0 megosztás

Számháború

Az Avon logó szerencsére még pont odafért…

A NANE genderháborús propagandája szerint minden ötödik nőt rendszeresen vernek, amit egyik munkatársuk nemrég fű alatt minden tizedikre módosított. (Ironikus, hogy miközben ezt tette, másokat vádolt pontatlansággal, de most nem erre fókuszálunk.) A radikális feminizmus hazai leányvállalata valamit félreérthetett a nemzetközi anyagokban, ugyanis a hivatalos EU-s források egészen pontosan azt állítják: a nők 20-25%-a tapasztal élete során legalább egyszer fizikai erőszakot. És csak hogy tiszta legyen a kép: ezek a források éppúgy radikális feministák, mint a NANE alkalmazottai. Sőt, hogy még egy potenciális félreértést tisztázzunk, ezek az adatok nem a “felvilágosult” nyugati országokra vonatkoznak, hanem egész Európára, beleértve hazánkat is. Namármost két eset lehetséges: vagy nálunk a környező országok átlagának sokszorosa a CSBE, vagy a NANE állításai tévesek. Ha az EU Nemi egyenlőségi bizottsága a nők elleni erőszak elleni jelentésében azzal riogat, hogy minden ötödik nőt ér élete során legalább egyszer erőszak, akkor kéretik ezt nem átírni rendszeres verésre, mert a kettő köszönő viszonyban sincs egymással.

Miután minden kétséget kizáróan bebizonyosult, hogy a NANE hazudik, vegyük jobban szemügyre az EU-s tájékoztató anyagot. Először is a magam aktivista múltjával mosolyogtatónak tartom, hogy az általános bevezető szöveg nemileg semleges, de amikor a konkrétumokra kerül a sor, kizárólag női áldozatokkal számolnak. Az utóbbi nyilvánvalóvá teszi, hogy az előbbi csak álca, vagyis eszük ágában sincs nemileg semlegesen kezelni a kérdést, csak a bevezetőben úgy tesznek, mintha – hátha ezzel sikerül kihúzni a jogos ellenvetések méregfogát.

“A nők és lányok a nemi alapú erőszak fő áldozatai” – mondják ők, amit semmivel nem támasztanak alá. Legalább azt a minimális erőfeszítést megtehették volna, hogy linkelnek egy feminista fércmunkát ami erre a következtetésre jut, de még ezzel sem fárasztották magukat. Bár ez tulajdonképpen semmiség – sokkal vérfagyasztóbb, hogy egy ilyen kétes kijelentéssel ők a férfi és fiú áldozatokat semmisnek tekintik. Mert mi van akkor, ha tényleg a nők a fő áldozatok? Azt jelentené, hogy a “másodlagos” áldozatokkal egyáltalán nem kell foglalkozni? Ez teljesen abszurd, de úgy tűnik egyes helyeken mégis elfogadható elképzelés, hiszen az EU-s anyag egyetlen pontban sem foglalkozik férfiakkal vagy fiúkkal, még csak meg sem említi őket. Ez bármilyen más szövegkörnyezetben azonnal beindítaná a légószirénákat és stroboszkópokat, de férfi-nő viszonylatban egy szempillát se rezzent. Ízlelgessük:

Az utcai lopások leggyakoribb áldozatai a fehérek, tehát cigány áldozatok feljelentéseit ne vegye fel a rendőrség. A medencecsont-törést elszenvedők többsége idős, ezért a kórházak ne lássák el a fiatal pácienseket. A CSBE fő áldozatai a nők, tehát a férfi áldozatokat ne védje a törvény.

A fiúk mellőzése különösen furcsa annak tükrében, hogy kihangsúlyozásra érdemesnek tartják a nemi csonkításon átesett lányokat, akikből az ő becsléseik szerint százezrek élnek Európa-szerte – a nemi csonkításon átesett fiúk millióiról egy büdös mukkot nem szólnak. Felvilágosult felsővezető köreink szerint amit egy lányon végezni tilos és büntetendő, azt egy fiúval megtenni szokás kérdése. Bársonyszékeikből leszólják a barbár köröket, ahol a lányok csonkítása hagyomány, ugyanakkor képtelenek észrevenni, hogy ők maguk hajszálnyival sem kevésbé barbárok, akik védekezésre képtelen fiúcsecsemők megcsonkításában nem látnak semmi kivetnivalót. Ezzel mindössze a saját szexizmusukról tesznek tanúbizonyságot, amennyiben nemi alapon döntik el, ki csonkítható és ki nem.

Mit tesz az EU? Védi a nőket és gyerekeket. Kösz, EU, így legalább nem kell bizonytalankodnom afelől, hogy másodrendű állampolgár vagyok-e. A kérdés megválaszoltatott. Nincs rajtam a szent vulva, ami feljogosítana törvényi védelemre az erőszakkal szemben. Nekem védelem nem jár, hiszen a progresszív liberális értékrend szerint kizárólag elkövető lehetek. Mindezt arra alapozva, hogy egyes feministák szerint “a nők a fő áldozatok”, és természetesen az egyenjogúság nevében.

EU nagytestvér megvéd a nemi csonkítástól is, ami nagyon dícséretes lenne, ha a fiúkra is vonatkozna, de nem. Az előző bekezdés szóképe itt még kísértetiesebb: a szent puncit a törvény maximális erejével védelmezi – a fütyik mehetnek a lecsóba. (Vagy kozmetikai termékekbe, igény szerint.)

Újra felmerül bennem az a kérdés is, hogy egész pontosan mit is kellene “gender-based violence”, vagyis “nemi alapú erőszak” alatt érteni. A fogalom egy olyan jelenségre utal, ami nem létezik: senkit nem vernek azért, mert nő. (A férj nem azért üti meg a feleségét, mert az nő. Anyuci nem azért hajítja nyakon a gyerekét, mert az lány.) A nőség a kapcsolati erőszaknak nem oka, legföljebb egyes áldozatok véletlenül éppen nők. Ha ez nem így lenne, akkor meleg férfiak között nem létezhetne kapcsolati erőszak, pedig létezik. És annak se lenne sok értelme, ha arról beszélnénk, hogy a leszbikus pár egyik tagja azért bántja a másikat, mert az nő. Vagy feltehetnénk a költői kérdést, hogy ha egy férfiban olyan mértékű nőgyűlölet lakozna, hogy a feleségét pusztán azért verné, mert az is nő, akkor mi a fenének akarna magának feleséget egyáltalán? Ez valami olyan abszurdum lenne, mint ha egy skinhead összeházasodna egy négerrel közös jövőt és gyerekeket tervezgetve, rendszeres verés mellett. Aki szerint ez reális elképzelés, sőt, a lakosság 20%-át érinti, az nem teljesen épelméjű.

Most már csak azt kellene kideríteni, hogy miképpen lehetséges minden negyedik diáklányt megerőszakolni, ha csak minden ötödik nő tapasztal élete során bármilyen erőszakot… Eh. A feminizmus egy százfejű hidra, aminek minden szája mást hazudik.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


92
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
8 Egyéni hozzászólás
84 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
25 Hozzászólások szerzői
ulomenenantagonisztikevicsFuzzy LogicKodoBelvedere Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Toplak Zoltán
Újságíró

Dean, két dologban vitáznék. A) vannak skinhead, néger házasságok. A pszichológiai éretlenség ill egyéb defektusok jele. Bonyolult mechanizmusok mozgatják az emberi pszichét. Volt négerként írom.

A másik, mintha önkéntelenül csúsztatásba esnél át, amikor a minden negyedik diáklány kategóriát a minden ötödik nő kategóriával veted össze. A diáklány halmaz részhalmaza a nő halmaznak, így elvben akár kiegészítheti a két állítás egymást.

.
Olvasó

Általában a fizikailag erősebb használ a másikkal szemben fizikai erőszakot. Ennyi erővel csináljunk kampányt arról, hogy a testvérek között hány %-ban a nagyobb testvér bántja a kisebbet, vagy az iskolások közül az idősebb diák a fiatalabbat. Mert ő a nagyobb, ő az erősebb. Egy 50 kg-s nő valószínűleg nem fog egy 100 kg-s férfit megütni, legfeljebb csak ha tudja, a férfi nem fog visszaütni, mert “nőket nem bántunk”. A nőknek ezért vannak más módszerei, amelyektől nem lesz a férfi kék-zöld, hanem lelkileg és egzisztenciálisan éri kár, ami persze nem annyira látványos. Főleg, hogy a férfiak többségébe be van építve, nekik tűrni kell. Hát még egy nőtől – azt gondolja, milyen ciki lenne és férfiatlan, ha elkezdene a gyengébb nőre panaszkodni.

A feministák a keresztény, lovagias, horribile dictu patriarchális felfogásból eredő férfihozzáállást használják ki, ami attól függetlenül is megvan a legtöbb férfiban, hogy nem keresztény. Nőt nem ütünk meg, a nőket előreengedjük, ha az osztályban egy fiú és egy lány is jelentkezik ugyanarra a feladatra, a fiú átengedi / a férfi tanár átengedteti a lánynak stb. Ezzel szerintem nincs gond, ha a nők viszonozzák ezt! Azzal van baj, hogy a feministák nemhogy nem köszönik meg, nemhogy nem viszonozzák, hanem még jól ki is használják a férfiaktól kapott előnyt a férfiak rovására. (Persze vannak olyan következetes feministák, akik az udvariassági formák ellen tiltakoznak, legalább ennyiben ők következetesek.)

Lehet, durva lesz, amit mondok, de pont az gendersemleges és a nemek között különbséget nem tevő, hogyha egy férfi az elfajult konfliktusát egy nővel pofonnal intézi el. Nem arra gondolok, amikor egy férfi kedvtelésből, alkohol miatt, kóros és alaptalan féltékenységi tévképzetekből, szórakozásból, vagy egyéb érthetetlen, igazságtalan, alantas indokból bánt egy nőt. Hanem arra, amikor egy feloldhatatlan konfliktust, elfogadhatatlan sérelmet orvosol így egy férfi. Hiszen férfiak között ez normális, ha már odáig fajul a dolog, akkor elcsattan egy pofon. Szóban nem lehet elintézni? Akkor gyere, intézzük el a dolgot máshogy. Párbaj, verekedés, pofon. Ezeket régen főleg a nők becsületéért tették – ma már viszont a női becsület kezd eltűnni a világból, plusz a nők minden tekintetben egyforma elbánásért könyörögnek, teljesen ön- és társadalomgyilkos módon ott is, ahol nem vagyunk egyformák, hát megkapják. Megsértenek egy férfit? Durr. Mintha ő is ugyanolyan erős férfi lenne. Ezt akarta? Megkapta. Gendersemleges szemszög – nem nézi, hogy a másik nő, akit nem illik, sőt, méltatlan egy férfinak felpofozni, mert az erősebb nem bánt gyengét.

Suum cuique
Újságíró

Én ezt úgy szoktam mondani, hogy nem “a nőkkel” szemben kell udvariasnak, finomnak, előzékenynek lennie a férfiaknak, hanem csak a hölgyekkel. Ugyanis nem minden nő hölgy. Sokan közülök arcátlan hárpiák. Amelyik nem úgy viselkedik, ahogy egy hölgynek kéne, azzal szemben nem vagyok hajlandó “szolgáltatni” a lovagiasság “privilégiumait”. Pl. azt a nőt, aki nem köszöni meg, hogy előre engedtem az ajtóban, többet nem engedem előre.

Nem tetszik? Pereljen be :D

Angelo01
Újságíró

Detto. Nálam van a nő (nálad hölgy), és van a nőnemű (nálad nő). Szokásom, ha valaki nem köszöni meg a lovagiasságot, akkor utánakiáltok, hogy SZÍVESEN! Lehetőleg minél többen hallják… :)))

Bunkóztak már le, amiért egy étterembe előre mentem, és nem engedtem előre a leányzót.

Inaara
Olvasó
Inaara

“Bunkóztak már le, amiért egy étterembe előre mentem, és nem engedtem előre a leányzót.”    :)

Nyáron alaposan kitárgyaltuk az etikettet a “Nem szereti a vastag férfikolbászt a német feminista” c. cikk alatt.

SIL
Olvasó
SIL

Az a nő aki nem köszöni meg hogy előreengedem, azt utána is mindenképp előreengedem. Látszik az arcán hogy mennyire utálja, az ilyenek még sértésnek is veszik. De nem azért engedem előre hogy megsértsem, én ahhoz túl kedves srác vagyok, egy okom van rá, érezze minden alkalommal: én döntök.

hgyi
Szerkesztő

Ha kifelé nyílik az ajtó, a férfi nyitja ki a nő/idősebb ember/magasabb rangú ember előtt és maga elé engedi.

Ha befelé nyílik az ajtó, a férfi megy elöl, és tartja az ajtót.

Étterembe, szórakozóhelyre, kocsmába mindig a férfi nyit be és ő megy elöl.

De lengőajtónál vagy nehéz kapunál/ajtónál mindig a férfi. Az autó ajtaját a férfi nyitja ki a nő előtt, megvárja, míg beszáll a nő, majd finoman becsukja.

Nekem meg tökmindegy ki megy elöl. Én nem vagyok hölgy. :o)

SIL
Olvasó
SIL

Köszönöm szépen, kitaláltad a kérdésem! – Nem mertem feltenni, gondoltam nem járatom már le magam, de én is valahogy így tudtam, bár nem ilyen pontosan.

– Akkor biztos sok hölgyet ismersz! :)

hgyi
Szerkesztő

Nagyon szívesen! :o)

Nem ismerek sokat. Manapság alig vannak hölgyek.

antagonisztikevics
Olvasó
antagonisztikevics

Frászt nem!

Hölgy vagy és punktum!
(ezt mindig mi, férfiak döntjük el)

hgyi
Szerkesztő

Igenis értettem főtörzsezredestábornok úr! :o)))

Ukrin
Olvasó
Ukrin

Mindenki nő hölgy. De őket úgy hívom, női hölgy. Ütősebb.

hgyi
Szerkesztő

Szerintem egyáltalán nem hölgy minden nő. Férfi hölgy meg nincs. Legalábbis ilyen kifejezés nincs. A “női hölgy” nem ütősebb, ámde hülyén hangzik. :o)

Inaara
Olvasó
Inaara

Nálunk is használatos a “női hölgy”. :)  “Megkérem a női hölgyeket, méltóztassanak kegyeskedni.” vagy “kegyeskedjenek méltóztatni”.  :)

A gyerekek gyakran mondják így, ha nagyon udvariasak akarnak lenni.

Angelo01
Újságíró

Én személy szerint elítélem az emberi test bármilyen okból történő csonkolását, önkifejezésnek hazudott, túlzott módosítását (fültágítás, szarvak, stb.) most 2014-ben. De közben nem tagadom, hogy évezredekkel/századokkal ezelőtt a férfiak körülmetélésnek igenis volt gyakorlati haszna, racionális oka. Ami mára egy felesleges, vallási rituálévá torzult. Nem hasonlítanám össze a női körülmetéléssel, vagy a csikló kivágásával, mert bár mindkettő csonkolás, de hatásaiban, az okozott kár mértékében a női csonkolás nagyságrendekkel károsabb. Például, a lemetszett kis szeméremajkak hegesednek, szüléskor nem tágulnak, hanem szó szerint szakadnak, ami (gondolom) csak tetézi a fájdalmakat. Könnyen fertőződik, rosszabb a vérellátása, stb.

Szóval csak annyit, hogy ha a feministák mellőzik a férfi csonkítást, és hangsúlyozzák a női csonkítást, azt én nem vetném ennyire a szemükre. Tényleg nagyságrendekkel más kategória.

Frolich Janos
Újságíró
brandon
Olvasó
brandon

A legjobb kimaradt: A NANE szerint évente Magyarországon 70 nőt öl meg a partnere. Rendőrségi statisztikák szerint, nemi bontásban nézve, összesen nem ölnek meg ennyi nőt évente.
Úgy látszik, ezeknek a lyányoknak nem erősségük a számtan. Aztán, ha valaki a szemükre veti, hogy kétszerkettő mégsem hetven, akkor jön az internetmobbing, petíciók, hogy közösségi izgatás, mizogínia (?) történt, tiltsukbe.

A nemi erőszak Andrea Dworkin után egyértelmű: Minden heteroszexuális aktus nemi erőszak. Tehát. Az életük során a nőket folyamatosan megerőszakolják. Amit persze ők is élveznek. De a feministák szerint ez bűncselekmény.

Adam
Olvasó
Adam

Amerikában azt próbálják elérni, hogy az is nemi erőszak legyen, ha egy fiú és egy részeg lány egy szobában alszik. Nem, ez nem vicc.

brrr
Olvasó
brrr

A vallás egy érdekes kérdés: Adott a szülő, aki a saját vallását jónak gondolja (nyilván! hiszen, ha nem így gondolná, nem követné). Ezt a jót akarja továbbadni a gyermekének is. Mi is ezzel a baj?
(az persze más kérdés, hogy az egyes vallások mennyire zártak, mennyire lehet felnőttként csatlakozni, de ez nem szülő-gyerek probléma, és nem is férfi-nő.)

A gyerek, ha felnő, még mindig dönthet úgy, hogy nem követi tovább az adott vallást. Úgy viszont már nem tud dönteni, hogy mégis jobb lett volna gyerekként megismerni az adott vallást!

Szülőként nyilván a legjobbat akarod a gyerekednek, ha nem követed egyik vallást sem, akkor megértem, hogy a gyerekre akarod bízni, hogy majd eldönti, ha felnő (hogy kell-e neki, és ha kell, akkor melyik). De ha már megtaláltad a legjobbat, akkor olyant tudsz adni, amit később nem lehet pótolni.

Kicsit hülye példa: a névválasztás vagy az anyatejes táplálás kérdését is rá lehetne bízni a gyerekre, vagy éppen a védőoltások beadását, hogy döntse el, ha majd felnő, hogy melyiket szeretné. Csak éppen akkor már késő.

A szülő azért szülő, hogy meghozza a gyerek életében szükséges döntéseket, akkor amikor meg kell őket hozni, és ne kelljen arra várni, hogy a gyerek felnőtté váljon.

hgyi
Szerkesztő

Azt hiszem, újabb számháború kezdődik…
Sokk: minden tizedik gyereket ér szexuális bántalmazás
http://divany.hu/poronty/2014/05/02/sokk_minden_tizedik_gyereket_er_szexualis_bantalmazas/
“A gyermekkori szexuális visszaélések növelik az öngyilkossági kockázatot egy friss kutatás szerint. Eddig is sejtettük, hogy ez így van, de most a kutatók 9 eddigi tanulmány 6 országban felvett adatait összegezték, így összesen kilencezer résztvevővel számolták újra az összefüggést. Bár az érintettek arányát hazánkban is rendszerint alábecsüljük, de a valódi szám sokkoló: a kutatók szerint minden tizedik magyar gyereket ér szexuális bántalmazás.” (kiemelés tőlem)

Egyáltalán nem akarom bagatellizálni a gyermekkori szexuális bántalmazás jelentőségét, csak hát ugye… Kilencezer résztvevő tapasztalatai alapján? Felmerült bennem néhány a kérdés:
– Milyen korúak voltak a kérdezettek?
– Milyen jellegű szexuális bántalmazást számítottak bele?
– Milyen életkorban érte őket a bántalmazás?
– Ez a felmérés kapcsolódik a cikkben linkelt 2010-es cikkben szereplő felmérésekhez? (http://www.medicalonline.hu/cikk/szexualisan_bantalmazott_gyermekek)

Jövőre ebből is minden ötödik lesz…
És ez azért is borzasztó, mert manipulálásra fogják felhasználni az adatokat, melyeket jó eséllyel el is fognak torzítani.
Bele fognak kerülni azok a szexuális molesztálások is, amelyeket normálisan teljesen ártalmatlannak tartanánk – Pistike megpuszilta Juliska száját az óvoda udvarán; az elsős Lacika megmutatta a kukiját a lányoknak; a 10 éves Jancsi felemelte osztálytársnőjének, Katikának szoknyáját; A 15 éves Zoli megfogta a 14 éves Panni seggét.; a 16 éves, részeg Mari nem is akart lefeküdni a szintén részeg Istvánnal, de hát az ihb buli, az ihb buli…

Tibi
Olvasó
Tibi

… egyetértek, az már csak hab a tortán, hogy évtizedek óta nem látunk mást, mint felhívják a figyelmünk… és itt véget is ér a buli, hajlandóságot, hogy bármit is tegyen valaki, nem látok…
Sajnos az általad sorolt esetek, külföldön már sorozatosan előfordulnak. Számomra a legfantasztikusabb; mikor a 6-7 éves kisfiút félévre felfüggesztették az iskolájából, mert megdicsérte tanárnője öltözködését. (addig sem azon elmélkedünk globálisan, mire is fizetjük pl. a jövedelemadót!?) Az apparátus nem pihen… :(

Belvedere
Vendég
Belvedere

Simone de Beauvoir szellemi örökösei nem pihennek.

hgyi
Szerkesztő

Ha az ő szellemi örökösei lennének, akkor ez ellen a felmérés ellen tiltakoznának.

Kodo
Újságíró
Kodo

Nem feltétlenül tiltakoznának, sőt. Egyrészt mert nem szokásuk a nyilvánosság előtt is vállalni a hátsó, rejtett szándékaikat, másrészt a számháború ezen a téren is  jó eszközük a terelésre, a férfiakra való mutogatásra.

hgyi
Szerkesztő

Ez igaz. Mindig elfelejtem, hogy nem tagadják meg a Nagyasszonyt, de el sem ismerik kisiklásait.

Belvedere
Vendég
Belvedere

A nők körében tapasztalt öngyilkossági kísérletek 20-22 százaléka mögött, azaz nagyjából minden ötödik eset mögött gyermekkori molesztálás áll. Férfiak esetében ez az arány valamivel kisebb, 9-10 százalék.

Egy kis matek következik. Tudjuk, hogy háromszor-négyszer annyi férfi követ el öngyilkosságot, mint nő. Úgy is megfogalmazható, hogy másfél-kétszer annyi férfi próbál öngyilkos lenni gyermekkori molesztálás miatt, mint nő.

Angelo01
Újságíró

Nem, nem, nem. A feminista értelmezés szerint a férfi öngyilkosságok mind a férfiak hibája. De a női öngyilkosságok 20-22 százalékáért is a férfiak a hibásak.

“Természetesen” a férfi öngyilkosságokban semmi szerepe nincs a válásnak, az anyagi ellehetetlenülésnek, a szerelmi bánatnak, a megcsalásnak. Ezek oka “természetesen” nem az, hogy mondjuk egy nő okozza, hanem a férfi a hibás, mert nem képes elviselni. Mindig a férfi a hibás…

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Egyébként nem rég volt itt egy cikk Szentpétertől: http://www.ferfihang.hu/2014/03/18/ongyilkossag/?_login=dcb59d6e5f/

A statisztikák szerint 2-3-szor annyi férfi lesz öngyilkos, mint nő. Egyes korosztályokban ez az arány eléri a négyszerest is. Meglepő módon a statisztikák azt is elmondják, hogy ennek ellenére a nők azok, akik több öngyilkosságot kísérelnek meg.

Szóval, hogy hányan próbálják meg, ott a nők vannak többségben, hogy ebből mennyi a sikeres, abban pedig a férfiak vannak többszörösen is többségben. Ebből le lehet vonni a következtetést, hogy a nőknél sokkal több a “figyelemfelkeltő” kísérlet, ami mögött nincs tényleges szándék a halálra, míg a férfiak nehezebben jutnak erre a döntésre, de akkor komolyan is gondolják. Ha csak a kísérletek számát vesszük figyelembe, akkor elsunnyogjuk a valódi áldozatokat, akiknek annyira erős az elkeseredettségük, hogy képes felülírni az alapvető életösztönt. Nekem mindig ez a bajom a femi sunnyogással… Sok esetben oda fajul, hogy emiatt a valódi áldozatokat már nem veszik komolyan és csak még mélyebbre lökik őket az elkeseredésben. Vagy vegyünk figyelembe minden komoly esetet, vagy hagyjuk a p*csába. Ez így több kárt okoz, mintha nem is foglalkoznánk vele.

ulomenen
Olvasó

Oroszországban enyhíthetik a családon belüli erőszak besorolását.

http://hirtv.hu/hirtvkulfold/enyhitik-a-torvenyt-az-oroszok-a-szuloknek-joguk-van-verni-a-gyereket-1383299