0 megosztás

Bolondok országháza

A Washington Post külön cikkben foglalkozik azzal, hogy miféle idiótákat szavaztak be az elmúlt hetekben az Európa Parlamentbe. Ott van például német részről “A Párt” nevű párt, aminek programjában szerepel többek között az óraátállítás eltörlése, hogy egy órával többet lehessen aludni, vagy hogy Svájcot kerítsék körbe egy fallal, mert megérdemlik. Azt persze érdemes tudni, hogy “A Párt” afféle paródia, mint hazánkban a kétfarkú kutyák – mégis szereztek egy helyet az EP-ben.

A lengyel új jobbosok 7%-os aránnyal 4 helyet kaptak – EU-ellenes programjuk részeként, és a lesújtó véleményük kifejezésére az EP épületéből bordélyházat szeretnének csinálni.

A spanyol új balosok egyik képviselője azzal az ígérettel szavaztatta meg magát, hogy a hajléktalanokat beköltözteti a bankok által birtokolt ingatlanokba.

Aztán jön egy feminista cigány Svédországból, aki szeretné betiltani a rövidtávú légiközlekedést és az ásványvizek nemzetközi kereskedelmét. Emellett szeretne minden EP döntésbe feminista színt vinni, valamint programjának egyik fő eleme a férfiak kötelező átnevelése, mivel a globális felmelegedést a férfiak okozzák. És ezt vehetitek szó szerint, mert ő úgy gondolja.

5-10 éve a magyar emberek még úgy néztek az EU-szkeptikusokra, mintha azok váratlanul a segglyukukkal kezdtek volna el beszélni, de azóta sokat változott a helyzet. Brüsszelről napról napra foszlik le az európai kultúra és civilizáció zászlóvivőjének illúziója, a valóság pedig az, hogy semmiben sem különbözik bármilyen más hatalomtól vagy vezetéstől: korrupt, kicsinyes, maga felé hajlik a keze és közel sem immunis a beteg politikai ideológiákra. Mikor beléptünk, azt hittük végre sikerült valami előremutató kezdeményezéshez csatlakoznunk, amivel megváltottuk jegyünket egy szebb jövő felé – de csak annyit értünk el, hogy a korábban meglévők mellé egy újabb készlet holdkórost és politikai maffiózót is etetnünk kell. Csak ezek az újak már nem is magyarok, és se leváltani, se felelősségre vonni nem tudjuk őket.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


18
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
7 Egyéni hozzászólás
11 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
9 Hozzászólások szerzői
Frolich JanosVasgerinchgyivisuoNaooo Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
the hermit
Olvasó

EU-ellenes programjuk részeként, és a lesújtó véleményük kifejezésére az EP épületéből bordélyházat szeretnének csinálni.

Már nem kell. Mindamellett ez legalább vicces.

brandon
Olvasó
brandon

“Emellett szeretne minden EP döntésbe feminista színt vinni, valamint programjának egyik fő eleme a férfiak kötelező átnevelése, mivel a globális felmelegedést a férfiak okozzák.”

Muhhaha. Nekem viszont szilárd meggyőződésem, hogy a globális felmelegedést valójában a nők váltják ki. Egyértelmű bizonyítékok vannak rá, hogy a nők szokták leizzasztani a férfiakat a hülyeségeikkel. Tehát, a férfiak valójában csak áldozatok, a globális felmelegedés tényleges okozói a nők. Aki mást mond, az egyértelműen áldozathibáztató.

Ezért javasolnám, hogy az EP épületéből, sőt, egész Brüsszelből csináljuk bordélyházat. Kerítsék is körbe egy fallal, mert megérdemlik.

A feministák részére pedig követelem, hogy vezessék be a kötelező sorkatonaságot. És, mivel én komolyan veszem a nemek közötti egyenlőséget, ezért kötelező, 50%-os bányászkvótát, és aszfaltozómunkás – útburkolat javító kvótát is követelek, haladó szellemiségű, és nemek közötti egyenlőséget komolyan gondoló feministák számára.

Remélem, eléggé haladó szellemű és Eu-kompatibilis programmal rendelkezem.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Különben az óraátállítás eltörlése nem lenne egy ökörség. Ez egy teljesen felesleges dolog, amit a 70-es évek olajárrobbanása idején vezettek be kihasználva az akkori pánikot. Minimális energiamegtakarítást eredményez, viszont sok ember számára kellemetlen heteket nyáron, amikor hozzá kell újra szokniuk az egy órával korábbi keléshez.

don Fefinho
Újságíró

Vissza a téli időszámításra, vagy belőni a nyári meg a téli közé, a félórás középvonalba, és úgyhagyni?
Én egyébként azon gondolkozom még, hogy ha diktátor lennék valami kis városállamban, 8 órás munkanap csak tavasszal meg ősszel lenne, nyáron 10 (7:00-17:00), télen 6 (9:00-15:00). A rosseb akarja a sötétben húzni az igát, anélkül, hogy szabadidejében Napot látna. Persze ez csak utópisztikus ábránd.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Maradhatna a téli és ott abbahagyni. Régen a hagyományos társadalmakban ez majdnem így volt, tavasszal, nyáron ment a nagy hajtás, ősszel már kevesebb munka volt, télen meg inkább csak kisebb munkákat végeztek a ház körül. A sötétben egész mást csináltak :) Habár nekem lidércnyomás lett volna ez a kor. Olyan volt mint egy nagy kommuna, apa-anya, rengeteg gyerek egy szobában + szolgáló és szolgálólány sok helyen és sokáig az állatok is ott voltak a helyiségben mint természetes radiátor. Ráadásul sokáig a füstkivezetést sem tudták rendesen megoldani a házban. Ezért lógtak inkább a férfiak a kocsmában. A szolgálókat ott alkalmazták, ahol a fiatal gazdának még nem volt nagy fia aki tudott volna vele dolgozni a földön. A szolgálólány meg a terhes feleségnek segített gondolom a házimunkában, ahol nem volt nagyobb lánygyerek.

Naooo
Olvasó
Naooo

“és szolgálólány”

Minden háztartásba kell egy.

hgyi
Szerkesztő

Szolgáló/szolgálólány csak a tehetőseknél volt. Egyszerű családoknál nem. Esetleg nagyritkán alkalmi segítők.

don Fefinho
Újságíró

Szerintem a maga troll módján itt most a feleségekre utalt.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

A városban így volt. Falun viszont létezett ez a jelenség, a szegényebb fiatal nők és férfiak így szereztek pénzt mielőtt önálló gazdaságuk lett, ott dolgoztak ahol szükség volt a munkaerejükre, a tehetős és átlagos parasztgazdaságokban. Az egyházi lélekösszeírásokban külön kategória a szolgáló / szolgálólány a paraszti háztartásokon belül. Ezenkivül sokszor az idős szülők is ott éltek az egyik gyereknél, az eltartásért cserében átengedték a paraszti gazdaságot.

hgyi
Szerkesztő

Igen, hát én is a tehetősebbekre gondoltam. :o)
Városban is a tehetősebbek tudtak alkalmazni szakácsnét, konyhalányt, mindenest, meg nem tudom, még milyen munkakörök voltak háznál.
Az biztos, hogy az én családomnál nem szolgált senki. :o)

Naooo
Olvasó
Naooo

“konyhalány”

ÜMMMMMMM

Frolich Janos
Újságíró

“A szegényebb fiatal nők és férfiak így szereztek pénzt ha nem volt önálló gazdaságuk.
javítva

Az nem úgy ment, hogy elköltözöm a szülőktől, aztán veszek földet az ország másik felében. Az ma sem megy egykönnyen, akkor meg mégúgyse. Akinek földje volt, nem hagyta ott. A földnélküliek (zsellérek, napszámosok, cselédek, stb.) pedig külön réteg volt, és szinte semmi esélyük nem volt kiemelkedni a nyomorból.

Tehát, kb. ahogy Hgyi írta: a tehetőseknek volt szolgálójuk, a szegényebbeknek nem volt, a legszegényebbek meg elmentek szolgálónak.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Dehogynem. A 18.századról beszélek, nem a 19.századi túlnépesedett országról. Rengeteg szabad föld volt az országban a török pusztítása után, a földesurak kedvezményeket adtak a földjeikre érkező új telepeseknek. Ez volt a hagyományos paraszti társadalom fénykora, nem a 20.század elejének túlnépesedett, nyomorgó, Amerikába kivándorló paraszti társadalmáról beszéltem.

Vasgerinc
Újságíró

Szerintem maradhatna a nyári időszámítás. Így nyáron kb. 3-4 -től 21-22-ig lenne “világos”, télen meg 7-8 tól 16-17-ig. Persze, lehet hogy csak nekem lenne jó, de reggel úgyis sötétben kelek és megyek dolgozni, hogy ott egy órával később kell a nap, nem nagyon zavarna, viszont amikor hazamegyek még lenne 1-2 órám világosban. Tudom, hogy a téli az eredeti, de gáz lenne a 2-3 órai nyári napfelkelte, és a 20-21 körüli sötétedés, de az sem tetszik, hogy hamar sötétedik.

visuo
Olvasó
visuo
visuo
Olvasó
visuo

Hogyan tovább a kommentekkel, az AB döntése után a Férfihangon?

Vasgerinc
Újságíró

Az EU-nak most észre kell vennie, hogy változtatni kell, és szerintem rá is ébredtek már erre. Viszont nem az Európai Egyesült Államok irányába kellene lépni, és nem tudom ezt észrevették-e.

Én ne vártam sokat az EU-tól, nem is voltam akkor szavazni, pedig hány felől hallottam, hogy ez a nagy lehetőségünk. Aztán ugyanezek az emberek már szidják az EU-t. Más kérdés, hogy nem tudhatjuk mi lett volna, ha kimaradunk, hiszen talán elég gyengék voltunk ahhoz, hogy önállóan fennmaradjunk. Ahhoz magyar tőke kellett volna, az meg nem volt és nincs is.

Naooo
Olvasó
Naooo

A zeu csak ne vegyen észre semmit. Semmisüljön meg szép csendben, vagy nagy zajjal.