0 megosztás

Eldördült az első lövés?

Nem kizárt, hogy a hosszú évtizedek óta tartó feminista “nemek háborújának” egy komoly fordulópontjához érkeztünk. Na nem kell megijedni, a “lövést” csak átvitt értelemben említem: lehetséges, hogy a sokévnyi egyoldalú feminista mocskolódás után végre megjelennek az ideológiai harctéren a férfiak. Eddig a feministák nyitott kapukat döngettek, és üres lövészárkokba dobálták a – verbális, rosszabb esetben törvényi – gránátjaikat. A férfiak nem vettek részt ebben a harcban. Nem őrültek meg, hogy nők ellen harcoljanak! Tehát hagyták szépen óbégatni a propaganda-csoportokat, és minden holdkóros követelésre rábólintottak.

Persze voltak ennek a háborúnak áldozatai, csakhát nem elsősorban a felsőbb körökben. Dominique Strauss-Kahn kivételével talán nincs is igazán nagy név a feminizmus által meghurcoltak között. A kisemberekkel meg a kutya sem törődött – nesze neked patriarchátus, amiben “a férfiak összefognak”. A Thomas James Ball-oknak esélye sem volt védekezni a feminista hengerrel szemben, arról meg még csak nem is álmodhattak, hogy “visszalőjenek”.

De ez most megváltozott. Egész pontosan a mai napon – teljesen friss hírekről beszélek 2013. március 21-én.

A történet úgy kezdődött, hogy egy Pycon nevezetű IT fejlesztői konferencián egy programozó elsütött egy poént a haverjának. Szóviccet fordítani amúgyis szinte lehetetlen, és a körülmények sem teljesen ismertek, de nagyjából olyasmi volt, hogy “és bedugta a hatalmas csatlakozóját”. Még csak nem is volt benne csúnya szó, vagy alpári szexuális nyelvezet. Arról nem tudott a szerencsétlen, hogy az előttük levő széksorban egy retardált feminista ül, aki a két férfi egymás közötti viccelődését személyes sértésnek vette, és egyrészt bejelentette őket a konferencia szervezőinél, másrészt feltette a fotójukat a netre némi lejárató duma mellékelésével. Ennek hatására elefánt lett a bolhából, és az egyik viccelődő illetőt kirúgták az állásából. Igen, a három gyermekes apát azért kirúgták a munkahelyéről, mert vicceset mert mondani a haverjának, és volt olyan balszerencsés, hogy azt egy feminista is hallotta.

Ez egy orwelli rémálom kéremszépen.

És mindez a maga módján nem is meglepő – a nyugati világban egy ideje már így zajlanak a dolgok, még ha itt hazánkban nem is mindenki tud erről. Teljesen természetes, hogy ha egy feministának nem tetszik valami, akkor beindítja a fasiszta gépezetet és bárkit kicsinál. Tulajdonképpen kész iparág épült már erre, a Rebecca Watson-féle “liftbotrány” és az Anita Sarkeesian-féle játékipar-ellenes videósorozat a legjobb bizonyíték arra, hogy prímán lehet keresni egyes feministáknak azon, hogy a neten szellőztetik az illuzórikus szennyest. Kvázi abból élnek, hogy hergelik a trollokat és aztán TED-előadást tartanak arról, hogy milyen sanyarú sorsuk van ebben a rohadt patriarchátusban.

Szóval ott tartottunk, hogy szerencsétlen programozót kirúgták. Ujjongott is a feminista tábor, főhősnőnk – Adria Richards a becses neve – azt írta a twitterén, hogy Jeanne d’Arc-nak érzi magát. Még egy strigula a genderfasiszták noteszában, még egy ártatlan áldozat akit sikerült jól megszívatni.

Csakhogy ezúttal valaki felvette a kesztyűt. Ezúttal valaki nem hagyta annyiban a dolgot, és – azt mondhatnánk, a maga módján a történelemben először – eldördült egy válaszlövés. Azt innen meg nem mondhatom, hogy a programozónak volt széles baráti köre, vagy a trollbarlangként ismert 4chan fogadta a szárnyai alá, netán az IT-szakma ébredt rá arra, hogy bárkit kinyírhatnak közülük egy ilyen tetű váddal… Mindenestre a történet itt kezdett érdekes lenni. Adria Richards a SendGrid nevezetű online szolgáltató cég alkalmazásában állt, ami meglehetősen kellemetlenül érintette őt és a céget is, amint elkezdődtek a DDoS támadások. Talán nem volt jó ötlet pont az IT szakmát felbőszíteni, mert nekik van mivel visszalőni, ha egyszer nekidurálják magukat… A SendGrid honlapja azonnal elérhetetlenné vált, a szolgáltatásaik leálltak, egyes források szerint pedig az Anonymous megszerezte a vevőik névsorát, és elkezdték megkeresni (zaklatni?) őket a sztorival. Így ment ez órákon át, amíg egyszercsak a SendGrid megunta a helyzetet, és minden elérhető online fórumon – facebook, twitter, stb. – közzétette, hogy Adria Richards ki van rúgva. (És így talán már leállhatnának a támadások.)

Természetesen lehet, hogy nem lesz ebből semmi. A feministák visszatáncolhatnak kissé, vagy akár vérszemet is kaphatnak – eközben az ellentábor is megteheti, hogy alszik egyet az egészre és holnap már szenvtelenül nézi végig a következő ártatlan megszivatását. De az is lehet, hogy az “ellenállás” megmarad. Sőt, merjünk nagyot álmodni: talán fejlődni fog, növekedni, szervezetté és robosztussá válik. Lehet, hogy most elkezdődik a nemek tényleges háborúja, már ami a feminista baromságot illeti – lehetséges, hogy szemtanúi voltunk ahogyan az első férfi vette a fáradságot és kiment a csatatérre visszalőni. Végre valaki nem hagyta magát, és a precedens reméljük ragadós lesz.

Akit bővebben érdekel a sztori, az itt talál egy angol nyelvű összefoglalót. Magyar nyelven talán még várni kell egy keveset a tudósításokra, de annyi baj legyen.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


38
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
9 Egyéni hozzászólás
29 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
14 Hozzászólások szerzői
GaborZoliProbusDeansdalehgyi Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Maestro
Szerkesztő

Nem szeretném, ha ebből valaha is a ‘nemek háborúja’ lenne.

Az viszont nagyon is tetszik, hogy a normális emberek végre összefogtak a beteg lelkű, gyűlölködő feministák ellen!

Franciska
Olvasó
Franciska

Egyrészt a nő kiállhatatlan természetű, és szakmai munka helyett agresszíven politizál. Másrészt viszont az alaptalan vádaskodásért cserébe olyan beteges gyűlöletkampányt kapott az arcába (levágott fejű nőkről készült szadista képek, stb.) ami óhatatlanul szimpátiát ébresztett iránta. Mértéktartás és józanság nélkül nem nagyon lehet a feminizmus ellen fellépni.

Maestro
Szerkesztő

Azt hiszem, semmi olyat nem tettek ellene, amit feministák már rég meg nem tettek ártatlan férfiak ellen. Ő most a ‘bűntehén’ (hogy egy frappánsan gender-szempontú megközelítést alkalmazzak), aki magára veszi az összes feminista nővére jól megérdemelt büntetését is. De ettől még valóban igazad van, a túlreagálás mellé fordíthatja a nép rokonszenvét. Én mindig azt mondom, hogy a feministákat beszéltetni kell, nevetségessé tenni a saját hülyeségeikkel.
(Nahát, Franciska! Pár napja volt itt egy Ferenc is, rokonod netán? :-)

hgyi
Szerkesztő

Ő most a ‘bűntehén’ (hogy egy frappánsan gender-szempontú megközelítést alkalmazzak)
Nem jó elnevezés, mert a bak párja a suta, vagy – kecskéknél – az anya. :o) Tehát bűnbak – bűnsuta/bűnanya.

Naooo
Olvasó
Naooo

“gyűlöletkampányt kapott az arcába (levágott fejű nőkről készült szadista képek, stb.) ami óhatatlanul szimpátiát ébresztett iránta.”

Ha zsiványokat lógatnának fel a fákra, vagy tömeg-, meg sorozatgyilkosokat, biztos lennének félhülyék, akik megsajnálnák őket.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Adria Richards”

Szegénynek eléggé turmix feje van.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Ez a nő a pc szerint halmozottan kedvezményezett, nő és fekete. Ezt már csak úgy lehet fokozni, ha még leszbikus is.

Maestro
Szerkesztő

Nem kizárt az sem, de nem azért érdemelte meg, amit kapott, hanem mert patkány volt és ebbéli minőségében elvetette a sulykot.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Annyit akartam ezzel mondani, hogy ezért volt ilyen pofátlan. Mert megszokta, hogy mindg neki van igaza, csak azért mert állítólag ő a hátrányos helyzetű. Ezenkivül kiváltságok egész sorát élvezte, a fehérekkel és a férfiakkal szemben. Nem csodálkoznék ha munkáját is így szerezte volna, mert kell egy fekete nő a céghez, különben megbűnteti az állam a vállalatot.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Most teljesen eltérek a tárgytól. Nem tudom hogy HS1 végleg távozott vagy meggondolta magát. Amennyiben végleges a döntése sajnálom, mert sok kérdésben szimpatikus álláspontot képviselt. Azért még azt elmondanám ( nem rosszindulatból ) a végén súlyos hibát követett el, bizonyos dolgokat jobb nem elmondani nyilvánosan, ezeket jobb ha az ember csak a barátainak mondja el. A két hölgyben nem volt semmi rosszindulat, csak segíteni akartak, nem tudhatták milyen korábbi tapasztalatai voltak más nőkkel. Azért remélem egyszer szerencsével jár és talál egy normális nőt magának. Ne csak mindig olyanok járjanak jól akik nem érdemlik meg.

edie
Olvasó
edie

Na igen, a férfinak néha le kell eresztenie a gőzt azért amit a buta ösztönlényektől kap…

Mint mikor anno kollégám verte az asztalt “Hogy lehettek az elődeink ilyen hülyék, hogy hatalmat adtak a nőknek?”

Inaara
Olvasó
Inaara

Aurelius, örülök, hogy szóba hoztad HS 1-et. Teljesen egyetértek veled. Mint az egyik érintett hölgy,  az első döbbenet után kicsit gondolkoztam a dolgon, és arra jutottam, talán egy egészen picikét én is hibáztam: nem kellett volna “segíteni”…

Kényes helyzet: egy férfi kitárulkozik, a blog nyilvánossága elé tárja ismerkedési-párkapcsolati kudarcait. Meglepett, mert jól tudjuk, hogy a férfiak inkább kiállnak lecsillapítani egy szobányi ordibáló, követelőző ügyfelet, úszkálnának egy cápákkal teli medencében, vagy puszta kézzel megküzdenének egy medvével, minthogy felfedjék magukat ott, ahol a legsebezhetőbbek: a férfiúi önbecsülésükben, büszkeségükben és tekintélyükben.

Sokszor a legjobb barátok sem tudnak a sikertelenségeikről, nemhogy nők előtt hozakodjanak elő vele.

A hibát azzal követtem el, hogy mindezeket tudva mégis elkezdtem őt kicsit pozitívabbra hangolni. Az is lehet, hogy valamelyik mondatom nagyon talált, és hirtelen tudatosult benne, hogy egy nő “akarja neki megmagyarázni” mit kéne másként tennie, azaz biztos arra utalok, hogy nem tud bánni a nőkkel, ergo micsoda férfi is ő….nem tudom. Próbáltam némi humorral oldani, hogy nőként igyekszem megvilágítani: a témában írt hozzászólásai alapján szerintem mi lehet a sorozatos kudarc oka. Arra gondoltam, ha ennyire kitárulkozik, akkor talán nem bánja, ha leírjuk a véleményünket. Hiába vezérelt a legjobb szándék, nem lett volna szabad belemenni. Nem szokásom ezt tenni, most sem kellett volna.

Nincs kivétel. :/

HS 1, hátha olvasod: Aureliussal egyetemben én is sajnálnám, ha végleg eltűnnél.  :)

 

Toplak Zoltán
Újságíró

Inaara, ez egy nagyon szép hozzászólás volt. Köszönöm neked. :-)

Inaara
Olvasó
Inaara

Zoli, én köszönöm! Örülök, hogy előkerültél. :)

Bazinga
Újságíró

Szerintem nem lesz ebből semmi. Én is örülök ennek az egész visszavágásnak, teljesen természetes, hogy most érzelmileg kicsit megdobott mindenkit ez a hír, de nincs új a nap alatt, akiknek érdekükben áll a feminista verziós egyenjogúság fenntartása (amiről tudjuk, hogy valójában köze sincs az egyenjogúsághoz), azok nem fogják hagyni, hogy visszaüssön. Túl nagy gazdasági érdekek vannak e mögött, ez olyan kb mint hogy a bankrendszer sem fog összeomlani, mert egy vidéki kisvárosban pert nyernek egy pénzintézet ellen. Szép meg minden, de ne kövessük el legalább mi férfiak azt a hibát, hogy álomba ringatjuk magunkat és a valós helyzetet meg félretesszük.  A feminista gondolodásmód csak akkor fog eltűnni, ha már akkora károkat okoz a társadalomnak, hogy az végképp tönkremenjen és ha ez bekövetkezik,akkor is több generáció mire a társadalom feleszmél és kitalál egy újabb ideát. És ilyenkor sem fogja bevallani senki sem, se egy történetíró,senki hogy mi a valós oka a társadalom széthullásának (jó persze nem csak a feminizmus a hiba, van itt sok más is, de azért ez a társadalom alapműködésébe piszkál bele, így igen csak van változásokat idéz elő). Szóval én nem reménykedek, örülök és minden egyes pofonnál amit a feminizmus kap csak tapsolni tudok, de azért mi kis halak vagyunk ebben a rendszerben és amíg a nők és az általuk képviselt fogyasztói kultúra nem lesz vgeszteséges, addig mi hiába verjük a mellünket az igazsággal, semmit nem ér.

Probus
Olvasó
Probus
Maestro
Szerkesztő

Érdemes megnézni a videót is, eleinte nem tudnak mit kezdeni a betonkockás rézsűvel, csak őrjöngenek lent és fent a feministák, aztán végül megindulnak, mint a zombifilmekben, láthatóan nagyon felizgatta őket a látvány, a szőke csaj ahogy vagdalkozik felé a retiküllel, priceless :-)))

Probus
Olvasó
Probus

A szokásos. A nagy bomlasztó ám szépnek hazudott eszmék (liberalizmus, anarchizmus, kommunizmus, feminizmus stb.) képviselői a másságot és toleranciát hirdetik, de a legkisebb mértékű másságot sem bírják elviselni. :)

Maestro
Szerkesztő

Mert a toleranciát nem általánosan értik, hogy őket kellene tolerálni. Ahelyett, hogy elgondolkodnának rajta, vajon miért nem tolerálják őket az emberek…

Toplak Zoltán
Újságíró

Nem tudom, elég tisztességtelennek tűnt a visszavágás a femiknek. Ennyire esélytelen a jogrendszeren belül egy férfi ellenállás ma nyugaton?

Azért a ravaszságukat elismerem. És tetszik az életrevalóságuk. Örülök, hogy nem hagyták magukat. Csak ne váljon “minden, mindegy” – é a dolog. Az nem lenne jó. Amikor már nem számít az etika meg az erkölcs, bár pont HS1 – el beszéltünk róla, hogy szélsőséges helyzetekben megváltozhat, mi az erkölcsös. Egy SS tiszt hátba lövése, aki éppen egy zsidó menekülteket rejtő szoba ajtaja felé tart, lehet akár erkölcsi kötelesség is. Persze, aki mindent szélsőséges helyzetnek akar látni, az azért gáz.

Maestro
Szerkesztő

“Nem tudom, elég tisztességtelennek tűnt a visszavágás a femiknek. Ennyire esélytelen a jogrendszeren belül egy férfi ellenállás ma nyugaton?”
Szerinted?
A feministák olyanok, mint a kövér cigányasszony a youtube-os videón (http://www.youtube.com/watch?v=SCkp8CWboNE). Szidja a román rendőrt, aki inkább hátrál előle, belevág a szemüveges(!) fickó arcába, akinek aztán csak elfogy a türelme és visszavág, bezzeg akkor rögtön jön a sírás-rívás, és egy újabb példa a szegény elnyomott nőket sújtó férfierőszakra…

Inaara
Olvasó
Inaara

Korábban sosem vetemedtem ilyesmire, de épp a napokban olvastam bele néhány feminista “irodalomba” ( a nokert-ben is csak egyszer jártam,  miután itt a blogon annyiszor említettétek – kb. 3 percig tartott  az egész, de elég volt  – esküszöm, soha többé) :), köztük férfikutatásokba. Hát hogy is mondjam …

Néhány egészen hajmeresztő “olvasmányélmény”:

A feministákat maga a kifejezés is irritálja, mert pusztán ez a szó önmagában elhomályosítja azt a “nyilvánvaló tényt”, hogy az elnyomott férfiaknak (természetesen arról a néhány, szinte egy kézen megszámlálható férfiról van csak szó, mint pl. a kisemmizett, elvált apák) még mindig sokkal, de sokkal, mondhatni fényévekkel  jobb, mint az elnyomott nők hatalmas tömegének – hiszen tudjuk, hogy az igazi különbség a férfi-nő uralmi viszonyban, a redukcionista, esszencialista patriarchális elnyomásban van, mely a nőt áldozatként jeleníti meg (az ebből fakadó “borzalmakat” itt most nem is sorolom)…  :(  Tehát ne is foglalkozzunk velük, szóra sem érdemes…

Megtudtam, hogy a hagyományos maszkulinitás rossz (nem is lehet más, hiszen a hagyományos nőiséggel, nőiességgel  kéz a kézben jár), mert  rossz dolgok elkövetésére sarkall benneteket, mint pl. a nők teljes, minden téren való elnyomása, a környezet, nem is, inkább az egész Föld tönkretétele, egymással való versengés, a harmadik világ romba döntése, stb.

Nem érzitek magatokat  kényelmetlenül a hagyományos férfiasságtól? :)  Férfidilemma..? Szerepfeszültség…?

Hát persze, hogy a feministák erre is tudják a megoldást: szerintük a férfiak is elnyomottak saját szerepeik által, ezért fel kell szabadítani magatokat, a férfiasságot meg kell változtatni, s akkor nem kell a rátok erőltetett szerepnek megfelelni. Hatalmas teher ám  normális, férfias férfinak lenni – bizonyíték a homoszexuális férfi, aki a férfiasságnak való megfelelés kényszere elől menekül…

Elég is ennyi szörnyűség, lassan a fizikai rosszullét kerülget, kicsit rossz kedvem is lett. Mondhatnám, hogy ez egy vicc, de valahogy nincs kedvem nevetni rajta.

Szerintetek sokan vannak, akik ezeket és az ezekhez hasonló torz elmeszüleményeket elhiszik, komolyan gondolják és hirdetik (mert hogy pénzt is keres vele aki írja, na meg a prominenseik, az is tragédia)…?