1 megosztás

Ez már nem játék

A feministák folyamatosan támadják és részben már el is foglalták kultúránk több elemét: a kereszténységet és az ateizmust, a mozit és a tévét, az irodalmat, a képregényeket és szerepjátékokat (nameg ezek közönségtalálkozóit), ésatöbbi. Gyakorlatilag mindenhová be akarnak türemkedni, hogy mindent a saját képükre formálhassanak. A vírusos hasonlatot nem igazán kedvelem, mert már túl sokszor elsütötték, de ez esetben tényleg helytálló: a feminista vírus egyre újabb gazdatesteket támad meg, és mindegyiket arra kényszeríti, hogy a saját érdekei helyett a továbbiakban a feminizmust képviselje.

A szórásból nem maradhattak ki a videójátékok sem – csak idő kérdése volt, hogy a képernyőkön száguldozó pixelekből mikor válik egy újabb lövészárok a nemek háborújában. A nőket a számítógépes játékok terén is elnyomják, kisemmizik, degradálják! Azonnali feminista szőnyegbombázás szükséges!

Arra ugye minden 25 év fölötti érdeklődő emlékszik, hogy pár évvel ezelőttig a nők letojták a számítógépeket. Amíg divatba nem jött a net, és azon belül is a szociális média (gyk: a facebook), a nők számára a számítógép egy uncsi szürke doboz volt, amire csak lúzerek fecsérelték az időt. Máig is megvan legalább féltucat sztereotípia azokkal a srácokkal kapcsolatban, akik “túl sokat” programoztak vagy játszottak. Ugye tudjuk, hogy egy valamirevaló rendszergazda ápolatlan szociopata, aki a jó fizetése ellenére sem talál nőt, mert nincs személyisége… És hogy az igazi játékos anyuci pénzén csapatja, napot sosem lát, miközben beledagad a fotelba a sok pizzától és kólától. Ehhez képest 180 fokot fordult a helyzet, és a feministák most ezerrel visítanak, hogy a gonosz férfiak nem engedik őket a számítógépes játékok közelébe.

Ami persze hülyeség, hiszen egy szabad piacról beszélünk, amin nemtől, fajtól és kortól függetlenül azonos feltételekkel indul mindenki, akár játszani akar, akár játékot készíteni. Megveszed vagy letöltöd a játékot, a te dolgod, de egyik esetben sem gördít eléd akadályokat a gonosz patriarchátus, csak mert nő vagy. Ha inkább ötleted van és fejleszteni szeretnél, ugyanarról a startrácsról indulsz, mint én, a Géza vagy bárki más. Vagy nekiállsz otthon, haverokkal és indie játékot hegesztesz, vagy eladod magad egy nagy cégnek, amit marhára nem az alsóneműd tartalma érdekel, hanem az ötleted piaci értéke.

Mindez nem akadályozza a feministákat abban, hogy totális reformot követeljenek a játékok terén. Évek óta megy már a nyűglődés, de az igazi háború kirobbanása talán Anita Sarkeesian nevéhez köthető. Ő mintegy mellesleg marketinges múlttal rendelkezik, vagyis hivatása eladni magát, emellett archív videófelvétel van róla, amin kijelenti: nem szereti a játékokat, ő nem egy játékos típus. Ettől függetlenül alig 1-2 évvel később már arról papol, hogy ő akkora játékos, mint ide Üzbegisztán, csak azt sajnálja, hogy minden játék szexista. Igen, a SuperMario is szexista, mert Mario pasi és egy elrabolt hercegnőt kell megmentenie – hát micsoda sátáni gonoszság egy nőt ilyen szerepben ábrázolni? A játékkészítők miért nem gondoltak arra, hogy ezzel valódi nők millióinak fognak kézzelfogható szenvedést okozni?

Ez mint “érvelés” nagyon sovány – nemhogy a saját lábán nem áll meg, de két mankóval és betonkockával a lábán is elfújja a józan gondolkodás első langy szelleje. Épp ezért Anita más eszközöket volt kénytelen bevetni: meglátogatott pár trollbarlangot, meglóbálta a véres húst, és azóta abból él, hogy az őt ért “fenyegetéseken” siránkozik. És nem csak átvitt, ideológiai értelemben él ebből, hanem szó szerint is: youtube csatornájának fejlesztésére kiírt kickstarter kampánya hozzávetőleg 50 millió forintot hozott a konyhájára. Azóta is egyetemekre jár előadást tartani a gonosz játékipar macsó maszkulinitásáról és a szegény elnyomott nőkről.

Nem mindenkinek kerüli el a figyelmét az irónia, hogy Anita egyszerre kampányol nők elesett szerepekben való ábrázolása ellen és kalapozik elesett nőként, akit megfélemlít az internet.

Mivel a korszellem és a média feministabarát, a sajtó ezt az egészet máshogyan tálalja. Szerintem bárki kitalálja, aki itt rendszeres olvasó, de azért adok segítséget is: szegény Anitánkat és elvtársnőit zaklatják a szemét nőgyűlölők! Ez a legjobb bizonyíték arra, hogy meg kell reformálni az egész játékipart…

gamerA háború következő – mai napig is forrongóan aktuális – állomása a “gamergate“, vagyis a játékosbotrány. Önkéntelen kirobbantója Zoe Quinn, illetve az ex-pasija, aki szakításuk után nyilvánosságra hozta az ő üzelmeit. Zoe “játékfejlesztő” (köh-köh), akinek eddigi egyetlen alkotása a “depresszió küldetés” nevezetű digitális fekália. Kiderült róla, hogy feminista élharcosként és a szociális igazságosság bajnokaként végigszexelte a játéksajtót, hogy javítson a játéka megítélésén, illetve alávágathasson az ellenfeleinek. Az elkényeztetett hülyegyerek és a másokat agresszíven befenyítő szarcsimbók tökéletes keresztezése ő: amellett, hogy az ügyben máris bírósággal köteleztette kussolásra az ex-pasiját, és a reddit, youtube, stb. mellett még a 4chant is rávette a kritikusainak törlésére, élete eddigi főműve egy kifejezetten női játékfejlesztők megsegítésére szervezett jótékonysági rendezvény tönkretétele, amiből aztán a saját zsebéhez akarta átcsalogatni a támogatókat.

A sajtó természetesen erről is úgy ír, mintha a rohadt nőgyűlölők bántanák szegény ártatlan kislányt, ezzel megintcsak mutatva, hogy mit kell kiállnia a női játékfejlesztőknek.

Pfff.

A magyar sajtóban talán csak a Gamestar foglalkozik hosszabban az üggyel, de természetesen ők is a saját seggüket védik, eszük ágában sincs pártatlan, netán korrekt leírást adni az ügyről. Náluk szegény Anita van és szegény Zoe, akik az ex-pasik és a nőgyűlölők össztüze alatt szenvednek. A gonosz gamerek “jobbos” segítséggel támadják a jóindulatú progresszíveket…

Itt viszont elérkeztünk az egész ügy egyik legfurcsább és legkényesebb részéhez: ha a gamer sajtó a játékosok pénzéből él, akkor miért ellenük foglal állást egy beteg ideológia védelmében? A Gamestar ebben nyilván csak szőrmentén érintett, megteheti, hogy ügyesen fogalmazva elevickél a nemzetközi botrány farvizén. Nade maga a nemzetközi botrány…

Ott mutatkozik meg igazán a feminista térnyerés riasztó mértéke. Erre a célra dedikált szervezetek és titkos kapcsolati hálók segítségével a játékos média összehangolt támadást indított a játékosok ellen. Ha ez nem hajmeresztő, akkor nem tudom mi lehetne az. A horgászújságok megtámadják a pecásokat, az irodalmi lapok kijelentik, hogy az olvasók tetűládák, és jobb lenne ha felfordulnának? Ki hallott már ilyet?

Mégis, augusztus 28-án egyszerre 18 jelentősebb gamer magazin kürtölte szét: “a játékosok halottak”. Szemét nőgyűlölők, eljárt felettük az idő, úgyhogy a nekik szóló (és a pénzükből élő) újságírás ezennel hátat fordít nekik. Fuj, bugris banda. A jövő a feministáké és egyéb progresszív népeké, akik kizárólag polkorrekt dolgokkal játszanak.

A játékosok viszont nem érezték magukat se kellően halottnak, se túlságosan nőgyűlölőnek, ezért méltóztattak felháborodni. Kifejtették, hogy szerintük játékkészítők ne feküdjenek újságírók alá jobb cikkek reményében; említett gerinctelen újságírók haszonlesők ne szapulják azokat, akikből élnek, és ne akarják rájuk erőltetni a beteg ideológiájukat; és akik az ügyben korrumpálták magukat, azok húzzanak el melegebb éghajlatra.

Ennek a felháborodásnak az egyik első eredménye, hogy az Intel felbontotta reklámszerződését a Gamasutra-val (a kissé elsietett halotti torra gyűlő 18 médiacég egyike). A sajtó ezt persze úgy tálalta, hogy a szemét nőgyűlölők és antifeministák lejáratták szegény Gamasutra-t, ami nem akart semmi mást, csak szivárványosabb játékipart és igazságot az elnyomott nőknek.

Iszonyatos ellenszélben kell küzdenünk, uraim. És hölgyeim. Mondanám, hogy a progresszívek már a spájzban vannak, de azon rég túl vagyunk. Az újságírás egyharmada fennen hirdeti a progresszív igét, másik harmada állását féltve félszívvel helyesel (ezúton üdvözöltetem a Gamestar gárdáját!), a maradék harmad pedig kussban van, mert ők is féltik az állásukat, de legalább ahhoz van elég gerincük, hogy ne csatlakozzanak a kultúrfasisztákhoz. Alig találni egy-egy embert, aki meg merné írni az igazat. Ilyen körülmények között miért gondolom mégis, hogy nem a feminista oldalnak van igaza? Mert a gamergate közösség milliós tagsága egyöntetűen kifejtette a véleményét. Magánembereket egyelőre nehezebb megfélemlíteni, mint újságírókat.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
1 megosztás


135
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
20 Egyéni hozzászólás
115 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
36 Hozzászólások szerzői
Szergej55GazellaggwpBaltonbalton77 Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Rokapapa
Újságíró

Érdekes cikk, bevallom eddig ezekről a dolgokról fogalmam sem volt. Ennek ellenére a játékok szexista mivoltát már több évtizede megváltoztatták a nők oldalára. Már a PS1-es korszakban is jól megfigyelhető volt, hogy ha egy játékos női karaktert választott a játékához akkor az nehezebben sérült, gyorsabb és ügyesebb volt, nagyobbat sebzett, jobban irányítható volt vele az autó, stb… Ezt mára már a grafikák tökéletesítésével tovább tetézték, jól megfigyelhető, hogy a férfi karakterek rossz arcúak és aránytalanok vagy túlzottan izomagyúak míg a női karakterek kifejezetten jó nők akik gyorsabbak és ügyesebbek

Ennek ellenére a lányokat/nőket a számítógépes játékok továbbra is csak felületessen érdeklik míg a fiúk/férfiak számára egy teljes kikapcsolódás és lehetőség a felesleges agresszió levezetésére is.

Itt nem igazán értem a feminista törekvéseket. Ha a fejük tetejére állnak és ketyegnek akkor sem fog változni a női nem hozzáállása ezen játékokhoz. Ezek után csak egy célt tudok elképzelni, reformok helyett betiltást ami kifejezetten a férfi társadalomnak jelentene problémát.

Aurelius Respectus
Olvasó
Aurelius Respectus

Ki ez a lila hajú rém ? :) A játékosoknak bojkottálniuk kellene ezt a 18 magazint, akkor megtanulnák, hogy kinek a pénzéből élnek. Ezért is örülök a hazug nyomtatott politikai lapok példányszám esésének, nyugaton és itt is.

hgyi
Szerkesztő

Ki ez a lila hajú rém ?
Hát a Lila Hajú Rém. :o)))

Wastrel
Újságíró

Ezt a lila hajú rémet mintegy tucatnyi játékújságíró dugta meg. Ilyenkor néha hajlamos vagyok kissé elszégyellni magam és elgondolkozni azon, hova süllyedt szegény szerencsétlen férfinem, amibe elvileg én is tartozom.

Pash Cutter
Újságíró

Ingyen volt… persze, hogy éltek vele. Ezzel nem azok a férfiak alázták meg magukat, akik befogadták az ágyukba (felajánlotta magát, és innentől a férfi döntése, hogy részt vesz az aktusban vagy sem), hanem a lány, aki tárgyiasította saját magát, áruként mutatott önmagára, megkérte a maga árát, és befeküdt a férfiak ágyába. Zoe Quinn értékesítette magát kurvaként, innentől ez az ő döntése és felelőssége. Semmi szemét férfiak…!

aldum
Olvasó
aldum

Nem szemet ferfiak, hanem gerinctelen, igenytelen ferfiak, akiknek mindegy, csak lyuk legyen, semmi egyeb nem szamit. Szerintem ingyen sem eri meg ez a “no”, nemhogy munkaert (cikkiras) es az erkolcsi integritas feladasaert cserebe.

Korhely
Újságíró

Forintosítva kb. mekkora értéken kínálja magát ez a csaj egy éjszakára v. átalányban?

Ez ugye egy megvesztegetési, és korrupciós ügy? Az elkövetők még szabadlábon vannak?

Pash Cutter
Újságíró

“A feministák folyamatosan támadják és részben már el is foglalták kultúránk több elemét”

A cél az európai kultúra és civilizáció elnőiesítése, hogy aztán ne tudjon ellenállni az iszlám betörésnek.

“A háború következő – mai napig is forrongóan aktuális – állomása a “gamergate“, vagyis a játékosbotrány.”

Utána olvastam, ez a gamergate egy hányinger: a bulvár bevitele az informatikus szférába. Nem vagyok informatikus, és nem is akarom idealizálni az informatikusok világát, mivel ott is vannak bőven konfliktusok (pl. rendszergazdák, PC-kuckók, gépszerelők és hekkerek profitorientált magánküzdelmei), és a gamer szubkultúra sem túl művelt, tény, de a informatikus, mint pálya nagyobb részt a tehetségről, a tudásról, a kreativitásról és egyfajta racionalitásról és logikáról szól. Ezért kimondottan szánalmas, amikor olyan arcok, akik nem tudnak betörni az informatika világába (mert nincsenek olyan tehetségesek és kreatívok), úgy próbálnak meg érvényesülni, hogy botrányt robbantanak ki maguk körül, még annak árán is, hogy ebbe belerántják az egész PC-világot. Anita Sarkeesian, Zoe Quinn és Eron Gjoni tipikus senkiháziak, már bocs (igen, a csávó is, mert elintézhette volna ezt privátban, szerintem nála is csak egy érvényesülési stratégia volt a botrány, semmi más).

(Jó, mondjuk ha belegondolok, nem véletlen, hogy az ilyen botrányokba pont az olyan bulvár-infós lapok gyalogolnak bele, mint a GameStar vagy a PcGamer. Egy Chip Magazin benn volt úgy a szakmában, hogy messze kikerülte a mai kocsmát. Bár ez régi tapasztalat és régi élmény, mert már rég nem foglalkozom ezzel a világgal…)

Egyébként van még egy terület, amit lassan áthat a feminista szellemiség: ez a fantasy. Elég olyan olvashatatlan írónőket említenem, mint Elaine Cunningham vagy Marion Zimmer Bradley. Magyarországon kisebb ütemben, de ki van téve a magyar fantasy ipar is. Talán mond valakinek valamit a Delta Vision név. Magyar fantasy kiadó, amely fantasy regények és novelláskötetek kiadására specializálódott, és akinek a vezetője egy nő, Kleinhencz Csilla. Az ő közeli barátja Antoni Rita, aki időnként fordító a kiadónál. (http://www.port.hu/antoni_rita/pls/w/person.person?i_pers_id=408470) Sajnos ez a kiadó is elkezdett olyan fantasy műveket kiadni, amiben nyüzsögnek a girl power-ek ( R. A. Salvatore – Neverwinter-ciklus, Eric Muldoom – Boszorkánylovag). Ezek bár keveset vonnak le az adott mű értékéből (Eric Muldoom kimondottan jó szerző), de azért vannak fájdalmas tendenciák (a Boszorkánylovag-ban nyüzsögnek a férfias mentalitású nők).

És akkor nem beszéltünk az irodalomtudomány elhülyüléséről. Legfrissebb irodalomtudományi eredmények: az Egri csillagok törökellenes, mert negatív színben vannak feltüntetve benne a törökök; a Biblia diszkriminálja a nőket, mert a világot teremtő istenséget úgy hívják: ÚR; Krúdy Gyula, Szerb Antal és Kosztolányi Dezső lekezelően, alacsonyrendűnek mutatják be a nőket és a heteroszexuális párkapcsolati formát népszerűsítik a műveikben; Szerb Antal, Kölcsey Ferenc és Szabó Lőrinc homoszexuálisok voltak…. – és egyéb agyrémek, nagyobb részt vádak és pletykák!

Ez ma a korszellem: saját kultúránk és civilizációnk hátba döfése.

don Fefinho
Újságíró

Én ezzel a középkori magyar törökellenes sovinizmussal és idegengyűlölettel (mert hiszen a modern és felvilágosult törökök csak reformokat akartak hozni a mucsai, provinciális feudálfasiszta magyaroknak) csak fricskázni szoktam a liberális mentalitást. Az, hogy utána ők ezt elmondják halálosan komolyan, rémisztő.

Pash Cutter
Újságíró

Igen, elmondják ezt komolyan. Rémisztő.

Raon
Olvasó

Nos, nem gondoltam volna, hogy épp egy ilyen téma vesz rá arra, hogy újra hozzászóljak, de ezt természetesen nem hagyhatom annyiban. PC ismét jó irányokban kapizsgál, de sajnos rossz szokása szerint felületesen jár el.

Ami a Delta Vision Kiadót illeti, bár Kleinheincz Csilla sosem volt a vezetője, egy időben szerkesztőként valóban ő határozott meg sok mindent. Viszont már évek óta nem dolgozik ott (sőt, azóta már kettővel odább ugrott).
Antoni Rita valóban szintén fordított (sőt, szerkesztett is ) ott, de egy ideje már passzív.
Ezeket viszonylag első kézből tudom, lévén hogy egy ideje én szerkesztek ott és teszem, amelyekben hiszek. Ezt ennél jobban nem szeretném kifejetni: aki emlékszik, érti, aki nem érti, majd megérti, amen. :)

Pash Cutter
Újságíró

Köszönöm a korrekt kiigazítást!

edie
Olvasó
edie

Csillával beszéltem, azt nem mondhatom, hogy alaposan megismertem volna, de nem utalt rá semmi, hogy habzószájú feminista lenne…

Grrl power, mindig is voltak és lesznek fantasyben meg egyéb területeken is nevetségesen eltúlzott karakterek…

ME2 vel sztem nem volt sok probléma (na jó, ami ember idegen románcokat illeti, reméltem viccnek szánták)

3at tuti kihagyom azok után miket irtak róla metán, meg mit műveltek EA fórumon, nem akarom elrontani első két rész feelingjét. :broáf:

xcsakx
Olvasó
xcsakx

dejavu érzésem van:

“azé me cigány vagyok?” -ból eljutunk lassan odáig, hogy “azé me feminista vagyok?”, majd “azé me nő vagyok?” aztán vajon mi jön ezután? :)

gondolom ez moderálásra kerül, ezért előre is elnézést kérek minden rassztól, nemtől, fajtól, földönkívülitől hogy ennyire nem politikailag korrekten fogalmaztam, de gondolom mindenki érti, amíg ki nem moderálják:)

Üdv.

xcsakx

Reszet Elek
Újságíró

Dehogy lesz moderálva. Ez nem az a hely. Másrészt meg valóban egy tőről fakadó gondolkodásról van szó…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Azért volt deja-vu-m:)

Naooo
Olvasó
Naooo

Nem az hát.

don Fefinho
Újságíró

Jáj dicsák szekszicizmus!

aldum
Olvasó
aldum

>azé me nő vagyok
Ilyen siman van mar most is, akar nyilvanossag elott, lasd Kalman Szolga vs Tarlos.

Reszet Elek
Újságíró

Nem is értem, hogy a sok menő hacker srác miért nem teszi folymatosan hozzáférhetetlenné a feminista helyeket ill. lehetetleníti el a nem megfelelően viselkedő cégeket. Kiberháborúban jobbak a pasasok (és úgy általábnan háborúban)…

AK-47
Olvasó
AK-47

Muszáj ezeknek mindent megmérgezni? Undorító férgek.

Az Intel viszont most szimpatikusabb lett. Remélem, hamarosan a többi nagy IT cég is melléjük áll…

Wastrel
Újságíró

Őszintén meg kell mondjam kedves Deansdale, nem örülök ennek a cikkednek, egyrészt, mert mint szakmabeli és ügyeletes alfakocka/gamer (immáron 23 éve :D) magam is érintve vagyok a témában, legalábbis a gamer kulturában az utóbbi években bekövetkezett változásokat illetően rettentő pipa vagyok, másrészt én is jócskán belemerültem az ügybe, hogy írjak róla szépeket ide a Férfihangra, a tőlem szokásos rendkívül alapos elemző, Biblia-vastagságú könyvet megtöltő formában :D Mégis te sokkal tömörebben és sokkal ordenárébban, mint én tenném, de lecsaptad ezt a rendkívül magas labdát, és 90%-ban mindent beleírtál, mégha alaposabb háttérkutatás nélkül is, mint én tettem volna. :)

Ezért csak amolyan kiegészítésként te és az olvasók is fogadjátok szeretettel az alábbi pár sort. Felháborít engem, hogy az itthoni (de nagyrészt a külföldi is!) gamer sajtó mennyire elb***ott mangina módon áll az egész témához. Te ugyan nem linkelted a cikkhez, de ajánlom figyelembe az IDDQD írását a témáról: http://iddqd.blog.hu/2014/09/15/vilaghaboru_a_gemervilagban – Tömény felfokozott manginalizmus és nőmosdatás. Az IDDQD, bár egyszerű blog.hu-s szemétnek tűnhet, valójában nagyra becsült gamer körökben, mivel rengeteg volt PC Gurus, Gamestaros szerkesztő ír oda posztokat (A cikk szerzője Stöki, valamint egyik szerzőtársa, Hancu, még a PC Zed-del szerzett magának hírnevet 1998-tól), úgyhogy véleményüknek sajnos van olyan súlya itthon, mint külföldön egy Gamasutra cikknek.

Sajnos a gamer társadalom kedvez a feminizmus legdeviánsabb ágai előretörésének, mivel a szubkultúrát egészen pár évvel ezelőttig (kb. 2005-2007 környékére tenném a radikális változások előszelét) leginkább magina gammák, valamint omegahímek alkották, akik nem voltak hajlandóak feladni aszociális életmódjukat, de simán dupla patront lőttek a gatyájukba, ha egy nő akár csak valami viruális chaten hozzájuk szólt. A játékfejlesztésben, valamint a gamer sajtóban dolgozók nagy része sajnos ugyanilyen gamma/omega. A nők persze normál körülmények között soha a büdös életben nem foglalkoznának velünk, szerintem viszont a feministák rájöhettek, hogy ezeknek az életképteleneknek a kihasználásával új frontot nyithatnak maguknak a férfitársadalom elleni harcban. És lőn.

Sok Férfihang-olvasó úgy gondolná, hogy a férfiaknak egységes érdekük a feminizmus káros vadhajtásainak visszaszorítása, pedig ha józanul belegondolunk, ez egyáltalán nincs így. Ennek oka a férfiak erősebben szóródó társadalmi felosztottságában és a hierarchiában keresendő (remélem, mindenki látott már köztetek olyan statisztikai adatokat, ahol az IQ eloszlása a nőknél kevésbé tér el az átlagtól, mint a férfiaké, tehát a férfiaknál a nőkhöz képest több a zseni, de ugyanígy jóval több a retardált is; Társadalmilag úgy néz ki a felosztás, hogy legnagyobb részt férfiak alkotják a felső tízezer, milliárdos réteget, de ugyanígy a hajléktalanok között is ők vannak többségben). Társadalmilag úgy néz ki a dolog, hogy az általam kidolgozott modell egyszerűsítését véve, van 5 kategória: alfák, béták, gammák, delták, omegák. Ez a társadalmi hierarchia. Nőknél ez nincs, vagy sokkal szűkösebb (pl. mondhatjuk, hogy a nőknél nincsenek alfák, de omegák se).

A legnagyobb baj az, hogy a hipergám női természet miatt nagy a szórás a különböző társadalmi csoportba tartozó férfiak motivációjában: Az alfahímek egyértelműen örvendenek a feminizmusnak, hiszen a Huffnágelpistásan csak f***körhintának nevezett jelenség miatt szinte kifogyhatatlan utánpótlásuk van muffokból. A szerencsésebb bétákat (akik boldog monogám házasságban vannak) meg nem érdekli a feminizmus, hiszen elvannak boldog, stabil kapcsolatban, így nem érdekük küzdeni sem ellene. A maradék 80%-ról, akik a nők számára láthatatlanok (és az OKCupid társkereső portál statisztikái szerint “átlagon aluli kinézetűek”), és vesztesei a szabadjukra engedett női ösztönöknek, azt gondolhatnánk, hogy mind a feminizmus ellenségei. Sajnos NAGYON NEM!

Az antifeminista eszmék legfőbb bázisát manapság a “piros pirula” fedőnevű ismeretterjesztő anyagok jelentik. A feminizmus ellen azok képesek hadba állni, akik ezeket a keserű, és olykor szomorú pirulákat képesek elfogadni. Az omegák, akik a keserű valóság elől valamiféle virtuális világokba menekülnek, képtelenek a változásra, tehát soha nem lesz nőjük sem. Mivel képtelenek a változásra, ezért nem tudják kimenekíteni magukat a kék pirulás “mangina” világból, elfogadni a piros pirulát, ezért a kognitív disszonancia hatására kitaszítódnak a társadalomból (az USA-ban néha sorozatgyilkolnak is). A delták igazi kékpirulás balfékek, a legmegfelelőbb kifejezés rájuk a “papucs”, vagy “lábtörlő”. Ők azok, akik feleségük (ha egyáltalán van nekik) fáradhatatlan zsörtölődéseibe halnak bele. Mivel komplett idióták, a piros pirula nem nekik való, bár nem lehetetlen rászoktatni őket. Szintén nem lehetetlen velük elsajátíttatni a PUA-életstílust, de rettentő sok munka kell hozzá Van a bétáknak a sikeres (erélyes) típuson belül egy másik, kevésbé sikeres (félénk béta) alfaja is. Ők azok, akik talán jóképűek, talán bejönnek a nőknek, de szociálisan valamiért visszahúzódóak lettek. Ők az egyetlenek, akikből kellő átnevelés után sikeres PUA válhat.

A legérdekesebb és egyben legnépesebb típus a gammáké, akik a társadalmi hierachiában középen foglalnak helyet, a hipergámia miatt azonban ugyanúgy perifériára szorulnak, mint a delták és omegák. Nekik általában az alfák által levetett egyedülálló anyukák és 40 éves macskás szinglik jutnak. Megfelelő bázisai lennének az antifeminizmusnak, ha nem úgy működnének, ahogy működnek. Ugyanis a gammák kategóriája is 2 csoportra oszlik: Vannak a fehér lovagok (akik a nők minél inkább piedesztára emelésével és királylányosításával kívánják elnyerni a kegyeiket, többnyire sikertelenül), és vannak a nőgyűlölők, na ők a megrögzött, klasszikus hímsoviniszták :D Mindkét csoport nagyjából fele-fele arányban képviselteti magát a kategóriában.

Ha összevetjük a kategóriákat annak fényében, melyik társadalmi csoportba a férfiak hány százaléka tartozik, a következő eredményt kapjuk:
Feminizmus ellen bevethető alakulatok: Félénk béta (10%), nőgyűlölő gamma (20%), delta (20%)
Semleges, de inkább feminizmuspárti polgárok: alfa (10%), erélyes béta (10%), omega (10%)
Feminizmust támogató fanatikusok: fehér lovag (20%)

Ez tehát 50% az antifeminista oldalon és 50% a feminista/semleges oldalon, csak a férfiak körében! A semlegesek nem pártolják a feminizmust, de antifeministának lehetetlen lenne megnyerni őket, a fent említettek miatt. Remélem, mindannyiótoknak leesik, hogy az antifeminizmus halálra van ítélve, ha pusztán a számokat nézzük. Erő helyett csak ésszel győzhetünk, Szerencsére a mi oldalunkon áll az IQ-haranggörbe jobb szélső része (mivel a magas IQ-jú emberek a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem alfahímek, hanem inkább gammák).

Összegzésképp: arra akartam kilyukadni, hogy ha a tágasabb világban körbenézünk, egyáltalán nem egyértelmű fölényű az antifeminista oldal a férfiaknál, sőt mi több, az sem elképzelhetetlen, hogy erős kisebbségbe szorultunk. A férfiak genetikai és társadalmi különbözősége kedvez a csordaszelleműbb nők egységes fellépésének, a feminizmus fékek nélküli terjedésének, és az egyre szélsőségesebb mutációk (Femen, Pussy Riot és tsai) megjelenésének. A feminizmus – az egyre több ébredő férfi ellenére – nyakló nélkül terjed, és az utolsó férfibástyákat, mint a videojátékok is gond nélkül vehetik be, foszthatnak meg bennünket identitásunktól és formálhatják át a férfiak szórakozásokat a saját képükre.

Ui: Nemrég olvastam egy újabb vicces irományt, ahol szintén egy csaj fejlesztett mobilos játékot (vagy appot, már nem emlékszem), és szintén a girl power meg hasonló szokásos jelszavakkal tette híressé a projectet. Kiderült, hogy mindkét fejlesztő, akiknek amolyan outsourcingba kiadta a melót a nő, férfi volt, és a harmadik, marketinggel foglalkozó személy szintén :D Majd előkeresem :)

Koriander
Olvasó
Koriander

Talan megis irhatnal egy cikket…pl. a gamer identitasrol es miert jo egyaltalan egy kepzelt vilagban letezni?!

Wastrel
Újságíró

Azt én sem tudom, miért jó képzelt világban létezni (bár sejtéseim vannak), nem vagyok MMO-játékos. Én általában 2 lehetséges okból látszom PC-s játékokkal: Vagy azért, hogy kissé pallérozzam az elmémet (pl. stratégiai játékok; de ugyanilyen célból végeztem az újságírást is hosszú éveken keresztül), vagy azért, hogy fröcsögjön a vér. :D

A képzelt világok szerintem ugyanolyan szerepet töltenek be az emberek életében, mint a többi pótszer (cigi, pia, drogok), de azért talán kevésbé káros. Az élet nagy tragédiája (vagy talán inkább iróniája), hogy mindenki olyan pótszerbe menekül, ami aztán méginkább tovább mélyíti a válságát. Nem jelentem ki tényszerűen, de vélek némi összefüggést felfedezni az egyén valamely jellegű válsága, és az alkalmazott pótszer között. Pl. alkoholisták jellemzően azok lesznek, akik durva egzisztenciális félelmekkel néznek szembe, vagy úgy érzik, nem hasznos tagjai a társadalomnak. Aztán a végén esetleg pont az alkohol miatt kerülnek utcára és lesznek a társadalom számkivetettjei. Cigihez a kevésbé stressztűrő emberek nyúlnak, és a végén az okozza nyughatatlanságukat és elvonási tüneteiket, ha nem juthatnak hozzá pár szálhoz.

ha ezt a gondolatmenetet végigköveted, a virtuális világokba pedig azok az emberek menekülnek, akiket kudarcélmények érnek az élet valamely területén (pl. nem tud csajozni, vagy barátokat szerezni). És lám, a végeredmény nem meglepő: pont emiatt, hogy szocializálódás helyett pótszerhez nyúlnak, maradnak meg sikertelen lúzernek. Mivel ezzel a gondolatmenettel mindent el is mondtam, amit a témáról el tudok mondani, remélem megspórolhatjuk azt a cikket :)

Inaara
Olvasó
Inaara

“Mivel ezzel a gondolatmenettel mindent el is mondtam, amit a témáról el tudok mondani, remélem megspórolhatjuk azt a cikket :)”

Kedves Wastrel, azt hiszem, mások nevében is mondhatom, hogy nagyon örülnék, ha nem spórolnád meg a cikket. A téma nem érint, de érdekel, és nagyon érdekes, értékes gondolataid vannak. Élvezetes olvasni az írásaid. :)

Koriander
Olvasó
Koriander

Okè. pedig érdekesen egyedi meglátásaid vannak  (nekem kifejezetten tetszett a kiből lehet antifeminista elemzésed, a iq-eloszlás harang-görbéjéről és nemi sajátosságairól már több posztnál olvastam, de így még nem), aztán az útóbbi időben itt elég kevés cikk van, az meg igazából egy blog halála, de ezt gondolom t. szerkik is tudják… természetesen megértem a régieket, hogy nehéz új szempontokat behozni és zavaró lehet az önismétlés plusz az időhiåny. az avantgardos vonal nem jött be a többsègnek, neked meg pont az a jól közérthető stílusod van, amit többen is hiányolnak :-) .

hgyi
Szerkesztő

Wastrel! Támadnak a nők! :o)))
Ellenkezel még?! :o)))

Wastrel
Újságíró

hgyi: Az MGTOW cikkem kikerülése után is kisütötte az agyamat, hogy a kommentek mintegy 40-50%-a nőktől származik és méltattátok azt az írást, ami amúgy még csak nem is burkoltan egy hímsoviniszta ömlengés volt :D Ezek után nem tudom, mi jóra számíthatnék tőletek :)

Nem titkolom, az alfától omegáig kérdéskörben tervezek bővebben is írni és meg is van hozzá az anyag (szerintem remek önismereti próbatétel lesz minden férfi számára), de az megint ilyen vaskos lexikon-méretű valami lenne, ezért inkább úgy döntöttem, firkantok előtte néhány rövidebb lélegzetvitelű posztot. A következő kb. 10 napban sajnos semmi szabadidőm nincsen, de utána igyekszem rátok is gondolni néhanapján 1-1 új irománnyal. Osszátok be! :P A többieknek meg nagyon köszönöm a dicsérő szavakat, végre kijárt nekem is a 15 perc alfahím-életérzés :D

hgyi
Szerkesztő

Na jó, 10 nap haladékot még adunk – már ha beszélhetek a csajok nevében. :o)

Az agykisülésedet sajnálom. (Igazából nem.) :o))

de az megint ilyen vaskos lexikon-méretű valami lenne
Írd meg sorozatnak.

Oks. Beosztunk. :o)))

don Fefinho
Újságíró

Nyilván szeretik, ha néha jól elfenekeli őket valaki, a cikked meg ennek az írásos változata volt.

hgyi
Szerkesztő

Nem. Részemről a fenekelést nem szeretem. Írásban és szóban sem.
Én Wastrel intelligenciáját kedvelem. Még akkor is, ha olyan témáról ír, amely nem érint, vagy esetleg nem szimpatikus.

Naooo
Olvasó
Naooo

BÖÖÖÖÖÖÖ. Ez de jólesett.

Inaara
Olvasó
Inaara

“Nyilván szeretik, ha néha jól elfenekeli őket valaki, a cikked meg ennek az írásos változata volt.”

:) Hm, van ebben valami… ;)

Rokapapa
Újságíró

Szép kis összesítés!

“Feminizmus ellen bevethető alakulatok: Félénk béta (10%), nőgyűlölő gamma (20%), delta (20%)
Semleges, de inkább feminizmuspárti polgárok: alfa (10%), erélyes béta (10%), omega (10%)
Feminizmust támogató fanatikusok: fehér lovag (20%)”

Ezzel a résszel viszont nem értek egyet. Főként azért nem mert itt elég nagy keveredések is lehetnek. A feminizmus ellen bevethető alakulatok túlnyomó része az inkább feminista párti besorolásba tartozhat. Nem azért mert te rosszul jellemezted a csoportokat, inkább amiatt mert nem veszik észre mi zajlik körülöttük – és a szemüket felnyitni szinte lehetetlen – sőt addig nem is fogják észrevenni amíg személyes káruk nem keletkezik belőle  (szégyellem ugyan de én is ebbe a kategóriába tartozom/tartoztam). Ők azok akik minden elfogadnak azon az alapon, hogy ilyen a világ és kész. Így attól tartok, hogy a feminizmus ellen ténylegesen bevethető alakulatok a teljes társadalmunk alig 1-2 százalékát teszi ki, míg a többi 98-99 százalék semlegesnek nevezett támogató vagy nyílt támogató.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Ha egy egész nemzet gyávává vált, és csak ezer ember maradt, akik valami nagyot akarnak, és akiknek erejük van az állam átalakítására, akkor ez az ezer ember a nemzet.” – Adolf Hitler

Naooo
Olvasó
Naooo

“(az USA-ban néha sorozatgyilkolnak is)”

Csak hajrá.

Pash Cutter
Újságíró

Wastrel:

Kevés hozzászólásom van az amúgy kiváló kommenthez, legfeljebb annyi, hogy érdemesebb lenne megnézni, hogy a feminizmus mennyire tört be a különféle szubkultúrákba. Gondolok itt a gamer mellett a sci-fi, a fantasy és az anime szubkultúrába, de talán ide lehetne sorolni egyes zenei szubkultúrákat is: az emo teljesen női szubkultúra, ahol a férfiak kimondottan feminim alkatúak, míg a rock és punk teljesen férfi szubkultúra, ahol a nők többsége meg maszkulin. Itt érdemes lenne szubkultúra-kutatással foglalkozó tanulmányokat forgatni; talán egy-kettő a netre is fel van töltve.

Amúgy érdekelne: várható a közeljövőben egy közös Deansdale – Wastrel cikk? Szerintem óriási lenne! :D

Korhely
Újságíró

Ezek a besorolások talán érvényesek, talán nem, de ha nem pörögnétek állandóan a nők körül, akkor az egész problémakör megszűnne.

Értelmes dolgokkal is lehet foglalkozni, aztán nő meg majd jön, ha akar – de úgyis akar.

keine
Olvasó
keine

http://thoughtcatalog.com/anne-gus/2014/09/gamers-are-nazis-who-need-to-stop-hating-on-women/

Ha jót akartok röhögni itt egy remek írás Anne gus-tol a híres feministától:D

TheZeta
Újságíró

Köszönet a szerzőnek a cikkért és Wastrelnek a kiegészítésért! Vártam már, hogy mikor jelenik meg cikk erről a témáról.Csak pár gondolatot szeretnék veletek megosztani az egészről. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a nő csupán a kitaposott utat követte. Nem tett semmi olyat, amit őelőtte ne tettek volna meg mások. Sajnos a kiadók a videójátékipar kezdeteitől fogva próbálkoznak hatni a médiára, hogy előnyösebb színben tűnjenek fel a játékaik. Ennek a nőnek nem volt szerencséje, lebukott, de ez sajnos nem jelenti azt, hogy mások nem fogják ugyan ilyen vagy más módszerekkel manipulálni a videójáték-újságírást. S ez az amit sokan csak erről az esetről olvasva értettük meg. A játékosok többsége szerintem elvesztette az újságírókba vetett hitét.
Sokáig gyalázhatjuk ezt a nőt azért, amit tett de az igazi gyalázatot nem ő, hanem a megalkuvó, gyáva média-selyemfiúk követték el, akik az első hívószóra, politikai semlegességüket félredobva, beálltak a “társadalmi igazság harcosainak” táborába. Az igazi kárt nem ennek a nőnek a mesterkedései tették, hisz korrupció volt, van és mindig is lesz ebben az iparágban, hanem azok web-újságok melyek végérvényesen aláásták a bizalmat újságíró és olvasó között.
Ha le lehet vonni bármilyen tanulságot ebből az esetből, akkor az szerintem csak az lehet, hogy a politikai irányzatok végérvényesen behatoltak a videojáték kultúrába, s eztán mi sem olvasgathatjuk kedvenc videojáték-újságainkat szkepszis nélkül. A videojáték iparban is nagy változások fognak bekövetkezni. Még nem lehet biztosan megjósolni, hogy a feministáknak sikerül-e felépíteniük saját videójáték-kultúrájukat, vagy csupán a miénken fognak élősködni. Az viszont biztosra mondható, hogy bizonyos kiadók “le fognak feküdni” a femiknek és bizony ezek között is szép számmal lesznek olyan nagyobb cégek, melyeknek régebben kedvenc játékainkat köszönhettük. Én személy szerint kétszer is meggondolom eztán, hogy milyen játékba fektetek pénzt és időt.

Rokapapa
Újságíró

A korrupció tényleg mindenhol jelen van. Ami itt számomra felháborító az inkább az ellenreakciók minősítése. Bárki aki szót mer emelni ez ügyben azt megbélyegzik mint nőgyűlölőt. Pedig itt jól láthatóan nem a nők a célpontok hanem személyek és attól, hogy emberek szót emelnek egy másik ember ténykedésével kapcsolatban – még ha az történetesen nő is – nem nőgyűlölet. Számomra eléggé gusztustalan, hogy jól láthatóan már a teljességgel tisztességtelen – esetekben talán törvénysértő – magatartást folytató nők ellen már szót emelni sem lehet. Bezzeg ha itt egy férfi lenne a középpontban a média egységesen támogatná az elégedetlenkedő embereket.

TheZeta
Újságíró

Pedig nagyon okosan csinálják a srácok és a feministák. A kritikus reakciók közül kiválasztják a legszélsőségesebbeket és legvállalhatatlanabbakat, ezután mindent megtesznek, hogy a tájékozatlan közvélemény ezekkel a trollokkal azonosítsa az őket kritizáló közösséget. S tulajdonképpen már meg is nyerték a vitát, hiszen senki sem akar nyíltan ezekkel a gyakran visszatetsző kommentekkel közösséget vállalni, főleg ha az az egyén már némi tenkintélyre tett szert a maga szakterületén. Így lehet a legkönnyebben elérni, hogy ne figyeljenek ezekre az antifeminista hangokra.

Pash Cutter
Újságíró

Rokapapa:

“Ami itt számomra felháborító az inkább az ellenreakciók minősítése. Bárki aki szót mer emelni ez ügyben azt megbélyegzik mint nőgyűlölőt.”

Ez egyre rosszabb lesz, szerintem. Én a múlthéten posztoltam a facebook-ra néhány cikket, hol a Férfihangról, hol a Huffnágel-blogról, hol a Férfiak Lapjáról. Erre egy feminista nő ismerősöm rám szállt, és folyamatosan azzal a kérdéssel zaklatott: “Te miért gyűlölőd ennyire a nőket?” Időnként hozzátette, hogy “Tudni szeretném!”, a “Te érdekedben” és “Csak segíteni akarok, mert látom, problémáid vannak“. Először próbálkoztam egy érdemi kommunikációval, aztán miután ez nem sikerült, ő pedig kérdezte tovább a hülyeséget (“Te miért gyűlölőd ennyire a nőket?”), töröltem az ismerősök listájáról.

Az a gond, hogy az elmúlt években nagyon mélyre süllyedt a magyar vitakultúra, ez pedig remek táptalaja a baloldal és a liberális szféra által használt shaming language-nak.

Korhely
Újságíró

Ezeknek az a kényszerképzete, h. feltétlenül szeretni kell őket. Miért nem hagytad, h. rugózzon? Szórakoztató bír lenni, ha ennyire akar vmit.

Maestro
Szerkesztő

Nyomatják ezerrel a női programozók szükségességét: Aki kötni tud, az már majdnem programozó

Én pedig ámulva nézem a Facebookon, hogy (amúgy normális, racionális mérnökember, de liberális beütésű) ismerősöm azon tépelődik, hogy miért nem megy több lány programozónak, hát pont nekik való munka lenne, biztos csak azért, mert elhitetik velük, hogy ez nem megy a nőknek…

AK-47
Olvasó
AK-47

Nahát, nem is tudtam, hogy a HTML utasításokat tartalmaz, és nem egy leíró nyelv, mint pl. az xml… ja, várj.

Annyira vicces, hogy teljesen alaptalan hülyeségeket írnak az oldalon, bár nem meglepő.

Azt nem feltétlenül bánnám, ha több csaj lenne, akkor talán nem lenne akkora egójuk, mint most.

Franciska
Olvasó
Franciska

Köszi a linket, zseniális. :) Ez a Feminfo művésznevű csaj egyébként az Origón/Postren kezdte egy bloggal. Annak idején követtem a Facebookon, amíg le nem tiltott, mikor szóltam neki, hogy egy belinkelt grafikon nem azt mutatja, amit ő állít, hanem pont az ellenkezőjét. (Rengetegen lájkolták egyébként a posztot, sajnos a népesség jó része nem tud grafikont értelmezni.)

Azóta úgy látom, komoly médiakarriert épített fel, sok helyen találkozom az írásaival. Nem is tudom, miért kell nekem programozni, hetente írnék egy-két feminista bejegyzést, egy év alatt befutnék a médiában… :)

Egyébként a nők aránya a programozók közt a ’80-as évek közepétől kb. 2007-ig csökkent, azóta stagnál. A grafikonhoz fűzött magyarázat nyilvánvalóan téves – ma már minden középosztálybeli amerikai családban van otthon számítógép, tehát ha igaz lenne a cikk állítása, akkor legkésőbb 2000 óta meg kellett volna fordulnia a csökkenő trendnek. A valós magyarázat szerintem az, hogy kb. 1985-ben már minden nő, akit érdekelt a programozás, programozó lett, és ez azóta is így van, viszont közben jelentősen nőtt a programozók száma (korábban a jó képességű férfiak ügyvédnek meg építésznek mentek, manapság meg IT-pályára).

hgyi
Szerkesztő

És máris itt az index cikke:
http://index.hu/tech/2014/10/22/hova_tuntek_a_programozonok/
“Számos kísérletet találni ugyanakkor ezeknek a tendenciáknak a visszafordítására. Elég csak arra gondolni, hogy a Google 50 millió dollárt fektet abba, hogy programozásra késztesse a lányokat, de mi is írtunk olyan itthoni projektről, amelyik belevinné őket a kódolásba.”

Darth Hideous
Olvasó
Darth Hideous

Szegények tényleg nem értik, hova tüntek. Segítek nekik. Lehet, hogy sokakat meglep, de kezdetben ugye nem SSD-n, pendrive-on meg vinyón tárolták az adatokat, hanem egy sokkal olcsóbb eszközön: lyukkártyán, illetve lyukszalagon, és ezt kellett megetetni a géppel egy-egy program betöltéséhez. A lyukkártyát viszont a boltban még szüzen árulják, tehát valakinek ki kellett lyukasztani a kártyákat, felírni rájuk a programot. Tehát valaki megkapta a kódot papíron, és be kellett pötyögnie egy írógépszerü valamibe, ami kártyát lyukasztott. Na, ott dolgoztak a nök, kb mint egyszerü gépírónök. Aztán a technológia fejlödésével a lyukkártya szépen elkezdett kikopni a használatból, kb 1980-ra meg végleg eltünt, kihalásával nyilván eltüntek a gépíró-lyukasztó Gizikék is.

Ja nem is, a nöellenes hímsoviniszta férfiak elüzték öket.

hgyi
Szerkesztő

Az egészen biztos, hogy 80-ban még volt lyukkártya, sőt a 80-as évek elején is. Barátnőm operátorként dolgozott akkoriban és ő még lyukkártyákkal is zsonglőrködött. :o)

Franciska
Olvasó
Franciska

Grafikonok értelmezése, 1. lépés: elolvassuk az ábra címét. Segítek:

% of woman majors, by field – nők százalékos aránya a felsőoktatásban, fő szakirány szerinti bontásban.

Nem gépírónőkről van szó.

edie
Olvasó
edie

Kíváncsi vagyok ahhoz mit szólnának ha játékokban meg mostani akciófilmekben lenne némi realizmus, pl nők fizikai képességeit illetően. :DD

Sterling Archer
Olvasó
Sterling Archer

“Rape, misogyny, patriarchy, wage gap. WAGE GAP!”

hgyi
Szerkesztő

Úgy nem lenne semmi értelme az akciófilmeknek és játékoknak. A férfiak fizikai képességei is eltúlzottak, csöppet sem reálisak. De ezeknek ez a lényege – nemtől függetlenül. Szupererők, szuperképességek, szupertest, több élet, és a többi.

Angelo01
Újságíró

Kíváncsi leszek melyik karakter lesz a következő :(

http://filmtrailer.hu/filmhirek/a-marvel-not-csinal-thor-bol/

 

Darth Hideous
Olvasó
Darth Hideous

Whor :D

Nyugodtan nö lehet az összes.

Maestro
Szerkesztő

Whor, az új feminista istennő, LOL

Angelo01
Újságíró

Akkor már inkább Whore :)

http://hu.wiktionary.org/wiki/whore

Maestro
Szerkesztő

Nem kell túlmagyarázni a poént :-)

Angelo01
Újságíró

Jó’vannna! :)

Reszet Elek
Újságíró

Az asatrú vallásnak számos országban vannak követői. Számukra Thor nőiesítése vagy éppen kalapácsának másra bízása az istengyalázás kategóriájába tartozik…

Darth Hideous
Olvasó
Darth Hideous

Szerinted ez érdekli azokat, akik a csöcsüket lóbálva szoktak templomokban randalírozni? Majd egyszer rossz ember lábára lépnek rá, és akkor legörbül a szájuk széle.

visuo
Olvasó
visuo

felhívnám a figyelmet egy párhuzamra: az elmúlt 10-20 évben hasonló történt két férfias sporttal is, a focival és a forma 1-el is – ahová betették a lábukat a nők. :-S

mindkettőt régebben unták, megvetették, utálták, lenézték a nők. mióta bevezették oda is a celebkultuszt, a nők nem a teljesítményt nézik, hanem a pletykákat, meg, hogy ki a legjobbképűbb pasi. olyan üresfejű, tehetségtelen, pózőr nímandok lettek érdemtelenül agyonkultiválva, mint pl. David Beckham.

azóta a foci férfiatlan sport lett, tele nőies dologgal: pozőrködés, hiszti, megjátszások, szabálytalankodások, hazudozások, hátbaszúrások, primadonnáskodás stb.

egyedül még a hokiban nincs mellébeszélés, itt őszintén, versengve, mindenfajta megbeszélés nélkül püfölhetik egymást a férfiak.

Sterling Archer
Olvasó
Sterling Archer

Az meg be lesz tiltva, vagy kötelező lesz a női kvóta. (Ha pedig közülük valaki alászalad egy bodicseknek, akkor feminista felvonulás a hegemón maszkulinitás felszámolásáért a sportágban.)

Tzimisce
Olvasó
Tzimisce

Sziasztok!

Engem már teljesen összezavart a sokfelől jövő infó a témában, és szeretném tudni, hogy mi az igaz. Hiszem, hogy az igaz, amit ti írtatok le, de valahogy zavar a tény, hogy mindenhol mást írnak, és emiatt kicsit úgy érzem magam, mintha egy összeesküvés elméletes fórumon lennék. Tudna nekem valaki valami tanácsot, illetve mankót adni a dologhoz?

Honnan lehet tudni, hogy a pasija igazat mond? Tudom, hogy a törtető nők képesek bárkivel lefeküdni az előrelépésért, csak nem tudom, hogy ez a videójátékok világában is igaz-e. Régen a kockákat, akiknek jómagam is tagja vagyok, a nők mindig lenézték, az utóbbi időben jött egy kis változás, de inkább a számítógépgeekek irányában. Szóval nem nagyon értem a dolgot.

Üdv,

Tzimisce

Wastrel
Újságíró

Üdv! Az régen rossz, ha nekünk kell ideológiai fejmosást véghezvinnünk benned annak eldöntésére, mi a helyes elmélet. Mert mi képviselünk egy álláspontot, az IDDQD egy másikat, és így tovább. Elmondom, én hogyan szoktam döntést hozni arról, hogy egy vitás témában melyik elmélet mögé állok: Ha tudsz angolul, rákeresel szépen a gamergate kifejezésre (több százezer találat lesz, ami nagyon jó, mert a gamergate, mint szóhasználat nem létezett korábban, így kizárólag a témával kapcsolatban releváns találatokat találsz a kifejezésre), és elkezdesz olvasgatni. Nagyjából 20-30 forrás elolvasása szükséges az egyértelmű döntéshez, hogy melyik oldal álláspontját teszed magadévá. Nagyon fontos emellett, hogy ügyelj a következő dolgokra, különben fals konklúzióra jutsz:

– Én egy adott cikk mellett, ha vannak, mindig elolvasom a felhasználói kommenteket is. Nagyon gyakran előfordul, hogy a valódi huncutságok és szemfelnyitó álláspontok azokban vannak elrejtve.
– Fontos, hogy a forrásokat úgy válogasd ki, hogy minden létező oldal álláspontjából kiszemezgetsz néhány írást, és tanulmányozod a véleményüket. Nyilván a játékmagazinokban összehordott dolgok, melyek kizárólag a nőgyűlöletre helyezik a hangsúlyt a pártatlan tények vagy bármely más elmélet kizárásával, eléggé egyoldalúan vélekednek a dologról, és megakadályozzák a lehetőségekhez képest minél reálisabb álláspont kialakítását.

Ha kizárólag a mi szubjektív véleményünkre vagy kíváncsi, akkor – remélem, a többiek nagy részének nevében is beszélhetek – a következőképpen tudnám összefoglalni az ügyet:

– Korrumpálni egy szervezetet, legyen az akár egy politikai párt, akár egy olyan egyszerű, marginális dolog, mint a videójáték-sajtó, erkölcsileg és morálisan is elítélendő dolog. Felhasználni egy bizonyos nemi szervünket egy olyan közegben, ahol erőteljes hiány mutatkozik belőlük (csak hogy tartsuk a “polkorrekt” vonalat :D) arra, hogy előnyt kovácsoljunk belőle, visszataszító és elítélendő.
– Mosdatni, sőt mi több, felmenteni egy sorozatosan félrekúró csajt (és igen, ha ez a Zoe nevezetű személy férfi lett volna, akkor is) a bűnei alól csak azért, mert a pasija nem hagyta annyiban a dolgot és egy szélesebb nyilvánossághoz fordult (még akkor is, ha talán létezhetett volna elegánsabb módszer is a krízis feloldására), morálisan elfogadhatatlan. Az ilyen eszement fehér lovagok bele sem gondolnak abba, hogy ezzel mennyi kárt okoznak azokban a NŐKBEN (igen, bennük), akik pl. ténylegesen áldozatává válnak egy adott, ténylegesen szexista egyénnek, vagy csoportnak. Mert ha a megcsalás gyakorlata a következmények elmismásolásával intézményesíthető, sőt mi több, a vagina elfogadott valutává válik a mindennapokban, az felvet bizonyos kérdéseket. Például, hogy ennek fényében miért nincsen még teljesen legalizálva a prostitúció, vagy miért nem vizsgálják felül a nemierőszak-vádakkal kapcsolatos eseteket, melyeket jelenleg kutatástól függően 2-40%-ban (átlagosan 22%, ha jól emlékszem) találnak hamisnak, melyek férfi egzisztenciákat törnek össze és húzzák le őket a társadalom vécéjén, hogy vajon nem-e lehetséges, hogy eme vádak mögött gyakran valamiféle kicsinyes bosszúvágy, vagy szintén egyfajta haszonszerzési szándék mutatkozik-e meg?
– A videójáték-sajtó gamma -és omegahímjeinek tán nem kéne azt a maradék kevés kis gerincüket feladniuk, ami megmaradt a soktíz évnyi magányos kockulás után. Elhiszem, hogy a szituáció, hogy bizonyos nők rájöttek arra, hogy hasznos idiótáknak bizonyulnak a saját egyéni céljaik elérése érdekében, és ezért elkezdenek foglalkozni velük, elsőre imponálónak tűnik, de nem hiszem el, hogy nem képesek észrevenni, mennyire palira veszik őket ezek a számító neofeminista ribancok.

Cefre
Olvasó
Cefre

Egyet nem értek sosem, jelen esetben pedig hatványozottan: mi a pék faszáért kell becsicskulni egy-két (jelen eseteben EGY!) rikácsoló, szemmel láthatóan elmebeteg és nyerészkedő, a szakmát távolról sem ugató idióta picsának? Becsicskulnak nagy cégek, újságok?! Miafasz?! Ezt magyarázza már meg valaki. Hisz a saját közönségük sem a rikácsolóval ért egyet, maguk alatt vágják a fát! És mint mondtam: nem csak ez esetben figyelhető meg ez hanem szinte minden a cikk elején említett témában.

Toplak Zoltán
Újságíró

Ez már nem játék

Deansdale2014. október 17. péntek 13:37 – 116 hozzászólás

A feministák folyamatosan támadják és részben már el is foglalták kultúránk több elemét: a kereszténységet és az ateizmust, a mozit és a tévét, az irodalmat, a képregényeket és szerepjátékokat (nameg ezek közönségtalálkozóit), ésatöbbi.

 

Hm, hm. Ugye megérted, Dean, hogy én ennél a mondatodnál nem jutottam tovább. Akkor hirtelen ellentétes oldalon állunk? Főleg, hogy szerintem, ha elfogadod, hogy egy nőnek ugyanúgy joga van politikai választáson részt venni, tanulni, állást találni mint egy férfinak, akkor szerintem téged is megfertőzött a feminista vírus. (Oké, pár mondattal tovább olvastalak.) Mert ezt a szüfik kezdték el hangoztatni. Ami szerintem egy pro-feminista mozgalom volt. Tőlük került át a köztudatba. És így fogadtuk el lassan mi is. Bár ez hosszabb folyamat volt szerintem a két világháborút is beleértve, de onnan indult a dolog. Elkeseredett és elszánt nők elkezdték hangoztatni az igazukat, egyikük még a királyuk versenylovának is nekifutott versenyzés közben, és belehalt.

Szóval, szerinted hogy van ez?

(Ha gondolod, egy rövid csörtére…)

“Mars a konyhába!” – vagy: “Néha egy femi is mondhat igazat.” (És akkor azt el is kell ismerni.)

?

(Ha gondolod, egy rövid csörtére…)

Balton
Olvasó
Balton

Ezt láttam a Zindexen (forrás Washington Post), terítékre kerültek a „foglalkozása_hercegnő”-k is! http://index.hu/kultur/cinematrix/2016/01/27/aggaszto_dolog_derult_ki_a_disney-hercegnokrol/ Az aljas patriarchális-elnyomó férfitömegek már a Hercegnőknek sem adnak elég teret a Hercegnős mesékben!

Két nyelvész, Carmen Fought és Karen Eisenhauer megvizsgálták hogy ahol klasszikus elnevezés szerint hercegnők a főszereplők, pontosan mennyi dialógus is hangzik el a nőnemű figurák szájából. A modernebbek esetében: • Mulan – 23% • A kis hableány – 32% • Jégvarázs – 41%

Az egész konzekvenciája, a szerzö(k) kiemelése szerint: „Ha egy boltost akarunk a filmbe, akkor férfi lesz. Ha őrt, akkor szintén férfi lesz. Nagyon mélyen van ez a kultúránkban.”

Hibás a kultúra, hibás a társadalom, mert még mindig rosszra gondoltok és patriarchálisak vagytok! Tehát a megoldás, mivel a kultúrátok és a hibátok okozza, mi majd megmondjuk: kvóta kell boltosok és az Őrök közé is.

Apró betűvel mindezek margójára az alábbiak:

  • – tegyünk kvótát a rablók közé is, ha már nem lesz annyi kétajtós-szekrény az őrök között…
  • – emlékeim szerint A kis hableányban a rák pofázott annyit…
  • – viszont ha ez így van már Washingtonban, akkor ez így lesz itt is hamarosan.
Balton
Olvasó
Balton

Bár nem annyira élesen mint az USA-ban, de: http://index.hu/kultur/2016/01/31/kitort_a_genderorulet_kisvakondeknal_is/

Kisvakondova.

Két indoklás. „Karel Gottnak sem volt soha partnere, hogy a közvélemény előtt szabadabbnak tűnjön, legalábbis ezzel indokolta apám, miért nem készítette el korábban Kisvakond női megfelelőjét” – emlékezett vissza Kateřina Miler a cseh hírtévében, hozzátéve, hogy Miler egy másik elmélete szerint a nőkkel mindig csak a baj van.

Reszet Elek
Újságíró

Kisvakondová láthatóan antifeminista nőstény vakond, süt-főz és az otthon melegét hozza el.

Balton
Olvasó
Balton

Kerestem ennek a kommentnek a helyét, de nem nagyon találtam jót ezért ehhez a cikkhez csatoltam. Tematikailag nem ide való viszont logikailag meg simán beleillik a folyamatba. http://konyves.blog.hu/2017/06/28/_maga_nem_ugy_nez_ki_mint_aki_tud_irni_dolgok_amiket_csak_a_noi_irok_hallanak?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2017_06_29&utm_campaign=index

Többen olvastunk(volt aki már írt is, Dean nagyon sokat) arról, a jelenségről ami elsősorban nyugatra volt eddig jellemző. Miszerint a feministák, kvótát követelnek maguknak az irodalomban. Kvótát elsősorban a díjazottak közé persze, meg sokkal több publikálási lehetőséget. Publikálási lehetőséget, de hova is? A „régimódi” irodalom(de az újságírás is), hasábfüggő volt, nem konkrétan geometriai alakzat, hanem inkább helyfüggő. A folyóiratok, akár szép-tudományos-scifi, mind-mind korlátozott terjedelemmel bírtak x+1 hasáb, ahova a legszínvonalasabb műveknek kellett helyet biztosítani (márha azt akartad hogy vegyék a lapodat, vagy számítson, (a ponyvát hagyjuk). Ezt az online korszakban túl lehetne lépni simán, fogod kirakod az akármilyen tematikájú termékedet(erre még kitérek) netre, és akkorára duzzasztod amekkorára akarod. Abba aztán beleférne minden, amit alapértelmezetten beleszánsz, meg mehet a progresszívak-feministák-tüntizők minden zseniális írása, stb. Nem tudom szerencse ez vagy nem, de nem ez a vonal él. maradt minden ahogy volt, a hasábok korlátozottak maradtak(értsd ezen a publikálási lehetőséget is!). Viszont ami nem volt eddig, az tiltakozás mondjuk nemi-bőrszín alapon! A feltett kérdés egyszerű, hány női alkotó művét engedted eddig publikálni, vagy az irodalmi TOP 10-ben mennyi női alkotó van reprezentálva? A válasz mindenképpen bukta, mert úgysem 50%+1 lesz. Ennyi: szexizmus, te meg szexista vagy. Mi legyen a megoldás, több női szerző(kvóta) reprezentálhassa írásait, mint eddig, namármost eddig is írtak és reprezentáltak, csak nem ennyi (szexizmus). Vajon, azért mert el voltak nyomva, vagy nem volt ennyi tehetséges szerző? Nem tudom a választ(tudom de az szexizmus lenne…), hát akkor marad az hogy néhány KEVÉSBÉ jó írást, KEVÉSBÉ ó írót mellőzzünk, helyette meg jöhetnek az ifjú Titanák. Azt hiszed megoldódik a problémád, jelzem nem, mert nem azt kértük hogy több női író publikálhasson, hanem hogy publikáljon. Így hát nincs mese, nem egyenlősíteni kell a nemi arányt(milyen anakronisztikus ezt használni irodalmi témában), hanem kevesebb férfit engedni publikálni. Illetve ami sokkal gázosabb, azt akarják egyes hangok(Hugo/Nebula-díj, New York Times bestseller lista esetében), hogy több nőt díjazzanak, érteem??? Nem baj ha szar is amit írnak(legyünk igazságosak, kevésbé jó), legalább annyi díjat mint a férfiaknak. Jelentem, ez megjött Magyarországra is, előbb sírunk egyre többet, aztán gondolom meg mehet majd a tüntizés is.

Idézek: „Cikkünkben, melyet nem általánosításnak szántunk (vagyis nem állítjuk, hogy minden férfiszerző, szerkesztő vagy olvasó szexista), hanem a szemellenző meglazításának (viselje azt akár szakmabeli, akár olvasó)” Ja egy csepp általánosítás sincs a cikkben, a kommentekben, de mindegy a korona az egészen a szemellenzős olvasó. Bameg te kretén, legalább azt már én had döntsem el hogy mi tetszik??!! Tudom hogy te rinyagép, az alapján döntesz hogy ki írta a regényt, jobban mondva van e f…sza, de én inkább olvasok. Illetve meghallgatom a szakmai portálok adott esetben írók(ad abszourdum női, bár nem ilyen) véleményét, oszt jóvan, ott meg nem szoktak kvázi lehülyézni mert nem olvasom a dagadt női szuperhős kalandjait, pedig ohhh.

Végezetül a címre válaszolva: Sajnos a cicijeim nem végeztek magyar szakot – akkor ne azzal akarj érvényesülni te idióta!

ggwp
Olvasó
ggwp

Múltkorában írtam ide valahova, hogy létrehoztak egy feminista-scifi rewardot, és megnyerte egy kövér tehén. Az volt a téma, hogy az összes nő szuper erőt kap, villámot tud szórni a kezéből, amitől a férfiak szörnyű kínok között halnak meg. És többezer dolláros első helyezett lett.  Mi ez ha nem férfigyűlölet.

De tudod mit, az vigasztal, hogy hiába reklámozzák a szart, nem lehet kötelezni az embereket hogy megvegyék, és ha nem hoz profitot, szép csendben el lesz felejtve.

Balton
Olvasó
Balton

Ezt a kövér tehenes valamit kerestem de nem találtam linknek.

Az a baj, hogy valszeg az lesz a forgatókönyv, hogy marad a béka(te+én) a fazékban és lassan melegítik. Néha 1 celsiust néha meg 10-et emelnek a hőmérsékleten, mondogatom majd oké ezt még kibírom ezt még ki, aztán egyszer csak kicsapódik a fehérgye, oszt megfőttem. Jobb esetben az agyban, mer akkor ki lesz söpörve innen, meg sok onnan is ez a csürhe. Rosszabb esetben a golyóink főnek meg, oszt majd villámozhatják Abdult meg Ahmedet. Néha azt kívánom, hogy legyen így, felveszem az iszlámot és nézem a kávézóból hogy hogy legelteti a parkban a sok (akkor már volt) feminista a kecskéket.

Kicsit a wonder-womanos film jár most az agyamban, nem láttam(nincsenek fenntartásaim, ezért) megnézem majd. Pézügyileg sikeres lesz(már az), és már mennek is a girl-power hangok, úgyhogy a következő 3-5 évben, már csak feminista töltésű agyhalálokat vizionálok folyamatosra.

Reszet Elek
Újságíró

Ugyanaz a szarság volt a Marvelnél is. Nekiálltak nőiesíteni a karaktereket (női Thor és hasonlók) meg behoztak új, “erős” női főhősöket. Fél évre rá meg a marketinges főnök beismerte hogy drasztikusan esett az eladott példányszám. Ez van mindennel, amihez a feminizmus hozzányúl.

Balton
Olvasó
Balton

Remélem igazad lesz és nagyon gyorsan. Különben olyan szarokat fogunk kapni, mint a: Salt ügynök, Szellemírtók reboot, stb.

Reszet Elek
Újságíró

Manapság a nagy kasszasikerű filmeket leginkább a nagy hírverés teszi sikeressé. Némelyik olyannyira szar, hogy még ez sem segít (lásd pl feminista Szellemirtók). De ha megnézed pl. a Marvel filmjeit, jobbára ugyancsak értéktelen szarok. Némelyik nagy, monstre filmre gondolva semmit sem tudok visszaidézni a cselekményről. Pont ma jártam így a legújabb Start Trek filmmel. Egyetlen kép van összesen a fejemben a filmből. De az utolsó x-menből se sok maradt meg. Transformersekből se sok (oké az igen amikor a díszribanc behajol Űrdongóba) meg sorolhatnám.

ggwp
Olvasó
ggwp
ggwp
Olvasó
ggwp

Ès az benne a szèp, hogy ha rákeresel, egy oldal sem hívja fèrfigyűlölőnek, mind dicsèri.

Balton
Olvasó
Balton

Thx a linket, amikor megnyitottam megláttam a szerzőnőt felnyihogtam, annyira tipikus…

ggwp
Olvasó
ggwp

Hát én inkább ideges lettem, nem tetszik hogy a scifit lealacsonyítják ehhez a foshoz.

Gazella
Olvasó

A Könyvesblog egy safe space, inkább kerülöm, de ezt most elolvastam. És csak fogtam a fejemet. Ezt a hisztit… Mikor jönnek már rá a felnőtt, érett nők, hogy a hasonló hisztivel csak égetik magukat, és semmiféle eredményt nem érnek el? Vajon hol lehet a hiba? Talán a mai ultraliberális nevelési elvekkel van a gond, hogy arra neveltek minket a szüleink, hogy hisztivel szinte bármit megkaphatunk?

Balton
Olvasó
Balton

Mikor jönnek már rá a felnőtt, érett nők, hogy a hasonló hisztivel csak égetik magukat, és semmiféle eredményt nem érnek el? – sajnos tévedsz, lásd a haladó nyugati demokráciák irányait. Igazából, ez szerintem Magyarországon nagyobb részt átvett attitüd Nyhugatról, mert az USA-ban ezt véresen komolyan veszik. ha valamirevaló kiadó vagy, akár online akár hagyományos, betámadnak egy ilyennel akár el is lehetetleníthetnek. Ideig-óráig, de akár állandóra is.

Most Magyarországon is lehet nyomulni, és meg is teszik először a maguk kis szigetein, blogjain, weboldalain, találkozóin; aztán mivel mindíg kapnak előbb-utóbb kormányzati támogatást, lesz ez még így sem.

Nem a szülőkkel van a hiba, hanem a társadalom az ami vevő rá. Egyik vidéki nagyvárosban kitiltottak egy családot egy étkezdéből, MIUTÁN hónapokon keresztül terrorizálta a 2 éves(!) gyerek a fogyasztóközönséget. Székeket tört össze, kaját borogatot, üvöltve rohangált, beszökött a pénztárba, stb. Akkor rakták ki amikor ráhányt az asztalokra(!). Vele volt az anyja és anagyanyja is(tudtommal nem kissebségi volt). Itt is ez megy, tesztelik a társadalom tűrőképességét. Sit teszt, ugye…

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Meg a felnőtt és érett viselkedéshez felnőttnek és érettnek is kellene lenni, amiről szintén tudjuk, hogy megy női fronton. Nem baj, nyomuljanak csak az istenbarmai, nem sok idejük maradt már.

Gazella
Olvasó

Persze, rosszul fogalmaztam. Elérnek dolgokat, de nem azt, amit akarnak. Nem tiszteletet. Tiszteletet nem lehet kikényszeríteni vagy kihisztizni. A tisztelet látszatát, esetleg. Tudod, tapsolj, kopasz, vagy elvisz az ávó. De nyilván senki se erre vágyik, hanem valódi tiszteletre, ami belülről fakad. A tiszteletért hisztiző nők a tisztelet látszat-tetteit és gyűlöletet érnek el, ami egy idő után szeparációba és passzivitásba fordul (ld. MGTOW) vagy pedig erőszakba (ezt majd megkapják a muszlimoktól)

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Ez egy szennyoldal már első látásra is. Mindenesetre lendületből elküldtem szépen néhány okoskodót a fenébe, de nem hiszem, hogy a törzshelyemmé fog válni a hely.