don Fefinho
0 megosztás

És újra, és megint, és ezredszer is: csúsztatás és kivetítés közpénzen.

Nem tudom, idehaza övezi-e komolyabb figyelem azt a kampány-plakátsorozatot, ami véletlenül ütötte meg a szemem egy hazai, többnyire mémekkel, ócska poénokkal, egetrengető bölcsességként előadott evidenciákkal, valamint (főleg) női lelkisztriptízzel foglalatoskodó oldalon.

De miről is szól a kampány? A szóbeli agresszióról, amihez rögtön csatolják is szomorú, meggyötört, sebhelyes és felrepedt szájú nők arcát.

Ugye mondanom sem kell, hogy ez az egész így mit sugall? Azok a gaz szemét patriarchák, akik amúgy rutinszerűen és élvezettel verik a nőiket – hiszen csak ki kell lépni az utcára, vagy belépni egy irodába, tele minden feldagadt monoklikkal -, már egy felemelt hanggal, csúnya nézéssel vagy ajtócsapással is kimerítik a családon belüli erőszak tényállását.

Másra ugyanis nem tudok következtetni abból, hogy kizárólag összevert nők képével reklámozzák.

Arról az aprócska tényről pedig már ne is beszéljünk, hogy a verbális erőszak és zsarnokoskodó érzelmi manipuláció tipikus nagymesterei a nők, csak kérdezzen meg bárki egy nyugdíjas bácsikát mielőtt kirohan a fészerbe és benyakalja az összes szélvédőmosót vagy felköti magát a pajtában, de szingli anyuka egykéjeként például én is tudnék mit mesélni.

Az üzenet tiszta:
Ha vissza mersz szólni valamiért, vagy pusztán megemeled a hangod, az egyenértékű azzal, mintha elvernéd, és asszonyverőknek járó bánásmódot érdemelsz. Magyarul kuss a neved!

Színtiszta feminista kivetítésről és csúsztatásról van tehát szó ismét. És most következzenek a képek, a többit meg az olvasókra bízom.

 

 

Post Author: don Fefinho

don Fefinho
Jön sok ember és mind jobbat vár, És haragszik, mert csak engem talál. Az a hibám, hogy nem a Béla vagyok, És ezzel sok méregre adok jó okot.
f Facebook
0 megosztás


14
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
9 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
7 Hozzászólások szerzői
Alter EgoFrolich JanosVasgerincborostahgyi Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Maestro
Szerkesztő

Á, csak a szokásos hazugságcumani. Még véletlenül sincs a képek között síró kisgyermek, hajléktalan vagy öngyilkos férfi.

Most egy Absolute Truth nevű (nahát, hogy mik vannak!) kedves hozzászóló beírta nekik a következőt: “I don’t really understand, if we’re talking about verbal abuse then why are only women as victims on the pictures while they are rather doing on others than suffering this type of abuse…”, de hozzászólása még moderációra vár, szerintetek meg fog jelenni?

Amúgy meg, ha már muszáj felrepedt szájú nőket mutogatni, akkor már inkább ezt a képet javasolnám:

hgyi
Szerkesztő

Szerintem nem. De csak a nick miatt. :o)))

Egyébként meg micsoda dolog ilyen reklámot idetenni??!! :o)))
Most jól leordítom a frufrudat, aztán szórhatod a hamit a fejedre! :o)))))))
(De legalább valami nemfinom hamit szórj ám, mert vezeklés céljából kell szórnod, nem élvezetből!) :o)))

Maestro
Szerkesztő

Gondolod, hogy az Abszolút Igazság nick már nemzetközi feminista feketelistán van? =8-O
Ez pedig nem reklám volt kérlekszépen, hanem a nők elleni erőszak elleni tiltakozás elleni ellenérzések ellen tettem be…

hgyi
Szerkesztő

Pedig ez amolyan forintos “rázós” reklám. :o)))))

hgyi
Szerkesztő

Az első komment a miszéről:
Nőnemű kommentelő:
“Nélkülünk mégis meghalnátok, vagy mind b**ik lennétek! Bár ahogy elnézem mennyire nagy egyetértés van itt a ”kanok” között, szerintem már azok vagytok, mivel fröcsögtök a gyülölettől! Ennyi nőgyülölő f…t.egyrakáson!:/ Szeressétek egymást gyerekek, jobb lesz az nektek, vagy már jobb is..!! ;) Akinek nem inge..:) PEACE”

Szintén tőle:
“Mi közöd a kommentemhez? Te csak szeretnél ”nőből ” lenni…kis takony!!”

Szépen illik a férfiak verbális erőszakosságát illusztráló képsorok alá.

Belleville
Újságíró

a harmadik képen vámpír támadta meg azt a szegény teremtést? :D

Vasgerinc
Újságíró

Legalább élethűbb képeket csináltak volna.

Frolich Janos
Újságíró

Ezt láttátok már?

http://kivultagasabb.blog.hu/2013/10/26/mit_adnak_a_nok_szajaba

(Amikor én belefutottam, nekem aznapra már nem kellett kávé!)

Maestro
Szerkesztő
Alter Ego
Szerkesztő

Valószínűleg mindenki eltérő eredményre fog jutni. Nagyban függhet attól, hogy a Google-nek melyik szervere szolgál ki éppen és még az sem kizárt, hogy annak is szerepe van, hogy mire kerestél korábban. Szóval bármit a plakátra írhatott a készítője. :)

Én például ilyen szépségdíjas alkotásokat kaptam:
men should clean the house
men should be treated like dogs

Frolich Janos
Újságíró

Igen, továbbá aki egy kicsit is ismeri az internetet, az tudja, hogy attól, hogy valaki rákeres valamire, az nem feltétlenül tükrözi a véleményét. Még akár feministák is kereshettek ezekre, hátha találnak valamit, amin meg lehet sértődni. Nyilván nem volt elég releváns találat (meg lehetne nézni, mit ad ki a google, de nekem nincs ehhez türelmem), úgyhogy megmaradtak inkább a javaslatnál.

A torrentfreaken olvastam egy történetet pár éve, hogy néhány noname zenekar (szerzői jogvédők által feltüzelve, természetesen) kampányba kezdett a kalózok ellen, merthogy milliószám töltik le a zenéjüket, az eladás meg százas nagyságrendű, vagy még annyi se – vagyis ők csődbe mennek a szemét kalózok miatt. Aztán megadták a forrást, és itt borult el minden, a neten kicsit is jártas ember agya: a torrentoldalakon megjelenő usnet-reklámokban kiírt számokat vették alapul (gyk.: egy random nagy szám, amit bármilyen kersőszóra kiad). És hamar kiderült, hogy valójában egyetlen valódi megosztás sem keringett a neten. Na, a fenti esetről nekem rögtön ez a történet jutott eszembe.