Alter Ego
0 megosztás

A férfi és az apa, mint a városi folklór rémalakja

Pénzt és energiát nem kímélve dolgoznak már évtizedek óta a feminista aktivisták, hogy lerombolják a férfiak és az apák megbecsülését. Nem telik el hónap – hét hogy ne lenne valamilyen friss ötletük a macsózásra, patriarcházásra, családon belüli erőszaktevővé bélyegzésre, a pedofilozásra. Csak teljesülhessen a cél: a férfi és az apa általuk olyannyira gyűlölt nimbuszának lerombolására. Abszurd módon egy kétes értékű szórakoztató oldal facebookon megosztott álhíre ébresztett rá, hogy a férfiak démonizálásába fektetett temérdek energia valóban megtette a magáét. Olyanok lettünk mi férfiak, mint “kampókéz”, akinek már a nevének kimondásához is tabuk és torokszorító rettegés társul.

Alább okulásul közreadom azt a bugyuta, átlátszó álhírt, amire mégis százak reagálnak, és amelyet mégis ezrek adnak kézről kézre a legnagyobb közösségi oldalon. Átlátszósága ellenére elhiszi mindenki a történetet, mert megtanulták már régen a férfiak megbélyegzésére terjesztett társadalmi sablont, így senkinek semmi kétsége. Bőségesen, gátak nélkül áradhatnak az indulatok; hogy mit és hogyan is kellene tenni az efféle férfival, apával. – Hogy miért is testesíti meg számomra ez a hülyeség a férfigyűlölő feminista aknamunka sikerét? – Az efféle oldalaknak egyetlen célja van; a reklámbevételeket termelő forgalom fokozása. Senki ne gondolja, hogy pusztán ötletszerűen puffogtatják a patront! Az efféle munkának – bár művelhető ösztönösen is – mélyen szofisztikált pszichológiája, részletesen kidolgozott praktikái és kiterjedt szakirodalma van. Egyetlen képben, pár sornyi szövegben kell egy olyan üzenetet átadni, amely minél többekben pendít meg húrokat. A téma szinte mindig egy sztereotípia, amely a legtöbb ember számára kétséget kizáróan felismerhető, jól berögződött tudattartalmat idéz fel, gondolkodás és kétségek nélkül adhatóak rá instant válaszok, és alkalmas arra, hogy az általa felkeltett egyszerű érzelmek kiélésére társadalmi korlátok nélkül legyen lehetőség. Nos ilyen témává változott társadalmunkban a feleséggel és a lánygyermekkel szembeállított férfi és apa. – Íme megszületett a városi legenda leghihetőbb és leghátborzongatóbb rémalakja: a férfi, az apa.

tangabugyiSexy bugyit kaptak ajándékba,
tragédia lett belőle

A két 17 éves lány az anyjuktól sexy tangát kaptak ajándékba, a születésnapjukra. A lányok nagyon örültek, ám az apa ku*vásnak találta az ártatlan ajándékot, és teljesen kiborult. Úgy gondolta, hogy az ártatlan lányaik már nem is ártatlanok. Próbálta magát nyugtatni, kevés sikerrel. Végül megparancsolta a lányoknak, hogy előtte próbálják fel a bugyit. Az egyik lánynak fazonra volt nyírva, még a másik lánynak csupasz volt. Üvöltözni kezdett, szó-szót követett, és levetkőztette az asszonyt is, hogy megmutassa, milyennek is kell lennie egy nem k*rva nőnek ott, lent. Majd a sajátját is megmutatta hogy bebizonyítsa kell a szőr.

Valamelyest lenyugodott az apa, ám nem hagyta nyugodni a gondoltat, hogy a lányai szüzek-e még. Pucérra vetkőztette őket, és elkezdődött vizsgálódni. A lányok már voltak férfival, állapította meg az apa. Baseball ütővel mindkettőjüket félholtra verte, az egyik lány életét sikerült csak megmenteni. Jelenleg előzetes letartóztatásban ül az apa, akár 18 évet is kaphat.

Az eredeti közlés és a hozzáfűzött hozzászólások megtekinthetők itt.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


20
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
17 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
10 Hozzászólások szerzői
Suum cuiqueJampi OneAdamHarrison BergeronPash Cutter Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Adam
Olvasó
Adam

Nem azért, de én most novemberben tudtam meg, hogy a “macsó” egy pejoratív kifejezés.

Spalvin
Olvasó
Spalvin

Eszem ágában sincs a feministákat védeni, de ez a jelenség létezik. Minden férfi és nő megtapasztalja (különböző mértékben) amikor a gyermeke nemi életet kezd. A szülő és az ellenkező nemű gyereke között ugyanis egyfajta szexualitástól mentes szerelem létezik. Ez pedig megcsalás. Az apák ezért tűrik nehezen, amikor a tinédzser lányuk ablaka alatt megjelennek a kandúrok.
Persze az anyáknál is van hasonló jelenség. Ők nőies módon, a kiválasztott lány külső vagy belső erényeinek az aláásásával igyekeznek kisajátítani fiukat.

Deansdale
Admin

Az egy dolog, hogy a szülők általában féltik a gyereküket, de ez a sztori akkor is otromba hülyeség. Normális ember a tizedét nem csinálja meg annak, amiről ebben szó van, és most nem is az agyonverésre gondolok, hanem a levetkőztetésre, “szüzességvizsgálatra”, stb. Aki ezt a történetet kitalálta az nem egészséges elméjű ember.

hgyi
Szerkesztő

Igen. Szerintem is “kissé” túlzásba esett a szenzációhajhászás hevében.

Pash Cutter
Újságíró

Ha van valami, ami miatt gyűlölöm a freudizmust, az általánosítás. A te freudista nézőpontod szerint minden apa szerelmes a lányába, és minden anya szerelmes a fiába. Természetesen léteznek egyedi esetek, de ezt rávetíteni minden gyerek-szülő viszonyra felér – már megbocsáss! – egy zsidózással.

(Amúgy a freudizmusban a legjobban azt bírom, hogy már rég megcáfolták egy csomó tételét, mégis divat az értelmiség körében. Különösen a liberális, baloldali és feminista értelmiség körében.)