Alter Ego
0 megosztás

Női kormány – A nagy feminista álom

Egyfajta “árnyékkormányt” alapítottak a magyar feminizmus “prominens” képviselői Civil Női Kormány (CNK) néven. Nagyra törő elképzelés ez részükről, hiszen az árnyékkormányok gyakorta rendkívül szakszerű, alternatív elképzelésekkel hívják fel magukra a figyelmet. Mindenki próbálja meg eldönteni, hogy a leszbikus ügyekért a Labirisz Leszbikus Egyesület (szivárvány)színeiben hevülő és a “Nők Lázadása” mozgalom fővezéreként leszereplő Lovas Nagy Anna, valamint a férfidémonizálás első számú  jogi szakértőjeként ismert Spronz Júlia nevét mennyire tekinti a bölcs kormányzói gondolatok garanciájának. Másrészt, vajon mennyire reprezentálják ők a magyar nők véleményét, elvárásait? Szóvivőnek neves sajtó-személyiségek sorát próbálták meg felkérni, azonban mindannyian visszautasították a “megtiszteltetést”, mondván, az efféle szereplést nem érzik a munkájukkal, személyiségükkel összeegyeztethetőnek. – Én teljes mértékben meg tudom érteni őket.

Sáfrány Réka, a magyar Civil Női Kormány (CNK) keddi bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondta: A  CNK elsősorban a választások alatt, 2014 márciusa és novembere között tevékenykedik majd. A kezdeményezés egy, a valós politikai arénán kívüli, alternatív kabinetként szeretne működni, valódi politikai ambícióik nincsenek. Fontos céljuknak tekintik, hogy elérjék, hogy “Magyarország teljesítse a nemzetközi vállalásait a nők és a férfiak egyenlő jogainak és munkaerő-piaci esélyeinek biztosításával kapcsolatban”. – Sőt, valójában ennél is messzebb tekintenek, hiszen szeretnék, ha országunk további kötelezettségeket vállalna. Spronz Júlia így beszélt erről: „Nem kérünk virágot a márciusi nőnapra, beérnénk azzal is, ha a kormány végre aláírná az Isztambuli Egyezményt, amely nők elleni erőszak ellen született”. Természetesen a női kvóta ügye is fontos prioritást kap a CNK propagandájában. Mindezt talán már csak azért spékelték meg a nőkön kívül más “áldozati csoportok” ügyének képviseletével is, hogy nehogy kilógjon a nősoviniszta lóláb. Állítják: A CNK nem csak a női érdekeket szeretné képviselni, hanem más, “elnyomott csoportokét” is, így a romák, hajléktalanok, fogyatékosok és a szexuális kisebbségek szempontjait is szem előtt kívánják tartani.

Ha a fenti felsorolás lényegében minden más társadalmi csoportot, mint elnyomott áldozatot ölel magába a férfiakon kívül, akkor kedves férfitársaim, mi is a mi szerepünk ebben a történetben? – Úgy van! Mi vagyunk az elnyomók. – Miért is lehetne ez kérdés tulajdonképpen?

A Civil Női Kormány bemutatkozását figyelemmel kísérő HVG a következőképpen fogalmazott: “Jelszavaik ugyan hangzatosak: „egyenlő bánásmód”, “hatékony konzultáció”, “erősödő szolidaritás”, ugyanakkor konkrétumok nem derültek ki a célok elérésével kapcsolatban. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a politikai döntéshozók és a parlamenti pártok felé fogalmaznak majd meg a „konstruktív javaslatokat”.

Nem szeretném véka alá rejteni a véleményemet: A Civil Női Kormány bemutatkozásából máris süt a tömény inkompetencia, nyilvánvaló, hogy egyebet sem várhatunk egy ilyen formációtól, mint feminista közhelyeket, a radikális feminizmus tolakodó propagandáját. Ehhez mérten különösen figyelemre méltó, hogy Spronz Júlia mennyire igyekszik elhárítani magától a “férfigyűlölő” minősítést. Ha ezt a jelzőt nem érzi megfelelőnek, akkor nem is tudom, hogy milyen más jelzőkkel illethetnénk őt és a CNK-t? A “nősoviniszta” és az “androfób” megfelelő lesz?

Forrás: HVG

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
0 megosztás


210
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
21 Egyéni hozzászólás
189 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
34 Hozzászólások szerzői
LuciaFuzzy LogicedieReszet Eleklibsifemcsiszingli Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Adolf Weininger
Újságíró

Ejtőernyős kommandó egy hónappal a választás előtt. Lehet sejteni, kik vetették be őket. Pályázatoknál ismert jelenség, hogy a csókos, a titkos befutó az, aki utolsó pillanatban adja be. Nem számít, indulnak-e, lobbizásra vannak bevetve. Az apolitikus háziasszonynak és a csövesnek is ugyanannyit ér a szavazata.

Deansdale
Admin

“A CNK nem csak a női érdekeket szeretné képviselni, hanem más, “elnyomott csoportokét” is, így a romák, hajléktalanok, fogyatékosok és a szexuális kisebbségek szempontjait is szem előtt kívánják tartani.”

Egy ilyen tételes felsorolás egyértelmű utalás, hogy a nem említettek kivételek, tehát a CNK a férfiak érdekeit nem szeretné képviselni. Csakhogy egy kormánynak minden állampolgár érdekét szem előtt kell tartani, akkor is, ha történetesen a CNK-nak nem tetszik a nemük, fajuk, szexuális beállítottságuk. Feltűnő, hogy kizárólag identitáspolitikai ellentétekben gondolkodnak, ami eleve alkalmatlanná teszi őket az ország irányítására. Független szervezetként képviselhet akit-amit akar, de kormányként mindenkit irányítania kell, amire ők nemhogy képtelenek, de fel se fogják. Ordít az egészről, hogy hatalomba kerülésük esetén tucatnyi újabb fölösleges és káros lövészárkot ásnának a társadalom testébe. Másra sincs szükségünk, mint olyan politikusokra, akik határozottan kijelentik, hogy a társadalom egy nagy szeletének érdekeit szexista és rasszista indíttatásból a szőnyeg alá kívánják söpörni. Sőt, büszkék rá, és még csak nem is értik, hogy ezzel mi a gond.

Pash Cutter
Újságíró

“…így a romák, hajléktalanok, fogyatékosok és a szexuális kisebbségek szempontjait is szem előtt kívánják tartani.”

Hadd javítsalak ki: itt romák, hajléktalanok és szexuális kisebbségek alatt értsd: gyalogos hadosztály!

.
Olvasó

Én még mindig azon röhögök, hogy az egyenlőség, a szent ötven százalék nevében csináltak egy nemi alapon diszkrimináló, 100%-ban csak női kormányt. Hitelesebb lenne, ha 50%-ban férfiak lennének a tagjai. Mert mintha lenne egy olyan bölcs mondás, hogy magadon kezdd a világ megváltoztatását…

Slasher
Vendég
Slasher

,,magadon kezdd a világ megváltoztatását…”

Hajrá!

Deansdale
Admin

…belenéztem a videóba, elképesztő. Nehezen találok szavakat.

Van négy gyereke, tehát a krízishelyzetekhez hozzáedződött. Príma, ez megfelelő kvalifikáció ahhoz, hogy miniszterként egy ország ügyeit irányítsa.

Ha nem cikkezne erről a HVG, azt hinném hoax, valami magyar onion gyenge poénja. Viháncolnak, zavarban vannak, óvodás vicceket sütögetnek, és egy országot akarnak irányítani.

“Szerintem az ökológia, a fenntartható fejlődés, a… ezek mind olyanok, ami egy igazi háziasszonynak való feladat.” – a potenciális környezetvédelmi miniszter

Hol tudnék rájuk szavazni?

“Pénzügy-genderköltségvetési miniszter”

Argh.

És az egészségügyi jelöltjük a költségvetésről beszél, a pénzügyi jelöltjük az egészségügyről.

“A színházigazgatók számában hány nő található?” – teszi fel a kérdést a kulturális miniszter. Azon még átsiklottam, hogy szerinte a nők “egyre kevesebb számban kapnak elismerést”, ami nyelvtanilag szintén hibás, de egy átlagembernek nehezen magyarázható el, hogy miért… De ez, b*zmeg, egy kulturális minisztertől… Tanulj meg magyarul, aztán tárgyaljuk újra a kérdést, jó?

Elsőként Spronz Júlia lesz a miniszterelnök, aki még egy gagyi sajtótájékoztatón is láthatóan kínban van. Lányos zavarát homályos tekintetével és másodpercenként 7,4 mosolygási kísérlettel próbálja leplezni, csekély sikerrel. Megnézném hogyan tárgyal Putyinnal.

the hermit
Olvasó

Oroszlán: Vérszomjas húsevő ragadozó, na, az nem vagyok.

Riporter: Akkor mégis, mi tetszik lenni?

O: Az aljas gazellapropaganda áldozata.

Koriander
Olvasó

én is végignéztem. mondjuk én nem ismerem a magyar feministákat se arcra se nyilatkozatra, így csak a benyomásaimat írom: 1) döbbenetes, hogy 30 felett tkp mennyire kiül az emberi arcra a jellem, hiába egyeseknél a relatíve szép vonások- a szimpátia ránézésre dől el… (ez nyilván férfiakra is igaz).
2) döbbenetes, hogy a környezetvédelem mennyire hangsúlytalan bármelyik kormány elképzeléseiben, pedig ennek a tárcának lenne talán manapság értelme…3) nem számoltam össze egyébként hány miniszter- sok, nincs szükség ennyire. 4) Gerlét, hogy hagyták ki a buliból, mint kormányszóvívőt?

amúgy tipp a CNK-nak, hogy hogyan kéne :)), ha már…a lényeg 1:19-nél.

Viola
Olvasó

Üdvözlök mindenkit!

Még az is lehet, hogy Gerle is tervbe volt véve, de a velem és az élettársammal való ügye miatt inkább hanyagolták.

Mindenkinek a figyelmébe ajánlom a Gerle Éva pszichológiai hadviselését ellenünk (négy gyermekes székelyföldön élő család ellen), kegyetlen rágalmazásait, és az alábbi petíciót, amelyet halálkomoly elszántsággal mocskol Gerle Éva, hogy minden ellene való védekezésünket meghiúsítsa:
http://www.peticiok.com/csakazolvassa_-_gerle_eva_gonoszsaganak_kibontakozasi_lehetsege

Kérem, aki egyetért velünk, írja alá. Sőt, hozzászólásokat is szívesen fogadunk, a rendszer nagyon szabad, még regisztrálni sem kell. Viszont figyelmeztetnem is kell mindenkit, aki szándékszik megszólalni, hogy érdemes megmaradni a vendég felhasználó névnél, mert minden egyedi névre rögtön lecsap az ott ólálkodó Gerle-farkas és visszaél a névvel, vagyis arra lehet számítani hogy gerle Éva résen van ott a nap 24 órájában és írogat. Utólagos moderációt alkalmazunk, így a durva hazugságokat utólag kivágjuk, nem hagyjuk ott Gerléék minden odarondítását. Van egy határ, amit nem léphetnek át.

Tibi
Olvasó

Függetlenül attól, mennyire mókás ez a vásári komédia (petíció), nem hiszem hogy ide kellene hozni. A Férfihang valós társadalmi problémákkal harcol, és nem asszisztál gyermeteg személyeskedésekhez, ahol egyesektől a becsületsértés sem áll távol. Véleményem szerint…

Viola
Olvasó

Gerle Évánál valósabb társadalmi probléma hová kell? A csakazolvassa pont hu, merő férfiellenes és családellenes uszítás. De én vettem a lapot. Ha nem, hát nem. Nyugodtan letörölhetik a hozzászólásom az üzemeltetők, ha úgy látják jónak. És onnantól nem is fogom látogatni és megosztani az oldalt. Ha egy ilyen valós problémával nem kívánnak foglalkozni az antifeministák, akkor rendben, mindenki boldoguljon, ahogy tud. Miközben Gerle Éva kihirdette december elején, hogy tönkreteszi a családunkat a rágalomhadjáratával, intrikálásaival, el egészen odáig, hogy állami gondozásba juttatja a gyerekeinket, és mindeközben feljelentett minket becsületsértésért… Tényleg gyermeteg dolog lenne ilyenkor nem behúzni fülünk farkunk és négy gyermeket nevelvén, más foglalkozás után nézni és a neten meg sem szólalni, mert Gerle Éva így kívánta?

Ma minket akar kicsinálni, később majd mást s akkor majd kiderül, hogy mindenkinek telik-e arra a luxusra, hogy nagyvonalú legyen és ő álljon odébb, tűnjön el a netről, bujkáljon, váltson foglalkozást, csak mert egy “feministának” úgy tetszik.

Tibi
Olvasó

Száz meg száz feministával harcolok nap mint nap, de egyszer sem jutott eszembe ezek bármelyikét nevesítve idecitálni, holmi mártíromságból. A ti vitátok december óta zajlik, több felvonásban, s már olyan szintre eszkalálódott, hogy már rég nem a feminizmusról, annak kártékony hatásáról van szó, hanem primitív személyeskedésről, egymás ellehetetlenítéséről. Másfelől, egy összetartó családot 1000 km-ről szétválasztani lehetetlen, amennyiben tényleg összetartó. Harmadrészt, nagyon komolytalan az a petíció. Hiába értek veled egyet a feminizmussal szemben megfogalmazottakkal, ha az eszköz (kölcsönös rágalomhadjárat), amivel vívsz, haszontalan…és sokszor indokolatlanul ízléstelen. Hangsúlyozom, ez a saját véleményem, a Férfihang majd állást foglal ha úgy tartja jónak, de én ebben a súlytalan, semmikép sem egyoldalú harcban (mert tényleg az!) pártatlan maradnék…

Ukrin
Olvasó
Ukrin

A hisztivel nem hinném, hogy az általad várt hatást fogod itt elérni.

the hermit
Olvasó

Gerle Évánál valósabb társadalmi probléma hová kell? A csakazolvassa pont hu, merő férfiellenes és családellenes uszítás.

Ez pontosan így van. Csak az a kérdés, mi az teendő ilyenkor.

 Nyugodtan letörölhetik a hozzászólásom az üzemeltetők, ha úgy látják jónak.

Nem fogjuk kitörölni, miért tennénk? Leírjuk a véleményünket, és ennyi.

Ma minket akar kicsinálni, később majd mást s akkor majd kiderül, hogy mindenkinek telik-e arra a luxusra, hogy nagyvonalú legyen és ő álljon odébb, tűnjön el a netről, bujkáljon, váltson foglalkozást, csak mert egy “feministának” úgy tetszik.

Tisztelt Violetta, ez most komoly? Valóban ilyen könnyű lenne a gerleéváknak elérni azt, amit írsz? Őszintén szólva, szerintem azon a pár emberen kívül, akik ugyanolyan hülyék mint ő, a kutyát se érdekli, miket írkál a neten. Viszont ha valaki leáll vele sarat dobálni, azzal csak hírverést csap neki. Magyarul, amit ti csináltok, attól boldog. Végre foglalkozik vele valaki.

Linda
Olvasó

Sziasztok! Örvendtem a férfihang-nak. Végre komoly dolgokról, komolyan lehet beszélni!

Kissé elszontyolodtam, amikor Viola kérését félreértették egyesek.Szerintem , ha nem is ismerném személyesen, akkor is messze ordítana, hogy ki kivel kezdett ki , ki védekezik és ki támad alaptalanul. Szerintem Viola cask férfihangot kér, férfias szellemiség által közvetített állásfoglalást. (Gondolom, itt nem kell tisztázni , hogy semlegesség nem létezik, az ember mindig valahol all).

Hogy mi a teendő, amikor csak lőnek az emberre? Védekezni kell. Hogyan? Hogyan védekezik az, akinek nem a győzelem a fontos, csak az igazság, a valóság megvédése? Leleplezi a hazugságokat, felmutatja az igazságot. Magától nem kerül felszínre semmi, nem derül ki semmi, csakis az emberek, a személyek száján , a szón keresztül. Állásfoglalás kapcsán. Szerintem.

Az a meglepetés van, hogy bár Viola se szólt hozzá, azt se tudta , hogy létezik, símán belekötött. Megy a dolog és elég könnyen megy , mint ahogy a szólásmondás is mondja: “Az ember dolgain nem az isten, hanem az ördög könnyít”. Nem is olyan könnyű megvédeni az igazságot, megmaradni benne. Harcolni kell, nincs más út, viszont nagyon nehéz olyanokkal harcolni, akik nem harcolnak csak kaszabolnak össze-vissza.

Veszélyes. Én is felemeltem a hangom az igazság , a valóság mellett. Egyrészt nem nehéz megkülönbőztetni, hogy a csakazolvassa blogon írottak semmi lényegeset nem közvetítenek, Viola és Szilard írásai valamiről szólnak.Értelemmel teliek, akit érdekel, az meg is érti. Erről ennyit. Számomra nem azért hiteles , mert ők írták, hanem mert jópár éve világos lett előttem is a szemléletük helyénvalósága. Tapasztalatokon keresztül. Ezenkívűl személyesen is ismerem őket, kb tíz éve. Hát leírtam , hogy mi a helyzet és Violához nem kell fehér köpeny és miért nem kell.

És tudjátok mi történt? Hogy engem is feljelentéssel fenyeget Gerle Éva. Miért is? Mert leírtam a véleményem és a valóságot. Mert végül “le kell engem nézzen”, mivel nem végeztem egyetemet(mint ő , ugye), 25 éve házasságban élek, nem nézem le a Férfiasságot és az Igazságot, szeretem az egyszerűséget és a becsületet, mert szerinte az én foglalkozásommal (pl talpmasszázs és feleség ) csakis nyomorban élhetek és őt rettentően zavarja, hogy “kecskés hozzászólásaim” vannak. Hát nem aranyos? És még ő panaszkodik, hogy őt rágalmazzák…

Hát így lehet elérni a hülyéknek is a céljaikat. Bízom benne, hogy a bíróságon józan emberek vannak.

Deansdale
Admin

Kedves Linda,

Amit ők ketten csinálnak, az alapvetően személyes ügy. Ha 30 évvel ezelőtt csinálják, akkor hajbakapnak a bolt előtt, csúnyákat pletykálnak egymásra és jókat füstölögnek otthon vacsorakészítés közben. Csakhogy most itt az internet és ki lehet teregetni a szennyest a nagyvilág elé. De ettől ez még mindig csak egy személyes veszekedés, egy bolhából fújt elefánt, két hiúságában sértett nő sivalkodása. A kérdés számunkra nem az, hogy ki mellett foglaljunk állást – egyszerűen részt sem akarunk venni ebben az egészben. Tudod, ha a 4 éves Julcsika meg Mariska egymásra borítja a kakaót, az óvónénik nem oszlanak két pártra, hogy csapatosan szapulják egymást.

Azt kideríteni, hogy kinek van “igaza”, rengeteg munkát és fáradságot igényelne, amit a franc se fog ebbe a meddő ügybe beleölni. Nincs se időnk, se szándékunk nyomozni, hogy ki írt, mit írt, mikor írt, melyik sértés volt vérre menőbb, ésatöbbi. Ha valami jelentőségteljes téma lenne, politikai vagy filozófiai kérdés, akkor talán… De két tyúk kakaskodása (igen, direkt képzavarral) ennyit nem ér.

Egyébként lenne abban ráció, hogy a nagyzási mániában szenvedő, magát mértékadó entellektüellnek képzelő csakazolvassa ellen foglalunk állást, hiszen nem egyszer támadt nekünk hülye feminista rágalmakkal. Viszont mint kiderült Viola sem kalkuttai szent Teréz reinkarnációja, ő is pontosan ugyanúgy mocskolódni kezdett, amint nem kapta meg tőlünk azonnal és lelkesen, amit követelt. Szerinted melyikük pártjára kellene állnunk, amíg mindketten pont ugyanúgy szapulnak minket? Kösz, ebből továbbra is kimaradunk. Majd lecseng ez a bolhacirkusz egyszer, de mi addig is folytatjuk tovább a higgadt és hisztimentes párbeszédet a normális olvasókkal.

Annyit ér számunkra ez az egész hacacáré, hogy fényes példával mutatja, a nők semmivel sem békésebbek vagy kooperatívabbak mint a férfiak. Aki azzal érvelt, hogy a bunkó “férfiparlamentbe” majd a női képviselők viszik a kultúrát, vagy hogy az agresszív férfiak háborúi közé a nők hozzák el a békét, az most szépen leteheti a lantot.

Linda
Olvasó

Csak a kérdésre reagálnék, kedves Deansdale. Mindig csak az igazság pártját érdemes fogni, ahogy Nálad sokszor láttam. És lazán, könnyedén, ahogy a jó nyilas biztos kézzel célba lő. Ahogy a magabiztos Férfi helyt all.

A férfias megnyílvánulás nem a sikamlós , tekervényes  szócsavarás, természetesen. Az igazság nem kényelmes valami és gyakran elmerül a mocsokban.Férfias Fény kell, hogy kiemeljék és letísztítsák. Igazi béke soha sincs  harc nélkül. Csak úgy magától “taknyos” békék szoktak beállni. Pont a feministák ügyködésén látszik ez meg jól.

Csak arra szerettem volna rámutatni, hogy nehéz fenntartani. az igazságot. Igazi férfimunka.  Viszont érdemes.:) Mert felszabadít. Éljenek az igazságszerető férfiak és azok a nők, akik ezt értékelik!

 

Minden jót továbbra is!

the hermit
Olvasó

Hogy mi a teendő, amikor csak lőnek az emberre? Védekezni kell. Hogyan? Hogyan védekezik az, akinek nem a győzelem a fontos, csak az igazság, a valóság megvédése? 

Az ki lenne ebben a történetben?

Mit értesz igazság alatt? Azt, hogy Szilárd meg Viola az asztrológia segítségével magyarázzák, miért is bolond és perverz a gerlice? Egy olyan asztrológus, aki ad magára valamit, nem átkozódik. Ez alól nincs felmentés. Mocskolódásra pedig nem a viszont mocskolódás a helyes válasz.

Ez így számomra vállalhatatlan. Sajnálom.

 

Linda
Olvasó

Kedvesek!

Mindenki személyét és akaratát tiszteletben tartom. És köszönöm, hogy leírhatom én is meglátásaimat.

Csak észrevételem írtam le. Meglátásom szerint tehát, Viola ide , a férfiasság szellemét képviselő portálra, Fényért jött. Elképzelésem és tapasztalatom szerint a fényadás, a szigorú, következetes felfedés a maszkulin őselv eredeti rendeltetése körébe tartozik.

A továbbiakban- az én meglátásom szerint-, az lett, hogy Viola a saját férfias elképzeléséhez viszonyította a magatartásokat, amiket észlelt a portálon. Én ebben nem láttam hisztit, csupán kényelmetlen és “kíméletlen” megfogalmazást.

Például , mint írtam fenntebb, engem is zavar, hogy alaptalanul feljelentésekkel fenyegetnek, holott csak véleményemet írtam le, higgadtan. Ahogy itt is. Gyökérben gondolkodva, nem tudom ha lenne kedvem kíméleteskedni egy olyan személlyel szemben, aki nyílvánosan leelmebetegez, majd ahelyett, hogy rendbe hozná eme szájmenését, védekezésemre csak még újabb hadjáratot indítana. Egészen biztos, hogy én a magam módján rendezném le az ügyet, mert minden személy más jellemű. Nem mondom, hogy Violáék tökéletesen reagáltak minden esetben, viszont nem is várta Viola, hogy helyette tartsa valaki a hátát, csupán segítséget kért.

Bár, meg kell jegyeznem, hogy elfogult fanatistákkal, saját közeli körömben se lehetett menni sokra, dehát az ember saját lelkiismeretéért felelős legelőszőr is, aztán másokért is. Hamvas Bélától sokat tanultam. A hazugság erősen pusztító erő , mindig érdemes leállítani.

Mindegy már. Látom, nyitottatok a facebook-on Jézusról, mint a férfiasság képviselőjéről témát. Nagyon jó! Körülbelül 9-10 éve nyilt rá a szemem jobban arra, hogy az igazi férfiasság mennyire áldásos tud lenni. Nagyon tetszik, hogy ami a Jézus szájából fakadt (és persze, amit nem tettek belé utólag mások, az idők folyamán, hogy zavart keltsenek), azt sehol más valakik nem fogalmazták meg annyira pontosan. Jézus kíméletlenül mindig az igazság felmutatásáért és a hazugok leleplezéséért kűzdött. Nem is volt népszerű, többen gyűlőlték, mint ahányan értették. Így van ez másokkal is, csak fene tudja, aki már meghalt, attól jobban elfogadják az igazságot.Így vettem észre .

Ami az asztrológiát illeti. Egy eszköz, mondjuk akár egy kalapács. Van neki eredendő hasznos funkciója . Ugyanakkor fel lehet használni egyébre is. Felelőtlen használata nem vezet jóra. Nem engedném meg magamnak és így másoktól is komolytalannak tartom a megítélését, amíg hiányzik a tájékozottság. Olyan ez is valahol, mint amikor valaki megjárja a poklot (pl drogozik), kikerül belőle  tanulván a tapasztalatokból. Ennek az embernek már nem lehet elméletezni arról, mi van ott, ahol ő már járt, mert pontosan tudja miről van szó. Felelőtlenül használva , játszadozásra és jósolgatásra, az asztrológia nem ér semmit. Szemétnek számít a sok bulvárlap oldalán megjelenő napi maszlag a Napjegyekről. Viszont metafizikai alapokon értelmezve a szimbolumokat nemcsak , hogy eredményes, hanem tárgyi valóság szintjén leellenőrízhető. Csak azért írom ezt, mert 8 éve elmerültem a tanulmányozásába és most már látom jól, Saját születési képletem ismerete, közeli  hozzámtartozók képletei és személye, nyitottsággal rendelkező barátokkal való beszélgetések végleg meggyőzőtt/meggyőztek arról, hogy semmi értelme elkenésnek, hazudozásnak, a sorsot fel kell vállalni, menekülés semerre nincs és csak az igazság szabadít fel. Nem a bolygókkal , mint hatóelemekkel kell foglalkozni, hanem a szellemiségek, jellemvonások eltorzulását/diszharmónikus megjelenését kell figyelembe venni. Mindannyian “kozmások” vagyunk valahol és mindig csak az igazság fényében való feltárás használ abban, hogy azokhoz a belátásokhoz jussunk, amik az odakozmásodásunkat feloldják.  :) Persze hibázik is az ember, de az is beletartozik a levesbe. Szomorú az, amikor valaki elutasítja a tudást.(nem lexikális tudásra gondolok itt mindenáron, hanem a tapasztalatokból leszűrt tanulság és a metafizikai valóság ismeretére)

És a fény, az igazság felkutatásának és kiszimatolásának képviselői, földi ruhában a férfiak. Az asztrológia is például a fényközvetítés művelete ( nyomatékosítom: amennyiben nem komolytalankodnak vele). Milyen találó és pontos például a betegségek lelki-szellemi hátterére való rávilágítás.(Ruediger Dahlke könyveiben pl)

Örömmel olvasok itt a portálon sok jó cikket. Hajrá, csak így tovább a fejlődés érdekében! Hálás vagyok minden erős megvilágításért! Fény mellett mindjárt biztosabban tájékozódik és halad az ember, nem igaz? :)

the hermit
Olvasó

Egy eszköz, mondjuk akár egy kalapács.

“Akinek kalapácsa van, mindent szegnek néz”

Felelőtlen használata nem vezet jóra.

Ezt közöld Violáékkal is, én magamtól is tudom.

Nem engedném meg magamnak és így másoktól is komolytalannak tartom a megítélését, amíg hiányzik a tájékozottság.

Én tanultam asztrológiát, szóval nekem ne gyere ezzel, légy oly kedves. Itt az oldalon nyilván sokan butaságnak tartják, de én spec nem.

Szomorú az, amikor valaki elutasítja a tudást.(nem lexikális tudásra gondolok itt mindenáron, hanem a tapasztalatokból leszűrt tanulság és a metafizikai valóság ismeretére)

Ennél már csak az a rosszabb, mikor az öreg nénit átkísérik az út túlsó oldalára, holott nem is akart átmenni.

Linda
Olvasó

Bocsi, eszem ágában sincs támadni senkit. Azzal kezdtem, hogy tisztelem mindenki személyét és akaratát. :) Ne vedd magadra tehát, mert nem neked íródott. Én se veszem magamra, hogy amiért lenne kalapácsom, mindent szegnek néznék. :) Igyekszem a hazugságra alkalmazni, ahogy itt a portálon is, mondja egyik képen a pasi. :)

Deansdale
Admin

Ez mind tényleg nagyon kulturált, amit külön köszönünk. A problémám az, hogy úgy érzem, nem tudod magad beleképzelni a mi helyzetünkbe. Te elkötelezett vagy egy ügyben, és nem érted hogy egy kívülálló miért semleges.

Képzeld el, hogy egy nap találsz a neten egy állóháborút két ember között, akik egyforma elszántsággal k*rvaanyázzák egymást hónapok óta, olyannyira, hogy már pereskedésre mennek. Nem ismered egyiket sem személyesen, csak azt látod, hogy mindkettő habzó szájú őrült, aki a másik tönkretételére törekszik. A vita valahol a múltban kezdődött, talán valakinek a blogján, de lehet hogy máshol – ezt a jelenben kideríteni már nem egyszerű, mert mindkét oldal mást állít. (Természetesen a másik kezdte.)

Az egyik fél unszimpatikus, a másik ellenszenves. Az egyik gőgös és fennhéjázó, a másik alpári és fröcsög. Mindkettő be akarja feketíteni a másikat mindenféle légbőlkapott vádakkal. Mindkettő aktívan részt vett abban, hogy ezt a pitiáner nem-ügyet akkorára fújja, hogy a fél magyar internetet beterítse a szenny.

Nyilván lehetséges, hogy az egész tényleg egy sértéssel kezdődött, és akkor valamelyik félre rá lehet fogni, hogy ő kezdte – de a másik pont ugyanannyira hibás azért, mert erősebben ütött vissza, mert nem volt hajlandó megbocsátani, mert nem volt elég nagyvonalú, hogy leszarjon egy beszólást, mert addig fokozta a hisztériát, míg tényleges anyagi/erkölcsi kára nem származott belőle mindkét félnek. Ebben a szituban az igazság, amit keresel, nem az egyik félnél található, hanem az igazság az, hogy mindketten hibásak. Innen már csak az tud győztesen kisebb vesztesként kikerülni, aki megtisztítja magát a mocsoktól és felhagy a háborúskodással.

Megpróbáltuk kibékíteni a két felet, nem hagyták. Sőt, mindketten ránk lettek durcásak, mert mi az hogy a mi “fényünk” (a te kifejezéseddel) nem a pártoskodás, hanem a békéltetés?! Arra kérnél minket, hogy mi is dobáljunk sarat. Finoman próbálsz arra utalni, hogy ha nem állunk az oldalatokra, az kétségbe vonja a férfiasságunkat. Kétségkívül ügyesebben akarsz minket manipulálni, mint Viola az eunok-os hülyeséggel [legalább a helyesírására figyelhetne], de azért ez még mindig manipuláció. A férfiasságunk, köszöni szépen, jól van, és nem érzi fenyegetve magát ettől a cicaharctól. Megpróbáltunk véget vetni a harcnak, de a küzdő felek ezt nem tűrték, inkább minket is megtámadtak.

Mossuk kezeinket.

Utóiratként: Aki szarral dobálózik, maga is szaros lészen.

Linda
Olvasó

Kedves Deansdale, én elfogadom, hogy te így látod.

Isten ments, hogy sárdobálásra bíztatnálak. Én se dobáltam Évát , megkértem hagyja abba ezt a dili játszadozást.

Mint  írtam fenntebb leírtam a meglátásomat. Be is fejeztem itt. Semmi manipuláció nincs, csupán könnyebb lett a szívem. Köszönöm. :)

Linda
Olvasó
Deansdale
Admin
hgyi
Szerkesztő

Olvastunk már a háborútokról.
Azt hiszem, egyikőtökkel sem ért egyet az itt kommentelők többsége.

Alter Egohoz hasonlóan, én sem olvasgatom a Csakazolvassa blogot, mert mint írója felhívja rá a leendő olvasó figyelmét: csak az olvassa. És én nem vagyok az.
Nyilván ti azok vagytok voltatok, hisz ha nem lettetek volna, akkor nem olvastátok – főleg nem kommenteltétek – volna. Aztán összevesztetek valamin, és most itt tartotok (fenyegetitek egymást, “hadsereget” szerveztek egymás ellen, petíciókat írtok, s ki tudja, még mit tesztek). Ez már régen nem a feminizmusról szól, ha nem tévedek.
Nem szimpatikus, hogy a feminizmust-antifeminizmust próbáljátok felhasználni a személyes problémáitok megoldásában.

Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Teljesen egyetértek velük.

P.S.: Ne érts félre, nem kétlem, hogy titeket mélyen érint ez az egész ügy. Sajnálom, hogy egy sekélyes és értelmetlen személyeskedésbe csapott köztetek valamilyen társadalmi kérdés. És mivel nem ismerem az ügyet részletesen – nem is akarok belemélyedni a fent említettek okán -, nem is tudok állást foglalni.
És még egy megjegyzés, aztán nem is kívánok ezzel többet foglalkozni: azt látom a következő hozzászólásodban, hogy nem vagytok biztosak magatokban.

P.S.+: GÉ sikeresen bemutatja rajtatok, milyen az, amikor egy feminista nő lelki terrort alkalmaz és annak milyen hatásai vannak. Gyakorlatilag saját maga az élő példája a NANE erőszakról szóló téziseinek:

A nők elleni erőszak fajtái

Szóbeli (verbális) erőszak
A nő lekicsinylése, sértegetése, gúnyolódás, nevetségessé tevés (például a nő külseje, vallása vagy faji hovatartozása miatt), bántalmazással, veréssel való fenyegetés, gyerekek elvételével, öngyilkossággal való fenyegetés

Lelki erőszak
Alapvető érzelmi igények és szükségletek megtagadása, barátoktól, munkától, családtól, kedvenc foglalatosságoktól való elszigetelés vagy eltiltás, féltékenység, nő önbizalmának módszeres lerombolása, elzárkózás a problémák közös megbeszélésétől, nő állandó hibáztatása, értéktárgyainak összetörése, tárgyak összetörése/dobálása/csapkodása, fegyverrel való fenyegetőzés, félelmet keltő viselkedés (dühödt nézés, üvöltés), támadó faggatózás, életveszélyes/ijesztő autóvezetés, telefon és egyéb kommunikációs csatornák lezárása, telefonon való állandó ellenőrzés, nő zsebeinek/táskájának átkutatása

Gazdasági erőszak
Anyagi függésben tartás, munkáról való lebeszélés vagy eltiltás, nő fizetésének elvétele, mindennapi kiadások megkérdőjelezése és fillérre való elszámoltatása, közös néven levő céggel (Bt., Kft.) való sakkban tartás/zsarolás”

Az idézett részek ugyan családon belüli erőszakra vonatkoznak, de gyanítom, hogy nem családon belül is erőszaknak számítanak. A petíció benyújtása is lelki erőszak. Szerintem.
Ráadásul nő ellen is irányul és a másik nem képviselője ellen is, tehát nem csak nő elleni erőszak, hanem ha a nemek egyenlőségéért vívott feminista harcot is figyelembe vesszük, akkor a férfiak ellen elkövetett erőszak is erőszak, így a fenti feminista cél semmibevételének deklarálása is.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Kedves Viola !

Kénytelen vagyok reagálni, miután megemlítettél a blogodban. Nem én léptem veled kapcsolatba, hanem más a nevemben, vsz Minden Áron, Gerle kedvenc trollja, ti Tóth Ottó néven ismeritek. Az alapügyben remélem, hogy nem kaptok komoly büntetést a perben. Azt tanácsolnám nektek ,hogy álljatok le, zárjátok be a petíciót, ne írjatok Gerléről és kerestek egy jó ügyvédet. A felvetésed, miszerint gyávaság a nicknév használata a valós név helyett a feministákkal való vitában, sajnos nem túl értelmes, különösen egy krónikus feljelentgetővel Gerle Évával szemben. Kiket tudott feljelenteni ? Akiknek ismerte a nevét és így megtudta a címét is később, tehát a szomszédját, titeket és a biciklis srácot, aki ökör módjára saját facebook oldaláról szólt hozzá a vitájukban. Jó most nektek, hogy feljelentett titeket a rendőrségen és feljelent titeket a kincstárnál is, hogy elvegyék tőled a családi pótlékot ?

visuo
Olvasó
visuo

Viola most a feminista nő paradox álmát akarja megvalósítani: egyszerre hős és áldozat. : )

csakazolvassa
Olvasó
csakazolvassa

Első és utolsó kommentem ez, elnézést, hogy megzavarom az összeszokott kört:

1. nincs és soha nem is volt politikai ambícióm, más érdekel a világból;

2. feljelentések:

A szomszéd: én rendőrt hívtam, amikor a vérző néni kiszaladt, szerintem ti is ezt tettétek volna a helyemben; a könnyű testi sértés egyébként magánindítványos, csak a sértett tehetett volna feljelentést — nem tett, de kiderült a látleletből, súlyosabb a sérülése, így a hatóság tett (hivatalból üldözendő), nem én

a biciklis: feljelentést tettem, mert megütött és megfenyegetett

Kozmáék (mindazok, akik beszálltak a mocskolódásba): rágalmazás és a többi ellen is tettem.

Amúgy meg ismeretlen tettes ellen is lehet feljelentést tenni, nem kell hozzá név-cím.

Ez itt az elmúlt 38 évem feljelentés-tömege ja, igen, egy biciklilopási ügy is volt még 2010-ben.

Még annyit, hogy harmadik hete nem írok nekik, hébe-hóba követem, ők mit írnak, és nem értem, miért van erre szükségük, és hogy lehet így élni, de rendkívül szórakoztató volt olvasni az ittenieket.

Reina korrektségét köszönöm, van ilyen is, hiába nem értünk egyet.

visuo
Olvasó
visuo

nagy szeretettel üdvözlünk itt. ;-]]]

Naooo
Olvasó
Naooo

Micsoda? Hogy én? Igen. Hallottam. Nem értem.

Pash Cutter
Újságíró

“Első és utolsó kommentem ez”

Senki sincs kizárva a kommentezésből, véleményezésből. Még te sem. Senki.

Ez nem az ATV, ahol bizonyos emberek beszélhetnek. Itt beszélhet mindenki.

Tibi
Olvasó

a boszorkányvadász leborul úrnője előtt… :)

Pash Cutter
Újságíró

Óh, nem!

Pash, a képzett boszorkányvadász azt akarja, hogy Tibi, az ifjonc boszorkányvadász összemérje az erejét Gerlével, a veszedelmes boszorkánnyal. :D

Én egyébként egy boszorkány előtt hajolok meg kizárólag: az pedig Ágnes Vanilla!

http://www.youtube.com/watch?v=3wUCDPR8xQ0

Tibi
Olvasó

Pash, a képzett boszorkányvadász azt akarja, hogy Tibi, az ifjonc boszorkányvadász összemérje az erejét Gerlével, a veszedelmes boszorkánnyal.” – persze, figyeltelek. Mikor célozni kellett volna a tegezzel szarakodtál, mikor pedig lőni… remegett az ujjad a ravaszon.  Boszorkányvadász?! Inkább csak egy balga ronin. :)

Csakazolvassa kommentjét értelmezhetetlennek tartom, (hacsaknem burkolt társkeresés volt a célja, bár annak igen perverz) hiszen magával az esettel nem is foglalkoztunk, mindenki egyértelműen elhatárolódott tőle, semmi nem indokolta hogy védekezzen mentegetőzzön. Senki nem kezdte ekézni, szidni, mivel itt nem a feminizmusról volt szó, csak Viola kirohanásáról…
Ezt az egész több petíciós sokfelvonásos ponyvadrámát is egy bagatel filmrecenzió szülte, a két nőnek eltérő véleménye volt egy nehéz filmről,(Beszélnünk kell Kevinről) és a sors kegyetlen fintora, hogy tudomást szereztek a másik eltérő kritikájáról. Ez fokozódott végül Violáék részéről többszöri kegyeletsértéshez, durva sértegetésekhez… amit nyilván finoman kiprovokáltak Éváék… épp ezért KELL EBBŐL KIMARADNI, hisz senkinek nincs igaza, Annyiból azért tanulságos az eset így a női kormány.. cikk alatt, hogy 2 felnőtt nő ilyen jelentéktelen dologból (véleménykülönbség) feljelentésig jut. Még jó hogy valaki nem sérült meg.

Pash Cutter
Újságíró

Óh, félreértettél. Én annak örültem volna, ha Gerle Éva itt marad, és összeméri tudását AlterEgo-val vagy egy másik képzett boszorkányvadásszal. De nemcsak ő zavar, mint egyedi eset, hanem az egész feminista mentalitás. Alig van feminista vitapartnerünk. Egy gyáva feminista olyan lehangoló látvány… :(

Fáradt vagyok. Hallgatok egy kis Depeche Mode-t, aztán elmegyek aludni.

Deansdale
Admin

“Annyiból azért tanulságos az eset így a női kormány.. cikk alatt, hogy 2 felnőtt nő ilyen jelentéktelen dologból (véleménykülönbség) feljelentésig jut.”

Igen fontos észrevétel. Azzal a szöveggel akarják a feministák betolni a nőket a politikába, hogy ők kooperatívabbak, konfliktuskerülők, stb. Érdekes módon a saját személyükkel cáfolják az állításaikat :) Ilyen nők kellenek a politikába, mert akkor majd eljön a kánaán :D

Athena
Olvasó
Athena

Erre a megállapításra egy ilyen stílusban megnyilvánuló emberrel folytatott konfliktus nem lehet hivatkozási alap.

Koriander
Olvasó

@Athena, pedig Deansdalenek igaza van. A web2 eddigi legnagyobb cirkuszat nok produkaltak ( poronty-gate volt)…de ez annal is tultesz, a vicc az egeszben az, hogy Gerle Eva olvasotaboraban ott vannak az exporontyosok…na erre varrj gombot!

Ugy latszik az “erdemi” entellektuel munkat tolo, többgyerekes anyak meg sincsenek fullra leterhelve…

Gondolom ez alatt a poszt alatt is sikerul egy csucsot megutni, kb 30000re saccolom a tegnapi napot.

Tibi
Olvasó

“poronty-gate” ??? – ez hatalmas, bárkitől is származik. :))

Athena
Olvasó
Athena

poronty-gate… :))) nem ismertem a történetet. Csak arra céloztam, hogy nyilván nem minden nőre lehet ráhúzni ezt a negatív summázatot, mert abba beleesnél te is, én is, meg minden más nő, aki itt van. A másik meg hogy ezzel a hölggyel megértetni, elfogadtatni valamit, ami az ő meggyőződésén kívül esik, nemcsak egy másik nőnek, de egy férfinak sem sikerülne. Az érdemi vita eleve kizárt, és ez nem csakazolvassa hibája. Az ő hibája az, hogy belement.

Naooo
Olvasó
Naooo

És forintocska, vagy ki a tököm?

hgyi
Szerkesztő

Amíg nem viszi túlzásba magát, addig ő is.

Naooo
Olvasó
Naooo

Te, mint folyton ügyeletes felügyelő, biztos tudod mi lett birsalmával. Furcsa, hogy nem kell már annyit tekergetni.

hgyi
Szerkesztő

:o))))))))))))))))))))))
Köszönöm nektek fiúk! Nagyon jót mulattam! :o))))
Naoooo… Nem tudom.
De így magadra haragítod hermitet…

Naooo
Olvasó
Naooo

Forintocskaa, hol vaagy?

the hermit
Olvasó

Te, mint folyton ügyeletes felügyelő, biztos tudod mi lett birsalmával. Furcsa, hogy nem kell már annyit tekergetni.

Olyat játszottunk, hogy ha 20 sornál többet írt, szó nélkül kivágtam. Egy ideig számolgatta, azután megunta.

Naooo
Olvasó
Naooo

Akkor mindenkit ki kell vágni 20 sor felett. Így korrekt.

the hermit
Olvasó

Nem emlegesd már baszod, még megjelenik.

Naooo
Olvasó
Naooo

Hát majd üdvözöljük.

Slasher
Vendég
Slasher

Hiányzik ? Biztos nagy bánatában átpártolt a másik oldalhoz.

hgyi
Szerkesztő

:o)))))))))))))))))))))
FALUSI RANDEVÚ

Van itt valaki? Ki kopog?
Én vagyok, mondta Findlay.
Takarodj, senki sem hivott! –
Ugyan már, mondta Findlay.
Lopni indultál? Mit csinálsz?
Megsúgom, mondta Findlay.
Valami rosszban sántikálsz. –
Nem rossz az, mondta Findlay.

Ha most kinyílna ez a zár –
Csak nyílna, mondta Findlay.
Nem alhatnék el újra már. –
Nem bizony, mondta Findlay.
Ha benn volnál, szobámban, itt –
Bár volnék, mondta Findlay.
Itt rostokolnál hajnalig. –
Hát hogyne, mondta Findlay.

Ha itt maradsz ma éjszaka –
Maradok, mondta Findlay.
Vigyázz, hogy épen juss haza! –
Vigyázok, mondta Findlay.
S bármi essék is idebenn –
Hadd essék, mondta Findlay.
Mindhalálig titok legyen! –
Titok lesz, mondta Findlay.

Robert Burns (Szabó Lőrinc fordítása)

Deansdale
Admin

Nahát, milyen kellemes meglepetés :)

“elnézést, hogy megzavarom az összeszokott kört:”

Ez nem circlejerk, ahonnan kizárnák/kimoderálnák az egyet nem értőket. Mi itt vitázni szoktunk, egymás között is, és bárki külsőssel, akinek van vér a pucájában mérlegre tenni a nézeteit.

“Ez itt az elmúlt 38 évem feljelentés-tömege”

Szerencsés ember lehetek, hogy én még nem jelentettem fel senkit. Meg sem vertek, meg sem rágalmaztak… Úgy tűnik békésebb típus vagyok, mint te :)

“Reina korrektségét köszönöm, van ilyen is, hiába nem értünk egyet.”

Léteznek korrekt emberek, és bárcsak legalább ugyanennyit elvárhatnánk tőletek is, mondjuk a feminizmus témájában.

Motoszkál bennem a gondolat, hogy pont azért nem meritek itt vitára bocsátani az elméleteiteket, mert tudjátok, hogy nálunk korrekt emberek vitáznak :)

lapposgutta
Olvasó
lapposgutta

“Motoszkál bennem a gondolat, hogy pont azért nem meritek itt vitára bocsátani az elméleteiteket, mert tudjátok, hogy nálunk korrekt emberek vitáznak :)”

Tévedsz, egy femi az ilyen hímsovén, elnyomó patriarchális izéket, mint korrektség, érvek, kinek van igaza, más vélemény tisztelete etc egy virtigli femi nyista meg se hallja, leírva az egyes szavakat ESETLEG felismeri, de érteni…

Frolich Janos
Újságíró

Már máskor is feltűnt, hogy a feministák milyen nagymellénnyel képviselik a hajléktalanok ügyét. Ami azért ironikus, mert ezzel párhuzamosan meg olyan törvényeket és bírói gyakorlatot erőltetnek, amelyek következtében rengetegen válnak hajléktalanná. (De legalább lesz kiket képviselni.)

Kodo
Újságíró
Kodo

Mint ahogy általában.
Elpufogtatják a szépen hangzó elcsépelt szólamaikat, aztán megindulnak cselekedni az ellenkező irányba. Örökös ellentmondásban vannak  önmagukkal.

Probus
Olvasó
Probus

És ezek a hajléktalanok 99%-ban férfiak. Ma a nőelnyomás korában egy bírósági tárgyaláson nő a bíró, az ügyvéd, a vádló. Férfi a vádlott és a teremőr.

.
Olvasó

Jaj de utálom, hogy nőként egy csoportba raknak mindenféle olyan más csoporttal, amellyel nem akarok egy fazékban főni! Ha nő vagyok, akkor nekem már automatikusan az is fontos kéne legyen, hogy homoszexuális párok fogadhassanak örökbe vagy transzvesztiták rózsaszín Bibliát nyaldosva rázhassák magukat az Andrássyn?

És még valami: nem vagyok áldozat! Patriarchális házasságban élek, saját szabad akaratú döntésemből, és nem tudnék ennél jobbat elképzelni. Ne akarjanak az akaratomon kívül “felszabadítani”, azt kiabálva, hogy “boldoggá teszlek, ha beledöglesz is”.

visuo
Olvasó
visuo
Viola
Olvasó
Viola

Én ide többet nem kívánok íni, véleményemet viszont leírtam az itt tapasztaltakról, itt:
http://www.asztrologosz.com/minden-izmus-egoizmus-t672.html

és itt:
http://gerleevahazugsagai.wordpress.com/2014/03/08/a-szemelytelenkedes-es-rejtozkodes-mint-ereny/

Álarcok mögül gúnyolódó, nyeglékkel és töketlenkedőkkel nem fog vitatkozni, de akad itt férfi, aki nevét, arcát, esetleg rövid életrajzát vállalva is rendelkezik véleménnyel, igazságérzettel stb. az a fenti linkeken megteheti, hogy le is írja nekünk a véleményét, ha akarja. Ez viszont egy ócska női oldal, csakazolvassa 2, álneveken önigazolásokat gyűjtögetők önépítő klubja. Anonim feministák vicclapjához, anonim antifeministák vicclapja dukál? Egyik kutya, másik eb. Élesben viszont, amikor pont az internet a helyszíne, hogy egy vállalkozásnak a tönkretétele, egy családnak, a mellettük kiállóknak a rágalmazása egy család tönkretevését szolgálja, akkor azt bazári vásárnak titulálja? Kíváncsi lennék, úgy őszintén, hogy milyen nemes foglalkozása van az úriembernek, illetve, hogy valaha lesz-e legalább három gyermekes családja… nem mintha bármelyik bárhogyan is igazolná a közönyös és közönséges gúnyolódását ebben az esetben, csak tanulságosabb lehetne tőle a történet. A személytelenkedésekből és rejtőzködésekből viszont egyikük sem fog tanulni semmit, úgyhogy a magyar nők számára nem is csoda, ha szimpatikussá válik a nősovinizmus, és a gender-hülyeség, mert a férfiak mindent megtesznek attól, hogy férfias erényeik ne nagyon legyenek, lehet-e ezért hibáztatni a nőket? Hogy ezek után nem tisztelik a férfiakat? Hát, ha ezen múlik, én bizony tényleg nem vagyok antifeminista, de ez esetben aztán végképp nincs is szükségem antifeminizmusra, se férfihangnak nevezett nyegléskedésekre, és találgatásos alapon való elhatárolódásra, meg hogy tehetetlenül széttárt kezek után, még én, illetve mi, a párommal legyünk ilyennek és olyannak minősítve (celebségre vágyónak stb-nek), mert hát hogy néz az ki, hogy mi Gerle Évával személyeskedünk, miután az kipécézett minket magának…

Az oldal neve pedig megtévesztő, itt férfihangok nincsenek, az “eunuk hang” megnevezés sokkal találóbb lenne, persze ami az itt “uralkodó” szellemiséget illeti.

.
Olvasó

Hihetetlenül mocskolódó stílusban írtok Gerle Éváról. Nem beszélhetek a Férfihang nevében, de én személy szerint nem mennék bele olyan vitába, ami azt jelenti, hogy mindenféle személyeskedő módon lehordják a másikat. És most mindegy, hogy ki kezdte. Amit csináltok, az nem eszmei vita, nem antifeminizmus, hanem nettó gyűlölködés. Panaszkodsz, hogy Gerle Éva gyaláz és tönkre akar tenni, de ti is ugyanúgy gyalázzátok őt. Most meg már elkezdted gyalázni a Férfihangot is, csak mert nem folyt bele a személyeskedő veszekedésetekbe. Szerintem ez a gyűlölködés nektek se tesz jót, sőt, ez árt nektek igazán, nem Gerle Éva.

Suum cuique
Újságíró

“Hihetetlenül mocskolódó stílusban írtok Gerle Éváról.”

Őőh, lehet, hogy nagyon gonosz és cinikus vagyok, de valahogy nem tud bennem külösebben felébredni sem rokonszenv sem sajnálat iránta. Aki szelet vet, vihart arat.

.
Olvasó

Nem is várok el ilyesmit se tőled, se mástól.

Arra akartam utalni ezzel, hogy ebben a vitában mindkét fél lealjasult, olyan dolgokat írt a másikról, hogy nem tudok rájuk másképp tekinteni, minthogy egyik kutya, másik eb. Mindketten személyeskednek, egymás magánéletében turkálnak, kritizálják a másik gyereknevelési módszereit úgy, hogy nem is ismerik egymást… ráadásul olyan stílusban, hogy az szerintem minősíthetetlen. Nem tudok egyik féllel sem szimpatizálni.

Slasher
Vendég
Slasher
Tibi
Olvasó
Pash Cutter
Újságíró
visuo
Olvasó
visuo
hgyi
Szerkesztő
.
Olvasó
Pash Cutter
Újságíró
.
Olvasó
Pash Cutter
Újságíró
.
Olvasó
Deansdale
Admin
Tibi
Olvasó
Pash Cutter
Újságíró
visuo
Olvasó
visuo
.
Olvasó
Pash Cutter
Újságíró
hgyi
Szerkesztő
the hermit
Olvasó
Pash Cutter
Újságíró
Slasher
Vendég
Slasher
Tibi
Olvasó
Slasher
Vendég
Slasher
the hermit
Olvasó
hgyi
Szerkesztő
Slasher
Vendég
Slasher
hgyi
Szerkesztő
Slasher
Vendég
Slasher
hgyi
Szerkesztő
Slasher
Vendég
Slasher

Tényleg nem szoktam. Gondolom valamelyik moderátor volt.

Ukrin
Olvasó
Ukrin
Pash Cutter
Újságíró
Ukrin
Olvasó
Ukrin
Pash Cutter
Újságíró
hgyi
Szerkesztő
Naooo
Olvasó
Naooo
Naooo
Olvasó
Naooo
hgyi
Szerkesztő
hgyi
Szerkesztő

Én ide többet nem kívánok íni,...”
Jó, rendben.

… véleményemet viszont leírtam az itt tapasztaltakról, itt:
Köszönjük.

Kár, hogy elvárásaid voltak velünk szemben – így, minthogy nem váltottuk be reményeidet, megértem, hogy nem tetszünk neked.
Sejtettem, hogy valahogy így fogsz reagálni, miután kifejtettük, hogy abból, hogy GÉ-val nem értünk egyet, nem következik, hogy akkor veletek igen.
Megpróbáltál szövetségesre lelni bennünk GÉ ellen, s minthogy ez nem valósult meg, fel vagy háborodva. Jelen helyzetedet figyelembe véve megértelek. De melléd állni így sem tudok, mert veled sem értek egyet.

A petícióírás mostanában nagy divat lett – szerintem ezáltal el is veszíti a súlyát.
Gondolom olvastad nálunk azt a cikket – http://www.ferfihang.hu/2014/01/22/ragalmazas-gyanuja-merul-fel-a-feminista-peticioval-kapcsolatban/

S minthogy elköszöntél, én is elköszönök. Remélem, nélkülünk is megoldódik a problémátok.
Sok sikert kívánok nektek a családotokban, a munkátokban és a GÉ elleni küzdelmetekben.

the hermit
Olvasó

Valahogy ezt is túléljük.

Ukrin
Olvasó
Ukrin

:) Mondomén. Most pontosan úgy shamingelsz, mint a feministák.  Az általad leírt képzeletbeli hímneműt úgy hívnák, hogy hülye…

visuo
Olvasó
visuo

az a baj, hogy még a minimális együttérzést is leromboljátok magatok körül ezzel a hozzáállással. : S

mert most ugyanazt a sértődött szúrkálódást kezdted el itt, amivel eszkalálódott a civakodásod Gerle Évával.

(ő csak egy pökhendi félmondatot írt rólad a szokásos leereszkedő stílusában, erre te félévre rá övalatti személyeskedéssel rontottál rá a magánéletére, amit ő hasonlóan viszonzott. azóta megy ez a kicsinyes-óvodás adok-kapok)

másrészt hogy „háromgyerekes”, meg „székelyföldi” stb. nem érv és nem indok semmilyen vitában. harmadrészt az asztrológia, akárcsak a gender-studies NEM tudomány.

Slasher
Vendég
Slasher

,,az a baj, hogy még a minimális együttérzést is leromboljátok magatok körül ezzel a hozzáállással. : S

mert most ugyanazt a sértődött szúrkálódást kezdted el itt, amivel eszkalálódott a civakodásod Gerle Évával.”

Ez a lány számított erre az oldalra, talán az egyetlen reménysége volt. Abban meg semmi meglepő nincs, hogy csak Alter tudott normális választ írni neki.

visuo
Olvasó
visuo

„Abban meg semmi meglepő nincs, hogy csak Alter tudott normális választ írni neki.”

vmiről lemaradtam… te most sokmindenkire haragszol itten? : )

Slasher
Vendég
Slasher

Egyáltalán nem :)

hgyi
Szerkesztő

Nem, csak ő az Agresszív Kismalac. :o)))

hgyi
Szerkesztő

“Viszont figyelmeztetnem is kell mindenkit, aki szándékszik megszólalni, hogy érdemes megmaradni a vendég felhasználó névnél, mert minden egyedi névre rögtön lecsap az ott ólálkodó Gerle-farkas és visszaél a névvel”
Viola 2014. március 7. 17:54

Néhány kommenttel és 20 órával később:

“Álarcok mögül gúnyolódó, nyeglékkel és töketlenkedőkkel nem fog vitatkozni, de akad itt férfi, aki nevét, arcát, esetleg rövid életrajzát vállalva is rendelkezik véleménnyel, igazságérzettel stb. az a fenti linkeken megteheti, hogy le is írja nekünk a véleményét, ha akarja.”
Viola 2014. március 8. 13:59

Ukrin
Olvasó
Ukrin

Belekötsz itt az élő fába is, közben meg a szimpátiánkra számítasz ? Személyeskedsz, szemtelenkedsz, aztán meg  csodálkozol, hogy ezzel nem aratsz osztatlan sikert ? Még finomak is voltunk szerintem. Igazából az utolsó büfidnek már a trolltartóban lenne a helye. Csak hogy értsd: a brazil szappanoperátokra senki sem kíváncsi. Lehet, hogy belőlünk már nem lesz igazi férfi (a farkunk is kicsi), de belőled még lehet jó feminista, a vitastílusod már megvan hozzá.

hgyi
Szerkesztő

Én meg nem is akarok férfivá válni.  :o)

Koriander
Olvasó

Uff… nagyon sajnalom.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus
hgyi
Szerkesztő
Koriander
Olvasó
Deansdale
Admin
Koriander
Olvasó
the hermit
Olvasó
Koriander
Olvasó
Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus
Koriander
Olvasó
Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus
hgyi
Szerkesztő
the hermit
Olvasó
hgyi
Szerkesztő

Írtam neked mélt. :o)
(Mélt? Mélt? Melt dulva vagyok.)

Koriander
Olvasó

:-) mindjart irok, csak nem ferek a laptopomhoz.

the hermit
Olvasó

Akkor mindenkit ki kell vágni 20 sor felett. Így korrekt.

Csak azt, akinek előtte szólok. Így korrekt.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ez hatalommal való visszaélés. Terrorral arra kényszerítetted, hogy számolgassa a sorait, és korlátoztad véleménynyilvánításának szabadságában.

Deansdale
Admin

“korlátoztad véleménynyilvánításának szabadságában”

Na szép ezt pont tőled hallani, akit szinte bárhol máshol már rég kivágtak volna :)

Igen, vannak szabályok, olykor speciálisan személyre szabva, ha az adott illető kiharcolja magának a kitüntető figyelmet. Ha nem tetszik a gyeplő, szabad önként normálisabbnak lenni, akkor nincs szükség extra szabályokra.

Naooo
Olvasó
Naooo

Mi ebben a szép?

“Ha nem tetszik a gyeplő”

the hermit
Olvasó

Ez van, én már csak ilyen vagyok, ameddig nálam a del gomb, ezt kell szeretni.

Viola
Olvasó
Viola

A költészetet hagyjátok meg a költőknek, a hazudozást a bűnözőknek, az álomvilágot meg a holdkórosoknak (a töketlenkedést pedig az eunokoknak):

***MODERÁLVA***
Van egy blogom, jól látható helyen, a menü második pontja ez: A csakazolvassa ügy összefoglalója, benne van a kezdet is.

A csakazolvassa ügy I. összefoglalója

A liberális anarchizmus (illetve diktatúra…) áldozatai lettünk mi, a négy gyermeket nevelő csíkszeredai család. Mégpedig egy budapesti jómódú özvegy, Gerle Éva nevű liberális, feminista propagandista-blogger lejárató hadjáratának áldozatai.

Az interneten két éve publikáltam portálon egy cikket, amelyben a tradicionális apai szerep fontosságáról írok, és felhívom a figyelmet arra a veszélyre, hogy bizonyos nők és anyák ezt önkéntelenül is negatív fényben látják és tűntetik fel.
A tavaly nyáron beléakadt ebbe az írásomba egy a lehető legrosszabb értelemben vett liberális propagátor nő és annak törzsolvasói körének gátlástalan, kemény magja. Gerle Éva, a csakazolvassa.wordpress.com című blog működtetőjéről van szól és a blogjáról. Hamar Hitlerhez hasonlónak, közösség elleni uszítónak bélyegeztek, és abszolút komolyan véve magukat és az őrült meglátásaikat, nyilvánosan a feljelentésemen tanakodtak. Mind álnéven. Gerle Éva pedig agybajosnak, pontosabban olyasvalakinek nyilvánított, akivel nagy baj van, amihez fehér köpeny kell. A saját nevemre keresve ez előkelő helyen előjön az internetes keresőkben, ezért én tavaly decemberben konkrétan a feminista nősovinizmusról írva egy cikket válaszoltam az ő viselkedésére, és kritikát alkottam róla: önhitt és felelőtlen, a blogja törzskommentelői pedig egy csürhét alkotnak, egy csőcselék csapatot.
Ettől ez a nő vérszemet kapott, és amolyan feminista blogger-kiskirályként aljas rágalmazó hadjáratba kezdett ellenem és a párom, Kozma Szilárd író, költő, asztrológus és 2 danos aktív karatemester ellen, aki elég férfias karakter, továbbá nagyon termékenyen publikál az interneten és az Erdélyi Néppárt tagja.

Miután velem szembeni fölénybe pozicionálta magát, lesajnáló, kigúnyoló stílusban azt inszinuálta, hogy én nem azért említem őt név szerint egy cikkemben, mert engem aljasul megtámadtak, hanem mert én irigy lennék az ő barcelónai utazására (ezt az ****Moderálva*** attitűdöt tessék megfigyelni! Miközben én erről nem is tudtam, s nem is érdekel, hogy egy ilyen gerinctelen, beképzelt személy, jól él-e vagy sem, mert számomra visszataszító a személye) továbbá, hogy irigylem az ő anyagi helyzetét, mert én egy szegényebb régióba kerültem, gúnyolódott azon, hogy székelyföldre jöttem és itt találtam párt, ezt mint egy szerencsétlenségemet a sok közül, tüntette fel, állítólagos iskolázatlanságomat és műveletlenségemet méltatta (gimnáziumot és szakképző iskolát végeztem, művészeti tanfolyamokon tanultam stb. míg ő diplomás, tanár – hozzáteszem, aki viszont dolgozni nem szeret) kétségbeejtően kicsinyes és önhitten gonosz sorai után lényegében, burkoltan fogalmazva megzsarolt, hogyha nem pártolok el Kozma Szilárdtól, akkor ő nem irgalmaz és tönkretesz minket, lejáratja a párom vállalkozását és mindkettőnk személyét. És meg is tette.

Itt a rágalmazásokra alapozott zsaroló szövegrészlet:
„És tudod, csak egyszer mutatnál meg valami emberit, kételyt, önkritikát, egyszer lenne valami belső vívódásod. Meg hogy talán a párod sem az új, tévedhetetlen próféta. Hogy abban a sok konfliktusban, amiről Székelyföld-szerte beszélnek azok, akik ismernek titeket, volt talán valami része a ti önjelölt hőzöngéseteknek, összeférhetetlenségeteknek, elvadult, önigazolásra használt, ordas gondolataitoknak is. Egyszer lennél emberi, Violetta, én irgalommal viseltetnék az ámokfutásod iránt. De így nem fogok.” – Gerle Éva csakazolvassa.wordpress.com, 2013 dec 8

A tönkretételünk, lejáratásunk gyakorlati megvalósításának részleteit, ugyanazon blog-bejegyzésében leírja:
„ismerve a blogom erejét és a Google preferenciáit, például hogy kedveli a blogokat, különösen a nagy olvasottságú blogokat, az első találatok között szeretnék lenni az ő nevére. Ami egyetlen kommenttel is sikerült: e pillanatban a nevére kijövő találatok között tizenhatodik a júniusi említés.
Hogy miért? Mert amit csinálnak, az, túl a zergeségen, hihetetlenül romboló, egyre agresszívabb, és meg kell állítani. A gyerekverés, az idomítás propagálása, a csecsemők hideg víz alá tartása, a nők alávetett helyzetének, kihasználásának boldogan ideologizált vállalása, a gyerekszülés egekbe emelése, az önjelölt, erőszakos asztrologizálás mindenféle legitim képzettség nélkül nem mehet tovább.” – Gerle Éva, csakazolvassa.wordpress.com, 2013. dec. 10.

Záporoznak a borzalmas rágalmak, ennek a nőnek a csúsztatás, a hazudozás, a mások szavainak kiforgatása teljesen a vérében van. sem nem bántalmazzuk a gyerekeinket, sem nem propagálunk, sem nem gyakorolunk női alávetett szerepet. Egyszerűen csak megtartottunk a székely, magyar tradíciókból, kultúrából, hagyományból és beválik nekünk, erről írunk saját honlapjainkon, és ahol szabadon lehet cikkeket, tanulmányokat közölni, spirituális portálokon, blogokon.
Sőt, még a köztudottan székely és magyar ellenes (nemzettársait, önkormányzatokat a székelyzászló használatáért feljelentgető, közutálat tárgyát jelentő), egyébként székely születésű kökösi Nagy Attila Puli nevű anarchistát is védelmébe vette Éva, csakhogy minket negatívabb fényben tűntethessen fel. (A segélyeken élő Nagy Attila Puli az interneten minden kortárs, magyar nemzetért kiálló személyt rágalmaz, kételyt ébreszt irántuk, árulóz stb., Kozma Szilárdotról szóló rágalmai több éve előkelő helyen megjelennek a Kozma Szilárd névre keresve az interneten.)

„Szilárd hatása a tegnap már megjelenő nyomasztás is, hogy vegyem le, amit írtam (értem én…), ugyanígy kérlelték Pulit is.” – Gerle Éva
„Pont ahogy Pulit vádolják azzal, hogy nincs gyereke (nem akart, vagy nem lehetett, nem is tartja felelős döntésnek a sok gyereket), nem dolgozik (nem is akar), beteg a felesége (???), alkoholista volt (soha nem tagadta), konfliktusai vannak (egy anarchistának mi mása lehetne), mindenki bolondnak nézi (nem érdekli, társadalmon kívülinek tartja magát).” – Gerle Éva
Tehát Gerle Éva a Nagy Attila Puli rágalmai ellen, az Attila személyének leleplezésével védekező Szilárdot marasztalja el, mert hiszen nagy Attila Puli büszke a maga aljas és bevallottan naplopó természetére és viselkedésére. Gerle Éva ezzel is alá kívánja támasztani, hogy ő neki is ugyanúgy joga van Kozma Szilárdot rágalmazni (persze ő hősiesen azt vallja, hogy igazat ír) sőt, még Szilárd gazdasági tönkretételét meghirdetni és megvalósítani, ugyanis ő ezt nyíltan és felvállaltan teszi, amire büszke. Akárcsak Nagy Attila Puli a nemzetellenes anarchizmusára.  Csak Gerle Év ugyanezt liberális feminista elvek miatt teszi. De kifejezetten jó anyagi háttérrel rendelkezvén és persze szívóssággal, elképesztő, terminátori hajtóvadászatot indított ellenünk. Egy hónap alatt, hogy csak a kiemelkedő támadásait említsem:
Indított ellenünk egy lejárató petíciót:
http://www.peticiok.com/joo_violetta_es_kozma_szilard_gyloletkampanya_ellen

Bojkottálta Kozma Szilárd előadássorozatait a Budapesti Soterbe (több jegy elkelt az első előadásra, de vissza kellett mondjuk). Mellékelten csatolom Gerle Éva facebook felhívását a bojkottra.
Megrendelt egy hamis tényekre alapozó lejárató cikket a Kolozsvári székhelyű Transindex nevű portálon:
http://eletmod.transindex.ro/?cikk=22151&fb_comment_id=fbc_196471923886644_325804_198036820396821#f73eb8a12b95a

Miután a Transindex lezárta a lejárató cikk alatti kommentelési lehetőséget, Éva egy másik helyre ajánlotta be a sztoriját rólunk (bár, tagadja, ahogyan a transindexesnél is tagadta):
http://comment.blog.hu/2014/01/15/internetes_trollkodas_dolux_koklerek_vegzalnak_egy_bloggert
A Transindex esetében álnéven fedte fel valaki, hogy tud a cikk író és Gerle Éva közti találkozásokról, levelezésekről, közvetlenül a cikk megjelenése előtti időszakból. ezeket Gerle Éva is elismerte.
Részletek a névtelen leleplező nyilvános üzeneteiből:
Tóth Ottó – ” NEM CICAHARC A Transindex elfogult újságírója ( mert ugye Gerle-Éva barátsága Kali Andrea színésznővel, és annak barátsága Sipos Zoltánnal a cikk szerzőjével nem titkok , bár a 2013 december végi Kolozsvári találkozásuk nyilván a véletlen műve volt, ha az volt ) könnyed címmel és ironizáló laza felütéssel próbálta bagatellizálni a perben és haragban lévő felek egyikének ajánlására íródott idézetgyűjtemény felvezetőjében foglaltat. ” Joó Violettával van olyan baj, amihez fehér köpeny kellene.” Ez nagyon mókás,szellemes,mondhatjuk ironikus. Vajon ennek találná a cikk szerzője, akkor is ha róla állítaná ezt valaki, ? De máshol is megjelenik a pajkos humor. Íme a magyarázat miért is írja a többgyermekes anyának a férjéről következő mondatot a felperes ” Ez egy állat, és egészen biztos, hogy szarul is dug. ” Hát ezért : ” Ha nem ugranál be minden fricskának, nem tudnék veled játszani. ” Jópofa igaz? De ha egyszer az egyik fél már jogi útra terelte a vitát és megtette a feljelentést, és ahogyan olvasom erre készül a másik fél i .minek ez a harc a világhálón? ” Jogi útra tereltem, és ebből börtön is lehet ,azt akarom, hogy a hosszadalmas eljárás alatt is érezzék a nyomást.” Hát ezért .És még egy indok ” ügyvédre van pénzem, jó móka lesz, sajtóval ” És, ha nem harapott rá a bulvár Pesten, ráharapott Kolozsváron Kár volt. Szenny és mocsok, (…) egy bocsánatkérést a Transindex részéről ..Hogy egy munkatársuk szerény szívességtételéért ezt szabadították rá az olvasóikra Ez a komment sajnálatos módon a transindexen nem jelenhetett meg és írója álnevet használ. Kolozsvári lakósként nem szeretnék sem a Transindex céltáblája sem a Kolozsvári Magyar Színház szép és tehetséges színésznőjének haragosa sem Kozma Szilárd asztrológus vizsgálatának alanya , sem Gerle Éva szitkainak elszenvedője lenni. Én nem harcos vagyok csak szemlélődő.”
Látszólag, mindez azért, mert nem álltam meg a Gerle Éva engem illető leelmebetegezését, csatlósainak sértő rágalmait. Valójában viszont meg vagyunk győződve, hogy a párom egy várva várt célpont volt nekik. Ugyanis, amikor én megírtam az első reakciómat, őket kritikával illetvén, Gerle Éva azt a következő módon tette közzé a népszerű blogján: „Joó Violetta és Kozma Szilárd (igen!) tanulmánya rólam”. Az ellenünk való hadjárat során pedig többször kijelentette, hogy jól szórakozik velünk.
Soha nem látott emberi gonoszsággal és ezzel párosuló megszállottsággal találkozhattunk. Egy hónapon át, minden lehetséges módon terrorizált és lejáratott minket ez a nő. Szeretném, ha híre menne, és ezúton is kívánok minden nemzettársunknak bátorságot, kitartást a hasonló, élősködő, liberális elvű, becsület- és családgyalázók ellen.
Nem titkolhatom azt a gyanúmat, hogy Gerle Éva némiképp politikai és nemzet-ellenes érzelmektől vezérelten is művelte ezt el velünk, nem csak őrült, megalomán nárcizmusból. Ő maga írta le, hogy az apja, (akitől az édesanyja réges-rég elvált) közönséges módon „troll”-nak (szleng: agresszív bunkónak, értetlenkedőnek) titulált a saját blogján egy nagysikerű bejegyzésében. Továbbá: hogy az apja egy tipikusan, számára idegesítően „dzsentri tempójú jobboldali”, míg ehhez képest képzeljük el, maga a csoda volt a „mindenre nyitott” (!) egészen „más szociokultúrából jövő, János” (az elhunyt férj), akiről hozzá tette: „igen, úgy értem, zsidó”. Továbbá bizonyára Gerle Éva is zsidó, anyai ágon: Kulin családnévvel, Partiumból áttelepülve Budapestre.
A gazdasági tönkretételért és rágalmazásért a feljelentést a napokban állítom össze, és írom meg. Nem azért, mert olyan feljelentgetős fajta lennék, de senkinek nem kívánom azt a terrort, amit elkövetett ellenünk ez a nő, minden védekező szavunkat kiforgatva, ellenünk rágalomként használva, fölöttünk ítélkezve, lekezelve és állandóan, nyilvánosan fenyegetve és megfélemlíteni próbálva azzal, hogy  ő jelent fel minket, sőt, már feljelentett, mert mi rágalmaztuk ő…. **** MODERÁLVA **** Minden a kozmopolita, liberális, hedonista, elvtelen életvitel propagandájának áldozata lesz (látszólag) ami Gerle Évával szembe mer menni. Mindenki műveletlen, az ő nagyvilági életére irigy, aki azt negatív kritikával illeti. Az, hogy néhány őrült, egy zárt blogon eme téveszmében végletekig támogassa egymást, bizonyára nem tiltott, de nyíltan, különböző nő és gyermekvédelmi jótékonykodás álcája mögé bújni és onnan terminátorként rárontani azokra, akiket ismeretlenül meggyalázott és védekezni, ellenvéleményt, kritikát mernek fogalmazni, végsőkig küzdeni utóbbiak tönkretételéért, még akkor is, ha történetesen egy szorgalmas és becsületes székely családapáról és négygyermekes családjáról van szó.  *** MODERÁLVA ***
Ha Ön, kedves olvasó, egyetért azzal, hogy Gerle Évának az ellenünk indított hadjáratával, erőszakos liberális propagandista tevékenységével szemben tiltakozni kell, kérem, írja alá erre a célra indított petíciónkat:
http://www.peticiok.com/tiltakozas_a_lejaratasi_cellal_irt_internetes_peticiok_ellen
További részletek a többek között Gerle Éva Terminátori hajtóvadászatáról, család-bontó feminista tevékenységeiről is szóló
oldalainkon, blogjainkon:
http://gerleevahazugsagai.wordpress.com/

http://csakazolvassa-ot-aki-gyuloletbol-el.blogspot.ro/

Fő honlapjaink:
http://www.kozmaszilard.hu/
http://www.asztrologosz.com/
http://aldottelet.com/

 

Tibi
Olvasó

… Viola-Gate… zárjuk dossziéba, és bízzuk oroszbarát erőkre! Ez az ízléstelenség netovábbja, tele csúsztatással, hazugsággal, … ez messze nem antifeminizmus! Viola, te azután váltál antifeministává, miután egyértelművé vált számodra Gerle Éva feminizmusa. A te antifeminizmusod konkrét embergyűlöletből táplálkozik. Ez számomra nívótlan, és életidegen. Én nem azért nem adok neked igazat, mert Csakazolvassát pártolom, hanem mert a tények ismerete mellett, nem akarok odáig eljutni, hogy valaki mellett letegyem a voksom. Csak ebből az ügyből kifolyólag; indítottatok már 3 petíciót, több blogot, készítettetek 100 órányi videót, még több posztot, számtalan fórumot szétoffoltatok…. ha valami, akkor ez beszédes attitűd. Ennek itt nincs helye szerintem. ( és az avatarom nem egy kiskutya, hanem egy madarászölyv, bár ez nem lényegi kérdés, csak gondoltam szólok)

Koriander
Olvasó

Viola,

A legjobb az lenne, amit Alter Ego ír márc.8. 19:22, de ezen már túlhaladt a dolog.

Jogi segítségre lenne szükségetek!

A kiinduló nyári állapot az új Btk. 222-se alapján: online zaklatás, ekkor kellett volna figyelmeztetni Gerle Évát és blogközönségét, hogy ezt nem kéne, ill. hogy távolítsa el az emberi méltóságot sértő hozzászólásokat.

Amiben most vagytok az gyakorlatilag  az, hogy elvesztettétek a fejetek, és megfelelő szakképzett segítség nélkül hibát hibára halmoztatok – és ezt fogják ellenetek a büntetőeljárásban felhasználni-  jogszerűen. Keressetek egy tapasztalt védőügyvédet, mert ezen sajnos jogvégzettség nélküli halandók nem tudnak segíteni.

Viola
Olvasó
Viola

Mármint kellett volna úriember módjára, csendben tűrni a Gerle kegyetlen támadásait, rágalmait, hagyni, hogy a párom vállalkozása tönkremenjen és hitelből szuper ügyvédeket fizetni, húde jó ötlet! Nemcsoda, hogy ez nekünk eszünkbe se jutott, és csak fejemet vesztve, szakképzett segítség nélkül hibát, hibára halmoztunk. És hogy nem adósítottuk el magunkat, és nem hagytuk a vállalkozást lejáratni, azt ellenünk fogják felhasználni, hát ez szuper. Magyarul a törvénynek érdeke, hogy ne csak a támadókat büntesse meg, de az áldozatokat is minimum annyira. Ez ám a fejetlenség.
“sajnos jogvégzettség nélküli halandók nem tudnak segíteni.” – ezt kikire érted? A bíróságra? A rendőrségre? Magatokra? – de mindegy is…. Ezen az oldalon valamiféle vészterhes idealizmus uralkodik…

the hermit
Olvasó

Az a baj, hogy hisztérikus lelkiállapotban vagy, és mindenkire lősz, aki mozog. Nem valami diplomatikus, szögezzük le. Jobban tennéd, ha mindent átolvasnál többször, mielőtt válaszolsz, mert a szövegértéssel is gondok vannak. Gondolom hiába kérem ezt.

Ettől függetlenül, ha még egy személyeskedő támadást olvasok tőled, akkor felveszem a moderátori sityakot, és kiváglak, mint macskát. A saját blogodon a te szuverén döntésed, milyen hangnemet tűrsz meg. Itt meg a miénk. Értve vagyok?

Athena
Olvasó
Athena
hgyi
Szerkesztő
Athena
Olvasó
Athena
the hermit
Olvasó
Athena
Olvasó
Athena
hgyi
Szerkesztő

Viola…
Koriander jószándékkal írta, amit írt.
Korábban én is írtam, hogy igazán sajnálom, hogy Gerle Éva és köztetek elfajultak a dolgok.
Mi itt gyakorlatilag kívülállók vagyunk. Én annyit látok az ügyből, hogy mindkét fél ugyanannyira benne van.

Attól tartok, mi tényleg nem tudunk neked segíteni, hiszen nem vagyunk jogászok, ügyvédek, nem üzemeltetünk jogsegélyszolgálatot.
A petíciótokat többen nem szeretnénk aláírni – én írtam is neked, hogy mivel nem ismerem a részleteket, nem írok alá semmit -, de aki akarja, az meg fogja tenni. Akadályt itt senki sem gördít eléjük.

Úgy gondolom, hogy itt nem vészterhes idealizmus, hanem józan racionalitás uralkodik.

Koriander
Olvasó

nem szó nélkül tűrni, hanem figyelmeztetni kellett volna,  hogy szedje le a sértő tartalmat, mert jogi következményei lehetnek. második kör a feljelentés megfogalmazása jogásszal …

a “jogi végzettség nélküli halandók” alatt azt értem, hogy hiába viszed különböző fórumokra a dolgot- nincs, aki segítsen, mert a legtöbbünk csak hallott róla és nem érintett.

Viola
Olvasó
Viola

Kellett volna! – Folyamatosan figyelmeztetve volt. Többször is felajánlottuk neki, hogy mi sem foglalkozunk vele, ha ő leszedi, a mocskait rólunk, akkor mi, de azt mondta, hogy ő ebből mindenképp jogi precedenst akar, meg neki joga van mindenhez stb. Meg, hogy szakadjon ránk a budi…

Továbbra is az a véleményem, hogy amikor egy perverz ámokfut és rágalmaz, nem az a megoldás, hogy mindenki elfordítja a fejét. Szerintem ez társadalmi kérdés, de úgy látszik konkrét esetekben mindenki inkább társadalmon kívüli lesz, csak ne kelljen ezzel foglalkoznia, illetve inkább egyetért a perverzzel, mert fél tőle.

hgyi
Szerkesztő

Viola…
Miért várod el tőlünk, hogy olyan ügyben foglaljunk állást, amelyet nem ismerünk? Bármennyire társadalmi kérdés is, nem követtük, nem ismerjük a részleteket.
Ahogy elnézem, itt a többség nem ért egyet sem veled, sem GÉ-val. Ezért ugyanúgy nem csatlakozunk az petíciójához ellened, mint ahogyan a te petíciódhoz őellene.
Szerintem itt ti egyenrangú felekként szerepeltek. Nem állunk egyikőtök oldalán sem a fent említett ok miatt. Szerintem így tisztességes, hiszen ha tudatlanul szólnánk bármelyikőtök mellett, vagy ellen, az nem lenne megalapozott.
Itt a Férfihangon szeretünk alaposan tájékozódni, mielőtt csatlakozunk valamihez.  Ezt a lehetőséget nemigen hagytad meg nekünk, hiszen azonnal támadásba lendültél.
Sem GÉ verzióját, sem a tiédet nem fogadjuk el “bemondásra”, mivel nem ismerünk titeket oly jól, hogy állást foglaljunk bármelyikőtök mellett (vagy ellen) első szóra, kérdések és tájékozódás nélkül.
Nem fűződnek hozzátok (GÉ, JV) érzelmeink, ezért mi kívülről és tárgyilagosan állunk hozzá, te pedig ebben az ügyben személyesen érintve, érzelmektől fűtve érthetően hevesen és indulatosan reagálsz a mi semlegességünkre.

exRooster
Olvasó
exRooster

Ez a topic pontosan a férfiakat érintő problémák állatorvosi lova. A szokásos módon a férfiak problémái háttérbe vannak szorítva, ha néhány nőnek hajhúzáshoz támad kedve. El sem tudják viselni, ha nem körülöttük forog a világ. Vigyétek a problémáitokat máshova, ez az oldal a FÉRFIAK hangja. Felülre legalábbis az van kiírva.

Kodo
Újságíró
Kodo

Mit kíván a Civil Női Kormány?

Legyen béke, szabadság és egyetértés!
1. Kívánjuk a sajtó szabadságát, a cenzúra eltörlését, valódi nőket a médiába.
2. Felelős minisztériumokat, minden akadály felszámolását, amely útját állja a nők közéleti szerepvállalásának és érdekeik autonóm képviseletének.
3. Valódi országgyűlést, 50 százalék parlamenti helyet a nőknek.
4. Társadalmi egyenlőséget a nők és a férfiak között.
5. Nemzeti konszenzust, a diszkrimináció minden formájának eltörlését.
6. Közös teherviselést, a nők gazdasági szerepének elismerését. Egyenlő munkáért egyenlő bért.
7. Az úrbéri viszonyok megszüntetését, egyenlő hozzáférést a tudáshoz és az egészséghez. Esélyegyenlőséget teremtő oktatást.
8. Nők és férfiak egyenlő esélyét a gazdasági életben és az igazságszolgáltatásban.
9. Független Nemzeti Bankot, a nemek közötti különbségekre érzékeny költségvetést.
10. Hatékony fellépést a világ harmadik legnagyobb és leggyorsabb ütemben növekvő bűnözői iparága, az emberkereskedelem ellen.
11. A patriarchális társadalom bocsássa szabadon a nőket, segítse a demokráciát a párkapcsolatokban, biztosítsa a nők védelmét.
12. A nemek közötti unió létrehozását, a nőmozgalmak támogatását.

Deansdale
Admin

Örömmel látom, hogy a Civil Női Kormány-ra keresve a gugli minket dob elsőnek :)

Deansdale
Admin

Pont tegnap kommenteltem, hogy a szabadság-testvériség típusú forradalmi szlogenekkel sok naív fiatalt lehet elhülyíteni, erre ezek pont ezzel jönnek :) ’48-ban talán még komolyan lehetett venni az ilyesmit, de ezektől, itt és most… LoL

1. Mijaza valódinő? Akik már ott vannak, műk? Csak a feministanő valódinő? A cenzúra eltörlését támogatom, mivel a neomarxista polkorrekt gondolatrendőrség (soraiban a feministákkal) túl nagy ellenőrzést gyakorol a közbeszéd fölött. Aki el akarja fojtani a párbeszédet, azok nem mi vagyunk, hanem pont a Spronz Júlia-féle kultúrkomisszárok.
2. A nőknek semmiféle akadály nem állja útját a szerepvállalás vagy érdekképviselet felé. (Annyi érdekképviseleti szervük van, hogy lassan minden feministára jut egy.) A férfigonoszság láthatatlan mumusát sajnos nem tudjuk elfogadni vitaalapnak.
3. DE-MOK-RÁ-CI-A, bakter, demokrácia. Ez az a rendszer, ahol a nép szavaz, többek között a nők is, és ha egy nő egy férfire akar szavazni, ugyan ne akarjátok már ettől a jogától megfosztani.
4. Na az jó lenne, mert a férfiaknak nem egy téren kevesebb joga van, vagy semmilyen sincs.
5. Konszenzust, anyááám, miben és hogyan? Mintha a társadalmi egyetértést ki lehetne kényszeríteni egy ilyen petícióval… Mintha egyáltalán lehetséges lenne, hogy mostantól mindenki mindenben egyetértsen. Diszkrimináció dettó. Kitől és hogyan lehetne követelni, hogy varázspálcájával suhintson rá az emberi természetre, és változtassa meg azt?
6. Az egyenlőséghez hasonlóan a közös teherviselés is marhajó lenne, mert jelenleg a terhek nagyját a férfiak cipelik. Ki a fene ismerje el a nők gazdasági szerepét, hogyan, és miért van nekik szükségük valamiféle extra ünneplésre? A férfiak gazdasági szereplését ki ismeri el? A fizetési különbségek hazugságát meg már el kellene temetni, bűzlik ahogy rohad a hullája.
7. Sikítófrász. Ez a női kormány, uramatyám, “úrbéri viszonyok”. Egyenlő hozzáférést követelnek a tudáshoz és egészséghez mikor az egyetemisták kétharmada nő, és a női egészségügyre legalább kétszer annyit költünk, mint a férfira. Ezeknél teljesen elmentek otthonról.
8. Az igazságszolgáltatásban megintcsak jó lenne az egyenlő esély a férfiaknak, mert jelenleg fényévnyi hátrányban vannak a nőkhöz képest.

…lehet, hogy félreértettem a női kormányt, és ők valójában a férfiak felemelkedéséért dolgoznak?

9. Mitől független? És mi köze a banknak a femináci költségvetési elképzelésekhez, amikben a “nemek közötti különbségekre érzékeny” egyértelmű célzás arra, hogy a nőkre többet kellene költeni?
10. Hazánkban kevesebb az emberkereskedő, mint szilvapálinkában a szójalecitin, szóval világos, hogy érdemes lenne jó sok pénzt elverni erre a hülyeségre.
11. ROTFL

Ezt nem bírom elviselni :D

Ez kész.

Ezek kellenek kormányra, vazze, esküszöm ha pártot alapítanak rájuk szavazok, mert ennyit régen röhögtem már. A jelenlegi politikai garnitúrát simán leválthatná ez a maroknyi megalomániás bohóc, legalább a kifosztásunk és rendőrállammá alakulásunk közben lesz min szórakozni.

“A patriarchális társadalom bocsássa szabadon a nőket”

Ez a félmondat egy normális világban lipótmezőre juttattná az egész bagázst.

…a láthatalan kamu férfigonoszság láthatatlan kamu teóriája verje le a nők lábáról a láthatatlan kamu bilincseket, mert szegények úgy szenvednek a láthatatlan kamu mumus szorításában… És még nincs vége!

Azok, akik a parlamenti demokráciát készülnek lebontani, demokráciát követelnek a párkapcsolatokba! Komolyan, párásodik a szemem a röhögéstől. Mintha a 200 évvel ezelőttbe képzelt feminista rémálmokban élnénk, ahol a feleség a karámba volt bekötve a kecskék közé. Arany csillagkalászocskáim, halvány lila segédfogalmatok sincs arról, hogy egy átlagos párkapcsolat mit jelent ma Magyarországon – azt viszont én nem értem, hogy nektek mi a bükkfával füstölt közötök van ahhoz, hogy mások hogyan élnek a saját kapcsolataikban. Mi adta nektek a jogot arra, hogy az emberek párkapcsolatait irányítsátok? Gaia anyátok felbugyborékolt a lefolyóból a reggeli zuhanyzás közben, és rátok testálta a feladatot, hogy vegyétek kontroll alá egy egész ország magánéletét?

“Biztosítsa a nők védelmét.” Mármint a patriarchális társadalom. Nem érez itt valaki valamiféle ellentmondást?

Ja és hogyan? Minden nő mellé rendőrt? Vagy minden férfira bilincset? Attól még a nők egymás szemét kikaparhatnák (ezúton szeretném ezt a dalt küldeni csakazolvassának és violának), szóval az nem jó megoldás. Minden nőre és minden férfira bilincset, plusz melléjük rendőrt! Akkor már csak a baleseteket kell megrendszabályozni valahogy.

12. El sem tudnék képzelni annál nagyobb boldogságot, mint hogy a feministák kezébe kerüljön a nemek kibékítésének kérdése. Főleg mivel ők ezt azzal elintézettnek tekintik, hogy támogassuk a nőket.

Akinek az a beteg téveszme él az agyában, hogy a “patriarchális társadalom” (ami mint tudjuk náluk a “férfiak” szinonímája) “fogva tarja” a nőket, biztosan a legjobb jelölt a “nemek közötti unió” (ekkora hülyeséget – vagy ez a szex lenne virágnyelven?) felépítésére.

.
Olvasó

A feministák problémáját két dolog oldhatná meg. 1. egy nő se akarjon szülni VAGY 2. a férfiak is tudjanak szülni. Amíg a biológiai helyzet úgy áll, hogy mi, nők várunk, szülünk, táplálunk gyereket, a férfiak meg nem, addig sosem fog megvalósulni az, hogy a férfiak és a nők ugyanolyan helyzetben legyenek a munkaerőpiacon. Erre szoktam én azt mondani, hogy esetleg nem kéne dogmaként tekinteni arra, hogy minden nőnek dolgoznia kell, és hogy háztartásbeli sokgyerekes nőnek lenni esetleg mégse olyan rettenetes, sőt, ez legyen az, amit elsősorban támogatnak. De hát ez nyilvánvaló nőgyűlölet, inkább küzdjünk a biológia ellen. Egyszer csak elér odáig a természettudomány, hogy a férfiaknak is lehet méhe, és az idegrendszerüket meg a lelkivilágukat is átalakítják olyanra, ami az anyasághoz kell. Addig is propagáljuk a gyermektelenséget vagy a kevés gyereket.

Pash Cutter
Újságíró
Viola
Olvasó
Viola
Tibi
Olvasó
Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus
Tibi
Olvasó
Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus
Bazinga
Újságíró

A Civil Női Kormány egy valagnyi feminista követelést fogalmazott meg közpolitikai javaslat címén, ebből egy kis ízelítő:

“9. A nők áru- és élvezeti cikként történő bemutatásának, tárgyiasításuk minden formájának tiltása. A médiának, mint társadalomalakító szereplőnek minden eszközzel fel kell lépnie a nők tárgyiasítása ellen.

12. A nők szexuális és reproduktív jogainak és önrendelkezésének biztosítása.

14. Hatékonyabb intézkedések a nők elleni erőszak megelőzésére: az elkövetők hatékonyabb felelősségre vonása, széles lefedettségű és áldozatközpontú ellátórendszer, a mediáció tiltása.

34. A tanárképző, tanítóképző, óvodapedagógus-képző és andragógiai BA- és MA-képzések gender irányultságú kurzusbővítése. „A társadalmi nem (gender) pedagógiája” szakirányú akkreditált képzés intézményesítése.

35. A közoktatás és felsőoktatás irányítását szolgáló alapdokumentumokban (pl. a Nemzeti alaptanterv) a gender mainstreaming alkalmazása.”

Aki tovább szeretne szörnyülködni:http://civilnoikormany.blogspot.hu/2014/04/a-civil-noi-kormany-kozpolitikai.html

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

A 34-es és 35-ös pontra reagálnék. Már itt is megkezdenék az agymosást, az óvodás és iskolás gyerekek nemi identitásának összezavarását, mint a hibbant skandináv országokban.

Bazinga
Újságíró

Nekem külön tetszik a 12-es, valószinüleg senki sem szólt nekik, hogy a nők szexuális önrendelkezése biztosítva van :) Amúgy igen, minél korábban bele kell verni a fejekbe, mert akkor később nem fogják a tanításokat megkérdőjelezni.

hgyi
Szerkesztő

11. Átfogó, nyilvános és folyamatos, nemek szerinti adatokkal kibővített statisztikai adatgyűjtés.
Pl. lábméret?

47. Kampány a női pedagógusok negatív sztereotípiákon alapuló társadalmi megítélése ellen, és a pedagógus szakma népszerűsítésére.
Helyes kampányoljanak, bizonyítsák a női pedagógusok, hogy ők jó tanárok, jó pedagógusok!

64. Egyenlő értékű munkáért egyenlő bér jár.
Mi is ezt mondjuk! De ha nem egyenlő értékű a munka, akkor miért vannak oda, hogy a bér sem egyenlő? (Megjegyzem van igazság a dologban, de ez férfiakra is ugyanígy áll. Nagyon sok férfi sokkal többet kap olyan értékű munkáért, amiért más férfiak nagyon keveset. Sőt, alacsonyabb értékű munkáért sokkal többet, mint más férfiak értékesebb munkáért alig.)

65. A hátrányos helyzetű csoportok számára széleskörű mentorprogramok indítása az oktatás és a munka terén. A felnőttképzés átsorolása a munkaügyből az oktatásügybe.
Ennek vajon mi értelme lenne?

Bazinga
Újságíró

“Pl. lábméret?”

Úgy van. Befogják bizonyítani, hogy a nőknek kisebb a lábuk. Vagyis a férfiak nagyobb lábon élnek, mint a nők. Elnyomás!

hgyi
Szerkesztő

Akkor 10 számmal nagyobbat valljak be? :o)))))

Bazinga
Újságíró

Felesleges. A női cipőket forgalmazó üzletek úgy is jelenteni fogják ki mekkora szandált vesz. Jobb, ha őszintén bevallasz mindent még mikor megteheted :)

hgyi
Szerkesztő

Az üzletek… Ehh… A legtöbb üzletben úgysem kapok a méretemben semmilyen szandált, ahol meg igen, onnan nem jelentenek. :o))))

Inaara
Olvasó
Inaara

“A legtöbb üzletben úgysem kapok a méretemben semmilyen szandált”

Olyan pici lábad van? :) Akkor tényleg nincs könnyű dolgod, vonzó felnőtt nőként mégsem járhatsz Hello Kitty-s, masnis rózsaszín szandálban.. :)

Az olasz cipőméretek általában kisebbek, pl. egy 37-es olasz cipő kisebb, mint a magyar, vagy bármelyik rendszer szerinti számozású 37-es.

hgyi
Szerkesztő

35-ös.
Sok nagy cipőbolt nem is tart 35-ös cipőt. 36-ost is keveset. Nincs nagy választék.

Reszet Elek
Újságíró

Nőnél szerintem nincsen nagy jelentősége (az extremitásoktól eltekintve), férfinél viszont sokak szerint más méretbeli jellemzőkre is következtetni lehet belőle… Hát nem is tudom. Hölgyeim, igaz lehet ez?

hgyi
Szerkesztő

Nem.
De ezt már a brit tudósok is megmondták. :o)

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Alapíthatnánk érdekvédelmi szövetséget. Én is szeretnék már 30 ezer alatt olyan magassarkút, amin nincs se masni, se katica :-D

hgyi
Szerkesztő

Én magas sarok nélkül szeretnék olyat. :o)
30.000… Én 10.000-et is csak ritkán adok ki cipőért – legutóbb úgy 4 éve vettem egy ilyet, de csak mert elég vastag gumitalpa van és így nem fázik benne télen a lábam.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

47. Szerintem alapjában gondok vannak az oktatási rendszerrel. Kivették a rendszerből a fegyelmezés lehetőségét és utat nyitottak az anarchiának. Egy barátom kapcsolatba került egy gimnázium tanárnőivel és következőket mesélte az órákról. A diákok csak azokon az órákon hajlandók normálisan viselkedni, amik szükségesek a továbbtanulásukhoz vagy anyagi hasznuk lehet belőle később ( nyelvek, számítástechnika ) A humán órákon pl: történelem, művészeti oktatás, jó esetben nem figyelnek, rossz esetben hangosan beszélgetnek, telefonálnak, beszólnak a tanárnak.

hgyi
Szerkesztő

Visszagondolva az én gimnáziumi éveimre: Nálunk nemigen kellett fegyelmezni. A magyar órákon általában igen baráti volt a hangulat, a tanárnőnk nagyon jól tanított. De beszélgetett is velünk órákon. Sokszor látszólag nem is a témáról.
Matek és fizika órákon volt némi feszültség, de azért ott sem volt nagy fegyelmezősdi.
Biológia órán annyit kellett írnunk, figyelnünk, gondolkodnunk, hogy nem volt idő fegyelmezetlenkedésre.

Telefonunk ugye az nem volt, de azért leveleztünk órákon (orosz, töri, földrajz, matek, fizika, magyar, latin – biológián, kémián nem volt lehetőségünk).
Olyan volt, hogy télen, a forró radiátoron almát sütöttünk. Óra elején felpakoltuk az almákat, szünetre megsültek. A radiátorok mellett ülők voltak az almafelelősök, ők forgatták, hogy minden oldaluk szépen megsüljön. :o)) Me volt olyan is, hogy laboron egeret boncoltunk, és már akkor megszületett a terv, hogy egérkéket szépen boncoljuk-nyúzzuk, hogy egyben maradjon a bőre, mert úgy olyan egérjellegű maradt. Azt is kiszárítottuk a forró radiátoron és az egyik osztálytársunk volt megbízva, hogy cérnán eressze le az alattunk lévő osztály ablakába. Így egérke liftezett pár napig.
Volt olyan is, hogy szabotáltuk a tanítást. Büfét rendezünk be az osztályban és csak az ktuális órát tartó tanár jöhetett be és lakmározhatott velünk. Őr állt az ajtó előtt, a fél iskola meg ott tolongott, remélve, hogy megtudnak valakitől valamit a titokból. Az osztályban járt tanárokkal titoktartási nyilatkozatot írattunk alá. És tényleg nem árulták el a diákoknak. A  tanártársaiknak biztosan, de senki sem pletykált. Később aztán elmondtuk az érdeklődőknek. :o)
Egy ifjú, helyettesítő tanárnőnk – már egy hónapja tanított minket, mert a magyar tanárnőnk lebetegedett – botor módon meg akarta tartani a téli szünet előtti utolsó napon a magyar órát. Mi szóltunk neki előre, hogy mi nem fogjuk magyarozni, de nem hitte el. Próbálkozott. Összeomlott. Ha jól tudom nem is lett belőle tanár. Pedig kedveltük, de hát nem tudta kezelni a problémát.

Negyedikesek voltunk, amikor néhány magyarórát egy szintén ifjú tanárnő helyettesített. Na, őt csöppet sem kedveltük. Be is szólogattunk neki. De föl sem vette, mi meg élveztük. Gondolom, úgy volt vele, hogy nem kell sokáig velünk szenvednie.

Igaz, nekünk sokmindent elnéztek, mert az iskola egyik legjobb tanulmányi eredményű osztálya voltunk. Azt mondták a tanárok, hogy intelligensen vagyunk rosszak és idióták. :o)))

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Nem hiszem, hogy az oktatási rendszernek a feminizmus lenne jelenleg a legnagyobb rákfenéje… Nagyon sok pedagógus szakembertől hallom, hogy a jelenlegi oktatáspolitika mindenre figyel, csak épp a gyerekre nem. Azt hiszem, értem, miről beszélnek.

A mai gyerekek egyszerűen nem olyanok már, mint mi voltunk, más a felfogóképességük, más ingerekre reagálnak, máshogyan kezelik, látják a világot. Az oktatáspolitika iránya meg ahelyett, hogy próbálna velük lépést tartani, épp a 70-es, 80-as évek standardjaihoz nyúl vissza. Pedig nem hogy a gyerekek nem tudnak mit kezdeni a rengeteg lexikális, laza logikai kapcsolatban lévő információval, hanem már a munkaerőpiacnak sincs szüksége ilyen módon rögzült tudásra, tanulási mintára. Tölcséren bemegy a sok rizsa a fejekbe, majd érettségi után hullik is ki, ahogy bejutott, használatlanul.

Van még egy maroknyi lelkes pedagógus, akiből a rángatás, politikai cincálás még nem ölte ki a kreatív nevelési vágyat, ők próbálnának valamit tenni ezzel a generációval, de az ő kezüket is egyre inkább megkötik.

Nézem pl. a kötelező olvasmányok listáját… háááát, már én is csodabogár voltam a kortársaim szemében a 90-es években azzal, hogy pl. merő szórakozásból olvastam Jókait, de egy mai tizenévesnek egyszerűen feldolgozhatatlan az a nyelvezet, a kor, a problémák. És Jókai talán még a legbarátibb olvasmány, amit a kezükbe kapnak. Mi a jó büdös francot kezd egy szerencsétlen 14 éves az Antigonéval???? Bemagolja, letudja a dogát és úgy megutálja az olvasást, hogy soha az életben nem fog könyvet a kezébe venni.

Az én középiskolás élményeimhez képest a módszertan, a tananyag alig változott, a világ, a gyerekek, a problémamegoldás módja, az információszerzés technikája, a szükséges tudás formái azonban teljesen mások. Nem csoda, ha a gyerekek egyáltalán nem érzik jól magukat, nem motiváltak. Én se lennék az, ha holnap bemennék a munkahelyemre, és az excel helyett kockás papíron, postairónnal kéne a költségvetéseket megírnom.

edie
Olvasó
edie

Na igen, kötelező olvasmányok közül csak Odüsszeiát, Ember Tragédiáját meg Egri Csillagokat szerettem.

Illetve Mester és Margarita jópofa volt :) Őszintén szólva nem tudom, milyen mélyebb jelentést kellene keresni benne.

Amúgy sztem tuti hogy hoffmanrózsika is vmi kvótanő…

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Kvótának ugyan kvóta, de nem nő, hanem keresztény-konzervatív kvóta. A KDNP őt, illetve az általa képviselt konzervatív nevelési vonalat erőlteti, mert valamiért azt gondolják, hogy a gyerekek eltérő igényeit figyelembe venni liberális dolog, és ők abból nagyon nem kérnek. Sajnos azt hiszem, ezzel a fürdővízzel nagyon kiöntötték a gyereket :-(

A Mester és Margaritát én anno nem tudtam hová tenni, aztán pár éve a kezembe került, felnőtt fejjel újraolvastam és nagyon élveztem. Rá is kaptam, hogy a régi kötelezőket és ajánlottakat leporoljam. Pl. az Elveszett paradicsom vagy a Képzelt riport is így lett mostanra a kedvencem. Ok, hogy minket is kínoztak a Szigeti veszedelemtől kezdve az Iliászon át minden marhasággal, de akkor se fér a fejembe, hogy a mai tinédzserek kedvét miért kell ezekkel elvenni az olvasástól, amikor millió, nekik is érthető, jó könyv is van. Aztán ha megtanult elolvasni egy könyvet, megérteni, feldolgozni a tartalmát, már lehet vinni a bonyolultabb irodalmi értékek felé. De egyszerűen képtelenek elszakadni a kronológiai irodalomtanítástól.

Ráadásul van ebben néhány keresztény-konzervatív öngól is… 14 évesen leszboszi szerelem, ugye :-D

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Kétségtelenül sok felesleges dolgot tanítanak az iskolában és túl sok az óra is, ezenkivül a mostani gyerekeket is jóval nehezebb kezelni mint régebben. Nem lehet leányálom népszerűtlen tárgyakat tanítani az iskolában ( amiből nincs hasznuk a felvételin vagy az életben ).

the hermit
Olvasó

Nem hiszem, hogy az oktatási rendszernek a feminizmus lenne jelenleg a legnagyobb rákfenéje… 

Neked minden kommentedben kell hogy legyen némi szerecsenmosdatás, nem igaz?

Nagyon sok pedagógus szakembertől hallom, hogy a jelenlegi oktatáspolitika mindenre figyel, csak épp a gyerekre nem.

Amiből nem következik az, hogy a feministáknak akár csak egyetlen épkézláb gondolatuk is lenne arról, milyennek kellene lennie az oktatásnak. Hőbörögni, azt tudnak, mást nem.

 Nem csoda, ha a gyerekek egyáltalán nem érzik jól magukat, nem motiváltak.

Már a 80-as években, amikor én jártam iskolába, akkor se voltak azok, legfeljebb a stréberek. Ehhez vegyük még hozzá, hogy ma már fegyelmezni se szabad őket igazán.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Nem szerecsenmosdatásnak szántam, de legyen, ahogy akarod, a globális felmelegedés is a feministák miatt van.

Csak a saját véleményemet írtam le oktatási kérdésben, szólj, ha annak nincs helye és a nickem miatt kizárólag hivatalosan, pecsétes papírral jóváhagyott feminista álláspontot írhatok le.

Nem tudom, milyen fegyelmezési gyakorlatot szeretnél, amit ma nem lehet, a makarenkói pofonoknak és ehhez hasonlóknak speciel nem vagyok nagy rajongója. Azt gondolom, a gyerek kíváncsi, érdeklődő, nyitott lénynek születik, a többségük az iskolába is így kerül. A frusztráltság, motiválatlanság jó része ott alakul ki bennük. Az egy dolog, hogy gyerekkoromban be voltam rittyentve a vonalzóval rendet tartó matektanártól meg az üvöltöző orosztanártól, ezért félelmemben magoltam, de a mostani gyerekeknek nem kívánom ugyanezt. A pedagógi módszerei fejlődtek, részemről azt sajnálom, hogy ennek a fejlődésnek kevés nyoma van az oktatási rendszerünkben. Másrészt hozzánk képest a mai gyerekek nagyon mások, a világ is más, amiben élniük kell, jó lenne, ha a tanárok erre készítenék fel őket, nem arra, ami már nekünk se vált be igazán.

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

65. Passz, én sem értem.

67. b) gyerekgondozási feladatok megosztása (pl. a gyes egy része át nem ruházható apai gyes) –   át nem ruházható apai gyes, ez gyakorlatilag a gyes csökkentése. A feministák mániája a gyes csökkentése.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Mert a nagy többségnek csak papíron jó… Megélni nem lehet belőle, csak a függőséget erősíti, viszont a 3 év arra pont jó, hogy aki akar dolgozni, az behozhatatlan hátrányt szerezzen a többi kollégájához képest, illetve csak úgy lehessen pótolni a kieső munkáját, hogy a visszarendezés egy másik ember egzisztenciáját károsítsa.

Mondjuk ha rövidebb lenne a gyes, de pl. meg lehetne élni belőle, később pedig valódi részmunkaidő, a család számára is megfelelő bölcsődei, óvodai ellátási rendszer, rugalmasabb napirend is a választék része lenne, az szerintem nem lenne ördögtől való. És az apák számára se lenne olyan borzasztó némi idő a gyerekkel…

edie
Olvasó
edie

Az orosz út a családi pótlék növelése még be is vált… ahelyett hogy bölcsödébe kényszerítenék a gyerekeket…

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Szerintem gonosz dolog egy kisgyereket elszakítani az anyjától és bölcsődébe adni, ennyit nem érhet meg egy nő karrierje sem. Akkor már inkább az apja maradjon vele otthon végső esetben.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Úgy gonosz dolog, ha 1 évesen napi 9-10 órát is távol kell lennie a családjától valami tömegkörnyezetbe zárva. De másfél évesen fél évig apuval otthon lenni, majd 2 évesen napi 4-5 órát kortársak között, jó környezetben eltölteni, nem hiszem, hogy gyerekkínzás lenne.

Az én édesanyám pl. anno minden követ megmozgatott, hogy 2-3 éves koromban kortárs környezetbe is kerülhessek, mert htb-ként nem adhatott bölcsibe és aggódott, hogy az egyszem gyereke nem szocializálódik rendesen. :-)

Koriander
Olvasó

szerintem meg nagyon nem kene (asszem ez lenne a skandinav modell), h  barkit kotelezzunk …a mostani szabalyozas a leheto legjobb, legszabadabb, ui a szuloparra van bizva a dontes, hogy ki marad otthon a picivel.

olyan szinten nonszensz, hogy a nickedben ott van a liberalis es megis lazan rabolintasz a csaladi/ kapcsolati privacy allami szabalyozasara….persze ertem en, hogy a ferfit tökönkapni mindenaron, de egy csaladi koreografiat, feladatbeosztast ne szabalyozzunk mar kulso belevauval, tekintsunk mar a nôi es ferfi pógartarsakat eleg felnottnek, hogy egymas kozt ezt elrendezik.

Koriander
Olvasó

a “gyes” most sem egy kotelezoen letoltendo vmi, senki nem tart revolvert egyetlen nonek a fejehez, hogy otthon gugyogjon a csimotajaval…magyaran akinek karrierje van gond nelkul visszamehet melozni, sot a gyedet az apa vagy nagyszulo is igenybe veheti (nekem spec a ferjem az elsovel igenybevette) de ne tegyunk mar ugy, hogy nincs feltalalva a spanyol viasz, tovabba netto igazsagtalansag a gyes harom evet azoktol elvenni, akik merlegelve a gyerek erdekeit ezt vallaljak. igy, ha mar erdekkepviselet akkor pliz vegyuk figyelembe azokat a feminista szemmel kis luzereket is (ironia), akik szivesen vannak otthon a gyerekukkel, ui meg nem terulu befektetes, viszont a gyereknek tok mindegy, hogy ki mit mond az a jo, ha valaszkeszen kotodik es ezt a szulok biztositjak.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Szerintem nem gond nélkül mehet vissza… A munkáltatók szemében a mai Magyarországon a kisgyerekes anyuka szálka. Személyes ismeretségi körömben inkább olyanok vannak, akik kényszerből töltik otthon mind a 3 évet, mert nincs köztes megoldás, a munkáltatók kevéssé rugalmasak, az ellátórendszer meg kb. a földbe van gyalulva. Van olyan barátnőm, akinél a második még csak érkezik, de már így is csak protekcióval van helye a környékbeli bölcsiben (majd ha 2 éves lesz), mégpedig úgy, hogy ők írták a férjével a bölcsi felújítási pályázatát. Ha nem lenne ilyen hátszelük, kulloghatnának a várólista végén.

Sajnos a kormányok lelkesen folytatják az átkosban kialakult gyakorlatot – a gyest használják részben a munkanélküliségi gondok fedezésére. Ez így nem családbarát politika, csak a problémák elkenése.

Mindez nem kéne, hogy azoknak hátrányt jelentsen, akik otthon szeretnének maradni. Létezik a családi adózás intézménye, az eltartónak adott adókedvezmény tudna pontosan annyit vagy épp többet kompenzálni, amennyi jelenleg a 3. évben adott állami könyöradomány.

Koriander
Olvasó

“an olyan barátnőm, akinél a második még csak érkezik, de már így is csak protekcióval van helye a környékbeli bölcsiben (majd ha 2 éves lesz)”

ha jol ertem ez a baratnod perpill nem dolgozik, akkor minek a bolcsodei hely? miert foglalja a gyereke egy dolgozo no gyereke elol a lehetoseget?

a masik meg a munkaltato rugalmatlansaganak mi köze a harom ev gyeshez? a feministak miert nem a munkaltatokat ill. a szocialis intezmenyekert felelosoket szorongatjak?  miert nem a kisletszamu ovodakert/ csaladbarat munkaidoer lobbiznak? minek ket kulon dolgot osszemosni?

a bujtatott munkanelkuliseg vilagos, de ha nincs hova visszamenni, akkor miert jo azt a keves penzt is a szerencsetlentol elvenni?

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Nem dolgozik éppen, de aktív helyet nem foglal, csak a két és fél év múlva esedékes várólistára való felkerüléshez kell a protekció, ami szerintem őrület.

Ami a munkáltatót és a három éves gyest összeköti, az a politikai irány, akarat. Pillanatnyilag abba az irányba megy a politika, hogy a retorikában megjelenő szigorúság és polkorrektség a konkrét szabályokban már nem érhető tetten. Családbarát prédikáció után rengeteg lehetőség marad a munkáltatók kezében a nem családbarát intézkedésekre. Sajnos nem vagyok feminista lobbista, nem tudok felelni a számonkérésedre, csak azt tudom mondani, hogy szerény, semmit sem számító véleményem szerint nem a minimális segélyeket kellene differenciálás nélkül mindenkinek önteni, hanem a választás szabadságának megadásával mindkét alternatívára élhető megoldást adni.

Ha a segélyek egy részét inkább az ellátórendszerre, a retorikába ölt erőfeszítések egy részét meg a munkáltatók tökeinek elkapására fordítanák, akkor pl. lenne hová visszamenni és nem tehetnék meg sok kisgyerekes anyukával, hogy ellehetetlenítik, bármit szeretne is.

A politikusaink erősen populisták, az istenadta nép pedig nagyon hisz a segélyekben. A konzervatívnak tűnő, populista álláspont pedig az, hogy a jó anya 3 évig otthon ül madonnai arccal a gyerek mellet, mert az a jó mindenkinek. Mikor meg visszamegy dolgozni, akkor is elsősorban megbízhatatlan anyuka, csökkent értékű munkaerő marad. A politikában a közgondolkodás által elvárt gyámkodó effektus tükröződik, mert ennek tapsol a nép.

edie
Olvasó
edie

Gondolom ha az államnak kell támogatnia a bölcsiket az nem az államtól függést erősíti…

Az valóban progresszív irány lenne, hogy adókedvezmény, talán támogatás anyákat alkalmazó cégeknek, hatékonyabb érdekképviselet ez ügyben, persze ez harmadrangú dolog a patriarchális berendezkedés elleni uszításban.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Az adónk egy részét így is, úgy is valamilyen szociális családtámogatási rendszer fenntartására kell fordítani. A bölcsőde legalább a “háló” kategóriában van, nem pedig “hal”, mint a segélyek.

Jobban sajnálom a segélyeket a jól szituált családoktól, hidd el. Nem azért, mert rosszat akarnék nekik, de a jól keresőknek az adókedvezmény motiválóbb lenne, mint a pár tízezres izé. A cigánykérdés esetében pedig a segély sajnos többet árt, mint használ, bár rövid távon nélkülözhetetlen.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Amúgy nem akarok izé lenni, de itt nem szokás emlegetni se a bonsai douchet, se a túlmozgásost, se a rózsika nénit, se a matolcsiné férjét, stb. Aktuálpolitikát, pontosabban a politikusokat személy szerint nem, mert azokhoz túl kemény ellentétek tartoznak ebben az országban. Torzítja a vitát és fölösleges gerjedelmet visz bele a témába, ami alapjáraton is általában kényes. Nem kéne még ezt is belekeverni. Bocsi.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Fuzzy, igazad van… elnézést, ha bárkinek a politikai meggyőződésébe gázoltam, mindössze azt szeretném jelezni, hogy eddig egyetlen olyan bevállalós politikai erő sem volt hatalmon, aki a 2-3 évre tervezett, főként látszatintézkedéseken alapuló kisebbségi stratégia helyett hallgatott volna a terület szakértőire és felvállalt volna valami olyan integrációs programot, aminek tényleg lesz eredménye. Ezek sajnos nemzetközi tapasztalatok alapján is legkorábban 15-20 év múlva hoznak látható eredményt, rövid távon viszont sok olyasmivel járnak, ami talán nem lenne túl népszerű a többségi társadalom minden szegmensében. Értem én, hogy ez rizikós, de az elhanyagolás oda vezet, ahol most vagyunk. Mindkét oldalnak – cigánynak, nem cigánynak – van mit a másik szemére hányni, még igazság is van néha a kölcsönös hibáztatásban, de ha továbbra is csak tüneti kezelésekben gondolkodnak a kormányok, nem hiszem, hogy bármi jobb lenne :-(

Koriander
Olvasó

elokerestem, szoval ez a 2010es iras meg most is aktualis:

http://divany.hu/poronty/2010/03/30/gyes_bolcsi_tavmunka_meg_a_bilibe_logo_kez_esete/?cp=1

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Hát, ez valóban aktuális… Attól félek, újabb 3 év múlva is az lesz

.
Olvasó

Ez az át nem ruházható apai gyes egy rémálom. Mi van, ha az apa azt akarja, hogy igenis az anya legyen végig a gyerekkel? Az esélyét se adják meg a választásnak, míg most van, elmehet gyesre az apa, ha így látják jónak. Olyan párokra is rá akarják kényszeríteni a kicentizett “egyenlőséget”, akik nem kérnek belőle. Ráadásul elfelejtik, hogy vannak nők, akik nem munkából mennek el szülni, hanem mondjuk egyetemistaként. Ők hova menjenek “vissza” dolgozni? Ráadásul a legtöbb nő (pontosabban a legtöbb ember, férfiak se) nem élete hivatását végzi egy álommunkahelyen. Én egy nőt se ismerek, aki inkább visszamenne dolgozni, minthogy otthon legyen a gyerekeivel. Pedig nem szörnyű a munkahelyük, még ha nem is nagybetűs álommeló. Az összes most kismama rokonom, barátnőm (jópáran vannak) nagyon boldog, hogy otthon lehet, és ha lehetne, nem menne vissza dolgozni. Valahogy ők nem úgy látják, mint Engels, hogy el vannak nyomva, ha nincs saját keresetük, és bár nehéz a gyereknevelés, de inkább feccölnek bele abba energiát, mint a munkájukba, inkább fáradnak el abban. (Félreértések elkerülése végett: elhiszem, hogy van olyan nő, aki alig várja, hogy visszamenjen dolgozni, vagy úgy érzi, muszáj neki. Nem mondom, hogy nincs.)

.
Olvasó

6.  Az országgyűlési, az önkormányzati és az európai parlamenti választásokon kötelező, 50-50%-os kvóta alkalmazása, a jelöltlistákon a női és a férfi jelöltek felváltva szerepelnek.

Én még mindig azon röhögök, hogy ezt mondja egy 100%-ban nőkből álló csoport…

Tibi
Olvasó
Lucia
Olvasó
Lucia

Azota, Magyarorszag is alàirta az Isztambuli Egyezmenyt. Ez milyen hatàssal les a magyar ferfiak sorsara nezve? Es hogy tortent meg ez? Olasorszagbol irok, itt azt hisik hogy magyarorszagon nincs femminizmus, mert Orban Viktor a hagyomanyos csalad mellett all ki, Nagyon orulnek egy valasznak

Reszet Elek
Újságíró

Ahol van nő, ott van feminizmus is. Mivel mindig akadnak olyan nők, akiknek meggyőződése, hogy csupán női mivoltuk miatt többletjogokat, előnyöket vindikálhatnak maguknak. Igazi feminizmusról ott beszélhetünk, ahol ennek az eszmeiségnek a társadalmi penetrációja jelentős. Mivel ezt mérni nem lehet, meglehetősen szubjektív dolog ennek a megítélése.

Az Isztambuli Egyezmény kapcsán csak annyit mondhatok, hogy a puding próbája az evés. Az ördög úgyis a részletekben van illetve annak megvalósulásában. A New York-i egyezményhez is csatlakoztunk 1955-ben mégis vannak kurvák, stricik és bordélyok is. Másrészt jog ide vagy oda, a családi-, kapcsolati élet mindig is egy neuralgikus pont volt. A józanabb jogrendszerek óvakodtak is túlontúl belemenni. Az esetek többségében ugye négy fal között, tanúk nélkül megy a dolog és végtelen csűrés-csavarássá, manipulációs- ill. nyomásgyakorló eszközzé silányodhat. Alapjában véve utóbbi miatt szeretnének a feministák minél inkább beférkőzni a családokba, a kapcsolatokba. Ez sok tekintetben a lelki-, szociális mérgezés egy újabb lépcsőfokaként szolgálna.

Nem is igen hallottam azóta törvénymódosításokról (mármint az egyezmény “szellemében”), no meg kíváncsi lennék mennyire lenne alkotmányos alapesetben nemi alapú különbségtétellel élni. De nem vagyok jogász, sosem alacsonyodtam odáig hogy ügyvédként mocskoljam a papírost. Könnyen lehet hogy egy “ideológiailag képzettebb” kolléga mást mond…

Naooo
Olvasó
Naooo

“De nem vagyok jogász, sosem alacsonyodtam odáig hogy ügyvédként mocskoljam a papírost.”

Pedig van benne píz. Más píze.

Reszet Elek
Újságíró

Amenyire tudom, valamelyik porosz uralkodó el is rendelte, nyilvános helyen megkülönböztető jelzést kell hordaniuk, hogy mindenki tudja mivel áll szemben.

Másrészt eszembe jut Rabelais mondása. Amikor egy joghallgató a szemére vetette mint orvostanhallgatónak, hogy ők húggyal meg szarral foglalkoznak ha hinni lehet a történetnek, így válaszolt: “Nekünk jel, nektek méltó eledel.” Azt viszont tényleg ő mondta, hogy “A jog nem egyéb, mint szarral áttört szép aranyköntös.’

Reszet Elek
Újságíró

Ezt Inaara linkje mellett találtam: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2734600/Husbands-constantly-criticise-wives-weight-guilty-domestic-abuse-says-Labour-shadow-minister.html

Íme a brit baloldal! Még mondja valaki, hogy a feministák nem a baloldal farvizén akarnak a hatalomba kerülni.

Kedvencek: “Seema Malhotra, Labour’s new shadow anti domestic violence minister, said such abuse could be part of a wider pattern of ‘controlling behaviour’ which can be as bad as a physical attack.” (kiemelés tőlem)
“Ms Malhotra said repeatedly criticising a woman’s appearance could be seen as an ‘indicator of physical abuse in the future’.” “Ms Malhotra said her new position of anti-domestic abuse spokeswoman was created because ‘victims need a greater voice at the heart of the system’.” “She will work on a variety of issues – including forced marriage, genital mutilation abusive porn.” “Ms Malhotra also revealed that Labour would introduce mandatory sex education in all state schools.”

Attól tartok a feminizmus nem fog a kardjába dőlni, hiszen némelyek igencsak hasznát veszik. Lásd a fenti jöttmentet…