Huffnágel Pista
73 megosztás

Már nem divat a nők után vágyakozni Japánban?

Japánul a szex szó szerinti fordítása “húskapcsolat”. Ezért nevezik növényevőknek azokat a férfiakat, akiket nem érdekel a “hús”. Ryoma Igarashi szeret nagyokat túrázni a hegyekben, közben buddhista templomokat fotóz. Emellett kertészkedik is, retket termeszt az otthonában levő “ültetvényen”. Igarashi-t, aki egyébként 27 évesen az egyik  japán televíziócsatorna műsorvezetője, korábban nőiesnek, talán még melegnek is tartották volna. Japánban a férfiaktól egészen a közelmúltig  azt várták el, hogy úgy éljenek, mint ha a Mad Men sorozat egyik szereplője lennének, azaz tegyék a szépet a titkárnőknek, aztán munka után menjenek egyet inni a kollegákkal, ahol rendszerint drága karórákról, a golfról és új autókról folyt a vita.

Ma már azonban úgy tűnik, hogy mindez a múlté. Igarashi számtalan társával együtt egy teljesen új férfitípust testesít meg, akiket a japánok csak soushoku danshi-ként, szó szerinti fordításban “fűevő fiúkként” emlegetnek. Az elnevezés arra utal, hogy a fűevők vagy növényevők szexuális érdeklődése csekély, gyakran teljesen hiányzik, és inkább a csendesebb, kevésbé versengő életet részesítik előnyben. Japánban a “növényevőkről” élénk társadalmi vita folyik, őket teszi a társadalom felelőssé az ország a kilencvenes évek óta tartó gazdasági stagnálásáért, valamint a csökkenő születésszámért is.

A szigetországé a világ egyik leggyorsabb ütemben öregedő társadalma. 2055-re a japán lakosság száma a mostani 127 millióról előre láthatóan 90 millióra fog csökkenni, a 65 év felettiek aránya pedig körülbelül 30 százalék lesz. A népesség termékenységi mutatója olyan alacsony, hogy Japánban több felnőtt-pelenkát adnak el, mint gyermekeknek szántat. A hírek szerint a hiányzó munkaerőt robotokkal fogják pótolni. Na persze, Japánban ez is lehetséges.

Egy tokiói séta során nem fogunk nyíltan a nemiséggel operáló reklámokkal találkozni. Ellentétben a Nyugattal, a szigetországban egyáltalán nem érvényes a “szexszel mindent el lehet adni” mondás. A 16 és 19 év közötti japán férfiak 36%-át például egyáltalán nem érdekli a szex. A lányoknál ebben a korosztályban ez a szám még magasabb, 59%. Ezek a válaszadók gyakran arra hivatkoznak, hogy jobban érdeklik őket a képregények, a számítógépes játékok és a közösségi média, az online társkeresők. A társadalom alacsony szintű kulturális szexualizáltsága azonban előnyökkel is jár: Japánban a  nemi erőszak szinte ismeretlen fogalom.

Az újságok, magazinok és tévéműsorok persze lecsaptak a “növényevők”-re. A “Hová tűntek a férfiak?” volt az egyik témája a közelmúltban egy televíziós beszélgetős műsornak, a japán NB Online weboldal pedig rendszeresen jelentkezik a “Növényevők nem is olyan rosszak” rovatával.

A bromance és a metroszexualitás világában miért ez a nagy felhajtás? A válasz röviden az, hogy a “fűevő” férfiak megjelenése riasztó jel, mert ők jelentik a szűk keresztmetszet a a japán társadalom előtt álló két legnagyobb kihívás között: csökken a születések száma és emellett visszaesett a belföldi fogyasztás is. “Növényevők” kimondatlanul is lázadnak azok ellen a materialista értékek ellen, amelyek a japán gazdasági élet nyolcvanas évekbeli fellendülését okozták. Az ország legnagyobb reklámügynöksége, a Media Shakers legfrissebb felmérése szerint a a korai húszas éveiket töltő japán férfiak 60 százaléka, míg a 23-34 éves korosztálynak legalább 42 százaléka vallotta magát “fűevőnek”. A japán Partner Agent társkereső oldal kutatásai szerint a harmincas éveiket taposó japán férfiak 61%-a tartja magát “növényevőnek”. A japán biztosítótársaság, a Lifenet is megkérdezte ügyfeleit. Az ő kimutatásuk szerint a húszas, harmincas éveikben járó japán férfiak 75%-a él “növényevőként”.

A japán cégek pedig elkezdhettek aggódni, hiszen a növényevő fiatal férfiak nem státuszfogyasztók, mint ahogy a szüleik voltak egykoron. Ők inkább a ház körül szeretnek babrálni, szabadidejüket pedig a Media Shakers kutatási szerint nagyobb valószínűséggel egyedül vagy a közeli barátok társaságában töltik. Szeretik otthonukat csinosítani és szívesebben vásárolnak kisebb értékű luxustermékeket, mint nagy értékű fogyasztási cikkeket. A szabadságukat Japánban töltik, nem merészkednek külföldre. Szoros kapcsolatot ápolnak az anyjukkal, és bár általában vannak nőnemű barátaik, a házasságot azonban nem sietik el, legalább is Maki Fukasawa japán szerkesztő és újságíró szerint, aki először 2006-ban használta a “növényevő” kifejezést a jelenség leírására. Fukasawa legújabb könyvében, a Növényevő nemzedékben már a fűevők 23 altípusát mutatja be.

Egy japán férfivibrátor reklámja

A japán nők szerint a “fűevők” elkötelezett- ségtől való tartózkodása rendkívül aggasztó. Ellentétben a korábbi generációk japán férfi típusával, ők soha nem teszik meg az első lépést egy kapcsolat felé, a számlát minden esetben szépen elfelezik és ami a legnyomasztóbb, a szex egyáltalán nem, vagy csak alig motiválja őket. Egy növényevőkről szóló tévéműsorban egy japán nő így panaszkodott: “Együtt töltöttem egy éjszakát egy sráccal az ő otthonában. Semmi nem történt egészen addig, amíg végül lefeküdt aludni. Valami hiányzik belőlük.” – nyilatkozta a 34 éves háziasszony Yoko Yatsu egy interjúban. “Ha normálisak lennének, akkor jobban érdekelnék őket a nők. Már annak is örülni kell, hogy egyáltalán beszélgetni van kedvük velünk.

A Media Shakers reklámügynökségnél dolgozó Shigeru Sakai úgy véli, hogy a fűevő férfiak azért nem csajoznak, mert nem tudják magukat jól kifejezni. A gyenge kommunikációs képességeiknek pedig az az oka, hogy sokan testvérek nélkül nőttek fel egy olyan háztartásban, ahol mindkét szülő dolgozott. Mivel a szobájukban mindenük megvolt, amire csak szükségük lehetett (TV, videómagnó, sztereókészülék és játékkonzolok), így aztán hazaérkezés után gyakran magukra zárták az ajtót és nem fejlesztették a kommunikációs képességeiket családtagjaikkal társalogva.

A kilencvenes években a japán gazdasági lufi kipukkant és ezekkel a társadalmi változásokkal együtt a hagyományos férfiszerep tarthatatlanná vált. Korábban egy japán vállalat életre szóló munkalehetőséget kínált és a dolgozó ember pontosan tudta, mikor érkezik a következő fizetés, amiből  magabiztosan költött Tiffany nyakláncra, vagy egy drága vacsorára egy francia étteremben. Most a japán állások közel 40 százaléka bérmunkás jellegű pozíció, ami sokkal kevesebb munkahelyi biztonságot jelent a korábbi helyzethez képest.

“Amikor még jól működött a gazdaság, egy japán férfinak csak egy választása volt: Miután befejezte felsőfokú tanulmányait, beállt egy céghez, megnősült, vett egy autót, amit aztán rendszeresen egy újabbra cserélt.” – mondja Fukasawa. “Mára a japán férfiak zöme számára elérhetetlenné vált az effajta sztereotíp “boldog” élet.”

Yoto Hosho, aki 22 évesen kibukott a főiskoláról, magát és legtöbb barátját is “növényevőnek” tartja. Véleménye szerint a kifejezés jól írja le a férfiak egy igen változatos csoportját, akik nem kívánnak a hagyományos társadalmi elvárásoknak megfelelően élni, legyen szó akár nőkről, munkahelyről, vagy bármi másról. “Egyáltalán nem érdekel, mit gondolnak rólunk az emberek arról, hogyan élünk.” – mondja.

Hosho sok barátjával együtt annyi időt töltött számítógépes játékokkal, hogy jobban kedveli a “cybernők” társaságát, mint a hús-vér nőkét. Azt mondja, az internet segített abban, hog az alternatív életmódok elfogadottabbá váljanak. Hosho szerint az ő generációjában a nők és férfiak közötti különbségek elhalványodni látszanak. Felhívja például a figyelmet a “boys love” nevű manga képregények sikerére. Ezeket nőknek készítik és a férfiak és nők közötti egyre ritkább romantikus kapcsolatról szólnak, illetve ott vannak azok az online videók, számítógépes játékok, magazinok, sőt már kávézók is, ahol a nők férfinak öltözhetnek.

Fukasawa azt állítja, hogy bár néhány fűevő férfi homoszexuális, a többségük azonban egyáltalán nem az. Még csak nem is metroszexuálisak. A viselkedésükkel egyszerre utasítják el a hagyományos japán férfimodellt és, ahogy ő mondja, a nyugati “kereskedelmi, azaz a pénzért szexet típusú” párkapcsolatokat, amelyben a férfiaknak macsónak kell lenniük, és a szeretett nő figyelmét folyamatosan költséges ajándékokkal kell felkelteni. Néhány nyugati fogalom, mint például a vacsora party teljesen elképzelhetetlen a japán kultúrában. Japánul nem lehet azt kifejezni, hogy “Ladies first” azaz a hölgyeké az elsőbbség, ezt a mai napig angolul mondják ott. “A japán gazdasági buborék kipukkanása előtt a japánoknak egyszerre kellett megfelelni a japán és nyugati normáknak” – magyarázza a helyzetet Fukasawa. “Ez a tendencia mára teljesen a visszájára fordult.”

A japán nőknek a növényevők rendesen feladták a leckét. Ők válaszul a növényevő fiúk langyosságára “húsevő” lányokká válnak, és megpróbálják az irányítást átvéve agresszíven pasizni. Őket hívják vadászoknak, ami valamennyire az amerikaiak “pumájának” (cougar) felel meg. Reméljük, keresnek majd hozzá elég pénzt is és nem sajnálják majd azt mind a férfiakra költeni.

Még ha sok japán nő esetleg nem is ért egyet vele, Fukasawa szerint a fűevő férfiak pozitív hatással vannak a japán társadalomra. Már a II. Világháború előtt is voltak fűevők Japánban. Olyanok, mint Osamu Dazai és Soseki Natsume írók. Aztán a háború utáni fellendülés eredményeként a férfiak olyan macsókká váltak, akik termékek és a nők birtoklásával próbálták kifejezni gyarapodásukat. A mai fiatal japán férfijának azonban a kevesebb is bőven elég.

Ha engem olvasol, akkor könnyen lehetséges, hogy te is része vagy a férfiak egész világra kiterjedő, jól artikulált ellenállásának. Japán növényevői csak egy ablakot nyitottak a jövőbe, hogy megértsük, miért is vonakodnak a férfiak magukévá tenni a feminizmus gender-semleges ideológiáját, amivel a feministák arra ösztönzik a férfiakat, hogy utasítsák el a hagyományos nemi szerepeket, és arról igyekeznek minket meggyőzni, hogy a férfiasság hagyományosan szigorú kereteit lerombolva egy új szabadságot fedezhetünk fel.

Ez az, amit a feminizmus kínál a férfiak számára. A nemek szempontjából semleges világ megadja a férfiaknak a szabadságot, hogy növényevők lehessenek. A feminizmus azt a szabadságot kínálja a férfiaknak, hogy lehetnek gyengék, hogy lehetnek passzívak és hogy lehetnek a divat és a kozmetikumok megszállottjai. A feminizmus célja a lelki apagyilkosság, a társadalom megtisztítása minden férfias eszmétől, végül pedig a férfi lét teljes megsemmisítése. A feminizmus olyan szabadságot kínál a férfiak számára, amire mi soha nem vágytunk, amit soha nem kértünk. A nemek szempontjából semleges társadalom azt a szabadságot kínálja a férfiaknak, hogy bátran lehetnek nőiesek és akár impotensek is.

Post Author: Huffnágel Pista

Huffnágel Pista
Fő tevékenységként online kommunikációs tanácsadással foglalkozó szerzőtársunk az internetes médiumok és a rádiózás világában is egyaránt tapasztalatokkal rendelkezik. A Férfihang.hu oldalain az angloszféra társadalomtudományi és férfijogi írásainak fordítása és recenzeálása mellett saját írásokkal is szerepet vállal.
f Facebook
73 megosztás


66
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
18 Egyéni hozzászólás
48 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
21 Hozzászólások szerzői
Pash CutterMusashihgyibrandonAdam Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Suum cuique
Újságíró

Haha, mindig gondoltam, hogy el kell látogatnom Japánba :D Állítólag jó a kereslet a meg nem buggyant férfiak iránt :DD

Alter Ego
Szerkesztő

De az sem kizárt, hogy nem is buggyantak, csak ebben a tekintetben is megnyilvánul a feltűnő találékonyságuk és tökélyre fejlesztették a férfiak feminista társadalommal szembeni passzív ellenállását. :D

Suum cuique
Újságíró

Szerintem ez inkább buggyantság, és nem csak ez mutatja ezt. Japánra nem lehet egy az egyben ráerőszakolni a nyugati genderfeminizmust, teljesen más kultúra. Japán egy mélyen ázsai kultúra, amely külsőségek szintjén – amerikai befolyásra – megpróbál nyugatinak tűnni 45 után. Azonban a nyugati demokrácia maga is rendszeridegen, és társadalmi szinten egy sor ellentmondást eredményezett. A sok társadalmi önellentmondás miatt a japán ember egy sor buggyantságba menekül: munkamániába, anime pornóba, használtbugyi-automatába, aszexualitásba, manga szerepjátékozásba, számítógépesjáték-mániába és hasonlók. Ja, ha már Japán, belinkelem a kedvenc japán zenémet:

http://www.youtube.com/watch?v=2CpcztEOSrs

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Azért Japán egy nagyon speciális ország, nem lehet belőle más országokra következtetni. Különben egy dologban nem értek egyet a cikkel, Japán a világ szexuálisan legperverzebb országa. Olyan dolgok szerepelnek a japán képregényekben és szexrajzfilmekben, amiktől egy átlagos fehér ember teljesen elképedne.

Jampi One
Újságíró

Igen, ez így látszólag ellentmondásosnak tűnik, de ezek szerint mégis valamiért párhuzamosan létezik a két jelenség egymás mellett. Nagyon távolról szemléljük csak őket. Én is tele vagyok kérdésekkel: Hogyan lehetséges, hogy egy olyan kultúrában, ahol legjobb tudomásom szerint még ma is létezik egyfajta férfikultusz és fallikus kultusz, mégis ennyire megcsömörlöttek a hagyományos szerepeik felbomlásának hatására a férfiak? De könnyen lehet, hogy pont ez az oka az új férfi attitűd markáns megjelenésének; túl nagy a kontraszt a régi férfistátusz és az új között. A másik megoldás pedig az lehet, hogy egyes tradíciók, gondolkodási, művészeti sztereotípiák ugyan fennmaradtak a Japán kultúrában, de társadalmi értelemben sokkal-sokkal nyugatiasabbak, mint ahogyan a felszínes szemlélő gondolná.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

A képregényeknek (manga) és a rajzfilmeknek (anime) minimum 20 fajtája van a kifejezetten kisgyerekeknek szólótól a perverzig. Egy töredéke a komplett műfajnak az a fajta hentai (jelentése: perverz), amitől a fehér ember elképed, egyébként nem nézi minden japán sem. Csak azt kiemelni olyan, mintha a komplett filmiparból kiragadnád a hc pornót.

A legperverzebbek szerintem a németek :D A japánok se panaszkodhatnak, de valójában náluk már rég óta jelen van az aszexualitás. Régen divat volt, hogy házasodtak, majd összehoztak 1-2 gyereket, akikkel el volt otthon a feleség, a férj meg jószerével tiszteletét se tette a saját házában. Elvárás volt, hogy maradj benn a munkahelyen, akkor is ha nincs épp dolgod, hogy utána a munkatársakkal lógj. Jó esetben aludni hazajártak. Valószínű ez a modell hozta ki azokat a ferde dolgokat, mint amik a hentaikban előjönnek, de lehet ezért magas náluk az öngyilkossági ráta. Régen még úgy volt, hogy a tanulmányok végeztével beültek egy céghez, és onnan mentek nyugdíjba, sőt komplett cégeket örökítettek, volt hogy munkaköröket is. Ez a biztonság már nincs meg, ezért bátortalanabbak a család témában, elvégre azt a japán modell szerint a férfinak kell fenntartani. Na de egy pár éves határozott munkaszerződésre nem alapoznak 3 gyerekes családot.

Érdekes jelenség, hogy rengeteg pénzt költenek hostokra / hostesekre. Itt az esetek 99%-ában nem is történik semmi szexuális, csak beszélgetnek, bájolognak, bókolgatnak egymásnak. Jól érzik magukat, aztán ennyi. Lelki boost, vagy a franc tudja… A szexuális étvágy először a nőknél kezdett csökkenni, de az már nagyon-nagyon régen. Náluk tényleg kicsit olyan volt a helyzet, hogy csak gyereknemzési céllal. A férfiak egyszerűen lekövették a folyamatot és “növényevők” lettek. Szerintem a “húsevő” lányok hátterében ugyanaz a törvény áll, mint bárhol máshol a világon: amíg érdeklődik a férfi, addig kéretik magukat, amint közömbös lesz, azonnal kaparnak érte. A különbség, hogy ez itt tömeges.

Na mindegy, amúgy jó hely az a Japán, én simán bevállalnám, csak marhára nem haladok a “betűikkel”. :)

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Komolyan érdeklődsz Japán iránt ? Különben a japánok állnak legközelebb kulturálisan a fehér emberekhez a sajátos történelmük miatt.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Igen, van is pár ismerősöm. Pl egy szimpi dolgot elmesélek, amiért ennyire megszerettem ezt a nem is olyan furcsa népet :) Alapinformáció hozzá, hogy előző cégem japán tulajdonú volt + egy mocsok anime addict vagyok, imádom a kultúrájuk kettősségét (ősi szokások és legmodernebb gazdaság egyben) és hát rákattantam a nyelvtanulásra is. A nyelvtanuk egyébként meglepően hasonlít a magyarhoz, csak a 3 írásmód… A lényeg, hogy amint megtudták a japán kollégák, tisztára fel voltak villanyozva. Segítettek nekem, én meg nekik a magyarban. Utána velem sokkal közvetlenebbek lettek :) És a legdurvább: a nagyfőnök 15 évig volt Németországban, egy szót nem beszél németül. Megtudta, hogy elkezdtem tanulni az ő anyanyelvüket, és azt mondta, hogy ha már én ennyire tisztelem őket, ő is megtisztel ezzel. És beiratkozott egy magyar tanfolyamra! Júúúúújjjjj úgy vigyorogtam, hogy körbeért a szám a fejemen :D Pedig ott állítólag a férfiak nem tisztelik a nőket… nem a francot, csak nem úgy mint itt. Engem pl előre engedett az ajtónál miután ilyen pajtik lettünk. Szóval megvan a tisztelet, ha kiérdemled, nem adják csak úgy, ingyen és bérmentve, automatikusan :) Először kicsit zárkózottak, és félénkek, hisz mindenhol furcsának hiszik magukat a világban, de ha nyitsz feléjük, kiderül, hogy nagyon kedves emberek :)

don Fefinho
Újságíró

Én is tudok egy aranyos anekdotát, amin azért érezni, hogy a japán társadalomban még élénken élnek a hagyományok.

Töriszakos haverom mesélte, hogy az egyik tanaruk, vagy talán maga a rektor részt vett Japánban valami történészkonferencián, másodmagával voltak kint egy német kollégával.
Siettek valahova, így beültek véletlenszerűen egy taxiba. Útközben szóbaelegyedtek a sofőrrel, tettek pár tiszteletkört, majd arra került a szó, hogy ki hova valósi. Amikor a japán sofőr meghallotta, hogy egyikük magyar, a másikuk német, szép diszkréten félrehajtott a leállósávba, hátrafordult és halálosan komoly arccal csak ennyit mondott:

“- Ha újrakezdjük, az olaszokat kihagyjuk.”

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Amúgy ők azt tanulják, hogy mi vagyunk az egyetlen rokonaik Európában. A kínaik is ezt tanulják, ezért szeretnek hozzánk jönni. Sokan mennek át utána más országokba, aztán visszajönnek. A nővéremnek van egy kínai étteremtulaj barátja, az is azt mondta, hogy hát ők ezt tanulták, azért is jött ide :) Meg azt is, hogy nem is érdekli a többi nyugati ország, mert a magyarok olyan kedves rokon nép :) Aranyosak, na. És őket valahogy szívesebben látom itt…

don Fefinho
Újságíró

Kisvárosban ahonnan származom, hosszú idő után megnyílt egy kis kínai büfé. Apuka, anyuka viszi a bizniszt, gyerekek meg már kb. öcsémék osztálytársai. Kedvesek, közvetlenek, irdatlan módon szorgalmasak (húzzák az igát mint az állat) és el lehet velük diskurálni, ha kicsit döcögősen is. Aput rendszeresen látni szombaton a piacon, helyi kistermelőktől meg nyugdíjas nagyiktól veszi meg a büfébevalót. Próbálkoztak egy darabig a piacon is kínai kütyüket meg emléktárgyakat árulni, de az nem annyira jött be – ott ugye elsősorban zöldség-gyümölcs illetve hús a kereskedelem fő tárgya. Tatárok is vannak, a felállás nagyjából ugyanaz.

Az öregek kicsit távolságtartóbbak – egy ideig -, a fiatalabbak viszont gyakorlatilag már a magyarokkal járnak a péntek délutáni foci után berúgni.

Jobban belegondolva meg anyai ági felmenőim közt a nőkön mindig is volt egy kis mongolos beütés, minél messzebre megyünk vissza, annál látványosabb. Édesanyámon viccelődtek is egyszer leánykorában valami kiránduláson a túravezetők, hogy valamelyik szépnagymamának lehetett valami kalandja… ki tudja… :) Az első világháború alatt a vörösökkel mondjuk keveredtek ide türkmének, bár ebbe a felvetésbe belegondolni is rossz…

Deansdale
Admin

“Amúgy ők azt tanulják, hogy mi vagyunk az egyetlen rokonaik Európában. A kínaik is ezt tanulják, ezért szeretnek hozzánk jönni.”

Vannak akik szerintem a Han dinasztia neve nem véletlenül hasonlít a hun népére… Bár az összefüggést sokan sokféleképpen magyarázzák, hátsó szándékaiknak megfelelően. És már megint abba ütközünk, hogy az egész világ a hunokkal azonosít minket, csak mi (illetve az akadémiánk) ragaszkodunk a finnekhez :)

Inaara
Olvasó
Inaara

“ők azt tanulják, hogy mi vagyunk az egyetlen rokonaik Európában”

“Vannak akik szerintem a Han dinasztia neve nem véletlenül hasonlít a hun népére

Ezt nekem is kifejtette egy kínai árus. Tavaly elmentem a mostanában megszűnő Józsefvárosi (kínai) Piacra máshol nem beszerezhető fűszereket vásárolni.

Egy porcelán üzletben nézegettem a csinos portékákat, de nem vettem semmit. Már indultam volna tovább, amikor a kínai árus megszólított, leültetett, megkínált egy csésze teával, és kedélyesen elbeszélgettünk (azaz inkább ő beszélt) a kínai-magyar rokonságról. Egészen lelkes volt, gondolom, örült, hogy nem vetettem el kapásból az elméletet.

Kicsit később csatlakozott a felesége és az egyik fia, akik sűrűn bólogattak a hallottakhoz. Végül az asszony valami hókuszpókuszt is csinált velem, úgyhogy az ártó szellemektől védve, nagyon jó hangulatban távoztam :)

Deansdale
Admin

“ennyire megszerettem ezt a nem is olyan furcsa népet :)”

Szerintem igenis furcsák, és ezt nem azért mondom, mert nem ismerem őket, hanem mert kissé igen. A világon náluk (volt) a legerősebb a kulturális és társadalmi szigor, ami nagyon nagy pszichikai terhet rótt az emberekre. Hatalmas belső feszültségek vannak bennük, egyéni és társadalmi szinten is, amiket nehezen tudnak csatornázni. Pl. a hentai is ennek az eredménye. A sok lefojtott indulat ebben a formában tör fel, és egyetértek Aureliusszal, ez bármely más országban szinte elképzelhetetlen lenne. Arról nem is beszélve, hogy a két atombomba nagyon mély nyomokat hagyott a nemzeti öntudatukban (ha anime addikt vagy akkor ez talán feltűnhetett, bár ha shojo-t vagy josei-t nézel akkor kevésbé :), amit a szokásos elfojtásaikkal igyekszenek a szőnyeg alá söpörni. Ennek hatásait “külsősként” megítélni szinte lehetelen.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Hát a büszkeségüket megtépázták rendesen. Az nem esett valami jól nekik. Manapság ugyanúgy előjön belőlük. Pl Fukushima: nem kérnek segítséget, majd ők megoldják… aztán ha ég a ház, akkor mégis kérnek. De ez is visszavezethető arra, hogy sokáig zárt gazdaság voltak, mindent maguknak kellett megoldaniuk.

Nem azt mondom, hogy nem furcsák, csak hogy annyira kiborítóan azért nem azok. Kinek mi. Most is jóval erősebb a társadalmi szigor, mint mondjuk Európában, Amerikát meg ne is említsük. Enyhült már, de ez szerintem a nyitásnak és a kelet-nyugat közötti vergődésnek köszönhető. Változtatniuk kell néhány dolgon, ha a világhoz akarnak tartozni, de meg is kell tartaniuk néhány jellemzőjüket, ha nemzet szeretnének maradni. Különben csak egyforma massza lesz a világ… Ezt éppen mi magyarok is figyelembe vehetnénk már.

Deansdale
Admin

Én egyébként kifejezetten értékelem a furcsaságukat :)

Valahogy úgy látom a helyzetet, hogy vannak olyan társadalmak, ahol az egyén érdekeit rendelik alá a társadaloménak, és vannak olyanok, ahol fordítva. Ennek a tengelynek a két vége Japán és az USA. Mindkettőnek megvannak a maga hibái, azt meg az egyéni ízlés dönti el, hogy kinek melyik tetszik jobban. Nekem speciel Japán :) (Attól függetlenül, hogy két nemzetet tartok alapvetően hülyének a bolygón, és ez pont az a kettő amiről szó van.) A japán kultúra kilométerekkel eredetibb és kreatívabb, mint a jelenlegi nyugati. Példának okáért – bár ezt már említettem máshol is – egyetlen átlagos, tinédzsereknek szóló anime több eredetiséget tartalmaz, mint egy évadnyi hollywood. (Valami elemzésben azt hallottam, hogy az utóbbi években a hollywoodi filmek 93%-a remake, reboot, vagy hasonló újracsócsálása egy korábbi gondolatnak.)

Visszatérve a furcsa japánokra, nem lenne velük semmi gond, ha megtanulnák, hogy hogyan kell a feszesen kontrollált felszín alól a gőzt kiengedni. Szerintem ott siklottak ki, hogy a társadalmi érintkezésre használt merev sémákat bevitték a magánéletbe is, és még családon belül is úgy érintkeznek, mint a munkahelyi alkalmazottak. Így nincs olyan hely, ahol elengedhetnék magukat -> magas öngyilkossági ráta a pszichológiai teher miatt.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Nekem is sokkal jobban tetszik Japán, és írtam is, hogy simándiba áttelepülnék oda. Legalább végre én is magas lennék :D (Legalábbis itt a Deákon belekeveredtem egy Japán csoportba nem rég, és olyan jó érzés volt, hogy nem én vagyok a legkisebb. Bár egyenlőre csak a japán akcentusú angoljukat értem rendesen, de soha sincs késő, haladok a japánnal is.)

Igen, ez az aszex, robotikus családi élet a rákfenéjük. Minden tisztelet alapú, és minden társadalmi érdekű. Csak így az egyén egy idő után becsavarodik… Nekik kicsit lazulniuk kéne, a nyugatnak meg komolyodni. Az biztos, hogy a Japánoktól többet kéne tanulnunk ilyen téren, mint az USA-tól.

Egy átlag animében olyan sok patrióta dolog van a tradicionális ünnepektől, helyektől, viselettől, ételektől kezdve a gazdasági, társadalmi mechanizmusokig, hogy az valami hihetetlen. És azokban már megmutatnak bizonyos mértékű lazaságot, lehet, hogy ez előbb utóbb beépül a társadalmukba. Sok Japán szívesebben élne az animék iskoláiban / munkahelyén, mint a valódiban. Lehet hogy pont emiatt az apró lazaság miatt :) Fognak ők még változni, ez a jelenlegi még nem a végleges társadalmi formájuk.

Az USA meg… hagyjuk. Gyökér ország tele trash emberekkel. Értelmes emberekből mindig is importra szorultak. Túl alacsonyra ment az átlag IQ ebben a nagy egyéni szabadságban. Náluk teljesen ül a mondás, hogy “a Föld IQ-ja állandó, csak egyre többen vagyunk rá”.

Suum cuique
Újságíró

Akkor én a magam köbö 193 centijével óriásnak számítanék ott? :P

Nekem a Japán-szimpátiám a Shogun című filmből származik, kb 10. évesen láttam.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Fel se látok olyan magasra :/
Ez egy jó film, és nagyon rég láttam. Lehet meg kéne néznem valamelyik nap.

Inaara
Olvasó
Inaara

Egészen elképesztő módon torz a japán társadalom.

Ezek után teljesen hihető a következő történet: egy japán házaspár orvoshoz fordult, mert elmaradt a vágyott gyermekáldás. Néhány kérdés után kiderült, hogy a házaspár évek óta együtt aludt, de ennél több sosem történt közöttük. Végül is, azt mondták, hogy együtt kell aludni ahhoz, hogy gyerekük legyen… :)

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Mondjuk valahol érthető ez a torzulás. Teljesen abnormális volt a gazdasági sikert hozó modell. Nagyon beteg mentálisan a vállalatot családnak tekintő és teljesen a munkának élő ember.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Ja, ja. Tényleg erősen aszexuálisok. Próbálták átvenni nyugatról ezt a szexközpontú fogyasztói társadalmat (mindent csöccsel adnak el, az a férfibb, akinek nagyobb a kocsija, meg hasonló hülyeségek), de ezt nem tudják átültetni hozzájuk. A hagyományaikkal teljesen ellentétes ez a forma. Szigetország, sokáig elzárták magukat a világtól, majd egyszerre beengedték ez a teljesen más világot és ez felborította a normál menetrendet. Az ő modelljük se teljesen okés, de a saját kis aszex népüknek még mindig jobb. Miután becsatlakoztak a világgazdaságba és egyre jobban a részévé válnak, nem tartható a saját társadalmuk szerkezete, az öröklődő stabil állás és stabil élet. Most éppen nyűglődnek a nyugat és a saját kultúrájuk között. Én remélem inkább a saját normájuk fog győzni, mert igazán különlegesek és egyediek ebben az egyforma világban :)

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Szerintem nekik vannak a legjobb esélyeik egy zökkenőmentes átállásra egy elöregedő társadalomban, persze ehhez a szerencsés földrajzi fekvés is hozzájárul. Amíg Európában egy elöregedő társadalom párosul erős afrikai és ázsiai bevándorlással, Japán kikerülheti ezt a csapdát. Továbbra is távoltarthatja a bevándorlókat és ezzel egyidőben egyre több élőmunkát válthat ki robotokkal. Mondjuk rájuk is fér a népeségcsökkenés, nagyon sok ember él azon a kis területen.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Van náluk is bevándorlás, de annak a nagy része abból a rasszból való, amiből ők is. Nekünk egyformának tűnnek, valójában más a szemük vágása. Ők simán felismerik, hogy ki a koreai, vagy épp a kínai. Ahogy nekik nagyon hasonló lehet mondjuk az angol és a német ember, de mi első ránézésre meg tudjuk őket különböztetni. Ha európán belül is ilyen lenne a népvándorlás (saját rassz), akkor nem lenne itt semmi probléma.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Japánban a nemi erőszak szinte ismeretlen fogalom.”

Ezért az amcsik besegítenek.

Athena
Olvasó
Athena

Félelmetes számok. Ezek szerint Japánban győzött a feminizmus…? És a férfiak, illetve a Férfiak (sőt FÉRFIAK) nem tudtak ellene tenni semmit? Kiábrándító jövőkép bontakozik ki előttünk.

Komolyan, én azt gondolom, a túlnépesedett társadalom védekező mechanizmusa is állhat a jelenség mögött. Bizonyos folyamatok, ha elérték a végpontjukat, hirtelen visszacsapnak az ellenkező végletbe. Manapság, amikor semmi sem tilos a szexben és bárki bármilyen extremitáshoz hozzájuthat, megkukkolhat, amit csak a fantáziája elbír (netpornó pl), felértékelődik a szabályokkal körbekerített, hagyományos férfi-nő kapcsolat szerepe. Ha már nincsenek tabuk, az ember újrateremti magának, mert ha mindent szabad, az unalmassá válik. Gondolok itt az olyan filmsorozatok hihetetlen sikerére, mint a Büszkeség és balítélet vagy a Downton Abbey.

 

 

don Fefinho
Újságíró

Megint ez a túlnépesedős f*szság, már pardon.
Túlnépesedik, persze, csak nem nálunk. Míg a fejlett első világ demográfiailag mélyrepül, mondhatni a fehér ember kvázi kihalófélben van – köztük a japánok is, ázsia fehérei -, addig tipikusan olyan lepukkant lepraterepeken robban exponenciálisan a lakosság, ahol évezredek alatt sem sikerült se gabona, se kultúra szárbaszökkenjen. Amikor aztán betette hozzájuk a modern civilizáció a lábát, abból annyit lehetett érezni, hogy a fűkunyhók és fadárdák bádogviskókra meg kalasnyikovokra cserélődtek, de minden ment tovább a régiben, azóta is remekül elgyilkolásszák egymás túlszaporulatát. Aki meg túléli, az jön ide.

Athena
Olvasó
Athena

Azért a japán nagyvárosok lélekszáma, népsűrűsége a legnagyobbak között van a világon. Bizonyított tény, hogy ha nincs meg a kellő intim tér az ember körül, vagy azt állandóan keresztezik mások, hosszú távon megbetegítő hatású.    (Itt sem a vidéki szántó-vető parasztság problémájáról beszélünk, hanem nagyvárosi, értelmiségi fiatalokéról.) Hozzáadva a sajátos lelki alkatukat – a japán férfit magunk elé képzelve nem éppen egy übermacsó, férfias jelenség jut eszünkbe elsőként, legalábbis nekem – meg a történelmük kettősségét, amit fentebb már többen kifejtettek, hát ez lett belőle.

Hogy a harmadik világ, Afrika túlnépesedése sokkal jelentősebb? Persze, de nekik egy egész kontinensük van belakni :)))

 

Suum cuique
Újságíró

“Human lives are mysterious in that human beings are not strong enough to live and die just for themselves. It is because human beings always think of living for some kind of ideal, and they soon get bored of living just for themselves. It is because of this that the need to die for something arises. That need is the “great cause” that people talked about in the past. Dying for a “great cause” was considered the most glorious, heroic, or brilliant way of dying. However there are no “great causes” now. This is natural because the democratic political system does not need “great causes”, but if we can not find values that go beyond thinking just for ourselves in our minds, we might come to think it to be meaningless to go on living.”  – Yukio Mishima

Meg akkor már belinkelek egy japán nacionalista szemléletű történelemkönyvet, ami kivágta a liberálisoknál a biztosítékot, azt pedig minden igaz ember tudja, hogy minden dolog, ami miatt egy liberális ajvékol, az helyes:

New History Textbook

birsalma
Olvasó

A Bábel c. film egyik szála épp egy ilyen agresszív japán lányról szól. Neki mondjuk az a specialitása, hogy süket, ezért fél, hogy kimarad a kortársai közül. Elég furcsán viselkedik, az tény; nem gondoltam volna, hogy a film rendezője egy nagyobb társadalmi jelenség lényegét ragadta meg. Itt egy részlet a filmből: http://www.youtube.com/watch?v=jz5eDAlLeec

Slasher
Vendég
Slasher

Eart,Wind&Fire-September (L)

Inaara
Olvasó
Inaara

Csak most néztem meg a videót. Az egyetlen dolog, amiben kiváló ízlése van a növényevő férfinak, a laptopja. :)

T.M
Olvasó
T.M

„A 16 és 19 év közötti japán férfiak 36%-át például egyáltalán nem érdekli a szex. A lányoknál ebben a korosztályban ez a szám még magasabb, 59%.”
Én a női 59%-ra helyezném a hangsúlyt! Ez az oka annak, hogy japánban olyannyira virágzik a pornó, és nekik vannak a legbetegebb filmjeik. A szexhiányos férfiak így élik ki a kiteljesületlen vágyaikat.

Egyébként ott a szexuális szabadság határa 13 éves kor. Vagyis egy 20-25 éves srácnak (vagy akár egy 850 éves vállalkozónak is) egy 13 éves fruskát felszedni, és megdugni (mert a hasonló korúak frigittek) nem számít bűncselekménynek. Ez önmagáért beszél.

Ebből is látszik, hogy a szerző nem néz hentait. Vagy a híres, legendás japán pornót.

Elég csak az indavideon hentai videóin szétnézni, és khm.…

Itt a növényevőknél sokkal inkább ott van a hangsúly, hogy nem agyatlan fogyasztók. Az meg hogy egy társkereső honlapon mit hazudik valaki magáról más dolog, mivel ott a csajokat akar felszedni, és – akárcsak minden más országban – hazudnia kell, hogy megkapjon egy nőt.

„elkötelezettségtől való tartózkodása rendkívül aggasztó”

Tudatosan dugnak, és ha rájuk jön a vágy, kiverik maguknak, vagy elmennek egy bordélyházba.
A fűevők azért érdekesek, mert úgy viselkednek, mint a nők: kéretik magukat, miközben a másik féltől várják el, hogy bedobják magukat. Előny: nem lehet őket puncival irányítani.
Shigeru Sakai-nál  a pont.

Jobban kedveli “cybernők” társaságát, mint a hús-vér nőkét. :)

Csodák nincsenek. Az ő tesztoszeronjaik is többszörösei, mint hölgytársaiké.

Alter Ego
Szerkesztő

Megakadtam a “frigitt”-en.
Kellett egy kicsit keresgélnem, aztán arra jutottam, hogy a svédből származhat ebben a formában. :)

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Érdekes amit írtál. Akkor, ha nem aszexuálisok a valóságban, ők a világ legdörzsöltebb férfiai. A nők hatalma az irántuk csapatosan versengő férfiakból származik, akik közül kényelmesen válogathatnak. Az érdeklődés hiányában fordul a kocka és a nőknek kell versengeni a férfiakért, ez javítja a gyengébb versenyzők esélyeit is hosszú távon.

Slasher
Vendég
Slasher

Igen, jól csinálják :D

T.M
Olvasó
T.M

Ha kell az élőhús elveszik maguknak . De azt kupikban csinálják, és szemben a nyugati társadalmak férfiaival nem kerekítenek nagy dolgot belőle. Végülis a szex ösztönkielégítés.

Nem aszexuálsok. Sőt, perverzebbek mint az európai emberek. Gondolj csak az animékra, mangákra stb. Egyszerűen csak több eszük van annál, hogy versengjenek egy nőért (kivéve, ha annak valamilyen státusza miatt megéri), aki aztán kiválasztja a neki megfelelőt mondván: “a többi meg verje ki magának”.

Ott  – talán éppen az elzártság miatt – még él valamelyest az a képzet, hogy a férfinak kell eltartania a családot, gondoskodni róla, stb. Mondjuk annyiban ez még mindig reális, hogy a japán vállalatok vezetői között alig, vagy egyáltalán nem találunk nőket. Tehát ha egy nőnek kell valami egy pasitól, akkor bizonyítsa be, hogy miért éri meg jobban, mint a számos 13 éves kortól legálisan kapható csajszi + a cyberszex, meg még a ki tudja miféle perverzebbnél perverzebb online szexuális játékok hölgyeményei.

Slasher
Vendég
Slasher

,,a híres, legendás japán pornót.”

Amiben minden ki van takarva ? :D

,,A fűevők azért érdekesek, mert úgy viselkednek, mint a nők: kéretik magukat, miközben a másik féltől várják el, hogy bedobják magukat. Előny: nem lehet őket puncival irányítani.”

Sok férfi tanulhatna tőlük :D

 

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Ez csak tömegesen megy. Az elég értelmetlen ha egy férfi teszi meg, azonnal lesz helyette más versenyző.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Biztos nehéz elhinni, de tényleg másképp működnek ott a dolgok… A szexuális szabadság 13 éves határát eddig nem tudtam – lehet azért mert ez nem érdekel :) – a nagykorúság határa 20 év, a hazássághoz pedig férfiaknak 18 a nőknek 16. Azt fontolgatják egy ideje, hogy mindet 18-ra teszik egységesen, de a japánok döntő többsége ellenzi a nagykorúság határának leszállítását (75-80%). Nekem valahogy furcsa az a 13.

A manga és anime műfaj minimum 20 fajtát takar, ebből csak a hentait kiemelni olyan, mintha a komplett filmiparból kiragadnád a hc pornót. Sokan esnek ebbe a csapdába, hogy az 1%-ot veszik észre és azt mutogatják példának, a 99% nem lényeg… Van nagyon sok romantikus műfajuk, mert arra viszont buknak. A szexre kevésbé.

A lányokról két dolgot állíthatunk, amit számtalan tanulmány is elismer. Ezek közül az első, hogy a szex és a másik nem még annyira sem érdekli őket, mint a fiúkat. Ehhez érdemes hozzáfűzni, hogy a japán nők tradicionálisan frigidek.

Akit érdekel mennyire más is az a világ, és mennyire nem lehet rájuk húzni a nyugatias gondolatmenetet, az nézzen körül mondjuk itt: http://japanfelderito.hu/

A fűevők nem kéretik magukat, szimplán nem érdekli őket a szex. Biztos nehéz feldolgozni, de van ilyen. Nyugaton is. Sokan nem is vállalják fel, mert a szex központi kérdéssé vált, és úgy tartják minél több, annál jobb. Konkrétan kinézik azt, akit a szex nem érdekel. Viszont Japánban tradíciója van ennek, nem szégyellik bevallani.

Aki nem vágja, annak röviden: az aszexuálisokra jellemző a nemi érdeklődés teljes hiánya. Nem érdeklik sem a férfiak, sem a nők. Közömbösek számukra az emberek, nem hiányolják se a családot, se a társat, egyedül érzik magukat a legjobban. Szépnek tudnak látni férfiakat és nőket is – ezt nem a szexuális kisugárzás alapján ítélik meg – de itt megáll a történet. Folyamatos inger hatására vehetők a szexre, de önmaguktól sosem jutna eszükbe. Ezen a téren normálisan működik minden alkatrészük, csak hiányzik belőlük a szexuális motiváció. Többnyire rossz tapasztalatok, vagy nevelési, vallási hatások eredményezik ezt az állapotot.

T.M
Olvasó
T.M

Ködösítesz rendesen. Egyrészt nem érted,a mit írtam. Másfelől a fűevőknek csak egy kategóriáját ismered. Nincs kedvem egyenként kijavítani a tévedéseidet.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Nyilván… Azért a 13 évhez dobhatnál egy linket. Tessék a ködösítés a hentaihoz:

Anime főműfajok (célközönség):
Kodomo (gyerek), Otomodachi (kislány), Shounen (fiú – legnépszerűbb és legelterjedtebb műfaj), Shoujo (fiatal nő), Seinen (fiatal férfi), Josei (felnőtt nő)

Anime alműfajok (téma):
Mecha (mechanikus, robot), Sentai (katonai, történelmi), Sport (sport), Harem (népszrű férfi / népszerű nő a központi alak), Merchandising (termék promóció Pl: Pokemon, Yu-Gi-Oh!), Steampunk (jővőben játszódó, viktoriánus hangulat, gőzhajtású technológia), Cyberpunk (gyenge társadalmi morál, erősen fejlett technológia), Bishounen (helyes fiú, szépfiú), Magical girls (különleges képességű lányok – az első műfaj, ami betört nyugatra), Magical boys (különleges képességű fiúk), Moe / Bishoujo (helyes lány, aranyos), Boy’s Love (romantikus fiú szerelem), Hentai (férfiaknak szóló, heteroszexuális pornográf), Ecchi (szexi utalás, nem tartalmaz szexjelenetet), Lolicon / Lolita complex (erotikus utalás, lányokról szól, nem tartalmaz szexjelenetet), Ecchi shoujo (nőknek szóló, heteroszexuális pornográf – nagyon ritka), Shotacon (erotikus utalás, fiúkról szól, nem tartalmaz szexjelenetet), Shounen-ai (fiúszerelmet tartalmazó történet), Yuri (lányszerelmet tartalmazó történet).

Az aszexualitás lényege, hogy másik emberrel nem kíván szexelni, ez nem zárja ki sem az önkielégítést, sem a kitalált karakterekhez vonzódást. Még a szexmentes kapcsolatot sem.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ez mind baromság. Aki ilyeneket néz, azt ki kéne lőni az űrbe.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Inkább azt kéne, aki miatt csúszott a heti Naruto. :/ Tisztára el vagyok keseredve miatta.

Naooo
Olvasó
Naooo

Oly, de jó, hogy nem tudom miről beszélsz.

Slasher
Vendég
Slasher

,,Konkrétan kinézik azt, akit a szex nem érdekel”

Ez is elég undorító. Kurva anyjukat, másnak mi köze van hozzá ?

Animebj
Olvasó
Animebj

Szerintem a japán férfiak “gyengeségét” az egész nyugati világra vetíteni, a jelenséget pedig a feminizmus elvadulásának számlájára írni nem bölcs dolog. A szexszel való kulturális kapcsolatuk pedig a cikk igencsak távol áll a valóságtól; nem Európában és Amerikában vannak csak nők számára használható metró- és vasútkocsik, a manga- és animeviláguk közismert perverzitásáról, sőt gusztustalanságáról és brutalitásáról na és persze a társadalomba belegyökerezett alá-fölérendeltség is súlyos visszaélésekre ad lehetőséget (olvastam már arról, hogy a japán középiskolások akár a szexuális zaklatásig, megerőszakolásig is hajlandók elmenni!). Ám ezektől eltekintve egész jó olvasmány.

Slasher
Vendég
Slasher

,, feminizmus elvadulásának számlájára írni nem bölcs dolog.”

Miért kinek a számlájára kéne írnunk ?

Nephrat
Olvasó
Nephrat

Ez az MGTOW japán változata. Találtam két jó videót amiben “fűevők” mondják el miért élnek úgy ahogy. Nem pedig külső szemlélők magyaráznak bele butaságokat a tetteikbe.
http://www.youtube.com/watch?v=PHWUrUox0R4
http://www.youtube.com/watch?v=8rgLFcuqvdk

Toplak Zoltán
Újságíró

Tetszik az utolsó bekezdésed. Szívemből szóltál Pista!

 

Z

Adam
Olvasó
Adam

Most találtam meg a cikket. Bemásolok egy részt a Hagakuréból. Majdnem 500 éves szöveg, nem kitalált történet, az adott kort írja le. Különösen az utolsó mondatra érdemes odafigyelni.:

“A fiatal csatlósok
viszont nem beszélnek másról, csak pénzről,
nőkről és ruhákról. Az utcákon lesütött szemű
szamurájok járkálnak, akikből hiányzik a harcos
idők bátorsága. […] megjelenik egy
híres orvos is, aki megállapítja, hogy a
szamurájok elnőiesedtek, mivel pulzusuk már
nem különbözik a törékeny nők pulzusától.
Közben mindenki arra törekszik, hogy a nagyobb
városok divatját kövesse

[…]

Úgy hallottam, hogy egy orvos, bizonyos
Macukumamae no Kjóan, a következő történetet
mesélte: „Az orvosi gyakorlatban – a jinnek és
jangnak megfelelően – másként kezelik a férfit és
a nőt. Különbség van a pulzusuk között is. Az
utóbbi ötven évben azonban ez a különbség
eltűnt. Miután észrevettem ezt a rendkívüli
változást, a férfiak szembetegségének
gyógyításánál a nők gyógykezelését alkalmaztam.

Megfigyeltem azt is, hogy a férfiak férfi
gyógymódnak megfelelő kezelése eredménytelen
volt. Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy
a férfiak igazi természete elveszett, szellemük
elnőiesedett ezekben az elfajult időkben. Ezt a
tényt titokban tartottam.”
Ezt figyelembe véve úgy tűnik, manapság a
legtöbb férfinak olyan a pulzusa, mint a nőké;
nagyon kevésnek van igazán férfias megjelenése.

Ezért egy igazi férfi csekély erőfeszítéssel,
könnyen megelőzheti a többit.”

birsalma
Olvasó
Adam
Olvasó
Adam
birsalma
Olvasó
brandon
Olvasó
brandon

Pedig a FÖTYE klubban kedvenc feministáink már nagyon vágyakoznak egy kiadós szexre, hiszen minden második posztjuk erről szól:

https://www.google.hu/search?q=site:csakazolvassa.hu+szex

birsalma
Olvasó

Amúgy a fiús testalkatú nők kapcsán érdekesség, hogy a távol-keleti, mongolid rasszba tartozó embereknél van a legkisebb különbség a férfi és női testarányok között. Európai szemmel a mongolid férfiak nem elég férfiasak, a nők nem elég nőiesek. Közismert, hogy a mongolid rasszba tartozó férfiaknak van a legkevesebb testszőrzete és a legkisebb pénisze; a nőknek elég kicsi a mellük és a mongolredő miatt a szemük is. Nem véletlen, hogy szinte tömegjárvány a szemműtét; amely nő megteheti, máris európai vágásúvá műtteti a szemét:

http://velvet.hu/trend/2011/03/16/nagyobb_szemert_es_feher_borert_kuzdenek_az_azsiai_nok/

vagy: “A thai, maláj, indonéz vagy vietnámi lányok arcán van egy számunkra férfiasnak tűnő jelleg amitől nekem szubjektíve – és gondolom sokan gondolhatják még így, kevésbé szépek.”

http://xiongyali.blog.hu/2010/08/18/china_girls?token=901a3fb0703d2ef7c15c59d793de028b

http://www.humorsarok.net/kepek/3244612-1359317245.jpg

És: Az “atlag” kinai ferfi ferfiassaga – szinten nyugati szemmel nezve, persze – egyebkent meger egy miset, amerikai csajtol idezek: “Jartam egy kinai fiuval, ez volt a legkozelibb elmenyem a leszbikussagrol”.

Adam
Olvasó
Adam

A Velvet cikkében szinte mindig a koreaiakról írnak. Ez nem csoda, mivel hiába sorol fel 4 országot(Thaiföld, Kína, Dél-Korea, Japán), én tudom, hogy ezen országok közül kizárólag Koreában divat a plasztikai sebészet. Japánban nem az, nem is lehetne az, mivel a japánoknak van szemhéja.

Egyébként nincsen egységes mongoloid rassz. 2 szomszédos ország lakói között is lehet olyan különbség, mint nálunk egy skandináv és egy arab között.

Nekem főleg a japánok és a vietnamiak tetszenek(ahogy a férfiak többségének).

birsalma
Olvasó

Szemhéja mindenkinek van, nyilván az ún. mongolredőre gondoltál, ami Japánban talán kisebb(? Ezt kérdezem, mert nem tudom).

Na, találtam valamit:

– Japán típus: A bőr a világossárgától a sötétig változó. A haj egyenes, sötét színű. Egyes helyi változatokban europid vonások is megjelennek. Változatos, alapvetően három változatba sorolhatók: a gracilis, vékony, hosszú arccal, mongolredővel, az átmeneti változat enyhe mongolredővel, és a robusztus mongolredő nélkül.

http://enfo.agt.bme.hu/drupal/node/5541

A távol-keletiekkel személyesen nem vagyok tisztában. Egyszer találkoztam egy üvegszemű vietnamival (a háborúban lőtték ki a szemét). Meg egy Fülöp-szigetekről származó amerikai keresztény katonával. Meg néhány kínaival a boltokban. Kábé ennyi, hiába a legelterjedtebb rassz a földön, egyelőre nekem kéne odautaznom, hogy jobban megismerjem őket.

Adam
Olvasó
Adam

Én kifejezetten a szemhéjra gondoltam, abból is a felsőre: http://politicsoffashionuiuc.files.wordpress.com/2011/09/beforeafter31.jpg

A japánok többsége már születetten úgy néz ki, mint a nő a második képen. Egyébként a japánok nagyon kilógnak az ázsiaiak közül.

A fehér bőr egyébként azért számít szépnek, mert régebben a parasztoknak volt barna bőre(hiszen mindig sütötte őket a nap). De pl. ezért alakult ki, hogy a hosszú köröm a gazdagság jelképe, hiszen csak a parasztoknak nem tudott megnőni a körme a fizikai munka miatt.

hgyi
Szerkesztő

Te nem azt akartad írni, hogy nincs szemhéjuk, hanem azt, hogy nem látszik.

Ezt nem azért írtam, mert gondolatolvasóst akarok játszani, hanem csak azért, hogy megelőzzek egy félreértéseken alapuló, teljesen fölösleges és nem ide tartozó hozzászóláscunamit.

birsalma
Olvasó

Nem a bőrszínre vagy a mongolredőre utaltam, amikor ezt írtam. A szem állása tulajdonképpen lényegtelen, a lényeg ez: Amúgy a fiús testalkatú nők kapcsán érdekesség, hogy a távol-keleti, mongolid rasszba tartozó embereknél van a legkisebb különbség a férfi és női testarányok között. Európai szemmel a mongolid férfiak nem elég férfiasak, a nők nem elég nőiesek. Közismert, hogy a mongolid rasszba tartozó férfiaknak van a legkevesebb testszőrzete és a legkisebb pénisze; a nőknek elég kicsi a mellük és a mongolredő miatt a szemük is.

Tehát mondjuk egy távol-keleti férfi tud a legkönnyebben nőnek öltözni anélkül, hogy feltűnne, nem annak született. Ilyen videót láttam is egyszer, tényleg meglepő volt, amikor leszedte magáról a sminket és a parókát, és kiderült, hogy nem is nő. A Másnaposok film is poénkodott ezen.

http://www.youtube.com/watch?v=FXISvvFAaEk

Ezen a képen pedig: http://www.hir24.hu/kultura/2013/12/03/az-elso-kinai-aktfenykep/

az látszik, hogy a kínai lánynak már a húszas években rövid volt a haja (nyilván általánosan ilyen volt a viselet), és hát mellben sem túl erős. Amúgy nincs vele semmi baj, mert szép; de egy átlag európaihoz képest kevéssé kifejezettek a szexuális jegyek.

Adam
Olvasó
Adam

Ez attól függ. Én nem mondanám, hogy az ázsiai nőknek fiús a testalkata. Európaiak között sokszor előjön, hogy bizonyos szempontból a fehéreknek van fiús testalkata(pl. az európai nőknek nagyon férfias a válla, illetve a testtartása- az afrikai lányoknak pedig még annál is jobban). Az viszont igaz, hogy mellméretben a fehérek jobban állnak.

Naooo
Olvasó
Naooo

“a nagy szem mellett a fehér bőr is hozzátartozik az általuk elképzelt szépségideálhoz”

Mindenki fehér akar lenni.

“A journal of Ethnic and Racial Studies c. újság 1996 januárjában “Bőrszín iránti előszeretet, nemi kétalakúság és nemi választás; a gén kultúra velejárója?” címmel cikk jelent meg, írói Peter Frost és Pierre Van der Herghe, azt állították, hogy minden fajnál a nők világosabb színűek, mint a férfiak. 51 társaság etnográfiai adatait használva öt világrészről, amelyben a kedvelt bőrszínről nyilatkoztak, azt találták, hogy 30 kedvelte a világosabb bőrű nőket és 14 kedvelte a világosabb bőrű nőket és férfiakat. Az indiai, kínai, brazíliai és balii kultúra, valamint az arab és néger a legvilágosabb nőt tekintik a legszebbnek, örökérvényűvé téve az elefántcsontszínű bőrű, pirosarcú, kékszemű, szőke “északi ideálját” a női szépségnek, pedig belőlük hiányzik a genetikai képesség az ilyen előállítására. A tanulmány szerint idővel minden faj felsőbb osztálya világosabb bőrű lett, mint honfitársai, mert fokozatosan fehérebb bőrű nőkkel házasodtak az alsóbb osztályokból.”

“Az emberi szépséggel foglalkozó tudományos kutatás fényképeket mutatott és megkérdezte, hogy mennyire találják szépnek az illetőt, megmutatta, hogy az északi fehéreket találták a legszebb embereknek, még a feketék is. A bírók fölszólították a nézőt, hogy kizárólag “személyes elveik szerint osztályozzák a szépséget, és nem az általános elvek szerint”.”

“Egy kísérlet során, ahol fekete gyerekeket egyedül hagytak fekete és fehér babákkal, azt találták, hogy legtöbbjük fehér babákkal szeret játszani. Ez a világon mindenütt igaz, még Tobagóban is.”

birsalma
Olvasó

ezen országok közül kizárólag Koreában divat a plasztikai sebészet.

Valóban, itt van egy cikk róla: http://www.asiaport.hu/index.php/hetkoznapok/korea/7664-hol-el-a-legtobb-plasztikafuggo-no

Japánról ez talán már volt itt: http://index.hu/tudomany/2013/12/01/miert_nem_szexelnek_a_japanok/

De ez biztosan nem: http://fotelkalandor.blog.hu/2013/12/06/az_ember_aki_onmagaval_randizik

Musashi
Olvasó
Musashi

Szerintem jol csinàljàk! Nem csinàlnak màst, minthogy huzzàk a nok agyàt… Es làsd a nok megorulnek! Vàltozik a vilàg! Ezeket a vàltozàsokat elfogadjàk és alkalmazkodnak hozzà… Szerintem egy-egy ilyen “novényevo” titokban megdugja fél japànt… :D A hàzassàgot meg nem kapkodjàk el, nyilvàn a legjobbat akarjàk maguknak, van kibol vàllogatni… Addig is élik a fuggetlen gondtalan életuket! Intelligens nép! Nem kiskutyàk mint mi… Igazi alfahimek… Leszarjàk ki mit gondol! Aztàn nyilvàn a femministàk, akik nincsennek megdugva illetve a férfiakért kuzdo nok, meg cikizik oket… Probàljàk kizokkenteni oket a kis vilàgukbol… Okos sràcok! Passziv ellenàllàs! Sakk-matt!

Pash Cutter
Újságíró

Lám, Japánban sikerült lerombolni a patriarchális berendezkedést. A rednews életidegen (fűevő?) ideológusai szerint ez az alapja az ideális szolidáris közösség, a kommunizmus kialakulásához. Én még mindig cégeket látok, amik nagyobb hatalommal rendelkeznek, mint az állam. A túrázó és fényképező kedves Takagomi bácsi még a jobbik eset. De ez a fiatal cybergyerek szubkultúra sok esetben taszító. A japán srác inkább egész nap nyomatja az online szerepjátékot, mint mondjuk sörözne a barátaival; inkább guminővel szeretkezik, mint mondjuk csajozna; inkább képregényeket búj, mint mondjuk sportolna; inkább animéket néz, mint mondjuk kertészkedne az udvaron. A guminőstény kivételével az online szerepjáték, képregények, animék még lehetnek jó dolgok, mondjuk 3-4 órára – de hogy ez folyamatos életmóddá váljon! És még ezt alternatív életformának is nevezik… – szép alternatíva! Nálunk is megjelent ez a cybergyerek generáció. Múltkor éppen az anyám élcelődött a hol pálcavékony, hol pocakos kockafejek “férfiasságán”, akik éppen nagy dicsőn mentek Unreal Tournament-versenyre. A riporter még azt is megkérdezte, mennyi időt töltenek a srácok gép előtt. Lehet találgatni…!