Cooltur Macho
0 megosztás

No Woman, no drive!

Egy mai napra szervezett érdekérvényesítő akció során szaúdi nők  demonstráltak az autóvezetés jogáért. Az ország több pontján szálltak gépkocsiba és online videó felvételeket tettek közzé a “bűncselekményről”.

A “Women2Drive” akció keretei között apák tanították vezetni lányaikat, fiúk az anyjukat, és filmen örökítették meg a nagy eseményt. Bár csak néhány tucat nő és családja vállalkozott a merész demonstrációra, azonban őket lelkesen üdvözölte a világsajtó. Az akció során keletkezett felvételek közül azt méltatták leginkább, amelyen az egyik demonstráló nőt látva egy férfi autós hüvelykujját felmutatva jelezte szolidaritását.

Az  1999-ben meghalt Főmufti, az ország legmagasabb rangú egyházi méltósága korábban egy fatwa-ban (formális vallási, jogi rendelet) deklarálta, hogy a nőknek tilos vezetniük, mivel az számukra a “kísértést”, a társadalom számára pedig a káoszt hozná el. Az autóvezetési tilalmat megsértő nőknek legrosszabb esetben  letartóztatással és az utazástól való eltiltással kell szembenézniük. Amikor Abdullah király 2005-ben hatalomra került, azt mondta: “Ígérem, eljön az a  nap, amikor a nők vezethetnek.” Az ígéret ellenére a hatóságok ma óva intettek mindenkit attól, hogy a közrend megzavarásával próbálkozzanak. Egyes konzervatív csoportok pedig ellen-demonstrációt helyeztek kilátásba, azonban ez elmaradt. A jelenlegi akció persze aligha vezethet közvetlen sikerhez, de talán egy újabb lépést jelenthet afelé, hogy a várva várt nap egyszer valóban elérkezhessen.

Forrás: http://edition.cnn.com/2013/10/24/opinion/begum-saudi-women-driving/

Post Author: Cooltur Macho

Cooltur Macho
Létezik olyan vélemény, amellyel nem lehet a józan ész keretei között vitatkozni. Amikor csődöt mond az értelem, végső kulturális eszköznek csak a szatíra marad.
f Facebook
0 megosztás


62
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
12 Egyéni hozzászólás
50 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
12 Hozzászólások szerzői
AnimebjPhoenixismKorianderVeroniqueAurelius Respectus Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Kodo
Újságíró
Kodo

Furcsának és méltatlannak tartom, hogy nők nem vezethetnek.

Érdemes tudni és a feministákra is ráférne ha tájékozottabbak lennének az arab világgal kapcsolatban.
Nem arról van szó, hogy a férfiak nyomnák el a nőket.
Valláson alapuló előírások szabályozzák az élet szinte minden területét.
Ezek a szabályok mindkét nemre vonatkoznak.
Mindig csak a nők csador viseletét emlegetik és egyéb, a nőket korlátozó szabályokat, pedig a férfiakra is hasonlóan szigorú előírások vonatkoznak.
Pl nem viselhetnek nyakkendőt, szigorú szabályai vannak a haj, szakáll, bajusz viseletnek is. Egyes országokban csak államilag engedélyezett katalógusból választott hajviselettel jelenhetnek meg.
A férfi köteles tisztességes szinten eltartani a feleségét. Házon belül a nőnek van szava, a férfi házon kívül képviseli a családot.
Nagy hülyeség lenne ezeket meg úgy emlegetni, mint a nők férfakkal szembeni elnyomását.
Mint ahogyan a fordítottját is.
Nem lehet véletlen, nincs mit csodálkozni a nők tüntetésével egyetértő férfiakon sem.
Tehát ők lennének az elnyomók?
Feministák! Művelődjetek!

Naooo
Olvasó
Naooo

Jó ötlet, hogy nők ne vezethessenek, mert közben nem tudnak főzni. Ki kéne terjeszteni egész bolygóra.

Ukrin
Olvasó
Ukrin

Csak a szőkék ne :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Festett szőkék se.

visuo
Olvasó
visuo

egyszerűen csak félnek a nők – társadalomromboló – félrekefélésétől.

a nő volán mögé ül és átkocsikázik a 10 km-re lévő szeretőjéhez…

Slasher
Vendég
Slasher

,,egyszerűen csak félnek a nők – társadalomromboló – félrekefélésétől.”

Jól is teszik :D

Slasher
Vendég
Slasher

Nem tudom mi óta létezik, de én tegnapelőtt láttam egy tanuló autót , amire azt volt írva, hogy Autósiskola Nőknek. Száz százalékig jó ötletnek tartom. Ezért nem ugattak a feministák ? :D

Veronique
Olvasó
Veronique

Ez jó ötlet, de tényleg! Általánosítani nem szeretnék, mert vannak ösztönösen szuper női sofőrök és katasztrófális férfiak a volán mögött, de tendenciálisan a nők vezetési technikája eléggé eltér a férfiakétól, a vizuális figyelem koncentrálása, a rizikó-vállalás, a reakcióidők stb és a saját példámon éltem meg, hogy ha úgy akarnak megtanítani vezetni, mintha férfi aggyal gondolkodnál, azzal jobb esetben késleltetik a sikerélményt, rosszabb esetben komoly frusztráció érzést kelthetnek, mert pl nem másodszorra sikerült pontosan a 2 csík közé beparkolnod a gyakorlóidő alatt…

Slasher
Vendég
Slasher

Lehet ezért nem megy nekik a váltás, meg a kuplungozás sem, a koncentráció hiánya miatt. Ez megmagyarázhatja azt is, hogy sok nő miért vesz automata autót, ami kinézetre sportos, tele van extrákkal, és valószínűleg méregdrága..

hgyi
Szerkesztő

“A Women2Drive elnevezésű kampányban szaúdi  nők ültek a volán mögé, hogy rákényszerítsék az államot a változtatásokra: Szaúd-Arábiában a törvények szerint a nőknek tilos vezetni. Ez a második ilyen kampány 2011 óta. A mostani vége az lett, hogy a konzervatív királyságban 14 nőt lecsuktak vezetésért.

1990-ben 47 nő 15 autóval ment ki az utcákra. Elvesztették állásukat, és lecsukták őket.”

http://index.hu/kulfold/2013/10/27/lecsuktak_14_szaudi_not_mert_vezettek/

Inaara
Olvasó
Inaara

Nagyon klassz ez a videó, tetszett. Szerintem egyáltalán nem sértő, tényleg humoros. Hm, “egy királynő nem vezet”… :) Ha már királynő: egy királynő kilincset sem foghat a szigorú etikett szerint… :) Tegyenek egy próbát a szaúdi hölgyek, nyújtsák be az igényüket egy ajtónállóra is.. Minden ajtóhoz… :)

Nekem igazán semmi kifogásom nem lenne az ellen, ha egy sofőr 0-24 a rendelkezésemre állna – ez nagyon nehezen nevezhető patriarchális (vagy akármilyen) elnyomásnak. :)

visuo,

“egyszerűen csak félnek a nők – társadalomromboló – félrekefélésétől. a nő volán mögé ül és átkocsikázik a 10 km-re lévő szeretőjéhez…”

Ha egy nő meg akarja csalni a férjét, akkor így is, úgy is talál rá módot – akár mindjárt a sofőrrel. Nem is lenne feltűnő. Tényleg, az nem baj, hogy a nő egy idegen férfival tartózkodik kettesben egy autóban? Nő nem vezethet, a sofőr csak férfi lehet.  Annyi minden történhet ott…  :)

Érdekes érvet hoznak fel arra, miért nem jó, ha vezetnek a nők: ezzel a tilalommal a nők egészségét, pontosabban a petefészkeiket (?), azaz végső soron a termékenységüket védik.

Autót nem, céget viszont vezethetnek, üzletasszonyok lehetnek (a férj engedélyével).  Ez nem az az ország, ahol az átlagnő háztartást vezet, arra ott a személyzet… Megint az elnyomás, borzasztó, komolyan… :)

Szaúd-Arábia… Ami hirtelenjében eszembe jut: abszolút monarchia, szigorú, vahabita iszlám állam; az USA és Izrael szövetségese, számunkra elképzelhetetlen gazdagság… Az egyetlen a világon, ahol tilos a nők számára autót vezetni. Tilos még utazni, bankszámlát nyitni, dolgozni férjük vagy férfi rokonuk engedélye nélkül. Olvastam valahol, hogy ez a férfi rokon nemcsak apa, nagyapa, nagybácsi, testvér, unokatestvér lehet, hanem unoka is… Gondolom, azért az kell, hogy az unoka nagykorú legyen, de már nem vagyok biztos benne. :)

Itt olvasom (angol nyelvű cikk), hogy nagyon sok, évente több, mint 300 000 autóbaleset történik Szaúd-Arábiában, ezért javítani kell a vezetési kultúrát és a rendet, a szabályos közlekedést az utakon. A kórházi ágyak több, mint 30 %-át autóbalesetek sérültjei foglalják el. Hm… jó autók, kitűnő autópályák, gondolom, ész nélkül nyomják a gázt…

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Nyilván a sivatag közelsége elég sokat számít. Kimennek a sivatagba terepjáróval és úgy száguldoznak ahogy akarnak. Nálunk ezt nem lehet megtenni, sűrűn beépített minden, a szántóföldeken nem lehet száguldozni, az erdőben is vigyázni kell, mert bármikor felbukkanhat egy kiránduló.

Inaara
Olvasó
Inaara

Hát, szerintem a sivatagban sem nagyon lehet száguldozni, úgy gondolom,  inkább az utakon történik a baj. Hm, képzeld csak, karambolozik egymással egy teljesen hétköznapi Ferrari egy Lamborghinivel, vagy egy sima Rolls-Royce koccan a Porsche-val… :) Talán bennük van a “mindenhatóság”, a sérthetetlenség csalóka érzete, na meg, ha már ilyen csodajárgányokban ülnek, nyilván szeretnék kihasználni az autóban rejlő lehetőségeket. :) Csak nem mindig tudnak időben megállni…

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Irigylésre méltó gondok. Szeretném én is összetörni a család 5 Ferrarija közül az egyiket :))

Koriander
Olvasó

az autokban rejlo lehetosegeket nemetorszagban is ki lehet hasznalni, megsem tornek a bombik…

Inaara
Olvasó
Inaara

Na igen, csakhogy hiányzik belőlük az  “arab telivér”… :) Más a temperamentum, mégiscsak jobban megvan bennük a Kontrolle, meg a Vorschriftok tisztelete, még ha vadulnak, akkor is. Ott csak azt látni, ahogy az autópályán  versenyeznek egymással a Mercik, BMW-k, Audik, Porsche-k… és legtöbbször még meg tudnak állni időben. :)

Slasher
Vendég
Slasher

,,Nekem igazán semmi kifogásom nem lenne az ellen, ha egy sofőr 0-24 a rendelkezésemre állna”

Na igen, ez is tipikus női igény, mint a sportautó :D

,,Ha egy nő meg akarja csalni a férjét, akkor így is, úgy is talál rá módot – akár mindjárt a sofőrrel…..Annyi minden történhet ott…  :)”

Te már csak tudod anya ;)

hgyi
Szerkesztő

Én nem szeretem a sportautókat. Akkor én most nem is vagyok tipikus nő? :o(
(Csak az F1-eseket, de azokba nem szeretnék beleülni.) :o)

Koriander
Olvasó

a sportauto az tipikusan ferfi dolog, a noi az a terepjaro :-)

kit erdekelnek a brummogo motorok es folyamatos lecseszes, hogy ma ‘ megint odacsaptad az ajtot az utpadkanak, igazabol csak ezert nyitnak ajtot a ferrarismachok:-)

Slasher
Vendég
Slasher

Hát igen eredetileg férfidolog, mint a karrierépítés :D

Koriander
Olvasó

nincs karrierem, tehát igazi nő vagyok, thnx :*

Inaara
Olvasó
Inaara

Szintén. :)

hgyi
Szerkesztő

Csatlakozom a klubhoz. :o)))

Koriander
Olvasó

végre én is alapíthatok egy pártot :D

Inaara
Olvasó
Inaara

Állj!  Mivel mind igazi nők vagyunk, egyikünk sem lehet pártvezér… Alighanem szereznünk kell  egy férfit. Természetesen egy igazit.  :)

Koriander
Olvasó

egy telivért ;-)?

Slasher
Vendég
Slasher

Szívesen! :D

Inaara
Olvasó
Inaara

“Na igen, ez is tipikus női igény, mint a sportautó :D”  

? Engem pl. egyáltalán nem érdekelnek az autók. Arra utaltam, ha szaúdi nő lennék, nem háborognék azon, hogy nem vezethetek.

“Te már csak tudod anya ;)”

Slasher, lehet, hogy humoros akartál lenni, de lássuk be, ez most gyengére sikeredett… Sebaj, volt már ennél sokkal jobb fellépésed, úgyhogy majd máskor….  :)

 

hgyi
Szerkesztő

Én így sem háborgok. Merthogy nem is akarok vezetni – sosem akartam. Egyszer próbáltam egy fél Magyarországnyi pusztán, de kész kínszenvedés volt. Úgyhogy ennyiben is maradtam. :o)

Inaara
Olvasó
Inaara

Jaj, már szinte unalmas, de megint azt kell mondjam:

“nem is akarok vezetni – sosem akartam”    Én sem.

“Úgyhogy ennyiben is maradtam. :o)”   Én is…  :)

Koriander
Olvasó

:( én szeretek vezetni, bár a fél életemet bringán élem, de bírom a lóerőt.

Slasher
Vendég
Slasher

Helyes! :D Érdekelhetnek, meg más nőket is, azzal van baj, ha csak ez érdekel egy nőt, főleg akkor, ha férfi van a dologban :D

,,Arra utaltam, ha szaúdi nő lennék, nem háborognék azon, hogy nem vezethetek.” – Én azon is meglepődtem, hogy mertek lázadozni (a szaúdi nők) :D

Szerintem te akartál humoros lenni, legalábbis remélem. Én csak a különös poénjaidra reagáltam.

visuo
Olvasó
visuo

inaara

„Ha egy nő meg akarja csalni a férjét, akkor így is, úgy is talál rá módot

1, na most leereszkedve szerény személyemhez, nagyon nagy titkot fedtél a naiv butuska férfi előtt, hűha, köszönöm. : )

2, most akkor én is okoskodjak, bölcselkedjek a semmire és a nyilvánvalóra? ha meg egy férfi megakarja csalni a feleségét, akkor így is, úgy is talál rá módot. 5 perc alatt, egy tetszőleges kapualjban, hm?

„– akár mindjárt a sofőrrel. Nem is lenne feltűnő. Tényleg, az nem baj, hogy a nő egy idegen férfival tartózkodik kettesben egy autóban? Nő nem vezethet, a sofőr csak férfi lehet.  Annyi minden történhet ott…  :)”

3, Szaud-Arábiában a nőnek csak férje, vagy férjrokona lehet a sofőr, ez alapján gondold át, amit írtál…

4, Szaud-Arábiában nagyok a távolságok, a ritka népsűrűség (nagyvárosokat leszámítva) és egy erőteljesen maszkulin, patriarchális társadalomban nem olyan könnyen kivitelezhető, hogy egy ottani nő félrekúrjon, akárcsak 100 éve a magyar falun, nem nagyon tudott titokba maradni az ilyen, a „megszólás” eléggé visszatartó erő volt, ellentétben ma ezért Szaud-Arábiában kivégezhetnek. Amúgy meg pl. a „nőelnyomó” Iránban a hűtlen férjet is kivégzik…

Szóval a(z arab) nő beszál a kocsiba, levezet 10 km-t, megérkezik egy másik utcába, aztán bemegy egy idegen házba… stb. És megtörténik a (társadalomromboló) bűn…

Mielőtt vkivel leálsz vitatkozni, győzödj meg róla, hogy felkészült, következetes és a témához kapcsolódó legyen a mondanivalód…

Slasher
Vendég
Slasher

,,100 éve a magyar falun, nem nagyon tudott titokba maradni az ilyen, a „megszólás” eléggé visszatartó erő volt,”

Nem úgy mint ma..

visuo
Olvasó
visuo

falun úgy kb. 1980 körül „oldódtak fel” az erkölcsök, azelőtt még szégyen volt a házasságon kívül született gyerek, ill. azt tartották férfinek aki volt katona.

amúgy meg picit más téma:

http://index.hu/kulfold/2013/10/27/ketszer_hazudta_hogy_megeroszakoltak/

Slasher
Vendég
Slasher

1980?Olvastam erről itt régebben, lehet pont Te írtad.

Ez minden napos. Hihetetlen, hogy az esetet másodszorra is beszopták, és hogy a nőnek volt pofája még egyszer megtenni, az meg még inkább felháborító, hogy ennyi hasonló ügy után, még mindig nem tesznek semmit a jelenség ellen.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Szaúd-Arábia… Ami hirtelenjében eszembe jut:”

A sok neve nincs rangkóros herceg országa. Kábé, mint szovcsi-amcsi bagatell tábornokok gyülekezete. Nevetséges banda. Letörölni térképről az egészet.

Kodo
Újságíró
Kodo

Igazad van Nao, de ki lehetne az aki le tudná ezeket törölni?
A másik, akár a saját magam gondolataival is időnként ellentétesnek tűnő véleményem, hogy szükség van a tekintélyek fenntartására. A baj csak az, hogy az erre önjelölt felfuvalkodott senkiháziak erre általában méltatlanok. Kb 100 %-ban.
Egészségesen meg- és kiérdemelt tekintélyre szükség van, mert ha az nincs, ott aratnak a feministák.
Azt meg én nagyon nem szeretem és nem tűrhetem!

Inaara
Olvasó
Inaara

Naooo, csatlakozom Kodohoz, igazad van. :)

Volna itt egy neked való cikk az iráni Press TV oldaláról; ennek megfelelően egyáltalán nem polkorrekt és finomkodó, de kifejezetten üdítő időnként ránézni a honlapjukra és más tálalásban olvasni ugyanazokat a híreket, amik máshol kissé máshogy (vagy egyáltalán nem…) jelennek meg.  :)

Koriander
Olvasó

mondjuk én meg azon töprengek, hogy tkp. mi az üzenet? miért érdekes ez a hír, ahogyan a williamsonosnál sem értettem meg igazából, most sem értem.

Slasher
Vendég
Slasher

Vicces mindkettő. Williamsonos cikket végigröhögtem :D

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Mondjuk ezt én sem nagyon értettem, viszont egész érdekes kommentek jöttek létre a cikk alatt.

Slasher
Vendég
Slasher

Nem is kevés :D

Inaara
Olvasó
Inaara

visuo, ah, nem kellett volna megszólítanom téged… Nem azzal van bajom, ha figyelmeztetsz a tévedéseimre, azt másnak is megköszönöm. Mindig szívesen tanulok az okosabbaktól. Hanem ahogy teszed…a stílus… Csak azt tudnám feledni. :) Csak pillogok, hogy már megint mi ez a reakció… Azt hittem, az a múltkori eset csak kölcsönös félreértés volt, és bár kissé nyers a modorod, alapjában véve jó szándékú,  kedves ember vagy, de most szomorúan látom, hogy nem. Tényleg nem értelek; süt az arrogancia a hozzászólásodból, holott semmi okot nem szolgáltattam a durvaságodra.

Biztos, hogy a szaúdi nő is kitalálja, hogyan csalja meg a férjét, ha ez a szándéka. Nyilván körülményesebb, nehezebb a dolga, óvatosabbnak kell lennie, de megoldja. Bevallom, azt nem tudom, hogy csak férfi rokon lehet sofőr, őszintén szólva eszembe sem jutott….Ha így van, elismerem, hogy felkészületlen voltam. Igaz is, ez valóban akkora tévedés, és olyan felháborító, hogy meg mertelek szólítani,  hogy biztosan jogos volt a durva kirohanásod…

Nem, nem “álltam le veled vitatkozni”. És ígérem, nem is fogok.

Slasher
Vendég
Slasher

Jogos volt Tőle. De amúgy neked is elég szar napod van ahogy látom

visuo
Olvasó
visuo

az bosszantott fel, hogy normális embereknek köztudomású, ill. jellegtelen dolgot közöltél velem, úgy mintha fogalmam se lenne az 1×1-ről. : ) ráadásul mégcsak a fele se volt igaz, bocs, ha halmazott ****-ra nem leszek kezesbárány.

de szívesen olvasok Tőled a lélek érzékenységéről, az élet nagy titkairól stb., mert Müller Péter is megmondta, hogy Ti vagytok maga a nagybetűs ÉLET. : ) én férfiféregként csak hallgatlak. de azért olvass te is majd tőlem, tanulságok vannak/lesznek benne.

„Biztos, hogy a szaúdi nő is kitalálja, hogyan csalja meg a férjét, ha ez a szándéka. Nyilván körülményesebb, nehezebb a dolga, óvatosabbnak kell lennie, de megoldja.”

szerinted államilag törvényes halálítélet mennyire visszatartó erő a félrekefélésre? megéri kockáztatni?

Slasher
Vendég
Slasher

Nem hiszem, hogy ott akkora lenne a félrekefélő nők aránya, mint mondjuk kis hazánkban. Csak Inaara hiszi ezt. Nem véletlenül regulázzák ott ennyire a nőket, többnyire sikerrel is járnak.

visuo
Olvasó
visuo

jaja.

amúgy ausztrál-angol-amerikai ezerfős dns vizsgálatok kimutatták, hogy a szociális apa nem stimmelt a genetikai apával, kb. 20-25%! arról nem volt szó, hogy a szociális apa tudta-e ezt vagy sem (értsd: felvállalta a nevelőapaságot, annak tudatában, hogy nem is ő volt a nemző)

magyarországra is elkellene egy ilyen dns teszt. sztem fattyak aránya max. kb. 10%, (nő általi) félrekefélések aránya meg sztem 30%. de utóbbit sohase fogjuk tudni pontosan kimutatni, akárcsak a férfihűtlenséget.

Slasher
Vendég
Slasher

Hiába mondják, hogy nem szül jó eredményt a tiltás.. :D

Csak 30% ? :O Nem hinném :D Nagy tiltakozás lenne szerintem az említett dns tesztek ellen :D

visuo
Olvasó
visuo

30! 30? Ugye milyen optimista vagyok? : )

a tesztek eredményei anonímok voltak a vizsgáltak felé. tehát csak egy számadat derült ki egy intézmény kutatásából.

Phoenixism
Olvasó
Phoenixism

Örvendetes, ha végre vezethetnek a nők Szaúd-Arábiában, de vahhabita muszlim országról beszélünk, ez sajnos közel sem a legsúlyosabb problémájuk… Nem panasz, én örülök nekik ettől függetlenül. Nemi alapon eltiltani valakit vezetéstől mérhetetlenül ostoba dolog. Tény, hogy a férfi populáció nagyobb arányának van jó érzéke a vezetéshez, de ebből értelemszerűen nem következik az, hogy minden nő rossz ill. hogy minden férfi jó autóvezető.

visuo
Olvasó
visuo

nem a vezetési technikájuk miatt vannak ott eltiltva a nők, de ez lett írva…

Phoenixism
Olvasó
Phoenixism

Ezzel tisztában vagyok. A technikai rész csupán egy mellékgondolat volt.

visuo
Olvasó
visuo

eléggé hímsovén, vagyis inkább „modern nő ellenes” vagyok, de pont a vezetés az, amiben nincsenek a nőkkel szembeni előítéleteim. se nem jobbak, se nem rosszabbak a férfi vezetőkhőz képest, inkább félelem blokkolja őket és ebből lesznek a vezetési hibáik.

akárcsak, hogy jelentős részük „nem tud” térképet olvasni. pedig simán megy nekik, 2 perc alatt meg lehet tanulni „térképet olvasni”, csak rá kell szánni magukat. : ) arról van szó, hogy elkorcsosult az érdeklődés bennük, mert egy férfi mindig megtette helyettük, kisegítette őket tájolásnál. szóval egyfajta elkényelmesedettség. exet anno megtanítottam, tök örült neki hogy bővültek a képességei. : )

Slasher
Vendég
Slasher

,,eléggé hímsovén, vagyis inkább „modern nő ellenes” vagyok”- Jól sejtettem :D Jól teszed! :D

Hát nagyon elvannak kényelmesedve.

Phoenixism
Olvasó
Phoenixism

Egyetértek, a félelem és az általános bizonytalanság ill. úgy vettem észre sokan szeretnek rájátszani a megmentésre szoruló bajba jutott kisasszony szerepre.

Inaara
Olvasó
Inaara

Phoenixism, ez így igaz… A “rájátszás” létezik, de nem mindig, és akkor se vedd rossz néven – csak azért tesszük, hogy még inkább lovagnak érezhessétek magatokat, férfinak, akire szükség van… Szóval csak nektek akarunk ezzel  jót. Olyan jó bajba jutott kisasszonynak lenni, ha ott a megmentő… :) A férfiak szeretnek megmentők lenni, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. :)

hgyi
Szerkesztő

Hát nem tudom… Engem kiráz a hideg az olyan nőktől, akik a megmentésre szoruló bajba jutott gyengécske, szerencsétlen kislányt játsszák.
Tudom, vannak tényleg ilyen nők, de szerintem azoknak a többsége, akik ilyen “megmentővárók”, azok valóban csak rájátszanak. Nem azért, hogy a férfiak férfiasabbnak érezzék magukat, hanem azért, hogy egy férfi háta mögé bújhassanak. Ezek a nők, akik csak eljátsszák, azok általában erősnek, határozottnak, önállónak mutatják magukat.

Inaara
Olvasó
Inaara

Félig-meddig irónia is volt ebben, hgyi, de mindjárt véresen komolyan válaszolsz.. :)

Én nem látom ezt olyan szigorúan, és nem is extrém esetekre gondolok; apróságokban  jönnek elő a mindennapokban és szerintem az rendben van.  Nem szerencsétlen, béna libákról van szó.

 

Slasher
Vendég
Slasher

Tehát akkor rendszeresen megjátszod magad ?

Animebj
Olvasó
Animebj

Korábban értesültem erről, véleményemet pedig már bőven kifejtették előttem (dettó hülyeség a tiltás), ám azért érdemes elolvasni ezt a cikket. Egyszerre félelmetes és szórakoztató is a tiltók hozzáállása!

Kodo
Újságíró
Kodo