Férfihang.hu
0 megosztás

Dr. Ranschburg Jenő – Felcserélt szerepek

Ranschburg Jenő (Budapest, 1935. december 19. – Budapest, 2011. március 10.) pszichológus, a pszichológiai tudományok kandidátusa.

1961-ben végzett a Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán, majd 1964-ben az ELTE bölcsészkarának pszichológia–magyar szakán. 1961–1963 között előbb Velencén, majd Budapesten dolgozott gyógypedagógus tanárként. 1963–1965 között az MTA Pszichológiai Intézetének tudományos munkatársa volt. 1965–1977 között az ELTE BTK pszichológiai tanszékének adjunktusa, majd docense. 1977-től az MTA Pszichológiai Intézetének osztályvezetője. 1977–1997: tudományos osztályvezető az MTA Pszichológiai Intézetében. 2002–2011: főiskolai tanár a Szolnoki Főiskolán. 2007-2011: professor emeritus a Károly Róbert Főiskola (Gyöngyös) Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának Humántudományi Tanszékén.

Kitüntetései – Díjai:

  • A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje (2005)
  • Budapest díszpolgára (2006)
  • Prima Primissima díj (2009)
  • Radnóti Miklós antirasszista díj (2010)
  • Hazám-díj (2010)

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
0 megosztás


6
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
2 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
6 Hozzászólások szerzői
birsalmaDeansdalealdumAurelius RespectusSlasher Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Alter Ego
Szerkesztő

Mindenkinek nagyon-nagyon ajánlom az előadást. Dr. Ranschburg Jenőnél többet talán senki nem tett ebben az országban a férfiak megértéséért és társadalmi megbecsüléséért. Nem tudom, hogy lesz e bárki, aki valaha a nyomába léphet. Béke poraira!

Slasher
Vendég
Slasher

Antirasszista-díj? Nem gondoltam volna, hogy ilyen is létezik.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Rengeteg féle díj létezik. Az állami díjakat a az éppen hatalmon lévő párt osztja szimpatizánsainak. A szervezetek és magánszemélyek díjait pedig általában szintén a hozzájuk politikailag közelállóknak osztják. Egyedül a természettudományos területen létezik valójában a politikai semlegeség, persze ott másfajta elfogultság jöhet szóba :)

aldum
Olvasó
aldum

Zse-ni-a-lis.
Nem azert vannak a ferfiak a hatalomban, mert elnyomjak szegeny szerencsetlen noket, hanem mert imponalni kell nekik!

Deansdale
Admin

Kíváncsi vagyok ki az a szegény szerencsétlen nő, akit elnyomnak.

Egyébként a férfiak nincsenek hatalomban, legalább egy tucat ok miatt. Elsősorban például azért, mert “a férfiak” mint csoport nem létezik, ha a hatalmi tényezőket vizsgáljuk. Nekem például fantörpikusan mindegy, hogy az országot Orbánvé vagy Dávid Ibolya irányítja, mert attól az én “hatalmam” (LOL, micsoda gondolat) makulányit sem csökken vagy növekszik. A nőké sem. Ne vetítsük a marxi szegény-gazdag osztályellentétet a férfiakra és a nőkre, mert nem működik.

Egyébként azért van több férfi a hatalmi pozíciókban, mert jóval erősebb bennük a hatalomvágy és a kockázatvállalásra való hajlam, mint a nőkben. Ezer férfi és egy tucat nő indul el a miniszterelnökség felé, amiből aztán egyetlen ember ér célba, és az történetesen többnyire férfi. A bukott 999 férfiról a kutya nem beszél, csak a tucatnyi nőt sajnáltatja mindenki (vagy legalábbis a feministák). Nincs az országban nő, aki többet dolgozott volna a miniszterelnökségért, mint Orbán, tehát senki nem formálhat jogot arra, hogy ezt a posztot kicsavarja a kezéből valamiféle illuzórikus nemi osztályharcra hivatkozva.

Ui.: Nem akartam túlságosan agresszív lenni, csak ezek a gondolatok támadtak bennem :) Ha nem úgy értetted, ne vedd magadra.

birsalma
Olvasó