Alter Ego
1 megosztás

Ingyenjegy feministáknak a szaúdi nőparadicsomba

A World Economic Forum (Lásd a Wikipédiában: Világgazdasági Fórum) a nők helyzetét vizsgáló kutatása (Global Gender Gap Index) szerint Magyarország 136 ország ranglistáján mindössze a 87. helyen szerepel ebben az évben. És most mindenki szíjazza be magát, és fogódzkodjon meg a karfába, mert a WEF alaposan megpörgette a gender-hanta-palintát: Egész Európában hazánkban a legrosszabb a nők sorsa, sőt szembesülnünk kell azzal is, hogy nem csak Ugandában, Mozambikban, hanem még Szaúd-Arábiában is jobb nőnek lenni, mint Magyarországon, a nőelnyomás sátáni fellegvárában.

A dehonesztáló statisztikai eredmények egyik oka, hogy amíg a nők politikai részvételét elemző mérőszámok (parlamenti képviselőnők és miniszternők száma) csak a 120. helyre rangsorolták Magyarországot, addig például a bölcs szaúdi honatyák annyira becsülik asszonyaikat, hogy 2013  januárjától 20 százalékos női kvótával 30 széket biztosítottak számukra a parlamentben, így a 105. helyezéssel jócskán Magyarország elé pozicionálhatták magukat a gendergap ranglistán. Azt most tekintsük “lényegtelen” mellékkörülménynek, hogy a szaúdi képviselőnők csak egy férfi mentor szigorú ellenőrzése mellett végezhetik parlamenti munkájukat. Egyébként Szaúd-Arábiában már 2011-ben megkezdődött a “nagy nőjogi reform” és a világon az utolsók között szavazati jogot adtak a nőknek. A szaúdi nők politikai jelenlétének fajsúlyáról sokat elmond az is, hogy még annyit sem képesek elérni, az állam a nők számára engedélyezze az autóvezetést vagy a saját bankszámlát. Mindenesetre a statisztikai mutatókon ez semmit sem változtat, hiszen Magyarországon a gaz patriarchák olyan szörnyű elnyomásban tartják asszonyaikat, hogy kvóta helyett egyenjogú választópolgárként indulhatnak a választásokon, viszont ezen a módon csak 9 százaléknyi nő képes önmagát a parlamentbe menedzselni.

Kell-e csodálkoznunk, hogy emögött a WEF whattafuck kutatás mögött olyan amerikai egyetemek állnak, amelyeken a társadalomtudomány áldásos feminista közreműködéssel, a gender studies és woman’s studies útján jutott el olümposzi magaslataira?  A statisztika készítői egyébként nem az országokat hasonlították össze egymással, hanem az adott országon belül mérték össze a nők lehetőségeit a férfiakéval az egészségügyi ellátás igénybevétele, a gazdasági- és a politikai életbeli jelenlét tekintetében. Az országokat pedig az így kialakult arányszámok alapján állították rangsorba. Tulajdonképpen mindenféle, szerintük mérvadó statisztikai adatokat, például CIA jelentéseket (CIA World Factbook) turmixoltak össze gendergap-salátává. A feminista társadalommérnökökön kívül mindenkinek kiveri a szemét, hogy mennyire nem jártak sikerrel. Ha a kecske megenné ezt a zöldséget, azonnal megveszne.

Világszerte megszokott, ócska, régi trükk, hogy a feministák nagy szorgalommal hamisítanak adatokat és örömmel használnak rövidlátóan ostoba statisztikákat, ergo semmi meglepő nincs abban sem, hogy ezt a szemetet is véres kardként hordozzák körbe a magyar feminista véleményvezérek. Feltehetően ezzel azt szeretnék üzenni a magyar férfiaknak, hogy szaúdi társaikról példát véve nekik is így kellene kezelniük asszonyaikat. Mert úgy tűnik, feministáinknak nem felelnek meg évezredes nőbarát szokásaink. A nők hagyományos hazai megbecsülésére talán nem is kell több példát említeni,  minthogy Magyarország 1918-ban, az USA-t is két évvel megelőzve biztosított választójogot a nők számára. Mindenesetre részemről élek egy felajánlással a boldogtalan feminista hangadók felé: jelentős anyagi terheket is vállalva ingyenjegyeket vásárolnék számukra (természetesen one way ticket, retúrjegyről szó se essen), hogy a hazai nőelnyomás helyett inkább a szaúdi nőparadicsom vendégszeretetét élvezhessék mindörökké!

A WEF jelentés eredményeit és “csodásan okos” módszertanát pedig itt tanulmányozhatják az erős idegzetű érdeklődők. És íme mindez színes-szélesvásznú, nagyítható, interaktív tematikus-térképen hülye feministáknak és idült hiszékenyeknek:

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
1 megosztás


28
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
11 Egyéni hozzászólás
17 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
15 Hozzászólások szerzői
Frolich JanosSlasherNaooohanabiMaestro Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
hgyi
Szerkesztő

Anyááááám!

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Hát nem tudom, szerintem egész jól el lehet itt boldogulni nőként is. A kvóta alapjáraton hülyeség, nem is értem hogy jön az a nők helyzetéhez. Megint egy értelmetlen tanulmány, dobjuk a többi tetejére, a sarokba.
A one way ticketekbe beszállnék egy kis apróval. :)

Koriander
Olvasó

“A one way ticketekbe beszállnék egy kis apróval” -most vettem csak észre, hogy te is :))

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Jam, bár nézegetem ezt a térképet és azon gondolkozom, hogy a 105. helyre küldeni őket? Ez tök sovén dolog. Inkább vegyünk repjegyet az előkelő 17. helyet foglaló Dél Afrikába.
Szegény francusok csak a 45. helyen vannak Namíbia meg Uganda között… hát ezért rakták a femenes főkurvát a bélyegre? Nem érte meg.

Koriander
Olvasó

Oks, most már értem az óótos posztot, ha lesz repcsijegyre gyűjtés beszállok némi kápéval. Egen, szinte borítékolható, hogy ezt nuku elemzéssel felkapják és lobogtatják majd, hogy lám-lám milyen rossz ma Magyoroszágon nőnek lenni.

De maradjunk a posztban vázolt térségben, milyen jó dolga van mostmá’ az arab tavasz-ősz után a nőknek akár Tunéziában, Egyiptomban, Szíriáról nem is beszélve. funky élet, heppinessz…Szíria nekem mondjuk külön szívfájdalmam (egy Tell-ásatásán voltam kinn), egyszerűen európer fejjel fogalma sincs a legtöbb káposztának, hogy mennyire civilizált világ volt arrafele mielőtt nem intettek be az amcsiknak.

Inaara
Olvasó
Inaara

Én is követtem a szíriai eseményeket és örülök, hogy nem lett háború (mármint az USA egyelőre nem támadta meg). Mondjuk, Obama elég impotens volt megint,  de ez legyen az ő problémája. Úgy tűnik, a jelenlegi helyzetben nincs jobb Asszadnál, hiába szidják. Szörnyű, ami ott van… :(

Még nem volt szerencsém Szíriába utazni, de rajta van a bakancslistán. :)

Koriander
Olvasó

“nem lett háború” ezt hogy érted? polgárháború van, 7 millióan kényszerültek elhagyni az otthonukat kb. 2 millió a szomszédos országokban regisztrált menekült és kb 5 millió, aki menekült táborban tengődik (Szíria egy jó darabig, ahogyan Irak is civil-túrázók számára zárt terület).

Inaara
Olvasó
Inaara

““nem lett háború” ezt hogy érted?”

Hát úgy, hogy az USA nem támadta meg. Amióta az eszemet tudom, polgárháború, de legalábbis kisebb-nagyobb zavargások vannak Szíriában. Sajnos, ott már ez a “normál” állapot… :(

Az Arab Tavasz meg…inkább hagyjuk…

Koriander
Olvasó

2011ig konszolidált állapotok voltak gyakorlatilag négy évtizeden át, semmivel sem rosszabb, mint bárhol a civilizált világban, teljesen más gyurma, hogy az egyensúly miképpen jött létre.

Inaara
Olvasó
Inaara

Egy régóta itt élő szíriai orvossal beszélgettem nemrégiben, nagyon érdekes dolgokat mesélt.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Obama toporgott egy kicsit az olaj körül, és közben rálépett Putyin lábára. Az meg visszakézből elküldte a pitsába. Mi ennyit láttunk a darabból, a színfalak mögötti csak bennfenteseknek. Mint mindig :)

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Különben borzalom miket műveltek az arab tavasz során, amikor lekerült a kontroll a söpredékről. Könyvtárak felgyújtása, múzeumok, régészeti lelőhelyek kifosztása, műkincsek megrongálása, megsemmisítése. Ugyanaz mint amit Irakban műveltek az amerikai megszállás után. Hihetetlen, hogy ez az alja népség az ókori sumérok vagy egyiptomiak leszármazottja. Ugyanaz az állatias viselkedés, mint amit a szovjet katonák produkáltak a kastélyokban 1944-45-ben, levéltárak, könyvtárak, értékes bútorok eltüzelése. Persze Magyarországon is van egy népcsoport, aki ha tehetné, ugyanígy viselkedne.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Hihetetlen, hogy ez az alja népség az ókori sumérok vagy egyiptomiak leszármazottja.”

Én sem hiszem el, hogy ők lennének a leszármazottaik.

Vasgerinc
Újságíró

Statisztikai adatokat gyűjteni könnyű. A valóságot hűen tükröző statisztikát készíteni már nehezebb, viszont a statisztikai adatokat helyesen értelmezve, helyes következtetéseket levonni jóval komolyabb feladat. Ezzel nem tudott megbirkózni az említett kutatást végző csoport.

Nyilván felmerülnek olyan alapkérdések, hogy miért számít egy ilyen kutatásba olyan eredmény, ahol teljesen szabad választásokon x% nő jutott a parlamentbe, de a szaúdi példa mutatja, hogy a konkrét eredmény mögött mennyi dolog lehet., amkit nem lenne szabad figyelmen kívül hagyni.

Mintha már olvastam volna olyat, hogy Magyarországon a nők átlagfizetése megelőzte a férfiakét. Ha ez igaz, akkor nem értem, hogy hogyan lehet összehasonlítani Magyarországot olyannal, mint Szaúd-Arábia, de egyáltalán miért kell egy ilyen országban a témával foglalkozni?

the hermit
Olvasó

 Ezzel nem tudott megbirkózni az említett kutatást végző csoport.

A magát újságírónak képzelő fehérjehalmaznak a HVG-nél még sikerült rontania a helyzeten….

Korhely
Újságíró

Èrthetö, h. azok az orszàgok és szervezetek, amelyek eröteljesen sértik a nemek egyenjogùsàgàt,  ilyen statisztikàkat készìtenek. Rangsorba lehetne àllìtani az orszàgokat és szervezeteket a feminista férfiellenességük megnyilvànulàsànak durvasàga szerint is, ami szàmszerüsìthetö az ilyen statisztikàk elkészìtésére és propagandàjàra fordìtott kapacitàsuk mérésével.

Inaara
Olvasó
Inaara

Remek ötlet: fizessük be a hazai feministákat egy “incentive” utazásra Szaúd-Arábiába! :) (Azt nem írom, hogy feministáinkat, mert nekem biztos nem kellenek  és szerintem nektek sem.) :)  A kinti orvosi kezelésüket viszont állják csak ők, vagy a szaúdi feministák. :) Végül is, nagy sokk éri ott őket, mindenféle tünetek jelentkeznek: heves szívdobogás, erős izzadással járó remegés, szédülés, hányinger, habzó száj, ájulásközeli állapot… :) Ha kicsit magukhoz tértek, felforgató, ellenforradalmi gondolataik támadhatnak, majd miután egyértelművé válik számukra, hogy mindez hiábavaló, erős menekülési kényszer lehet úrrá rajtuk… Már ha el tudnak menekülni és a jutalomút csúcspontjaként nem adják el őket egy tevéért… Persze csak ha kinéznek  valahogy…különben jó lesz a kecske is… :)

Korhely
Újságíró

Nem szabad a World Economic Forum Gender Gap Report 2013 jelentésböl idézni, mert rögtön az elején azt ìrja, h. tilos bàrmilyen formàban megosztani v. kimàsolni belöle. Nem tom, miért  fél a WEF ennyire a nyilvànossàgtòl.

Borisz
Újságíró

Az az igazság, hogy megint lusták vagyunk mi férfiak. Ugyanolyan fontosnak kellene tartanunk ezt a faszságot szent genderháborút, mint a nők, és akkor pikk-pakk le lehetne söpörni az igazságtalan hadakozásukat. De nem ezt tesszük, hanem mi írunk egy ejnyebejnyés cikket, ők meg csinálnak száz grafikont. Na, melyiknek lesz nagyobb impactje?

Most akkor el akarunk érni valamit, vagy nem?

Hol vannak azok a tudósok, akik kifejezetten a férfiak jogaiért küzdő TUDOMÁNYBÓL élnek? Én nekik adnám az adóm 1%-át. A Genderegyensúly-Visszabillentő Egyesületnek. Az Igazságot a Férfiaknak Alapítványnak. Miért nincs? Mi kell (még bazmeg) ahhoz, hogy legyen?

Mert cikket minden nap írunk, de abból nem lesz semmi.

Maestro
Szerkesztő

Nem vagyunk elég fanatikusak, az a baj. Egy csakazolvassa bloggerina minden szabad idejében a blogján ír, kommentel, ‘trollokat’ töröl, láthatóan egész életét arra szentelte, hogy ott írja ki magából a férfiakkal kapcsolatos frusztrációit. Ezzel sajnos nem tudnak versenyezni az olyan emberek, akiknek megvan a saját családjuk, munkájuk, hobbijuk.

Slasher
Vendég
Slasher

Hát ez tényleg így van..

Korhely
Újságíró

Az egyesület megalakìtàsa nem ördöngösség. Alakìtsunk! Ki csatlakozik?

Szedjük össze és àllìtsuk logikai rendbe azokat a fö kérdéseket, amikre az aktivitàsunkat koncentràlni kell, intézzük el a papìrmunkàt, és màr meg is vagyunk alakulva, dolgozhatunk.

Ceterum censeo, meg kell alakìtani a Férfipàrtot.

Slasher
Vendég
Slasher

Nem azért a két fillérért, de mi a jó kurva anyjukat pofáznak már megint ? :D Mi ez a baromság, hogy a nők nálunk el vannak nyomva? Inkább itt funky nekik az élet. Pont, hogy ők az elnyomók, és szinte mi vagyunk az elnyomottak. Rengeteg jog illeti őket, a munkahelyeken eleve nagy előnnyel indulnak, csak azért mert nők. Természetesen nem minden nőre haragszok, de ki hiszi azt el, hogy Szaúd-Arábiában jobb sorsuk van, mint itthon ? :D

Az ingyenes repülőjeggyel, és feministák szaúdi utazásával egyet értek. Kíváncsi vagyok, ott mekkora lenne a pofájuk. :D

Néhány cikk meg sajnos valóban ejnyebejnyés :(

Korhely
Újságíró

A WEF jelentés azt pròbàlja elhitetni, h. a nemek közötti egyenlötlenség hiànyossàgait, a nemek közötti egyenlötlenséget mérte fel, amint a cìme, “Global Gender Gap Index” is mutatja.
A mérési mòdszertanàròl viszont, màr elöljàròban elmondja, h. nem foglalkozik azzal és nem méri azt, ha vmelyik területen a férfiak hàtrànyban vannak a nökkel szemben.
A férfiak hàtrànyos helyzetbe kerülését nem tartja nemek közötti egyenlötlenségnek: “…the Index rewards countries that reach the point where outcomes for women equal those for men, but it neither rewards nor penalizes cases in which women are outperforming men in particular indicators.”.
Amellett, h. az indexelt terültek kivàlasztàsa tendenciòzusan önkényes, a WEF jelentés még ezeken a területeken is bevallottan férfiellenes.
A férfiakat nem is tarja emberi lényeknek, akiknek az emberi jogai sérülhetnek. A WEF jelentés a legszélsöségesebben férfiellenes nemi diszkriminàciòt kifejtö, és erre ösztönzö feminista hazugsàgpropaganda.

hanabi
Olvasó
hanabi

Nem hiszem, hogy épeszű ember komolyan vesz ilyen statisztikát. Csak sírni van röhögni lehet rajta, annyira komolytalan.

Frolich Janos
Újságíró

Meglepő módon már a 3. világba is sikerült exportálni a feminizmus “dicső” eszméjét. Az előbb olvastam a kenyai helyzetről: http://www.avoiceformen.com/misandry/stephen-kamotho-a-letter-from-kenya/