Férfihang.hu
1 megosztás

A nő, aki tetszik nekünk – Heti nőideál: Bánhegyi Adrienn

A szombathelyi ifjú hölgy talán nagyobb nemzetközi közismertségnek örvend, mint amennyire hazánkban ismerjük őt. Egy Magyarországon kevésbé elterjedt sportág jeles képviselője:  Az ugrókötelezés háromszoros Világ-, ötszörös Európa bajnoka, és emellett 2006 óta világcsúcstartó triplázásban, vagyis abban a műfajban, amikor egy ugrás alatt háromszor kell körbehajtani a kötelet, ő ezt 330-szor képes egymás után megismételni.

Bánhegyi Adrienn az elmúlt hónapokban az internet egyik közismert sztárjává is vált. Az internetes anyagok vírusszerű terjedését vizsgáló szakemberek toplistáikon emlegették azt a Youtube videot, amelyet a világszerte  népszerű videoblogger, Devin Graham készített Budapest nevezetes helyszínein Bánhegyi Adrienn főszereplésével. A videó több mint három millió internetező figyelmét keltette fel, akik hozzászólásaikban folyamatosan méltatják Adrienn sportteljesítményét és a megfeszített munka közben is elbűvölően ragyogó mosolyát. A videó egyébként országimázs filmnek sem utolsó, hiszen fővárosunk szépsége pont annyira az érdeklődés középpontjában áll, mint Adrienné.

Bánhegyi Adriennt az édesapja indította el a karrier útján, amikor egy ugrókötelező lányokról szóló filmélménye kapcsán megjegyezte, hogy lányának is testhezálló lenne ez a sportág. Az ötlet bevált, hiszen ma Adrienn a világhírű Cirque du Soleil társulat tagjaként neves varietészínházakban és cirkuszi produkcióban lép fel. Olyannyira keresett artista, hogy 2017-ig folyamatos szerződései vannak. Bánhegyiről egyébként korábban a Washington Post is cikkezett már;  egyenesen olimpiai szintű teljesítményként jellemezték bemutatóját. – “Nagy dicsőség, ha így beszélnek rólam, de érdekesebb, ami a sportágra vonatkozik: remélem, előbb-utóbb helyet kap az olimpián, mert nem szubjektív, nagyon sok számolható elemet tartalmaz, és látványos is.” – Mondta egy nyilatkozatában a sportágának dicséretesen elkötelezett Bánhegyi Adrienn.

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
1 megosztás


37
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
10 Egyéni hozzászólás
27 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
14 Hozzászólások szerzői
Reszet ElekMaestrointjKorianderNaooo Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Borisz
Újságíró

Szinte már látom a női újságírók cikkeit a FH-ról: “…összegyűlt egy csapat férfi, nőellenes cikkeket írnak, röfögnek, dagonyáznak, aztán meg csorgatják a nyálukat Bánhegyi Adriennre, akinél akkor se lenne esélyük, ha civilizáltan tudnának viselkedni”.

Imádom amúgy Adriennt, és egyáltalán, azt, amikor valakiben ennyi kitartás és erő van bármilyen produktív irányban. Ha sok ilyen nő lenne a világon, vonakodnék elindulni a mennyország felé.

Alter Ego
Szerkesztő

Egyetértek; az erő és az elszánt kitartás valamilyen önálló célért kifejezetten vonzó egy nőben. És ha ez tényleg tetszik nekünk, akkor az viszont aláhúzza azt a tényt, hogy még a magunkfajta “hímsovéndisznó férfiújságíróknak” és a sok millió internetező férfitársunknak sem az akarat nélküli, alárendelt nők tetszenek, akiket aztán kedvünk szerint jól a mosogatóhoz bilincselhetünk. Nagyon valószínű, hogy valami egészen mást várunk a modern nőtől…

Tibi
Olvasó
Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Hipnotikus videó. Nagyon tehetséges. Órákig tudnám nézni.

És köszi a jó példát. Egy tehetséges, energikus, egészséges testalkatú nő, vannak saját céljai, van kitartása. Egyedül is sikeres és vidám, gondolom azért van társa (ha van), mert az ember társas lény. Nem azért, hogy kihasználjon valakit. Ez egy abszolút pozitív példa, ilyen is kell nekünk, hogy jobban megértsük mivel is van a gond, meg mivel nem.

Most pedig megnézem a yo-yos srácot, akit a végén linkelnek, az is látványosnak tűnik :)

Toplak Zoltán
Újságíró

Nem tudom, nekem ez valahogy felemás. Egyrészt nemrégen láttam valami nemzetközi versenyen egy nőt, aki a dobogó csúcsára állhatott, és nagyon, de nagyon szép volt. Sugárzott, mosolygott, kicsit pityergett a meghatottságtól. Ezt azért nem bánom, hogy kivívták maguknak a csajok. Másrészt felmerül bennem: mennyire érezném magam mellett riválisnak? Mennyire zavarna, hogy a külvilág felé az árnyékában kellene élnem, én lennék az ő oldalbordája, s nem fordítva. Mennyi ideje jutna rám és a gyerekekre? Vagyis a családdal hogyan tudná összeegyeztetni azt, amit csinál? Meg amiket méltattok, azok férfias erények. Akarat és összpontosított erőkifejtés egy célért.

Nem alapvetően gáz, de hol igazán NŐ ő? Aki tud odarendelődni, követni, kiszolgálni is? Izgalmas, ha egy nőben némi férfiattitűdöt érzek, de azért mértékkel jó minden.

Nincs igazán konyhakész válaszom egy kérdésemre sem, viszont kérdéseim vannak. Meg aggodalmaim.

Jó, hát mindent meg lehet oldani, mindenre van válasz, nem aggodalmaskodom túl, csak még nem látom a kijáratot (ami, tekintve, hogy egyedül vagyok, nem is igazán fontos most.)

hgyi
Szerkesztő

Miért kellene magad riválisnak érezni egy sportoló nő mellett?
Miért kellene az ő árnyékában érezned magad – főleg, ha te nem vagy sportoló.
Épp annyi ideje jutna a családjára, amennyit nekik tud szentelni. Nyilván vannak olyanok, akik nem tudják összeegyeztetni a családot a hivatással. És biztosan vannak olyanok is, akiknél remekül működik a dolog. Vagy nem vállalnak családot, párkapcsolatot, mert tudják, hogy nem működne a kettő együtt. (Fordított esetben is föl lehetne tenni ezeket a kérdéseket – ha a férj/apa nincs otthon, mert pl. élsportoló.)
A küzdeni tudás, a kitartás miért csak férfierény? Egy családanyának nem kell megküzdenie egy csomó dologgal? Nincs szüksége kitartásra, erőre?

Hogy hol igazán NŐ ő? Nem ismerjük. (Ezt a kérdést: hol igazán FÉRFI x.y.? bármikor feltehetjük férfiak esetében is.)

A kérdéseid szerintem akkor igazán kérdések, ha egy ilyen nővel akarsz együtt élni, családot alapítani. Mert ezek a kérdések annak a két embernek a kérdései, akik együtt akarnak élni.
Alkibiades például nyilván nem fogja feltenni ezeket a kérdéseket, mert ő nem hisz az együttélésben, a családban.

Ha csak úgy általában kérdések ezek a kérdések, akkor is csak az a válasz, hogy nincs rájuk általános válasz.
Mert szerintem nem lehet megszabni azt, hogy a férfiaknak ez a dolguk, a nőknek az és pont.

Toplak Zoltán
Újságíró

Azért érezném riválisnak a családon kívül sikereket elérő nőt, mert a külvilágot inkább gondolom az én – mint férfi – terepének. A mellettem élő nő sikerei ezt homályosítják el. Nem mondom, hogy nem tudnék ezzel együtt élni, de azért, időnként bántana.

A küzdeni tudást, kitartást férfierénynek tartom vagy férfias erénynek), de nem a férfiak magántulajdonának. Mint ahogy a megértést és együttérzést női erénynek, de nem a nők magántulajdonának. Nem vitattam el egyiket sem a nőktől.

Igen, a kérdéseim akkor igazán kérdések, ha a magánéletemben találkozom velük. Utolsó mondatomban jeleztem is ezt. Egyébként ki-ki oldja meg ezt maga az ő életében. Én kívülről nem fogom előírni másnak, mi a helyes és mi nem.

hgyi, oké, hogy nem tetszik, hogy riválisnak látom a nőket ott, ahol szerinted nem kéne, de attól még ez így van. Nem állítom, hogy ez így helyes, csak annyit, hogy egy nyitott kérdés ez számomra, és a magánéletemben szeretnék rá választ kapni elsősorban. Gyakorlatit.

hgyi
Szerkesztő

Épp az a probléma, hogy az egyik fél úgy érzi, a másik fél sikerei elhomályosítanak valamit. Ha így érzi, rég rossz a kapcsolat.
Nekem ez is a bajom a feministákkal. hogy úgy érzik, ha a nők nem sikeresebbek, mint a férfiak, az elhomályosítja a nők életét, cselekedeteit, fontosságát, akármijét, mindenét – a nő egész lényét. Ezért harcolnak azért, hogy bebizonyítsák, a nők is érnek annyit, mint a férfiak.
Ezért mondom, hogy ne rivalizáljunk már!

.
Olvasó

Szerintem ha egy férfi biztos a férfiasságában, akkor nem zavarja, ha a felesége többet keres vagy magasabb végzettségű. Viszont! Ebben nagy a feladata a nőknek is, mármint abban, hogy egy férfi biztos legyen a férfiasságában. Egyrészt ne kérkedjünk azzal, ha a magasabb iskolai végzettség / kereset a tényállás, ne dörgöljük a másik orra alá. Hanem éreztessük vele azt, hogy annak ellenére, hogy nekem több a fizetésem / magasabb a végzettségem, még ugyanúgy ő a családfő, ő a férfi. Hogy megbecsülöm a munkahelyi teljesítményét, még ha kevesebbet is keres, és hogy értékelem a tudását és a bölcsességét, még ha alacsonyabb is a végzettsége. Szerintem így nem lesz gondja a férjnek azzal, ha a felesége többet keres vagy magasabb a végzettsége, hanem mindenféle szorongás nélkül büszke lehet rá, mert nem érzi úgy, hogy ez veszélyezteti a férfiasságát, családfőségét.

Persze Adrienn esete különleges, mert itt egy világhíres nőről van szó, korántsem annyi a tényállás, hogy többet keres és magasabb az iskolai végzettsége, amit max. a szűkebb környezetünk tud. Itt egy egész világ tudja, hogy a nő a világhíres, a férfi meg… Őőő… Ki is az? Nem tudjuk. Ez több fejtörést igényel, de gondolom olyan férfi lesz vele, akit ez nem zavar. :)

intj
Olvasó
intj

Szerintem azzal kérkedni, hogy többet keres, hülyeség. És ha kirúgják, akkor ki fog többet keresni? A kereset abszolút olyan dolog, ami megváltozhat akár egyik napról a másikra is, szóval ezt hangoztatni – bármelyik félről is legyen szó! – beképzeltség. Persze a másikat biztosítani kell arról, hogy a családban betöltött szerepe, státusza nem a keresetétől függ. Szerintem simán lehet a nő ÉS a férfi is családfő, ketten együtt, közösen meghozva a döntéseket. Főleg, ha eltérő személyiségük, adottságaik vannak, akkor praktikus az eldöntendő dolgot mindkét szemszögből megnézni, nem a másik feje fölött csak úgy eldönteni a dolgokat.

.
Olvasó

A családfőséget én sem úgy értettem, hogy a férj eldönt mindent, a felesége meg esetleg utána majd értesül róla. Meg kell beszélni a dolgokat, főleg a nagyobb és mindenkit érintő kérdéseket. De kell, hogy legyen, akié vitás kérdésekben az utolsó szó. Mert különben nem működik a család, sem más szerveződés. Mi is megbeszélünk mindent a férjemmel, de a végső szó az övé. De mindig figyelembe veszi, amit mondok, meghallgatja, még ha nem is fogadja el esetleg. Mindenesetre olyan férjet kell választani, akinek nem lételeme, hogy mindig neki legyen igaza és mindig, csak azért is az legyen, amit ő akar, vagyis olyan embert, akivel együtt lehet működni és van benne annyi alázat, hogy noha ő mondja ki a végső szót, ezzel a jogával ne éljen vissza, hanem az egész család érdekében figyelembe vegyen minden szempontot.

Slasher
Vendég
Slasher

Nők! Örültök ? :D

Nagyon jó a videó, a csaj nagyon jól nyomja, és nagyszerű ötletnek tartom ezt a cikket, amiből remélem sorozat lesz, ha eddig még nem lett volna az.

.
Olvasó

Mintegy ellenpontjaként a nőkértponthus sorozatnak?

Pash Cutter
Újságíró

Lehet ajánlásokat tenni a szerkesztőknek?

Koncz Zsuzsa, Ágnes Vanilla, Egerszegi Krisztina…

Slasher
Vendég
Slasher

Ágnes Vanilla valóban megérdemelne egy cikket. Jó lenne összegyűjteni néhány normális és tehetséges nőt.

hgyi
Szerkesztő

Sok normális és tehetséges nő van. De minek összegyűjteni néhányat? Rengeteg helyen találni kiváló nőkről gyűjteményt.
Egyébként mi értelme lenne egy ilyen gyűjteménynek itt a Férfihangon?

Toplak Zoltán
Újságíró

A nőpozitív viszonyulás miatt. Bár engem jobban vonzana az olyan nőtípus, aki inkább az otthona és családja körében sikeres. Oké, ódivatú vagyok. Vagy klasszikusan nőies viselkedést és mentalitást képvisel a világban. Pl. nem politikus, vagy ha az, akkor inkább az emberekért, a kiszolgáltatottakért, a kultúráért, a családokért, stb. tör lándzsát.

hgyi
Szerkesztő

Akkor itt van neked kezdésnek Hoffmann Rózsa… :o))))

Slasher
Vendég
Slasher

Már ez is zavar? Épp azért, hogy pozitív dolgokat is írjunk, eddig az volt a baj, hogy miért szapuljuk őket.

Elárulnád hol láttál te ilyen oldalt?

Össze kell gyűjteni őket, egyrészt, hogy tisztelegjünk előttük, másrészt, hogy demonstráljuk a nőknek (meg a femiknek), hogy milyen is egy igazi, normális nő. Persze az ellentéteikről is cikkezni kéne, hogy megmutassuk, a nőknek, hogy  ,,Milyen ne legyél!”  Ez alatt leginkább a médiában sűrűn látható, társadalomra, de legfőképp a nőkre káros nőnemű celebeket értem.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Az ugrókötelezés háromszoros Világ-, ötszörös Európa bajnoka, és emellett 2006 óta világcsúcstartó triplázásban”

Hát ez nagyon fantasztikus. Nem idétlenség. Á, nem.

Alter Ego
Szerkesztő

Ugyanmár… Te hányszor tudsz triplázni? ÖÖöö… Mármint ugrálókötéllel. ;) Nem mindenki lehet az idétlen kommentek világbajnoka! ;)

Koriander
Olvasó
Koriander

:-)  idealis csicska, ugrabugralasban profi.

intj
Olvasó
intj

Létezik ilyen, hogy a férfiak kedvelnek olyan nőket is, akik okosak, szépek és vannak céljaik? Nekem ez újdonság…

Maestro
Szerkesztő

Már hogy ne létezne! Miért, eddig mit hittél a férfiakról?

intj
Olvasó
intj

Hát azt, hogy nekik a buta, irányítható nők kellenek. Ha tudnád, hányszor megkaptam azt, hogy “te túl okos vagy!”, pedig ez nem igaz, inkább a vérszemű racionalizmus és a trollkodásra való hajlam igaz. Mert hát az hogy valaki okos, az relatív, nem? Mihez képest vagyok okos? Az elvárásaikhoz, vagy a bennük élő sztereotípiákhoz képest? Egy olyan amberhez képest, aki nem tudta befejezni a nyolc általánost, vagy egy sikeres cégtulajdonoshoz képest? Mi a viszonyítási pont?

.
Olvasó

Szerintem ne törődj azzal, hogy ezek miatt egyesek azt mondja rád, hogy férfias vagy. Nekik más a nőideáljuk, keressenek olyat. Akinek meg az tetszik, amilyen Te vagy, az meg annak fog örülni, hogy nő létedre racionális vagy és van egy bizonyos trollkodós humorod. Szerintem ezek mellett is lehet egy nő nőies, mert birtokában lehet ezer más nőies tulajdonságnak. És egyáltalán nem kell választani aközött, hogy valaki nőies vagy racionális, nőies vagy jó humorú. Mindenki legyen olyan emberrel együtt, amilyen tetszik neki, másokra meg ne köpködjön. Az emberek sokfélék (a nők is). Attól, hogy valaki nem olyan, mint amilyen nekem tetszik, még nem lesz degenerált, sem az, akinek olyan tetszik, amilyen nekem nem. Szerintem bizonyos határokon belül (mert azért van, hogy egy nő már annyira férfilelkű és férfikinézetű, hogy az már taszító) ha sokféle nő van, az egyáltalán nem gond, mert férfiból is sokféle van. Mindenki találja meg a párját és legyen boldog mások leszólása nélkül.

intj
Olvasó
intj

Hát igen, itt a gond. Az egyik. Mert hiába van egy nőies megjelenésem, ha sosem mosolygok. A munkahelyemen komolyan azt hitték, hogy állandóan szomorú vagyok, mert nem mosolyogtam, és elhajtottam a kollégákat, ha ölelgetni akartak. A művigyorom pedig félelmetes, és a bárgyú viccekkel sem tudtak levenni a lábamról. Ilyen egy intj.

Maestro
Szerkesztő

Jó kérdés. Attól tartok, hogy a ‘túl okos’-t alapvetően úgy értik, hogy ahhoz képest, amit egy nőtől elvárnak.
Amúgy biztos ismered ezt a rövid összefoglalást:
“okos férfi + okos nő = szerelem
okos férfi + buta nő = viszony
buta férfi + okos nő = házasság
buta férfi + buta nő = terhesség”

intj
Olvasó
intj

Úgy gondolom, hogy ha eddig csak rosszindulatú, megfelelő feltételek esetén manipulálható nőkkel találkoztak, akkor az, hogy én nem olyan vagyok, annyira kizökkenti őket a világképükből, hogy nem feltétlenül pozitívan reagálnak erre. Mondták is már nekem, hogy a reakcióm olyan lehet nekik, mint ha a képükbe vágnám az ajtót.

Már régóta tudom, hogy én csak egy értelmes, elköteleződni képes férfival tudnék kijönni. Jelenleg ilyen nincs, hát várok. Kevesebbel, szexpartnerrel, kalandokkal nem érem be, mert nem nekem való.

Slasher
Vendég
Slasher

,,Jelenleg ilyen nincs, hát várok. Kevesebbel, szexpartnerrel, kalandokkal nem érem be, mert nem nekem való.”

Ilyen egy normális gondolkodású nő :D

intj
Olvasó
intj

Pedig azt is hányszor megkaptam, hogy fapin* vagyok. Nem baj, ha ezt így hívják, akkor igen, az vagyok. Vagyok annyira szuverén személyiség, hogy ilyen beszólások ne zökkentsenek ki a lelki békémből, és ne hagyjam el a saját személyre szabott értékrendszerem.

Slasher
Vendég
Slasher

Ezt kik mondták? Férfiak? Az nem jó, de az a jobbik eset. Akkor van gáz, ha a nők tesznek ilyen megjegyzéseket.

intj
Olvasó
intj

Vegyesen kaptam nőktől, férfiaktól is, de nem foglalkoztam ezzel, mert nem ők élik az életem.

Slasher
Vendég
Slasher

Teremtsd le őket mocskosul, ha ilyet mondanak!

.
Olvasó

A nő, aki a világnak tetszik: Alice Muron, a legújabb irodalmi Nobel-díjas. Nem ismertem eddig, csak felmentem a molyra és olvasgattam róla/tőle.

Tudom, nem pár idézet alapján kell megítélni valakit, de azért bemásolnék párat:

“Anyám a komoly, reményteli, tanáros hangján szólalt meg.
-Szerintem hamarosan változás következik be az asszonyok és a lányok életében. Igen. De rajtunk is múlik. A nőknek eddig semmi nem jutott, csak a férfiakkal való kapcsolat. Csak ez. Tulajdonképpen nem volt több saját életünk, mint a háziállatoknak.”

“Használd az eszedet. Ne hagyd, hogy összezavarjanak. Ha egyszer elköveted azt a hibát, hogy hagyod magad összezavarni… egy férfi által, akkor már nem lesz ugyanaz az életed. Rád nehezednek a terhek, mint minden nőre.”

“Mindig a szegények oldalán állt, a négerek, a zsidók, a kínaiak és a nők oldalán, de a részegeskedést ki nem állhatta, azt nem, sem a bujaságot, a mocskos beszédet, a rendszertelen életet, az öntelt butaságot; úgyhogy a Flats Roadon élő emberek ki kellett vonnia az igazán elnyomott, megnyomorított emberek közül, az igazi szegények közül, akikért továbbra is rajongott.”

(És most küldjön el valaki a fórumba [Naoo?], hogy teljesüljön a karmikus sorsom. :D)

Reszet Elek
Újságíró

Heti nőideál! Ez sorozatnak sem lenne utolsó. Kiemelni a valóban nőies értékek jeles képviselőit.

Úgyis sütögetik ránk a nőellenes jelzőt, ez újabb cáfolat lehetne.