0 megosztás

Szabadvers a trollok lélektanáról

Ez a cikk nem valami világmegváltó nagyregény lesz, csak amolyan filozofálgatás az elmúlt hétvége eseményeinek kapcsán. A napokban ugyanis “komoly támadásnak” voltunk kitéve másfél troll jóvoltából, akik magukévá tették a nyilvános csetünket. És hát mit tud csinálni az ember egy olyan trollal, aki több napon  keresztül hosszú órákat (nemritkán 8-10-et) szán arra, hogy az érvpótló feminista megszégyenítő kísérletek különböző változatait írja újra meg újra a csetre? Megtudhattuk tőlük, hogy itt mindenki megkeseredett lúzer aki a szülei pincéjében lakik. Óránként elhangzott, hogy itt senkinek nincs nője, és mindenki csak a saját keserű tapasztalatairól mantrázik.

Általában nem szokásom cáfolni a trollok trollságait, mert úgysem vezet sehová. Akinek az a vitakultúra, hogy megakadt lemezként ismételgeti a hülye vádjait napokon keresztül, annak édesmindegy, hogy mi a valóság. Lehetek én a való életben Ellen Degeneres is, akkor is az lesz a szöveg, hogy nőzni képtelen és besavanyodott negyvenes fószer vagyok. És hát számoljuk össze, hogy közülünk hányan járnak át a nőkertbe azért, hogy naphosszat azzal bombázzuk őket, hogy szőröslábú b*szatlan leszbikusok? Mert ez lenne az a szint, amit trolljaink hoztak.

Most részben mégis felvenném a kesztyűt, mert a megszokott troll szövegen felül volt valami igazán meghökkentő, ami  reagálást érdemel: a saját tapasztalatokról mantrázás. Először nem is tudtam hova tenni, annyira értelmetlen vád, és még most is úgy érzem, a kiagyalója valamiféle tükörországból érkezett hozzánk, ahol mindent fordítva lát. Itt ugyanis a cikkek fele kifejezetten nemzetközi, illetve politikai jellegű, ami marhanehezen lehetne személyes tapasztalat. Bármennyire is szeretném hétről hétre más országokból küldeni a tudósításokat, egyelőre nem jártam sem Svédországban, sem az USA-ban. És a 6-8 további országban sem, amiket a cikkekben említettünk. A többi írás elsősorban a feminista sajtójelenlét kritikája, weblapok és újságcikkek elemzése, amivel hétről hétre bombázzák a társadalmat. A femenről vagy a pussy riot-ról írt cikk “személyes tapasztalat”? Vagy a parlamenti baklövések elemzése lenne az?

Eh.

Mit lehet kezdeni egy olyan trollal, aki egyszerűen csak hazudik – de azt következetesen, rezzenéstelenül, megállás nélkül? Ráadásul ha kidobjuk az ajtón visszamászik az ablakon. Szinte már irigylem tőlük azt a mentális felkészültséget, ami ehhez a fajta állóháborúhoz szükségeltetik. Az én képességeim nem elégségesek egy szekérderék hazugság végtelenségig való ismételgetéséhez. Még az igazságot is csak véges számú iterációban tudom elmondani, mielőtt belefáradok a meddő vitába…

Viszont így most már nincs nyilvános csetünk – tegnaptól csak regisztrált tagok használhatják. Arra rájöttek a trollok is, hogy IP-t változtatni egyszerű, de újra meg újra regisztrálni már sokkal fárasztóbb. Legalábbis nekem csak egy gombnyomás a trollmentesítés, nekik viszont kész macera visszajönni. De attól tartok ez nem akadályozza meg őket a további rombolásban, előbb-utóbb bele fogják ölni a szükséges erőt és fáradságot a visszatérésbe, és a következő szintre emelt szájhabzásba.

Egy dolog miatt szaladgál a gerincem mentén néhány jeges medvekarom érzete: lehet, hogy ők ezt komolyan gondolják? Lehet, hogy a tükörvilágukban ők tényleg valami “hősök”, akik most aztán jól megmutatták a gonosz patriarcháknak, hogy ki az úr a házban neten? Lehet, hogy nekik tényleg az a logikus érvelés, hogy “ezen röhögtem”, vagy hogy “biztos nincs nőtök” – szemben a többoldalas elemzésekkel, amik csak “nőellenes nyafogások”? Ember nem süllyedhet ennyire mélyre… Vagy igen?

Eh.

Inkább nem akarom tudni.

Mindenesetre megint eszembe jutott, amit már régebben is írtam: nem volt szerencsés a feministákat kipécézni ellenfélnek, mert szinte lehetetlen olyat találni közülük, akivel értelmesen lehetne vitázni. Kész csoda lenne egy olyan feminista, aki csak azt vitatja, amit állítunk, és nem azt, amit belénk képzel. Üdítő újdonság lenne egy olyan feminista, aki érvekkel és adatokkal vitázik, nem pedig pöcsméretre vonatkozó vádakkal. De legfőképpen olyan feministára lennék kíváncsi, aki a tévedéseit beismeri, és nem szajkózza a százszor cáfolt hazugságokat reggeltől estig.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


100
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
12 Egyéni hozzászólás
88 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
20 Hozzászólások szerzői
NaoooAdolfo WeiningerPash CutterSuum cuiqueKővári Dániel Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
hgyi
Szerkesztő

Hogy én ebből kimaradtam!! Basszus! :o))))
És emlékszel arra, amikor a chaten azért fikáztak minket, hogy itt mindenki azzal dicsekszik, hogy mennyit keres? Aztán rájöttem – amikor olyan gépről léptem be, ahol nincsenek tiltva a reklámok -, hogy egy “szponzorált tartalomról” van szó…
A mái napig nem tudom eldönteni, hogy komolyan gondolták, vagy csak viccolgattak… (Mindkettőnek siralmas.)

Belleville
Újságíró

közeledik a húsvét a nyuszi akció mintájára kéne egy troll akciót csinálnunk. fogadjanak örökbe egy-egy a férfihang oldalára tévedt trollt, és neveljék fel jelszóval :)

Alter Ego
Szerkesztő

No, ebből én is kimaradtam, ami tulajdonképpen ezer szerencsém. Borzasztóan elkeserítő és demoralizáló, hogy az efféle érvtelen, fanatikus trollok tulajdonképpen a mainstream feminizmus “gerincét” képezik. Ezért képtelenség “érvekkel és adatokkal vitázó feministával” találkozni, és helyette tényleg lényegében semmi más nincs, csak hadakozás a méretes, vagy méreten aluli pöccsel; a démonizált férfi ellenségképpel. Már régen úgy hiszem, hogy nincs értelme a párbeszédnek; nem velük, hanem legfeljebb róluk van értelme beszélni… A menthető épeszűek kedvéért…

Korhely
Újságíró

Sajnálom, h. kihagytam! Annyi időm sem volt, h. Inaarának udvaroljak, pedig biztos le volt lombozódva, ha megszólták, h. “nincs nője”, és a “pöcsmérete” miatt is rápirítottak! :) Szegénykém… Legközelebb majd lovagiasabb leszek, nem hagylak magadra a szégyenben. :)

Viszont, ezeket nem törölni, hanem gyűjteni kellene vhol -nem? Technikailag kivitelezhető egy “Feminista hang” rovat, ahova át lehetne irányítani ezeknek az észlényeknek a gyöngyszemeit?

A leghitelesebb, ha maguk mutatják be magukat.

Inaara
Olvasó
Inaara

:)

“Annyi időm sem volt, h. Inaarának udvaroljak…”   Korhely, miért kell, hogy leírjam a nyilvánvalót: ha egy férfi ilyesmit mond egy nőnek, az csak kifogás… Arra van időtök, amire akarjátok, hogy legyen. Úgyhogy hiába is mentegetőzöl, ez nem a lovag Korhely…  :)

“biztos le volt lombozódva, ha megszólták,nincs nője”, és a “pöcsmérete” miatt is rápirítottak! :)”

Szó, ami szó, majd’ elsüllyedtem szégyenemben…Tényleg nincs nőm, sosem volt és úgy néz ki, nem is lesz.  Az említett méret pedig esetemben nem is mérhető…  :D

Korhely
Újságíró

“Tényleg nincs nőm, sosem volt és úgy néz ki, nem is lesz.  Az említett méret pedig esetemben nem is mérhető… ”

 

Am. nem is tudod, mennyit vesztettél vele! :D

Maestro
Szerkesztő

“Viszont, ezeket nem törölni, hanem gyűjteni kellene vhol -nem? Technikailag kivitelezhető egy “Feminista hang” rovat, ahova át lehetne irányítani ezeknek az észlényeknek a gyöngyszemeit? A leghitelesebb, ha maguk mutatják be magukat.”

Én mindig is mondtam, hogy a feministákat csak beszéltetni kell… Hozzászólások kommentjei esetén e célra készítettük a Trolltartót, de sajnos csetes verziójáról nem tudok.

the hermit
Olvasó

Viszont, ezeket nem törölni, hanem gyűjteni kellene vhol -nem? Technikailag kivitelezhető egy “Feminista hang” rovat, ahova át lehetne irányítani ezeknek az észlényeknek a gyöngyszemeit?

így van, én se tudok erről az egészről semmit, pedig szívesen elolvasnám :D Szórakoztató tud lenni, mikor a feminyomik égetik magukat

mdmselle
Újságíró

Őszintén szólva én végig meg voltam győződve arról a fent említett másfél chates trollról, hogy férfiak.

(Egyébként szerintem Feminista-hang rovatnak ott áll készen az egész Nőkert. Tegnap beleolvasgattam ott a kommentekbe, és úgy felhúztam magam, hogy alig bírtam elaludni.)

Maestro
Szerkesztő

Férfi is lehet feminista, végül is…
A Nőkert, mint a Férfihang kihelyezett Trolltartója? Végül is, akár be is linkelhetnénk :-)
De soha ne idegeskedj az ottani kommenteken, egyszerűen csak képzeld el, mit írnának neki itt a hozzáértők. Ott csak azért hajtogathatják a magukét, mert nem tűrik a vitát (‘kötekedés’ indokkal azonnal törlik). Igazi vitában egy percig sem állnának meg.

mdmselle
Újságíró

Tudom én, hogy nem kéne, de én eddig veletek ellentétben talán csak egyszer jártam ott, és még nem vagyok olyan edzett, mint ti :-)) A hozzászólást meg sem merném kockáztatni, mert mondjuk nekem se jutottak eszembe épkézláb érvek, csak csöndben ribancoztam itt magamban. Viszont nagyon meglepődtem, hogy mennyivel több fröcsögő gyűlölet van bennük egyrészt a férfiak, másrészt a velük egyet nem értő nők iránt, mint legutóbb.

Belleville
Újságíró

ne mond, hogy nem ijesztett meg az a kígyós logójuk, olyan mintha egy ókori áldozatot bemutató szekta szenthelyére lépnél be :)

mdmselle
Újságíró

jéé, eddig észre se vettem a kígyót! ez sok mindent megmagyaráz…

Belleville
Újságíró

de még a legjobbat nem láttad :) van férfi rovatuk is a férfiakért

http://nokert.hu/index.php/ferfiakerthu

 

Maestro
Szerkesztő
mdmselle
Újságíró

:-DDD sírvaröhögős

Maestro
Szerkesztő

Mert nem veszed kellően komolyan ezt a témát, ejnye…
Holott az általam ajánlott oldalon csupa színvonalas cikk sorakozik, rögtön kezdetnek például Bárány (-bőrbebújt farkas?) Dániel írása, aki privilegizált helyzete ellenére szót emel az elnyomott farkasokért, cikkfordítás “Nem a farkasizmus árt a bárányoknak” címmel, igen tanulságos; de megtudhatjuk azt is, hogy az igazi bárány profarkasista, és persze a feledhetetlen ‘Nem vagyunk báránygyűlölők, hányszor mondjam még?’ c. cikk is tartalmas olvasmány, a szakácskönyv rovatban báránybecsinált főkertésznő módra (na ugye, hogy szeretik a bárányokat?), és amúgy is, ők csak a bárányok javát akarják. Sőt, javait.

Bazinga
Újságíró

Sziasztok, szeretném leírni egy tapasztalatomat, amit tegnap szereztem a gyakorikérdéseken (láttam valaki említette, na nekem van róla bőven tapasztalatom).  Ha valaki nem ismerné, kérdések és válaszok, válaszokat “hasznosság” szerint pontozzák az emberek. Családi kapcsolatok rovat kérdése: mivel büntetnéd a házasságtörőt/megcsaló félt? Záporoztak is az ostobábbnál ostobább válaszok, természetesen női részről,mert ugye senkinek sem jutott eszébe a női megcsalás, mindenki a férfi megcsalásra gondolt egyből. Börtönbüntetés,pénzbírság, sőt még a házasság alatt szerzett közös vagyont is szegény feleség kapná meg, ha a férj megcsalná. És akkor jött egy elmebeteg nő, aki szerint ilyenkor a férfiaknak, na szó szuerint idézem : “Mondjuk ha a pasi félrekettyint, minden egyes alaklom után -1cm a himbi-libijéből levágásra kerülne…
Szerintem egyből az összes pasira rájönne az őszinteségi roham és hamarabb mondanák meg, hogy tegyünk a kapcsolat végére pontot… Ja és mindezt a híradóba is leadhatnák, hogy x.y most esett át az érzéstelenítés nélküli beavatkozáson (mutatnák a kis fejecskéjét) csak azért hogy elrettentő példa legyen a többi hím számára…  Erre jön a kérdező reakciója, hogy na végre már egy normális válasz, díjazza a fantáztiáját (!!) Úristen mondom, írtam is, hogy ti elmebeteg nők vagytok, kaszaboljátok csak szét egymás p.náját. Persze a közönség (akik főleg nőkből állnak) az én válaszomat és a többit is lepontozták, úgy 20-30 százalékra, de az elmebeteg nő válaszát 90 százalékra felvitték…….

És amilyen reakciót szült az én válaszom (mármint hogy szerintem elmebetegek) figyelem csak erős idegzetűeknek, mert ez a hölgyemény sem semmi:

Kedves 41-es! Szerintem te pasi vagy, és szerintem te állandóan csalod a párodat ezért borultál ki ezen.”

Másik, bocs hogy ilyen hosszú,utálok ennyit írni :) Kérdés: miért nézi meg a férjem más nők fenekét,mellét? Na mondom ez is egy tipikus téma,amin egyesek el tudnának élvezni a sárdobálástól, természetesen a női válaszokon nem lepődtem meg, csak a szokásos, mert bunkók a férfiak,mert gerinctelenek stb.. Viszont jött egy érdekes nőci és tudjátok mit írt? Azért nézi meg,mert minden férfi egy ösztönlény.  Persze ment a felpontozás, utánaírtam, hogy nem így van,a nőket is sokszor az ösztönök irányítják-le is pontoztak.  De akkor lássuk mit is irogált ez az elmebeteg:

Fáj az igazság, ugye?”

Ekkor jöttem a biológiával,evolúcióval és hasonló témákkal.

Ezt benézted drága, Biológiát tanulok a DE-n(végzek ebben az évben) :) Pontosan tudom,hogy működtök, mint az állatkák..és szépen fogalmaztam.”

Ekkor írtam olyat, hogy a természettudományos tárgyakat főként férfiak tanítják, nyílván te még a tanáraidnál is okosabb vagy, mert ők csak állatok.

Érdekes nálunk nők vannak többségben, mind diákok és mind tanárok tekintetében.
Egyébként nekem mindegy,hogy mit vergődsz itt össze, mindenki tudja,hogy csak az ösztönnel és az evolúcióval tudtok takarózni.. Mert kb. ott is maradtatok. A szakdolgozatom is erről szól, elküldjem neked?”

Kb itt véget is ért a vitánk, azt ugye mondanom se kell, hogy az ő válaszait inkább felfele, az enyémet lefele pontozták, na de érdekes reakciókat szült ám a mi kis vitánk figyeljetek,ezeket már nem én vagy ő, hanem mások írták:

“Az a biológus hölgy tuti, hogy örökké vénlány marad :D
Ilyen férfigyűlölő szerencsétlen kéne bárkinek is?”  Őt nulla százalékra lepontozták.

“Miért férfigyűlölő? Mert tudja az igazat?”

Hát  mit lehet az ilyenekre mondani?

Maestro
Szerkesztő

Na. Itt van, hogy csapódik le még egy értelmes(ebb) feminista gondolataiban is ez a történet (komment a Nőkertből):

“Írta: Xylan, március 19, 2013
Még mindig várom akár privátban, akár blogon (aviszont, főnix)- én főleg eszmecserét szeretnék. Megértem, ha az itteniek moderálnak, több példa volt már rá, hogy sok-száz hozzászóláson át elharapóztak az “off-ok” (én is bennevoltam, igen).
Jó lenne találni valamilyen “semleges” területet. Az itteni oldal szerkesztői már letisztázták, hogy nem szeretnének off/személyeskedő/provokatív hozzászólásokat (amit meg is értek). Az “ellenoldalon”, ahogy hallottam, addig van esélye maradni valakinek, míg esélyt látnak a megtérítésére. (De állítólag már a chat-et is moderálják, no, ilyet se hallottam még, kíváncsi lennék, mi hangozhatott el pontosan ott- valami nagyon fején találhatta a szöget, nem túl sokat olvasgatok arrafelé, de ez még engem is érdekelne).”

danibusz
Olvasó

Főnix jelentkezik! (vagy főnix2-3, akárhány, de már kezdem unni az újból jelentkezést)

Amúgy én is csak Xylan miatt merek felmenni az oldalra.
Azt is kimoderálták, hogy a hétköznapokban is kéne az emberekkel beszélni, nem pedig csak rendezvényeken szavalni. Úgy látszik jó hasonlat az elefántcsont torony….

Maestro
Szerkesztő

Már régóta csodálom a kitartásodat, ahogy próbálsz beszélgetést kezdeményezni a feministákkal, de ahogy nyilván láttad, a Nőkertben csak egyetérteni lehet, a vitát hamar ‘kötözködés’-nek minősítik és azonnal törlik is. Itt hiába lehetne szabadon vitázni, valamiért nem tolonganak a feministák, csak a cseten trollkodni van erejük, a korrekt vita már nem az ő asztaluk. De ha tudsz üzenni Xylannak, a fórumunkon ill. a kommentekben itt megbeszélheti velünk mindazt, amit a Nőkertben nem tehet meg.

NeoSamurai
Olvasó
NeoSamurai

Szia, Deansdale,

régóta figyelem a férfihangot, azon is belül elsősorban a te írásaidat, és azért nem szólaltam meg eddig, mert olyan szépen, aprólékosan vesézitek ki a valóban lényegi problémákat elejétől a végéig, hogy ahhoz általában nem nagyon van mit hozzátenni. Most ezt a hallgatást megtöröm ezzel a kis hozzászólással: egyfelől a tükörországra reagálnék, másfelől pedig  a a cikked végén felvetett (költői) kérdésedre kísérelnék meg választ adni. (Nem feltétlen ebben a sorrendben.)

Sok nőnél tapasztaltam, hogy kiépítettek maguknak egy fordított logikájú, fiktív univerzumot: a való élet túl rideg, ezért elrugaszkodva tőle valahol benn a fejemben/lelkemben megteremtek magamnak egy olyan nem létező világot, ahol én szép vagyok, okos, tehetséges, és természetesen mindenki engem csodál.
Mivel ez a kiindulási alap, amit igazságként, tényként kell kezelni, ezért minden más állítás, ami ettől eltérő eredményt mutat, értelemszerűen hamis.(És mindenki, aki ilyen állítást mond, az bánt engem, tehát ellenség, de ez most egy másik mellékszál.)
Ezzel egészen addig nincs gond, amíg ez a hamis rózsaszín világ nem kerül valamilyen fronton ütközésbe a valósággal. Általában az ilyen összeütközésekről megpróbálnak tudomást nem venni, viszont az összeütközés következményeit menthetetlenül megérzik, aminek következtében értetlenül és elkeseredve próbálják az eredmény miatt a világot – mi mást – hibáztatni.

Amikor ilyen általad leírt értelmetlen chat-háborúcskába keveredek egy ilyennel, azt szoktam mondani, hogy:
“Nézd, vitatkozhatunk arról, hogy hol vagy. Te mondhatod, hogy egy virágos réten szaladgálsz rózsaszín pónik és szivárványos pillangók közt, én meg hiába mondom, hogy valójában egy robogó vonaton vagy, aminek épp az ablakán hajolsz ki. Mivel ezek csak szavak, puszta tagadással patthelyzetet csinálhatsz a vitából. És ez egészen addig meddő szócséplés marad, amíg fel nem tűnik a távolban a vonatsínek mellett közeledő villanyoszlop.”

Ilyen pl az, amikor 80 kilós nők definiálják át az emberi testalkatot leíró szavakat a saját javukra, és így lesz a normális nőből csontkollekció, a dagadtból nőiesen gömbölyded, a dagadt szó meg megy a kukába.Ebben a példában az álomviláguk arról szól, hogy dagadt nők a szépek, a normális nők szánalmasan néz ki, a villanyoszlop pedig abban manifesztálódik, hogy ezek az érthetetlen férfiak juszt sem állnak szóba velük annak ellenére, hogy milyen gyönyörűen nőiesek az új nézeteik szerint.

Visszakanyarodva a vita részhez:
az érvelési rendszerük nyilván nem alapulhat tényeken és logikán, hiszen akkor fél perc alatt összeomlana a világképük. Viszont nem is hiányolják ezeket az elemeket a vitából. Számukra az érvelés (mint oly sok minden) pusztán külsőség: a logika az amolyan okoskodás,  ami kábé abból áll, hogy mindig mondok valamit, amiben benne van az, hogy “ebből következik”, és nem szabad hagyni, hogy a másiké legyen az utolsó szó.
De hát valamit mondani kell, ugye, na de tudásbázis, fantázia és kreativitás híjján ugyan mit?
Nyilván a legegyszerűbb eszközhöz nyúlnak – az utánzáshoz. Mit mondott? Ismételjük meg fordítva, és akkor 1:1.
(Számtalan vicc keringett a neten, ami a nőkről szólt, ezeket is elég egyszerű algoritmussal fordították meg: kicserélték a nő és a férfi szavakat, aminek kapcsán a viccek túlnyomó többsége értelmét vesztette, mert (mivel ugye erősen különbözik a két nem) ami az egyik irányba találó volt, az a másikba nem.)

Véleményem szerint ilyen esetekben nem hisznek igazán az igazukban, de ha feladnák a harcot, akkor a számukra a legfontosabb dolgokat, az illúzióikat és az önbizalmukat vesztenék el, ezért inkább mennek bármilyen irányba bárhogy, csak a gyors és biztos játszmavesztésbe nem.
Az, hogy erre a legcélszerűbb utat abban látják, hogy befogott füllel és csukott szemmel folyamatosan a saját eszement dolgaikat ismételgetik, mindent elmond róluk.
Talán azért csinálják, mert abban reménykednek, hogy ha eleget mondják, maguk is elhiszik.

Na abbahagyom, mert én se olvasnék el szívesen még feleennyit se.

hgyi
Szerkesztő

:o)))
Akkor két részletben olvasom el. :o)

the hermit
Olvasó

“De hát maga csak ellenkezik!”

“Nem…”

:D

Borisz
Újságíró

“a logika az amolyan okoskodás,  ami kábé abból áll, hogy mindig mondok valamit, amiben benne van az, hogy “ebből következik”, és nem szabad hagyni, hogy a másiké legyen az utolsó szó.”

:) :) :)

Igzektli.

Hozzátenném: egy nőnél az, hogy hogyan fog érvelni, nagyon függ attól is, hogy szimpatikus vagy-e neki, valamint hogy hol vagytok éppen, milyen ruhában van, vagy hogy rajtatok kívül ki figyeli még a dialógust. A vita eredménye ugyanis érdektelen, a folyamata számít. Ha pl hangosan beszélsz, eleve nincs igazad, és nagyon fontos a testbeszéd, például merre néz a tenyered, mert felfelé fordított tenyérrel a derékszögű háromszög átfogója például sokkal pontosabban megegyezik a befogók négyzetösszegének a gyökével. Eleve nem lehet komolyan vitatkozni valakivel, akin hülyén áll a nadrág, mert annak hogy is lenne igaza, és eleve ha valaki pattanásos, akkor az érvei nevetségesek.

Aki igényesebben néz ki, és intellektuálisabban hangsúlyoz, annak van igaza. Mindig.

A vita érzelmi folyamat. Hamarosan megtanuljátok majd, egyébként nem ártana már erre is egy törvény, hogy érezzétek a helyeteket, kispöcsű soviniszta banda.

Maestro
Szerkesztő

A fanatikusok nem értik sem a logikát, sem a humort. A logikát még csak-csak tudják imitálni gondosan kidolgozott csúsztatásokkal, de a humor hiánya mindig azonnal leleplezi őket.

Pash Cutter
Újságíró

Ez régi hozzászólás, de azért reagálok. Mert nekem egészen mások ezzel a tapasztalataim.

Van humoruk. De az alja, sötét, kocsmai prolihumor. Egy szintre hozható az Irigy Hónaljmirigy, a Sebestyén Balázs és az amerikai hülye vígjátékok humorvilágával. Pl. a férfi vitapartner szerszámán (“milyen pici van neki, hehehe!“) és nemi identitásán (“biztos megy a sexshop-ba síkosítót venni. a kis buzi“) való viccelődés. A humor minden esetben testi, még akkor is, ha nem az ellenfél megszégyenítésére törekszik.

Van humora a feministáknak, de mivel nincs kultúrájuk, ezért a humoruk egy kultúrember számára értékelhetetlen.

Alter Ego
Szerkesztő

Nem lep meg, hogy egyetértesz. NeoSamurai gondolatai olyanok, mintha a nőfejtő egyik cikkét olvasnám. :) Egyébként nem teleportálnál néha ide is az ottani írásokból? :)

mdmselle
Újságíró

Alter kommentje miatt rákerestem a Nőfejtő blogra, és az előbb elolvastam A Rideg Világ címűt, és remekül szórakoztam. Köszönöm @Borisz ezt a vidám reggelt :-)) Nehezemre esik beismerni, de tényleg ilyenek vagyunk mi nők, tökilyenek! Jó kis önismereti lecke volt, viccesen és kedvesen megírva :-) (Bár én nem hiszek a horoszkópban meg a pí vízben meg a harmadik szemben, de a tündérekben makacsul, és a dolgozószobám telistele van tarka hímzőfonalakkal, meg színes virágokkal, és a valóságnak egy talpalatnyi hely se jut benne :-D)

daphne
Olvasó
daphne

Ideje önvizsgálatot tartanom. Nem mondom, hogy nincs igaza sok helyen Borisznak, de az nem jutott eszembe, hogy kedvesen írna… nekem inkább bántóan hat. Főleg mert én nem hiszek semmilyen ezotériában, nincsenek hímzett terítők a lakásomban, és nagyon érdekel a valóság :) De biztos én vagyok sértődékeny.

Valahol azt olvastam, hogy a nők hajlamosabbak arra, hogy ahelyett, hogy maguk következtetnék ki a tényeket, előbb eldöntsék valakiről, hiteles ember-e, és utána viszont elhiggyenek mindent, amit mond.

mdmselle
Újságíró

Csak akkor bántó ha magadra veszed. Te nyilvánvalóan a kiegészítő részhez tartozol (“Olyan nőt is találunk, aki két lábbal a földön jár, és minden mögött a tényszerű válaszokat keresi. Vagy mert elég sok kijózanító tapasztalatban volt része, vagy mert így nevelték, vagy mert ilyennek született.”), és igazából én is. Az alkotókuckómon kívül ott a valóság, amivel muszáj foglalkoznom, és vizsgálnom, nem azért mert kényszerítenek rá, hanem mert nem dughatom a homokba a fejem, nekem is leerőltették a piros pirulát a torkomon, és már nem tudom felköhögni, és persze nem is akarom, de attól még utálom, mert az a világ is rossz, amit látunk, de a való világ még undorítóbb, tele felfoghatatlan gonoszsággal és hazugsághalmokkal, és belepusztulnék ha nem lenne egy menedékem, ahol egy kis időre kizárhatom a külvilágot. Én magamra ismertem a cikkben, 24 éves koromig minden szép volt és napsugaras, ahogy Borisz írta, mert elhittem amit tanítottak nekem egész életemben, és azt is amit látni engedett a média, aztán jött a trauma, aminek hatására minden hirtelen ólomszürke lett és baljós, a veszélyérzetem az egekbe szökött, semmiről nem tudtam, hogy igaz-e vagy sem, senkiről nem tudtam, hogy igazat beszél-e vagy sem, teljesen elvesztettem a lábam alól a talajt, rémálmaim voltak és teljesen kikészültem, és egyszerűen muszáj volt valamit visszacsempészni a régi életemből, valami vidámat és napsugarasat, hogy ne dilizzek be, úgyhogy a természethez fordultam, mert az állatok és a növények nem hazudnak, őszintén lehet őket szeretni, és van egy alkotókuckóm, ahol színek vannak, meg könyvek, meg kézimunka, és ezen kívül van a világ, ami borzalmas, és ahol persze én is élek, és keresem a tényszerű válaszokat, de ha eltelek vele, akkor eltöltök egy órát az álomvilágomban, és így kiegyensúlyozott tudok maradni, és megőrizni a jó kedélyemet. Nekem néha kellenek a tündérek :-)

daphne
Olvasó
daphne

A kiegészítő részt nem ő írta :) Nekem nem borzalmas a valóság, nekem a kék pirula volt rémálom. Például azt hittem, borzalmas elnyomás van, a férfiak dőzsölnek szegény nők javára, és ez biztosan így van, hiszen szörnyen érzem magam. Aztán rájöttem, hogy minden ember küzd valamivel, másnak sem könnyebb, a férfiaknak sem, viszont van egy csomó lehetőségem, hogy saját magamat megváltoztassam, a világ helyett.

mdmselle
Újságíró

A valóság alatt nem a feminizmus kontra antifeminizmust értettem, nekem szerencsére sose volt valóság a feministák valósága, mivel sohasem tapasztaltam, hogy elnyomnának a férfiak, vagy dőzsölnének a káromra, sőt mindig is sokkal korrektebbnek, és normálisabbnak tartottam őket, mint a nőket, főleg egy-egy vinnyogós hajtépést látva a társnőim között valami piti hülyeség miatt. Azt hittem, hogy aűha egy nőnek kellő önismerete és nőismerete van, akkor nem gondolhatja komolyan, hogy a nők szentek, a férfiak meg ördögök, bármit is állít a tévé. De a feminizmus csak egy a sok valóságnak álcázott hazugság között, és ha ezt éppen nem is (talán csak mert mázlim volt), a többit én is bevettem.

daphne
Olvasó
daphne

Értem, csak egy példát írtam. A többi témában sem érzem borzalmasabbnak a valóságot annál, amit el akarnak hitetni. De az is igaz, hogy közben rengeteg emberről fedeztem fel, hogy úgy gondolkodik, ahogy én, így nem éreztem magam soha egyedül.

Maestro
Szerkesztő

“Aztán rájöttem, hogy minden ember küzd valamivel, másnak sem könnyebb, a férfiaknak sem, viszont van egy csomó lehetőségem, hogy saját magamat megváltoztassam, a világ helyett.”

Itt a lényeg! A feminizmus tulajdonképpen egy végtelenül önző világszemlélet. Leragadnak a maguk bajánál, és totálisan érzéketlenek a másoké iránt. Minden ebből következik, az összes kettős mércés megnyilvánulásuk. Nők vesztik el a munkahelyeiket? Égig hallik az ajvékolás. Férfiak vesztik el (még nagyobb arányban) a munkahelyeiket? Hát így jártak, kit érdekel.

És még ez a gondolat jutott az eszembe: “Könnyebb a lábadat védeni egy szandállal, mint szőnyeggel borítani az egész földet.” /Anthony de Mello/

hgyi
Szerkesztő

van egy csomó lehetőségem, hogy saját magamat megváltoztassam, a világ helyett.
És ettől a világ is változik.

hgyi
Szerkesztő

van egy alkotókuckóm, ahol színek vannak, meg könyvek, meg kézimunka, és ezen kívül van a világ,”
Ezek is mind a “borzalmas” külvilág részei. :o)

Borisz
Újságíró

:) Nekem egyébként ezzel nincs bajom, sőt, szerintem nem találsz olyan férfit, aki ne szeretne elrugaszkodni a valóságtól. Hát én se vagyok ám igazi dzsedáj, de amikor fénykardozom, akkor hallani sem akarok erről :)

balin1
Újságíró

Isten az égben, én most nézem ezt a szánalmas marhaságot, ahol legalább két troll erölködik, a Parakovács, meg valaki nő a Puzsérral. Nem hogy oda volnék a Puzsértól, de ezért  az elvesztegetett időért kifejezetten sajnálom. Két ilyen senkiházi hülyének még köszönni sem igazán érdemes…  Tudja valaki ki ez a retrdált nőszemély?

http://www.youtube.com/watch?v=jYpKS5p1_4A

Borisz
Újságíró

Ehhez a “hülyézi, nem hülyézi” témához még egy fél szót hozzátennék – minthogy ugye rólam volt szó, hogy én hülyézem-e a nőket, és hát illetékesnek érzem magam abban a kérdésben, hogy én valamit csinálok-e :)

Daphne: szerintem te azt érzed bántónak, hogy a NF tipikus női hülyeségekkel foglalkozik. Pontosabban: olyasmikkel, amik a férfiak számára a nőben általában nem érthetők. Igen, ez így van – mert ez a lényege. Ettől még nem mondtam azt, hogy minden nő hülye, és azt sem, hogy a nagy többségük az. Hanem (és szerintem ezt kevered össze) azt mondom, hogy vannak tipikus hülyeségek, amiket mindig a nők csinálnak, és ők újra meg újra, és ettől mi a fejünket fogjuk, hogy úristen, mérvanez, hogylehet, segítség. NŐI HÜLYESÉGEK is lehetett volna a címe, vagy akár JELLEGZETES NŐI HÜLYESÉGEK – csakhogy akkor meg kimaradna egy fontos szemantikai elem: hogy tényleg szeretnénk titeket megérteni.

Hogy ez lehülyézés? Igen, amikor nem értünk valamit, akkor (mivel elég okosak vagyunk) azt gondoljuk arról, hogy nem a mi szellemi kvalitásaink hiányoznak hozzá, hanem az illető dolog egy úgynevezett hülyeség. Igen, amikor érthetetlen egy nő, akkor az első gondolatunk az, hogy “hát ez bolond”, és csak utána jön az, hogy “várjunk csak, mi oka lehet rá?”… Néha arra jutok, hogy semmi. Olyankor a végeredmény kb az, hogy “nos, ilyenek és kész”.

A lényeg két sorban:

1. Ahol hülyézést érzel, ott valójában értetlenkedés van. (Más kérdés, hogy többnyire jó okkal.)

2. A blog – nemes céllal – a nők érthetetlenségéről szól, azt boncolgatja. (A csodálatosságukról már van elég.)

 

Alter Ego
Szerkesztő

Egyébként mindkét nem követ ilyen-olyan egymás számára érthetetlen gondolkodási sablonokat. Ha ezeknek a sablonoknak a legrosszabbjai egyetlen személy attitűdjében halmozódnak fel, akkor kész is a másik nemet halálosan bosszantó nő avagy férfi. Az már egy külön kérdés, hogy ki mennyire érzi megtalálva magát az egyes allűrök boncolgatásakor. A tényt viszont sehogyan sem lehet letagadni; nők és a férfiak sokszor másféle logikával szemléljük a világot és gyakran az általad is fejtegetett módokon beszélünk el egymás mellett. Ami – valljuk be – néha eléggé fárasztó… Szerintem mindkét nem levonhat hasznos következtetéseket a Nőfejtő gondolataiból a kommunikációs szakadékok áthidalásához. És mivel szellemesen vagy hímsoviniszta, talán a nők egyik fele hajlandó is lesz megfontolni… a meglincselésedet. :D

daphne
Olvasó
daphne

Kedves Borisz, nagyra értékelem, hogy mint szerző, beálltál megmagyarázni, mit is akartál írni :) Mint már írtam, kénytelen vagyok beismerni, biztos bennem van a hiba, majd igyekszem odafigyelni.

Az jutott eszembe még erről, hogy vajon mit érezhet egy zebra, vagy pávián, amikor a természettudósok megpróbálják megfejteni, mit miért csinál. Biztos azt gondolja, ezek hülyék, hát én tudom, hogy mindent normálisan csinálok ;)

Suum cuique
Újságíró
Pash Cutter
Újságíró

Ezek az Ady-s kommentek…

“Köszönöm a szép sorokat! Megbuktatjuk ezt a mocskos Orbánt, nem hagyjuk, hogy ugart csináljon ebből az országból!”

“Jó ez, csak célt téveszt. Az Unió az ugar, nem Magyarország. Bedőlsz a balliberális kampánynak, pedig régebben voltak jó posztjaid.”

“Szép-szép. De az összefogásról kell most beszélni. Gyurcsány-Bajnai-Jávor-Mesterházy-Schmuck. Máshogy nem nyerünk. Aztán ráérünk esztétizálni. Tíz perc múlva a Klubrádión Kuncze. Mindenki hallgassa!”

Én behalok… :D

DumaRagu – TROLLOK A NETEN

http://www.youtube.com/watch?v=AArr8gObS3A