0 megosztás

Apák napja

Szégyenkezve kell beismernünk, hogy levelező rendszerünk átmeneti hibája miatt ez a Fogarasi Zsuzsanna által beküldött cikk csak többnapos csúszással jutott el hozzánk. Az értékéből ez nem von le, ezért most – megkésve de töretlenül – leközöljük eredeti formájában, ahogy az A Szabadság c. munkáspárti hetilapban megjelent [PDF]. Igen, lehet megkapaszkodni a karfában: az apák és férfiak érdemeinek, jogainak elismerése nem pártállás függvénye, és ahogy korábban leközöltünk anyagokat jobboldali érzületű emberektől, most a baloldalnak is helyet adunk. A Férfihang, csakúgy mint a férfiakkal és az apákkal szembeni emberséges bánásmód, pártfüggetlen. Igen, az itteni íróknak is megvan a magánvéleménye napi kérdésekben, de ezt nem keverjük ide. Nem állunk senkinek az oldalára – maradunk az igazságén. Hallottunk vádakat, hogy “jobbosok vagyunk”, most talán azt fogjuk visszahallani, hogy “balosok” lettünk; egyformán nevetünk mindegyik bélyegen. De következzék maga a cikk:


fatherhood-st-joseph-L-6GrWptApák napja

Apák… Nagyapák… Fiúk. Hányszor emlékezünk rájuk? Mikor gondolunk arra, hogy milyen keveset élnek, hogy egyre alacsonyabb az átlagéletkoruk. Őket küldik először a frontra, a gátakra, a tűzbe, a fagyba. Ők végzik a legnehezebb fizikai munkát. És ők neveltek, nevelnek bennünket az érdes valósággal való birkózásra, a logikus gondolkozásra, igazságra, elvhűségre. Szeretnek minket, ahogyan senki sem képes, s aminek hiánya hatalmas űrt hagy az emberi lélekben.

Milyen az élet apa nélkül? Kegyetlenül sivár. S akinek „csak volt” apja, tudja milyen mély fájdalom elveszíteni Őt.

A liberális világ hányszor mocskolja be az apa képét? Naponta méltatlan helyzetbe kényszeríti, megalázza. S ami végképp kegyetlen, nincsenek legális eszközök, amivel az apák harcolhatnának jogaikért. Mert embertelen törvények az apát másodrendű szülőnek tartják. Kérdőívek hamarabb tüntetik fel a gyám opciót, mint az apát. Sok országban, így Magyarországon sem szerepel az apa neve a személyazonosító iratokon. Nemcsak az apa számára sértő, hanem a gyermek számára is, akit apja nevelt fel az anyával együtt, vagy nélküle.

Sonora Smart Dodd megalapította az APÁK NAPJÁT. Apja William Jackson Smart egyedül nevelte fel hat gyermekét az USA-ban. Abban az országban, ahol napjainkban egyenesen semmibe veszik az apákat, sokszor zsarolják őket, igaztalan vádakkal támadják. Több apa halt meg a hatalom megaláztatásai következtében, mit ahányan odavesztek a háborúkban.

Az első Apák Napja 1910. június 19-én volt Spokaneban.

Magyarországon június harmadik vasárnapján ünneplik. Sajnos kevesen, és nem sok szó esik róla a liberálisok által uralt médiában, s az EU-kompatibilis parlamentben meg egyáltalán nem.

Számos apa neveli gyermekét, vagy gyermekeit egyedül nehéz körülmények között. S a társadalom úgy tesz, mintha minderről nem tudna, mintha csupa nő nevelne gyereket, és egyetlen férfi sem. Ez korántsem így van. A magyar jogi gyakorlat sem kedvez az apának.

A napokban megkeresett egy gyerekeiért harcoló férfi. Kérte, hogy segítsek neki. Döbbenten hallgattam történetét, s eltiltott gyermekeinek beszámolójától valósággal sokkot kaptam. A történetét nem írhatom meg, mert fél, hiszen a törvény nem őt és gyermekeit védi, hanem a vaskalapos ostobaságot.

Nem árt tudni, hogy az öngyilkosságot elkövető fiatalok több, mint hatvan százaléka apa nélkül nőtt fel. Nem árt tudni, hogy az apákat hazánkban is diszkriminálják… és ideje lenne cselekedni.

Boldog Apák Napját kívánunk minden kedves édesapának!

Fogarasi Zsuzsanna

Post Author: Vendégcikk

f Facebook
0 megosztás


5
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
2 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
4 Hozzászólások szerzői
Alter Egothe hermitAnimebjtibi22 Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Tibi
Olvasó

Korrekt cikk, egy Korrekt Nőtől! Köszönöm!

Animebj
Olvasó
Animebj

Szép, léleksimogató olvasmány, de konkrétan melyek azok a törvények, amelyek valóban diszkriminálják nemünket? Az egyik felhozott példát, (“Sok országban, így Magyarországon sem szerepel az apa neve a személyazonosító iratokon”), kapásból rá lehet vágni, hogy abból ered, hogy hagyományosan a feleség a férje vezetéknevét veszi fel, ezzel elveszíti saját családnevét, ezért van szükség az utód anyának a leánykori nevére. Akkor lehetne ez előítéletes, ha törvényileg tiltaná a fordítottját, tehát hogy a férj ugyan felveheti a feleség vezetéknevét, de nem lenne a gyerek sz.a. kártyáján feltüntetve az apa “fiúkori neve”.

the hermit
Olvasó

pl ami a nyugdíjkorhatárról szól, hogy egyet mondjak

Alter Ego
Szerkesztő

Épp a napokban ejtettünk róla szót: a diszkriminációt már az Alaptörvény belebetonozza a társadalomba.  (Ez például elég konkrét, ugye?) Erre a szemléletmódra épülnek rá a külön rendelkezések, bírósági, hatósági és társadalmi gyakorlatok, amelyek vagy nyíltan, vagy burkoltan, avagy a “pozitív diszkrimináció”, a “kedvezményezés” álruhájában, de egyértelműen és számtalan módon diszkriminálják a férfiakat.

És ha már említette Hermit a nyugdíjkorhatárt, akkor le kell szögezni, hogy még az azonos nyugdíjkorhatár is lényegében egy társadalmilag igazságtalan megoldás, amely nem számol azzal az egyébként közismert biológia sajátossággal, hogy a férfiak átlagos élethossza sok évvel alacsonyabb a nőkénél.  Fordított esetben nem lenne ez már régen egy komoly nőpolitikai kérdés?

De érdmes informálódnod a reproduktív jogokról, családjogról. Például itt is: http://www.ferfihang.hu/2013/04/17/a-kocka-el-van-vetve/

És hagyok másoknak is, hogy szemezgessenek a foglalkoztatási és oktatási területek széles tárházában.

the hermit
Olvasó

“A napokban megkeresett egy gyerekeiért harcoló férfi. Kérte, hogy segítsek neki. Döbbenten hallgattam történetét, s eltiltott gyermekeinek beszámolójától valósággal sokkot kaptam. A történetét nem írhatom meg, mert fél, hiszen a törvény nem őt és gyermekeit védi, hanem a vaskalapos ostobaságot.”

Nekem szilárd meggyőződésem, hogy ennek a férfigyűlöletből sportot csináló korszaknak akkor lesz vége, ha az értelmes, jóravaló nők egyszer csak berágnak.