Adolf Weininger
0 megosztás

Csendes Don-kanyar?

csendes_don_kepDon Qujon első cikke (Mi kell a nőnek?) 2011. október 24-én jelent meg itt a Férfihangon. Három napra rá következett az Alfalány? Talán Alfa holdbázis! című. Összesen 21 cikket írt. Utolsó kommentje ez volt: „Majd olvasd a folytatásokat is…” (edie-nek írta).  Ezután hét (!) hónappal jött még egy cikk tőle (A barátzóna), amihez már nem szólt hozzá.

Szerzőkénti bemutatkozása: „A kaján kujon külön utakon jár, de sosem egyedül. Ebbéli tapasztalatait szívesen osztja meg férfitársaival – bros before hoes, tesók!”

Miért érdekes mindez? Elment – hát aztán. A Férfihangon nagy a fluktuáció: mint a folyóba, itt se lehet kétszer ugyanabba belépni. Ráadásul szerzőnk egy évvel ezelőtti utolsó hozzászólása és tavaly októberi utolsó cikke nem is voltak olyan régen.

Nem Don Qujon távollétét – vagy kilétét – firtatom. Ha akar (vagy tud), úgyis visszajön, ha nem, nem. Figyelemre méltó figura lehet, de számomra most nem a személye az érdekes. Ezt a cikket azért írom, mert szerintem ő az antifeminizmus eladhatósága szempontjából fontos figura: szokatlanul erős és kíméletlen fénnyel, mégis plasztikusan világítja meg a modern nyugati nő valódi pszichológiáját, miközben, úgy tűnik, rendelkezik egy másik ritka tulajdonsággal is – átérzi a férfiszolidaritást… Ritka elegy. Következetessége és világossága írásainak stílusát egyrészt néhol a zseniálissal teszik határossá, másrészt viszont összességében kissé sematikussá, kétdimenzióssá is teszik. (Mindennek ára van, a kemény egyértelműség ára bizonyos egysíkúság.)

Don Qujon váratlan eltűnése felvet egy bizarr lehetőséget: talán azért hagyta itt a Férfihangot, mert olyan ajánlatot kapott, amit nem utasíthatott vissza. – Szerelmes lett. És azóta saját magával se ért egyet:)

Nem állítom, hogy ez egy túl valószínű forgatókönyv. Viszont – lehetséges.

tumblr_m86v36sO731r18sm9o1_250

Miközben e voltaképp vicces lehetőséget latolgatjuk, pillantsunk bele – csak egy villanásra – az általa fémjelzett irányvonal kulturális kulisszatitkaiba.

A „kujonság” mint olyan önmagában nem túl érdekes jelenség. Ahogy a „luvnyaság” vagy „ribiség” se. Mint minden élvezethalmozás, a külső szemlélő számára ez is irigylésre méltó, ezen túlmenően azonban nincs különösebb jelentősége; kulturális szempontból legalábbis. Egész más a képlet, ha a kujon szó elé teszünk valami frappáns minősítést. Például hogy kaján. Amely megszorítás kitágít, távolságot, (szó)játékos perspektívát kölcsönöz. A kaján kujon olyan szóösszetétel, ami önreflexióra vall, az önreflexió pedig az egyik leghamisítatlanabb férfi-jellemző. (Gondolom, ezzel a leendő kommentek háromnegyedét máris elveszítettem. Nem baj, ez meg az elvontság ára.)

Az alábbi képen Casanova és Fellini látható. Giacomo Girolamo Casanova de Seingalt (1725-1798) egy jó nagy kaján kujon volt.

936full-fellini's-casanova-photo

 Fellini is:

Federico-Fellini-auditioning-in-Paris-1975-for-Casanova”-photograph-Michelangelo-Durazzo

Casanova megírta az életét, amit ma is sokan olvasnak. Emellett részt vett egy nálánál is nagyobb nőcsábásszal kapcsolatos projektben: közreműködött a Don Juan (Don Giovanni) című opera szövegkönyvének megírásában. Találkozott Mozarttal is (mindketten szabadkőművesek voltak, de ez most mellékszál). Nem vagyok valami vájt fülű, de a Don Giovannit megvettem, mi több: többször meg is hallgattam. Egyrészt a téma miatt, másrészt mert sokak szerint a világ legjobb operája, harmadrészt mert Kierkegaard Vagy-vagy című filozófiai traktátusának jó része ezt az operát vesézi.

A Don Giovannit 1787 októberében mutatták be Prágában. Hatalmas siker volt.

Két mozzanatot emelek ki a műből:

A főszereplő Sancho Panzája – szolgája – Leporello. Akinek van egy áriája, amelyben a gazdája hódításainak végtelennek tűnő névsorát listázza. Leporelló, számítógép, nyomtatás…

Don Giovanni egy gazember, aki ezt nyíltan vállalja. A nők – mint Kujontól is tudjuk – a rossz fiúkat szeretik. Mozarttól viszont azt tudhatjuk meg, hogy ezt csak egy bizonyos pontig teszik. A főhős mindvégig hetykén és kajánul vállalja bűneit (melyek között emberölés is szerepel, de a főbűn nyilván a sok-sok nőbecsapás – mondom én), míg a legvégén aztán kissé megretten. No, ez a leggyanúsabb… Az opera erkölcsi happy-endje gyanánt a világ legismertebb kujonját fúriák ragadják el, és viszik le magukkal a pokolba…

E lapon már próbáltam hatást kelteni a „boszorkány”, a „rossz anya” és a „hárpia” szavakkal – mérsékelt sikerrel. Most a „fúriával” próbálkozom…

Világunk elnőiesedése történelmi folyamat, mint például az eredeti tőkefelhalmozás. Ilyen folyamatok esetén önkényes eljárás dátumhoz kötni a kezdetet. Azért mindenki ezt teszi. Számomra a globális elfeminizálódás kezdő időpontja az a prágai pillanat volt, amikor állva tapsolt a publikum az immár csak bosszúvágytól lihegő nők által örök kárhozatra ragadott nőcsábász látványának…

 

funny-picture-no-don-quixote

Post Author: Adolf Weininger

Adolf Weininger
Az, amit Csurka – hogy megnevezzük legnagyobb, legmélyebb szenvedélyének tárgyát – „zsidónak” tekint, Otto Weininger és legnagyobb tisztelője, Adolf Hitler óta egyértelmű kulturális képlet, ahogyan Horkheimer és Adorno klasszikusan megfogalmazta: „Mindegy, milyenek a zsidók önmagukban. Képük mint a legyőzött képe tele van olyan vonásokkal, amelyeknek halálos ellenségük kell hogy legyen a totalitáriussá vált uralom: a hatalom nélküli boldogság, a munka nélküli bér, a határkő nélküli haza, a mítosz nélküli vallás vonásaival.” TGM: Csurka István halálára, 2012 február
f Facebook
0 megosztás


163
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
12 Egyéni hozzászólás
151 Válasz hozzászólás
2 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
22 Hozzászólások szerzői
INewtonKorianderhgyiSlasherbrandon Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Koriander
Olvasó

ötcsillagos kubrickos,

hat egyreszt üdv Kierkenek,  masreszt viszont mar a cim, a kanyart lehagyva… a linzi kozákok lemészárlása ugrott be, mindenesetre a vegszodhoz ez az ominozus mondat asszem beleillik:

“the NKVD or the Gestapo would have slain us with truncheons, the British did it with their word of honor.”

igy a kerdesem furiak=a feminacik? de vajon kik a femiket mozgato becsszavasok?

hgyi
Szerkesztő

Már mondtam, vagy csak akartam? Legközelebb lehet Ariadnéval is próbálkozni. :o)))

Nade most hozzád akarok fűzni valamit. Csak egy kis érdekesség: A fúriák vagy a görögöknél Erinnüszök bosszúálló és véres nővérek voltak. Annyira féltek tőlük az emberek, hogy a nevüket sem merték kimondani, mert féltek, hogy emlegetésük nagy bajt hoz rájuk, ezért inkább Nyájasoknak nevezték őket. Rómában Fúria helyett nem tudom mit mondhattak… talán Widia?

Don Giovanni melyik hozzátartozóját gyilkolászta meg? Nem vagyok otthon az operákban. Összesen kettőt szeretek, a Varázsfuvolát és az A Tündérkirálynőt.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Ha már így elővetted, megnézegettem a cikkeit. Jókat írt. De azt saját magán kívül senki se tudhatja, hogy most miért nem ír ide. Bármi lehet… vagy akármi! Az is, hogy szimplán nincs rá ideje. Vagy nyitott egy tanácsadó irodát :)

Slasher
Vendég
Slasher

Én is hiányoltam már, de nem gondoltam volna, hogy egyszer valaki cikket ír róla :D Majd fog írni egyszer, de azért remélem semmi gáz nem történt vele.

Apa35ev
Olvasó

Úgy vélem ebben a témában hatalmas pénz van, lásd pl. PUA tábor megatöbbi és sok férfi segítségre szorul. Lehet rajtuk segíteni, ezt csinálják különböző egyszemélyes egyesületek is. Vannak karrieristák akik valahol elkezdik és ott folytatják ahol sok pénz folyik be. Nem társadalmi munka a vége. A legtöbb férfi eladja a lelkét amikor kiderül el kell tartania a családját vagy befedik a szemét.

hgyi
Szerkesztő

Márhogy melyik témában?

Apa35ev
Olvasó

A csajozáséban. Megtanulod például, hogyan hívasd meg a nővel magad egy italra. De oktathatsz elnyomott férfiakat, hogy elérjék legyen ki főzzön rájuk. Az asszonyaink ellányosítják a kisfúkat, akiknek fogalmuk nincs, hogyan közelítsenek egy-egy kifejlett nőterminátorhoz. Aki jól csinálja lefegyverzi őket és jöhet az ingletépés, ágybadöntés, miután soha nem tettél meg semmit a nőnek míg idegen a számodra, hagyod, hogy ő “erőszak”-oljon meg a vágytól amit a kisugárzásod táplál. Saját tapasztalat az aktuális barátnőmtől eredően, bár inkább a tönkretett apák témájában vagyok profi, az viszont nem piacképes, mert “állítólag” magánügy.

hgyi
Szerkesztő

Még mindig nemigazán értelek.
Nők számára sokkal több tanfolyam van, sokkal több nőket segítő szervezet kap támogatást.
Nem hinném, hogy rengeteg férfi tolong a “férfiasító” tanfolyamokon.
Ha még sok pénzt is kérnek az ilyen tanfolyamokért, akkor hogy azt kifizeti-e a tanfolyam iránt érdeklődő, az már az ő magánügye.

Tönkretett apáknak is szeretnél tanfolyamot? Hát szervezz.

edie
Olvasó
edie

Bizonyos dolgokat csak férfiszemmel lehet érteni.

A PUA tanfolyamok a magánszférában működnek. És egyre több férfi van ott, hogy megtanulja, ne hódoljon be a nőknek, ne várjon a nyomulással amíg fél tucat egyértelmű jelet nem kap stb.

 

Az valóban érdekes kérdés, tönkretett apák témájában pontosan mit is lehet kezdeni…

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

A pua egy lehúzás, ráadásul nagyon csúnya, mert szegény srácok egyik nagy nyomorát használja ki. Neked vmi anyagi érdekeltséged van benne, hogy ennyire reklámozod?

Ukrin
Olvasó
Ukrin

Pedig hasznosabb, mint egy migtáu tanfolyam.

Apa35ev
Olvasó

A PUA akkor nem lehúzás ha úgy állsz hozzá hogy kapni akarsz valamit a pénzedért, mivel a tanulásról szól. Beülhetsz az egyetemre is kislányként ha az apuka mindent fizet és nem csinálsz semmit. Én 34 éves létemre 20 éves lányokat állítottam meg fényes nappal az utcán gyakorlásként és láttam a szemükben a csillogást, igaz nem vagyok egy törpe és ragyásnak sem mondható. Egyértelműsítem, minden nő vérében van az erős férfi igénye, de ehhez férfinak kell lenned és nem pincsikutyának (barátzóna). Nem számít mi jön ki egy nő szájából a saját céljaid számítanak és találj egy wingpartnert aki által hitelesebb vagy. Talán így világos, hogy nem minden tanfolyamnak nincs értelme, van egy-két férfiközösség szerencsére ami összehoz minket. A PUA által (élő) barátokat is találsz és nem ivótársakat.

brandon
Olvasó
brandon

Azért lehúzás, mert azt a téves képzetet kelti a srácokban, hogy a “férfiasság” tanulható dolog, és mindenki lehet kaszanova, ha elsajátítja a megfelelő “fogásokat”.

Kaszanova sem attól lett kaszanova, hogy PUA tanfolyamra járt. Egyszerűen így született, ilyen egyéniséggel, karakterrel, ami bejön a nőknek.
Aki meg nem ilyennek születik, hanem másféle egyénisége van, annak számára ez elérhetetlen.

edie
Olvasó
edie

Hülyeséget írtál… lehet hogy aki nem olyan magas és jóképű, az nem fog bombázókat dugni minden héten, de átlagos, vagy kicsit szerényebb külsejű lánnyal/lányokkal összejöhet a segítségével.

Tapasztalatból mondom.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

http://familyguyreszek.info/kilencedik-evad/14-resz/mr.-washee-washee

9:25-től megy a PUA tanfolyam. Érdemes megnézni mi a végén a következtetés. *SPOILER* Hogy ezzel igazi barátnőt nem fog találni, csak hülye p*csákat egy-éjszakásra, úgy meg semmit nem ér az egész. *SPOILER*

edie
Olvasó
edie

A szokásos naivitás, hogy a technikák meg az alapmentalitás csak a kis plázacicákon működnek. :D Hát nem.

Ha az igaz PUA megházasodik, sosem fogja hagyni, hogy a házisárkány átvegye az uralmat.

Slasher
Vendég
Slasher

,,Tapasztalatból mondom.”

Igen ? :O Nem lehet, hogy túloztál és átlagon aluli lyányokra gondoltál ?

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

A szokásos naivitás, hogy a technikák meg az alapmentalitás csak a kis plázacicákon működnek.

Nekem mindegy, de én alapból nem ismerkedek szórakozóhelyen, italt végképp nem fogadok el, a megjátszást hamar kiszűröm és eléggé taszít. Nekem az első szempont, hogy mennyire udvarias valaki (ez nem azt jelenti hogy udvariasságból mindent ő fizet, még a tárgyhavi villanyszámlámat is…)

Ha az igaz PUA megházasodik, sosem fogja hagyni, hogy a házisárkány átvegye az uralmat.

Ha egy PUA így áll hozzá már alapból, akkor remélem megtalálja a neki rendelt sárkányt, és bejön a számítása. Csupa jóindulatból :)

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

“átlagos, vagy kicsit szerényebb külsejű lánnyal/” – ha fizetsz egy rakás pénzt, akár egy ronda nő is összejöhet. Csudás kilátások.

Slasher
Vendég
Slasher

,,Nekem mindegy, de én alapból nem ismerkedek szórakozóhelyen, italt végképp nem fogadok el, a megjátszást hamar kiszűröm és eléggé taszít. Nekem az első szempont, hogy mennyire udvarias valaki (ez nem azt jelenti hogy udvariasságból mindent ő fizet, még a tárgyhavi villanyszámlámat is…)”

Sok nő tanulhatna Tőled :D

edie
Olvasó
edie

Ha társkeresőn, munkahelyen, iskolában találkoznak, és randira kerül sor, ugyanúgy működnek a technikák. :)

De valóban sokat ott rontják el, hogy görcsösen ráfekszenek a technikára az alapmentalitás helyett.

“Ha egy PUA így áll hozzá már alapból, akkor remélem megtalálja a neki rendelt sárkányt, és bejön a számítása.”

Minden nő az, ha hagyják hogy az legyen…

Slasher
Vendég
Slasher

,,Ha társkeresőn, munkahelyen, iskolában találkoznak, és randira kerül sor, ugyanúgy működnek a technikák. :)

De valóban sokat ott rontják el, hogy görcsösen ráfekszenek a technikára az alapmentalitás helyett.”

Ne görcsöljünk!

exRooster
Olvasó
exRooster

Lehet, hogy működik. Ahogy én látom, a pua nem más, mint a hazudozás művészete. A nők meg imádják, ha hazudnak nekik.

hgyi
Szerkesztő

Hogy én hogy utálom ezt az általánosítgatást!

edie
Olvasó
edie

Főleg ha fiatal lányokkal rövidtávú kapcsolatot akar valaki, hosszabb távon nyilván nem lehet örökké hazudozni.

MissL
Olvasó
MissL

Már bocs, de csak a buta libák szeretik ha hazudoznak nekik..

exRooster
Olvasó
exRooster

“Már bocs, de csak a buta libák szeretik ha hazudoznak nekik..”

Nohát, neked sose mondták, hogy szép a szemed? Hogy te vagy a legszebb, legokosabb? Vagy ha igen, akkor ugye nem legyezte a hiúságodat? Az udvarlás egy jelentős része igenis hazudozás. Erre van igény, tehát ebből áll a kínálat is.

Hogy-hogy nem, minden nő azt mondja, hogy nem dől be neki, és egy sem sorolja magát az un. “buta libák” közé. Valahogyan mégis így működik a csajozás, és ezért hiszem, hogy működhet a pua is, annak ellenére, hogy nem ismerem közelebbről.

Inaara
Olvasó
Inaara

Rooster,

“Nohát, neked sose mondták, hogy szép a szemed?”

De, biztos mondták neki is, meg még sokaknak. Nem kell, hogy hazugság legyen – van olyan, hogy valakinek tényleg szép a szeme. ;) Sőt, szerintem elég gyakori.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Nem, szerintem a nők többsége utálja, ha hazudnak neki. Szerintem mi azokat a fiúkat keressük, akiknek tényleg tetszik a szemünk…

A forgatókönyv, amit Adolf volt kedves vázolni, a kapcsolatra vágyó nő szemével ott hibás, hogy a fiatalember egyből a “khm, mélyebb megismerésre” törne, mint sok társa a valós életben. Nem merek minden nő nevében nyilatkozni, de nálam ez például úgy megy, hogy ha valakivel nem kötnek össze mélyebb érzelmek, nem megy a “khm” sem. Szóval részemről arra szavazok, hogy ha a fiatalembernek a csípőm tetszik, mondja meg nyíltan, legalább mindketten tudjuk, hányadán állunk. Tiszta helyzet, nekem is van esélyem megmondani, hogy nálam ez nem jön be, neki is van esélye keresni másikat, akinél esetleg igen. De ha a szemem dicséri, az csak egy félrevezetési taktika, hátha be tud csalni a málnásba… Hol is van az, hogy a férfiak egyenesek, őszinték?

exRooster
Olvasó
exRooster

“ha a fiatalembernek a csípőm tetszik, mondja meg nyíltan, legalább mindketten tudjuk, hányadán állunk.”

Ha mindenki megmondaná, akkor már rég kihalt volna az emberiség. Igen, a férfiakat az elején főleg a szex érdekli. A nők hazudhatnak maguknak mást, de ez az igazság. És a nők elvárják, hogy a férfi mást hazudjon, mert az igazság kényelmetlen lenne(?). Ezért mondom, hogy az udvarlás folyamata nem más, mint egy elvárt hazudozás. Mindenki tisztában van vele, hogy mire megy ki a játék, de ha a férfi nem a hazudozás szabályai szerint játszik, akkor – ahogy írtad – automatikusan mehet a levesbe.

Slasher
Vendég
Slasher

,,Már bocs, de csak a buta libák szeretik ha hazudoznak nekik”

Már bocs, de honnan tudod, hogy mikor hazudnak neked ?

hgyi
Szerkesztő

Részben igazat adok neked. De. Szerintem aki elhiszi, hogy 2 hónap alatt lefogyhat 40 kilót, hogy 1 hónap alatt kockás hasa lesz a túlsúlyosnak (mert a kockák a zsír alatt lapulnak…), hogy 1 hónap alatt elmúlik a hajhullása és még dúsabb is lesz a haja, hogy 1 hét alatt eltűnnek a ráncai örökre, hogy egy hétvégén gyámoltalan fiúból férfi lesz, és fizet, mint a katonatiszt, az meg is érdemli. Mert ha van egy kis esze valakinek, akkor nem perkál le ilyesmikért nagy pénzeket. Igaz, nem túl szép dolog az ostobákat megkopasztani, de ez van. Amíg vannak hiszékenyek, addig van virágzó üzlet is.

A Kaszanovák nem attól kaszanovák, hogy magasak, jóképűek, izmosak, stb., hanem attól, hogy belül ilyenek (hódító férfiak). Igen, nagyon egyetértek veled abban, hogy ez nem tanulható.
Viszont azt igenis meg lehet tanulni, hogy a meglévő készleteit hogyan használja, de nem szabad ámítani, hogy Kaszanova lesz. És még csak azzal sem, hogy alfává válhat. Magabiztossá, határozottabbá mindenképp, de nem egyszerű.

Reszet Elek
Újságíró

Szerintem pedig nem is kell tanulni. Minden pasasban benne van és elő lehet hozni a neveltetése és az esetleges negatív tapasztalatai ellenében.

Az evolúciónak köszönhetően számos viselkedéskészlet is genetikailag kódoltan bennünk van. Ezek közül pedig a környezet hatásainak megfelelően bizonyosak megerősödnek, mások pedig a háttérbe szorulnak. Háttérbe szorulnak és nem pedig elfelejtődnek, hiszen ez ellentmondana a túlélés alaptörvényének. Persze minél öregebb valaki annál kevésbé könnyű ilyen jellegű változtatásokat eszközölni.

No és persze azt se felejtsük el, hogy mi mindannyian evolúciós szempontból (mindeddig) sikeresek voltunk, hiszen elődeink genetikai anyaga az évszázezredeket túlélve létezik bennünk, létezünk mi magunk.

hgyi
Szerkesztő

Elek… Írsz itt evolúcióról, meg génekről… Mindjárt te is megkapod, hogy ne gyere má ezzel a nőjimagazinműveltséggel… :o))))

Off:
Miért egy bulimiás lány az avatarod?

hgyi
Szerkesztő

Adolf… Köfi! ;o))))))))))))))))))

Reszet Elek
Újságíró

Hihihi! Az nem a csaj keze…

hgyi
Szerkesztő

Akkor fogorvosé? (perme csodálkozva pislog)
:o))

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

“A PUA akkor nem lehúzás ha úgy állsz hozzá hogy kapni akarsz valamit a pénzedért, mivel a tanulásról szól”- nem létező tudást árulnak. Mintha orosz nyelvtanfolyamot hirdetne vki úgy, hogy nem tud oroszul.

 

edie
Olvasó
edie

A lúzereken akik így állnak hozzá, valóban nem lehet segíteni.

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

Nyöhöhöhö. Nem elég, hogy folyton azon pörögtök, mit kell tennetek v mondanotok, hogy legyen akár egy átlag alatti nőtök is, itt még fizettek is érte. Ennél nagyobb lúzerséget nehéz kitalálni.

Slasher
Vendég
Slasher

,,A lúzereken akik így állnak hozzá, valóban nem lehet segíteni”

Mondja ezt a nők ölebe :)

Wastrel
Újságíró

Erről a PUA témáról majd fogok írni ide, ugyanis rövid ideig belülről is ismertem a közösséget és a tanításokat is. A véleményem egyáltalán nem lesz pozitív. Amúgy nem is értem, miért beszéltek ilyen halott dolgokról, mint a PUA. A PUA népszerűsége zuhanórepülést vett a világban 2010 óta, nem véletlenül. Elmondom hozzá az okokat is :)

Slasher
Vendég
Slasher

,,Erről a PUA témáról majd fogok írni ide” — Ezt örömmel olvasom.

,,A véleményem egyáltalán nem lesz pozitív. Amúgy nem is értem, miért beszéltek ilyen halott dolgokról, mint a PUA”

Helyes! Már most tudom, hogy népszerű lesz az a cikk is :P

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

Érdeklődve várom.

hgyi
Szerkesztő

Ha szükség van rá, és van, aki fizet érte, az miért baj?

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

Bocs, ez melyik hsz-ra?

Apa35ev
Olvasó

Nem látni értelmét belebenni az apa kérdésbe, mert kizárólag az érintettek tudnak róla hitelesen beszélni és itt nem látok társat. De lehet olvasgatni az írásomat a http://www.apatanoda.hu -n hogy pl. a honi bíróság milyen módon hazudik az emberek hollétéről stb. Az ügyvédeken kívül jelenleg semmilyen szervezet nem védi az apákat, mozgalomnak pedig esélye sincs a jelenlegi felállásban. Deansdale jól látja a külföldi példákból mi fog történni, de itthon összefogás jelei sincsenek, csak rosszabbodik a jogi környezet, pl az LMP esetleges parlamentbe jutásával. Egy-egy megmondó  férfi létezik csak a tönkretett apa kérdésben ami hiba. Én is közéjük tartozom és szívesen szerveznék mozgalmat, de támogatás nélkül esélytelen, így irogatok ide és a chatbe gondolatokat névtelenül utalva a feminizmus legsúlyosabb eredményeire, hogy legalább gondolkozni elkezdenek egyesek. Ezen a hétvégén is utazgatok 14 órát a kisfiamért ami teljesen rendben van.. hiszen férfi vagyok és nem nő :) Velünk bármit meg lehet tenni.

hgyi
Szerkesztő

Nem akarok semmit sem vitatni és bagatellizálni sem akarom a problémát, de nekem jó tapasztalataim vannak bírósággal és gyámhivatallal kapcsolatban is.

Tibi
Olvasó

APA35ev:
Olvasgattam ma a blogodat,és tényleg hiánypótló, bátor olyannyira, hogy minden nősülés/gyermekvállalás előtt álló fiatalembernek kötelezővé tenném. Szomorú,s egyben tanulságos, mennyire könnyű ma egy ember életét kisiklatni. Erről az egészről Dr. Helen Smith mondata jut eszembe: Az elvált apa csak egy ATM automata. Okosat nem tudok hozzáfűzni, de kívánom, hogy végérvényesen rendeződjenek a dolgaid. Sok sikert a későbbiekhez !

the hermit
Olvasó

Nagy kedvenc a Family Guy :D

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Alap :) Azért örülök, hogy jófejek járnak ide ;)

hgyi
Szerkesztő

hermit Family Guy nélkül is jófej. :o)

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Jó, ez igaz :) De így még jobb :D

the hermit
Olvasó

Peter mint PUA:     :D

Koriander
Olvasó

fetrengek :)). egyébként a PUAs idétlenkedés női megfelelője bridgetjones lesz???  igazság kedvéért hozzátenném,  hogy a végzet asszonyát eljátszani próbáló csajok szintén nagyon viccesek.

MissL
Olvasó
MissL

:D:D:D..fiatalabb lányok próbálkoznak sokszor ezzel, meg ugye jön a kitömött melltartó..

Slasher
Vendég
Slasher

,,fiatalabb lányok próbálkoznak sokszor ezzel, meg ugye jön a kitömött melltartó”

Ja.. meg a magassarkú..

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Eddig kerestem, nem hiszem el, hogy senki sem vágta még ki… Ez az igazi PUA-ság:

http://familyguyreszek.info/otodik-evad/7-resz/pipi-utasito

8:30-10:00

 

Koriander
Olvasó

nekem is, amúgy ha már PUA, akkor filmben meg  Ryan Gosling :))))

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Vagy sorozatban: Barney Stinson :)

Koriander
Olvasó

:))

tényleg nincs könnyű dolguk a srácoknak, mert annyira átlátható az egész, jobb a természetesség. a férjem az első randinkon arról mesélt, hogy hogyan kell egy óriáskigyót semlegesíteni :DDD (forróvízzel)- mai napig ezen röhöngünk.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Csöppet zavarban volt? :) De az olyan aranyos :)

Koriander
Olvasó

látszatra nem. elég cool pasas, igazi higgadt, mondhatni arisztokratikus, de így a csevejt visszapörgetve, valószínűleg :)), de én is, főleg amikor megláttam meztelenül (monnyuk nincs olyan  hatos abdoja, mint a “photosoppolt” Goslingnak:D de így is jó´) -egyébként extrém fut.

hgyi
Szerkesztő

Extrém? Négykézláb, vagy kézen? :o))))

Koriander
Olvasó

jesszum nééégykéééézlááááb? milyen gondolatok járnak a fejedben, béjbi? extrém, olyasmi, hogy hegyre fel hegyről le nagy távon (más hegyen túrázik, ő meg futva teszi meg és még levegőt is kap :D. mondjuk a futás az nálunk közös érdeklődés, mindketten maratonoztunk, most próbálom visszahozni…

hgyi
Szerkesztő

Az nem is extrém… :o))))P
Én sosem szerettem futni. Bár amikor kézilabdáztam, akkor kellett, de én inkább az olyan cikázós futkorászást szerettem. Aztán amikor a gyerekeket vittem napi jellegű edzőtáborba és ott voltam egész nap, nem volt se kedvem, se arcom, hogy csak ott üldögéljek és max. a tisztálkodásban és öltözködésben segítsek a dedeknek, így a judo edzéseken kívül mindent csináltam én is. Bemegítésként minden nap 4 km. Megszerettem a futást. :o) Csak vagyok oly lusta, hogy magamtól nem csinálom. Később egy wellness klubban dolgoztam, és ott rászoktam a futópadra. Ha nem volt munkám, mentem futni. Aztán beteg lettem és ez az egész abbamaradt. Miután felépültem, megváltozott minden, és a sportolgatás sem jött vissza. Elnézem itt a szomszédban az edzőtermet, milyen lelkesen ügyködnek a nénik és belegondolok, hogy én este hétkor még nekiálljak edzeni? Na neeeem!

Itt a faluban lakik egy bácsi, 76 éves és szinte minden maratonon részt vesz. (A velem korú lánya is.) Múltkor mesélte, hogy az egyik sporttársuk 36. születésnapját úgy ünnepelték meg, hogy a társaság – az ünnepelttel együtt – lefutott 36 km-t. :o))) Az öreg minden héten beszalad a városba valamelyik piacra, még elintéz 1-2 dolgot és hazaszalad. :o))

Koriander
Olvasó

jó-jó, majd átadom neki, hogy a zugspitzere három órán belül (jó kondis túrázó kb. 9 óra alatt teszi meg) 2200 as szintkülönbséggel feljutni lofaxni  :O)) nekem egyébként a transvulcania az álmom…

http://www.youtube.com/watch?v=0p8rqaD1AGI

(ô már volt)

Reszet Elek
Újságíró

Ez a Transvulcania szuper lehet!

Nekem sajna a térdem… Most is érzem ahogy ülök, pedig minden más testrészem ma is kívánná, ahogy tegnap.

Kondizik is? Csak azért kérdem, mert a fanatikus futók, akiket ismerek, mindegyike inkább vékony és inas.

Koriander
Olvasó

igen heti ketszer, de az csak izomkarbantartasra alkalmas…egyebkent nem inas, nem fanatikus es nem kockas a hasa, de jo eronletben van es jol erzi magat a boreben.

szerintem jo dolog a teljesitmeny turazas/terepfutas/ mountain bike…egyebkent a terdproblemaidra inkabb a bringazas lenne jobb, de te tudod.

Reszet Elek
Újságíró

Azt nézem, hogy ez a Transvulcania dupla maratoni távú, kumulált 4,4e m körüli szintemelkedéssel. Ez nem az, amit az ember egy-két év edzés után teljesít.

Nekem valahogy a kerékpározás nem jön be. Talán azért, mert gyerekkoromban kimaradt a nagy bringázós időszak.

Az úszáson viszont erősen gondolkodom (a futás mellett).

Koriander
Olvasó
Reszet Elek
Újságíró
MissL
Olvasó
MissL

Egyetértek..a legjobb módszer a természetesség..szerintem nagyon vonzó ha egy férfi önmagát adja és nem próbál meg műmájer lenni..nekem mindig is azok a férfiak tetszettek akik nagy ívben tettek arra h ki mit gondol róluk és így váltak szexissé..a párom is ilyen, nem próbál megfelelni semmi női elvárásnak, olyan amilyen(egyébként nagyon jó ember:))..volt egy tanárom aki nagyon tetszett, na ő csúnya volt ( barátnői vélekedés szerint)..most már tudom h a megtörhetetlensége, az h tudta ki ő és mennyit ér..na az hatott rám..egyenes volt, őszinte és tiszta gondolkodású (+ semmi megjátszás)

Szóval fiúk legyetek olyanok amilyenek vagytok, nem kell a megfelelés senkinek..persze nem árt ha nem vagytok bunkók, és lenézőek (már úgy direktbe, mert úgy hiszitek ez kell a nőnek)..ja és hosszútávon a hűség is erény,  azt ne feledjük, főként h sokszor ezen csúsznak el a kapcsolatok/házasságok..

Slasher
Vendég
Slasher

,,ja és hosszútávon a hűség is erény,  azt ne feledjük, főként h sokszor ezen csúsznak el a kapcsolatok/házasságok..”

Ez így igaz, és főként nem férfiak miatt.

MissL
Olvasó
MissL

Először is tudni kellene a kísértésnek ellenállni mindenkinek, főként ha szeretne egy hosszú és boldog  kapcsolatot..ezt mindenki tudja..

Azért látni olyat h férfi hagyja el a nőt, akár egy fiatal pipiért ..tehát ez a “klisé” a valóságból eredeztethető..nem fogható minden a nőkre..igaz h a nők ha megtudják h van valaki más a színen szinte azonnal válással fenyegetőznek (plusz viszik a kasszát)..hozzáteszem én magam sem viselném el a házasságtörést, azt hiszem válás lenne belőle (gyerek ide vagy oda)..:S

edie
Olvasó
edie

nekem mindig is azok a férfiak tetszettek akik nagy ívben tettek arra h ki mit gondol róluk és így váltak szexissé
nem próbál megfelelni semmi női elvárásnak,

 

Pontosan ezért kell a PUA. :)

Az a baj hogy a lúzerek azt hiszik hogy csodát tesz aztán fújolnak mikor nem jön össze, pedig kitartás kell ott is.

Slasher
Vendég
Slasher

,,nekem mindig is azok a férfiak tetszettek akik nagy ívben tettek arra h ki mit gondol róluk és így váltak szexissé”

Ezt komolyan mondod? :O

,,Az a baj hogy a lúzerek azt hiszik hogy csodát tesz aztán fújolnak mikor nem jön össze, pedig kitartás kell ott is.”

Miről beszélsz? A nőknek való behódolásos a lúzerség..

Reszet Elek
Újságíró

Hank Moodynak is van egy-két jó beszólása a Californicationben ill. jó példa arra, hogyan térjünk ki a shit-tesztek elől.

Koriander
Olvasó

Heló Ryan, mizu?

Slasher
Vendég
Slasher

Hatalmas egysorosai vannak az első négy évadban. Milyen shit tesztek elől kellett kitérnie ?

Reszet Elek
Újságíró

Így elsőre ez és ez ugrott be úgy hogy még meg is találtam. Igazán tanulságosak.

 

Slasher
Vendég
Slasher

Az első link elején lehetett csak shit teszt, amikor a kocsiban ül és a két diáklány odajön hozzá.

the hermit
Olvasó

 nekem egyébként a transvulcania az álmom…

Kurvára nem értem, miért futkároznak egy ilyen helyen, ahelyett hogy gyönyörködnének a tájban

Koriander
Olvasó

:D hát izé, szoval a futas az egy meglehetôsen monoton dolog, mélypontokkal, a  terepfutas lenyege pont a táj:-) (nyilvan a teljesítmény az elsôdleges) de nem veletlen, hogy a konditermes futopadok displaye is mar tv/internet/ lofuttyos:-)

monnyuk a transvulcania az az ultramaratonok csucsa… perpill annak is orulnek, ha eljutnek a 20 kmig.

hgyi
Szerkesztő

Kihozom:
Adolf Weininger
2014. április 6. vasárnap 11:01
“Van itt egy kérdés. A férfi-választ ismerem, mi lehet a női?

A fiú szeretné jól, khm, megismerni a lányt. Ami után, ha jól sül el a dolog, jöhet a járás (mehet a folyamatos jól-megismerés:), ha rosszul, jöhet az eltűnés (mehet az sms:) A lány amúgy csinos, de a fiút egyértelműen nem a lány szemének színe, hajának illata, nyakának íve izgatja, hanem más testrészei, mondjuk, khm, a csípője…

Mit mondjon, hogy célba érjen? Azt, hogy szép a szemed, vagy azt, hogy szép a csípőd?”

hgyi:
Mit mondjon, hogy célba érjen? Azt, hogy szép a szemed, vagy azt, hogy szép a csípőd?
Hát kérlekszépen, az attól függ.
Egy romantikusabb vagy egy prűdebb lánynál a szeme szépsége a nyerő.
Egy “keményebb” csajnak az egyenesség. Aztán vagy elküld a sunnyogóba, vagy azt mondja, hogy meg hát! (Bár ha a fiúnak még nem volt alkalma felmérnie a csípő szépségét, akkor a nem romanitikás csajoknál sem annyira jön be.)
Ha olyan lánynak mondja, aki nem tud mit kezdeni a bókokkal, akkor a lány úgyis csak vihogni fog, bármit mond neki a srác.
Szóval nehéz az élet… :o))

hgyi
Szerkesztő

““ha a fiatalembernek a csípőm tetszik, mondja meg nyíltan, legalább mindketten tudjuk, hányadán állunk.”

Ha mindenki megmondaná, akkor már rég kihalt volna az emberiség. Igen, a férfiakat az elején főleg a szex érdekli. A nők hazudhatnak maguknak mást, de ez az igazság. És a nők elvárják, hogy a férfi mást hazudjon, mert az igazság kényelmetlen lenne(?). Ezért mondom, hogy az udvarlás folyamata nem más, mint egy elvárt hazudozás. Mindenki tisztában van vele, hogy mire megy ki a játék, de ha a férfi nem a hazudozás szabályai szerint játszik, akkor – ahogy írtad – automatikusan mehet a levesbe.”

Pont erről beszéltünk Adolffal. Nem mindenkinek egyformán kell udvarolni. Van, aki nem igényel – pláne már manapság – hosszas és körülményes udvarolgatást. És libcsi is azt mondja, hogy neki mondja meg a srác, hogy a “csípője” kell.
Így aztán a nők nem várják el, hogy a férfiak hazudjanak/udvaroljanak/tegyék a szépet/bókoljanak nekik, de vannak olyan nők, akik igen.
libcsi nem mondta, hogy “ha a férfi nem a hazudozás szabályai szerint játszik, akkor …. automatikusan mehet a levesbe.”

Továbbá azt senki sem mondta, hogy a férfi paraszt legyen a nővel – és viszont. Az egyenesség nem egyenlő a bunkósággal.

exRooster
Olvasó
exRooster

“libcsi nem mondta, hogy “ha a férfi nem a hazudozás szabályai szerint játszik, akkor …. automatikusan mehet a levesbe.””

De igen. Azt mondta, hogy ha a férfi őszintén bevallja a szándékát, akkor mehet máshoz próbálkozni (ezzel nincs egyedül, kb mind nő ugyanezt mondja). Ha viszont hazudik, ahogyan az elvárt, akkor viszont akár sikeres is lehet.

hgyi
Szerkesztő

Rendben, értem mire gondolsz, de azt hiszem, félreérted. Ezt írta (a kiemelt részeket olvasd össze):
“Nem, szerintem a nők többsége utálja, ha hazudnak neki. Szerintem mi azokat a fiúkat keressük, akiknek tényleg tetszik a szemünk…

Szóval részemről arra szavazok, hogy ha a fiatalembernek a csípőm tetszik, mondja meg nyíltan, legalább mindketten tudjuk, hányadán állunk. Tiszta helyzet, nekem is van esélyem megmondani, hogy nálam ez nem jön be, neki is van esélye keresni másikat, akinél esetleg igen. De ha a szemem dicséri, az csak egy félrevezetési taktika, hátha be tud csalni a málnásba… Hol is van az, hogy a férfiak egyenesek, őszinték?”

Neki nem jön be az ilyen pasi. Neki, libsifemcsiszinglinek és nem azt írta, hogy a nőknek nem jön be. Pl. nekem bejött. Legfeljebb javasoltam, hogy tegyük későbbre, előbb beszélgetnék.
Azt is írtam korábban, hogy mindezt lehet igen kulturáltan is, nem kell bunkónak lenni. Sajnos tapasztaltam, hogy sokan úgy “egyenesek”, hogy az az első kérdés, ez: “dugunk?”. Na, ez nem jön be. Az ilyen tahó tényleg mehet a levesbe, bár egyenesen közölte szándékát.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Hgyi, köszi a tolmácsolást :-)

Nőként nekem is fontos a szex, de tisztában vagyok vele, hogy koránt sem annyira előkelő helyen áll, mint egy pasinál. Mikor eldöntöm, hogy szeretnék-e attól az illetőtől többet is, akkor azt is próbálom felmérni, hogy mi van benne, érdekel a díszítés a f*sz körül, csak hogy kölcsönvegyek egy fordulatot a kocsmai kultúrából :-) Elfogadom, hogy a férfiak nagyobb része jobban koncentrál a szexre, de speciel én azokat keresem, akik képesek az én működésemet tolerálni és időt szánni arra is, hogy előbb emberként megismerjenek. Nagyon fontos számomra, hogy ez a szándékuk ŐSZINTE legyen, ne csak üres bókokat pufogtassanak, miközben a másodperceket számolgatják, és azon gondolkoznak, mikor lehet már “khm”.

Az, akinek a számára ez egyenlő azzal, hogy elvárom a hazudozást, valóban kérdés nélkül mehet a levesbe :-)

exRooster
Olvasó
exRooster

Te nem érted.

“Szerintem mi azokat a fiúkat keressük, akiknek tényleg tetszik a szemünk…” == Azokat a fiúkat keressük, akik meggyőzően tudják hazudni, hogy tetszik nekik a szemünk, miközben meg akarnak dugni.

Hidd el, férfiként én jobban értem egy férfi motivációit…

Inaara
Olvasó
Inaara

Rooster, te meg hidd már el, hogy minden nő tudja, szép-e a szeme vagy sem. :)

hgyi
Szerkesztő

Én meg nőként jobban értem egy nő motivációit. Szemmel láthatólag libcsingli is úgy értette, ahogy én kiemelgettem neked. De ha te kizárólag úgy akarod értelmezni amit mondunk, ahogyan te azt már előre elképzelted, akkor tedd azt. De ezek szerint beszélgetőpartnerek nem vagyunk.

Azért még felmerült bennem, hogy miért nem tudod elképzelni a férfiakról, hogy tényleg tetszik neki a nő szeme. És hogy nem tudod feltételezni férfitársaidról azt, hogy esetleg úgy dicséri meg egy nő szemét, hogy nem akarja megdugni.
Eddig se sokat beszélgettem veled, nem fogok zokogni ezután sem e veszteségtől. Nyilván te sem.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Komolyan dolgozom azon, hogy a személyes negatív tapasztalataim ellenére ne legyen úrrá rajtam a keserűség, cinizmus és társai a férfi nemmel kapcsolatban, aztán jössz te, kommentelsz 3 sort és kezdhetem elölről az egészet. Utoljára akkor volt ilyen erős hiábavalóság érzetem, mikor véletlenül összezártam a macskát egy félig kész pulcsival :-D

Tibi
Olvasó

…óvakodnék attól, hogy libsifemcsiszingli preferenciájára alakítsam magam, vagy aszerint cselekedjek. Szerintem a nőn egy olyan dolgot próbáljunk megdicsérni, amit előttünk még csak kevesen, görbe lábacskák, bandzsa tekintet, fülbevaló, körömlakk… akármit csak nem a szép a szemed, mert az szintén leves. Meghökkenteni, kizökkenteni, akármi…de azt sosem mondanám be élesbe hogy a “csípődet akarom”, mivel jobb helyeken ezért már elvisznek… a női a szexuális szabadság nem egyenlő a férfiéval. Meg különben is primitív, közönséges. Ha már randira viszek valakit, azzal jobbára szerelmeskedni, kapcsolódni akarok, nem dugni.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Ne alakulj az én preferenciámra, ettől én is óvnálak. Úgyhogy meg se próbálj egy nőn olyasmit megdicsérni, ami tényleg tetszik. Az a tuti csőd. Többen mondták, hogy ha ilyet teszel, azonnal leesik a legféltettebb testrészed :-D

Tibi
Olvasó

magácska szeret maszatolni, de én kizárólag a szemre értettem mint elvetendőt. Ha a becserkészendő nő egy szép a szemedtől elalél, ott valami gubanc van, érdemes gondolkodni nem-e terhes? (sorozatgyilkos, szervkereskedő, moszad ügynök, stb.)
Máskülönben elég sajátos ízlése/elvárása van… erre is akartam utalni feljebb. De eszem ágában sincs vitába keveredni, ugyanis a nagymamámra, anyukámra, ismerőseimre; nem tudnék általános ellenérvet hozni.

Naooo
Olvasó
Naooo

Mi bajod a parasztokkal?

Koriander
Olvasó

Érdekes felvetések, mondjuk a “természetesség” felvetése alatt én az első hszmben nem is műmájerkedésre gondoltam, hanem a romantikus balfaszkodásokra.. vhogy a félelem, hogy visszautasítanak tette azt, hogy bár baromira élveztem vkinek a társaságát, mégis eljátszottuk a jóbarátok sztorit,  gyakorlatilag egész nap együtt lógtunk, de mégsem volt képes egyikünk sem elmozdulni  a “khm megismerés” felé ( mentségünkre nagyon fiatalok voltunk).

Így a természetesség, nálam az, ha egy férfi simán kimondja, hogy “szeretem a társaságod és többet akarok egy beszélgetésnél”, aztán lehet gondolkodni, hogy mi legyen vagy ne legyen. Ez nagyon férfias és nem kell szemekről hazudni, ui tiszta képlet.

Más kérdés, hogy a közép-európai mentalitás egyáltalán nem flörtölős és ha vki nem ilyen pici játszmák közt szocializálódik, annak tényleg jót tehet egy PUA tanfolyam, hogy megerősítse benne, hogy ki lehet mondani, ha a másik tetszik.

INewton
Olvasó
INewton

Sziasztok!

Nem tudom emlékszik-e valaki anno a Neuro-lingvisztikus programozásnak (NLP) nevezett módszerre. Kb. ugyanolyan kamu volt mint a PUA csak a marketing szagú nevéből is látszik hogy melyik férfirétegnek szánták. KJó pénzért oktatták azt is, amivel persze nem lehetett semmit se elérni. Mondjuk a PUA-hoz szerintem nagyon jó kudarctűrő képesség kell mert különben gyorsan frusztrálódik az eredményektől az ember.