0 megosztás
Címkék: ,

Újabb válós sztori

A válóper egyik fele

Ebben a nyúlfarknyi cikkben egy maláj pár válásáról lesz szó, ami egy angol bíró szerint fölöslegesen foglalja a brit bíróságok értékes idejét, fontosabb ügyeket hátráltatva. A válóperes tárgyalás még el sem kezdődött, egyelőre az előzetes “puhatolózás” zajlik, de már ezzel is 6 napot töltöttek bíróságon. A bíró azon mérgelődik igazán, hogy októberre már előre lefoglaltak 10 bírósági napot csak arra, hogy eldöntsék, angliában vagy malajziában tárgyalják a válást. A nő maláj szépségkirálynő volt, és hozzáment egy jól szituált üzletemberhez, de valamiért megunta a házaséletet. Hogy miért 66 évesen jutott eszébe beadni a válópert, azt talán a 75 éves férj sem érti. Ez eddig csak bulvár kisszínes, ami kiemeli a többi hasonló eset közül, az az, hogy a nő 186 MILLIÁRD forintnyi összeget követel a férjén, és csak a fentebb említett előzetes puhatolózásra elköltöttek már 600 millió forintot.

Egy 66 éves nő a felvázolt családi vagyon 5%-ából megoldhatná, hogy élete végéig ne kelljen hozzáérnie semmihez, ami nem aranyból van. De neki a fele kell! Neki nem elég 5 milliárd forint, vagy 10, vagy 30 – neki égető szüksége van arra a 186 milliárdra. Valószínűleg számít arra, hogy megéli a 102 éves kort, és szeretne minden héten legalább 100 milliót költeni, hiszen az körülbelül ekkora összeg. (Feltéve, hogy nem teszi be bankba, mert ott még kamatozna is.)

És akkor a kérdés, hogy mivel érdemelte ki ezt? Törtető üzletasszony, aki nélkül a férje ágrólszakadt csóró lenne? Hatalmas gigatehetség valamiben, amit csak azért nem bontakoztatott ki, mert a férje nem engedte? Éjt nappallá téve robotolt a család boldogulásáért, és az elvégzett munkája ennyit ér? Na persze. Jók a génjei és megtanult sminkelni, aztán széttette a lábát egy kőgazdag vállalkozónak. Ez miért ne lenne elég indok ahhoz, hogy a vagyona felét lehúzza róla, mikor öregségében már nem akar mellette maradni? Gyerekeket már nem kell eltartania, azok rég kirepültek a fészekből. Amit most összeharácsol, azt vegytiszta önzésből teszi – ha nem egyenesen a férj szellemi-lelki tönkretételére irányuló kicsinyes bosszúvágyból.

Mondjuk az sem igazán világos, hogy a 75 éves fazon miért küzd olyan hevesen a kifosztása ellen, ő sem fog már koldusbotra jutni a hátralévő pár életévében. Gondolom nála ez elvi kérdés… Amit ebben a szituációban talán már félre lehetne tenni a fölösleges stresszre való tekintettel.

Persze az eset nem önmagában érdekes, hanem példaként: a nyugati világ mintha át akarna változni egy viccműsorrá. A Szeszélyes évszakokban talán nevetnének páran egy bohózaton, amiben a 11 milliárdra becsült vidéki kastélyban poshadó nyugdíjas nagyi 100 középvezető éves fizetését szórja el a válóper előkészítésére, nehogy véletlenül a férje kiszúrja a szemét valami koszvadt 60-80 milliárd forintocskával…

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


14
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
10 Egyéni hozzászólás
4 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
12 Hozzászólások szerzői
gpeterszDeansdaleDekatlonSlasherVasgerinc Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Naooo
Olvasó
Naooo

Aki 372 milliárd forintnyit kapzsitalizált össze, azt nem kell sajnálni. Szenvedjen.
A nyanya meg csak szét akarja osztani a szegények közt. Ez nyilvánvaló.

gpetersz
Olvasó
gpetersz

Rendes komcsi vagy. Vagy náci?

Adolf Weininger
Újságíró

Van egy indíték, ami szinte sosincs figyelembe véve a kőgazdagok viselt dolgainak megítélésekor. Ebben az esetben pedig szerintem kifejezetten ez lehet a fő oka az őrületnek. Az unalom.

hgyi
Szerkesztő

Olyan izék vagytok!
Nyilván a gyerekeik jólétét akarják így biztosítani!
Külön-külön. Na.

Angelo01
Újságíró

Rögtön eszembe is jutott egy régi blogbejegyzés:

http://gazdagisztan.blog.hu/2013/10/14/a_nok_a_hazassagok_nyertesei

Meg Eddie Murphy standup előadásának egy része is az ilyen nőkről szól. Amerika 1987!!! Nagyon érdemes (és szórakoztató) megnézni.

http://indavideo.hu/video/Eddie_Murphy_Show

Inaara
Olvasó
Inaara

Igen, az unalomnak lehet köze ahhoz, hogy 66 évesen akar válni, de a hatalmas vagyont azért akarja, mert megszokott egy számunkra elképzelhetetlenül magas életszínvonalat, amiből egyetlen fikarcnyit sem hajlandó engedni.

…meg aztán egy kis tartalék is kell, hogy ne érezze rosszul magát, hiszen tudjátok, milyen szörnyű érzés az anyagi bizonytalanság, a kiszolgáltatottság…

…na és a volt férjnek meg kell fizetni az exfelesége legszebb éveit (évtizedeit), amit ugye mind rápazarolt… ;)

Az a helyzet, hogy nincs az az irdatlan nagy összeg, amit ne lehetne elkölteni.

exRooster
Olvasó
exRooster

Kedvencem: Bill Burr: Epidemic of gold digging whores

https://www.youtube.com/watch?v=x0gaYyNk7QA

Angelo01
Újságíró

Na, ez jó volt :))))

Koriander
Olvasó

a lamakban az igazsag, a piz a fenti kepen lathato emancipuncilamak nemvalto mutetetehez kell, hogy vegre csillamfaszlamak lehessenek… a cikkben pereskedőknek meg egy csillamfaszlamas videjo:))   ismételgessék csak a szöveget…

Vasgerinc
Újságíró

A házasságnak egyik legpozitívabb eredménye, hogy az ember öregkorára nem marad egyedül, egymás mellett lesznek ketten, akikben megbízhatnak. Jó persze gazdagéknál ez biztosan másképp működik, de sajnálatos hogy már egyébként is kiveszőben ennek szem előtt tartása. Aztán amikor rájönnek az emberek ennek szükségességére, már késő.

Slasher
Vendég
Slasher

A harmadik bekezdésben megfejtetted a milliomos, unatkozó vén kurva rejtélyét. Ennyit a szépségkirálynőkről, még akkor is, ha csak egykor voltak azok.

Dekatlon
Olvasó
Dekatlon

Kicsit kettős a mérce: a bácsinál simán gondolod, hogy ez elvi kérdés, a néninél ezt a lehetőséget nem említed.

Koriander
Olvasó

nini egy rég látott ismeretlen ismerős! (amennyiben te ua a Deka vagy, aki anno a nőstényeken hszlt… ha nem akkor bocsi :))