Huffnágel Pista
130 megosztás
Címkék:

Mi a fene az a MGTOW?

Bár a MGTOW (ejtsd: migtáu) az utóbbi évek Google-kereséseinek trendje alapján a világ egyik legdinamikusabban terjedő, egyre gyakrabban keresett betűszavának számít, a magyar interneteken eddig mindössze egy cikk említi meg a kifejezést. Eljött az ideje annak is, hogy ezen most változtassunk, összeszedtem azokat a fontos tudnivalókat, amivel akár már most a hétvégén villoghatunk a hipszterbulikon.

A MGTOW jelentése Men Going Their Own Way, azaz a Maguk Útját Járó Férfiakat nevezik így az angolszász világban, Japánban azonban a sokkal beszédesebb “fűevő” nevet kapták.

Egyesek szerint házasságellenes sztrájkot jelent, mások szerint a nőkről való teljes lemondást, megint mások szerint modern remeteséget, a társadalomból való kilépést. Az MGTOW valójában nem “mozgalom”, inkább egy kulturális és filozófiai megfigyelés a férfiak viselkedéséről.

Azt mondják a “manosphere”-ben, a világháló férfiak által uralt bugyraiban, hogy korunk feminizmus által agymosott, túlárazott, mihaszna, “modern” nőjére egy egészséges férfi a 25 éves életkor felett három lehetséges és logikus választ tud adni.

Az első ilyen válaszlehetőség a PUA, avagy a Pick Up Artist, ami magyarul talán csajozógépnek fordítható. Ők, miután alaposan tanulmányozták a nők természetét és meghódításukhoz vezető nyerő stratégiákat, a játék kedvéért megadják a nőnek, amit (hallani) akarnak, használják őket, és már röppennek is a következő virágra. Ők látszólag kiszolgálják a nőket.

A második logikus lépés az, ha az ember férfijogi aktivista lesz, aki a feminizmus kártékony tevékenységére hívja fel a társadalom figyelmét. Abban reménykednek, hogy a katasztrófa, a család intézményének teljes felszámolása és ezzel együtt a nyugati típusú társadalmak összeomlása még elkerülhető. Ilyen Magyarországon a Férfihang.hu portál és a körülötte szerveződő közösség, amely meglátásom szerint megpróbál tárgyalni a nőkkel.

A harmadik pedig az MGTOW, a maga útját járó férfi, aki úgy vélekedik, hogy mostanra már a világ legeldugottabb pontján sem találni olyan nőt, akinek az agyát nem mosta volna még át valamennyire a feminizmus harmadik hullámának a hetvenes évek óta tartó férfiellenes propagandája, így nem érdemes velük sem házasodni, sem gyereket nemzeni, de még akár csak bármiféle kapcsolatot is kialakítani. Ők nem tárgyalnak, nem kuncsorognak, hanem csak megvonják a nőktől azt, amire a legnagyobb szükségük van: a figyelmet és a támogatást. Ennél jelenleg nem tudunk elképzelni punkabb dolgot az egész világon.

A MGTOW létnek leginkább négy válfaját különböztetjük meg:

1. A helyzet felismerése

Ebben a csoportban levő férfiak tisztában vannak azzal, hogy milyen kockázatokat tartogat számukra a társadalom, de ők elfogadhatónak tartják ezeket és belemennek a játékba.

2. A hosszútávú kapcsolat elutasítása

Ezek azok a férfiak, akik elutasítják a nőkkel való hosszútávú kapcsolat minden formáját, beleértve ebbe a házasságot és mindennemű együttélést. Elkerülik az egyedülálló anyákat, és minden olyan helyzetet, aminek kapcsán a bíróságon lehet kikötni.

3. A rövidtávú kapcsolatok elutasítása

Ők azok a férfiak, akik a fentiek mellett még egy olyan rövidtávú kapcsolatot sem hajlandóak bevállalni, mint a randizás, az egy éjszakás kaland, vagy az egyszerű barátság. Minden nőkkel való kapcsolatuk szakmai vagy munkához köthető és ezeket is igyekeznek minimalizálni.

4. Gazdasági kivonulás

Ők azok a férfiak, akik nem hajlandóak többet keresni, mint ami a személyes megélhetésükhöz feltétlenül szükséges. Mivel kevesebbet keresnek, mintha egy családot kellene eltartaniuk, kevesebb adót fizetnek, de ez még mindig magasabb életszínvonalat biztosít nekik, mintha családjuk lenne. A kevesebb adóból pedig kevesebb állami támogatás jut a nőknek. A kör bezárul.

Lehetséges, hogy sokan épp ez alatt a cikk alatt jöttek rá, hogy tulajdonképpen évek óta az MGTOW életforma valamelyik szintjének megfelelően élnek. Ezért arra kérem a kedves olvasókat, hogy a kommentekben osszák meg ezzel kapcsolatos tapasztalataikat.

Post Author: Huffnágel Pista

Huffnágel Pista
Fő tevékenységként online kommunikációs tanácsadással foglalkozó szerzőtársunk az internetes médiumok és a rádiózás világában is egyaránt tapasztalatokkal rendelkezik. A Férfihang.hu oldalain az angloszféra társadalomtudományi és férfijogi írásainak fordítása és recenzeálása mellett saját írásokkal is szerepet vállal.
f Facebook
130 megosztás


340
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
27 Egyéni hozzászólás
313 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
44 Hozzászólások szerzői
ggwpTzimisceMakarovVivienLeighalszentpeter Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Adolf Weininger
Újságíró

Úgy tűnik, hogy két nagy lemondás kell ahhoz, hogy a férfi mgtow-ösvényre lépjen. (1) Lemondani a nőről mint társról. (2) Lemondani arról a fajta szexről, amiben a férfi lelke is részt vesz (ami nem a híres szerelem, hanem az, amikor a férfi lelke is részt vesz a szexben).

Angelo01
Újságíró

Vajon mennyire számít lemondásnak, ha olyasvalamiről mondunk le, ami nincs, vagy nagyon nehezen elérhető? Ha lassan már alig találni olyan nőt, akiben egyáltalán benne van a “társ” lehetősége (köszi feminizmus!), és annak a reménye, hogy olyan közös együttlét lesz,  amiben a férfi lelke is részt vesz. Ha maga a keresés tele van csalódással, komoly lelki sérülésekkel, valós jogi, anyagi, egzisztenciális veszélyekkel, akkor sokan eljuthatnak arra a következtetésre, hogy “Nem ér annyit az egész!” Egyszerűen mérlegelik a két lehetőséget, milyen áldozatot kell hozni, és vajon megéri-e.

Ha nem lehet kapni almát, vagy csak rohadtul drágán, akkor inkább én is azt mondom, hogy nem szeretem :)))) Pedig a szoba magányában vágyom rá.

Koriander
Olvasó

(bocs tényleg nem szeretném elkomolytalankodni, de a banán nagyon félreérthető…nyIlván bennem van a hiba és értem a hasonlatod, de az első asszoc. tuti, hogy nem a hiánygazdálkodós, legyen inkább narancs, szigorúan gazdaságilag, azt se lehetett egész évben kapni)

Angelo01
Újságíró

Rossz az, aki rosszra gondol :) Legyen akkor alma :))

Slasher
Vendég
Slasher

birs ?

Angelo01
Újságíró

Gránát! Hadd szóljon :)

MissL
Olvasó
MissL

Szia Angelo! Érdekes h írod h nem találni társnak való nőt..lehet h így van..de sok lánytól meg azt hallom h nem találni “normális” férfit…Nem értem h ez mitől lehet valahogy nem találkoznak az elvárások és a vágyak a valósággal?..mert azért nem hiszem h nincsenek “normális” lányok-fiúk akikből társ lehet..lehet nem találtad csak meg ;)

A cikkhez csak annyit szólnék hozzá h a  fűevők esetében azért sokkal árnyaltabb a kép hisz Japánban a nők sem akarnak házasodni, még randevúzgatni sem,  a testi kapcsolatól is undorodnak..végletesebbek..

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

“de sok lánytól meg azt hallom h nem találni “normális” férfit”- nekik a normális úgy kezdődik, hogy magas, jóképű. Tele vagyunk normális ffi-val, csak esélyt sem kapnak, mert nem jóképűek.

edie
Olvasó
edie

Igen… de PUA dolgok megtanulása azért sokat segít, és akkor nagy számok törvénye alapján lehet normális nőt találni.

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

“PUA dolgok megtanulása” – a pua egy csalás, lehúzás. Szerencsétlen srácok nyomorából csinálnak pénzt.

“lehet normális nőt találni” – öregek állítják, hogy 92-ben láttak egyet a Dunántúlon.

edie
Olvasó
edie

Én saját magamon tapasztaltam, hogy működik, alapvetően arról szól, hogy srácot meg kell szabadítani a romantikus filmek által sugallt tévképzetektől, meg hogy ajnározza nőket.

Hogy legyen igazi domináns férfi, aki érvényesíteni tudja az akaratát az asszonnyal szemben.

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

“meg kell szabadítani a romantikus filmek által sugallt tévképzetektől” – ehhez nem kell tanfolyam, meg pénz. Kétszer pofán köpik a nők és kész. Régen csináltunk társkeresős teszteket, két profilról írtunk a nőknek, 10-ből 9-szer az nyert, aki jobban nézett ki, függetlenül attól, hogy mit írtunk.

edie
Olvasó
edie

Ott nagy számok törvénye kell, meg nem feltétlenül a bombázóknak írni.

PUAság arra kell, hogy élőben se essen ki férfi a szerepéből, mikor nő kóstolgatja.

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

“nem feltétlenül a bombázóknak írni.” – ilyeneket ált. nők szoktak írni, eléggé megleptél.

“PUAság arra kell, hogy élőben se essen ki férfi a szerepéből, mikor nő kóstolgatja.” – a pua-ban nem fogunk egyet érteni, nekem lehúzásnak tűnik. Folyton arról írsz, hogy kell viselkedned, mit kell tenned. A nő nem minden, ha jön, jön, ha nem, nem.

edie
Olvasó
edie

Utódnemzés szempontjából pl kritikus, meg sztem igazán kiegyensúlyozott élet szempontjából is.

Slasher
Vendég
Slasher

Hatalmas nagy májer lehetsz a PUA-dal, meg az ilyen NIcholas Victorokkal együtt.

“meg kell szabadítani a romantikus filmek által sugallt tévképzetektől” – ehhez nem kell tanfolyam,”

Ez így igaz.

brandon
Olvasó
brandon

“Kétszer pofán köpik a nők és kész.”

A férfiasság az nem egyenlő a lekezelő bunkó stílussal. Inkább egy fajta határozott fellépés, az “erő” mutatása megfigyeléseim szerint.

brandon
Olvasó
brandon

“aztamindenit” -nek adok igazat, az én megfigyeléseim szerint is sokat számít a külső, és a megfelelő fellépés/viselkedés.

“Hogy legyen igazi domináns férfi, aki érvényesíteni tudja az akaratát az asszonnyal szemben.”

Nem minden férfi “domináns”. Igazából sokkal több az olyan, aki nem alfa kategóriás.
Ez nem egy tanulható dolog, hanem adottság. Kábé mintha azt mondanád egy randa dagadt nőnek, hogyha azt látja, hogy a szép arcú vékony lányok tetszenek a férfiaknak, akkor legyen olyan. Nem tudja megtenni, mert nem olyanok az adottságai. Férfiak közül is sokan nem tudják megtenni, hogy dominánsak legyenek, mert nem olyan a személyiségük.
Másfelől belegondolva is parasztvakítás. Gondolj bele, egy állandó partnernél is mindig játszani fogod a “domináns hímet” állandóan? És ezt hogy? Képletesen szólva felveszed a szupermen-jelmezt, és csinálod az agyadat a közelében egész nap? Én eleve rohadt unalmasnak és fárasztónak találnám, még ha sikeresen elő is tudnám ezt adni. Olyan, mint egy munka. És még nem is fizetnek érte, hanem neked kell fizetni. Akkor meg mi a fityfene értelme lenne felvett személyiséggel hódítani?

Ha így ahogy vagyok nem vagyok jó, akkor meg ette a fene az egészet. Sokkal inkább a nőket kéne leszoktatni erről a hipergám baromságról. A férfiakat is sikerült leszoktatni a poligámiáról, különben ki sem alakulhatott volna a család, mint monogám intézmény. Megfelelő korlátozással a nőket is le lehetne szoktatni erről, hogy kizárólag az ösztöneik szerint építsenek kapcsolatot.

Reszet Elek
Újságíró

Hajjaj!

“egy állandó partnernél is mindig játszani fogod a “domináns hímet” állandóan?” – A gond ott van, ha ezt felvett szerepnek érzed és nem a személyiséged része. Nem kell túlragozni a dolgot. Nem a nő ellenében hanem vele leszel domináns. Azaz nem rákényszeríted hogy lemondjon a döntéseiről, rád hagyatkozzon stb, sokkal inkább ha megvan a megfelelő bizalom és kötődés, ő mond le erről és adja át neked ezt az erőt. Ezt ő nagyon nőiesnek éli meg, védettnek, óvottnak érzi magát, hogy vigyáznak rá, gondoskodnak róla, hogy biztonságban van. Férfi oldalról meg szinte le sem lehet írni az érzést. Hirtelen teljes vértezetben (mint Zeusz fejéből Pallasz Athéné) ugrik elő a lelked mélyéről mindaz az érzés, amit nem is gondoltál hogy benned van. Aztán ez már nem is valamiféle feladat lesz, hanem természetes dolog.

“Ha így ahogy vagyok nem vagyok jó, akkor meg ette a fene az egészet. ” – Úgy vagy jó ahogy vagy… Honnan is ismerős ez a gondolkodásmód?

“a nőket kéne leszoktatni erről a hipergám baromságról” – Közvetlen azután menni fog hogy “leszoktattad” őket a menstruálásról.

“A férfiakat is sikerült leszoktatni a poligámiáról” – A félrelépő nők szerintem nem egymással huncutkodnak.

Wastrel
Újságíró

Éjjen a párt! Tilcsák be a személyiséget, meg az egyéniséget!

Reszet Elek
Újságíró

Éppen ellenkezőleg! Itt lenne az ideje újra felfedezni…

exRooster
Olvasó
exRooster

A nagy számok törvénye alapján.

Lefordítva ez azt jelenti, hogy számtalan embert megismerni, aztán amelyik normálisnak tűnik, ott reménykedni, hogy nem csak megjátssza a normálisat. Mennyi házasság kötődik egy évben? Tavaly kb 34 ezer. És mennyi válás történt? Több mint 20 ezer. És ami házasság volt, az már “komoly” kapcsolatnak mondható, mégis borzasztók az arányok. Mi a helyzet akkor a “nem komoly” kapcsolatokkal? Főleg ha a nagy számok törvényére alapozzuk őket? Reménykedjek-e abban, hogy majd az ötvenedik, századik nő megfelel?

Én kötődök az emberekhez, nincs se kedvem, se erőm ahhoz hogy lecseréljenek akár csak pár tucatszor ilyen-olyan indokkal. A kiégés így-is úgy-is garantált. Én úgy látom, ezért nincs értelme próbálkozni sem.

Reszet Elek
Újságíró

Ha a kisbabák így gondolkodnának sosem tanulnánk meg járni.

Angelo01
Újságíró

Az a tapasztalatom, hogy az utóbbi egy-két évtizedben megváltoztak az elvárások, mindkét részről, és egyre kisebb az a közös halmaz, ami passzol. A környezetemben is panaszkodnak a nők, hogy nincs egy normális pasi (már a szót is utálom), de amikor meg kell fogalmazni, hogy milyen legyen, akkor egy olyan mesebeli lény képe rajzolódik ki, hogy az agyam eldobom. Inkább az a probléma, hogy akut értéktévesztésben vannak sokan, a fogyasztói társadalom, feminizmus, és egyéb társadalmi folyamatok miatt. Ezt inkább nem fejtem ki bővebben.

Vasgerinc
Újságíró

Szerintem van még egy nagy lemondás, nálam a legnagyobb, a gyerek. Nekem nagyon fontosak az utódok, és nem csak azért, hogy legyenek, hanem azért is hogy én nevelhessem fel.
Én emiatt sosem tudnék erre az útra lépni, így én az 1. szinten maradok.

Art
Olvasó
Art

Szerintem gyereket simán lehet csinálni attól még.

Pl. nekem is sikerült:)

Vasgerinc
Újságíró

És te is nevel(t)ed fel? Élvezted a társaságát?

Art
Olvasó
Art

Igen, én nevelem, igen, élvezem a társaságát.

Nem mondom, hogy a példám mintaértékű, mert nehéz ezt így összehozni a véletlenek szerencsés összejátszása nélkül, de egyáltalán nem lehetetlen.

ggwp
Olvasó
ggwp

Nekem elég, ha a faszom részt vesz. :)

.
Olvasó

Köszönöm, hogy megírtad, örülök ennek a cikknek, végre tudom, mit jelent ez a fogalom. :)

Azt hiszem, Magyarországon még nem ilyen rossz a helyzet. Tulajdonképpen szerintem nyugaton se az a helyzet, hogy mindenki feminista. Vannak olyan – ha más nem, vallási – közösségek, ahol a feminizmus nem pálya. És nem csak az amisokra gondolok. :))) Egyszer írtam egy cikket nyugati blogokról, amelyek azt bizonyítják, hogy még ott sincs minden veszve. A blogokról jut eszembe, még annak idején Mdmselle írta, mennyi nővel kapcsolatban van a blogjának hála, akik kézimunkáznak, és szinte mind antifeminista. Én is ismerek több ilyen oldalt, tele vannak kedvességgel és szépséggel, szerintem szép lelkek “termékei”.

Engem nagyon elszomorít, hogy ez a döntés, ez a lemondás ennyire elterjedőben van. Szerintem a feminizmusra adható legjobb válasz az, ha valaki egy boldog, egészséges párkapcsolatban “barátkozik” azzal, akit neki ellenségnek szántak. A nemek harcával szemben a házasság az ellenpólus. Persze ehhez olyan nőt is kell találni. (Vagy megnevelni. Ld. Makrancos Kata :) ) És itt lehet a gond… Elhiszem, hogy egy idő után kiábrándító lehet, ha valaki nem talál magának normális nőt, és ezért megértem ezt a reakciót, de azt nem tudom, miért is zárja ki teljesen az esélyét. Az szerintem egy hatalmas tévedés, hogy biztosan semmi esélye normális nőt találni. És így tkp. minden nőre úgy tekint, mintha az feminista lenne? Vagyis ellenségesen? Ha ez így van, akkor elég igazságtalan. Ugyanolyan, mint amikor egy feminista minden férfira elnyomóként tekint. Megértem, hogy mások az arányok, vagyis több a valóban feminista nő, mint a valóban elnyomó férfi, de ezt mindenkire kiterjeszteni szerintem káros és ugyanúgy a nemek elidegenedését, egymás meg nem értését, elutasítását segíti elő. Ami szerintem nagyon szomorú.

Felvetődött bennem egy kérdés. Mi van azokkal a nőkkel, akik adottak? Vagyis a rokonaival. Velük se érintkezik?

the hermit
Olvasó

 Elhiszem, hogy egy idő után kiábrándító lehet, ha valaki nem talál magának normális nőt, és ezért megértem ezt a reakciót, de azt nem tudom, miért is zárja ki teljesen az esélyét.

Szerintem te valamit félreértettél. Mint gyakorló MGTOW, elmondhatom, hogy én aztán nem zárok ki semmit. Annak az esélye, hogy normális párkapcsolatrom legyen, meglehetősen kicsi, ezért nem hitegetem magam. Azon kívül nem fogok olyan nővel kezdeni- csak szexért se, meg kétségbeesésből se- aki nem érint meg bennem semmit. Nincsenek mennyiségi elvárásaim, minőségiek viszont vannak, nem a nő felé elsősorban, hanem hogy milyen az a kapcsolat, amiért megéri feladni a szekálásmentes életet… Voltam nős, és csomó olyan kompromisszumot kötöttem, amit utólag hibának látok. Egyetlen mentségem van, hogy a gyerekek miatt vállaltam ezeket.

És így tkp. minden nőre úgy tekint, mintha az feminista lenne? 

Ez megint félreértés. Én úgy gondolom, hogy az alól, amit a feministák sugallnak, még a normális nők se tudják magukat kivonni teljes mértékben. Nem hibáztatom őket ezért, borzasztó nyomás van rajtuk.

Mi van azokkal a nőkkel, akik adottak? Vagyis a rokonaival. Velük se érintkezik?

Miért ne érintkezne? Van olyan is, biztos. Nem olvastad el a cikket rendesen.

.
Olvasó

“A harmadik pedig az MGTOW, a maga útját járó férfi, aki úgy vélekedik, hogy mostanra már a Világ legeldugottabb pontján sem találni olyan nőt, akinek az agyát nem mosta volna még át valamennyire a feminizmus harmadik hullámának a hetvenes évek óta tartó férfiellenes propagandája”– Nem félreértettem, hanem értelmeztem a fenti mondatot, ami a cikkben van. Ez úgy érthető, hogy nincs már normális nő, és ezért kizárt a normális kapcsolat.

De persze elhiszem, hogy te jobban tudod. Pont azért kérdeztem, hogy világosabb legyen. Nem tudtam, hogy tilos… :D

Deansdale
Admin

Ez nem “jobban tudás” kérdése. A saját út mindenkinek saját. Az MGTOW filozófia még annyira sem egységes, hogy azt a 4 kategóriát rá lehessen húzni, amivel a cikk megpróbálkozik. Az MGTOW elképzelést megismerni talán nem is lehet elmondás alapján, kizárólag hosszas saját gondolkodással. Aki egy cikk mesterséges kategóriái alapján akarja megérteni, hogy miről is van szó, óhatatlanul hamis képet kap.

Ha megnézel két valódi MGTOW-t, tökéletesen lehetséges, hogy semmiféle hasonlóságot nem fogsz találni köztük, azon kívül, hogy nem nagyon adnak mások véleményére annak tekintetében, hogy mit is kellene kezdeniük az életükkel.

Spitzvogel Doktor
Olvasó

Szerintem is ez volna a lényeg. 40 évesen, egy őrült, sok éves kapcsolat, aztán egy évtizedes, gyereket gyümölcsöző kapcsolat, majd egy másfél éves brutálisan viharos kapcsolat után mondtam ki a “köszönöm” szót, és tettem fel a kezem. Senki ne ugasson bele többet az életembe. A szabályt betartó nők jöhetnek, és szerencsére vannak ilyenek.

Slasher
Vendég
Slasher

,,akik kézimunkáznak, és szinte mind antifeminista

Ezt kifejtenéd, hogy mégis mire gondolsz? Ha arra amire én, akkor szerinted egy feminista nő nem kézimunkázhat ? :D

,,Engem nagyon elszomorít, hogy ez a döntés, ez a lemondás ennyire elterjedőben van.”

Amennyiben? Állítólag te ,,patriarchális házasságban” élsz.

,,Elhiszem, hogy egy idő után kiábrándító lehet, ha valaki nem talál magának normális nőt,”

Köszönjük! Nagyon együtt érző vagy..

Kodo
Újságíró
Kodo

“,,akik kézimunkáznak, és szinte mind antifeminista”
Ezt kifejtenéd, hogy mégis mire gondolsz? Ha arra amire én, akkor szerinted egy feminista nő nem kézimunkázhat ? :D”

A feminista nő általában lusta mint a dög. Ezért követelnek kvótákat és ezért fognak nemsokára nőknek alanyi jogon járó, erőfeszítések, szemeszterek és vizsgák nélküli diplomákat is követelni, mert büdös nekik a munka és eszük ágában sincs, semmiért sem hajlandóak erőfeszítéseket tenni és  teljesíteni. Nekik csak a célban kapható, alanyi jogon járó ingyen kedvezmények és elismerések kellenek, ezt követelik folyton.
Csak nem gondolod komolyan, hogy egy ilyen majd egyszer csak nekiáll bármit is dolgozni?

Slasher
Vendég
Slasher

,,A feminista nő általában lusta mint a dög…büdös nekik a munka és eszük ágában sincs, semmiért sem hajlandóak erőfeszítéseket tenni és  teljesíteni. ”

Hát ez azért nem csak a feminista nőkre igaz :D

Vasgerinc
Újságíró

Sosem értettem, hogy miért ne gondolhatna helyesnek bárki bármit, amit ő nem követ. Én például semmi kivetni valót nem találok a keresztény hitben, és követőiben, aztán amikor ennek hangot adok, akkor rögtön engem is a hívők közé sorolnak. Pedig nem vagyok hívő, egyszerűen csak nem utasítok el csípőből mindent, ami nem én vagyok. Ezzel nem vagyok egyedül, és el kellene tudni fogadni, hogy egy álláspont nem jelenti automatikusan a többi elutasítását.

visuo
Olvasó
visuo

nem hiszem, hogy ellenségesen, feministának gondolva őket állnak hozzájuk. inkább közömbösen.

.
Olvasó

Akkor jó. :)

brandon
Olvasó
brandon

Az én értelmezésemben nem ellenségeskedésről szól, hanem egyszerűen arról, hogy a férfiak sem hajlandóak (egyre nagyobb részük ma már nem is képes) megfelelni a nők és a nőjogú társadalom által rájuk kényszerített egyre nagyobb elvárásoknak.

“A nemek harcával szemben a házasság az ellenpólus.”

A házasság mai formájában egyszerű törvényesített és ellenőrizhetetlen kifosztás és jogtalanság a férfiakkal szemben. Olyan mértékű igazságtalanságokat lehet elkövetni a férfiakkal szemben egy házasságon belül, ami egyéb esetben elképzelhetetlen lenne egy elvileg demokratikus jogállamban.
Értelmes férfi ma már nem házasodik.

“Az szerintem egy hatalmas tévedés, hogy biztosan semmi esélye normális nőt találni.”

Aki nem egy kimondottan jó kinézetű, férfias fellépésű alfa férfi, annak gyakorlatilag semmi esélye arra, hogy stexrabszolgaságon kívül bármilyen kapcsolatot is létesíthessen nőkkel.

MissL
Olvasó
MissL

Szia Brandon!

“Aki nem egy kimondottan jó kinézetű, férfias fellépésű alfa férfi, annak gyakorlatilag semmi esélye arra, hogy stexrabszolgaságon kívül bármilyen kapcsolatot is létesíthessen nőkkel.”

Hát ez érdekes mert én nem sok jó kinézetű alfa hímet ismerek, viszont minden férfi ismerősömnek van párkapcsolata(sok köztük kimondottan boldog, nem luxus a jó párkapcsolat)..Sőt megfigyeléseim szerint több jó nő mozog az utcákon mint jó pasi, de nem ez számít végeredményben…

Sajnos vagy nem a nők is vizuálisak, és vonzza őket a szépség..ahogy a férfiak a nőket méregetik na kb. ugyanazt látni a lányoknál is..és gondolom te sem állsz le csúnyácska lánnyal, lehet észre sem veszed őket pedig “értékesek”  mint te.. Egy  valami segít a csajozós átlagon a kondi és a szoli..ugyanez érvényes a nőkre is, nem sírdogálni a sarokban hanem torna, új rucik, haj, smink..jah és szerénység mindemellett, mert sokakat láttam elszállni maguktól egy látványos változás után..

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

“nem sok jó kinézetű alfa hímet ismerek, viszont minden férfi ismerősömnek van párkapcsolata” – nyilván sarkít, de a jelenség létezik. Nem a csak a kapcsolat a lényeg, azt kéne megvizsgálnod, hogy ezért ki, mennyit tett, erre mennyit várt, és kinek, mibe kerül(nem csak anyagilag), és utána mennyit fog várni a következőre. “Sőt megfigyeléseim szerint több jó nő mozog az utcákon mint jó pasi” – a szokásos torz nőjimérce. Nektek a plakátról frissen lelépett ffi az átlag.

MissL
Olvasó
MissL

“Sőt megfigyeléseim szerint több jó nő mozog az utcákon mint jó pasi” – a szokásos torz nőjimérce. Nektek a plakátról frissen lelépett ffi az átlag.”

Tudom milyen az átlag,nincs itt semmi torz mérce, sőt..a nők jobban adnak magukra, több olyan átlag alatti szépségű csoporttársnőm volt aki smink+haj+torna kombinációval elfogadható külsejű nőkké váltak..mindnek volt barátja hozzáteszem..férfiaknál nincs ilyen sok arzenál a szépítéshez és ha lenne is sokan nem vennék igénybe mert az olyan buzis..elnézést az utóbbiért ..az én párom sem modell, sőt számomra a modell külső visszatetsző..viszont a sport sokat lendít a külsőn még az átlag alattin is..Egyébként én meg néha azt tapasztalom h a férfiak is a nyuszis magazinok szépségeire vágynak, na az sem az átlag..jó lenne észrevenni h a photoshopolt válogatottan szép címlap egyedek  és a valóságban számomra elérhető egyedek nem képeznek egy halmazt..sehogyan sem..de ezt leírhatjuk százszor akkor sem változik, mert mindig mindenki magánál szebbet, jobbat, gazdagabbat akar..ennyi..

“Nem a csak a kapcsolat a lényeg, azt kéne megvizsgálnod, hogy ezért ki, mennyit tett, erre mennyit várt, és kinek, mibe kerül” Na én meg írhatnám h tipikus torz férfi gondolkodás h jó kapcsolat nincs, csak nagy megalkuvásokkal…sajnos van sok ilyen is, de az nem jó kapcsolat..a jó kapcsolat melyet azért látok, átlag emberek(külső, egzisztencia) kapcsolata..a nő nem milliomos topmodell a férfi nem sztárfocisat dzsigoló..a nők legalább annyit tesznek egy kapcsolatért mint egy férfi, ennek így kell lennie..a jó kapcsolatokban ezt látom, a rosszakról említést nem teszek, de van az is szép számmal..

 

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Saját megfigyelésem, hogy az ismeretségi körömben “normális, helyes, kedves, okos, házias” álomnőt kereső fiúk rendszerint eme belső értékek mellé a trendi, plázacica külsőt is beugrónak veszik. Teljesen standard forgatókönyv, hogy bárban, szórakozóhelyen a legszebbekből válogatnak, aztán a következő beszélgetős sörözés során elsírják, hogy a mai lányok mennyire gázosak

Az első pár alkalommal még megértően veregettem pár tényleg értékes, értelmes barátom vállát, bizonygatva, hogy számtalan normális nő is van. Volt, akivel hosszan, mélyen beszélgettünk a kapcsolati kudarcokról, és bizony a végén elpárolgott a megértésem. Ha valaki halat akar fogni, ne az erdőbe járjon vadászni. Egy este alatt pár koktélmeghívással nem a szerény, odaadó, hosszú távon vállalható nőket lehet hazacipelni, hanem egy teljesen más félét, de ha nem szán rá időt, energiát és a szeme is csak mellmagasságban pásztáz, akkor ne sírjon, ha nem válik be.

brandon
Olvasó
brandon

Azért nem értitek ti a férfiakat, mert nem képzelitek bele magatokat a férfi helyzetébe.

Ha most kicsit megfordítjuk: Ha olyan lenne a társadalom, hogy mondjuk nőként neked kéne kezdeményezni, udvarolni, képesnek és hajlandónak mutatni magad arra, hogy anyagilag támogass, vagy pátyolgass egy férfit, és csak a neked nem tetsző, nálad ügyetlenebb, gyengébb, vagy rondább férfiak azok, akiknél lenne esélyed még ennek ellenére is, akkor te is úgy lennél vele szerintem, hogy a francba a férfiakkal, inkább nem akarok velük semmilyen kapcsolatot.

MissL
Olvasó
MissL

Sajnos tény h ha valaki párt szeretne találni megalkuvónak kell lenni..mert aki szép legyen az férfi vagy nő tudja magáról sőt tesz is érte(kondi, plasztika), számára az érték így elvárja a párjától vagy párjelöltjétől is..vagyis a szépnek több kell az átlagosnál, mivel ő maga is több mint az átlagos (pusztán fizikai síkon mérlegelve, de mi tudjuk h nem csak az létezik)..miért érje be egy szép az átlagossal amikor sokszor az átlagos sem éri be vele??Megint egy alapprobléma, jelesint : (ez a skálázás nem csak külsőségekre igaz)

tudom h egy tízes skálán csak ötös vagyok de tízesre vágyom, viszont a tízes nem vágyik rám mert ő is csak tízessel éri be, ezért ki a szemét a tízes persze..holott az ötös is ugyanolyan szemét és lenéző a saját szintjével hisz ő maga sem vágyik egy ötösre, ugye akkor miért várja el egy tízestől..ráadásul ha esetleg összejön neki egy ötös az is azért lesz mert nincs más…igazi felszínes mérlegelés az egész..hát hol itt a boldogság..sokszor látni jó nőket csúnya férfi oldalán, aki vagy annyira gazdag, befolyásos vagy h a nő vele marad, vagy nem de akkor jön az érdek része, mert ugye egy tízes tudja h több, miért lenne ok nélkül egy ötössel amikor jobbat is kaphat..na ebből a felsőbbrendűség tudatból jönnek a nagy kizsákmányolások és a pincsi kutya effektus..nem én gondolkodom így, csak ezt látom..nekem mindenki tízes:)

De például megtalálható ez a mérce az okos embereknél is, egy atomfizikus nem áll össze egy takarítóval, bármennyire is szép a lelke..

Szóval igen aki komoly társat akar az úgy keresgéljen, mindenki a maga szintjén(pfuj de utálatos szó, nem tudok jobbat), ha meg ne tud és nem képes erre akkor egyedül marad..ez is egy út, még lehet akár boldog is..

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Vitatkoznék… életem eddigi legnagyobb szerelme olyan “tuti” pasi volt, hogy mikor nemrég egy kolléganőm meglátta egy régi közös fotónkat, negyed óráig röhögött. Én meg elsőre rendesen meg is sértődtem, mert én világ életemben klassznak láttam. Aztán kicsit más szemmel megnézve a fotót, beláttam, hogy tényleg rusnya, na. 30 szál haj, tarkón copfban, meglehetős pocak, állandóan félrecsúszó szemüveg, mindenhonnan kikandikáló makacs szőrszálak, erős lelki kapocs a nagyapjától örökölt nyakkendőkhöz. Mikor beleszerettem, eszre sem vettem, és később sem tűnt fel. Csak a nyakkendőit lopkodtuk a titkárnőjével felváltva titokban. Sok hasonló csini csaj/ördögnél egy fokkal szebb pasi kapcsolat van a barátaim között is, egyetlen közös pont van mindben: szántak időt az ismerkedésre, nem egy 10 perces mustra után döntöttek.

Az lehet a gond, hogy kezdünk nagyon felületesek lenni, felértékelődik az első benyomás, a látványos szépség, mert így egyszerű rostálni az embereket.

MissL
Olvasó
MissL

Igen az idő az ismerkedésre fontos..de én inkább a fiatalok bulis találkozgatási módszeréről és annak kudarcáról írtam..teljesen más a szerelem és tényleg szubjektív a szépség..És tényleg felületesebb a világ mint 50 éve, de szerintem mindig is a szépek voltak előnyben..sajnos..

A barátnőm nagy szerelme olyan rusnya volt h ritkán látni olyat..és mégis nők csüngtek rajta(barátnőm is csak egy volt)..miért? mert volt stílusa, humora(na az nagyon) és jó eladta magát..de szerintem ez is adottság mint a szépség…akinek nincs egyéniség sem szépsége, amolyan szürke kisegér szinte észre sem veszik mostanság..Ez nem panaszkodás, mert én sosem voltam “szürke”, csak ezt tapasztalom..

Tipikus példa mikor két barátnőm elmennek szórakozni, vagy csak buszoznak mindegy..az egyik okos, kedve, talpraesett de nem “jó” nő, a másik hát az nagyon, de felszínes és butácska (de mi szeressük azért:))..na szóval mit gondolsz kihez mennek oda??igen..és nem csak az a baj h odamennek, konkrétan havonta legalább egy szerelmet valló pasiról tudok, néha meglepődöm mikor találkozok némelyikkel mennyire csillogó szemmel nézik a barátnőmet (miközben én tudom h ő hogy áll hozzájuk)..szóval valamivel megfogja őket..és nem csúnyácska pasikról beszélek.(általában pénzes szépfiúk, vagy ami meglepő értelmiségek)…igen felszínes lett a világ, a barátnőm is mondja de ő kiélvezi a helyzetét..ez van..Egyébként több ilyen lány van az ismeretségi körömben szóval van egy “réteg” az agyonsminkelt miniszoknyás (műhaj+ műköröm+szoli esetleg műcici)  akik egy jó része ilyen..persze én is sminkelek és hordok miniszoknyát ha kedvem van, de ez más eset..

visuo
Olvasó
visuo

„Sok hasonló csini csaj/ördögnél egy fokkal szebb pasi kapcsolat van a barátaim között is”.

hagyjuk már a hazug közhelyeket az ördögnél egy fokkal szebb… dologról. mindig megnézem ezeket a nőket a fickóik mellett oda-vissza. a férfi kap 7/10-et arcra (ez a nőknek már kurvaronda, nekik a férfibelépő min. 8/10 – ez náluk az „átlagos”), míg az általuk leírt „csodanő” meg igazából úgy 4/10-es…
a nők egymást bizonygatva mindig felértékelik magukat külsőben (arcvonások). van egy ronda barátnőjük, azt leírják a férfiaknak „szépként”, hozzá viszonyítva magukat innentől meg „gyönyörűnek”. ugye nem baj, hogy átlátok szitán?

„az ördögnél egy fokkal szebb”
tudod, mert maga az ördög a jóképű, végzetes csábító. na most ezt a szintet kell megütni. gondolkodjál már el… pont fordítva igaz ez, a nőkre, ahol a már említett PaDöDö-Mamagésa-Kiszel országában van nemi élete ezen fajtájú nőknek. Ahol egy kövér nő reklámozhatja az egészséges életmódot (Szulák).

azt a szöveget is rühellem, hogy itt milyen gyenge külsejű fickók mellett bombanők mászkálnak az utcán. hol? gyere ki velem félórára a Nagykörútra, azt megnézzük… olyanok a leírásaitok, hogy Woody Allen mellett Natalie Portmanek mászkálnakm. na ne röhögtess.

Inkább azt látom, hogy markáns arcú, sportosabb fickók mellett csomószor van puhos, bájtalan arcú nő…

a másik: nem kevés fickó adja le évtizedek alatt a „szintet”. lejjebb próbálkoznak kategóriákkal, újra és újra. mi értelme addig a szintig eljutni, míg valóban bájos arcú nőtől 6-7 lépcsőben lejutnak a bányarémíg 1 évtízed alatt, míg ez utóbbi csak szóba áll már velük komoly kapcsolatra. aztán mikor látja, hogy jellegtelen-semmilyen nőnek is ugyanolyan irracionális-anyagi stb. elvárásai vannak, mint az előbbi csoport által szidalmazott plazapicsáknak, akkor _jó általánosításra_ ragadtatja el magát: „ugyanaz a liba, csak más a jelmeze.”

egy _valóban_ 3 diplomás-2 nyelvvizsgás (rallyzós) barátom jó 5 éven próbálkozott a szerényke-csunyácska bölcsész(hallgató) kategóriával – mindegyik szénné szivatta/pofára ejtette/húzta szerencsétlen cimborámat. ugyanúgy a pénzes/jóképű férfikategóriára hajtottak… sztem pl. ezen kudarcsok+stressz is hozzájárult az áttétes agyrákjához (elhunyt). szóval ennyit a „normális” („okos”, „művelt”, „szerény” stb.) nőismerőseitekről, nőkategóriáról. csak a volt cimborámat tudom ismételni: „ugyanaz a liba, csak más a jelmeze.”

a magyar nő öltözködésével és sminkjével hagyjál már: nem egy Párizs, nem egy Krakkó, nem egy Moszkva… de pofa nagy ugye? természetesen legtöbbször a semmire.

brandon
Olvasó
brandon

Ez így jó is lenne, viszont a valóságban az van, hogy az általad kategórián ábrázolt 5-ös nő az igaz, hogy 10-re vágyik, és azt nem kaphatja meg, viszont egy 8-ast simán megkaphat.
Egy 5-ös férfi viszont jó, ha egy 3-as kategóriájú nőt megkaphat, az olyan meg már valamiért nem kell. Voltmár, meg ilyesmik, és nem vált be. A nők nem strapálják jobban magukat ha kapcsolatban vannak, hanem még inkább leeresztenek. Így aztán a 3-as ból könnyen lesz 2-es 1-es az évek alatt.

edie
Olvasó
edie

Férfiakról is elmondható hogy, na megvan a feleség, jó kaja, lehet sörhasat növeszteni.

Én is próbálok fogyni.

brandon
Olvasó
brandon

edie:

Nem kizárólag a külsőről szólt amit írtam, hanem objektíven a külső-belső tulajdonságaik összességéről.

Ez válasz egyben MissLizella korábban írt ezen mondatára is:
“Sőt megfigyeléseim szerint több jó nő mozog az utcákon mint jó pasi”

Slasher
Vendég
Slasher

,,Férfiakról is elmondható hogy, na megvan a feleség, jó kaja, lehet sörhasat növeszteni.

Én is próbálok fogyni.”

Nem magadból kell kiindulnod. Egyébként vékonynak képzeltelek.

visuo
Olvasó
visuo

„Saját megfigyelésem, hogy az ismeretségi körömben “normális, helyes, kedves, okos, házias” álomnőt kereső fiúk rendszerint eme belső értékek mellé a trendi, plázacica külsőt is beugrónak veszik. Teljesen standard forgatókönyv, hogy bárban, szórakozóhelyen a legszebbekből válogatnak, aztán a következő beszélgetős sörözés során elsírják, hogy a mai lányok mennyire gázosak.”

ellentmondást vettem észre az idézett szövegedben… amely fickó normális stb. nőt keres az elsősorban nem bárban-szórakozóhelyen keresi… csak a miheztartás végett írtam ezt.
legyél már egy picit köszönőviszonyban a valósággal, fikciókat itt nem nagyon értékelik, mellébeszélésre-hazudozásra-vetítésre van másik 1000(!) blog-fórum-topik. „köszike”.

plázacica külsőt is beugrónak veszik.

azért lehet az a minimum a férfiak részéről, hogy olyan nő után érdeklődjenek, akire fel is áll a farkuk? pláne egy olyan országban, ahol PaDöDö Mariannak, Kiszel Tündének és Soma Mamagésának lehet szexuális élete… hű, pedig aztán itt vannak a világ legszebb női… na ne röhögtess.

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

“nők jobban adnak magukra, több olyan átlag alatti szépségű csoporttársnőm volt aki smink+haj+torna kombinációval elfogadható külsejű nőkké váltak..mindnek volt barátja hozzáteszem..férfiaknál nincs ilyen sok arzenál a szépítéshez” – elismered, hogy a ffi-aknak nincs lehetőségük sminkelni, de azért felrovod nekik? Szedd már össze magad! A nők többet adnak magukra? Az edzőteremben, ahol kemény munkával szépülni lehet, 20 ffi-ra jut egy nő, a férfiak sokkal nagyobb része sportol.

MissL
Olvasó
MissL

Miért is kéne összeszedni magam??Ne legyél már bunkó azért..Nem bántottam a férfi nemet azzal h egy tényállást közöltem..és igen én sem szeretem a sminkelő férfiakat, és be kell látni h a szépítkezés és szépség terén a nők jobban el vannak eresztve, még ha kvázi “szarból várat” effektus is sokszor..ennyi..ezt pedig arra a megállapításra tettem h a férfiak megítélésénél is fontos a külső és sokan nem tudnak magukon eléggé formálni..ennyi..remélem jót kötözködtünk..:D

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

“nők jobban adnak magukra” – azt sugallja, hogy a férfiak nem hozzák ki magukból, amit lehet , és ez nem igaz. A nőknek a smink tényleg egy plusz.

MissL
Olvasó
MissL

Az a plusz az nagyon sokat jelent..ajánlom nézz meg sminkes hajas videókat a youtoubon, ahol um. a csaj natúr képpel áll a kamera előtt és a végén milyen jó nő lesz a kis átlagosból..ezt csak azt tudja aki csinálja h milyen hatalom ez a nő kezében..a többi pluszról nem is beszélve..plasztika,ruha, stílus..

Igen a férfiak kihozzák magukból amit tudnak, csak sokszor a genetika határoz és mivel az eszköztáruk kisebb, ezért nem tudnak olyan csalásokat elkövetni így a végeredmény sem olyan szembetűnő..ez ha mondhatom így nem túl igazságos, mivel így egy átlagos pasiból nehezebben lesz külsőséggel mérve Adonisz míg egy átlagos nő hacsak a smink lemosásáig de lehet csinibaba, vagy a valóságnál szebb mindenesetre..

Inaara
Olvasó
Inaara

Szia Lizella! :)

Szerintem a nők túlnyomó többsége smink nélkül is szép, csak már teljesen elszoktunk a sminkeletlen női arc látványától. Mondjuk nem árt, ha szép a bőrünk, akkor smink nélkül is rendben vagyunk. :)

Általában én is használok egy kevés sminket, de előfordul, hogy nem, és nem érzem magam “meztelennek”, sem csúnyának.

 

MissL
Olvasó
MissL

Szia Inaara..!Én sem használok sok sminket, régebben kimondottan elleneztem..Mindig úgy vagyok vele ha valakinek szép a bőre minek dugdosni, de sok fiatalnál látom h próbálja..jó múltkorában egy üzletben láttam egy szép 16 év körüli lányt aki az anyukájával cipőt próbált..elsőre feltűnt nekem a lányon h szinte filmes smink van..nekem visszás volt h szép bőrű, fiatal üde és vastagon sminkel..de ha csak ő lenne, nem szólnék..józan ész kell hozzá h belássuk h nem tesz jót a smink és h a címlapok által közvetített kép nem a mi mércénk, azok a nők is úm. hivatásból sminkelnek, ha tehetnék “csupasz” fejjel lennének egész nap..színésznőktől hallani milyen öröm amikor leteszik a sminket..és szerintem a férfiaknak sem tetszik a sok smink, meg az mikor a nője elhúzza a fejét h ne csókolj meg mert szájfény van rajtam..szexi mondhatom:D

Slasher
Vendég
Slasher

,,többi pluszról nem is beszélve..plasztika,ruha, stílus..”

Ma már 5.-ször  írod le, hogy plasztika. Szerinted annyira általános jelenség Magyarországon, hogy egy nő plasztikáztatja magát? Te plasztikáztattad magad?

visuo
Olvasó
visuo

nem tényállást közöltél, hanem valótlanságot.

visuo
Olvasó
visuo

a férfiaknak plasztikai műtét marad (rohadt drága) vagy az sem.

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

“tapasztalom h a férfiak is a nyuszis magazinok szépségeire vágynak” – a ffi-ak szexuális késztetése erős, nem olyan válogatósak külsőre. Esetleg a szuperjóképű ffi-akról beszélsz, akik könnyen válogathatnak? Szeretem, amikor ffi-akról beszéltek, majd a ffi-ak pár %-át kitevő jóképű ürgék dolgait hozzátok elő. Tehát nektek ffi = jóképű ffi. Na, erről beszélünk.

hgyi
Szerkesztő

Gondolom, a férfiak is mást és mást találnak szépnek – ti a nők pár%-át, a többiek pedig azt a szépséget igyekszenek “elérni”.
A nőknél is nagyon tág a jóképűség fogalma. Engem pl. ki lehet kergetni a világból egy Leonaro DiCaprio-val, Richard Gere-rel, Tom Cruise-zal, Stohl Andrással, Matthew McConaughey-val, Ashton Kutcherrel és hasonlókkal. Mások meg szuperjóképűnek tartják őket.

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

“Nem tág. Egyszerűsítve: vannak markáns arcú, férfias jóképű ffi-ak, meg vannak femininebb jópasik. Az, hogy neked az egyik típus tetszik, a másiktól rosszul vagy, az csak azt jelenti, hogy egy nőnek még az is kevés, ha a férfi nagyon jóképű, mert adott típusú jóképű kell. Ettől még a felső 10%-on kívül mást nem találnak vonzónak.A nőknek ugyanaz a pár ffi kell.Mert ha tényleg tág lenne a jóképű fogalma, akkor nem úgy állnánk, hogy a jóképű ismerőseim tele vannak nővel, a nem jóképű srácok meg éveket töltenek egyedül két lány között, vagy a társkeresős kísérletünkben nem az lett volna a végeredmény, hogy a jópasis reglapra jött 200 levél, az átlagos ffi képével meg szinte esélytelenek voltunk. A ffi-ak egyre kevesebb %-ának jut a nők egyre nagyobb része.

exRooster
Olvasó
exRooster

Ezt a kísérletet, és amit leírtál, csak megerősíteni tudom.

Szerk:

Az OKCupid csinált egy ilyen felmérést, és kiderült, hogy a nők a férfiak 80%-át átlagon alulinak értékelte. Tehát az “átlagos” meghatározásánál komoly gondok vannak a fejekben.

Link: http://blog.okcupid.com/index.php/your-looks-and-online-dating/

visuo
Olvasó
visuo

„férfiak is a nyuszis magazinok szépségeire vágynak,”

a vágy, az idealizás, az ábrándok az egy dolog… kinek mi jut. nem kevés jóképű megállapodott fickót láttam, akinek előtte egész jó női voltak, de az 1. vagy 2. házassága messze gyengébb nővel volt. értékelte azt, hogy egy csúnyább, de jobb természetű nővel van együtt, a korábbiakkal ellentétben, akik 2 dugás között idegesítőek voltak.

ill. hagyjuk már azt a szélsőséges mítoszt Magyarországon, hogy „minden nő szép valahol és alig van igazán jó pasi…”. nevetséges.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Egy darabi szórakoztató figyelni, ahogy próbáljátok egymás nyakát átrágni. Tessék olvasnivaló:

http://www.ferfihang.hu/2013/12/04/az-idealis-ferfi-jol-keres-az-idealis-no-csaladcentrikus/

“Ugyanakkor csak minden negyedik ember említette azt, hogy az ideális nőnek csinosnak, szépnek, szexisnek kell lennie.”

vs

“Tízből egy ember tartja fontosnak azt is, hogy az ideális férfi sportos, izmos legyen.’

Egyébként egy nő nem fogja tudni megállapítani egy másik nőről, hogy az mennyire vonzó a férfiaknak, mert más pontok alapján súlyoz. És ez ugyanúgy igaz a férfiak esetében is. Mint ahogy az is, hogy mindkét nem baromi nagy csapdában van: jóval nagyobb elvárásokat érzünk magunkkal szemben, mint ami valójában ott van, és baromira nem tudjuk megfogalmazni mit is keresünk a másik nemben. Aztán egyszer csak jön valaki, felrúgja az egész életedet meg elképzelésedet és olyan mocskosul szerelmes leszel, hogy elfelejted ezt az egész túlmisztifikált elvárás-elképzelés-mátrix baromságot. De ez benne a szép :)

MissL
Olvasó
MissL

“Aztán egyszer csak jön valaki, felrúgja az egész életedet meg elképzelésedet és olyan mocskosul szerelmes leszel, hogy elfelejted ezt az egész túlmisztifikált elvárás-elképzelés-mátrix baromságot”

Pontosan..

visuo
Olvasó
visuo

a Románás ábránokat nem kerjük, köszönjük.

hgyi
Szerkesztő

Mi az a “Románás ábránd”? Ezt a kifejezést még sosem hallottam.

visuo
Olvasó
visuo

a közömbös-marcona lelkű férfi szívének meglágyítása – giccses-romantikus női regény szövegkörítésében.

– – – –
más:
egyik legutóbbi topikban Deansdale nagyjából arról írt, amir korábban én is magyaráztam neked, de akkor azt írtad, hogy te nem észleled a jelenséget.

vmi ilyesmi volt felvetve:
a férfiakat nagyrészét nevelik (az más kérdés, hogy később csalódnak…) a nőkkel való viselkedésre, tiszteletre, míg a nőket semmire, vagy csak az ellenségességre a férfiakkal szemben.

hgyi
Szerkesztő

Oké, de miért “Románás”?

– – – –
más:
egyik legutóbbi topikban Deansdale nagyjából arról írt, amir korábban én is magyaráztam neked, de akkor azt írtad, hogy te nem észleled a jelenséget.
Arra gondolsz, amikor feltetted (?) a kérdést, hogy kinek (nőknek) mit tanítottak a szülei a férfiakról?
Mert ha erre, akkor valahogy úgy vagy a válaszaimmal, mint a statisztikusok.

visuo
Olvasó
visuo

őőőő…. Romana magazin esetleg?!?!?!

—-
igen arra. én kérdezgettem erről nőket-férfiakat.

hgyi
Szerkesztő

A Google apó a barátom… Erre gondolsz? Ahha. Örülök, hogy te ilyen jól ismered.

—-
“igen arra. én kérdezgettem erről nőket-férfiakat.”
Akkor tényleg teljesen félreértetted, amit mondtam. Vagy. Én nem értem, hogy most épp mire céloztál azokkal a válaszokkal kapcsolatban.

brandon
Olvasó
brandon

“Aztán egyszer csak jön valaki, felrúgja az egész életedet meg elképzelésedet és olyan mocskosul szerelmes leszel, hogy elfelejted ezt az egész túlmisztifikált elvárás-elképzelés-mátrix baromságot.”

Egy férfi ezt nem engedheti meg magának, mert könnyen ráfaraghat, ha nem ésszel dönt hanem az érzéseire hallgat. A nők megtehetik, legfeljebb ha nem jön be, akkor szaladgálnak a rendőrségre meg az ügyvédekhez, hogy férfierőszak meg gazdasági erőszak áldozatai lettek. Egy nő lehet felelőtlen, ha bajba kerül, 100 segítő kéz nyúl felé, és a törvények meg a társadalom is mellette állnak, kicsi az esélye, hogy az utcán fog megfagyni a végén.

Egy nő megengedheti, hogy az érzelmeire, ösztöneire hallgat. A társadalom a női ösztönöket, célokat igyekszik korlátlanul kielégíteni, a férfiak ösztöneit viszont elnyomni, bűncselekménynek beállítani.

A férfiak viszont racionálisabb lények, ezért a döntések általában az agyban születnek. Ez a kor előrehaladtával egyre inkább így van.

És akkor egyre kritikusabban szemléli a nőket. Azt is, akibe “halálosan szerelmes”. Nem lehet-e, hogy ez is csak egy aljas féreg, aki “szerepjátékot” akar játszani, amiben ő folyamatosan csak kap, a férfi pedig önkéntes balek? És akkor el kezdi tesztelni. Például, nem játssza el a férfiszerepet, nem szórja a pénzét a nőre, nem fektet annyi energiát a kapcsolatba. Kipuhatolja, a nőnek van-e stabil egzisztenciája, nincs-e hitele, satöbbi. Szegényebbnek, gyengébbnek mutatja magát, mint valójában. Pl. vacsoránál megkérdezi, be tudna-e szállni a nő is a számlába, mert nincs nála annyi pénz. Ha nem, akkor csak olcsóbb helyre tudunk menni sajnos. Most szervezd meg te a nyaralást, mert a múltkor én csináltam, most telefonálj te a szerelőnek, ésígytovább.

És, bizony az esetek 99%-ban kiderül, jogos volt a szkeptikusság, mert a látszólag halálosan szerelmes, odaadó nő is csak egy ugyanolyan élősködő, aki nem önmagamért  szeret, teszi a szépet, hanem azért, amit nyújtani tudok neki.

Nem arról van szó, hogy ketten együtt könnyebben megoldjuk az élet nehézségeit, hanem arról, hogy a férfi megoldja, a nő pedig ennek a hasznát élvezi. És akkor a kiábrándultság után már nem nehéz a szakítás.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Pl én nem mentem bíróságra meg rendőrségre, pedig megtehettem volna. De az már rég elmúlt és még mindig élek. Konkrétan utálom, amikor ezt felhozzák, mert legtöbb esetben azok a nők rohangálnak bíróságra, akik így tudják kiteljesíteni a hisztijüket. A valódi áldozat retteg és összeszakad. Tudom, megéltem, nem volt kellemes. Egy tapasztalattal több.

Megértem és helyeslem is, ha elővigyázatosak vagytok. Amit ezzel kapcsolatban leírtok, az néha indulatosnak tűnik, de a férfiak nem szoktak finomkodni ha egymás között beszélgetnek. Az az X nő, aki itt van, az vendég. Ha nagyon elharapóztok, akkor morgolódunk, de racionálisan nézve: egy férfi tervez, biztonságot teremt, nem csak magának, akár egy egész családnak, logikus, határozott. Ebbe mindbe beleillik az, amit írtok. Kiszámíthatatlan nőkre nem lehet alapozni. Mint ahogy azt is aláírom, hogy jogos elvárás, hogy önmagadért szeressen, ne a pénztárcádért (én is tartottam már el pasit, nem jó buli).

“Pl. vacsoránál megkérdezi, be tudna-e szállni a nő is a számlába, mert nincs nála annyi pénz. Ha nem, akkor csak olcsóbb helyre tudunk menni sajnos. Most szervezd meg te a nyaralást, mert a múltkor én csináltam, most telefonálj te a szerelőnek, ésígytovább.”

A mai világban én spec azt mondom, hogy ez így rendjén van. Már nem úgy működik, mint régen, hogy egy férfi simán-lazán meg tud keresni annyit, hogy akár 4 másik embert eltartson. Ez nem a férfiak hibája, így van kitalálva a gazdasági modell. Sok relatíve szegény kell, hogy a kevés gazdag még gazdagabb lehessen. Az a baj, hogy sok nőnek ez még nem jutott el az agyáig, mert van 3 agysejtje, abból 2 mindig le van terhelve a műkörmökkel meg a Való Világgal. Mondom én nőként, mert én is ezt látom. Azt hiszik, hogy attól jó nők, hogy a külsőségekben megfelelnek a legújabb cosmónak, de közben egy teát nem tudnak főzni. Rinyálnak, hogy ez meg az milyen jó pasi, és rájuk se néz, pedig a legújabb divat szerint pakolták ki a mellüket, de hogy ők mit tudnának nyújtani annak a jó pasinak, az ???? Soha, de soha a rohadt életbe nem gondolnak bele, hogy mennyi a húspiaci értékük valójában. A szépség és a fiatalság idővel elmúlik. Némelyiknél már akkor, mikor lemossa a sminket. Mi az, amit ezen kívül nyújtani tud? Fog csinálni olyat, hogy vasárnap délután elhívja a párját moziba, és ő fizeti a jegyet meg a pop cornt? Vagy elmegy egyedül a boltba bevásárolni, anélkül hogy előtte tartaná a markát? Befizeti a csekkeket időnként, anélkül hogy számon tartaná ki mennyit fizetett be eddig? Nem. Ha több pénz kell a rongyrázásra, akkor elvárja hogy vigyél haza többet. Nem tervez előre, hogy ha lesz gyerek és átmenetileg nem tud dolgozni, akkor mi lesz. Azt sem tudja jövő héten miből megy szoliba.

De! Én azt mondom ez nem csak a feminizmus hibája. Itt baromi vastagon benne vannak a szülők. Nem lehet minden ráfogni a femcsikre. Ha egy kislány kezdetektől fogva annyi pénzt gombol le apuciról, amennyihez kedve van, akkor ezt szokja meg. Ha kirakja mindenét és azt hallja az anyjától, hogy milyen szép vagy kislányom, ahelyett, hogy elküldené átöltözni, akkor abban a tudatban fog élni, hogy ő gyönyörű, közben csak közönséges. Komplett generációkat sikerült már így elb*szni. A megoldás pedig valami radikális és társadalmi szintű lesz. Akár tömeges MGTOW, akár a házasságra vonatkozó törvények változtatása, olyan szabályzások, amik mellett nem éri meg felbontani a családokat. Én pl nem engedném a válást amíg kiskorú van a családban. Aztán ha addig megoldották, hogy nem nyírták ki egymást, utána már gyerekjáték. Lehet néhányan jobban meggondolnák a gyerekvállalást is. Nem lenne ennyi elcseszett lelki roncs, aki nem tudta feldolgozni a szülei válását.

Slasher
Vendég
Slasher

,,Én azt mondom ez nem csak a feminizmus hibája”

Bizony. Jó az egész komment, nő létedre meglepően jól átlátod a dolgokat, és jól ismered a nőket.

visuo
Olvasó
visuo

„Nem arról van szó, hogy ketten együtt könnyebben megoldjuk az élet nehézségeit, hanem arról, hogy a férfi megoldja, a nő pedig ennek a hasznát élvezi. És akkor a kiábrándultság után már nem nehéz a szakítás.”

igen, az a szép és a jó, hogy a férfi és nő vállvetve, egymással és egymásért küzd egy közös célért. ez egy kölcsönös megbecsülés alapja.
a nőknek sokkal kényelmesebb kerülni a küszködést és a nélkülözést, ez legyen a férifi küzdelme.

ha férfi már – magányos – harcával cél ért, vagyont halmozott fel, egzisztenciát építetett fel*, akkor már kényelmesebb a nőnek ebből a – viszonylag – problémamentes létből választani, um. „beleülni a jóba”. de a tapasztalt férfi így revansot is vehet is vehet a korábbi nélkülözésért, megaláztatásért stb. mert már átlát ezen női jellemen. azt nem csoda, ha szétszívatja/csalja innentől kezdve.

* egészségét kockáztatva.

Deansdale
Admin

Ez egy darabig egészen jól hangzott, de egy helyen teljesen kisiklott :)

“Most szervezd meg te a nyaralást, mert a múltkor én csináltam, most telefonálj te a szerelőnek, ésígytovább.”

Ez a gondolatmenet teljesen eltévedt, mert ha direkt teszed magad kevésbé vonzóvá, akkor ne csodálkozz ha a nő kiábrándul. És nem feltétlenül azért, mert aranyásó. Amit leírtál, annak a női megfelelője kb. az lenne, hogy:

És akkor a nő elkezdi a pasit tesztelni. Felszed 20 kiló fölösleget, a szexi rucikat kopott göncökre cseréli, nincs smink, stb. És akkor kiderül, hogy a férfi önmagáért szereti-e, vagy csak a kinézete miatt…

Broáf.

El kéne fogadni, hogy a nők másra gerjednek, mint a férfiak, de erre teljes mértékben feljogosítja őket az, hogy ők nem férfiak. Az egyik nemnek a másikon számon kérni azt, hogy miért nem ugyanazokat a tulajdonságokat találja vonzónak, nem túl bölcs dolog. A nők tudattalan párválasztási stratégiájának az is egy része, hogy felméri, a férfi el tudja-e tartani a leendő gyerekeket, megvédeni a családot, stb. Ez egy bizonyos szintig teljesen természetes, nincs benne semmi elítélendő.

Az viszont bolondság, hogy elhívsz egy nőt randira, aki belemegy, mert tetszik neki az önbizalmad, de aztán a randin úgy viselkedsz, mint egy tesze-tosza csóró senki.

Az “önmagáért szeretés” egyébként az egyik legveszélyesebb mítosz, amit egy normális ember a lehető leghamarabb kiver a fejéből. Hosszútávú kapcsolatokban, együtt lehúzott évek után, és főleg közös gyerekek mellett, nyilván van az emberben egyfajta megengedő rugalmasság. Nem dobjuk ki egymást csak mert az egyik felszedett pár kilót, vagy mert a másik nem kapta meg az előléptetést és a reálbére kicsit kisebb mint tavaly. De ehhez tényleg kellenek az együtt töltött évek, a közös harcok, és ez már nem a fiatalos szerelem, hanem valami mélyebb, emberibb (több van benne az ember-ember kapcsolatból és kevesebb a férfi-nőből). Ezt elvárni vagy megpróbálni kikényszeríteni szinte mindig csődhöz vezet, különösen a kapcsolat elején. Éppen ezért a legegyszerűbb, ha a férfi elfelejti ezt a hamis ideált, mint olyan valamit, amit a Disney-mentalitás ültetett a fejébe. Amíg vonzó tudsz maradni, addig a másik vonzódni fog hozzád. Ha kijössz a formádból, akkor nem fog vonzónak találni, és hiába követeled, hogy szeressen magadért, ez nem működik. Mintha kiabálnál az automatára, hogy akkor is adjon kávét ha nem dobod be a százast…

Koriander
Olvasó

a jutyub-link elég nagy öngól ( amennyiben a film végét is figyelembe veszem… onnantól kezdve, hogy Mr. Klúni az emberére nőjére lelt, dőlt az elmélet…) a migtáu akkor okés, ha nincs benne hátranézés, van ilyen, a világ legkiegyensúlyozottabb emberei: szerzetesek.

Inaara
Olvasó
Inaara

A linkelt rész jó példa a MGTOW-ra, nem számít a film vége. Szerintem még akkor sem lenne öngól, ha az egész filmet teszi be – végül is, a MGTOW-állapot sem kell, hogy örökké tartson; egy ideig MGTOW, aztán meg mondjuk lesz belőle MGTWWW… :)

Reszet Elek
Újságíró

Nehéz dolgok ezek! Nem is tudok igazán dűlőre jutni a kérdés kapcsán. Mást súg az eszem, mást a szívem és mást a farkam. Napszaktól, hangulattól függően mikor melyiknek erősebb a hangja.

Az mindenesetre bizonyos, hogy ez az antiszociálisnak mondható viselkedés okozat. Okozata a férfitársadalmat ellehetetlenítő folyamatoknak és a férfiértékeket degradáló, relativizáló illetve eltagadó mocsokáradatnak.

http://www.youtube.com/watch?v=Gsc480n1N8U

Lucia
Olvasó
Lucia

A férfiak mindig is féltek/irtoztak a hàzassàgtòl, a magyarok is. Sot a magyarok meg inkabb mint a latin nepek pld.

Ukrin
Olvasó
Ukrin

Ilyenek ezek mind. :)

A gaz patriarchák félnek a patriarchális elnyomás legfőbb eszközétől.

Adolf Weininger
Újságíró

:))

Lucia
Olvasó
Lucia

Nem, szerintem (bocs nincs ékezetem)  osztonosen érzik hogy egy ferfi is elég 1000 no megtermekenyitéséhez. Mert ami a leggrosszabb szerintem szamukra hogy ezzel az apasàgròl mondanak le. Egészségukre! De nincs koze a femminizmushoz. Patriarca az apa, nem a notlen férfi, s amugy ha volt patriarcalis rendszer az ugyanugy kotelezte a fiàt nosulni ha orokolni akar mint a lanyat.

visuo
Olvasó
visuo

sztem az idióta nőneműekkel való házasságtól viszolyogtak, a nőlény szeszélyességétől stb,

SIL
Olvasó
SIL

“A férfiak mindig is féltek/irtoztak a hàzassàgtòl, a magyarok is.”

Ezt az általánosító hatalmas balgaságot… :D Milyen férfiak? Milyen életszakaszban? Melyik korban? Milyen házasságtól (minőségében)? Milyen nőtől (minőségében)? – A férfiak – most elárulom neked – attól félnek hogy a házassággal feladják további választási lehetőségüket, azaz az esélyüket arra, hogy egy életre társat találnak. Nem abból indulnak ki, hogy ha nem jön össze majd elválnak ~5 év múlva. Nem ez a hozzáállásu(n)k. Egyszerűen senki nem szeretné, hogy egy nő 5-8 évig hülyére vegye és még 10-15 évig anyagilag húzza…

Lucia
Olvasó
Lucia

Elég ismerni a mult évszàzadok néhàny regényét, mentalitàsàt vagy akar a szuleink nagyszuleink korabeli dalokat hogy nyilvanvalo legyen hogy a ferfit kellet hazasagra buzditani, sarkantani, kotelezni s nem a not, a férfiak sirattàk meg agglegénybucsun a szabadsàgukat, ok panaszkodtak hogy bekototték a fejuket szegenykémnek, a vénlànyokat nèzték le,  a nem hàzas férfit minden férfi irigyelte. Hogy miért fèltek azt lehet magyaràzgatni tény hogy a mgtow hozzààllas semmi ujat nem jelent. Csak jobb ha mgtowoznak mint ha hàboruznak.

(Bocs hogy nincsenek magyar ékezeteim)

Reszet Elek
Újságíró
SIL
Olvasó
SIL

Ezt már szeretem – amikor egy nő évente csak egyszer szólal meg… :D

Különben egyetértek, nekünk mindig is volt és jelenleg is van szabadságunk, tehát nekünk, férfiaknak, valóban volt és van is vesztenivalónk a házassággal, tehát mi valóban áldozatot hozunk, hoztunk egy ilyen lépéssel, és ez a nőkről valóban még véletlenül sem mondható el sem most sem a múltban. Az áldozathozatal, tehát a szabadságról való lemondás, akár a társadalomért, akár a nőért vagyis az ő életének jobbá tételéért történik (szerelemből), épp úgy nemes, mert nem öncélú – ellenben a nő motivációjával. Mert régebben a vénlányokat nem lenézték (pontosabban de) hanem megszánták, mert egyértelmű volt, hogy nehezebb is az élete egyedül, és még szét is unja az agyát + még sajnálják is – ami egy egészséges elmének nem jóleső érzés (nem véletlen, hogy csak feminin férfiak és nők élnek a manipuláció ezen eszközével, az önsajnáltatással). A mai korban ez annyival hatványozottabb, hogy a nők minden egyes férjhezmenetellel életük során csak egyre inkább gyarapítják a földi javaikat, a férfiak pedig az első leánykérés után – feltéve hogy nem találtak pusztán és csakis a vak szerencsének köszönhetően egy földre szállt égi tüneményt – el is veszítik az esélyüket arra, hogy nemhogy minőségi, de egyáltalában véve valamilyen tárasas kapcsolatban éljenek a jövőben – nővel. Éspedig azért, mert a férfiak vagyona életük során minden házassággal hatványozottan redukálódik, márpedig a férfiaknak a társadalom szemében ez a mérőszámuk, a vagyon – ebből a szempontból, tehát a házasság oldaláról nézve a társadalom itt csak a nőket (és feminin férfiakat) jelenti természetesen. Az mgtow hozzáállás tehát azt mutatja meg a társadalomnak, hogy míg régebben volt reális esélye a férfinak egy minőségi életre házasság mellett, után, vagy helyett is addig ma már csak a helyett, tehát a házasságmentes élet biztosíthat ilyet egy férfinak. Nem véletlen nem nőmenteset írtam, bár persze tudom, hogy az mgtow-nak van ilyen szárnya is… De valójában minden férfi maga hoz döntést, nősül vagy nem, a nők pedig mindig is kiszolgáltatottjai lesznek ennek a döntésnek. Egy nő sosem fog tudni elvenni egy férfit, legfeljebb elveteti magát = a férfi részéről megfelelő mértékű kockázattal bír. Manapság viszont egyre kevesebb férfi állíthatja ezt egy nőről, ma már a jogi környezet és a társadalmi ranglétra foka sokkal nagyobb mértékben befolyásolja ezt a kockázatot, mint a férfi önrendelkezése. Önrendelkezés alatt pedig azt az önérzetet értem ami úgy általában az életben megakadályozza a férfit, hogy beleegyezése nélkül alávessék akaratát, és ez az a szabadság, amit fentebb írtam és írtál, csak veled ellentéteben én tudom hogy miről beszélek. Végszóra pedig ebből a szabadságból már egy jottányit sem szeretnénk feladni a jelenkorban, mivel ti már nem értek annyit mint régen, a házassággal pedig mi már nem csak egy kis szeletét veszítenénk el a szabadságunknak, hanem szinte az egészet – ha leszámítjuk a  szabadon hozott döntések sorából az öngyilkosságot és a hajléktalanlétet. Arra pedig nagy ívben szarunk, hogy nektek volt-e van-e vagy lesz-e szabadságotok ezáltal vagy sem, mert mi a saját életünkért vagyunk felelősek, nem a tietekért, és ha nem azt kapjuk amire vágyunk akkor nem lejjebb adjuk, hanem megszerezzük máshogy.

Kalman
Újságíró

“mi valóban áldozatot hozunk, hoztunk egy ilyen lépéssel, és ez a nőkről valóban még véletlenül sem mondható el sem most sem a múltban”

A nő is hoz áldozatot a hagyományos házasságért. Azzal hoz áldozatot a házasságért, hogy szűz marad a házasságig, és hűséges utána. Az más kérdés, hogy ezek sem teljesültek soha 100%-ig minden házasságban, de a férfiak sem teremtettek mindig abszolút biztonságot. Ma a házasság előtti szabados élet a jellemző, és nem tűnik fel senkinek, hogy ezzel a házassági szerződést előre megszegik.

SIL
Olvasó
SIL

Van benne igazság, de azt az áldozatot amit a saját későbbi jóléted azaz jobb léted érdekében hozol csak a nők merik szemtelenül “áldozat”-nak nevezni – félrevezetésképp elsősorban – mert azt valójában befektetésnek hívják. Természetesen a férfi részről is lehet pozitív hozadéka a házasságnak, de a selyemfiúkat leszámítva a férfiaknak nem ez az indító oka a nősülésre, hanem az hogy szerelmesek azt’ mindent elhisznek és 99%-ban tényleg csak azt szeretnék – röviden – hogy a nő végre “hagyja abba a sírást”, mert nem jó nézni ha valakit szeretsz és ő meg sír. Tudjuk hogy drágább élet lesz, tudjuk kevesebb időnk jut majd magunkra de belevágunk, sokan csak azért hogy gyereke legyen. (Erre mondják a nők hogy nekik is kevesebb ideje lesz… de könyörgöm az összes időt amit előtte magukra fordítanak jóformán csak azért teszik hogy pasit fogjanak maguknak, művelődnek hogy művelt férjük legyen, vagy szépítkeznek, hogy gazdag legyen, vagy aerobikoznak hogy nagy farkú legyen…) Mi viszont tényleg nem fogunk motorozni, ejtőernyőzni, kaszinózni, pókerezni, gyorsan vezetni, végigkurvázni egy bordélyt, szórakozásból vénlányokat felszedni, mégis mit tud a fiatalhoz képest… :) és még sorolhatnám, mert bár régen ezeket még ritkán suttyomban megtehetted, kiborult otthon a bili, de két határozott szó és csend lett, addig most jön a rendőrség a bíróság a nyakadra azt viszik mindened meg a gyerekeidet… Na ebbe a játékba szálltunk be – hasamra ütök – kb. 100 éve… Legyen akkor így…  Ma pedig már ott tartunk hogy a nők 5-8 évre tervezik  a házasságot mert onnantól tudnak “jól válni”, és direkt generálják hogy legyen elég válóok a “jó váláshoz”. És már nem szólhatsz vissza a főnöködnek, nem mondhatsz föl büszkeségből, nem hozhatsz önállóan döntéseket, csicskának kell lenned otthon, nincs saját helyed csak van egy ház a neveden aminek fele (sem) a tied csak papíron mert ha ezekből bármit akarsz, egyből nem leszel elég jól tejelő férj és lecserélnek egy másikra, amelyik még nem égett ki vagy hülye…  Ezt kell észrevenni és ott kell hagyni őket a francba mert bár átfordították a helyzetet és 100-ból 99 csak erre, azaz a pénzre megy, azt viszont mi döntjük el továbbra is hogy van-e helyzet vagy nincs. Persze van akit csőbe húznak, de minél többen tudják ezt annál kevesebb férfit fognak megvezetni. => és a végén majd szépen visszavesznek az arcukból, vagy maguktól, vagy kényszerből.

visuo
Olvasó
visuo

a ROSSZ házasságtól félnek. meg mondjuk egy fárasztó anyóstól/apóstól stb. : )

Edgecrusher
Olvasó
Edgecrusher

Az melyik alcsoport, amikor:

ha van lehetőség, csajozok (rövidtáv)

-ellenben magas a mérce, és nem vagyok hajlandó azért lejjebb vinni, hogy “legyen egy kapcsolatom”, a felhozatal meg egyre silányabb… (itt elsősorban NEM a külsőre gondolok). Akkor sem, ha ennek az ára a “forever alone”

-egyre kevésbé van kedvem energiát feccölni egy potenciális pofáraesésbe

-nem fogok azért nőiesnek kinézni, (vasággyal-bilinccsel együtt 40 kg, stb, lásd Reina korábbi cikkét), mert az az ideál, közben minden “női” fórumon arról megy a nyifogás, hogy “hol vannak az igazi férfiak”

-Ahol lehet, rávilágítok a feminizmus kártékony mivoltára, és a férfi-nő szembeállítás abszurditására

Reszet Elek
Újságíró

Ez a férfiasan igényes, a nőket nem maszturbálásra használó, minden külső,  mocskolódó degradálás ellenére férfiúi mivoltára büszkék alcsoportja.

Deansdale
Admin

A saját utadon nincsenek csoportok. Csak a kérdés, hogy külső elvárások irányítják az életedet, vagy pedig a saját akaratod.

visuo
Olvasó
visuo

a harmadik opció igazából maga a BOJKOTT.

tiltakozás egy társadalom ellen, kivonulás egy olyan társadalomból, amely az abszurdot és a hiábavalóságot emeli piedesztálra.

Slasher
Vendég
Slasher

Ehhez hasonló cikket körülbelül ezer éve olvastam ezen az oldalon. Egy ilyen már régóta hiányzott. Köszönjük, hogy felhúztad a magazint a süllyesztőből.

Én ezt már régóta tudom magamról, bár fogalmam nem volt róla, hogy MGTOW-nak hívják a jelenséget. A rövidítést már olvastam néhány  fórumon, de nem tudtam, hogy mit jelent. Egyébként a négy válfaj tagjai közül az egyik felválthatja a másikat.

visuo
Olvasó
visuo

sztem az magyarul a “leszarom” típus. nem kell ide mindenféle angol rövidítés : )

Deansdale
Admin

Nekem egy kicsit mást jelent az MGTOW. Az, hogy a saját utamat járom, nem azt jelenti, hogy a magányt választom. A “saját út” számomra az, hogy teszek a társadalmi elvárásokra, az íratlan törvényekben rögzített férfiúi kötelességekre, a nyárspolgári életmódra és a média hülyeségeire egyaránt. Talán úgy lenne a legegyszerűbb összefoglalni, hogy azt csinálom, amihez kedvem van, és ha ez nem a 3 szoba 4 kerék vonalon mozog, az fikarcnyit sem izgat. Viszont ebbe az életmódba tökéletesen belefér a női társaság, sőt, a hosszútávú kapcsolat is. A lényeg, hogy nem adom fel a saját életemet a kapcsolat kedvéért, a közös életünket nem rendelem alá a nő álmai megvalósításának. A kapcsolattal együtt is a saját utamat járom, és ezzel nincs semmi gond, mert vannak nők akik ezt nem csak elfogadják, de egyenesen tetszik nekik.

Persze megtévesztő dolog az MGTOW filozófiát meghatározni, hiszen ahogy Fedrz is írta a fenti cikkben linkelt írásban, ez tulajdonképpen egy megfigyelés, miszerint a férfiak a saját fejük után mennek. Nade ha a saját útja tényleg mindenkinek a sajátja, akkor mindenkié különbözik, és nem lehet egységes definíciót húzni rá. Van akinek a saját feje után menés azt jelenti, hogy megszakítja a nőkkel való kapcsolatát – másoknak viszont nem.

A gondom viszont az, hogy a legtöbb leírás (félig-meddig ez a cikk is) az MGTOW filozófiát úgy írja le, mint valami savanyú a szőlő lúzerséget. A japcsi fűevőknek szerintem semmi köze az MGTOW mozgalomhoz, mert ahhoz, hogy valaki a saját feje után menjen, erős akarat kell. A társadalmi elvárásokra fittyet hányni, és saját életet kifaragni saját hobbikkal, belső tartással és szabályokkal rengeteg erőt, időt és energiát igényel. Ezzel szemben a fűevők egyszerűen csak töketlenek, akik nem mernek csajozni, és inkább a gamer kultúrába menekülnek. Szerintem ordító különbség van a tehetetlenségüket direkt választásnak hazudó pancserok és a társadalmi kötelesség láncait magukról levető férfiak között. Példának okáért “valódi” MGTOW csak az lehet, aki az erre vonatkozó döntését saját maga hozza meg, mégpedig azért, mert ezt akarja. A társadalmi dzsungelben a saját ösvény törésének tudatos döntésnek kell lennie, nem pedig egy lelkileg impotens tinédzser pánikszerű menekülésének.

Lucia
Olvasó
Lucia

ha ugy volna ahogy te mondod az nokre is ugyanugy igaz lehetne, kovetem a sajat utam es futyulok arra hogy mi a divat.

Deansdale
Admin

Miért, a másik verziót nem lehetne nőkre alkalmazni? Dehogynem.

De nem divatról van szó, és azt hiszem eléggé beszédes, hogy te így értelmezted.

Egy nőnek semmi oka arra, hogy saját utat járjon, hiszen a kultúránk/társadalmunk a nők elkényeztetéséről és támogatásáról szól. Férfi oldalról nézve az MGTOW azt jelenti, hogy kihúzom a fejem az igából és azok a rabszolgatartók akik nem vesznek emberszámba felőlem fel is fordulhatnak. Egy nő minek menne szembe a társadalommal, ami a férfiakat az ő kedvéért nyomja rabszolgasorba? Egy férfinak az élete központi kérdése, hogy szabadon élhet-e, egy nőnek ez az egész csak “divat”.

Amit a nők többsége nem tud, és sajnos a férfiak se nagyon, hogy egy férfi élete kb. a bölcsödétől egy folyamatos indoktrináció, hogy szolgáld a nőket (=szolgáld a társadalmat). Ez olyan szinten belénk van ivódva, hogy sokan valószínűleg most hülyének néznek, hogy miről is beszélek. Arról, hogy a fiúk azt hallják: tiszteld a lányokat, kérd szépen, sose légy erőszakos, légy önfeláldozó és udvarias, dolgozz keményen, tartsd el a családodat, tedd boldoggá a feleséged és tisztességgel neveld fel a gyerekeid. Ezzel szemben a “modern” nők a következőn nőnek fel: a fiúknak kötelező tisztelni téged de neked nem kell tisztelned őket, ők nem lehetnek veled erőszakosak de te lehetsz velük, neked minden jár, te mindent megérdemelsz, vedd el, követeld meg, grrrl power, a te érzelmeid a legfontosabbak, aztán jön a herceg a fehér lovon hogy megvalósítsa minden álmod, bla bla bla.

Ennek megfelelően a legtöbb férfi élete azzal telik, hogy a társadalmi elvárásoknak megfelelően 5 éves korában beteszi a fejét az igába, és tanul, pályát választ, még tanul, munkát keres, keményen dolgozik, adót fizet, keres feleséget, lakást vesz, gyereket csinál, megvalósítja a nő álmait amennyire erejéből telik, aztán megdöglik és megy a tepsibe. Mindeközben az első pillanattól az utolsóig köpködi a társadalom nagyobbik fele (persze elsősorban a feministák), hogy ő egy értéktelen szar (halnak a bicikli), potenciális nemi erőszakoló, pedofil, feleségverő, nőelnyomó, nőket tárgyiasító, stb.

Az MGTOW az a felkiáltás, hogy a nagy büdös lóf*szt.

Angelo01
Újságíró

Gyakorlatilag az úgynevezett nemek harcában egyre több férfi jut el arra a pontra, hogy a “nem harc”-ot választja. Már nem áll le vitázni, mert nem látja értelmét, már nem harcol a jogaiért, mert süket fülekre talál. Egyszerűen befogja a száját, felteszi a kezét, és azt mondja: kapjátok be, csináljátok nélkülem!

Aki azt gondolja, hogy Magyarországon ez még nincs, azt ki kell ábrándítanom. Vajon miért csökken folyamatosan a házasságok száma? És a születések száma? A nőismerőseim 99%-a alig várja, hogy férjhez menjen, gyereket szüljön, valójában magasról tesz a karrierre, csupán addig meg akar élni, amíg meg nem érkezik a hercege. Ezzel ellentétben a férfi ismerőseimnek esze ágában sincs nősülni (pár kivétellel), mert látják maguk körül a házas férfiakat. De nem tetszik nekik az, amit látnak.

Tibi
Olvasó

A nőismerőseim 99%-a alig várja, hogy férjhez menjen, gyereket szüljön, valójában magasról tesz a karrierre“- egy társadalmi változás előidézői, és kárvallottja legritkább esetben ugyanazok…

Véleményem szerint, egy mérsékelt fizetésre, kiszámíthatatlan jövőre; családot nem alapítani; felelős döntés. Mindenkinek fel kell mérnie az adott erőforrásai függvényében mennyire tud egy családot finanszírozni, és ha a matek nem áll meg, ne is fogjon bele, mert az csak szenvedés minden félnek. Hasonlóan, ahogy a szinglijelenség mögött, itt is az egyén gazdasági döntését sejtem. Nyilván az sem lenne hátrány férfiszempontból, ha a modern nő szerethetőbb, eladhatóbb köntösbe csomagolná magát.

Angelo01
Újságíró

A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy ugyanezen nők is egyedülállóak. Olyan irreális elvárásokat fogalmaznak meg a leendő férj, és apajelöltről, hogy nincs a világon olyan, aki megfelel ezeknek. Ezek után nem az igényeit racionalizálja, hanem a férfiakat szidja, hogy “nincs egy normális pasi”… Tudjuk, mindig a férfi a hibás…

Szóval nem válik el az előidéző és a kárvallott személye.

 

Slasher
Vendég
Slasher

,,A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy ugyanezen nők is egyedülállóak. Olyan irreális elvárásokat fogalmaznak meg a leendő férj, és apajelöltről, hogy nincs a világon olyan, aki megfelel ezeknek. Ezek után nem az igényeit racionalizálja, hanem a férfiakat szidja, hogy “nincs egy normális pasi”… Tudjuk, mindig a férfi a hibás…”

Ez pontosan így van. Még a 30 év körüli, egyedülálló nőkre is jellemző.

DennisVT
Újságíró

Na ez is egy kicsit időben elcsúszott hsz lesz, de talán csak 1 hete találtam erre az oldalra, és még mindig azon örlődöm, hogy örülök-e, hogy idetaláltam. Ugyanis tekintve, hogy nem tartozom a ffiak top 10-15%ába, azzal a véleménnyel szembesülök a sokadik embertől, férfiaktól, hogy rám a párválasztás terén már semmi jó nem vár (maholnap 35 leszek). Néha kis túlzással kiszaladnék a világból. Pedig nem élek álomvilágban, sok dolgot realistán látok, és nem idealistán, de ilyen brutálisan még semmit sem toltak a képembe, mint ahogy főleg Brandon szokta:)

És amiért pont ide írok: ”

,,A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy ugyanezen nők is egyedülállóak. Olyan irreális elvárásokat fogalmaznak meg a leendő férj, és apajelöltről, hogy nincs a világon olyan, aki megfelel ezeknek. Ezek után nem az igényeit racionalizálja, hanem a férfiakat szidja, hogy “nincs egy normális pasi”… Tudjuk, mindig a férfi a hibás…”

Ez pontosan így van. Még a 30 év körüli, egyedülálló nőkre is jellemző.

Az elmúlt 2 hónapban három, bőven 30 fölötti (33,35,36) egyedülálló nővel ismerkedtem meg. Ebből kettő az első randi után elhajtott, a harmadikkal együtt voltunk 3 hétig, utána hajtott el. Mint említettem tisztában vagyok vele, hogy nem tartozom az alfa-kategóriába, de nem is érzem magam a béta alján, sportolok (a háromból kettő dicsérte az alakomat – a harmadikkal nem került ilyesmi szóba), a közepesnél azért jóképűbbnek tartom magam, és anyagilag is bőven jobb vagyok a mai magyar átlagnál már csak a házzal + lakással (nem rózsadomb), autóval(nem audi-bmw), balatoni (nem maldív-szigetek) nyaralóval, és némi kis bankszámlával (nem 100+ millió:)), és egy egész korrekt, de messze nem kimagasló havi bevétellel. (Nem havi félmila+). És ez sem volt elég a fent említett 3ból egynek sem – habár hozzáteszem, hogy az egyrandisok az anyagi helyzetemre max az öltözködésemből, vagy az önbizalmamból következtethetett. Kettő kvázi legalább őszintén elmondta, hogy nem érez vonzalmat, és a 3.nál is – akivel együtt voltunk legalább 3 hetet, és volt szex – ilyesmi lehetett az alapprobléma, nyilván ma is együtt lennénk, ha összepisilte volna magát minden alkalommal, amikor meglát…

És az a helyzet, hogy nem topkategóriás 30asok voltak, fiatalabb korukban sem lehettek csodaszép csajok… ez persze nem változott, és erre még rájött az életkorukból fakadó “értékcsökkenés” is. Csodálkozik majd vki, hogy ha esetleg egy negyedik bármilyen nőhöz már kicsit megzuhant önbizalommal fogok odamenni? Szóval még az is lehet persze, hogy én keresgélek rossz szemétdombon és én értékelem magam tévesen, de mégis inkább azt gondolom, hogy az ő értékítéletük van elcsúszva, és ha a helyén lenne, akkor sokkal vonzóbbnak tudnák találni a kategóriám ffitagjait. Ez működik, nekem is sokat változott az ízlésem az elmúlt években, és sokat csökkentek a nők külsejével szemben támasztott elvárásaim… Olyannyira, hogy a barátaim konkrétan hülyének néznek, hogy 30+ nőkkel foglalkozom, és mindegyikük szerint alulértékelem magam. És pont ebből tudom, hogy ezek a nők kb most tudnak utoljára megkapaszkodni az utolsó szalmaszálba (vagy már abba sem), hogy a korosztályukból független ffit találjanak, a 40 fölöttiek már sokszor elváltak egy feleségtől, és van 1-2-3 gyerek…

don Fefinho
Újságíró

Bakker, 35+ nőkkel ne erőlködj már, azok még ha összejönnek hosszútávra is, egyrészt elviselhetetlenek, másrészt gyerek jó eséllyel már nem lesz, vagy százezreket kell ölni termékenységi kezelésbe.
Alkalmazd a kétharmados szabályt.
Ha te 35 vagy, simán lehet 22-23 éves csibéd, aki annyi idősen valószínűleg legfeljebb kétharmad annyi bevétellel rendelkezik, mint te, és fiatalságából adódóan az időkorlát gátat szab a téged megelőző partnerek számának is.
Ami neked a szép testalkat és az elviselhető jellem, az a nőnek a relatív státusz. Ha a kétharmados szabályt alkalmazod, a relatív státuszod mindig meglesz a nőhöz képest, amellé már csak egy kicsi alfajáték kell, amibe senki nem rokkan bele.

Deansdale
Admin

Eléggé intelligensnek tűnsz ahhoz, hogy a megfelelő következtetéseket vond le, legalábbis kis baráti segítséggel :)

Na először is, háromból egy nővel szexig eljutni nem szar eredmény. Hogy aztán nem lett belőle nagy kaland, hát istenem. Ez biztató kezdet, mert állhatnál úgy is, hogy elmentél 25 randira és egy árva csókolózás sem lett belőle (vannak akiknél ez a realitás).

Aztán a leírásod alapján egyértelmű, és remélhetőel te is ráérzel, hogy nem az anyagiaktól vagy a sportos külsőtől kell várnod a sikert, hanem a hozzáállásoddal van valami gond. A PUA-k egyik legáltalánosabb aranyköpése, hogy a vonzalom nem választás kérdése. Ez annyit tesz, hogy nem tudatosan dől el, tehát nem olyan tényezők együttállása, mint a jó ruha vagy a vastag pénztárca. Nem úgy jön létre, hogy valaki akarja, vagy arra gondol. Vannak viszont olyan tényezők, amikkel igenis lehet fokozni, vagy a csíráját elültetni. Ezeket nem lehet egy blogkommentben átadni, de a neten van róluk tonnányi anyag (igaz a 99%-a angolul). Itt van egy ízelítő, de ezt én is most gugliztam, úgyhogy kellő kritikával kell kezelni, nem minden szava szentírás. Kb. 3 mondatot néztem meg benne, az alapján tisztes PUA iparosmunkának tűnik. Arról szól, hogy mit ne csinálj és mit igen, ha vonzalmat akarsz ébreszteni egy nőben. De itt van ez is, vagy ez, lehet válogatni. Ha totál nullán állsz angolból, az hatalmas kereszt a válladon, de a magyar anyagok között is lehet olykor a szarban gyöngyöt találni. Sajnos a magyar közösség nagyobbrészt a “mondd neki hogy jó a segge” színvonalon mozog, ezért meg kell küzdeni minden egyes bit hasznos informáciért, de ha semmi más nem segít, előkerítjük Don Qujont a net bugyraiból és átbeszéljük vele a témát :D

DennisVT
Újságíró

Köszi, az építő, és biztató hsz-t:) a linkeket mindenképp megnézem, most megyek angolból felsőfokúra, szóval csak nem lesz baj:) Amúgy én erre találtam rá kb. egy hete ( http://www.pick-up-artist-forum.com ) , és egy s mást már sikerült hasznosítani. De azért örülök, ha ti itt a férfihangon ilyesmi PUA témából is írtok majd cikket. Lehet, hogy született is már, de még nem tudtam az egész siteot átrágni:) thx.

don Fefinho
Újságíró

Do your best, kid. We’re rooting for you.

The link you provided may be useful, i didn’t check it out yet, but it’s a forum, so instead of lexicons of dry theory, you’ll probably find hard data and field tested methods with results. Dig deep, but dig carefully, for as everywhere, you’ll have to separate the wheat from the chaff.

If you’re looking for PUA themed articles here, try running through these:
http://www.ferfihang.hu/tag/csajozas/
http://www.ferfihang.hu/szerzoinkrol/?uid=9

Bazinga
Újságíró

Amelyik férfi meg öntudatra ébred pl egy őt anyagilag kihasználó feleség melett, az sok esetben már késő. Ha ki akar szállni a dologból, mindenféle jogcímen (nőtartás, gyerektartás,ami sok esetben rejtett nőtartás, vagyonmegosztás) kötelezik őt a további szolgálatokra.

Lucia
Olvasó
Lucia

én pedig gyerek korom ota azt làtom hogy ferjek az asszonyt hibaztatjak azért mert bekotottek a fejuket, behàloztak oket szegenykeimet akaratuk ellenere ferjul vettek. Hat en nem akartam ilyen rosszat soha senkinek. Inkabb jarjon akkor mindenki a maga utjan boldogan es bekessegben. Ha valaki ugy ker meg hogy en ahoz a kisujjamat sem mozditom akkor jo ha nem en nem hazasodom, az a ferfiaknak szinte mindig rosz.

 

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Érdekes, ezzel én is így vagyok. Gyerekkorom óta azt hallom, hogy a férfiaknak a házasság = halál. Közben nem egy nőt láttam belerokkanni (köztük a saját anyámat is) abba, hogy a 4 fal közé szorul a kölykökkel, esetleg a kertben elkapirgál, és közben folyamatosan visszautasítást kap minden munkáltatótól, mert kisgyerekes. Nem szeretek útban lenni vagy teher lenni (eltartott), ezért nem házasodok,  nem szülök. Csak szeretnék nyugodtan élni. A saját hülyeségeimre megkeresem a pénzt, az a lényeg. Soha nem álmodoztam világ körüli útról, meg fehér lovas szőke hercegről se, szóval egész jól elvagyok így. És még csak az idejét se szeretném húzni senkinek, mert az időt soha nem kapjuk vissza, ezért minden férfit kedvesen eltessékelek. Nem elküldöm a p*csába, csak egyszerűen nem megyek bele még egy randiba se. Azt’ víz. Van még 1000 más dolog az életben, amivel lehet foglalkozni.

Adolf Weininger
Újságíró

Ezek szerint Te a WGTOW kihalt ösvényén mozogsz?

(Women Going Their Own Way)

:)

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Valami olyasmi :) Érdekes keveréke ez a női és férfi életvitelnek, mint ahogy az agglegények élete is. A MGTOW férfiak pl gond nélkül elvégzik a házimunkát, vagy főznek, de nem úgy ahogy a nők, hanem amolyan férfias stílusban. Én meg múltkor zárat szereltem. Persze a magam női módján, szemöldökcsipesszel :) De azóta tökéletesen működik és megspóroltam egy szerelőt :)

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Az MGTOW gond nélkül elvégzi a házimunkát, és ez tiszteletet érdemel. Ha egy hozzám hasonló feminista csökevény meg meri említeni, hogy egy párkapcsolatban az lenne az ideális, ha mindkét fél kivenné a részét a háztartási macerából, az meg fúúúúúúúúj :-)

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Nyugi van, én egyenlőségpárti vagyok. Ha mindketten dolgozunk 8 órában, akkor otthon a 2. műszak is felesben megy. Erre szokták mondani, hogy ahhoz a nőnek is kb annyit kell keresni, mint a férfinak. Ez nálam addig nem lenne gond, amíg nem felső vezető az illető férfi. Annyit még nem keresek. De azokkal úgyse kezdenék, nem lennénk egy súlycsoport :)

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Ennek azt hiszem nem szabadna a számokon múlnia, inkább egymás és egymás munkájának, igényeinek kölcsönös tiszteletén, elfogadásán. Ha látom, hogy a párom ugyanannyi idejét, energiáját fordítja a munkájára, akkor nem várom el tőle, hogy pluszban az én kényelmemért még többet dolgozzon csak mert én több pénzt keresek.

A nagy szemléletbeli problémát nem is ebben látom egyébként, hanem abban, hogy úgy általában a házimunkát, a gyerekneveléssel, családhajkurászással töltött időt maguk az emberek, a társadalom és a jogrendszer is csökkentett értékűnek tekinti, ezáltal azt is, aki elvégzi.

Saját gyerekeim nincsenek, de párszor volt szerencsém 2-3 pöttömre gondot viselni hosszabb, rövidebb ideig. Esküszöm, még a leghúzósabb, 14 órás stresszes munkanapom végére se fáradtam úgy el.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Hát ilyen ez a szép új világ. Vagy behódolsz neki, vagy lázadsz ellene, vagy lesz*rod az egészet és csinálod, amihez kedved van. Én úgy alakítottam az életem, hogy most azt mondom max 2 év, és annyira bedolgozom magam, hogy nem veszíteném el a munkám, ha mégis családot alapítanék. Erre van aki az mondja, hogy egy karrierista p*csa vagyok, de ha nem törődnék ezzel, akkor meg semmirekellő, ingyenélő eltartott lennék. Most igazodjál ki rajta, érted :D A férfiak ugyanúgy idealizált képeket kergetnek, mint a nők, ha pártalálásról van szó.

Lényeg a lényeg, az én melómhoz elég egy okostelefon. Nyilván sarkítok, mert nem árt egy laptop, egy nyomtató, stb, de ezt most hagyjuk. Kb 2 hónapos gyerek mellett már “visszamehetnék” dolgozni, mint a kínaiak. Csak otthonról. Okosan kell használni a technikát. Manapság már simán színezhetsz meg építő kockázhatsz a kölyökkel, közben megírsz egy e-mailt telefonról. S akkor? :)

Egyébként pont ma láttam, hogy egy apuka hintáztatta a gyerekét a játszón, a másik meg babakocsiban tologatta. A férfiaknak is több idejük jut a családra, ha mindkét ember dolgozik. Tényleg a része lehet a gyerekei életének, nem csak valami igahúzó barom. Nekem tetszik ez a felállás, van akinek meg nem. Hát ez van.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Fuzzy Logic, osztozunk a dilemmán. Én sem igazán tudom eldönteni, hogy most akkor mi is a követendő irány.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Nincs. Dönts el mit szeretnél kezdeni az életeddel és tedd azt. Ettől függetlenül nem vagy magányra ítélve. Ezen a világon mindenkinek megvan a párja, még az ilyen WGTOW-oknak is, mint én :) Bár egyelőre nem szakadok meg a pártalálásban, mert nem is igazán érdekel, de semmit sem zárok ki a jövőre nézve.

edie
Olvasó
edie

Én meg azt képviselem, hogy embernél az oroszlánhoz hasonlóan elkülönül nemek megjelenése és szerepe.

Férfi többet cipekedik, több pénzt a kapcsolatba, ő szereli meg villanykörtét stb.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Ezzel sincsen semmi baj. Tulajdonképpen ez a normális, de ma már semmi sem normális :) Valószínű, ha ilyen beállítottságú embert sodorna mellém az élet – és egyébként nagy vonalakban egyeznének az elképzelésink – nyilván kompromisszumra hajlanék és többségében én csinálnám a klasszikus női részt a házimunkából. De ez manapság már… mosógép, mosogatógép. Meg van könnyítve. Nem olyan sok idő mint teszem azt 100 éve.

hgyi
Szerkesztő

“jHa egy hozzám hasonló feminista csökevény meg meri említeni, hogy egy párkapcsolatban az lenne az ideális, ha mindkét fél kivenné a részét a háztartási macerából, az meg fúúúúúúúúj
Szerintem az az ideális, amit két ember ideálisnak tart a saját kapcsolatukban. Ha az az ideális számukra, hogy a férfi a tenyerén hordozza a nőt és ő mosfőztakarít is, akkor az. Ha a pár számára az az ideális, hogy mindenki kiveszi a részét a háztartási munkákból, akkor az. Ha az asszony nem enged át semmit, akkor az.
Ne akarjuk átkísérni a nénit a túloldalra akkor is, ha nem oda menne!

SIL
Olvasó
SIL

Pontosan.

DennisVT
Újságíró

Mindamellett, hogy tisztelem azokat, amiket írtál, hozzátenném, hogy egy nőnek sokkal könnyebb azt mondani, hogy WGTOW!, mert pusztán a testi ösztöneik kielégítésére 100szor gyorsabbak és könnyebben kapnak vkit egy szombat este, mint egy férfi… (Persze az MGTOW pasi is qrvázhat, de azért az nem ugyanaz, tudjuk jól…)

MissL
Olvasó
MissL

Sok nő él egyedül, azért mert ezt akarja..ennyi..ez a jövőben sokkal látványosabb lesz…jah és gyereket is egyre kevesebben akarnak már, főként fiatal generációnál látni, sok lány barátnőm egyenesen elzárkózik előle..ez van..

.
Olvasó

Köszönöm, ezzel meg a másik hozzászólásoddal érthetőbb. Én a cikk alapján láttam csak rá erre az egészre, ezért történt az, hogy úgy látszik, félreértettem. A leírásod alapján sokkal szimpatikusabb és érthetőbb, mint a cikk alapján.

Ukrin
Olvasó
Ukrin

Nekem is az a bajom az ilyen cikkekkel, hogy kívűlről (főleg nők számára), úgy jön le,hogy ez az oldal marokmarcsás lúzerek nyafogása, akik nem tudnak megfelelni a mai társadalom “kihívásainak”. Az a baj, hogy a feministák pont ezt szeretnék láttatni a férfihangról. Úgy gondolom, hogy a “lesz@rom” állapot csak egy állomás, nem maga az öntudatra ébredés. Ébresztő !

Koriander
Olvasó

biztosíthatlak, hogy nem úgy jön le…

igen kell egyfajta nyitottság, hogy az idetévedő átlendüljön azokon a masszív előítéleteken, amit a feministák a női blogokon a Férfihanggal kapcsolatban elhintettek. Ugyanakkor az oldal potenciális ereje szerintem nem is a feminista ellenpólusban, hanem önmagában van: ez az oldal akkor is létezni fog, ha esetleg már nincsenek feministák, ez pontosan az a hely, ahol a politizálás és a közéleti kérdések nem mennek át pártpolitizálásba egyrészt, másrészt az ellenvélemények ütköztetése is termékeny vitákat és nem személyeskedő szájtépépést eredményez (ok. néha, de ez belefér ahol szenvedélyek is vannak), mindenesetre az oldal igényel értő olvasást és intelligenciát, ez gyakorlatilag be is határolja a célcsoportot, mert nem egy feszkó levezető, hanem gondolatébresztő oldal, mindenféleképpen az interaktív palettán hiánypotló.

szerintem :)).

Ukrin
Olvasó
Ukrin

Igazad legyen :) Én azért láttam a szerző blogján, hogy mit kapott hasonló témájú cikkek kapcsán.

Slasher
Vendég
Slasher

,,(főleg nők számára), úgy jön le,hogy ez az oldal marokmarcsás lúzerek nyafogása, akik nem tudnak megfelelni a mai társadalom “kihívásainak”. ”

Ne magadból indulj ki.

Ukrin
Olvasó
Ukrin

:) Biztosíthatlak, hogy nem. Előtte ilyeneket olvastam:

 

“Én ezt már régóta tudom magamról, bár fogalmam nem volt róla, hogy MGTOW-nak hívják a jelenséget.”

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

A férfiak teszik, amire nevelték őket, cserébe a nők szembe köpik őket. A férfiak mennek, foglalkoznak valami mással. Ennyi.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Szerintem a szürke valóság jön le a cikkből. A következő választási lehetőségek vannak:

1. Behódolsz a rendszernek (és 99% hogy szívni fogsz és szenvedni)
2. Lázadsz a rendszer ellen (és végül egy magányos antiszoc leszel)
3. Lesz*rod az egészet és azt csinálod amihez kedved van (a kötelező köröket lefutod, pl befizeted az adót, de egyébként mindenki tehet egy szívességet)

Ezek közül szerintem a legvállalhatóbb és hosszútávon legkedvezőbb a 3. Valójában nem csak szerintem, mert mint a cikk is írja, terjedőben van ez a nézet. Egyébként is az módi, hogy egy férfi legyen felelős és döntésképes, na meg álljon két lábbal a földön. Ha így nézzük, a 3. valójában egy férfias döntés :)

Slasher
Vendég
Slasher

Téged is látni ? :O :D

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Jam, néha eltűnök aztán feltűnök :) Kicsit sok dolgom volt az utóbbi időben, de nemrég Huffnágel Pista indexcímlapos volt és hogy-hogy nem, elég gyorsan idekeveredtem  a blogjáról. Örömmel látom, hogy még mindig tart a lendület :) És mennyi cikk nőtt ide… teljesen le vagyok maradva.

Slasher
Vendég
Slasher

,,Jam, néha eltűnök aztán feltűnök :)”

Helyes!

,,Kicsit sok dolgom volt az utóbbi időben”

Csak nem dolgoztál ? :D

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Volt itt minden, mint a bucsuban. A lakás körül is (festés, csőtörés), családi drámák, meg meló is. Tudod, úgy szép az élet, ha zajlik :)

Slasher
Vendég
Slasher

,,Tudod, úgy szép az élet, ha zajlik :)”

Igen, tudom :D

edie
Olvasó
edie

Szerintem anno in mala fidén írták le jól a dolgot.

A társadalom nem törődik veled, miért törődnél te vele? Menj és csinálj fel minden könnyűvérű lányt, vagy menj egy keresztény közösségbe egy szerető feleséggel. A patriarchátus vissza fog állni, de csak azután hogy a civilizációnk összeomlott.

Deansdale
Admin

Na igen, régebben a társadalom még nem volt nyíltan férfiellenes, de manapság már erre tartunk.
A fenébe a répával, adjatok két botot! – és csodálkoznak, hogy a férfiaknak ez nem tetszik.

ErwinRommel
Olvasó
ErwinRommel

Még gyerekcipőben jár ez a kezdeményezés de követendő példa. Ha egyszer kicsúcsosodik akkor a nők nagy sz*rban lesznek. Megnéznék egy világméretű férfisztrájkot hogy a nők mit csinálnának ha magukra maradnának a Földön.  Hogy zajlanának az építkezések, mi lenne a tudománnyal, lenne egyáltalán államhatalom? Mindenesetre csak idő kérdése hogy a férfiak észrevegyék hogy kihasználják őket, és higgyétek el ha holnap az emberiség  visszasüllyedne kőkorszaki szintre akkor is minden ugyanígy történne vagyis nem lennének tömegével női tudósok vagy politikusok, és hogy akkor miért tartunk itt? Ez az egész helyzet azért alakulhatott ki mert megengedtük, néhány ostoba hagyta kibontakozni az egészet még pár száz éve de csírájában kellett volna elfojtani. A férfitöbbség még mindig abban a hiszemben él hogy a nők angyalok és szentek, így a rossz kislányok a p*nájukkal mindent elérhetnek az ilyen ostobáknál még azt is hogy férfitársaik ellen forduljanak.

MissL
Olvasó
MissL

“Ha egyszer kicsúcsosodik akkor a nők nagy sz*rban lesznek. Megnéznék egy világméretű férfisztrájkot hogy a nők mit csinálnának ha magukra maradnának a Földön.  Hogy zajlanának az építkezések, mi lenne a tudománnyal, lenne egyáltalán államhatalom?”

Hidd el a nők megoldanák..ja, egyébként sok okos tudós, politikus nő van..nem az a kérdés h megoldanák-e hanem hogy jó lenne az a világ bárkinek is, ráadásul sok férfi van aki szereti a kedvesét és vele maradna, vagy a húgát, anyukáját sokan nem hagynák el, támogatnák (éppen ezért nem félek h kicsúcsosodik)..Ráadásul akkor h születne meg a következő generáció.Azért ne őrjítsen már meg senki h tényleg ezt tartja utópiának..Szerintem sok férfi erre ugyanúgy rázza a fejét, szerencsére..

exRooster
Olvasó
exRooster

“Hidd el a nők megoldanák”

Tehát – kiragadva egy-két példát – pl nők fogják bányászni a nyersanyagot és energiaforrásokat (olaj-gáz-szén-urán)? Nők dolgoznak majd a vasműben a kohó mellett? Nők fogják felépíteni és üzemeltetni az új erőművet? Hajrá! :)

Vagy három nap múlva rájönnének, hogy az áram természetes élőhelye nem a konnektor, és a tiszta víz sem “csak úgy” jön a csapból, meg az élelmiszer sem a Tesco polcán terem meg?

Lehet hogy nem tűnik fel, de ahhoz hogy a civilizáció működjön – pláne, hogy felépüljön -, rengeteg munkára van szükség. Ennek a nehéz háttérmunkának túlnyomó részét férfiak végzik, láthatatlanul.

Kodo
Újságíró
Kodo

Dolgoznának, talán még a vasműben is, de kérdés hogy milyen hatékonysággal? Hányan, mennyivel többen emelnék meg ugyanazt a vasat, ott aztán meg kell fogni még a daruk világában is. Mit szólnának a nehéz és egészségtelen körülményekhez? Mennyit, hány lépcsőt kellene leadnia az emberiségnek a mai színvonalából?

MissL
Olvasó
MissL

Szia! Egy pusztán nő vagy férfialapú társadalom (elméletben) nyilván más lenne mint a mai, és a kettő minden értelemben különbözne egymástól..és lehet nem hiszed el, de egy hétköznapi lány is tisztában van azzal h a civilizációnk -ami szerintem egy természetet kizsákmányoló és hosszútávon így nem fenntartható  – sok munkával jár..nem látod amúgy h a nők is dolgoznak a társadalomért.

És a kétkezi munkára kitérve(bányászat), a futurológusuk rémálma h a technika fejlődésével egyre inkább elértéktelenedik az emberi erő..szóval a civilizációnk rohan a saját vesztébe, a munkanélküliség az egekbe szökik, nem hiába mondják az 500 millió ember teóriát sokan, akiknek nem számít az emberélet..tehát én ezzel a világgal nem példálóznék..

És h világos legyen számomra egy férfi nélküli világ azért lenne maga a pokol, mert nem lenne ott apu ( akit imádok), szerelmem (akit szintén), bátyám (akit szintén) sőt a családom többi férfi tagja sem, meg a postásbácsi aki mindig előre köszön köszön és megkérdezi h vagyok, vagy a húsboltos fiú akivel mindig jókat poénkodunk..hiányoznátok..ez van..

SIL
Olvasó
SIL

“Hidd el a nők megoldanák..”

“…sok férfi van aki szereti a kedvesét és vele maradna, vagy a húgát, anyukáját sokan nem hagynák el, támogatnák”

– aha… a nők megoldanák…

the hermit
Olvasó

Hidd el a nők megoldanák..

A sárkunyhókra, meg a gyűjtögetésre gondolsz?

ja, egyébként sok okos tudós, politikus nő van..

Amikor ilyet olvasok, kibújik belőlem a soviniszta (Naooo megirígyelhetne), és azt gondolom: elvesztegetett pénz, és idő.

nem az a kérdés h megoldanák-e hanem hogy jó lenne az a világ bárkinek is

én inkább úgy fogalmaznám meg a kérdést, vajon mennyire tetszene nekik az a valóság, amit teremtettek. Ha tippelnem kell, szerintem nem nagyon.

ráadásul sok férfi van aki szereti a kedvesét és vele maradna, vagy a húgát, anyukáját sokan nem hagynák el, támogatnák 

Persze hogy szeretünk benneteket, nem kell beszarni…

visuo
Olvasó
visuo

ja, ezt a nőrokon dolgot ne hozzuk már ide, teljesen más a viszony alapja…

hgyi
Szerkesztő

Mennyivel jobb lenne, ha végre abban gondolkodnátok (Rooster, SIL és még néhányan), hogy együtt mit tudunk csinálni, hogy szükségünk van egymásra, hogy együtt és egymásért éljünk, s hagyjuk a jó esetben egymás mellett, de inkább egymás ellen élés fejtegetését!
Alaposan megfertőzött titeket a feminizmus, de szerintem gyógyítható. Bár ehhez a beteg erőfeszítései is kellenek, mert olyat, aki nem akar meggyógyulni, senki sem tud kirángatni a betegségéből. Egyelőre a gyógyulni akarás halvány jelét sem látom rajtatok.

the hermit
Olvasó

Hőgyike, annyiból meg kell védenem őket, hogy a női fél nem csupa Hőgyikéből áll, így a felvetésed nemcsak optimista, de egy kicsit naív is. Az nem vigasztalja a férfiakat, hogy van egy maroknyi nő, akivel lehetne együtt bármit is csinálni.

Annyit még hozzáteszek, hogy kicsit elbagatellizálod a “másik oldal” problémáját, és igazságtalanul holmi férfihisztinek minősíted, holott hol mondják el a gondjaikat, ha nem itt? Persze igazad is van bizonyos mértékig, de a véleményed akkor is túl általánosító. Ez a probléma társadalmi méretű már, és nem lehet pusztán “kicsiben”, személyes szinten megoldani.

Azt se kéne elfelejtened, hogy SIL, meg a többiek jelentősen fiatalabbak nálunk, és mással kell szembesülniük, mint nekünk.

hgyi
Szerkesztő

Ugyanígy vannak a nők a férfikkal. Senkit sem vigasztal, hogy van egy maroknyi normális férfi, akikkel szívesen.
De azért én nem csak erről beszélek. Nagyon sok olyan férfi van, akikkel biztosan nem élnék együtt – még csak nem is kedvelem őket, de együtt dolgozunk. Mert képesek arra, hogy elismerjék a nők munkáját – itt nem kizárólag a munkahelyi munkákra gondolok, amiért fizetés jár.
Több férfi képes pl. tőlem tanulni és viszont. Ilyesmire gondolok együtt és egymásért élésre, ilyesmire gondolok, amikor azt mondom, szükségünk van egymásra.

Vártam, hogy bagatellizálásnak értelmezitek, s hogy úgy fogjátok látni, nem érzékelem a “másik oldal” problémáját. De. Érzékelem. Kívülről szemlélem – hisz jóval idősebb vagyok SIL-éknél. Ezért is írtam, hogy a feminizmus már nagyon megfertőzte őket. De ha semmi hajlandóságot nem mutat a beteg arra, hogy ne csak a rosszat lássa és ne csak a saját elvárásait akarja érvényesíteni, akkor bizony nem is akar gyógyulni. Ha egyre megveszekedettebben és egyre kiterjedtebben utálja a nőket, pont olyanná válik, mint a feministák. Semmi kompromisszum, semmi hajlandóság mások elfogadására, semmi együttműködési szándék, csak a vádaskodás. Fogalmam sincs ezek a fiatalemberek mit is szeretnének. (Szándékosan nem az elvárás szót írtam. De ha azt írnám, akkor is odabiggyeszteném, hogy “és magától és a férfiaktól”. Mert azért ugye azt senki sem állítja, hogy a férfiak mind tökéletesek?)

Lehet, hogy optimista vagyok, de ha mindenki pesszimista lenne, már kihaltunk volna.
Lehet, hogy naiv vagyok, de ha nincsenek ilyen naiv emberek, mint én, akkor mindenki aljadéknak, semmirekellőnek tartaná a másik embert, sőt saját magát is.
Lehet, hogy naiv optimista vagyok, de ha nem lennék az, akkor nem lennék itt.

the hermit
Olvasó

Vártam, hogy bagatellizálásnak értelmezitek, s hogy úgy fogjátok látni, nem érzékelem a “másik oldal” problémáját. De. Érzékelem.

Érzékeled- egyben bizonyos fokig félre is érted, másokkal együtt. Többen is azt hiszik, itt utálatról, nőgyűlöletről, vagy legalábbis a szeretet hiányáról van szó férfi részről, pedig nem: ez bizalomhiány, ami persze betegség, ha úgy nézzük. Az MGTOW férfit pedig nem vigasztalja, hogy ez a bizalomhiány női részről is fennáll.

Egyenlőre még minket mocskolnak a médiában főleg, nem pedig titeket… Majd ha arról lesz szó (főleg) , hogy nők feleslegesek, akkor visszatérünk a témára megint.

Ajánlott olvamány: Hanna Rosin: Men are obsolete   http://time.com/179/men-are-obsolete/

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Ebből a beszélgetésfolyamból egész jól levezethető, hogy az egész antifeminista harc mögött jó pár emberke agyában egy viszonylag egyszerű gondolatmenet van: minden nőnek annyi jár, amennyire a férfiak tartják őket, és mivel nem sokra tartják, ezért nem is jár sok. Elég egyenlőtlen álláspont.

Inaara
Olvasó
Inaara

Szerintem a nők – legalábbis az itt jelenlévő nők – számára világos, hogy nem utálatról van szó, hanem bizalomvesztésről. Hgyi már leírta, a nőknek sem könnyű megbízni a férfiakban. Mindenki tud hozni rossz példákat a környezetéből, de nem szabad, hogy hagyjuk magunkat elbizonytalanítani. Az óvatosság szükséges, de ha teljesen bezárkóztok, esélyt sem adtok magatoknak a boldogságra.

Az egyenesen tragédia lenne, ha hagynánk, hogy a bizalmatlanság miatt elmenjen mellettünk életünk szerelme…

the hermit
Olvasó

Én sokszor leírtam már itt, ami most van, az senkinek nem jó.

Tibi
Olvasó

The Hermitnek.
Nem szabad Rosint annyira komolyan venni, bár a feministáknak nyilván felemelő ezt olvasni. 100 éve ezt várták. Rozi szótárában a férfi, mint éhes száj, a nő béklyóját jelenti. Szánalmas férfigyűlölő, aki ezt az egyértelmű női látszatfelfutást sem tudja elegánsan a helyén kezelni.

Tények amiről Rozi elfelejt szólni.
-Az amerikai ipar 2000 óta 6 millió munkahelyet veszített el, munkahelyei számának 1/3-át.
– 1950-ben 20 amerikai melósból 1 volt állástalan, ma 5-ből 1 az arány.
– Sohasem volt ilyen magas az USA államadóssága, és csak egyre-egyre nő, nemigen akarja már senki finanszírozni.
– A szolgáltatás központú piac nem a férfiak sajátja. A férfiak a termeléshez, teremtéshez értenek.
– Globálisan a jegybanki alapkamatok rekord alacsonyak. Utoljára a XX. században, 14′-ben és 39′-ben voltak ehhez hasonlóak. Valutaháború folyik, ami rendszerint a tényleges háborúkat előzi meg.
– Sosem adtak még el annyi fegyvert a világon egy évben, mint tavaly. Az USA, Oroszország, Németország, (a 3 legnagyobb exportőr) rekordmennyiséggel fegyverezte fel a világot.
Véleményem szerint itt egy tiszavirág életű tündöklésről beszélünk, ún. vihar előtti csendről.

Itt  messze nem a nők felfutásáról van szó, hanem a szolgálatóipar felfutásáról. És amíg Bangladesben, Kínában Indiában gyermekrabszolgák millió termelik meg a fehér nyugati nők kényelmét, (akik a föld lakosságának 5%-át teszik ki) addig ez így is marad. Kár, hogy ennek az 5%-nak a kénye-kedve szerint alakítják a világot. Össze is foglaltam a feminizmust. Sok millió rabszolga verejtéke = középosztálybeli nyugati nő kényelme.

the hermit
Olvasó

Én meg úgy vagyok Rosinnal, hogy ő legalább le merte írni, ami amúgy is “benne van a levegőben”, hogy úgy mondjam. Lehet őt kritizálni másért, de ezért speciel nincs értelme.

hgyi
Szerkesztő

Nem szeretem, ha a kompetenciám hiányára hivatkozva “utasítanak el”, vagy kérdőjelezik meg az empátiámat.

Nem vigasz, hogy a bizalomhiány mindkét részről fennáll. Ezt én nem is mondtam. De mivel én ezen az oldalon vagyok, hát csak azt mondhatom, hogy erről a partról lépjünk. Ha mindenki a másik oldalról várja a konstruktivitást, akkor soha nem történik semmi olyan, ami pozitív irányba vinne.

Hermit, nem vagyok hajlandó leülni a sírdogálók mellé együttérezve az egereket itatni, mert az nem segít. Igen, gyalázzák a férfiakat, de éppen azt írtam, hogy ha nem lennék optimista és nem hinném “nagy naivan”, hogy itt olyan emberek vannak, akik hisznek a nemek együttélésében, akkor minek lennék itt?
Valószínűleg akkor sem szapulnám a férfiakat, ha a nők lennének az aktuális célpont.

De most komolyan. Gondold végig, mi értelme van ennek a rívásnak? Ez nem visz előre, maximum visszalök kissé. Nem csak mi, öten-hatan vagyunk olyan nők, akik nem értünk egyet a feminizmus férfihibáztatásával. De ha kevésbé elszánt nők olvassák, akkor azt mondják, hogy tulajdonképpen le vagytok szarva, ha minket pocskondiáznak itt a férfiak. Miért várnak tőlünk együttérzést, felsorakozást, ha nem vagyunk jók semmire, ha csak vérszívók vagyunk? Nagyon hamar el lehet így lökni magatoktól a nőket. De ha tényleg ez a kívánság, csak szóljatok.

Mintha a MGTOW bérlet lenne, amelyet felmutatva tovább lehet menni… Bocs, én MGTOW vagyok, nekem ehhez semmi közöm, nekem nem kell a másik nemmel együtt élnem. (Szerintem Dean MGTOW-értelmezése a legjobb, amely tükrözi, hogy nem a MGTOW nem “bérlet”.)
Az Enneagram tanfolyamokon is sokszor tapasztaltam hasonlót. Vannak, akik eljutnak odáig, hogy sikerül kibogozni, mely karakterbe tartoznak, de itt vége is. Az elmélyedés, a változtatás, az önmagán végzendő munka már nem érdekli, a karaktere a “bérlet”: “Én ilyen vagyok, így fogadj el!” De ez nem így működik. Azzal semmi gond nincs ha egy férfi – vagy egy nő – a maga útját járja. Csak ne csináljon úgy mintha ő így lenne tökélets, és másokra nincs is szüksége, vagy na jó, kényszerből esetleg elvisel másokat.

Egyelőre még ne akarjatok meggyőzni arról, hogy rosszul látom, mert nem is azt mondták a fiúk, mert te nő vagy és nem értheted ezt Hajnalkám, és nem is így értették és nem is minden nőre. Én még tudom. De mások?

the hermit
Olvasó

De most komolyan. Gondold végig, mi értelme van ennek a rívásnak?

Már kérdezted a szerzői cseten, hogy hová vezet ez, akkor most ide is be másolom. Nem vagyok jós, de így látom:   feminizmus—> MGTOW—->  társadalmi összeomlás —-> mindenki szív—-> az üszkös romokon a maradék kevés ember, férfiak és nők egymásra találnak, és mindenki énekel

Persze felmerül a kérdés, hogy nem lehet- e kikerülni a rossz dolgokat, és egyből a végére ugrani.

Nem Hőgyike, nem lehet.

SIL
Olvasó
SIL

the hermithez csatlakozom

+ volt már elég barátnőm. A bemutatkozásomban is benne van, 31 éves vagyok. Engem már nem vezettek meg. (Rád most pont nem gondolok a többessel.) Két lehetőség van. Vagy törvényi/társadalmi úton visszaesik a válások száma (erre már nincs időm várni), vagy azt a nőt veszem el, aki a házassági-szerződésben aláírja, válás esetén azé a gyerek, aki biztosabb egzisztenciát tud felmutatni. Aztán ha nektek úgy is mindenben csak a magamnak gyűjtögetés a fontos, meglátjuk majd kinyeri a “versenyt”! Pont. Természetesen nyugton is maradhattok a kis popsitokon és úgy nem lesz baj – de ennek nincs realitása.

MissL
Olvasó
MissL

Ez nem verseny..már rég rossz h itt sokan így gondolják..egyébként nem hinném h nagyon kicseszel a nőkkel azáltal h nem lesz egyik sem a feleséged..:D

Tibi
Olvasó

magával nem szeretne kicseszni. Egyre láthatóbb az az utcán élő 30.000-es tömeg, akik bármily meglepő, nem ott születtek, csak valahogy odakerültek. Miközben egy-egy ügyvéd/exnej egész jól jött ki a buliból. Ez nemtréfa, ezt meg kell értened! Nagyképűség azt hinned, hogy ez rólatok szól. Nem, ez most kivételesen rólunk. A tragédia elkerüléséről…

MissL
Olvasó
MissL

Igen ez a nagy probléma, ezt látom én is..Megértő és szeretett teljes vagyok a férfiakkal, mert elsősorban emberek vagyunk és egyenlőek (nem egyformák)..De a kommentek közt voltak olyan lenéző és sértő általánosan a nőkre néző beszólogatások, melyek olvasása után meglepődtem, mert az rendben h valaki anyagi vagy személyes okokból kiindulva nem keres párt, nem baj, de ne írogassunk már olyanokat h a nőknek nincs haszna meg h buták, lusták és nem tudnának férfiak nélkül élni stb..mert nem igaz!! Sok nő aki idetéved és egyetért sok cikkel és elolvassa ezeket a hozzászólásokat mit mond magába, na ezek tuti hím soviniszták..persze kit érdekel a nők véleménye mert mind feminista- jön a jól ismert premissza..Szerintem a sok férfi kizsákmányolást csak társadalmi összefogással lehet megakadályozni..erre kell törekedni..

 

SIL
Olvasó
SIL

értelmezés – verseny: külön kassza, mindenről számla, a sajátom, legyen róla papír, be legyek jegyezve, legyen meg az öt év… és sorolhatnám. Ez szerinted kinek a gondolkodásmódja?! Ha egyenlőek lennének az esélyeink olyan gyorsan pattannátok vissza a könnyeitekkel együtt a bíró úr okuláréjáról mint a sicc. (Ez egy fikció, lehetőség volt a részemről, tény, hogy jellemtelennek kéne lennem ahhoz, hogy ezt megtegyem, de ha gyerekemről lesz szó, egészen pontosan arról, hogy én nevelem-e fel, akkor erre képes is lennék. Igazad van – bár nem ezt írtad, de segítek – egy ilyen szerződést senki nem írna alá nekem. Van jobb tervem is, és szerintem a legtöbb MGTOW hasonlót gondol. 40-45 évesen elveszek egy elvált 35-40-es nőt, aki biztos mellettem marad amíg a gyerekem legalább 20 lesz, de utána is marad(na) ha én el nem válok tőle. (Jellemzően a válás csak egyszer jóbuli a nőknek) Remélem élek azért 65 éves koromig és így legalább láthatom a gyerekem felnőni. Igyekszem addig nem túlterhelni magam – és kitűnően csinálom. :D)

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Érdekes gondolatok, el lehet játszani velük…

Külön kassza, mindenről számla – korrekt, fogadjuk el. Nej megszüli közös gyermeketeket, otthon marad vele és fent ismertetett elvek mentén kiszámolja a bébiszittelés óradíját, az általa elvégzett háztartási munkák piaci árát, levonja a költségeket, korrektül elfelezi, hisz kettőtöké a projekt, majd benyújtja a számlát. Igazságos? Te aláírnál egy ilyen szerződést?

40-45 évesen elveszek egy elvált 35-40-es nőt, aki biztos mellettem marad amíg a gyerekem legalább 20 lesz, de utána is marad(na) ha én el nem válok tőle. – Egy szót nem írsz arról, hogy ezt a nőt szeretni fogod, netán tisztelni, vagy egyéb módon érzelmileg közelednél hozzá. Egyetlen kritérium, hogy a vélt “piaci értéke” alacsony legyen, ezért ne akarjon elmenni, csak ha te küldöd. Ha ilyen gondolkodásmóddal közelítesz a nőkhöz, csodálkozol, hogy rossz tapasztalataid vannak?

Tibi
Olvasó

ez egy teljesen korekt gyakorlatias látásmód, egy olyan nem tagjával szemben akik 70%-os rátát hoznak a válások terén. Ez tény. Ez egy bizonyítvány amit a nők kiállítottak magukról az elmúlt években holtomiglanból . És ez egy akkora aránytalanság, egy létfontosságú életfontosságú kérdésben, amivel számolnia kell minden férfinak aki nem akar az utcá… Szerelem? Férfirészről az igencsak könnyelműség ha nincs jól eleresztve ebben az anyagias világban. Persze, ha jön, akkor nem könnyű okosnak maradni.

Kodo
Újságíró
Kodo

Amikor egy egész világmozgalom, milliárdos költségvetésből csak azon dolgozik hogy a férfiakat és a férfiak munkáját, szerepét semmisnek tekintve leértékelje, tényleg érdemes elgondolkodni azon, vajon mi lenne nélkülünk.
Én azt gondolom, mindent ami létezik, együtt hoztuk létre, ezt az egész létező civilizációt. A hibáit is közösen tettük össze. Ha mostanában egyesek mégis úgy gondolkodnak, hogy legszívesebben kizárnák a férfiakat a világból, miért ne élcelődhetnénk ezzel mi is, a fordított irányban?
Egy pár hetes, pár hónapos sztrájkot nyilván kibírnának férfiak nélkül. Éveket nyilván nem, de akkor meg jönne a sértődött hamis magyarázat, hogy mivel mindenhonnan ki voltak rekesztve a nők, hát persze hogy nem tudták elég gyorsan betölteni és maradéktalanul elvégezni az összes feladatot. Ha a nők tűnnének el, nem okozna akkora gondot. Férfiak is simán el tudják látni a női feladatokat, el is kellene mert azok se kevésbé fontosak, de erre sokkal rövidebb idő alatt is, gyakorlatilag azonnal rá tudnának állni, mint a nők megfordítva. Persze ez is rengeteg energiát elvonna más fontos dolgok teljesítésétől.
Maradjunk annyiban, az a legjobb megoldás, ha továbbra is egymást kiegészítve tesszük a dolgainkat. Közben pedig az értelmesebb fejek, nők és férfiak együtt küzdenek az ez ellen harcoló felelőtlenül felforgató elmebetegségek ellen, ami rengeteg energiát emészt fel tök feleslegesen, de ha már így alakult, az értelmes élet, a civilizáció továbbvitele érdekében feltétlenül elengedhetetlen.

exRooster
Olvasó
exRooster

Kösz, én továbbra is nagy ívben elkerülném a nőket. Túl veszélyesek, túl destruktívak.

Tibi
Olvasó

Naaa! Ne büntesd őket úgy, hogy megvonod magad tőlük! :) Egyébként, ha a legtöbb mai csajnak leteszed a deákot az éjjeliszekrényre nem lesz veled aljas. Jobbára, ha választhat a pénz, és az önbecsülése között: az előbbit fogja választani. Az utóbbival nemigen rendelkezik.
Ha már soviniszta vasárnap, én is ide-idepiszkítok… :)

Inaara
Olvasó
Inaara

Jaj, fiúk, miket írtok….  Értem az érveiteket, az elkeseredésből, a rossz tapasztalatból fakadó cinizmust, talán sokat csalódtatok is már, de azért ne essetek át a ló másik oldalára.

Nem hiszem, hogy véglegesen lemondanátok a nőkről. Ha egyszer találkoztok azzal a nővel, akit nektek rendelt az ég, úgysem fogtok tudni ellenállni… :) Persze, akkor nem is kell, tőle nem kell félni. :)

the hermit
Olvasó

Nem hiszem, hogy véglegesen lemondanátok a nőkről.

Te se érted, nem a nőkről mond le az ember, hanem erről:

 egyszer találkoztok azzal a nővel, akit nektek rendelt az ég

… vagy legalábbis felkészül, hogy ez talán sose fog bekövetkezni. Közben meg Högyinek is igaza van, mert közben az ember gyakran a képességet is elveszti, hogy egyáltalán felismerje, elhiggye, hogy van ilyen.

Inaara
Olvasó
Inaara

hermit, pontosan értem, hogy miről mond le az ember, de azt is értem, hogy miért érted úgy, hogy nem értem. :)

Slasher
Vendég
Slasher

,,Értem az érveiteket, az elkeseredésből, a rossz tapasztalatból fakadó cinizmust, talán sokat csalódtatok is már, de azért ne essetek át a ló másik oldalára”

Nem lehetnek simán csak széles látókörűek ?

,,Ha egyszer találkoztok azzal a nővel, akit nektek rendelt az ég,”

Honnan veszed, hogy van ilyen ?

,,Persze, akkor nem is kell, tőle nem kell félni. :)”

Miért ne kéne ?

DennisVT
Újságíró

Ha egyszer találkoztok azzal a nővel, akit nektek rendelt az ég

kb. 90% a valószínűsége, hogy ezt a nő azt fogja mondani, hogy én viszont nem kellek neki… 10 ilyet találni pedig, hogy abból meglegyen az 1… :)

Slasher
Vendég
Slasher

,,Alaposan megfertőzött titeket a feminizmus”

Akkor is hibáztatni kell egy férfit, ha igazat beszél? Miért fertőzte volna meg őket a feminizmus? Ha jól tudom a feministák a nők agyát mossák leginkább.

hgyi
Szerkesztő

Betegek lettetek tőle.
Titeket is éppúgy eltávolít a nőktől, mint a nőket a férfiktól.
A férfiak agyát is mossák.

Tibi
Olvasó

… lehet, hogy most egy picit távolodni kell ahhoz, hogy később édesebb legyen a közeledés…

Slasher
Vendég
Slasher

Csak annak az agyát tudják átmosni aki hagyja. Szerintem mi pont hogy nem hagytuk.

,,Titeket is éppúgy eltávolít a nőktől, mint a nőket a férfiktól.”

Nehéz úgy közeledni a nőkhöz, hogy ők már elvannak távolítva. Továbbra sem mi vagyunk a betegek.

Belvedere
Vendég
Belvedere

Érdekes volt elolvasni a cikket, eszerint magam is az MGTOW filozófiáját követem.

Felmerül a kérdés: nekem, mint a nőket tisztelő heteroszexuális férfinak mit tudnak adni a nők? Nem valami sokat.

Az iskolai végzettségem magasabb, mint a nők 98 százalékáé, anyagi problémáim sohasem lesznek. Egyedül lakom, magamra főzök, mosok, takarítok. A passzivitásom tudatos választás, parazitákra nincs szükségem. A legmegdöbbentőbb, hogy sok lányismerősöm főzni sem tud, elegendő számukra, ha a pasijuk – aki szerencsémre nem én leszek – fizeti az éttermi számláikat. Rengeteg nő pedig buta, mint a föld (amennyiben ez erőszakossággal párosul, úgyis mindegyikük kifog pár magasabb társadalmi státuszú férfit). Megint másoknak kiváló érzékük van ahhoz, hogy a náluk értékesebb, tehetségesebb férfiakat a kapcsolaton belül vagy csak az udvarlás során megalázzák (hasonlóan ahhoz, amikor a sorkatonaságnál a négy elemit végzett kiképzőtisztek kínozták az egyetemistákat). Emellett sok nő meg tudja magyarázni magának, hogy az adott férfi miért nem éri el az igényességi szintjüket.

Ha a nők válogatósak, én is az vagyok.

hgyi
Szerkesztő

Felmerül a kérdés: nekem, mint a nőket tisztelő heteroszexuális férfinak mit tudnak adni a nők?
Szerintem pontosan annyit tudnak neked adni a nők, mint te nekik.

Inaara
Olvasó
Inaara

Belvedere, szuper, örülök, hogy ilyen fantasztikus férfi vagy!  :) Felemelő érzés olvasni, hogy van még olyan férfi, mint te, aki tisztában van nagyszerű képességeivel, aki maga a tökély, a teljesség, aki mellett egy nő, az a buta parazita csak kolonc lenne a nyakán, belerondítana a harmonikus összképbe a szerelmes odabújásával, az odaadásával, a csókjaival, az érintéseivel, a kedvességével, a szeretetével, a lágyságával… :)

Komolyra fordítva: sokszor a nők szemére hányjátok, hogy kőkeményen anyagiasak, hidegfejű számító némberek, akik csak elvenni akarnak, adni nem. Most nem mennék bele abba, hogy ez mennyire igaz vagy sem, de amit írsz, az pont erre emlékeztet: nem lehet mindent patikamérlegen méricskélni, hogy “lássuk csak, ezt nyújtod nekem, akkor én ezért cserébe ezt, nézzük a következőt, most ezt adod, jó, akkor én ezért cserébe mindjárt keresek valami ezzel arányos dolgot, mert ugye megérted, miért adjak többet érte, miért fizessek más gyerekének, hopp, megvan…” (félreértések elkerülése végett: a “más gyereke” itt természetesen a nő). :)

Kedves Belvedere, nem tudom elhinni, hogy igazi ez a keménység és érzéketlenség. Talán önvédelemből növesztetted ezt a páncélt… Biztos vagyok benne, hogy a zord mondatok mögött egész más személyiség lakozik; egy férfi, aki alig várja, hogy jöjjön egy nő, aki rácáfol minden egyes szóra, amit a hozzászólásában írt… :)

Belvedere
Vendég
Belvedere
Inaara
Olvasó
Inaara
Belvedere
Vendég
Belvedere
Slasher
Vendég
Slasher

Inaara!

Jobban tetted volna, ha nem reagálsz. Így úgy tűnik, mintha Te is olyan buta lennél mint a föld.

,,zord mondatok mögött egész más személyiség lakozik; egy férfi, aki alig várja, hogy jöjjön egy nő, aki rácáfol minden egyes szóra, amit a hozzászólásában írt… :)”

Az élet nem egy nyálas romantikus komédia.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Te meg ne legyél ilyen gonosz manó :P Nem szorul rá, de most megvédem: lehet, hogy kihagytam pár hónapot, de Inaarára még emlékszem. Egyáltalán nem buta, csak hihetetlenül jóindulatú és szeretetteljes. Néha naivnak tűnik, mert még arra is két kézzel szórja a szeretetet, aki éppen bántja. Mindenben próbálja megkeresni a pozitívumot, hogy kicsit kizökkentsen titeket abból a negatív spirálból, amibe néha belegabalyodtok. Igazi anyuka típus.

És igaza van abban, hogy sokszor elkeseredettségükben a férfiak nagyon tüskéssé válnak, de ha egy nő rájuk mosolyog, és kedves velük, azonnal visszaváltoznak igazi kis lovagokká. Ezt én is szoktam gyakorolni. Pl ha észreveszem, hogy valakinek új nyakkendője vagy inge van és megdicsérem, hogy jól áll neki, utána egész nap jó hangulatú és mosolygós. Nekem is jobb úgy ránézni, ha vidám és nem úgy ücsörög, mint aki citromot nyalt.

Slasher
Vendég
Slasher

,,de Inaarára még emlékszem”

Persze, ő volt itt  a legjobb barátod :D

Tudom nem az, ki is javítottam. De azért jó lenne eloszlatni a ködöt, és belátni, hogy  a szerelem és a nők nem számítanak gyógyszernek. És egyik sem megoldás a problémákra.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Ahogy az sem, ha egymásból gyártunk problémát. Az élet problémára vagyunk a megoldás egymásnak. Amúgy is utálom a populizmust és az újkori feminizmus erősen él az eszközeivel. Ellenségkép gyártás, most épp a férfiakból. Nem a nyugatból, vagy az oroszokból, vagy keresztényekből, vagy a franc tudja. Egyszerűbb is, mert férfi mindenhol van, pl orosz nincs. De attól még nem kéne ennek felülni.

brandon
Olvasó
brandon

“nem lehet mindent patikamérlegen méricskélni”

Hát persze, hogy ilyenkor nem. Hiszen nőkről van szó. De amikor férfiakról, akkor igen is patikamérlegen kell méricskélni. Mennyire férfias, mennyire jó kiállású és kidolgozott testű, milyenek a kilátásai a jövőben, milyen a pénzkereső képessége, mennyire tud és akar pátyolgatni, van-e munkája, lakása, autója, és hogy ezek milyenek.

És ebben egyikben sincs benne az, mennyire érzelmes, gyengéd és szeretni tudó.

Fordítva viszont elvárnád, hogy mi érjük be egy kis:
“csókjaival, az érintéseivel, a kedvességével, a szeretetével, a lágyságával”. Azaz egy kis szeretettel. És cserébe mindennek feleljünk meg, ha tudunk. Mert nekünk az se jár ingyen, mivel kinőtt a farkunk.

Csak én látom így, hogy igencsak egyenlőtlen az, ami a mérleg serpenyőinek két oldalán van? Nem beszélve arról, hogy ezt gyakorlatilag minden nő tudja. Akkor egy olyan férfi, aki tételezzük fel, megfelel a nők férfiakról alkotott, egymáséhoz elég hasonló elképzeléseinek, az miért is álljon meg egynél?

A többi férfi meg nem felel meg nektek, “nem elég férfias”. Tehát innentől nincs miről beszélni.
De azért ne legyen MGTOW, mert milyen g*ci dolog már, ha létezik olyan férfi, aki nem akar a nők igényeinek megfelelni. :)

Inaara
Olvasó
Inaara

Kedves brandon,

örülök, hogy újra itt vagy, és látom, semmit sem változtál.. :)

Igenis nem kell, nem is lehet semmit sem patikamérlegen méricskélni egy párkapcsolatban. Más a férfi és a nő feladata, mások a szerepek – ez ellen lehet ugyan lázadni, de nem érdemes, nem vezet sehova.

Egyáltalán nem kell, hogy férfiszépségek legyetek – ami engem illet, nem igazán vonz a túlzottan szabályos férfiszépség, és ezzel nőtársaim jelentős része is így van. Az a lényeg, hogy legyen benne valami, ami megfog, legyen nagyon okos (ez nagy gyengém) legyen charme-os, amibe nagyon sokminden belefér: lehet ferde az orra, elálló a füle, kopasz/kopaszodó, nagyon görbe lábú, stb. attól még nagyon fogtok tetszeni, hidd el. :)

“Csak én látom így, hogy igencsak egyenlőtlen az, ami a mérleg serpenyőjének két oldalán van? Nem beszélve arról, hogy ezt gyakorlatilag minden nő tudja.”

Elvileg minden nő tudja, igen – legalábbis nem kell hozzá egyetemi diploma. A férfiak nem azt várják a nőktől, hogy nekik is 3 diplomájuk és nagy vagyonuk legyen. Nem ettől lesz egyenlőtlen a mérleg két oldala, hanem attól, ha a férfi vagy a nő úgy érzi. És pont ez az, amit nem tudsz tételesen megmérni. Ha a férfi megteremti az anyagiakat, okos és tudom, érzem, hogy nagyon szeret, akkor mi kell még azon túl, hogy mindenben mellette állok, támogatom, vész esetén is számíthat rám mindenben, szeretem, becsülöm, tisztelem, felnézek rá, tiszta lakás, rend, és finom vacsora várja, nem szekírozom, hanem a kedvét keresem, ha fáradtan hazajön, ha az otthonunk a béke és a nyugalom szigete, ahonnan feltöltődve léphet ki a világba, és úgy általában azon vagyok, hogy boldoggá tegyem… Igen, tudom, ez nekem is jóóóó, de hát ettől is szép egy kapcsolat, hogy bármit teszek a másiknak, az nekem is jó. Legalábbis így kellene lennie.

“Fordítva viszont elvárnád, hogy mi érjük be egy kis:
“csókjaival, az érintéseivel, a kedvességével, a szeretetével, a lágyságával”.

Összefoglalva: igen. Bár azt írod “elvárnád, hogy mi érjük be…” , hidd el, ez nem kevés; ennél többet nem kívánhattok, ez a minden, erre vágytok.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Szívemből szólsz, Inaraa, de úgy látszik, a méricskélés népszerűbb…

A kapcsolatok minőségét meghatározó kölcsönös odafigyelés, a másik számára fontos értékek elfogadása, tiszteletben tartása valahogy mindig kimarad a vitából.

Azért vagyok feminista, mert néhány hasonló, pénzbe nem kerülő dologban hasonló igényeket fogalmazok meg, mint egy férfi… vagy legalábbis olyanokat, amiket általánosságban férfiakhoz kötnek. Pl. hogy a párom támogasson a céljaim elérésében, örüljön a sikereimnek, figyeljen oda a mindennapi apró-cseprő történésekre, amik velem megesnek. A Hölgyválaszban mondja azt hiszem Richard Gere felesége: “tanúja volt az életemnek”.

Cserébe nem tudok mást kínálni, csak ugyanezt a magam módján. Nem tudok senkire nonstop felnézni, én sem várom, hogy engem nonstop istenítsenek. Azt szeretném, ha önmagam lehetnék egy kapcsolatban a hibáimmal együtt, mert ott a másik, akinek szintén vannak hibái és nem szégyelli őket előttem. Nem kell a melldöngetés, a mindenáron dominancia, meg még a vagyon se, ha elfogadja a másik, hogy nem tőle függve élek, hanem mellette.

Ehhez képest nonstop azzal szembesülök, hogy ez mind lényegtelen, a kilóra mért adok-kapok-ban a férfiak a tőlem várt dolgokat előre meghatározzák, kevéssé értékesnek nyilvánítják és ehhez mérten árazzák.

Naooo
Olvasó
Naooo

“legyen nagyon okos (ez nagy gyengém)”

Mi számít nagyon okosnak?

“lehet ferde az orra, elálló a füle, kopasz/kopaszodó, nagyon görbe lábú”

Raccsolhat is?

brandon
Olvasó
brandon

Nem lehet, hogy nálad a jogosultságérzettel van baj? Azzal, hogy úgy képzeled, csak mert nőnek születtél, neked minden jár alanyi jogon, ezt a férfiaknak kell biztosítani számodra, és ezért cserébe neked semmit nem kell tenni, elég, ha jól nézel ki.

Ez például a fő problémás attitűd a mai nőknél.

“legyen nagyon okos (ez nagy gyengém)”

Muhhaha. Hát neked szerintem pont egy buta macsó való. Olyan, aki férfias, egoista és az önérzetének a fényezésért, egy kis bájolgásért hajlandó benyelni bármilyen igazságtalanságot.
Aki elég okos, az átlát a szitán, nem hagyja magát átverni, bepalizni.
Sem nők által, sem hitelezők által, sem reklámok által.
Akit átvernek, az már túl okos nem lehet.

hgyi
Szerkesztő

Írtam egy csomó mindent, de inkább töröltem.
Szerintem neked a 4. szintű MGTOW-ság való.

Inaara
Olvasó
Inaara

brandon, az imént még úgy terveztem, hogy írok egy hosszabb kommentet, de rájöttem, teljesen felesleges. Egyáltalán nem érted, hogy miről van szó, én pedig nem akarlak meggyőzni semmiről.

Talán még te sem jöttél rá, de egy vérbeli feministát szeretnél magad mellé (fölé?), akinek nincs rád szüksége.

Slasher
Vendég
Slasher

,,Kedves brandon,

örülök, hogy újra itt vagy, és látom, semmit sem változtál.. :)”

Hála Istennek, hogy nem változott. Még mindig olyan karakán mint fél évvel ezelőtt :D

DennisVT
Újságíró

Egyáltalán nem kell, hogy férfiszépségek legyetek (…) és ezzel nőtársaim jelentős része is így van

Bocs, de ez egész egyszerűen nem igaz. A világon mindenki tudja. A nők a ffiak 80%át átlagon alulinak tartják.

Az a lényeg, hogy legyen benne valami, ami megfog

Ez az a magabiztosság, az erő, és az önbizalom, ami azért sugárzik belőle – kvázi idézek egy másik itteni cikkből – : “mert tudja, h rendelkezik azokkal az erőforrásokkal, amire nektek szükségetek van, és ti erre a kisugárzásra reagáltok fizikai vonzalommal.”

mi kell még azon túl, hogy mindenben mellette állok, támogatom, vész esetén is számíthat rám mindenben, szeretem, becsülöm, tisztelem, felnézek rá, tiszta lakás, rend, és finom vacsora várja, nem szekírozom, hanem a kedvét keresem, ha fáradtan hazajön, ha az otthonunk a béke és a nyugalom szigete, ahonnan feltöltődve léphet ki a világba, és úgy általában azon vagyok, hogy boldoggá tegyem… Igen, tudom, ez nekem is jóóóó, de hát ettől is szép egy kapcsolat, hogy bármit teszek a másiknak, az nekem is jó. Legalábbis így kellene lennie.”

Akkor hogy van az, hogy annyi a tönkrement kapcsolat és válás, aminek a háromnegyedét a nők kezdeményezik? És hogy van az, hogy 2szer annyi hajléktalan ffi és mint nő?

“Fordítva viszont elvárnád, hogy mi érjük be egy kis:
“csókjaival, az érintéseivel, a kedvességével, a szeretetével, a lágyságával”.

Csakhogy legtöbbször ezt sem kapjuk meg…

 

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Olvasgatom a kommenteket és komolyan elgondolkodtam… ez az igazi arcotok? A kommentek jó részében vegytiszta sovinizmus és nőgyűlölet van, némi általánosítással és cinizmussal. Ráadásul még csak nem is a feministákat vagy azok “neveltjeit” szidjátok, hanem bizony a konzervatív családmodell haszonélvezőit: a nőket, akik a saját lábukon állás helyett egy eltartót keresnek maguknak.

A kommentekből profilozható átlagos nő buta, sekélyes, haszonleső, valódi érzelmekre képtelen, gyenge, lusta, semmirekellő. Valóban ilyennek látjátok a nőket? Ha igen, mi értelme a feminizmus ellen küzdeni? Mármint mi értelme csak az ellen küzdeni? Miért nem egyből az összes nő ellen szálltok harcba? Ráadásul épp a feminizmus az, ami szorgalmazná, hogy a nők tanuljanak, vállaljanak munkát, álljanak meg a saját lábukon is…

Nagyon igaza van Hgyi-nek, az együttműködés, a közös megoldás keresése sajnos elsikkadt a nők szidalmazása közben.

Tibi
Olvasó

FINCSIFEMCSI!!!
“A kommentekből profilozható átlagos nő buta, sekélyes, haszonleső, valódi érzelmekre képtelen, gyenge, lusta, semmirekellő.” – ez ugyanúgy érvényes számtalan férfira is, akiket az elmúlt évtizedekben tökéletes zombifogyasztóknak nevelt ki a rendszer. A feminizmusodat meg felejtsd már el! Indiában 4x annyi nő tanulja az angolt mint férfi. És? Ugyanolyan csóró rabszolga, mint a többi, csak beszél angolul. Ezek csak fityfasz illúziók, amik érdemeknek vannak feltüntetve.
Tudsz főzni?

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

“FINCSIFEMCSI!!!” ????? Diszlexia? Lehet rajta segíteni…

Eléggé szürreális a kommented… már az india nőknél elvesztettem a fonalat, de azt végképp nem értem, hogy a főzési tudományom hogy jön ide?

Mondjuk egy másik poszt kommentjei között olvastam, hogy a kézimunkázó nők nem feministák, de akkor sem kezdtem el kidobálni a hímzőfonalaimat meg a varrógépet. Szóval ha azt mondod, hogy feminista létemre nem tudhatok főzni, azért még nem fogom a Vöröskeresztnek adni a fazekaimat.

Tibi
Olvasó

Az indiai rész a tanulás hiábavalóságáról szólt volna. Hiába tanulnak szegény nők ott a másfél milliárdos “putriban” ha semmi perspektíva, lehetőség a jobb életre. Ez a poszt,ami alatt kommentelünk, lényegében arról szólt volna, hogy a mai feminizált társadalomban, komoly veszélyforrást jelenthet egy párkapcsolat férfirészről, és sokan ezt a rizikót joggal nem  merik bevállalni. És a maguk útját járják úgy, hogy a lehető legkevesebbet vállalják a közösből…

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

A tanulás sohasem hiábavaló, ehhez a feminizmusnak semmi köze. Hiba lenne látványos, gyors fejlődést várni.

Köszönöm, hogy elmagyaráztad nekem a poszt tartalmát, de ha nem gond, az értelmezését már magam oldanám meg.

Egy párkapcsolat női részről is komoly veszélyforrást jelent manapság. Még akkor is így van ez, ha a kommentek alapján úgy hiszitek, az egybites női csordák csak a férfiak kizsigerelésére használják. Én meg úgy látom, hogy a másik oldalon is emberek, érző, élő, valódi problémákkal küzdő lények vannak, akiknek hasonló bizalomvesztési válságot kell átélniük, de a megoldás keresése helyett csak egymás sározására futja.

 

Tibi
Olvasó

Ha nem ülnél olyan magasan,és én nem feküdnék ennyire lenn, nemcsak hallanánk,hanem értenénk is egymást. Száz szónak is egy a vége: Az arányok mindig ugyanazok lesznek. Ahhoz hogy több legyen a gazdag jómódú, még több a szegény szükséges. A”piramisnak” állnia kell. A feminizmus azt az illúziót oltja a nőkbe, hogy ha tanulnak, szorgosak… sokra vihetik. Pedig ez a világ 90%-ra nem igaz.

Egy párkapcsolat női részről is komoly veszélyforrást jelent manapság.” – miféle veszélyforrást? A CSBE-től kezdve a hamis pedofil vádon át, az elhanyagolásig 90 fajta fegyvernemmel intézhetitek el a férfit végérvényesen, egyetlenegy könnycsepp segítségével. Ha nem tűnt volna fel,mi a rendszert szidjuk, ami ekkora előnyt, s egyenlőtlenséget tart fönn egyoldalúan, s ebből kifolyólag szinte rákényszeríti a férfit az MGTOW-re. A nő ez esetben csak élelmes, kihasználja a lehetőségeit.

Az én szexualitásom perverzió, a tiéd önmegvalósítás.
Ha a 11 éves tinilány bugyi nélkül flangál, az a szabadság megélése, de ha én rápillantok pedofil vagyok. Szerinted, ha a gender alapján, majd ha a gyerekek eldönthetik milyen neműek akarnak lenni,  ki fogja választani a folyamatos megaláztatást ígérő férfinemet. Én biztos nem választanám…

érdekesség
Google találatok 2005. 06. 05. Emberi jogok:
Hírek:
férfiak: 6 oldal, 0,2%
nők: 2710 oldal, 91,5%
gyerekek: 246 oldal 8,3%
Háló:
Férfiak: 45.500 db 1%
Nők: 2.450.000 db 80%
Gyerekek: 582.000 db 19%

Na ez a szürreális ,hogy a nő joga 5-10x annyira fontos mint a gyereké. A férfit már nem is említem. 2005.
forrás: angryharry.com főoldal, táblázat.

SIL
Olvasó
SIL

Na ne már… – ebbe most már beleszólok! Mi ez leterelés? Miről beszélsz? tibi22 előző hozzászólása is érthető volt, ha nem érted akkor ne kezdj el rizsázni hanem olvasd újra, de ez már sok: “Egy párkapcsolat női részről is komoly veszélyforrást jelent manapság. Még akkor is így van ez, ha a kommentek alapján úgy hiszitek, az egybites női csordák csak a férfiak kizsigerelésére használják. Én meg úgy látom, hogy a másik oldalon is emberek, érző, élő, valódi problémákkal küzdő lények vannak, akiknek hasonló bizalomvesztési válságot kell átélniük, de a megoldás keresése helyett csak egymás sározására futja.”

Mi ez a sz@rság?! – már elnézést. (pont) Ez a véleményed? Ez egy érvelés?! Nem erről van itt szó, nehogy már elkezd itt sajnáltatni magad meg összes nőtársadat! Járjál szakemberhez az ilyen gondokkal! Ha csak a bizalom, meg miegymás veszne el… hahaha. Elmondom mi a lényeg, én leszek az ezredik ezen az oldalon: 5-8 év házasság után 10-ből minimum 6-an viszitek a jelenlegi és jövőbeni vagyonunknak minimum a felét + a gyerekünket és mindezt azért mert már eleve is ezt terveztétek! A lelki problémák lennének e legkevesebb… Ha igazságos lenne a rendszer, akkor csak 10-ből 3-an csinálnátok, mert jobban átgondolnátok, hogy befektetésnek tekintsétek-e a házasságot és a gyereket. Speciel nekem ez a bajom!

Senki nem vitatta, hogy a nők is emberek. Egyszerűen ma már többségében gonoszak és haszonlesők. És ez nem azt jelenti hogy többek vagy kevesebbek, csak ha kiismered őket rájössz, nem jó társaság és nem jó partner – főleg pl. közös lakásvásárláshoz – a többség.

“Bizalomvesztési válság”?! Szerinted ez értelmes különben?! Van bizalmi válság és bizalom vesztés, de ilyen nincs. A múltkor hallottam valakitől a tévében, szakértőnek hívta magát, persze párkapcsolatokban – tartalmilag idézem: A mai modern világban a  kapcsolatokban egyensúly-áthelyeződésre van szükség. Ez is pont ilyen korrekt mint amiről te terelsz. Már az egyensúlyt is át lehet helyezni?! Természetesen a sunyi kis p|csa a súlypontra gondolt, csak nem ezt mondta, mert úgy mindenki átgondolta és értette volna, hogy csak a hatalomra és irányításra gondol, közel sem az egyensúly és fenntarthatóság megteremtésére törekszik – még véletlenül sem. Kezet foghattok! Az meg egyértelmű minden ép embernek, hogy a párkapcsolatban több súlypont is van, munka, család + az élet egyéb területei és ezt igazságosan kell(ene) felosztani, tehát nem úgy, hogy minden területen a döntéshozatal a nőnél van.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

A szakembert neked is ajánlom. Vagy hidd csak tovább nyugodtan, hogy nők milliói úgy indulnak neki a házasságnak, hogy pár évig kibírják féllábon, aztán viszik a bankot.

brandon
Olvasó
brandon

Lehet, hogy nem direkt indulnak neki így, viszont tény, hogy ez lesz a végeredmény, mivel ilyenek a törvények.
A fentebb felsorolt adatok magukért beszélnek.
Amivel pedig vissza lehet élni, azzal vissza is fognak. Ha nem is konkrétan a nő maga, de az ügyvédje biztosan.

Meglátásom szerint az a probléma, hogy a nőknek túl sok választási lehetőségük van partnerek terén, a férfiaknak pedig túl kevés.

SIL
Olvasó
SIL

Egyetértek, de azért egy két alapigazság – részemről.

JOG=LEHETŐSÉG – Hogy ki, miként, mire használja az jellem kérdése. Ha drágaság még az ügyvédjének sem meri elmondani mit akar, vagy nem mer neki ellentmondani azért, hogy a saját értékrendje érvényesüljön és ne az ügyvéd haszonlesése, + a barátnők unszolása, akkor csak simán gyáva. Arról nem beszélve, a többség egyből összepisili magát amint fogadja a dr. úr nyakkendőben a bőrkanapén. “Milyen rendes, jóravaló ember!”  Utána meg mind azzal takarózik hogy az ügyvédje tanácsolta… Hány ilyen mondat volt már a képmutató bagázstól! Minek fogadtál ügyvédet anyukám?! Azért amit te akarsz vagy azért amit az ügyvéd akar… Vicc az egész…

the hermit
Olvasó

Történetesen a válásomkor nekem is kellett találkoznom az exnejem ügyvédjével. Nekem nem volt ilyen… El is gondolkodtam, milyen hamar ellenség lettem a holtodiglan-holtomiglan után, meg hogy kinek mit jelent, hogy valaha szerette a másikat.

SIL
Olvasó
SIL

Én az vagyok, nem kell még egy, köszi! Ez nem az én hitbéli meggyőződésem kérdése, te nagyon magas. Vannak statisztikák, tudod. + Van az egyik exem, mint élő példa. Egyszer megkérdeztem tőle: Szerinted a barátnőid – 4 csaj – férjei boldogok a házasságukban? válasz: “Hát… beletörődtek.” Ez a mai hozzáállásotok, mert ha nem törődünk bele akkor a jog úgy is mellettetek áll és persze hogy mindenki tűr csak hogy még több időt tölthessen a gyerekével és ne kerüljön utcára. Nem azt mondom hogy nektek fenékig tejfel, de mindig mi vagyunk a nagyobb k@kiban. (Azt csak zárójelben, hogy amikor a saját életemről döntök, pont nem vigasztal, hogy a másiknak milyen jó vagy rossz lesz, ez nem is szempont. Komolyan gondolod, hogy beszállok a pilótajátékba csak mert megsajnálom azokat akik már benne vannak. Ez az érvelésed hiánya. Ne azzal takarózz, hogy nektek milyen szar, mert a kérdés az, hogy miért kerül el titeket egyre több férfi nagy ívben, tehát kb. pozitívumokat kellett volna felsorolnod magatokról, nem pedig nyafogni. Az önsajnáltatást egymás közt.)

Slasher
Vendég
Slasher

,,A szakembert neked is ajánlom. Vagy hidd csak tovább nyugodtan, hogy nők milliói úgy indulnak neki a házasságnak, hogy pár évig kibírják féllábon, aztán viszik a bankot.”

Pedig így indulnak neki. Nem kéne mindent benyalni, amit feminista barátnőid terjesztenek. Te inkább ne beszélj arról, hogy kinek kéne szakemberhez fordulnia egy ilyen beböfögés után:

,,

Olvasgatom a kommenteket és komolyan elgondolkodtam… ez az igazi arcotok? A kommentek jó részében vegytiszta sovinizmus és nőgyűlölet van, némi általánosítással és cinizmussal. Ráadásul még csak nem is a feministákat vagy azok “neveltjeit” szidjátok, hanem bizony a konzervatív családmodell haszonélvezőit: a nőket, akik a saját lábukon állás helyett egy eltartót keresnek maguknak.

A kommentekből profilozható átlagos nő buta, sekélyes, haszonleső, valódi érzelmekre képtelen, gyenge, lusta, semmirekellő. Valóban ilyennek látjátok a nőket? Ha igen, mi értelme a feminizmus ellen küzdeni? Mármint mi értelme csak az ellen küzdeni? Miért nem egyből az összes nő ellen szálltok harcba? Ráadásul épp a feminizmus az, ami szorgalmazná, hogy a nők tanuljanak, vállaljanak munkát, álljanak meg a saját lábukon is…”

,,A kommentekből profilozható átlagos nő buta, sekélyes, haszonleső, valódi érzelmekre képtelen, gyenge, lusta, semmirekellő. Valóban ilyennek látjátok a nőket?”

Nem mindet, de nyugi, Te a jellemzett nők közé tartozol.

the hermit
Olvasó

A kommentekből profilozható átlagos nő buta, sekélyes, haszonleső, valódi érzelmekre képtelen, gyenge, lusta, semmirekellő.

Most gondold csak el, te még csak nem is az átlag vagy, hanem a felső 5%, mégis milyen jól rád illik. A buta (liba) legalábbis mindenképp. Akármennyi diplomád is van, képtelen vagy túllátni azon, hogy téged (meg persze a nőket úgy cuzammen) éppen bántanak itt.

Nem erről szólt a post.

Köszönöm, hogy elmagyaráztad nekem a poszt tartalmát, de ha nem gond, az értelmezését már magam oldanám meg.

Hát ez az, bárcsak menne.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Aha. Képtelen. Mivel bántasz. Épp most személyeskedve sértegetsz. De persze nincs jogom ez ellen tiltakozni, mert a te véleményed mindenek felett áll, jogod van hozzá. Te vagy a FÉRFI… Én meg lássak túl, mert nő vagyok és kötelességem tűrni, sőt támogatni az egyoldalú degradáló hangnemet, és arra figyelni, hogy mindez az én érdekemben történik.

Kicsiben gyönyörűen bemutatod, hogy hogyan készül a feminista… :-P

the hermit
Olvasó

Aha. Képtelen. Mivel bántasz.

Sokkterápiát próbálok alkalmazni, de úgy látom, neked 10kV se lenne elég. Személyeskedve sértegetek, mivel nincs más eszközöm, hogy közöljek valamit, amiről szeretném, ha átjutna.

Mindegy, így se jut át.

Az, hogy férfi vagyok, itt irreleváns. Egy ember vagyok, akit te nem vagy hajlandó meghallani.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Rengeteg eszközöd van. Kezdetnek megtenné a normális kommunikáció, de úgy látom, az neked nem megy.

the hermit
Olvasó
libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli
the hermit
Olvasó
SIL
Olvasó
SIL

“Csak osztottál egy verbális nyaklevest miheztartás végett.”

Legalább kaptál valamit, ami hasznodra válik, jányom!

Slasher
Vendég
Slasher

“Csak osztottál egy verbális nyaklevest miheztartás végett.”

Sértődött feminista duma.

Tibi
Olvasó

Egy feminista ezen az antifeminista oldalon mindig vendég lesz. Igyekezz vendéghez méltóan viselkedni,és a vendéglátás nem marad el! A vita elfér, sőt kell, de a terelést maszatolást itt hamar kijavítják. A provokáció látszatértetlenkedés pedig sarkos véleményt szül. Felnőtt erős emancipált nőről, ennek a helyreigazításnak úgy kellett volna lepattannia,mint rólam egy pingponglabdának.

Nem vagytok ti erősek, messze nem. (nem az az erős aki sok joggal lehetősséggel el-elevickél, hanem az aki már-már jogfosztottan is, de egyenes gerinccel csinálja végig ezt a szart) Minél több jogot erőszakoltok ki magatoknak ti, femik, annál inkább csak szánalomra méltóbbakká váltok mindenki szemében. Ezen kellene elgondolkodnod a bőrfoteledben!

Slasher
Vendég
Slasher

,,Rengeteg eszközöd van. Kezdetnek megtenné a normális kommunikáció, de úgy látom, az neked nem megy.”

Mert neked megy ?

Belvedere
Vendég
Belvedere

Sok nő magának köszönheti a róla kialakult képet: amelyik nő nem mos fogat randi előtt, idétlenül vihog a barátnőivel, egy híres színésznő képét teszi meg  a profilképének társkereső oldalakon, hazudik a vezeték- és keresztnevével kapcsolatban vagy eltitkolja a férjét és gyerekeit (ami az internet által pár perc alatt kideríthető), az ne számítson a férfiak rokonszenvére.

Az egyik legnagyobb probléma a mai nők intellektuális színvonala: vannak a közepes tehetségű, gyakran üresfejű bölcsész- és szociológus lányok, akik nem ismerik a kritikus gondolkodás fogalmát, így a baloldali vagy liberális irodalommal maximális mértékben azonosulnak, vannak a náluk iskolázatlanabbak, akik zsigeri és mechanikus férfiellenességre redukálják a fenti nézetrendszereket, az annál lejjebb lévők pedig elvannak az Orwell által leírt prolitáppal és végképp kerülendők.

Vannak persze kedves, érzelmes, jólelkű, intelligens lányok is, csakhogy  csekély a számuk és felfelé házasodnak. A férfiak ugyanis az alacsonyabb társadalmi státuszú nők érdeklődésére számíthatnak, azok pedig könnyen elveszik a kedvüket  a női nemtől.

MissL
Olvasó
MissL

Tényleg nagyon lenéző és szélsőséges férfi megnyilvánulásokkal találkozni a kommentek közt.. néha egyenesen nőgyűlöletet érzek ki a sorokból..ez nem jó út..ez már rég nem a feminizmus ellen megy..

Ha valaki nem akar párt magának szíve joga, de szerencsére a nagy többség azért nem ilyen..és ne higgye senki h mert magát megvonja a női nemtőt, majd azt jaj de magukra veszik mert nem fogják..Ez a viselkedés csak neked rossz, nem nekünk..

Slasher
Vendég
Slasher

,,Tényleg nagyon lenéző és szélsőséges férfi megnyilvánulásokkal találkozni a kommentek közt”

Van ilyen. Különben sem lehet mindenki tökéletes.

,,néha egyenes nőgyűlöletet érzek ki a sorokból”

Mint általában. Teljesen mindegy mit írunk, a feministák mindig nőgyűlöletet érzek ki belőle.

MissL
Olvasó
MissL

Teljesen mindegy mit írunk, a feministák mindig nőgyűlöletet érzek ki belőle.

Látod teljesen mindegy mit írok ha nem értesz vele egyet már feminista vagyok..ettől a gondolkodástól kéne megszabadulni..

edie
Olvasó
edie

Akad pár lúzer aki nőknek beszólogatással meg lepontozással éli ki a frusztrálságát sajnos…

A válások száma két ok miatt magas, egyrészt a férfi egy idő után elpuhul és átadja az irányítást a nőnek, másrészt az irreális elvárások a kompromisszumkészség helyett…

Na jó a poligám és hipergám ösztönöket is ide lehet venni.

SIL
Olvasó
SIL

edie! A sanyarú sorsod mindig üde színfolt itt! :D Egyelőre csak egy lájkot kaptál, ha nem jön még egy az nagy égés azt vágod… :D Én nem pontozlak le, olyasmit csak akkor szoktam ha túl magasröptű a beszélgetés ahhoz, hogy érdemben hozzá tudjak szólni és unatkozom… most elvagyok a beszólogatással.

SIL
Olvasó
SIL

“néha egyenesen nőgyűlöletet érzek ki a sorokból..” – Meg is van a legfőbb baj… Mé’ nem szóltá’?! Na jóvan na… Ez itten a szöveg. Amíg nem nyomtatod ki rózsaillatú levélpapírra, bármit érzel, az csak a saját képzeleted. Nem érezni, értelmezni kell. Úgy könnyebb lesz… Nem mondhatod hogy itt nem fogadnak segítő kezek… ;)

MissL
Olvasó
MissL

Ne aggódj értelmezem amit olvasok..nem kell segítség, de kedves h felajánlod..:)

SIL
Olvasó
SIL

Várjál csak, nem úszod meg ennyivel, most olvasom még mit írtál! :D

“…de szerencsére a nagy többség azért nem ilyen..” Gratulálok! Vitába szálltok velünk hogy nem akarunk nősülni a fenti okok miatt, aztán azzal érvelsz hogy különben nincs is ránk szükség! :D Mára befejeztem. Csók. Üdvözlöm a barátnőidet is! (Ez hangyányit lekezelő volt, na hari… :D de lássuk be ez már mindennek a teteje… Olyan következetes vagy mint Mónika-só, bár te most már inkább fűszerpaprikára hasonlítasz…:) )

MissL
Olvasó
MissL

Minden nőnek férfira van szüksége és fordítva..nem mondtam ellent magamnak.. csak a szabad akarat mint olyan fontos és ha valaki nem akar társat meg gyereket akár anyagi okokból kifolyólag nem hiszem h jogom lenne őt megítélni..

SIL
Olvasó
SIL

– erre nem írok semmit. Megvacsiztam. Ilyenkor kezesbárány leszek egyből.* Meg persze nem is tudnék… ;)

* üzenet :D (Azért igyekszem… nem mondhatod, hogy nem. :))

MissL
Olvasó
MissL

Minden más ha tele a poci..:)

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Amúgy szimpatikus vagy, mert nem rosszindulatból ekézed a srácokat, csak próbálod őket visszaterelni a normális kerékvágásba mikor elharapóznak. Nekem is volt ilyen összetűzésem velük. Aláírom, ez itt a férfihang, itt férfibeszéd folyik. Azt nem mindig jó egy nőnek meghallani… Viszont egy nyilvános felületen írtok, bárki olvashat titeket, és olvas is. Ne csapjatok át a femik negatívjába, mert az nem vezet semmi jóra. Higgyétek el, többségünk szeretetből szól érte, nem bántásból. Nem szeretnénk lelki sérült és besavanyodott férfiakat gyártani, és ha hagynánk titeket elsüllyedni abban a mocsárban, ahova néha elkószáltok, akkor sajna az lenne a vége. Peace van :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Maga egy hősnő.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Naooo
Olvasó
Naooo

Yr oeddwn yn meddwl byddai’n braf pe byddent yn mynd Almaeneg.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Google a barátom, de lássuk be, a walesi nem az erőssége.

Naooo
Olvasó
Naooo

Saya ingin mengatakan bahwa akan lebih baik jika mereka tidak pergi dalam bahasa Inggris, tetapi mereka belum pernah menang.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Ááááá így már értem. Nem találtam magyar változatot a képből, de feliratozom: nem vagyok benne biztos, hogy trollkodás, vagy komoly.

Naooo
Olvasó
Naooo

Jien ridt li ma jkollna hawn, allura fejn int?

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Na jó, mára feladom… Reggel amúgy is kelés van.

Naooo
Olvasó
Naooo

“és ne higgye senki h mert magát megvonja a női nemtőt, majd azt jaj de magukra veszik mert nem fogják..Ez a viselkedés csak neked rossz, nem nekünk..”

Márpedig én elvárom tőletek, hogy szar legyen az életetek:

„Ő az, ki meglátván a kiszemelt hölgy kedvesét, megállapítja, hogy az illető férfiú „párbajképtelen”, majd mikor azt is észreveszi, hogy szánalmas próbálkozásai rendre kudarcba fulladnak, hozzáfűzi még: „az a nő viszont, aki ilyen nyomorulthoz ennyire ragaszkodik, ostoba, s mint ilyen, kegyeinkben sem részesülhet többé!”. Később, látva a boldogan andalgó párt, keservesen felsóhajt: „Oh, te szerencsétlen leány, mennyire sajnállak, hogy nem velem jársz!”.”

Jericho
Olvasó
Jericho

Több mint egy éve olvasgatok egy feminista blogot. Nem csak a férfiakra jellemző az önzés, az érzelemmentesség, a zsingeri gyűlölet a másik nem iránt, tolják ezt rendesen a nők is. Úgy, hogy közben elvileg barátjük, férjük van. Megtanultam az ingyenszex fogalmát (ha egy nő lefekszik egy férfival egy kapcsolatban, az annak számít). Megtudtam azt is, hogy a férfiak a munkahelyükön csak faszt lóbálnak, nekik az a pihenés, többre nincs szükségük — egy férfi dolga, hogy sokat keressen, dolgozza ki a belét, de közben rengeteg minőségi időt eltöltsön a családjával — ha sokat dolgozol, gáz vagy, mert munkamániás vagy, aki menekül a tennivalók elől, ha keveset, akkor lusta dög, aki ha már nem keres eleget, fogja be a száját. Egy nő számára megalázó, sőt szexuális zaklatásnak minősül, ha előre engedem az ajtóban, de közben tirpák vagyok, ha nem teszem. Amúgy egyenlőség van. A munkahelyemen is volt felvilágosítás a szexuális zaklatással kapcsolatban, ami azt jelenti, hogy én nem szólhatok vagy nézhetek pasiként, de nincs szabály a nők viselkedésére vonatkozóan. Így mindennapos az, hogy cukiskodva kerülgetnek, hogy tegyek meg a két szép szemükért szívességeket, lássam bennük a Nőt, ami elvileg tiltott számomra. Nagyon nem értek egyet azzal, ha egy nő kevesebbet keres csak azért, mert nő, vagy hátrány éri, mert gyereket szült — de közben abból is elegem van, hogy ha én sikert érek el a munkámban, mert megdolgoztam érte egyébként, akkor megkapom, hogy hát persze, hogy sikerült, hisz férfiból vagyok, és biztos, hogy lett volna egy nő a helyemre, aki jobb volt nálam, de diszkriminálták.

Ez a feminizmus, amiről azt hirdetik, hogy nekem is jó?

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Amiket leírsz, annak mindkét oldalon megvan a maga megfelelője. A radikális feminista oldalon mindenért a férfiak a hibásak, a radikális antifeminista oldalon minden nő értéktelen haszonleső. Jutottunk előre egy centit is? Fenét. Csak mindenki kisírta a bánatát.

A minap kaptam egy levelet, amiben egy vezető beosztású fazon egymást követő bekezdésben jelezte, hogy hiába a pályázati kötelezettségvállalás, nem fog női kutatót felvenni, mert az elmegy szülni és oda lesz a magas bér, viszont van egy fiú a csapatában, akit 6 hónapja vett fel határozott időre, de közben külföldi ösztöndíjat nyert 3 évre, úgyhogy oldjuk meg, hogy a srác határozott idős kötelezettsége megszűnjön. Még csak fel sem tűnt neki, hogy a szitu mindkét esetben ugyanolyan, a befektetés ugrott. De míg külföldre menni dicsőség, a szülésnek már csak a lehetősége is bűn.

A szó szerint kizárólag férfiakból álló vezetőség most utasította el a 10 millás költségű céges bölcsődét, azzal indokolva, hogy a kb. 20 igénybevevő túl kevés, az így visszafoglalkoztatott kismamák egyébként sem lennének munkaidőn túl terhelhetők, majd egy laza csuklómozdulattal az igényelt keretet áttették a senior foglalkoztatási keretre (nyugdíjon túli foglalkoztatás, hm… azok se 12 órát dolgoznak… mármint mégis, bocs, havonta 12-t).

Fenti két példával azt próbálom aláfesteni, hogy egymás sározása helyett lennének olyan pontok, ahol közös érdekek mentén lehetne cselekedni, csökkenteni a feszültséget, de akkora az ellenállás, annyira erősen berögzültek a cselekvési minták, hogy nem jutunk egyről a kettőre.

Naooo
Olvasó
Naooo

Jöjjön hát a világvége.

the hermit
Olvasó

Amiket leírsz, annak mindkét oldalon megvan a maga megfelelője. A radikális feminista oldalon mindenért a férfiak a hibásak, a radikális antifeminista oldalon minden nő értéktelen haszonleső.

Csak egy kérdésem van: Melyik álláspont a mainstream része, és melyik van periférián. A feminista, vagy az antifeminista?

Naooo
Olvasó
Naooo

Milyen mókás, mikor szkeptikusok megjelennek holokauszt megemlékezésen.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Mit fogadunk el mainstreamnek? Amiről divatos beszélni, de valódi cselekvés ritkán követi, vagy amiről nem polkorrekt beszélni, de igazából a többség igaznak gondolja és aszerint cselekszik?

the hermit
Olvasó

Mit értesz cselekvés alatt? A feministák sikeres lobbizása különböző törvényekért annak számít?

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Mire gondolsz sikeres lobbiként? Pl. a gyes alatt kirúgható kismamákra?

the hermit
Olvasó

Komolyan, unom, hogy nem tudsz (pontosabban nem akarsz) egyenes választ adni egy egyenes kérdésre, és hülyét játszol.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Feltettél egy szubjektív kérdést. Objektív mérőszámokkal egyik lehetséges választ sem lehet kétséget kizáróan alátámasztani, mégis azzal akarod bizonyítani a tévedésem, hogy objektív választ követelnél. Nincs.

Az én személyes tapasztalataim alapján úgy látom, a nőket butának, sekélyesnek, kevésbé értékesnek gondoló irányzat a mainstream. Ha pl. bekapcsolom a tévét 60 percre és minden kereskedelmi csatornán eltöltök 5 percet, sokkal több magas nézettségű műsorban mutatnak ezt alátámasztó információkat (pl. vinnyogva hisztiző seggsötét valóságshow szereplőket, mint lobbizó feministákat. Ergo a közbeszédben, közgondolkodásban előbbi hangsúlyosabban jelenik meg. Ez a szubjektív válaszom. Neked van objektív?

Kodo
Újságíró
Kodo

Miről beszélsz? Már maga az Alkotmány, bocs Alaptörvény is azzal kezdődik hogy éljen az egyenjogúság, de nőknek külön kedvezmények adhatók.
…és a törvények adnak is éppen eleget.
A soraidnál maradva, bármelyik férfit is akármikor ki lehet rúgni, GYES-től és mindentől függetlenül. Nagyon gyakran ezt meg is teszik.
Hogyan férnek össze a gondolataid azzal, hogy mi itt egyenjogúságról vitatkozgatunk? Az a ló már régesrég elszaladt, de azért még mindig csak a femcsi panaszáradat. Kevés az egyenjogúság, de a femcsik szerint még mindig megalázóan kevés a nők szexista alapú előnyökhöz juttatása is. Szerinted hol lesz ennek a vége? Világosíts fel, mi a konkrétan kitűzött végső célotok? Mikor és mivel lesztek végre elégedettek? Hol van az a pont, amikor végre egyensúlyban fogjátok érezni a jogaitokat és a kötelességeiteket?

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Ha megnézed a szexista alapon nők számára adható kedvezményeket, az derül ki, hogy az előnyök nem puncihoz, hanem szülőcsatornához kötöttek. Nekem szingliként nem igazán jár semmi, csak a szám. Ahogy neked is.

Úgy látom, hogy ezek a törvénybe foglalt kedvezmények sem igazán lovagiasságból, vagy a feministák térnyeréséből adódnak, hanem inkább abból, hogy a családalapítás során a nők azok, akiknek az egzisztenciája labilisabbá válik, hamarabb függő helyzetbe kerülnek, és ezt kompenzálandó születnek ezek a “kedvezmények”. Ami persze visszaélésre is okot adhat.

Így viszont ez csak a probléma elkenése. A kedvezmények a tré gazdasági környezet miatt valódi megoldást nem jelentenek, a függő viszonyt pedig a házastársról esetleg az állam felé tolják, bár teljesen nem terhelik át. A függés attól még függés, fenntartja az egyenlőtlen helyzetet.

Kodo
Újságíró
Kodo
Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Azért jelenleg ebben az országban erősen jelen van ez a “nőt nem veszünk fel, mert úgyis lelép majd szülni”. A feminista próbálkozások nagy része érdektelenségbe süpped.Lehet morogni, hogy egy 0 km-es töltelékpárt feminista ötletelést csinál a parlamentben, de lett belőle valami? Közben már gyes alatt is ki lehet rúgni a nőket. Hülye lennék szülni, ha valaki nem ír alá egy papírt, hogy eltart amíg a kölkeit nevelem és amiatt nem kapok munkát. Ez a nagy helyzet. Itt mindenkinek megvan a maga sz*porollere, amire felpattanhat. Úgy hívják: családalapítás. Egyik félnek sem tündérmese.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Egyre gondoltunk :-)

Mikor amellett érveltek, hogy a nők – főként a családanyák – számára az ellátórendszer már így is túl nagy támogatást nyújt, igazából magatok ellen beszéltek. A támogatási rendszer jelenleg inkább kezeli a foglalkoztatási problémákat, mint segíti a családokat. A életszínvonal megtartásához nevetségesen kevés, viszont hosszan és nagy arányban terheli a társadalombiztosítási rendszert, igazából növeli és tartósítja a nők függését az őket valójában eltartó férfiaktól, egyszersmind csökkenti a munkába való visszatérésük esélyeit. Ezzel pedig megágyaz annak a fajta tendenciának, amiről folyamatosan beszéltek, az eltartó kizsákmányolásának.

De ezt hosszú távon nehéz törvényekkel kezelni, a hatékony változtatáshoz a fejekben is változásra lenne szükség. Amíg titkon a férfiak többsége aszerint a régi gondolat szerint él, hogy a nő a háztartáson kívül kevesebbet ér, addig lehet akármilyen intézkedéscsomagot kitalálni, a probléma megmarad.

Jericho
Olvasó
Jericho

Hogy, mivel csökkentenéd a feszültséget?

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

A bölcsődés példából kiindulva… Ha felteszem, hogy egy házasságban a problémákért nem kizárólag a lusta házsártos nő, vagy az iszákos férj a felelős, hanem ezek a tünetek pl. a felek frusztráltságából és/vagy a közös anyagi problémákból alakulnak ki, akkor a bölcsődei ellátás rugalmasabbá tételével lehetőséget adunk mindkét félnek a kiegyensúlyozottabb munka-magánélet alakításra. Ezzel csökkentünk egy potenciális feszültségforrást a kapcsolatokban. Nem oldunk meg mindent. A haszonleső nőknek ez a lehetőség nem segít ingyen vagyonhoz jutni, az agresszív hajlamú férfi ettől nem ad kisebb pofont, de sok, ilyen gonddal nem küzdő párnak lehetne vele segíteni.

Csak ehhez el kéne fogadni, hogy a gyereknevelés hátrányait nem csak az egyik oldalnak kell viselnie, míg az anyagi feltételek megteremtése sem kizárólag a másik oldal dolga. Azt is be kéne látni, hogy nem minden nő lusta eredendően, illetve a gyerekkel otthon lévő nők nem a lábukat lógatják. Ráadásul mikor dolgozni mennek, ugyanolyan értékű munkavégzésre képesek, mint férfi társaik. Nem hajszálpontosan ugyanarra a munkára, de a társadalom számára ugyanolyan hasznosságúra.

Meg még olyan eretnek gondolataim is vannak, hogy pl. a gyereknevelésben való részvétel is lehetne kiegyensúlyozottabb a nemek között. Nem lesz kis buzi Pistikéből, ha azt látja, hogy apa néha vasal, pelust cserél stb, amíg anya dolgozik. Aztán cserélnek. Sajnos ez sem igazán elfogadott nézet.

MissL
Olvasó
MissL

Ez is nagy probléma, nem állítom h én nem tapasztalom, de nem sírdogálok..Mindenesetre be kell látni h a nők helyzete sem rózsás ebben a  szép magyar válsággal-teljes kapitalizmusban..de ehhez tényleg kell az empátia h belássuk h a nőknek is nehéz..És persze ezek  közös érdekek mind a férfi elnyomás megszüntetése, mind a női munka esélyegyenlőség létrejötte..Nem hiszem h pár év alatt ez megoldódik, kétlem inkább, hacsak nem lesz egy lázadás vagy forradalom…úgyhogy ezt a békát én is lenyelem inkább, h nem kellek a munkáltatóknak..

Kodo
Újságíró
Kodo

Ahogy Hermit egy kicsit  feljebb már írta, mi a nyomatott irányvonal, kiknek az igényei felé halad és mi szerint működik a társadalom? Elég ha csak kettőt röfögnek a feministák és máris kész a soronkövetkező férfi ellenes törvény.

A 3 éves külföldi ösztöndíjasnál legalább hajszál pontosan lehet tudni, hogy az tényleg 3 év lesz.
Egy nőnél, ha rákezd a szülésre/ekre, a kieső idő lehet akár 9 – 12 év is, de mindenképpen kiszámíthatatlan és tervezhetetlen, hogy mikor és milyen szakmai állapotban lehet számítani rá legközelebb. A visszatérése után is bizonytalan marad, mennyire lesz stabilan és megbízhatóan terhelhető.  Nem az számít ki milyen nemű, hanem a kiszámítható gazdasági és szakmai érdekek. Ebben tehát nem valamiféle férfiak általi nőelnyomást kell látni. Női vezetők is ugyanígy gondolkodnak és racionálisan döntenek. Abban az esetben sem egyes nők általi, más nők felé irányuló nők elleni elnyomás a cél.

A seniorokról – akiket én eddig láttam, nem hogy 12-t, de 14, 16 órákat is lenyomtak naponta ha éppen arra volt szükség. Persze hogy nem minden nap, de egy erős hajrában ők voltak mindig, még a fiatalabb férfiakhoz képest is a legrugalmasabbak.

Egyébként te vagy nekem a “szimpatikus feminista” :) Mert te legalább gondolkodsz, vannak érveid a puszta gyűlölködés helyett és (remélem) nem sértődsz meg a legkisebb ellenvéleményeken is.
Ezért vállalom is hogy ha akarnak akkor megkövezzenek, de van akkora hátam is, hogy el is bírjam :)

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Olyan sok, a mindennapi életet feminista irányba változtató törvénnyel nem találkoztam. Látszatizékkel, kirakatba való bullshit rendelkezésekkel már annál inkább. De ezekkel engem sajnos nem lehet megvezetni, akár feminizmus, akár pl. a munkavállalók általános kizsákmányolása van a háttérben. Megfogadtam Viktor tanácsát, nem azt figyelem, mit mond, azt nézem, mit csinál. :-)

Vitatkoznék, ha már lehet :-) A 3 éves ösztöndíjasnál hatványozottan nagyobb az esély egy jól fizető külföldi állásra, mint a második hároméves gyesre, legalábbis a kutatók között. 6 év kimaradás már egyértelműen pályaelhagyás, onnan nincs visszaút.

Szubjektív dolog, de a valóban dolgozni akaró kisgyerekes anyukák gyakran sokkal jobb munkaerők, mint pl. a bulizósabb, lazább életstílusú szinglik. A megbízhatatlanság sok esetben inkább önigazolás a munkáltató részéről, meg jó adag előítélet és városi legenda is. Tény, hogy az itthon szokásosan elvárt folyamatos túlórát, munkahelyen élést nem tudják hozni, de ennek tolerálása munkaszervezés kérdése. Foglalkoztatáspolitikát, országos ellátórendszert meg mindettől függetlenül nem lehet olyan szubjektív tényezőkre építeni, hogy a kismamák biztosan ilyenek vagy olyanok.

Senior kérdés… Tisztázzuk, kutatókkal dolgozom. A seniorok itt pl. a professor emeritusok, nyugdíjas profok stb. Nincs rossz véleményem róluk, egy részüknek a munkabírása is tiszteletet érdemel, de olyan is van, akinek dolgoznia se kéne, már önmagában az is egy ponttal emeli az országos átlag IQ-t, ha reggel fingik egyet a villamoson, akkora koponya. Azt a tekintélyelvű, uralmi szemléletű rendszert vitatom, hogy ezeknek az egyébként alanyi jogon már komoly juttatásokkal rendelkező embereknek a megtartása előbbre való, mint a fiatalok kiegyensúlyozott, családot is segítő foglalkoztatása.

Köszi a kedves szavakat, a mai verbális osztás után jól jönnek :-)

Jericho
Olvasó
Jericho

Valaki azt is elmagyarázhatná, hogyan lehet az ingyenszexből normál szexet csinálni — én még mindig itt tartok a felsorolásomból. :)

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Fizess érte és mindjárt nem lesz ingyen :-D Vagy számlázz te is a végén, és akkor egál, az már-már természetbeni juttatás.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Gyanús vagy te nekem… nem vagyunk rokonok? :)

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

:D Nem tudom. Ez valami feminista cucc, azokhoz nem értek. Eddig nem is tudtam, hogy van ilyen. Most utólag számláznom kéne? Vagy akkor az normál volt? Pff kész :D

Jericho
Olvasó
Jericho

Én se vágom. :) Csak folyton ez a szó jött szembe, amikor rákérdeztem, mit értenek ingenszex alatt, akkor mindenféle homályos magyarázatot kaptam, amiktől nem lettem okosabb. Elég új lehet, ha ide nem jutott még el a téma. :)

Koriander
Olvasó

asszem ez az “udvariassági dugásra” bevezetett ellen technicus terminus lesz.

udvariassági dugásról (by szövetszöcske) akkor beszélünk, amikor a férj nem kívánja a nejét, de az őszinteségével (egy nagyobb cirkuszt elkerülendő) nem szeretné borítani az amúgy jólműködő, hossszútávra tervezett langyos fos kapcsiját és ezért udvariasságból erektál, ill. eleget tesz a házastársi kötelezettségeinek.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Jericho is csak azért nem tud szabadulni a kérdéstől, mert gondolatban számolgatja a tartozását és beijedt, hogy nagyobb lesz, mint az államadósság, ha kiderül, hogy utólag is lehet számlázni :-D :-D

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

Lizellának.

“szubjektív a szépség” – a humán-esztétika nem szubjektív.
“barátnőm nagy szerelme olyan rusnya volt h ritkán látni olyat..és mégis nők csüngtek rajta(barátnőm is csak egy volt)..miért? mert volt stílusa, humora(na az nagyon) és jó eladta magát” – 100 ilyet hallottam már, amikor megkértem, hogy mutassanak be, 99-szer eloldalgás lett, egyszer pedig kiderült, hogy a fickó marha jóképű, egy szemüveg miatt sikerült szarpasinak eladni, szóval ezt a tipikus nőjikamut inkább a katica csoportba írd, ide kevés.
“az egyik okos, kedve, talpraesett de nem “jó” nő, a másik hát az nagyon, de felszínes és butácska (de mi szeressük azért:))..na szóval mit gondolsz kihez mennek oda?” – a ffi-ak úgy el vannak nyomva ebben az országban, hogy jó nőre még gondolni is alig mernek, legfeljebb a nagyon jóképűek. Megint:  férfi=jópasi?

visuo
Olvasó
visuo

hgyi-nek

„A Google apó a barátom… Erre gondolsz? Ahha. Örülök, hogy te ilyen jól ismered.”

Sztem jó 5 éve nem vettem újságot kioszkokban. De azért utazáskor (buszmegálló-várakozás) az újságosstandok nagyrésze a szemem elé kerül. Na most ezek kirakati tartalmában benne van a Romana c. romantikus novella-magazin is (még?). Ha jól látom, ugyanaz a könnyen felismerhető logója van, mint vagy 20 éve. Mert rendszerváltás óta jellenek meg ezek a kiadványok. Nézd, most előadhatod, hogy még sohasem hallottál róla, „én és a barátnőim nem olvasunk ilyeneket” stb. szöveget, pláne rajtam gúnyolódva – hogy csak én ismerek „ilyeneket”. Nos, tudom hogy létezik olyan, hogy UFO-magazin jó rég óta, láttam is a kirakatokban, hallottam is róla. De ez még nem jelenti azt, hogy vásároltam belőle, mert pl. enélkül is ismerhetem a tartalmát előre, pedig nem az érdeklődési kőröm. Viszont, hogy neked, pl. egy Romana magazin ismeretlen legyen, az számomra szokatlan dolog. Hol éltél idáig, egy kő alatt? : )

—-
“igen arra. én kérdezgettem erről nőket-férfiakat.”
Akkor tényleg teljesen félreértetted, amit mondtam. Vagy. Én nem értem, hogy most épp mire céloztál azokkal a válaszokkal kapcsolatban.

visuo
Olvasó
visuo

hgyi-nek #2

„Akkor tényleg teljesen félreértetted, amit mondtam. Vagy. Én nem értem, hogy most épp mire céloztál azokkal a válaszokkal kapcsolatban.”

nem értettem én semmit félre. erre a Deansdale-s hozzászólásra gondoltam. nagyjából arról beszéltem én korábban, hogy a férfiakat nevelik vmire a nőkkel szemben, míg a nőket semmire, vagy ellenséges hozzáállásra a férfiakkal szemben – amire te értetlenkedtél és elbagatelizálod. és akkor itt a citált Deansdale-s szöveg:

„Amit a nők többsége nem tud, és sajnos a férfiak se nagyon, hogy egy férfi élete kb. a bölcsödétől egy folyamatos indoktrináció, hogy szolgáld a nőket (=szolgáld a társadalmat). Ez olyan szinten belénk van ivódva, hogy sokan valószínűleg most hülyének néznek, hogy miről is beszélek. Arról, hogy a fiúk azt hallják: tiszteld a lányokat, kérd szépen, sose légy erőszakos, légy önfeláldozó és udvarias, dolgozz keményen, tartsd el a családodat, tedd boldoggá a feleséged és tisztességgel neveld fel a gyerekeid. Ezzel szemben a “modern” nők a következőn nőnek fel: a fiúknak kötelező tisztelni téged de neked nem kell tisztelned őket, ők nem lehetnek veled erőszakosak de te lehetsz velük, neked minden jár, te mindent megérdemelsz, vedd el, követeld meg, grrrl power, a te érzelmeid a legfontosabbak, aztán jön a herceg a fehér lovon hogy megvalósítsa minden álmod, bla bla bla.

Ennek megfelelően a legtöbb férfi élete azzal telik, hogy a társadalmi elvárásoknak megfelelően 5 éves korában beteszi a fejét az igába, és tanul, pályát választ, még tanul, munkát keres, keményen dolgozik, adót fizet, keres feleséget, lakást vesz, gyereket csinál, megvalósítja a nő álmait amennyire erejéből telik, aztán megdöglik és megy a tepsibe. Mindeközben az első pillanattól az utolsóig köpködi a társadalom nagyobbik fele (persze elsősorban a feministák), hogy ő egy értéktelen szar (halnak a bicikli), potenciális nemi erőszakoló, pedofil, feleségverő, nőelnyomó, nőket tárgyiasító, stb.”

visuo
Olvasó
visuo

hgyi-nek #3

te, vagy vki ilyet írt. „a férfiakat megfertőzte a feminizmus”.

tévedés: a nőket fertőzte meg elsősorban – a férfiak ennek a kárvallotjai.
dehogy még ezt is a férfiak nyakába varni??!!?

„együttműködés”-ről beszélsz a két nem között.

óh, ez nagyon szép. csak ha férfiként már többszőr kompromisszumot keresve, figyelmességet adva megkapod szembeköpést, lesajnálást és a hátbaszúrást, akkor már itt nincs szó együttműködésről.

most a nőknek kell lépni – nagyon sok lehetőséget kaptak –, hogy bizonyítsanak, mert már elszúrták az egészet, bizalmakat gyilkolva, közösséget rombolva.

Slasher
Vendég
Slasher

,,tévedés: a nőket fertőzte meg elsősorban – a férfiak ennek a kárvallotjai.
dehogy még ezt is a férfiak nyakába varni??!!?”

Én is pont ugyanezt mondtam.

Bazinga
Újságíró

A modern nőre adott férfi válaszreakciók fajtáit, az egyetlen magyarul megjelent írás szerzője, Huffnágel István szedi pontokba. A Férfihang.hu – Antifeminista Férfimagazin elnevezésű blogon megjelent írás szerint a 21. századi férfi háromféleképpen reagálhat a “mihaszna agymosott női társadalomra”. Lehet PUA vagyis Pick Up Artist (csajozógép) aki csupán egy éjszaka erejéig szolgálja ki a nőket. Lehet aktivista, aki a kártékony feminizmus ellen küzd, és lehet maga útját járó férfi, aki totális elutasítással viszonyul a nőkhöz

http://www.pecsma.hu/abszolut-no/randi/sztrajkolnak-a-hazassag-ellen/

Nomen Est Omen
Olvasó

,

Reszet Elek
Újságíró

Ez nekem meglehetősen gnosztikus eszmefuttatásnak tűnik…

Nomen Est Omen
Olvasó

,

Reszet Elek
Újságíró

Vidd végig a bogumil-patarénus-kathar-albigens vonalat.

Nomen Est Omen
Olvasó

,

Nomen Est Omen
Olvasó

,

Ralos Egnaro
Olvasó
Ralos Egnaro

Átverekedtem magam a hozzászólások tengerén. Bólogattam, fejet ráztam, hümmögtem, nyomdafestéket nem tűrő kifejezések garmadáját engedtem el az éterbe. Az összesített véleményem biztos finomodni fog, de most zsigerből, agylobot kapva tudok reagálni.
Nem szép dolog általánosítani (részemről), de ugyanígy nem szép nőként, a többi nőt mentegetni. Viszont akik arra ragadtatták magukat, hogy ez utóbbit tegyék, ugyan magyarázzanak már el nekem két dolgot!

1. Mi az oka annak, hogy miután szemét, aljas, hazug, a lehető legteljesebb megalázásomra törekvő beszólások mellett ki lett adva az utam, valamint be lett adva a válóper, még arra kellett hazatérnem (figyelj!) az általam megkeresett pénzből, a saját vállakozásom által felépített, és akkor még jogilag a tulajdonomban/ használatomban (is) álló házba, hogy kevéssé rajongott nőm az összes jobb ruhámat párnatöltelékké cafatozta? Ő úgy nyilatkozott a hamarjában megejtett szembesítésemre, hogy az esélyét is el akarja venni, hogy elegánsan felöltözve, elhúzhassak “kurvázni”. Mindezt úgy, hogy a válóper beadása előtt jóval korábban megvolt a szeretője. Tehát neki jár az új, titkos kapcsolat, de tőlem még a “kurvázás” lehetőségét is el akarja venni, MIUTÁN beadta a válópert. Valamelyik nővédő, nőnemű hozzászóló magyarázza már ki, védje már meg ezt a ‘magasztos’ viselkedést,ha kérhetem!

2. Miért lehet egy nő annyira jófej, jólelkű, hogy a tőlem való megszabadulást simán kiterjesztette a gyerekeinkre is? Mindezt úgy, hogy a válóper beadását megelőző hónapokban, több családi kirándulást is jókedvűen, pozitív hangulattal és teljes támogatással csinált végig. Mutathatnék egy rakás képet, amelyeken önként és mosolyogva, teljesen spontán módon bújik hozzám. Azt csak leírni tudom, hogy mennyit áradozott a kellemes időtöltésekről, szép tájakról, maradandó élményekről. Mindezt úgy, hogy közben VÉGIG megvolt már a szeretője, és eldöntött tény volt, hogy beadja a válópert, ugyanis az ügyvédi megbízás ezen családi programok előtti keltezésű. Szóval tessen már mentegetni kicsit őhölgységét ebben a tekintetben is!

Ja, igen. Azt az érvelést el se kéne kezdeni, hogy az enyém valami különleges eset! Ugyanis a baráti, haveri, ismerősi körben szinte szóról szóra ugyanez játszódott le. Szembesültem olyan női állásponttal (lekezelő mosoly mellett előadva), hogy nyilván ugyanaz vonatkozik a partnercserére, mint a munkahelyre: az ember lánya nem mond fel az egyik helyen, amíg a másik nem biztos. Milyen elragadó vélekedés. Mennyi gerinc és emberi/ erkölcsi tartás. Aztaaa.

Szóval a vita kedvéért kezdjük már el elemezni, támadni és védeni ezeket a jelenségeket! Engem mindenről meg lehet győzni, ha logikus érvekkel és a valóságra referáló tényekkel van alátámasztva. Egy pillanatig se gondolom úgy, hogy nem követtem el súlyos hibákat a kapcsolatom ellen. De az ég szerelmére: tényleg így kell elbánni egy családfenntartóval, akinek az a legfőbb bűne, hogy kénytelen volt rengeteget dolgozni a többért/ jobbért/ teljesebbért?!

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Ralos Egnaro
Olvasó
Ralos Egnaro

Köszönet a segítő szándékért. A helyzet az, hogy ki lettem téve a közös ingatlanból, mivel “a kialakítása miatt nem használható elkülönített életvitelre”. Vagy valami ilyesmi. A szüleimhez költöztem vissza, ahová nem tudom/ nem érdemes átköltöztetnem a gyerekeket. Ezt a részét majd megoldom idővel, mást úgyse tehetek.
Egy ideje inkább az foglalkoztat, hogy a fentebb leírt viselkedésből mennyi írható a feminizmus térnyerése miatti ‘tanult viselkedés’ számlájára, mi az, ami ebből a női ösztön, tehát adott és megváltoztathatatlan tény, de leginkább az érdekel, hogy az itt hozzászóló nők, miként vélekednek a jelenségről, milyen mentségeket találhatnak az ilyenekre, illetve mi az szerintük, ami nőként ‘jogossá’ teheti az ilyesmit.
Különösen azt lenne tanulságos leírniuk, hogy maguktól égetnek fel minden hidat, vagy ezt is a feminizmus jelentette torzulások számlájára kell írni. Szóval hagyjuk a jelenlegi helyzetemet, inkább lássuk a véleményeket! Hölgyeim és uraim, ha szabad kérnem! :-)

Reszet Elek
Újságíró

“ami nőként ‘jogossá’ teheti” – Semmi. Nőnek születni állapot, nem pedig érdem. Társadalmi szinten, erkölcsi alapon más emberekkel kapcsolatosan semmivel sem szabad/kell/szükséges kevesebbet elvárni a nőktől, mint a férfiaktól. Ami azt illeti bizonyos dolgokban még többet is, de én pozitívan elfogult vagyok a nőkkel kapcsolatban. Pl. számomra ha egy nő hanyagolja el a gyerekét, csalja meg a párját stb megvetendőbb mintha férfi tenné.

“maguktól égetnek fel minden hidat, vagy ezt is a feminizmus jelentette torzulások számlájára kell írni” – A logikusan vizsgálódva következetlenségnek ítélhető  női viselkedési formák, módok egyidősek a nőkkel, Nem véletlenül helyezte a korábbi társadalmak mindegyike szinte folyamatos gyámság alá a nőket (azok túlnyomó többségét), mintegy presszionálva őket hogy a viselkedésüket kordában tartsák. A jelenlegi viselkedésbeli problémák nem a feminizmus hatásai. A feminizmus egy olyan ideológia, amely társadalmunk szétesésének, szétrohadásának a következménye ill. ennek további folyamatának az elősegítője, ideológiai támasza. Végső soron sokkal inkább a tehénszaron megjelenő döglégy, mint a szar maga.

DennisVT
Újságíró

Egy ideje inkább az foglalkoztat, hogy a fentebb leírt viselkedésből mennyi írható a feminizmus térnyerése miatti ‘tanult viselkedés’ számlájára, mi az, ami ebből a női ösztön

Szerintem a hajlamai, a szándékai, a motivációi, a vágyai azok teljesen a női ösztön részei, és ugyanolyanok, mint 100 vagy 1000 éve. Ami más, az a világ körülötte. 100 évvel ezelőtt is unatkoztak a nők otthon, csak akkor ez kevés volt ahhoz, hogy unalmában szeretőt tarthasson és elválhasson úgy, hogy még ő kap érte pénzt. Ma már adottak a lehetőségek, és kiélheti mindazt, amit az ösztönei diktálnak. Ez utóbbit köszönheted részben a feminizmusnak… részben pedig a világ fejlődésének.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Véleményem szerint-ha már női véleményt is vársz-vannak rossz emberek nőben és férfiben egyaránt. Én itt súlyos emberi hiányosságokat látok exnejed esetében. Semmi,de semmi nem teszi jogossá ezt a bánásmódot és sunyi alattomos viselkedést,még akkor sem,ha te is (nyilván) követtél el hibákat házasságotok során. Nem tudom,hogy milyen nevelésben részesült,pl. mit szólnak a szülei a dologhoz? Én azt tudom mondani,hogy mivel én egy meleg, szerető ,klasszikus családban nőttem fel egy csodálatos édesanyával és egy még csodálatosabb édesapával,olyan emberi hátteret és nevelést kaptam,ami egyszerűen elképzelhetetlenné teszi számomra,hogy bárkivel így bánjak,pláne a gyermeke(i)m apjával nem. Itt a Férfihangon korábban már részletesen elemezgettük exférjemet és tönkrement házasságom bizonyos pillanatait (bár nem ez volt eredeti célom ), függetlenül attól,hogy a volt férjem a házasságunk utolsó éveiben mind lelkileg,mint testileg igen meggyötört,soha,de soha nem álltam bosszút rajta. (váláskor ő járt jobban anyagilag,a lányunk akkor látta-látja amikor csak akarják,mondjuk már 18 éves). Szóval,ha valaki nem kapott megfelelő nevelést ,erkölcsi tartást,az azt hiszem nagyon könnyen a feminizmus és hasonló szélsőséges mozgalmak martalékává válhat. Mi sem könnyebb ,mint magyarázatot találni arra ,hogy önző,szemét viselkedésem alátámasztható valami ideológiával,hisz ez “nekem jár “. Hogy filmbuziként Yodát idézzem:”A sötét oldal nem hatalmasabb, de simább, könnyebben járható“,no többek között ezért tette,amit tett és nyilván megmagyarázta magának,hogy ez így teljesen jogos és helyes volt.

Visszatérve a jelenlegi (csodálatos) páromra és az ő válására ,Eleknek igaza van,hogy valószínűleg egy pár év múlva fogalmad nem lesz,hogy mi a fenét szerettél benne (elképzelhető,hogy tényleg egy idealizált képbe szerettél bele). A párom nagyon fiatalon nősült,egy 3 évvel idősebb nőt vett el,aki valószínűleg csak a gyerekeket akarta tőle,aztán megszabadult a kolonctól (és igen vitte a 40%-ot ,ami szép summa volt),a párom meg elvette az állandó puncit,meg a család-gyerekek ,otthon lehetőségét. Most halvány lila dunsztja nincs már,hogy mi volt vonzó ebben az önző,gonosz,silány nőben…

Szóval semmi,de semmi nem jogosította fel az exnejedet erre és ne add fel! Biztos vagyok benne,hogy egy nagyon értékes ember vagy (ez a vívódásodból és a leírtakból is kitűnik) és ezt majd egy normális (és normális nevelést kapott) nő észre is fogja venni!

Reszet Elek
Újságíró

Te tényleg filmbuzi vagy! Nőben még nem láttam ekkora SW fant!

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Furi,üres ment ki,szóval :) Igen 9 éves voltam amikor bemutatták a New Hope-ot,akkor megpecsételődött.De a vér nem válik vízzé,a lányomfarsangkor Kylo Ren-nek öltözött…

alszentpeter
Olvasó
alszentpeter

Értékelem, hogy miután több órás személyes beszélgetésben elemeztétek a család szétválását, és a gyermekek helyzetét, sikerült eljutni erre az elfogulatlan és jól megalapozott javaslatra.

lucius93
Olvasó
lucius93

/ a bosszúban s a szerelemben az asszony barbárabb a férfinál/ (Friedrich Nietzsche)

Ralos Egnaro
Olvasó
Ralos Egnaro

Jó, rendben. Node mit kellett megbosszulnia? Pláne ilyen vehemensen és irgalmatlanul?

alszentpeter
Olvasó
alszentpeter

Van egy barátom, aki mindig azt mondja: “Vannak emberek, akiknél a miért-tel kezdődő kérdéseknek nincs értelmük”. Valószínű, hogy már ki volt tervelve az egész, és csak le kellett játszani. Gondolom a barátnőinek sokat panaszkodott rólad, neked meg soha. Azért arról nem szól a fáma, hogy végülis te megcsaltad-e, vagy nem. Azt tudni kell, hogy a közös élet, de legalábbis a házasság alatt szerzett vagyok ugye feles. Kérdés az, hogy mennyi jött bizonyíthatóan különvagyonból.

Azért, ha nem baj, én kíváncsi lennék a teljes sztorira. Hány gyerek, hol dolgoztok, mikor és hogyan érezted, hogy borul a kapcsolat, ilyesmi.

A jelenség egyszerű: sokáig, vagy külföldön dolgozol. Asszony unatkozik, elhanyagolva érzi magát. Hazamész, fáradt vagy, eltávolodtok. Alternatíva után néz. Megismerkedik egy pasival, aki már, vagy még nincs ilyen kapcsolatban. Tehát ideje van, amit a nőre költ. Egy idő után összemelegednek, qrnak, és a nő eldönti, hogy válik. Persze nem jelenti be csak úgy, hanem eltervezi. Mindent előkészít, és egy ideális pillanatban robbantja a bombát. Ilyenkor jó taktika valami egész aggresszív baromságot csinálni, hogy a kedved is elmenjen afelől, hogy meg akard menteni a házasságod (ruhaszabdalás), így könnyebben, és gyorsabban megy a válás.

A legfontosabbnak azt tartom, hogy minél előbb el kell fogadni a helyzetet: a házastársaddal válni fogtok.

Egy megbízható ügyvéd kell, akit minden lehetőségről és eshetőségről ki kell faggatni. A gyermekelhelyezés, a tartásdíj és a láthatás kérdése az első kör, valamint esetenként a vagyonmegosztás. Tájékozódj. Ha lesz tartásdíj – valószínű lesz – akkor végig kell gondolnod, hogy mekkora az az összeg, amit bármilyen körülmény között be tudsz vállalni. Ezt ne a nővel beszéld meg, hanem az ügyvéddel beszéljétek át a stratégiát: Akarsz-e osztott felügyeletet. Meg tudod-e szüntetni a közös tulajdonú lakást. Azt gyosan kell eldönteni, hogy mennyit akarsz fizetni, és mondjuk a felét máris fizetheted neki havonta (később ez lehet hivatkozási alap, hogy “dehát ennyit fizetek már mióta”).

Azt is el kell dönteni, hogy akarod-e még a nőt. Akármennyire is nem úgy látszik, a nőnek még vannak érzelmei. Ha eddig nem merültek fel problémák, akkor teljesen jogos álláspont, hogy orvosolni akard. Véleményem szerint ez a legjobb a gyereknek, ha ezeket a dolgokat sikerül orvosolni. Persze itt a nő félreqrását le kell nyelni. Ezt neked kell eldönteni. Természetesen a nő akár ezzel visszaélhet, így bármilyen befektetést teszel az ügybe, az elveszhet a semmibe. Vannak erre is technikák.

“Egy pillanatig se gondolom úgy, hogy nem követtem el súlyos hibákat a kapcsolatom ellen.”
Ezekről mesélj.

“De az ég szerelmére: tényleg így kell elbánni egy családfenntartóval, akinek az a legfőbb bűne, hogy kénytelen volt rengeteget dolgozni a többért/ jobbért/ teljesebbért?!”
https://hu.wikipedia.org/wiki/Az_öt_szeretetnyelv
“Az öt szeretetnyelv a következő:

  • Elismerő szavak
  • Minőségi idő
  • Ajándékozás
  • Szívességek
  • Testi érintés

Ezek közül mindannyiunknak van egy elsődleges szeretetnyelve, amely mélyebben hat ránk az összes többinél. Hasonlóan, ha nem beszéljük párunk elsődleges szeretetnyelvét, akkor ő valószínűleg nem érez kellő szeretet, még akkor sem, ha a többi nyelvet jól “beszéljük”.”

 

DennisVT
Újságíró

“Szembesültem olyan női állásponttal (lekezelő mosoly mellett előadva), hogy nyilván ugyanaz vonatkozik a partnercserére, mint a munkahelyre”

Édes Istenem… és akkor vannak, akik megkérdezik, hogy miért hiszek/hiszünk redpill marhaságokban. Hát azért mert állandóan visszaköszön az való életben.

https://www.reddit.com/r/TheRedPill/comments/35atmg/hypergamy_101_women_see_men_the_way_men_see_jobs/

Koriander
Olvasó
Koriander

” kevéssé rajongott nőm az összes jobb ruhámat párnatöltelékké cafatozta?” ez ilyen érzelmi túltöltés, ha elég faszt kapna mosolyogva enged el ( az új tapsifülessel mègsem jöhettek be a számításai). Ennek semmi köze a feminizmushoz, ez pont olyan mint a herefájás, csak a nôknèl hisztinek hívják.
Ott rontottátok el, amikor elkezdtél a családért többet, jobbat, igazából akkor vesztetted el, nem amikor a válást kimondták.

Ralos Egnaro
Olvasó
Ralos Egnaro

Alszentpeter: igazad van. Leszek konkrétabb. Azért ezen cikk alatt tettem fel a kérdéseimet, mert ha tetszik, ha nem, jelenleg MGTOW irányba haladok. Ideje volt már kihúznom a fejemet a hátsómból, mert baromi kényelmetlen póz, másrészt kontraproduktív (ej, beh szép szó már ez).
Azok a meglátások, vélemények, elgondolások érdekelnek, amelyekből le tudnám szűrni magamnak, hogy merre tovább. Mivel természetesen nem nőztem, nem is ismerkedtem a házasságom alatt, így kijöttem a gyakorlatból, valamint 40 fölött, kisemmitve és rossz szájízzel tekintve a nőkre, most inkább érteni akarom, hogy hol is tartunk!
Érdemes ismerkedni, vagy a feminizmus ártalmai miatt inkább hagyjam a fenébe az egészet?
Korrigálható, akarják/ hajlandóak-e revideálni a nők a jelenlegi hozzá/nk/állásukat?
Milyen magyarázatok létezhetnek az általam is átélt, de másoknál is látott viselkedésre?
Van-e mentség az ilyen eljárásra?
Áll-e még a “kitől kitől képességei szerint, kinek kinek érdemei szerint” tétel? Legalább néha.

No, ilyesmik lennének.

alszentpeter
Olvasó
alszentpeter

Nos, had mondjam sorban: Érdemes ismerkedni. A feminizmus csak egy körülmény. Ettől független vannak normális nők. S elég, ha csak az az egy, akivel vagy, ő máshogy áll a dolgokhoz. Ha magyarázatot akarsz a viselkedésre, akkor talán magamat idézném, itt: http://www.ferfihang.hu/2016/04/18/hol-rontjak-el-a-lanyok/#comment-59405

Egyébként ha szabad javasolnom, érdemes valakivel élőben megbeszélni a dolgot. Egy-két óra alatt végére lehet járni a dolognak, ha nyitott vagy rá. Ugye mindenki esete teljesen más .. nem mondanám kirívónak, de mégis más. Bennem pl rengeteg kérdés kavarog, és fontosnak tartom kideríteni, hogy hol siklott félre az első, különben a többi is félre fog menni.

Na igen, és a súlyos hibákról még nem vallottál.

 

DennisVT
Újságíró

Érdemes ismerkedni, vagy a feminizmus ártalmai miatt inkább hagyjam a fenébe az egészet?

Érdemes. Csak válogasd meg jól, hogy kivel mész tovább a szexnél. Válogatási paraméterekhez ajánlom a “red flag”-eket, vagyis a figyelmeztető jeleket arra, hogy egy nő nem való komoly barátnőnek v feleségnek. Itt is volt már róla szó, de redpill fórumokon is találhatsz erről sok mindent. Valaki azt írta, hogy ha nem vagy egészen, 100%is biztos, hogy a csaj jó alapanyag komoly barátnőnek és feleségnek, akkor nem az.

Korrigálható, akarják/ hajlandóak-e revideálni a nők a jelenlegi hozzá/nk/állásukat?

Többnyire szarnak ránk. A minap egy egész kommentsoron keresztül próbáltam egy csajnak magyarázni, hogy neki is dolga van, ha értelmes komoly minőségi pasit szeretne. Ő viszont nem jutott túl azon a beidegződésen, hogy udvarolnia a pasinak kell… ő meg majd hátradől és válogat. Ma az van, hogy ha bármi felelősséget is a nő nyakába akarsz tenni, akkor macsó hímsoviniszta nőgyűlölő vagy.

Milyen magyarázatok létezhetnek az általam is átélt, de másoknál is látott viselkedésre?

Ez baromi szerteágazó és hosszú téma, ha eleget olvasgatsz itt ilyesmiről, akkor össze fog állni a kép. De alapvetően a hipergámia.

Van-e mentség az ilyen eljárásra?

Nincs. Ugyanakkor nem is kell, hogy legyen, mert nem is kell mentegetnie magát. Joga van bármit tenni veled. Ha mégis szóba kerülne valami, akkor azt fogod hallani, hogy neki is joga van a szerelemhez és a boldogsághoz, és nem tarthatod leláncolva.

Áll-e még a “kitől kitől képességei szerint, kinek kinek érdemei szerint” tétel?

Ma ez áll:

Tzimisce
Olvasó
Tzimisce

” A minap egy egész kommentsoron keresztül próbáltam egy csajnak magyarázni, hogy neki is dolga van, ha értelmes komoly minőségi pasit szeretne. Ő viszont nem jutott túl azon a beidegződésen, hogy udvarolnia a pasinak kell… ő meg majd hátradől és válogat.”

Ezt hol követted el? Szívesen elolvasnám.

alszentpeter
Olvasó
alszentpeter

Egy kérdésem még had legyen: hány gyermekről beszélünk? Egy? Kettő? Öt? Hány évesek? Fiúk? Lányok?

Ralos Egnaro
Olvasó
Ralos Egnaro

Alszentpeter: igyekszem tömören vázolni. A szeretetnyelv érdekes olvasmány volt, eddig kimaradt. Az ajándékozás csakis nevesített alkalmakra volt rendszeresítve (viszonzásul én mindig csak a srácoktól kaptam ajándékot a szülinapjaimon), szíre- szóra nem látok értelmét. A szívességekről szép lassan leszoktam, mert természetesnek volt véve, sőt volt olyan beszólás is, hogy ha én nem teszem meg, akkor megteszi érte bárki más. Innentől úgy voltam ezzel, hogy akkor nem kell nekem ennek a bizonyos ‘bárki másnak’ lennem. Az érintés pipa, mert amikor a leginkább dúlt valami veszekedés miatt a haragszomrád, akkor se tudtam úgy elmenni mellette, hogy ne simítsam meg. Ez nálam valami ösztönös jelzés arra, hogy fontos a másik, még viharos vokálozások idején is. Elismerő szavak pipa, minőségi idő pipa. Ezeket még most is elismerné, ha rákérdeznék nála.
Súlyos hiba. Nem és nem tudom elviselni, ha igazságtalanul bántanak, ráadásul azt se hagyva, hogy tisztázhassam magam. Nem vagyok alfa, sose verekedtem férfiasan macsós, menőzős, stb okokból. Viszont 14 ügyem volt testi sértés miatt, mivel soha nem tudtam félreállni és hagyni az igazsàgtalanságot. Mindet megúsztam, mert soha nem én kezdtem a balhét. Ez a viselkedési hibám nőkkel szemben úgy néz ki, hogy bármeddig és gond nélkül vagyok képes levegőnek nézni az engem igazságtalanul bántó nőt. Elmagyarázom a tévedését és az igazsàgtalan vádaskodását, tisztázom és elmondom a tényeket, aztán nem hozom szóba a dolgot mindaddig, amíg a másik nem teszi. Volt emiatt több hónapos szünetünk is, amikor a köszönésen és a futó érintéseimen kívül nem voltam képes megválaszolni még egy eldöntendő kérdést se. Ez van, ilyen hülye és gáz vagyok. Próbáltam változni, nagyon keveset sikerült javítanom magamon.
Egyszer alaposan meg is ráztam a grabancánál fogva. Figyelmeztettem, hogy kezd sok lenni az oktalan féltékenység miattiidegbaja. Pontosan tudta, hogy nem csaltam meg, mégis egyre elviselhetetlenebb lett a stílusa, majd megpróbált pofozkodni. Ekkor szabályos hadüzenetet közöltem vele, lefogtam a karjait, hogy ne tudjon megütni, mire megpróbált izomból ágyékon rúgni. Egyszerűen olyan hisztériás rohamba zuhant, hogy már csak rikácsolni, és rángatózni tudott. Ekkor katptam fel és ráztam meg, de jó alaposan ám. A mai napig azt mondja minden közös ismerősünknek (sőt fűnek- fának), hogy folyamatosan vertem a házasságunk alatt. Sose érdekelt, mert tudom, hogy hazugság.
Valamint soha, de soha nem csaltam meg. Így utólag már bánom, lett volna lehetőség bőven. Csak tudod én tiszta szívemből és teljes erőmből családot akartam ezzel a nővel és csak ezzel a nővel. Kár volt a sok önmegtartóztatásért.

DennisVT: már kidühöngtem magam azon, amit megosztottál. Inkább nem akartam volna tudni, mert eddig biztos voltam abban,hogy ez a duma csak egy különösen hitvány példány sajátja, amelyet egyedi és kivételes véleményként kell elkönyvelnem. A franc essen Beléd, meg az alapos tájékozottságodba! Valójában nem Rád haragszom, sőt értékelem a hatékony tájékoztatásodat, csak ilyenkor mindig megakad a torkomon a ‘piros bogyó’. Ettől függetlenül köszönöm, várom a továbbiakat. :-)

A többit később, mennem kell melózni…

Art
Olvasó
Art

Jajj te szegény enber, te még mindig cerelmes vagy:(

Hosszú utat kell még bejárnod, és nem lesz egyszerű. Először is fogadd el, hogy kész, vége, hatszáz, ez a nő soha nem lesz többé a társad (sokkal inkább az ellenfeled, ellenséged). Ne keress magadban hibákat, az ilyesmi súlyos önbecsülési válságba tud taszítani, neked most ilyesmire nincs szükséged. Az, hogy neked ilyen álnok asszonyka jutott, az egy eldöntött tény, ezt dobta a gép sok évvel ezelőtt.

Most sokáig arról fog szólni az életed, hogy az ő támadásait fogod kerülgetni, jó esetben kivédeni, vagy legalább kitérni előle. Ilyen élethelyzetben esélytelen ismerkedni. Azonnal ordítani fog rólad minden randin, hogy mekkora koloncot hurcolsz magaddal, nincs épeszű (khm… ép ösztönű) nő, aki ilyesmit bevállalna. A nők teljes embert követelnek, te se érzelmileg, se anyagilag nem vagy teljes.

Két dologra kell koncentrálni:

1. stabilizálni az egzisztenciádat. Nem tudom, mik a lehetőségeid, de bármibe kerül, meg kell tenni, hogy önálló, független, támadhatatlan életviteled legyen. Ha engem kérdezel, a szüleidnél lakni nem jó ötlet. Egyrészt a biztonság hamis illúzióját kelti és így ellustít, másrészt igen hamar egymás agyára fogtok menni. Keress egy olcsó kis lakást, albit, külvárosi pecót, falusi házacskát, bármit, csak legyen egy izolált biztonságos intim zónád, ahonnan elkezdhetsz dolgozni a világod újraépítésén. Pénzre lesz szükséged, dolgozz többet, vállalj másodállást, indíts egy merész vállalkozást (életedben ez az időszak az utolsó esély ilyesmire). Évekig fog tartani, de menni fog.

2. stabilizáld a világnézeted. Fogadd el, hogy a családapai státuszodnak egyszer és mindenkorra lőttek. Ismerd fel, hogy ez nem olyan nagy baj ám, rengeteg előnye van az “egyedülálló férfi” mivoltnak. MGTOW irányzat melegen ajánlott, csak ne csapjon át nőgyűlöletbe (mert hát minek).

+1. törődj az igényeiddel. Társat, lelki-emocionál társat, loyális társat nem (ismétlem: nem) fogsz találni. De testi ügyekben cinkostársat igen. Használd ki az összeset. Életbevágó, hogy legalább a testi szükségleteid ki legyenek elégítve. Ne hanyagold el a hormonháztartásodat, dugjál nagyokat. Kurvázz, amint megengedheted magadnak anyagilag (ez hamar el fog jönni:))).

Összefoglalva: figyelj oda magadra, és élj úgy, hogy mostantól kezdve csak magad felé tartozol elszámolással. És mindig gondolj arra, hogy holnap kezdődik az életed maradék hátralévő része.

Naooo
Olvasó
Naooo

“de bármibe kerül, meg kell tenni, hogy önálló, független, támadhatatlan életviteled legyen.”

Felvenni hitelt. Hármat. Kár hogy svájci frankos már leszerepelt, az pont jó lenne, de még ott a profitdent.

alszentpeter
Olvasó
alszentpeter

Ralos,

Kezdeném a rossz hírrel. Megértem a problémádat, és a hibáidat, viszont a mai világ olyan, hogy bármikor bármifére fizikai fájdalmat okozol egy nőnek, akkor azt a nők kollektíven megtorolják. S ebben nincs bocsánat. Visszaütni sem szabad. Tényleg megértelek, mert engem is rendkívüli módon dühít ha igazságtalanság történik. Viszont ha bármilyen módon, akár védekezésképp fizikai fájdalmat okozol egy nőnek, akkor beindul a femináci bosszúhadjárat, és erre minden barátnője vevő lesz.

Megértem a dühöt, és megértem az indulataid. Sajnos el kell fogadni: a családi béke nem más, mint álom, egy nagy hazugság. Viszont van megoldás. Az egyik, ha irányítod a dühöt, és a saját fejlesztésedre használod. Én erre a harcművészetet használtam. Volt egy boxzsákom, és azt ütöttem rúgtam. Utána már nem kellett boxzsák, csak becsuktam a szemem, és fejben ütöttem mozdulatlanul. Ha megtanulod a megfelelő technikákat, akkor erős leszel, nem csak izomban, hanem fejben és küzdelemben is. Hidd el, nagyon jó érzés, amikor van egy ilyen kancsó, amibe beleöntheted a gyűlöleted, a frusztrációd, és minden érzést, ami bosszant. Meg fogod tudni tanulni irányítani így az érzéseid, és hatalmad lesz felettük. Elmész versenyre, és veszítessz. De nem adod fel, és ha nem adod fel, akkor győzni fogsz. S ha veszíteni fogsz, akkor is győzni fogsz, s megszabadulsz a láncaidtól.

A következő dolog, amiben egyetértek arttal, hogy anyagi stabilitás kell. Nem tudom, milyen viszonyban vagy a szüleiddel, s nem tudom milyenek a lehetőségeid. Én nem szegezném neked a dárdát, hogy mit kell csinálnod. Édesanyádtól lehetőleg függetlenül élj. Ha nincs lehetőség külön lakásra, vagy albérletre, akkor fizess neki albérletet, és fizesd ki a rezsi rád eső részét. A ruháid mossad és vasaldd magad. Takaríts a saját szobádban. Ezek rendkívül jó meditációs gyakorlatok szoktak lenni, az ember elmerül a gondolataiban. Nem tudom, érzed-e a különbséget az alábbi két mondat között: “édesanyámnál lakom, mert nem telik másra”, és az “édesanyám nálam lakik, mert szüksége van a segítségemre”. A másodállással óvatosan. Ha papíron pénzt kapsz, és az asszony megneszeli, akkor lehúzza magának a sápot.

Szerintem a munka, a sport, és az önfenntartás ad egy bizonyos időkeretet az életednek. Ezen felül szabad vagy. Azt csinálsz, amit akarsz. Ha egy nővel jól akarod érezni magad, akkor tedd azt. Ha valami újat akarsz tanulni, akkor azt. Csinálj valami olyat, amit szeretsz. Próbálj meg olyan dolgokat megtenni, megtanulni, ami után többnek érzed magad. Például fafaragás, főzés, ha van kerted, azt kezelésbe veheted. Olvashatsz valami újat. Beszélgess barátokkal. Igazából talán épp ez az MGTOW lényege, hogy nem függsz nőtől, hanem azt csinálsz amit akarsz. Nem szól bele senki. Ez nem azt jelenti, hogy nincs barátnőd. Ez azt jelenti, hogy ha bosszant, és igazságtalannak tartod, amit vele művel, akkor könnyedén kirakod, és akár nem találkozol vele többet. Van egy halom másik.

Az előzőhöz azért hozzátartozik, hogy mivel gyermekeid vannak, velük foglalkozni kell. Rossz szóhasználat, mert nem kell. Viszont egy újfajta élmény. Nem kell uszítani az anyjuk ellen őket, elég ha nagyon jól érzik magukat veled. Ne felejtsd el itt sem a szeretetnyelveket, mert nem feltétlen az a jó, ha drága ajándékokat kapnak tőled. Hagyd őket, had meséljenek. Öleld meg őket. Ha fiatalok, kézenfogva menjetek. Legyen valami közös program, amit ők szeretnek, vagy inkább olyan, amit mindannyian szerettek. Hozz nekik _apró_ ajándékokat. Tudjad, hogy pl. milyen édességet szeretnek. Fontos, hogy az ajándékot sosem az anyjuknak, hanem személyesen nekik add oda. Figyeld meg, miben ügyes, és dícsérd meg, mondd el, mennyire büszke vagy rájuk. Külön külön! Annál bosszantóbb nincs egy nőnek, ha azért visít a gyerek, mert nem lehet apuval …

Remélem segítettem valamit.

 

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

alszentpeter
Olvasó
alszentpeter

“harmadrészt meg a gyereknek is ez a jobb”

Sajnos ez a mondat nagyon összefoglalja az értékítéletedet.

Egyébként pedig úgy hallottam, hogy az osztatlan közös tulajdon megszűntethető.

 

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

alszentpeter
Olvasó
alszentpeter

Az én értékrendemben a gyermek az első. Nem a harmadik. Remélem, így érthető.

PTK  4:84. § [A lakáshasználati jog ellenértékének megtérítése]
(1) Az a házastárs, aki szerződés vagy a bíróság döntése alapján a lakás elhagyására köteles, a korábbi használati joga vagyoni értékének megfelelő térítésre tarthat igényt.

Bocsánat, azt hittem ügyvéd vagy, komolyan, az előző hozzászólásod alapján azt hittem.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Ralos Egnaro
Olvasó
Ralos Egnaro

Nagyon köszönök minden hozzászólást, segítséget és véleményt. Kissé begyűrt mostanra a meló, valamint igen szerteágazó olvasmányokat ajánlottatok a figyelmembe, szóval most van értelme válaszolnom. A sorrendet most nem tartom, ha nem gond.

DennisVT: ez a red flag téma sem volt valami kellemes olvasnivaló, bár még mindig jobb, mint amit a férfiak – munkahely, nők – párkapcsolat témában mutattál. Nem tudom, hány éve foglalkozol az ‘örök témával’, de van mit behoznom. Legfőképpen azt a szenvtelenséget, ahogy a témához viszonyulsz. Lásd például: “azt fogod hallani, hogy neki is joga van a szerelemhez és a boldogsághoz, és nem tarthatod leláncolva”. Bár nekem is csak tényközlés szintjén mennének az ilyen megállapítások!

alszentpeter: jók a gondolataid. A boxzsákos módszereden jót mosolyogtam, ugyanis az ominózus vibrációs kezelés után úgy döntöttem, hogy ilyen mélyre soha többé nem süllyedek. Szóval szereztem egy boxzsákot, amit kedvemre püfölhettem. Mondjuk erre azt kaptam, hogy idegbajos állat és ijesztően labilis vagyok, mert az igazi férfi minden nyúzást zokszó nélkül bír ki, nincs szüksége ilyen eszközökre, mert a megingathatatlan nyugalom a talpig férfi sajátja. Példaként a saját apját hozta fel, aki mindig nyugodt és sziklaszilárd volt. Mondjuk ebben csak az nem tetszik, hogy az apja annyira nyugodt volt, hogy 43 évesen kapott infarktust, 12 év házasság után. Anyósom második komoly kapcsolata pedig 52 évesen halt meg, 10 év kapcsolat után. Képzeld, infarktusban! Hogy micsoda véletlenek vannak. De nem? Mindketten roppant nyugodtan viselték az anyós passzív- agresszív szemétkedéseit. Egészen addig, míg bele nem haltak a nagy nyugalomba. Én nem vagyok ennyire férfi, soha nem is leszek. Viszont élek. No, ennyit a hozott mintáról. Azért azt el kell ismernem, hogy a volt nej csak igen ritkán hozta az anyjától ellesett mintákat, de a szemétkedéseit tutira ugyanúgy elő tudta adni. A gyerekek egyébként ketten vannak. A fiam 17 lesz, a lányom 12. Rengeteg közös programunk van, amelyre a fiam még úgy is tétovázás nélkül jön el, hogy nagyon bele van habarodva élete első szerelmébe, tehát szívesen lenne csak vele kettesben. A barátnője a legtöbb esetben velünk tart. Ahogy hallom, egyre inkább várja a következő alkalmat, szóval jól telnek a közös programok. Ezen a téren tehát nincs gond, sőt ebben a felállásban minden sokkal felszabadultabban megy.

zombigyilkos: jó, amit megoldásként javasolsz, működne is. Én azonban nem vagyok annyira töketlen papucs, mint amennyire a házasságom fennállása alatt voltam. Szereztem egy telket, építkezni fogok. Kénytelen vagyok, mert hiába alakítottam ki magamnak egy önálló tetőtéri lakást a szülői házban, ha egyszer sok évvel ezelőtt lakottá vált. A bérlőket nem tehetem ki, mert a szüleimnek szüksége van erre az összegre a roppant magas nyugdíjuk mellé. Ha beköltöznék helyettük, akkor nekem kéne kipótolnom a havi kiesést. Ez hátráltatná az építkezést, szóval tűrök, de csak amíg muszáj. Amúgy is elég sokat kellene átjárnom, mert az egészségi állapotuk nem valami fényes, szóval van mit segítenem nekik, ha már ott húzom meg magam. Viszont épp eleget voltam agglegény, teljesen büfén tudok gondoskodni magamról, azaz nem vagyok anyuci kicsi, gyámoltalan fia. A terv amúgy a következő: felépítem a házat annyira, hogy megkapjam a lakhatási engedélyt. Utána támadom meg az elhelyezést, valamint megfordítom a fizetés irányát. A vége az, hogy a nekem jogosan járó részt kezdem követelni a házamból. Nyomott áron fog elmenni, mivel a CSOK eléggé bekavart az ingatlanok piacán. Nekem viszont nem vásárlásra, építésre kell, hanem csak az aktív gépészet kialakítására, valamint a befejező munkákra, némi bővítéssel. Volt nej viszont mehet vissza a szülői házba, mert amilyen igényei vannak, azt a ráeső részből nem tudja megvenni. Mivel 16 éve nem dolgozott, így nincs múltja, tehát hitelt se kap sehol. Nekem ez így megfelel. A lényeg, hogy csak a szükséges ideig bitorolja a házamat.

VivienLeigh: igen, nagy szükségem van nők véleményére. Szóval “azt tudom mondani,hogy mivel én egy meleg, szerető ,klasszikus családban nőttem fel egy csodálatos édesanyával és egy még csodálatosabb édesapával,olyan emberi hátteret és nevelést kaptam,ami egyszerűen elképzelhetetlenné teszi számomra,hogy bárkivel így bánjak”. Igen én is ilyen háttérből/ mintából jövök, ez lebegett a szemem előtt a saját családom tekintetében is. Sajnos a másik oldal mintája lett megvalósítva. Kíváncsi leszek, vajon mit fog szólni az anyapárka, amikor felszáll az új partner miatti köd és azt veszi észre, hogy se gyerekei, se háza nem maradt. Elszomorít, hogy cseppet sincs nehéz dolgom a gyümölcsök ‘elszeretésével’. Pedig nincs és nem is volt ilyen szándékom. Mégis azt látom, hogy rajtam kívül jelenleg (és jó ideje) nincs szülője a sarjaknak. Azt viszont honnan vetted, hogy “Biztos vagyok benne,hogy egy nagyon értékes ember vagy”? Lehet, hogy bárki meggyűlölne, mert idegesítő, töketlen, mittudoménmilyen vagyok, stb. Bár az igaz, hogy úgy még nem jártam, mint épp a házasságommal. :-)

Art: “Jajj te szegény enber, te még mindig cerelmes vagy :(”     Hát, na. Ciki mi? Erre csak az az idézet illik, hogy “akad amit nem gyógyít meg az idő sem, de kezeli minden nap”. Már egész impregnált lettem lelkileg, simán peregnek le a minősítések, piszkoskodások. A legtöbbre csak vállat tudok vonni, válaszra már nem méltatom, legfeljebb kinevetem. Sokat segítenek ebben az itteni cikkek, hozzászólások, hivatkozások. Jó kis közösség ez, szó mi szó. Azért kár, hogy offline nem szoktatok összejönni, mert az még jobban tetszene. Anyagilag semmi gond, már kihevertem, hogy nem tudok kinti megbízásokat vállalni. Itthon is lehet boldogulni, de csak a tapasztalataim és a referenciáim révén, ráadásul vagy dupla annyi munka árán. Kezdem nem gyűlölni a nőket, de még úgy vagyok velük, mint egyszeri székely a zsiráffal: szép, szép, de azért otthonra nem kéne. Kurvázás kipróbálva, egy életre elutasítva. Ennél kevésbé intim dolgot még nem tapasztaltam szex címén. Hagyjuk, szánalmas és ócska volt, pedig a nevezett altesti szakmunkás hölgyet egy régi haver ajánlotta. Most akkor vagy neki vannak túl alacsonyan az igényei, vagy én voltam elkapatva eddig. Gáz és kész.

Makarov: ezt igazán kifejthetnéd “ez ilyen érzelmi túltöltés, ha elég faszt kapna mosolyogva enged el ( az új tapsifülessel mègsem jöhettek be a számításai”. Nagyon nem az van kommunikálva, valamint nem is azt látom rajta, hogy annyira bánkódna a választása miatt.  A másik: “Ott rontottátok el, amikor elkezdtél a családért többet, jobbat, igazából akkor vesztetted el, nem amikor a válást kimondták”. Mégis mi lett volna a dolgom, ha egyszer vannak céljaim és álmaim, amelyeket meg akarok valósítani. Szerinted mi (lenne/ lett volna) a helyes arány vagy megoldás?

Mindenkinek köszönöm még egyszer. Megyek aludni, mert kezdek rendezetlenül pislogni.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Koriander
Olvasó
Koriander

ugy ertettem, hogy a feleseged nem egy lelkileg kiegyensulyozott ember benyomasat kelti- aki (jelenleg) szeretve van es viszont szeret, következeskeppen szerintem a mostani kapcsolataban sem boldog. ha az lenne,  egyszerüen  nem pitianerkedne. mindenesetre ez nem feltetlenül egy csaladi rossz minta következmenye, sokkal inkabb elkenyeztetettseg (alarendelödtel, megcsak nem is egyanrang, hanem te voltal a szubja), nincsenek fekjei, nincs dühkontrollja.

And she showed up all the errors and mistakes
And said, “I’ve lost control again

” Nagyon nem az van kommunikálva, valamint nem is azt látom rajta, hogy annyira bánkódna a választása miatt. “-

ezt soha nem fogja beismerni, a leirtak alapjan inkabb ösztön-, mint észlény. Baja volt, keresett egy megoldast, de rosszul oldotta meg, mindenki a leirtak alapjan szenved.

“Mégis mi lett volna a dolgom, ha egyszer vannak céljaim és álmaim, amelyeket meg akarok valósítani.” -ezt nagyon sok ferfi nem tudja, hogy a gyerekvallalassal megszünnek az egyeni celok es álmok (akkor is ha csaladi erdekkent vannak beallitva)-  kompromisszumok lesznek, nem veletlen, hogy a legtöbb pár a kisgyerekes letbe zakkan bele, amikor a legjobb evek az egzisztencia teremtesre  es nem a fektelen kufircolasra mennek.

 a nönek ( miutan megszüli a gyereket, egy eleg identitast megviselö atalakulason kell keresztül mennie) es ha te mint ferfi, mint szex, csak az utodod anyjakent kezeled, akkor masnal fogja egy idö utan keresni a szexusanak a feedbackjet. meg az is lehet, hogy megcsalni sem akart-. egyszerüen megerösitesre vagyott  (önzes? nyilvan), aztan igy alakult.   A masik irtad, egy masik hszdben, hogy jo anya volt- ez is tkp azt jelenti, hogy probalt megfelelni, nemcsak azert mert szereti a gyerekeket, hanem Neked is meg akart felelni, tetszeni.

A minap Pista linkelte az igy gondozd az asszonyodat cikket, talan az elsö pont, amin finomitanek, hogy nem baszogatni, hanem elvarasokat megfogalmazni, de amugy a cikk jo, ahhoz, hogy a szexualis dinamika meglegyen kell egy vezetö es egy vezetett (mondjuk vannak benne trollsagok, de a lenyeget hamozd ki).

“Szerinted mi (lenne/ lett volna) a helyes arány vagy megoldás?” nem tudom. ezt igy oriasi felelösseg lenne innen megmondani, ua nem hiszek ilyesmikben, hogy van egy velejeig gonosz nö es egy angyal ferfi.

az, hogy a szüleidnel laksz meg inkabb örülj, hogy van kihez költöznöd. talpra fogsz allni (bocsi hogy nincsenek ekezetek, majd telorol potolom, de igy gyorsabb volt bepötyögni).

Reszet Elek
Újságíró

“…alárendelődtél…” , “…te voltál a szubja…” hmm hmm…

A többihez pedig: Wolf moon

Koriander
Olvasó
Koriander

“…alárendelődtél…” , “…te voltál a szubja…” hmm hmm,

ne hümmögj.

Mr. Cenzor, eleg perverz a dalocskad, kb, mint Huff sarkanygondozo cikkeben a hajrafröccs, blöö.

(szerk. nem forestet akartam linkelni (ep egy sajatszerkit kell leadni, ahhoz kellett), na mindegy,  majd maskor komiszkodom)

Reszet Elek
Újságíró
Koriander
Olvasó
Koriander
Reszet Elek
Újságíró
Naooo
Olvasó
Naooo
Koriander
Olvasó
Koriander

Lagzilajcsi háborúzik, te melyik vagy Lajcsi vagy az achilleses robot?

A pre-emptive strike is military action taken by a country in response to a threat from another country – the purpose of it is to stop the threatening country from carrying out its threat.

Naooo
Olvasó
Naooo

Mindenki én vagyok.

Koriander
Olvasó
Koriander

“mindent tudok és mindent láttam.”

válassz csillagot :))

Reszet Elek
Újságíró

Én legalább aktuális vagyok…:

https://www.youtube.com/watch?v=02LNjJo29LY

Naooo
Olvasó
Naooo
Reszet Elek
Újságíró
Koriander
Olvasó
Koriander

2016. május 20.

– Én legalább aktuális vagyok…”  agent Cooper

– Oh, én még csak nem is teszek úgy, mint aki érti a világot. A nap fölkel. A nap lenyugszik. Jelenleg mindössze ennyi tűnik bizonyosnak, viszont a kovalszkis komment eltűnt. huss.- agent Kori.

Reszet Elek
Újságíró

Én tudom miért… és szerintem te is.

Koriander
Olvasó
Koriander

tkp mindegy, day is done.

Koriander
Olvasó
Koriander

battleship, friend ship, 8/ 06/2011, csillag

zseni vagy,

tess itt a japo-amcsi dockingja

Koriander
Olvasó
Koriander

“Edit. mert tudom mennyire odavagy az ilyesmiért”
hátnem, a kosztümösért még mindig nem, van most ez a steampunk kattanásom, de az más jellegű. (első blikre azt hittem, hogy vki “Edit”-nek is üzengetsz),
tátrai szíp, mazzynél nagyon korrekt az alap, az tetszett. egy két há, egy két há.

https://www.youtube.com/watch?v=2vjPBrBU-TM

Reszet Elek
Újságíró

Ez azért kissé pedo. A kislány aranyos, de még tizennégy sincsen.

Csak nekem van olyan benyomásom hogy a női slágerénekesek egyre nagyobb része ugyanerről az életérzésről énekel? A lányok tartalmatlan, szétbulizott, szétkefélt, mély és katarktikus érzésektől mentes tizen-huszonéves léte zsákutcás mivoltáról?

Koriander
Olvasó
Koriander

jah a szöveg elég gagy, de az 123 ritmus miatt tettem be.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Hogy miből gondolom ,hogy értékes ember vagy? Abból,ahogy a gyerekeidről írsz,kisüt belőle mennyire fontosak neked,szeretnéd őket helyesen,jól ,szeretettel nevelni és még mindennek ellenére,amit veled tett, valahol mélyen még mindig szereted a feleségedet. Konkrétan az ok,amiért le isi írtam,hogy értékes ember vagy,hogy egy picit emeljek az önbecsüléseden,mert azt hiszem,arra most nagyon szükséged van.