Toplak Zoltán
0 megosztás

Mit várnék egy mai Nőtől?

Előrebocsátom, a következőkben fejtegetett kívánalmaim jórészt csak a párkapcsolatokra érvényesek, hiszen a társadalom szélesebb mezeje és a munka más terület, más szabályokkal. Ott kevésbé számít, hogy valaki férfi vagy nő. Ha úgy tetszik, tekintsük a következőket a tökéletes partnerről szóló vágyaim megfogalmazásának.

Valami olyasmit említenék mindenek előtt, ami egyre inkább kivész a modern nőkből: az alárendelődés készségét. Mielőtt bárki félreértené, nem az elvtelen bólogatásról beszélek, hanem sokkal inkább afféle „ha mutatsz erőt és bölcsességet, akkor követlek” mentalitást. Mindennél fontosabb lenne, hogy a nőkben megfogalmazódjon az igény, hogy ilyen férfiak álljanak mellettük. És ebből az alapállásból ha szükséges, akkor könnyen nyújthatnak segítséget a férfiak részére, hogy igazi vezetőkké váljanak.

Jó látni egy nőben az egészséges önérzetet. Annak biztos ismeretét, hogy a véleményük számít, igény van rá, fontos, de nem feltétlenül perdöntő a család egészét érintő döntésekben. Hogy a család csak velük, az ő Nőiségükkel és Anyaságukkal teljes. Úgy gondolom, mind a feleség, mind az anya szerepkörében vitán felül kijár nekik a tisztelet. Szerencsére tapasztalataim szerint a legtöbb nő ilyen, sőt maguk is elítélik azt, aki leértékeli, elutasítja ezeket a szerepeket. Úgy hiszem, hogy súlyos tévedés, amikor egyesek úgy vélik, hogy a nők alárendeltsége egyben leértékelődést is jelent. Önmagában az alárendelődés, nem teszi alacsonyabb értékűvé az embert a vezetőjével szemben, hiszen egy ember értéke eredendően az emberi mivoltából és nem pedig pozíciójából, hatalmából fakad. Szeretem látni a nőkben a felelősségtudatot azon tevékenységek iránt, amelyeket a nő feladata ellátni. Szükségszerűnek érzem, hogy elkülönüljön, hogy mi a nő és mi a férfi feladata egy párkapcsolatban, egy családban. És egyébként nem a nő egyedüli dolga ezeket a szerepeket elkülöníteni.

És amiként úgy hiszem, hogy a nőt megilleti a tisztelet a szerepeiben nyújtott teljesítményéért, éppen annyira elvárható tőle, hogy mutasson maga is tiszteletet a férfiak szerepei iránt. Nem vitatom, az Élet egyszerűen túlságosan változatos és gazdag, így néha szokatlan helyzeteket produkál. Jobb ha a nemiségünk inkább inspirál, természetünkből, igényeinkből fakadó korlátok közé terel, de nem köt szükségtelenül gúzsba.

Azt szeretném, ha a nők nem feledkeznének meg ápolni magukban a hagyományos női erényeket: Kedvesség, finomság, el- és befogadás, megértés, türelem, közvetítés, a félreértések elsimítása, a feszültségoldás. Tegyék le végre a kardot velünk, férfiakkal szemben, és ne a mi pályánkon akarjanak tartósan haladni! Kivéve, akinek ez a sorsa, mert van néhány (mindössze néhány!) ilyen nő. Az Élet (Isten) szereti a változatosságot, és a teremtés szabadságát. De a többiek legyenek végre NŐ-k! Bár nem gondolom, hogy a nőket az otthonok falai közé kellene zárni, hisz nekik is kijár a tanulás és a társadalmi szerepvállalások öröme, de felismerve a nők családi szerepeinek valódi értékeit, maguknak kellene küzdeniük érte, hogy többet lehessenek otthon, több gyermeknek adhassanak életet, és ezen keresztül is több pozitív nőiséget vihessenek a társadalomba!

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-)
f Facebook
0 megosztás


29
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
9 Egyéni hozzászólás
20 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
13 Hozzászólások szerzői
antinSuum cuiqueInaaraZoliArt Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Slasher
Vendég
Slasher

Egész jó lett, legalább nem a szokásos nyálaskodás. Az alárendelődés készségével, és az utolsó bekezdésben felsoroltakkal értek egyet.

Tibi
Olvasó

egyetértek, és a kép is találó…

anti.uj.no-szerdahely
Olvasó
anti.uj.no-szerdahely

Egy srác a facebookon keresztul uzent nekunk! Foglalkozzunk csak Eve Elsner soviniszta kitaláciojával!

hgyi
Szerkesztő

Eve Enslerre gondolt? Melyik soviniszta kitalációjával foglalkozzunk? Még. Merthogy foglalkoztunk már Eve Enslerrel.

Adolf Weininger
Újságíró

Megy a hajó, irány észak… A fedélzet két átellenes oldalán, a két korlátnál áll egy-egy ember. (Tehát egyikük a bal oldali korlátnál, másikuk a jobb oldalinál.) Egyiket nevezzük A-nak, másikat nevezzük B-nek. A nyugat felé néz, B kelet felé. És mégis látják egymást!

Hogyan lehetséges ez?

Ezt a feladványt nagyon ifjú koromban hallottam. Megtapasztalva immár a Férfihang szellemi nívóját, biztos vagyok benne, hogy mindenki seperc alatt rájön a válaszra, én azonban annak idején nem jöttem rá, szégyen ide, szégyen oda.

Figyelem, a következő bekezdésben a megoldás következik!

Azért látják egymást, mert A a keleti korlátnál, B a nyugati korlátnál áll. Szemben állnak egymással.

Miért mondom ezt el Zoli cikke alá?

Mert amit leír – az igazi érzelmi emberek kegyetlenül őszinte hangján -, az az egyik legtragikusabb dolog, ami ember-ember között létezik: a két nem egymás utáni reménytelen sóvárgása, vágy a gördülékeny összetartozásra, magyarul – ma, Valentin napján ez különösen jól cseng – az igaz szerelemre. Nem adja fel soha fajunk, ez már látszik, minden tudás folyamatosan halmozódik és továbbadásra kerül, s már elképesztő, hogy hol tartunk, de itt nincs tanulás, az igazi szerelem iránti vágy minden generációval újra megszületik. Mert valahol legmélyen majd’ mindenki érzi és érti, hogy a nő és a férfi egymás kiegészítője, ugyanannak a valaminek a két oldala, mivel egymásnak teremtette őket a Természet vagy a Tudom Is Én Ki.

De hiába vannak úgy kitalálva, hogy összepasszoljanak, a valódi (hosszútávú, önműködő, kompromisszum-mentes) kontaktus nagyon-nagyon ritkán jön létre, esélye majdnem a nullával egyenlő. Mindenki lottózik, közben a főnyeremény esélye…

Áll egy nő és egy férfi egymástól húsz méterre, szemben egymással. Kétségbeesetten keresik a másik tekintetét. Mégse jön létre a (szem)kontaktus soha. Miért?

Figyelem, a következő bekezdésben a megoldás következik!

Mert bár egy szinten állnak, a nő fölfelé, a férfi lefelé tekintve keresi az igazit…

Slasher
Vendég
Slasher

Ezt az egész katyvaszt leírtad korábban az első cikkedben is.

Adolf Weininger
Újságíró

Csuda pofa vagy. Nomen est omen.

SIL
Olvasó
SIL

Kitűnő írás Zoli! Te képviseled leginkább az értékrendem.

– hogy hozzá is szóljak azért a magam módján: Szerintem az általad leírt – összefoglalva – női természet igenis megvan minden nőben még ma is, és a nők szeretnének is így élni, ilyenek lenni. Hogy miért nem ilyenek mégsem? Egyszerű. Nem divat. A nők sosem azt csinálják amit szeretnének, ha egyáltalán tudják mi az… Mindig azt teszik, ami divatban van, amit a másik. (A jelenlegi divatot pedig nem kiegyensúlyozott párkapcsolatban élő nők alakítják)

Slasher
Vendég
Slasher

,,A nők sosem azt csinálják amit szeretnének, ha egyáltalán tudják mi az… Mindig azt teszik, ami divatban van, amit a másik.”

Sajnos ez így igaz. Ezek után beszélhetünk szerinted arról, hogy ők teljesen épeszűek ?

,,A jelenlegi divatot pedig nem kiegyensúlyozott párkapcsolatban élő nők alakítják”

Ez a még nagyobb baj.

Reszet Elek
Újságíró

Lehet hogy egy kicsit ideillik: http://www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20140214-enyem-a-vagina-enyem-a-hatalom-a-nimfomanias-feminista-szemszogbol-lars-von-trier.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-3&utm_campaign=sec

Mindenesetre egy posztot biztos megérne ez a zöldség.

Slasher
Vendég
Slasher

Na igen, vártam a filmről egy kis kritikát :D Most nézem, hogy az Origos cikket is egy férfi írta. Lassan a feminácik között több a férfi mint  a nő :( A rendező egyébként dán származású, tehát meglehet, hogy feminista kiáltványnak szánta a filmet, de a főszereplőnőnek és a valódi nimfomániásoknak az égvilágon semmi közük nincs az  erős jellemhez, se a férfiak feletti hatalomhoz. Illetve csak azokat tudják irányítani, akik hagyják, például a Kovács Bálint féléket.

Koriander
Olvasó

te is megírhatnád… (Elek jól ír, szerintem).

Reszet Elek
Újságíró

Köszönöm a bókot.

Előbb meg kellene nézni a filmet. A film megnézése után pedig lehetne kritizálni a kritikát. Alapjában véve az irományt a kliséi miatt linkeltem be.

Vagy pedig ettől függetlenül a szexfügőségről lehetne összemolyolni valamit.

 

hgyi
Szerkesztő

Hajrá! :o)

Suum cuique
Újságíró

http://www.life.hu/szorakozz/20140117-lars-von-trier-a-nimfomanias-cimu-film-ismertetese-a-hazai-premier-kapcsan.html

“A nézőben egyre erősödik a benyomás, hogy a szex nem örömforrás, hanem a punci őserejének terrorja nők és férfiak felett. A nők egy kicsit jobban állnak ebben a küzdelemben, hiszen ők hordozzák a kaput, a férfiak szerepe csupán annyi, hogy a vágy parancsának engedve “tosznak”, a lelkükkel, egyéb késztetéseikkel pedig nem törődik a kutya se.”

Slasher
Vendég
Slasher

Nem gondoltam volna, hogy a feministák ennyire állva fogják tapsolni ezt a filmet. Azt sem, hogy így fel lesz kapva.

Kulcsszavak:  Lars von Trier, szex, mell, filmbemutató, asszony, férfi, perverzió, meztelen, nimfománia

Inaara
Olvasó
Inaara

“lelkükkel, egyéb késztetéseikkel pedig nem törődik a kutya se.””

A feministák szerint nektek nincs is olyan… ;)

Art
Olvasó
Art

Ajánlanék még egyet:

az önfeladás képességének elvárását.

Igen, önfeladás, önmegvalósítás helyett.

Ennek az elvárásnak valójában evolúciós okai vannak: az a nő, aki nem képes az önfeladásra, az nem lesz képes megfelelően ellátni a gyerekét abban a kritikus első három évben, amikor a gyerek számára az édesanyja maga az univerzum. Fiziológiai, lelki és mentális értelemben is.

Igazi férfi:) nem választ olyan nőt, aki nem képes a totális önfeladásra. Legalábbis gyermeke anyjának nem választja. Igazi férfi ezt a képességet még a gyerek születése előtt, a párkapcsolat korai szakaszában ösztönösen leteszteli. Aztán jön a sírás-rívás.

Inaara
Olvasó
Inaara

Egyetértek. Senki ne értse félre, nem arról van szó, amit Zoli ír, hogy tehetetlen bábként lóg a nő a férfi nyakán…

antin
Olvasó
antin

nagyon jók az írásaid Zoli az egész oldalon legjobban tetszenek.Véletlenül tévedtem ide, nagy unalmamban azzal szórakozom,hogy külömböző fórumokon hogy fikázzák egymást férfiak és nők.Döbbenetes milyen külömböző nézet,elvárás tévhit létezik.Mintha két külömböző faj háborút vívna egymással.Mintha nem mindenki ember lenne.Rokonlélek vagy bár nem mindig értelek.