Vasgerinc
0 megosztás

Nők és férfiak

Nem olyan régen találtam egy számomra új feminista oldalt, amely kíváncsivá tett azzal, hogy nem moderálták ki azonnal az ellenvetéseimet, illetve érvnek látszó dolgokkal próbálták alátámasztani elméleteiket. A címben ők a férfiakat is nagybetűvel írják, én azonban szándékosan kicsivel írtam, mivel láthatóan még csak a látszatát sem akarják fenntartani annak, hogy az egyenjogúság hívei, hanem kerek perec felsőbbrendűnek tekintik a nőket a legtöbb szempontból.

Ennek alapjaként azt fektetik le, hogy a nők tovább élnek, és bár megemlítik, hogy a férfiaknak veszélyesebbnek tartott életmódja van, nem értenek egyet azzal, hogy ez jelentős ok lenne.

Ehelyett szerintük:

  • a férfiak inkább alkoholba és tudatmódosító szerekbe ölik bánatukat, míg a nők a megoldást keresik
  • a férfiaknál társadalmilag elfogadottabb az agresszió, amit maguk ellen fordíthatnak
  • a férfiak külső okokban keresik a hibát, míg a nők magukat okolják
  • a magas tesztoszterin szint miatt nem a legegészségesebb egyedek (és génjeik) maradtak fenn

Ezeket megnevezni a férfiak veszélyesebb életformájával szemben elég gyenge érv, de jól látható, hogy már itt megtörtént a nők=jók, férfiak=rosszak leosztás. Szerény véleményem szerint is adódik élettartambeli különbség a nemek között a biológiából kifolyólag, de aki szerint nincsenek jelentős hatással az élettartamra a közvetlen veszéllyel járó munkák, és az olyan munkakörnyezet, amely hosszú távon okoz egészségkárosodást, az egy alternatív valóságban élhet. Gondolhatunk itt sok tényezőre a modern világból is (füst- és egyéb gázok, vegyszerek, por, melegüzem, stb.), de mindent elmond a klasszikus vicc:

Nyár van, kegyetlenül süt a nap, a hőség óriási.
Az öreg székely, fiával kaszál kint a réten.
Megszólal a fiú:
– Ez nem igazság édesapám, mi itt a nagy melegben kaszálunk, míg otthon anyám a húgommal a hűvös pincében kötöget.
– Ne búsulj fiam! Lesz ez másképp is.
Gondold csak el, jön a tél, mi a jó hűvösben fent a hegyen vágjuk a fát, de anyádék otthon a nagy melegben kell kötögessenek.

Na de az oldal nyilván nem csak erről szól, és további – finoman szólva – érdekes kijelentésekre ragadtatják magukat:

Szerintük a férfiak külső megjelenése fontosabb, mint a nőké, az ellenkező nem szemszögéből figyelve. Tehát szerintük a férfiak hamarabb megkívánják a csúnya és/vagy kövér nőket, mint a nők a csúnya és/vagy kövér férfiakat.
Gondolom különösebben nem kell ez ellen érvelnem, hiszen bárki számára nyilvánvaló hazugság/tévedés, de vitáim közepette megtudtam, hogy szerintük a férfiak esetén a külső tulajdonságokba beletartozik a tekintet, a testtartás, stb., ami érthetővé is tenné az álláspontot, de aztán később mégis visszakoztak ettől, és inkább az arc szimmetriája mellett tették le a voksot (mint ha le lehetne tenni 1-2 dolog mellett). Szóval mindig úgy forgatják a szót, ahogy az aktuális téma megkívánja, és ebből adódik is, hogy előbb-utóbb ellentmondásokba keveredtek, amit az én moderálásommal “oldottak meg”, de erről később.

Következő érdekes kijelentésük, hogy szerintük a nők a maguknál alacsonyabb státuszú férfiakat keresik.
Az előzőhöz hasonlóan itt sem kell tanulmányt írni a minősítéshez, de ők ezt azzal indokolják, hogy ösztönösen kézben akarják tartani a szaporodás feletti kontrollt, mert szerintük így tudják legnagyobb eséllyel továbbörökíteni a génjeiket. Erről is nyilván rögtön süt a valótlanság, de elsőre még úgy tűnik, adnak is magyarázatot (saját magukat meg teljes mértékben meggyőzi ez), viszont a felmerülő kérdésekre logikus választ már nem kapunk, csak levegőben lógó kijelentéseket, miközben az ösztönösséget folyamatosan házasodási és egyéb modern dolgokkal próbálják alátámasztani, és még csak észre sem veszik az ösztön és a tudatosság közötti óriási különbséget. Amikor pedig felhívtam rá a figyelmüket, akkor azzal jöttek, hogy a társadalmi környezet is hatással van az ösztönök fennmaradására, amely kijelentésben az értelmet sem egyszerű megtalálni, de arra az egyszerű keresztkérdésre sem tudtak értelmes választ adni, hogy akkor hogyan maradhatott fenn a szerintük meglévő női szaporodási ösztön, hiszen ebben az esetben a gaz elnyomó patriarchátusban annak el kellett volna tűnnie.

Csak a “legérdekesebbeket” emeltem ki, de vitakultúrájukban is  tapasztalhattam anomáliákat, hiszen például gyakran esnek abba a hibába, hogy az antifeministák nevében állítanak valamit, majd azt cáfolják. Ezután büszkén mutatják, hogy ők megcáfolták az antifeministák állítását, holott valójában csak saját magukkal árnyékbokszoltak, mert például én olyan kijelentést még nem láttam az antifeminizmus oldaláról, hogy a férfiaknak mindössze 20%-a termékenyítette meg az összes nőt, vagy hogy csak a férfi anyagi státusza lenne a meghatározó a nők ösztönös párválasztásában.

Álláspontjaikat különböző bulvár szintű forrásokkal próbálják alátámasztani, de még azt is csak külön kérésre, mert cikkeikben bár vannak idézetek és homályos eredetű kijelentések, de linkek, vagy forrásmegjelölések nincsenek.

És hogy miért írtam le mindezt?
Mert bár eleinte valóban korrektül engedték a hozzászólásaimat az előmoderáció ellenére, de amikor egyre több kellemetlen kérdést tettem fel, akkor már nem ment ilyen könnyen a dolog, és azok visszatartásával próbáltak rávenni arra, hogy azon az egy szálon folytassuk a vitát, amelyet ők akartak. Nem mintha nekem azzal az egy szállal bármi gondom lett volna, csak hát ugye a normális vita nem így működik, ezért én nem voltam hajlandó kizárólag azon az egy szálon folytatni. Aztán természetesen előjöttek olyan alap érvelési hibák, mint a körkörös érvelés, sulykolás, irreleváns érvelés, így aztán oda jutottunk, hogy ebbe belefulladt a vita.

Reménykedtem benne, hogy végre normális vitakörnyezetben fejthetem ki álláspontjaimat és vitathatom a feminizmuson alapuló kijelentéseket egy feminista oldalon, de végül nem ért kellemes meglepetés.

Post Author: Vasgerinc

Vasgerinc
Első olvasásra a nickemből egy nagyképű nyakas ember képe ugrik be sokak számára, pedig egyszerűen csak nickválasztás közben környezeti behatásra választottam ezt az egyébként ritkán, elsősorban építőiparban használt kifejezést. Alapvetően nem rég foglalkoztat a feminizmus, azonban ahogy megismertem egyre jobban éreztem szükségét, hogy tegyek ellene, amennyi tőlem telik.
f Facebook
0 megosztás


32
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
8 Egyéni hozzászólás
24 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
10 Hozzászólások szerzői
ReactorCefrehgyiNaooodon Fefinho Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Darth Hideous
Olvasó
Darth Hideous

Mit is lehetne rá mondani? Vitatkozni velük teljesen felesleges, csak olaj a tűzre. Ha ilyen tökéletesek, akkor menjenek, és minél előbb szerezzék be a macskákat.

Deansdale
Admin

A vitaképes feminista után folytatott örök hajsza… Olyasmi ez, mint a szent grál keresése :)

Tibi
Olvasó
Tibi

A cikkben említett blogra egy éven keresztül írtam, kisebb-nagyobb megszakításokkal. A legnagyobb problémám nekem is az általad megfogalmazottakkal volt. Mindenfajta releváns, forrással ellátott érv, azonnali asztalról való lesöprése, amennyiben nem illeszkedik a feminista világképbe. A FÉRFI ott egy kellék, egy szükségtelen elemnek van feltüntetve… valahogy mindig a rossz példa, minden rossz eredője. A tényleges férfiértékek dehonesztálása, megkérdőjelezése  minden cikk vezérfonala. Konkrétan, nőimádatba burkolt férfigyűlölet, ami a 3-4 bloggerinát (akik üzemeltetik) ismerve, nem is nőimádat, hanem büszkeségen bőven túlmutató önimádat. (ez minden feminista alapismérve; az önimádat). Természetesen, mint ilyenkor lenni szokott, a blog és izmus keltette illúzió szöges ellentéte a valóságnak, csak hát a mindennapi tapasztalatokat felülírják a távol-keleti, vagy még messzebbi egyedi történetek…  Egyébként ugyanúgy, ahogy a legtöbb feminista, ők is irányíthatóak, idomíthatóak, amennyiben néha bókol, egyetért velük az ember apróbb dolgokba, ők is engedékenyebbek.  Bár annak ellenére, hogy onnan is elzavartak, nem a harag mondatja velem mindezt. A moderációjuk,  és a türelmük mindenképp példaértékű.

Reszet Elek
Újságíró

Ránéztem a linkelt helyre. Néhány aktív kommentelő máshonnan is ismerős volt így nem lepődtem meg az ott olvasottakon.

Elsőre az ugrott be, hogy mennyire eluralkodott az interneten az áltudományos érvelés. Az emberek a saját hagymázas ostobaságaikat vagy éppen apró bogaraikat is tudományos tényekkel és igénnyel igyekeznek indokolni, magyarázni. A féltudás uralomra jutásának tipikus esete viszont az, ahogy a neten megjelenő ötletelés tudományos ténnyé alakul gyakran csak néhány tagú hivatkozásláncon keresztül is.  Felrémlett előttem a South Park humancentipades epizódja is, ahol Steve Jobs magyarázza el, hogyan teremtette meg annak a lehetőségét, hogy mindenki feltegye a saját szarát az internetre (vö. facebook), majd pedig egymásét csócsálgatva, hogyan nőjenek ezek a szarhalmok az égig és árasszák el az egész netet. Jó példa erre az effektusra pl. az összeesküvés elméletek híveinek netes agymenései. A net előtt könyvek, filmek és esetlegesen találkozók adtak csak lehetőséget az információik cseréjére. A netnek köszönhetően viszont egyásra hivatkozva már olyan mondhatni egyetemleges elképzelések is megszülettek, amelyek egybeolvasztották a korábban egymástól teljesen különálló elképzeléseket. Így egy elképzelés keretein belül helyet kaphattak teszem azt a szabadkőművesek, a gyikemberek, az annunakik és a gyémántgyermekek is.

http://www.youtube.com/watch?v=Hyq_7SjbOWM

Alter Ego
Szerkesztő

Nekem úgy tűnik, hogy a szabadkőművesek kakukktojás ebben a felsorolásban.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szabadk%C5%91m%C5%B1vess%C3%A9g

Reactor
Újságíró

A szabadkőművesség speciel létezik, ahogy a Bilderberg-csoport vagy Soros is. Tehát ez speciel nem konteó, hiába próbálja a rengeteg “sokat látott” butaproli beállítani annak, csak mert ők azzal a pár magányos agysejtjükkel képtelenek az éjjelnappalbutapestnél összetettebb témákat megérteni.

Naooo
Olvasó
Naooo

“míg a nők a megoldást keresik”

Miniszoknyában?

“míg a nők magukat okolják”

Egy ilyennel se találkoztam még.

Cefre
Olvasó
Cefre

Megelőztél. A nők és a megoldáskeresés? A nők és az önmaguk hibáztatása? LOL

don Fefinho
Újságíró

EZ: http://nokesferfiak001.blog.hu/2014/03/24/miert_elnek_tovabb_a_nok_849

Kommentek alul: A férfi a túlórájával tulajdonképpen élősködik a nőn, azért hal meg tíz évvel hamarabb. Tetszenek érteni.

don Fefinho
Újságíró

Lefordulok a székről, de komolyan… :D :D :D

Naooo
Olvasó
Naooo

“Ja, amit a nő férfi gyerekeire költ, hogy a férfi génjei fennmaradjanak.”

Titokban idegen lány megcsinált petesejtjét rakták a mit sem sejtő nőbe?

“Háztartási tisztítószerekre költ, hogy ki tudja mosni a férfi ingét, gatyáját. Mosószerre, hogy mosogatni tudjon a férfi után. Kajára, hogy főzni tudjon neki.”

Szegény nő, hogy neki büdös ruhákban kell járnia éhenkórászva.

“A saját feje fölé és a saját gyerekei feje fölé.”

Ja, a nő meg a lugosban kint ázik.

“Szeretnéd te kapni őket? Megoldható. :) Maradj otthon a gyerekkel.”

Ez biztosan megpuhítaná a bírónőket és egyből kiforgatnák a nőtársaikat mindenből.

“Dolgozzatok meg otthon érte. Ha ti is nevelitek a gyerekeket, nektek ítéli majd a bíróság őket, ugyanakkora esélyetek lesz, mint az anyáknak.”

Melyik szappancsatornát és magazint kell lesni közben?

Nah ennyi elég is volt ebből a fogyatékosból.

don Fefinho
Újságíró

Te, hallod, ezeket miért nem oda kommentelted? Vagy csak nem merték kiposztolni? :D

Naooo
Olvasó
Naooo

Lusta voltam regisztrálni. Annyit azért nem ér. Meg nálam össze vannak csúszva a kommentek, úgy kell kijelölgetni, meg kibogarászni.

don Fefinho
Újságíró

Chrome

Naooo
Olvasó
Naooo

Azt nem rakom fel, mert világösszeesküvés áll mögötte.

“Ez amolyan cinikus válasz arra a nézetre, amikor a férfi úgy tesz, mintha “a nőt és a nő gyerekeit” tartaná el.”

Mivel nincs gyerekem, kérem vissza az összes más kölykeire elköltött pénzemet. Veszek belőle kurvákat.

“Ha a kettőből levonjuk az egészséges végkövetkeztetést: a férfi a SAJÁT gyerekeiért “fizet”, őket tartja el, amiért a nő egyes helyeken azt “adja” cserébe, hogy míg a férfi dolgozik helyette, ő neveli a gyerekeket a férfi helyett.”

De akkor a gyerekek a férfiaknak járnak, hiszen megvették őket a nőktől. Nőknek nem jár eztán semmi, mert még a gyereknevelést is a férfiak fizetik.

“Tudna a férfi egyedül dolgozni is, gyereket is nevelni?”

Persze, hogy igen, mert nem meríti ki a sok csacsogás és a szolárium.

“Különben minősíti a srácot, hogy a gyereknevelést a szappanoperanézéssel azonosítja. A magukfajta sajnos ezért alkalmatlan arra, hogy apa legyen. (remélem nem saját példa :)”

– Anyuci, most ki hódítja meg Vadangyal szívét?
– Pabló, vagy Rickardó, de remélem mindkettő.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Még nekem sincs. Én is kérem vissza. Azt a pénzt is kérem vissza, ami a patriarcha apukák fizuját pótolta ki, hogy képesek legyenek “eltartani” a htb anyukákat és a gyerekeiket.”

Ne is legyen.
Van olyan, hogy gyerekes apukák fizetségpótlása, hogy az anyukák felhőtlenül, vagy csak bárányfelhőkkel lébecolhassanak?

“Ez egész ügyes. De én írtam, hogy fordítva is jó lenne. Különben akkor vennéd meg, ha képes lennél egyedül ellátni.”

Hogy már a pénz se elég?

“Nyilván. Gyerek mellett egyikre se lenne ideje. :)”

Hát be kell akkor fizetni még pár plusz csatornát?

don Fefinho
Újságíró
don Fefinho
Újságíró

“Még nekem sincs. Én is kérem vissza. Azt a pénzt is kérem vissza, ami a patriarcha apukák fizuját pótolta ki, hogy képesek legyenek “eltartani” a htb anyukákat és a gyerekeiket.”

Tehát ha jól értem, amikor az egyszeri csávó bennmarad a cégnél 4 helyett mondjuk este 6-ig húzni az igát, akkor az az alatt a napi két túlóra alatt megkeresett többletjövedelme automatikusan jár valami vadidegen puncivirágnak.

De ugye, ha nem marad bent, akkor meg azzal zsákmányolja ki a szegény asszonyt, hogy nem teremti elő az anyagi fedezetet arra, hogy az otthonmaradjon a gyerekkel. Meg így nyilván a vadidegen nőnek se lehet odaadni a túlórája bérét.

Így Fred Reed, meg az irakiak után szabadon: grillezett jég nem kéne?

Mondják, hogy a csillagászok tudnak a sötét anyag létezéséről, de nem tudják megfigyelni. Pedig szerintem csak rossz helyen keresik.

Tibi
Olvasó
Tibi

“Mondják, hogy a csillagászok tudnak a sötét anyag létezéséről, de nem tudják megfigyelni. Pedig szerintem csak rossz helyen keresik.” – sőt, Steven Hawking korábban azt állította, hogy fekete lyukak tulajdonképpen bárhol bármikor kialakulhatnak… kezdem érteni az öreget. :(

Összefoglalván az említett blog feminista igényeit: Dolgozhat a férfi akár éveket is non-stop a családra, azzal is a nőt zsákmányolja ki, és ha bármilyen értékre szert is tesz (akár agglegényként) az mindenképp valamelyik nőt illeti, mert elnyomásból kizsákmányolásból szerezte azt. Ezeknek a nőknek sosem fogja szorítani a gyűrű az ujjukat, hacsaknem találnak valami balekot, de az már legyen a balek gondja…

Naooo
Olvasó
Naooo

“Ezt nem egészen értem, de az apának tudtommal ugyanolyan juttatások járnak, mint az anyának, ha ő marad otthon. Úgyhogy hajrá. :)”

Ezzel az a baj, hogyha az apák maradnak tömegesen otthon, akkor kik fogják működtetni a világot? Mennyi cég maradna talpon egy nagy rakás áskálódóval az élen?

“Nekem nem válaszoltok? :)”

Dehogynem kérdezz bátran. Sisakrostélyt le!

“Van. Maga a szoc. juttatások.”

S kifejezetten csak apukáknak? Elkerülte femidemcsik figyelmét ez a bosszantó támogatás?

“Minek fizessek én egy fiatal htb nő gyerekeinek az eltartásába, ezzel segítve ki a férjét?”

Te most azokra gondolsz, akik ezt elisszák? Miért kell egyből cigányozni? Ők is csak emberek, nekik is jár a szórakozás.

“Szerintetek jó, ha ez a réteg szaporodik?”

Nahát már megint náluk lyukadtunk ki.

don Fefinho
Újságíró

Ha apa (!) bejelenti, hogy ő (!!) szülési szabadságra (!!!) megy, először körberöhögik, majd úgy basszák ki a munkahelyéről, mint macskát szarni. Az ő munkahelye ugyanis nem kerül törvényi védettség alá, csak a nőé. Na ennyit erről.

Egyébként ha látott már valaki válópert, vagy emlékszik a szüleiére, esetleg volt sajátja, minden gyerek ösztönösen kapar az apja után, sír, fújtat, hisztizik, csak hadd menjen apával. Apa ugyanis – anyával ellentétben – nem cirkuszol minden szaron. Gyerekre fordított idő ide vagy oda. Bizonyos értelemben tudat alatt előre látják mi vár rájuk.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Ilyen ez a jóléti állam. Nem csak a gyerek él az apából, az apa is él a gyerekből. :)))”

De perverz vagy. :/

“No- ez nem helyes. Tegyünk ellene. Közös érdek.”

Vegyük el a nőtől is?

“Ha anya is heti kétszer félórát töltene vele, ő is játszhatná a “jó fej idegen nénit”. :)”

Mert a többi időben anya nem képes jó fej lenni? Milyen anya az ilyen? Az ilyentől nem kéne elvenni a gyereket?

“De ha nem a gyerekkel töltött idő számít, ugye az sem baj, ha anya nem adja fel a szakmáját?”

A szociológiaimenedzserközvetítőit?

“Ugye úgy is lehet jó anya, ha nem sok időt tölt a csemetével?”

Egyelőre ott tartunk, hogy alkalmatlan anyának, miért gondolod, hogy ritkábban meg igen?

“Ugye nincs _kettős mérce_?”

Kikre gondolsz a politika színes palettáján?

don Fefinho
Újságíró

Nem bírom… :D Valaki lőjön le… :D

Naooo
Olvasó
Naooo

“Egyébként a magam részéről többre tartok egy gyerekeit tisztességgel felnevelő roma nőt”

Azért, mert annyira ritka?

“Egy italt se fogadtam el soha senkitől”

Csak nincs mindegyikben Dzsina.

“mert ha a férfi nettó 20-al keres többet, néha(!) akkor is meg van győződve róla, hogy ő tartja el az egész családot. :)”

Meg ha a nő nettó öttel, akkor keress jobb helyet, ne böfögj itt a söröddel.

“Ha ott tartunk, hogy anya alkalmatlan anyának, el kellene zavarni karriert építeni”

Nem, hanem krumplit kapálni.

“Ne ijesztgess!”

Bármikor durranthatok mögötted papírzacskót. Bármikor.

don Fefinho
Újságíró

“Ha ott tartunk, hogy anya alkalmatlan anyának, el kellene zavarni karriert építeni”

Pont azért alkalmatlan, mert karriert épít. Stresszes, tele van frusztrációval, apura is haragszik (mert ugye apu volt a hibás, mindig apu a hibás mindenért), a gyerek meg még emlékezteti is apura, így mivel a gyerek kéznél van, hát abba rúg bele, úgyse rúg vissza (elvégre most majd ő lesz mindig mindenért a hibás, a szerencsétlen meg még el is hiszi).

Ebből lesznek aztán az egyszülős háztartások (értsd: elvált/szingli anyukák) horribilis gyermeköngyilkossági statisztikái, depresszióval és önbizalomhiánnyal küzdő befordult kölkök, iskolai teljesítmény mélyrepülése, asztma, allergia, ekcéma, kábítószerezés, kisebb törvényi kihágások, sok esetben pedig bűnözés és börtön.

“mert ha a férfi nettó 20-al keres többet, néha(!) akkor is meg van győződve róla, hogy ő tartja el az egész családot. :)”

Azok úgy eleve össze se nagyon jönnek, helyes srác meg minden, de jobbat érdemel, biztos talál majd egy rendes lányt.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Most már nem írnak ide, ott építettek ki maguknak egy kis bázist és oda írogatnak a távolból”

Holnap jönnek a bunkerépítők csinálnak nagy katedrálisokat a föld alá.

“Bár látogatóként még mindig kattintgatnak a linkről a blogra.”

Vettünk ilyen sok robotot is.

hgyi
Szerkesztő

don Fefinho… “Ha apa (!) bejelenti, hogy ő (!!) szülési szabadságra (!!!) megy, először körberöhögik, majd úgy basszák ki a munkahelyéről, mint macskát szarni.”
Hát lehet. Bár Magyarországon nagyon kevés apa akar kivenni szülési szabadságot. Ennek szerintem nincs is sok értelme (olyan, mintha én mennék betegállományba, amikor te vagy influenzás). Kevesebb is az apának járó szülési szabadság, mint amennyit a kismama kap. (Milyen hülyén hangzik már, hogy apu megy szülésire…) Gyesre is igen kevés apuka akar menni. És igen kevés anyuka szeretné, ha apuka maradna otthon – s nem azért, mert arra gondol, hogy végre nem kell dolgozni, mert otthon majd milyen baromi jól lehet lábat lógázni.
Bár van olyan ismerős házaspár, akik úgy döntöttek, anyuka megy vissza dolgozni, az apuka pedig otthon marad – főleg, hogy mert neki otthonról végezhető munkái voltak. Anyuka abban az időben jobban keresett, mint az apuka, ezért a gyerek érkezése és a kezdődő házbővítés miatt megnövekedett költségek fedezését kívánatos volt így megoldani.

Válóperes tapasztalataim nekem is vannak, bár anyámék nem váltak el, én igen és ismerőseim között is volt jópár válás. Az egyik barátnőméknél a gyerekek látni sem akarták az apjukat, pedig az anyjuk sohasem nevelte őket az apjuk ellen – és már nem is voltak kicsik, amikor elváltak. Egy másik pár válásakor a három gyerek teljesen meg volt elégedve azzal, hogy anyánál vannak, és apáékhoz sokszor mennek (és büszkék voltak a két új kisöcsire, akik egy időben születtek a két családnál). Az enyémek sem kapartak váláskor az apjuk után (igaz, mi nem is vagyunk “normális” elváltak, hiszen jóban vagyunk, együtt vagyunk születésnapokon, karácsonykor is. És nem csak a gyerekek miatt, hiszen ők már felnőttek.)

Egy válásnál azért nem csak a bírókon múlik, milyen lesz a további élet, hanem nagymértékben függ a két féltől is.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Jah, meg jönnek a bazárok is, mi? :)”

Jó ötlet, megtöltjük majd feminyistákkal.

Naooo
Olvasó
Naooo

“A patriarchák úgyse használhatók semmire. :)”

Minden nő ilyenbe szerelmes.

Cefre
Olvasó
Cefre

Kurrrrrvajóóóók! :D

Reszet Elek
Újságíró

For info egy valódi különbség (a sok közül). Teória de hátha igaz.

Másrészt belegondolva az olyan sokat kárhoztatott férfiúi agresszivitásnak is megvan a maga evolúciós szerepe.

Reactor
Újságíró

Ha annyira rátermettek lennének/lettek volna, akkor a történelem folyamán végig matriarchátus lett volna. Ehhez képest a civilizáció uszkve 90%-ban a férfiaknak köszönhető, nem a hangyák hordták össze. Azt nem értem, hogy ha a nők ennyivel szebbek-jobbak, és a csúnyarossz férfiak minden bajnak az okozói, mi a fenéért nem vonulnak el az ősvadonba, és építik fel nulláról a saját civilizációjukat? Ki, mi tartja vissza őket? Van még bőven lakatlan terület, nosza, el lehet kezdeni az érdemi munkát. Az androfób pofázást meg abba lehet hagyni, pláne amíg csupa-csupa férfi által feltalált, megteremtett közegben tudják csak művelni.

Szánalmas hipokrita hordószónokok ezek a turbófeminista hisztipandák, és ugyancsak szánalmas, amit az ideológiájuk mentén leművelnek. Egy cirkuszi bohóc nem tűzné ezt műsorra, mert nevetségessé tenné.