
Címkék: ,

Az Európa Parlament Nőnapi üzenete

Az Európai Parlament a Nemzetközi Nőnap kapcsán két videofilmet  bocsátott ki, amelyek közül az egyik különösen nem ünnepi üdvözlet, nem  a nők iránti megbecsülés kifejezése, hanem meglepő módon leginkább a gazdasági válságra hivatkozó, zavaros, rövid üzenet.

A második kisfilm ráadásul a “The European Parliament working for equality”, azaz “Az európai parlament az egyenlőségért dolgozik” címmel látott napvilágot, amely így egyértelműen azt a képzetet kelti, mintha a válság kapcsán megnövekedett munkaterhek főleg a nőket érintenék, mintha ezek a problémák esetleg a nők és a férfiak közötti “egyenlőségi kérdésként” jelennének meg napjainkban. A nők válság kapcsán változó munkaerőpiaci helyzetét a nőnap alkalmi témájaként választani, úgy vélem, nem csak üresen populista melléfogás, hanem a családjaikért ugyancsak erőn felül dolgozó és egyre bizonytalanabb, hátrányosabb helyzetbe kerülő férfiak megsértése is egyben. Egyébként a Nemzetközi Férfinapon vajon aggódott valaki a férfiak válság miatt egyre növekvő munkaügyi problémái miatt?

Egyébként nem tartom kizártnak, hogy a nőnap erősen baloldali, női munkásmozgalmi jellegére koncentráló értelmezése a nők egy részének ugyancsak nincs ínyére. Az Európai Parlament Nőjogi Bizottságának Elnöke, a beteggé feminizált Svédország szülötte, Mikael Gustafsson a propaganda filmek kiadásával egy időben március 7.-én 15:00 órára nyilvános, online Facebook-chat beszélgetést hirdetett meg a témakörrel kapcsolatban. Ha valaki kedvet érez hozzá, a http://chat.epfacebook.eu/ címen csatlakozhat a beszélgetéshez.

Bár a nőnap jó alkalmat szolgáltat rá, hogy a kérdés újfent felvetésre kerüljön, valójában már az elmúlt év végén született egy jelentés, amely a nők változó munkaerőpiaci helyzetét volt hivatott elemezni és minden ténnyel szemben a férfiakénál rosszabbnak magyarázni. A jelentés hemzseg az önellentmondásoktól: Míg egyrészről megállapítja, hogy a válság hatásai kimutathatóan jobban sújtották a férfi munkavállalókat a munkanélküliség vonatkozásában – 2009 óta drámaian romlottak foglalkoztatottsági mutatóik – eközben egy tökéletesen értelmetlen érveléssel azt állítja, hogy napjainkban a nők vannak rosszabb helyzetben “mivel a válság jelenlegi szakaszáról sokkal kevesebb adat áll rendelkezésre, és hajlamosak vagyunk a nőkre gyakorolt hatásokat alulértékelni.” A  jelenleg a férfiak és a nők foglalkoztatottsága között fennálló egy tized százalékos (!) különbséget jó oknak tekinti nőpolitika érvényesítésére. Ugyanígy míg egyik mondatával elismeri a tényt, hogy a közszférában foglalkoztatottak 70 százaléka (!) nő, másik mondatával arra igyekszik hivatkozni, hogy a nők már a válságot megelőzően is bizonytalanabb munkahelyeken dolgoztak, mint a férfiak. Ugyanilyen nonszensz, hogy a jelentés rávilágít, hogy a válság a fiatal nők esetében azt eredményezte, hogy a munkakeresés helyett tovább tanultak, így magasabb képesítéseket szereztek és a “jobb képesítés összességében jobban megvédte a nőket”, ugyanakkor mindezt egy üres feminista dogmával igyekszik felülírni; “a nők diplomáját kevésbé ismerik el, mint a férfiakét”. – Nem részletezem tovább, ennyiből is jól látszik, hogy bármely trend – még azok is, amelyek a férfiakat hozzák egyre hátrányosabb helyzetbe – okot szolgáltathat a nőpolitika kierőszakolására. Mindez jól megtestesíti az Európai Unió kritikátlanul feminista jövőképét.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


99
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
16 Egyéni hozzászólás
83 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
22 Hozzászólások szerzői
ZoliClementNaoooAurelius RespectusHS1 Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Vasgerinc
Újságíró

Csak remélni tudom, hogy a feministák egyértelmű önellentmondásai a túlnyomó többségnek feltűnnek és segít a helyzetértékelésben.

Maestro
Szerkesztő

Az a baj, hogy túl szépen hangzik az a hazugság, ami mögé mindezt rejtik (“Nemek egyenlősége”). Ideje lenne nekünk is kitalálni egy hasonlóan hangzatos jelszót, mert jelenleg az ő két szavas hazugságukat csak két bekezdésben tudjuk cáfolni, ami lehet ugyan igaz, de nem olyan hatásos. A feministák még mindig ebből élnek, hogy sokan elhiszik, tényleg az egyenlőségért küzdenek.

Probus
Olvasó
Probus

Így van. Mivel a darabszámok korát éljük, s mint tudjuk a tömeg zömmel idiótákból áll, olyan jelmondatokat kell szajkózni, amit a tömeg is megért és érzelmileg hat rá.

Deansdale
Admin

Az a gond, hogy sosem fogjuk tudni “túllőni” a hazug tömegmanipulátorokat, mert a mi fegyverünk az igazság, ami jóval kevésbé népszerű vagy hangzatos. Ráadásul kell egy szellemi színvonal és némi élettapasztalat a megértéséhez, vagyis bizonyos értelemben elitista. A tömegek sosem fognak “az ártatlan angyalkák ellen” felvonulni holmi “igazság” nevében… Vagyis nekünk nem hiszem hogy jó stratégia lenne a birkákra építeni. Ha a feministákat a saját háborújukban akarjuk legyőzni akkor bukásra vagyunk ítélve.

Probus
Olvasó
Probus

Ha arra célzol, hogy nem szabad lemenni egy szintre, és, hogy az igazság nem attól igazság, hogy elismeri-e a plebs vagy sem, akkor igazat kell adjak neked. Csak nehéz kivárni, amíg az isteni törvények győzedelmeskednek…. :) (Mellesleg ez az oldal maga is eme türelmetlenség által szült orgánum, nem igaz?)

Franciska
Olvasó
Franciska
Franciska
Olvasó
Franciska

Érdekes, hogy a miniszteri biztos asszony linkelt cikke mennyire nem mozgatta meg a t. olvasóközönséget. :) Pedig szerintem “érdekes”.

“Húsz éves csúcson a nők foglalkoztatási rátája” vs. “Nincs változás a munkaerőpiacon

Mi következik ebből? Hogy a válság közepén átrendeződés van a munkaerőpiacon a nők javára és a férfiak rovására. Ehhez képest ma egy rakás cikkbe belefutottam, ami mind azt tárgyalta, hogy a válság vesztesei a nők.

hgyi
Szerkesztő
Deansdale
Admin

“Mikael Gustafsson a propaganda filmek kiadásával egy időben Február 7.-én 15:00 órára nyilvános, online Facebook-chat beszélgetést hirdetett meg”

Ez véletlenül nem március?

Fox
Újságíró

Üdv, előre is boldog férfigyalázó nőnapot mindenkinek. Korábban már megírtam azt, ami most is jöhetett volna ide, viszont nem akartam kétszer ugyanazt ugyanott. A téma a kultúra, a média férfi-, illetve családellenessége.

1. http://www.ferfihang.hu/2012/07/27/kulturalis-androfobia

2. http://alternativa.blog.hu/2013/03/06/portrait_of_an_american_family

Animebj
Olvasó
Animebj

Nem az a baj, hogy az EU baloldali túlsúlyából adódóan kiáll a nőkért (meg mindenért, ami nem európai és/vagy keresztény), hanem az, hogy szembemegy a történelmi valósággal; valahol azt olvastam, hogy azt tervezik a közveszélyes, antidemokratikus módon hatalmon lévő brüsszeli senkiháziak, hogy sokkal jobban a nőkhöz fogják igazítani a munkahelyeket (persze csak ott nem, ahol a férfi erő és -tudás miatt a gyengébbik nem számára bevehetetlen maradt), így tehát köteles lesz a semmiért, az otthoni gyermeknevelés költségét fizetni a munkavállalónak, a férfiaknak el kell menniük “apasági” szabadnapra, és persze a korábban említett kötelező női kvóta. Nos, mindannyian tudjuk, hogy az EU nagyhatalmi álma még jó ideig várhat magára, hiszen nincs egységes külkereskedelme, külpolitikája vagy hadserege, de hogy a többi potenciális nagyhatalom (mint India, Kína, Brazília) előtt azért kelljen meghajolnunk, mert a belföldi liberálisok és -feministák agyilag képtelen felfogni a civilizációk működését, az már nagyon súlyos veszély. Magunkat szúrjuk tökön egy maroknyi értelmiségi véglény lelki boldogságáért, hogy aztán a világ minimum szánalomból röhögjön rajtunk, sorozatosan hülyére véve bennünket. Nem véletlen, hogy a gazdaságilag amúgy is jól teljesítő Törökországnak se olyan sürgős már a csatlakozás, Oroszország pedig vígan kiterjesztheti politikai befolyását Kelet-Európára, köztük egy pincsikutya szorgos talpnyalása után Magyarországra is.

Inaara
Olvasó
Inaara

Alter Ego,

jó lenne kijavítani a címbeli  “Európa” Parlament-et  “Európai”-ra. Nyilvánvaló, hogy pusztán elírás, mert a cikkben végig helyesen fordul elő, de szerintem ne maradjon így.

Probus
Olvasó
Probus

A kolléganőim egyszerűen  KÖVETELIK a virágot. Mintha az valami jog lenne, ami nekik JÁR.  Mert ők hercegnők, akiknek nekünk, halandóknak,  KÖTELESSÉGÜNK virágot adni. Megjegyeztem egy öntudatos lánykának, hogy akkor vagyok hajlandó (önként) hasra esni tőlük, ha a nők férfinapon minden úrnak vesznek egy üveg sört. Most mindenki utál….

Deansdale
Admin

Az egyenjogúság harcosainak sosem könnyű az élete :D

 

Deansdale
Admin

Éppen ezért én a magánéletben sosem erőltetem ezeket a dolgokat. A csudának konfrontálódnék ismerősökkel, kollégákkal? Mondjuk szerencsére nincs köztük aktív feminista, akkor lehet hogy más lenne a helyzet :)

daphne
Olvasó
daphne

Nagyon szívesen kihagynám a nőnapot, ha lehetne. De ha már mindenki virágot akar adni, nem lehet visszautasítani, mert az is bunkóság lenne.

Nem akarom megünnepelni a feminista mozgalmat, nem akarok bántalmazott vagy konyhába kényszerített nőkről értekezni, nem akarok tüntetni és felvonulni, de nem akarom végighallgatni a sok nyálas ömlengést sem arról, hogy milyen fantasztikusak vagyunk mi, nők, és nem igénylem a kollégáktól meg a főnökségtől a virágokat. Tudom, nekem semmi se jó:) De az a baj, hogy ha kifejezem, hogy nem tetszik a piedesztálra állításos hódolat meg a virágosztás, akkor rögtön szőrőslábú feminista leszek. Pedig nem azért nem tetszik. Nem kell nőnap, és kész.

hgyi
Szerkesztő

Na jó. Teljesen egyetértünk. :o)))

the hermit
Olvasó

Ez éppen olyan, mint hogy Zoltán nap is van egyben. Pont annyira nem érdekel, hogy nemzetközi nőnap van, mint ahogy az se, hogy névnapom. ilyen formában a nemzetközi férfinap se érdekel. Attól, hogy valaki valaminek született, még nem kell ünnepelni…

Inaara
Olvasó
Inaara

Igen, mindnyájatoknak igaza van. De azért a nőnap (is) mindig jó apropó egy férfinak ahhoz, hogy közeledjen, újra jelentkezzen, stb. Más kérdés, hogy mire jutnak vele, de tapasztalatom szerint egy próbát sokaknak megér.  :)

Toplak Zoltán
Újságíró

Szerintem viszont sokat ad a társadalom többségének. Nyálas, meg izé, meg mittomén, de mégis. És sokan komolyan veszik. Hozzállás kérdése: mit hozol ki belőle? Apák Napján vsz simán én vinném el a lurkókat pl. kirándulni. Aztán ha akarnak, meghívhatnak egy üveg barna sörre.

hgyi
Szerkesztő

Általában munkahelyi szokás egyenvirágocskát adni a nőknek.
Mindig kínosan éreztem magam emiatt. De hát visszautasítani meg illetlenség (sértő).
Azért mindig hangoztattam, hogy nem szeretem a nőnapot. Most már ha ezt mondom, hozzáteszem, hogy nem vagyok feminista. :o)
Igaz, én az anyák napját sem igazán szeretem – főleg az ovis, kisiskolás nyálasságok miatt. Én köszönöm jól vagyok, hogy a gyerekeim minden nap szeretnek. Sokkal jobban esik, ha csak úgy eszükbe jut egy apró ajándék, vagy egy képeslap, vagy felhívnak azért, hogy megbeszéljük életük valamely fontos dolgát.

Visszatérve a nőnapra… most nincs férfikollégám, így bajban sem vagyok a szokás-visszautasítás miatt!! :o)))))

Probus
Olvasó
Probus

És akkor egymásnak adogattok virágot? cseréltek? (Mint mi fiúk, a napköziben a kártyanaptárt vagy a matchboxot?) :D

hgyi
Szerkesztő

:oDDD
Nem! Szerencsére nem! :o)) (Ennél sokkal normálisabb a főnökasszonyom!)

Mi az, hogy “mi fúk”! a kártyanaptárt?! Tisztára fel vagyok háborodva!!! :o)))) Mi lányok is cserélgettük a kártyanaptárt! (Matchboxot nem cseréltünk, mert az drága volt – és nagy kincs volt, ha valakinek volt 2-3 darabja.)

(Hm… Azért van abban valami, amit mondasz… :o) A héten kaptam tőle egy 30 db-os színes zseléstoll-készletet! És úgy örültem neki, mint egy napközis! :o)) Imádom a színes tollakat és használom is őket a munkában, mert mindent színkódolva írok. Szóval a gyönyörűséges színeseim most minden nap ott várják az asztalomon, hogy foglalkozzak velük.) :o)))

smirti
Olvasó
smirti

Nekem vannak, de megkértem őket, hogy inkább üljünk be holnap egy kellemes helyre iszogatni. :)

smirti
Olvasó
smirti

Én nem utállak. A gaz patriarcha tegnap hozott virágot, hogy ne nőnapra kapjam. :)

hgyi
Szerkesztő

Én sem utálom. :o))) Igaz, nem is a kollégám. :o))
Gaz patriarcha jól tolja a nők ünnepét ki- és felhasználó virágárusok szekerét. :o)))

smirti
Olvasó
smirti

Hóvirágot hozott, amit saját kezével szedett. Szabálysértő ugyan, de ingyen volt. Örültem neki. :)

hgyi
Szerkesztő

oÓ! :o)))))))))

Bazinga
Újságíró

Most olvasom a Blikk szavazását, a nők legtöbbje  (25 %) szexet kér ajándékba valentin napra, virágot csak 15 százalék. Szóval uraim, ellehet felejteni a rózsát, mert nem az a nyerő, de azért kíváncsi lennék, hogy a szexre szavazó hölgyek közül mennyi háborodna fel este, ha a párjuk csak egy jó d.gással lepné meg ( te csak mindig arra gondolsz, nem jut semmi normális az eszedbe).

“– Kedves gesztus, hogy olyasmit választanak, amiről tudják, hogy a férfiaknak is örömet okoz – mondta dr. Rusz Edit szexuálpszichológus”

Nyílván még a saját napjukon is az jár az eszükben, hogy a férfiak se járjanak rosszul, micsoda önzetlenség…:)

“– A lényeg, hogy a szex közben a nő kapjon meg minden gyengédséget, bókot, amire csak vágyik. A pezsgő és a virág pedig elmaradhatatlan.”

Nem is mondom mi történne, ha egy férfi írná ezt le, hogy az a lényeg egy férfi megkapjon mindent,amire csak vágyik.

Animebj
Olvasó
Animebj

Hogy a mai nap még szebb legyen a hölgyeknek, egy olyan fehérmájú brit némberről is hírt  adtak, aki szándékosan nős férjekre hajt, mert azok “tudják, mi kell egy nőnek, és végtelenül odaadóak, mivel otthon szexhez nem jutnak szinte sosem.”

Ezzel nem az a legfőbb baj, hogy ez a kurva még büszke is arra, hogy mások házasságába beletúrja az orrát pusztán azért, mert nem hajlandó maga megházasodni, hanem az, hogy a Blikk leközli ezt, ezzel próbálva követendő példaként kezelni őt. Bele se merjünk gondolni, hogy mi lenne, ha a helyzet fordítva lenne, sőt, mindenki tudja, hogy mekkora sz@rkeverés folyik akkor, ha egy férfi hírességről kiderítik, hogy megcsalja az asszonyt akár egyetlen nővel is.

hgyi
Szerkesztő

Igen. Teljesen igazad van! Sokkal jobb lenne a helyzet, ha nőtlen férjekre hajtana!

Inaara
Olvasó
Inaara

hgyi,  :)

Anime, ilyenkor jönnek a feministák azzal a szöveggel, hogy miért a nőt hibáztatják, kettőn áll a vásár, miért teszünk úgy, mintha a férfi akarat nélküli báb lenne, ez a nő senkinek nem árt, nem csal meg senkit – a férfival ellentétben…

Azt viszont nem mondják, pedig tudják, hogy a nőnek kell észnél lenni; kell, hogy legyen tartása,  büszkesége, s nem keres kapcsolatot nős férfiakkal. A férfiaktól többnyire nem várható el, hogy a tálcán kínált “lehetőséget” ne használják ki.

Toplak Zoltán
Újságíró

Hááát azért. Egy kicsit elvárható.

Toplak Zoltán
Újságíró

Hú, hgyi ez tök jó volt! Höhöhö

HS1
Olvasó
HS1

 

Vadkan
Olvasó
Vadkan

Egész véletlenül nem a feministák miatt kell két munkát végeznie a nőnek? (2. videó)

Fox
Újságíró

Baszki, amit Puzsér nőnap alkalmából föltolt, attól én antifeministaként is elhatárolódom.

http://www.youtube.com/watch?v=qSmaIZUVMzk

Annak nagyon örültem, hogy kritikusan állt a családon belüli erőszak feminista megközelítéséhez, de ez tényleg bunkóság.

A másik fasz Alekosz, az ő nőnapi üdvözletét is érdemes nézegetni.

Animebj
Olvasó
Animebj

Az a szerencséjük az ezekhez hasonló bunkóknak, hogy a YouTube-nak nincs lehetősége igazán jól kirostálni még az angol nyelvű feltöltéseket sem, nemhogy a magyar részleget jól képezve-fizetve eltartani. Elég baj nekik a halottgyalázást, gyilkolást vagy pedofíliát nyíltan ábrázoló felvételeket is kiszelektálni, az is elég embert próbáló szar meló lehet, legalább is aki nem szociopata hozzá.

Fox
Újságíró

Na azért a ló másik oldalára nem esnék át, cenzúrázásra semmi szükség, nem mondta, hogy a rossz nőket ki kell irtani. De attól még parasztság. Viszont van egy csomó ilyen a mainstreamben, minden picsázást sem nem kívánatos, sem nem lehetséges moderálni, ám nőnapra időzíteni gáz.

Mert érted, ennyi erővel a Family Guyt meg a South Parkot is le lehetne venni a YouTube-ról.

Animebj
Olvasó
Animebj

A Family Guy-jal, a South Park-kal és más, a politikai korrektséget szándékosan tagadókkal szemben az ilyen emberek csak a valódi megalázásban érdekeltek, semmiféle humortartalmat nem akarnak belecsempészni mondandójukba.

Persze igaz, az ilyen videóknak még mindig több helyük van a feltöltőoldalon, mint a bűncselekményeket ábrázolóknak, és cenzúrázás lenne őket is levadászni pusztán azért, mert stílusuk általános értelemben véve közízlést sért.

smirti
Olvasó
smirti

Puzsér hülye, de van benne igazság.

Animebj
Olvasó
Animebj

Csak hogy tudjuk, mihez tartsa magát az EU. (Kép megjelenítése – > nagyítás)

 

Maestro
Szerkesztő

Na igen, de a nők el voltak nyomva!!!

smirti
Olvasó
smirti

Boldog Képmutatásnapot minden nőtársamnak! :)

Nem azért képmutatás a nőnap, mert nem esik jól a figyelmesség. (Ez az állítás részemről lenne képmutatás.) A figyelmesség csak akkor ér valamit, ha megvan mindennap, mindkét irányba.

Eva
Olvasó
Eva

Így legyen ötösöm a lottón.Előre tudtam,hogy ma ezen fog menni itta rinyálás:MÉÉÉ NINCS FÉFINAP?!

hgyi
Szerkesztő

Van férfinap.
Szerintem senki sem rinyál itt férfinapért.

Maestro
Szerkesztő

“MÉÉÉ NINCS FÉFINAP?!”
Érdekes, ezt tőled hallottuk itt először.
Neked fontos lenne egy férfinap?

Kodo
Újságíró
Kodo

Van olyan hogy Nemzetközi Férfinap!

Nincs itt semmiféle rinyálás.
Ha mégis van, akkor az női részről történik.
Mert míg egyes nők egyenesen KÖVETELIK a saját ünnepeltetésüket és mindennek lehordják azt a férfit aki merészeli ezt kihagyni, ők szemrebbenés nélkül hagyják ki a férfinapot.
Tehát világosan belátható, nem a férfiak a megfeledkezőbbek.

Az a véleményem, hogy egyikre sincs semmi szükség.

hgyi
Szerkesztő

Több mint 1,8 millió nő dolgozik a 15-64 éves korcsoportban Magyarországon, ilyen magas értéket 1992 óta nem mért a KSH.

 

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2013. március 7. 14:09

Tavaly a 15-64 éves nők 52,1 százaléka dolgozott Magyarországon, ilyen magas éves foglalkoztatási rátát 1992 óta nem mért a KSH – mondta Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztosa csütörtökön sajtótájékoztatóján Szombathelyen.

hgyi
Szerkesztő

A férfiaknak még a válság is jobb
Munk Veronika

2013. március 8., péntek 07:41
http://index.hu/gazdasag/2013/03/08/a_ferfiaknak_meg_a_gazdasagi_valsag_is_jobb/

HS1
Olvasó
HS1

 

Maestro
Szerkesztő

Hát igen! Mert amíg a női foglalkoztatottság soha nem volt ilyen magas (= gürcölhetnek három műszakban a csavargyárban), addig a sok munkanélküli férfi csak otthon héderel, nézi a meccset és semmi gondja a világra.

smirti
Olvasó
smirti

Megfogadtam, hogy más országban nem gyűlölök hazug közírót. Van elég otthon is. Munk Veronika ezért ússza meg. :)

Ami a tartalmat illeti: Amikor azt állítja, hogy a férfiak dominálta szektorok hamarabb lábalnak ki, “elegánsan elfelejti”, hogy ez azért van, mert a nők dominálta szektorokat szinte egyáltalán nem is érintette a visszaesés…

Eva
Olvasó
Eva

Van rengeteg fölöslege,értelmetlen világnap.Nemzetközi vámnap,alvás világnapja,meteorológiai világnap,rádióamatőr világnap stb.http://hu.wikipedia.org/wiki/Vil%C3%A1gnapok_%C3%A9s_nemzetk%C3%B6zi_akci%C3%B3napok_list%C3%A1ja   Érdekes,hogy titeket csak a nőnap zavar.De ez persze a világért sem nőgyűlölet csak antifeminizmus,igaz?

Maestro
Szerkesztő

Csak nem a Nőkertből látogattál át ide?
A szalmabábok csépelése mindenesetre nagyon jól megy :-)
Majd szólj, ha esetleg érdemben is lesz kedved vitázni.

HS1
Olvasó
HS1

Maestro
Szerkesztő

Addig is egy kis fogalommagyarázat:
“1. A feminizmus és a feministák nem azonosak a nőkkel. A két fogalom nem ugyanazt jelenti.
Azért nem, mert nem minden nő feminista, viszont léteznek férfi feministák is. Éppen ezért aki a feminizmust kritizálja, az nem a nőket kritizálja, és akinek baja van a feminizmussal, annak nem a nőkkel van baja. Vitákban gyakran előfordul, hogy egyes feministák szerint aki őket kritizálja az “nőgyűlölő”, de ennek annyi értelme sincs, mint azt mondani, hogy aki nem szeret hegeszteni az férfigyűlölő.”

Bővebben itt: Társadalmi célú közlemény (érdemes lenne elolvasnod).

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Miért lenne értelmetlen a meterológiai világnap ? A meterológusok hasznos tagjai a társadalomnak, amit a feministákról már nem lehet elmondani :(

Deansdale
Admin

Mondjuk a nők napja nem a feministák napja… Csak szeretnék elrabolni, ahogy a valentin napot is, meg úgy általában az egész életünket.

hgyi
Szerkesztő

Hát mi a macska? Nem véletlenül a nők szabad munkavállalásával és egyenjogúságával, munkásmozgalmista nőkkel van kapcsolatban?

Deansdale
Admin

Nem annyira a gyökereire értettem, inkább a megvalósítására. A nőket ünnepeljük, akik nem egyenlőek a feministákkal.

hgyi
Szerkesztő

Hát, pedig egy ünnepnek a gyökerei a fontosak.
Egyébként szerintem az is hülyeség, hogy ünnepeljük a nőket. Vagy a férfiakat. Mert nők vagyunk és férfiak. Így születtünk. Akkor már legyen ember nap is.

daphne
Olvasó
daphne

Már megint ugyanazt írjuk ;)

Naooo
Olvasó
Naooo

Engem zavar “A holokauszt nemzetközi világnapja” is.

Meg hát itt van “A faji megkülönböztetés elleni küzdelem világnapja”, amit csak úgy illenék megengedni, ha az esélyegyenlőség jegyében lenne “Világnap a faji megkülönböztetésért” is.

HS1
Olvasó
HS1

Fox
Újságíró

Eva, és te ünnepled a másik nem napját, vagy csak elvárod?

Mellesleg kurva gyengék a párhuzamaid. Ugyanis a vámnapon nincsen akkora, sőt semmiféle hajcihő, máma viszont már délelőttre tele lett a tököm a világhálót elárasztó pinkkel. Az infantilis női firkászok egész évben a férfiakat pocskondiázzák, cserébe a bókokat számon tartják. Melyik meteorológiai világnapon toltak az arcodba kinyalásra tartott seggeket?

HS1
Olvasó
HS1

Deansdale
Admin

“Melyik meteorológiai világnapon toltak az arcodba kinyalásra tartott seggeket?”

Ez kellően üt :)

Kodo
Újságíró
Kodo

Félig OFF

“Van rengeteg fölöslege,értelmetlen világnap.Nemzetközi vámnap,alvás világnapja,meteorológiai világnap,rádióamatőr világnap stb.”

Már régóta megfigyeltem hogy a feministák következetesen nem tesznek szóközöket az írásjelek után. Csak úgy egybefolyik a szöveg.
Vajon mi lehet az oka?
Megérne egy hozzáértő szakemberek általi kutatást, személyiség elemzést.

Maestro
Szerkesztő

A helyesírási hibák általában az olvasottság hiányát mutatják. Aki pedig nem elég széles látókörű, nem látja át a világ összefüggéseit, azt könnyebben megszédíti valamilyen ordas eszme.

Kodo
Újságíró
Kodo

Ez biztos hogy így van.
Mindenki követ el helyesírási hibát. Ki ilyet, ki olyat.
Ebben az az érdekes, hogy a feministáknak szinte tökéletesen azonosak a hibáik. Valamilyen személyiségjegynek lehet a járulékos tünete. Vagy valami szubkulturális izé lehet?

HS1
Olvasó
HS1

 

Fox
Újságíró

Magamtól idézek, saját megállapítás: “a feministák nem csak csúnyák és buták, hanem gyakran írásképtelenek is”. Bár utóbbi kettő persze összefügg.

Animebj
Olvasó
Animebj

Világnapok tömkelege van, pedig egy is elég lenne; a bölcsesség világnapja, ami arra utalna, hogy az egész emberi civilizáció az által elkövetett összes hibából, tévedésből és bűnből egyetemesen tanuljon, legyen az ipari katasztrófa, környezetszennyezés vagy népirtás.

Amúgy hogyan ünneplik a “hontalan” állatok napját? A háziasított, de kóbor állatokra vonatkozik csak, vagy a vadon élőkre is? Egyáltalán; mi szükség van arra, hogy az ember a maga evolúciós érzelmi világát kiterjessze a nálánál primitívebbekre? Vajon ha több esze az jegesmedvének, ő is rendezne fókavadászat-ellenes világnapot? De teljesen mindegy is, hiszen olyan gyengekezű országok és szervezetek -mint az EU és az ENSZ- számára ezek valamiféle csekélyke civilizációs-hatalmi pótlékot is jelenthetnek, ha már nem rendelkeznek olyan gazdasági és katonai erővel, amit kiterjeszthetnek a világra.

the hermit
Olvasó

A  józan ész világnapjának bevezetését javaslom, abból nagy baj nem lehet. Az EU-s bürokratákra egász biztosan ráférne, mert egyre hülyébbek

Deansdale
Admin

“A  józan ész világnapjának bevezetését javaslom”

Szerintem vigyázz, mert ilyen radikális gyűlöletbeszéddel könnyen a börtönben találhatod magad :)

the hermit
Olvasó

Van, de azokat se tartjuk. Én spec nem tartom a nőnapot, férfinapot meg a névnapomat se, ez lenne a nőgyűlölet? Egyénként, ha már itt tartunk, tegnap megvilágosodtam: szar lehet nőnek lenni. Ennyi semmitmondó protokoll jókivánságot illedelmesen megköszönni kurva kellemetlen lehet… Az anyák napja, annak van értelme.

hgyi
Szerkesztő

:o))
Nálunk sincs névnapozás. Annak csak a keresztényeknél van jelentősége – vagyis volt.

Halottak napját sem ünneplek, szerintem március 15., augusztus 20. is elvesztették jelentőségüket. Mi húsvétot sem ülünk. A születésnapok és a karácsony épp elegendő. :o)

Szerintem az anyák napjának sincs. Aki kitalálta, vissza is akarta vonatni, mert rájött, hogy nem más, mint a virág- és ajándékárusok nagy napja. Persze, kedves dolog volt tőle, hogy a magánéletét közéletesíteni akarta, s ezért évekig harcolt, csak azt nem gondolta végig, mivel jár az egész hajcihő.
Képzeld, milyen pocsékul érzik magukat azok az emberek anyák napján, akikkel rosszul bánt az anyjuk, vagy akiket eldobtak maguktól az édesanyák és intézetben nevelkedtek. Gyerekként mégrosszabb lehet – nincs anyukája, akit ünnepelhet.
Vagy azok az anyák, akiket megtagadott a gyermekük. Vagy azok, akik egész életükben utálták egymást – szerintem anyák napján sem fognak 1 percre egymás nyakába borulni.

the hermit
Olvasó

arra gondoltam, ha hálás vagy az anyádnak hogy felnevelt, akkor azt kimutathatod anyák napján, de persze bármikor máskor is. Akit ez nem érint, az ne vegyen tudomást róla, és kész.

smirti
Olvasó
smirti

Ez bármelyik “napra” vonatkozhat.

Probus
Olvasó
Probus

Milyen szörnyű lehet magas férfiakat mutogató reklámokat nézni annak aki alacsony. Milyen érzés lehet kiskutyás reklámokat nézni, akit megharapott egy kutya. Milyen lehet cipőbolt előtt elmenni egy féllábúnak? Milyen lehet zenekari próbát látni a tévében a süketnek? Fiatal lányt nézni a banyának? Minden sért valakit…

Maestro
Szerkesztő

Épp tegnap beszélgettem a háziúrral és csak nézett, mikor mondtam neki, hogy ugye nőnap van. Mert hogy itt (Anglia) most vasárnap Mother’s Day van, nem arra gondoltam-e talán. A BBC-n egy hete csak a nők helyzetéről szóló műsorok mennek, de annyira a nőnap sem nemzetközi, az átlagemberek nem is tudnak róla, inkább Anyák Napját ünnepelnek.

Clement
Olvasó
Clement

hallott már a Gyümölcsoltó Boldogasszony Napjáról? Ja nem, mert maga is egy globalista harcos “dolgozó”(értsd a férfiakat szándékosan provokáló) nő, aki tudja a tutit… Na bár én nem vagyok katolikus, mégis csak ezt ünneplem, mert ez a MAGYAR NŐ NAPJA, amikor a nő még nagyobb tiszteletet és elismerést kap, mint ezen a feminista ünnepen.

http://szebbjovo.hu/node/7249

 

Deansdale
Admin

A nőnappal nincs itt senkinek semmi baja. Legalábbis én nem tudok róla. Amivel baj van, az a hazug aktuálpolitikai célokra való felhasználása.

daphne
Olvasó
daphne

De, a nőnappal van baj.

“A nemzetközi nőnap létrehozói szerint az egyszerű, de mégis történelmet alakító nők napja, ami a nők évszázados küzdelmét eleveníti fel, melyet az egyenlő jogokért és lehetőségekért vívtak.”

“A nőnap eredetileg a mai virágos, kedveskedős megemlékezéssel szemben munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap volt.” (Wikipédiából)

Vagy szerinted mi a nőnap, miért nincs vele baj?

Deansdale
Admin

Az, hogy személyesen ki mit lát bele, az egyéni kérdés. Amúgy tök érdekes, hogy itt akik a leghangosabban ellenzik azok pont nők :) Biztos ez is a nőgyűlölet valami kifacsarodott formája.

Szerintem azért nincs vele baj, mert mi a túróért ne ünnepelhetné a nőket akinek ehhez van kedve? Ahogy a meteorológusokat is. Amíg a politikai mocskot nem keverjük bele addig lehet ez egy normális dolog. Mindenesetre szerintem a férfijogi mozgalomnak semmi baja egy olyan jelenséggel, mint a nőnap. Ahogy mondtam: a gond a politikával van.

daphne
Olvasó
daphne

Csak hülyeségnek tartom, hogy azért ünnepelnek, mert nő vagyok. Az, hogy valaki történetesen nő, még semmi pozitívat nem jelent önmagában. Egyszerűen kínosan érzem magam ettől, mert nem vonhatom ki magam alóla. Azt írod, miért ne ünnepelhetné meg az, akinek ehhez van kedve, és ez rendben is van, de olyannal ünnepelje, aki szeretné, hogy a női mivoltát megünnepeljék :) Azért nem ez életem problémája, csak most éppen aktuális.

Toplak Zoltán
Újságíró

Én ilyenkor azt ünneplem igazán, amit a női nem hozzáad a világhoz számomra: szépség, kedvesség, gondoskodás, erotika.

smirti
Olvasó
smirti

Minden ilyen nap hülyeség.

Van érdemi véleményed is?

Kodo
Újságíró
Kodo

Az EU jövő kedden szavaz a pornó teljes betiltásáról

http://huffnagel.blog.hu/2013/03/07/az_eu_jovo_kedden_szavaz_a_porno_teljes_betiltasarol?

 

Maestro
Szerkesztő

Ha így folytatják, hamarosan az EU betiltásáról lesz szavazás :-)

HS1
Olvasó
HS1

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Egyre pofátlanabb ez az EU banda. Állítolag ők a nagy liberálisok, mégis egyre több mindent akarnak betiltani, cenzúrázni, büntetni. A szólásszabadság náluk ex maóistáknál csak a kereszténység, nemzet, fehér emberek, férfiak szabad gyalázását jelenti. Valamint az olyan rendszerbarát lázadók szponzorálását mint: anarchisták, punkok, hippik, feministák.

Animebj
Olvasó
Animebj

Épp én is ezt a hírt akartam linkelni. Ezek után ne csodálkozzanak azon, hogy az EU-t egy szinten emlegetik a Szovjetunióval, ideológiáját pedig a kommunizmuséval. Nagyon nehéz ilyen cikket elolvasva a brüsszeliek aggodalmát komolyan venni a magyarországi sajtószabadság helyzetéről, hiszen pontosan ők akarnak minden tagállamra kiterjedő módon cenzúrázni olyan rágógumiként össze-vissza rágcsálható fogalmakat használva fel, mint a nemek közötti egyenlőség vagy a szexizmus visszaszorítása. Nem, aki erre azt válaszolja, hogy aki ellene van, az pusztán magányos, szexéhes perverz, nagyon téved; ha most nem állunk ki a szólásszabadság ezen közönséges, de privát formájáért, ne legyünk meglepve, hogy a politikai korrektség és egyéb, a XXI. századi nyugati világ kártékony vívmányai végül mindent és mindenkit a Nagy Testvér karmai közé vett majd!

Utószerk: Angela Merkel német kancellár-asszony se képes már objektíven, józanul kezelni az EU válságát.

Toplak Zoltán
Újságíró

Miattam betilthatnák… Menne mondjuk fű alatt.