0 megosztás

Miért olyan fontos a gamergate?

Idősebb olvasóink, illetve azok, akik nem szokták játékra pazarolni drága idejüket, talán nem értik, hogy miért is foglalkozunk olyan jelentéktelen ügyekkel, mint a digitális játékipar. Haszonleső cégek ezerszámra termelik az öldöklős virtuális szemetet, a pánpéter-szindrómás hülyegyerekek megveszik aranyáron, aztán egy képernyőre meredve csattogtatják egereiket míg agyvérzést nem kapnak amikor egy 12 éves vérpistike tizenhetedjére is lekaszabolja őket. Mit számít, ha ebbe a mesterséges tragikomédiába beférkőzik pár liberális megmondóember, és elkezdi osztani az észt?

Sajnos nagyon is számít. Az idősebbek és az érdektelenek talán nem értik, nem érzik, de a fiúk és fiatal férfiak számára a számítógépes játék az utolsó mentsvárak egyike, ahol még élnek a férfias értékek. Győzni akarás, fair verseny, mérhető egyéni tejesítmény, eltökéltség, kitartás… Ezeket a társadalom igyekszik kiölni a gyerekekből már az óvodától kezdve, hiszen a modern 21. század helyes értékei a nőies értékek: az érzelmek (látszólagos) előtérbe helyezése, konfliktuskerülés, a részvétel a fontos, csak baja ne essen valakinek, nem baj ha nem sikerül majd másban jó leszel.

Rengeteg fiú apátlanul nő fel, és az iskolákban is csak elvétve lát férfi tanárt – ráadásul nincs hely és lehetőség, hogy kiélje maszkulin energiáit. Futkározni tilos, fűre lépni tilos, hangoskodni tilos, emellett minden játék tilos, amit a lányok nem játszanak szívesen. Magyarán ülj le fiam és kussolj, különben osztályfőnökit kapsz, és jól leszid az elvált anyád. Nem járhat minden gyerek paintballozni vagy küzdősportokra, így ezek életében nem marad semmi, amiben férfiként vehetnének részt, aminek segítségével belenőhetnének egy egészséges férfiszerepbe.

Felnőttként sem sokkal jobb a helyzet, mert hazánkban eleve nem volt nagy hagyománya a széles néprétegeket befogadó férfikluboknak, de már külföldön is leáldozott ezeknek. Golfoznál a haverokkal, férfitársaságban? Te szemét szexista! Elszívnál egy szivart újságolvasás közben, vagy kitárgyalnál egy államérdekeket érintő politikai ügyet? Az úriemberek klubjainak  leáldozott, haver. A nők az egyenlőség nevében betörtek mindenhová, és ami nem tetszett nekik azt lerombolták. Hol lehet még kiélni férfias energiákat? Lejárhatsz focizni a haverokkal, esetleg kocsmázni… És nagyjából ennyi. Ráadásul a második nem éppen egészséges férfiszerep.

Hab a tortán, hogy az egészből semmit nem értő széplelkek egész hada terjeszti a feminin propagandát, miszerint a maszkulinitást korábban tévesen definiálták, és valójában vagy nem is létezik, vagy értelmetlen/veszélyes/káros, vagy valójában az is feminin, csak másként. Hát miért ne létezhetne érzelmeket előtérbe helyező, konfliktuskerülő, gyöngéd és sírdogáló maszkulinitás? Aki szerint ezek feminin jegyek, az csak egy elnyomó szemétláda! Aki szereti a fair vitát és versenyt; akinek a korrektség (objektivitás) fontosabb, mint a politikai korrektség (szubjektivitás); aki nyíltan, egyenesen és tisztán játszik; aki hisz abban, hogy a férfi és a nő különbözik (sőt, bizonyos jegyeiben ellentétes)… Nos, az nem férfias, hanem macsó, hegemón maszkulinista karikatúra, a saját nemi hovatartozásában bizonytalan (buzi, érted), vagy kisebbrendűségi komplexustól szenvedő hülye, aki nem fogja fel, hogy ma már nemi egyenlőség azonosság van.

Ha egy fiú ilyen közegben nő föl, az érthetően nagy terhet ró a pszichéjére. Szerepmintákat nem nagyon lát, a természetes késztetéseit elnyomják, a feministák pedig egyenesen szubhumánként kezelik. Kitörési pont nincs. Illetve dehogynem: a CoD, a WoW, a LoL. Ezekben nem áll ott sem anyuci, sem a tanár néni, de még a lány osztálytársak sem, hogy a srácot megfeddjék, kinevessék és megszégyenítsék amiért “erőszakos”, amiért maszkulin késztetései és igényei vannak. A számítógépes játékok világa a férfi életérzés esszenciájának négyzetre emelése: a nők bögyösek, a férfiak izmosak, a sztori lényegretörő, az akció dús, a szabályok érthetőek és univerzálisak, a verseny igazságos, és a saját képességeiden kívül semmi nem akadályoz abban, hogy hőssé válj. A világ felkínálja a lehetőséget, neked csak élned kell vele – ha kellően odateszed magad, akkor garantáltan tiéd a jutalom: státusz, hírnév, vagyon, csajok.

És ami a legfontosabb: ezekkel nincs semmi gond, mindez teljesen rendjén van így. Nem kell szégyenkezned vagy számot adnod – ebben a világban helyed van.

A férfias energiák legtöbb csatornáját a feministák már elzárták, és most ezzel is ez a tervük. Nem létezhet a világban olyan hely (még virtuális sem), ahol egy férfi otthon lehet. Ha őket csak az zavarná, hogy játszanának, de nincs mivel, akkor megelégednének annyival, hogy készüljön játék nőknek is. De ez eszükbe sem jut, illetve legföljebb takaróznak vele, mint kifogással. Anita Sarkeesian a méregdrága videóiban nem arról beszél, hogy gyerünk csajok, indítsunk egy kickstartert női játékokért, hanem arról, hogy meg kell szüntetni a bögyös női karaktereket, mert neki nem tetszenek. Arról papol, hogy amivel a srácok játszanak, az rossz. Nem saját játékot akar ő, hanem a másét elvenni. Nade mi köze van Anita Sarkeesiannak, Zoe Quinnek vagy Leigh Alexandernek, hogy Pista vagy Géza mivel játszik otthon a szabadidejében??? Honnan veszik a bátorságot, hogy egy teljesen szabad digitális világban ne saját szegletet akarjanak kialakítani, hanem a férfiakét lerombolni? Az ő önkifejezésük a mi homokvárunk szétrugdosásában rejlik? Az ő vágyuk nem az, hogy nekik is legyen, hanem hogy nekünk ne? És ők képzelik magukat az erkölcs bajnokainak?

Az érvtelenségüket mindenesetre tökéletesen jelzi, hogy kizárólag három tengely mentén kommunikálnak:
1. A “fenyegetések”: ez az aduász, amit hónapok óta lóbálnak, mint véres rongyot. Holott mi köze a gamergate botránynak és közösségnek ahhoz, hogy Zoe és Anita állítólag (mert bizonyíték többnyire nincs) kapott pár fenyegető levelet? Semmi. Többmillió ember jogos felháborodása hirtelen lenullázódik, mert valaki twitterre kiírja: “megdöglesz, lotyó”? Ha a halálos fenyegetések érvénytelenítenék egy mozgalom egészét, akkor a feminizmus már rég összecsomagolhatott és hazamehetett volna, hiszen jóval több fenyegetést küldtek az évek során, mint amennyit kaptak.
2. Kifacsarodott feminista agyrémek azzal kapcsolatban, hogy a nőknek ártanak a nem-feminista videójátékok. Beteg az elképzelés, hogy a nőknek kifejezetten számukra írt feministabarát játékokra van szükségük – miért ne játszhatna egy nő ugyanolyan lelkesen a SuperMario-val, a Candy Crush-al vagy akár a LoL-lal? Beteg az elképzelés, hogy egy nagymellű karakter valamilyen misztikus mechanizmuson keresztül árt a valódi nőknek. Beteg az elképzelés, hogy a férfiak értékrendjét befolyásolná a játékokban tapasztalható (egyébként nagyon erősen korlátozott!) nők elleni erőszak. Beteg az elképzelés, hogy a férfi igények kielégítése alantas, ártalmas és üldözendő, valamint hogy az versenyben áll a női igények kielégítésével, és ebben a “harcban” szükségszerűen a női igényeknek kell diadalmaskodni az esetek 100%-ában. Ezek alátámasztására semmilyen hiteles érv vagy bizonyíték nem létezik – a többségére nem is lehet, hisz égbekiáltó ostobaságok -, ők mégis úgy adják elő, mintha maguktól értetődnének.
3. A mindent átitató, ugyanakkor természetesen nyakoncsíphetetlen nőgyűlölet. Aki látott már életében tinédzser korú és fiatal felnőtt férfiakat, az tisztában van vele, hogy fél lábukat odaadnák egy barátnőért – főleg ha az osztja a hobbijaikat. A gamerek csak azért nem a fél karjukat áldoznák egy nőért, mert akkor nem tudnának játszani. A játékos/programozó lányok és nők a legutóbbi időkig (a feminista betörésig) olyan ünnepelt kuriózumok voltak, akiket a tenyerén hordott a férfitöbbség. Lehet, hogy a gamer/coder férfiréteg nem bír világbajnoki képességekkel társasági kommunikáció terén, ezért becsúszhatott időnként pár kínos mozzanat, de alapvetően tisztelték és becsülték a szakma közelébe kerülő nőket. Ennek csak az tudott véget vetni, amikor a feministák elkezdtek nőgyűlölettel vádaskodni, valamint a kvótákkal és ügyeskedéssel beerőltetett nők belülről kezdték rohasztani az ipart a progresszív ideológiával. Amikor a munkahelyen a szomszéd gépnél olyasvalaki ül, akihez nem szólhatsz, mert azonnal kivágnak szexuális zaklatásért, de a munkáját neked kell elvégezni, hiszen ő gender studies diplomával került oda, nem programozóként, akkor érthetően megkeseredhet a szád íze. Tipikus példa erre Anita Sarkeesian, akinek zéró köze van a játékiparhoz, de az EA alkalmazottjaként jó pénzért terjesztheti a feminizmust. Nincs mit csodálkozni, ha az ilyen nőket nem fogadják szívesen, bár ennek semmi köze a nőgyűlölethez.

poison-street-fighter-x-tekken
Ez a férfiaknak tetszik, tehát be kell tiltani!

A lényeget összefoglalva: igenis hatalmas gond, hogy sok más szubkultúra után a feministák ezt is ki akarják sajátítani. Egyre többen ismerik fel, hogy ez már a végjáték – identitásunk és személyes szabadságunk utolsó morzsáiért harcolunk. Egyre többen szurkolnak a gamereknek, mert rádöbbentek, hogy ők ezt a harcot már rég elvesztették, de ha a játékosoknak esetleg összejönne valami, talán az ő reményeik is újjáélednének. Talán ki lehetne ebrudalni a szélsőséges férfielleneseket az egyházból, a közéletből, a politikából… Ha valaki végre elég tökös lenne ahhoz, hogy felvegye a kesztyűt. Mindenki nagy csodálkozására pont az anyuci pénzén játszogató lúzerek voltak elég tökösek. Ennek valószínűleg lehet némi köze ahhoz, hogy szeretik a kihívásokat, szeretik a versenyt, és megszokták, hogy megdolgoznak a győzelemért. Reméljük, hogy nem fogják annyiban hagyni az egészet, csak mert a média gerinctelen módon elárulta és cserben hagyta őket.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


110
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
20 Egyéni hozzászólás
90 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
31 Hozzászólások szerzői
Pash CutterLierinReactorKalmanWalter E Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Maestro
Szerkesztő
“Nem saját játékot akar ő, hanem a másét elvenni. … Az ő önkifejezésük a mi homokvárunk szétrugdosásában rejlik? Az ő vágyuk nem az, hogy nekik is legyen, hanem hogy nekünk ne?”

Pontosan, ez a feminizmus lényege. Az alkotásra képtelenek frusztrációja és irigysége mozgatja őket.

Wastrel
Újságíró

Sajnos, ha a játékosoktól várod a megváltást, akkor teljes bizonysággal kijelenthetjük, hogy a neofeminizmus győzött. A kockák egészen kb. 10 évvel ezelőttig szinte teljes megvetésnek örvendtek mind a férfiak, mind a nők részéről. Egyes férfiak odáig merészkedtek tudatlanságuk folytán, hogy ezt a fajta hobbit nőiesnek és buzisnak kiáltották ki, pedig pont hogy a nők kerülték a gamer társadalom környékét is. Igen, volt egy kisebbség a csajok között, akik velünk együtt CoD-oztak és CS-ztek a szervereken, a jelenlétük mindig nagy figyelmet kapott, de azért némi rácsodálkozást meg legyeskedést követően ugyanúgy beépültek az egyazon szerveren játszü összeszokott játékosok közé, mint a valódi kockák. Régen ismertem is olyan csajokat, akik simán voltak olyan jó játékosok, mint az egyazon szerveren játszó, összeszokott klánok, és ami még meglepőbb, hogy egész tetszetős példányok is akadtak közöttük :D És semmiféle diszkriminációnak nem voltak kitéve.

A kockulás olyan dolog, amit mind a nők, mind az alfább férfiak többsége egész egyszerűen megvet, és ezért egy sajátságos szubkultúra alakult ki belőle a 90-es évekre. Aztán ugyanaz történt vele, mint a többi hasonló, férfiak által uralt területtel: Először nekiálltak gémelni az alfahímek, majd utánuk jöttek a csajok, mert azok meg ugye követik az alfáknak a lábnyomait. És rácsodálkoztak erre a furcsa, korábban számukra idegenül ható szubkultúrára. A feminizmusnak köszönhetően pedig nem a beilleszkedés volt a céljuk, hanem azon kezdtek mesterkedni, hogy a teljes szubkultúrát a saját ízlésükre faragják, hogy nekik és az alfahímjeiknek jó legyen. Akik meg ténylegesen létrehozták és otthonossá tették ezt a szubkultúrát a saját maguk számára, most elüldöztetnek, és nézhetnek másféle menekülési út után.

Másfajta szórakoztatóipari ágazatok és a kormányzatok részéről is kapták korábban az osztást a gamerek rendesen. Hiszen a globalizmus óta a siker fokmérője az lett, ki mennyi csajt dönget meg és ki mennyi pénzt kapar össze. Mindenki, aki más értékrendet vall, vagy képtelen az előbb említett kétféle profitot maximalizálni, értéktelen szemét a globális fogyasztói társadalom szemében. Márpedig a gamerek, ha rákényszerülnek, nagyszerűen elvannak egy pár négyzetméteres szobában, amíg van net és jön a pizza a futártól, pár évente lecserélik a gépüket, vesznek havonta néhány játékot Steam-en, és boldogok. Ha vesznek egy (akár dobozos, akár digitális) játékot, az örökre az övék marad, Steam-en korlátlan ideig újra letölthetik ingyen, lemezes játék esetén meg ha elromlik, szabadon csinálhatnak róla másolatot, az eredeti lemezt így kímélik. Aztán ez több havi szórakozást megad nekik. Hol van ez attól az elvárástól, hogy fogyassz, fogyassz, fogyassz, meg a tervezett elavulástól, hogy cseréld le az eszközeidet lehetőleg évente? A PC-alkatrészeket kénytelenek a gyártók tartósra tervezni, mivel manapság ugyanazokat a konfigurációkat használják nagy biztonságot igénylő körülmények között (pl. moden atomreaktorok, szívmonitorok, nagy kapacitású gyártósorok), mint az otthoni felhasználók. A CPU-kat 50 év élettartamra tervezik, és bár a játékok gépigénye folyamatosan nő, így sem szorulnak olyan gyakran cserére a gépek, mint néhány másfajta hobbihoz szükséges eszközök. Sok gamernek nincs igénye új autóra, amikre évente százazreket költhet, nincs igénye hetente bulizásra, ahol 10 rugót simán otthagysz a pulton pár sörért meg koktélért, nincs igénye luxusvillára százmilliós értékű aranyozott bútorokkal meg súlyos pénzekért őrző-védő szolgálatra, mellyel mindezek biztonságát szavatolhatja. Nem lesznek depressziósok attól, ha nem veszik fel őket valami lélekölő munkahelyre, ahol identitásuk kitépéséért cserébe rabjaivá válhatnak a fogyasztásnak, aztán nehezen megszerzett státuszuk elvesztésének félelme miatt hőséges rabszolgáivá válnak a rendszernek. Nem lehet rájuk gyeplőt, eléjük meg répát kötni. Ha elfogadják őket olyannak, amilyenek, akkor jó. ha nem, akkor is. :)

A történelem folyamán nem először igyekeznek a férfitöbbségű ágaztokat, hivatásokat megsemmisíteni. Mindig csak a körítés más. Az ókorban a filozófusok örvendtek nagy megvetésnek, a középkorban a művészek, az újkorban az írók/költők, napjainkban meg talán a feltalálóknak van ilyen keserű sorsuk. A legszomorúbb, hogy ezekhez a puszításokhoz mindig asszisztált a férfitársadalom bizonyos része is.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Épp most olvastam egy kicsit más nézőpontból született cikket is… http://444.hu/2014/10/24/kussolj-mar-el-ribanc-mi-nem-utaljuk-a-noket/ :-)

Bennem is felmerül néhány kérdés a gamer-gate kapcsán. A Zoey félrekufircol kérdéskör kapcsán miért Zoey lett az ősellenség és fő gamer-ribanc, miközben a mindent kiteregető, bosszúálló ex erkölcsileg lényegesen mélyebben tapicskolt a kakiban? Miért a nő lett a rongy azonnal – az egyébként nem túl erősen bizonyított ügyben -, mikor szex útján történő előnyszerzésről esett szó? Csak az a hibás, aki a szexet adja, aki megveszi, az ártatlan, mert hisz tesztoszteronvezérelt, tehetetlen férfi a szentem?

Azt írod: ráadásul nincs hely és lehetőség, hogy kiélje maszkulin energiáit. 

Értem. Viszont a maszkulin energiák kiélése során nincs helye kritikának? Nekünk nőknek feltétlenül el kell fogadnunk, sőt támogatnunk, hogy a maszkulin energiák kiélése során szenvedélyes és megszállott fiatalok seregei folyamatosan és tendenciózusan torz mintákat látnak rólunk, nőkről? Ha ezzel kapcsolatban kritikát fogalmaz meg valaki, akkor már jogosak a gyűlölködő fenyegetések? Esetleg te magad is úgy véled, hogy hasznos energialevezetés olyan játékokkal játszani naphosszat, ahol a nők szextárgyként való ábrázolása természetes és tendenciózus? Ez jobb nevelési közeg egy fiatal fiúnak, mint a női tanárokkal teletömött iskola?

Ha igaz, amit mondasz, és ebben a szubkultúrában a nő megbecsült kincs, akkor támogatandó, hogy ugyanez a szubkultúra egyúttal megvetéssel kezelje őket, mikor valódi, nem képzeletbeli formájukban nyilvánulnak meg?

Nem arról szól ez az egész a felszín alatt, hogy a férfiak egy nagy csoportja szerint bizonyos dolgokat még mindig csak a férfiak tehetnek meg? Csak ők léphetnek félre a közmegvetés kockáztatása nélkül, ők mondhatják meg a nőknek, hogy hol a helyük, hová tehetik be a lábukat, és ők jelölhetik ki azokat a territóriumokat, ahol kizárólag a saját férfiszabályaik szerint szabad játszani – szó szerint, vagy átvitt értelemben is.

 

 

Darth Hideous
Olvasó
Darth Hideous

Tehát ha csöcslóbálva vonulnak a kurvamenetben a … kurvák (mi mások), akkor az rendben van, és nem felhívás keringőre – ezt fel is szokták festeni magukra. Viszont ha egy digitálisan generált pixelhalmaz félmeztelen nőre emlékeztet, akkor az torz minta, attól erőszakos lesz mindenki. Aha, amit a nyuszika elképzelt magának. Ébresztő.

brandon
Olvasó
brandon

Miért a nő lett a rongy azonnal – az egyébként nem túl erősen bizonyított ügyben -, mikor szex útján történő előnyszerzésről esett szó?

Azért, mert férfiként mikor van lehetőségem szex útján bármilyen előnyhöz jutni? Hmm?
Szívesen szexelek Veled, ha bejuttatsz valami zsíros pozícióba, ahol dolgozni nem kell, be se kell járni, viszont dől a lé. De az is tökéletesen megfelel, ha eltartasz. Cserébe elvégzem a borzasztó nehéz mosogatást, takarítást, mert mint tudjuk, az úgyis csak elnyomás lenne Neked.

Egyébként. Hogyan akartok ti egyenlőséget, amikor a férfiak a szexualitásuk miatt mindig hátrányban lesznek a nőkkel szemben, és, így a nők mindig hasznot fognak húzni a szexualitásukból, kinézetükből?

maszkulin energiák kiélése során szenvedélyes és megszállott fiatalok seregei folyamatosan és tendenciózusan torz mintákat látnak rólunk, nőkről?

1. Szerinted mi a jó minta? Azt látjuk, amilyenek vagytok. Ha nem tetszik a kép, amit a férfiak festenek rólatok, akkor nektek kell változnotok.

2. A nők persze sohasem látnak rossz mintát a férfiakról. Sohasem képzeltek minket két lábon járó pénztárcának, akit bőven ki lehet használni, még ma is, a viktoriánus korból valami hiba folytán ittragadt férfiszerepre, családfenntartói szerepre hivatkozva. Sohasem képzelitek, hogy erőszakos, hímsoviniszta, feleségverő barmok vagyunk. Sohasem képzelitek, hogy szexuális tárgyként látunk titeket. Sohasem képzelitek, hogy mind ultragazdag, ultraerős szuperhősök vagyunk, ezért tőlünk el lehet várni, hogy minden problémát megoldjunk helyettetek is.

Nem arról szól ez az egész a felszín alatt, hogy a férfiak egy nagy csoportja szerint bizonyos dolgokat még mindig csak a férfiak tehetnek meg?

És nincsenek bizonyos dolgok, amiket pedig csak a nők tehetnek meg? Egyáltalán. Sorolj fel pár dolgot, amit szerinted egy férfi megtehet, egy nő pedig nem.

aldum
Olvasó
aldum

> A Zoe félrekufircol kérdéskör kapcsán miért Zoe lett az ősellenség és fő gamer-ribanc, miközben a mindent kiteregető, bosszúálló ex erkölcsileg lényegesen mélyebben tapicskolt a kakiban? Miért a nő lett a rongy azonnal – az egyébként nem túl erősen bizonyított ügyben -, mikor szex útján történő előnyszerzésről esett szó?

Egyreszt ez korantsem egyertelmu, hogy erkolcsileg az jar melyebben, aki kiteregeti, hogy megcsaltak, de ez lenyegtelen is, nem kivani vedeni ezt a szerencsetlen hulyet, aki kepes volt osszeallni egy ilyen novel. Ot sem tartom tul sokra, ezzel szerintem tobben is igy vagyunk. De. Nem miatta van botrany a jatekujsagiras etikai oldalaval kapcsolatban es nem miatta inditott a jateksajto koordinalt ossztuzet a jatekostarsadalomra. Nem, az bizony Zoe vedelmeben tortenik.
En pedig ugy tudom, hogy teteles facebookbeszelgetesekkel bizonyitott _legalabb_ 5 ilyen viszonyt, ami nem csak hogy megcsalas volt, hanem a jatekat futtatta vele.
A felhaborodas celpontjai kozott pedig ugyanugy ott vannak ezek az “ujsagirok”, csak az oket ero inzultusok nem okozzak feherlovagok ezreinek ellentamadasat, senkit nem erdekel, ha ferfiakat zaklatnak az interneten. Viszont ha egy “gyenge” not, akkor mindenki nyul a kaszaert ezekkel a szemet gamerekkel szemben.

> Nekünk nőknek feltétlenül el kell fogadnunk, sőt támogatnunk, hogy a maszkulin energiák kiélése során szenvedélyes és megszállott fiatalok seregei folyamatosan és tendenciózusan torz mintákat látnak rólunk, nőkről?

Ki fogjak birni.

> Esetleg te magad is úgy véled, hogy hasznos energialevezetés olyan játékokkal játszani naphosszat, ahol a nők szextárgyként való ábrázolása természetes és tendenciózus?

Ez bullshit, azert, mert Anita ezt allitja, meg nem lesz igaz. Nyilvan ezt fogja talalni, ha ugy megy neki a temanak alapvetoen, hogy o most jol leleplezi a rohadt nagy szexizmust a videojatekokban. Nem akarom tul sokat magyarazni, inkabb linkelek par videot, elmondtak ezt mar szebben nalam avatottabbak. Egyebkent pedig ez olyan szintu allatsag, mint hogy az eroszakos videojatekoktol eroszakosabb lesz a jatekos, ezerszer megcafoltak mar. Most ugyanezt akarja eladni nekunk szexizmussal. Meg ha egy jatek esetleg tenylegesen is szexista lenne (ritka egyebkent), _akkor sincs_ kulonosebb befolyassal a jatekos pszichejere es IRL viselkedesere.

> Ez jobb nevelési közeg egy fiatal fiúnak, mint a női tanárokkal teletömött iskola?

Igen, mert ahogy a cikkben is leirta Dean, ferfiak kozott megelheti a ferfias szerepeket, nem ugy, mint ma a kozoktatasban.

> a nő megbecsült kincs, akkor támogatandó, hogy ugyanez a szubkultúra egyúttal megvetéssel kezelje őket, mikor valódi, nem képzeletbeli formájukban nyilvánulnak meg?

Budosnagy csusztatas, mar ne is haragudjal, nem “a nok” nyilvanultak meg valodi formajukban es nem oket erik a tamadasok sem, hanem ezt a nehany kituntetett szemelyt, akik veletlenul nonemuek, meg a korrupt ujsagiroi szakmat. Legy szives ne mergezd itt a kutat azzal, hogy nogyuloletet vizionalsz oda, ahol nincsen.

> Nem arról szól ez az egész a felszín alatt, hogy a férfiak egy nagy csoportja szerint bizonyos dolgokat még mindig csak a férfiak tehetnek meg?

Nem, tavolrol sem. Olvastad te a cikket egyaltalan? Vilagosan le van irva, hogy arrol van szo, hogy egyszeruen eleg volt abbol, hogy a feminizmus minden szorakozasunkat tonkreteszi homalyos ideologiai alapokon. Sot, az is vilagosan le van irva, hogy mi lenne a megoldas: csinalni jatekokat, nem a meglevoket basztatni. Ja igen, ha meg megis csinalnak, akkor a sajto meg legyen kedves nem futtatni, ha arra erdemtelen a vegtermek.

> Csak ők léphetnek félre a közmegvetés kockáztatása nélkül, ők mondhatják meg a nőknek, hogy hol a helyük, hová tehetik be a lábukat

Szalmabab, senki nem mondott ilyet. Sem azt, hogy a nok nem jatszhatnak, sem azt, hogy a ferfiaknak szabad felrelepni. De meg egyszer: nem a felrelepesrol van szo, az csak a “to add insult to injury” resze a dolognak, a legkisebb mellekes dolog az egeszben. Nem azert forrong a fel internet, mert valakit megcsalt a baratnoje.

> ők jelölhetik ki azokat a territóriumokat, ahol kizárólag a saját férfiszabályaik szerint szabad játszani – szó szerint, vagy átvitt értelemben is.

Megint csusztatsz. Arrol van szo, hogy lehessen mar legalabb nehany olyan territorium, ahol a ferfiak kijelolhetik maguknak a jatekszabalyaikat. De meg egyszer: regebben is voltak gamer lanyok, akiknek teljesen megfelelt a kozeg.

Cefre
Olvasó
Cefre

“Nekünk nőknek feltétlenül el kell fogadnunk, sőt támogatnunk, hogy a maszkulin energiák kiélése során szenvedélyes és megszállott fiatalok seregei folyamatosan és tendenciózusan torz mintákat látnak rólunk, nőkről? Ha ezzel kapcsolatban kritikát fogalmaz meg valaki, akkor már jogosak a gyűlölködő fenyegetések? Esetleg te magad is úgy véled, hogy hasznos energialevezetés olyan játékokkal játszani naphosszat, ahol a nők szextárgyként való ábrázolása természetes és tendenciózus? Ez jobb nevelési közeg egy fiatal fiúnak, mint a női tanárokkal teletömött iskola?”

Értem én, hogy a hülyének tettetés is egy érvelési technika, de szerintem te komolyan gondolod…

TheZeta
Újságíró

Vegyél kezedbe egy női magazint, nézz meg egy részt egy szappanoperából vagy egy videoklippet, vagy olvass el egy női regényt (pl. A szürke ötven árnyalatát). Tényleg csak férfiak tárgyiasítják a nőket? S ez tényleg annyira rosszul esik a nőknek? Tényleg csak a nőket szokták tárgyiasítani? Nem lehetséges az, hogy a nők egy jó része örömmel él a tárgyiasítás előnyeivel?

Bocs, de az esetek többségében ti tárgyiasítjátok saját magatokat. S gyakran minket is csupán egy pénzes zsáknak egy szép sportkocsinak vagy egy álló f@sznak láttok.

Ami pedig a nőt illeti, nem az a baj, hogy félrelépett, hanem azok a célok, amiért félrelépett.

 

Naooo
Olvasó
Naooo

“nem az a baj, hogy félrelépett”

Eztán mindenki lépjen félre.

Reszet Elek
Újságíró

Én érzelmileg nem tudok belehelyezkedni ebbe a problémába. Szomorú dolognak tartom ennyire behódolni a virtuális valóság világának. Ebből adódóan mivel ez már nem a valami mellett, hanem a valami helyett állapota, különösebben nem bánnám ha az egész dolog ellehetetlenülne. A valóság és a realitás persze sajnos az ellenkezőjét mutatja, miszerint egyre több (főleg fiatal) menekül az egyre lesújtóbb valóság elől a virtuális világba sikerélményekért, barátokért sőt már szexért és szerelemért is.

Reactor
Újságíró

Erről van szó – ahogy egyre silányabb és rosszabb a való élet, úgy választják egyre többen a számítógépes játékokat.
Őszintén? Nekik van igazuk. És egy fokkal még mindig jobb, mint az alkoholhoz, kábítószerekhez való menekülés.

Naooo
Olvasó
Naooo

“A “fenyegetések””

Mi ezzel a gond? Miért ne lehetne bárkit halálosan megfenyegetni?

Pash Cutter
Újságíró

Nekem egyre szimpatikusabb a gamer szubkultúra:

GAMEREK AZ INTERNETADÓ ELLEN!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=P7FgOVGBLg4

keine
Olvasó
keine

En is gamer vagyok, de én támogatom az internet adót bar állami szolgáltató indítása eredményesebb lenne…

De ne itt politizáljunk..

Darth Hideous
Olvasó
Darth Hideous

Magyar állami netszolgáltatót inkább ne. Az “állami” nálunk szinonimája a “drága, de sz@r”-nak. Az állami cégek csak káderelfektetök, meg tehetségtelen rokonok játszótere. Mutyisztán, eh…

keine
Olvasó
keine

Az a baj hogy a szolgáltatók marha nagy profitot tesznek zsebre Ilyen profitkörülmények között meg korrupt kormánymódszerrel is akar profitabilisan lehetne szolgáltatni az internet adó ezt a helyzetet akarja felrázni, bar szerintem eredménytelen lesz, egyébként joreszet külföldre könyvelik.Olyan mint az állami rezsicég jobb lenne ha normális verseny lenne, de nincs és nem is lesz. , Megadóztatni úgy kéne, hogy leírható legyen a társasági adóból, legalább részben .

Darth Hideous
Olvasó
Darth Hideous

Ha ilyen rohadt nagy a profit, akkor miért nem csinálsz egy saját céget? Megválaszolom: dehogy nagy az, az egész adóztatás csak pénzbehajtás, mert a világ összes pénze se lenne elég egy hihetetlenül pazarló államnak. Erre komolyan az a válaszod, hogy akkor legyen az állam még nagyobb? Ez lenne a megoldás? Ez olaj a tüzre.

Mostanában ismét elöretör a kommunista narratíva, mely szerint a profit eredendöen rossz. Pedig nélküle kb még a barlangban élnénk, és bogyókat eszegetnénk a bokrokról.

Csak szólok, hogy ezt az utat egyszer már próbáltuk, és ha jól emlékeszem azért kellett abbahagyni ezt az emberkísérletet, mert gazdaságilag összedölt az egész kártyavár a francba. Most sem lesz másként.

keine
Olvasó
keine

Ahhoz tőke kell rendesen ami Magyarországon nincs köszönhetően a 40 év  kommunizmus utáni lassú tőkefelhalmozásnak, kivéve állam. Te úgy beszelsz mintha valami külföldi multi ügynök lennel  , az állam legfontosabb szerepe  az oligopóliumok monopóliumok hatalmának háttérbe szorítása . nah de ez messzire vezet nem írok neked itt kisregényt csak az egyszerű propagandát kérlek mellőzd.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Ahhoz tőke kell rendesen ami Magyarországon nincs köszönhetően a 40 év  kommunizmus utáni lassú tőkefelhalmozásnak”

Éljenek a kapzsitalisták.
Lassú? Hát csak olyan családba kell születni, ahol megy ez gyorsan is.

Naooo
Olvasó
Naooo

“mert a világ összes pénze se lenne elég egy hihetetlenül pazarló államnak”

A lényeg, hogy a kamatok ki legyenek fizetve.

Reactor
Újságíró

A kapitalizmus tán nem omlott össze? Dehogynem, többször is, kezdve 1929-cel. Azért tudott talpra állni, és – remegő lábakkal, tántorogva ugyan – talpon maradni, mert van még kizsigerelhető erőforrás, kizsákmányolható ember, terület, ország. Mi lesz, ha elfogy? Na ugye…

edie
Olvasó
edie

Szerintem meg pofátlan pénzlehúzás, olyan mint a bokros csomag, meg a tandíj, vizitdíj…

Naooo
Olvasó
Naooo

Én meg a lámpavasgyártókat támogatom. Vigyünk fényt a barbár demokraták közé.

Inaara
Olvasó
Inaara

Számomra teljesen új ez az egész gamer mizéria, sosem játszom ilyen játékokkal. Mivel a facebookon állandóan az ezzel kapcsolatos hírek, képek, mémek jönnek velem szemben (jah, mert hát egy csomó antifemi oldalt lájkoltam és lájkolok:)) lassanként rájöttem, miről is van szó a gamergate-ben.

Rengeteg olyan oldal van, amelyet talán nem ismertek, és azok is tele vannak gameres dolgokkal, Zoéval és Anitával, úgyhogy beírok ide párat, hátha találtok benne újat. :)

Itt a kis (facebook) lista: The Right Stuff.biz, I’m a Professional Victim Thanks To My Gender Studies Degree, Muh Triggers, Meme Arrows, Arrest all socialists, The Comical Conservative, Feminist Tears, Degeneracy Today, Anti-Feminazi, Exposing Feminism, The United Anti Feminist Coalition, The Men’s Rights Initiative, A Voice For Men And Women Who Support The MRM & Oppose Feminism, I don’t need feminism, Fuck Feminism 3, Attention Seekers. Inc, Intact America, White Middle Class German Men Against Feminism, Skita Arskeesian (ez Anitát figurázza ki), Social Justice Warriors, Being Reactionary, Corruption in Video Game Journalism, Goldman Sachs Paper Redemption. Van még egy csomó, de most ennyi elég lesz, azt hiszem. :)

TheZeta
Újságíró

Számomra nagyon szomorú, hogy a videójátékok is a politikai játszadozások egyik eszközévé alacsonyodnak.Szomorú, mert ezek a játékok sokkal becsületesebben működnek, mint a mi társadalmunk. Ezekben a játékokban megvalósul a meritokrácia az érdem-alapú társadalom eszméje, itt a “munka” mindig megtérül. Itt ha befektetsz X órát a játékba, akkor annyival jobb leszel benne és annyival több sikerelmény érhet. A való életben annyi mindentől függ a siker, hogy lehetelenség garantálni azt. Egy játékban nem a főnök szimpátiájától függ az előléptetésed és nem a vakszerencsén múlik, hogy megbuksz-e a vizsgán vagy sem. Őszintén szólva, sokszor nem is éri meg próbálkozni, oly kicsi az esély a sikerre. Most persze úgy hangzok, mint egy megkeseredett kocka, aki teljesen a gép bűvöletében él. Ez talán így is van, de az tagadhatatlan, hogy sokszor ezek a játékok stabilabb és gyakran nagyobb örömforrást jelentenek az emberek számára, mint bármi más az életben, főleg ha valakinek igencsak behatároltak lehetőségei. Pl. láttam több dokumentumfilmet, ahol fogyatékos férfiak a videojátékokon keresztül tudtak kibontakozni. De sokunk számára sokat jelent az az 1-2 óra, amit naponta a gép előtt töltünk. Az embernek sok mindennel kell megküzdenie az életében, kell néha számára is az életben pár pillanat, mikor kikapcsolhatja az agyát. Ezért is tartok a feministák térnyerésétől, nem akarom, hogy ebben a rendszerben is az ő nézőpontjuk győzzön.

Asidotus
Olvasó
Asidotus

Naszép

http://iddqd.blog.hu/2014/11/03/feministak_szalljatok_le_a_videojatekokrol#comment-form

A cikkben a “frusztrált férfiak kurucinfója”-ként titulálják ezt az oldalt

Wastrel
Újságíró

Megjött Stöki koma ígért reakciója:
http://iddqd.blog.hu/2014/11/03/feministak_szalljatok_le_a_videojatekokrol
Pont olyan lett, amilyent vártunk, amolyan “mindenki kussoljon” féle cikk. :) Vicces, hogy a Férfihangra, mint “frusztrált férfiak kurucinfójára” hivatkozik, pedig egyrészt le merném fogadni, hogy a Férfihangot majdhogynem annyi nő olvassa, mint férfi (reprezentatív felmérésem nincs erre, csak saját megfigyelés), másrészt nekem személy szerint a Férfihang mint a legvisszafogottabb médium van az emlékezetemben, ami ténylegesen is törekszik a párbeszédre és megértésre a nemek között. Kíváncsi vagyok, mit szólna hozzá Stöki, ha megmutatnám neki Esther Vilar “Az idomított férfi”, vagy Dr. Helen Smith “Men on strike” könyvét (igen, mindkettőt nő írta, micsoda hímsovén fertők lehetnek), vagy továbbmenve, ami már személy szerint engem is elborzaszt, olyan weboldalakat, amikhez képest az MGTOW fórumok “kékpirulás nyavalygók gyülekezete”, és akiktől még Huffnágel Pista is tanulhatna újat :)

Alter Ego
Szerkesztő

Amire sajnos én is kénytelen voltam reagálni:

Kedves Stöki!

A múltkor olyan kéjesen törölted az utolsó hozzászólásomat, (bár semmi okod nem volt rá azon túl, hogy off topicnak minősítetted) mondván, hogy “a végszó legyen végszó”… Ehhez képest most szomorúan látom, hogy önmagadra nézve ezt mégsem tekintetted érvényesnek. De nem is ez a legnagyobb probléma. Elég nehéz volt megértenem, hogy milyen okból ékelődött be egy olyan szövegkörnyezet kellős közepébe a Férfihangra mutató link, amely fenyegetésről, bullyingről szól. A linkelt Férfihang cikknek egy nagyon rövid bekezdése ejtett csak szót az ügyben előforduló fenyegetésekről, és ott sem olyan kontextusban, amely ezt pártolná, sokkal inkább rávilágítva arra az esetleges összefüggésre, hogy a fenyegetettségre való hivatkozás sokszor inkább hat egy kommunikációs fogásnak, mint valóságos fenyegetettségnek.

A cikked kontextusában, ráadásul mellé még “kurucinfózva” is kifejezetten lejáratás ízű a Férfihang említése. A Férfihang soha nem fenyegetett még senkit sem mással, csak személyiségjogi perrel olyanokat, akik megsértették a lap szerzőit. Mielőtt még ebben az esetben is erre kerülne sor, szeretnélek megkérni, hogy légy következetes ahhoz, amit utóbb mondtál: “a végszó legyen végszó”. A Férfihang nem szeretne egy olyan cikk díszletéül szolgálni, amely úgy minősíti a lapot, hogy ahhoz nem fűz semmilyen indoklást. Nem szeretnénk (nem is lehet) párbeszédet folytatni egy olyan vitaképtelen személlyel, aki úgy gondolja, hogy joga van előítéletes, elvakult sértegetéseket vagdosni mások fejéhez, bármiféle magyarázat nélkül. Ennyit arról a polkorrektségről, amelynek az álarcában folyamatosan tetszelegsz… Szeretnélek megkérni, hogy haladéktalanul távolítsd el a Férfihang.hu-ra vonatkozó sértő megjegyzést és a cikkünkre, lapunkra mutató linket ebből az írásból! Nagyon komolyan úgy gondolom, hogy méltatlan vagy rá, hogy bármilyen módon “egy platformra kerülj” férfijogi magazinunkkal!

Ezúton szeretném megköszönni mindazoknak a hozzászólását, akik igyekeztek bemutatni a Férfihang.hu valódi szellemiségét!

hgyi
Szerkesztő

Vicces, hogy a Férfihangra, mint “frusztrált férfiak kurucinfójára” hivatkozik, pedig egyrészt le merném fogadni, hogy a Férfihangot majdhogynem annyi nő olvassa, mint férfi
Igyekeznek kihagyni, hogy itt nők is írnak, olvasnak, kommentelnek.
A Magyar Nemzetes újságírónő is idézett ugyan egy cikkemből, de “elfelejtette” odaírni, hogy egy nőtől idézett, mivel ez nyilván nehezen illett volna bele a frusztrált férfiak gyülekezetéről írt cikkébe.

Wastrel
Újságíró

Dr. Helen Smith-et is előszeretettel bélyegezték meg nőgyűlölőnek és hímsovinisztának, Esther Vilar pedig konkrétan halálos fenyegetéseket is kapott a feministáktól a könyve megjelenését követően, pedig akkoriban még el sem burjánzott teljesen a radikálfeminizmus (a 70-es évekről beszélünk).

Helen Smith:
https://www.youtube.com/watch?v=PCpBa4ITEcI

Esther Vilar:
https://www.youtube.com/watch?v=py2b1g73bt4

DennisVT
Újságíró

Ez a dr Helen Smith még vonzó is. Wow:) (és nem WoW) :)

Pash Cutter
Újságíró

Vagyis nem World of Warcraft, hanem amit a kutya ad ki a száján, ugatás közben: wow. :D

Wastrel
Újságíró

Egyébként belinkeled azt a cikket? Most hirtelen kíváncsivá tettél :D

Maestro
Szerkesztő

Ez most az új feminista harci taktika, a különféle feminista bloggerek is ugyanezzel próbálkoznak újabban: próbálják a Férfihangon tagadhatatlanul meglévő, de marginális kisebbséget mint a Férfihang lényegét beállítani. Persze, meg tudom őket is érteni, hiszen érvek híján csak ez a taktika marad nekik.

Érdekes, hogy ugyanakkor a feminista mozgalom valódi, hardcore férfigyűlölőit elintézik annyival, hogy ‘a feminizmusnak sok irányzata van’.

Én az értő olvasásban hiszek. Egy darabig lehet rágalmazni a Férfihangot, de annál jobban visszaüt majd, ha valaki beleolvas és rájön, hogy a feministák (már megint) hazudtak neki. A feminista kutya ugat, a karaván halad.

Koriander
Olvasó
Koriander

mondjuk én is úgy kerültem ide, hogy Elek linkelgetett nekem posztokat es a velemenyemet kerdezte, es ra kellett jönnöm, ha nem is mindennel, de az alap mondanivalóval nagyon is egyetértek. Nyilván potenciális és értő olvasókat időbe kerül megtalálni, azt is nézni kell, hogy egy-egy media produktumnak igazabol mi a celja, celközönsege.

A nagy latogatottsagot a botrány, balhé, az ügyeletes majom csipkedése, fruszt levezetés teremti meg, ha ez nincs zuhan a látogatottság. Igy időről időre muszaj bedobni egy gumicsontot, amire egy adott blog kozonsege fogekony…nekem az egyik kedvenc blogom pl. Srbija inszajd, ott is csak akkor pörgött az oldal ha swinger strandrol meg Nicki Beluccirol irtak (akiegyebkent egy tök normalis nő), a kutyat sem erdekelte a vajdasagiak aktualis helyzete, egyket komment ment. a női blogoknál meg hihetetlen az iszapbírkózásra a belső igény :) , en is visszajárok a bezzeganyára popcornozni, mert egyszerűen tényleg szórakoztató, ahogyan magukat ertelmesnek képzelő ostoba egyedek hisztiznek,  a leguccsó pont az egyik szerkesztő  havi eggyes ámokfutása volt a dühöngőben egy mandineren megjelent cikk linkelése és a ráérkezett kommentek kapcsan. A cikket belinkelem, mert jó:

http://mandiner.hu/cikk/20141029_stefano_bottoni

Alter Ego
Szerkesztő

Dean, érkezett egy hozzád intézett érdekes hozzászólás a cikkben használt képpel kapcsolatban a Facebook kommenteken keresztül. :)

NeoSamurai
Olvasó
NeoSamurai

Uramisten, Dean, minden szavad arany.

Egyfelől mint ex HC gamer és programozó mondom ezt, aki ott volt akkor is, és látta, ezért tudja, miről beszélsz.

Másfelől meg mint normális állampolgár, aki látja, hogyan tekint a társadalom a gamerekre, és akinek új fényben mutattad meg a játékokat.

Tényleg ez az uccsó hely, ahová elmehetünk kiélni a férfias ösztöneinket, amit tényleg sehol nem szabadott.
Még hogy macsónak nevelik a kisfiúkat… semmi erőszakos játék, semmi verekedés.
Egész életünkben az árral szembe kellett mennünk, az ösztöneink által vezérelve, és hála az égnek, ez egyedül is elég erős volt ahhoz, hogy végül is olyanok legyünk, amilyenek lettünk – a nevelés ellenére.

És a játékvilágot bizony a magunk fajta teremtette magának, és olyanra, amilyenre szerette volna, ezért lett olyan, amilyennek kellett lennie: férfias. (Mert ugye nem azért nem voltak számítógépező csajok, mert eltiltották őket, hanem azért, mert nem érdekelte őket, cikinek tartották, és kiröhögték a “kockákat”, akiknek nincs életük. Láttuk ezt elegen, emlékszünk, és most elképedve olvassuk, hogy “az informatika elférfiasodott”. LOL.)
És akkor jön ez a gamergate.

“Nem létezhet a világban olyan hely (még virtuális sem), ahol egy férfi otthon lehet.”

Basszus, tényleg erről van szó!
A cikked kapcsán kezdem igazán megemészteni, hogy ezek TÉNYLEG gyűlölik a férfit, mint lényt: effektíve el akarják tűntetni azt a formáját, amilyen természetes lenne!
Ez… egyszerűen beteg.
Egy normális világban az ilyen sarkeesian féléket a pszichiátrián kezelnék.

brandon
Olvasó
brandon

Az a szomorú, hogy a nőknek nincsenek életcéljaik, nincs motivációjuk, nem érdekli őket semmi, egyáltalán nem kreatívak, nem vállalkozókedvűek, nem képesek az életet élvezni és mindezért a feministák a férfiakat okolják.

don Fefinho
Újságíró

Pontosítsunk itt a belső béke kedvéért:

a feminista nőknek

brandon
Olvasó
brandon

Inkább pontosítsunk úgy, hogy tisztelet az igen kevés kivételnek.

Nem kell feministának lenni ahhoz, hogy egy nő visszaéljen a feministák által kiharcolt női előjogokkal.

Maestro
Szerkesztő
Naooo
Olvasó
Naooo

“és közleményében kihangsúlyozta, hogy hitük szerint azt kellene közvetíteniük a lányok felé, ők is bármire képesek.”

Akkor hugyozzanak mindig állva.

Reszet Elek
Újságíró

Néhány érdekes svéd történés gamergate témában. Valóban a végjáték közeleg…

Egy   kettő    három

 

Narancsle
Olvasó
Narancsle

Most olvastam redditen egy cikket és utánanéztem, hogy mi ez a gamergate.

Akit érdekel, egy magyar nyelvű összefoglaló:
http://www.gamechannel.hu/cikk/blog/gamergate_avagy_mitol_hangos_az_amerikai_videojateksajto

Külön alreddit is van már hozzá:
https://www.reddit.com/r/KotakuInAction

Vicces az egész, persze ezt is csak a feminista amcsi média fújta fel, hiszen ezzel mindent el lehet adni, hogy egy fiatal, a képen trendinek kinéző nőt “bántanak” (ami ki tudja, hogy igaz-e).

És éppen a gamereket bántják, akik a valós világ elől menekülnek a játékokba, hiszen ahogy írod is “Aki látott már életében tinédzser korú és fiatal felnőtt férfiakat, az tisztában van vele, hogy fél lábukat odaadnák egy barátnőért – főleg ha az osztja a hobbijaikat.”.

Persze ma már az átlaggamer 31 éves, ahogy most utánanéztem, de hogy a régebbi saját gaming tapasztalatomból induljak ki, az átlag gamert abszolút leszarja a feminizmust, éppen a kikapcsolódás miatt megy játszani, hogy a sok hülyeséget elfelejtse, ami az életében éri. Nem hogy majd fenyeget egy olyan nőt, aki írt kb. egy txt fájlokból és hiperlinkekből álló “játékot” (mint a 80-as években kb.) meg hogy ez a játék jó minősítést kapjon, 5 újságíró férfival csalta meg a barátját.
Nem hiszem el, hogy itt tart ma a világ és egy ilyen idióta embert védenek, meg FBI vizsgálat meg 50 ezres reddit csoport. Agyam megáll.

Narancsle
Olvasó
Narancsle

Még egy dolog:

“Az idősebbek és az érdektelenek talán nem értik, nem érzik, de a fiúk és fiatal férfiak számára a számítógépes játék az utolsó mentsvárak egyike, ahol még élnek a férfias értékek.”

A gamerség mára már mainstraim-mé vált, teljesen átlagemberek is játszanak, milliárdos biznisz a világon, pl. a twitch-et 970 millió dollárért vette meg az Amazon, ahol kockák közvetítik, hogy hogy játszanak (gameplay) és “1.5 million broadcasters and 100 million visitors per month”, a világ 151. leglátogatottabb honlapja és ez csak egy honlap.

Cikk róla: http://444.hu/2014/09/01/mar-megint-a-kockak-kerestek-232-milliardot/

DennisVT
Újságíró

Attól mert mainstreammé vált (ha egyáltalán), még igaz rá, hogy “a számítógépes játék az utolsó mentsvárak egyike, ahol még élnek a férfias értékek

Amúgy olyan szempontból még nem mainstream (és lehet, h sosem lesz az), hogy a társadalmi elfogadottsága, és értéke kb 0. Senki nem vesz komolyan egy progamert, ha megkérdezik, hogy miből él – progamer vagyok…. csak az, aki ebben a világban él.

Tény, hogy pénz rengeteg került bele, én jóformán csak a Starcraft II scene-t követem (mert évekig elég aktívan játszottam az elődjével), nagyon szép pénzeket lehet nyerni.

Narancsle
Olvasó
Narancsle

“Amúgy olyan szempontból még nem mainstream (és lehet, h sosem lesz az), hogy a társadalmi elfogadottsága, és értéke kb 0”

Miért, a mindenféle programozónak milyen társadalmi elfogadottsága van? És a matematikusnak? Meg tudnék mondani még pár tudományos területet, ahol senki nem vagy a társadalom szemében. Persze most IT meg startup láz van az USA-ban, így előkerült az, hogy tanítsunk programozni mindenkit, meg hogy programozni menő (ja meg feminista “programozzanak a lányok!” programok is vannak mindenhol), persze attól függetlenül, hogy úgy óriási nagy hiány nincs informatikusokból, csak helyenként és bizonyos területeken. Szóval most kezd a programozás menővé válni, de ez is a startupok (facebook, twitter, google és társai), meg a dollármilliárdok miatt, nem azért, mert milyen szép dolog írni egy ciklust, meg a pointerek milyen izgik.

Hidd el a profi gémerség is menő, ha a kocka, szemüveges, vékony srác mögött ott van 20 évesen a családi ház meg egy sportkocsi… pont ugyanez a pókerrel. TV közvetítés, események, millió dollárok és máris menő egy kártyajáték meg milliók játsszák a neten.

Az IT is csak azért kezdett menő lenni, mert hozza a pénzt és néha dollármilliókat lehet vele keresni, nem önmaga miatt. De ugyanez volt a banking-gel is, 2007 előtt mindenki ment investment banker-nek, nem azért mert izgis volt egész nap tologatni az excelt meg diákat gyártani, hanem mert öltöny, szép épület és sok pénz járt hozzá.

DennisVT
Újságíró

“Miért, a mindenféle programozónak milyen társadalmi elfogadottsága van?”

Azért van sokkal nagyobb, mert értéket termel. Egyéni és társadalmi szinten is, főleg persze utóbbi.

Persze az elmúlt 10 évben javult a helyzet, ez tény.

Narancsle
Olvasó
Narancsle

“Azért van sokkal nagyobb, mert értéket termel. Egyéni és társadalmi szinten is, főleg persze utóbbi.”

Jajj, ne már. És az útépítő? Ott jár 20-30 évig napi x ezer/százezer ember. És a kőműves? Ő építi a házat és a lakást, amiben a következő generációk fognak lakni… Szerintem ezerszer nagyobb értéket termelnek, mint egy webfejlesztő, aki szép gombokat rak ki egy weblapra vagy egy java programozó, aki egy ügyes programot ír egy olajvállalatnak.

Persze közvetlen pénzügyi értéket azt többet teremt, ebben igazad van, de akkor már megint ott vagyunk, hogy ami pénzt csinál annak van értéke. Innen meg elvezet az egész oda, hogy a férfinek akkor van értéke, ha valamit csinál.

Nyilván nem a szép csajok startcraftoznak, meg war-oznak egy clanban napi 10 órát, meg építenek weblapot meg az 1000 oldalas java könyveket bújják.

DennisVT
Újságíró

Azt persze száz éve tudjuk, hogy a kétkezi munkások alul vannak fizetve, nyilván. Még azzal együtt is, hogy útmunkához nem kell egyetem, vagy évek tanulása, mint mondjuk egy programozónak.

“Nyilván nem a szép csajok startcraftoznak”

Azért van kivétel:)
TossGirl:)

És érdemes még rákeresni Anna Prosserre, aki bár nem progamer, de nagyon sok amerikai progamer rendezvénynek az arca, háziasszonya, sőt a férje egy igazi egykori kocka, Amerika egyik legjobb Starcraft játékosa volt, azóta az egyik progamer team vezetője, Geoff Robinson, AKA InControl.

Na de ez csak érdekesség:)
Anna Prosser amúgy egyfajta “himnuszt” is elénekelt SC2 témában : https://www.youtube.com/watch?v=ETT_O6xsz70

Naooo
Olvasó
Naooo

De ez nem szép.

-
Újságíró
-

 

Walter E
Olvasó
Walter E

Mintha csak magából indult volna ki.

Kalman
Újságíró
Reszet Elek
Újságíró

Ez nagyon komoly. Kockasrác otthon alkotott.

Reactor
Újságíró

Bár én nem vagyok tagja semmiféle gamer-közösségnek, és online se játszom soha, mégis az egyik kedvenc időtöltésem a PC játékokkal való baromkodás. Egyrészt a videósorozatom miatt, másrészt pedig mert egyszerűen szórakoztató, és sokkal örömtelibb és hasznosabb, mint egy barátnő. Nem véletlen, hogy a nők nagytöbbsége utálja a videójátékokat – ha a férfi figyelmet merészel szentelni bármi másra rajta kívül, az irtani való rivális, vetélytárs. Arról nem is beszélve, hogy a videójátékokhoz nagyon sok fantázia kell, a nők döntő többsége a pár magányos agysejtjével pedig csak addig jut el, milyen színű rúzs illik a narancsbőrhöz, vagy hogyan fejlessze orgazmus-készségét.

Az Anita Sarkeesian-félékkel meg nem kell foglalkozni. Ezek nem meggyőződéses feministák, egyszerű megélhetési botrányhősök, akik ebből termelnek minimális profitot, hogy folyvást lejáratják magukat olyan témákban, amihez amúgy segghülyék. Ha annyira zavarja, hogy a csúnyarossz férfifejlesztők ilyen játékokat programoznak, mi tartja vissza őt attól, hogy leüljön, és megírja az Évszázad Játékát, megmutatva a nagy gonosz férfi programozóknak, hogy is köll eztet csinálni?

Jaaaaaaa, hogy ahhoz rengeteg tudás és agy is kéne? Marad az agyatlan fröcskölődés, ahhoz szerencsére nem.

Lierin
Olvasó
Lierin

A nők nagy része nem azért utálja a számítógépes játékokat, mert az “vetélytárs”, hanem azért, mert ugyanolyan komoly függőséget okoz, mint a drog vagy az alkohol. A játékfüggő nem ismeri fel, hogy beteg, de a környezete (felesége/barátnője) viseli ennek minden következményét, a játékos ugyanis – tisztelet a kivételnek – nem ismeri a határokat. És ez, bocsi, nem fér bele sem párkapcsolatba, sem egy normális családba.

Láttál te már játékfüggőt, netán te is az vagy? Ott ül hétvégén szombat reggeltől-vasárnap estig a gép előtt és nem lehet hozzászólni, nem lehet vele kommunikálni, nem akar csinálni semmit, csak játszani és ha kikap, akkor vergődik, ordít, agresszív, hiszen nem bírja abbahagyni a játékot.

Nézd meg Dél-Koreát, ahol mindenki játékfüggő, tele van szüzekkel és szinglikkel az egész ország, a demográfia meg katasztrófa, mert a sok elmeroggyant már odáig jutott, hogy inkább a játékával házasodna, mint egy másik emberrel…

Reactor
Újságíró

Ezzel nem értek egyet. Ennyi erővel akkor bármit lehetne utálni és démonizálni, hogy “függőséget” okoz, amiben a férfi huzamosabb ideig az örömét leli. A számítógépes játékok nem ördögtől valóak, sőt, konkrétan szerintem jobb szórakozás, mint focimeccset nézni, hörögve szidni a bírót, vagy a kocsma söntése mellett mocskosorbánozni. Ha nem lennének PC-játékok és konzol, akkor a foci lenne kikiáltva függőséget okozó szörnyetegnek. Ha futball se lenne, és a férfiak mondjuk barkácsolnának, akkor meg azt kellene kötelező jelleggel utálni…nincs megállás.
Női oldalról is ki lehetne bőven gyűjteni ilyen dolgokat – plázajárás, szappanoperák, Failbook-Instagram? Az persze rendbe’ van ugye, ha a csajszi heti egy hónapot lóg a Failbook-on, és legfőbb életcélja tízzel több lájk begyűjtése, de ha a “pasee” játszani merészel, az fúúúj monnyonle! Már meg ne haragudj, de ez eléggé képmutató, hipokrita hozzáállás.
Természetesen vannak játékfüggők, ezt nem vitatom, de messze nem annyi, amennyi férfit a nők kikiáltanak játékbuzinak meg függőnek csak mert nem bírják elviselni, ha a “pasee” őrajta kívűl másra is áldoz időt, amit ne adj’Isten jobban is élvez, mint a párkapcsolatát. A “függők” jelentős részének pedig – hiszed vagy sem – még pénzszerzés, keresés-kiegészítés is lehet a játék. Nevezetesen, csinálnak egy jó erős karaktert, amit aztán jó pénzé’ eladnak egy friss kezdőnek, vagy játékbeli tárgyakat gyűjtögetnek, amit szintén valódi lóvéért adnak tovább másoknak. Néhány online játék ezt tiltja, de a legtöbb nem, és az esetek többségében védekezni se igen lehet ellene, mert nem számít csalásnak (még a Twitch és a többi közismerten csalóellenes stream-oldal se szankcionálja őket). Mit gondolsz, Dél-Koreában honnan, miből van pénzük másfél milliós gamer gépre a játékosoknak, ha senki nem dolgozik semmit? Íme a megoldás.
Persze, lehet őket demográfiai, evolúciós katasztrófának hívni, aztán valahogy mégis előrébb vannak a GDP-listán, mint mi…lehet, hogy ők csinálják jól, és mi rosszul?

Pash Cutter
Újságíró

A gamergate még mindig nem egy lefutott ügy. A woke baloldal, miközben egyre nagyobb területet foglal be a gaming területén, továbbra is támadás alatt tartja a gamer közösségeket.

A hazai gamer magazinok úgy állítják be magukat, mint a hazai gamer közösségek képviselői. Valójában a hazai gamerek legfőbb ellenségei.

GAMESTAR
https://grafomanpali.blog.hu/2022/10/15/woke_geek_wo_man