Cooltur Macho
3 megosztás

WC használati utasítás képviselőnőknek

“Hogyan kell kultúremberhez méltóan használni egy illemhelyet? Erre segít választ találni a Parlament női vécéjében kiragasztott használati utasítás. A papír írója szerint a mellékhelyiségben megforduló nők nincsenek tisztában azzal, hogy a vécékefét használni is kell, a padlóra csöpögött, oda nem illő folyadékot pedig fel kell törölni.”Adta hírül tegnap az Origo.hu.

Az internet hátsó zugaiban az elmúlt napokban csendesen pletykálkodó feminista véleményvezérek pedig kissé magasabb hangszínre váltottak: Mi az, hogy a női WC-ben? És a férfiaknál nincs felirat? Egyesek már a férfi-WC-vizit gondolatával is eljátszottak futólag. Merthogy ilyen azért nincs. A nők csupa kultúra, jellem, kellem és küllem. Hogyan is hagyhatnák a képviselőnők maguk mögött rendetlen állapotban a WC-t? “És ki tanítja meg a T. Képviselő urakat nem mellé pisilni. Otthon ki takarítja a közösen használt WC-t? Az új európai férfi ülve pisil.”

ferfi_wc_ulve_vagy_allva Eközben a parlament férfi wc-jében: – Mit mondott a Varga Pista, engedünk nekik? Most akkor hogyan lesz? Ülve vagy állva?

Belső informátorok útján igyekeztem a végére járni a dolognak és a parlamenti folyosói (és mellékhelyiség környéki) pletykákból megtudtam, hogy a női WC-ben már napok óta egy titkos kísérlet zajlott, ez magyarázza a kétes eredetű cseppeket a WC-ülőkéken. Az információk szerint a honanyák feminista frakciója szeretne egy olyan törvényjavaslattal előrukkolni, amely méltán kel versenyre a Svéd parlament feministáinak felvetésével. Ők nem elégednének meg annyival, hogy a férfiaknak kötelező legyen minden esetben ülve végezniük a dolgukat, hanem a több évszázados gyalázatos diszkriminációért revansot kívánnak venni azzal, hogy teljes szerepcseréről szóló törvényeket követelnek. Viszont ha majd eljön az idő, szeretnék ha zavartalanul folyna a medrében minden, tehát már előre tesztelték állva a (kis)dolgot. Első nekirugaszkodásra ne várjunk sokat tőlük, elvégre az uraknak is mindig az ülőkékkel támadnak problémáik. Egyes híresztelések szerint a feminista frakció terveit megneszelték a férfi képviselők is. Ellenlépésként Dr. Varga István és Dr. Lukács Tamás már titokban írják a felszólalásuk szövegét, de vért izzadnak vele. Sehogy sem sikerül támadhatatlanul polkorrekt módon megfogalmazni, hogy mi a természet rendje, és hogy milyen jogos igényei lehetnek a férfiaknak a piszoárokkal kapcsolatban.

 

Post Author: Cooltur Macho

Cooltur Macho
Létezik olyan vélemény, amellyel nem lehet a józan ész keretei között vitatkozni. Amikor csődöt mond az értelem, végső kulturális eszköznek csak a szatíra marad.
f Facebook
3 megosztás


41
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
6 Egyéni hozzászólás
35 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
13 Hozzászólások szerzői
DeansdalegreifswalderFuzzy LogicNaoooKodo Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Kodo
Újságíró
Kodo

Mi ez? Csak nem már megint a feminista bagoly cseszteti a verebet, hogy a legapróbb fejméret a normális? Kíváncsi lennék, hogy a feminista el tudná-e viselni saját magát, ha egyszer értelmesen megvilágosulna. Miért képtelen tudomásul venni, hogy gusztustalan még a WC-je is?

Még régebben olvastam cikket a férfi és női WC-k tisztaságának összehasonlításáról.
Ajánlanám a femcsiknek, a cikk tanulsága hátha normálisabb emberi viselkedésre ösztönözné őket, hátha végre még ők is hajlandóak lennének lehúzni maguk után, a cikk elborzasztó példáinak hatására.
A feminista képviselőknek azt ajánlom, előbb tanulják meg lehúzni a saját WC-jüket, majd csak aztán menjenek férfiakat kukkolni, netán szexuálisan is zaklatni.
STOP! Hőbörgő feminista nőerőszak!
Ha megfeszülök se találom most azt a cikket, ezért más forrásból hozok helyette olvasói véleményeket.

http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=43710

Idézetek, tehát a kommentelőktől:

22. alyce 2009-09-08 14:12
“Nekem sajna ez előző munkahelyemen kellett záráskor wc-t is takarítani (pincérként…), és én is levontam a következtetést: míg a férfi wc-kben pikk-pakk végeztem, a nőiben mindig el kellett időzni…sokszor én is megbotránkoztam. Az emberek azért rendetlenkednek az idegen wc-ben, mert tudják úgyis, hogy nem nekik kell takarítani. Otthon meg azért muszáj…”

20. kiscsirke 2009-09-08 14:01
“Mert ilyenek a nők! Gusztustalanok! Egy férfi mosdó sokkal tisztább szokott lenni általában!”

15. Vigyorex6 2009-09-08 13:52
“Biztos lehetsz benne! Ha elmész egy buliba, akkor is sokszor szívesebben bemennél a férfi klotyóba.”

13. Vigyorex6 2009-09-08 13:51
“Nem vettétek észre, hogy általánosságban (nem csak wc), a nők rendetlenebbek, mint a férfiak. Én dolgoztam már férfiakkal is, de azon a helyen, ahol csak nők voltunk, sokkal nagyobb volt szemétdomb. Mindig lenyúlták a másik dolgát használatra, és sokszor meg se lett…”

Slasher
Vendég
Slasher

Nőismerőseimtől és rokonaimtól tudom, hogy a női WC-k tele vannak hugyozva meg szarva. Na ennyit a női kultúrálltságról.

,,Én dolgoztam már férfiakkal is, de azon a helyen, ahol csak nők voltunk, sokkal nagyobb volt szemétdomb. Mindig lenyúlták a másik dolgát használatra, és sokszor meg se lett…””

Nem meglepő. A szarkavarás és ármánykodás is sokkal nagyobb mértékben fordul elő női munka közösségekben.

A cikk mellesleg nagyon jó lett. Humoros és ténylegesen a képükbe röhögsz a feministáknak :D

Naooo
Olvasó
Naooo

“kultúrálltságról”

Pedig ezt tuti nem így kell írni. Hullámot kérek alája.

Slasher
Vendég
Slasher

Hát ja, csak így nem húzta alá :D

etiop
Olvasó
etiop

Én erre emlékszem. Bár nem összehasonlítás, csak egyoldalú cikk.
http://vendeghanyas.blog.hu/2012/03/21/szar_ugy_411
A híres Ági mamával – a WéCés nénivel – készített interjúban még ennél is durvább dolgok vannak.

birsalma
Olvasó

Ertsey Attila (Ertsey Katalin exférje, az Élőlánc Magyarországért szövetség társelnöke, építészmérnök) – a Gyurcsány-kormány idején megbízást kapott az “új kormányzati negyed” terveinek ökológiai szempontú finomhangolásához, tehát a bioépítészeti részletek megtervezéséhez. Nekem roppantul tetszett, hogy szalmaöblítéses vécét tervezett a kormányzati negyedbe, na persze ezt rögtön lefújták :) pedig igazán tanulságos lett volna megbarátkozni vele… :)

hgyi
Szerkesztő

Mit jelent az, hogy szalmaöblítéses?

Koriander
Olvasó

en is bitang kivi vagyok a valaszra, mar meggugliztam, de semmi, ugy tünik ma rancosodunk:-)

(amugy koszi a forumos valaszt, Tunder vagy, remelem elegszer mondjak a kllegak:-) )

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Szerintem ilyesmi lehet csak szalmával, elég gusztustalan.

http://humusz.hu/hirek/komposzt-wc-hazilag/1896

Koriander
Olvasó

+ Birsalma! köszi a linkeket, nagyon érdekesek.

birsalma
Olvasó

szívesen

hgyi
Szerkesztő

:o)) Nagyon szívesen, máskor is!
Nem, szerencsére ilyeneket nem szoktak mondani. :o) Jelenleg úgyis csak egy darab főnökasszonyom van, akit lecsillagvirágoznék ezért… :o))))

birsalma
Olvasó

Ezt: http://autonomhaz.eu/download/komposztalo_plakat_A2.pdf

Ez éppenséggel egyáltalán nem nevetséges, ez a múlt és egyben a jövő is, az ivóvizet nem lehet a végtelenségig szarral teledobálni. Norvégiában már van olyan város, ahol be van tiltva a vízöblítéses vécé.

Károly herceg is meggyőződéses biotermelő http://www.utajovobe.eu/hirek/287-karoly-herceg-a-biokertesz-a-fenntarthato-highgrove-i-biogazdasag

ebben a házában is bio szennyvíztisztító van és minden ökológiai szempontok szerinti: http://www.princeofwales.gov.uk/the-prince-of-wales/residences/llwynywermod

ő adott pénzt Erdélyben az első bio-szennyvíztisztító telepre: http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=91730&cim=karoly_herceg_jelenleteben_avattak_fel_az_elso_biologiai_szennyviztisztitot

ugyanis egyre-másra vásárolja Erdélyben a falusi házakat: http://faluhelyen.blogspot.hu/2011/11/kis-faluban-nagy-meltosagok.html

amiket a rokon Kálnoki grófék újítanak fel neki:

http://www.youtube.com/watch?v=Dg9Uh2-qhY0

http://www.youtube.com/watch?v=mRsmKIq9KDo

http://www.youtube.com/watch?v=4ncrWw3SdTk

és azt mondta, a román trónért cserébe szívesen lemondana az angolról.

Tehát ha a szalmaöblítéses vécé a legmagasabb arisztokrata, sőt királyi köröknek sem cziki, akkor nekünk sem kéne az legyen.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Tájékoztató ár: 300 000,- + ÁFA”

Adtak a szarnak egy pofont.

birsalma
Olvasó

Elolvastam a másik belinkelt cikket is, az valóban olcsóbb: “A költség: kb. 2000 Ft a 30 literes káposztáshordó, 1000 Ft a WC-ülőke. Fűrészport adnak ingyen. “

birsalma
Olvasó

„Kevés az esélye annak, hogy valaki neki mer állni a víz nélkül üzemelő vécék bevezetésének, hiszen az angolvécék betiltása hatalmas ellenállásba ütközne még akkor is, ha elmagyaráznánk az embereknek, hogy ezzel az emberiség történelmének egyik legnagyobb ökológiai tragédiájának okozóját iktatnánk ki.”

http://index.hu/tudomany/2013/10/16/az_ivoviznek_nincs_alternativaja/

Naooo
Olvasó
Naooo

Nem kell foglalkozni itt semmiféle környezetvédelemmel, mert ha hamarosan összeomlik ez a világrend, akkor úgyis zuhan a termelés és ezzel a környezetszennyezés, ha meg még sokáig tartja magát ez az aljas rendszer, akkor az fulladjon is bele a szarába. Direkt összevissza rakom bele a cuccokat a szelektív kukákba.

Koriander
Olvasó

“Direkt összevissza rakom bele a cuccokat a szelektív kukákba.”
Üdítően zizi vagy, bakker.
Hangosan nevetek. Gondolom másodállásban Mikulásnál krampusz?!

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Én is ezen röhögök :) Watch out, we have a badass over here. :)

the hermit
Olvasó

Hát trollnak zseniális, az biztos

birsalma
Olvasó

“Direkt összevissza rakom bele a cuccokat a szelektív kukákba.”

Egy faluban voltunk éppen, láttuk, hogy jön a kukásautó a kirakott szelektív gyűjtőhöz. Fogták az összeset és bedobálták egy helyre. Odamentünk, feltenni a klasszikus Tornóczky-kérdést: És ezt így hogy? Valami olyasmit mondtak, hogy a rendszer valójában nincs is kiépítve, de hát előírás a szelektív hulladékgyűjtők kirakása. Biztos nem mindenhol ilyen átverés az egész, de valahol az egész rendszer átverés, tényleg, és semmi értelme fenntartani.

hgyi
Szerkesztő

Huhh… Rámzúdítottál rengeteg mindent, pedig elég lett volna 2 mondatban elmondanod a szükséges infót. Ráadásul húztam befelé fülem farkam, mert mindjárt lecseszésnek éreztem, ahogy kezdted… és ahoz befejezted a kioktatást… aztán kiegyenesedtem és kicsit izé lettem. Ki a nyavalya mondta, hogy nevetséges? Én csak megkérdeztem, mert nem tudtam – azután sem, hogy rákerestem a neten arra a kifejezésre, hogy “szalmaöblítéses WC”. Na. (Erre ne válaszolj, nem vitaindítónak írtam, csak azért, hogy téyleg jobban gondold át, mit és hogyan írsz – és főleg tömörebb írásoknak is jobban örülnék/örülnénk.)

De az eredeti kérdésem továbbra is áll, mert nekem nem nyílik meg az a link, amelyik a magyarázatot tartalmazza.

birsalma
Olvasó

Bocs, nem személyesen neked szántam, de gondoltam, ez itt a reklám helye. A kérdéses definícióhoz itt egy másik link is: http://fenntarthato.hu/epites/termekek/adatbazis/komposztalo-toalett

http://www.youtube.com/watch?v=U0yJvsS2Ovg – 02:12 – 02:32-ig: csak a probléma alapja van felvetve, de elég határozottan.

 

hgyi
Szerkesztő

Emlékeztetnélek, mit mondtál koriandernek: “Azt olvastam Andrew Matthewsnál, hogy ha valaki sérteget, és utána azt mondja, csak vicceltem, akkor biztos lehetsz benne, hogy az illető komolyan beszélt.
Ez itt épp ilyen.

Máskor öt raklap betűt használsz arra, hogy elmondj egy öt szavas választ… Most csak linkeket dugdosol az orrom alá. Azt kértem, foglald össze két mondatban, mit jelent az, hogy szalmaöblítéses WC. Megértettem, hogy nem akarod. Megleszek úgy is, hogy nem tudom, mi a szalmaöblítéses WC. Nincs sem kedvem sem időm linkeket nyitogatni, kétmondatos lényeget keresgélni, videókat nézegetni.

Deansdale
Admin

Kertes házakhoz való gondolat – egy vödörbe végzi a dolgát az ember, és a végén rádob két marék fűrészport. A “hivatalos” neve alomszék. Vizet lehet vele spórolni, védi a természetet és a “végtermék” komposztálható, valamint nem büdösebb mint a vízöblítéses változat, szóval nagy nyereség és nulla veszteség. …annak a kis kényelmetlenségnek az árán, hogy egy városi embernek nehéz a vízöblítés helyett a fűrészporszórásra rászokni. Ja, és a vödröt időnként ki kell hordani.

Na persze a vödröt be szokták tenni egy angolvécé stílusú ülőke alá :)

Tudom, hogy most a linkek ellen szólaltál fel, de szerintem ezek fantörpikusan hasznosak és tanulságosak, szóval jó szívvel ajánlom mindenkinek, akit érdekel a téma:

Alomszék

A mindent-a-szennyvízcsatornába rendszer vége

…valamint ugyanannak a youtube-felhasználónak a további videóit, pl. a Teleső rendszert.

hgyi
Szerkesztő

Köszönöm az összefoglalót! :o)
Nem a linkek ellen szólaltam fel, de tényleg nincs időm ennyi linket megnézni – főleg ennyi olvasnivaló mellett. Ezért kértem az összefoglalót.

Azért ha a fűrészporos fekáliát ellenőrizetlenül hordjuk szanaszét, az nemigazán egészséges. No, meg hová lehetne hordani?

Deansdale
Admin

Komposztba… A kert végében csinálsz neki helyet, és megfelelő körülmények mellett a következő évre a legjobb minőségű termőtalajjá változik :) Ezért mondtam, hogy kertes házhoz való gondolat. És hát elsősorban olyan embereknek való, akik ilyen természetkímélő (akár new age-es greenpeaces, akár hagyományőrző paraszti) sémák mentén élik az életüket. Városi ficsúrok vagy a ház mögötti pázsitot körömollóval karbantartó sznobok ilyesmivel úgysem fognak törődni.

A célközönség másik fele a spórolósak, tekintve, hogy egy átlagos háztartás víz- és csatornadíjának harmadát/negyedét a budilehúzás adja.

hgyi
Szerkesztő

Hát ja. Városba ez nem való.
Nade akkor már nem egyszerűbb a kerti budi?

Exemnél amúgyis szippantós járna, ezért ő szűrős derítőt csináltatott. A WC-jét annak a visszaforgatott, szűrt vizével öblíti.
Amikor családi házban laktunk, mi sokszor a fürdővizet használtuk WC-öblítésre.
Ez a vödrözés nekem már nagyon sötétzöld. :o)

birsalma
Olvasó

“Nade akkor már nem egyszerűbb a kerti budi?”

A kerti budi csak ott használható, ahol biztos, hogy nem önti el a talajvíz, tehát az biztosan soha nem megy fel 3-4 m-es szintnél magasabbra, és a budi tartalma biztosan nem mérgezi el a talajvizet (koporsós temetést se engedélyeznek, ha a sírt elönti a talajvíz).

Másrészt ha a budit kiszippantják, akkor az egésznek nem volt értelme. Kimerni viszont elég durva, és akkor még utána kell “érlelni”.

Lehet, hogy témaként sokkoló, de nagyon sok előnye van.

Kodo
Újságíró
Kodo

Hááát eeggen… biztos nagyon szép és jó :)
Szerintem soha nem fog tömegesen elterjedni, nagyon helyesen.
Ha mégis, akkor az is egy – egy másik fajta katasztrófális környezet terhelés lenne. A megfelelő, arra alkalmas helyeken, településeken, viszonylag kis mértékben alkalmazva akár hasznos is lehet, de ha általános méretekben elterjedne, nagyon komoly és csak nagyon nehezen és drágán megoldható környezeti terhelést jelentene a komposztálási lehetőség ellenére is.
A vízöblítésesben nem semmisül meg az a víz. Megfelelő, már ma is ismert és alkalmazott eljárásokkal ivóvíz minőségben lehet visszaforgatni.
Úgy gondolom hogy az ivóvizünket nem igazán a lehúzásával fenyegetjük. Sokkal inkább a vizet kinyerő helyeinket, a talajok és így a talajban található, akár mélyrétegű víz tartalékok elszennyezésével. Ezek a szennyezések szerteágazóbbak, bonyolultabbak, ezért a tisztításuk is nehezebb és költségesebb a háztartási szennyvízénél.

the hermit
Olvasó

Ez a tacepao vicces, és még nem is különösebben bunkó…

visuo
Olvasó
visuo

a férfiak hűtlenek, a nők hűségesek. a férfiak ápolatlanok, a nők ápoltak és igényesek… stb.

Slasher
Vendég
Slasher

Remélem csak irónia.

visuo
Olvasó
visuo

Tőlem? Mi más? : )

Az átlagproli világképét és emberismeretét gúnyoltam.

Slasher
Vendég
Slasher

Helyes :)

Kodo
Újságíró
Kodo

Emberismeret…
Ezeket a sztereotípiákat a feministák gyártják futószalagon és terjesztik ezerrel.
Miközben azt hangoztatják, hogy ők a szterotípiák ellen küzdenek.
Az átlagember meg ha sokat hallja, a fülébe mászik és elhiszi.

Slasher
Vendég
Slasher

Ez így van. A sok hülye elhiszi sajnos.

Kodo
Újságíró
Kodo

Vannak ápoltak és ápolatlanok az emberek között, legyen az férfi vagy nő.
A feministákról viszont általában már messziről süt az ápolatlanság és az igénytelenség.
Ezek után meg ha meglátom, meghallom valamelyik képviselőjüket, hát tuti egyből az fog beugrani hogy valószínű szaros a segge.

greifswalder
Olvasó
greifswalder

Szerintem provokáció, valakinek valami politikai célja van vele, vagy nem akarja, hogy elaludjon a dolog az elmúlt néhány botránnyal kapcsolatban, az hogy egyes képviselők hogyan bánnak a nőkkel stb. Jó alkalom ezt melegen tartva szavazókat szerezni, vagy a kormányt kritizálni.

the hermit
Olvasó

Simán benne van akár ez is, hisz azt a papírt bárki kirakhatta. Ezután már lehet komondorozni, stb.

greifswalder
Olvasó
greifswalder

Nézzétek, ennyibe veszi a kormány a nőket. Bezzeg a…