0 megosztás

Zombi kultúra. Nem él, de nem is halott igazán.

Úgy látom a feministák nem igazán értik a zombikat. Folyamatosan újradefiniálják a “zombi” szó jelentését, egyre tágabban és tágabban értelmezve, így elmosva a határvonalat az ártatlan emberek és a húsevő szörnyek között. Emellett alaptalanul támadják és hallgattatják el azokat, akik nem értenek egyet a véleményükkel. Szeretnék kifejteni néhány alapvető tényt a helyzet tisztázására.

Attól, hogy valaki éhes, még nem zombi.

A játékos, erotikus harapdálás nem tesz senkit zombivá.

Egy zselé vagy gumicukor agy elfogyasztása nem tesz zombivá.

A zombiviccek csak beszéd. Ha nem tetszik, ne hallgasd.

Zombisztorik olvasása vagy zombifilmek nézése nem zombitámadás.

Ezen szórakoztató eszközök élvezete nem jelenti, hogy az illető titokban zombi.

Az olyan játékok, tévéműsorok, vagy irodalmi művek, amikben zombitámadáson átesett embereket ábrázolnak, nem fertőzik meg a játékost/nézőt/olvasót a zombi-vírussal.

Némi alkohol elfogyasztása nem jelenti, hogy egy kölcsönösen önkéntes szexuális kaland két egészséges ember között mégiscsak zombitámadás az egyik fél részéről.

Tisztességtelen a részedről valakit szájonvágni, aztán zombinak hazudni csak mert hozzád ért a foga.

Ha piálsz és megharapsz valakit, mert kedved van rá, az illető nem zombi még akkor sem ha visszaharap.

Nem zombitámadás ha valaki rádnéz, akkor sem ha nem örülsz a figyelmének.

Ha valaki rádköszön, még nem akar egyből megharapni, akkor sem ha nem szeretnél vele kommunikálni.

Ha meghívnak egy kávéra, az nem zombitámadás, akkor sem ha nem akarsz kávézni.

Ha megölelsz egy zombit, valószínűleg megharap. A te felelősséged ezt tudni és észben tartani.

Ha a szomszéd sajtburgert zabál miközben tudja, hogy vega vagy, attól még nem zombi.

Ha nem akarsz még vacsizni de a férjed csinál magának egy szendvicset, az nem ugyanaz, mintha érzelmi zombitámadást intézne ellened.

Ha megfertőződsz, és aztán megharapsz valakit, az a személy pontosan ugyanannyira zombitámadás áldozata, mint te voltál.

Férfi és nő pont ugyanannyira lehet zombi.

A zombik által megtámadott alany neme nem befolyásolja, hogy a zombitámadás mennyire félelmetes, fájdalmas, veszélyes, vagy mókás.

A zombik által megtámadott alany neme nem befolyásolja, hogy zombitámadás áldozata lett-e.

Zombipletykák nem jelentenek szilárd bizonyítékot egy zombi-invázióra.

Nem lesz senki zombi csak azért mert azzal vádolják. A vád nem jogalap az illető bebörtönzésére vagy a vele szembeni önbíráskodásra.

A zombiság nem terjed közös emberi jellemzők útján. Ha egy zombi vörös hajú, attól nem lesz minden vörös hajú ember zombi.

Ha elsétálsz egy ismeretlen mellett az utcán, attól még nem lesz Shrödinger zombija.

Ha egy egészséges ember megharap, mert a szájába gyömöszölted a kezed, az akkor sem zombitámadás, ha nem mondtad hogy “harapj meg”.

Ha azt mondod “harapj meg” és az illető megteszi, nem zombi akkor sem ha te nem úgy értetted.

Az egészségesek zaklatása, lejáratása vagy bezárása semmivel sem csökkenti a lakosságot érő zombitámadásokat.

Egy zombitámadás túlélése nem tesz téged mindentudó szakértővé zombiügyekben.

Nem mentség az idegenekkel való gorombaságra és agresszióra, hogy te lehetséges jövőbeli áldozatnak képzeled magad.

Az egészséges emberek nem felelősek azért, amit a zombik tesznek.

Más egészséges embereknek a jogaidról papolni egyáltalán nem befolyásolja a zombik viselkedését.

Ha megengeded valakinek, hogy megharapjon, nem nevezhető zombinak akkor sem, ha harapás közben meggondolod magad.

A személyes ellenszenved nem tesz senkit zombivá, sem “potenciális” zombivá.

Ha valamilyen tárggyal fertőzöl meg valakit, az ugyanolyan támadás, mint ha harapással tennéd.

Nem kell a zombitámadások túlélőinek a te elképzeléseidhez alkalmazkodni annak tekintetében, hogy hogyan dolgozzák fel a traumát. A sírókórushoz való nem csatlakozás nem a többi áldozat elleni támadás.

Ha valaki nem ért egyet a zombik elleni védekezésre vonatkozó ötleteiddel, attól még nem zombi-szimpatizáns.

Remélem ez sikeresen eloszlatott pár nevetséges mítoszt, amik eddig akadályozták a téma eredményes tárgyalását, illetve most már felmérhetjük, mi is a helyzet a közelgő zombi-apokalipszissel, amit a hivatásos zombiszakértők egyre csak jósolgatnak.


A zseniális angol eredeti itt található, és akinek nem esett volna le: a nemi erőszakról van szó, vagyis a “rape culture” nevezetű baromságról, amit a nyugat nagyszerű feministái mindenhova odaképzelnek.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


12
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
9 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
5 Hozzászólások szerzői
KorianderhgyiLuciaAlter EgoAdolf Weininger Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Adolf Weininger
Újságíró

A korszellemnek (fogják ezt még kor-testnek is hívni!:) pontosan megfelel, hogy a félelmekkel kufárkodó elit az árukapcsolásos ijesztgetésre épp a zombi figurát varázsolta elő a bűvészkalapból.

Két kulturális világfolyamat van (szerintem). Az egyik abban nyilvánul meg, hogy a Szellem – ami talán a legnívósabb férfi dolog – helyébe a Lélek lép – ami talán a legnívósab női dolog. Ez elvileg nem baj, a világ állandóan változik, a szellem és a lélek nem színvonalban különböznek, csak jellegben. E csere folytán önmagában még nem csökken a nívó, csak a férfiak kevésbé érzik miatta otthon magukat a világban, de ezt még elviselnénk, igen megnőtt a tűrés-küszöbünk. Van azonban egy másik, sokkal nagyobb volumenű globális folyamat is, ami hazavág mindent.

E folyamat a Szellemet és a Lelket egyszerre támadja, és igyekszik teljesen kiiktatni. A Test- és Anyagelvűség ördögéről van szó, amelynek szellemtelensége szembeötlő, kis odafigyeléssel a lélektelensége is könnyen észrevehető.

Nyelvünk egyik zseniális fordulata, hogy a “szellem” a fent írt nagybetűs értelem mellett rendelkezik a kísértet jelentéssel is. A kísértetek témája szerintem tisztán a lélek ügye (ezért van, hogy az átlagos nő könnyen hisz benne, az átlagos férfi könnyen ironizál rajta), amiért is a kísértetek világa – egy férfinak ezt nem könnyű belátni – nem jelent alacsonyabb nívót, csak ez egy olyan kenyér, ami nagyon más tésztából készült, mint a szellemvilágé…

A test és az anyag szép bátor új világának – amúgy igen erős – gyomra nem veszi be a kísértetet, még ijesztgetésre is alkalmatlannak tartja, mert túl testetlen, anyagtalan, márpedig ideológiai okból az elit a tüzes vas kivételével minden megfoghatatlan dolgot erőszakosan irt. Test és Anyag(iasság) kell legyenek a Te Isteneid – mossa be a nyugati tömegkultúra a nyugati tömegember agyába, megállás nélkül, és bizony előfordul, hogy közben Jézus Krisztusról prédikál…

Viszont a zombi, hm, az már igen! Hisz mi egyéb  e félelmetes figura, mint megtestesült szellem-kísértet?

Lucia
Olvasó
Lucia

Kifejtenéd légyszives mit értesz Szellem és Lélek kifejezésekkel (s miért volna egyik inkább férfi és másik inkább nő).

A testet és az anyagot a szellem és lélek ellenségének mutatod be, pedig épp általuk mutatkozik meg a szellemi, lelki dimenzio, és ha a konzumizmusra gondoltál az épp hogy a csábitást jelenti, és a szellem csàbul el és a test még szenvedhet is tole.

hgyi
Szerkesztő

Miért? Mert az. A férfi a Nap (nappal), a nő a Hold (éjszaka). Miért volna az egyik inkább férfi és a másik inkább nő? Mert így egészítik ki egymást. A Szellem és a Lélek nem egymás ellenségei, csak ellentétei. Egyik alakul a másikból, aztán a másik az egyikből.
Te miért érzed ezt támadásnak? (Vagy rosszul érzem, hogy annak érzed?)

Ha a kommunizmusra gondoltál, nézd más szemszögből is.
Olvastad mostanában itt a “szélsőségesen férfias” kommenteket? Miről szólnak? A szexről (test) és a pénzről (anyag). Szellem nincs bennük.

Bár ennél Adolf kommentje sokkal összetettebb. Ő mindig bonyolult fonatokat hoz, amelyeken hosszasan el lehet gondolkodni, többedik olvasatra is talál benne az ember valami újabb összefüggést – erős asszociatív gondolkodása újabb és újabb asszociációkat indít el. :o)

Lucia
Olvasó
Lucia

Te miért érzed ezt támadásnak? (Vagy rosszul érzem, hogy annak érzed?)

Igen rosszul érezted, egy filoyofikusabb vàlaszra vàrtam, te folytatod az asszociaciokat: nap, hold, kutya, macska. Ami érdekes lehet de nem meggyozo. Es a ferfi meg a no nem ugy egeszitik ki egymast mint a nap meg az ej, mert a  nap meg a hold nem fernek meg egyutt…A romantikusoknal a Szellem alkotja a testet, a test meg a lelket( es a tudatot).

Nem tudom mit mondtam a komunizmusrol, nem igazan erdekelt sose.

Szerintem vannak akik csak megjatszak a felszinesseget, nehogy kinevessek oket.. Az elvhajhaszat nem biztos hogy megfelel testi igenyeinknek, epp hogy a transzgressziot keresik vagy csak a hatalmat masok folott.

Adolf Weininger
Újságíró

Csatlakozom hgyi-hez, mert ő jobban megfogalmazza a dolgot, mint ahogy én meg tudnám – leszámítva az utolsó bekezdést…

hgyi
Szerkesztő

Beleestem az asszociációim gödrébe. Konzumizmust írtál, amely némileg ellentéte a kommunizmusnak csak ezt a gondolati lépcsőfokot kihagytam az írásból.

hgyi
Szerkesztő

Hm. A Tao nem elég filozofikus? :o))

Adolf Weininger
Újságíró

Vakaróztam, hogyan fogalmazzam meg Lucia kommentjére az álláspontomat – az asztal szót se tudnám könnyen definálni -, aztán a Te hozzászólásodat olvasva rájöttem, elég lesz annyi, hogy “csatlakozom hgyi-hez, mert ő jobban megfogalmazza a dolgot, mint én meg tudnám” – ugyanis tényleg így van. De mikor eljutotttam a kommented végére, kiderült, mégse csatlakozhatok hozzá csak úgy simán, hisz az utolsó bekezdés pont engem fényez… (Amit amúgy kösz:)

Arra jutottam tehát, hogy ezt fogom válaszolni Luciának:

“Csatlakozom hgyi-hez, mert ő jobban megfogalmazza a dolgot, mint ahogy én meg tudnám – leszámítva az utolsó bekezdést…”

Lucia
Olvasó
Lucia

Hja, Igy mar egeszen vilàgos minden amit mondtok ! :D

hgyi
Szerkesztő

Sajnálom, hogy szidolozlak kicsit… Pedig nincs rá szükséged. :o))
Ráadásul lehet, hogy csak én látom bele az írásaidba ezeket.

Alter Ego
Szerkesztő

Tényleg zseniális, bár sokkal megmosolyogtatóbb, mint amilyen vicces és kártékony a valóságban a rettegés a zombiktól, miközben elég kevesen vannak azok, akik valóban láttak már közelről egy élő… Öööö… halott zombit.

Koriander
Olvasó
Koriander