Borisz
2 megosztás

Juszt is a dagadt nők!

Jaj, ne tagadd már! Ne tagadd, hogy te is szereted a zsírpárnákat. Most mit rázod a fejed? Nem ciki az! Sőt! AZ a ciki, ha nem szereted őket! Értsd már meg, hogy addig fogjuk ismételni, amíg be nem épül az agykérgedbe!... - Nos, körülbelül így lehetne összefoglalni. Jellegzetes női szólam ez, ami újra és újra betolakszik az életünkbe, cikkek, blogok, közbeszéd, szikratávíró és minden egyéb útján. Méghozzá ténynek álcázva, hogy ha visszaszólunk rá, úgy tűnjön, hogy mi kezdtük a balhét.

Pedig hát egyszerűek a dolgok, kedves Mária pont blog pont hu. Igen, találtál egy naptárt, amiben van egy viccesen rajzolt, ellenszenves, túlsúlyos nő. Odaírtad mellé, hogy ez volt a férfiak kedvence, és beleírtad a címbe is, nehogy átszaladjon rajta a felületes tekintet. És mikor már mindenki kíváncsi, hogy “na, muti már a képeket”, akkor jönnek a képek.

Ez csak egy, de valószínűleg ennyiből tökéletesen világos mindenki számára, hogy nem a férfiak ideáljáról beszélünk. Egy szűk körnek – talán. A férfiak nagy részének? Bajosan. Túlnyomó többségüknek pedig végképp nem, és bár szó szerint nem állítod, hogy “minden egyes férfinak ez volt a kedvence”, de egyértelműen úgy fogalmazol, hogy “a férfiak” márpedig megőrültek ezekért a rajzokért.

Ezerszer elmondtuk, de elmondom megint.

1. Sosem volt divat a túlsúly. Vigasztalhatjátok magatokat azzal, hogy normálisan néztek ki, amikor van rajtatok plusz 30 kiló, de tudjátok ti is, hogy ez hazugság. Hízlalószalonokkal nincs tele a világ, fogyasztókkal igen. A nők olyan szinten próbálnak tökéletes (azaz karcsú) alakúak lenni, hogy néhányan a durvább módszerektől sem riadnak vissza, lád bélféreg és társai. Fúj, ugye? Gusztustalan. Leírni is, hát még amikor valaki erre vetemedik, mert annyira akar tetszeni a férfiaknak.

2. A hazudozásotok nagyon kártékony. Mondhatjátok rá, hogy “de hiszen nem ártunk senkinek” – egyrészt akkor is gyönyörű jellemrajz lenne rólatok, másrészt DE IGEN, márpedig ártotok vele, nem csak nekünk, hanem sok mindenkinek, leginkább a nőknek. Az egészségre törekvés jó dolog, az egészséges pedig az, amit a férfi megkíván, per def, viszonylag triviális okból. Ne zavarjátok össze szegény nőtársaitokat. Hogy nekünk mennyire ártotok, azt pedig egyszerű belátni (bármennyire nem érdekel titeket): ettől a pofátlan propagandától sokkal kevesebb szép és egészséges nő lesz körülöttünk, és képzeljétek, nekünk a boldogság egyik legfőbb forrása a ti szépségetek.

3. Lustaságból csináljátok. Lehet azt hinni, hogy nem jövünk rá, de ne feledjétek, hogy nagyon okosak vagyunk, és általában foglalkoztat minket, hogy mit miért tesztek. Bizony, kedves Kövér Nők, rájöttünk a dologra, nem volt olyan nehéz. Lusták vagytok edzeni, lusták vagytok futni, lusták vagytok megmozdulni. Egyszerűbb az igazságot ferdíteni, mint ha magatokat hoznátok egyenesbe. Ez nagyon ciki. Ez egy újabb dolog, amire már az 50-es években se buktunk.

4. Szánalmas, ahogy ismételgetitek. Megpróbáltátok, bebizonyítottuk, hogy baromság, ergo tessék most már abbahagyni. És azt is, hogy amikor születik egy ilyen cikk, úgy érzitek, hogy mi nem bírjuk elengedni a témát. Ébresztő: mindenki látja, hogy ti nem bírjátok elengedni. Ez itt az internet. Vissza lehet keresni, comprende?

5. Az illúzió nem keveredik össze a valósággal. Csak nálatok. Ha valamit nagyon el akartok hinni, az nem lesz igaz, egy icipicit se, nem fogjátok “bevonzani”, hiába jobb érzés a szép dolgokra gondolni meg a pozitív gondolatokkal foglalkozni, raindrops on roses and whiskers on kittens, értjük, hogy szeretitek ezt, de hiába, mert ez csak kedélyjavításra jó. Problémamegoldásra nem. Ha oviban becsukod a szemed, befogod a füled, és kiabálod, hogy “lá-lálá-lálá”, az menni fog, mert ott közben vigyáznak rád az óvónénik. Sokszor még felnőttkorban is vigyáznak rád, ezek lennénk ugye mi, lásd kettes pont, boldogságunk forrása. De a szívroham meg az érrendszeri betegség az nem vigyáz rád, és nem szeret, és nem hatódik meg a bambiszemektől. Nincs harmatos rózsa meg cicabajusz, hanem jobb esetben gyomorgyűrű van, rossz esetben pusztulatul érzed magad hónapokig, és végül valamelyik kórságban elpatkolsz. Ne gyárts illúziókat, ha valódi bajban vagy.

Oké?

Minden férfi nagyon örülne, ha felhagynátok a gátlástalan hazugságterjesztéssel.

Köszönjük szépen. És elnézést, ha ez a cikk hosszabbra sikerült, mint amennyit hajlandóak vagytok egy férfi kedvéért végigolvasni; nincsenek illúzióim. A közepén talán elrejtettem, hogy “pitypang”, talán nem, de úgysem találnátok meg, mert nektek csak az a fontos, hogy a hangvétel átjöjjön, hogy “a cikkíró bántani akarja a Nőket, globálisan”, vagy valami hasonló. És mindenki tudja, hogy a hosszabb cikk a menő, mert azon van mit fogni.

Post Author: Borisz

Borisz
Informatikus, amatőr újságíró, lélekbúvár, párkapcsolati tanácsadó. Szabadidejében kifejezetten szeret utazni, ezért évek óta ki se mozdul a városból, és nézi, hogy mikor lesz szabadideje. Megrögzött ateista. Nőtlen, de nagyon szereti a nőket, minden látszat ellenére.
f Facebook
2 megosztás


485
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
84 Egyéni hozzászólás
401 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
83 Hozzászólások szerzői
Se - seAVETaikoDeadpoolRedGreg Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
AsD
Olvasó
AsD

Öhm szerintem ezek lehettek nőideálok, nem hiszem hogy ez dagadtnak minősül csak szimplán ducinak mint például ezen

Suum cuique
Újságíró

maria.blog.hu
Olvasó
maria.blog.hu

Szerintem a cikk írójára ráférne egy kiadós dugás. Talán még az értő olvasás is jobban menne tőle, amellett, hogy IRL érezhetné sikeresnek magát, nem attól, hogy mások írásait kiforgatja és hülyeségeket beszél róla.

visuo
Olvasó
visuo

mária-mária… már a gasztroforradalomról is hülyeséget írtál, most meg karikatúrákat gondolsz standardnak…

maria.blog.hu
Olvasó
maria.blog.hu

Látom, neked se megy az értő olvasás. A képek nem karikatúrák, hanem egy litográfia-sorozat (jaj, lehet, hogy nem is tudod, mi az), aminek a képeit nyomdai úton sokszorosítva 25 éven át falinaptárakon is kiadták, amely falinaptárak népszerűek voltak, és a mai napig azok. A posztom erről szól, nem arról, amit a fenti cikket író szőke fiúka (ez most itt egy igen erőteljes eufemizmus) belemagyarázott.

visuo
Olvasó
visuo

„ A képek nem karikatúrák, hanem egy litográfia-sorozat (jaj, lehet, hogy nem is tudod, mi az)”

a karikatúra (= torzkép, gúnyrajz….) egy grafikai-festészeti _MŰFAJ_, ami lehet színes cerkával is, lehet festve is, meg készülhet litográfiaval is. míg a litográfia egy _SOKSZOROSÍTÁSI ELJÁRÁS_. te 2 dolgot keversz és/vagy nem ismered az értelmüket.

„(jaj, lehet, hogy nem is tudod, mi az)“

no, akkor ki is nincs képben? pl. hogy egy litográfia vizuális tartalma is lehet gúnyos… de ez biztos csak neked magas… : P

„Látom, neked se megy az értő olvasás.

Neked bezzeg… : D : PPP

„amely falinaptárak népszerűek voltak,”

persze, mert megmosolyogták az emberek… ez tudod olyan, mint a prolik lakásában a „Miért jobb a sör a nőknél?” féle táblácska.

amúgy meg 1% aberált fickóknak valóban tetszik, kanos rá. de hogy erre buktak a pasik, az kizárt…

ill. még az is igazolja a karikatúra jellegüket, hogy kötve hiszem, hogy pont ilyen nők, pont így pózoltak minden esetben. szóval jelentős részük fantáziarajz, fikció… az meg nagyon jó karikatúraalap.

de majd ezt is megmagyarázod. : P

Alter Ego
Szerkesztő

Szerintem az eléggé valószínűsíti a karikirozó szándékot, hogy a modellek fenekére több helyen is a “Flour”, vagyis “Liszt” feliratot helyezte el a rajzoló. – Feltételezem, hogy nem imádó rajongásból titulálta liszteszsáknak a méretes hátsókat. – Vagy tévedek valamiben?

Deansdale
Admin

Elfelejtetted odaírni, hogy fél az erős nőktől és a szülei házának alagsorában lakik. Kicsit nagyobb gondosságot, ha kérhetnénk…

maria.blog.hu
Olvasó
maria.blog.hu

A cikk írójának itteni adatlapjáról:

“Nőtlen, de elszántan készül arra, hogy egyszer istenbizony lesz egy gyönyörű felesége.”

Így legyen ötösöm a lottón :DDD

visuo
Olvasó
visuo

ezért imádni fognak itt. : )

Art
Olvasó
Art

Mária, ha már így szóba került, neked például van férjed?

 

hgyi
Szerkesztő

Ha szabadna kérnem, a cikk tartalmával és ne a cikk írójával – vagy kommentelővel – foglalkozzunk a hozzászólásokban!!

Suum cuique
Újságíró

Deansdale itt már leírta a tutit, én csak pár gondolatot tennék hozzá: http://www.ferfihang.hu/2012/06/28/feminista-agymenes-1-patriarchalis-szepsegideal/

Én sose értettem ezt a feminista hüledezést arról, hogy jaj a gonosz férfiak “elvárásai” miatt szegény nőknek micsoda kínokat kell átélniuk, pl. sportolniuk és egészségesen táplálkozniuk! Úristen! Bocs, de az, hogy mi tetszik a férfiaknak, az adott, és az nem kényszer. Nem kötelező tetszeni a férfiaknak, pl. le is lehet tojni ezt a szempontot keresztbe. Igaz, akkor egyedül maradsz, vagy max egy elég előnytelen külsejű és státuszú férfinak fogsz csak kelleni, de hát ki tiltja ezt?

Vagy ezek tényleg azt hiszik, hogy ha sokat sulykolják, akkor a férfiaknak elkezdenek tetszeni a kövér nők?

De abban is hazudnak ezek, hogy összemossák az egészegesen, vonzóan karcsúan vonzó nőket egyes anoxerás-bulémiás modellekkel. “Zabálj csak nyugodtan, nehogy már anorexiás legyél!” De a modelleket is nekiállnak sajnáltatni, hogy szegényeknek milyen szigorúan kell ügyelniuk egész évben az alakjukra, úristen! Pedig nem kötelező ám modellnek lenni, ők választották ezt, el lehetetett volna menni pénztárosnak is, ott aztán majd nem kell ilyen szörnyű “önkínzást” folytatni. Ja, hogy az kevesebb pénzzel és csillogással jár? :D

Arról nem is beszélve, hogy nem csak azért célszerű karcsúnak maradni, mert ezzel vonzod a férfiakat, hanem a közvetlen saját érdekedben is, az egészséged és az életminőséged miatt. Szerencsére a marhaságuk nem igen nyer teret, ha valami igen, akkor inkább ez:

http://www.origo.hu/itthon/20130622-az-eros-az-uj-sovany-nok-es-az-eroedzesek.html

De hát ez a férfiakra is igaz: a legtöbb nő nincs oda a hordónyi sörhassal rendelkező férfiakért, max elnézi, ha megfelelően ellensúlyozza ezt valamivel. Na mármost, ha egy férfi elkezd tenni azért, hogy formába hozza magát (étrendváltozásba, sportolásba kezd, stb.), akkor is elkezdünk hüledezni, hogy szegénynek micsoda kényszert jelent a nők által preferált testképnek való megfelelés? “Gyorsan mutogassunk kövér hapsikról képeket a nőknek, hátha meggyőzi őket, hogy ez a jó, és akkor szegény férfiak újra zabálhatják nyugodtan a trash food-ot!”

Alter Ego
Szerkesztő

Nem véletlenül áll a kereskedők egyeszeregyében, hogy a jó üzletember nem termékeket ad el, hanem életérzéseket. Talán a Dove kezdte, vagy ki tudja már ki, mindenesetre mára szinte kötelező trenddé vált, hogy egyre testesebb nőkkel kell a szépségipar termékeit reklámozni; elvégre az “akármilyen kövér vagy, akkor is szép vagy” életérzésbe csomagolva egyesek könnyen megvesznek bármit. Az eredmények szerintem tényleg látszanak: egyre gyakoribb, hogy a tinédzser lányok csípőnadrágjából már nem csak a legfrissebb trend szerinti királykék tangabugyi lóg ki, hanem a cirka kilónyi zsírpárna is. – Ők már elhitték… Pedig a mantrázás nem segít, ettől még nem változik meg a férfiak ízlése, és persze nem lesznek sem boldogabbak, sem egészségesebbek az elhízott nők sem.

Azért az tényleg a női logika csodája, hogy egyszerűbbnek tűnik a világgal vitába bocsátkozni, beállni a reklámtrendek mögé és megpróbálni átformálni a közízlést, mint fogyókúrába kezdeni. Egyszerűbb mint a felismerés, hogy az elhízás oka többnyire egy  aprócska jellemhiba; gyermeki mivoltodban nem tudsz megállj parancsolni a harmadik csoki, ötödik túrórudi után sem, és a zsák a mértékegysége a naponta elfogyasztott mézespuszedlinek; a szellemi természetű és szexuális örömforrások helyett átváltottál a csokoládéval stimulált endorfinok bűvöletére. – És akkor ezen a helyen térhetnénk akár vissza a személyeskedésre, és megkérdezhetnénk, hogy akkor most kire is vetül leginkább a szexuális elhanyagoltság gyanúja?

Egyébként ez a fajta világmegváltási kísérlet nem csak a tömeges önáltatás és az ízlésrombolás miatt veszélyes, hanem azért is mert hovatovább “feminista üggyé” emeli az egész vitát. Jellemző módon kapcsolódik ehhez a “női népmozgalomhoz” az az elem, hogy a “szemét, lenéző hímsoviniszták” ellenében kell kitűzni a büszkén-szabad-kövérség társadalomjobbító feminista zászlaját. Ami egyébként egy vicc, merthogy nyilvánvalóan nem feminista szabadságjogokról szól a vita. Azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy az is csak “társadalmi konstrukció”, hogy milyen nők tetszenek a férfiaknak.

Régi bölcsesség: “Ízlés dolgában nem lehet vitatkozni”. – Hozzátenném: Széles tömegek közízlésével még nehezebb lesz.

Suum cuique
Újságíró

“egyre gyakoribb, hogy a tinédzser lányok csípőnadrágjából már nem csak a legfrissebb trend szerinti királykék tangabugyi lóg ki, hanem a cirka kilónyi zsírpárna is.”

Ennek a jelenségnek angolul már neve is van: http://en.wikipedia.org/wiki/Muffin_top

http://www.google.hu/search?q=Muffin+top&tbm=isch

Deansdale
Admin

Releváns oldalként linkelik a camel toe-t ami meglep – de még jobban meglep, hogy egyáltalán van wiki oldal a tevepatára :D

Suum cuique
Újságíró

Pusztán tudományos szempontból :)

Inaara
Olvasó
Inaara

A muffin top egy újabb szinoníma lehet: eddig love handle-ként volt ismeretes, de nekem úgy tűnik ugyanarról van szó. :)

Suum cuique
Újságíró

Ja igen! http://modoros.blog.hu/2012/01/04/az_asszonyos_asszony

Amúgy szerintem akik így beszélnek, egyszerűen konstatálták, hogy a valóban dekoratív, karcsú nőknél úgyse rúgnak labdába, így jobb híján egyszeűren elszegődtek dögevőnek, aztán az ilyen szövegekkel talán behízeleghetik magukat legalább ezen úgynevezett “nőiesen telt” sonkák közé. Bár amennyire rugalmas az emberi elme, el tudom képzelni, hogy egy idő után tényleg így kezd el gondolkodni, hiszen a közmondás szerint “élj úgy, ahogy gondolkozol, különben úgy fogsz gondolkozni, ahogy élsz.” Tehát hozzáigazítódik az ember szépségideálja a jobb híján választott életmódhoz. De ez már a “gobmhoz kabát” esete.

mdmselle
Újságíró

“dögevő”, “sonkák”… hát igen, erről beszéltem… aki nem 45 kiló vasággyal, az már egy ócska halálraítélt dög, akikre már csak kiéhezett hiénák fanyalodnak, gyönyörű mondhatom.

mdmselle
Újságíró

Az a baj, hogy ti férfihangos férfiak mindig úgy nyilatkoztok a témában mintha csak a cukorbetegség és szívroham határán tántorgó kövér nők és a karcsú szupermodellek léteznének, és mindenkit ledagadtoztok, aki egy kilóval is többet nyom mint a girhes modellek, volt erről itt már vita, és már akkor is undorítónak tartottam a hozzáállásotokat. Olyan lehetetlen BMI-t jelöltetek meg, mint “ideális testsúlyt”, amit csak a legmadárcsontúbb szupermodellek képesek elérni, és még be is linkeltetek egy csomó képet a photoshoppolt
“tökéletes nőről”, akiknek a kiálló csontjai csak épp át nem szúrták a bőrüket, olyan betegesen soványak voltak. A legtöbb nőnek igenis éheztetnie kellene magát, hogy azt a testsúlyt elérje, én már csak tudom. Az egészséges életmód és a sportolás alap kellene hogy legyen, de nektek még az sem elég. Még jó hogy frusztráltnak érezzük magunkat. Ti nyilán mind fittek vagytok, kisportoltak, gramm zsírpárna nélkül, szálkásra izmosítva, hogy így osztjátok az észt, eh… :-/

Suum cuique
Újságíró

Áh, dehogy bukik bárki is az egészségtelen anorexiára. Másrészt meg nem is a testsúlyt és a BMI-t kell nézni, hanem a testzsírszázalékot. Mutatok egy képet. A százalékok a testzsírszázalékra utalnak. Szerintem a 15 és 25 % közöttiek az ideálisak, a 30% elmegy, a 35-höz már be kell rúgni, az afölöttiek meg már nem is nők, hanem vágásra érett hízódisznók :) Na jó, most gonosz vagyok, de a cél a felrázás. És Deansdale sokat foglalkozott ezzel, ahhoz hogy egészségesen nézz ki, egyáltalán nem kell embertelenül sokat szenvedni. Csupán egy teljesen jól tartható állandó étrend és napi fél óra edzés.

AsD
Olvasó
AsD

Na jó most az egyszer a feministákkal értek egyet (bár nem tudom hogy maria.blog.hu írója feminista, de az nem lényeg)

A 35%os nő nekem tökéletesen néz ki (még látod is oldalt a 2 vonalt hogy nem is egész testét lepíti be a háj)

Afelett már gusztustalan, de 35%nál még nem undorító

Jah és arra hogy a férfiaktól elvárják hogy izmosan nézzen ki: Hát persze, mivel manapság is a férfi végzi a fizikai erőt igénylő munkákat és bármennyire van feminizmus a nők tudatalatijában ott van hogy a férfi védelmez! (Ez az a pont ahol mind az antifeministák mind a feministák gyűlölnek :D )

Szóval röviden amíg nem vagy egy válogatós picsa addig 35% (vagy 30%nak) nem kéne rossznak/elmegynek tűnnie

Vasgerinc
Újságíró

Szerintem ez azért ennél bonyolultabb kérdés. Nem mindenki egyformán hízik, nem mindenki ugyanazt jelenti a 35%. A fenti képen valóban nem csúnya a hasa, a combjai és csípje (valamint valószínűleg a  feneke sem) túl vonzóak. Ugyanakkor van olyan is, hogy pipaszár lábakon áll komoly hassal és tokával, és az is 35% körül van.

Deansdale
Admin

Alapvetően értesz félre valamit. Az egyéni ízlés mindenkinek az egyéni dolga. Ha tetszenek neki a kövérek, az is – ha nem tetszenek, az is. Azzal van baj, hogy néhány holdkóros degenrált ebből az egyéni ízlésből politikai problémát akar kreálni, diszkriminációról beszél és nőelnyomásról, meg arról, hogy ez ugyanolyan “irtandó” -izmus, mint a fas- vagy a rassz-. Amikor egyes túl-liberális agyhalottak már súlyizmusról beszélnek, és a kövérek hátrányos megkülönböztetéséről, akkor ideje lehúzni a rolót. Hogy neked a 35% még elfogadható, Suum-nak meg már épp nem, annak semmi köze a feministák vergődéséhez.

Naooo
Olvasó
Naooo

Már a 30% is koca. 25% még elmegy. De az a 10-12% brutál ocsmány. Lőném lefelé.

Deansdale
Admin

Nem is vártam mást a házi trollunktól :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Persze lehet nagyon vékony, az szép, csak ne legyen kigyúrt, mint egy idétlen béemvés.

Höllenhund
Olvasó
Höllenhund

Viszont ha a 35%-os nőt történetesen elvenni akarod, nem csak dugogatni, és szül 2-3 gyereket, sokkal nagyobb eséllyel fog durván elhízni, mint egy 25%-os vagy 30%-os.

Tarquinius Imperator
Olvasó
Tarquinius Imperator

Megint valahol a kettő vitatkozó fél között (aurea mediocritas) van a megoldás, személy szerint a fényképeket szemlélve a 25-35%-os indexű hölgyeket – tehát a középső sort – választanám (persze párválasztásnál szerintem sokadik szempont a testsúly,  hacsak nem tényleg abszolút anorexiás, vagy abszolút elhízott nőkről van szó), egy 35%-os hölgy elképesztően szép tud lenni hosszú hajjal és helyes arccal. Így visszatekintve kb. 30-35%-os barátnőim voltak, de megfelelő jellembeli és intelligenciabeli “adottságok” esetén a 15-17%-ostól a 40%-os intervallumig végülis miért ne válasszon az ember? 15% alatt és 40% fölött viszont tényleg csúnyák a nők.

Alkibiadesz
Olvasó
Alkibiadesz

Király ez a skála. Nekem így a 25%-os tűnik az ideálisnak, de 15-35 -ig jöhetnek.
A többit meghagyom Neked. :)

lorantka
Olvasó
lorantka

Csatlakozom a 15-35-ösök klubjához :)

DennisVT
Újságíró

Mondjuk láttam már olyan képet olyan 10-12%os nőről, amitől megindul a nyáltermelés, ez itt pont nem olyan:) Az a baj, hogy ő már túl izmos az alacsony testzsírszázalék mellé. A legtöbb férfinek ez nagyon nem tetszik, én sem vagyok oda érte, de igazából nem is fenyeget minket a veszély… Ehhez a külsőhöz évek eltökélt és kitartó edzésmunkája, és tudományos táplálkozása kell, és amelyik nő eljut idáig, az legtöbbször a párjától is elvárja ezt.
Plusz ez a 10-12% nem tartható hosszabb távon, vagyis rohadt egészségtelen. Ez egy versenydiéta eredménye évente 1-2 alkalommal 1-2 napra. A többi időben izmosnak ugyan fene izmosak, de elfogadhatóan néznek ki, sőt vannak, akiknek szép is.
Nekem is 15-30ig terjed, amit jónak neveznék.
Mindjárt keresek egy ugyanilyen százalékos felosztást a férfiakról.

Tina74
Olvasó
Tina74

Nekem a 15%-os tetszik a legjobban!

Taki
Olvasó

Tegyük hozzá a férfi táblázatot is :

comment image

Na most egy 30% -os nő szemében egy 30%-os férfi az már fúj kövér.

Kalman
Újságíró

Azt is tegyük hozzá, hogy a zsírszázalék nem hasonlítható 1-1-ben össze. A nőknek egy kicsit magasabb az egészséges zsírszázalékuk, és ez így van jól. A Suum cique által (4 éve:-) linkelt képen szerintem a 30% nem látszik kövérebbnek a 25%-nál (és mindkét test vonzó – számomra). Szerintem a 30%-os kép rossz, félrevezető.

Míg az átlalad linkelt 30%-os férfi valóban kövér hatású.

lorantka
Olvasó
lorantka

1

common man
Olvasó
common man

És én miért maradtam le?(+78%)

Reszet Elek
Újságíró

A 25 és a 30%-os képet szerintem fel kell cserélni.

Csúf 15% alatt ill. 30% felett.

common man
Olvasó
common man

Na most alkatilag legjobb a 15-17 meg a 30 ,ők zsírszázaléktól függetlenül is sokkal jobb alakúak a többiektől.

maria.blog.hu
Olvasó
maria.blog.hu

Én nem értem egyébként ezt az oldalt. Tegnap jöttem először, mert valaki még délelőtt belinkelte a posztom alá a patriarchális nőideálról írt cikket, és elhűlve olvastam bele jópár kifacsart logikával megírt posztba.

Tényleg nem értem, hogy van, akinek ez tetszik, azzal tölti az idejét, hogy ilyesmivel túráztassa magát, ahelyett, hogy normális, igényes férfioldalakat olvasna, vagy lenne valami rendes hobbija. Persze semmi közöm hozzá, ahogy a művelt francia mondja, “varietas delectat”.

Deansdale
Admin

“normális, igényes férfioldalakat olvasna”

Dobnál egy linket?

Suum cuique
Újságíró

Ennek a szerkesztőjét át kéne csábítani ide :)

Cefre
Olvasó
Cefre

Vagy ezét :D napispam.tumblr.com

Naooo
Olvasó
Naooo

“ahogy a művelt francia mondja”

Vannak még franciák? Ha vannak, inkább ne művelődjenek, hanem dobálják ki a szemetet az országukból (de felőlem hosszútávú, tartósabb megoldást is választhatnak), különben pár évtized és csak szemét lesz ott. Utána ki fog ott művelődni? A muzlimán meg csokki?

Naooo
Olvasó
Naooo

Váo, egyre jobban egyetértek magammal.

Deansdale
Admin

Szerintem eltúlzod a dolgot. A férfinem jóval rugalmasabb, mint gondolnád, és a kövér nőknek is megvannak a rajongói. Arról meg szó sincs, hogy itt mindenki az anorexiát reklámozná. Arról van szó, hogy van ez a (félig-meddig feminista) mozgalom, miszerint igenis tessék tisztelni meg imádni a dagadt nőket, és nekünk nem tetszik, hogy mások akarjanak beleszólni az életünkbe. Hab a tortán, hogy mindezt folyamatosan a klasszikus megszégyenítő nyelvezettel adják elő – a “patriarchális szépségideál”, a nőkre kényszerített nyomorgás a szépségért, ésatöbbi. Az átlagos férfinak az átlagos (súlyú) nő tetszik, de ez történelmi léptékben értendő – az átlagos testsúly pedig rohamosan emelkedik az utóbbi időben, vagyis túl sok nő hízza ki magát a népszerű kategóriákból. Így az átlagos férfiaknak egyre kevesebb “ideális” nő marad, amire a kövéreknek tényleg fogyókúrával kéne reagálni, és nem a férfiak mocskolásával. Bocs, hogy egy bizonyos fajta ízléssel születtünk… Az a rohadt evolúció az oka, lehet nála reklamálni. Mi is úgy szoktuk, amikor a mi reményeinket húzza keresztül és teszi tönkre az életünket; mondjuk amikor a feleség lelép/megcsal a munkahelyi főnökkel, a’la női hipergámia.

Egyébként ugyanez az ízlésmizéria megvan fordítva is, a csajok valamiért Brad Pittre buknak és a twilightos metroszexuális hülyegyerekekre, nem pedig Piedonéra. Ne csináljunk úgy, mint ha itt valami gonosz összeesküvés lenne az átlagos nők ellen, akiken van 5-10 kiló fölösleg. Nem véletlenül létezik tucatnyi szó a sovány és a dagadt között (és azokon kívül is) a fokozatok érzékeltetésére. A probléma nem a dundikkal vagy teltekkel van, hanem azokkal, akiket könnyebb átugrani mint kikerülni – de közben sikítanak, hogy a férfiak diszkriminálják őket a szemét szexista ideáljaikkal.

AsD
Olvasó
AsD

“Arról van szó, hogy van ez a (félig-meddig feminista) mozgalom, miszerint igenis tessék tisztelni meg imádni a dagadt nőket” Itt a probléma, ki mondta hogy ez feminista és hogy ezek a nők dagadtak? Ha mindenért panaszkodtok akkor mitől lesztek jobbak a feministáknál (azok kívül hogy ők pénzt is keresnek ezzel).

Mint már mondtam ezek a nők tűrhetők mai szemmel akkor 50 évvel ezelőtt miért ne lehetett volna?

 

Deansdale
Admin

Errefelé a cikkek olykor túlmutatnak önmagukon. Borisz barátunk egy konkrét példát mutatott fel, de a példa mögött egy jelenség áll. Ennek a jelenségnek vannak feminista gyökerei és támogatói – erre hivatkoztam én. A feministák eszköztárában a női súly ill. szépség is csak egy harctér, amin a férfiakat lehet támadni. Merthát egyértelmű, hogy ha egy nő sovány/kövér vagy szép/csúnya, az mind a férfiak hibája, ők kényszerítik rá (vagy az ellenkezőjére) a nőt, stb. Szóval megint a régi nóta: mindegy mi van, a férfiak szemétládák.

Naooo
Olvasó
Naooo

“(azok kívül hogy ők pénzt is keresnek ezzel)”

Kik pénzelik őket?

Alter Ego
Szerkesztő

Talán akkor vitatkoztunk erről először, amikor kikeltem az izraieli ízlésdiktatúra ellen. :) Biztosíthatlak róla, hogy Shakira nagyon gyönyörű és szexi azon a képen, amit akkor linkeltél. Én abban a vitában a Starcast adatbázisával próbáltam szemléltetni, hogy milyen BMI értékekhez, milyen testkép társul általában. Suum cuique fenti megoldása még jobb ennél. Csak egyetérteni tudok vele; egy egészséges, fiatal nő akkor tudja az ideális felső határa alatt tartani a súlyát, ha a 35-ös testzsírszázalékhoz tartozó testképet már végső eshetőségként sem fogadja el. Eszembe sem jutna mindenkit ledagadtozni, aki eltér az ízlésem szerinti ideáltól, viszont aki súlyfelesleggel küzd, annak leginkább a saját önbecsülése miatt érdemes tennie ellene. Az csak egy vicces (gyalázatos) megoldás, ha helyette hiábavaló sportként a közízlést próbálja meg manipulálni vagy törvény útján másokat rendszabályozni. Merthogy nem a karcsú avagy ideális súlyú nők pótcselekvése az efféle propaganda, ugye? – Ennyit állítok nem többet.

Nem vonom ki magam az immár kötelezőnek látszó személyeskedés alól sem: jómagam 178 cm és 82 kiló vagyok, ennél több soha nem voltam, sőt ennyi is csak egyszer korábban életemben, akkor fél évig fél adag ebédet ettem, ahogyan ma is csak annyit fogok és a reggeli is elmaradt. Nyilván messze vagyok az ideális megjelenéstől, a szálkásításról ne is beszéljünk, soha nem voltam egy sportos alkat; merthogy a lepedőtorna az egyetlen sport, amiben kellő örömömet lelem. ;) Cserébe viszont olykor éhezek, amit te úgy tűnik, hogy extrémitásnak gondolsz, viszont szerintem korántsem egy elviselhetetlen kórkép, csak egy egészen szimpla, tolerálható testi állapot, ráadásul segít elkerülni azt, hogy holnapután arról kelljen majd írnom, hogy a dagadt, hordóhasú férfiak is szépek és az interneten keresgélnem hozzá a helyes kis sörpocakokat.

Javaslom, hogy a felesleges tévutakra csábító személyes indulatokat próbáljuk meg kivonni a párbeszédből, mert téged akárhány kiló is vagy (fogalmam sincs), mindig is kedveltelek és ezen nem szeretnék változtatni a jövőben sem. :)

mdmselle
Újságíró

Azért egy kis tisztítókúra-szerű éhezés egészen más, mint egész életedben fogyókúrázni és koplalni, bocs.

Eszem ágában sincs leírni, hogy hány kiló vagyok, de azt elmondom, hogy én pölö évek óta két félét is sportolok a hét minden egyes napján, heti kétszer vízitornára járok, a többi napokon meg edzésszerűen gyalogolok a futópadon, hónapok óta paleózom vagyis egyáltalán nem eszem cukrot és szénhidrátot, és nem, még így sem vagyok még annyira karcsú sem, mint Shakira azon a képen. Kábé úgy festek, mint a 35%-os nő. Egy férfinak be kell rúgni ahhoz, hogy rám bírjon nézni, pech. De attól még nem vagyok rossz ember. Mázlim van, hogy találtam egy “dögevőt”, aki jobb híján ráfanyalodott a “sonkáimra”, és nem kell egyedül tengetnem hájas kis életemet, mert úgy tűnik, a többi férfinál labdába se rúghatnék…

Néha igazán felemelő érzés köztetek nőnek lenni…

hgyi
Szerkesztő

Szerintem fölösleges ennyire belelovallnod magad. Már én sem vagyok karcsú. :o) Nem örülök neki, de ez van. Rendszeres edzésre nincs sem időm, sem energiám. Nemrég olyan helyen dolgoztam, ahol rendszeresen edzhettem – eredmény 0, de azért jól éreztem magam. :o)
(Tudom, most majd az jön, hogy mindenkinek arra van ideje, amire csinál magának, de nekem valahogy nincs semmi ingerenciám – a napi 2,5-3 óra utazgatás és a sokszor 10 órányi munka után – este 7-kor nekiállni edzeni,)

Gondolom, Borisznak amúgy sem szeretnél tetszeni. :o)
(Megölelhetlek?) :o)

 

Suum cuique
Újságíró

A “tisztítókúra-szerű éhezésnek” eleve SEMMI értelme nincsen. Léböjtkúra és hasonlók. Ez olyan mint azon idióta férfiak, akik “kigyúrják magukat nyárra”. Ha paleo/Atkins/Dukan módon étkezel egész életedben, akkor SOHA az életben nem kell majd külön “koplalnod” meg “fogyókúráznod”. Igen, úgy étkezni valóban többe kerül, mint ha trash food-on, kenyéren és parízeren meg hasonló panelproli-étkeken élnél, de havonta +10-15 ezer forintot igenis megér, hogy egészségesebbb vagy, jól nézel ki, és magasabb az önbecsülésed.

Egyébként meg gondolom 40 év fölött vagy, és így értelemszerűen lassabb az anyagcseréd, ezért a paleo lassabban fejti ki a hatását, de hidd el, menni fog az.

Nem akartalak megsérteni, reméltem nem veszed magadra.

mdmselle
Újságíró

32 éves vagyok, de kösz… forgasd még a kést a sebben…

Suum cuique
Újságíró

Még egyszer mondom: nem akartalak személyedben megsérteni. Az a lényeg, hogy te boldog legyél a szíved választottjával, és egészséges legyél :)

Deansdale
Admin

Ahogy Alter is mondta, téged itt mindenki szeret, vagyis kár azon pörögni, hogy kinek milyen a szépségideálja. Én sem vagyok Brad Pitt, mégsem problémázok ezen :) Ha megnéznék egy női listát, hogy mi kell nekik egy férfiban, talán a 10%-át hoznám első blikkre. Nincs vagyonom, nem vagyok híres, stb. De ez csak az elmélet, ez van papíron. Az életben minden sokkal rugalmasabb. A legtöbb “hiányt” lehet kompenzálni más előnyökkel.

Ami viszont nem rugalmas, hogy senki sem marad csodálatosan tökéletes isten(nő) örökké. Az élet része, hogy eljár fölöttünk az idő, és ezen fölösleges sírni. Sok nő hiúságának nagy csapás, amikor szembesül azzal, hogy életkor/testsúly okán kikerült a “felső tízezerből”, dehát na, ez az élet rendje. Nem lehet mindenki Cher, Madonna vagy JK Rowling, hogy folyamatos műtétekkel meneküljön saját maga és az egója elől, hogy megpróbálja becsapni magát és a világot. Te is voltál 21, amikor bomlottak utánad a pasik, és mindenki más is volt/lesz annyi. Aztán mindenki lesz 30, 40 és 50 is, ha szerencsésen megéri, és meg kell hogy változzanak a prioritásai. A másik nem okolása annak vágyaiért totál fölösleges, és a düh ami ezért az emberben felhalmozódik legföljebb önmagára nézve káros. A “pirospirulás” pasikat sokan vádolják azzal, hogy keresűek a nők felé – ugyanez megvan a nőkben is, csak arról diplomatikusan hallgatunk. Brad Pitt és Angelina Jolie összeházasodtak, aztán mindkettő megöregedett és megcsúnyult. Már másokat istenít a nép. Ebben minden benne van amit az emberi sorsnak erről a részéről tudni érdemes.

mdmselle
Újságíró

Naja, de senki nem írja le egy kommentben, hogy azok a nők, akik rádfanyalodnak, noha nem vagy egy Brad Pitt, azok dögevők lennének, érted? soha nem jutna eszembe ilyen degradálóan, lesajnálóan nyilatkozni más emberekről, mintha nem is lennének emberi lények, csak valami undorító csúszómászók.

Suum cuique
Újságíró

Akkor még egyszer leírom, hogy nem személy szerint rád értettem, hogy a párod “dögevő” lenne, hanem azokra a férfiakra, akik a kifejezetten kövér, duci, molett stb. nőknek azzal próbálnak hízelegni (vigasztalni), hogy “áh, úgyse szép az a sovány, a jó az ilyen ‘nőiesen telt'”, stb. – e mögött feltételeztem, hogy jelentős részben olyan ok húzódik meg, hogy az ilyenek nem igen rúgnak labdába az igazán vonzó, karcsú nőknél. A modoros blogra volt ott egy link, azokra a dumákra gondoltam.

Deansdale
Admin

Egy mentalitásról beszélt, miszerint egyes sérült önértékelésű férfiak átverik magukat és a kövér nőket is behízelgő hazugságokkal, csak hogy végre dughassanak egyet. Ne forgasd ki a szavait és ne vedd magadra.

Másfelől meg láttam már elég nőt, akinek minden pasi “lúzer” akire nincs ráaggatva legalább 100.000 fityingnyi ruha és kiegészítő, meg a segge alatt a német autó. Ezek a nőtársaikat is lenézik, akik összeállnak ezekkel a lúzerekkel. Tudom, hogy te nem vagy ilyen, de akkor a fordítottját se vedd már magadra.

Suum cuique
Újságíró
Naooo
Olvasó
Naooo

“meg a segge alatt a német autó”

Lássuk be a béemvé maffiózó autó, audi nyakkendős maffiózó, merci meg cigányautó. Van még folkszvágen, de az olyan, mint az opelvektra, minden sarkon áll egy. Uncsi. Talán porse.

Inaara
Olvasó
Inaara

A “dögevőzés” valóban nem kellett volna, még ha biztos is vagyok benne, hogy csak elragadta a szenvedély, és sarkosan akart fogalmazni. Ez most nem jól sikerült.

Az oldal jövőjének, esetleges későbbi civil mozgalommá szerveződésének szempontjából fontos lenne szem előtt tartani, hogy ne menjen egy bizonyos nívó alá.

hgyi
Szerkesztő

Egyszer olyasmit írtál, hogy a lényeg, hogy együtt lehessen élni a másikkal.
Ma már írtam: a legtöbb embernek van párja. (Hosszabb-rövidebb ideig.)
Persze, van, amikor csak a külső miatt, de a hosszabb, jól/nagyjából jól működő kapcsolatokban nem ez a fő szempont.

Maestro
Szerkesztő

Tényleg kicsit túlreagálod a dolgot. Nem ‘a férfiaknak’ és nem is ‘a férfihangos férfiaknak’ nem tetszik az alkatod, hanem az ifjú Suumnak, nagy különbség.

daphne
Olvasó
daphne

Ha valaki nem tetszik, arra azt mondom, hogy nem tetszik. Ha azt mondom, hogy az ilyenhez csak dögevők nyúlnak, azzal nem a véleményemet fejezem ki, hanem sértegetem a másikat. És nem a “dögevőt”, hanem a “dögöt”. Mdmselle bántónak érezte, mert a fenti kategorizálás szerint ő már ebbe a csoportba esik, most még arra is rábeszélitek, hogy hülye amiért megbántódott. Egyszerűbb lenne elismerni, hogy túlzás volt ilyet írni.

Suum cuique
Újságíró

Mondjuk pont ezt írtam, idézem azt a részt, kiemelve a lényeget:

Szerintem a 15 és 25 % közöttiek az ideálisak, a 30% elmegy…” és így tovább.

Tehát eszem ágában sem volt egyetemes kinyilatkoztatást adni, a magam ízléséről beszéltem, amiről úgy vélem egyébként egybeesik a férfiak jelentős részének véleményével is, de ez nem garantált.

daphne
Olvasó
daphne

Nem az volt a bántó, hanem ez: “szerintem akik így beszélnek, egyszerűen konstatálták, hogy a valóban dekoratív, karcsú nőknél úgyse rúgnak labdába, így jobb híján egyszeűren elszegődtek dögevőnek, aztán az ilyen szövegekkel talán behízeleghetik magukat legalább ezen úgynevezett “nőiesen telt” sonkák közé.”

Suum cuique
Újságíró

Ott is ott volt a lényeg: “szerintem”.

daphne
Olvasó
daphne

Ha azt mondom, hogy szerintem Béla egy balfasz, az vélemény vagy sértés?

Deansdale
Admin

Ha általános alannyal mondanád, vélemény lenne – egy névhez kapcsolva sértés.

mdmselle
Újságíró

Komolyan azt hiszed, hogy én itt most azon problémázok, hogy az ifjú Suumnak nem tetszik az alakom? ti néha tényleg nem látjátok a fától az erdőt. Magasról teszek rá, hogy tetszem-e vagy sem, ez az internet, nem szépségverseny, amin lehúztak. Senki nem kényszeríti a férfiakat, hogy dundi nőkkel kezdjenek, ha nem az az ízlésük, és ez így van rendjén, mindenki keresgéljen magának párt olyan külsejű emberek között, akik megdobogtatják a szívét. Engem ez az arrogáns, megalázó hangnem zavar, amivel lesajnálnak más emberi lényeket.

Szerintem, akik izmos kőszobrok képeit teszik ki az avatarukba, azok buggyantak. Félre értés ne essék, én itt most nem Suumra gondolok személy szerint, a világért sem akarnám megbántani, mert kedvelem, és az a lényeg, hogy ő boldog legyen a kőszobros avatarjával, én csak nagy általánosságban gondolom, hogy a kőszobros avatarosok buggyantak, ha pedig Suum mégis magára veszi, az kizárólag Suum hibája, mert nekem jogon van bármilyen platformon, másokra tekintet nélkül nyíltan és arrogánsan kijelenteni, hogy a kőszobros avatarosok buggyantak. Nem értem mit nem lehet ezen megérteni.

Maestro
Szerkesztő

És figyeld meg, hogy a kőszobroknak mind kicsi a kukacuk :-)))

Suum cuique
Újságíró

Vettem a lapot, értékelem a poént, de meg nem fogok sértődni :)

Naooo
Olvasó
Naooo

“Eszem ágában sincs leírni, hogy hány kiló vagyok”

Mé nem? Nem szégyen az. Vagy igen?

smirti
Olvasó
smirti

A hülyeség nem női privilégium. Én jól szórakozom. :)

Inaara
Olvasó
Inaara

Emlékszünk még az Alkonyattól pirkadatig c. filmre (From Dusk Till Dawn)? Ezt a jelenetet biztos nem felejtette el, aki látta. Ennél szebben nem nagyon lehet meg-, illetve kitölteni egy bikinit… :)

Deansdale
Admin

Tarantino nem hülye, hogy magát is beleírta a jelenetbe :)

Suum cuique
Újságíró

Apropó. “Kedvencünk” már írt erről…

Deansdale
Admin

Megpróbáltam elolvasni, nem ment :\

Maestro
Szerkesztő

Pedig komoly esettanulmány a cikke, egyrészt láthatóan nagyon rád van kattanva, másrészt szinte szavanként lehetne elemezni, hol csúsztat, hol kelt hangulatot, hol hazudik. Na, de mi közünk hozzá? Neki is joga van a maga szivárványszínű pónis rétjéhez, és ki vagy te, hogy te akarod megmondani neki, valódi-e az a villanyoszlop? :-)

smirti
Olvasó
smirti

Nekem sem. Törekedtem rá, hogy megértsem. Nem megy.

Naooo
Olvasó
Naooo

Aki előmoderációt alkalmaz, az eleve nevetséges ember.

daphne
Olvasó
daphne

Szerintem kár volt pont erre a blogbejegyzésre kihegyezni a mondanivalót, lehet, hogy ez is mutatja a jelenséget, amivel bajotok van, de önmagában ártalmatlan. A szépségideál meg valóban változik az évszázadok alatt. A férfiak ízlése talán kevésbé, de amit a szemünk elé rak a média, mint elérendő alakot, az vékonyabb, mint száz éve volt. És az, amit magunk körül látunk folyamatosan, hatással van az ízlésünkre is. Lehet, hogy részben ösztönös, hogy mi tetszik, de elég hatásosan el lehet téríteni ezt az ösztönt manipulálással. Persze létezik ez a jelenség, hogy kifejezetten kövér emberek próbálják elhinni magukról, hogy nincs velük semmi baj, de én inkább úgy értelmezem az ilyen kirohanásokat (nem a belinkelt blogra gondolok), hogy nem azt sérelmezik, hogy nem tetszenek eléggé a férfiaknak, hanem, hogy egyáltalán nem is veszik őket emberszámba. Mintha az egyetlen lényeges jellemzőjük, mint emberi lényeknek, ami valamit is számít, az a testsúlyuk lenne. A másik dolog, hogy a nők jellemzően pont, hogy kövérebbnek, csúnyábbnak és taszítóbbnak hiszik magukat, mint amilyenek valójában. És ha kevesebbet görcsölnének a testsúlyukon (nem a kövérekről van itt szó), akkor több férfinak tetszenének. Mert bármennyire szeretnétek objektívnak hinni magatokat, sokat számít egy nő fellépése is abban, hogy mennyire látjátok vonzónak. Szerintem minden nő tapasztalta már, mennyivel többen nézik meg, ha éppen jókedvűen, felszabadultan lép be valahova, mint ha legszívesebben elbújna, vagy éppen görcsösen igyekezne tetszeni. És igen, sok férfinak tetszenek a gömbölyű nők, a ti mércétek szerint akár kifejezetten kövérek, érdekes módon inkább az idősebbeknek (nem a nagypapa korúakra gondolok, mintha nekik már csak az jutna).

Suum cuique
Újságíró

Szerintem egyáltalán nem igaz, hogy a duci nőket “nem veszik emberszámba”. Mint potenciális partnert kevésbé, de nem tudom elhinni, hogy egy 70 kilós nőt ne vennének fel telefonos diszpécsernek, vagy hogy egy túlsúlyos tesco pénztárosnőnek fizetéskor bárki komolyan odavetne valami beszólást. Ebből is látszik, hogy a kövérségnek önmagában csupán annyi a “szankciója”, hogy a másik nemnél sokkalta kisebb lesz a lehetséges merítésed, másrészt az egészséged, életminőséged jelentősen rontja. Akinek ennyit megér, hogy minden nap betoljon egy fagyisbödönt, hát megteheti, nincs semmiféle “kényszer”, olyan amilyenről a feministák beszélnek.

De persze az is igaz, hogy sok nő túlgörcsöli ezt a kérdést. Például ha az ember nyaralni van a párjával, roppant bosszantó tud lenni, ha a zasszony ott sem hajlandó csak valami kecskekaját enni, mert nehogy már az alatt az egy hét alatt hízzon másfél kilót.

daphne
Olvasó
daphne

Te voltál már duci nő? :) Valóban kevésbé veszik emberszámba. Kevésbé kedvesen bánnak velük, kisebb eséllyel veszik fel, igen, telefonos diszpécsernek is, nem találnak maguknak csinos ruhákat, amiben kicsit kevésbé rosszul néznének ki, és a világ összes médiafelületéről (kis túlzással) azt kapják, hogy nem elfogadhatóak. És nem csak azok, akik már fel se bírnak állni a fotelból, hanem a viszonylag arányos, de azért túlsúlyos nők is.

Deansdale
Admin

Ez a kövér férfiakra teljesen tökéletesen pontosan ugyanígy igaz. Az oka meg az emberi természet, hogy aki tetszik nekünk, azzal kedvesebbek vagyunk, szeretünk a közelében lenni, stb.

daphne
Olvasó
daphne

A kedvesség igaz lehet ugyanúgy, mégis alig cikkezik valaki arról, hogy de gusztustalanok a kövér férfiak. Egyébként nálam fordítva van, és biztos nem vagyok egyedül: akit kedvelek, azt szépnek találom. A kövér barátnőmet is és a pocakos-tokás haveromat is.

Alter Ego
Szerkesztő

Remélem nem érted félre a cikket, merthogy nem igazán arról szól, hogy “de gusztustalanok a kövér nők”, hanem sokkal inkább arról, hogy “de vicces mindenáron széppé magyarázni a kövérséged”! – Ami azért nagy különbség. Lássuk be! – Lefogadom, hogy pont annyi kövér férfiakat gúnyoló cikket tudok mutatni (ha nem többet), mint amennyi kövér nőket sértegető cikket te előbányászol nekem! :)

daphne
Olvasó
daphne

Te érted félre, ezt már nem Borisz cikkére írtam. Nem rémlik nekem túl sok olyan írás, ami a férfiak külsejével foglalkozik. De tényleg, kivéve a testépítő magazinokat.

Deansdale
Admin

“A szépségideál meg valóban változik az évszázadok alatt. A férfiak ízlése talán kevésbé, de amit a szemünk elé rak a média, mint elérendő alakot”

Akkor mi két különböző szépségideálról beszélünk :)

“el lehet téríteni ezt az ösztönt manipulálással”

A felszínen úgy tűnhet, de valójában ez igencsak nehéz. A nemi vágyat, a szimpátiát, a vonzalmat nem lehet irányítani, az – úgy szokták mondani – magától jön. Vagyis az ösztönök irányítják. Azokat meg az evolúció. És ha a felmenőid tízezer generációra visszamenőleg az egészség és a termékenység jeleire buktak, akkor téged nem fog áthangszerelni pár év Cosmo magazin vagy tévénézés. Amiben ezek ludasak, az az arányok eltorzítása, az ösztönök túlzott kielégítése. Magyarul míg egy falucskában lakva a legtüzesebb menyecske beérte a falu bikájával, mert sosem látott nála jobbat, addig manapság mindenki film- és pornósztárokat lát nap mint nap (elsősorban nyilván képernyőn), ami tönkreteszi az elvárásait a valósággal kapcsolatban. Ezek nem annyira “irányítják” az emberek ízlését, mint inkább felszínre hozzák azt ami eddig nem tudott megnyilvánulni.

“sokat számít egy nő fellépése is abban, hogy mennyire látjátok vonzónak”

Ez teljesen természetes, ki mondott mást? :)

daphne
Olvasó
daphne

Az embernél nem olyan egyszerű a szexualitás, hogy az ösztönök irányítják és kész. Az egészség és a termékenység jelei? A kifutón látható modellek pont nem ilyenek. A mesterségesen megnövelt mell sem egészséges. Még az egyszerűbb állatok ösztöneit is be lehet így csapni.

“Ez teljesen természetes, ki mondott mást? :)” – Csak mást mondotok… Erről itt még soha nem esett szó, csak méretekről, háziasságról, kedvességről, öltözködésről.

Deansdale
Admin

“Az embernél nem olyan egyszerű a szexualitás, hogy az ösztönök irányítják és kész.”

Nehéz erről érdemben és érthetően beszélni vulgaritások nélkül… A nemi vágy, vagyis a merevedés/nedvesedés vajmi kevéssé irányítható, 100%-ban az ösztönök vezérlik. Ahogy én hiába próbálnék vitézkedni egy Andrea Dworkinnal vagy Margaret Thatcherrel (még haláluk előtti állapotukban értem :), úgy te is csak húznád a szád bizonyos férfiak mellett ülve, és porzana a kedélyállapotod. Ez az alap, a többi a “szociális felépítmény”. A modorosság, hogy erről nem beszélünk, a tettetés, hogy a belső értékek számítanak, ésatöbbi.

“Az egészség és a termékenység jelei? A kifutón látható modellek pont nem ilyenek.”

Ezért mondtam, hogy kétféle szépségideálról beszélünk. A modellipar ruha- és kozmetikumreklámozó bábujainak semmi köze ahhoz, hogy egy férfi mire gerjed. Épp ezért hülyeség a nők részéről a kozmót utánozni, mert legföljebb egymás között versenghetnek a hülye divatok terén, de a pasik mindigis hülyének fogják nézni a libákat akik ilyen újságokból vesznek maguknak példaképeket. A sarokeltakaró szandál az idén nyáron pont akkora ízléstelen baromság volt, mint anno a pink gumicsizma meg holdjáró platócipő. Ugyanígy a 60-as évek Twiggy-baromsága ugyanúgy értelmetlen volt, mint az összes őt követő sztármodell és manöken. A férfiaknak százezer éve ugyanaz tetszik, és szarnak a divatlapokra.

“Csak mást mondotok… Erről itt még soha nem esett szó, csak méretekről, háziasságról, kedvességről, öltözködésről.”

Ideálokról beszélünk. Az életben senki sem ideális, legföljebb törekszik rá, vagy hasonlít hozzá. Attól, hogy valaki átlagos – mint az emberek nagy része -, még nem kell remeteként élnie. Csakhát a realitások kegyetlenek: ha jobb partnert akarsz találni, vagy ha nincs semmilyen de kéne, akkor önmagad fejlesztése a megfelelő út. Ha nekem Megan Fox kéne, akkor mit csináljak? Vagyongyűjtés, fogyókúra, konditerem, ruhatárfelújítás, ésatöbbi. Nincsenek illúzióim, hogy majd első rá(m)nézésre meglátja a belső emberi értékeimet és halálosan szerelmes lesz belém a sörhas meg kopottas sportcipő ellenére… Miért olyan nehéz ezt egy nőnek elfogadni, hogy ő is tehet valamit a saját jobbá tételéért? És miért olyan nehéz megérteni, hogy a hétköznapokban mindenki azzal van akit szeret, és nem azzal, akit 18 évesen megálmodott magának önkielégítés közben? :D

daphne
Olvasó
daphne

Az, hogy tudatosan nem irányítható, még nem jelenti azt, hogy velünk született, hogy nem alakult különböző hatásokra a gyerekkorban, vagy később. A különböző perverziók is így alakulnak ki. Megváltoztatni már nem lehet, ha valaki a tűsarkú csizmára gerjed (akár nő nélkül), de nem ösztönös a vágya, hanem tanult, kondicionált.

Az a fajta szépségideál, ami szerinted a férfiaknak tetszik, nem látható sehol, mint követendő példa. A férfiaknak szóló lapokban leginkább kurvának kinéző nők vannak, a nőknek szólókban meg ezek a piszkafák az idétlen ruhákban. Honnan kellene ellesni ma egy nőnek, hogy milyen legyen? Ha nem ez a férfiak ízlése, akkor miért nem reklámozzák jobban?

Másról beszélsz, nem arról van szó, hogy baj-e ha valaki nem ideális, hanem hogy ahhoz, hogy elfogadja, hogy nem az, és ne akarjon a Dunának menni, például az kell, hogy ne azt hallja mindenhonnan, hogy akin súlyfelesleg van, vagy elmúlt 25 éves, az undorító, és nem kell senkinek.

 

Deansdale
Admin

Hááááááááát, szerintem igen sok “kisiklás” is olyan, hogy magunkkal hozzuk születéskor. Nem hiszem, hogy valaki 3 éves gyerekként átesik anyuci csizmáján és ezért lesz fétise, ahogyan meleg sem lesz valaki azért mert meglátja zuhanyozni apucit, vagy ilyesmi. Vagy ha lehetne is találni valami ilyen gikszert, amire az egész ráfogható, szerintem ott is vannak mélyebb okok.

Ha lehántod a kurvás mázt, akkor azért látható, hogy mit akarnak a férfiak. Nem kell ahhoz kiló smink vagy kilátszó fenék. Hosszú lábak, karcsú derék, nagy mell, feszes bőr. Szerintem a legtisztább formában a pornó-oszkár díjátadókon láthatod, persze nem fétis kategóriákban :) De azért ott is van szórás, szóval nem teljesen egy kaptafára megy a dolog. Nincs grammra vagy miliméterre mért tökéletesség, lehet valaki szép különböző paraméterekkel is, amíg az alapok megvannak.

Ne hagyd magad olyan könnyen befolyásolni. A modern média egyik módszere, hogy az önbizalmad aláásásával a bizonytalanságodra játszik – vedd meg az új ruhát, az új krémet, vagy mindegy mit csak fizess. Ez persze tetűség, de lehet ellene védekezni ezer módon. És annyira azért nem viszik túlzásba – nem hiszem, hogy az esti hírekben bemondja a hírolvasó hogy akinek a testtömeg-indexe X fölött van az kösse föl magát.

daphne
Olvasó
daphne

Nem sokat számít, hogy szerinted hogyan alakul ki valakinek a szexualitása ;) De erről úgy tudom nincs is közmegegyezés. Nyilván senki se gondolja, hogy egy csizmán áteséstől perverz lesz valaki, de az is biztos hülyeség, hogy megszületünk valamilyennek, és életünkben már semmilyen hatásra sem változunk.

Miért kellene lehántanom a kurvás mázt?  Ha ez nem jön be a férfiaknak, akkor miért ilyen nők vannak az újságokban? De tényleg, honnan lehet megtudni, hogy mi tetszik a legtöbb férfinak, ha nem az, amivel a média fel akarja hívni a figyelmüket?

Te is látod ezek szerint, hogy az nők önbizalmát próbálják meg aláásni, én éppen ezt mondom, hogy sokan éppen azért nem lesznek sikeresek a férfiaknál, mert rosszabbnak érzik magukat a valóságosnál. Erre pedig az lenne a megoldás, hogy az ember (lánya) tudja magát szeretni akkor is, ha nem hasonlít az ideálhoz. De az ilyen hozzászólások, amiket itt lehet olvasni férfiaktól, csak tovább rombolják az önbizalmat.

Deansdale
Admin

Elég egyedi elképzeléseim vannak az emberi sorsról – alapvetően hiszek abban, hogy fontos dolgok sosem történnek véletlenül. Az olyan nagy kaliberű témák, mint hogy valakinek milyen a szexualitása, benne vannak a sorsában, és nem “csak úgy” alakulnak ki valamilyen váratlan, véletlen hatásra.

Azért kell lehántanod a kurvás mázt, mert az rá van kenve arra amire kíváncsi vagy. A férfiaknak nem a festék meg a pozőrködés tetszik, hanem az esztétikus női test, amin a kurvás máz sokszor többet ront, mint segít. Az újságokban meg az van, amitől eladásokat remélnek – ahány újság, annyiféle elképzelésekkel. Még nem láttam olyan lapot, ami kifejezetten a szépségideál definiálásáról szólt volna, úgy, ahogyan az a férfiak tömegeinek az ízlésébe van kódolva. A playboy és társai is mellélőnek olykor, ők sem diktálják az ízlést, csak próbálnak rátalálni – több-kevesebb sikerrel.

Hogy mi tetszik a férfiaknak? Nyers szexualitást tekintve már említettem a pornó-oszkárt. Akik ott díjakat kapnak, általában tükrözik, hogy mire gerjed a nép. De a mindennapokban, haddnemondjam: a való életben nem minden a nyers szexualitás. Sőt, sokszor kifejezetten ellenjavalt az azzal való hivalkodás, mert sok férfi nem szereti ha a párja feltűnést kelt. Feleségnek, hosszú távú kapcsolatra diszkrétebb nő kell; talán nézd meg a hatalommal bíró férfiak (miniszterelnökök, olajmágnások, ilyesmi) feleségeit. Ha ennek a két archetípusnak a keveréke vagy, akkor megfogtad az isten lábát :)

Nem “a nők” önbizalmát akarják aláásni, hanem mindenkiét, mert a férfiak éppúgy költenek cuccokra, amiktől a másik nem elismerését vagy legalább az önbecsülésük javulását várják. Kondigépek, sprayk, stb.

Ha az énképedet netes kommentek befolyásolják az már régen rossz. Mindenkinek meg kell tanulnia reálisan látni saját magát, felmérni a lehetőségeit és az értékét a szexpiacon. Sőt, tisztában kell lennie az igényeivel is, mert egyáltalán nem biztos, hogy számára a külső a legfontosabb egy hosszú távú kapcsolatban. (Rövid távúban általában igen :) Mindenkinek szembe kell nézni azzal, hogy:

1. Nem ő a világ nyolcadik csodája. Mindenkinél vannak szebbek, jobbak. Akinek ezt nem bírja az egója, az járhat plasztikai sebészhez.

2. A helyzet változik. Egyszer fent, egyszer lent. Jön az öregség, hízás, bőrhibák, balesetek, bárakármi. A régi csillogásba fogcsikorgatva kapaszkodni beteg lélekre vall.

3. Lehet a létrán feljebb vergődni, de egyrészt csak kemény munka árán, másrészt a másik nem értékrendjére építve. Sokaknak ez keserű pirula, mert dolgozni lusták, a másik nem értékrendjét pedig lenézik.

Ha valakinek bármelyik pont újdonság, vagy ha a lelkivilágába taposnak a jelzések, hogy az ő értéke tizes skálán nem 10 (vagy 11), az szedje össze magát, és nőjön fel lélekben a saját életének a realitásaihoz. Nem építheted az önbecsülésed netes kommentekre, mert akkor megállíthatatlan hisztériában fogsz vergődni attól függően, hogy seggnyalókkal vagy trollokkal tárgyalsz-e éppen. Az egyik pillanatban az egekbe magasztalhat valaki, a következőkben meg beléd rúghat és leköphet egy másik. Ha nem vagy tisztában a saját értékeddel akkor mindkét fajta átverésnek bedőlhetsz.

daphne
Olvasó
daphne

Az ember énképét nagyban alakítja, hogy milyen visszajelzést kap a környezetétől, ez nem hülyeség, ez a normális. Más kérdés, hogy túlzásba is lehet vinni a mások véleményétől függést. Azt mondod, mindenkinek meg kell tanulni felmérni a saját értékét a szexpiacon. De ilyen értelemben az értéke nagyon is másoktól függ. Pont mint egy lakás eladásánál, hiába imádtam ott lakni, ha másnak meg nem kell, akkor nem olyan értékes. Hogyan tudnám megítélni mások véleménye nélkül a saját szexpiaci értékemet? Más kérdés, hogy az én értékem, mint emberé, csak részben áll abból, hogy mennyire tetszem a másik nemnek. És ha kövér lennék, se akarnám magam egy darab szarnak érezni pusztán a súlyom miatt, és elvárnám, hogy senki se sértegessen. Egy dolog, hogy kevesebb férfinak tetszenék, vagy éppen a kutyának se, de attól még nem lennék értéktelen ember.

Deansdale
Admin

Nyilván az ember szexpiaci értéke csak egyetlen fokmérő a sok közül. Attól, hogy valaki nem szexszimbólum, még lehet értékes ember. Próbáltam ezt is belesűríteni valahol, de úgy látszik nem ment :)

Nyilván reagálni kell mások véleményére – olyan véleményekre, amik élőben érkeznek olyan emberektől, akik ténylegesen felmérhették az értékeidet. A netes trollok nem ez a kategória.

Inaara
Olvasó
Inaara

Szerintem a világ tele van szép emberekkel – komolyan, túlnyomó többségünkben szépek vagyunk. :)

Értelmes, felnőtt emberek pontosan tudják, hogy a média sugallta nőideál nem létezik: mindenki tudja, hogy a nagy divatmagazinok címlapjain látható modellfotók fodrászok, sminkesek, stylistok, előnyös fények, egy szuper fotós és aprólékos, hosszas photoshop kőkemény munkájának eredménye, amit a sokszor több napos fotózás során ellőtt több ezer kép közül választanak ki – azt az egyetlen egyet, amit a legjobban sikerült elcsípni.

Azt is tudjuk, hogy egészen karikatúra-szerű, amikor sovány nők hatalmas műmelleket csináltatnak maguknak. Ilyen természetes módon nem létezik.

Azt is sokszor látjuk, hogy előnytelenebb külsejű embertársainknak vannak sokszor a legkiegyensúlyozottabb kapcsolatai. Emlékszem, a középiskolában a legcsúnyábbnak mondható osztálytársnőim (kövérek, totál lapos piszkafák, nem szép arcúak) nagy része már menyasszony volt a ballagáson. Az igaz, hogy olyan vőlegényekkel, akikkel mi, a többiek szóba nem álltunk volna, de akkor is.

“Szerintem minden nő tapasztalta már, mennyivel többen nézik meg, ha éppen jókedvűen, felszabadultan lép be valahova, mint ha legszívesebben elbújna, vagy éppen görcsösen igyekezne tetszeni.”

:)  Hú, na ez nagyon igaz. Továbbmegyek: azt  is biztos minden nő tapasztalta már, amikor nagyon csinosan, elegánsan volt felöltözve, haj megcsinálva, smink perfekt, parfüm, kiegészítők tökéletesek…és semmi… Legalábbis ahhoz képest, ami lenni szokott.

Bezzeg máskor: a nem is frissen mosott haj sebtiben összefogva, valami (szerinted) kis egyszerű göncöt magadra kapva, teljesen smink nélkül rohansz valahova (ettől persze egészségesen kipirulsz),  úgy érzed, szörnyen nézel ki, és reméled, nem futsz össze ismerőssel…és wow… Amerre jársz leesnek az állak, megállnak a villamosok, forognak a fejek, fütyülnek utánad és beszólnak, már szinte zavarban vagy a leplezetlen ámulattól. Férfiak, nők, gyerekek, mindenki néz.  Az emberek nem tudják levenni rólad a szemüket, egyszerűen jó rád nézni. Ilyenkor sokkal szebb vagy, nem vagy hideg és megközelíthetetlen. A kettő között a különbség, hogy a kirittyentős verzióban látszik az erőlködés, a görcsösség, a túl sok befektetett energia. Konkrétan velem egy ilyen “bezzeg máskor” alkalommal fordult elő, hogy megállt mellettem egy  Mercedes (ott, ahol nem szabad megállni), kiugrott belőle egy teljesen elvarázsolt,  jóképű férfi, kezembe nyomta a névjegykártyáját, és csak annyit tudott kinyögni, hogy bocsássak meg, de muszáj volt megszólítania és hogy szeretné, ha felhívnám.  Azt már nem volt időm elmondani, hogy sorry, de nem szoktam ismeretlen férfiakat felhívni. :)

Az is biztos, hogy olyan férfi is vett már észre ízlésének nem megfelelő, testesebb nőt, aki egyébként a vékonyakat szereti. Mert valahogy akkor és ott nem zavarta a (nem túl nagy) túlsúly, mert ápolt és szép volt, volt valami kisugárzása. Talán még meg is kívánta. Persze, ezek kivételes esetek.

 

Naooo
Olvasó
Naooo

“Konkrétan velem egy ilyen “bezzeg máskor” alkalommal fordult elő, hogy megállt mellettem egy  Mercedes (ott, ahol nem szabad megállni), kiugrott belőle egy teljesen elvarázsolt,  jóképű férfi, kezembe nyomta a névjegykártyáját, és csak annyit tudott kinyögni, hogy bocsássak meg, de muszáj volt megszólítania és hogy szeretné, ha felhívnám.”

Azt hittem az lesz a mondat vége, hogy betuszkoltak a dzsippók a kocsiba, aztán elvittek kurvának. Szerencséd volt.

Alter Ego
Szerkesztő

Ha már óhatatlanul szóba került az a kérdést is, hogy a problémának vannak a személyes érzékenységet érintő részletei is, akkor szeretném hangsúlyozni, hogy ebben a tekintetben sem egy egyoldalú, nemek szerint eltérő jelenségről van szó. Ha elbeszélgetünk egy férfival, aki kifejezetten lúzernek vallja magát nőügyekben, akkor tonnányi rémtörténettel szolgál arról, hogy mennyi gúny és megvetés érte már őt a nők részéről előnytelen külső vagy belső tulajdonságai miatt, még anélkül is, hogy kezdeményezett volna náluk. Mondhatni “emberszáma sem veszik őket”. Megkockáztatom; pont olyan nyersek és kíméletlenek tudnak lenni ilyen tekintetben a nők, mint a férfiak.

Egyébként tele van a média hol Schwartzeneggerrel, hol Brad Pittel, és egy csomó más olyan sztárral, amilyen én soha nem leszek, ennek ellenére még soha fel sem merült bennem, hogy emiatt a médiát kellene átformálni, manipulálni, megváltoztatni, megrendszabályozni. Mi több; azzal is remekül együtt tudok élni, hogy nem kedvesek velem az emberek, pusztán csak az elsöprően kivételes külsőm miatt, és azt is jól viselem, hogy nem bámulnak meg lépten-nyomon. Szerintem az a nő, aki nem tud letenni arról a belső igényéről, hogy pusztán a külsejével, megjelenésével az érdeklődés középpontjába kerüljön, az ne legyen rest tenni azért, hogy ez a vágya teljesülhessen. Nem a társadalmi szokások, hanem a genetika felelős azért, hogy az emberek jelentős része nem olyan előnyös külső adottságokkal születik, amelyek automatikusan kivételes figyelmet vagy éppen társadalmi előnyöket képesek biztosítani számukra. Márpedig akik azt hangsúlyozzák, hogy minden nőt meg kellene hogy illessen az a figyelem, amely szerencséje folytán osztályrésze a feltűnően előnyös külsejű nőnek, azok nem “általában a bunkó férfiakkal” szemben veszik fel a kesztyűt, hanem sokkal inkább a kérlelhetetlen genetikával és az ösztönökkel. Egyébként efféle panaszokat pont annyi okkal és joggal vethetnének fel a férfiak is! – Ők miért nem teszik ezt mégsem túl sűrűn?

Suum cuique
Újságíró

Volt egy mandineres cikk ITT, az egyik kommentet beidézném onnan, így hangzik:

Tilikov (törölt) 2012.04.13. 07:47:03

Ez aztán a tökéletes gender cikk, benne van minden szabványos feminista nyavalygás, ami csak kellhet, kiváló iparosmunka. Csak eszméletlenül diszkriminatív.

Hát meg sem említi azokat a szerencsétlen, lelkileg megnyomorított férfiakat, akiket a beteg közvélemény péniszpumpa használatára kötelez? Akikkel szemben az istentelen pornófilmek irreális teljesítményt támasztanak? Akiknek a Brad Pittek és Johny Deppek lelki terrorja kilátástalanná teszi az életét? Akiknek a photoshoppolt kockahasak derékba törik az önbecsülését?!?

Szegény-szegény férfiak, jaaaj szegény férfiak!

Jaaaaaaaaj!!!

:D

Angelo01
Újságíró

A női szépségideál a történelem folyamán folyton változott, igen volt olyan amikor a Rubens-i alkat, vagy a naptáron szereplő típus volt a férfiak netovábbja. Ha már karikatúrának titulálta valaki a naptárat, annak a figyelmébe ajánlom az 50-es, 60-as évek színésznőit/nőideáljait, kb mindegyik 25-35%-os testzsír tartományban mozgott (@Suum, köszi a képekért) A legjobb bizonyíték a két évtized Playboy címlaplányai, egyik sem volt kifejezetten botsáska.

A nőideál változása szorosan összefügg az elérhető étel mennyiségével és a társadalmi státusszal. Néhány példa:

-Az ókori görög és római társadalom szépségkultusza/testkultusza abból ered, hogy a rabszolgamunka miatt ritkább volt az éhezés, így többet törődhettek a testükkel, szépségápolással, sprorttal, minőségibb evéssel. Viszont ezek főként a módosabb rétegek számára volt elérhető. Így a karcsúbb, arányosabb, izmosabb test volt a szépségideál. Lsd.: Dávid szobor, stb.

-A 14-18 században, amikor az úgynevezett kisjégkorszak hatása érvényesült, az európai kultúrkörökben igencsak jellemző volt az éhezés. A megfelelő mennyiségű és minőségű ételeket csak a gazdagabbak engedhették meg maguknak, ekkor a túlsúly, a kövérség nem csak szépségideál, hanem státusszimbólum is lett. Lsd. Rubens képek.

-Az 1950-es évektől kezdve, amikor még éreztette hatását a gazdasági világválság, a II. világháború, és nem mellékesen 20 év alatt megduplázódott a föld lakossága, mindemellett még nem terjedt el teljes mértékben a műtrágya használata, viszonylagos éhínség tört ki a nyugati világban. Ez a korszak “termelte” ki a testesebb nőideált. Lsd. Sophia Loren, Marylin Monroe, stb.

-A mostani világunkban, már mindenki számára elérhető a megfelelő mennyiségű élelmiszer, viszont a minőségi az drága. Valamint a kétkeresős családmodellben pénz és a szabadság kérdése, hogy valaki képes-e egészségesen élni, törődni magával és a testtével. Innentől kezdve, a média által is generált szépségkultusz hatására is, de státusszimbólum lett, ha valaki izmos, fitt, és tud adni magára. Elég megnézni a mostani színésznőket, 50 évesen is sanyargatják magukat, hogy megfeleljenek. Mindemellett, az olyan társadalmakban (afrikai, ill. Észak-Korea) még van éhezés, így a kövérség a jólét, és a magasabb társadalmi rang szinonímája.

Szóval, a szépségideál változik. Egy dolog viszont nem. Genetikailag és esztétikailag azokat a nőket tartják a férfiak vonzónak, akiknek az arányai az aranymetszés arányaihoz közelítenek (0,618) szóval a derék/csípő arány ennyi. Ezt el lehet érni 15%-os és 35%-os testzsíraránynál is. (Én speciel a 30%-osat választanám, Nagyon, ha lehetne :) ) A mai kor eszmeiségével mérni, és megítélni egy régebbi kor ideáljait, minimum hülyeség. Gondoljunk csak a Willendorf-i vénuszra, vagy a Miló-i vénuszra…

Másrészről pedig a nők genetikailag, az utód kihordása és nevelése miatt a zsírraktározásra vannak ráállva, míg a férfiakat igencsak segíti a tesztoszteron és a magasabb test/izom arány, ami gátolja a zsír lerakódását. Amíg én egy kis mozgással és ésszerű étkezéssel havi 3-4 kilót, megerőltetés nélkül le tudok adni, addig egy nőnek szinte vért kell izzadnia ugyanezért. Persze ez egyénenként változó (mielőtt belekötne valaki).

Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett a hozzászólás, de kellett a háttérinfo, hogy tömörebben is megfogalmazzam a véleményemet. @Borisz: Olyan dolgokat magyarázol bele maria posztjába, ami nincs. Olyan következtetéseket fogalmazol meg, amik nem igazak. Olyan véleményt írsz le, ami teljesen privát, de próbálod általánosítani. Ne haragudj, még új vagyok itt, de ez egy igazságtalan indulatposzt.

@maria:Nagyon ellenszenves, hogy azonnal Borisz személyét támadtad, nem pedig a leírtakat. Ez csak olaj volt a tűzre :))) Ez az oldal nem a nőket kritizálja (tudtommal) hanem a feminizmust, és annak negatív hatásait. Például azt, hogy érdemi vita, pro-kontra, ok-okozat összevetése helyett személyeskednek egyes nők. Ezt pedig egy jó dugás után is így gondolom.

 

Suum cuique
Újságíró

Bizonyos szépségideálbeli változások valóban vannak. Példul az 1950-es, 60-as évekig a napbarnított bőr annak a jele volt, hogy az illető alacsony társadalmi státuszból való személy, akinek a napon kell dolgoznia, a kezét bepiszkolva. A fehér bőr meg annak jele, hogy az illető úriember, árnyékos irodában, vagy egyáltalán nem dolgozik, mert megteheti, a melegben meg maximum hintóban mozdult ki. Aztán a dolog megfordult.

Ma a hófehér bőr annak a jele, hogy az illető egy introvertált balfasz, mondjuk valami informatikus, aki nyáron ki sem mozdul a gépe elől, nomeg még pénze sincs arra, hogy elutazzon nyaralni valami egzotikus tengerparti helyre. Aki meg napbarnított, az egészséges, odafigyel magára, még télen is szolizni jár, szemben azzal aki nem ad magára.

Személyes vélemény: érdekes módon ez a trendfordulás időben nagyjából egybeesik azzal, amikor a liberális kultúrmarxista propaganda elkezdte terjeszteni, hogy menő ha valaki néger. Tudjuk, “black is beuatiful”, bla bla bla.

Nekem például ez a trend rohadt nagy kitolás, hiszen afféle nordikus alkat volnék, szőke hajjal és olyan fehér bőrrel, amit lebarnítani nagyobb gondosságot igénylő, céltudatos munka lenne, mint egy lovat megtanítani szolmizálni, inkább csak rákvörösre égek, majd lehámlik az egész, és marad a hófehérség.

Na most én is kezdjek el károgni, törvényeket követelni, hogy a divatlapokba kevesebb sötét tónusú modellt tegyenek?

Érdekes módon ázsiában még mindig a fehérség a nyerő, és a délkelet-ázsiai nők sokat szenvednek ezen, hogy kifeherítsék magukat.

Na meg még hozzátenném, hogy ennek állítólag vannak genetikailag kódolt vetületei is, ld.:

Alter Ego
Szerkesztő

Borisz mentségére hoznám fel, hogy szerintem nem csak Mária blogbejegyzésére akart reflektálni, hanem annak okán egy szélesebb jelenségre. Máriának lett volna lehetősége rá, hogy elhatárolódjon a virtuálisan neki címzett, de egyébként általa nem állított részletektől. Élek a feltevéssel, hogy okkal nem tette.

Angelo01
Újságíró

Egyetértek a felvetéseddel. Valamint nekem sem tetszik ez a “husi propaganda”, ráadásul mesterségesen soha nem fogják tudni megváltoztatni az eszményképet. Mint fentebb is írtam, ahhoz társadalmi, és kultúrális változás szükséges. Csak képzeljük el, hogy még 1-2 milliárd emberrel több lesz 50 éven belül, a termőföld területe ugyanakkora, magasabb kereslet, stagnáló kínálat… Biztos vagyok benne, hogy az élelmiszerárak folyamatosan nőni fognak (ahogy nőttek az elmúlt 20 évben) szóval nagyon is elképzelhetőnek tartom, hogy az unokáim a teltebb nőkre fognak bukni, csak azért mert akkor ismét az lesz a magasabb társadalmi helyzet jól látható jele.

Ennek ellenére sem tudok egyetérteni a poszt egyetlen pontjával sem.

Csak egy gondolat. A női magazinokat nők szerkesztik. Nőknek. Női modellekkel. Azért, hogy rengeteg felesleges hülyeséget eladjanak nekik. Szóval az egész problémáért a női magazinok női szerkesztői, női szereplői és női vásárlói felelősek :))) Utána pedig megpróbálják az egészet a férfiakra kenni…Egyszer volt egy cikk, amiben összehasonlították a női magazinok címlaplányait a férfi magazinok címlaplányaival. Kb. 20%-os súlybéli különbség volt a kettő között, kitalálható, hogy melyik javára. Ki hazudik kinek???

hgyi
Szerkesztő

Boriszt minden cikke után mentegetnetek kell…

Alter Ego
Szerkesztő

Ez így talán nem pontos, inkább azt mondanám, hogy előfordult, hogy többen is vitatkoztunk vele. No de mi lenne, ha mindig mindenben mindannyian egyetértenénk? :) – Amúgy nem esett nehezemre mentegetni; szerintem belefér, hogy továbbgondolta Mária posztját.

Deansdale
Admin

Ez mutatja, hogy a legértékesebb írónk. Mire mennénk olyanok nélkül, akiknek a felvetései gondolkodásra késztetnek?

mdmselle
Újságíró

Hát ha ő és a hangneme és a kommentek hangneme a “legértékesebb” része a Férfihangnak (ami nyilván tényleg nem egészen vicc kategória, az utóbbi időben a hangnem legalábbis trendi errefelé), az nekem elég ok a távozásra. Jó lenne, ha valamelyik admin végre a tettek mezejére lépne a fórumban írt kérésemmel kapcsolatban.

Naooo
Olvasó
Naooo

Szerencse, hogy én nem írok ide cikkeket.

Deansdale
Admin

Ki a tököm találta ki, hogy Rubens nőalakjai hűen tükrözik az adott kor férfijainak szexuális ízlését? Hatalmas nagy hülye lehetett. Ez egy hoax, átverés, kitaláció. Semmilyen alapja nincs, és aki elhiszi, az ugyan vegye már a fáradságot egy perc gondolkodásra. Indokolja bármi, hogy azok a képek a kor szexszimbólumait ábrázolják? Semmi. Manapság is alkot millió festő meg szobrász, vajon mindegyik folyamatosan kizárólag szexszimbólumkat vet vászonra / vés kőbe? Ennél nagyobb hülyeség már csak a willendorfi vénuszra mondani ugyanezt a süket dumát.

A férfiak női szépségideáljának van egy evolúciós eredete, ezért gyakorlatilag kizárt, hogy csak úgy változgasson. Két alapvető komponense az egészség és a termékenység. Ezeknek megjelenési, testalkati jelei vannak, úgymint feszes és egészséges bőr, 0,7 derék/csípő arány, dús haj, megfelelő testzsír-arány, ésatöbbi. Ezek mind összefüggésben vannak azzal, hogy az illető nővel való szex milyen valószínűséggel eredményez életképes utódot. Ha valaki nem egészséges és nem termékeny nőkre gerjed, kevesebb utódja lesz, vagy semennyi, és a generációk során a hajlama kikopik az emberiség génkészletéből. Természetesen léteznek egyéni perverziók, amiknek számtalan (többnyire homályos) oka van, de ettől az egészséges emberek többségének még evolúciósan meghatározott szépségérzete van, már ami a szexuális vonzalmat illeti. Ha nem lenne, már kihaltunk volna. Az, hogy a média mit és hogyan ad el, milyen célközönségnek, nem egyértelmű mutatója az emberek szépérzékének. Aki mégis ilyen összefüggésekben hisz az felült egy ócska babonának.

daphne
Olvasó
daphne

Ha már biológia, a férfiak nagy része elég tág határok között hajlandó szexelni sokféle nővel, szóval abban, hogy ki mennyire sikeresen szaporodik, többet számít, hogy a nőknek mi tetszik, kivel hajlandóak lefeküdni. Persze a nemi erőszakot nem számítva.

Suum cuique
Újságíró

“Ki a tököm találta ki, hogy Rubens nőalakjai hűen tükrözik az adott kor férfijainak szexuális ízlését?” – Jaja, hát lehet, hogy ez csak Rubens személyes perverziója volt :) Ugyanígy marhaság azt hinni, hogy a Willendorfi vénusz meg azt bizonyítja, hogy akkoriban a kifejezetten dagadt nőkre buktak. Mert? Kiástak egy szobrot, ami épp azt ábrázolja? Honnan tudjuk, hogy az nem valami karikatúra, vagy a szobrász privát perverziója?

Tibi
Olvasó

“Ki a tököm találta ki, hogy Rubens nőalakjai hűen tükrözik az adott kor férfijainak szexuális ízlését? Hatalmas nagy hülye lehetett. Ez egy hoax, átverés, kitaláció. Semmilyen alapja nincs, és aki elhiszi, az ugyan vegye már a fáradságot egy perc gondolkodásra. Indokolja bármi, hogy azok a képek a kor szexszimbólumait ábrázolják?” – Az, hogy a XVI-XVII. században mi lehetett szépségideál nem tudom. De ha elolvasunk egy kevés XIX. századi francia szépirodalmat, abból egyértelműen lejön, hogy akkortájt, az igazán gömbölyű formákat, asszonyos alkatot preferálták a férfiak., ami sok esetben 90-100 kg is lehetett.  A mai divatosan vékony nőket; fakónak, élettelennek, betegesnek látták. Saját tapasztalatom az; egy teltebb 60kg+ -os nőnél gyakrabban előfordul hogy “repetázok” mint egy vékonyabbal…  De, hogy ez bármiféle általános férfivélekedés lenne, azt nem állítom.

Angelo01
Újságíró

Nem azt írtam, hogy Rubens nőalakjai voltak kizárólag a szépségideálok. Hanem “Lsd. Rubens képek” A lényeg, amiről írtam, hogy az adott korban a testesebb nő volt az ideál. Ha megnézed az adott kor szobrászatát, festészetét, akár csak az angyalábrázolásokat a templomokban, akkor látni fogod, hogy mindegyik testesebb az adott kor átlagánál. Akkoriban azért sokkal kevesebb festő, szobrász volt, mint manapság, ráadásul nekik a megélhetésük főként attól függött, hogy a támogatóik ízlésének megfelelő képet festettek-e, nem pedig csak a saját művészi szabadságuk irányított.

Egyetértek veled az evolúciós eredettel kapcsolatban, de mindenképpen van hatása a társadalmi normáknak is a párválasztásban. Maradva a külsőségeknél: hajszín, hajhossz, Suum által említett fehér/barna bőr, borotvált hónalj/láb/ágyék, stb. Nem lehet mindent az evolúció számlájára írni, főleg olyan korokra vonatkozóan nem, ahol a párválasztás legkevésbé sem volt önkéntes, vagy vonzalom alapú.

Ha a Miló-i vénuszra ma mondanám, hogy szépségideál, akkor most sokan helyeselnének, mert a mai kor ideáljának kb. megfelel. Ugyanezen logika alapján a Willendorf-i vénuszra egy másik kor ideálja alapján azt mondani, hogy szintén szépségideál, vajon miért lenne süket duma?

Deansdale
Admin

Nem személyes kritikának szántam, de továbbra sem értek egyet. A kövérség a termékenység ellen hat, és az egészségnek sem tesz jót, tehát evolúciós értelemben kontraszelektál. Hogy volt pár művész, aki odavolt a hájas nőkért, netán valamilyen hátsó szándékkal ezt állította, vagy hogy ilyen nőkről készített műveket, nem jelenti, hogy akkoriban arra állt fel mindenki fütyije. Ha belegondolsz, hogy te milyen nőket akartál 18 évesen, és milyeneket 28 vagy 38 évesen, ez nem változik a divatlapok hülyeségeivel. Nyilván van benne egy személyes érés, mert az ember általában korban hozzá illőekkel foglalkozik, de olyan nincs, hogy 18 évesen a gebékre buksz, 24 évesen a hájredőkre, 30 évesen meg az átlagosakra – mindezt azért mert a Cosmo vagy az MTV épp azt reklámozza. Ez arra is vonatkozik, hogy a férfiak ízlése összességében sem csapong ide-oda. A társadalmi normák nem hatnak arra, hogy mi okoz neked merevedést, viszont prímán hatnak arra, hogy az adott kultúra milyen emlékeket hagy hátra. És most megint oda jutottunk, hogy mit is nevezünk “szépségideálnak”… Én azt, ami egy férfiban nemi vágyat ébreszt. Mások azt, hogy a társadalom milyen téveszméket állít elénk a csupasz igazság eltakarására. Szerintem ez a második nem több porhintésnél, és így is kezelem.

Angelo01
Újságíró

Nem vettem személyes kritikának. Viszont szerintem elbeszélünk egymás mellett :) Míg én az arányosan telt, vaskos, markolnivalóan húsos nőidálokról írtam, lelki szemeim előtt a 30-40%-os testzsíraránnyal rendelkező női képpel. Addig te az a feletti, szétfolyós, egészségtelenül kövér, hájas nőket szem előtt tartva reflektáltál rá. Remélem jól látom, mert ez esetben maximálisan egyetértek azzal amiket írtál. :)

Egy kor szépségideálja miből állípítható meg, ha nem a hátramaradt művészi alkotásokból? A mai kor ideáljait, vagy az 50-es évékéit is a filmekből, fotókból, szobrokból lehet megállapítani. Szóval tartom magam ahhoz, hogy márpedig abban a korban a testesebb nő volt az ideál. Már apáink is más típusú nőkre gerjedtek mint nagyapáink, vagy mi, sőt, a fejüket csóválják a mai nőkre sokszor. Pedig csak cirka 20 év a különbség, viszont a világ is gyorsan változott. Másrészt a genetika és a társadalmi normák kb. 80-20 arányban határozzák meg a vonzódást szerintem.

Egy kis humor…18 évesen szinte mindegy volt, csak nő legyen, 28 évesen már válogattam, előre félek, hogy mi lesz 38 évesen :)))

 

mdmselle
Újságíró

Értem, tehát most te azt állítod, hogy az égvilágon semmi nem támasztja alá, hogy az a több száz pucér dundi nőt ábrázoló festmény az akkori szépségideált ábrázolná, sőt még a halvány feltételezés is nevetséges, ezzel szemben a te mai személyes ízlésed és az általad felállított tudományosnak kikiáltott ideális méretarány az abszolút bizonyíték rá, hogy amióta világ a világ kizárólag a 0,7 derék/csípő tetszett a férfiaknak, és a festők csupán csak valami érthetetlen passzióból festettek meg egyre-másra ronda kövér nőket istennők és mitológiai szépasszonyok képében.

(Mert az világos ugye, hogy nem csak Rubens festett telt nőket? most így hirtelen akik eszembe jutnak még: Rembrandt, Tiziano, Tintoretto, Veronese, Giovanni Bellini, van Dyck, Gauguin, stb. stb. => ezek mind direkt csúnya nőket festettek volna poénból? aligha hinném…)

Esetleg az is egy lehetséges verzió, hogy az akkoriak még nem tudtak az evolúcióról, senki nem mondta nekik a 0,7-et és egyszerűen azért tetszett nekik a dundi, fehérbőrű, fényes hajú, felékszerezett nők, mert kvázi státuszszimbólum volt, vagyis elég vagyonos volt a férfi ahhoz, hogy az asszonyának ne kelljen tűző napon dolgozni, illatos olajokat kenhet magára, áplgathatja a testét, szép ékszerei vannak és annyit ehet, amennyivel jóllakik. A mai gazdag férfiak csontsovány, barnára sült, és divatos ruhába öltözött nőket hurcibálnak magukkal, azt üzenve ezzel a világnak, hogy elég vagyonos férfiak ahhoz, hogy az asszonyukat méregdrága tervezői ruhákba öltöztessék (amikhez alapelvárás a legkisebb méret), felékszerezzék, fizessék a zsírleszívást, mellnagyobbítást, a narancsbőr elleni kezelést, a csillagászati összegekbe kerülő arckrémeket (a feszes bőrt megőrizendő) és sokszor nyaralni vihessék pálmafás tengerpartokra, ahol szép barnára sül.

Deansdale
Admin

Látom nagyon felpaprikázott ez a téma :) Rubens nem mellékelt cetlit a képei mellé, hogy “idén minden pasi ezekre a nőkre maszturbált”. Az, hogy egy kortárs műelemző úgy gondolja, hogy ezek lehettek akkoriban a szépségideál megtestesítői, nem több, mint az adott illető feltételezése. Nem támasztja alá semmilyen bizonyíték. Amennyire én tudom, a festők akkoriban megrendelésre festettek, meg olyan modellből, amilyen épp akadt – szerinted mi garantálja, hogy Rubens talált modellnek Megan Fox kinézetű cicákat is, de elutasította őket mert akkoriban nem tetszettek senkinek? Gondolom szegény sorból származó nőket meztelenül festeni nem volt igazán sikkes, a gazdagok meg ilyenek voltak: kövérkések.

Amiről én beszélek, az nem a saját ízlésem, hanem a szexuál- és evolúciós pszichológiai kutatások eredményei, amik egyértelműen mutatják, hogy a szépérzék nagyobbrészt biológiailag meghatározott és nem véletlenül alakult ki. Ugyanezeket mondanám akkor is, ha a személyes perverzióm az anorexiás vagy törpenövésű csajokhoz kötne, mert képes vagyok megérteni a különbséget az átlagok és az egyéni ízlés között. A 0,7-et sem hasraütöttem, szakirodalomból ollóztam.

NeoSamurai
Olvasó
NeoSamurai

Ne haragudj, Deansdale, de  ha egyszer párszáz évvel ezelőttről dagadt nők festményei maradtak ránk, akkor ne gyere elő ilyen ostoba arányszámokkal! A logikád mentén a következő lépcső az lenne, hogy a korabeli templomok vízköpőit sem tekintenéd egyértelmű bizonyítékául annak, hogy léteztek ilyen szörnyetegek!

(Vagy esetleg azt jelentenéd ki, hogy Szent György valójában nem is ölt sárkányt, legfeljebb kövér nőt, mert sárkányt még nem láttunk, kövér nőt meg túl sokat is.)

Naooo
Olvasó
Naooo

“Rembrandt, Tiziano, Tintoretto, Veronese, Giovanni Bellini, van Dyck, Gauguin, stb. stb.”

Sosem értettem mi jó a festészetben. Összepacsmagolnak egy vásznat, ahelyett, hogy inkább csinálnának egy asztalt, vagy hordót. Annak lenne értelme. Meg, hogy ezekért ütődöttek még elképesztő pénzeket is kifizetnek? Ennyi bolond, mint ezen a bolygón, tán sehol máshol nincs.

Suum cuique
Újságíró
Maestro
Szerkesztő

Nagyon a bögyében van ennek a nőnek a Férfihang, a feminista ‘shaming language’ teljes eszköztárát beveti ellenünk. Nagy kár, hogy nem mer itt vitába szállni, lehetne egy új forintocskánk…

 

Deansdale
Admin

Ennek is csak az első pár sorát bírtam elolvasni, ott elakadtam, amikor kifejti, hogy nekünk nincs jogunk véleményt formálni a nőkről… Hogy is képzeljük, hogy bármit is mondani merünk róluk?!?!?!?!?!? Pfff. Idióta.

Alter Ego
Szerkesztő

Én is szoktam “állandó eposzi jelzőket” használni egyesekkel kapcsolatban. Antoni Ritát például előszeretettel emlegetem “Férfigyűlölő honlap üzemeltetőként”. Úgy tűnik, hogy nálad Csak Az Olvassa rendelkezik ilyen visszatérően használt jelzővel: “Idióta”.  :)

Megjegyzem első nekifutásra nekem is csak ennyi ment. Félek is tőle, hogy a továbbiakban is csak hasonlóan bosszantó oktalanságok következnek.

Alter Ego
Szerkesztő

No, elolvastam. A tanulság egyszerű: Ő majd megmondja, hogy mit kell gondolnia mindenkinek a fitnessről és az ezzel kapcsolatos mindenféle lélektani kérdésekről, például önképről és önbecsülésről, viszont ha mi gondolkodunk erről, az kizárólag “fütyizörej”, és ne merészeljünk jogot formálni arra, hogy gondolatokat fogalmazzunk meg, hovatovább tanácsokat adjunk ezzel kapcsolatban bárkinek is! Még jó, hogy ő, a maga vegytiszta feminizmusával soha senkinek sem írná elő, hogy mit szabad tennie vagy gondolnia…  Ez alól vajon kizárólag a Férfihang magazin szerzői jelentenek kivételt?

Naooo
Olvasó
Naooo

“Tényleg törököt fogtatok, kedvencetek háromgyerekes anyaként majdnem tizenkét kilométert fut egy óra hét perc alatt terepen”

Szedjél gombát, ne futkározz. A terep nem arra való, hogy nyargalásszanak rajta a nőstények.

smirti
Olvasó
smirti

Marha! :)

Inaara
Olvasó
Inaara

Nyilvánvaló volt, hogy ma kommentáradat lesz, nem kellett hozzá jóstehetség. :)  Borisz  – mint általában – most is darázsfészekbe nyúlt, sarkosan fogalmaz, sokak érzékeny pontjára tapintott.

Egyetértek Dean-nel: kellenek olyan cikkek, amelyek időnként felrázzák a társaságot, még akkor is, ha nem csak pozitívak a reakciók és némi szemrehányást is kaptok. Szeretem, ha a cikken átjön a szerző személyisége, temperamentuma és ez itt a férfihangon jól működik.

Az utóbbi hetekben jóformán kizárólag a különböző feminista akciókról születtek cikkek, amik persze fontosak, lévén antifeminista magazin, de most ismét jól kidomborodott (méghogy domborodott ;)), hogy mik azok a témák, amelyek úgyszólván mindenkit érdekelnek: férfi-nő kapcsolatok, szerelem, szépségideálok, stb. Ezek a legtöbb reakciót kiváltó írások, ezekről mindenkinek van véleménye.

Suum cuique
Újságíró

Pedig nem tudom miért ez a hiszti. Igenis liberális marhaság az, hogy mindenkit úgy kell elfogadni, ahogy van. Igenis az embereknek néha saját érdekükben is ráfér egy kis seggberúgás, hogy szedje össze magát. Azt mondani, hogy valaki kövér lehet öncélból bántóan is mondani (“háhá, digidagi”), meg felrázó célzattal is. Ez utóbbi is magába foglalhat nyers megfogalmazásokat, de ott a verbális pofon csak eszköz és nem cél.

A liberálisok hadd higgyék, hogy akkor is meg kell dicsérni a gyereket, ha egyest hozott haza, vagy egy ha egy nő 80 kiló fölött van, de az Igazság letéteményesei nem így gondolkodnak, hanem úgy, hogy az Igazságot mindig, minden körülmények közt nyíltan ki kell mondani, és le kell tojni, hogy kinek az “érzékenységét” sérti az.

Az igazságot ki kell mondani, akkor is ha fáj. Például az orvos is ennyi erővel ne mondja meg a páciensnek, hiszen szegénynek milyen rosszul esne, ha megtudja, hogy rákos, inkább mondja, hogy áh semmi baj, maga csak picit másként egészséges, mint mások, borogassa homlokát langyos vízzel?

Aki kövér, az ne duzzogjon, hanem azzal az energiával le is nyomhatna 20 guggolást.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Nekem eltér a véleményem a többségtől. Szerintem nem kell bántani a kövér nőket, ha jól érzik magukat azért nem, ha rosszul akkor meg azért, minek fokozni a szenvedésüket. Felesleges teljesen ártalmatlan embereket támadni, elég az olyan kártékony embereket, mint mondjuk Csakazolvassa és feminista elvbarátai.

Inaara
Olvasó
Inaara

Aurelius, igazad van, de nem gondolom, hogy a többség bántani akarja a kövér nőket. A fiúk csak az ellen tiltakoznak, hogy ne akarják nekik diktálni, hogy kiket találjanak vonzónak. Azon lehet vitatkozni, hogy közben mennyire sikerült megőrizni a hidegvérüket. :)

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Persze mindenkinek joga van eldönteni, milyen nők tetszenek neki, nekem sem vonzóak a kövér nők. Azért nem kell sértegetni őket, egy teljesen ártalmatlan csoportról van szó, akik nem ártanak senkinek. Vannak veszélyes csoportok, azok ellen kell harcolni.

Deansdale
Admin

“A fiúk csak az ellen tiltakoznak, hogy ne akarják nekik diktálni, hogy kiket találjanak vonzónak.”

Köszönjük…

hgyi
Szerkesztő

“A fiúk csak az ellen tiltakoznak, hogy ne akarják nekik diktálni, hogy kiket találjanak vonzónak.”
Ennek alapján modhatnánk: A nők meg csak az ellen tiltakoznak, hogy ne akarják nekik diktálni, hogy nézzenek ki…

Ez egy idióta és végtelen vita és csak ellentéteket szül. Mindenki eldönti magának, milyen ember tetszik neki és mindenki eldönti, hogyan akar kinézni. Szerintem kár ezen rágódni – főleg ennyit és ilyen stílusban.
Hogy másképp nézzenek ki, mint amilyenek, ezért festik a hajukat az emberek, ezért plasztikáztatják magukat, ezért lesznek ovis kinézetűek, és a többi. Mégsem modják senkinek, hogy te! a barna haj olyan gusztustalan, hogy a barna hajaddal nem kellesz senkinek!

No. itt, ebben a témában ennyi elég is nekem, több időt és energiát nem pazarolok rá.

Deansdale
Admin

95%-ban igazad van, de én még sosem láttam olyan cikket vagy mozgalmat, ami megpróbálta a nőkre erőltetni, hogy szeressék azokat a férfiakat is akiket valójában nem szeretnek, mert különben diszkriminálnak, és ki tudja, talán még büntetés is fog járni érte a jövőben. És különben is, régen a nők a szegény féllábú lovászfiúkért rajongtak, nem tudtad? (Erre bizonyíték, hogy Maupassantnak van egy képe egy ilyenről.) A vagyonos, jóképű hírességeket csak mostanában imádják, régen köptek rájuk.

hgyi
Szerkesztő

Olvasgatás közben eszembe jutott még ez-az.
Pl. az, amit már többedszer írok le, hogy szinte minden embernek van párja – kövérnek, soványnak, ideális alkatúnak, szépnek, csúnyának, szőkének, barnának, okosnak, butának, slamposnak, elegánsnak, kopasznak, szőrösnek, stb.
És az is eszembe jutott, hogy ha ennyire nem kellenk senkinek a kövér nők, akkor ideális anyák és feleségek, hiszen az ilyen nők mellett a férfiaknak nem kell attól tartaniuk, hogy az asszonyra rárepülnek más férfiak. Így nekik csak jó, ha kövér párjuk van.
No meg azon is elmerengtem, hogy a cikk hangvétele valóban roppant bántó és mivel általában hirtelen és negatív érzelmeket ébreszt – kivéve, amikor heves egyetértést -, igen nehéz a nem bántó szándékot felfedezni benne – minden magyarázkodásnak tűnő magyarázat ellenére is. Ez a stílus szerintem taszítóbb, mint a kövérség, ráadásul épp olyan magyarázatnak hat a pozitivitás/jó szándék/irónia/humor/akármidejó beleláttatása, mint a kövérség elfogadhatóságához/kívánatosságához fűzött magyarázatok. Ezért sokunknak nehéz elfogadni, vagy nem is sikerül.

Köszönöm azoknak, akik próbálkoznak megláttatni ebben a szépet, a jót, a pozitívat, de szerintem kár fáradoznotok. :o)

Deansdale
Admin

Szerintem azt kellene mindenkinek észrevenni, hogy Borisz nem a kövér nőkről írta ezt a cikket. Nem, tényleg nem. Ő azokról írt cikket, akik a kövérségről hazudoznak, pozitívnak állítják be, egészségesnek és szépnek. Közben a férfiakat szapulják, hogy a rohadt görényei miért nem hajlandóak megzabálni ezt a hülye propagandát. Ez ellen pedig teljes joggal háborog. Hogy közben a – csak közvetetten érintett – kövér nők bántva érzik magukat, az egy kellemetlen mellékhatás. Kb. olyan, mintha valaki a darázscsípések jó hatásairól áradozna, és mikor valaki felhívja a figyelmét, hogy a darázscsípés valójában kellemetlen, akkor a darazsak besértődnének. Mit lehet erre mondani? Senki nem akarta bántani azokat, akik a szívükre vették a mondanivaló közvetett részét. Nincs a kövér emberekkel semmi baj. (Hogy nem tartoznak a szépségideálba, hát bocs – varrjátok a nyakamba az egészet, biztos miattam van.)

hgyi
Szerkesztő

Ha esetleg más stílusban írna, talán észre is lehetne venni azt, amit közvetíteni akar. Nem először alakult így a dolog.

 

Probus
Olvasó
Probus

Személy szerint nem értek egyet a cikk írójával. Igen, régen a húsosabb – tehát normális, nőies – nők voltak a “menők (már ha ezt a középiskolás szintű jelzőt alkalmazza az ember. Személy szerint viszketést kapok a “tuti” meg “pöpec” stb. szavaktól).

Elég belenézni a filmekbe. A mozifilmektől a pornófilmekig minden bizonyítja, hogy a 60-as években még az egészséges nőideál volt reklámozva. Nem a mai anorexiás. Ma azért van reklámozva az anorexiás, amiért a szingli életmód meg a férfival való tiszteletlenség. mert úgy nem lehet család, és mert az árt a fehér kultúrának. A szüléshez medencecsont kell és hús. Az életben maradáshoz sem reggelire keksz, és rohanás a mérlegre. Valaha egészséges férfinek merevedése se volt a 30 kg-os, ropi-combú, kiálló bordájú, levágott hajú munkatábor-szökevényekre. (Megjegyzem, nekem ma se). Nem értem a szerző mire fel általánosít és beszél a férfiak nevében. Minden barátom, ismerősöm és kollégám azt szereti, ha van mit fognia, és nem sovány kisfiúkat akar lefektetni, hanem combokat, és feneket markolászni az ágyban..

A kommentek tucatját nem olvastam végig, annyi van, mint a nyű, elnézést ha ismételtem volna valamit.

Deansdale
Admin

Felhívnám a figyelmed, hogy manapság sem létezik az az anorexiás szépségideál, amiről beszélsz. Találkoztam néhány mozifilmmel és pornóval az utóbbi 1-2 évben, de egyikben sem láttam egyetlen anorexiás nőt sem. Lehet, hogy bizonyos divatbemutatókon vagy -magazinokban alkalmaznak sovány manökeneket, de ennek semmi köze semmihez. Az egy beteg szubkultúra, amit nők (és melegek) kreálnak nőknek. A szépségideálról, vagy úgy általában a férfiak ízléséről ez nem árul el semmit. Ha moziról vagy pornóról beszélsz, hát, se Megan Fox, se … (na ennek utána kell járnom mert nem tudom ki a jelenlegi üdvöske :) … az idei pornó Oscar-t jegyző Asa Akira nem anorexiásak. (A linkelt kép nem ízléstelen.)

Probus
Olvasó
Probus

Én sajnos nem ezt látom. Körülöttem minden nő ha megevett egy sonkás szendvicset – már amelyik van ilyen bátor – azonnal körbekérdez: Ugye nem híztam?. Este nem esznek, mert híznak. Ez a ruha nem áll jól, mert kövérít. A barátom szerint biztos kövér vagyok. stb. stb. Minden újság fogyókúrás tanácsokat ad olvasóinak, sosem “kilófelszedési tanácsokat” Minden filmben attól félnek a nők, hogy kövérek, és ha valakit meg kell sérteni mindig az a sértés, hogy “kövér”, egyszer sem az, hogy “sovány”. “Nancy, bocs, de sovány vagy” Egy, azaz egyetlen filmben sem hallottam ehhez hasonlót az elmúlt húsz év alatt, úgyhogy nem áll a tétel, amit mondasz, hogy az anorexiás propaganda meghalt volna, vége lenne, és nem mérgezné a közgondolkodást. És ha a filmekből, magazinokból, ismerőseink szokásaiból nem lehet leszűrni a korszellemet, akkor vajon miből???

A húsos nő mellesleg valóban egészségesebb és szülésre alkalmasabb is.

Suum cuique
Újságíró

A túlparázást én sem szeretem, de végülis érthető, hiszen a legtöbb nő HÜLYÉN diétázik, persze, hogy az agyukra megy, hogy szenvednek és még eredmény sincs. Eleve, aki “diétázik”, az rosszul csinálja. Olyan táplálkozási rendszer kell, amit egy életen át lehet nagyjából tartani, és akkor nem kell majd ditéázni. A hölgyismerőseidnek üzenem, hogy ne egyenek “szendvicset”, sőt konkrétan semmit, amiben kenyér, zsömle stb. van, és máris elkerülhetőek lesznek a hasonlók. Persze, nem arról beszélek, hogy nyaraláskor nem lehet megenni egy gyros-t, de rendszert csinálni a szendvicsezésből nem kéne.

Probus
Olvasó
Probus

Ez lehet, hogy így van, lehet, hogy nincs, de a kérdés voltaképp az: “Miért kéne diétázni”? Miért érték, ha a nő sovány? Innen kell közelíteni a kérdést. Ha a csap elromlik a szerelésről kell beszélni, nem arról, hogy milyen színű csavarhúzóval szerelje a szerelő.

A nagyanyán és az anyám kenyeret evett egész életében, mert a kenyér étel. Ha a magyar embernek 100 éve azt mondják, ne egyen kenyeret, kikérte volna magának. Egyikük sem volt sem kövér, sem sovány, normális alakú volt. és nagy ívben tettek arra, hogy ki mit szól. Az uruknak az kellett, hogy legyen feneke, meg combja, ne csirkecsontot taperoljon, amúgy meg 40 fölött normális nő nem akar 15 évesnek látszani, mert az a természet rendje, hogy nem 15 éves.

Deansdale
Admin

Sokminden változott, elsősorban nyilván az életkörülmények. Annakidején az extra szénhidrátot mindenki ledolgozta – feltételezem, nagyanyád nem egy légkondis irodában ült heti 40 órában. Az enyém biztosan nem. Ha manapság el akarod érni ugyanazt az alkatot, akkor vagy kevesebbet eszel, vagy tudatosan mozogsz. Ennek a hiánya látszódik az embereken. Legtöbbünk szereti tömni a hasát, mert jó érzés – mozogni viszont nincs se idő, se energia.

És hadd jegyezzem meg, itt nem a nőkön levő húsról beszélünk, hanem a zsírról. Senki nincs a formás női idomok ellen. De mivel a statisztikák szerint pl. a cukorbetegség úgy terjed, mint a háborodás, szerintem nincs értelme tagadni, hogy a nyugati kultúra embere hízik, mégpedig kórosan. Ezt a folyamatot kellene megállítani vagy tudatos evéssel, vagy tudatos mozgással – a “kövérpozitív” mozgalmak ennek tesznek keresztbe azzal a rejtetten aljas üzenettel, hogy kövérnek lenni tulajdonképpen nem is rossz. A frászt nem rossz. Ezek a feministabarát, kövérnő-pártoló hülyeségek nyílegyenesen vezetnek egy népréteg egészségi állapotának további romlásához, az életminőségük zuhanásához, miközben megpróbálják hazugságokkal megtámogatni az önértékelésüket. Borisz nem viccből írja, hogy ez egyértelműen káros. Bizonyíthatóan, számszerűen az. Némi kreativitással ki lehetne kalkulálni, hogy egy-egy ilyen Máriabloghu-s poszt hány embernél okoz cukorbetegséget vagy szívkoszorúér-problémát azáltal, hogy bíztatja őket az egészségtelen életmódra.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Ha a csap elromlik a szerelésről kell beszélni, nem arról, hogy milyen színű csavarhúzóval szerelje a szerelő.”

Ahhoz inkább kulcs kell, nem csavarhúzó.

Suum cuique
Újságíró

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Nahát, Csakazolvassa is felfigyelt a cikkre és írt róla egy másikat. A legjobban az egyik kommentelő feminista nő tetszett, aki azon borzongott, milyen lenne összeakadni egy itteni kommentelővel. Aki jól becsapná, elhallgatná a nézeteit, kapcsolat lenne köztük és csak a végén derülne ki az igazság :) Megmondom öszintén én tényleg megtenném vele, ha tehetném és tudnám ki ő, jól szórakoznék rajta végig.

Maestro
Szerkesztő

Olvasgattam kicsit a kommentjeiket. Iszonyú lehet így élni, hogy a legapróbb semmiségben is az elnyomó patriarchátus ármánykodását és nőellenességét látják. De hát ugye, mindannyian tudjuk, miért olvasunk feminista írásokat?

Inaara
Olvasó
Inaara

hgyi, lehozom ide:

Ha esetleg más stílusban írna, talán észre is lehetne venni azt, amit közvetíteni akar. Nem először alakult így a dolog.

Értem mire gondolsz, de én észrevettem, mit akar közvetíteni Borisz. Ismerem annyira a stílusát, tudom, hogy nyersen fogalmaz, nem finomkodik. Ugyanezt a cikket meg lehet írni még sokféleképpen, ez itt a Borisz-verzió. Nincs ezzel bajom, tudom kezelni.  Elemért is csíptem (tudod, a zsarnok férfit :)), sajnáltam, mikor elment.

Talán azért is állok lazán ehhez a dologhoz, mert edzett vagyok: nem kinevetni, de az apám hasonló típus volt. Jó értelemben vett különc, igazi egyéniség, nagyon okos és nagyon jóképű férfi, akiért bomlottak a nők. Nagyon ritkán csomagolta be (egy kicsit) a véleményét, akárkivel állt szemben. És sokszor szembe ment a szabályokkal, ha úgy tartotta helyesnek.

Elismerem, mindez egy mérnök végzettségű vadászpilótával kapcsolatban elsőre furcsának tűnhet… :)

 

.
Olvasó

Hűha, kedves férfiak, elég kegyetlenek tudtok lenni. Teljesen megértem Mdmselle-t, hogy kiakadt, mert nem figyeltek oda arra, hogy a megfogalmazásotokkal ne gyalogoljatok bele más lelkivilágába. Szerintem hálásnak kell lennünk neki, hogy felhívta a figyelmet erre. Sok nőnek érzékeny pontja a külseje.

Hogy a cikkhez szóljak hozzá, természetesnek tartom, hogy Nagy Általánosságban a nőideál az bizonyos skála között mozog. De hogy az élet sokszor felülírja a Nagy Általánosságot, azt is figyelembe kéne vennünk. Tudni kell rólam, hogy elég sovány vagyok, és egy barátom, akinek viszont telt alkatú felesége van, ezt mondta nekem egyszer:

“Hát figyelj, őszintén megmondom neked, én veled nem igazán tudnék mit kezdeni, mert nekem a vékony lányok nem tetszenek. De kinek mi. Van egy barátom például, akinek meg az én feleségem nem tetszene, mert ő meg azt szereti, ha végig tudja röcögtetni a nő bordáját és látja, ahogy minden egyes mozdulatba beleremeg.” Ízlések és pofonok, tudjátok. Ha valakinek más az ízlése, még nem feltétlen degenerált.

Szerintem nagyon jó, ha határozottan kijelentjük, hogy nem jó se egészségtelenül kövérnek, se egészségtelenül soványnak lenni. De azt is vegyük figyelembe, hogy nem mindenki azért kövér, mert egy lusta dög, és nem azért sovány, mert hülye szingli önkínzó. Az ember születik egy bizonyos testalkattal, amin csak bizonyos határok között tud változtatni. Másrészt attól, hogy valaki kövér vagy sovány, még nem feltétlen életképtelen vagy terméketlen. Itt szerintem inkább az a döntő, hogy az egy számára rendellenes, beteg állapot, hogy sovány/kövér, vagy pedig genetikailag ilyen, vagyis számára ez a normális.

Az evolucionizmust pedig néha érdemes a fiókba tenni, nem csak az alapján választunk párt, hogy ránézünk, és azt látjuk, hogy ő bizony 20 gyereket képes lenne megszülni. Személyek vagyunk, nem pedig testzsírszázalékok. A külső és a benső összhangja adja meg a milyenségünket. Nagyon jól írta Inaraa, mennyire fontos a kisugárzás és a benső értékek.

Nyilván azt kell propagálni, ami az arany középút a soványság és a kövérség között. Attól, hogy sovány vagyok, nem fogom azt mondani, hogy mostantól mindenki tartsa ugyanolyan szépnek a soványakat, mint a 90-60-90 nőket. Tudom, hogy nem én vagyok a szépségideál, nem az én külsőm a normális, és nem is várom el, hogy mások így gondolják. Bőven elég lenne nekem az is, ha csak a férjem találna különösképpen vonzónak. De ha nem bánjátok, azért arra megkérnélek Titeket, illetve egy tanácsot adnék, hogy ne fejezzétek ki ennyire sértően a véleményeteket, és ne általánosítsatok, hogy aki nem felel meg annak a bizonyos Normális/Átlagos Nőnek, az ilyen meg olyan hulladék, és akit izgat a látványa, az beteg ember. Köszönöm. :-) Tudom, Inaraa azt írta, ez olyan, mint egy férfibuli, de bizony ez egy nyilvános hely, ahol nők is olvasnak, ezért adom ezt a tanácsot.

Alter Ego
Szerkesztő

Tényleg ne tegyünk már úgy, mintha a férfiaknak nem lenne joguk arról beszélni, hogy ők mit találnak vonzónak. Egyébként nem csak mi foglalkozunk ilyen “alantas témákkal” és foglalunk állást nyersen. Vegyük példának egy teljesen hétköznapi női magazin, a Velvet egyik cikkét:

http://velvet.hu/blogok/kockahas/2013/06/01/egy_kover_peknonek_is_lehet_ilyen_jo_pasija/

Témába vág a cikk tartalma, de ne erre koncentráljunk most, hanem mindenki vessen egy pillantás a lóvásárszerű szavazásra a cikk alján, különös tekintettel a “nedves bugyi” és “száraz bugyi” feliratokra. Szelíden megkérdezem, ha az ebben a cikkben látható vitorlázó molett nő képét megspékeltük volna “álló kuki” és “lankadt kuki” szavazógombokkal, akkor vajon kellően nőiesek volnánk? “Hűha”, ugye, milyen nyersek és tapintatlanok tudnak lenni ezek a nők?… Nem értem, miért nem látunk sértett kommenteket a Velveten, amelyek azt kifogásolják, hogy milyen állatias ez a szavazgatás,  vélemény nyilvánítás arról, hogy mi felel meg az olvasó nők ízlésvilágának? Egyébként főleg egy olyan cikk alatt fest ez ellentmondásosan, amely látszólag pont a kizárólag a testiséget középpontba állító szemlélet ellen lenne hivatott érvelni. Ha valamiről nők beszélnek és szavazgatnak “nyilvánosan” és leplezetlenül, az rendben van, bőven belefér a szabad társalgás keretei közé, ha ugyanezt férfiak teszik, akkor micsoda szörnyű botrány és tapintatlanság?

.
Olvasó

Kicsit félreértettél, azt hiszem. Nem akartam megmondani, mit csinálhattok és mit nem, csak egy kérésem/tanácsom volt, nem pedig utasításom vagy parancsom.

A velvet egy hulladék hely, a férfihang nem. Azért nem mennek oda normális férfiak tiltakozni, mert tudják, milyen semmit érő honlap az. Ide viszont azért jönnek szerintem normális nők (Mdmselle-t annak tartom) tiltakozni, mert nem ezt várnák itt. Legalábbis én nem.

Engem nőknél is taszít az ilyen és férfiaknál is.

Egyébként, mint írtam, nem azzal van a baj, hogy kinek mi az ízlése. Én azt tartom gondnak, ha valakit az ízlése miatt degeneráltnak tartunk (dögevő, stb.), vagy ha valaki nem felel meg egyesek (a Nagy Átlag) ízlésének, akkor az biztos terméketlen/életképtelen stb.

De mondom, azt írtok, amit akartok, hogy is szabhatnám ezt meg? Csak elmondtam a meglátásaimat (Amit szerintem szabad:) )

Deansdale
Admin

Az evolúciós részére reagálnék, mert a többivel semmi gondom. Én mindössze annyit mondtam, hogy a férfiak ízlése a nők terén nem teljesen véletlenszerű, mert van benne egy – ki hogyan nevezi – biológiai/fajfenntartási/állati rész, ami a generációk ezrei során úgy csiszolódott, hogy a férfiak a termékeny nőket találják szépnek. Tehát nem a nagy átlag ízlése dönti el, hogy ki termékeny, hanem fordítva – a termékenység tesz egy nőt kívánatossá. (Biztosan tudod, hogy a nagyon sovány és nagyon kövér nők nehezebben esnek teherbe, könnyebben elvetélnek, nehezebben szülnek, stb.) Nagyon sajnálom, hogy ez a nők életének egyik legfőbb tragédiája, hogy nem lehetnek örökké kívánatosak. Bocsesz. Előbb-utóbb jön a túlsúly, az öregség, stb., és a férfiak figyelme más nők felé fordul. Ez az élet rendje, és illenék beletörődni ahelyett, hogy a férfiakat hibáztatjátok. Mi sem tehetünk jobban a biológiai programunkról, mint ti a tiétekről.

De vegyük észre azt is, hogy a szépségideál fejtegetése a nők többi értékeiről semmit nem mond, és én sem állítottam soha, hogy ez lenne az egyetlen mérce a nők kapcsán. Lehet valaki okos vagy bölcs, jó anya, hűséges feleség, és még húszmillió egyéb dolog, amit nem sorolok fel. A szexepil csak egy tényező a sok közül, és ha véletlenül éppen pont erről beszélünk, az nem jelenti, hogy a többi nem létezik. Ezredjére is elmondom, hogy nagyon kedvelem Mdmselle-t, de itt elkövette azt a hibát, hogy amikor a kövérségről beszéltünk úgy érezte, hogy emberi mivoltában támadtuk őt, hogy megkérdőjeleztük az emberi értékét, ami nem igaz. Itt senkinek fogalma sincs arról, hogy ki ő és hogy néz ki, és senki nem állította, hogy a kövér emberek értéktelenek, szóval bár megértem hogy min bukott ki, fenntartom hogy túlreagálta. Egyszerű tény, hogy a túlsúllyal a vonzerő csökken, de ez csak pont ennyit jelent, semmivel sem többet. Rajtam is van fölösleg és tudomásul veszem, hogy anélkül több csajnál lenne esélyem, de eszem ágában sincs ebből önértékelési problémát csinálni, vagy megsértődni ha valaki a kövérség hatásairól beszél.

.
Olvasó

Nem hibáztatom a férfiakat, természetesnek tartom, hogy a normális testalkatú nők jönnek be a legtöbbeknek, akik két szélsőség között vannak.

Az viszont (sajnos vagy nem sajnos) biztos, hogy a termékenység / gyermekkihordás / gyermekszülés kérdése korántsem ilyen egyszerű, hogy ránézésre meg lehet mondani az illetőről, hogy ő képes-e rá vagy éppen nem. Az ilyesmi ezer dologtól függ, nem csak a nő testalkatától. Másrészt mégegyszer hangsúlyoznám, amit egyszer leírtam, hogy van különbség aközött, hogy valaki öröklötten sovány/nagydarab, vagy pedig lustaság/önkínzás stb. hatására. Lehet, hogy ami az egyik nő számára egészséges, természetes testalkat, az a másik számára már beteg és természetellenes lenne. (Ez persze nem jelenti azt, hogy a kóros soványság vagy az extrém túlsúlyosság bármilyen esetben is normális vagy egészséges lenne.)

A második bekezdésed nagyon fontos szerintem, örülök, hogy leírtad.

Alter Ego
Szerkesztő

Egyébként tudom, hogy nem utasítani akartál senkit sem. Csak igyekszem minden részletében végiggondolni a kérdést. Valószínűleg azért, mert nehezen viselem, hogy bár a cikk célja szerintem szemmel láthatóan nem az, hogy megsértsen mindenkit, aki a férfiak átlagos ízlésétől eltér, és a hozzászólások között is csak egyetlen szerencsétlenül “kikerekedett” mondat született (Naooo kommentjeitől tekintsünk el, mert róla mindenki tudja, hogy hivatásos trollként szándékosan teszteli a határokat), mégis valamiért ott tartunk, hogy immár belső vélemények szerint is itt valami szörnyű gyalázat zajlik, ami miatt általános alanyban kell a Férfihangot illetve a férfiakat emlékeztetni a jóízlésre, Mdmeselle pedig egyenesen arról beszél, hogy egy ideje valamiféle lassan általánossá terjeszkedő nőgyűlölet jelent itt meg… – Ebből következik, hogy vagy tényleg hímsoviniszta szemétládák vagyunk, vagy a megítélésünkkel nem stimmel valami…

Most vess egy pillantást a hozzászólásod első szavaira: “Hűha, kedves férfiak” – Lehet, hogy erre reagáltam nem is annyira tudatosan, sokkal inkább reflexből? – A jószándékodhoz kétség sem fér, de úgy tűnik mégis működik nálad is valamiféle automatizmus… – De nehogy nekiállj mentegetni a dolgot, mert eszembe sem jut számonkérni rajtad, vagy valamiféle méltatlan egymásra mutogatást generálni. Csak gondolkodom…

.
Olvasó

Tudom, hogy nem akarsz ilyet belémvizionálni, és hogy azt kérted, ne magyarázkodjak, de el szeretném mondani, hátha más is félreértett, hogy egyáltalán nem úgy értettem, hogy a férfiak, ergo minden férfi kegyetlen. Csak lusta voltam mindenkinek kiírni a nevét, akinek úgy láttam, hogy szól, amit írok, mert szerintem sértőn írt. Kb. olyan megszólítás volt, mint a “szevasztok, lányok”. Vagy a “kedves uraim”. Úgy látszik, nem csak Mdmselle vagy én, de akár Te is érzékeny lehetsz bizonyos kifejezésekre, kifejezésmódokra. Az a jó, ha ezt megbeszéljük, szerintem.

Elionor
Olvasó
Elionor

Új vagyok itt, és nő.

No akkor. Az már rögtön rossz ha egy nő azért kezd el fogyókúrázni meg sportolni, hogy bejöjjön egy férfinak. Az ugyanolyan hülyeség mint a női magazinok nyáreleji hogyan légy 2 hét alatt bikinikész cikkei.

 

Suum cuique
Újságíró

“Az már rögtön rossz ha egy nő azért kezd el fogyókúrázni meg sportolni, hogy bejöjjön egy férfinak.”

Szerintem mindenki elsősorban azért tartsa magát karban, mert úgy lesz rendben az egészsége és az életminősége. De nyilván szempont az is, hogy így lesz az ember tetszetős a másik nemnél.

Elionor
Olvasó
Elionor

Szenvedni nem kell a szépségért sosem. Nem ér annyit. Én pl ezért futkározom, mert az jó nekem.

Tudod számomra az, hogy a másik nemnek tetszetős legyek nem játszik. (nem, nem azért, mert olyan randa lennék) hanem mert ha az alapján mérném be magam akkor már rég leugorhattam volna a hídról.  Most 67 kg vagyok. 4 éve 57 voltam, de attól még ugyanaz az ember vagyok. Nem görcsölök ezen. Élem az életem, eljárok mozogni, nem mekizem, és lesz ami lesz.  És nem azért mert akkor jobban tetszem a férfiaknak. És igen, igen anno többen megfordultak utánam az utcán (ami néha már zavart), de nekem ez nem jelentett sosem sokat.

envagyok
Olvasó
envagyok

Azért hagyd meg a jogot arra, hogyha valaki szenvedni akar a szépségért, akkor szenvedjen. Ha egy 120kg-os embernek, aki “amúgy jól érzi magát a bőrében”, elege van a másik nem megvető pillantásaiból, akkor miért ne fogyózhatna ezért? Könnyű könnyűként azt mondani, hogy nem érdekel, mit mondanak rólad, lehet észre se veszed, azt, amit megkapsz 67 kilósan, de nem kapnál meg + 25-tel.

Szerencsés (normális) esetben az ember érzékeny a külvilágra (még az is, aki fennhangon hirdeti, hogy őt nem érdekli a külvilág – ez is egyfajta érzékenység rá), a visszajelzéseken keresztül ismerheti meg önmagát, ha nyitott rájuk (ez másik kérdéskör).

Szerintem a motiváció a pozitív cselekedeteknél sem lényegi kérdés. Nem az a fontos, hogy miért tesz jót valaki, hanem hogy jót tesz. Ilyen szempontból közel sem rossz, ha valaki a férfiaknak akar tetszeni, amennyiben ez lesz az, ami miatt elkezd az egészségére jobban figyelni. Jó történt, ha jól éli meg, akkor semmi baj vele.

Ez a tagadás viszont nem szerenccsés, így keletkeznek azok a frusztrált, megkeseredett kisebbségek, akik a gyűlöletükbe kapaszkodva bizonygatják maguknak, hogy “nem, az ő kedvükért nem fogom ezt tenni, ilyen vagyok, kurvaanyátok”, és ezzel egyre több és több negatív visszajelzést vonzanak be maguknak.

De neked jogod van ahhoz, hogy úgy csináld, ahogy akarod, csak másra ne erőltesd rá a saját mércédet. Ha te nem, akkor nem, ha ő igen, akkor igen, és ennyi.

Elionor
Olvasó
Elionor

Félreérted, nem azokról van szó, akik komoly felesleggel küzdenek. Nekik azt mondani, hogy érezzétek jól magatok, elég nagy bunkóság lenne. Én azokról a nőkről beszélek, akiknek az önbizalmuk azon múlik, hogy a férfiak mennyire csorgatják utánuk a nyáluk, és ezen görcsölnek, és méregetik maguk. Ahelyett, hogy örülnének az életnek, és saját magukért tennének meg dolgokat.

És mielőtt még jönne a vád. Nem gyűlölöm a férfiakat, nem vagyok feminista. Sőt ki nem állhatom őket.

envagyok
Olvasó
envagyok

ez viszont már inkább a túlszoli + implantátum kategória, kövér nők esetében a mellkidobás

Elionor
Olvasó
Elionor

“és ezzel egyre több és több negatív visszajelzést vonzanak be maguknak.”

Hát valamiért én az elmondottak ellenére nem vonzok be sok-sok negatív visszajelzést. Talán azért, mert felvállalom a saját véleményem.

 

envagyok
Olvasó
envagyok

a kövérekről beszéltem, ha nem 120cm magas vagy, akkor nem a te kategóriád, ne vedd magadra

Elionor
Olvasó
Elionor

Ok:)

Naooo
Olvasó
Naooo

“Én pl ezért futkározom, mert az jó nekem.”

Hülyeség az. Izületek idő előtti elhasználódását okozza.

“És igen, igen anno többen megfordultak utánam az utcán (ami néha már zavart)”

Szóval ezért szedtél fel 10 kilót.

Elionor
Olvasó
Elionor

Nem, azért szedtem fel, mert végig kellett néznem, hogy miként viszi el egy betegség egy számomra fontos embert. Hogy válik egy, erős ember csont és bőrré.

ha már kérdezed.

 

Naooo
Olvasó
Naooo

És úgy gondolod téged + 10 kilóval ez már nem fenyeget?

Naooo
Olvasó
Naooo

Lemínuszoltam magam, így nem kell válaszolnom.

Suum cuique
Újságíró

Nem számít milyen dögös. Sok legényt sokfelé tönkrevágott a kultúrmarxista szemlélete.

Töröld el a kultúrmarxizmust!

A mai feminizált és materializált világban sok férfi hagyja magát nők által teljesen megvezetni, pincsikutya lesz, és alapelveit is feladja értük. Sohase tedd, légy férfi, ne rongybáb!

A női fifika, szépség nem önérték! A kígyó eszköze is lehet selymes szavak alatt! A nők többségét a reklámok, a Hannah Montana, a Bravo, az MTV, a Joy, Hollywood és a többi forradalmi baromság szuberverzív tevékenysége elhülyítette! Őseink szavajárásával élve boldogasszonyt keress, ne szépasszonyt!

Hogy egy nő elromoljon nem a Tőkét kell olvasni, hanem elég Lady Gagát szeretnie, meg a Velveten szocializálódnia, vagy Müller Petyát bújnia… Sok konzervatív, keresztény, stb. nőt is kisebb nagyobb fokban befolyásolnak ezek a tendenciák. A “tradicionális” filmekben is (pl. Váratlan Utazás) a szüfrazsett, meg a szocialista lázító (ahol csak jó lehet a kisember) a jó. Ezekkkel a klisékkel egész korosztályokat lehet egyhangúlag befolyásolni. A tragédia meg az, hogy az igazi nőiesség folyik, tehát veszt a nőiségéből egy nő, ha nem alkalmazkodik, hanem filozofálni kezd. Így ördögi a csapda, ördögien zseniális ez a csapda. Azok a nők, akik ellenállnak a tendenciáknak, általában valami szikár amazonizmust vesznek föl.

palcikano
Olvasó
palcikano

Új vagyok, és nem túl udvarias. Viccesnek tartom, amikor kövér nők állítólagos közízléssel akarnak merevedést okozni. Ha az adott férfinak nem jönnek be, akkor az már nem is férfi. Pedig ízlés dolga kinek milyen típus tetszik, és joga van dönteni.

Maestro
Szerkesztő

Jampi One
Újságíró

Igen. Viszont Orwell óta tudjuk, az egyenlők között is vannak egyenlőbbek, és így feltehetően a gyönyörűk között is vannak gyönyörűbbek. :)

Maestro
Szerkesztő

Micsoda tömény hímsovinizmus és tárgyiasítás… Ezek a nők mind egyformán gyönyörűek, értve vagyok?!?

Niki Nora Milady
Olvasó

:))))))))))))))))))

micsoda probléma:))))

kinek mia jó:))

nos, aki saját bőrében jól érzi magát, annak tök mindegy, aki meg akar felelni másnak, ott baj van, ha meg nem érzui jól magát, tényleg tegyen érte.

de, hogy ezen vitázni???:)))))))

jellemző….

Jampi One
Újságíró

Ahogyan félreérted az is jellemző. Nem arról szól a vita, hogy kinek mi tetszik, hanem arról, hogy senki ne akarja megmondani másoknak, hogy mi az, amit szépnek kell látniuk.

Suum cuique
Újságíró
Deansdale
Admin

Nem tudom ez mire példa, nekem speciel nem jön be. A közelről mutogatott seggeknek megvan a maguk gravitációs vonzása, de összességében nem találom vonzónak. Az atleticizmus férfias, és egy nő ne akarjon férfias lenni. Vagyis akarhat, hogyne – csak tudjon róla, hogy minél férfiasabb, annál kevésbé nőies.

Suum cuique
Újságíró

“gravitációs vonzása” :DD – Ez a megfogalmazás tetszik. A felkarja nekem sem jön be, szerintem egy nőnek nem kéne nagyon felkarra edzenie, viszont azt leszámítva jó teste van. És inkább ez legyen a minta, mint az önjutalmazásból édességfalás.

Alkibiadesz
Olvasó
Alkibiadesz

Szerintem meg egy nő igen is legyen feszes, ne löttyedt, vagy piszkafa. A sportolás a nőknél is javítja a testalkatot. Persze másfajta izomzatokat kellene fejleszteni náluk, mint a férfiaknál. Nem kimondottan a súlyemelés, felsőtestre gyúrás a nyerő, inkább például a biciklizés, futás.

Inaara
Olvasó
Inaara

Dean, szóról szóra egyetértek veled. :)

Nem vagyok kritikus mások megjelenésével kapcsolatban, magánügy, ki hogy néz ki. Ha most mégis kritikusan szeretném elemezni a látottakat, akkor azt írnám, hogy a videón egy kifejezetten férfias, tesztoszteron-túlsúlyos nőt látok, akinek nincs melle, nincs dereka, és nincs csípője. Egybeszabott testalkat, férfiasan szűk csípő, ehhez képest vastag derék, az icipici mell jól feltolva, hogy azért valaminek tűnjön. Iszonyú férfias has – szerintem egy női has ne ilyen legyen, legyen egy pici lágyság ott is. Erről a lányról teljesen hiányzik a nőiesen szép formákat jelentő zsírréteg. Mindenhol túlzottan izmos. Egyébként az ilyen extrém bodys csajok többnyire nagyon hosszú hajúak (ami már szintén nem néz ki jól), és nagyon hosszú körmük van, amit feltűnő színűre festenek – kapaszkodnak a nőiesség szikrájába (mert tudják, hogy az arcukkal, testükkel nem tudnak nőiesek lenni), ezért eltúlozzák, és így inkább komikusan, karikatúraszerűen hat.

Természetesen az jó, ha egy nő feszes és egyben van, de ez gáz…

A másik az arca: az nem lehet, hogy 18 éves, vagy ha igen, akkor jól elbánt vele a természet – én mindenesetre sírva könyörögnék a helyében egy ügyes plasztikai sebésznek, hogy csináljon az arcommal valamit. :) Hol a hamvasság, a bársonyos bőr, a ráncmentesség? Most visszakerestem: 1.20 és 1.25 között, valamint 1.30-1.32 között nézzétek meg. Ez egy leríbolódott, korán és csúnyán öregedett negyvenes nő arca.

Suum nyilván azon kevés férfiak közé tartozik, akik a bikásabb nőkre buknak, de ez egyáltalán nem baj.  A környezetemből, olvasmányaimból, saját tapasztalatból kiindulva nem ez a túlnyomó többség ízlése. Én pl. tuti nem  tetszenék neki, ehhez (meg nem csak ehhez) én nagyon nőies vagyok. :)

Itt a példa arra, amiről nemrégiben szó volt, hogy a férfiak sokkal többféle nőtípusra buknak, mint fordítva. Bármilyen alkatú egy nő, biztosan talál olyan férfit, akinek ő a gyengéje.

Egyébként pedig: ízlésről nem lehet vitatkozni. :)

Suum cuique
Újságíró

“Bikásabb”, ehh :D ha mondjuk egy hisztis nő lennék, ezen a megfogalmazáson megsértődtem volna :P Pedig nem, nekem nem tetszenek a túlságosan izmos, már szinte férfias alkatú nők, azonban a háj mindennél jobban taszít. Ami engem illet, én a spártai eszményt vallom, mi szerint a férfi legyen a nagy és erős, de a nő se legyen teljesen tehetetlen virágszál. Nem “feminista” értelemben legyen erős egy nő, hiszen az csak wannabe-skodó akarnokosodás, kamaszos dacoskodás, ripacskodó hiszti, hanem spártai értelemben. Ha láttad a 300 című filmet, tudod miről beszélek, ha meg nem, sürgősen pótold :)

A spártai ideál az erő, az aktivizmus, a dicsőség és a becsület kultusza, a liberalizmus a satnyaságé és a dekadenciaá, maga a minőségtelenség apoteózisa.

Természetesen nem kell mindenkinek élsport szinten űznie a fitneszt, de ezt a videót afféle motivációs videónak szántam a hölgyek részére, hogy fel a fotelból, tessék letenni a muffint. Mert nem, a nőknek sem elég csak simán “vékonynak” lennie, hanem valamennyi izom rájuk is kell, és a tesztoszteron hiánya miatt az ilyen élsportolókat leszámítva egy nő soha nem fog tudni “túl” izmos lenni. Hogy miért nem elég (viszonylag) vékonynak lenni, és miért kell pl. guggolni? Hát ezért:

Inaara
Olvasó
Inaara

Szerencsére nem vagy hisztis nő, sőt, még csak nő sem, így biztosan nem sértődhettél meg, de ugye érthető, hogy a belinkelt video alapján logikus volt a következtetés. :)

Én viszont nő vagyok (igaz, nem hisztis :)), és tudom, hogy az érzékeny férfi egót is ápolni kell, úgyhogy visszavonom a “bikásabb-at. :)

Azt sehol nem írtam, hogy a tehetetlen virágszál a jó, de a videos példa is túlzás. Kedves Suum, miért gondolkozol végletekben?  :)

Szeretem a történelmi filmeket, köszi a tippet, meg fogom nézni.

Alkibiadesz
Olvasó
Alkibiadesz

Jó a kép, igen, körülbelül erről van szó. Abban is igazad van, hogy egy nő igen is legyen életrevaló, talpraesett személyiség, és véletlenül se hisztis, követelőző, vagy akaratgyenge. Az akaratoskodás, követelőzés a gyengeség jele a nőknél, ezzel akarják kompenzálni a tehetetlenségüket. Az igazán önálló, erős nők sosem hisztiznek, követelőznek, hanem megoldják a problémáikat.

Naooo
Olvasó
Naooo

A jobboldali kinyomja a seggét, hogy jobban mutasson, de a baloldaliból is ki lehetne hozni olyan pózt, hogy ihaj.

Alkibiadesz
Olvasó
Alkibiadesz

Így igaz.

Suum cuique
Újságíró
Suum cuique
Újságíró

ITT már szó volt arról, hogy na bezzeg a férfiakra is nehezedik jókora szépségideálbeli elvárás, mégis valahogy kevesebb a sírás arról, hogy “jaj szegény férfiaktól elvárják, hogy magasak, izmosak stb. legyenek, micsoda lelki frusztrációt okoz ez nekik, tegyünk sörhasú ‘modelleket’ a címlapra”. Na, ITT az “üde” (?) kivétel :D

birsalma
Olvasó

A férfiideál is gyorsan változott az elmúlt évtizedekben, és Svarci előtt nem is volt divat a kigyúrt izom.

“Érdemes kicsit elidőzni, mondjuk az elmúlt ötven év nagy filmjein, hogyan változott szinte évtizedenként a férfiideál.
A világháborúk után a vékony testalkatú, mai szemmel kissé puhánynak tűnő, ám annál több érzelmet és romantikát sugárzó, jól fésült harmincasok-negyvenesek taroltak igazán. Az életkor által kibontakozó férfiúi sárm – a maga minden ráncával, tapasztalatával, kötelező kalapjával – magával ragadta a női szíveket; gondoljunk csak a Casablanca Humphrey Bogartjára vagy Clark Gable-re, az Elfújta a szél hősszerelmesére.
A hatvanas évekre a férfiideál fiatalodik: jóképű, vékony, könnyen udvarol. Még mindig nem sportol, de már önfeledten ropja a táncot az esti bulikon. Hiú, fontos számára a külső megjelenés, és a romantikus gondolatokon túl előtérbe kerül a testiség hangsúlyozása is; iskolapéldája ennek például Elvis Presley. A másik vonalon felbukkan a latin szerető prototípusa: a barna szem, barna haj és a sokat sejtető olasz vagy francia temperamentum képviselői, Gianni Morandi, Marcello Mastroianni és Alain Delon minden női térdet megremegtettek.
A hetvenes évek áttáncolt éjszakái, a kitűnő zenék formás testeket szülnek. Sikk az izmos férfihátsó, a szenvedélyes, kissé rebellis viselkedésmód. John Travolta maga az amerikai álom. Az évtized végére azonban az érdeklődés a nyersebb férfiak felé fordul, s a háziasszonyok egy része Chuck Norris karjaiba vágyakozik.
A nyolcvanas években a fénylő, szálkás izomzat tovább tarol. A legtöbb női szív a jövőből érkező szuperrobot Schwarzeneggerért és a dzsungelharcos Stallonéért dobog. Eszerint az izmos meztelen felsőtest, a gömbölyödő bicepsz, az izmos lábak és a széles mellkas legyőzhetetlenséget, egyszersmind férfiasságot sugárzott.
A kilencvenes években a kigyúrt test továbbra is abszolút előny, de kap némi fűszert: jó humorérzéket, könnyedséget, túlfűtött érzelmeket. Az ideális férfi feleséget keres, családot alapít, imádja gyerekeit. Melyikünk tudná elfelejteni Bruce Willis, Jeanne-Claude Van Damme vagy Mel Gibson izzadt, szakadt izompólóját?!”

http://www.szabadfold.hu/szfo_cikk_11049

Deansdale
Admin

Szép hosszú leírás, és mi a tanulság? Mindegy hogyan nézel ki, csak legyél sztár, és a nők imádni fognak :)

Egyébként nem hiszem, hogy a nők tömegesen vágytak volna Stallone-ra a testalkata okán. (A státusza más kérdés.) Az igazi “hódító” testalkat nem nagyon változott: nem testes, nem felfújt, de azért izmos, szálkás. Brad Pitt a 60-as években is aratott volna, ha akkoriban nem lett volna szinte elképzelhetetlen félmeztelen férfiakkal teletömni filmeket. Schwarziékat pedig nem a női figyelem tette (akció!)sztárrá, hanem a férfiak lelkesedése.

Azt is meg lehet nézni, hogy milyen férfiszínészeket választanak a nőknek szóló pornókba, mint pl. a twilight.

birsalma
Olvasó

Persze, ez igaz, de mégis a férfiak körében jött divatba a testépítés, ilyen divat korábban nem volt, tehát senkinek nem jutott eszébe az, hogy ezt elvárják tőle. Elég gyakran megfigyelhető, hogy a régebbi filmekben soványabbak voltak a férfi színészek. Vagy például a régebbi filmekben sokkal több ráncos, izzadt, csúnya arc is volt (pl. Volt egyszer egy Vadnyugat). A médiában sugalmazott ideális testek egyre nagyobb követelményeket támasztanak, egyre tökéletesebbek, ez eléggé látható. (pl. Tom Cruise, aki ötven fölött is harmincnak tűnik).

Az például érdekes jelenség szerintem, hogy maguk a sztárok erre tudat alatt úgy reagálnak, hogy valamilyen módon ellenállnak; főleg a női sztárok közül, akik szexszimbólumnak vannak kikiáltva, feltűnően sokan lesznek donnatonnák rövid idő alatt.

Suum cuique
Újságíró
Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Ezt a cikket én is néztem és nem értem mi a vinnyogás tárgya. Szerintem nagyon kitartó és inspiráló, inkább bátorításnak veszem, nem cikizésnek.

“A fotóban egyértelműen volt egy kis nárcizmus, nézzétek meg, milyen jó nő vagyok.”

Hát aztán? Tényleg szép. Büszke is lehet magára, ez nem kis teljesítmény. Főleg 3 szülés után.

visuo
Olvasó
visuo

az a durva az egészben, hogy ez nagyobb tabu a nyugati társadalomban, mint a holokauszt/antiszemitizmus-téma. mármint egy nőt (jogosan) külsejéért és/vagy viselkedéséért kritizálni.

egyébként ezt pár éve egy magyar nő is megcsinálta, csak ő kismamaként (edzett). postolt magáról fotókat, hogy ő azért sem keress kifogásokat az elbálnásodásra. és egy fitt alkatú nő volt 7 hónapos pocakkal. 80%-ban gyalázkodó postokat kapott, nagyrészt nőktől…

szóval éppen az történik már pár évtízede, hogy a nők külsejét relatívizálják demagóg módon („minden nő szép valahol”), míg a férfiak külsejét meg abszolútizálják (ronda nőnek is alapból Pitt/Ronaldó arcú férfi JÁR! MINIMUM!)

Tumbling Dantini
Olvasó
Tumbling Dantini

Hihetetlen, mennyi fasságot bírtok összeirkálni. A 60-as években nem volt divat a vékonyság? Jó ég, már vagy 100 éve fogyóznak a nők; olyan durva diétákkal, hogy az mai szemmel horror. Hozták itt példának Rita Hayworth-ot: tessék parancsolni, egy link, nem ám 40 kiló a csaj, véletlenül sem:-) http://www.youtube.com/watch?v=ILbvtB_0pKk

A régebbi korokból meg lehet nézegetni a gótikából is ám képeket, tiszta anorex muffok egymás hegyén-hátán (Grünewald megvan?)

Ezek tények. Hogy a férfiak meg imádnak belepofázni abba, hogy a nők hogy nézzenek ki, az is tény, de ettől még sajna igaz, hogy a zsírdisznó sosem volt ideál egy fejlett kultúrában. Max. nagyon csóró, ált. kislétszámú, törzsi népeknél.

Különben meg, amióta világ a világ, pokollá teszi a két nem egymás életét. A férfiak elvárják a szépséget, a nők a pénzt.

Slasher
Vendég
Slasher

,,Különben meg, amióta világ a világ, pokollá teszi a két nem egymás életét.”

Nők kártékonyabbak :)

birsalma
Olvasó

amúgy ez elképesztő. Harmincas évek, párizsi nők (kurvák)

http://maimanohaz.blog.hu/2013/03/17/brassa_prostitualtak_1932

visuo
Olvasó
visuo

nem ez a topik, de szintén „elnyomott” nők:

http://addict.blog.hu/2013/10/19/tenyleg_ezt_gondoljuk_a_nokrol

Suum cuique
Újságíró

Feminista varnyogás a témávan level 1000: http://dezsa.tumblr.com/tagged/fogy%C3%B3k%C3%BAra

Koriander
Olvasó

:D már rég rötyögtem ennyit, komolyan. a poszt, a kommentek haláliak.
Borisz, ha lesz könyved én megveszem, fanyar vagy, mint egy duplaeszpresszo, de van rajta az a hab, amitől nagyon különleges, hát ilyen vagy.

Bazinga
Újságíró
Suum cuique
Újságíró
hgyi
Szerkesztő

Biztosan nincs humorérzékem.
Az étkezési problémás embereken valahogy nem tudok – nem is akarok – nevetni. Még akkor sem, ha HP vicceskedésnek szánta ezt a cikket.

Deansdale
Admin

Angol cikk fordítása, és szándékoltan mozog a határon. Félkomoly.

Pár napja olvastam az eredetit, és belenéztem a hőbörgő reakciókba is. Engem az első pillanattól kezdve az a kérdés foglalkoztat, hogy aki felháborodik ezen a cikken, az mit gondol, az anorexiások nem emberek, őket nem szabad kedvelni, vagy mi? Aki az anorexiásban meglátja az embert, és nem kezeli betegként, az valami szemétláda? Ez nem rád vonatkozik, Hgyi, mert értem a problémádat. De lehet a témát más szemszögből is nézni.

hgyi
Szerkesztő

Ahha. Általában nem szeretem a határon mozgó dolgokat. (Nem a határőrökre gondolok!!!)

Nem vettem magamra. :o)
De, az anorexiások és a túlsúlyosak is emberek, szabad őket kedvelni. És ki is lehet őket röhögni ugyanúgy, mint bárki mást.
De ha már a betegségükről van szó, azon nem tudok nevetgélni. És azon sem, hogy ha egy bármilyen betegségben szenvedő ember betegségén gúnyolódnak.

(Bár én olyanokon sem tudok nevetni, amikor valakit azért gúnyolnak, hogy micsoda szerencsétlen hülye, hogy nem talál magának nőt/pasit, vagy csak “olyan jut neki”, aki kihasználja.)

Na, de ez a cikk nem ér többet ennyi szónál. :o)

Alter Ego
Szerkesztő

HP egyrészt egy megveszekedett bulvárharcos, aki a határon egyensúlyozó megbotránkoztatás eszközével akar minél több figyelmet kicsikarni. Szerencsés esetekben ez éppen annyival van belül a jóérzés határain, hogy esetleg még az olyan etikai elvárásokat támasztó olvasó is el tudja fogadni, mint te, vagy én, mert osztom a véleményed; beteg emberekkel nem viccelődünk.

Más szemszögből pedig tényleg azoknak sem különb a nézőpontja, akik esetleg azért tartják teljesen lehetetlennek az ilyen párválasztást, mert megvetik azokat az embereket, akik valamilyen problémával küzdenek.

brandon
Olvasó
brandon

Nem megvetik, csak egyszerűen nem vonzó, aki anorexiás, vagy kényszerbetegségekben szenved, vagy sérült pszichéjű. És az se, aki divattyúk.
Az átlagos, arányos, formás testalkat, egészséges, életrevaló egyéniség az, ami a LEGTÖBB férfinek bejön.

http://www.beautyexists.net/wp-content/uploads/2013/09/anatomy-of-a-perfect-woman1.jpg

Aztán vannak kivételek. Általában olyanok, akik maguk is problémákkal, komplexusokkal küzdenek, így könnyebben vonzódnak olyanokhoz, akiknek szintén valami “bajuk” van. És akkor jönnek be a képbe a kórosan lesoványodott, a túl kövér, a túl csúnya vagy a szerencsétlen sorsú ügyetlen, életképtelen nők.

A nők valahogy “magasabban” vannak, ezért ahhoz kurvarondának, vagy extra fogyatékosnak kell lennie egy nőnek, hogy tényleg senkinek ne tetsszen.

A férfiak közül pedig már egy átlagos képességű vagy külsejű is gyengének számít, és hátrányban van a párválasztás során.

Deansdale
Admin

Érdekes a 6. és 8. pont, el sem tudom képzelni hogy kerülhettek oda. Illetve dehogynem, valami polkorrekt lángész odaerőltette őket, bár semmi közük a témához. Annyira fárasztó…

hgyi
Szerkesztő

A beteg emberekkel viccelődünk, csak a betegségükkel nem. :o)

Deansdale
Admin

A helyzet iróniája, hogy ha komolyan veszed és szó szerint érted a cikket, akkor arról szól, hogy anorexiásokkal randizni jó. Hol van ebben a gúny vagy a sértő szándék? Mi ebben a kivetnivaló? Ha azt írná, hogy kövér csajokkal randizni jó, állva tapsolnák a feministák. A háborgó reakció igazából nem az anorexiásokat akarja “megvédeni” (mitől? hogy valaki randizni akarjon velük?), hanem egyszerűen csak a karcsú nők iránti féltékenység manifesztációja. Értsd: ha valaki a karcsú nőket preferálja akkor rohadt kövérellenes patriarcha, tehát neki kell rontani foggal-körömmel. Ez történt.

Erre (is) próbáltam utalni a múltkor, hogy alapvetően ebbe a cikkbe nem lehetne belekötni, csak akkor, ha valaki előfeltételezi, hogy gúnyolódás az egész. Ennek pedig semmi objektív jele nincs. (Én az eredetit olvastam, a fordítást nem, úgyhogy az alapján nyilatkozom.)

hgyi
Szerkesztő

Újra meg kellett nyitnom a linket, hogy felidézzem… Rájöttem, hogy elsőre sem olvastam végig, mert már az eleje nem volt szimpatikus.
Ha komolyan veszem – és most sem tudok mosolyogni sem rajta -, akkor már a címe sem tetszik: “Az étkezési zavaros lányok dicsérete”.  Valószínűleg nem csak humorérzékem nincs, de nyilván előítéletes is vagyok, de szerinte ez a cím gúnyt áraszt.
Ahogy Angelo mondta 2 órával ezelőtt a cikke alatt: “Szakmai ártalom a részemről”.

Aztán ott az első bekezdésben – nyilván fordítási hiba – egy tévedés: “azokat a nyomós okokat, ami miatt egy Férfi számára sokkal előnyösebb választás egy anorexiás vagy bulimiás csajjal járni, mint egy súlyproblémával küzködővel.”
Az anorexia és bulimia ugyanúgy súlyprobléma is, mint a túlsúlyosoknál.

Innentől ilyen cikket nem is olvasok tovább, hacsak nem akarok direkt háborogni.
Most kicsit tovább görgettem. A nyugati nő “kiskereskedelmi ára”… az anorexiások pénzesek. És a többi és a többi.
És a már említett ártalom miatt továbbra sem tudok mosolyogni ezen a tartalmon.
Odáig el sem jutottam, hogy én belegondoljak abba, hogy gúnyolódik-e. Csak a vicceskedés jött át.
Ezért is jegyeztem meg csupán annyit, hogy biztosan nincs humorérzékem.

Én ezzel be is fejezném ennek a témának a boncolgatását. :o)

Deansdale
Admin

Úgy érzem a problémák többsége a fordításból ered, bár nem mind. Na mindegy, ez a téma úgysem nagy horderejű, végső soron egy jól sikerült trollkodási kísérletről beszélünk…

Suum cuique
Újságíró

Miért van annyi dagadt nő?

Régen lemozogták az ebéd utáni meggyest egy kis porszívózással. Olcsóbb volt, mint a zumba.

hgyi
Szerkesztő

És vajon miért van ennyi dagadt férfi?

Az igaz, hogy 50 évvel ezelőtt sokkal többet mozogtak az emberek, és kevesebb volt a túlsúlyos.

(Anyai nagymamám lánykorában sem volt vékony. Anyám sem.)

Suum cuique
Újságíró
Suum cuique
Újságíró
Suum cuique
Újságíró
Angelo01
Újságíró

jaja

Suum cuique
Újságíró

http://index.hu/tech/2014/01/15/letiltottak_a_plasztikaisebesz-szimulatort/

Na, ezt is gondolom a dagadtvédő feminista kommandó műve. Amúgy persze: a kövérséget, túlsúlyosságot valóban nem plasztikai sebészettel kell kezelni (hanem egészséges táplálkozással és sporttal), ámde tudjuk, hogy itt már megint az a züzenet, hogy jajj hogy merészeljük nem elfogadottnak tartani a hájasságot nők esetén? Disznó patriarchák!

xyz
Olvasó
xyz

Suum cuique, ne haragudj, de ahogy olvasgattam az oldalon a kommentjeidet, azt vettem észre, hogy egy cseppnyi empátia sem szorult beléd keresztény létedre(ha jól vettem ki az egyik pápás kommentedből, már oda is akartam írni de nem vagyok nagy egyháztudós). Tudod, előfordul, hogy meghízik a nő és a férfi is, de ettől még nem szép dolog cseszegetni, elég baj neki, ha van rajta 20 kg túlsúly… ja a szenvedőbe a legkönnyebb belerúgni természetesen. Egyébként meg mindenkinek szíve joga van annyit zabálni amennyit akar, az ő dolga, az ő felelőssége, és aki valakit azért baszogat, mert kövér, vagy mert ronda, vagy mert ilyen vagy mert olyan…(szerintem nagyon undorító dolog) az nem Jézus tanításai szerint él, mert azt hiszem ő mondta, hogy Ne ítélkezz, hogy ne ítéltess…(nem vagyok hívő)

Reszet Elek
Újságíró

Mindenkinek joga van hozzá, ahogy nem dolgozni is. Joga van más pénzén beteg lenni és joga van idő előtt feldobni a pacskert a kövérsége miatti betegségben. Senki sem ezt a jogot vonta kétségbe. Próbáld értelmezni is a kommenteket.

A gond ott van, ha valaki olyan őszintétlen hogy kibúvókat és kifogásokat keres, ha hazudik magának, sőt elvárja hogy más is így tegyen…

Mer’ dagadt vagyok és öreg, és akkor mi a fasz?! 
Nem az a lényeg ki vagy, hanem hogy kit szopatsz.

 

xyz
Olvasó
xyz

Nagyon csúnyán beszéltek, a nektek pl. külsőre nem tetsző emberekről, ehhez jogotok van természetesen, de ez meg nekem nem tetszik. Nem azzal van a gond, ha az egészséges életre buzdítotok másokat, de például akit gyerekkorában csúfolnak, mert kövér vagy mert szemüveges, vagy fogszabályzós(nyilván ez is valami ösztön, a csúfolódás ösztöne…) az elég bezárkózott és szomorú felnőtt lesz. Meg kellene érteni, hogy az embert ne a külső burok alapján ítéljük meg, hanem a tettei és a szavai miatt. Nem akarok hegyi beszédet tartani, okkal nem vagyok hivő(mert az egyház marha gazdag és nyilván mások kárán jutott a pénzhez és eszében sincs felszámolni az éhezést) de a tolerancia(tolerálni lehet valamit, de nem kötelező szeretni). A konzervatív gondolkodásúak, azokat akik kilógnak a tömegből(pl nem akarnak gyereket vállalni, kövérek vagy homoszexuálisak) előszeretettel le önző mocskos karrieristázzák, le dagadt disznózzák, leb.zizzák. És ez nem helyes… a gyerekeknek már azt kellene tanítani, hogy fogadja el a másikat, olyannak amilyen(ez kb a keresztény tanítás is ha kissé elrugaszkodom). Nem idióta vicceket, beletenni a tankönyvbe, meg Varró Dániel féle versikéket, hanem azt tanítani, ami igazán fontos a társas együttéléshez és a társas békéhez.

De a kövér nem várja el másoktól, hogy kövérek legyenek…ez hülyeség, szeretne ő is megváltozni, de nincs meg benne a kitartás talán és ha sikerül magát elfogadnia akkor van esélye a boldogságra, mert az boldogság az az önmagunkkal való megelégedés és a tudat, hogy mások is elégedettek velünk(ezt valaki mondta, de nem tudom, hogy kicsoda valami filozófus asszem, szörnyű a névmemóriám).

Reszet Elek
Újságíró

“De a kövér nem várja el másoktól, hogy kövérek legyenek…ez hülyeség, szeretne ő is megváltozni, de nincs meg benne a kitartás talán és ha sikerül magát elfogadnia akkor van esélye a boldogságra” – Nem azt várja el, hanem hogy hazudjanak neki az Ő kövérségéről és hogy fogadják el az Ő akaratgyengeségét (noha Ő persze a lelke mélyén nem fogadja el).

Az hogy szemüveget kell hordanod mert rossz a szemed, egy dolog, az hogy kövér vagy mert nem eszel normális kajákat mert falánk vagy mert nem mozogsz és stresszelsz, nos az már kurvára más dolog.

Valójában kurvára álságos a dolog. Egyesek elvárnák hogy helyeseljük a torz és természetellenes dolgokat annak ellenére hogy belül mindenki tudja hogy helytelen, elvárják hogy ezeknek az embereknek (és talán tízből egy aki tényleg betegség miatt kövér) a szemébe hazudjunk. Elhitetik hogy ez mentális betegség (mint a drogfüggés stb.), mintegy sugallva hogy az elhízottságának nem ő az oka. Ilyen az alkatom, ez a génjeimben van dödögik és még el is hiszik. Mennyivel jobb lenne, ha egy kicsit odafigyelne a kajára és hetente néhányszor mozogna valamit. Ennyi a történet, nem kell túllihegni.

Nem ismétlem magam, olvasd el a hozzászólásokat, mindent leírtunk. Próbálj egy kicsit realistább és egyben őszintébb is lenni a kérdéssel kapcsolatban (is), szóval vedd le a liberális szemüveget!

the hermit
Olvasó

Hagyd már ezt a PC szarságot, a többségnek itt kurvára elege van belőle.

“konzervatív szemléletűnek lenni” többek között annyit tesz, hogy az ember nem mondja a kékre azt, hogy “kicsit másmilyen piros”, hanem szimplán azt mondja rá, hogy kék. A kövérre meg, hogy kövér. Ennek ellenére nálad szitokszó a konzervatív, csak nem általánosítasz?

Van amit tudok tolerálni, van amit nem akarok és/vagy nem tudok.

xyz
Olvasó
xyz

“Hagyd már ezt a PC szarságot, a többségnek itt kurvára elege van belőle.”

“Van amit tudok tolerálni, van amit nem akarok és/vagy nem tudok.”

És mit teszel, ha nem tolerálod? Nekiállsz cseszegetni valakit, mert kövér? A tolerancia azt jelenti, hogy leszarom, hogy kövér, de attól még ugyanolyan ember. Akkor szerintetek, aki kövér az nyilván szar ember, meg aki dohányzik meg stb… Le kell szarni, hogy más mit akar az életével szerintem,nem kell beleugatni, hogy jó lenne ha lefogynál, vagy még szülnél 2 másik gyereket vagy leszoknál a cigiről…a felnőtt ember tudja mit kezdjen a saját életével és senkinek sem tartozik számadással. Ez PC-ség lenne? Hát szerintem ez, az, hogy nem ugatok bele a másik magánéletébe…

hgyi
Szerkesztő

És mit teszel, ha nem tolerálod?
Nem mindegy az neked?
A hülye kérdéseid miatt sem vagy valami profi troll. Főleg, hogy Naooo nagyon magasra tette a lécet.

xyz
Olvasó
xyz

Olyan, hogy hülye kérdés számomra nem létezik, legfeljebb helytelen vagy nemtetsző válasz.

De akkor ennyi erővel én simán leparasztozhatom azokat, akik a kövéreket a kövérségük, a zsidókat a zsidóságuk, a cigányokat a cigányságuk, a homoszexuálisokat a homoszexualitásuk miatt támadják, nem?(De akkor már nem leszek PC)

Maestro
Szerkesztő

Valamit nagyon nem értesz. Nem azzal van baj, ha valaki kövér, hanem ha ezt próbálják ugyanolyan normálisnak beállítani, mint az egészséges embereket. Ebből lesz az, hogy valaki nem dagadt disznó, hanem ‘a patriarchális szépségideáltól eltérő’, mintha forradalmi és előremutató dolog lenne gusztustalanul dagadtnak lenni (és ezt aktképekkel is ilusztrálni, ahogy nemrég láthattuk).

xyz
Olvasó
xyz

Nagyon alacsony intelligenciával kell rendelkezni azoknak, hogy ezt bevegyék mármint a nép(ezt a patriarchális szépségideálos hülyeséget). De nem a kövérekkel és az egészségtelen életmódot folytatókkal kellene foglalkozni, mert az ő dolguk, és az ha valaki kövér az normális, neki lehet, hogy normális és tök jól elvan +20kg-val és leszarná, hogy kövér, ha nem lenne a cseszegetés állandóan. De ez is gyerekes mentalitás, ha le kövér disznózunk valakit, vagy lezsidózunk stb… mert kinek mi köze hozzá.  Nem a maguknak ártókon kellene pálcán törni, mert mindenki azt tesz az életével amit akar, egészen addig amíg másoknak nem árt vele(nekem ez az elvem).

De ugyanúgy vannak kövér/súlyproblémás férfiak is, és őket meg a matriarchális hülyeség fosztotta meg, vagy mi? Hülye állításokra nem lehet érveket felhozni… mert az egészséget életmódot keverni a patriarchális meg ilyen olyan hülyeségekkel, számomra már érthetetlen, lehet, hogy csak nekem túl alacsony az intelligenciám, hogy ezt megértsem…

hgyi
Szerkesztő

“De ugyanúgy vannak kövér/súlyproblémás férfiak is,”
Így van. De ők a kövér disznók és nem állítja be úgy senki, hogy a dundi férfi is milyen jó és igenis nagyon sok nőnek tetszik.
Igen. ismerek olyan nőket, akiknek a mackós alkat jön be.
És igen, én is túlsúlyos vagyok, de nem örülök neki és nem bizonygatom senkinek, hogy ez milyen jó. És nem pakolom ki a bhájaimat, mint oly sokan.

Piciny szívem Trollmester után vágyakozik.

xyz
Olvasó
xyz

hgyi, attól, hogy lehet rajtad 1-2kg felesleg attól még nem kellene szarul érezned magad, mert nem a háj az ami számít, hanem a báj:P

Jó én is érzem, azért a média nyomását, hogy milyen jó lenne 5-6kg-t leadni vagy akár 10-et, de nincs meg bennem a kitartás, de ezért még nincsenek lelki problémáim. A média nem egy valóságos életszerű képet fest és ez a gond… minden idealizálva van és ezért képtelen az is elfogadni magát, akin csak 3 kg felesleg van(az mindjárt 8kg-t akar fogyni. Ugyanúgy a média nagyon negatív hatással van a férfiak önbecsülésére(csak ezzel kevesebbet foglalkoznak, talán mert a nők látványosabban szenvednek, anorexia  modern betegség ha jól tudom és javarészt fiatal lányokat érint) A médiának kellene a hozzáállásán változtatni, hogy kevésbé jóképű pasik és kevésbé csinos nők is teret kapjanak(mert az nem realitás, hogy a gyönyörű nők a jóképű pasikkal randiznak buliznak milliomosok…persze, hogy elégedetlen az ember, ha ezt a képet látja. A tv teszi tönkre az emberek agyát és önértékelését(Éjjel-nappal BP, és egyéb szennyműsorok, elnézést azoktól akik szeretik). Nyilván nem megvalósítható, hogy a kevésbé előnyös külsejűek kerüljenek a vászonra, mert nem azt diktálja a gazdasági érdek. Pl átlagos külsejű nőket vagy férfiakat(nem gyönyörű, de azért kicsit csinos, van rajta 1-2 kg felesleg, ilyenekre gondoltam, meg macisabb pasikat, természetesen nem az 50kg túlsúllyal rendelkezőkre gondoltam(se nő se férfi esetén). A gazdasági érdek a humánus érdek(boldogsághoz való közelebbjutás vagy valai hasonló) felett áll jóval.

Jaa és bocsi a sok betűért és szóért

hgyi
Szerkesztő

Túlsúlyról beszéltem – a cikk is – és nem 1-2 kiló  feleslegről.

Te meg ismét egészen másfelé kanyarogsz, úgyhogy ezt itt be is fejeztem.

Deansdale
Admin

A tolerancia egy hülye gumifogalom, amit igazából senki se tud definiálni. Jobb esetben annyit jelent, hogy nem piszkálod amíg elviselhető. De mi van ha valaki ön- vagy közveszélyes, azt is tolerálni kell? Véleményem azért lehet róla, vagy az is tilos? Ha jobbító szándékkal kritizálom, az is gyűlölködés? Ha egyszerű értéksemleges kijelentéseket teszek (a kövérség káros az egészségre és csökkenti a szexuális vonzerőt), akkor is gonosz hókuszpók vagyok?

xyz
Olvasó
xyz

Természetesen nem, a tolerancia a bűnözőkre nem vonatkozik… mert az más más szabadságát és jogait érinti…

Jobbító szándékkal kritizálhatod természetesen, ha nem lehet érezni a gyűlölködést, hanem inkább a kedvesség és a jószándék sugárzik a hangodból, akkor valószínűleg el is gondolkodik rajta az illető, de ha úgy rontasz neki, hogy te lusta kövér dög, na irány futni…akkor az érzelmeire hatottál és csakazért sem csinálja. Ha az értelmére és érzelmére(pozitívan)hatsz, okos tanácsokkal, kedves megfontolandó dolgokkal, akkor ér is valamit a kritikád.

Szóval én nem védem a túlsúlyosakat, de basszus, azért nem is ártanak vele senkinek(mint ahogy Borisz írta,csak maguknak és az már az ő dolguk) és szerintem nem illik valakit a súlya vagy a kinézete miatt leszólni, mert senki sem tökéletes szerencsére, inkább legyen valaki kövér, de jószívű, mint csinos vékony, de egy tapló, inkább a ducival töltenék el egy napot,mint a sovány taplóval, de ez csak a saját véleményem, lehet, hogy ti máshogy vagytok vele…

Deansdale
Admin

“Jobbító szándékkal kritizálhatod természetesen, ha nem lehet érezni a gyűlölködést, hanem inkább a kedvesség és a jószándék sugárzik a hangodból”

Ebben az az érdekes, hogy a legtöbb feministából és progresszívből sugárban ömlik a nyers gyűlölet, de szerintük azzal nincs gond, mert a polkorrekt gyűlölet jó gyűlölet. Én bezzeg legyek kedves és jószándékú, amit leszarnak, mert úgyis tovább hirdetik rólam, hogy szemét nőgyűlölő vagyok.

Oké, mellékszálra kanyarodtam, dehát ez van :)

“akkor az érzelmeire hatottál és csakazért sem csinálja”

Aki annyira gyermeteg, hogy “csakazértse” sémákban gondolkodik, az meg is érdemli. 15 éves kor fölött nagy szégyen az ilyesmi.

“Ha az értelmére és érzelmére(pozitívan)hatsz, okos tanácsokkal, kedves megfontolandó dolgokkal, akkor ér is valamit a kritikád.”

Ez túl sok fáradságnak tűnik, ennyit egy átlag ember nem ér. Megintcsak azt kell mondanom, hogy aki egy egyszerű kritikából nem képes levonni következtetéseket, az meg is érdemli. Mi vagyok én, a szolgája, hogy az ő speciális igényei szerint járuljak elé és próbáljak segíteni rajta? Az ő érdekeiről tárgyalunk, nem az enyémekről… Nagyjából olyan ez nekem, mint hogy ha látom, hogy valaki gyilkos galócába akar beleharapni, akkor nehogy kiüssem a kezéből (mert akkor érzéketlen tuskó vagyok), hanem óvatosan és kedvesen beszéljek a lelkére (aztán ha nem hallgat rám és megdöglik akkor az az én hibám mivel nem a megfelelő kedvességgel akartam hatni rá).

Nem a kövérekkel van baj (ahogy már leírták legalább hárman), hanem azzal, hogy manapság a média és a korszellem erőlteti a kövérséget. Bekapcsolod a tévét vagy kinyitod az újságot és azt látod, hogy a kövérség szép, a kövérség jó, és aki mást állít az fasiszta. Na ez az ami nem normális és elfogadhatatlan, ettől vagyunk mi kiakadva.

xyz
Olvasó
xyz

” Mi vagyok én, a szolgája, hogy az ő speciális igényei szerint járuljak elé és próbáljak segíteni rajta?”–>nem kötelező témázni a kövérekkel a súlyukról, de ha teszed és hatékony szeretnél lenni, akkor jobb ha megértő és figyelmes vagy minden embertársaddal

Én tipikusan az a típus vagyok, ha mondják, hogy tegyem ezt vagy azt már csak azért sem…a makacsságom hülyeséggel párosul(és sokan vannak ilyenek).

Nem tudom, hogy te milyen tévét vagy újságot nézel, de nálam hamarabb ugrik be Rubint Réka, Béres Alexandra, Schobert Norbi, mint mondjuk bárki más. Az amcsi filmekben is a kövér gyerek, az suta és hülye(általában így van ábrázolva) pl a Trónok harcában is ki van nézve a duci fiú, aztán Cleveland show, Family guy stb.( saját nézőpontomból, nem látom a kövérek éltetését, legfeljebb a toleranciára való hajlandóság szorgalmazását, amiben nem látok kifogásolni valót(mivel számomra a tolerancia=leszarom)

the hermit
Olvasó

Nincs nekem a kövérekkel bajom, meg hát én se vagyok éppen sovány. Miért cseszegetném? Viszont mindent nem kell tolerálnom, ez hülyeség. A kövérre (magamat is beleértve) azt fogom mondani, hogy kövér, a buzira azt hogy buzi, a zsidóra azt hogy zsidó (már ha az), a kékre meg azt hogy kék. Ez nem ítélkezés a részemről, csak ténymegállapítás. Arra pedig változatlanul jogot formálok, hogy eldöntsem, ki az aki nekem vonzó.

Látod, ennyire vetítesz, fogalmad sincs, mit gondolok. A mondatokat a saját szád íze szerint értelmezed.

hgyi
Szerkesztő

Nincs nekem a kövérekkel bajom
Ajánlom is!!! ;o))))

xyz
Olvasó
xyz

Akkor elnézést kérek, nem akartalak megsérteni, csak ha valaki azért cseszeget valakit csak mert kövér(ezt ellehet játszani, a zsidó, cigány homo vonalon is..) az egy paraszt, nekem ennyi a véleményem.

“Arra pedig változatlanul jogot formálok, hogy eldöntsem, ki az aki nekem vonzó.”–>Nem is mondtam, hogy vedd feleségül vagy férjül a kövéret, csak annyit, hogy nem szép dolog valakit azért cseszegetni mert kövér.

Megállapíthatod a tényt természetesen, csak a csúfolódás  és a lenézés más dolog(amiről le kellene szoktatni az embereket, már gyerekkortól fogva).

Naooo
Olvasó
Naooo

Mi bajod a parasztokkal?

xyz
Olvasó
xyz

Elnézést, bunkót akartam írni, mivel én paraszt vagyok:)

Naooo
Olvasó
Naooo

“leb.zizzák. És ez nem helyes…”

Mégis mit kéne rájuk mondani? Hogy fasza gyerekek?

“a gyerekeknek már azt kellene tanítani, hogy fogadja el a másikat, olyannak amilyen”

Majd azt mondjuk Pistikének, amikor Ronaldó szórakozásból megveri, meg elszedi a zsebpénzét, hogy fogadd el szépen, mert ezek ilyenek. Azt nem mondjuk neki, hogy fogj egy fejszét és csapd szét a fejét, mert ilyet nem szabad. Annak a Ronaldónak is fel kell nőni, hogy csináljon sok ilyen kicsi Ronaldókat. A toleráns gazda is így csinál. Nem vágja ki a gyomot, hanem hagyja kiszórni magjait, még több gyom legyen. Aztán mikor a gazda gazdasága tönkrement, az új gazda letotálisgyomirtózza. Lesz sírás-rívás, mikor kicsit átszáll a szomszédba.

“(ezt valaki mondta, de nem tudom, hogy kicsoda valami filozófus asszem, szörnyű a névmemóriám)”

Biztos a Kohelló.

xyz
Olvasó
xyz

Neeem “Kohelló”… filozófia kurzuson tanultuk..és ott tudtommal Coelho-t nem tanítanak.

Addig fogadja el a másik embert, amíg nem sérti őt vagy a személyes terét…aki valakit megver, az sérti a megvert ember jogait. De aki zsidónak születik vagy elhízik hát bassza meg senkinek se árt, úgy ahogy a homoszexuálisok sem:) Vagy igen?:D Úgy fogalmazok, hogy a kövérek, zsidók, romák, homoszexuálisok a puszta létezésükket Naooo-n kívül senkinek sem ártanak:)

Naooo
Olvasó
Naooo

Puszta létezésükkel? Ez jó.

“Fáj nekik a szenvedés, melyet a mi gyűlöletünk hozott rájuk. Hát miért nem hagyják itt ezt a siralomvölgyét, míg van még valamiök a tőlünk gyűjtött vagyonból? Hiszen zsidó hazája széles e nagy világ s szerintük mindenütt jobb, mint itt. Hogy nagyobb kedvvel induljanak, magyarázzuk meg nekik, hogy mentől tovább maradnak itt, annál inkább fog a szenvedésük fokozódni, mert ahogy a palesztinai Kánaán dús mezőiből sivár kősivatagot csináltak, úgy sehol a világon, ahol lábukat megvetik, többé fű nem nő. Nem sivatagban vándorolnak, de sivatag marad utánuk mindenütt, ahol az emberiségre oly veszedelmes vándorútjok elhalad.” – Gálócsy Árpád

Suum cuique
Újságíró
exRooster
Olvasó
exRooster

http://divany.hu/tejbenvajban/2014/01/19/lustworthy/

“Huszonhat évig azt gondoltam, hogy egy alacsony, duci nő számára lehetetlen, hogy egy magas, nem kövér pasit találjon magának. Ez színtiszta hazugság”

“Baker pedig célnak tűzte ki, hogy küzdjön az ellen, hogy az emberek fejében a vonzó és kövér ne egymás ellentétei legyenek.”

A képeket megnézve valóban sok helyen lehet a modellre pinát hajtogatni, de ettől még nemigen fog felállni a cerka.

jajjajjaj
Olvasó
jajjajjaj

““Baker pedig célnak tűzte ki, hogy küzdjön az ellen, hogy az emberek fejében a vonzó és kövér ne egymás ellentétei legyenek.” Küzdhet, de az embereknek akkor is az egészséges fog tetszeni.

the hermit
Olvasó

Épp ez az, egy csomó férfinak meg pont erre áll fel. Ha van mondjuk 1% ilyen, az ezeknek a nőknek pont elég…

don Fefinho
Újságíró

Vágnám.

aldum
Olvasó
aldum

>Huszonhat évig azt gondoltam, hogy egy alacsony, duci nő számára lehetetlen, hogy egy magas, nem kövér pasit találjon magának
Az hogy van, hogy neki jar a magas, nem kover ferfi, viszont o maradhat kover, mert ha kritizalom, vagy elvarasaim vannak, akkor az en kurva anyamat?

Sterling Archer
Olvasó
Sterling Archer

Röviden: igen. #ThankAFeminist

Deansdale
Admin

Na ja, ezzel azonnal lebuktatják magukat, hiszen nekik is jobban bejön aki nem kövér. De erről beszélni csak nekik szabad, nekünk tilos :)

Suum cuique
Újságíró
Suum cuique
Újságíró

Áll a bál, avagy vihar a biliben: nem tisztem védeni S.N.-t, azonban nevetségesnek tartom, hogy a feminista nők dührohamot kaptak:

http://www.nlcafe.hu/sztarok/20140617/schobert-norbi-fitness-edzes-duci/

http://www.nlcafe.hu/sztarok/20140619/schobert-norbert-nem-ker-bocsanatot/

Pash Cutter
Újságíró
Reszet Elek
Újságíró

Fat shaming? Komolyan mondom nem normálisak!

Néhány elszállt kövér nőn kívül ki a fene hiszi el ezt a hülyeséget? A természet, evolúció preferenciáit nem lehet felülírni, az esetek 99%-ában jól működik. A fiatalabb fogamzó- és szülőképesebb, megfelelő testzsírszázalékkal túlélőképesebb is, egyfajta természetes esztétikai élményt nyújt. Arról tényleg miért nem írnak, hogy a pasasoknál a vállnál szélesebb derék olyaaaan esztétikus és szexi? Mert a kockahasra és a széles vállakra meg a kemény seggekre nedvesedik a bugyi… és ez így természetes.

Molett, plus size… meg a tököm! Kövér, dagadt a megfelelő kifejezés. Tíz kövér nő közül kilenc azért az mert nem mozog, stresszel, ülőmunkázik és szart eszik. A maradék tizedikek meg sajna betegek. Ennyi.

Kodo
Újságíró
Kodo

Teljesen mindegy milyen újabb és újabb finomkodó kifejezést találnak ki, egy idő után úgyis felveszi az is azt az eredeti hangulati töltést. Meg attól nem fog megváltozni senki ízlése sem, hogy akár soványnak kell nevezni ezentúl azt, aki kövér. Legfeljebb jókat lehet röhögni ezeken a kétségbeesett erőlködéseken.

oti
Olvasó
oti

Nem olvastam végig az összes kommentet, de azért jó párat igen, és azt kell, hogy mondjam, hogy roppant felesleges dologról vitáztok. Nem vitatom, hogy mostanában a kövér nők egy része valóban agresszívan próbál elnyomni minden más alkatú embert, de úgy gondolom, valamilyen szinten szerintem ez is érthető. Az elmúlt években tényleg a csontsovány modellek folytak a vízcsapból is, és nem egyszer láttam már olyat, hogy egy teljesen átlagos alkatú nőt egyhangúlag neveztek kövérnek bizonyos férfiak.

Nem csoda, ha sokan önértékelési zavarban szenvednek, a valóban túlsúlyos nőknek pedig sokszor olyan stílusú, még durvább ítéletben van részük, mint a fenti kommentekben, amik enyhén szólva nem voltak finomkodóak, és egyetlen rossz vélemény sokkal jobban megragad az emberben, főleg, ha amúgy sem stabil az önbizalma, mint 10 jó. Azért ne felejtsük el, hogy az 50 kiló felesleg alatt is mégiscsak érző lélek lakozik. Érzésektől (főleg sértettségtől) vezérelve pedig ne mindig várjunk racionális tetteket.

Mindezzel együtt, egy egészséges társadalomban fel kellene ismerni a helyzetet, és nem a kövérséget agresszívan éltetőkre és az ő üzenetükre kellene figyelni, hiszen ez egy ördögi kör: a szerveződés tagjai nagyrészt lelkileg sérültek, akik így próbálnak védekezni (érthető módon saját maguk megnyugtatására is) az őket ért támadások ellen. Inkább azokra a mozgalmakra lenne érdemes koncentrálni, amelyek csak annyit szeretnének elérni, hogy MINDENKI egyenlő bánásmódban részesüljön, legyen kövér, telt, karcsú, sovány, szőrös, csupasz, szemüveges, szőke, barna, szeplős, tetovált, piercinges, fekete, fehér, zöld, lila, sárga.

Személy szerint én abszolút nem értek egyet a feminizmussal, de sokan talán azért fordulnak ehhez, mert sajnos nem egyszer kegyetlenséget és gonoszságot tapasztalnak pusztán a külsejük miatt, nagyrészt a férfiaktól. Sajnos sokszor én is elég kritikus vagyok másokkal, de arra rájöttem, hogy amíg nem járt az ember a másik cipőjében, nincs joga pálcát törni felette. Lehet, hogy a férfiak egy részének a vékony nők tetszenek, de akármilyen nehéz is, meg kell próbálnotok megérteni, hogy nem csak a ti ízlésetek létezik, és attól, hogy másnak más jön be, az nem jelenti azt, hogy ő csak ráfanyalodik arra a kategóriára, lehet, hogy ő TÉNYLEG azt találja vonzónak. Tudom, hogy nem a legjobb példa, de ennyi erővel ha az emberek nagy részének a szőke, kék szemű nők jönnek be, akkor az, aki a barna lánnyal van, az bizonyára azért teszi ezt, mert csak a “selejtet” kaphatja meg?

Ez nem ennyire egyszerű, nem minden csak fekete és fehér. Láttam én már nagyon jó pasit duci lánnyal, és fordítva. Ők perverzek lennének? Nem hinném. Nem mindig tudhatjuk, hogy mi van a dolog mögött, hogy hogy van összerakva a másik ember, de ez így a jó.

Élni és élni hagyni… meg a saját életetekkel törődni. Biztosan abban is van olyasmi, amin van mit fejleszteni, még ha tökéletesen kockás is a hasatok, és a testzsír-százalékotok is a nagykönyv szerint alakul. Sőt, lehet, hogy az a valami még sokkal fontosabb.

Reszet Elek
Újságíró

A pusztán külsőségek alapján való könnyű ítélkezés nem férfiúi hiba, hanem az egész emberi nem rákfenéje. Ebből is adódóan a “MINDENKI egyenlő bánásmódban részesüljön” elve is szép dolog de leginkább a rózsaszín plüssnyuszira hasonlítható, azaz csak egy szép játék, a természetben ritkán fordul elő. Törekedni erre az elvre a magunk életében szép és üdvözlendő dolog, ám azt hinni hogy ez mindig megvalósul már pusztán önbecsapás. Gondolj csak bele a saját tapasztalataidba! Szerintem ha őszinte vagy beismered, hogy a te viselkedésedet is nagyban befolyásolja a másokhoz való hozzáállásodban az illető külseje.

Persze van aki a kövér lányokat szereti, de azért nem ez az általános. Nem célszerű egyedi példák alapján általánosítani. Elvégre vannak, akik állatokkal csinálják és nem egy alkalommal olvastam olyan rendőrségi jelentésről amiben az elkövető holttesttel… Nem is folytatom. Gondolom ezeket te sem tartod természetesnek. Korunk egyik rákfenéje a hazugság. Hazudnak a reklámok, az újságok, a fotók. Láthatóan a hazugságnak nincsen motiváló hatása, még a finomított igazság mögött is a hazugság bűzét érezzük. Nem hiszem hogy egy plusz 50kg-os nőnek hazudni olyan áldásos dolog lenne (ahogy egy hasonlóan kövér férfi kapcsán senkinek eszébe sem jut). Nem csak esztétikai szempontból de egészségügyi szempontból sem mindegy. Személy szerint én nem hiszek a kegyes hazugságokban, úgy gondolom az őszinteség sokkal inkább lehet motiváló és erőt adó, arról nem is beszélve hogy a hazugság sokkal inkább a manipuláció eszköze, amely elerőtlenít és rossz irányba vezet.

Ami pedig a férfi szépségideált illeti szerintem a legtöbbünknek inkább a pornóiparban dolgozó lányok teste jön be, nem pedig a modellek csontvázszerű alkata. A modelleknek legfeljebb az arca szép, de ez sem mindegyiknek és ráadásul az is halálra kozmetikázott ill. a képeken még fullra is retusált.

oti
Olvasó
oti

Azért ne hozzunk már azonos szintre egy hullagyalázót egy olyan férfival, akinek a duci nők jönnek be, azért ez egy kicsit erős. Azt pedig még mindig szeretném hangsúlyozni, hogy attól, hogy valami nem általános, még létezik. Kicsit szakadjatok el a saját szűrőtöktől, és máris könnyebb lesz megérteni, hogy nem szeretheti mindenki ugyanazt.

Leírtad az egész kulcsát: “Törekedni erre az elvre a magunk életében szép és üdvözlendő dolog”. Ennyi az egész. Nyilván nem fogja megváltani senki a világot, de azért törekedni lehet rá, mint ahogy azok a mozgalmak is teszik, akik mindenféle alkatú ember elfogadásáért küzdenek. (Egyébként szerintem ha az ember szeme szokja az utálatosnak tartott dolgot, az egy idő után már közömbös lesz, sőt, a végén még szépségeket is fedezhet fel rajta, de ezt már csak nagyon zárójelben merem megjegyezni.)

A hazugságos részt nem egészen értem, mire írtad, én nem céloztam ilyesmire. Nem kell ódákat zengeni, hogy a háj szexi, meg a hurka gyönyörű, ha nem gondolod így, egyszerűen nem kell foglalkozni vele, ha nem tetszik.

A pornóiparban dolgozó lányok közül sokaknak nem természetesek az adottságai, ezért ha ez a szépségideál, akkor magatok ellen beszéltek, amikor a vonzó női tulajdonságok közt említitek a termékenység meg az egészség jeleit. Szerintem a szilikonmell nem tartozik ezek közé.

Reszet Elek
Újságíró

Azért ne hozzunk már azonos szintre egy hullagyalázót egy olyan férfival, akinek a duci nők jönnek be, azért ez egy kicsit erős.” – Nyilvánvalóan az, tudatosan hoztam extrém példát hogy érzékeltessem, hibás dolog az egyediből általánosítani.

azok a mozgalmak is teszik, akik mindenféle alkatú ember elfogadásáért küzdenek” – A hivatkozott mozgalmak sokkal inkább azért küzdenek hogy az egyedit (vagyis jelen esetben a kövérség szépségét) általánosítsák, az esztétikai szépség piedesztáljára emeljék egyben bűntudatkeltéssel is élnek, hogy a többség érezze magát rosszul mert a természetes értékítélete mást sugall. Eljátszom a gondolattal, hogy néznének ki az antik görög szobrok, ha isteneiket és héroszaikat nem olimpikonokról, hanem például rokkantakról és hasonlókról mintázzák meg. Ebben az esetben vajon mit értenénk ma a görög szépségideál kifejezés alatt? Persze lehet hogy a görögök, rómaiak, a reneszánsz embere is tévedett hogy olyan volt a szépségideálja amilyen. Sőt elképzelem hogyan festene az Énekek éneke polkorrekt megfogalmazásban, pl: Ímé szép vagy, én mátkám, ímé szép vagy, a te szemeid békalencsék a te fátyolod mögött; a te hájad hasonló a disznóknak hájához, melyek a Gileád hegyéről szállanak alá.

Egyébként szerintem ha az ember szeme szokja az utálatosnak tartott dolgot, az egy idő után már közömbös lesz, sőt, a végén még szépségeket is fedezhet fel rajta” – Vagyis elveszíteni az érzéket és képességet a szép felismerésére. Amennyiben a csúf és groteszk esztétikai értékké emelésének a témája érdekel javaslom Diane Arbus (helló Kori ;-)) munkáit. Jó nézegetést.

A pornóiparban dolgozó lányok közül sokaknak nem természetesek az adottságai” – Természetesen nem a műcsöcsű, műanyagseggű, agyontetovált, szilvaszájú bimbókról beszéltem a szépségideál kapcsán.

oti
Olvasó
oti

Sejtettem, hogy jönni fog egy ilyen válasz. Örülök, hogy ennyi csapódott le az egész szövegből.

Reszet Elek
Újságíró

Nyugi! Naooo okos gyerek csak sajna kicsit fejre ejtették kiskorában, mondhatni CSBE-zték. Ő a mi házi trollunk.

xyz
Olvasó
xyz

Semmi baj a cikkel, amíg, nem azt kezdi el mondani, hogy a kövér nők többsége lusta disznó és azt tagadja, hogy ők jól érzik magukat a bőrükben (ezt ők mondják és ezzel ártanak mindenkinek). Honnan tudjátok, hogy ők, hogy érzik magukat a bőrükben? Akkor ennyi erővel nekiállok kritizálni a kismamákat, hogy miért hazudják, azt hogy akkora boldogság szülni és minden csupa rózsaszín…miközben orvosilag bizonyított tény…bla.bla.bla sorolhatnám… és egyszer mindenki meghal vagy szív-és érrendszeri betegségben vagy sem, az élet nem örök, akármilyen egészségesen is élünk. Futás közben is elgázolhatnak(ennyit a hosszú életről). Ne akarjunk már másoknak tanácsokat adni és beleszólni a MÁSOK dolgába, hogy ők mit mondjanak, hogyan érzik magukat. Borisz, te mondhatod, hogy jól érzed magad,mert fitt vagy, én meg leszarom, mondhatod azt is, hogy szarul érzed magad, mert fitt vagy ezt is leszarom,(de sejtem, hogy nem igaz) de akkor is leszarom.

A cseszegetésen kívül más módja is van közölni a mondandónkat…Ja ez a férfihang.hu és a kövér férfiak lustasága valahogy kimaradt, és a férfiakat is érintik a kardiovaszkulás megbetegedések sőt… ez tényleg kifejezetten a kövér NŐK ellen irányult. A kövér férfi meg nyilván csak élvezi az életet, ezen vagyok kiakadva de nagyon, érdekes módon sok nő a változó kor környékén meghízik(biztosan mert megjön nagyon az étvágya…) gyógyszerek és egyéb hormonproblémák miatt egész könnyű túlsúlyra szert tenni…

Hadd legyen már mindenki(férfi-nő-állat) annyi kiló, olyan vallású, fogszabályzós, szemüveges, lúdtalpas, dohányos, ha akar. (Ha már nem vagyunk polkorrektek, akkor szerintem, aki beszólogat azoknak, akik valamit másképp csinálnak vagy valami miatt másmilyenek, az egy kevéssé intelligens ember). Ha meg polkorrekt vagyok, akkor azt mondom, hogy beleszólhat, csak semmi köze hozzá és nem szép dolog mások dolgába ütni az orrunkat, főleg miközben az adott célcsoportot sértegetjük…

DennisVT
Újságíró

“Semmi baj a cikkel, amíg, nem azt kezdi el mondani, hogy a kövér nők többsége lusta disznó és azt tagadja, hogy ők jól érzik magukat a bőrükben”

Szerintem ez korfüggő. Valóban nehezen hiszem el egy 20-40 közötti nőről, hogy jól érzi magát a bőrében +20-30kilóval. Nehezen hiszem el, hogy nem zavarja, hogy az átlagosabb testalkatú barátnőit körbelengik a pasik, kedvesebben, figyelmesebben bánik velük mindenki, ők maguk pedig kicsit kirekesztettebbé válnak. Hogy nehezebben találnak ruhákat, sokszor nem állnak jól rajtuk a divatosabb cuccok, hogy nem érzik magukat kicsit sem rosszabbul az átlagosabb alkatú lányoknál, ha jön a nyár, a strandszezon, vagy ha amúgy a 6.-on laknak és bedöglik a lift, az olyan jó lenne…
Ha pedig nem érzi magát jól, és eljut odáig, hogy jó lenne fogyni, akkor tényleg csak a lustaság áll a háttérben. Annyira nem szeretem, amikor egy nagy tömegeket érintő jelenségről van szó, és valaki mindig felhozza az 1-2%-nyi kisebbséget, aki valóban nem tehet a testsúlyáról vmi orvosi eset miatt.

“a kövér férfiak lustasága valahogy kimaradt”

A kövér férfiak nem ragadnak meg minden létező eszközt és médiát, hogy fennen hirdessék, hogy milyen jó is kövérnek lenni, őket bizony nem zavarja, és minden csinos nő egy szexista disznó, ha őt nem találja vonzónak.

“Hadd legyen már mindenki(férfi-nő-állat) annyi kiló, olyan vallású, fogszabályzós, szemüveges, lúdtalpas, dohányos, ha akar.”

Jó , de hadd döntsem már el én, hogy az általam befizetett TB pénzekből, azt kezelik, aki a saját lustasága és hülyesége miatt szorul milliós kezelésekre, vagy azt, akit valami seggfej elütött a kocsijával, vagy egész egyszerűen önhibáján kívül lett beteg. Igen, ez vonatkozik a férfiakra is.

“Ha meg polkorrekt vagyok, akkor azt mondom, hogy beleszólhat, csak semmi köze hozzá és nem szép dolog mások dolgába ütni az orrunkat,”

Így van, egy nő ne üsse az orrát abba, hogy nekem mi tetsszen és mi ne.
Ezt így a végére:)

Suum cuique
Újságíró
Suum cuique
Újságíró

Mai napi dagadtnő-felmentő feminista picsogás rovat:

Szexista a fürdőruhás reklám?

—-

Így néz ki egy átlagos 30 év körüli nő

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

A megoldást már megtalálták: szét kell verni a patriarchális elnyomás mérlegeit!

Naooo
Olvasó
Naooo

Tükrök se ússzák meg?

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Dehogy, az hét év balszerencse lenne nekik, tükrönként! Már ha érhet valakit nagyobb balszerencse annál, hogy éhen halt az agyrágó bogár a fejében.

Reszet Elek
Újságíró

És hogy mind igencsak a kövér kategória. Fröccsenő hájjal csak a hasonló, szőröslábú pszeudo-leszbikus marad és/vagy a vibrátor.

Fekete bálnának majdnem vastagabb a combja, mint a derekam. Ezeket sem etetném, mert kiennének minden tulajdonomból.

Lehet hogy ez a jelszavuk: “Harcolj a patriarchizmus ellen evéssel!

Pillanatragasztó
Olvasó
Pillanatragasztó

Én nem nagyon értem a performansz lényegét, de úgy saccolom, hogy a strucc taktikája felé kell keresni a megoldást. Ha nem látom a mérlegen a súlyomat jelentő értéket, akkor az nincs is. Aztán nézd meg, hogy a struccnak milyen kicsi a feje, és abba mennyi ész fér. Na annyi van nekik is. Ahogyan a viccben: csak azért van a tyúkénál eggyel több agysejtjük, hogy ne szrjanak a szoba közepére.

hgyi
Szerkesztő

Basszus, hagyjátok már abba!
Kezdjünk berakni dagadt disznó pasikról képeket? Tudom, nem szükséges kioktatni, ha bárkinek eszébe jutna, őket nem mentegeti senki. De nem is fikázza.
Viszont a pasiktól nem is várja el sem a társadalom, sem a legtöbb nő, hogy bombázó legyen. Ehh.

DennisVT
Újságíró

Viszont a pasiktól nem is várja el sem a társadalom, sem a legtöbb nő, hogy bombázó legyen. Ehh.”

Pont tegnap találtam ehhez egy írást, amit még ma megcsinálok, és beküldöm, nem lesz olyan hosszú, pont ezzel foglalkozik.

brandon
Olvasó
brandon

“Kezdjünk berakni dagadt disznó pasikról képeket?”

“Viszont a pasiktól nem is várja el sem a társadalom, sem a legtöbb nő, hogy bombázó legyen.”

Dehogynem. Sőt, sokkal durvábban, mint a nőktől.
Emlékezzünk csak arra a vizuális tesztre, miszerint, a nők a férfiak 80%-át átlag alatti külsejűnek ítélték.

Tehát, egy férfinek nagyon kicsi az esélye arra, hogy olyan adonisz testalkatú, és tökéletes macsó egyéniséggel születik, hogy önmagáért (ne csak társadalmi előnyök nyújtásáért) vonzó legyen, mint egy átlagos nő.

Kalman
Újságíró

Nekem volt olyan csajom, aki folyton azzal zaklatott, hogy fogyjak le. Előbb szakítottunk, aztán lefogytam :-).

Reszet Elek
Újságíró

Ez egyértelmű fat shaming és a női rape culture része. Remélem egyértelmű számodra, hogy téged abúzáltak!

“Mer’ dagadt vagyok és öreg, és akkor mi a fasz?!
Nem az a lényeg ki vagy, hanem hogy kit szopatsz.” – Ganxsta Zolee és a Kartel

Kalman
Újságíró

Évekig bele voltam taszítva abba a hamis önképbe, hogy valóban van egy jelentős túlsúlyom. Szerencsére most már tisztán látok. Mit gondolsz, jogi útra kellene terelnem az ügyet?

Reszet Elek
Újságíró

Az a minimum hogy néhány mérleget darabokra zúzol egy hamburgeres előtt vagy szivárványos tangában tüntetsz egy spermabank előtt. Légy férfi…méghozzá olyan módon ahogy te gondolod és ne hagyd hogy más megmondja neked hogy milképpen!

Reszet Elek
Újságíró

Naooo
Olvasó
Naooo

Égették a femcsidemcsi szennyet?

Reszet Elek
Újságíró

“Ahol könyveket égetnek, ott végül embereket is fognak.”- Heine

Ennek analógiájára mérőműszerek elpusztítása után mi következik?

Naooo
Olvasó
Naooo

Ez a hejne ilyen jövőbelátó volt? Látta Drezdát is?

„Ha Heine naivitását közelebbről megvizsgáljuk, kiderül, hogy zsidó arcátlanságban gyökerezik, mert ő is ahhoz a nációhoz tartozott, amelyről Riemer azt mondta, hogy semmit sem szegyel és semmit sem átall.” – Arthur Schopenhauer

Suum cuique
Újságíró

“Miért nincs itt egy nagyfenekű csaj sem?”

Többek között arra volt kíváncsi, hogy miért nincsenek nagyfenekű lányok a mezőnyben, és hogy a jelöltek közszolgálatinak tartják-e a műsort. És ennél még kellemetlenebb kérdésekből is kivágják magukat Papp Réka Kinga alanyai, a Magyarország Szépe sajtóeseményén. Ez az a szépségverseny, amelyet Hajdú Péter és felesége érdekeltségei készítenek, az állami Duna tévén fogja közvetíteni, nem a testiségről szól, hanem egyféle hajszínről és jótékonykodásról.

Suum cuique
Újságíró

Súlyponti kérdés

“Érdemes eloszlatni egy tévhitet, amellyel a hurkás nők szokták nyugtatni magukat, nevezetesen: régen a kövérség volt a divat, és a férfiaknak a kövér nők tetszenek. Valóban volt néhány nagy hatású barokk festő, akinek ez tetszett, de se előttük, se utánuk nem festettek debellákat, épp ellenkezőleg, gondoljunk csak az antik szobrokra, Botticellire vagy a légies viktoriánus ideálra!”

Suum cuique
Újságíró

Reszet Elek
Újságíró

Egy bizonyos túlsúly fölött egyes sportok károsak (pl ízületek). Ennek ellenére nem átallanak ilyesmiket is bevetni a kövér szép ostobaság terjedő őrülete jegyében:

LJ
Olvasó
LJ

Egy nagyszerű cikk a témába: Így néz ki egy átlagos 30 év körüli nő

Kalman
Újságíró

Sminkben strandol? :-)

Lehetséges, hogy a plus size modellek titka az, hogy ők azok akik arcra nem, csak testre híznak? Egy átlagos nőnek ilyen test mellett már lángosképe lenne. Ezek meg arcra tök csinik – ennyit hajlandó vagyok elismerni.

Reszet Elek
Újságíró

Újabb adalék a valóság műhelyéből itt olvasható.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Bemásolnám az eredeti cikket,mert a magyar nyelvűben azért akadnak torzítások:

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-4075642/Mother-loses-100lbs-discovering-cheating-husband-lover-called-FAT-back.html

Főleg ezen a téren:” Now the single mother, who hits the gym six times a week, is a svelte 159lbs (11st 3lbs) and considers her husband’s cheating a blessing in disguise as it gave her the fresh start she hoped for”

 

She added: ”My ex-husband and I are actually good now.

‘It took me a while to get to that place of forgiveness but what he did was about him and not me.

‘My journey has really helped me understand that.”

Egyébként egyetértek,hogy ne hanyagolja el magát senki,hogy szóljon a férfi,ha a felesége ennyire elhízik,hogy értesse meg vele,hogy neki ez nem jó,nem kívánja,stb,de soha ,semmilyen körülmények között nem az a megoldás ,hogy a háta mögött megcsalva ,kövér tehénnek, és hasonlóknak nevezze a feleségét,a gyermeke anyját. Most,hogy bomba a nő,meg nincs felesége és ugyanezt elérhette volna máshogy is.

Reszet Elek
Újságíró

Újabb adalék. A túlsúlyos- ill. elhízott kismamák  nagyobb valószínűséggel hoznak a világra testileg deformált csecsemőt.

Végső soron a kövér szép ostobasága nem pusztán hazug, de még gyerekgyilkos elképzelés is.

Gazella
Olvasó

Érdekes az a mítosz is, hogyha valaki molett, akkor termékenyebb és könnyebben szül meg szoptat. Az élet, akár ha magamat, akár a környezetemet nézem, rácáfol erre.

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem a mítosz eredete a régmúltban gyökeredzik, amikor a soványság leginkább alultápláltságot jelentett viszont a jóltápláltság sem jentette a mai kövérséget.

Kalman
Újságíró

A mítoszban van annyi igazság, hogy egy _jól_ táplált nő nagyobb eséllyel szül és nevel fel egészséges gyermeket. Csakhogy a jóltápláltság éppenhogy nem elhízást jelent, hanem egészséges alakot. Érdekes módon pont az az alak a legjobb, ami a férfiaknak legjobban tetszik. A túlzott soványság sem egészséges, de arra már úgyis azt mondjuk, hogy gebe, vagy csontkollekció.

Amikre nagyjából vannak bizonyítékok:

* A nők a seggüket, mellüket, általában a zsírt Omega-3 raktárnak is használják. Az agyat nagyrészt Omega-3 építi fel. Amikor a csecsemő fejlődik, elszívja az anya Omega-3 raktárait, abból lesz az agya. Magzatként is, illetve később az anyatejjel is szívja. Ha az anyának nincs elég raktáron, akkor a saját agyából pótolja ki! Szendi Gábor szerint a szülés utáni depresszió fő oka az anyai Omega-3 hiány, mivel a gyerek elszívta tőle.

* Az anyai hiányállapotok – pl folsav, vagy vitaminok hiánya – magzati károsodáshoz vezethetnek.

* A nagyobb súllyal született – de nem elhízott babáknak jobbak az életkilátásai.

* Az anyai szénhidrát-anyagcserezavar – metabolikus szindróma – nagyon veszélyes, vetéléshez vezethet. Aki elhízott, annak valamilyen szintű anyagcserezavara biztosan van. De ha valaki nincs elhízva, akkor is lehet ilyen problémája!

Mondanom sem kell, hogy ebből a szempontból is a paleo étrend az ideális, de ezt már megszoktátok tőlem :-).

Kalman
Újságíró

Mai termés a Velveten “Csinos lányok, hol vagytok? Hát a Szigeten!” címmel. Nézzük az öt képet:

1. Szerencsére a szivecske lemosható, nem marad ott örökre. Mert amúgy ronda. Hogy jutott ilyen eszébe?

Hatalmas fülkarikarika: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Hoop%20Earring%20Theory

2. Természetellenesen harsányra festett vörös, legalább nincs elhízva, de nem egy bomba testen – tegye fel a kezét, akinek tetszik az ilyen! Na ugye!

3. 50-es, 60-as férfiakhoz illő kor, természetellenes ronda hajszín, hozzá undorító tetoválások. Semmi extra alak, semmi extra ruha.

4. Szénné tetovált test. A firka nélkül átlagos külseje lenne.

5. Őrá nem mondanék semmi rosszat. Talán a lyukacsos ruha kicsit feltűnést kereső, de hát istenem, ez egy fesztivál. De azért a vak is látja, hogy nem bombázó.

Tényleg ők a legcsinosabbak? Tényleg?

Balton
Olvasó
Balton

Linket pls nem találoma velvetes vackot.

Kalman
Újságíró

Na jó. Többe törtem, hogy a goolág ne pontozza őket a bejövőért, de azért ki lehessen silabizálni: velvet.hu/nyar/ 2017/08/11/ csinos_lanyok_hol_vagytok_hat_a_szigeten/

Balton
Olvasó
Balton

Hát megnéztem őket, ez valami polkorrekt sz..r, hát ilyenek laknak kb. minden lépcsőházban. Max szürkületben csöcsörésznivalóak… Így jobb a cím, …de nem ezen a Szigeten!

Egyébként biztos van ezeknél jobb.

Taki
Olvasó

Most voltam az okmányirodában, kapásból 3 klasszisokkal jobb nő volt ott, bedig teljesen átlagos emberekből álló tömeg (kb 20 fő) nem is fesztivál/fiatalok.

Reszet Elek
Újságíró
wittukind
Olvasó
wittukind

Megint egy régebbi cikk amihez úgy éreztem hogy hozzászólok

Valamikor a másik rendszerben, 13 évesen “vesztettem el a szűzességemet” magyarul dugtam először igazán. A nő ahogy emlékszem kb 41-51 körűl lehetett és megtanitott sok mindenre ami akkor lényeges volt sexológiából.

Nos ez a nő azt mondta nekem hogy ha akarok egy kedves,megértő csajt feleségnek nézzek a ducibb csajok után. 13 évesen én ezt elraktároztam a szürkeállományba. A liciben rájöttem, és nem most volt, hogy a duci csajok úgy el vannak szállva hogy milyen csodásak mert nagy a seggük és a hasuk , igaz ők mind városiak voltak én meg paraszt falusi….úgy hogy én már akkor(81-85) között rájöttem minél nagyobb a segg annál nagyobb az ego is…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mázlid volt, hogy 13 évesen “megrontottak” :)

 

Apropó, miért nem meetoo-ztál még eddig?:), nem zaklatott/erőszakolt meg a hölgy?:)

wittukind
Olvasó
wittukind

Van egy ilyensmi cikk itt a Férfihangon hogy miért szűzek a mostani fiúk 25 évesen….no hát ha ilyen “zaklatásnak” lettek volna kitéve mint én anno, biztos másképp kezelnék a helyzetet.

a meteos hisztizés izléstelen szerintem .

xcsakx
Olvasó
xcsakx
Reszet Elek
Újságíró

Ezt érdemes megnézni, az ilyen véglények agyában terjengő tömény ostobaság ellen harcolunk.

https://www.youtube.com/watch?v=LXEi-mX4HcI

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ezen behaltam:

A külsőségek ennyit számítanak a pasiknak – ha több vagy, mint 60 kg, senkinek nem kellesz vagy gyávák megszólítani? Csak erre tudunk gondolni – mert én is akkor találtam rá a szerelemre, miután lefogytam.

https://velvet.hu/randi/2018/03/01/en_is_akkor_talaltam_ra_a_szerelemre_miutan_lefogytam/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A Fat is Beautiful nevében egy újabb dagadt rinya:……

http://kivultagasabb.blog.hu/2018/04/23/besokallt_a_plus_size_modell

xcsakx
Olvasó
xcsakx
lady
Olvasó
lady

Ez elèg ütős így a nap vègére. Gyengébb idegzetűek inkàbb meg se nézzék! :)

Reszet Elek
Újságíró
Reszet Elek
Újságíró
xcsakx
Olvasó
xcsakx

Várom a “hízókúrás” könyvek rekorddöntő eladási listáját….

Amúgy meg jól látszik, hogy ha egy nő vonzó akar lenni, , akkor elég, ha lefogy,(akár gyomorgyűrűvel, mint Tóth Vera), az összes többi hókuiszpókusz tizedannyit nem számít.

xcsakx
Olvasó
xcsakx
Reszet Elek
Újságíró
Delin
Olvasó
Delin

Szegeny csajt elegge hazavagtak gyerekkorabban, azota se sikerult helyre tenni magaban mit jelent egy egeszseges test. Ha igazi testpozitiv ferfi/noi inspiraciot akar valaki, nezze meg inkabb Sharny & Julius facebook vagy insta profiljat (vagy ezt a linket https://sharnyandjulius.com/ ). Oke a no kicsit hiperaktiv, es nem mindenki ert vele egyet, hogy mutogatja a hasat a striai ellenere (bar szerintem pont ez a szepseghiba teszi ot hitelese 6 gyerek utan). Az azt hiszem mindent elmond a fittsegi szintjerol, hogy a legidosebb fiat eloszor a pasijanak neztem. :D

Reszet Elek
Újságíró

Azért egyértelmű hogy kamuzik a zsírdisznó: “Pufók lány voltam, ezért a szüleim belém sulykolták, hogy fogynom kell.” Szóval már hét évesen is dagadt volt, pedig ha olyan “zsírfóbiásak” (micsoda hülye pc-szó!) lettek volna a szülők akkor úgy is etetik. Valójában csak kifogásnak használja gyerekkora óta a szüleit, felnőttként pedig tovább is jutott, hogy boldog a kövérségével és az evési zavarai normálisak, hogy nem is beteg. Pedig kifordulna a gyomrom ha tudnám hogy még most is mit zabálhat össze egy-egy nap.

Delin
Olvasó
Delin

A csaj beteg es tolja le magarol a felelosseget, ez ketsegtelen. Azonban, ha egy gyerek 7 evesen olyan szinten kover, hogy a tobbi gyerek csufolja, az a szulok felelossege. Ez persze nem jelenti azt, hogy felnottkent ne lehetne valtoztatni, csak nyilvan nehezebb.

En nagyon nem birom ezt a “duci”, “pufi”,”curvy”-nek nevezett uj kultuszt, amit lepten nyomon le akarnak nyomni az emberek torkan. Az egy dolog, hogy zsirdisznok nem ducik, de hogy ez az esetek tobbsegeben milyen agresszioval es sotetseggel tarsul, az egeszen felelmetes.

Reszet Elek
Újságíró

Látható hogy semmi zsírfóbia nem volt. Egyértelmű hogy a mentális zavarainak köszönhetően könnyedén beszipkázta a “progresszív mozgalom”. Néha elgondolkodom hogy a pc-világ nem-e az egyre nagyobb számban kitermelődő mentális zavarral küzdőkből, az egyre betegebbé váló társadalom kárvallottjaiból hízik-e egyre nagyobbra és persze önerősítő folyamatként működik. Mint valamiféle társadalmi rák amelynek beteg tagjai megbetegítik a még egészséges egyedeket is.

Reszet Elek
Újságíró
Reszet Elek
Újságíró

Hogy ilyen faszság is létezzen… http://fatworld.wikia.com/wiki/FAT_WORLD_Wiki

Reszet Elek
Újságíró

https://bmcpediatr.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12887-019-1853-4
“Prepregnancy overweight and obesity were associated with lower IQ among boys, but not girls, at 7 years.”

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A Himnuszt elcsesző liba egyik legjobb mondata:

“Eszméletlenül sokat rágódtam azon, hogy kövérnek tartanak az emberek. Ez hatással volt az egész lényemre, a színpadi jelenlétemre.”

Szegény, nem volt kövér, “csak annak tartották”:)DDDDD
OMFG!

https://www.origo.hu/teve/20200220-kiraly-linda-folyamatosan-kaptam-a-pofonokat-a-sulyommal-kapcsolatban-tv.html

tobbneju
Olvasó
tobbneju

Inkább az zavarta, hogy néhányan meg is mondták neki, hogy kövér. Vidéken gyerekkoromban a dagadt nők – szinte mind dagadt volt az anyám korosztályában – azt mondogatták egymásnak, hogy “de jól nézel ki”. Ha ma az anyám korosztálya (75-80 év) ezt mondja valakinek (“de jól nézel ki”) az minimum +20 kiló fölösleget jelent.

common man
Olvasó
common man

azt mondogatták egymásnak, hogy “de jól nézel ki”

Igen és innen már azért minden gyerek elgondolkodhatott,hogy lehet ha “anyaistennő” nem mond mindig igazat akkor a nők is esetleg néha,talán, hazudnak?

Reszet Elek
Újságíró
xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mr. Bunkó válasza a cocának:

Korábban iszonyúan zavart, hogy nagy a fenekem. Túl szélesnek találtam a
csípőmet és túl vastagnak a combjaimat.

Ez azóta semmit nem változott, ugyanolyan kövér disznó vagy, csak a korral még jobban deformálódsz….

Utáltam a tükörbe nézni, és
komoly önértékelési problémáim voltak.

De most már úgy vagy vele, mint az álmába ágybaszaró páciens, akinek azt javasolta a barátja, hogy forduljon pszichológushoz ezzel a problémával, és egy hónap múlva rákérdezett, hogy mi a helyzet, történt változás, elmúlt már? Mire a válasz : „Nem de most már büszke vagyok rá!”

Középiskolás voltam, amikor megismerkedtem J-vel, aki úgy nézett ki, akár egy rocksztár. Éreztem, hogy vigyáznom kell vele, de a sármja teljesen elvette az eszemet.

Micsoda véletlen, hogy nem a könyvmoly bétát szúrtad ki, malacka……..

Mindenáron meg akartam neki felelni, és amikor azt kérte tőlem, hogy fogyjak le, gondolkodás nélkül megtettem. Emlékszem, készített nekem egy durva edzéstervet, és naponta ráállított a mérlegre, hogy ellenőrizze, hol tartok. Ledobtam tíz kilót, bombanő lettem (mások szerint), de az elszenvedett megaláztatás örökre beleégett a tudatalattimba.

Inkább az, hogy rájöttél, hogy ez az „ára” annak, hogy valahogy kinézz, de túl lusta és gyenge vagy ahhoz, hogy ezt az árat megfizesd….

Boldognak, vidámnak, szexinek – egészen addig, amíg meg nem szólaltál: *”Mindig ilyen sokat eszel?
Diétáznod kellene.”*

És igaza volt, mert a zabálásodból tudta, hogy habár fogytál 10 kilót attól még egy fikarcnyit sem változtál, ugyanaz a zsírdisznó voltál, és amint azóta bebizonyosodott, maradtál is….…..

felpattantam, és a felindultságtól lila fejjel már mentem is kifelé. Szóval, kövér vagyok, puffogtam magamban.

Az baszki, végre leesett, és ja, fontosabb volt számodra zabálás, mint hogy a „rocksztár” megdugjon…..

Neked hogy esne, ha azt mondanám, hogy te meg egy girhes hernyó vagy?

Biztos ő is elrohanna felháborodva és telesírná a párnáját……, ja, nem, de amúgy meg mi köze ennek ahhoz, hogy te egy akarat gyenge zabagép vagy?

Amúgy meg egy “rocksztár” milyen legyen, dagadt, mint te? Apropó, neked számít a külső?:), te benyelted, hogy girhes?:)

Úgy ledöbbentettél a kijelentéseddel, hogy alig kaptam levegőt.

Ja, ettől a szörnyűségtől még a Föld is megállt egy pillanatra és csak pár perc múlva tudott tovább forogni…., miután magához tért…….

Nem tudom, mi történt veled a múltban, ami miatt ilyen tapintatlan bunkó lettél,

Biztos beszóltak neki egyszer, hogy girhes:) Lám, te ezzel szemben milyen tapintatos vagy, te nem mondtad ki hangosan, csak utólag…….,ezért pirospontal jutalmazna bármilyen női magazin…., de abarinők tuti…..

Akkor milyen cirkuszt csapnál, ha a (hülye :) rocksztár tartani tudja a száját addig amig rendesen megkúr és utána lépett volna le, csakhát fiatalon még heves az ember, és “ami szívén az a száján…..” Azóta ő is okosodott, először megdugja és csak utána “sérti meg a kocákat”…..
Milyen alfaözvegy rinyát nyomnál, ha dugás után „szólt volna be”?

*Értéktelen ember vagy – és nem azért, mert a
vékonyabb nőket kedveled,* hanem azért, mert hírből sem ismered az
empátiát és a tapintatot.

Ja, most már egyre biztosabb vagyok abban, hogy hülye volt a csávó, hogy nem dugás után tett lapátra……., és de, számodra nem “értéktelen” (a girhes:), hanem te vagy az számára, mert nem a zsírdisznókat szereti….Szóval fordítva ülsz (megint) azon a lovon….

Túltettem magam a csalódáson, lenyugodtam, és valahogy erősebb is lettem.

Ja, visszazabáltad seperc alatt a leadott 10 kilót, hiszen neked egy “rocksztár beszólt”, brühühüüüüüü…..

Az elmúlt évek során lépésről lépésre építettem fel az önbecsülésemet,

Tovább híztál……

és rengeteg
küzdelem árán jutottam el oda, ahol most tartok.

„Fat is beautiful………”

Nem hagyom, hogy ezt a sikert te – vagy bárki más – elvegye tőlem!

Ne is, ezért te kőkeményem „megküzdöttél”, ja , nem csak zabáltál tovább és mivel még így is akadt, aki hajlandó volt megdugni, ezért még ráadásul öntudatos koca is lettél…..

Mint a nigger „sorstársad”:

https://www.youtube.com/watch?v=dE8UHCDVYB8

Kösz az eddigieket, de soha többé nem akarlak látni, nem akarok beszélni veled.

Ezzel most jól kibasztál a „rocksztárral”, mivel eleve, kövéren nem is volt hajlandó megdugni téged, most meg biztos sajnálja, hogy egy coca füstölög……..:)

Én remekül érzem magam a bőrömben,

És az a bőr egyre csak tágul és tágul……., lassan bárhol pinát lehet hajtogatni rajtad….

és *nincs
szükségem olyasvalakire, akinek nem vagyok elég jó.*

A csávó ettől öngyi lesz……, mert bhogy neki egyáltalán nincs szüksége egy (ráadásul “öntudatos”) kocára….

Aki sértő megjegyzéseket tesz rám. Aki nem tartja tiszteletben a határokat.

Ja, kamuznia kellett volna és dugás után szó nélkül lelépni, hülye volt a csávó na, de te attól zsírdisznó maradsz…..

Ilyet egy érzelmileg érett, intelligens férfi nem csinál – ezt jegyezd meg egyszer és mindenkorra! Nem fogom eltűrni, hogy még egyszer bárki is negatív megjegyzést tegyen a külsőmre. Senki nem bánhat így velem.

Szerintem most kap röhögőgörcsöt az, aki ezt a rinyát képes volt eddig végigolv