0 megosztás
Címkék:

Félreértések elkerülése végett

SünSünSün

Sok figyelmet szenteltünk az utóbbi hetekben az MGTOW filozófiának, ami ritkán látott mértékben pörgette föl a kommentelési kedvet. Ez alapvetően örvendetes, de a hozzászólások között akadnak olyanok is, amik egyre jobban eltávolodnak a Férfihang alapvető irányvonalától. Beszélünk az MGTOW-ról, mert az is a feminizmusra adott válasz, illetve férfiaknak szóló filozófia, tehát lapunk profiljába vág. Ugyanakkor nem elsődleges célunk a terjesztése, hiszen mi inkább szeretnénk megmenteni a társadalmat, mint pezsgőzni a romjai fölött. Ez már csak így megy, vannak köztünk romantikus lelkek…

Nagyobb aggodalomra ad okot, hogy a nőket kerülő MGTOW filozófia kapcsán többen belelendültek a saját, nőket kerülő életfelfogásuk ecsetelésébe, ami időnként balszerencsés mellékutakra vezet. A Férfihang alapvetően nem egy pártoskodó oldal: se politikailag, se nemileg, se sehogyan nem akarunk társadalmi szakadást okozni, lövészárkokból támadgatni valamilyen ellenségkép irányába. Pont az az egyik fő problémánk a feminizmussal is, hogy ellenségeskedést szít férfi és nő között, ahol mi szeretnénk békét és együttműködést látni. A feministák szerint a nő jó és a férfi rossz – ez az alapállás számunkra elfogadhatatlan. Most viszont megjelentek páran, akik ennek a fordítottjára esküsznek. Ehhez mi, mint férfijogi közösség, nem tudunk csatlakozni. A Férfihang szerkesztőségének álláspontja – remélem beszélhetek mindegyikünk nevében – nem az, hogy a “nő=jó, férfi=rossz” mantrát meg kell fordítani, és nőszapuló hímsoviniszta mozgalmat építeni. A “férfi=jó, nő=rossz” pontosan ugyanakkora hülyeség lenne, mint a férfiellenes feminista verziója. Szerintünk mindenki ember, azaz férfiak és nők között egyaránt létezik szép és csúnya, okos és buta, jólelkű vagy rosszindulatú, ésatöbbi. Nyilvánvalóan léteznek olyan férfiak, akiknek rossz tapasztalatai vannak egyes nőkkel, amiket mi nem kívánunk kétségbe vonni. Viszont felhívnánk a figyelmet, hogy kisszámú tapasztalatból általánosítani, és főleg ez alapján ismeretleneket elítélni, komoly hiba. Ahogy egy bántalmazott nő részéről megalapozatlan dolog az egyéni sérelmeit minden férfira kivetíteni, ugyanúgy igaz ez fordítva is.

Tehát szeretném felhívni a figyelmet, hogy a kommentelés terén egyfelől elvárunk egy alapvető kultúrszintet, másfelől szeretnénk a nőellenes kirohanásokat visszaszorítani. Mindenki elmondhatja a véleményét és a tapasztalatait – még akkor is, ha máshol esetleg nem látnák szívesen -, de tegye ezt kulturáltan és konstruktívan. Más kommentelők vagy szerzők szapulása, zaklatása, folyamatos lepontozása, csak azért mert nők, a hozzászólások moderálásával vagy törlésével járhat – csakúgy mint az, ha valaki en bloc támadja a női nemet mindenféle dehonesztáló jelzőkkel.

Még egyszer hangsúlyoznám, hogy mindenki megértse: nem vagyunk se férfiellenesek, se “nőpártiak” – kultúrapártiak vagyunk és alpáriság-ellenesek. Itt gyakorlatilag mindent lehet vitatni, de kizárólag a mondandó tartalmát, és nem a közlő személyét.

És itt a végén, csak hogy tényleg tiszta legyen: a 12 éves vérpistikék kedvenc kirohanásait (mint a “minden nő k*rva”, a “nők csak a pénzt akarják”, stb.) kéretik más fórumokon elsütögetni, mert itt a felnőtt emberek párbeszédében érezhető színvonalbeli töréseket okoznak. Oké, hogy egyes MGTOW szellemiségű emberek a nők általános emberi jellemzőinek a feminizmus által okozott folyamatos romlásáról beszélnek, de lehet azt is kulturáltan és épelméjűen csinálni. Aki úgy érzi, hogy ez a cikk neki szól, vegye komolyan a kihívást és nőjön fel a Férfihang kommentelőinek már megszokott jó színvonalához.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


281
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
17 Egyéni hozzászólás
264 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
26 Hozzászólások szerzői
visuoplustibi22DeansdaleSlasher Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
the hermit
Olvasó

Remek cikk, csak egyetérteni tudok.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Akkor a moderátorok látják, hogy ki hogyan pontoz másokat ? Én mondjuk, nem szoktam lepontozni másokat.

hgyi
Szerkesztő

Nem, azt nem látják. :o)

Angelo01
Újságíró

Megelőztél Dean….Akkor most jobb klikk, törlés, igen, és a “cikk.doc” mehet a kukába, ha már ugyanarról szól :)))

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Nagyon aranyos a sün a képen.

hgyi
Szerkesztő

El is csórtam… :o))
Nem ér ilyen falatkával idecsábítani az embert! :o))))

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Én egyszer láttam sünt élőben, ott volt a kertünkben, persze egyből összegömbölyödött védekezésként.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Fú, nekünk volt egy sünink. Valami megsebesítette és a kertünkben “bújt el”. Annyira nem sikerült, a frissen vágott fűben kicsit feltűnő egy nagy tüskés gombóc. Adtunk neki tejet meg almát (ezért teljesen odavannak, be lehet őket csalogatni vele). Amikor meggyógyult akkor mindig mászkált hozzánk is, biztos megszokott minket. Valami eszméletlen aranyosak. Mindig akkora hangzavarral mennek, mint egy komplett sereg (a tüskék miatt, húzzák vele a leveleket :)Amúgy nem valami okosak szegénykék. Mindig beakadt a drótkerítésnél, mindig kiszedtem és átraktam a kapuhoz, hogy az alatt menjen be, következő alkalommal nyilván megint beakadt a kerítésbe :)

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Már olyan szinte a hangulat, mint a karácsonyos cikk alatt volt. Nálatok húsvétkor el voltak dugva ajándékok a fűben ?

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Nem :) Viszont minden évben elmentünk ibolyázni meg hóvirágot szedni, mert akkor még szabadott. És volt mindig tavaszköszöntő meg őszbúcsúztató kerti-party. Mindig másnál. Nagyjából havonta kitaláltunk valamit, amire ráfogtuk, de a lényeg családkovácsolás. Ott volt minden testvére anyumnak, összes unokatestvérem, jók voltak azok :)

Frolich Janos
Újságíró

Ha már úgyis szét van offolva a topik: Ne adjatok sünöknek tejet, mert laktóz-érzékenyek!

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Ezt jó tudni, szerencsére a sün megúszta azért.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Ahogy a macskáknak sem szabadna tejet adni. A benne lévő ásványok miatt viszont időnként kell. Ősünsége is szépen meggyógyult és utána még sokáig sündörgött nálunk :)
(Aki ezek miatt aggódik: a “nem szabad adni” nagy általánosságban a valódi, háznál fejt tehéntejre vonatkozik, abból viszont a macskáknak se, egyáltalán. A bolti tej olyan mértékben vizezett, hogy nyugodtan tudják iszogatni az állatok is – némely macska akár 10 éven keresztül – és nem lesz tőle bajuk.)

Slasher
Vendég
Slasher

,,A bolti tej olyan mértékben vizezett, hogy nyugodtan tudják iszogatni az állatok is – némely macska akár 10 éven keresztül – és nem lesz tőle bajuk.)”

Igen, mert a legtöbben tejjel itatják a macskájukat :D

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

Nekünk is volt, a kert végében, mókás kis állatok,és nagyon tudnak morogni. Egyszer este, hazafelé megpróbáltam odébb terelni egy sünt az úttól, nehogy elüssék, de úgy morgott, hogy azt hittem egy pillanatra, van ott más állat is.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Akkor lehet voltak a környéken kis sünik. Olyankor nagyon bátrak a nagyok, védik a kicsiket :) Olyankor finoman arrébb kell tessékelni. Ha nem jön be a morgás, összegömbölyödik, úgy könnyen pakolgatható :)

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Különben érdekes, hogy ilyen nagy fülei vannak.

Koriander
Olvasó

csatlakozom, én sem láttam még óriásfülsünit.

Bazinga
Újságíró

Gondolom, majd csak hozzánő a feje a füléhez :)

Inaara
Olvasó
Inaara

Igen, én sem láttam még ekkora fülecskéket sünön. Süngyereket pedig sosem láttam élőben, de tanultuk, hogy már születésükkor is vannak tüskéik, amik fehérek és nagyon puhák (gondoljunk a sünmamákra). :)

the hermit
Olvasó

Öööö… többféle sün létezik. Az Európai, meg a Keleti Sünnek nincs ekkora füle, Ellenben a füles sünnek (Hemiechinus auritus) van. Nálunk pl. kizárólag a Keleti Sün él.

http://www.treknature.com/gallery/photo111690.htm

 

Koriander
Olvasó

vilagos, hogy kaktusz szakertôkent a helyvaltoztatokat is jol ismered:-)

amugy ennek a kepen levô H. auritusnak nem csak a füle nagy, kesz közszemerem sertes a laba koze nezni…

the hermit
Olvasó
Koriander
Olvasó
the hermit
Olvasó
Koriander
Olvasó
Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Lesz majd cikked húsvét alkalmából ? A karácsonyi cikked tetszett.

hgyi
Szerkesztő

Nem. Nekem a húsvét nem ünnep. Ezért félek, ez nagyon meglátszana, ha írnék valamit.
Kifejezetten utálom a keménytojást és a locsolkodást.
És mivel nem vagyok vallásos, az a része sem fog meg.

De azért a gyerekek és a “hangulatkeltés” miatt volt nagy felhajtás, tojásfestés, kerti bigyógyűjtés, lakásdíszítés, ünnepi vacsora. :o)
Majd ha lesznek unokáim, akkor velük újra, mert jó móka. :o)

visuo
Olvasó
visuo

neked meg üzenem az egyik kommentedre (elutaztam hosszabb időre, így nem emlékszem az eredeti hsz-ed hol volt), hogy amiről te írtál, hogy neked „fura” az ízlésed, mert nem a „tucat-szépfiú” jön be, vagy mi.

na most nem mondtál ellent nekem, mert a „lágyabb arcú” és a „markáns arcú”, e mindkét csoport VONZÓ a nők számára.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Köszi Dean. Abszolúte 5 csillag. Mert nincs több :)

Sterling Archer
Olvasó
Sterling Archer

Sok figyelmet szenteltünk az utóbbi hetekben az MGTOW filozófiának, ami ritkán látott mértékben pörgette föl a kommentelési kedvet. – Konkrétan képtelen voltam lépést tartani a kommentek szaporulatának ütemével. (Talán nem is baj, még ha itt-ott lett is volna beleszólhatnékom.) Viszont a hangnem tényleg nagyon méltatlanná vált menet közben.

(Csak nekem nem világos, hogy az illusztráció hogyan kapcsolódik a cikkhez?)

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

SünSünSün! Rendőr :) Dean most rendőrbácsit játszik :)

Koriander
Olvasó

jaaa, feliratot nem olvastam.:-)

Koriander
Olvasó

szerintem vmi olyasmi üzi van a sünivel, hogy a tüskes külsô azert egy nagyon is szerethetô belsôt takar.  ( a masik sünös asszocot nehezen tudnam itt ertelmezni….)

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Nem kizárt, hogy az amit te írsz. A felirat miatt én egyből erre asszociáltam :)

hgyi
Szerkesztő

Nagyobb aggodalomra ad okot, hogy a nőket kerülő MGTOW filozófia kapcsán többen belelendültek a saját, nőket kerülő életfelfogásuk ecsetelésébe
Ez még csak nem is lenne akkora gond. A problémám ott kezdődik, amikor nem személyes tapasztalatról ír valaki, hanem saját negatív élményeit – itt  szűkebb környezetéből vett negatív példákról is beszélek – általánosítja a kommentelő és mindezért kizárólagosan a nőket okolja.

A “férfi=jó, nő=rossz” pontosan ugyanakkora hülyeség lenne, mint a férfiellenes feminista verziója. Szerintünk mindenki ember, azaz férfiak és nők között egyaránt létezik szép és csúnya, okos és buta, jólelkű vagy rosszindulatú, ésatöbbi.

Példa: Az egyik kommentben felmerült, hogy senki sem áldozat csak úgy (nem csak az egyik fél a hunyó), hiszen egy játszmát ketten játszanak, de ez azonnal szintén magazinfilozófiának vagy áldozathibáztatásnak minősíttetett (már nem emlékszem pontosan melyik). Ez csak az egyik példa amelyet pont a feminizmussal kapcsolatban sérelmezünk, hogy mindig és kizárólagosan a férfit hibáztatja.

Azt hiszem, inkább nem folytatom, mert a cikk teljes tartalmával egyetértek és együtt érzek.

visuo
Olvasó
visuo

„Példa: Az egyik kommentben felmerült, hogy senki sem áldozat csak úgy (nem csak az egyik fél a hunyó), hiszen egy játszmát ketten játszanak, de ez azonnal szintén magazinfilozófiának vagy áldozathibáztatásnak minősíttetett (már nem emlékszem pontosan melyik). Ez csak az egyik példa amelyet pont a feminizmussal kapcsolatban sérelmezünk, hogy mindig és kizárólagosan a férfit hibáztatja.”

Miért nem tudod elfogadni, hogy vki nem tud/akar/szeret játszmázni? hogy a 2 fél között ez egyik nem játszmázik, a másik meg igen.

the hermit
Olvasó

Kinézetre meg 18-20. Jó ez így :)

Ne hencegjünk, kérem szépen :P

Egyébként meg változtass nevet, mert mindig az AEG mosógépek jutnak rólad az eszembe…

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Figyu, múltkor úgy tudtam venni Bonbonita-t, hogy bemutattam a személyimet, mert – kapaszkodj meg – 1,2% az alkoholtartalma (!!!) és a pénztárosnéni 16-nak gondolt. Ezt már én se bírtam ki röhögés nélkül :)

No way, nekem tetszik ez a név :)

Sun of a beach
Olvasó
Sun of a beach

Ez igen! Ilyen igazságos és indulatenyhítő cikket “nőkertes” szerkesztőtől sosem láttam.

Sun of a beach
Olvasó
Sun of a beach

Ez is emeli a Férfihang színvonalát!

XOR
Vendég
XOR

Azt hiszem nagyon távol állok a Férfihang korosodó férfiakra jellemző, tesztoszteronhiányos hozzáállásától a feminizmus, és a nőkkel kapcsolatban felmerülő problémákkal. Ezzel a békítő, érzelgős romanticizmusba hajló magatartással SEMMIT SEM FOGTOK ELÉRNI. A fő probléma nemcsak az, hogy a feminizmus egy globálisan dotált ideológia, hanem találkozik a nőkben megtalálható, sötét, a férfit férfiúi mivoltában destruálni akaró tényezővel. Minden nő feminista egy kicsit, mert ez a zsigeri férfigyűlölet a nő kisebbrendűségi érzéséből, tapasztalatából származik (ami egyébként valós). Ezt használják ki az ideológia manipulátorai. Szerintem igenis az egyetlen megoldás az ellentétek végsőkig való feszítése, a “nemek közötti polgárháború”. A nők általában nem szeretik a háborút, céljaikat alattomos módon érik el, mert stressztűrésük alacsonyabb a férfiakénál. A végletekig vitt ellenállással (legyen az passzív (és tömeges), mint az MGTOW, vagy aktív (feministák logikai megsemmisítése, akár az ellenük alkalmazott shaming language, és akár a magánéletben a kapcsolatok radikális újraértelmezése, a még létező befolyással nők hátrányos helyzetbe hozása). Továbbá fel kell világosítani a fiatal fiúkat, hogyan tudják egy kapcsolatban kontrollálni a nőt – szerintem ez a legfontosabb! (Pl. ez nem tűnik rossznak: http://manhood101.com/principles101.pdf)

Megfigyelhető, hogy erre a fórumra is beszivárogtak nők, akik látszólag szemben állnak a feminizmussal, azonban az összes szándékot felpuhítani igyekeznek hozzászólásaikkal. Régi női taktika ez!

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Szóval, ha a nőket nem rugdoshatod, akkor rugdosod a házigazdát (meg még egy kicsit mégis a nőket)? Igazán jó vendég vagy. Az értőolvasás nem az erősséged, se az érvelés. De ezt már több ilyen beállítottságú egyednél megfigyeltem.

(feministák logikai megsemmisítése, akár az ellenük alkalmazott shaming language, és akár a magánéletben a kapcsolatok radikális újraértelmezése, a még létező befolyással nők hátrányos helyzetbe hozása)

Gratulálok. Kitűnő példa vagy rá, hogy miért emelkedik a leszbikus nők száma.

XOR
Vendég
XOR

Beszivárgó ellenség…

XOR
Vendég
XOR

Te sem érveltél különösebben, agysebész…

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Elolvastad a cikket, majd produkáltad a példát, ami miatt íródott. Az érvelési rendszered alapja, hogy a nők alsóbbrendűek, ami szerinted alaptézis. Véletlenül sem szeretnélek enyhíteni, csak nem fogok jó pofát vágni a sértegetésedhez. Te írtad, hogy nincs szükséged nőkre és a magány magasabb rendű életforma. Hát akkor gyakorold. Ehhez miért kell mindenkit leszólni, aki nem így gondolja?

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

Kedves Fuzzy Logic

Pár napja leírtam, hogy a feminizmus hatására a nők párválasztási preferenciarendszere olyan irányba torzult, ami rombolja a társadalmat. Pusztán ezért egy agresszív, nőgyűlölő pszichopatának állítottatok be.   Hát tessék. :)))

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Téged csak agresszív kommentelőnek állítottunk be és próbáltunk rájönni, hogy miért vagy ennyire pesszimista. Mindezek után már elgondolkoztam rajta, hogy én is meghívhatnálak egy kólára :D

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

Veled inkább elmennék, mert korrektebben vitáztál , mint hgyi vagy MissLizella, persze értem, arra utalsz, hogy most már elhiszed, amit mondtam, hogy én a szolídak közé tartozom. Örülök, hogy legalább idáig eljutottunk, talán egyszer majd a többi is átmegy.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Értem én, és alapvetően nincs veled se bajom, ez csak cicaharc volt. Az általánosításokat nem csípem, és ha bizonyos körök elcseszett elvárásait próbálják kivetíteni a teljes női nemre, vagy egyöntetűen leszólják a nőket, az az.

Hát, ha velem szívesebben eljönnél kólázni, akkor kiülhetünk valahova, ha jobb lesz az idő :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Ilyenek a nők. Pár órára nem figyelnek rájuk, máris elcsámborognának.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Végig egy helyben ültem amíg írtam. Most mi a problem? Te is kérsz egy kólát? :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Nem, én vadast kérek.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

És egyből válogatsz, hát nem hiszem el. Étterembe vigyelek vagy főzzek neked?

Naooo
Olvasó
Naooo

Hozassuk házhoz. Az a biztos.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Én is szeretem a kólát :)

hgyi
Szerkesztő

Aurelius… Úgy látom, most már 2,5 literes kólát kell venni… :o))))

Tényleg összeszervezhetnénk egy kólázást valahol!

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Jóóó! Menjünk kólázni :)

hgyi
Szerkesztő

Fuzzy! Most féltékeny lettem! Tőlem bezzeg nem fogadják el a kólát! De tudom én! Csak azért, mert te fiatal vagy, én meg nem…
;o))))))))))))))))))))))))))))

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Hát most mondd meg. Ilyenek ezek :P (Irónia! Irónia! Nem megsértődni :D)

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

Nem, nem azért. Olvastad, mit írtam? Egy vitában mit számít, melyikőtök mennyi idős? Akkor a félreértések elkerülése végett: én egy selejt vagyok, ezt 16 évesen is tudtam, selejtnek kukában a helye, soha nem kerestem párt, most sem teszem.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Ott van a kacsintós szmájli, vagyis viccolt.

Mi ez a baromi nagy önostorozás? Ha sohasem kerestél párt, akkor miért van gondod a nők párválasztásával? Mások véleménye alapján? Messziről jött ember azt mond, amit akar. Az ilyesmit mindig a környezetemből szoktam én is felmérni, de nem az elmeséléseik alapján.

hgyi
Szerkesztő

Fuzzy… Hát igen. Szomorú ez. Én már itt zokogok vagy fél órája ezen a tragikus felismerésen!

Ja, meg hát meg is sértődtem!!!
:oDDDDDDDDDDDDDD izé… :-……

Naooo
Olvasó
Naooo

“Ha sohasem kerestél párt, akkor miért van gondod a nők párválasztásával?”

Én is utálom azt a nőt, aki nem engem akar.

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

Fuzzy Logic-nak

“Mi ez a baromi nagy önostorozás” – csak leírtam a tényeket.

“Ha sohasem kerestél párt, akkor miért van gondod a nők párválasztásával?” – talán mert társadalmilag káros, és mert látom a környezetemben lévő srácok kínlódását?

“Mások véleménye alapján? Messziről jött ember azt mond, amit akar. Az ilyesmit mindig a környezetemből szoktam én is felmérni, de nem az elmeséléseik alapján.” – hol írtam olyat, hogy elmondások alapján? Honnan szedted ezt? Szemem előtt zajlik, plusz társkeresős tesztek + a népszámlálás adatai is sokatmondóak. Mára ennyit. Jó éjszakát

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

“talán mert társadalmilag káros, és mert látom a környezetemben lévő srácok kínlódását?”

Ahham. Na mindegy, akkor majd máskor megbeszéljük. Onnan vettem, hogy elmondás alapján, mert nem láthatsz bele teljesen az életükbe. Vagy tán ott voltál te is minden randijukon? Neked is jóéjt.

hgyi
Szerkesztő

Fuzzy… Azért figyeled, milyen kis hazudós aztamindenit?
Amikor velem “vitatkozott”, váltig állította, hogy nem magáról beszél, nem a saját problémájáról, hanem az ismerőseiéről. Ez ezek szerint részben igaz – mármint a párkeresésben, merthogy ő meg sem próbálta. Már majdnem meggyőződésem lett, hogy egy olyan sráccal van dolgunk, aki a valóságban egy szívdöglesztő pasi. Mindig eszembejutott az a cikk, amelyet be is linkeltem (ahol a saját magukat rondáknak tartó emberek társkereső oldalán jött össze a pár, akikről írnak), mert ott is azt mondja magáról a srác, hogy ronda, szerintem meg nagyon helyes.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

hgyi: persze, észrevettem. És szerintem ha nem is olyan szép az arca, mintha angyalok rajzolták volna, van egy olyan tippem, hogy egyébként teljesen rendben van. Valami másból fakadhat ez az egész, de nem vagyok pszichológus.

Az a pasi nekem is bejön. Ha rám írt volna, tuti azt hiszem szórakozik, hogy próbálja magát rondának eladni, pedig nem az. Súlyos gondok vannak itt. Ha visszanézzük az utóbbi napok kommentáradatát, kiderül, hogy a férfiak külseje miatt többet aggódnak a férfiak, mint a nők. (A nők külsejével is ők foglalkoznak többet, de az oké.) Lehet, hogy csak azt hiszik azzal van a baj, mert nem kaptak rendes visszajelzést, amit használni is tudnának.

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

hgyi
“hanem az ismerőseiéről” – mondom társadalmi. Hányszor írjam még le?
“milyen kis hazudós aztamindenit” – mér lennék hazudós? Az,h nem az én problémám, hogy a nőknek jóképű kell, nem azt jelenti, h jóképű vagyok, hanem azt, h mivel nem keresek, mindegy nekem, mi alapján választanak. A külsőmről semmit nem mondtam még. Az, h selejt vagyok, belső tulajdonságokra vonatkozik, te értesz  selejt alatt rögtön csúnyát. Na, erről beszéltünk eddig. Szeretem, amikor ti magatok igazoljátok, ami ellen tiltakoztok.

fuzzy
“ott voltál te is minden randijukon” – mér kéne? Látom ki nagyon sikeres, és ki nem. Még egyszer: “Szemem előtt zajlik, plusz társkeresős tesztek + a népszámlálás adatai”
“persze, észrevettem” – mit vettél észre, te, logikácska? A külsőmről még mindig egy betűt nem írtam, mert lényegtelen itt, erre folyton erről beszéltek. Egy mp-re nem bírtok szabadulni a férfiak külsejétől???

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

aztamindenit: Azt vettem észre kisszivem, hogy megint nem érted, amit olvasol. Hgyi azt írta, hogy kis hazudósan beállítottad a másik topikban, hogy te nem vagy érintett. Lóf… Egyébként figyu már. Én még soha nem voltam házas, de a környezetemből és a felmérésekből kiderül, hogy úgyis válás lesz a vége. Akkor meg se próbálom soha életemben, és nem is érdekel senki. És ezt nagy okosan kimondom még 30 előtt, mikor az életem nagyobb része még bőven előttem van! Na ezt csinálod, csak közben az egészet rátolod a nőkre, a férfiak meg angyalok ugye? Persze, hogy belekötünk.

Egy mp-re nem bírtok szabadulni a férfiak külsejétől???

Képzeld, még mindig nem érdekel, hogy nézel ki. És nem is fog. Ki dobja be mindig a férfiak külsejét? Nézd vissza. Most az egyszer dobta be hgyi, és akkor mi már szabadulni se tudunk tőle… ugyan már. Inkább megyek és ebédelek, annak több a haszna.

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

Kedves Fuzzy, most miért rágtál be?
“Azt vettem észre kisszivem, hogy megint nem érted” – én? Megint? Pont ezt?                                                                                                          “kis hazudósan beállítottad a másik topikban, hogy te nem vagy érintett.” – ha nem keresek párt, hogy lennék érintett? A külsőmről meg még mindig nem tudtok  semmit.                                                                    “hogy úgyis válás lesz a vége. Akkor meg se próbálom soha életemben, és nem is érdekel senki.” “Na ezt csinálod” – és még én nem értem. Picikét sem így van.                                                        “egészet rátolod a nőkre” – magamról azt írtam, hogy selejt vagyok, ez a nők hibáztatása szerinted? Ált. meg a nők döntő többségének a társkeresési szokásairól volt szó.                                                        “férfiak meg angyalok ugye” – hol írtam ilyet?

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

aztamindenit: hát bocs, most vettem észre, hogy válaszoltál.

ha nem keresek párt, hogy lennék érintett? A külsőmről meg még mindig nem tudtok  semmit.

Így van. De ha nem vagy egyáltalán érintett, akkor nem tudsz igazán véleményt nyilvánítani. Csak annyira, mint mondjuk az ország másik felén élő Juliska süteményéről. Mennyire volt finom? Hát amennyire azt mondták róla… Hogy miért selejtezed le saját magad, azt nem tudom, és nem is fogok oda kitalálni semmit. Ott most van egy bazi nagy kérdőjel. Történet vége.

Ált. meg a nők döntő többségének a társkeresési szokásairól volt szó.

Oké. Amíg nem írtad, hogy itt egy normális nő sincs, békén is hagytalak. Mondom csak akkor kötözködök, ha én is bele leszek vonva valamibe (mert hát én is nő vagyok). Egyébként ha egyetértek veled valamiben, akkor meg nyilván nem kötözködök. De úgy, egyöntetűen ostorozni a másik nemet a párkeresési szokásai alapján, hogy tulképpen soha nem is gondolkoztál párban… Most erre mit? Biztos neked is megvan a magad története, és biztos nem egyszerű. Kiszedni nem akarom, mert magánszféra. Hozott anyagból dolgozunk. Amennyit elmondasz, annyiból.

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

kedved fuzzy

“De ha nem vagy egyáltalán érintett, akkor nem tudsz igazán véleményt nyilvánítani. Csak annyira, mint mondjuk az ország másik felén élő Juliska süteményéről. Mennyire volt finom? Hát amennyire azt mondták róla”  – abból, hogy a környezetemben lévő srácok közül ki sikeres, és ki nem az, miért ne vonhatnám le a következtetéseket ( pár saját próbálkozás nem sokat számítana ebből a szempontból)? + a társkeresős tesztekből ? Ennyi erővel nem tudjuk megállapítani egy farkasfalka hierarchiáját, mert nem vagyunk farkasok. Fölösleges az etológia meg az összes tudomány? Ez az emberi gondolkodás tagadása.

“egyöntetűen ostorozni a másik nemet a párkeresési szokásai alapján, hogy tulképpen soha nem is gondolkoztál párban…” – nem egyöntetűen, már megbeszéltük, h tiszt.a kivételnek.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Kedves azta,

Fölösleges az etológia meg az összes tudomány? Ez az emberi gondolkodás tagadása.

Nem. De az ember már csak egy olyan állat, hogy rég nem ösztönösen működik. Ugyanaz az egyed képes totál más viselkedési formára két különböző környezetben. Lehet azt is sikernek nevezni, ha egy “jó pasi” sok kiscsajt húz meg. Ettől még valószínű sivárabb a lelki világa, mint egy olyan embernek, aki a magány mellett dönt. Önszántából.

Lehet, hogy a sok fiatal csajnak elképzelése sincs, micsoda gyökerek ők valójában, mert ellentétben velük, ti nem vágjátok a képükbe a hiányosságukat. Most nem arra buzdítok emberkéket, hogy tegyék ezt. Csak a csajokat ostorozom, mert tényleg bunkók tudnak lenni (tisztelet a kivételnek).

nem egyöntetűen, már megbeszéltük, h tiszt.a kivételnek

Ja, ja. Nem azért említettem. Nyugi, ezzel már nem piszkállak, most én is csak általánosítottam ;) (<- kacsintós szmájli, da? Nem bántalak én se, csak beszélgetek veled.)

hgyi
Szerkesztő

Oks.
Csütörtök vagy péntek (április 10., 11.)?
Hol?

“Jóóó! Menjünk kólázni :)”)

Ki szeretne jönni rajtunk kívül? :o)
(Hogy on legyek: Egy csomó félreértés tisztázható személyes beszélgetések során!) :o))

Koriander
Olvasó

“Ki szeretne jönni rajtunk kívül? :o)”

én  :-) de ennek perpill távolsági okai vannak, viszont ha már lenne egy bejáratott hely, ősszel, amikor otthon vagyunk én nagyon örülnék. mondjuk én nem kólázom :D elvből.

hgyi
Szerkesztő

Komolyan kérdeztem ám!

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Lehet nyitni kéne neki egy új hozzászólásban, valami leírással, lentebb. Itt már eltűnik egy kicsit. – Mondta a fő offoló :)

Naooo
Olvasó
Naooo

“mondjuk én nem kólázom :D elvből.”

Biztos antiszemita vagy.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Én szívesen elmegyek, ha nem jön közbe valami. Úgysem voltam még blogtalálkozon :)

Inaara
Olvasó
Inaara

Képzelem, milyen rossz lehet neked, ha belegondolsz, hogy még téged is csak egy “alacsonyabbrendű, alattomos, zsigeri férfigyűlölő lény” (ti.egy nő) hozott világra…. Hogy tudod ezt feldolgozni…? Hogy tudsz ezzel a tudattal élni? Segített valaki feldolgozni ezt a borzalmas felismerést? Annyira sajnálom…

hgyi
Szerkesztő

Te is maradj csöndben te kis alattomos, immorális, beszivárgó femina! Na! :o))))

Naooo
Olvasó
Naooo
XOR
Vendég
XOR

fosmetál… rossz ízlés.

Naooo
Olvasó
Naooo

Pedig nekem van a világon a legjobb ízlésem, ezek szerint tiéd rossz.

XOR
Vendég
XOR
XOR
Vendég
XOR
Naooo
Olvasó
Naooo

Ez cseppet unalmas. Blekkmetálban szoktak még ilyen 10 perc körüli fárasztásokat összehozni.

XOR
Vendég
XOR

Ez doom metál!

Naooo
Olvasó
Naooo

Ja, meg még abban.

XOR
Vendég
XOR

Rendkívül szellemes.

Reszet Elek
Újságíró

funeral doom metalban nekem inkább ez jön be:

http://www.youtube.com/watch?v=I-lMiHyqY0E

Amúgy ha bejön célszerű doom jazz környékén is körülnézni, pl. Bohren und der Club of Gore vagy Mount Fuji Doomjazz Corporation ill. Dale Cooper Quartet & The Dictaphones stb.

XOR
Vendég
XOR

A Bohren und der Club of Gore igen kiváló.

Naooo
Olvasó
Naooo

Üzenem a móderátornullaegynek, vagy valami hasonló kaliberűnek, hodj ne törölgessen, mer sztán összevissza rakosgatja kommencsokat.

hgyi
Szerkesztő
Naooo
Olvasó
Naooo

Gunyolodunk-gunyolodunk?

hgyi
Szerkesztő

Kivételesen nem. :o)

XOR
Vendég
XOR

Azt hiszem hogy elmegyek innen (nem rontom itt tovább a levegőt).
***MODERÁLVA***

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Nyugi, a zárt osztályon férfi ápolók lesznek. :-D

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Nem fogsz hiányozni.

De nézzük mindennek a jó oldalát! Kiderült, hogy aztamindenit jó srác, csak múltkor átesett a lovon. Mindig van valami tanulság :)

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

Nem estem át, a kritika nem agresszió és nem vagdalkozás, csak a nőknek ált. szokatlan. Csak leírtam a fiatal nők döntő többségének a preferenciáit.

“általánosításokat nem csípem” – az általánosítás alapvető gondolkodási művelet. Miért lett ez szitokszó?

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Ha tudnád mennyit kritizálnak minket lépten nyomon, nem írnál ilyet, hogy nem vagyunk hozzá szokva.

Általánosítani lehet, de nem mindig célszerű. Pl az sem mindegy, hogy a nőkkel van bajod, vagy a feminista nőkkel van bajod. Ha az összes nőt leszólja valaki, abban én is benne vagyok. És ha olyan dologgal kapcsolatban, ami rám nagyon nem jellemző, akkor jön a cicaharc :) Az akkori témához visszakapcsolva: nekem még sosenem volt szép pasim. Pedig biztos jó dolog. Utólag megnézem a fényképet és nem tudom mi a francot ettem rajtuk. (De tudom, a személyiségüket. Csak az nem elég, valamennyi fizikai vonzalom is kell, különben megette a fene az egészet.)

Slasher
Vendég
Slasher

,,Ha az összes nőt leszólja valaki, abban én is benne vagyok. És ha olyan dologgal kapcsolatban, ami rám nagyon nem jellemző, akkor jön a cicaharc :)”

Ezért estél neki XOR-nak ? :D

Belvedere
Vendég
Belvedere

“Általánosítani lehet, de nem mindig célszerű. Pl az sem mindegy, hogy a nőkkel van bajod, vagy a feminista nőkkel van bajod.”

Pedig hidd el, számtalan férfi üvöltene fájdalmában a nők miatt, csak sokak számára a lovagias viselkedésük kizárja a nők leribancozását, mások taktikai okokból nem verik nagydobra a nőellenes nézeteiket.

Nem feminista nők éppúgy visszautasítottak, mint feministák (egyrészt mert a úgy a férfiak, mint a nők jelentős része értékrend nélküli, másrészt rengeteg nő számára nem elsődleges szempont önmaga ideológiai identifikálása). Pár éve öngyilkossági gondolataim is voltak az engem érzelmileg tönkretevő “hölgyek” miatt. Azóta ráébredtem, hogy felesleges gesztusokat és erőfeszítéseket tenni. Egy hűvös és távolságtartó férfi sokkal jobban fest a nők szemében, mint aki kiéhezetten rányomul minden nőnemű lényre. Amúgy mivel minden nőismerősöm foglalt, semmit sem veszítek.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Pedig hidd el, számtalan férfi üvöltene fájdalmában a nők miatt, csak sokak számára a lovagias viselkedésük kizárja a nők leribancozását, mások taktikai okokból nem verik nagydobra a nőellenes nézeteiket.

Elhiszem. Sőt, úgy vagyok vele, hogy a többség ilyen, csak nem hangoztatom. Azért nem ismerkedek, nem maradok le semmiről. Látod, én is általánosítok, pedig tudom hogy nem kéne. De nézd meg pl ez az új madár, aki tegnap itt volt. Tipikusan ilyeneket fröcsögött, aztán lehet szépíteni a dolgokat, de a +6 szavazat sokat elmond, mint ahogy a “fiatalabbak radikálisabbak” felpontozása is. Azt kell mondjam, hiába szidjátok a fiatal nőket, a fiatal férfiak egyszerűen kiborítóak. Úgy tűnik némelyiknek még az is nehezére esik, hogy ember maradjon. És ez a menő? Haljunk már ki a picsába, visszafejlődni nincs értelme, arra ott vannak a majmok, már foglalt a hely.

Egy hűvös és távolságtartó férfi sokkal jobban fest a nők szemében, mint aki kiéhezetten rányomul minden nőnemű lényre.

Ez tényleg így van, azok mindig sokkal több nőnek tetszenek. Szerintem azért, mert határozottságot és erős jellemet sugall. A kiéhezett férfi ijesztő tud lenni, mert hajlamos az ember olyan belső világot társítani hozzájuk, mint az előbb emlegetett madáré. Ne kérdezd miért. Csak. Ez ilyen megérzés féle, nincs magyarázat rá.

Slasher
Vendég
Slasher

,,Kiderült, hogy aztamindenit jó srác, csak múltkor átesett a lovon. Mindig van valami tanulság :)”

Ez eddig is köztudott volt.

Pash Cutter
Újságíró

:D

Tibi
Olvasó

“Kiderült, hogy aztamindenit jó srác, csak múltkor átesett a lovon.” – FuzziLogic./ Mindenki megnyugodhat, aztamindenit-nek nem kell elhagyni a hajót, férfiként, átment a szűrőn egy antifeminista oldalon, ugyanis egy nő zöld utat adott neki. De azért még szem előtt lesz.

Az a helyzet, hogy ritkán járok plázázni. Nekem ami fontos onnan: posta és bank, mert ott 8-ig van nyitva, saját bankos automata, amit 9-ig elérek kulturált helyen, bolt, ahol tudok venni zsömlét meló után is stb.”  – ez a komment, az elküldése utáni 5. percben, 4 like-ot kapott, ami rendjén való… csak én, én a borsónyi patriarcha agyammal nem látom benne azt a nívót, amit mindenki. Mindegy, felpontozom én is,nehogy itt égjek. Egyébként ez a hozzászólás Fuzzilogic-tól válasz lett volna az én felvetésemre. Azon felvetésre, miszerint ma egy fiatal srácnak, nagyon beszűkült lehetőségei vannak a szabadideje eltöltésére, kikapcsolódásra. De mindenki megnyugodhat, mert Fuzzi Logic sem szívesen plázázik.. ami mondjuk lófasz érv egy általános kérdésfelvetésre,de úgy látszik ez megél. MEGÉL. És kérném a férfiakat, ne rinyáljanak semmilyen égető probléma kapcsán, mert fincsifemcsi nagymamája is 90 éves koráig ápolta a nagypapáját… és ez releváns. Ez mindent üt, mármint a nagymama stb. érv.

Rendszeresen olvasom DR: Helen Smith rovatát, s már a legelején hatalmas kontrasztot éreztem az itteni nők jelentős része, és ő közte. Nem tudtam megfogalmazni, de éreztem akülönbséget. Ma viszont megvilágosodtam. Nem másról van szó, mint az ELEGÁNS EMPÁTIÁRÓL. Ez az amit az a nő a tengerentúlon ilyen szimpatikus módon gyakorol. Sosem mond ilyet hogy dehát én nem…  Egy kicsit tovább lát magán.. s, messziről kerüli a feminfós csacsogást… én én én, nekem nekem nekem,engem engem engem.
Ejj be jó lenne ilyet magyarul olvasni mint, ez a Helen….

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Mindenki megnyugodhat, aztamindenit-nek nem kell elhagyni a hajót, férfiként, átment a szűrőn egy antifeminista oldalon, ugyanis egy nő zöld utat adott neki. De azért még szem előtt lesz.

Ki írt ilyet? Ja, hogy te ezt most így kitaláltad és kinyilvánítottad. Jó, meghagylak téged ebben a hitben, meg mindenki mást is, aki így működik.

Azon felvetésre, miszerint ma egy fiatal srácnak, nagyon beszűkült lehetőségei vannak a szabadideje eltöltésére, kikapcsolódásra. De mindenki megnyugodhat, mert Fuzzi Logic sem szívesen plázázik..

Gratulálok. Akkor neked is értőolvasáshoz: az első felét azért írtam le, hogy látszon nem vagyok igazán kompetens pláza kérdésben. A másodikat azért, mert amit látok belőle, ott mindenkinek van külön részlege. A lényeg, ami már nem jutott el hozzád: “A női osztály 90%-a kuka, értelmes nőknek se sok minden van ott. Az a tizenéves félrenevelt kisribiknek van kitalálva.” Ha te arra hoztad fel a plázát, hogy az értelmes szórakozási lehetőség, akkor sajnálom, de nem tudok veled épkézláb társalgást folytatni. A pláza nem az. Senkinek sem. Aki nyomott rá lájkot, az végig tudta értelmezni ezt az egyszerű gondolatmenetet és ő is így gondolja.

Más nők nevében nem fogok nyilatkozni, hogy szerintük mekkora szórakozás, mint ahogy azt sem tudom felmérni, hogy egy fiatal férfinak mennyire az, mert nem vagyok férfi. Bocs, de tényleg. Csak a saját véleményemet tudom leírni, a szomszédomét nem. De majd igyekszem fejlődni.

Tibi
Olvasó

Ki írt ilyet? Ja, hogy te ezt most így kitaláltad és kinyilvánítottad. Jó, meghagylak téged ebben a hitben, meg mindenki mást is, aki így működik. – Fuzzi Logic 2014. április 6. 22:49. Te írtad, tőled idéztem. Ez nem hit…

Én nem KONKRÉTAN a plázákról beszéltem, hanem példának hoztam, de menj be egy plázába hétköznap délelőtt (akár a KöKibe) és állapítsd meg a nemi megoszlást. (90-10%) Mást se hallok – szerencsére nem itt – nap mint nap; mint hogy hová tűntek a férfiak? Nem járnak shoppingolni, koncertekre, megnyitókra, kiállításokra, éttermekbe, színházba stb.
Nem. Valóban nem. Mert nem nekik szól, nem róluk szól… és amíg ti Dolcevitáztok, addig ő termeli egy eldugott huzatos helyen (vagy nagyon magasan) a kurva GDP-t, hogy nagymamának jövő hónapba is megjöjjön a nyugdíja, Marikának meg a családija…
Tudom, te semmilyen szoc.kedvezményt nem veszel igénybe, mielőtt kikérnéd itt magadnak. A fenti óvatos kritika, egy metódusról, az utóbbi időben itt tapasztalt vitatechnikákról, magáról a dinamikáról szólt volna, amit veled és femcsivel akartam érzékeltetni, nem rólad. Ha már értő olvasás. Legutóbbi hozzászólásomban sem hagytam kérdést, ebbe sem(fel is pontoztalak,tehát nem értem a kételyt) úgy hogy nem igénylek választ. Viszont, ha felteszek egy kérdést, elvárom az arra való választ, mert ez a hanyag asztalról való lesöprés,nem túl elegáns. Ennél még egy szembeköpés is egyenesebb…

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Nem azt írtam, hogy átment a szűrőn, meg ilyen baromságokat, amiket te hoztál ki belőle. Megállapítottam, hogy normális, csak múltkor szar napja volt, vagy olyan téma volt, ami őt mélyebben érintette. Ennyi. Ennyi az egész. Nagyon fáj?

de menj be egy plázába hétköznap délelőtt (akár a KöKibe) és állapítsd meg a nemi megoszlást. (90-10%)

Nem fogok tudni délelőtt elmenni egyik plázába se, mert termelem a GDP-t, és ha van időm, mert lazább a járat, akkor írok ide. (Mielőtt előjössz azzal, hogy biztos csak egyik papírt rakom innen-oda, mert hát a nők csak olyat dolgoznak, közlöm, hogy nem. Ha nem hiszed el, ülj be egy napra a helyemre.) Délelőtt biztos azok mászkálnak akik ÉPPEN nem dolgoznak. Lehet attól még délutános is, vagy éjszakás, hétvégés, bármi. De tisztázzuk már, hogy most kikről is beszélünk? Diákokról, akiknek napi egy előadásuk van, amúgy a plázában lógnak? Friss diplomás munkanélküliről, aki apu pénzén shoppingol? Vagy felnőtt emberekről, akik a saját lábukon állnak?

Mást se hallok – szerencsére nem itt – nap mint nap; mint hogy hová tűntek a férfiak? Nem járnak shoppingolni, koncertekre, megnyitókra, kiállításokra, éttermekbe, színházba stb.

Biztos én járok különleges helyekre (fú, megint saját nevemben írok, de mekkora hülye vagyok…) de az a helyzet, hogy ahova munka után vagy hétvégén megyek ott kb fele-fele az eloszlás. Megint nem tudok olyan helyekről nyilatkozni, ahova nem járok. Bocs. És megint nem tudom, hogy aki nem 8 órában melózik minden nap, az hova jár és mit engedhet meg magának meg mit nem (anyagilag).

Viszont, ha felteszek egy kérdést, elvárom az arra való választ, mert ez a hanyag asztalról való lesöprés,nem túl elegáns. Ennél még egy szembeköpés is egyenesebb…

Nem igazán látok kérdőjeleket az írásodban, de alkalmazva a “férfi nem kérdez, hanem kijelent” szabályt, szerintem ez az akart lenni: Ő vajon mivel lepheti meg magát?!
Erre írtam: Nem szoktam figyelni mit árulnak a férfiaknak külön, meg mit a nőknek, a ruhaboltokban van 3 osztály (férfi, női, gyerek), szinte mindegyikben. Erre írnám folytatásnak, hogy minden boltban vannak osztályok, mindenkinek. Az édességektől sincsenek kitiltva a férfiak, ugyanazok a csokik vannak kirakva mindenkinek. De pl, ha sztereotípiákban gondolkozom: minden plázában van vagy 576 vagy Mediamarkt (bocs a reklámért, vagy szedjetek érte egy kis bevételt, vagy majd kicsillagozom :D), mindenhol van csak kizárólag férfi ruhaüzlet, és általában ha van szórakozási lehetőség (ami nem a shoppingolás) az alsó hangon uniszex. Ilyenekre gondolok, mint a bowling pálya és társai. A legtöbb plázában a moziba bárkit beengednek, nem nézik a nemet. Stb… Olyan szórakozási lehetősége van, amilyet választ.

Ja és pl könyvesbolt is van kávézóval, ahol jól ki lehet olvasni egy mangát. Vagy bármit. Bárkinek.

Tibi
Olvasó

Nem bánom, a vita jó muri, fejleszti a képességem… de csak óvatosan..
Onnan indultunk, hogy Kismajom, én itt dobtam el a kanalat, bár ez csak a pont volt az I-n, lényegében a a férfiakkal szembeni empátia teljes hiánya volt ami megágyazott a fentebbi litániámnak. Ha megnézel egy mai standard vígjátékot, akkor látni fogod, hogy a bombapoén minden esetben annyiban merül ki, hogy a “főhőst” a 40. percben valaki jól tökön rúgja, majd a film végén egy szánalmasan hülye halált hal. Ez ma a vígjáték, köszönjük Gender, köszönjük feminizmus… Eljátszom a gondolattal, ha a Keresztapa 4. részét le akarnák maholnap forgatni, vajon ki játszaná a Corleone család tagjait? Rájen Goszling??? Nincs egy férfias jelenség egész Hollywoodban… a feminizmus kifilézte. Milyen filmeket fognak ezután gyártani? 2 szőrőslábú feminista a fűben Woof regényekről beszélget? – mert az elég érfelvágós lesz,az tuti. Vagy fekete-fehér gagyi leszbifilmek? Ugyan! Na ennyit a filmekről… ennyit a férfiigényekről.

Száz szónak is egy a vége, ha felmerül egy általános férfiakat érintő probléma, ne bagatellizáljuk el, ha kérhetem, ne maszatoljuk el azzal, hogy nálunk nem ez volt jellemző. Gondolhatod, hogy nem létező problémákkal, mi sem foglalkoznánk feleslegesen. Én voltam 19 éves (jó 10 éve), és tökéletesen átlátom a mai srácok problémáját, tökéletesen átérzem, milyen az amikor a hőn áhított korombeli, egy 50-es 60-as pacákhoz dörgölőzik szerelemből. És annak ellenére, hogy mindezidáig szerencsém volt a nőkkel, az idősebb férfitársaim bajait (kirakták, megalázták, lerabolták, gyerekétől ellehetetlenítik) is valahol magaménak érzem. Nyersen fogalmazva a CSEND mindig nagyobb empátiával bír, mint a mellébeszélés.

Xor annak ellenére, hogy a megoldóképlettel nem rendelkezett, egy-egy problémára rá-rávilágított… a maga minősíthetetlen radikális stílusában, de őt nem akartam felemlegetni, mert abszolút vakvágányon van, mivel azt az alapvető összefüggést sem sikerült észrevennie, hogy nem a nő használja a feminizmust, hanem fordítva… és ahogy ez már sokszor felmerült, ez csak egy állami eszköz,először a férfiak ellen, majd később a most még kedvezményezett nő ellen.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

A “Kismajom” csak és kizárólag XOR-nak szólt. Az ő idézett sorára írtam, hogy ott konkrétan az volt az első gondolatom. Akkora EGO-val szidta egyöntetűen az összes nőt, és annyira ocsmány stílusban, hogy nem fogom fiatal férfinak nevezni és ezzel degradálni a többi 19-20 évest. Hogy mennyi empátia van bennem, az attól függ, hogy ki hogyan áll a nőkhöz összességében. Mert amíg azt mondja, hogy az összes nő hülye, addig abban én is benne vagyok. (Ezt az említett sikeresen hozta, azt hiszem ezt nem kell tovább magyaráznom. HA kulturáltan vezette volna le, ez akkor is a vérfemcsiség fordítottja volt, semmi más.) Ha azt mondja, hogy a plázacicák hülyék, akkor még lehet is rám számítani, mert beállok a sorba. Nem is olyan rég fikáztam őket úgy uszkve 10 sorban. De én mindkét esetet (a kismajomét és a plázacicákét is) társadalmi és szülői hibának is tartom. A médiáról megvan a szintén negatív véleményem, amit nem is olyan rég tálaltam: rengeteg fiatal srácnak veszik el az önbizalmát, nem csak a nyálfilmekkel. Jó példa hgyi múltkori cikke. A “csúnya” emberek nem is voltak csúnya emberek. Szenzációhajhászásból, kattintásvadászatból, vagy bármi hasonló gagyi céllal hány embernek gázolhattak a lelkivilágába? Az új filmeket már emiatt nem is nézem. (Narutót szoktam, na az zsír, abban nincsenek ilyen alpári “poénok”.) Ebben különösebben nem fogunk vitázni, mert ebben egyet fogok érteni.

Én voltam 19 éves (jó 10 éve), és tökéletesen átlátom a mai srácok problémáját, tökéletesen átérzem, milyen az amikor a hőn áhított korombeli, egy 50-es 60-as pacákhoz dörgölőzik szerelemből.

Dettó. Kb egyidősek vagyunk, de én nem látom a mai fiatalok problémáját, mert nem mozgok olyan társaságban. Ez meg visszavezethető arra, hogy már kicsinek is a nagyobbakkal lógtam, mert a nővérem nagyon sokkal idősebb, de ha húgom lenne, biztos jobban belelátnék. Amennyit én látok az az, hogy itt (az országban) a legtöbb fiatalnak nincs jövőképe. Ennek ellenére sokan próbálkoznak és nem adják fel. Ez ugyanúgy tiszteletre méltó egy fiatalban is, sőt talán jobban, mert nekiindulni az életnek mindig nehezebb, mint utána szinten tartani. Kár, hogy az ilyen fiatalok kevesen vannak az elkényeztetett kismajmokhoz képest, ami már megint egy szülői hiba…

a maga minősíthetetlen radikális stílusában, de őt nem akartam felemlegetni, mert abszolút vakvágányon van, mivel azt az alapvető összefüggést sem sikerült észrevennie, hogy nem a nő használja a feminizmust, hanem fordítva…

Jó, ő nem jó példa, ok. Ő az empátia megvonására sem az, mert benne sincs, vagyis neki se jár. Ott van aztamindenit (szegény reflektorfényben van mostanában :) összeakasztottuk a bajszunkat abban a pillatanban, amikor átvitte a vitát és az összes nőre vetítette a problémát. Azért írtam le, hogy ő egyébként totál normális, és még kólára is meghívtam, mert nem fő gonosz ő, akit ekézni kell, csak múltkor volt egy vitánk. Nem csak a negatívumot említem meg, hanem a pozitívumot is, különben rólam is azt hiszik, hogy csak szapulni tudom őket. Nem. De ezt nem elég így gondolni, eszerint is kell megnyilvánulni. Ha valakivel egyetértek, azt is megírom, amennyiben hozzá tudok még tenni. Mér’ ne? Ha nem tudok érdemben hozzászólni, akkor csak plusszolom. Hát így megy ez.

(Amúgy lövésem sincs, hogy itt ki hány éves, hol lakik, csak néhány infóm van, amit a kommentekből kiszedek. Szal jah…)

Slasher
Vendég
Slasher

kasza_tibi22! Mi történt veled? Életemben nem röhögtem ennyit egy hozzászólásodon sem. Még több ilyet kérek! :D

Rájen Goszling egyébként sok nő álma, és a mai fiatal színészek legjobbjai közé szokták sorolni. Azt meg nem jelenteném ki, hogy egy férfias férfi színész sincs Hollywoodban.

XOR a semmiből jött elő, majd néhány hozzászólás után hirtelen eltűnt. Egy-két állításával egyetértettem. Olyan volt mint én, csak sokkal szélsőségesebb és félelmetesebb :D

plus
Olvasó
plus
hgyi
Szerkesztő

Igazán nem értelek.
A személyeskedést nem akarom folytatni – ki mondta, mit mondott -, viszont általánosságban állíthatom, hogy nem hangzott el semmi olyasmi, hogy aztamindenitnek mennie kellene, de olyasmi sem, hogy bármilyen szűrőn átment volna vagy sem. Ilyesmit senkitől sem tudsz idézni, maximum félreértett mondatokból szűrted le.
No, de erről ennyi még sok is.

A lényeg: Én örülök, hogy nem látok több fiatal fiút a plázákban. Épp eléggé elkeserít, hogy a lányok ennyire odavannak érte. Merthogy ha vásárolni akarnak, az más. Vagy ha csak a kávézókban akarnak leülni dumálni. És épp eléggé elszomorít, hogy a plázák ilyen pénzszipkázó helyek, ahová a csillogásukkal és ki tudja mivel be tudnak csábítani sok embert – főleg fiatal nőket. Úgyhogy szerintem inkább örülni kellene annak, hogy a fiatalemberek nagy részét még nem sikerült plázacicává tenniük.
Az pedig baj, hogy azok a fiatalemberek, akikről beszélsz, nem tartják úgy, hogy a színház, a megnyitó, a kiállítás, a bármilyen esemény nem nekik szól. Mi szól egy mai fiatalembernek? Mi szól egy mai fiatalemberről? Vagy ha úgy tetszik, mi kellene hogy szóljon egy mai fiatalembernek, vagy minek kellene szólnia egy mai fiatalemberről? (Pl. egy kiállítás többnyire nem az azt látogató fiatal nőkről vagy fiatal nőknek szokott szólni…)

SIL
Olvasó
SIL

“Az pedig baj, hogy azok a fiatalemberek, akikről beszélsz, nem tartják úgy, hogy a színház, a megnyitó, a kiállítás, a bármilyen esemény nem nekik szól. ” – Szerintem nem baj, :) mert egy jóravaló fiatalember ilyen helyekre – jellemzően – hölgy társasággal megy, és/vagy a gyerekkel. :) Mellesleg mivel közös programok, elég előnytelen összehasonlítani így kifordítva férfiprogramként. Pont az a lényeg, hogy ezek nem csak nekünk szólnak, sőt, egy nő elmehet egy másik nővel is, addig egy férfinak ez – jobb napokon – eszébe sem jutna. (Ennek különben semmi köze ahhoz, hogy a 19-20 éves fiatal művelődik-e ilyetén, vagy sem, bár feltételezem sokkal inkább mint az átlag 30-asok. Fentebb pusztán a kereskedelem egyoldalúsága lett szemléltetve ezekkel a szabadidős tevékenységekkel.)

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Legutóbbi hozzászólásomban sem hagytam kérdést, ebbe sem(fel is pontoztalak,tehát nem értem a kételyt) úgy hogy nem igénylek választ.

Jajj ezt kihagytam… Megszólítasz név szerint aztán ilyen elegáns kijelentéssel, hogy te nem vársz választ, kioktatsz. Szoktál olyat is, hogy belerúgsz valakibe és elsétálsz, ha utánad szól, akkor kikéred magadnak? Ha már az elegáns vitatechnikát hiányoltad… Az előzőben pedig írtam, hogy megválaszoltam a kérdésedet. Bocs, hogy nem ülök le sírdogálni rajta, meg nem is kezdem el a teljes másik nemet hibáztatni ilyen “problémák” miatt.

Tibi
Olvasó
hgyi
Szerkesztő
Tibi
Olvasó
hgyi
Szerkesztő
Tibi
Olvasó
Tibi
hgyi
Szerkesztő

:o)
Várunk!

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic
Tibi
Olvasó
Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic
Koriander
Olvasó

“Mindenki megnyugodhat, aztamindenit-nek nem kell elhagyni a hajót, férfiként, átment a szűrőn egy antifeminista oldalon”

létezik szűrő? XOR maga döntött úgy, hogy fel sem száll a hajóra, kicsit megköpködte a kapitányt, letöketlenezte a legénységet, ezek után megkérték udvariasan, hogy bár az oldal kommentfolyamáért nem a szerkikör felel, de vhol hozzátartozik az arculathoz- így vannak nem kívánatos irányok és ezt mellőzze. ezek után ő úgy döntött, hogy távozik. mi a probléma? ha kedve van, visszajön, mindenki kedve szerint ki-be kószálhat.

a másik, honnan tudod azt, hogy XOR atifeminista? amit itt lenyomott inkább elmegy külsős provokációnak, gyakorlatilag minden kártyát bevetett, amivel a Férfihangot a külsősök megbélyegzik és, ha itt bárki ennek felül, akkor jöhet a “na ugye- na ugye”…

aztamindenit
Olvasó
aztamindenit

Fuzzy Logic-nak

“Nem. De az ember már csak egy olyan állat, hogy rég nem ösztönösen működik. Ugyanaz az egyed képes totál más viselkedési formára két különböző környezetben.” – én a gondolkodásmódról beszéltem, írhattam volna csillagászatot is. Attól, hogy  a csillagász nem  gázóriás, attól még lehet kutatni a világegyetemet.

“Ettől még valószínű sivárabb a lelki világa” – ezzel nem értek egyet, szerintem ez nem sokat mond a lelki világáról.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Na, ez egy jó ötlet volt, mert ott már nehéz beszélgetni.

én a gondolkodásmódról beszéltem, írhattam volna csillagászatot is. Attól, hogy  a csillagász nem  gázóriás, attól még lehet kutatni a világegyetemet.”

Ők is messze vannak a pontos megértéstől. Mindegy, nem ez a lényeg. Minél jobban belemászol egy dologba, annál jobban megérted. Addig csak a felszínt kapargatod. Nem véletlen, hogy a legnagyobb tudósok is kísérleteztek saját magukon (is).

ezzel nem értek egyet, szerintem ez nem sokat mond a lelki világáról

Dehogynem mond. Aki csak egy dugásra használ mindenkit, aztán jöhet a következő, az nem tölt annyi időt senkivel, hogy lelkileg is mozduljon benne valami. Aki az ilyen srácokra bukik, mert az “jó pasi”, az meg is érdemli, hogy csak egyszer használják.

Egy idő után rájön a legtöbb nő, hogy nem ez az érték. Tudom, ez sovány vigasz. Vannak lányok, akik nem feltétlenül szépek, nem is rondák. Átlagosak. De bennük is van sok sértettség, ami miatt tüskések lesznek. Valószínű, hogy mikor ilyen emberek (tüskés, csalódott férfiak és nők) összefutnak, akkor sokszor azon múlik a dolog, hogy a sértettségük miatt már nem is akarják észrevenni a másikat. Önvédelemből bunkók, ha lehet így mondani. Baromi lassan kell haladni, ha jó kapcsolatot akarunk a másik nemmel.

Többször írtam már, megértem, ha morgolódtok emiatt. Ha úgy döntötök, hogy MGTOW lesztek, az szerintem csak a saját személyiségeteket fogja fejleszteni. Mindemellett, ha nem is igazán foglalkoztok a kapcsolatokkal, csak hagyjátok, hogy történjenek a dolgok, abból sokkal jobb sülhet ki. És olyankor lesz az, hogy a nő látja, hogy nem csak a bugyijába akartok jutni, türelmesek vagytok, ami miatt olyan rideg és magabiztos férfinak fogtok tűnni, akikért ők annyira odavannak. Vagyis vonzóbbak lesztek a másik nem számára, úgy, hogy nem is nekik akartok megfelelni. Ha meg mégsem, hát úgyis magányos farkasok akartatok lenni. win-win

plus
Olvasó
plus
aztamindenit
Olvasó
aztamindenit
hgyi
Szerkesztő

Csütörtökön vagy pénteken kólázzunk? Hány órakor?
És hol? :o))

Javaslatom: Péntek, Mocco http://mocco.hu/photos
Nekem pénteken bármikor jó, alkalmazkodni tudok.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Péntekre szavaznék. Sajna akkor is 5-ig termelem a GDP-t, szerintem legkorábban 7 körül tudnék odaérni.
Tetszik a hely így képek alapján, hangulatos :)

hgyi
Szerkesztő

Uristen! Ilyen messze vagy onnan?

Ha jön Aurelius is, meg még páran, akkor akár 5-től ott lehetünk.

Tényleg kellemes hely, szerintem az árak is elviselhetők.
A hely elég nagy, szerintem nem kell asztalt foglalni. Amikor legutóbb ott voltam, volt bőven hely kisebb társaságok számára is.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Jam, kb Isten háta mögött 2 lépéssel. Otthon vagyok 15 perc alatt, csak gondoltam valamit úgyis szütyörgök mielőtt elindulok, aztán durván 1 óra, mire beérek.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Nekem jó péntek, várom a fejleményeket :)

hgyi
Szerkesztő

Akkor már hárman leszünk.
Fuzzy
Aurelius
hgyi

Jó lenne egy kicsit bővebb lista. :o))

Inaara
Olvasó
Inaara

Én is szívesen mennék valamikor, de ebben a hónapban nagyon sok a dolgom. Csak ízelítőül: Munkák, beadandók tömkelege, lakáskeresés… Ezen a hétvégén is dolgozom, péntek este is, etetni fogok… ;)

Alig várom a nyarat, a szabad 2.5 hónapot, amikor csak másik munkát vállalok néha. :)

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Jó, hát ez most egy elég hirtelen jött ötlet volt. De nyilvános a hely és az idő, még az is lehet, hogy más is beszédül egy órára, csak itt nem szól :) Pedig jók az ilyenek, legalább mindenki nyugtázza, hogy a másik is ember (kivéve engem, én egy rózsaszín unikornis vagyok :D) és utána kevésbé feszkós a vita :)

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Igazából nem vitatkozni szeretnék, inkább az érdekelne milyen egy rózsaszín unikornis :) Eddig csak fehéret láttam.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

milyen egy rózsaszín unikornis :)

Hát rózsaszín. Vidám, élénk (rózsaszín) és nem normális (mint a többi fehér) :)

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

x

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Akkor, ha nem lesz új jelentkező, 7 órában maradunk ?

hgyi
Szerkesztő

Ha nem szeretne más is jönni, akkor maradhatunk a 7-ben. De én korábban is ott lehetek. (Ha a munkahelyemről megyek, akkor kb. 10 perc alatt ott vagyok.)

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Jó. Aztán majd pontosítsuk miről foglak megismerni titeket :) Mert 2 ember annyira nem feltűnő egy helyen.

hgyi
Szerkesztő

Már négyen leszünk! BéNyóc is jön! :o)))
Foglaltam asztalt 19 órára a Mocco-ba az én nevemre. Úgyhogy odairányítanak. :o)

Naooo
Olvasó
Naooo

Maj szólok a femidemcsiknek, hogy menjenek tüntetni.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Ne fesd az ördögöt a falra. Nem hiányozna mondjuk kedvenc feministánk váratlan megjelenése :(

hgyi
Szerkesztő

Fuzzy, Aurelius!
Küldtem nektek mélt!

hgyi
Szerkesztő

18:30 körül ott vagyok!

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Még tartom a 19:00-át, de tudod… igyekszem nem szüttyögni :)

Naooo
Olvasó
Naooo

Megyek. Szerelem. Addig vetkezzenek találomra.

hgyi
Szerkesztő

És ott fogunk ülni egy szál találomban. :o))))
(A találomat otthon felejtettem, ezélt kölcsönkéltem a kollégámét. Bál “kicsit” nagy lám.) :o))

Naooo
Olvasó
Naooo

Közös kép legyen ide kirakva mindenképp.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Nem jössz mégse? Kiderült volna, hogy nem is vagy hegyitroll, mi? :P

hgyi
Szerkesztő

Örülök, hogy eljöttetek!
Én nagyon jól éreztem magam veletek!! :o)))

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Én is. Kiderült, hogy egy társasági ember vagy, aki könnyen a középpontba kerül. b8 egész vagány férfi.

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

x

Fuzzy Logic
Olvasó
Fuzzy Logic

Ja, ja :) Máskor is csinálhatunk ilyen spontán kólázást, jó buli :)

hgyi
Szerkesztő

Ha nem bánjátok, nyitottam e célra egy topikot –  Kólázás – vagy amit akartok – a fórumban.
Spontán május 23-ra gondoltam. :o))

A FENTI MINDENKINEK SZÓL! :o))

hgyi
Szerkesztő

Ne feledjétek a pénteki kólázást! :o)))
A fórumban van a lista – Kólázás – vagy amit akartok -, kéretik feliratkozni!

hgyi
Szerkesztő

Ne feledjétek a pénteki kólázást! :o)))
A fórumban van a lista – Kólázás – vagy amit akartok -, kéretik feliratkozni!
Már csak hármat kell aludni!

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Feliratkoztam

Koriander
Olvasó

@Naooo, nem, nem vagyok antiszemita. A kirekesztés minden formáját elítélem, többek között a pozitívat is. Totálisan zsákutcás megközelítésnek tekintem a vélt vagy valós hátrányban levő csoportok előnyökhöz segítő politikai támogatását, senkinek nem jó: a pozitívan diszkriminált, ha sérelem éri mindig előkaphatja ‘azért mer’ én ez ás ez vagyok kártyát’, a maradék meg a ” megint miattukat”, valós problémák elmaszkírozása, vhogy olyan jó lenne már túllépni ezen a “fogat fogért” dolgon. talán ennyi.

Naooo
Olvasó
Naooo

De még lehetsz.

Koriander
Olvasó

@Reina, alapvetően jól kezeled a kérdést, majd még töprengek ezen az egész lájk-diszlájk hadviselésen, de úgy tűnik hatékony.