Alter Ego
0 megosztás

A bohóc, a kurva és a liberális sajtó

Az újságírással kapcsolatban létezik egy bölcselet, miszerint az nem hír, ha egy kutya megharapott egy postást, viszont az már hír; ha egy postás megharapott egy kutyát. Tulajdonképpen erről a témáról eredetileg eszemben sem volt írni. Merthogy ugyan milyen hírértéke van annak, ha egy egyetem vezetősége módosít egy tanárokra és hallgatókra vonatkozó öltözködési utasítást? És mégcsak az sem hír, ha a hallgatók esetleg zúgolódnak egy kicsit, merthogy nem tetszik nekik az uniformis színe vagy fazonja. Megeshet, hogy például a jónevű Harvard egyetem tanárai és hallgatói sem érzik mindig nekik tetszőnek és kényelmesnek az uniformist, mégis 1807-től egészen napjainkig egyetemi utasítás szabályozza a hétköznapi és ünnepi viseletüket.

A Kaposvári Egyetemen október 1-jétől egy a hallgatókra és a tanárokra egyaránt érvényes rektori utasítás lépett érvénybe, melynek értelmében az egyetemhez méltó viseletben kéretik megjelenni a tanításon; mellőzni illik a strandpapucsot, rövidnadrágot, a túl rövid szoknyát, az erős sminket és a tolakodó parfümöt. A vizsgákon az urak esetében a sötét öltöny, világos ing, alkalomhoz illő cipő, a hölgyeknél pedig elegáns szoknya vagy nadrág, világos blúz, alkalomhoz illő cipő az elvárás. – Mint láthatjuk itt azért szó sincs uniformisról, pusztán olyan öltözködési alapelvekről, amit művelt egyetemisták, méginkább egyetemi tanárok maguktól is ismerhetnének. Íme az öltözködési utasítás másolata.

Attól a pillanattól kezd hírértéke lenni a dolognak, amikor az öltözködési utasítás ellen nem csak a hallgatók, hanem egy tanár is nekiáll protestálni. Amikor a hülyegyerekhez méltó ötletről, miszerint “demonstráljunk meztelenül” a tanár nem lebeszéli a tanulókat és egyéb érdekegyeztetést javasol, hanem saját maga tevékenyen erre hergeli őket. Csapó Virág beszédtechnika tanárnő, színésznő “elől járt a jó példával” és az elsők között dobálta le ruháit és erre bujtogatta hallgatóit. Szerintem tökéletesen inkompetens az az egyetemi vezetőség, amely nem azonnali felfüggesztéssel és fegyelmi vizsgálattal díjazza ezt a sztriptízmutatványt.

Nem érti az egyetemista fiatal férfi, hogy miért nem engedik be az egyetemi évnyitóra vagy ültetik őt hátra és nem foghat kezet a dékánnal, ha úgy érkezik strandpapucsban és klottgatyában, mint aki éppen most szökött egy rosszhírű elmegyógyintézetből, pedig eredetileg senki sem volt kíváncsi az extravaganciájára. Nem érti az egyetemista fiatal hölgy, hogy miért zavar vele másokat, ha úgy érkezik az egyetemre, hogy 10 méterről bűzlik a parfümje, kilóg a segge a miniszoknyából, a melle a pánt nélküli minitopjából, mintha most szalajtották volna egy sztriptízbárból, pedig eredetileg senki sem volt kíváncsi a szexuális vonzerejére. Az elég nagy baj, ha ezt el kell magyarázni olyan fiataloknak, akiktől azt várnánk, hogy a jövőben a társadalom értelmiségi elitje legyenek. Főleg probléma, ha ebben az értetlenségben még egyes tanáraik is osztoznak.

Az sem kis probléma, hogy szemmel láthatóan a sajtó egy része sem érti az ügyet, hiszen egyes liberális lapok, blogok a szabadságjogok megsértését vizionálják egy ilyen egyszerű, hétköznapi egyetemi szabályzatban. Persze értem én, jön a kampányidőszak, indul a daráló. Ugye azt mindenki tudja, hogy ennek az ügynek semmi köze a politikához? Bármennyire is próbálná valaki egyik vagy másik politikai ellenlábasa nyakába varrni. Politikailag semleges gondolkodóként óva intenék mindenkit, hogy a kampány során bármikor is felüljön az efféle ócska hangulatkeltésnek. Egy magára valamit is adó választópolgár olvasgassa inkább a pártprogramokat, és ne kisstílű adok-kapokból próbálja levezetni a választási döntését.

Egyenesen katasztrofális, amikor nem érti az öltözködési szabályokat egy európai parlamenti képviselő sem. Deutsch Tamás a hírre reagálva egy Facebook üzenetben így nyilvánult meg: „Nem lehetne ezt a rektor-barmot, mielőtt a dresszkódnál nagyobb kárt nem tesz, gyorsan leváltani? Lécci, lécci, lécci!” Gondolom ezzel szemléltni akarta, hogy miféle tiszteletet nem ismerő értelmiségivé, politikai vezetővé válik az, aki az egyetemi éveiben kizárólag a strandpapucsos, klottgatyás viseletet ismeri.

Azon már persze meg sem kell lepődnünk, hogy a feministák a dresszkódban is komoly nőjogi problémát látnak. Egyesek fennhangon hisztiznek, hogy íme a hímsoviniszta társadalom legszívesebben csadort húzna a nőkre. Abba persze bele sem gondolnak, hogy egy önmagára adó értékes nő nem azzal akar érvényesülni az egyetemi életben és a vizsgáin, hogy kidobja közszemlére a csöcseit. Pont egy feministának kellene szólnia azért, hogy a nőkben legyen annyi önérzet, hogy fel se merüljön bennük, hogy efféle trükkökkel prostituálják magukat és rombolják a nők megítélését. Pont az ő feladatuk lenne, hogy figyelmeztessék a ribancnak öltöző nőtársaikat a jóízlés határaira. Pont a feministáknak kellene helyeselniük a jóízlésre intő ruházkodási szabályokat.

A miniszoknyák és klottgatyák egyetemi forradalmában ezidáig nem született megnyugtató megoldás. A hétvégén az egyetem vezetősége kijelentette; eszükben sincs visszahátrálni abból, hogy öltözködési szabályokat vezessenek be a Kaposvári Egyetemen. A szabályzat részleteiről azonban hajlandóak tárgyalni. Vajon mely részletét kívánják majd megtorpedózni azok, akik ellenérdekeltnek gondolják magukat? A Fidelitas ironizálva arra szólítja fel “a Kaposvári Egyetem fura urát, hogy haladéktalanul részesítse amnesztiában a sminkcsendőrök által megrótt dekoltázsbűnözőket és miniszoknyás erkölcsgyalázókat”. A hallgatók pedig strandpapucsos, törülközős demonstráció megtartására szervezkedtek a mai napra a Facebookon, gondolom szeretnének újra a Washington Post hasábjaira kerülni. Lásd itt.

Létezik egy anekdota az egyetemi öltözködés problémájáról, amely a városi legenda szerint valóban  megtörtént: Egy vizsga alkalmával egy professzor az összegyűlteken végigpillantva észrevette, hogy az egyik fiú rózsaszín ingben, sárga zakóban és lila csokornyakkendőben, míg egy lány feszes miniszoknyában, mélyen dekoltált felsőben, rikító sminkkel érkezett. Kimérten csak annyit mondott a hallgatóknak: “A bohóc és a kurva hazamehetnek. A többiek készítsék elő az indexüket.” – Nos, ezután dupla poénnal mesélhetjük el ezt az anekdotát. Amikor a röhögés első hullámai csitulni látszanak, elegendő faarccal hozzátenni: “És másnap megírta a liberális sajtó és egy európai parlamenti képviselő, hogy az egyetem rektora egy barom.”

Ezzel az egész történettel nem az a baj, hogy nincs hírértéke, hanem az, hogy végül túl nagy hírértéke lett. Veszett, szabadon kóborló postásfalkák harapdálják a kutyákat. Ebben a történetben mindenki kivetkőzött az uniformisából, a saját a szerepéből: Az egyetemnek diktálni akaró diák, a meztelenül demonstráló tanárnő, a diplomáciát hírből sem ismerő európai parlamenti képviselő, a nők megítélését romboló öltözködési divatért hadakozó feminista, a valódi hírt felismerni képtelen sajtó, és a hülyeségeken hisztériázó, de a valódi politikai ügyekre vak szavazópolgár.

Megfeküdhette a gyenge gyomromat ez a hír, mert éjjel lidérces álmom volt: Országszerte önmagukból kivetkőzött szellemi toprongyok, meztelen idióták rohangáltak az utcákon és demonstráltak a józan ész ellen. Mint egy pocsék horror film. A címe az lehetne: “Dress code: Zero”.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


207
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
20 Egyéni hozzászólás
187 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
26 Hozzászólások szerzői
VeroniquealdumbirsalmaJampi OneSuum cuique Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Jó cikk :) Lehet annyira nem akartatok róla írni, de én vártam :) Még mindig fel nem foghatom, mi a baj ezzel a dress codeal. Mi magunktól is így öltöztünk régen. Elolvastam már többször is, de nem látok benne problémás részt.

Hogy erre mit reagál egy Dajcs ki_a_fasz_az_a_Thomas_Melia Tomi, az is egy ékes példa arra, hogy hova vezet, ha kidobjuk az etikettet. Ilyen lesz a jövendő értelmiség?

Pont egy feministának kellene szólnia azért, hogy a nőkben legyen annyi önérzet, hogy fel se merüljön bennük, hogy efféle trükkökkel prostituálják magukat és rombolják a nők megítélését.

Ez teljesen így van. Vagyis lenne, de hát mit vársz olyan feministáktól, akik egy szál csöcsben rohangálnak, ilyen feliratokkal, hogy “több tiszteletet”? :) Itt is kérdezte tőlem egy kollegina még nyáron, hogy-hogy ilyen melegben is blúzban járok (rövid ujjú), pedig nekem olyan jól állna egy ilyen kis felső (mutatja magán a +20 kilójával). Hát… lehet, de ez nem a sarki diszkó, hanem egy munkahely. Ezt el kéne magyarázni egy közel 40 éves nőnek? Úgy látszik.

Ezzel az egész történettel nem az a baj, hogy nincs hírértéke, hanem az, hogy végül túl nagy hírértéke lett.

Legalább előkerült, hogy a mai öltözködéssel, vagyis inkább nemfelöltözködéssel elég nagy problémák vannak. Érdekes, hogy a férfiak többsége nagy melegben is képes ingben lenni. Hmm… És pl nem hordanak mondjuk forrónacit (most ezt a miniszoknya párjának szántam volna), hanem fel tudnak úgy öltözni, mint egy ember. A nőknek miért fogják a melegre, ha kurvának öltöznek? Ezt nem értem… Főleg úgy, hogy mikor én már téli kabátban járok, még mindig látok miniszoknyában, magassarkúban tipegőket. Ennek mi értelme?

exRooster
Olvasó
exRooster

Egyszerű a képlet megfejtése. Ezek a nők azért rakják ki a kirakatba az árut, és azért tiltakoznak kézzel-lábbal a normális dresscode ellen, mert úgy érzik, hogy ez az egyetlen érték bennük. Úgy gondolják, egyedül a testük az, amivel valamit is el tudnak érni, és ettől az egyetlen eszközüktől akarják megfosztani őket.

Talán igazuk is van.

Slasher
Vendég
Slasher

Mert kurvák. Legfelháborítóbb az, ha ezt egy férfi ki szeretné használni, vagy bárki a szemükre hányja és nekik áll feljebb. Tehát nem csak olcsó nők, hanem szellemileg egy 6 éves szintjén rekedtek.

Slasher
Vendég
Slasher

Végre!Csalódtam volna, ha nem jelent volna meg erről cikk :D

Deutch Tamás ugatásáról én is hallottam, teljesen kiakadtam. Mindenképpen megszerettem volna kérdezni valakit/valakiket, hogy akkor sunyiban ez is liberális, vagy mi van ? :D

Várható volt, hogy a liberális sajtó ráugrik erre a témára, legfőképp a feministák. A mai nap folyamán egyébként a retkes Music Fm is ezen csámcsogott. Imádják és terjesztik a kurvulást országszerte, úgyhogy gondolhatjátok.

Tüntetés is várható volt. Az életképtelen egyetemistáknak lázadniuk kell, teljesen mindegy, hogy miért. Meztelen tüntetés? Ennél elvetemültebb ötletet én még életemben nem hallottam :D

,,A bohóc és a kurva hazamehetnek”- Én kurváról és pincérről tudok :D De több ilyen oktató és vizsgabiztos kellene.

Épp ideje volt, hogy lépjenek ez ügyben. A nők kurvának öltözése bizony hatalmas társadalmi probléma. Úgy tűnik  valakik megunták a szőnyeg alá söprést, és a túlzott toleranciát. A kábítószer után ez ellen is megpróbálnak fellépni. Lehet, ha így folytatjuk, akkor a végén normális állam leszünk..?

,,Érdekes, hogy a férfiak többsége nagy melegben is képes ingben lenni. Hmm… És pl nem hordanak mondjuk forrónacit (most ezt a miniszoknya párjának szántam volna), hanem fel tudnak úgy öltözni, mint egy ember. A nőknek miért fogják a melegre, ha kurvának öltöznek? Ezt nem értem… Főleg úgy, hogy mikor én már téli kabátban járok, még mindig látok miniszoknyában, magassarkúban tipegőket. Ennek mi értelme?”

Ismét nagyon jól látod a dolgokat, néha jobban is mint egy férfi :D Pontosan ezeket a női egyedeket — akik még -20 fokban is kurvának öltöznek — kéne valahogyan.. megregulázni, és elmondani nekik hogy: ,,Több tiszteletet!!” :D

Naooo
Olvasó
Naooo

“Lehet, ha így folytatjuk, akkor a végén normális állam leszünk..?”

Sokakat kéne ahhoz elüldözni.

Slasher
Vendég
Slasher

Rengeteget :D

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Dajcstompikát egy valamire való cég (versenyszféra) már rég kirúgta volna, mert rontja cég megítélését. De mi ilyeneket rakunk az EP-be, hogy reprezentáljanak minket… mindemellett tized ekkora taplóságokért ostorozunk magánembereket mondjuk a facsén / blog.hu-n. Mert ez így logikus! :)

Ismét nagyon jól látod a dolgokat, néha jobban is mint egy férfi :D

Awwwww köszönöm :) Pedig nem is voltam miniszoknyában, mikor ezt írtam ;)

Slasher
Vendég
Slasher

Szívesen :D Miért amúgy abban vagy ? :D

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Nem hát :D

intj
Olvasó
intj

Ott bukik meg az egész alapjaiban, hogy a tiszteletet nem lehet kikényszeríteni. Azt vagy kiérdemled, vagy nem. Sőt, minél inkább akarnád kényszeríteni, annál kevésbé kapod meg. Pont. Felőlem bármit előírhatnak, addig, amíg a skótkockát és a bakancsot (NEM acélbetétes!) nem tiltják. Ha ezeket fogják üldözni, akkor megyek tüntetni.

exRooster
Olvasó
exRooster

A tiszteletet valóban nem lehet kikényszeríteni.

De azért lássuk be, nem ördögtől való dolog, hogy egy felsőoktatási intézményben – ahol elméletileg a jövő elitjét kellene képezni – elvárás a normális viselet. Szerintem nem elfogadható, hogy közvetlenül a buliból (vagy valaki ágyán keresztül) csöcsvillantó diszkóruciban, az izzadságszagot álcázni kívánó parfümfelhővel libbenjen be a hölgy az oktatásra. Igen, láttam már ilyet.

Más munkahelyen is elvárás a normális megjelenés, és sok helyen szokott lenni dresscode. Nem muszáj ott dolgozni, ha nem tetszik ez a szabály. Nem muszáj iskolába se járni, ha nem tetszik. Ilyen egyszerű.

intj
Olvasó
intj

Persze, engem is halálra idegesített, hogy a dékánhelyettesünk elmondta diplomaosztó előtt, hogy mi az elvárás (fehér ing, sötét nadrág/szoknya), és nem fogták fel. És a szobatársamnak pl. én adtam kölcsön fekete nadrágot, mert nem volt neki. De fehér ingje sem, és elegáns cipőt is mástól kunyerált. A volt évfolyamtársaim meg ilyeneket irogattak egymásnak fb-on h “nekem csak lila ruhám van, meg zöld szoknyám, mit csináljak?”, eszem-(nem létező)f*szom megáll. Hogy lehet, hogy a pics*ba lehet, hogy nincs valakinek egy nyomorult fehér ingje meg fekete nadrágja? Mikor nekem valahogy mindig sikerült szolid fehér ingben, fekete térd alatt végződő szoknyában megjelenni, akkor hogy van ez? Szóval ennek van létjogosultsága, abszolút. De azért egyenruhát mégse kéne, engedtessék meg, hogy felvegyem a NEM ACÉLBETÉTES bakancsomat és skótkockás szoknyámat hétköznapi oktatásra.

Slasher
Vendég
Slasher

Azt mindenképp felveheted :D Az a Te stílusod, és senkinek sem az jutna róla az eszébe, hogy a sarokról jöttél.

Ez meg a másik, hogy semmit sem képesek felfogni :D

intj
Olvasó
intj

Diplomaosztón pepita szoknya meg szines miniruha, mikor elmondták, hogy milyen megjelenést várnak el? Mér nem mondták azt a bevonulás előtt, hogy sorakozó, és aki oda nem illő öltözetben van, az mehet haza? Ebből talán megtanulnák, hogy az élet nem egy divatműsor!

Slasher
Vendég
Slasher

Már ideje lenne megtanulniuk :D

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Milyen édes, hogy egy egyszerű jelentésű, összetett mondatot nem tudnak értelmezni, majd az abban foglalt egyszerű utasítást végrehajtani, mégis épp a diplomájukért állnak sorba. És pont az ilyenek vannak felháborodva, ha interjún kiröhögjük a bivajröcsögealsói egyetemi diplomájukat :)

intj
Olvasó
intj

Én keményen hazaküldeném. Menjen átöltözni, de nem várunk ám rá!

Slasher
Vendég
Slasher

Ez is jó,de még jobb, ahogy mondani szoktam: beengeded és a vizsgán kicsit eljátszol vele :D

Inaara
Olvasó
Inaara

“a vizsgán kicsit eljátszol vele”

Kétfajta játék is lehetséges… Melyikre gondolsz? :)

Slasher
Vendég
Slasher

Tudtam, hogy valaki félre fogja érteni :D

A ,,szívatósra” gondoltam, mondjuk lehet ez is félreérthető :D

Naooo
Olvasó
Naooo

“ha interjún kiröhögjük a bivajröcsögealsói egyetemi diplomájukat”

A többit is ki lehet röhögni. Lásd a nagyon rangos egyetemekről szóló bombagyáros videókat.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Ne aggódj, nem szenvedünk papírkórságban. Kevés olyan diplomás van, akinek tényleg nagy a tudása, azt is később szedte össze a világban. És inkább tapasztalatnak hívják, nem tanulmánynak.

intj
Olvasó
intj

Volt nálunk szigorlat bőven ám, mert még 2006 előtt kezdtem a sulit, de soha, egyetlen szigorlaton, zh-n nem csaltam, puskáztam, beadandót sem plagizáltam, sőt a szakdogáimat sem, na igaz, vizsgán próbáltam egyszer csalni, de elkapott a tanár, így meg kellett ismételnem, de utána már nem mertem csalni többet. :D

Volt aki mindig, mindenből mutyizott, csalt, netről lopott anyagot, stb. és jobb jegyeket kaptak mint én. Mondjuk mikor kiszámolták a diplomajegyem, láttam, hogy nem jártam nagyon rosszul, mert így is 4-est kaptam. De volt, aki csalással 5-öst. És ha szükség lesz a nem létező tudására, mit mond? Óh, bocs, pont ezt nem tanultam meg? Milyen beteg hozzáállás az, hogy a csalás a normális, én meg nerd vagyok, meg stréber, mert azt csinálom, amit egy egyetemen kell.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Hát ilyen. Csak vannak olyan munkakörök, ahova nem elég benyújtani a papírt, ott tudni kell. Jó gondolkodás kell hozzá, ismeretanyag, tapasztalat. Ha épp pályakezdőt keresnek egy pozira, oda is kell mondjuk egy érettség. Nagyon sokan ott buknak el, hogy még mindig kölykök módjára gondolkodnak, és rohadtul jónak hiszik magukat a bemagolt tudásukkal. De, hogy őszinte legyek, én kb 10%-át tudtam hasznosítani annak, amit az iskolában tanítottak erről a szakmáról. A többi ótvar nagy baromság volt.
(Felsőfokom van, nincs diplomám, 22 éves korom óta a szakmámban dolgozom. A büfészakon héderezés, hogy diplomás Mekis lehessek, nem az én világom.)

intj
Olvasó
intj

Az egyetemeken nem csak büfészakok vannak Fuzzy! Szerintem a mérnöki, orvosi pont nem büfészak.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Én ezzel tisztában is vagyok. A szorgalmas hallgatók, akik teszem azt a tudás miatt járnak egyetemre, elkötelezettek és érdeklődőek a szakma iránt már a tanulmányaik alatt, azok oda valók, azok általában kiérdemlik a diplomát. És itt valós szakmáról beszélek én is, mint pl az orvos, nem ilyen mondvacsináltakról, mint a kommunikációs szakember meg hasonlók.
Csak összességében degradálja már ez a sok büfészak úgy általában a diplomák értékét. Nem kell mindenkinek diploma, sőt. Ha építkezni akarsz, eldobsz egy kavicsot, 15 építészmérnököt fejbe találsz. De egy épkézláb kőművest alig lehet találni. Nincsenek már mesterek, mint régen, össze van keverve a dolog. Lenézik a fizikai munkát, és istenítik az aktatologatást. Hát ez az eredménye. Felhígult minden szakma. Munkanélküliség és munkaerőhiány egyszerre, mert értéktelen embereket képzünk futószalagon.

Tisztelet a kivételnek.

Slasher
Vendég
Slasher

Igen, de itt a bizonyíték, hogy milyen hulladékembereket képeznek az egyetemeken. Az ezt megelőző néhány cikkben is erről folyt a szó.

Azt hiszem pont Alter Ego írt nemrég hozzászólásként egy kreatív utópiát a nőkkel kapcsolatban. Én akkor elfelejtettem írni, hogy nekem szelídebb elképzeléseim vannak, és az öltözködés regulázása ország szinten ide tartozik. Tehát se egyetemen, se munkahelyen nem lehetne kihívóan öltözni, és ez alól buli sem kivétel. Nem értem szórakozóhelyeken miért kéne elfogadottnak lennie a kurvás öltözködésnek.

Slasher
Vendég
Slasher

A cikk egyébként remek, és a cím is találó :D

edie
Olvasó
edie

Mondjuk az hogy simán tanórára ne lehessen rövidgatyában meg sima gallér nélküli pólóban bemenni, szerintem is túlzás…

http://alfahir.hu/erdektelensegbe_fulladt_a_strandpapucsos_demonstracio

Slasher
Vendég
Slasher

Igen ez túlzás. Rövidgatya 40 fokban teljesen rendben van. Nőknél is, a szoknya is, csak ezek normális hosszúságúak legyenek.

intj
Olvasó
intj

Nagy melegben is minimum térdig érő rövidnadrágban járok-kelek a városban, a miniszoknya kizárva. Szóval igen, lehet hosszabb nadrágban-szoknyában járni, és közben nem hőgutát kapni.

Slasher
Vendég
Slasher

Erről van szó.

Slasher
Vendég
Slasher

Helyes! :D

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Eközben… azt ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy pont a legnagyobb nyári melegben konkrétan nincs egyetem. Tehát tavasszal és ősszel miért akarnak úgy menni órára, mint a strandra? Csak így érdeklődés szintjén…

Slasher
Vendég
Slasher

Hát azért mostanában szeptemberben is elég meleg van, nem hogy a tavaszi hónapokban, bár igaz nem jellemző egyik időszakra sem a 40 körüli fok :D

intj
Olvasó
intj

Van, aki konkrétan immunis az időjárásra. Mikor én tavaly, meg tavalyelőtt nagy pulcsiban, vastag kabátban, bekötött füles sapkában, süsüvel jártam-keltem kint, a jegviharban, akkor is láttam olyanokat, akik csak lazán, vesemutogatós kabátban nyomták. Semmi sál, semmi sapka. Csak pilláztam, hogy ez meg mi?

Naooo
Olvasó
Naooo

“akiktől azt várnánk, hogy a jövőben a társadalom értelmiségi elitje legyenek.”

A jelenlegi is nulla. Már az előző is az volt.

“Az”

-z

“a”

-a

Slasher
Vendég
Slasher

A jelenlegiről köztudott. De az előző is ?

Naooo
Olvasó
Naooo

Hát. Én is csalódtam, mikor megtudtam.

Teleptaolwa
Olvasó
Teleptaolwa

Hát ezzel azért nem értek egyet. Édesapám példának okáért nem tartozik közéjük. Van pár tanárom is, akik megérdemlik, hogy értelmiséginek hívjuk őket. De nem csak tanárok, diáktársaim között is vannak, akik tényleg egyetemisták (annak ellenére, hogy művészeti egyetem). Más kérdés, hogy egy csomóan vannak megélhetésből ott, a szoctám és a diákkedvezmény miatt.

Inaara
Olvasó
Inaara
“eredetileg senki sem volt kíváncsi a szexuális vonzerejére”.

Nem tudják, hogy a szexuális vonzerő nem a közszemlére tett testrészeket jelenti. Ha megvan a kisugárzás, akkor abban a bizonyos krumpliszsákban is érvényesül. :)

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Igen, de te nő vagy, nálad valószínűleg így van. Ezek viszont buta kislibák és azt hiszik így megy ez. Ha lenne kisugárzásuk, vagy netalán eszük, akkor már rájöttek volna erre az örök igazságra. :)

intj
Olvasó
intj

Aztán pilláznak, hogy nem tisztelik őket. Mert nem tudják, még mindig nem jöttek rá arra, hogy ő maga definiálja a saját értékét a viselkedésével, megjelenésével, megnyilvánulásaival. Csak hát ehhez tudatossá kell válni.

Slasher
Vendég
Slasher

Igen ezt egy igazi komoly nő tudja. A nők hamarabb érnek mint a  férfiak — ezzel nem vitatkozok — így ennek ismeretében még inkább nevetséges, hogy ezek a csajok bekerültek az egyetemre és már bőven 20 felett vannak.

intj
Olvasó
intj

Ez szerintem inkább asszertivitás és önismeret, és rengetegen távoznak úgy az élők sorából, hogy nekik ez sosem volt meg.

Slasher
Vendég
Slasher

Sokan ugatnak, hogy nem ettől lesz kurva egy nő, és miután megkapták a sértő jelzőt, akkor gyorsan kiguglizzák annak eredeti jelentését, és hatalmas bölcselkedésbe kezdenek, hogy ,,a kurva csakis az, aki pénz ellenében szexuális szolgáltatást nyújt”..

A megjelenés, így az öltözködés is erkölcsi kérdés, ebből is látszik, hogy etika órán sem figyeltek oda.

intj
Olvasó
intj

Dehát csak rosszul kell, hogy essen neki. Én biztos elgondolkodnék azon, hogy miért mondanak nekem állandóan ilyen rosszakat. De tudom, én vagyok a freak. Amúgy tényleg, egyre jobban kezdelek megérteni titeket, feminista elleneseket.

Slasher
Vendég
Slasher

Az  a baj, hogy többen nyalnak nekik. A többi ribanc, és a kiherélt férfirajongók.

Nagyon helyes! :D De nem azért vagy itt,mert egyet értesz velünk ? :D

intj
Olvasó
intj

Régóta figyeltelek titeket, és gondoltam akcióba lendülök. Sokmindent nem értettem, de ha a nap elején regisztráltam és nap végére “megvilágosodtam” akkor csak nektek van igazatok.

Slasher
Vendég
Slasher

Ma regisztráltál ? :D

Én is új vagyok ám, vagyis nem rég jöttem. Sokat lestem magam is az oldalt, olvastam a kiváló cikkeket és a hozzászólásokat, de a regelés mindig elmaradt :D

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Aztán regeltél és belém kötöttél, fene a képed :D Pedig én a nőkről írtam, te meg a ribikről. Nem egyről volt szó. Na mindegy, azóta béke van :)

Slasher
Vendég
Slasher

Ja igen első hozzászólásom abból állt, hogy beléd kötöttem :D Akkor azt hittem, hogy egy feminista van köztünk :D De igen egyre jobbakat írsz, megmondod, hogy rengeteg ribanc van, és hogy őket külön kell választani a normális nőktől, úgyhogy azóta béke van :D

intj
Olvasó
intj

Na meg a másik sarkos téma, a magassarkú. Ha az alkalom megköveteli, felveszem, de csakis talpbetéttel tudom hordani, és amikor vége a rendezvénynek, tépem is le magamról, mint valami vadállatot, mert egy cudar viselet. Pedig az enyémnek csak 6 cm-es sarka van, és mégis mindig eggyé válok az univerzummal, annyira fáj. Még az a jó, hogy magas vagyok, majdnem 180 cm, így nem vagyok kinézet szempontjából rászorulva. Szerintem ez azért lehet, mert az intj-k egy része az aspergeresekhez hasonlóan “túltöltődik” az érzékszervi stimulációktól. Én pl. megőrülök, ha sokáig hallom a telefont csörögni, vagy bizonyos kattogású órákat ketyegni. Vannak olyan pulcsik, amiket kaptam, de nem tudom hordani, mert túl “reszelősek”.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Még az a jó, hogy magas vagyok, majdnem 180 cm”

S e mellé még jó vékony is vagy? Mer akkor kinézlek magamnak.

intj
Olvasó
intj

Háhá… Igen, utóbbi időben fogytam sokat, és tényleg jó alakom lett. Azért diétázom, hogy elkerüljem a cukorbetegséget, amire sajnos vannak hajlamosító tényezőim. Szóval defektes is vagyok, ezt vedd számításba.

greifswalder
Olvasó
greifswalder

Az jó

intj
Olvasó
intj

Most mondjam azt, hogy Ollókezű Edwárd az álmom? És a hasonló típusok. Akikre általában azt mondja a lányok többsége, hogy olyan fura, meg kicsit félelmetes. Valójában arról van szó, hogy szociálisan esetlenek.

intj
Olvasó
intj

Megvan! Ollókezű lesz az avatarom mostantól! :D

greifswalder
Olvasó
greifswalder

Rendben

intj
Olvasó
intj

Akkor te vagy az avatarom?

greifswalder
Olvasó
greifswalder

Ja

greifswalder
Olvasó
greifswalder

A

intj
Olvasó
intj

Mert privátban írtam, de bejelentkezve látnod kéne.

greifswalder
Olvasó
greifswalder
intj
Olvasó
intj

Figyelj, ha tényleg komolyan gondolod, akkor olvasd el a hozzászólásaimat előbb, ez így fair, én is el fogom a te kommentárjaidat olvasni. Ha azután is azt mondod, hogy érdekellek, és te is érdekelsz engem, akkor folytathatjuk privátban a beszélgetést.

greifswalder
Olvasó
greifswalder

Rendben

greifswalder
Olvasó
greifswalder
intj
Olvasó
intj
greifswalder
Olvasó
greifswalder
intj
Olvasó
intj
Naooo
Olvasó
Naooo

Az akkor úgyis visszamegy majd. Reménykedtem a genetikai vékonyságban. Gondolok a jövőre is.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Neked semmi se jó :D Pedig azt hittem most kifogod a sellőd :)

intj
Olvasó
intj

Mivel a diéta sose fog véget érni, így nem is lesz miért visszamennie. De te tudod.

Naooo
Olvasó
Naooo

Akkor írd be a súlyod. Hazudhatsz is. Úgyse hiszem el.

intj
Olvasó
intj

Most mi bajod van? Mivel bosszantottalak fel? Tényleg tartanom kell a diétát, hogy ne legyek cukorbeteg. Szerinted szórakozásból csinálom? De tényleg, jogod van egy genetikailag vékony nőt keresni, de ne kakaskodj másokkal azért, mert nem felelnek meg a te elképzeléseidnek.  Amúgy 80-ról mentem le 72-re, ha tudni akarod, úgyhogy lehet fikázni ezerrel!

Naooo
Olvasó
Naooo

1000

intj
Olvasó
intj

Mekkora igazságtalanság, hogy nem minden nő felel meg az ideálodnak, az meg egyenesen egetrengető, hogy nem is mindenki akar! Holnaptól fogva minden nőnek kötelező úgy kinéznie, hogy Naooo-nak megfeleljen! Aki nem tesz Naooo kedvére, megbüntetjük!

Naooo
Olvasó
Naooo

Támogatom kezdeményezést.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Naooo egy intelligens fajta troll :) Szereti borogatni az asztalokat, de módjával :) Egyébként van humora is, csak néha titkolja :)

intj
Olvasó
intj

Nem etetem tovább a trollt. Hajjajjajj, ezzel elrontotta a hangulatom, itt én akartam trollkodni.

Slasher
Vendég
Slasher

Eddig sem trollkodtál :D.

Látjátok, ha együtt szidjuk a primitív nőket, akkor még ismerkedés is kisülhet a dologból :D

intj
Olvasó
intj

A primitív nő viselkedése nekem olyan, mintha rosszhírkeltést követne el ellenem. És nem lehet visszaadni, mert az ő hírnevén már nem is lehet rontani.

Slasher
Vendég
Slasher

Mármint úgy érted, hogy lejárat mint nőt? Mert azt csinálják veletek normális nőkkel. Ha igen, akkor ez egy elég szép, kerek megfogalmazás :D

intj
Olvasó
intj

Pontosan úgy értem!

Slasher
Vendég
Slasher

Helyes! :)

Te legalább felszólalsz, és nem intézed el annyival ezt a kérdést, hogy: ,, nem az én dolgom”.

intj
Olvasó
intj

Szerintem igenis fel kell szólalni, ha valakit igazságtalanság ér, mert csak akkor vesznek komolyan, ha képes vagyok magam és másokat képviselni. Ha ütközni kell, akkor ütközök, mert a konfliktusból rengeteget lehet tanulni.

Slasher
Vendég
Slasher

Jól mondod :)

Toplak Zoltán
Újságíró

intj, miért ilyen nőietlen képed van? Ollókezű nem is szép, nem is nő. Oké, költői és félreértett lélek, meg tök ari, és tiszta jó szív. De csúnya. Ez férfiban nem gáz, de nőben? Bocs, csak…. olyan hervasztó nekem.

intj
Olvasó
intj

Nekem Ollókezű nem csúnya, sőt. Szerintem nála arról van szó, hogy mivel nem szocializálódott emberek között, ezért olyan mint egy autista. A filmben ugye alig beszél. Szóval nem költői lélek, csak szociálisan esetlen, de nekem tényleg aranyos és szép is. :)

hgyi
Szerkesztő

Gondolom, mert egyrészt intj nem egy édibédi cukilány, másrészt pl. Dean sem egy nyúl, mint ahogy Maestro sem macska (sem a nyúl, sem a cica nem férfiasak).
Hát hogy számodra ez hervasztó, szerintem intj magasról tesz rá, hogy az avatarja kinek tetszik vagy kinek nem, kinek hervasztó, kinek nem.
De hát igen… ezek az érzelmek már csak ilyenek… :o))

Slasher
Vendég
Slasher

Akkor tényleg nincs rá szükséged, de amúgy sem lenne :D Kisebb sarkú nem kurvás, ha, nem hivalkodó a színe, formája. A balerinacipő is lehet elegáns ünnepségre, sokan hordják, nem értem a többi nő miért nem.

intj
Olvasó
intj

Csakis fekete, csakis “vastagabb” sarkú, mert bikcsaklós bokám van, tűsarkúban 2 lépés után kimenne. A magassarkú csizmám barna, de az is vastagabb sarkú, na azt a Scholl zselés talpbetétével egész jól lehet hordani, akár egész nap, pedig az 7 cm, nem 6, mint a másik. De a másik, a fekete pántos az olyan, mint a húsdaráló még talpbetéttel is. nyáron ált. befigyel a balerina, ha épp kínzom magam. Van egy szuper fekete lapos szandálom is. Egyesek szerint nem szexi, de ilyenkor szoktam mondani, hogy az szexi lenne, ha úgy mennék benne, mint egy mozgáskorlátozott? És a látványom a tényleges mozgáskorlátozottaknak lenne sértés.

Slasher
Vendég
Slasher

Ez így jó. Lényeg az, hogy nem tűsarkú :D Fekete alapszín, jó, hogy vastagabb :D Teljesen lapos a szandál? Szexinek kell lennie ? :D

,,szexi lenne, ha úgy mennék benne, mint egy mozgáskorlátozott? És a látványom a tényleges mozgáskorlátozottaknak lenne sértés.”

Bár minden nő így gondolná :D

intj
Olvasó
intj

De tudod miért? Mert nem félek az önkritikától. Vagyok olyan szilárd személyiség, hogy tudjak magamon is nevetni. Ezt nagyon hiányolom az emberekből.

Slasher
Vendég
Slasher

Tényleg kevés olyan nő van mint te :D

Inaara
Olvasó
Inaara

“Kisebb sarkú nem kurvás, ha, nem hivalkodó a színe, formája. A balerinacipő is lehet elegáns ünnepségre, sokan hordják, nem értem a többi nő miért nem.”

Azért ne túlozzunk, a magassarkú ab ovo nem ribis. És nem csak fekete lehet a színe… Mint oly sokszor, itt is az összhatás a lényeg. A teljesen lapos balerina is jó, én is szeretem, de inkább szaladgálós cipőnek való, mert tényleg nagyon kényelmes; nem mondanám, hogy kifejezetten elegáns, bár bizonyos esetekben elfogadható. Egyébként ez sem áll jól mindenkinek: kövér testalkathoz, széles tappancsokkal, vaskos bokával nevetségesen néz ki.

Igazán pártolom a tisztességes, ízléses öltözködést, de vigyázzunk, ne essünk át a ló másik oldalára.  :)

Ezek után pironkodva vallom be, hogy szeretem a magassarkút… Olyan szép és kecses egy 3-4 vékony pántocskából álló szandál…és még menni is tudok benne… :)

Most akkor a fentiek alapján lehet számolni, hogy hány %-nyi ribanc van bennem… ;)

Vasgerinc
Újságíró

Én sem szeretek kiöltözni, én sem szeretem követni ebben a társadalmi normákat, de bizonyos területeken mégis tudom, hogy nem mehetek a kényelmes póló+melegítő kombóban. Temetésre sem megyek így, munkahelyi értekezletre, vagy tárgyalásra sem, és persze egyetemre sem. Szerintem ez intelligencia kérdése.

Toplak Zoltán
Újságíró

Ja. Házasságkötés,mise, bíróság, munkaalkalmassági szintén.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Igen van ebben valami… ugyanakkor megint erősítést kapott a tény, hogy az egyetemek tele vannak unintelligens emberekkel. Na nem mintha eddig ne tudtuk volna, csak hát az ember mindig reménykedik…

Pash Cutter
Újságíró

Azt hiszem, meggyőződtem Slasher igazságáról. És az egy névnek köszönhető: DR. SZÁVAI FERENC.  Az a rektor, aki bevezette ezt az öltözködési szabályt – és akit volt szerencsém személyesen ismerni. És akit szájára vett ez a hatalomba került senkiházi, Deutsch Tamás.

Deutsch Tamás, ez a semmirekellő nyomorult, aki nem a tehetségének (mivel az nincs neki), hanem a politikai kapcsolatainak (jó helyen volt, jó időben) köszönheti a politikai pozícióját, sőt az egész egzisztenciáját, lebarmoz egy olyan embert, aki a tehetsége és a képességei által jutott el oda, ahol most van. A FIDELITAS és a FIDESZ reakciója érthető: szavazókra vadászik a fiatalság köreiben. Magát Szávai Ferencet egyébként egy tisztességes liberális konzervatívnak ismerem (három nagyszerű konzulenssel volt szerencsém dolgozni a két szakdolgozatom megírása során; Szávai az egyik), aki igyekszik megtalálni az utat a liberális és a konzervatív elvek között. Nem az a szélső konzervatív alkat; ha ő megtilt valamit, annak meg lehet a jó oka. Remélem, Szávait azért nem fogják úgy meghurcolni, ahogy azt Molnár Attila Károllyal tették (igaz, más ügyben). Undorító, ami itt megy… Hogy egy tisztességes embert be lehet mocskolni…

Szabó Péter kommentje a Hír24-en:

“Kisvárosi szappanopera ez. Közel sem csak arról szól, ami miatt felkapott média hír lett, azaz a jó szándékú, de szerencsétlenül végrehajtott öltözködési szabályzatról. Ez csak ürügy, ami jól felfújható. A választás előtti kampány elkezdődött: ütköznek a konzervatív és liberális eszmék (az egyetemen is). Hosszasan lehetne a háttér történéseket fejtegetni, ehelyett néhány gondolatébresztő tényt sorolok fel.

A Kaposvári Színház élére pályáztatás útján új direktor került a közelmúltban. A „vetkőző évfolyam” osztályfőnöke a városi színház színésze, egyben a demonstrációt bemutató óraadó színész-tanárnő élettársa. Az osztályfőnök színész szerződése a városi színháznál lejárt, amit nem hosszabbítottak meg.

Ez év nyarán a Kaposvári Egyetem rektor helyettese lett Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója. Az egyetemen több embert érintő létszámleépítés történt, mely a Művészeti Karon is több oktatót érintett. Az elbocsájtottak újságíróként, színikritikusként tevékenykednek. Egyikük a bécsi Burgtheater igazgatójának és néhány tiltakozó osztrák színészének meghívása alapján részt vett azon a budapesti tárgyaláson, mely Balog Zoltán miniszternél zajlott. Ezen az osztrák művészek a magyar kultúrát, különösen a hazai színházi közéletet érintő miniszteri döntéseit kritizálták, valamint tettek ajánlásokat neki. Az egyetem művészeti karának diákjai az Új Színház körüli vitában nyílt levélben szólaltak fel korábban, amiért figyelmeztetésben részesültek néhányan, egyetemi keretek közötti politikai jellegű tevékenységükért.

Kérdem én: ETIKUS-e, öltözködési előírások kritizálása mögé bújva, jelenlegi és volt tanítványaink „felhasználásával”, vélt vagy valós sérelmeinket „orvosolni”? “

És egy cikke:

http://tuespetrussf.wordpress.com/2013/10/04/pucer-szabadsag/

Pár visszaemlékezés a részemről:

5 éve végeztem a Kaposvári Egyetemen…

Általánosítani nem lehet, de azért voltak ott szép sütemények.

– Azon néhány csoporttársnőm, akik azt hitték, hogy az egyetem a gimnáziumi/középiskolai életmód folytatása.

– Köztük egy nagyon naiv példány, aki majomként utánozta a barátnőit. Úgy gondolta (a barátnői példájából kiindulva), hogy ha magassarkú csizmát hord, cigarettázik és iszik, minden héten bulizik, felnőtt nővé válik.

– Az a rengeteg lány, akik úgy jelentek meg az egyetemen, mint a rossz kurvák. Magassarkú csizma, harisnya, miniszoknya, picsányi bugyi, nagyon mély dekoltázs. Volt köztük olyan is, aki nem csupán úgy öltözködött, mint az ősi mesterség megtestesítői, hanem úgy is viselkedtek.

– Színészpalánták, akik a bennük lévő frusztrációt nagy mennyiségű alkohollal megfűszerezett tombolásban vezették le, amivel nem egyszer ártottak önmaguknak és a környezetüknek is. Ismertem egy színészt, aki részegen leesett a lépcsőn, betörte a koponyáját – túlélte. Ismertem egy másik színészt, aki részegesen felmászott a villanypóznára, megrázta az áram – nem élte túl.

– Bölcsészhallgatók, akiknek legnagyobb szórakozása az ívás volt.

– Tanárok, akik csatlakoztak piáló bölcsészhallgatóikhoz. Tanárok, akik óráikon, a hallgatóik előtt kipletykálták kollégáikat. Tanárok, akik szélsőségesen politizáltak, és kegyetlen szankciókba részesítették azt a hallgatót, aki véleményt adott ellentétes politikai nézeteiről.

– A belvárosi kollégium, ahol “mindig történt valami”.

Rend nem volt azon az egyetemen. (S mennyi ilyen egyetem, főiskola van? Sőt, mennyi ilyen általános és középiskola, gimnázium?)

Kimondani pedig a dekadenciát… abban nincs semmi bűn.

Végezetül:

kitartást Prof. Dr. Szávai Ferenc DSC rektornak a küzdelemhez!

Vasgerinc
Újságíró

Nem is a liberalizmussal, vagy a konzervativizmussal van baj, hanem a szélsőségességgel. Ennek a kettőnek a kompromisszuma, egyensúlya kell. Szükség van egyikre is, másikra is, de nem szabad hogy elhatalmasodjon az egyik. Sajnos az utóbbi időben gyakran elbillen a mérleg nyelve a liberalizmus felé.

Slasher
Vendég
Slasher

Köszönöm! Végre valaki :D

Te is alátámaszthatod, hogy miféle kurvák járnak és züllenek az egyetemen. Hiába nagykorúak, visszafele fejlődnek, ahogy már ezt korábban megjegyeztem. Középiskolai/gimnáziumi életmódjukat folytatják, szép megfogalmazás. Szellemi éretlenségüket az is igazolja, hogy 18-25 évesen is mások után mennek, másokat majmolnak, és az esetek túlnyomó többségében az ordas kurvákat. Leírtak alapján még jobban megundorodtam az egyetemektől.

Deutsch egy nyomorult. Eddig reménykedtem benne, mivel hogy jobb oldali, gondoltam valamennyire nemzeti érzelmű. De nem!Épp ellenkezőleg. Ez egy hülye gyerek, aki agyilag a középiskolai szinten maradt. Legfontosabb számára a züllés, bulizás, pénz elszórás, pont mint az egyetemista kurváknak. Ha a liberalizmus ellen kíván valaki fellépni (jelen esetben Szávai), akkor ellenzéki módjára elkezd ripacskodni. Ezt csinálta régen is, amikor szórakozóhelyeket zártak be, állítólag a blogoldalán hisztizett. Kérdés már csak az, hogy mit keres egy ilyen ember, egy konzervatívnak nevezett pártban ?

Pash Cutter
Újságíró

Nekem az örmény balhé tökéletesen megmutatta, mennyire “konzervatív” a FIDESZ. Molnár Attila Károly meghurcolása pedig csak megerősített benne.

Toplak Zoltán
Újságíró

Először azt hittem, hogy ez valami személyiségfejlesztő tréning, ahol az intimitásfokozatot akarják növelni. Vagy nem tudom. Olyan vidám, jópofa dolognak tűnt, azt leszámítva, hogy pl. én ilyenen rohadtul nem szívesen vennék részt. Ez az intimitás szint részemről csak egy valakinek jár ki.

A rektori utasítás meg egy tök értelmes utasítás. Nem bulizni vannak ott, hanem tanulni. Bulizni menjenek a strandra. Deutsch stílusa… bakker, ő nem egy rockzenész, hanem politikus! Csak ilyen éretlen kamaszos stílusban tud nyilatkozni az ügyről? Meg nem konzervatív ő? Ez baromira liberális volt. Különös.

Angelo01
Újságíró

Ugyan hagy szögezzem már le, hogy totálisan szubjektív dolgokon vitatkozni baromság, időpocsékolás, és felesleges. Márpedig az egyetemi öltözködés ilyen. Mekkora dekoltázstól lesz egy felső kurvás? Milyen színű ruha nem megfelelő? Milyen hosszú legyen egy szoknya? Mennyire zárt egy cipő?

Ne legyen félreértés, én sem szerettem amikor a csoporttársaim vagy a többi tanuló kurvának, vagy divatmajomnak öltözve jött az iskolába. Nekem sem tetszett a stílusuk. De mi van, ha nekik meg az én visszafogott stílusom nem tetszett?? Ízlésbeli dolgokban nem szabad vitázni, még akkor sem, ha hagyományra, vagy képzelt erkölcsi szabályokra hivatkozva tesszük. Ott nem voltam döntési helyzetben, és el kellett viselnem őket. Most viszont, ha felvételiztetek egy nőt, aki kurvának öltözve jön állásinterjúra, akkor csak annyit mondok: Köszönöm, viszlát! Mert itt döntési helyzetben vagyok, az én szubjektív értékítéletem számít.

Itt nem történik más, mint a társadalom egyik csoportja, hatalmi eszközökkel akarja a társadalom másik csoportjára ráerőltetni a szubjektív értékítéletét anélkül, hogy erre bármi jogalapja, fölényes társadalmi kényszere/igénye lenne. Kavarják a cirkuszt, ez a figyelemelterelés, mint az illúzionistáknál.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Lehet, hogy ezért vezették be nálunk fejlettebb országokban az egyenruhát? Túl bonyolult lenne egy komplett szabályzatot felállítani rá, meg aztán ki fogja vonalzóval méregetni, hogy mennyivel van a térd alatt az a ruha… De lehet azért is, hogy ne a külsejükkel akarjanak kitűnni, ne azzal akarjanak érvényesülni, hanem az eszükkel és a viselkedésükkel. Mondjuk erről mindig Will Smith jut eszembe a Kaliforniába jöttem sorozatból :) A zakót felvette kifordítva, a nyakkendőt pedig fejpántnak. Végigolvasta a házirendet, és ez nem volt benne pontosan meghatározva. Ilyenek a kreatív egyéniségek. :)
A diszkós / strandos egyetemi megjelenést viszont simán csak proli dolognak tartom.

Angelo01
Újságíró

Egy kicsit más dolog az egyenruha bevezetése egyes intézményekben. Egyrészről tudod, hogy mi a kötelező amikor oda jelentkezel, másrészről pedig egyértelmű a dolog, rögzített a viselet, nem pedig egy pozícióban lévő egyéni megítélése. Főleg nem menet közben változtatják a szabályokat. Mi akadályozná meg mondjuk a rektort, hogy egy általa nem kedvelt lányt/fiút meghurcoljon és kirúgasson, mert nem tetszik az öltözködése. Főleg úgy, hogy esetleg mások sokkal kevésbé felelnek meg az öltözködési elvárásoknak, de mondjuk épp a havernak a kölyke.

Ismét hangsúlyoznám, hogy nem azzal van bajom, hogy szabályozni akarják az öltözködést, viselkedést. A módja a baj! Ha bármilyen szabályt/normát állítunk fel, annak egyértelműnek és követhetőnek kell lennie teljes mértékben. Amennyiben egy egyén szubjektív megítélésén alapszik, onnantól kezdve visszaélésre ad lehetőséget, és a pozícióban lévő emberek általában vissza is élnek vele.

Slasher
Vendég
Slasher

Szerintem egy értelmű, hogy mitől lesz egy ruha kurvás. Ez nem ízlés kérdése.

Sok mindent ráerőltetnek az emberekre amiket nem lenne szabad, akkor ezt miért nem, ami még hasznos is lenne?

Nem kellett volna elviselned őket. Most sem kell.

,,De mi van, ha nekik meg az én visszafogott stílusom nem tetszett??”

Mondjuk szétverhetted volna akkor a fejüket :) Ez pont olyan, mint ha téged büntetne meg a rendőr, amiért nem vagy bűnöző.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

“Ez pont olyan, mint ha téged büntetne meg a rendőr, amiért nem vagy bűnöző.”

Kb pont. Valahogy ezt nem bírják észrevenni manapság. Mindenki olyan kiba egyéniség, meg individuum, meg lázadó, meg minden ilyesmi, hogy lényegében már az a különc, aki normális :/

Slasher
Vendég
Slasher

Ez így van! Így is eléggé tönkre van már vágva a világ, miért kell ezt fokozni? Itt az ideje, hogy ezeknek a lázadó egyéniségeknek végre valaki letörje a szarvát :D

Angelo01
Újságíró

Szerintem meg nem egyértelmű. 100 évvel ezelőtt egy térdig érő szoknya számított kurvásnak, 2000 évvel ezelőtt pedig az átlátszó háló sem. Neked más számít kurvásnak, nekem más számít kurvásnak. Ez mindig a környezetedtől függ. Ha egy nő az öltözködése alapján negatív visszajelzéseket kap, akkor változtat rajta. Ha viszont pozitívat, akkor megtartja. Bírálja itt mindenki a kurvásan öltöző lányokat, de ha meglát egyet akkor hosszan mustrálgatja és szinte nyalogatja a szája szélét (már ha férfi az illető :))). Majd álszemérmesen, erkölcsre hivatkozva elkezdi bírálni.

Az adminisztrációs tiltás nem megoldás. Holnap én nyerem meg a választást, és törvénybe foglalom, hogy a nőknek kötelező a feszülős miniszoknya, mert én azt szeretem. Szerinted helyes dolog lenne? :))

Slasher
Vendég
Slasher

Az nem lenne az. Azt szereted ?

Nem 2000 meg 1000 évvel ezelőtt vagyunk, hanem a jelenben, vedd hát figyelembe, hogy ma mi a kurvás. Ez a szubjektív dolog meg továbbra is baromság, de ettől még el kéne mondani az embereknek, hogy mi számít ilyennek, mielőtt betiltják őket. Ha nagyon nem tudsz dűlőre jutni, akkor ajánlom, hogy figyeld meg a sarkon álló nőket, kattints föl luxusprostik hirdetőoldalaira, néz pornófilmeket illetve partyképeket. Majd akkor talán rájössz, hogy mi a kurvás.

Provokatív és botrányos dolgokat automatikusan megnéz az ember, így egy verekedést, vagy egy autóbalesetet is. És ettől ezek jó dolgok lesznek?Mert sokan megnézik?Ne vicceljünk már. Normális férfiak is megnézik a kurvákat, lehet csak a szexen jár az eszük, de ez nem probléma, mivel a ribanc ezt hozza ki belőle. A probléma akkor van, ha egy valamire való férfiember valóban szépnek titulálja, vagy esetleg szexnél többet szeretne a szexuális provokátortól.

Angelo01
Újságíró

Nem szeretném. Egyébkén sem a tiltás sem a kötelezővé tétel nem elfogadható, mert nem más mint az egyéni értékrend rákényszerítése másokra.

Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy mi a kurvás az én szememben, sőt, az ingerküszöböm még alacsonyabb is mint az átlag. A szubjektivitást pedig Te nem érted, nem tudsz túllépni a saját értékítéleteden. Ma betiltjuk a miniszoknyát, egy év múlva a szűk felsőket, újabb egy év múlva a sminket, és így tovább minden évben mást ítélünk kurvásnak, minden évben mást tiltunk be, míg el nem érünk odáig, hogy a mi lányaink is csadorban nevelkednek fel. Vedd már észre, hogy ami neked és nekem kurvás, az másnak teljesen elfogadható. Ami neked és nekem elfogadható, az egyeseknek már kurvás. Miért pont a Te véleményed lenne a mértékadó? Miért pont az enyém? Miért nem az övé?

Slasher
Vendég
Slasher

Az övéké nem lesz elfogadható. Lehet mindent csak mértékkel, így lehetne hordani miniszoknyát is, d meglenne szabva, hogy az mennyire lehet rövid, vagy hogy mi az amivel lehet kombinálni és még nem kurvás. Ugyan ez a smink, mértékkel, nem kihívóan. Ha az emberek, jelen esetben a nők rendszeresen átesnek a ló túloldalára, akkor valakinek figyelmeztetnie kell őket, vagy nem ? Te is túlzásokba esel. Ki beszélt itt csadorról?

Neked és nekem a gyilkolás bűn, elítélendő, ez másnak természetes. A becsületes életmód neked és nekem természetes, másnak bűn. Most komolyan bele akarsz ebbe menni ?

Angelo01
Újságíró

Csak egy lehetséges folyamatot vázoltam, ami ebben az esetben elindulhat. Lehet így indult el az egész az arab világban, és most a csadornál tartanak. Már többször leírtam, hogy nem azzal van gond, hogy szabályozzák az öltözködést, hanem a hogyan-nal. Mert a probléma, hogy a “normális”, a “mértékkel”, az “elfogadható”, a “kihívó”, mint fogalmak, mást és mást jelentenek egyes egyének számára. Ezt olyan nehéz tudomásul venni? A feltett hülye, értelmetlen kérdések pedig csupán szemléletes példák arra, hogy másképpen is lehet értelmezni a dolgokat. Ebbe belekötnöd is felesleges.

Tudod eléggé sértő dolog, hogy csak azért, mert valamiről más a véleményem mint Neked, rögtön óvodásnak titulálsz. Meg marxizmussal fertőzöttnek, ami nekifutásból baromság.

Slasher
Vendég
Slasher

De szörnyen buta dolgokat írtál, azért hasonlítottalak egy óvodáshoz.

Ez a baj, hogy az sok embernek mást jelent a kihívó. Erről kéne tennie valakinek, hogy megmondja mi kihívó és mi nem, ha már sokan fogalomzavarban szenvednek :D

Deansdale
Admin

“Itt nem történik más, mint a társadalom egyik csoportja, hatalmi eszközökkel akarja a társadalom másik csoportjára ráerőltetni a szubjektív értékítéletét”

Azt a “szubjektív értékítéletet” nevezik társadalmi normának, és nem véletlenül jött létre. És mindenki tudja, hogy mi a normá-lis, szóval kár arról fantáziálgatni, hogy mi van ha a hülyéket sérti a normális öltözködés.

Amúgy meg el is várom az épelméjű emberektől, hogy a normáikat ráerőltessék a hülyékre, különben a hülyék szintjére süllyed minden. Sajnos pont annak vagyunk szemtanúi, ahogy felső utasításra lebontják a normákat, ettől pedig az emberek erkölcsi és szellemi színvonala rohamosan zuhan.

Angelo01
Újságíró

Nos, a társadalmi normák változnak. Nem véletlenül. A társadalom képes a fejlődésre, ha olyan mintákat lát, amelyek alkalmasak társadalmi normává változni, vagy elavult/haszontalan a meglévő minta. Az új minta mindig csak a társadalom szűk csoportjánál jelentkezik, ezért egyértelműen kisebbségben van (nem mellékesen a többség lehülyézi őket) aztán, mivel hasznos a minta, elkezdik többen követni, azonosulni vele, átvenni. Így előbb-utóbb a többségi társadalom ezt hívja már normálisnak. Remélem érted a logikámat. Helyettesítsd be mondjuk a minta helyére a bankkártyahasználatot, vagy napi fürdést :)

Annak idején hogyan bántak egy nadrágot viselő nővel például? Akkoriban az volt a társadalmi norma, hogy a nő márpedig csak szoknyát viselhet. Aki nadrágot visel nő létére az boszorkány, beteg agyú, hülye! Mondd, szerinted hülyék szintjére süllyedtél hozzájuk képest, mert nem ítélsz el egy nadrágot viselő nőt?

 

Slasher
Vendég
Slasher

De a kurvás öltözködés meg véletlenül sem normális, hanem deviáns :)

Deansdale
Admin

“Nos, a társadalmi normák változnak.”

Hát persze, mostanában például a kulturális marxista társadalomrombolásnak köszönhetően. Nem hiszem, hogy ebbe bele kellene törődni, mint valami természetes folyamatba, mert nem az. És még ha az is lenne, az értékekért akkor is küzdeni kell, mert a hiányukban élhetetlen lesz a világ – ami felé őrjítő tempóban rohanunk. Az a “normaváltozás” amiről beszélsz az a bronxi gettó, a francia lázongások, a svéd nemi erőszak probléma, na meg persze Olaszliszka. Ez jön, ha a normákat hagyjuk a béka segge alá süllyedni. Meg kell követelni egy bizonyos erkölcsi szintet a söpredéktől is, mert még ha nem is internalizálják maradéktalanul, mindenképpen csökkenti a belső társadalmi problémákat.

“A társadalom képes a fejlődésre, ha olyan mintákat lát, amelyek alkalmasak társadalmi normává változni, vagy elavult/haszontalan a meglévő minta.”

Ez egy nagyon csodálatos gondolat ami hatalmas naivitásról tesz tanúbizonyságot :) Én örülnék a legjobban ha így lenne, de néha kinézek az ablakon, és sajnos nem ezt látom.

“Így előbb-utóbb a többségi társadalom ezt hívja már normálisnak. Remélem érted a logikámat.”

Jobban mint gondolnád. Csak sajnos azt is látom, hogy ez mostanában nem fölfelé visz, hanem lefelé húz. És szeretném felhívni a figyelmed arra, hogy a napi fürdésről te tudod, hogy érték, függetlenül attól, hogy az mennyire társadalmi norma. A bohóc- és kurvaviseletről pedig tudod, hogy nem érték, függetlenül attól, hogy mennyire társadalmi norma. Az, hogy egy dolog jó-e, nem azon múlik, hogy mennyien teszik magukévá.

“nő márpedig csak szoknyát viselhet”

Azért nem verték agyon a nadrágos nőket sem. Legföljebb ferdén néztek rájuk, ami meg mindenkinek a szíve joga. Egyébként nem tartanám rossz dolognak, ha a nők nők lennének, a férfiak meg férfiak, és nem haladnánk (a jó svéd módi szerint) az uniszex társadalom felé, ahol az utcán nem lehet megállapítani valakiről, hogy nő-e avagy férfi. Igaz náluk lassan már mindegy is – aki csak az egyik nemmel szexel, az úgyis diszkriminatív :)

A lényeg az, hogy oltári baromság a ló egyik oldaláról izomból átugrani a másikra. Régen szigorú normák voltak, amiken egy kicsit lazítva optimalizálhattuk volna a helyzetet. A csador és a nyilvános puncivillantás között azért léteznek még fokozatok… Az meg teljesen egyértelmű, hogy a kulturáltság még mindig megkövetel bizonyos normákat, és egy egyetemen talán nem túl radikális dolog elvárni némi kulturáltságot. A cikk címe tényleg találó: kurvák és bohócok ne járjanak egyetemre. Ennyi.

Angelo01
Újságíró

Az írásaid alapján úgy gondolom, hogy elfogadod az evolúció elméletét. Nem csak biológiai, hanem társadalmi evolúció is van, magyarán az, aki jobban alkalmazkodik a környezetéhez, jobb túlélési esélyekkel rendelkezik. Jelenleg sem te, sem én nem tudjuk megítélni, hogy egyes társadalmi normák változása jó, avagy rossz. Szubjektív véleményünk lehet róla, mert mindkettőnk véleménye szerint rossz a kurvás öltözködés, de az akkor is szubjektív, nem objektív. Példának hozod fel a gettókat, lázadásokat, ezek sajnos szélsőséges kivételek, nem pedig általános trendek. Szóval, ha a kurvás öltözködés társadalmi előnnyel jár, akkor többen fogják követni, ha hátránnyal, akkor pedig kevesebben. Például, ha a munkahelyeden Mucikát fogják előléptetni a dekoltázsa miatt, nem pedig téged a teljesítményed miatt, akkor az azt jelenti, hogy Mucika jobban alkalmazkodott az elvárásokhoz, mint te. Abban a mikroklímában! Te felmondasz és elmész egy olyan céghez, amelyik a teljesítményt díjazza, Mucika pedig csődbe viszi a céget. De lehet, hogy te lecsúszott csóróvá válsz mégis, Mucika pedig elveteti magát egy kőgazdag üzleti partnerrel. Az állatvilágban is többfajta túlélési stratégia van, erő, gyorsaság, méreg, álcázás, stb. mindegyiknek ugyanaz a célja, más megközelítéssel, de valamilyen szinten mindegyik működik. A kurvás öltözködés is egy túlélési stratégia, és úgy tűnik működik.

Nem vagyok naív, látom én is mi folyik a világban, nekem sem tetszik, de nem tudhatom, hogy ezek a folyamatok jók, vagy rosszak hosszú távon. A nagy francia forradalomra is azt mondtad volna, hogy a csőcselék randalírozása, vagy a bosztoni teadélutánra azt, hogy terrorcselekmény? :)))

Én általában az arany középutat szeretem mindenben, értsd: sem csador, sem puncivillantás. De mégis mindkettő megtalálja a maga közönségét, a maga szubkultúráját. A csadoros elítél mindenki mást, és azt mondja milyen erkölcstelen a világ, a puncivillantó mindenki mást bigott, elmaradott hülyének tart, mi pedig középen elítéljük mindkét végletet. Mindenki magából indul ki és bírál másokat a saját értékrendje szerint, közben képtelen elfogadni, hogy másnak eltérő lehet az értékrendje. Ez addig nem baj, amíg nem kezdi a saját értékrendjét ráerőltetni másokra. Itt pedig visszatértünk az öltözködési előírásokhoz, a kör bezárult. Na, ezért ítélem el az előírást.

Nekem nincs jogom megszabni, Te hogyan öltözködjél. Neked nincs jogod megszabni, hogy én hogyan öltözködjek. Főleg nem egy olyan normára hivatkozva ami csak a Te normád, nem pedig közös norma.

edie
Olvasó
edie

Szerintem az azért egy jól elfogadott általános társadalmi norma, hogy bizonyos helyeken, templom, üzleti megbeszélés, meg ilyenek, a ruha takarjon legalább válltól térdig.

Lehet hogy a társadalom változni fog, a társadalmi rend változni fog… de valahogy nem tudom ezen tüntetőket Széchenyi meg Kossuth utódainak tekinteni.

Angelo01
Újságíró

Ezt nem vitatom, így igaz. Kicsiny szülőfalum templomában szokás a vasárnapi misére ünneplő ruhában, öltöny/kosztüm/blúz, és a legjobb cipőben menni. Megszólják azt aki nem így megy A Bp.-i templomokban pedig teljesen normális és elfogadott, ha valaki farmerban megy. Kis falumban kerek szemekkel megbámulják a pösti vendéget, aki farmerban megy a karácsonyi misére, mert milyen már, hogy nem tud rendesen felöltözni.

Nagyon kevés általános társadalmi norma van, ne ölj, ne lopj, stb. De az öltözködés nem ilyen :)

Deansdale
Admin

Amit mondasz, papíron megállja a helyét mint egy elmélet a sok közül. De én nem vagyok híve ennek az erkölcsi relativizmusnak, nihilizmusnak. Szerintem létezik érték, és többnyire tudjuk is róla, hogy az az. Az értékeket pedig támogatni kell, sőt, igenis jó ötlet a csőcselékre ráerőszakolni.

Szerintem egy szartengeren evickélünk egy roskatag tutajon, és simán el fog nyelni minket, ha nem erősítjük meg a tutajt valahogyan. Visszazuhanunk az őskorba, ahol az emberi élet célja és értelme a zabálás és a b*szás volt. Jó volt ebből kiemelkedni – ez volt a társadalmi evolúció amiről beszélsz. Ami most zajlik, az a nyugati kultúra de-evolúciója, vagyis a társadalmi szerkezet lebontása, a visszatérés a gyökerekhez. Ennek a módszere pedig a normák, az erkölcs lerombolása.

Régen a felsőbb réteg ráerőltette a kultúráját az alsóbbakra, legalább részben. Kötelező templomba járás, meg ilyesmi. Lehet, hogy sokan utálták, de volt egy civilizáló hatása. Marx fel akarta borítani ezt a rendszert, de tévedett, mikor azt hitte, hogy elég lesz a felső rétegtől elvenni a pénzt, és a tömeg majd visszahullik az orángutánok szintjére. Lenin és Sztálin elértek részsikereket, de a “nagy áttörés” elmaradt. Gramsci és társai találták ki a jó megoldást, mégpedig hogy meg kell fordítani a kultúraáramlás irányát: ne a felső réteg nyomja rá a sajátját az alsóra, hanem fordítva. Jelenleg pontosan ez zajlik, illetve már jópár évtizede. Van Gogh helyett Győzike van, Shakespeare helyett bigbráner, szentmise helyett iszunk-hányunk-belefekszünk, és még estig sorolhatnám. És mindezt pontosan azzal a módszerrel érték el, amiről beszélsz: annak az ismételgetésével, hogy az egyik kultúra nem jobb a másiknál (dehogynem), hogy az erkölcs relatív (lófaszt), a tabuk és korlátok szubjektívek, a jó ízlés sznobság, a normák elitisták és elnyomóak, ésatöbbi. Így hát leromboltunk mindent ami értékes volt, mert elhitettük magunkkal, hogy az orosz krémtorta nem alapvetően finomabb mint a tehénszar, hanem ez “egyéni ízlés kérdése”. Most meg panaszkodunk, hogy bohócok és kurvák vesznek körül minket. És az még a jobbik eset, ugyanis az agresszív bűnöző rétegnek is ez a mentalitás a legfőbb táptalaja, vagyis amiről beszélsz, az ugyanaz, mint amikor a szingli anyuci panaszkodik, hogy egy sihederbanda az utcán leköpte és ellopta a mobilját, de ugyanakkor felháborodik ha valaki azt mondja, hogy talán nem kellene apátlan sihederek hordáit gyártania. Azt kéne belátni, hogy bizonyos korlátok önkéntes vállalása, illetve a hülyékre erőltetése élhetőbb társadalmat eredményez, vagyis megtérülő befektetés. Van úgy, hogy a korlátozás kisebb egyéni kellemetlenség, mint amit a korlát hiánya jelenteni fog 10-20 év múlva. Csakhát manapság az emberek többsége olyan szellemi véglény, aki képtelen felismerni az összefüggést a cselekedetei és azok következményei között. Ő meg a barátnői hadd szüljenek apátlan gyerekeket, a kóbor bandáktól viszont védje meg őket a deus ex machina. Ez a felelőtlenség uralma a józan ész fölött, és ugye nem kell ecsetelnem, hogy a feministák talán a legjelesebb képviselői a slutwalk baromságaikkal.

Egyébként, hogy a tárgyról is essen szó, perszehogy nem szólhatok bele más öltözködésébe. De egy egyetem igen. Oda járni nem kötelező, aki meg szeretne, az alkalmazkodjon a szabályokhoz. A kultúrrombolás egyik legtrógerabb módszere, amit az utóbbi időben előszeretettel alkalmaztak minden ellen, az a beférkőzni és belülről szétrohasztani. Ezt csinálják most az egyetemisták a meztelenkedésükkel; odakerültek, aztán – mivel ők a világegyetem középpontjai, ugye – a saját trógerságuk szintjére akarják lerontani az egyetem normáit. Ki kellene rúgni mindegyiket a jó büdös picsába, a színésznővel együtt. Aki nem képes a normák szerint játszani annak ott nincs helye.

Angelo01
Újságíró

Csak hogy újra tisztázzam, én is egyetértek azzal, hogy követhető normákra, betartható szabályozásra szükség van egy társadalomban. Én nem ennek szükségességét vitatom, hanem a módját,  némileg az indoklását, és maximálisan a felállított követelményt. Ha például egy egyetem azt mondja, hogy 2017 szeptemberétől ilyen, és ilyen egyenruha lesz kötelező az egyetem falai között, akkor azt teljesen elfogadhatónak tartom. A meglévők már végeznek, az új felvételizők pedig figyelembe tudják venni a döntésüknél. De egyik napról a másikra bevezetni, értelmezhetetlen követelményt felállítani, az nem jó.

Szerintem ott követsz el egy nagy hibát, hogy a társadalmat egységes egészként kezeled, nem pedig kisebb csoportok összességének. Egy kultúra csupán a benne lévő szubkultúrák összessége. Vannak főbb irányvonalak, közös jellemzők, de még több az eltérés. Van Gogh és Shakespeare sem az akkori általános kultúra terméke, hanem a csúcskultúráé, a felsőbb rétegéé. Mellette bőven megéltek az utcai zenészek, kóklerek, fogatlan trubadúrok és középszerű művészek is. Mást szeretett a pórnép, és mást a nemesség. Egy korszakot legfeljebb az akkori legerősebb szubkultúra jellemez, de például a hippikorszak közepén is voltak komolyzenei koncertek, középkori kiállítások, stb. De senki nem vitathatja a Hair, a Macskák, a Beatles, vagy egyéb kultúrális dolgok jogosságát. A jelenlegi uralkodó szubkultúra a populista giccs, mint Győzike, meg muzsika TV, meg Forma 1,  meg az Ikea termékek, stb. amiktől gyakorlatilag a hányinger kerülget, de mégsem kérdőjelezem meg a létjogosultságukat. Csak azért, mert nekem nem tetszenek Picasso képei, még nem mondom azt, hogy ez nem művészet. De ahogyan egy középkori nemes sem ment be a csőcselék kocsmájába, sem a csőcselék Beethoven zongoraversenyére, úgy én sem kapcsolom be a tévémet ezek miatt, nem hallgatok olyan zenét, és nem veszek olyan dolgokat, és nem lóg Picasso kép a falamon (ezért sem). De ezért még nem akarom betiltani, hivatkozva a kultúra rombolására, vagy az ízléstelenségre, igénytelenségre. Én attól nem leszek boldogabb, ha betiltatom a Mulatós Józsit és kötelezem az embereket Vangelis hallgatására. Azt betiltathatom, hogy a szomszéd ne bömböltesse úgy, hogy én is halljam, és nem formálok jogot arra, hogy a szomszédaimmal Vangelis-t halgattassak.

“hogy az egyik kultúra nem jobb a másiknál (dehogynem), hogy az erkölcs relatív (lófaszt), a tabuk és korlátok szubjektívek, a jó ízlés sznobság, a normák elitisták és elnyomóak, ésatöbbi”

Nincs olyan hogy jó kultúra, vagy rossz kultúra szerintem. Csupán egyszer az egyik népszerűbb, aztán meg a másik, ráadásul, mivel a kultúra a szubkultúrák összessége, a szubkultúrák pedig egyének összessége, akik különböznek egymástól, sőt, folyamatosan változnak. Így a kultúra is változik. Tehát a kultúra azért változik, mert az egyének változnak. Ha a kultúrát akarod megváltoztatni, az egyéneket kell megváltoztatnod. Márpedig egyének csak önként változhatnak meg, mert a kényszer automatikus ellenállást szül.

Deansdale
Admin

A dresszkód nem tartalmazott semmi radikálisat vagy irreálisat, hogy 4 évre előre kelljen bejelenteni. Arról szól, hogy férfi ne öltözzön hajléktalannak, nőknél a szoknya érjen térd alá. Ez nudli.

A társadalomban van egy “fő” csoport, meg sok kisebb, amik többségükben bevándorlók vagy szubkultúrák. Szerintem evidens, hogy lényegi dolgokban a kisebbeknek alkalmazkodni (asszimilálódni) kell a központi csoporthoz, mert az adja meg a társadalom identitását. (Csip-csup dolgokban nem kell ilyen szigor, virágozzék száz virág, vagy mi.) Jelen helyzetünkben a magyarság, mint olyan, a központi csoport, aminek van egy (még nem teljesen tönkretett) értékrendje, és mindenkit rá kellene szorítani arra, hogy ezeket az értékeket tiszteletben tartsa. És ahol a magyarság, mint olyan, egyértelműen érdekelt – lásd egyetemek -, ott igenis megkövetelheti a saját normáit mindenkitől. A bohóc és kurva szubkultúráknak tudomásul kell venni, hogy a közös szabályok alól az egoizmus nem jelent felmentést. Lázadni tinikorban egy kicsit szabad, de annak is megvan a maga helye és betyárbecsülete. Egy egyetemen egy tökátlagos dresszkód ellen lázadni nem trendi vagy liberális, hanem idiótaság.

Beszédes, hogy a felső kultúrát csúcsnak hívod, így a saját szavaiddal támasztod alá, hogy az tulajdonképpen felsőbbrendű a – megintcsak beszédes jelzőiddel: – kóklerekéhez képest. Ezek szerint az értékeknek mégiscsak megvan a maguk ranglétrája, ahol Radnóti Fourjack fölött áll, Pavarotti Fekete Pákó fölött, ésatöbbi. Lásd már meg, hogy ez az a társadalmi evolúció amiről beszélsz; amikor a középszer tengeréből kiemelkednek egyesek, és a többség úgy araszol utánuk, hogy ezek felé a kiemelkedő egyéniségek és teljesítmények felé törekszik. És aki nem törekszik magától, azt rugdossák.

Nem lehet egyenlőségjelet tenni jó és rossz közé, mert a dolgok természetéből fakadóan ez automatikusan a rossz győzelmével és a jó eltűnésével jár. Amiért egyszer megküzdöttünk, azt most veszni hagyjuk, és ez hatalmas baklövés.

Na mindegy, alapvető elvi ellentéteket nem lehet két komment között kibeszélni. A te álláspontod magja az, hogy érték nem létezik, hogy a dolgok összehasonlíthatatlanok, értéksemlegesek. Szerintem már az alapállás teljesen ellentétes azzal, ami valóban van, szóval csépelhetjük a szavakat napestig, nem fogunk tudni közös nevezőre jutni. Meggyőződésem, hogy a jó és rossz összemosása marxista találmány, amivel sajnos sokakat megfertőztek, többek közt téged is. A félreértett egyenlőségesdi nem vezet sehová, legföljebb a süllyesztőbe.

Angelo01
Újságíró

Na, akkor ezt most ki is kérem magamnak :) Egy szóval sem mondtam, hogy érték nem létezik. Létezik. Nem állítottam, hogy a dolgok összehasonlíthatatlanok és értéksemlegesek. A marxizmushoz pedig semmi közöm, nem kellene olyasmit belelátni, ami nincs ott. Nem teszek egyenlőségjelet semmi közé, csupán az az alapelvem, hogy létezik más nézőpont, létezik mások véleménye is nem csak az enyém. Élni és élni hagyni.

Igen csúcsnak hívom, mert az én ízlésrendszerem szerint csúcskultúra. A szabolcsi kis falu putrijának királya szerint pedig Bódiguszti a csúcskultúra. Ezen elmosolyodok, de nem állok le vele vitatkozni. Ha 100 év múlva mindenki Bódigusztit fog hallgatni, akkor neki lesz igaza, ha pedig Vangelis-t akkor nekem. Én mondjuk Vangelis-re fogadok, de ki tudja :))) lehet, egyiket sem fogja hallgatni senki.

Akkor megismétlem. Nem azzal van bajom, hogy szabályozni akarják, hanem a hogyannal és azzal, hogy nem egyértelmű. Mi az ápot köröm? Tövig vágva, francia manikűr, vagy porcelán karmok cicomázva? Ha szabad a festett köröm, akkor férfiaknak is? Lehet férfiként festett hajam befonva? Erre persze Te azt mondod, hogy egyértelmű. Nem, nem az! Ha nem tetszek a rektornak, odajön, hogy mutassam a körmömet. Bármekkora, azt mondja rá, hogy túl nagy, ápolatlan, ezért eljárást indít és kirúgat az iskolából. Mert ezt a jelenlegi szabályozás ezt lehetővé teszi. Úgy fenyeget szankciókkal, hogy nem egyértelmű, hogyan kerülhetem el a szankciót. Önkényesen dönthet arról, hogy betartottam-e az előírást vagy nem, ez pedig hatalommal való visszaélésre ad lehetőséget.

Te magadénak érzed, vagy követendőnek tartod a kínai kultúrát? Vagy az indiait? Esetleg az amerikait? A föld nevű bolygó társadalmában most az amerikai (anglo-szász) az uralkodó, a magyar pedig csak egy érdekes szubkultúra, elhanyagolható kisebbség. Alkalmazható a Te társadalomfelfogásod erre a helyzetre is, miszerint a kisebbségnek a lényegi dolgokban asszimilálódni kellene a központi csoporthoz? Vagy ebben az esetben már inkább azt mondod, hogy tartsa meg a magyarság az identitását? Mert így önmagadnak mondanál ellent.

Nálunk nem elvi ellentétek vannak, azokkal még meg is lehetne birkózni. Inkább az a probléma, hogy véleményem szerint nem vagy következetes. Amit neked lehet, azt másnak nem, amit Te megtehetsz, azt más nem, amit mástól elvársz, azt Neked nem kell teljesítened. Mindezt azért mert a saját, teljesen szubjektív értékrendedre hivatkozol. Mások viszont a saját szubjektív értékrendjük alapján nem írhatnak neked elő semmit, nem tehetnek meg dolgokat, nem várhatnak el dolgokat, csupán csak azon okból kifolyólag, mert Neked nem tetszik.

Slasher
Vendég
Slasher

Ugyanezt a hülyeséget írtad Nekem is :)

Deansdalel egyetértek, én is szinte ugyanígy gondolkodok. Téged meg tényleg jól megfertőzött a marxizmus :D

Sok nőhöz hasonlóan szellemileg egy kiscsoportos óvodás szintjén állsz, vagy csak szándékosan, nevetséges módon félreértesz egyértelmű dolgokat. Ha valami nem e egyértelmű (pl:körmök), az el lesz ugatva, ne aggódj!

,,Ha szabad a festett köröm, akkor férfiaknak is?” Erről beszéltem. Milyen szánalmas kérdések ezek ?

Slasher
Vendég
Slasher

,,Például, ha a munkahelyeden Mucikát fogják előléptetni a dekoltázsa miatt, nem pedig téged a teljesítményed miatt, akkor az azt jelenti, hogy Mucika jobban alkalmazkodott az elvárásokhoz, mint te.”

Na igen, ezt kéne megbuktatni, eltörölni, nem beletörődni, meg természetesnek tartani. Értem amit írsz, de elég nagy hülyeség a kurvás öltözködést túlélésként emlegetni, amikor a kurvaként öltözködő-viselkedő nő a legnagyobb áldozatjelölt.

,,Nekem nincs jogom megszabni, Te hogyan öltözködjél” Nem hát, mivel nincs semmilyen hatalom a kezedben :D

Azt hiszem Te írtad, hogy az a nő aki kurvának öltözik és ha megszólják érte, akkor hanyagolja ezt a rossz szokását. Nehogy azt hidd! Ezeknek a nőknek érthetetlenül nagy az egója. Kérdés, hogy mire.

Angelo01
Újságíró

Igazad van, itt meg is cáfolom magamat. A kurvás öltözködés úgy tűnik több ezer éve működő stratégia. Soha nem fog kihalni. Viszont így kár próbálkozni a szabályozásával, vagy tiltásával, vagy megszólásával :)) De ehhez is két ember kell, aki fogadja, és aki adja. Azt is tiltani kellene, hogy valaki értékelje a kurvás öltözködést.

Slasher
Vendég
Slasher

Épp azért nem halt ki, mert nem tiltották. Vagyis volt amikor tiltották, és akkor rendben is volt minden. Itt az ideje újra. Ha nem létezne, akkor nem lenne kinek fogadnia :)

Slasher
Vendég
Slasher

Ezeket a sorokat kéne már minden embernek a fejébe vésnie.

aldum
Olvasó
aldum

A kommentek kozt gorgetve nagyon vartam a hozzaszolasodat, kivancsi leven, mert tegnap ezt neztem: http://www.ferfihang.hu/2011/11/07/abortusz-vita-patent-kontra-kormany/

Itt azt mondtad el tobbszor, hogy egy dolog gondolni valamit az abortuszrol, mas dolog beleszolni masok eletebe, hogy ok vegezhessenek-e. Nem erzel ellentmondast a ket allaspontod kozott? Egyik esetben azt mondod, hogy mindenkinek egyeni joga eldonteni, hogy akar-e kapartatni, masik esetben egy sokkal kevesbe fajsulyos kerdesben, mint az oltozkodes, jonak tartod, hogy szabalyozasokkal szoritsuk meg.

Azt a “szubjektív értékítéletet” nevezik társadalmi normának, és nem véletlenül jött létre. És mindenki tudja, hogy mi a normális, szóval kár arról fantáziálgatni, hogy mi van ha a hülyéket sérti a normális öltözködés.

Nem hiszem, hogy lehetne a “normalitas”-t precizen definialni, akar egyenileg, akar tarsadalmi szinten. Az oltozkodes szerintem pont olyan kerdes, hogy _kozvetlenul_ nem artalmas, ezert nem kene torvenyileg szabalyozni. Persze jo lenne, ha a korszellem nem ilyen iranyba mutatna, de ezt jogi szabalyozassal nem lehet elerni.

Kicsit off: Ezzel szemben az abortusz eletellenes, ott talan indokoltabb beleszolni.

Deansdale
Admin

Ez a komment annakidején elkerülte a figyelmemet…

Ha diákként vagy oktatóként bemegyek egy egyetemre, elvárhatom, hogy ne gyere velem szembe kilógó f*sszal vagy p*ncival. Ahhoz viszont semmi közöm, hogy vállalsz-e gyereket, mennyit és mikor. Egy dresszkód nem a személyi sorsodba történő beleavatkozás, mint ami az abortusz tiltása vagy kényszere lenne (mint Kínában). Az egyik fontos különbség a két dolog között éppen a horderejük különbözősége. Ha egy punknak vagy egy idiótának emberi ruházatot kell öltenie, ha közösségbe akar menni, az maximum apró kellemetlenség – amit a gyermekvállalásról marhára nem lehet elmondani.

Egyébként ha a dresszkód általános érvényű lenne, akkor én is egyetértenék veled. De azt senki nem tiltja, hogy otthon, a baráti körödben, vagy akár az utcán strandpapucsban jelenj meg. Itt viszont egy egyetemről beszélünk, ahová bekerülni nem alapvető emberi jog, hanem privilégium. Egy ilyen intézménynek igenis joga van bizonyos elvárásokat támasztani azokkal szemben, akik látogatják. Akinek ez nem tetszik, annak nem kötelező továbbra is oda járni… Mivel szolgáltatást nyújt neked, joga van feltételekhez kötni. Ez van.

Vasgerinc
Újságíró

Véleményem szerint van erre jogalapja az egyetemeknek. Egy intézmény igenis megszabhatja az ilyen jellegű feltételeket.

Angelo01
Újságíró

Igen, szerintem is van jogalapja, sőt szerintem is kívánatos lenne. (csak zárójelben, minden iskolában bevezetném az egyenruhát).

A lényeg az, hogy egyértelmű, követhető, egzakt legyen. Az olyan meghatározás mint, “az iskola szellemének megfelelő”, vagy “kultúrált”, “nem kurvás”, egyáltalán nem megfelelő.

 

Vasgerinc
Újságíró

Jogos lehet az elvárás, miszerint pontosítsák az elvártakat, de igazából a mostani leírást is csak az nem érti, aki nem akarja érteni. Ráadásul az illetékeseknek nem is ennyi mindössze a problémájuk ezzel.

Szerintem ha nem lenne az emberekben önzőség, feltűnési viszketegség, meg megrögzött politikai identitás (ezek mind elkerülhető tulajdonságok), akkor az említett követelményt simán be tudná tartani bárki. Itt nem erről van szó, itt szándékosan támadnak, mert egyáltalán bármiféle megkötés ellen vannak.

Angelo01
Újságíró

“igazából a mostani leírást is csak az nem érti, aki nem akarja érteni”

Pont ez a lényeg, nem azért nem érti, mert nem akarja, hanem azért mert teljesen mást ért alatta mint te. Ez a szubjektivitás. Ha egy olyan szabályozást hozok, hogy nem lehet a szoknya túl rövid, az alatt én is és te is mást értünk. Ha pedig olyat hozok, hogy az elfogadott legrövidebb szoknya a a térd magasságától maximum 5 cm-re lehet, akkor azon mindenki ugyanazt fogja érteni. Attól függetlenül, hogy a szabályozás jogosságáról mi a véleménye.

A szabályozók oldalán pedig önteltség, önhittség, bosszúvágy, irigység, istenkomplexus és szintén megrögzött politikai identitás (szintén elkerülhető tulajdonságok) vannak, mivel kényszeresen szabályokat akarnak alkotni mindenre (és mindenkire), hogy a világot a saját képükre formálják (ahelyett, hogy elfogadnák), teljesen figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy ezt mások ellenére, mások kárára teszik.

Slasher
Vendég
Slasher

Ezt a törvényt mások és a világ javítása érdekében tennék. Itt nincs istenkomplexus, itt egy jobb világ létrehozását szeretnék kezdeményezni. Liberális politikusok akarják a saját képükre formálni a világot.

A lázadók oldalán kulturálatlanság, műveletlenség,túlzott  szabad szelleműség, ostobaság, önteltség.

A törvény csak egy ötlet volt, nem lett bevezetve. Nyilván később konkrétumokat is közöltek volna. Amit te írtál a szoknyával kapcsolatban, az elfogadható.

Angelo01
Újságíró

@Slasher Mondod Te! Én pedig mondhatnám azt, hogy ez a törvény az egyének elnyomására született, mások korlátozására, amitől  a világ nem jobb, hanem rosszabb lesz. Melyikünk véleménye az erősebb? Melyiknek kellene érvényesülni? Akinek nagyobb bunkója van?

Én csak azt mondom, hogy nincs jogod másokat korlátozni, az akaratuk ellenére, még akkor sem, ha azt hiszed, hogy így jobb lesz nekik is, meg a világnak is. Vagy úgy gondolod, hogy jogod van hozzá?

Slasher
Vendég
Slasher

Persze, hogy van. Liberálfetisiszta szövegeddel meg nem tudsz megingatni. Ennyi erővel adót se fizess, mert mi az, hogy ezt követelik tőled. Szidhatnád a kormányt, hogy ők nem egy párt, hanem egy bűnszervezet, akik védelmi pénzt szednek.

Igen, van hozzá joga egy vezetőnek. A jó ügy érdekében mindent.

Angelo01
Újságíró

Szerintem meg nincs :) Attól nem vagyok liberálfetisiszta, hogy nem tűröm, hogy Te megszabd mondjuk  nekem, hogy hogyan öltözködjek :) A saját boldogságom érdekében mindent :))))

Slasher
Vendég
Slasher

Jó akkor majd a csekkeket is tépd össze, ha kiküldik :D

Vasgerinc
Újságíró

Ha olyan szabályozást hoznak, hogy a szoknya nem lehet túl rövid, akkor minden nem szándékosan kötekedő diák tudni fogja, hogy mit vegyen fel a pontos meghatározás hiányának ellenére. De itt még mindig nem erről van szó, hanem arról, hogy bármiféle szabályozás ellen vannak.
Egyébként meg ezzel a meghatározással éppen azt akarják elkerülni, hogy túl szigorúan megszabják az előírásokat, de láthatóan nem működik néhány lázadó kedvű hülye miatt.

A szabályozók szabályozhatnak a saját intézményükben. Még én is megmondhatom, hogy bejöhetsz-e a házamba vagy sem, bármiféle indoklás nélkül. Például, ha szegeccsel kviert fekete bőrmellényben és karkötőben érkezel ápolatlanul, biztosan nem foglak beengedni.

Angelo01
Újságíró

@Vasgerinc Látod, itt van a kutya elásva. A saját házadban, a saját tulajdonodban olyan szabályokat hozol, amilyet akarsz, mert ott te határozod meg a normákat, jogod van hozzá. Míg a közösségi tereken már NEM (nem csak) a Te normád érvényesül, hanem egyének csoportjának a közös (NEM többségi) normája. A legnagyobb közös osztó!

Ezt a különbséget kellene látnod.

Slasher
Vendég
Slasher

Egyetem meg a vezetőségé! Örüljenek a trógerek meg a kurvák, hogy ott tanulhatnak.

Alkibiadesz
Olvasó
Alkibiadesz

Ebben a kérdésben neked adok igazat. Azon a véleményen vagyok, hogy mindenki úgy öltözködik, ahogy akar.
Egy nő igenis legyen szexi.
Viszont. Aki szexin öltözik, az vegye tudomásul, hogy a férfiak észre fogják venni, meg fogják bámulni. Olyanok is, akik neki nem tetszenek. Ezt viselje el, és ne rohangáljon a törvényhozókhoz, vagy Brüsszelbe feminista módon, hogy ez zaklatás és hozzanak már ellene valami törvényt. Ha nem akar feltűnő lenni, akkor öltözzön konzervatívan.

Slasher
Vendég
Slasher

Legyen szexi, de normális keretek között. Vagyis inkább vagány, de ne kurvás. És igen, ha kurvának öltözik akkor vállalja a következményeket, de inkább ne öltözzön annak!

Pash Cutter
Újságíró

Kedves Angelo!

“A szabályozók oldalán pedig önteltség, önhittség, bosszúvágy, irigység, istenkomplexus és szintén megrögzött politikai identitás (szintén elkerülhető tulajdonságok) vannak, mivel kényszeresen szabályokat akarnak alkotni mindenre (és mindenkire), hogy a világot a saját képükre formálják (ahelyett, hogy elfogadnák), teljesen figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy ezt mások ellenére, mások kárára teszik.”

Dr. Szávai Ferenc nem öntelt, nem bosszúvágyó, nem irigy, nem istenkomplexusos. Politikát nem visz bele az egyetem belügyébe – azt mások vitték bele. Számomra szomorú, hogy úgy alkotsz (burkoltan) véleményt egy emberről és egy egyetemről, hogy nem is ismered. Én ismerem Szávait (tudom, milyen ember) és az egyetemi légkört (tudom, mi megy ott). Semmi olyasmi nem történik ott, amit lefestesz a kommentjeidben.

Ja, és még valami. Szávai arra is hajlandó (erre az interjúban is utalt), hogy leüljenek a rektori rendelet ellen fellépőkkel, és tárgyaljanak. Vagyis meghallgatják a másik felet, és annak alapján alakítják a rektori rendeletet. Maga a rektori rendelet is nyers szöveg, nem ez a végleges formája. Vagyis a demokrácia működik az egyetemen, nincs szó semmiféle önkényről, zsarnokságról, diktatúráról.

Inaara
Olvasó
Inaara

Angelo, gondolom, lesz még további pontosítás, konkretizálják mit értenek a dresszkód egyes előírásai alatt – különösen a nemzetközi médiavisszhang után -, bár szerintem is egyértelmű, hogy mi az egyetem kifogása, amit csak az nem ért, aki nem akar.

Valahol meg kell húzni a határt: Ha pl. egy nőnek formás, telt mellei vannak, az zárt blúzban és pulóverben is feltűnő lesz, látszani és tetszeni fog (“Mi az, hogy! Nagyon is!” – hogy egy “klasszikust” idézzek:)), sokszor még jobban, mintha közszemlére tenné egy mély dekoltázzsal. Egy jó szabású, az alakot finoman hangsúlyozó  térdig érő szoknya mindenkinek jól áll; még csinosabbak is lesznek benne, mint egy miniben – elegánsabbak és finomabbak mindenképpen. Mégsem lehet belekötni, pedig lehet, hogy ezzel is próbálkoznak majd a meztelenkedők, mondván, akkor ez is ribis. Senkinek nem kéne félni a szigorítástól: Aki jól néz ki, az ezután is vonzó marad, nem akarja őket “elcsúfítani” az egyetem, aki pedig kevésbé, azt megkímélik a nevetségessé válástól.  ;)

Egyébként le a kalappal, igazán nagyon kulturáltan vitatkoztok. Mindig próbálok harmonizálni, de most nem teszem; elintézitek magatok között férfiasan.  :)

Slasher
Vendég
Slasher

,,Angelo, gondolom, lesz még további pontosítás, konkretizálják mit értenek a dresszkód egyes előírásai alatt – különösen a nemzetközi médiavisszhang után -, bár szerintem is egyértelmű, hogy mi az egyetem kifogása, amit csak az nem ért, aki nem akar.”

Ugyanezt írjuk neki mi is már egy ideje, de ha a fejünkön pörgünk akkor sem érti meg.

Slasher
Vendég
Slasher

,, Egy jó szabású, az alakot finoman hangsúlyozó  térdig érő szoknya mindenkinek jól áll; még csinosabbak is lesznek benne, mint egy miniben – elegánsabbak és finomabbak mindenképpen. Mégsem lehet belekötni”

Ez az igazi nőies öltözködés. Ezt kéne bevezetni állami szinten. De persze ahogy írtad, a kurvák ezért is lázonganának :D

.
Olvasó

Öröm az ürömben: annyi előnye van annak, hogy nincs ez államilag bevezetve, hogy ki tudod szűrni nagyjából öltözködés alapján is, hogy ki milyen értékrendű. Mivel ma a ruhával szabadon lehet “önkifejezni”, ezért nagyon sok mindent elárul a viselője világnézetéről. Ha akar, kinézhet fiúként vagy kurvaként – ha meg akar, akkor szolid és elegáns nőként. Így tükrözi a belsőt.

Slasher
Vendég
Slasher

Ez így igaz. De attól még kell velük kezdeni valamit.

.
Olvasó

Persze, hogy kell. Bizonyos – nem túl szűk, de egészséges – keretek szerintem is szükségesek.

Inaara
Olvasó
Inaara

1881-ben az amerikai Chic magazin így riadóztatta az ország népét az egyre divatosabbá váló fedetlen női karok látványa miatt. “In the name of all that men have hitherto held sacred in clothing, let us ask where this thing is to end.”…

Ha tudták volna… :)

Angelo01
Újságíró

Nekem eléggé véglegesnek tűnt a rektori utasítás a cikkben lévő linkre kattintva. Eredetileg nem hiszem, hogy készítettek volna pontosítást, de talán a visszhang miatt kénytelenek lesznek.

Feltételezem, hogy a kaposvári egyetemen azért terjed el ez a “nem elfogadott” öltözködés, mert van művészeti szak, ahol a megjelenés, figyelemfelkeltés majdhogynem tananyag. Csak elmentek egy szélsőséges irányba. Érdekes, a pénzügyi főiskolán ahova jártam, nem voltak ilyen problémák :)))

Már nem is tudom hányadjára írom le :) Értem a szándékot, támogatom a szándékot, elismerem a szándék jogosságát. A módját nem! Objektív szabályokat kell alkotni, nem szubjektíveket. Mert ami Neked, Deansdale-nek, Slasher-nek és nekem is egyértelmű, az nem biztos, hogy a kurvásan öltözködőnek, vagy a papucs-állatnak is egyértelmű.

Slasher
Vendég
Slasher

Akkor majd egyértelmű lesz nekik is :):):):)

Animebj
Olvasó
Animebj

Lerí az egész cikkről, hogy írója nem fogja fel a mögöttes tartalmat; akár tetszik-akár nem, a Fidesz oktatáspolitikája hiába akart komolyan változtatni, csak a káosz, az igazságtalanság és a média elhallgattatása lett belőle. Szánalmas, szakmaiságot hírből se ismerő, a valóságot egyre messzebb elkerülő kormányunk hiába is akarta az öltözködéssel felhívni a figyelmet a normális megjelenésre, ha előtte szerte-szét barmolta az egész oktatási rendszert, a bölcsődéktől eltekintve mindenhol s mindenkinek csak a bajt hozta. Persze a Rezsi Népét ez nem érdekli, olyan vadbaromállat, hogy képes 500+ forintért tönkreverni saját gyermekei, unokái jövőjét.

edie
Olvasó
edie

Nem te fogsz meggyőzni ám hogy balra szavazzak…

Hogy jön ide a fidesz azon kívül hogy tompika meg fidelitas is elítélte ezeket az öltözködési előírásokat?

(És szerintem is túlmennek azon, hogy ne lógassuk ki a csöcsünket egy egyetemen…)

Azzal egyetértünk rózsika egy hüpp (jó példa arra, hogy mennyire fontos lenne több nő a politikába…), a felsőoktatási reformot viszont kivételesen jól csinálták…

Média elhallgattatása LOLOL

Angelo01
Újságíró

@edie

Kíváncsivá tettél! Légy szíves írd le pontosan, hogy a felsőoktatási reformban mit is csináltak pontosan jól. Lehet valami elkerülte a figyelmemet.

edie
Olvasó
edie

Hallgatói szerződések, alacsony kamatozású diákhitel, alibi szakok támogatásának csökkentése, azt meg még népszabi is kénytelen volt elismerni, hogy a hüpp után Klinghammer István vmit a változatosság kedvéért jól csinál.

Angelo01
Újságíró

A hallgatói szerződések betarthatatlanok és többnyire ellenőrizhetetlenek. Ki fogja 40 év után leellenőrizni, hogy ledolgoztad-e a képzési idődet? Ha idegen országba költöztél és dolgoztál, hogyan és ki hajtja be majd rajtad a képzés árát? Jelenértéken, vagy kamatosan, hol az infláció, milyen vásárlóértéken? Ez ugyebár nincs szabályozva. Például 40 év múlva kell majd kifizetnem a mai képzésem árát, mondjuk 1millió forintot az akkori 10 milliós fizetésemből. Szóval borzalmas a szabályozás, és nem éri el azt a célt, amiért erőltették, hogy itthonmaradásra bírja a fiatalokat. 2-3 évi külföldi munkával röhögve vissza lehet fizetni.

Alacsony kamatozású diákhitel eddig is volt. Engem speciel annak idején megszivatott a fidesz, mert elvette az állami kamattámogatást a diákhitelektől és átalakította piaci kamatozásúvá. Most is piaci kamatozású a diákhitel, csak a kiinduló MNB alapkamat alacsony.

Az alibi szakok megszüntetésével tökéletesen egyetértek (talán ez az egyetlen egy dolog amivel igen) viszont népszerű és szükséges szakoktól is sok támogatást vettek el, Megszüntették a közgazdasági szakirányok keretszámait, holott csak kevesen mentek külföldre. Viszont emelte a természettudományi szakok keretszámait, pont annak a szakmának amelyből a legtöbben mennek külföldre. Ha az a cél, hogy a diplomások ne menjenek külföldre, akkor biztosan csak én vagyok hülye, ha nem értem.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

A színészek mindig elég laza erkölcsökkel rendelkeztek. A 19.században a színésznők egy szinten voltak a társadalom szemében a kurvákkal.

Slasher
Vendég
Slasher

Nem pont hogy ez a két alternatíva volt? Hogy egy szép nő csak színésznő vagy kurva lehetett.? A társadalom szemében persze.

Pash Cutter
Újságíró
Ukrin
Olvasó
Ukrin

Ne legyetek már ennyire bigottak. Viszont aki “nőiesen” öltözködik, viselje annak következményeit.

Slasher
Vendég
Slasher

Pont!

Veronique
Olvasó
Veronique

Mindamellett a nőies öltözködés messziről sem egyenlő a qurvás viselettel. Nem kéne egy kalap alá venni.  Ennek ellenére, ha csinos vagy, akkor megnéznek ígyis-úgyis, de ha meg nem tetszik, akkor nem ér sápítozni…

hgyi
Szerkesztő

:o)
Ezért van idézőjelben a nőies.
De teljesen igazad van. A nőies nem egyenlő a kurvással. Nem is mi mossuk össze, hanem inkább mintha a feministák akarnák ezt összemosva látni.
Ha olyan csinos vagy, akkor zsákot is viselhetsz, akkor is megnéznek. De ha – akár csinos vagy, akár nem – kurvásan öltözöl, viseld – ne csak a ruhát, hanem a következményeit is (mármint azt, hogy kurvának néznek).

Bár itt az egyetemen azt hiszem, nem is ez volt a lényeg.
Valahol hallottam, hogy egy diák gúnyosan közölte, hogy a valamilyen mozgás tanár furcsa lenne, ha öltönyben jelenne meg az órán. Nem igazán értettem, hiszen nem is arról volt szó, hogy pl. tesi órán kosztümben/öltönyben kell részt venni.

Veronique
Olvasó
Veronique

A dolgok feminista megközelítése bizony sokszor sántít, tudatosan sarkít és torzít.  Ha egy nő tudatosan öltözik kihívóan, mert ezzel akar elérni vagy kompenzálni valamit, akkor az ugyan nem elítélendő, hiszen csak kihasználja a csúnya, kéjsóvár patriarcha alantas ösztöneit, meg eleve önkifejezés meg így miniben érzem jól magam…blablabla… Viszont ha emiatt negatív megkülönböztetés, akár lenézés vagy inzultus éri (ha valaki olyan kap a közszemlére tett áru után, aki nem érdekelt a dologban), akkor az csúnya kihasználása, becsmérlése és sárba  tiprása a személyiségét és egyéni ízlésvilágát ily módon kibontakoztató “hölgyikének”. Igazságot vagy rációt nehéz ebben találni. Az érdekcsoportok szeretik úgy csűrni-csavarni a dolgokat, hogy az nekik a legjobb színben tűnjön fel.

Az ilyen dress code-okkal kapcsolatban meg már régen rossz, hogy az ilyet magyarázni kell, sőt erős többségbe kerülhet a deviancia. Pl. temetésre se vonatkoznak írott szabályok, mégse kell magyarázni jobb esetben senkinek, hogy ne a Hawaii-mintás inget húzza fel. Egy egyetemi hallgatónak már illene olyan intellektuális szinten lennie, hogy az ilyen magától értetődőek legyenek az öltözködés bizonyos szabályai és a kis számú deviáns egyedet meg idővel úgyis kiszűri a többség. Vagy ez olyan nagyon illuzionista elképzelés a mai világban???

Slasher
Vendég
Slasher

Sajnos az. Nagyon jól látod a dolgokat, a temetési hasonlatod is nagyon jó, erről van szó. Valami külön IQ felmérés kéne az egyetemre készülőknek, mert köztudott, és itt a bizonyíték rá, hogy a legprimitívebb egyedek kerülnek be oda.

A kurvának öltözötteket meg bezáratni, vagy orvosi kezelésre kötelezni :D ,,így miniben érzem jól magam” =Kurvaként érzem jól magam :D

Slasher
Vendég
Slasher

,,Mindamellett a nőies öltözködés messziről sem egyenlő a qurvás viselettel”

Ezt valamiért kevés nő képes felfogni :(

birsalma
Olvasó

Emögött a dresszkód mögött talán van még egy olyan ok, amiről senki sem szívesen beszél – mégpedig, hogy világjelenséggé vált a diáklányok kurválkodása. Erről vannak nemzetközi felmérések, ijesztő eredménnyel, és a magyar egyetemi újságírás szerint itthon még rosszabb az arány, mint nyugaton. Olvastam egy cikket egy komoly egyetem újságjában, hogy megpróbáltak utánajárni, a sok “diáklány masszázst vállal” hirdetés mögött valóban diáklányok vannak-e. Szúrópróbaszerűen felhívták az egyiket, tényleg egyetemista volt, azt mondta, tanára is járt hozzá, aztán meg levizsgáztatta. Az indítéka az volt, hogy másképp nem tudja finanszírozni a tanulmányait és a diplomájából se fog tudni megélni. Persze valószínű, hogy ennek semmi köze a kaposvári rektor döntéséhez, de hogy a jelenség ettől függetlenül még létezik, az sajnos biztos.

 

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Ebben van valami. Egyébként a legborzasztóbb benne, hogy nem is értik, hogy ez miért probléma. Mostanában az index blogketrecében volt elég sokszor bedobva egy egyetemista blogja, aki egyébként hivatásos. Az a fajta, aki címre megy. Vele is próbálták páran megértetni, hogy ez így nem oké. De kitűzte céljául, hogy ezt elfogadtatja a társadalommal, mert szerinte és a barátnői szerint is teljesen normális dolog, hogy az egyetemen ezzel keresik a pénzt. És hogy utána is folytatják egy darabig, mert a diplomájukkal úgysem fognak olyan jól keresni… Csak nekem nem logikus, hogy akkor egyáltalán mi a francnak ment egyetemre?

Naooo
Olvasó
Naooo

**** *** ****** ******

Slasher
Vendég
Slasher

Na pontosan az ilyet kéne fejbe lőni a barátnői előtt, hogy megértsék, vagy a barátnőket előtte, hogy felfogja végre, hogy ez így nem oké.

Veronique
Olvasó
Veronique

Sajnos én abban is látom a probléma velejét, hogy némely esetekben tényleg előnyös helyzetbe kerülnek ezek a tisztességtelenül öltözködő némberek, amit opportunista módon ki is aknáznak (mer mér is ne, ugyebár?). Ha minden férfiember, aki a katedrán jelen, van egyöntetűen negtívan állna a jelenséghez, akkor nagyrészt eltűnt vagy mérséklődött volna a jelenség, mert nem érné meg élni a testi adottságok kizárólagos kiaknázásával. Ha tényleg következetesen nehezebb kérdéseket adnak fel mondjuk vizsgán vagy nem annyira elnézőek (amibe nehéz is belekötni és protestálni ellene később) és szigorúbb elbírálást alalmaznak az ilyen esetekben, akkor nem adnak táptapajt  a jelenségnek, egyszerűen nem fogja megérni…

A bibi ott van, hogy gyarló esendőként sokaknak még imponál is és két olalról kihasználják a dolgokat.

A fájdalmas viszont az, hogy egy egyetemen egy ilyet magyarázni kell egyáltalán.

Suum cuique
Újságíró
Slasher
Vendég
Slasher

Na ebben most igazad lehet. Kaposváron nem tudom mi a helyzet, de köztudott, hogy a legtöbb magyar egyetemista csaj, nem csak hétköznapi, hanem hivatásos kurva is. Az hogy nem bírják finanszírozni az egyetemet, nagy kamu, ez az előre begyakorolt szövege mindegyiknek.

Ebben az esetben különösen röhejes Szalai Vivien agymosása, hogy a luxus prostituáltnak a hétköznapi életben teljesen visszafogott a megjelenése és a viselkedése.

birsalma
Olvasó

“egyáltalán mi a francnak ment egyetemre?” – a kérdésre ugyanaz a válasz, amit már leírtál: “ezt elfogadtatja a társadalommal” – vagyis azért mennek oda, mert a diploma társadalmi elvárás. Azért megy egyetemre, hogy elfogadja a társadalom. Ha olyasmit csinál, ami társadalmilag nem elfogadott, akkor az a cél, hogy azt is elfogadtassa, mert az lehetetlen, hogy társadalmilag rossz legyen az élete.

Tulajdonképpen épp ebből az okból az iparűző lányok nagyon visszafogottan öltözködnek az egyetemen, hogy semmiképpen se tűnjenek ki a tömegből. (Már ha egyáltalán bejárnak). Úgyhogy a dresszkódnak számukra semmi jelentősége sincs.

Egyébként a cikkben az is volt, hogy ezt saját szakállára senki sem csinálhatja, minden lány mögött ott áll a maffia, akinek a bevétel nagy részét le kell tejelni – de még így is havi félmillió összejön, amiből előre lehet spórolni a lakásra, mert arra semmi másból nem telne.

A vendégek felé pedig a diáklány státusz afféle garancia arra, hogy a lány biztosan tiszta, józan, normális, intelligens, egészséges, szóval vele sokkal kisebb a kockázat, mintha egy útszéli söpredéket szedne fel.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Azon a blogon olvastam is valami ilyesmit, hogy pont azok a lányok csinálják ezt, akikről nem is gondolnád. Átlagosak. Átlagosan néznek ki, átlagosan öltözködnek. Viszont amikor vége a napnak az egyetemen, akkor nem diákmelóba mennek, nem is haza tanulni, hanem az eltitkolt második életükben veszik fel a műszakot. Lehet, hogy a saját átlagosságuk miatt úgy érzik, hogy ez is átlagos. De nem véletlenül veti meg az ilyeneket a társadalom, nem véletlenül kell takargatniuk. Még a blogot is anonim vezetik, nem vállalják fel, tehát ezzel valamennyire tisztában vannak. És ezért nem értem igazán, mert ha tudják magukról, hogy nem valami jók abban amit a társadalmilag elfogadott életükben csinálnak, hogy nem fognak megélni úgysem a diplomájukkal, akkor mégis minek? Minek járnak egyetemre? Ennyi erővel lehetnének pénztárosok is, és amellett második műszakban kurvák. Ugyanez lenne az eredménye, csak nem kerülnének ennyibe az adózóknak. Le kéne már tisztulni az egyetemeknek is, a keretszámokat a piac igényeihez kéne szabni. Sohasem fog ennyi bölcsészt meg kommunikációs szakembert felszívni a piac, minek ennyit képezni? Diplomás mekiseket és kurvákat gyártanak futószalagon, és az ő generációjuk számára már ez az átlagos. Ez a világ megérett a pusztulásra…

Jampi One
Újságíró

A gésáknak is felettébb műveltnek kell lenniük.
Legfeljebb mi is új néven illetjük majd a prostikat: “Kommunikációs szakember”. :D

Slasher
Vendég
Slasher

,,A gésáknak is felettébb műveltnek kell lenniük.”

De  a gésák azok is voltak :D

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Végülis :) Manapság már minden szakmának olyan cirádás neve van, amiből nem is gondolnánk a tényleges munkakörre. Ennek miért ne lehetne :)

Slasher
Vendég
Slasher

,,Ez a világ megérett a pusztulásra…”

Ahogy mondod.

De szerintem ez még mindig hülyeség, hogy a hétköznapi életben visszafogottnak, normálisnak és átlagosnak tűnnek. Ugyanis hogy diákhitelre, meg albérletre kell a lé.. erről mindenki tudja, hogy hazugság, mert amint telik mindkettőre, a kurvaság elkezd életstílussá válni, és elvegyülnek a többi ribanc között. Igazából csak ezért csinálják. Felszínességből és lustaságból. A munka büdös nekik. Egyetemista srácok, miért tudnak tisztességes munkát vállalni?Elgondolkodtató..

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Lehet, hogy az ő korosztályukban az átlag is ribancos. Ezt egy ilyen hivatásos egyetemista tálalásában olvastam, úgyhogy nem tartom kizártnak.

Slasher
Vendég
Slasher

Hát akkor az átlag is ribanc, nincs különbség.

Slasher
Vendég
Slasher

,,Tulajdonképpen épp ebből az okból az iparűző lányok nagyon visszafogottan öltözködnek az egyetemen, hogy semmiképpen se tűnjenek ki a tömegből. (Már ha egyáltalán bejárnak). Úgyhogy a dresszkódnak számukra semmi jelentősége sincs.”

Ha tegyük fel ez mégis igaz, akkor minden egyetemista lány így vagy úgy, de kurva.

birsalma
Olvasó

Hát ezt nem hiszem, bár a cikk szerint, amit olvastam, ha csinálnának egy hazai felmérést, ijesztő arányok derülnének ki.  A cikkben a lány napi 5-6 vendéget említett, az már nagyüzem, szinte főállás. Ilyen tempó mellett nem lehet tanulni, tehát nem tudom elképzelni, hogy ez valóban tömegjelenség lenne, mert az egyetemen akárhogy is, de mégiscsak tanulni kell.

Arról nem is beszélve, hogy ennek bevállalásához biorobotnak kell lenni, egészséges lélekkel ez nem megy. Tehát azt gondolom, hogy aki ebbe az irányba elmozdul, azt gyerekként súlyosan inzultálhatták. Ha a családban megfelelő volt az intimitás és szemérem, és betartották a határokat, onnan lehetetlen olyan felnőtté válni, mint a példabeli lány. Azért azt végképp nem gondolom, hogy népszokás lenne a pedofília, minden apa pedómaci volna, és a lányok eleve szextárgyakként nőnének fel.

Tehát akármennyire is ezt sugallta a cikk, végül is nem hiszem, hogy ez valóban tömegjelenség lenne.

 

Deansdale
Admin

Nem nagyon hiszem én azt a napi 5-6 vendéget. Az egy dolog, hogy a nőnek fárasztó lenne, de szerintem kereslet sincs akkora. Viszont ha igaz, és feltesszük, hogy a nő “magánzó”, aki alkalmanként egy tizest kér, akkor havi másfél misit kereshet. Ennyi pénzért már elgondolkodtató a dolog, sőt, elgondolkodtató hogy egyáltalán minek diplomázni, ha tisztes munkával ennek a tizedét tudja hazavinni nettóban.

Egyébként mielőtt elkezdenénk sajnálni szegény lányokat, nem árt felismerni, hogy nekik ez egy plusz lehetőség a férfiakhoz képest. Nem kötelező élni vele, senki nem kényszeríti őket, de ha vállalják, akkor ez egy könnyű kiút az anyagi gondokból. A férfiaknak marad a gürcölés.

És van egy tippem, hogy milyen szellemiségű ember írhatta azt a cikket, amiről beszélsz.

hgyi
Szerkesztő

100 000 férfival akar szexelni a 21 éves lengyel lány
http://velvet.hu/szex/2013/10/10/100_000_ferfival_akar_szexelni_a_21_eves_lengyel_lany/
“A 21 éves Ania Lisewska azt tűzte ki életcéljául, hogy a teljes munkaidejét a szexnek szenteli, és lefekszik több mint 100 000 férfival. Vagyis, ha minden nap lefekszik 10 pasival, akkor is legalább 27 évre lenne szüksége a kísérlet befejezéséhez (a szökőévekkel nem számolva). A hírek szerint egy férfira 20 percet szán, így – ha tényleg főállásban akarja végezni a dolgot – a napi 8 órás rutinba 24 férfi fér. Ilyen tempóval akár alig 11 év alatt összejöhet a dolog.

Állítólag már 284 férfinél tart, és hamarosan elhagyja Lengyelországot, hogy még több férfival legyen együtt. Visszatérve egy kicsit a matekhoz, ha reális időn belül be akarja fejezni a kísérletet, akkor a havi 284 férfi nagyon kevés lesz, mert az alig adja ki a napi 9-es átlagot. Ha ebben a tempóban halad, bőven beleőszül a dologba. Hogy kívánsága teljesüljön, a Facebookon is hirdeti magát, annak ellenére, hogy külseje nem mondható szépnek és csinosnak, meglepő módon rengeteg férfi kínálja fel magát a kommentekben.”

birsalma
Olvasó

“kereslet sincs akkora” – úgy emlékszem, az volt a cikkben, hogy igyekszik állandó vendégkört fenntartani, ez neki is biztonságosabb, ugye. Ha mondjuk van húsz állandó vendége, akik heti rendszerességgel felkeresik, és emellett még beesik még néhány tag, akkor máris meglehetősen nagy forgalmat bonyolít le, és akkor “csak” 20 férfiről van szó, aki “elkötelezett” a prostitúció iránt, az mondjuk 3 Hókefélkére való páciens.

“a nő “magánzó”” – a cikk szerint “magánzó” nem létezik, mindenki a maffiához tartozik, saját szakállára senki sem dolgozhat.

“havi másfél misit kereshet”  – havi félmillió marad nála, a bevétele nagy része a maffiáé. Ebből fenntartanak egy lakást, ahol “dolgozik”, és ahol egyszerre két lány tartózkodik, de strici nincs velük, nincsenek állandó felügyelet alatt, tehát különösebben védve sem. Egy telefonszámot hívhatnak, ha baj van, úgyhogy nyilván a közelben lebzselnek.

“egyáltalán minek diplomázni” – engem az gondolkodtat el, hogy milyen szakon lehet tanulás nélkül is diplomához jutni. Persze, az egyetemnek is kell a bevétel, és igyekeznek “megtartani a hallgatókat”, de ez azért mégiscsak nevetséges.

“nekik ez egy plusz lehetőség a férfiakhoz képest.” – a férfiak meg lehetnek stricik, verőemberek, maffiatagok, tolvajok, csalók, brókerek, falábú sztárfocisták, dzsigolók, pornósok, drogkereskedők stb, a lehetőségek tárháza szinte végtelen.

“Nem kötelező élni vele, senki nem kényszeríti őket, de ha vállalják, akkor ez egy könnyű kiút az anyagi gondokból.” – kurvának lenni nem könnyebb, mint stricinek stb, mert rettenetes az az ár, amit fizet azért, hogy pénzhez jusson.

“És van egy tippem, hogy milyen szellemiségű ember írhatta azt a cikket, amiről beszélsz.” – hát a cikkből először is kíváncsiság érződött, aztán meg jócskán túlzás. Úgy írt, mintha ez tömegjelenség lenne. És ki az, aki el akarja hitetni azt, hogy minden egyetemista lány kurva? :)

“Tel Avivban mindenki meleg, ezt bátran mondhatom” – mondta Steiner Kristóf az On the spot stábjának. Miért akarta azt elhitetni, hogy Tel Avivban mindenki meleg?

Nyilván mert tényleg azt hitte, hogy Tel Avivban mindenki meleg. De miért hitte azt?

Meg kicsit furcsa, hogy akit “szúrópróbaszerűen” felhívott, az rögtön ennyire készséges volt, és mindent ennyire profin elő is adott, mindenre részletekbe menő választ adott.

Kicsit olyan ez, mint valami hirdetés – munkát kínálunk, ilyen és ilyen feltételekkel, akit érdekel, jöhet.

Persze nem biztos, lehet, hogy egyszerűen szokása a cikk írójának a túlzás, és csupán szerencséje volt, amiért első blikkre ennyire készséges válaszokat kapott.

Slasher
Vendég
Slasher

,,mert az egyetemen akárhogy is, de mégiscsak tanulni kell.”

Hát igen,kéne.

,,egészséges lélekkel ez nem megy”

Valóban nem. De a fiatal magyar nők nagy része ezt csinálja. Tehát akkor mit jelent ez ?

,,aki ebbe az irányba elmozdul, azt gyerekként súlyosan inzultálhatták”

Nehogy azt hidd!

,,nem hiszem, hogy ez valóban tömegjelenség lenne.”

Pedig sajnos az.

birsalma
Olvasó

Úgy emlékszem, Keleti Györgyi is említette, hogy az apja ismerősei, vagy nem is tudom, hogy mondjam, szóval az elvtársak megerőszakolták gyerekként. Aztán lám, mi lett belőle…

Valahol, valamikor átszakad a gát (mármint nem szó szerint), és ez a legtöbbször gyerekkorban történik meg. Utána már nem képes különbséget tenni jó és rossz között, azt is bevállalja, ami neki rosszul esik.

Legalábbis így tudom.

Inaara
Olvasó
Inaara

“egyáltalán mi a francnak ment egyetemre?”

Mert elsősorban mégiscsak tanulni szeretne, gondol a jövőre. A ribanckodást átmeneti állapotnak tekinti, így pedig mindjárt nem is tűnik a dolog olyan elítélendőnek a szemében; nyugtatja a lelkét, elhallgattatja az időnként feltörő bűntudatot: nem is prosti ő, hanem egyetemista, aki most épp “ezt” is csinálja – kényszerből, esetleg szórakozásból, hobbiból…

“minden lány mögött ott áll a maffia,”

Ezt nem hinném, legalábbis ha okos, akkor biztos nem. Akkor nem fog elmenni olcsó prostinak és mondjuk 10-20 E Ft-ért mindent odaadni, napi több kuncsafttal elmenni, akik nem is mind ápoltak és vonzóak. Inkább keres magának egyetlen tőkeerős partnert és a szeretője lesz. Na, ez aztán végképp olyan érzést adhat a lánynak, hogy ő tényleg nem ribanc, hiszen csak egyetlen férfival tart fenn szexkapcsolatot.

Eltekintve a morális résztől: Mindenképp nagyon veszélyes út ez, mert lehet, hogy kezdetben tényleg úgy gondolja, hogy csak egy ideig csinálja, kérdés, hogy le tud-e majd állni, amikor világossá válik számára, hogy ezentúl annyit fog keresni egy hónapban, amennyi korábban 1-2 nap alatt megvolt… Amikor először megtette, hogy szabott tarifáért lefeküdt egy idegennel, ezzel átlépett egy határt, megszűnt a morális gátlás – ezentúl bármikor könnyen visszatérhet a “régi, jól bevált” pénzszerzéshez. :/

“Könnyű, tiszta munka” – ahogy egyszer egy hirdetésben láttam… :/

Slasher
Vendég
Slasher

Nem változnak, mert nem is akarnak. Egyetemet is átvészelnék normális munkával is. De mint mondtam a felszínesség és más emberek eltiprása  a legfontosabb nekik.

Pash Cutter
Újságíró

Sajnos megint elővették, mint gyaláznivaló célpontot, dr. Szávai Ferencet, a Kaposvári Egyetem rektorát, a dress code kitalálóját, egy bagatell ügy kapcsán:

http://444.hu/2015/04/02/a-kaposvari-egyetemen-penteken-nem-kell-dolgozniuk-a-noknek-az-o-feladatuk-hogy-meltokepp-felkeszulhessenek-a-husvetra/

Papp Réka Kinga már elkezdte becsmérelni a Havas a pályán c. műsorban a rektort.

Ki lesz a következő célpontja a feminista ízlésterrornak? :(

Naooo
Olvasó
Naooo

Mekkora troll ez a Feri.