Férfihang.hu
16 megosztás
Címkék:

Nemzetközi Férfinap

A Nemzetközi Férfinapot (november 19.) először 1999-ben tartották meg Trinidad és Tobagóban, az ENSZ támogatásával. Az esemény ezt követően nagy elismertséget kapott a férfiaktól világszerte, például az Amerikai Egyesült Államokból, Európából, Afrikából, Ázsiából és a Karibi térségből. Magyarországon 2009-től szerveznek a nemzetközi férfinaphoz köthető rendezvényeket.

Az UNESCO nevében Ingeborg Breines, a Women and Culture of Peace program vezetője nyilatkozta, hogy „ez egy kiváló ötlet, ami a nemeknek egyensúlyt adhat.” Hozzátette, hogy szervezete örömmel várja az együttműködést a nemzetközi férfinap szervezőivel.

A férfiak megbecsüléséért!

A nemzetközi férfinap célja, hogy a fiúk és férfiak egészségére hívja fel a figyelmet és hangsúlyozza a nemek közötti egyenlőséget. Ez egy olyan alkalom is, mely elítél minden a férfiak ellen szóló diszkriminációt és hangsúlyozza az elért eredményeiket a férfiak hozzájárulását a közösség, a család, a házasság és a gyerekekkel való törődésben, valamint elismeri a közösségben betöltött nélkülözhetetlen szerepüket.

A férfiak minden nap áldozatot vállalnak a munkahelyükön, mint férj és apa helyt állnak családjukban. Törődnek és odafigyelnek a barátaikra, részt vállalnak szűkebb közösségük és nemzetüket terhelő gondokból. A nemzetközi férfinap ezért lehetőséget teremt arra, hogy jóakaratú emberek a világ minden pontján elismerjék és ünnepeljék a hozzájuk tartozó férfiakat. Az elmúlt tíz évben különféle módon tartottak nemzetközi férfinapot, többek között nyilvános szemináriumok, iskolai rendezvények, rádió- és tévéprogramok formájában. Ünnepelték templomokban, békés kiállításokon, felvonulásokon. Ennek a napnak az évenkénti megtartása jó lehetőség arra, hogy elismerjék a férfiak érdemeit és odafigyeljenek rájuk.

A szervezők minden évben más témát emeltek ki a férfiakat érintő témák közül. Így 2002-ben a béke, 2003-ban a férfiak egészsége, 2008-ban a férfiak által hozott áldozat, és 2009-ben pozitív férfi példaképeket helyezték előtérbe.

Világszerte a nemzetközi férfinap szervezői a következő célokat tűzték ki:

  • Megünnepelni a férfiakat és a fiúkat, hogy elismerésre kerüljön az értékes és pótolhatatlan hozzájárulásuk, melyet a közösségeinkért és a társadalmunkért tesznek.
  • Előtérbe kell helyezni a nemek közötti egyenlőséget és szükséges támogatni a nemek közötti kapcsolatokat.
  • Ki kell emelni az erőt és a bátorságot, amivel a férfiak a jobb és biztonságosabb közösségi élet kialakításában vesznek részt.
  • Pozitív férfi példaképeket kell felmutatni. Itt nem szabad a filmsztárokra és a sportolókra gondolni. Hétköznapi férfipéldák kellenek, akik megtestesítik a mindennapi dolgozó embert, aki egészséges és tisztességes életet él.

A szervezők felhívása, hogy csatlakozz hozzájuk november 19-én. Ünnepeld velük együtt a férfiakat, akik körülöttünk vannak, értünk és a családjainkért dolgoznak, a munkahelyeken teljesítenek, és a nemzetükért küzdenek szerte a világban.

Forrás: A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
16 megosztás


98
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
12 Egyéni hozzászólás
86 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
21 Hozzászólások szerzői
Slasherbirsalmavisuohgyiedie Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Adam
Olvasó
Adam

Sajnos nekünk már csak ez maradt :(

Angelo01
Újságíró

Nekünk már ez sem maradt, nem is tudom sírjak, vagy nevessek:

Az ENSZ 2013. július 24-én nyilvánította a vécévilágnappá november 19-ét.

Ha paranoiás lennék, nem tulajdonítanám a véletlennek, hogy egy ilyen “fontos” dologgal kell osztozni a világnapon :))))

Adam
Olvasó
Adam

Ebben is van logika. A mai férfi a háznak már csak azt a részét birtokolja, vagy talán még a garázst. Esetleg még rosszabb: a konyhát.

Angelo01
Újságíró

Te a “nem férfi”-ről beszélsz. A férfi az egész házat birtokolja.

“Esetleg még rosszabb: a konyhát.”  Én speciel imádok főzni :)

Adam
Olvasó
Adam

Igazad van :D

Amúgy nem az a baj, ha szeretsz főzni, hanem ha muszáj főznöd.

hgyi
Szerkesztő

Basszus! Délután láttam az Indexen – azt hittem, rosszul látok.
Március 8-án nincs mondjuk szennyvízülepítők vagy szippantóskocsik napja?

Alter Ego
Szerkesztő

Ezt a szégyent. Elképesztő… Felháborító! Gyanítom, hogy ennyire voltak, vannak tisztában az ENSZ-nél is azzal, hogy november 19 a Nemzetközi Férfinap.

Kodo
Újságíró
Kodo

Pedig a Férfinap is ENSZ támogatással jött létre.
Vagy nem tudja az ENSZ egyik keze hogy mit csinál a másik, vagy pedig…
Mint azt jól tudjuk, az ENSZ túl van tömve feministákkal.

Deansdale
Admin

“ennyire voltak, vannak tisztában az ENSZ-nél is azzal, hogy november 19 a Nemzetközi Férfinap.”

Szerintem tökéletesen tisztában voltak vele… Feltételezem, hogy amikor az ilyen napokat kijelölik, előtte megvizsgálják a naptárat. A budinap nyilván nem lehet karácsony, valentin nap, anyák napja, stb., szóval ki kell küszöbölni az ilyen kényes ütközéseket. A megbízott szakértő bökhetett volna ~340 másik napra, de valamiért pont ezt választotta.

Persze lehet hogy alaptalanul feltételezek rossz szándékot, és az illető egyszerűen csak egy inkopetens barom volt, akit egy ilyen hibáért simán ki kellene rúgni, a fiaskóért pedig bocsánatot kérni, budinapot áthelyezni. Kíváncsian várom a fejleményeket.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ensz. Veszi még valaki komolyan ezeket a bohócokat?

Inaara
Olvasó
Inaara

Elnézést, egy kis off:

…és én azért törtem össze 14 évesen 16 éves lovagom szívét, mert nem tudta, mi az az ENSZ… Mindezt mindjárt az első randin. :) El sem tudom képzelni, miről beszélgethettünk, hogyan került szóba két tini romantikus első randiján egy parkban sétálva az ENSZ, de mikor kimondtam ezt a szót, a fiú értetlen arccal rámnézett, és halkan megkérdezte: “Az…mi?” Mondanom sem kell, hogy abban a pillanatban egy világ omlott össze bennem – azonnal tudtam, hogy nem lesz második randi, és az elsőt is igyekeztem olyan gyorsan befejezni, ahogy csak lehetett, anélkül, hogy udvariatlan lettem volna. :)

Hát, nekem ez az emlék ugrott most be az ENSZ-ről. :)

Alter Ego
Szerkesztő

Öööö… A politikai ismeretek jelentőségét erősen túlhangsúlyozó személyiség lehettél tiniként. Más tini lányok azért szokták dobni a pasit, mert nem tudja, hogy mi az a klitorisz. :D

Koriander
Olvasó

nyehehe, te nagyon gonosz vagy. azért a kis14évesInaarának képzelem hogyan kerekedik a szeme, ha a fiúka a klitoriszát keresi, bár az is lehet, hogy akkor nem rúgja ki az ENSZnemismeret miatt.

Inaara
Olvasó
Inaara

” A politikai ismeretek jelentőségét erősen túlhangsúlyozó személyiség lehettél tiniként.”

Á, egyáltalán nem. :) Csak nem akartam semmit kezdeni egy olyan sráccal, aki alapvető dolgokról nem tud. Ez kb. olyan volt nekem, mintha nem tudná, mennyi 2×2. Nem arról van szó, hogy kiselőadást vártam tőle az ENSZ-ről (arra én sem vagyok képes még ma sem), de megdöbbentett, hogy fogalma sem volt a dologról.

“Más tini lányok azért szokták dobni a pasit, mert nem tudja, hogy mi az a klitorisz. :D”

Igen, vannak ilyenek… Biztos nagyon maradi voltam, de 14 évesen még szó sem lehetett nálam ilyesmiről, így hát maradt az ENSZ… ;)

Adam
Olvasó
Adam

Én ezt nagyon is helyesnek tartom. Éppen tegnap volt egy vitám a neten arról, hogy szomorú vagyok, amiért a lányok többsége nem tudja, hogy hol van Kambodzsa. Mi a haverokkal már anno, 15 évesen kiveséztük Pol Pot politikáját, a diplomás lányok pedig képtelenek hozzászólni a témához.

Veled ugyanez történt, csak veled fiúval. Szóval én teljesen megértelek.

Angelo01
Újságíró

Egy első randin a lánnyal a zenéről beszélgettünk, és megemlítettem, hogy az egyik kedvencem a Traviata. Erre halál komolyan benyögte, hogy ő a raviolit szereti…

Nem mondom, mindkettő olasz, de nem volt második randi :))))

hgyi
Szerkesztő

Szépen szól a ravioli… Barokk hangszer.  Én is szeretem. :o))))

Naooo
Olvasó
Naooo

Melyik háború idejében?

Reszet Elek
Újságíró

Az előbb küldtem el a rádió közönségszolgálatának:

“Tisztelt Kossuth Rádió!

Az MR1 Kossuth Rádió ma, azaz november 19-én, 18.00 után kezdődő Ütköző című műsorának témája a női országgyűlési képviselők számaránya volt, amelyben három hölgy “épületes” beszélgetést illetve vitát folytatott a már ezerszer megrágott téma kapcsán.

A magam részéről sajnálatosnak tartom, hogy még a mai napon, a Nemzetközi férfinapon is csak ilyen témaválasztással sikeredik adásba kerülniük.

Mint tudják 2009 óta már Magyarországon is szerveznek a Nemzetközi férfinaphoz köthető rendezvényeket. Magát a férfinapot pedig az ENSZ támogatásával tartják meg immár tizennegyedik alkalommal.
A nap arra szolgál(na), hogy felhívja a figyelmet a fiúk és férfiak szerepére, közösségükhöz, társadalmukhoz való hozzájárulásukra, elismerésre kerüljenek erőfeszítéseik melyekkel a családban, házasságban és a gyermekekkel való törődésben nap nap után erőn felül vesznek részt.
Üdvösebb lett volna a mai napot (vagy legalább az említett műsort), egyetlenként az évben, a férfiak társadalmi helyzetére, egészségi állapotára, egyre rövidebb várható élettartamára vagy éppen folyamatos és egyre nagyobb mértékű jogi diszkriminálásának témája köré szervezni.

Sajnos ma Magyarországon nekünk férfiaknak még ennyi sem jut…

Üdvözlettel: x.y.”

Alter Ego
Szerkesztő

Elismerésem! Példás aktivizmus, remekül megfogalmazott levél. Vajon válaszra méltatnak? Azt is örömmel látnánk itt mindannyian!

Reszet Elek
Újságíró

Köszönöm szépen, én is kíváncsi vagyok. Általában inkább olvasgató, passzív szemlélődő vagyok, de a kettős mérce, pláne ebben a témában számomra olyasmi, mint bikának a vörös posztó. Ha kapok rá választ, természetesen bemásolom.

Adam
Olvasó
Adam

Sajnos a válasszal kapcsolatban pesszimista vagyok :(

Zsuzsi
Olvasó
Zsuzsi

Sziasztok!

szeretettel köszöntelek Benneteket.  Régi érdeklődő olvasója vagyok a honlapnak, ám ez az első alkalom, hogy hozzászólóként csatlakozom népes táborotokhoz :-)

Külön öröm és megtiszteltetés számomra, hogy ezt éppen a Nemzetközi Férfinap alkalmából tehetem!  Kedves Fiúk! Minden létező jót kívánok Nektek ez alkalomból és végre van egy ünnepnap, amikor köszönthetjük a férfiakat, fiúkat, pasikat is!

Tettem ezt ma reggeltől a munkám során, e-mailen, telefonon keresztül köszöntöttem kollegákat,  ügyfeleket és legnagyobb megdöbennésemre még senki sem hallott e jeles napról, mindenki visszakérdezett, még német kollegák is, hogy hűha, ez komoly ? A férfiaknak is van ünnepnapjuk ?  Persze, nagyon jólesett mindegyiküknek a köszöntés, figyelmesség – nekem meg  az, hogy örömet szerezhettem, és bízom benne, szebbé tehettem a napjukat is ezáltal.

Abszolút férfipárti vagyok – születésemtől fogva :-) Nagyon szerencsésnek mondhatom magamat, ugyanis remek pasik között nőttem fel, Édesapám, Nagypapa és Dédpapa (volt szerencsém még Őt is ismerni) csodálatos emberek voltak.

Visszatérve a honlaphoz, melyet már egy jó ideje szinte rendszeresen olvasok, csak gratulálni tudok hozzá Nektek! Ilyen színvonalas írásokkal,  intelligens kommentelőkkel (és meg szeretném jegyezni gyorsan azt is, hogy remek helyesírókkal – bocsi, nálam ez rögtön szembeötlik) nem lehet máshol találkozni. :-)))

 

 

Reszet Elek
Újságíró

Kedves Zsuzsika!

Szerintem ez a hely a címével ellentétben legalább annyira a nőkről és a nőknek (a nem szemellenzősöknek) szól. Ahogy a férfiember életébe, úgy remélhetően ide is napfényt hoz az igazi női nézőpont, kedvesség és mosoly.

 

 

Adam
Olvasó
Adam

Szia Zsuzsi!

Valóban jó csapat jött össze, ezért kezdtem én is kommentelni kb. 1 héttel ezelőtt. Én is arra figyeltem fel, hogy nincs túl sok helyesírási hiba, illetve nincsenek igazán nézeteltérések sem. Hogy őszinte legyek, én először meglepődtem, hogy milyen sok nőnek vállalható a Férfihang. Pedig az elején direkt nem is néztem a kommenteket, mert acsarkodásra számítottam.

Koriander
Olvasó

:-) minden jot!

Kodo
Újságíró
Kodo

:) köszönet! :)

Kodo
Újságíró
Kodo

Sok nő szereti szapulni, bunkózni a férfiakat ha valaki megfeledkezik a nőt érintő valamilyen ünnepről, egészen a követelőzés szintjéig is elmennek egyesek.
Most itt lett volna a bizonyítási lehetőség, hogy ők bezzeg mennyivel különbek és nem feledkeznek meg.
Nem mintha hiányozna valami Nőnapihoz hasonló csöpögős ajnározás, de jó mérce volt a bagoly mondja… esetére.
Viszont vannak kivételek és csak a saját ismeretségi körömben is többen :), de egyelőre mégis csak kivételekről beszélhetünk.

Adam
Olvasó
Adam

Azt hozzátenném, hogy a modern nőnap a feminizmus ünnepe. Eredetileg március 25-én tartották.

Koriander
Olvasó

mi tortent marcius 25-en?

marcius 8-an semmi. senkit nem csuktak le, rugtak ki, ill. semmi jelentosebb nomozgalmar tuntetes sem volt…

Adam
Olvasó
Adam

Március 25-én van Gyümölcsoltó Boldogasszony. Ez volt az eredeti nőnap.

Amit március 8-án tartanak, az már a feminista nőnap

hgyi
Szerkesztő

Nade az nem volt hivatalos nőnap.
Akkor eredetileg sok nőnap volt, mert egy csomó boldogasszonyos nap van. :o)

Adam
Olvasó
Adam

Igazából nem is teljesen nőnap volt, hanem nőnap-anyák napja keverék.

hgyi
Szerkesztő

Akkor így egy évben volt vagy 5.

Adam
Olvasó
Adam

Ez miért írod? Nem volt 5 nőnap, ez az 1 db volt. Persze, sok boldogasszonyos nap van, de nem minősül mindegyik nőnapnak.

A modern nőnapot amúgy Rákosi vezette be.

hgyi
Szerkesztő

Mert miért nem minősült minden boldogasszonyos nap nő/anyáknapjának?

Én úgy tudom, sokkal korábban, az 1910-es években már ünnepeltek nőnapot Magyarországon. Rákosi tette kötelezővé. Azt hiszem, a modernnek nevezhető nőnap az már csak a virágajándékozásról szól. Remélem. (Bár, mint már többször kifejtettem, én nem szeretem ezeket a “Napokat”.)

Adam
Olvasó
Adam

Mert miért nem minősült minden boldogasszonyos nap nő/anyáknapjának?

Mert a patriarchák nem engedték :D  Egyébként azért, mert ez Jézus fogantatását ünnepli. Ezért is írtam, hogy inkább nőnap-anyák napja keverék volt.

Itt a mai nőnap, a feminizmus ünnepe: https://hu.wikipedia.org/wiki/Nemzetk%C3%B6zi_n%C5%91nap

 

Zsuzsi
Olvasó
Zsuzsi

Ezzel én is így vagyok, sose szerettem a Napokat. Nem különleges alkalmak kapcsán kell egymás tisztelni, szeretni, megemlékezni a másikról. Hanem az év minden napján.

 

hgyi
Szerkesztő

Adam… Na, ebbe inkább ne menjünk bele. :o))

Koriander
Olvasó

nekem meglepő, hogy Jézus fogantatásának ünnepén az átlag nőt is megünneplik.

Inaara
Olvasó
Inaara

Kedves Fiúk és Férfiak, sok szeretettel köszöntelek benneteket a Férfinapon! Kívánok Nektek sok örömet, szép szerelmeket, boldog családi életet és jó egészséget, hogy sokáig közöttünk maradjatok. :)

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Én mint férfi köszönöm a jókivánságokat, nagyon kedves tőled, rád mindig lehet számítani :)

kiki
Olvasó
kiki

Nemcsak egy napon, de minden egyes nap megilletné őket a tisztelet. Én nőként azt vallom, hogy férfi nélkül nem nő a nő. Ők adják nekünk azt amitől kiteljesedhetünk saját női szerepünkben.

Sun of a beach
Olvasó
Sun of a beach

Sziasztok! Deansdale, Alter Ego!

Sajnos nincs mit ünnepelnünk még a férfinappal kapcsolatban sem! Az index és az origo olyan szintű férfigyűlölő kampányhadjáratot indított nemünk ellen, amit nem lehet már passzívan nézni.

Mit szóltatok az index ezen cikkéhez?

http://index.hu/belfold/2013/11/06/hogyan_vedekezzunk_a_ferfiak_brutalitasa_ellen/

Valamelyikőtök meg tudna tenni egy szakszerű, jó feljelentést, vagy legalább egy NMHH-féle bejelentést így? De olyat, amit nem söpörhetnek félre a genderEUs megfelelési vágytól hajtva! http://nmhh.hu/cikk/1888/Gyuloletkeltes

Nehéz tolerálni, hogy démonizálnak minket olyan dolgokért, amit nem követünk el, és a nemünk ellen, ami nem választott dolog, hanem ezzel születtünk! Ez a cikk háborút kell elindítson! Legalábbis jogi értelemben!

Adam
Olvasó
Adam

Én is támogatnám. Most már nem folytathatjuk tovább ezt a “bocs, hogy élünk”-mentalitást.

Az egyik régebbi hozzászólásodra reagálnék: kellene valamilyen hely(akár fórum), ahová beírjuk, hogy melyik cég támogat feminista szervezetet. Aztán persze majd igazítunk rajta, valamilyen módon terjesztjük, de előbb össze kell gyűjteni.

Sajnos igaz, hogy eddig a legnagyobb eredményt az a srác érte el, aki megírta a feljelentést. Több ilyet kellene csinálni, meglepődnénk az eredményen.

Sun of a beach
Olvasó
Sun of a beach

Így igaz! Itt az ideje megnevezni az ellenséget (cégeket, személyeket) időben, és felnyitni a szemeket, mielőtt eljön egy világ, amiben majd kést kapunk a hátunkba azért, mert nekik nem tetsző neműnek születtünk.

Kezdésképpen ettől a Tóth Gergely, Janecskó Kata verekedőspárostól várnék el egy nyílt bocsánatkérést a férfiaktól. Azzal semmi gond nem lett volna, ha a “gyengéket” tanítanák az “erősebbek” vagy “támadók” támadásainak elhárítására. Nem ezt tették! Helyette ellenségképnek ábrázoltak minket. Téged is, engem is. Férfiakat. Hiszen így nevezték meg az “ellenségüket”. Ez ránk is vonatkozik, nem csak támadókra, rossz emberekre.

Aztán született egy blogbejegyzés a cikk ellen, és arra valami Ámon Kata néven író feminista rögtön rákontrázott. (A kettős mérce blogon) Jött a statisztikákra hivatkozással. (Tehát származás alapján nem lehet utalgatni ugyebár  “……bűnözés”, de nemet démonizálni szabad pusztán statisztikák miatt.) Jött azzal, hogy a férfiaknak privilégiumai vannak.. Na persze!

Nos, Kata! Ha már privilégiumokról beszélünk: Az emberek 4-5%át kitevő felsővezetők százalékos nemi megoszlásán vinnyogó feministáknak például nem tűnik fel, hogy a nagy tömegeket érintő munkahelyeken (mint pl az ügyfélszolgálatok) kábé 80% körüli nőuralom van. De persze a férfi az csak cipeljen maltert. Arra való. Nehéz, megnyomorító munkák esetében nem vinnyognak a femik kvótáért!

Adam
Olvasó
Adam

Ezt minél előbb el kell kezdeni.

Én azt mondom, hogy egy részletes “haditervet” kell készíteni. Célokat tűzünk ki, megtervezzünk, hogy hogyan fogjuk azokat elérni. Például: “még novemberben elkészítjük a feketelistát”. Vagy: “még 2013-ban elérjük, hogy a média foglalkozzon a férfiak ügyével”. És részletesen megtervezzük, hogy ezt hogyan képzeljük, számolva az esetleges buktatókkal stb..

Nem szabad elfelejtenünk, hogy nagyon sokan szimpatizálnának velünk(az emberek fele biztosan, de a nők között is akadna, méghozzá nem kevés). A feministáknak az az egyetlen szerencséje, hogy a férfimozgalom még nem ébredt fel igazán. Pedig fiaink, unokáink felé elképzelhetetlenül nagy felelősséggel tartozunk.

Olyanok vagyunk, mint egy nagyon erős, nagyon magas, nagyon ügyes és tehetséges gyerek. Sajnos ezzel a gyerekkel elhitették a hülye osztálytársai, hogy nem jó semmire, értéktelen. Ezt a gyereket a többiek szívatják, és öngyilkosságba akarják hajszolni. Piszkálják, ő pedig nem áll ki magáért, nem mer visszaütni, vagy csak fél a következményektől. Az az egyetlen szerencséjük, hogy ez a gyerek eddig nem ébredt öntudatra. Azonban, ha ez megtörténik, akkor még a sátánt is képes elpusztítani.

Kodo
Újságíró
Kodo

Egyáltalán miféle statisztikákra hivatkozott az az Ámon Kata?
Vajon mennyire hitelesek azok egyáltalán?
Nem azokat is a feministák, esetleg akár személyesen saját maga találta ki?
Csak gyors példákként a feminista hazugság gépezet működésére, adathamisításaikra, linkek régebbi hozzászólásokhoz:

http://www.ferfihang.hu/2012/09/15/a-nok-lazadasa/#comment-6872

http://www.ferfihang.hu/2012/09/14/varga-istvan-vs-halasz-palma/#comment-6754

 

Kodo
Újságíró
Kodo

Mégis milyen privilégiumokat sorolt fel ez a Kata?
Nem tudok a férfiakat kedvezményezettként kiemelő törvényekről, az ellenkezőjéről viszont igen.
Tedd már be ide ennek a blognak az elérhetőségét léccci!

Sun of a beach
Olvasó
Sun of a beach
Adam
Olvasó
Adam

Ez különösen undorító. Mondom, az ilyen cikkeket olvasva érzem, hogy simán győzhetnénk.

the hermit
Olvasó

Undorító, és undorítóan gyenge

Kodo
Újságíró
Kodo

Tényleg nagyon beteges.
Milyen rálátása lehet az ilyennek a valódi világra?
Ilyen?
A legtöbben mindig észrevettük, ha butítani akartak az iskolában. Akár politikai, akár más vonalon.
Aki ennyire megengedi hogy butítsák, vannak-e vajon saját önálló gondolatai, vagy csak egy báb?
Ha báb, hát tekintsük csak simán boxzsáknak, gyertek gyerekek!

the hermit
Olvasó

Szerintem egyszerűen csak az iskolában tanultakat mondja fel az eminens kislány. Nincsenek ebben igazi saját gondolatok, a szerzőt eléggé fiatalnak gondolom 0 élettapasztalattal, de éppen ezért nem menthetetlen…

Kodo
Újságíró
Kodo

Jól írod:
“…majd kést kapunk a hátunkba azért, mert nekik nem tetsző neműnek születtünk.”
Mégis, miféle nők lehetnek az ilyenek? Aki gyűlölik a férfiakat? Mint ahogy a nőgyűlölő férfiakat se tudom megérteni. Ez abnormális egy egészséges nő esetében, ha nem hogy nem vonzódik, de egyenesen gyűlöl bennünket. Én azt feltételezem, hogy kielégületlen buzik. Ha így van, akkor is mi a gondjuk a férfiakkal, hiszen komoly kapcsolatuk így nincs, nem lehet velük. Hát rekesszék ki az életükből a férfiakat és nyalják ki egymást a négy fal között. Vagy ha utálják még a nőket is, hát maszturbáljanak. Nem szégyen az, de a lelkibeteg gyűlölködés bizony vastagon az. Vagy ha a betegség nem szégyen, de az viszont szégyen ha nem kezeltetik magukat szakemberrel.

Sun of a beach
Olvasó
Sun of a beach

Kiegészíteném annyival, hogy az origo-t csak azon kettős mércéje miatt neveztem meg, amiért rendszeresen kiteszi annak a feminfonak, vagy mi a fenének a férfiellenes vagy nőistenítő böffenéseit. Ezt pedig nem ellensúlyozza egy antifeminista bloggal sem.

Az index viszont tízszeresen lőtt túl a célon, és a jóízlés jelentős határain.

Bazinga
Újságíró

A chat-ben már én is reagáltam a cikkre, szerintem nyíltan bűncselekmény elkövetésére buzdítanak benne, azzal, hogy a jogos védelem határainak átlépésére bíztatnak pl. “Az orr és a szem egyaránt érzékeny idegekkel van tele, és egy viszonylag nagydarab embert is le lehet orránál vagy szeménél fogva húzni a földre. És ha a támadó lekerült, akkor ne kockáztassuk meg azt, hogy dühösen feláll, rúgjunk inkább bele két-három nagyot! Itt a fejet és a bordákat egyaránt tudom ajánlani, de fontos, hogy cipőorral találjuk el az erőszakoskodót, így lehet csak finom ablakos bordatörést okozni, vagy eltüntetni az orrát. Férfiak esetében – már csak a büntetőjog miatt is – a földön fekvő ember cipőzésében fontos az önmérséklet, de ha nőként védekezünk, akkor erre nem kell ügyelni.”

Hogy a földön fekvő ember brutális rugdosása, melynek következtében maradandó károsodást szenved (eltüntetni az orrát) miért számít jogos védelemnek azt nem indokolják meg, mint ahogy azt sem, miért nem számít nők esetében az önmérséklet (jogos védelem).

 

Maestro
Szerkesztő

Na, most képzeljük el ugyanezt az oktatószöveget, a ránk támadó cigány elleni fellépésre átírva. Vajon az is beleférne a polkorrekt keretekbe? …

Alter Ego
Szerkesztő

Egyetértek. Szükség van a cselekvő fellépésre. Talán első körben lehetne az Indexnek írni, hogy érezzék a jószándékot, nem rögtön NMHH bejelentéssel kezdeni. Nem minta annyira sajnálni kellene őket, de érezzék, hogy van hajlamunk a diplomáciára is. Tekintettel arra, hogy magánemberként nyilván ti sem látjátok túl nagynak a hathatós fellépés lehetőségét, ezért talán érdemes az efféle aktivizmussal addig várni, amíg létrehozzuk a Férfihang Civil Társaságot. A következő év elején már biztosan ennek a keretei között kezdhetünk intenzív levelezésbe, a sajtó és a politikai élet megszólításába. Viszont szükség lesz a ti aktivizmusotokra, mert az a kis létszámú csapat amely megteremti a kezdeményezés szervezeti, jogi hátterét és menedzseli az alapítás adminisztratív feladatait, létrehozza a társaság honlapját, nem lesz képes önmaga ellátni minden feladatot. Mindazokra számítunk majd a civil társaság tagjaként, aktivistájaként, akik ezidáig siettették a szervezett fellépést. Ilyen keretek között jelentősebb hatást gyakorolhatunk a sajtóra és a politikára. A célkitűzések szabatos megfogalmazása, a kiterjedt levelezés viszont csak kellő számú közreműködő esetén lebonyolítható.

Szóval a szervezeti kereteket készen kapjátok majd, viszont kezdjetek már most Adam felvetése szerint cselekvési terveket alkotni. A fórumon a javaslatnak megfelelően létrehoztam a “Férfihangnak üzenem” kategórián belül két bejegyzést is, ott elkezdhetitek listázni, hogy mely káros sajtójelenségekkel és diszkriminációval szemben szeretnétek fellépni. Gondolkodjatok, hogy milyen törvényi változásokért lenne érdemes fellépni. A cset is nyitva áll mindenki előtt, valósidejű beszélgetéshez is, de a fórumon belül is indíthattok újabb témákat, hogy megbeszéljétek a lehetséges aktivizmus különböző formáit. És az egyszerűség kedvéért ez alatt a cikk alatt is jelezhetitek, hogy ha a fórumon vagy a cseten indítottatok egy párbeszédet.

Amikor megállapodtunk a Férfihang.hu megalapításáról, akkor pont annyira ismertük csak egymást, mint azok akik egy hete kapcsolódtak be az itt zajló párbeszédbe. Szóval kiválóan és gyorsan lehet online szerveződni. Rajtatok is múlik a siker, ez nem egy kész társaság, hanem most fog megformálódni, szóval mindenki bátran, teljes joggal hozzáteheti a maga ötleteit, és bárki magához ragadhatja a kezdeményezést. Szóval hajrá! :)

hgyi
Szerkesztő

Nem tudom. Nekem ezzel a nőknek szóló védekezősdivel nincs bajom.
Ráadásul azzal kezdi, hogy az “atlétatrikós vak komondoros”. Tehát nem minden férfira gondol, hanem csak az olyan vadbarmokra, akiket a fent említett “úriember” képvisel.
Igen, lehetne úgy is fogalmazni, hogy a gyengébbeknek szól. De mivel a vakkomondoros adta az alapot, ahol ugye a nőt ütötte, akkor ezzel nincs sok gondom.
Az más kérdés, hogy egy támadás során ritkán gondolkozunk észszerűen és tisztán. Leginkábbis a pánik vezérli az embert. Sok ember az adrenalin hatására lefagy, tökmindegy, milyen védekezési technikákat tanult.

Az már sokkal jobban kiakasztott az Indexen, hogy a nemzetközi férfinapról egy szó sem esett, ám a wc-világnapról annál látványosabban tájékozódhattunk. Ha nem is szeretem a “Napokat”, de legalább egy ekkora internetes lap észbe kaphatott volna és nem a wc-n húzta volna le.

Deansdale
Admin

Féligazságod van. Gondolom abban megegyezhetünk, hogy ennél milliószor kulturáltabban, pártatlanabbul és korrektebbül is kezelhették volna a kérdést? Megértem én, hogy ha valaki fojtogat, akkor nem finomkodsz vele, de ezt az egészet ilyen kontextusba helyezni a szennyes feminista férfigyűlölet mintapéldája.

hgyi
Szerkesztő

Mármint milyen kontextusra gondolsz?

Angelo01
Újságíró

@Sun of a Beach

Az lenne a polkorrekt, ha egy teletubby-val illusztrálnák (bár annak nincs töke…orra se…). De a színébe akkor is belekötne valaki előbb-utóbb :)))

Viccet félretéve, itt önvédelemről van szó. Önvédelemre akkor van szükség, ha megtámadnak. Az esetek nagy részében az erősebb támadja meg a gyengébbet. A férfiak általában fizikálisan erősebbek mint a nők. A cikk arról szól, hogy egy nő hogyan védje meg magát egy erőszakoskodó férfival szemben, aki fizikai erőfélénnyel rendelkezik hozzá képest.Ennyi!

Miért kell rögtön feminista összeesküvést kiáltani, és olyan dolgokat belemagyarázni egy cikkbe, ami nem igaz? A feministák természetes dolgokba magyaráznak bele nőgyűlöletet, nem kellene nekünk ugyanezzel a módszerrel élnünk.

Deansdale
Admin

“Az esetek nagy részében az erősebb támadja meg a gyengébbet.”

Erre nem vennék mérget. A CSBE kifejezetten az a műfaj, ahol a testi erőnek semmi jelentősége. Zéró. Az kezdeményez, akinek eldurran az agya, és ez pont annyira lehet nő, mint férfi.

Vajon mikor jutunk el odáig, hogy az egyenjogúság szent harcosai elismerjék, mindannyian emberek vagyunk? Úgy érzem én ezt nem fogom megérni – talán az unokáim, ha szerencséjük lesz.

“A cikk arról szól, hogy egy nő hogyan védje meg magát egy erőszakoskodó férfival szemben, aki fizikai erőfélénnyel rendelkezik hozzá képest.Ennyi!”

Sajnos nem ennyi, mert nem arról szól, hogy ha megtámad téged valaki, vagy egy erőszakos valaki, vagy egy erőszakos férfi, akkor mit csinálj. Arról szól, hogy A FÉRFIAK erőszakos bunkók akiket péppé kell rugdosni. És olyan kib*szott baromságokat jelent ki ex katedra, hogy a férfiak gyakran fojtogatják a nőket, amire nem találok megfelelő szalonképtelen jelzőt a már felhasználtak mellé. Az sem kevésbé elképesztő, hogy egy “tapízós szatír” ellen megfelelő válaszreakciónak tartja a konkrétan életveszélyes bántalmazást. Cipőorral fejberugdosni valakit amíg vér nem fröcsög, mert meg akarta fogni a segged, szerinted ez normális?

Angelo01
Újságíró

Azt mindenképpen elismerem, hogy az indexes cikk címe vérlázítóan demagóg és megtévesztő. A cikk félrevezető és megtévesztő címét viszont lehet és kell is támadni.De a cikk tartalmával nincs semmi bajom.

Továbbra is úgy gondolom, hogy egy nővel erőszakoskodó férfiról szól a cikk, kitérve arra, hogy a nő ez esetben hogyan képes megvédeni magát. Nem kellene belekeverni a CSBE-t. Ott más a helyzet, más a kezdeményező, más a kiváltó ok. Eltér a cikkben felvázolt szituációtól. Ráadásul létezik verbális erőszak is, ami ugyanolyan fizikai fájdalmat tud okozni, mint a testi erőszak.

Ha egy olyan cikket írok, hogy “Hogyan védekezzünk, ha megtámad minket egy veszett kutya”, akkor nem állítom azt, hogy minden kutya veszett. Nem állítom azt, hogy minden veszett kutya meg fog támadni. Nem állítom azt, hogy minden kutya potenciális támadó. Csupán egy lehetséges élethelyzetet vázolok fel, amire megoldási sémát adok. Nem kell belemagyarázni dolgokat egyik oldalnak sem, ami nincs benne a cikkben.

A hugicámnak én tanítottam önvédelmet. Ha egy férfi erőszakoskodik vele ok nélkül (!), és önvédelemből kitolja a támadó szemét, bezúzza a torkát, letépi a heréit és úgy megrugdossa, hogy élete végéig visítva fog véreset pisálni, akkor rettentően büszke leszek rá. :)))) Másrészről nem valószínű, hogy bármikor okot adna rá, hogy erőszakos legyen vele valaki.

Deansdale
Admin

“Ha egy olyan cikket írok, hogy “Hogyan védekezzünk, ha megtámad minket egy veszett kutya”, akkor nem állítom azt, hogy minden kutya veszett.”

Na ja, de a címben is odaírtad, hogy veszett kutya. Mennyivel másabban hangzana, ha mondjuk olyan címet adnál, hogy “Hogyan rugdossunk halálra kutyákat?”…

Nem azzal van baj, ha emberek meg akarják védeni magukat. Azzal van baj, ha ezt:

1. férfi-nő, feminista nemek háborújára élezik ki;

2. nem túl burkoltan arra utalnak, hogy a férfiak mind erőszakos állatok;

3. aránytalan és embertelen erőszakot reklámoznak, mintha az normális lenne;

4. nyíltan hencegnek vele, hogy ez a bíróságokon úgysem számít, mert a pussy pass mindentől megvéd.

És nem hiszem hogy ez “belemagyarázás” lenne:

“Hogyan védekezzünk a férfiak brutalitása ellen?”

“összeszedtünk három, nőkkel szemben gyakran alkalmazott támadásformát” -> “1. A fojtogatós tapló”

“Itt a fejet és a bordákat egyaránt tudom ajánlani, de fontos, hogy cipőorral találjuk el az erőszakoskodót, így lehet csak finom ablakos bordatörést okozni, vagy eltüntetni az orrát. Férfiak esetében – már csak a büntetőjog miatt is – a földön fekvő ember cipőzésében fontos az önmérséklet, de ha nőként védekezünk, akkor erre nem kell ügyelni.”

“a kemény térdkalács játszi könnyedséggel zúzza szét az orrcsontot, arccsontot, netán a szemüreget

Bammeg, ne mondd hogy szerinted ez egy “ártatlan” útmutató a testi épséged védelmére. Szerintem két kezeden meg tudnád számolni azokat a nőket, akik bármely adott évben olyan komoly támadásnak esnek áldozatul, amikre egy ablakos bordatörés adekvát válasz. Én például még sosem láttam nőt fojtogató férfit, de még csak nem is hallottam ilyen esetről a legtágabb ismeretségi körömben sem. Ez az indexes cikk legföljebb uszításra és paranoiakeltésre jó – már csak azért is, mert 3 ilyen gif-ről senki nem fogja megtanulni az önvédelmet.

Angelo01
Újságíró

A veszett kutyás példát pont azért hoztam fel, hogy bemutassam milyen ROSSZ az indexes cikk címe. Borzalmasan rossz. Erről nem kell győzködnöd.

Általában a nők fojtogatása, vagy bármilyen nemtől független erőszakos támadás nem olyan helyen zajlik, ahol meg tudnád figyelni, vagy össze tudnád számolni a kezeden. Nem láttam még soha gyilkosságot, de attól még van, nem láttam még fegyveres rablást, de attól még gyakori. Az, hogy az ismerettségi körödben nem hallottál ilyenről, nem mérvadó. Ez az érved nagyon nem jó érv.

Nem, nem tanít önvédelemre, de jól bemutatja, hogy a sérülékeny részekre kell koncentrálni egy nálad erősebb támadónál. Szem, orr, lágyék, nyak, bordák, vesék. A cikk elolvasása után NEM leszel képes megvédeni magadat, de iránymutatást adhat, vagy kedvet is csinálhat egy kis tanuláshoz.

edie
Olvasó
edie
hgyi
Szerkesztő

Igen, a cím a legnagyobb probléma. Szerintem.
De már megszoktam, hogy egy-egy cikk címe és tartalma között általában nem sok összefüggés van. A címek hatásvadász szarok, csak hogy nőjön a kattintásszám. Ezért utálom ezt a bulvártengert, amelybe kezdünk belefulladni.
Abban igazat adok a háborgóknak, hogy a szép nagy bulvárhullámokon a feminizmus remekül elszörfözget, jól kihasználja az alkalmakat.
Dean… teljesen egyetértek, hogy sokkal normálisabban is lehetett volan fogalmazni a cikkben.

birsalma
Olvasó

Deansdale, néha össze szoktam futni egy rendőr barátnőjével, akinek a rendőr élettársa az önvédelemről a következőt mondta:

1. paprikaspray használata tilos. Azért büntetés jár.

2. ha a csajt valaki megtámadja, lehetőleg igyekezzen a kulcsait az ujjai közé szorítani, és azzal ütni, mint valami boxerrel.

3. ha az nem megy, akkor próbálja meg kinyomni a támadója szemét.

Na, ezen a ponton a csaj csak lesett, hogy miiii vaaaaan? Nanehogymár. A rendőr azt mondta, márpedig nem megy másképp,  a támadó nem fogja elengedni.

Én is csak lestem, amikor ezt mondta. Szerintem a nők nagy része nem fog ilyesmit csinálni, mert eddig sem csináltak ilyet.

Ami azt illeti, pár évtizeddel ezelőtt a nők még fizikailag sokkal erősebbek voltak (átlagosan), mint most. Elképesztően sokkal több, kemény fizikai munkát végeztek (na persze a férfiak is). Az egyik nagyapám alkoholista volt, agresszív, dühöngő majom, de a nagymamámat nem verte. Lehet, hogy eleinte megpróbálkozott vele, aztán rájött, hogy ő húzza a rövidebbet. A nagymamám tanyán nőtt fel és elég strapabíró volt. Nem volt szüksége önvédelmi tanfolyamra, szemkinyomásra meg orrcsonttörésre ahhoz, hogy elérje azt, hogy a férje ne verje (aki egyébként lila fejjel üvöltött, amikor berúgott, egy ordenáré alak volt, de a feleségéhez nem nyúlt).

Aztán a szüleim rendszeresen verték egymást, pedig az apám soha nem ivott, az anyám meg nem volt erős. Az agressziónak leginkább talán a tehetetlenség az oka. Talán az a kiváltója, hogy az illető dühös azért, mert nem tud kilépni egy rossz helyzetből. Tehetetlennek és kiszolgáltatottnak érzi magát, aki nem ura az események alakulásának. Az igazi segítség az lenne, ha arra biztatnának mindenkit, hogy próbáljon meg kezdeni az életével valamit, próbáljon lépni (ne a másik orrára meg szemére, hanem hanem mondjuk le). Sokszor a férfi sem mer elmenni, mert nincs hová. Pedig van, amikor jobb elmenni. Az nem gyógymód, hogy a nőket arra biztatják, nyomják ki a  férfiak szemét, zúzzák szét az orrát, törjék el a csuklóját… ez elképesztő hülyeség, aki ezt tanácsolja, az próbálja ki saját magán a tanácsait.

Alter Ego
Szerkesztő

Én adnék egy esélyt annak, hogy azért nem ütötte nagypapa a nagymamát, mert nem szokott nőket bántalmazni, és nem azért, mert nagymama valami titokzatos módon meg tudta védelmezni magát.

birsalma
Olvasó

Hát adjál.

Amikor a nagymamám már megöregedett és elgyöngült, a drága kisfiacskája, aki szintén alkoholista, a szemem láttára FOJTOGATTA az anyját. (Bár orvosi tanácsra leszokott, tehát a kérdéses esetnél is színjózan volt).

Ezt talán az ufóinvázió okozta nála, mert egyébként a kocsmatöltelékeknek NEM SZOKÁSA NŐKET BÁNTALMAZNI.

Adj ennek esélyt, felőlem, nyugodtan.

Alter Ego
Szerkesztő

Szerencsémre az én családomban nincsenek kocsmatöltelékek, így nem pontosan tudom, hogy a káros szenvedélyük ellenére vannak-e morális megfontolásaik. Én azt gyanítom, hogy lehetnek.

Egyébként nem véletlenül mondom mindig, hogy a közegészségügynek nem elsősorban a dohányzás ellen kellene akkora erővel fellépnie, hanem a leggyilkosabb legális drog, az agygyilkos alkohol forgalmazása ellen. Nem csak a személyt, hanem egész családokat és szociális struktúrákat tesz tönkre az alkoholizmus. És sajnos a világ élvonalában állunk az alkoholfogyasztásban. Nemhogy az alkoholfogyasztás kultúráját, hanem a mértékletesség fogalmát sem ismerik a legtöbben.

No de a te józanon is bolond rokonod esetében ez most annyira nem fontos. Egyébként van az a szellemi és morális leépülés, amikor már késő szakítani az alkohollal. Együttérzésem.

birsalma
Olvasó

nem pontosan tudom, hogy a káros szenvedélyük ellenére vannak-e morális megfontolásaik.

A függőség (így például a társfüggőség, a szexfüggőség, a workoholizmus, a játékfüggőség, a boltkórosság, a kényszeres evés, a drogozás, a piálás stb), morális és spirituális leépüléssel jár, a függő ember morálisan és spirituálisan érzéketlenné válik. Minden függő zavart lesz, őszintétlen, magányos, perfekcionista, követelőző, énközpontú, hatalmaskodó, erőszakos, alapvetően nem működő és a saját problémájára vak (tagadja azt). Ha valaki például egy egyháztól függ, akkor is érzéketlenné válik morálisan és spirituálisan, rengeteg példa van rá. Elég ránézni egy hitgyülisre, hogy látszódjon, ő meg a józanság messze kerülik egymást. Vagy mondjuk egy pártfüggő – néhányszor volt szerencsém pártirodán járni, és az lett a benyomásom, hogy akik ott vannak, eszelősök.

„A függőség kötelékében az ember fokozatosan kilép önmagából. Ez oda vezet, hogy etikai, erkölcsi és spirituális érzéke hanyatlik, és a beteg egyre jobban hanyagolja önmagát, gyermekeit, családját, munkáját és társadalmi felelősségeit. A függőségben szenvedő nem képes arra, hogy gazdagítsa magát és a társadalmat, sőt éppen ellenkezőleg: bármit tesz, csak pusztuláshoz vezet… mérhetetlen fájdalmakat él át, mégis egyre inkább elveszíti az irányítást az élete és a függősége felett.” (Schaef: Menekülés a meghittség elől 135-136. p.)

 

Nemhogy az alkoholfogyasztás kultúráját, hanem a mértékletesség fogalmát sem ismerik a legtöbben.

A bácsikám olyan ember, akinek fogalma sincs a határokról, mert az egész élete a határok átlépéséről szólt. Az egyetlen, ami segíthet rajta, az olyan határok felállítása, amiket nem léphet át.

 

Egyébként van az a szellemi és morális leépülés, amikor már késő szakítani az alkohollal. 

Elsős korában megbukott, és egy gyerekkori fényképére azt írta: „x.y. művész úr isten”. Tehát eleve volt baja.

 

Együttérzésem.

Nekem viszonylag kevés jutott az „élményből”, mindenesetre igencsak tanulságos egy ilyen embert megismerni. Már csak az önismeret miatt is, tehát hogy mit hoz ki belőlem. Ez a bácsikám volt az, akinél életemben először és utoljára eszembe jutott az ölés. Konkrétan az jutott eszembe (persze csak dühömben), hogy ha még egyszer BEPRÓBÁLKOZIK, beleszalad a konyhakésbe. Nem mondom meg, mit jelent az, hogy BEPRÓBÁLKOZIK.

Bazinga
Újságíró

Viccet félretéve, itt önvédelemről van szó. Önvédelemre akkor van szükség, ha megtámadnak.”

A cikkben nem is azt írják, hogy “üsd le és menekülj”, hanem, hogy “üsd le és verd agyon”. A szükségesség és arányosság elve nem érvényesül ilyen helyzetben. Büntetőügyekben gyakran megállíapítják, hogy túllépte a jogos védelmi helyzetet az illető, pl azzal hogy tovább ütötte a szükségesnél.

A cikk szerint az olyan támadót,akit már a földre fektettünk-tehát van időnk arrébb állni,elmenekülni, egyszóval kilépni a veszélyhelyzetből- még tegyük is nyomorékká. Ez nem önvédelem.

 

 

Angelo01
Újságíró

Némely élethelyzetben igazad is volna. Minden komoly küzdősport első szabálya, hogy ha lehet kerüld el a harcot. Ha nem tudod, akkor tedd az ellenfelet harcképtelenné (ne öld meg!). Ha egy nő a meglepetés miatt bevisz egy fogást/ütést, földre viszi a támadót, az még közelsem harcképtelen, az ebből fakadó előny csupán néhány másodpercben mérhető. Képes a nő után futni, de onnantól kezdve óvatosabb lesz a támadás során. Szóval nyugodtan rúgjon még bele egy-két alkalommal, hogy biztosan el tudjon futni.

Kötve hiszem, hogy a támadó férfi ezek után fel fogja jelenteni.

Bazinga
Újságíró

Bár nem értek a harcművészetekhez, szerintem az emberi csukló eltörése elegendő egy támadó harcképtelenné tételéhez. Arra biztosan, hogy elmeneküljön a megtámadott. A törött kezével már nemigen fog hadonászni. Ennek ellenére még bíztatnak, hogy úgy térdeljük meg az “előttünk guggoló-térdelő” támadót, hogy a többi csontja is eltörjön (arc,orr,szemüreg).

Angelo01
Újságíró

Egy átlagos testalkatú, testsúlyú, erőnlétű nő akkor sem tudna eltörni egy csuklót, ha akarna. Nem olyan könnyű az :))) Kb. annyira lehetetlen, mint hogy egy 10 éves 45 kilós gyerek elkaszálja egy 95 kilós férfi lábait :)))

Ha az orr porcos részét üti meg, az fáj, vérzik, könnybe lábad a támadó szeme. A lágy részen hasba rúgja, vagy lágyékon, akkor önkéntelenül összegörnyed, ha torkon vagy gyomorszájon üti, akkor elakad a légzése. Ezután már talán van annyi idő, hogy elfusson.Ha viszont ököllel eltalálja a támadó arccsontját/homlokát/állcsontját akkor valószínűbb, hogy a saját kezét töri el.

hgyi
Szerkesztő

Hát ha jól emlékszem, büntetik is, ha még meg is verem, nem csak leszerelem. Mert akkor én vagyok a testi sértő, hiába én vagyok a megtámadott.

the hermit
Olvasó

Mindenesetre, a cikk írója úgy gondolja, nem ez a helyzet.

 

Angelo01
Újságíró

Az új Btk. végre rendezte ezt az aránytalanságot, véleményem szerint jól. Az előző alapján igaz amit mondasz (jól emlékszel :-) )

http://www.magyarhirlap.hu/ertelmezett-jogos-onvedelem

hgyi
Szerkesztő

Ohh! Köszönöm! :o)

Sun of a beach
Olvasó
Sun of a beach

1, Biztos vagyok benne, hogy ha például cigányok elleni védekezésről beszélne a cikk, azt nem tenné közzé az index. A liberális világban minden hátrányos helyzetűnek vélt csoportnak nyalják a seggét, de ha a szemükben te nem vagy az (tehát fehérnek, férfinek, egészségesnek merészeltél születni) akkor csak adózz, aztán dögölj meg, ha rád támadnak, és még köszönd is meg, hogy addig élhettél.

2, Az fel sem merül benned, hogy az agresszió agressziót szül? Ráadásul mindig a támadó van előnyben? Gondold el. Mondjuk te pl. egy agresszív ember lennél, aki meg szokott támadni nőket. Most elolvastad azt a cikket, és elgondolkoznál: “Hú, ezek már így fognak fellépni ellenem? Fele sem tréfa. Ezek után már nem nyúlkálni fogok, hanem a váratlan támadást azzal kezdem, hogy hátulról beletalpalok a nő gerincébe, aztán széttaposom őt, mielőtt ő taposhatna szét engem, és csak ez után nyúlkálok!”

Meglehet, hogy te megtanítottad a hugodnak az önvédelmet, ami miatt egyszer talán megölik őt. (Reméljük, hogy nem.) Én azt tanítottam az enyéimnek, hogy a kulcs a megelőzés, és ha mégis ellen kell állni, közben ne szimplán segítségért, hanem rendőrért kiáltsanak. A megelőzés részt pedig pont a feministák nézik le. (Slut walks, meg a többi) Nehogy már a nő ne mehessen pucéran az utcára, és ne szédeleghessen haza részegen egyedül pucéran hajnalban! Igenis a támadóktól elvárás, hogy ezt ne használják ki! (Kár, hogy a támadók nem a feminista okoskodások megfogadásával vannak elfoglalva.) Ez olyasmi, mintha azt mondanád: “Nehogy már nekem kelljen bekapcsolni a biztonsági övemet. A többi autós kötelessége, hogy ne okozzanak velem szemben frontális ütközést.”

3, A cikk csak hozzájárult a férfiak gonosznak beállításának. Az pedig már nagyon előrehaladott állapotban van, és nem indokolt. A legtöbb férfi a szeretett feleségével/barátnőjével él együtt és normális. Ezt néhány feminista banya irigyli csak el tőlük.

4, Gyűlöletet kelt. Sok paranoiás nőre lesz a cikk rossz hatással.

5, Joggal kelt bennünk félelmet, mert a férfi alap jogait a női jogok alá dobja. Mi lesz 10 év múlva? Kialakul majd egy új bűnözési forma, melynek módszere, hogy egy csoport nő odamegy hozzád, és azt mondja: “Ide a pénzt, vagy együttesen félholtra verünk, aztán azt hazudjuk a rendőrnek, hogy egyikünkre támadtál, és csak őt védtük meg. Úgyis hisz majd nekünk az igazságszolgáltatás, hiszen a férfiak agresszív állatok!” Hát ilyen környezetben még gyereket sem akarnék. Szegény, ha fiú lenne, kutya élete következne!

 

Angelo01
Újságíró

1. Én is biztos vagyok benne. Egy normális világban az erősebb nem bántja a gyengébbet és nem kényszeríti rá az akaratát. A kisebbségeket azért védik a libsik, mert van mitől, és van kitől megvédeni őket, esetünkben a többségtől. Ez bonyolultabb annál, mintsem pár mondatban ki lehetne minden vetületét bontani.

2. Az ilyen támadók mentálisan betegek, a hatalmat akarják érezni, látni a másik félelmét, kiszolgáltatottságát. Ha kapásból eszméletlenre verik, akkor ez nem valósul meg. Primitív agyúak, nem hiszem, hogy előre gondolkodnának, vagy egyáltalán gondolkodnának. Az agresszió agressziót szül. Igen. De az önvédelem mióta számít agressziónak?

A húgom tisztában van a megelőzéssel, nem járkál egyedül sötétedés után rossz környéken, nem viselkedik kihívóan, nem issza magát öntudatlanra, és nem szólogat be mindenkinek részegen,stb. Mint egy előző kommentemben írtam, első szempont a konfliktus, vagy harc elkerülése. Ha elkerülhetetlen, csak akkor szabad küzdeni. (lehet nem olvastad) Viktimológia márpedig szerintem is létezik, mindent el kell követnie a nőknek (férfiaknak is!), hogy elkerüljék a bajt.

3. Igen, a cikk félreérthető.

4. Normális nő tudja, hogy a férfiak nem ilyenek. Van köztük ilyen, de nem mind ilyenek. Akire pedig hatással van, azok már eleve csak megerősítést keresnek a tévképzeteikhez.

5. Ez már most is megvan. A nemi erőszak és zaklatási vádak nagy része valószínűleg bosszú, amiért a férfi nem tett meg valamit, vagy éppen megtett valamit. Amerikában már nem merik a nőket előre engedni, nem mernek bókolni, nem mernek egyedül maradni velük egy helyiségben (open office elterjedése), mert félnek a hamis vádaktól. Ez főleg a nagyobb cégekre igaz akik direktbe perelhetőek, természetesen az anyagi haszonszerzés is nagyban benne van. Szóval ez nem a jövő, hanem a jelen. A probléma nem az idióta, aki él a lehetőséggel, hanem a rossz törvényi szabályozás, ami ezt lehetővé teszi. Ez pedig a feminizmus hibája.

Sun of a beach
Olvasó
Sun of a beach

“Önvédelem mióta számít agressziónak”

Valóban nehézkesen értelmezhető. Itt arra gondoltam, hogy ha valaki lefog, de te megpróbálasz szabadulni, eltolni magad az egyfajta védekezés. Ha visszaütsz (pláne gyenge pont felé) az ellentámadás, és sikertelenség esetén tízszeres agressziót szülhet a támadó részéről. Nem jön össze az orr-eltüntetés, de a támadó észrevette ezt a szándékot, és olyan sérelemnek éli meg, hogy a védekező nőt utána már csak a zsákba rakhatják. Miért jó ez? És miért gondolod, hogy a harcra bátorítás hatására minden nő pontosan hajtaná végre az ott leírtakat? Csak egy dobásuk lenne. Én óva intem ettől az én 2 lánytesómat.

Azt nem szeretném kommentálni, amit az első pontban válaszoltál, hogy kiknek is kell megvédenie kiket. Ebben a kérdésben valószínűleg egy világ választja el a véleményeinket és tapasztalatainkat, de ezt a magam részéről tiszteletben tartom. Szerintem ne feszegessük. :)

Összességében annyi: Értelmes választ adtál a felsorolt pontokra, de mégsem érzed még így átrágva magadat a témán, hogy az az index-cikk a saját megjelenésében és stílusában elfogadhatatlan? Nem lehetett volna korrekten fogalmazni? (Nem teletabbikkal, hanem ésszel, és sértés nélkül?) Te nem tudnád átírni azt rendben levőre ha rajtad múlna?

Angelo01
Újságíró

Szintén két lánytesóval: azért azt sem javasolnám, hogy hagyja magát, mert úgy hamarabb túl van rajta. Azért minden helyzet egyedi.Mindent el kell követni, hogy elkerüljék az ilyen helyzeteket. Ha viszont benne van, akkor futás (!), ha pedig elkerülhetetlen, akkor sikítozás, kiabálás és önvédelem. Szerintem ebben a sorrendben egyetértünk :)))

A cikk egy kalap sz@r. Hatásvadász, többnyire használhatatlan, nem követi a fentebb leírt gondolatmenetet, hanem kapásból agresszióra bíztat. A címadás félrevezető, hatásvadász és sztereotíp. A gyenge minősége minősíti mind a szerzőt, mind a honlapot. Tipikus bulvárcikk, amivel kitöltik a reklámok közötti rést. Olvasták pár ezren, lájkolták 500-an, blogot, meg kapcsolódó cikket írnak róla 50-en, kommentálgatjuk ezeket vagy 100-an. Aztán holnap ugyanúgy megy minden tovább. Vihar a biliben, jelentősége nulla, felfújni nem érdemes.

Nem hiszem, hogy olyan nagy különbség lenne a véleményeink között, de biztosan eltérőek a tapasztalataink. Egy szabolcsi faluban nőttem fel, tudnék mesélni :)))))

edie
Olvasó
edie

“Vihar a biliben, jelentősége nulla, felfújni nem érdemes.”

 

Az a szomorú, hogy ilyeneket lehet írni előbb egy fősodorba tartozó netes portálon, aztán egyre több helyen, miközben meg a másik irányból próbálják korlátozni a szólásszabadságot a gyűlöletbeszéd meg egyéb törvényekkel, és ez ellen kell tenni valamit.

Önvédelmi fogások az addig még ok lenne, de egy ilyen csak arra jó, hogy a sok hülye azt higgye ez alapján majd kezdeni fog tudni vmit egy ukrán sittes ellen, és persze férfiellenes indulatokat szítson a kis irodában unatkozó emancipunciknál, ami még önmagában nem lenne akkora tragédia, ha az ilyenek törvényerőre emelkednek, az igen…

edie
Olvasó
edie

“Egy normális világban az erősebb nem bántja a gyengébbet és nem kényszeríti rá az akaratát.”

Én rendszeresen agyoncsapom a szúnyogokat. :P

Angelo01
Újságíró

Én meg különös kegyetlenséggel, hetente abortálok egy tucat tyúkot, rántotta formájában :)))

Slasher
Vendég
Slasher

Jól mondod! Egyik legfontosabb dolog a megelőzés, de sok nő valamiért ezt képtelen felfogni. Mindenesetre sajnos megelőzéstől függetlenül is megtörténhet a baj.

visuo
Olvasó
visuo

sztem nem kell se Nőnap, se Férfinap, se névnapok. ennyi.

Naooo
Olvasó
Naooo

Se születésnap. Én a harácsonyt, a hamukát és a ramatyánt is eltörölném.

visuo
Olvasó
visuo

Nem!

Születésnap és Karácsony maradhat. meg különböző egyházi ünnepek.

de a húsvéti locsolkodási rituálé is faszság.

 

hgyi
Szerkesztő

A születésnap még elmegy. (Nálunk boldog szülésnapot is szokás kívánni az ünnepelt édesanyjának.) :o)
A karácsonyon kívül nem hiányolnék más egyházi ünnepet. Mára a karácsony sem kifejezetten egyházi jellegű.

Naooo
Olvasó
Naooo

Szombatot meg vasárnapot is. Péntek után legyen mindig hétfő.
Pedig egy vödör tömbjéggel kéne megkűdeni túlnyomórészt.

 

hgyi
Szerkesztő

Ezdehüje! :o))))

Slasher
Vendég
Slasher

Ritka nagy hulladék az indexes cikk,ezzel alulmúlták magukat.

Ez viszont tetszett, és a kezdeményezést is nagyszerűnek tartom. Még jó pár — majdnem az összes –szórakozóhely ellen lehetne tenni feljelentést :)

http://index.hu/belfold/2013/11/21/diszkriminativ_a_nok_ingyenbulija/

birsalma
Olvasó