Vasgerinc

Csak kitalálta, hogy megerőszakolták

Egy magyarországi bűnügyi híradás olvasható a police.hu-n, amely ismét felveti a nehezen tisztázható kérdést: vajon milyen gyakran fordulnak elő a nemi erőszakkal kapcsolatos hamis vádak? Egy korábbi cikkünkben már próbálkoztunk egyfajta társadalmi kórképet felvázolni ezzel a problémával kapcsolatban.

Íme egy nem régen történt esetről szóló szűkszavú rendőrségi híradás: “A sértett 2014. január 9-én a folytatólagos kihallgatása során vallomását módosította és elismerte, hogy valótlant állított, sérelmére bűncselekményt nem követtek el.

A nyomozás során eddig beszerzett bizonyítékok mindezt alátámasztották.

A Pécsi Rendőrkapitányság hatóság félrevezetése vétség elkövetésének gyanúja miatt feljelentés tesz a lány ellen, és a felmerült költségeket polgári jogi eljárásban érvényesíti.”

Vajon mi lesz a következménye?

5 votes, average: 5,00 out of 55 votes, average: 5,00 out of 55 votes, average: 5,00 out of 55 votes, average: 5,00 out of 55 votes, average: 5,00 out of 5 5 olvasó átlagosan 5,00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

Post Author: Vasgerinc

Vasgerinc
Első olvasásra a nickemből egy nagyképű nyakas ember képe ugrik be sokak számára, pedig egyszerűen csak nickválasztás közben környezeti behatásra választottam ezt az egyébként ritkán, elsősorban építőiparban használt kifejezést. Alapvetően nem rég foglalkoztat a feminizmus, azonban ahogy megismertem egyre jobban éreztem szükségét, hogy tegyek ellene, amennyi tőlem telik.

8
Szólj hozzá!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
5 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
7 Hozzászólások szerzői
Suum cuiquetibi22SlasherVasgerinchgyi Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Inaara
Olvasó
Inaara

Vasgerinc, de jó, hogy te is itt vagy megint! :)

Meglep a hír, mert a lány tudtommal annyit mondott a rendőröknek azután a bizonyos éjszaka után, hogy nem tudja, megerőszakolták-e, mert nem emlékszik semmire, csak amikor magához tért, egy férfi feküdt mellette letolt gatyával… Tehát nem állította, hogy megerőszakolták – én legalábbis a legelső híreket így hallottam. Nem lehet, hogy a média csavart egyet a történeten, mert így “érdekesebb” a sztori”?

Alter Ego
Szerkesztő

Nem tudom, hogy ugyanarról az esetről beszélsz-e, mint a cikk, de légy oly kedves, kövesd a cikkben lévő linket; amúgy benne van a szövegben is; nem egy média által megcsavart szöveg került idézésre, hanem egy “közhiteles” rendőrségi tájékoztató.

Hogy mi lesz a következménye? Szigorított ejnyebejnye. Egy kis vétségért való elmarasztalás áll szemben azzal a lehetőséggel, hogy valakit egy életre megnyomorít a hamis vádló. Ahogyan fejtegettem már abban a másik cikkben, nem biztos, hogy igazságtalannak tartanám, ha a hamis vádlók letöltenék a börtönben a nemi erőszak büntetési tételét.

Inaara
Olvasó
Inaara

Én arra az esetre gondolok, ami néhány napja történt Pécsett.

A linket csak most néztem meg, ez tényleg másik eset. Elnézést.

(Lehet törölni a hozzászólásaimat, én nem tudom).

hgyi
Szerkesztő

Vasgerinc, de jó, hogy te is itt vagy megint! :)

Bevonzottam. :o))

Tibi
Olvasó

Mai színes: Nem volt kedve munkába menni, ezért azt hazudta megerőszakolták…
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/nem-ment-munkaba-mert-megeroszakoltak-2237721

Suum cuique
Újságíró