Cooltur Macho
0 megosztás

Dopeman úgy érzi, hogy a bántalmazott apák reklámarca lehetne

Dopeman egy korábbi családi fotón

A bulvársajtó korábban számos momentumát örökítette meg annak a ténynek, hogy a kemény szavú rapper, a megmondóember a lányát imádja a világon a legjobban. Bár feleségével a több évvel ezelőtti válást követően is próbálkoztak a kapcsolat felmelegítésével, azonban ez végül nem hozott sikert, viszont a lányához fűződő kapcsolata azóta is töretlenül fontos számára. Dopeman egyik nem régen közzétett Facebook-bejegyzése most arról árulkodik, hogy egykori párja pont az apai szeretetén keresztül próbálja őt megzsarolni. A kialakult helyzet hatására már a férfimozgalommal kapcsolatos gondolatok is megfogalmazódtak benne. Pityinger László egy előre egyeztetett időpontban szerette volna magával vinni lányát, Fannit, hogy együtt töltsék a hétvégét, azonban végül a kislány édesanyja megtagadta ezt tőle egy vita miatt. A bulvárpletyka azt is tudni véli, hogy nem pénzzel kapcsolatos problémáról lehet szó, hiszen a rapper sokat költ lányára.

Dopeman így írt a Facebookon problémájáról:  “Ma délelőtt 10 óra 30 perckor megérkeztem a kislányomért, hogy a hétvégét velem töltse. Az édesanyja, miután egy bizonyos dologban nem ért célt nálam, nem hozta ki a gyerekem. Ezek után eljöttem. Ő valószínűleg (remélem nem) most azt mondja Fanninak, hogy nem mentem érte. CSAK, HOGY TUDD, ÉN OTT VOLTAM KISLÁNYOM! Lassan csak a bántalmazott apák társaságának reklámarca leszek…”

Később így nyilatkozott a Borsnak: „A volt menyecske szeretett volna tőlem valamit, amit én abban a formában nem akartam megtenni. Erre nem adta oda Fannit, amit egyébként nem tehetne meg. Kitolt velem és a gyerekemmel is. Voltak már hasonló játékai korábban is, de most a gyermekemet használja fel ellenem, és én ebbe nem megyek bele. Eddig próbáltam finoman kezelni a dolgokat, de mostantól felhasználom az ismertségem adta előnyt arra, hogy ez ne maradjon nyom nélkül. Igazából mindegy is, hogy anyagi vagy érzelmi okok vezettek ide, de a gyerek szent, őt ki kellene hagyni a mi vitánkból, semmiféle sérelem nem indokolhatja, hogy felhasználjuk egymás ellen. Szerencsére van egy roppant erős fegyverem, a nyilvánosság, ezért lehet, a bántalmazott apák élére állok. Azt hiszem, hasznos tanácsokkal tudnék szolgálni férfitársaim számára.”

Post Author: Cooltur Macho

Cooltur Macho
Létezik olyan vélemény, amellyel nem lehet a józan ész keretei között vitatkozni. Amikor csődöt mond az értelem, végső kulturális eszköznek csak a szatíra marad.
f Facebook
0 megosztás


18
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
6 Egyéni hozzászólás
12 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
12 Hozzászólások szerzői
Slasherbirsalmathe hermitAlter EgoEzésezgizi Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Vasgerinc
Újságíró

Utálom ezt a f@szt, de nagyon igaza van abban, hogy az ilyen jellegű vitákból a gyerekeket ki kell hagyni, a gyerek az szent!
És sajnos jellemző, hogy a nők felhasználják őket, ráadásul ez a módszer abszolút felderíthetetlen, felmérhetetlen.

Angelo01
Újságíró

Nos, amennyiben hiteles és igazolható a hivatkozott kutatás, akkor teljesen új jelentéstartalmat kell adni a családon belüli erőszak fogalmának. Más megvilágításba kerül a bántalmazott apák helyzete. A végén még kiderül, hogy a nők főleg verbálisan bántalmaznak, a férfiak pedig fizikailag. Urambocsá’ a végén még kiderül, hogy sokkal több a női bántalmazó, mint a férfi. Az lenne még csak a koporsószög :)))

http://novosapiens.blog.hu/2013/11/13/erzelmi_fajdalom_vagy_testi_kin_az_emberi_agynak_egyre_megy

Adam
Olvasó
Adam

Én sem csípem ezt az embert, de ez éppen kapcsolódik a tegnapi szófosásomhoz: jót tenne egy kis “marketing”. Nekem inkább az a bajom a hapsival, hogy nagyon sok számának a mondanivalója lényegében vállalhatatlan, akárcsak az életútja. Azért az furcsa lesz, hogy ezt hogyan tudja majd összeegyeztetni az Együtt-PM-szimpátiájával.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Kétségtelen nagyon heterogén társaság, a macsó Dopeman-től a feministákig, a drogosoktól a milliomosokig összegyült benne mindenki.

Slasher
Vendég
Slasher

,,ezt hogyan tudja majd összeegyeztetni az Együtt-PM-szimpátiájával.”

Erre én is kíváncsi vagyok.

,,nagyon sok számának a mondanivalója lényegében vállalhatatlan, akárcsak az életútja”

Az  baj vele, hogy már egy ideje rendszeresen segget csinál a szájából. Régi zenéit szerettem, bár igaz, hogy a dalai fele lopott volt minden szempontból. Pár hónappal ezelőtt még nagy rajongója voltam, de már kezdek egyre jobban rosszul lenni tőle.

hgyi
Szerkesztő

Nem azért mondom, de miért nem íratta le anyuval, hogy ő nem adja oda a gyereket a láthatáson és miért nem vitte azonnal a Gyámügyi Hivatalba a dolgot?
Facebook, meg bors azonnal jöhet – bár az ügyben nem tudnak mit tenni -, de kétségtelenül látványosabb, mint a csöndes ügyintézés…
És majd az ügyintézés után elmesélhette volna a történteket.

SIL
Olvasó
SIL

Lehetséges, hogy azért, mert ez nem csak látványosabb hanem hatásosabb is. A gyámügy malmai lassan őrölnek. Abszolút megértem hogy nem terelte jogi útra az ügyet, egy ( ilyen, a példában szemléltetett) nőt csak akkor érdekli ha jellemtelenül viselkedik, ha azt más is megtudja, ellenben ha nem derül ki, még sikernek is könyveli el az adott magánakciót. Ha jogi útra tereli akkor lehet, hogy hónapokig nincs láthatás, így viszont lehet, hogy már most a kislányával van. Ehhez azért nem ártana ismerni, hogy konkrétan mi volt a vita tárgya, de ha Dopeman úgy érezte igaza van és ismeri eléggé az exét, hogy miként reagál erre a nyilvánosságra hozásra, könnyen lehet hogy ez volt a leghatásosabb lépés.

hgyi
Szerkesztő

Nem hatásosabb. Ugyanis ha csak szétkürtölöd a bánatodat, attól még az ügyedben semmi sem fog történni. Se gyorsan, se lassan. A Gyámhatóságnál viszont intézkednek az ügyben – még ha lassan is.
A Gyámhatóság ugyan hatóság, de nem bíróság, másképp működik. Bejelentést lehet tenni, hogy anya nem adta oda a gyereket a hivatalos láthatásra – ezért is írtam, hogy kérnie kellett volna anyától írásban, hogy nem adja ki a gyereket. Hatóság pedig első körben felszólítja anyát, hogy ilyet ne csináljon többet, mert ha mégis, pénzbüntetést kap. Ez kb. 1 hónapnyi ügyintézést jelent a beadás után.
A láthatás ettől nem szűnik meg. Sőt, az elmaradt láthatás(ok) pótlását is elrendelik.

Csak találgatsz, hogy anya hogyan reagál apa celeblépésére. Az is lehet, hogy mégjobban megmakacsolja magát – ha te kiteregeted a magánügyeinket, én nem adom a gyereket. Vagy bármi.

A vita tárgyát nem kell ismernünk – ez az ő magánügyük. Azt sem kell tudnunk, hogy szól a bírósági végzés a láthatás rendjéről.
A cikkben az áll, hogy egy előre egyeztetett időpontban szerette volna elvinni a kislányt. Ha ez egy láthatáson kívüli időpont, akkor a két szülő dolga. Így azt gondolom, anyunak nem a gyereket kellene felhasználnia apu ellen, ám apu részéről sem jogos a mártírkodás – főleg, mivel tudja, hogy anyu hajlamos az ilyen megoldásokra vita esetén.

Számomra így nem jelent sokat a panaszkodás.

Alter Ego
Szerkesztő

A személyes ügyek bulváros kiteregetésének is lehetnek hasznos hozadékai. Például hogy ráirányítják a figyelmet egy a személyes ügytől függetlenül is létező problémára. Bulvárszereplők személyes problémáiból mások is tanulságokat és mintákat vagy éppen egy viselkedésformával szembeni ellenérveket sajátíthatnak el. Bár magam sem kedvelem a bulvársajtót, de azt nem akarnám kétségbevonni, hogy a jól megvalósított bulvár újságírás sokak számára teremthet gondolkodási lehetőséget magánéleti kérdésekről. Milyen jó mások életén bölcselkedni, amikor nem éppen rajtunk csattan az ostor, milyen bölcsek is tudunk lenni, amikor nem a saját problémánkról kell döntést hoznunk. Mennyivel bölcsebbek is leszünk, ha mások magánélete egy kicsit feltárul előttünk és abból következetéseket vonhatunk le. Bizonyos felfogásban a pletyka a közösségi kommunikáció egyik legfontosabb eszköze. Ilyen jellegű haszna annak is megvan, hogy Dopeman médiatémává tette a magánéletét. Egyébként én korántsem vagyok benne biztos, hogy annyira kényelmes és kifizetődő neki ezzel szerepelnie a címlapokon.

hgyi
Szerkesztő

Nem győztél meg. :o)

Én nem hiszek a bulváros magánéletteregetésnek. A sajtó ráadásul nagyon sokmindent ferdít, mégjobban bulvárosít, mint ahogyan a celeb tette. Ezért erősen torzult az igazság.
No, meg marhára nem érdekel, hogy egy számomra teljesen idegen ember épp kivel, mit, mikor, miért.

Abban igazad van, hogy figyelmet kaphatnak problémák ezáltal.
És ha most meg is tudtuk – megtudtuk? -, hogy a pasi volt felesége a gyereket használja manipulációra, mi a teendő? Sopánkodjunk, hogy ejjjjnye, ez a nő milyen izé már? Igen. tudjuk, hogy szülők – apák és anyák – sajnos előszeretettel használják a gyereket pajzsnak, fegyvernek. De ezt a problémát nem fogja megoldani, hogy ismert(?) emberek kiteregetik a magánügyeiket. Ha ismert embereket látnánk ez ellen küzdeni, azt értelmes dolognak tartanám.
(Nem veszek meg semmit, amire nincs szükségem, csak mert valami celeb reklámozza. Nem fogom szeretni a halat, csak mert egy celeb a reklámarc.)

Megpróbáltam utánanézni, kicsoda Dopeman. Szerencsére nincs túl sok minden róla, de amit olvastam, úgy gondolom, nemigazán volna szerencsés dolog, ha épp ő lenne a “bántalmazott apák reklámarca”. (Már ez a kifejezés is elég zavaros.)

Az ügyükről tvábbra sem tudunk semmit. És továbbra is az a véleményem, hogy nem sipítozni kell, hanem ha komolyan gondolja és meg akarja védeni az igazát és érvényesíteni akarja a jogait, akkor azt kellett volna tennie, amit már leírtam. Meglehetősen egyoldalú dolog. Eszébe jutott bárkinek is, hogy megkérdezze a volt feleséget is?  Mindenesetre így nem több egy pletykánál.

the hermit
Olvasó

Megpróbáltam utánanézni, kicsoda Dopeman. Szerencsére nincs túl sok minden róla, de amit olvastam, úgy gondolom, nemigazán volna szerencsés dolog, ha épp ő lenne a “bántalmazott apák reklámarca”.

Egy srófra jár az agyunk, asszem

SIL
Olvasó
SIL

Köszi a kiokosítást, remélem sosem lesz szükségem ezekre az infókra, de nem véletlenül írtam minden állításom elé hogy “lehet”, mivel magam is úgy gondolom túl sok körülmény nem ismert ahhoz hogy legalább véleményt mondjak arról ez egy hatásos lépés lehetett/volt vagy sem. Tehát valóban csak találgattam, köszi a megerősítést, egy pillanatra elbizonytalanodtam hogy most csak találgatok vagy sem.

“ez az ő magánügyük” – köszi, hogy szóltál. Amint viszont már tudunk a cikkből, az közügy?!. Indifferens infókat írsz le, pont abból adódóan, hogy nem tudunk eleget.

A nő hozzá ment egy ismert férfihoz. => fontos neki a köz róla alkotott véleménye – valószínűleg. => Valószínűleg hamarabb tesz lépéseket a közvélemény nyomására, mint Kovácsné szívhez szóló szavaira a gyámügytől. => Hogy mik lesznek ez a lépések, azt remélhetőleg Dopeman tudja.

Igaz amit írtál egy hagyományos kapcsolatban a nő valószínűleg megmakacsolná magát, de itt ez közel sem olyan biztos… sőt…

 

hgyi
Szerkesztő

Bármi lehet. :o)

SIL
Olvasó
SIL

Egyetértek. :) Majd Dopeman remélhetőleg “tájékoztat” minket mi lett. – Bár ha ezt itt nem írják meg, szerintem én nem fogom megtudni. Sebaj… köszi a témát Dopeman! :)

hgyi
Szerkesztő

Ha itt nem lesz folytatása, hülyén halunk meg… ;o)))

Balu1st
Olvasó
Balu1st

Én tuti, hogy ezt tettem volna. Vagy meggyőzöm az exet, ha lehet.

Ukrin
Olvasó
Ukrin

Hű, mit fog ez kapni a saját oldalától.

birsalma
Olvasó

Szerencsére van egy roppant erős fegyverem, a nyilvánosság
Ebben igazat adok neki, a nyilvánosság roppant erős fegyver.  Olvastam egy nagyon durva esetről, amiben a hatóság kifejezetten ellenségesen viselkedett az apával, és a dolog rendkívül tragikus fordulatot vett. Az ügy nyilvánossá válása, tehát a nyilvánosság annyiban tett jót, hogy az emberek általános igazságérzete, érzelmi támogatása és megbecsülése az apa mellett volt, így legalább utólag a kislányának nem kell szégyenkeznie az apa miatt, és valószínűleg ahhoz is kap segítséget, hogy egészséges felnőtté válhasson:

http://www.old.szentkoronaradio.com/kulfold/2010_04_25_meghalt-a-pedofilvadasz-meggyilkoltak

http://zyzik.wordpress.com/2009/10/20/drasius-kedys-letter-to-nobody/