0 megosztás

Nyakunkon a világvége – fő áldozatai a nők!

A cikk címe egy régi vicc, ami ügyesen figurázza ki a feminista törekvést arra, hogy mindenből a nőket hozzák ki vesztesnek. Bármi is van, az biztos, hogy szegény nőknek lesz a legrosszabb. Jó példa Hillary Clinton sületlensége, miszerint a háború fő áldozatai mindigis a nők voltak, hiszen ők veszítik el a szeretteiket. Hogy ez egyben azt jelenti, a férfi meghalt, tehát neki annyi? Jelentéktelen mellékszál. Az otthon kényelmében és biztonságában túlélni biztosan nagyobb áldozat mint megdögleni valahol egy árokparton. Óhatatlanul adódik az emberben a válasz: cseréljünk! Menjen Hillary katonai koporsóba, én meg vállalom azt az övénél is áldozatibb szerepet, hogy túlélek. Keserves lesz, de megbírkózom vele valahogy.

Nade nem kell a tengeren túlra utazni ahhoz, hogy ezt a “minden a nőknek rossz” felütést alaposabban megvizsgálhassuk. Ugyanezt a kártyát játszotta ki ugyanis az index legújabb vonatkozó cikke:

A parlamenti képviselők számát csökkentik – tehát  “bünteti a nőket az új választási törvény”! Ezentúl kevesebb képviselő fogja a napot lopni a parlamentben – nőellenesség!!!

Akinek elsőre nem esik le, hogy miféle logikai bukfencek vezettek ehhez a következtetéshez, azoknak íme pár sor:

“A parlamenti helyek számának csökkenésével elsősorban a nők szorulhatnak ki az Országgyűlésből, így a következő ciklustól még kevésbé veheti figyelembe a nők szempontjait a törvényalkotás (…) állítja a nők jogait védő három legnagyobb ernyőszervezet. A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Magyar Nők Szövetsége (…)”

Milyen érdekes, hogy a nőknek annyiféle érdekérvényesítő szövetsége van, hogy ezek itt csak a három legnagyobb ernyőszervezet. De végülis ez nem olyan nagy gond, hiszen a férfi érdekérvényesítő szervezetek száma csak eggyel kevesebb, mint ezeknek a harmada.

Ja, hogy miért pont a nők szorulnának ki? Rejtély. Erre igazából semmiféle magyarázatot nem adnak. Biztos valamiféle parlamenti tisztogatástól rettegnek, ahol pont annyival csökken a képviselők száma, amennyi női képviselő van, így elegánsan megoldva a hegemón patriarchák gondjait. A valóságnak persze a rémálmaikhoz semmi köze, de ettől vajmi kevéssé zavartatják magukat.

“az is aggasztó, hogy a törvény növelte a listás helyekkel szemben az egyéni képviselői helyek arányát, ahol a nők általában rosszabb eredményeket érnek el”

Ami azért különösen érdekes, mert a női választópolgárok vannak többen. Amíg a listás helyekért lobbiznak a feministák, addig legalább próbálhatnak a legitimitás árnyékának egy csücske mögé bújni (bár kilóg a lóláb), de amikor az egyéni helyeket akarják elmarni, ott mindennek vége. Fogalmazzuk meg nyíltan és egyszerűen: mivel több a női választó, egyéni helyek tekintetében az ő kezükben van a döntés – de a feministáknak ez nem elég jó. Ők a nők választását akarják most felülírni a nők nevében. Hiszen a bolond nők képesek férfiakat beszavazni a parlamentbe!!! Micsoda nemi árulás ez, kérem szépen?! Ki kell venni a demokráciát a nők kezéből, mert nem értenek hozzá – legalábbis a feministák szerint.

“A nőszervezetek vezetői ezért most saját kezükbe vették az ügyet, és konkrét kívánalmakat fogalmaztak meg”

Lássuk…

“1. A pártoknak ki kellene nyilvánítaniuk, hogy a nők és férfiak társadalmi egyenlőségét, a nők emberi jogait és a nők részvételét a politikában és a közéletben demokratikus értéknek ismerik el, és támogatják.”

Kreatív dolog olyasmiért lobbizni, ami hosszú évtizedek óta magától értetődő tény. Melyik az a párt, amelyik nem ismeri el a nők társadalmi egyenlőségét? Elő vele!

“2. Támogatniuk kell a női jelölteket, például képzésekkel, mentorprogramokkal, a kampányokban láthatóság biztosításával.”

Az egyenlőség nevében bónuszokat a nőknek! Teljesen egyenlőek vagyunk, képesek elérni bármit, tessék tehát a sorban előreengedni minket, mert az úgy lovagias…

“3. A pártprogramok és kampánybeszédek segítsék az egyenlőséget, és reflektáljanak a vonatkozó nemzetközi normák, ajánlások elvárásaira is.”

Ez nem több, mint burkolt utalás a nemzetközi feminista egyezmények hazánkba való importálására.

“4. Vezessék be az országos listákon a paritást, azaz 50-50 százalékos női-férfi arányt. Ezt a pártoknak saját köreiken belül kellene szabályozniuk.”

A kvótát már ezerszer tárgyaltuk, az érdeklődők itt klikkeljenek.

“6. A paritást az európai parlamenti választásokra állított listákon is vezessék be.”

Nyilván kell a még zsírosabb konc is, ki elégedne meg ezzel a nyeszlett magyar parlamenttel?!

“7. Növeljék a nők számát az egyéni választókerületi jelöltek között, illetve a későbbiekben az önkormányzati választásokon induló jelöltek között is.”

Követelik, hogy a pártok nézzenek a képviselők nadrágjába, és döntsenek annak megfelelően – ahelyett, hogy a tehetséget vizsgálnák. Zseniális.

“A csütörtöki közlemény szerint a női parlamenti részvétel a demokrácia, a társadalmi igazságosság egyik fokmérője.”

Nem szívesen rombolom le az illúzióikat, de “a demokrácia fokmérője” az, hogy a nép úgy választ ahogyan neki tetszik, és senki nem túr bele az eredményekbe kívülről. Vagyis a demokrácia fokmérője a kvóták hiánya. Mitől lenne demokratikusabb a demokráciánál, hogy egy politikai lobbiszervezet külön szabályokat gyárt és rátukmálja a többségre? Egy 2 ezrelékes kisebbség ilyen hatalmi visszaélése minden, csak nem demokrácia.

“Ráadásul a már létező magyar jogszabályok nem mindig tükrözik a nők férfiakétól eltérő élethelyzetét, tapasztalatait és érdekeit, és nem védik megfelelően a nők emberi jogait.”

Kezdjük a végével: miféle blőd duma az, hogy a magyar jogszabályok nem garantálják a nők emberi jogait? Vagy talán a parlamenti képviselőség is “emberi jog”? Ilyenről még nem hallottam. A mondat eleje pedig arra cseng ki, hogy szerintük férfi nem képviselhet nőt. A nők többsége ezt egyáltalán nem gondolja így, hiszen maga is férfiakra szavaz.

“A paritást el nem érő arányt támogató intézkedések eszerint hatásukban gyakorlatilag a férfikvótát vezetnék be, kifejezetten bebetonoznák a férfiak előnyös helyzetét.”

Magyarul a kívülről nem megbundázott demokrácia az egyenlő a “férfikvótával”. Ha kvóta van a nőkre, az valójában nem női kvóta – az a semmi. Akkor van egyenlőség, ha a nőknek kedvezünk. Kíváncsi vagyok milyen lenne az a rendszer, ahol kedvezünk a nőknek…

“az LMP (…) parlamenti vitanapot szervezett a nők részvételéről, elérte, hogy a családon belüli erőszakról törvény szülessen, vagy hogy miniszteri biztos dolgozzon a nők munkaerő-piaci helyzetének javításán.”

Nocsak, akkor mégis lehetséges a nők érdekeit is figyelembe venni, annak ellenére, hogy nincs semmiféle női kvóta? “A nők ügye” előrehalad, holott a parlamenti képviselők többsége férfi? Egy férfi is képes megérteni, sőt, szem előtt tartani a nők érdekeit? Szentségtörés ilyesmit állítani.

Szóval megint a régi nóta. Ezerből 2 ember ért egyet a feminista elvekkel, de ezek kedvéért változtassuk meg a parlamenti választási szabályokat úgy, hogy a nép ne választhassa csak úgy azt, akit ő akar. Ezt szigorúan meg kell akadályozni, mert még a végén demokráciához vezetne! Hogy képzeli Kis Ilonka és Nagy Juliska, hogy férfi jelöltre mer szavazni? Tilcsákbe! Csak nőre szavazhassanak, mert akkor aztán eljön a kánaán.

Az egészben az az igazi irónia, hogy feministáink egyáltalán nincsenek kibékülve azokkal a nőkkel, akik most bent vannak a parlamentben. Ahogy a múltkor szóba került, Hoffmann Rózsa KDNP-s államtitkár kifejezetten az új CSBE-törvény ellen volt – vagyis attól, hogy nő van a parlamentben, még közel sem biztos, hogy egyetért a feministákkal a nők érdekeinek kapcsán.

Ha elérjük az 50%-os női arányt, akkor a feministák majd azért fognak lobbizni, hogy az az 50% nő kizárólag feminista lehessen, hiszen csak ők képviselhetik a nők érdekeit igazán frankón?

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


28
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
10 Egyéni hozzászólás
18 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
15 Hozzászólások szerzői
georg1945Suum cuiqueKorhelyInaaraNaooo Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Ukrin
Olvasó
Ukrin

Ösztöndíjas cigánykodás.

.
Olvasó

.

Belleville
Újságíró

Nem igaz, hogy mi mocskos hímsoviniszták nem értjük meg ennek a szegény kislánynak a fájdalmait :D A pofátlanság ne csúcsa, hogy egy Társaság egy tudatos társadalomért név mögé rejtőző szervezet ilyen bolond felvonulást csinált a Blahán.

Angelo01
Újságíró

Tekintve, hogy ez az első hozzászólásom az oldalon: Üdv mindenkinek! :)

Eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha minden egyes kérésüket, követelésüket teljesítenénk. Több nőt a politikába, legyen minimum kvóta, stb. stb. Jobb lesz a közélet? Hatékonyabb lesz a vezetés? Tisztább lesz a politika? Kisebb a korrupció? Előrébb jut-e a társadalom, vagy a világ, ha ezeket a kritériumokat bevezetjük?

Nem láttam még soha olyan esettanulmányt, vagy hatásvizsgálatot amely igazolná a kvóták hasznosságát. Nem más ez, mint képzelt okok (nőelnyomás) által előnyökre, kiváltságokra és hatalomra szert tenni egyéni érdekből. Nincs logikai összefüggés a kvóták, és a “jobb lesz” vágya között.

hgyi
Szerkesztő

Tekintve, hogy ez az első hozzászólásod nálunk: Légy üdvözölve! :o))

Egyetértünk.

Inaara
Olvasó
Inaara

hgyi, most visszamenőlegesen is nagyon szomorú és féltékeny lettem… Anno engem senki sem üdvözölt, senki sem örült nekem…hüpp-hüpp… de… most lehetőséged lenne pótolni… :)

.
Olvasó

.

Alter Ego
Szerkesztő

Részemről csak így szárazon, de szívből: Nagyon örülök, hogy közöttünk vagy! :)

hgyi
Szerkesztő

Inaaraaaaa! Olyan jó, hogy itt vagy!! :o)))

Inaara
Olvasó
Inaara

:) Olyan drágák vagytok, köszönöm!!!  :D  Blume

Korhely
Újságíró

Ne szomorkodj, nekem mindig nagyot dobban a szìvem, amikor meglàtlak!

Inaara
Olvasó
Inaara

Köszönöm, kedves vagy.  :)

Maestro
Szerkesztő

Isten hozott! :-)
A válasz egyszerű: a kvóta jó annak, aki a segítségével érdemtelenül bekerül valahová, és rossz mindenki másnak. Rossz a jobban teljesítő, de neme miatt diszkriminált (kvótanőre lecserélt) férfiaknak, rossz a valós teljesítményük alapján megérdemelten bejutott nőknek, és rossz az egész társadalomnak.

Animebj
Olvasó
Animebj

Talán nem lenne katasztrófa abból, ha több nő lenne a parlamentben, mert ugyan az egysíkú párthűséget (vagy inkább -függőséget) és a korrupcióveszélyt nem is sikerülne csökkenteni, de hátha-hátha valóban komolyabban vennék a társadalmat, mint a honatyák döntő többsége, aki önmagát valamiféle kultúrhéroszként festi le, és akik ebből adódóan tévedhetetlen, és született vezetőknek képzelik magukat (ez nemcsak Orbán Viktor leplezetlen egoizmusára vonatkozik, Gyurcsány Ferenc is alig jobb). Csak hát ezt kvótával kikényszerítve messze nem lesz demokratikus lépés, inkább annak csökkenéshez vezetne (igaz, a mostani Fidesz-kormányzat számára már e szempont csak részletkérdés).

Naooo
Olvasó
Naooo

“nem lesz demokratikus lépés”

Mi a baj a nem demokratikus lépésekkel?

 

Probus
Olvasó
Probus

Jó írás. Erről eddig elég kevesen írtak. Egy korábbi cikk a témában: “Köztük nők, s gyerekek” http://pozsonyiadam.blogspot.hu/2010/08/koztuk-nok.html

Korhely
Újságíró

“Barack Obama (…) A feltételezett vegyifegyvertámadásról azt mondta, “elfogadhatatlan, hogy a világon bárhol gázzal támadjanak gyerekekre és nőkre.”
Kijelentette, hogy a nemzetközi közösség feladata megakadályozni ennek lehetőségét.”

http://kozelkeletjelene.weebly.com/10/post/2013/08/az-ensz-ellenrei-elhagyjk-szrit-vide-obama-a-beavatkozs-mr-biztos.html

A “Köztük nők, s gyerekek”, ha nem is nevesìtve, de vhogyan még magàban foglalja a férfiakat létezését is, akiknek esetleg szintén lehet az élethez joga.

Barack Obama,  a férfiak elgàzosìtàsàt, màr nem tartja megengedhetetlen büntettnek. A vilàg vezetö hatalmànak elnöke közel jàr  Auschwitz elfogadàsàhoz, természetesen, csak a férfiak elgàzosìtàsàt illetöen.

 

 

Suum cuique
Újságíró

The U.S. chemical weapons program began during World War I. Chemical weapons production directed principally against people ended in 1969. For nine years between 1962 and 1971 approximately 20 million gallons of defoliants and herbicides were sprayed over Vietnam, Laos and Cambodia by the US military resulting in an estimated 400,000 people killed or maimed and 500,000 children born with birth defects as a result of what were called ‘rainbow herbicides’ in Operation Ranch Hand.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_U.S._chemical_weapons_topics

http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_and_weapons_of_mass_destruction#Chemical_weapons

Suum cuique
Újságíró
Alter Ego
Szerkesztő

“Ez a kulturális emancipáció, a nő általános esztétikai műveltségének követelése fokozatosan elhalványul a társadalmi-gazdasági átalakulás tényeinek erejével szemben. A nőmozgalom lassankint annak tudatára ébredt, hogy a szellemi, műveltségbeli önállóságot előbb a nő gazdasági és politikai önállóságának kell biztosítania.”

És továbbra is ennél a tudatállapotnál tart a feminizmus. Igaz időközben a gazdasági, politikai önállóság lehetőségei minden tekintetben megvalósultak, de a követelések csak nem szűnnek, most már nem csak az egyenlőség, hanem a kvótaerőszak is kell. A műveltségbeli önállóság pedig a sok-sok önálló nő Nobel díja helyett az olyan “remek” egyetemi női tudományágak megszületésében tárgyiasulnak, mint például a Gender studies és a Woman Studies. Csak így tovább önálló lányok és asszonyok!

Alter Ego
Szerkesztő

Egyébként kihagyhatatlan. Fogunk is csinálni egy afféle kis házi könyvtárat a címlapon, ahol egybe gyűjthetjük az ajánlott irodalmat.

Inaara
Olvasó
Inaara

Hölgytársaim nevében kikérem magamnak, hogy nőkongresszusnak hívják. Feminista kongresszus lesz az:  Nőkongresszust tartanak novemberben Magyarországon.

georg1945
Olvasó
georg1945

Minek törjük magunkat, mi ocsmány hímsoviniszták, ha úgyis itt a világvége vagy a III. Világháború ?
A lányok 30 éves korukig kipróbáltak egy nagy csomó férfit és nem kellettek nekik.
30 év felett azonban most ők nem kellenek a férfiaknak vagy legalább is nagyon válogatni fognak még a béták is.
Ez a nők világvégéje.