Huffnágel Pista
77 megosztás

A férfiverés lesz a rendőrnők sportja Svédországban?

Arról, hogy Svédországban tombol a csúcsra járatott feminizmus, szinte hetente érkeznek a megdöbbentő hírek. A legutóbbi például arról, hogy kötelezővé tennék a férfiak számára az ülve pisilést illetve hogy ezzel párhuzamosan gendersemleges lett a svéd nyelv. Nyilván sokunkban él a kíváncsiság, hogy a hétköznapi élet színterén miként fejti ki áldásos hatását Svédországban a mindent átható feminizmus. Nos, a múlt héten egy igazoltatás közben egy állampolgárt viperával félájultra verő svéd rendőrnő szolgáltatott kiváló példát arról, hogy miként is működik a gendersemleges svéd rendőrség.

A kutyás járőrnő brutálisan és teljesen szükségtelenül bántalmazott egy részegen feleselő, de egyébként abszolút ártalmatlan férfit. A szemmel láthatóan hisztérikus és szadisztikus személyiség problémákkal küzdő rendőrnő eljárásáról videó készült, aminek megtekintése csak erős idegzetű olvasóknak ajánlott. A felvétel értelmezéséhez nem kell ismernünk a svéd nyelvet; egy részeg, ám támadónak semmiképpen sem nevezhető férfit állatias kegyetlenséggel “hatástalanít” egy rendőrnő. Valahogy így képzeljük el az overkill-t. Ezzel nem csak a nők rendőri alkalmasságának megkérdőjelezéséhez nyerünk némi ihletést, hanem egyúttal kiváló bizonyítékát kapjuk annak is, hogy a szükségtelen agresszió korántsem férfiprivilégium. Köszi feminizmus!

Ha mindezt egy férfi rendőr követi el egy nővel szemben bárhol a világon, azt olyan nemzetközi felháborodás követné, hogy talán az USA még meg is támadná az országot az emberi jogok védelmében. Ugye mindenki el tud képzelni egy részegen rendőri eljárás alá vont nagyszájú csajt, aminek röpke szóváltás után az eredménye az lesz, hogy a férfi rendőr kutyát uszít rá és addig ütlegeli egy kifejezetten életveszélyes fegyverrel, amíg félájultan el nem terül a földön? De mivel itt csak egy férfiról van szó, a nemzetközi sajtó hallgat. Pedig ennek a videónak minden hírportál címoldalán ott lett volna a helye a hét elején.

Azt meg próbálja eldönteni a kedves olvasó a felvétel megtekintése után, hogy helyes döntés e a rendőrség soraiban nőket alkalmazni. Olyan gyenge nőket, akik láthatólag még egy ilyen, könnyen kezelhető szituációt is képesek rendkívül rosszul kezelni, gyalázatosan túlreagálni. Még egy kiképzett rendőrkutyával az oldalukon is rettegnek egy ártalmatlan részegtől, olyannyira, hogy a vadparában kénytelenek viperával (halálos sérülést is okozni képes, acélgömbbel ellátott, teleszkópos acélbot, életveszélyessége miatt Magyarországon állampolgári, de még rendőri használatra is tiltott fegyver) agyonverni az állampolgárt az intézkedés során.

A túlbuzgó svéd rendőrnőt eddigi az a nő testesítette meg, aki letartóztatott egy férfit azért, mert túl nagynak találta annak izmait és ezt ő kizárólag illegális szerek alkalmazásának eredményeként tartotta elképzelhetőnek. Az az eset legalább csak szimplán  androfób, mondhatni férfigyűlölő és megmosolyogtatóan ostoba volt, de mint látjuk alul lehet múlni annak a rendőrnőnek a képességeit is, immár siralmas, sőt egyenesen felháborító formában.

Post Author: Huffnágel Pista

Huffnágel Pista
Fő tevékenységként online kommunikációs tanácsadással foglalkozó szerzőtársunk az internetes médiumok és a rádiózás világában is egyaránt tapasztalatokkal rendelkezik. A Férfihang.hu oldalain az angloszféra társadalomtudományi és férfijogi írásainak fordítása és recenzeálása mellett saját írásokkal is szerepet vállal.
f Facebook
77 megosztás


47
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
13 Egyéni hozzászólás
34 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
28 Hozzászólások szerzői
TakiHunncommon manTuzliliomDelin Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Inaara
Olvasó
Inaara

Micsoda finom hölgy, ez igen… Íme az öntudatos, kemény, erős, “a-nők-is-ugyanúgy-alkalmasak-minden-munkára-mint-a-férfiak-sőt-még-jobban” nők egyik prototípusa. Úgy látszik, a svéd rendőrnőknél alapvető követelmény a férfigyűlölet.

Az olyan jelzők, mint borzasztó, döbbenetes, hihetetlen stb., már nem igazán fejezik ki, hogy mit érzünk, annyira elkoptak, hiszen hétköznapi apró bosszúságainkra is ezeket használjuk.

Nagyon odavagyok, és teljes mértékben egyetértek a szerzővel: hogy-hogy nincs óriási médiavisszhangja az esetnek? Az izmos férfi meggyanúsítása is hajmeresztő..  Vajon meddig fognak elmenni?

Belleville
Újságíró

Haladunk a Védett férfiak felé.

kovipeter123
Olvasó
kovipeter123

Female Police Officers And Soldiers Reduce Everyone’s Safety
http://www.returnofkings.com/117370/female-police-officers-and-soldiers-reduce-everyones-safety

Animebj
Olvasó
Animebj

Érdekes cikk, amivel csak egyetérteni tudok, de azért nem kellett volna ennyi hibát vétve hagyni, hogy düh elrontsa a minőséget.

Jampi One
Újságíró

Bocs, de annak ellenére, hogy az eset véresen komoly, nekem a rendőrakadémiából egy jelenet jutott az eszembe:

https://www.youtube.com/watch?v=OElkJ8oUnrg

Senkit ne zavarjon, hogy ezt pont úgy nem érti, mint a svédet, ehhez sem kell szövegértés. Szóval van a túlkompenzálásnak és a háborodott elszántságnak egy olyan foka, ami mindenkit komolyan megrémít. Csak az a baj, hogy amíg egy vígjátékban a verbalitás szintjén ez vicces, addig a való életben, egy viperával felfegyverkezett idiótával hátborzongató és felháborító.

Angelo01
Újságíró

Nem tudom látott-e már valaki olyat, amikor egy kis zsebkutya őrülten ugat egy nagyobb kutyát, az pedig nyugodtan figyeli. Egyszer egy fene tudja milyen vakarcs folyamatosan ugatott egy rotit. Az meg tűrte, fel sem vette…  Aztán a kis vakarcs belekapott a lábába, erre a roti egyetlen, gyors harapással összetörte a kicsit, csak úgy reccsent, és már vége is.

Ez az agresszív feminizmus nehogy ahhoz vezessen, hogy a férfitársadalom olyanná válik, mint amilyen az ő fantáziájukban van, mert akkor nagyon rossz vége lesz. Ne legyen így, de a végén még kikényszerítik. Az analógiát pedig nem nehéz felfedezni, és rájönni, hogy ha a természet leosztotta a fizikai erőviszonyokat, akkor nincs az a törvény ami ezt megváltoztatja. Legfeljebb csak az erősebb önmérséklete és türelme. De van egy határ :)

Frolich Janos
Újságíró

Éppen ezért igyekeznek minden férfiasságot kinevelni a fiúkból, hogy ez a határ a végtelenségig kitolódjon. (Aztán lehet majd még jobban sírni, hogy hová lettek az igazi férfiak. Különösen, ha meg kell védeni a nőket, a nem férfiatlanított bevándorlóktól…)

Mellesleg: nekem két kutyám van, egy német juhász, meg egy keverék, ami fele akkora sincs. Ez a vakarcs bizony nem hagy békét a nagyobbnak, sokszor megesik, hogy őrülten ugatja, stb. Az meg általában tűri. De, ha megelégeli, azért nem tudja olyan könnyen elintézni, mint az a bizonyos roti a zsebkutyát! Ugyanis a kicsi nagyon gyors, és a bundája is nagy, tehát védelme is van. Még ha többnyire veszít is az összekapások során, a másik hiába kétszer akkora, nem nagyon tud komolyan ártani neki. Így aztán kénytelen eltűrni az agressziót, legföljebb figyelmen kívül hagyja, amíg lehet. (Tanulság nincs.)

don Fefinho
Újságíró

“Nem tudom látott-e már valaki olyat, amikor egy kis zsebkutya őrülten ugat egy nagyobb kutyát, az pedig nyugodtan figyeli. Egyszer egy fene tudja milyen vakarcs folyamatosan ugatott egy rotit. Az meg tűrte, fel sem vette…  Aztán a kis vakarcs belekapott a lábába, erre a roti egyetlen, gyors harapással összetörte a kicsit, csak úgy reccsent, és már vége is.”

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=kGXkYEe0NsA#t=137

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Nekem erről az a buta feminista szöveg jut eszembe, hogy a női politikusok majd szelídséget és kedvességet visznek a politikába. Lendvai Ildikót és Vadai Ágnest ismerve nem ez az ember első gondolata, hanem inkább a boszorkányperek :)

Kodo
Újságíró
Kodo

A feministák előszeretettel hangoztatott érve, hogy nők soha nem követnek el agressziót, erőszakot, bántalmazást és a többi…
Érdekes ez a gondolatvilág, mert vagy ők maguk sem hiszik el, vagy saját magukhoz hasonló hülyének nézik a többi embert is.
Arról ne beszéljünk, vagyis mégis és nagyon is, hogy a nők közötti agresszív és erőszakos réteg pont ők saját maguk, a feministák. Szeretik ők az erőszakot és a bántalmazást, persze csak akkor, ha ők maguk a támadó agresszorok.

Inaara
Olvasó
Inaara

Kodo, nem értelek, és csak pislogok nagy, kék, ártatlan szemekkel… :) Hol itt az ellentmondás? A feministák azt mondják, hogy a nők nem erőszakosak, nem azt, hogy a feministák nem olyanok. Ebből is látszik, hogy nem csak mindenki más, ők sem tartják magukat nőnek (a szó eredeti, “patriarchális”, azaz normális jelentésében), és ezt időről időre demonstrálják is viselkedésükkel és kijelentéseikkel.

 

the hermit
Olvasó

Lendvai Ildikót és Vadai Ágnest ismerve nem ez az ember első gondolata, hanem inkább a boszorkányperek

 

Ezek tehetségtelen kezdők Gurmai Zitához képest

Tibi
Olvasó

12x vert rá az emberre míg az a kutyával birkózott. Aztán miután magatehetetlenül összerogyott még 3x. Bizonyára előléptetik ilyen hőstett után. Örüljünk hogy nem lőtte le! Többször megnéztem ezt a videót, de semmi fenyegetőt nem láttam, a férfi viselkedésében, ahogy a rendőrkutya sem, ő csak parancsra kezdett el támadni. Egész addig békésen farok csóválva, talán ha egyet vakkantott. Nem irigylem a svéd férfiakat. És ahogy Borosta mondta; ez már tényleg lassan Merle.
Mondjuk azt nem tudom hol volt ennek a rendőrnőnek a társa? A rendőrök szerintem mindenhol párban járőröznek…

Maestro
Szerkesztő

“Mondjuk azt nem tudom hol volt ennek a rendőrnőnek a társa?”

Esetleg az videózta a hősies akciót? :-(

Alter Ego
Szerkesztő

Szerintem egyébként sokan nem is tudják, hogy milyen szintű erőszakról van szó ezen a felvételen, mivel nem tudják, hogy mit is jelent ha viperával ütlegelnek valakit. Persze honnan is tudhatnák, hiszen olyannyira messze áll a tapasztalati információiktól. Szóval ha valaki nem érti, akkor annak javaslok egy kísérletet; fogjon egy evőkanalat és annak domború felével könnyed lendítéssel koppintson rá mondjuk a kézfejére. Aztán nézze meg, hogy milyen fájdalmat érez és mennyi ideig. És ez most nem egy valódi ütés volt, és nem egy egy centiméteres vasgolyóval, ami még kisebb helyre koncentrálja a legkisebb ütés erejét is. Ezért veszélyes ez a fegyver, mert bárki egyetlen könnyed suhintással akár csontot törhet vele, vagy ha éppen nem, akkor is a csonthártya vagy a lágy szövetek rendkívül fájdalmas, lassan gyógyuló zúzódásait okozhatja. A fentebb megszámolt 12+3 ütés pedig megalapoz egy sok napig tartó lábadozást.

Mr. Jones
Olvasó
Mr. Jones

Nemrég kipróbáltam egy viperát. Egyetlen, laza ütés a tenyerembe, és megéreztem, no.
Hidd el, ha közepes erővel a hátadra húznak vele, nem maradsz állva, és összecsinálod magad. Két-három teljes erejű ütés ugyanoda és meghalsz.
A fejed simán beszakítja, a karod eltörheti egyetlen félerejű ütés is.

balin1
Újságíró

Csak remélni lehet, hogy ezt a szélsőséges elmeroggyantat kirúgják a rendőrségtől és megbüntetik.

Suum cuique
Újságíró

Antifeminism as extremism
A 2012 report from The Nordic Council of Ministers connects antifeminism with rightwing extremism, claims that antifeminists desire a society where women have no rights and are oppressed and that antifeminism and political terrorism is related.
The paper advocates that research into antifeminism and antifeminist harassment is prioritized, that an independent organization for tracking antifeminism is established, and that people with antifeminist stances should be put under surveillance.

http://www.norden.org/sv/aktuellt/nyheter/tio-bud-paa-hur-antifeminism-och-hoegerextremism-motarbetas

Maestro
Szerkesztő

Hogy nem sül le a bőr a képükről… Ugye, mondtam, milyen hatásos a feministák propagandája arról, hogy ők az egyenlőségért küzdenek?

smirti
Olvasó
smirti

Kazánlemezt hordanak az arcukon.

Korhely
Újságíró

Ùgy tünik, a svéd feminista rendörterror bemutatàsàt  az informàciòszabadsàg jegyében, megakadàlyozzàk a Youtube-on.

A videò megnyitàsa helyett ezt közli:    “Cette vidéo n’est pas disponible.    Opération impossible”.

Suum cuique
Újságíró
Razide
Újságíró

A gendersemleges nyelvhasználatról. Angol könyveket fordítok magyarra, amiket kisebb példányszámban kiadok, és ott az E/3-ban mindig kavarodás van, hogy mi a fenét használjanak, és csak röhögni tudok a kínjukon. A magyar az gendersemleges E/3-at használ, így könnyű elvenni az élét a woke megfogalmazásoknak. Mert angolban ilyenkor a he/she-t kellene használni, ám mostanság megjelent a they (helytelenül, mert az T/3, én meg vakarom a fejem, hogy akkor most mi van), vagy mert a future is female egyszerűen CSAK a she-t használják. Ez utóbbitól megyek a falnak. Egy nagyrészt fiúk/férfiak által űzött hobbiba belenyomják erőszakosan a nőnemet.

Reszet Elek
Újságíró

Nagyon jól tudják mit csinálnak. Orwell nem véletlenül találta ki az újbeszélt és tette a totális elnyomás egyik alappillérévé disztópiájában.
A nyelv az alapja a fogalmi gondolkodásnak (és nem fordítva). Ha megváltoztatod a nyelvet, a dolgok is megváltoznak a fejekben és így a kommunikációban is.

Kalman
Újságíró

De ha a szerző direkt így fogalmaz, azzal mondanivalója van, amit át kellene ültetni a fordításba, nem?

Van ezek között az írások között valami érték is? Pénzért fordítod ezeket, vagy hobbiból? Nem értem.

Tuzliliom
Olvasó
Tuzliliom

A they ott, tudtommal, nekünk meglepő, de nem helytelen. Az előbb volt a nyelvben, mint a he/she. Anno többnyire he-t használtak, ha nem voltak biztosak benne, hogy milyen nemű az elkövető…

Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Van itt finomabb is! Rákapcsoltak rendesen:
https://444.hu/2019/03/27/a-facebook-betiltja-a-feher-nacionalizmust

Reszet Elek
Újságíró

Számomra érthetetlen hogy mi van olyasmi a fészbúkon, amit más alkalmazás(ok) nem képes(ek) pótolni. Mi tart ott embereket?

Delin
Olvasó
Delin

A tobbi ember.

Reszet Elek
Újságíró

Ezek közül hány valóban részese valamilyen formában az életednek?

Delin
Olvasó
Delin

Nem az a lenyeg, hogy hanyan reszesei az eletednek konkretan FB-rol, hanem az, hogy FB altal belelatsz masok eletebe. Olyan, mint a big brother, kukkolsz masok privat eletebe a kepeik, videoik, bejegyzeseik, kommentjeik, like-jaik altal.

Plusz az FB lekoveti milyen oldalakat like-olsz, nyitsz meg, kiket kovetsz es milyen csoportoknak vagy tagja, ezeket hasznalva folyamatosan bombaz az uzenetfalon fizetett hirdetesekkel, szorakoztato tartalommal stb. A durva, hogy mostanaban mintha lekovetnek milyen termekekre kerestem ra Ebayen, Amazonon, vagy Google-ben es az alapjan is toljak az FB oldalamon a “kèretlen” tartalmat. Lassan tobb az ilyen “post” az uzenofalamon, mint az ismeroseim aktivitasa. Ki van ez talalva, hogy tolts minel tobb idot FB-n.

Reszet Elek
Újságíró

Az első bekezdésed alapján ha ott vagy akkor emberi szar vagy a második szerint ráadásul még konzumidióta is. Ne a gulág böngészőjét használd!

common man
Olvasó
common man

Nagyon szigorú vagy.Az ember társas lény mindenkit érdekel mi van a másikkal.Régen ha a Józsi nem ment a kocsmába a többiek megkérdezték mi van vele ki tud róla.Az érdeklődés mindig meg volt.

Reszet Elek
Újságíró

Ott volt személyes kapcsolat. Az emberi kapcsolatok száma, amelyeket lehet (és érdemes is) fenntartani, erősen limitált.

Alter Ego
Szerkesztő

No de ettől még be lehet menni a kocsmába olykor. Van akinek azért éri meg, mert megszomjazott éppen és útba esett, másnak azért, mert ott találkozik a barátjával, és olyan is van, akinek meg egyenesen muszáj, mert alkoholista…

Én ezt tulajdonképpen mind értem… Már csak azt fejtsük meg, hogy mi van azzal, aki fel akarja gyújtani a kocsmát? :)

Delin
Olvasó
Delin

Bal làbbal keltèl? :)

Reszet Elek
Újságíró

Mindig, mert úgy van az ágy. Viszont lefordítva a bejegyzésed, valóban azt jelenti amit írtam.

Delin
Olvasó
Delin

A helyen kell kezelni az FB-t, mint minden mas netes cuccot. Nem helyettesiti a szemelyes kapcsolatot, de gyors, kenyelmes es a semminel jobb.

Reszet Elek
Újságíró

A helyén kezelem, odatettem a kaparot szertartás mellé.

http://k6s3v6r4.ssl.hwcdn.net/pictures/443/443827.jpg
comment image

Taki
Olvasó

Ez egy ősi kettlebell gyakorlat, haladók pulykával, profik struccal nyomatják :)

Hunn
Újságíró

A Facebook lényege, hogy az ember társas lény, viszont a mai világban mindenki egyedül van, és ki van éhezve az emberi kapcsolatokra. A Facebook pedig megadja a szociális kapcsolatok illúzióját, és pénzt csinálnak azon, hogy az emberek el vannak idegenedve. Valójában nagy kamu az egész. Engem az 1000 Facebook-os ismerősöm közül 1 (azaz egy) szokott felhívni, hogy mi van veled, öreg?

Alter Ego
Szerkesztő

Ne téveszd meg magad! Nem a Facebook kamu, hanem az emberi kapcsolat a kamu, a Facebook csak láthatóvá és tapinthatóvá teszi az emberi természetet :)

Én nem annyira értem a Facebokon, mint tárgyon a szociális szorongásaikat levezető, dühöngő embereket. A Facebookot ostorozni értelmetlen dolog. – Régen tudjuk: minden készüléken van egy kikapcsoló gomb. Na de, állandóan azon dühödten vergődni, hogy “én nem kapcsolom be, sőt felgyújtom a tévét, mert szarok a műsorok”, az is egyfajta pótcselekvés! :) De ha ezt még meg is tetézi valaki azzal, hogy nem hajlandó tévé közelébe menni, mert az halálsugarakat áraszt… – Hááááátt…

Reszet Elek
Újságíró

A szar az szar és ha valaki szart eszik maga is azzá válik.

Delin
Olvasó
Delin

Ez azt jelenti, hogy nem like-oltad a Ferfihang FB oldalat? :)

Reszet Elek
Újságíró

Egy szart!
comment image

Delin
Olvasó
Delin

Tenyleg nem tudtok elszakadni ferfikent a szartol.

Reszet Elek
Újságíró