0 megosztás

Mit jelent manapság az egyenlőség

A Fortune magazin friss és ropogós cikkben elemzi a Világgazdasági Fórum éves Nemi Egyenlőségi Jelentését. Elsősorban az USA helyzetére kíváncsiak, és szomorúan állapítják meg, hogy világviszonylatban mindössze huszadikok. Mi lehet ennek az oka? Idézek:

“Among the four equality categories WEF uses to rank countries, the U.S. ranked lowest in health and survival. While women outlive men by an average of about six years in OECD countries, American women outlive their male counterparts by just about three years, which hurt its ranking, said Zahidi.”

Azaz:

A VGF által alkalmazott négy egyenlőségi kategória közül az USA az “egészség és túlélés” terén teljesített a legrosszabbul. Míg az OECD országaiban a nők átlagosan 6 évvel élik túl a férfiakat, az USA-ban ez a különbség mindössze 3 év, ami lerontja a helyezésüket – nyilatkozta Saadia Zahidi, a VGF senior igazgatója.

Értelmezzük ezt 5. osztályos gyerekek számára:

Mivel a nők előnye a férfiakhoz képest “csak” 3 év, ez csökkenő egyenlőséget jelent. Sokkal egyenlőbb, ha a nők előnye legalább 6 év.

Vajon mikor érnénk el a valódi egyenlőséget, 10 vagy 15 év női előnynél?

És milyen intézkedéseket teszünk majd ennek érdekében? A férfiakat tesszük el hamarabb láb alól, vagy a nők egészségére költünk még több pénzt, akik már így is jóval többet kapnak a férfiaknál? Ha a mellrákra nem háromszor annyit költünk, mint a prosztatarákra (ahogyan most), hanem ötször vagy tízszer annyit, akkor vajon egyenlőek leszünk-e végre, vagy még mindig női hátrányról fogunk beszélni?

De a várható élettartam csak az egyik szempont, ami alapján az egészségügyben elvárható nemi egyenlőséget mérik. A másik a születéskori nemi arány. Igen, felebarátaim, addig itt nem lesz egyenlőség a VGF szerint, amíg nem születik legalább ugyanannyi lány, amennyi fiú. A több fiúgyermek születése ugyanis egyértelműen a gonosz patriarchális elnyomás hatása. Igaz, hogy a fiúk nagyobb gyermekkori halálozása ezt ~18 éves kor környékére már kiegyenlíti, és idős korra a nők jelentős létszámfölénybe kerülnek, de az a kutyát sem érdekli. Ha egyenlőséget akarunk, akkor ~6%-nyi fiút abortálni kell. Igaz eszerint már ~18 éves korra is 6%-al több nő lesz, mint férfi, dehát ez csak afféle “túlegyenlőség”, nem probléma. (Gondolom így akarnak szép lassan haladni a radikális feminista utópia felé, ahol az emberiségnek csak 10%-a férfi.)

A jelentésben szó esik arról, hogy tökéletes pontszámot még soha egyetlen ország sem kapott – tehát a világon sehol nem létezik igazi egyenlőség. Izland és a skandináv országok járnak a legközelebb. Svédországban, vagyis a “nők relatív politikai utópiájában” a képviselők 45%-a, illetve a miniszterek 57%-a nő – de a maximális pontszámnak még ezzel is csak a felét kapták meg, hiszen nem volt női miniszterelnökük az utóbbi időben. Muszáj, hogy az országot nő vezesse, különben nincs egyenlőség…

A svéd felsőoktatásba a nők 86%-a jut be, míg a férfiaknak csak 55%-a, de ez a táblázatból leolvasható módon (338. oldal) nem gond, mindössze túlegyenlőségről van szó. Viszont az alapfokú oktatásba a statisztikák szerint a fiúk 100%-át beiratják, de a lányoknak “csak” 99,7%-át, ezért a svédek az oktatásukra sem kapnak tökéletes pontszámot. A felsőoktatásban a 30%-os abszolút női fölény irreleváns (se bónuszpont, se levonás nem jár érte), az általános iskolákban mutatkozó 0,3%-os eltérés viszont egyértelmű nőelnyomásra utal!

A feminista mozgalom ugye nem akar semmi mást, csak egyenlőséget. Azt viszont elfelejtették közölni a kívülállókkal, hogy amit ők ez alatt értenek, annak köze sincs a jogi vagy statisztikai értelemben vett egyenlőséghez, sem pedig ahhoz, amit egy normális átlagember gondol róla. A “feminista egyenlőség” egyszerű női fölényt, női hatalmat jelent, semmi mást.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
0 megosztás


116
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
16 Egyéni hozzászólás
100 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
25 Hozzászólások szerzői
InaaraSzoffyWastrelHarrison BergeronBaal Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Naooo
Olvasó
Naooo

“(Gondolom így akarnak szép lassan haladni a radikális feminista utópia felé, ahol az emberiségnek csak 10%-a férfi.)”

Jusson minden faszinak egyszerre 9 picsa, nem is rossz. Amíg feltenyésztjük a nők számát, addig menjen a cserebere.

Cefre
Olvasó
Cefre

Jól hangzik elsőre, de akkor ők lesznek ám az urak, szóval nem lesz dőzsi nekünk csak rabszolgaság. Ja, és baromi jó lenne szétesőfélben lévő világban élni. Biztos tele lenne női lakatossal, hegesztővel, olajbányásszal, kőművessel, kombájnossal és még millió hasonló melós csajszival a világ.

Reszet Elek
Újságíró

“Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél”

don Fefinho
Újságíró

Mindenki egyenlő, főleg a nők és a gyerekek, a kisebbségek, a szekták, a bevándorlók és a nemi devianciák. Ők a legegyenlőbbek.

barrakuda
Olvasó
barrakuda

Nem is értem miért egyenlőségi jelentés, inkább egyenlő eloszlás jelentésnek kellene hívni. Attól hogy valakinek joga van valamihez, még nem biztos hogy él is vele. A jogi egyenlőség már megvalósult, ez ellen nem lehet érvelni, törvénybe van iktatva. Aki az ellenkezőjét állítja, az egyszerűen idióta.

Példa: Ha nemi alapon vizsgáljuk, hogy milyen az eloszlás a focimeccs nézőterén, szerintem(nem mértem) egyértelmű férfitöbbség lesz. De ebből nem következik, hogy a nőket onnan kiutálnák. Aki ilyen alap dolgokat nem lát tisztán, annak nincs helye vezető szerepben. Attól, ha mindenben 50% lesz az arány mindkét nem oldalán, az maximum azt fogja jelenteni, hogy nemek alapján egyenlő az eloszlás, de azt nem hogy hirtelen ugyanannyi lett a joga mindenkinek :D.

Ezek alapján én meg azt mondom, aki feminista az szellemileg halmozottan hátrányos helyzetű.

Reszet Elek
Újságíró

Ne adj nekik tippeket! Végülis a sport terén már elkezdték a “harcot”…

Sterling Archer
Olvasó
Sterling Archer
brandon
Olvasó
brandon

Pont erről van szó. Miért a férfiak, társadalom, stb. hibája az, hogy egyenlő lehetőségek és feltételek mellett kevesebb nő akar a feministák által áhított bizonyos zsíros pozíciókat betölteni, vagy a lényegesen nehezebb “férfi” életpályát választani? A nőknek egyszerűen több lehetőségük van, könnyebb utakat is választhatnak annál, mintsem saját erejükből jussanak hatalomhoz, pénzhez. Így statisztikailag, egyenlő feltételek esetén, mindig több karrierista férfi lesz, mint nő.

Inaara
Olvasó
Inaara

Nekem is az orwelli mondás jutott eszembe a címről, mint Eleknek, a femik egyenlőbbek akarnak lenni a többieknél, a szó legszorosabb értelmében:

Tegnap találtam: ” The patriarchy is using equality to oppress women. Now we need a new wave of feminism to be more equal than men.”  Jessica Valenti (A patriarchátus arra használja az egyenlőséget, hogy elnyomja a nőket. A feminizmus újabb hullámára van szükségünk, hogy egyenlőbbek legyünk a férfiaknál).

 

don Fefinho
Újságíró

Jajistenem, ez már tényleg nagyon súlyos… :D Önmaga paródiája. És ezek a sérültek holt komolyan gondolják, nem veri ki a biztosítékot a kognitív disszonancia. De ezt is megmondta Orwell oly szépen:

[A duplagondol] „azt a képességet jelenti, hogy valaki egyidejűleg két, egymásnak ellentmondó nézet birtokában van, s mindkettőt elfogadja. […] Megfontolt hazugságokat mondani s közben őszintén hinni bennük, elfelejteni bármilyen tényt, ha időszerűtlenné vált, s aztán, ha ismét szükség van rá, előkotorni a feledésből éppen csak a szükséges időre, tagadni az objektív valóság létezését, s ugyanakkor számításba venni a tagadott valóságot – mindez elengedhetetlenül szükséges.”

the hermit
Olvasó

Ez a Jessica nagyon hülye…és ez kap pénzt, paripát, médiafelületet, hogy propagálhassa az agyrémeit.

Tzimisce
Olvasó
Tzimisce

Számomra az a legdurvább, hogy egyre inkább belefutok olyan cikkekbe a magyar neten, hogy mennyire terrorizálják a nőket, élen a NaNe-vel.

Kedvencem a következő sztori volt: Gondoltam mazohistáskodom egy kicsit és elmentem a Szigeten a NaNe sátorba (volt ingyenes napijegyem, mert én is dolgoztam aznap), ahol azt kaptam, hogy ha ők azt olvassák, hogy egy nő késsel leszúrta az élettársát, az biztos azért van, mert a férfi éveken át zaklatta/erőszakolta stb. Mert mögé kell látni a dolgoknak, és ők ezt megteszik.

Én egyenlőségpárti vagyok. De akkor legyünk mindenben egyenlőek. Számla, munka, kedvezmények stb. B verzió, hogy leszünk mi a lovagok, de akkor tessék elfogadni az ezzel járó patriarchális elnyomást is. Ami amúgy szerintem már most sem létezik.

Darth Hideous
Olvasó
Darth Hideous

És ez csak rosszabb lesz. Mindenhonnan ömlik a propaganda.

http://www.origo.hu/itthon/20141020-magyarorszagon-nem-buntetik-a-nemi-eroszakot.html

hgyi
Szerkesztő

Mögélátnak… Ez aranyos. Elmesélek valamit egyoldalú nézőpontból és ők azonnal minden mögé látnak. Háppersze.
Jobb kifejezés rá, hogy mögévetítenek.

Rokapapa
Újságíró

A NANE sosem foglalkozik a nőkkel. Fő célja a családok szétrombolása és ezt a nők családból történő kiszakításával érik el ami elsősorban pont a nőknek árt. Mert akik a NANE segítségére szorulnak azok a szegény rétegek akiknek amúgy sincs semmijük így vagyonmegosztás sincs csak egy a gyerekeivel magára maradt nő akinek alacsony a képzettsége aminek köszönhetően olyan állásra lehetősége sincs amiből eltudná tartani magát és a gyerekeit. A legtöbb esetben a NANE segítsége kimerül abban, hogy fél évig elszállásolja az anyákat és gyerekeiket majd ha ezen idő alatt nem tud a nő egzisztenciát teremteni a gyerekeit állami gondozásba veszik. Ezen nők többsége kénytelen visszatérni a bántalmazó férjhez….  Belátható, hogy ez nem segítség csak a nyomorúság elódázása egy időre.

Ha valóban a bántalmazott nőkön akarnának segíteni akkor párterápiákat tartanának és párkapcsolati magatartás formákat tanítanának. A nőknek megtanítanák miként kell beszélniük a férjükkel úgy, hogy annak ne nyíljon ki a zsebében a bicska. A férfiaknak meg az agresszió kezelését tanítanák, hogy ne a feleségét bántalmazza. Így lehetne elérni azt, hogy a félresikerült házasságok ne széthulljanak hanem a felek ismét megtalálják egymás mellett azt a boldogságot ami miatt egykor úgy döntöttek, hogy összekötik az életüket.

De a NANE a nőket csak férfi gyűlöletre tanítja és egy olyan beszédstílusra amitől minden férfinak kinyílik a bicska a zsebében. Így garantálva önnön fontosságukat és további megélhetésüket.

MissL
Olvasó
MissL

“Ha valóban a bántalmazott nőkön akarnának segíteni akkor párterápiákat tartanának és párkapcsolati magatartás formákat tanítanának. A nőknek megtanítanák miként kell beszélniük a férjükkel úgy, hogy annak ne nyíljon ki a zsebében a bicska. A férfiaknak meg az agresszió kezelését tanítanák, hogy ne a feleségét bántalmazza. Így lehetne elérni azt, hogy a félresikerült házasságok ne széthulljanak hanem a felek ismét megtalálják egymás mellett azt a boldogságot ami miatt egykor úgy döntöttek, hogy összekötik az életüket.”

Ez szép lenne de a valóságban nem igazán működik, az élet ennél sokkal bonyolultabb eseteket hoz..

Először is a nők nem az első pofonnál szoktak rohanni a rendőrségre hanem mikor már sok éve tartó megaláztatásba tengődve a kórházban kötnek ki vagy épp a gyerekeik kérik h meneküljenek..mondanom sem kell ha az asszonynál betelt a pohár és segítséget kap,hát igen akkor ilyenkor nincs visszaút..ki lenne képes szeretettel és bizalommal ölelni azt a férfit aki évekig bántotta (tanácsadás ide vagy oda)..tudom h sokan nem értik h tűrhet valaki évekig, én sem de elfogadom h van ilyen..

Ahogy én látom sokan maradnak a párjuk mellet de nem szerelemből inkább félelemből, megszokásból, mert igen meg lehet szokni verést a és elhinni h nekem ez jár (lásd a halálra kínzott B. Réka esete, akit évekig kínoztak). A másik ok az anyagiak, lásd  Balog “vakkomondor” József esetét, ahol a férj brutálisan bántalmazta a feleségét és ő mégis visszament hozzá, miért? szerelemből? lehet,  de azért ne felejtsük el h olyan anyagi jólétet teremtet a családjának, ami úgy látszik- a nő szerint- felér egy-két veréssel..ráadásul Balogh egy “gavallér” hisz a hölgy előző házasságából született fiának  Nemzeti Dohánybolt “ajándékozott”..

Sokkal több eshetőség létezik az éleben annál minthogy majd megbeszéljük egy terapeutával..ráadásul sok kapcsolatban  már olyannyira rögzültek a szerepek h azt megváltoztatni nem lehet, terapeutás pszichológustól hallottam..ráadásul mit kezdenek azokkal az emberekkel akik szentül hiszik h asszonyt verni nem bűn, mert ilyen nevelést kaptak(láttam ilyet falun)..nem lehet mindent megbeszélni, csak ha adottak a körülmények és befogadóak a felek, de amíg a férfiak mindent a nőkre fognak addig ez így nem megy..ilyenkor szerintem jobb a válás mert legalább új életet lehet kezdeni, esetleg egy jobban passzoló emberrel..

Az én tágas családi körömben két nő is elmenekült a férjétől mert az brutálisan verte, mindenhol a család többi tagja menekítette ki az asszonyt és a gyerekeket (akik utálják az apjukat mert őket is verte) és védelmezte az -elköltözést követően- évekig zaklató agresszív exférjtől..egyikük még most is 15 éve elmúltával is fél. Mondanom sem kell senki nem ment a rendőrségre..ennyi..nagy a látencia, bárki bármit mondjon. És ezt nem lehet csak a nők nagy szájára fogni, ahogy írod  a bicska zsebben, hanem például az uralkodási vágy, vagy sokszor oka a látható premissza nélküli hirtelen feltörő agresszió, amit nem tudnak kezelni egyes férfiak ( a 99%-a igen, mint ahogy a nőké is). Én minden barátnőmet arra buzdítok ha verést kap, akkor lépjen főként ha friss a kapcsolat, mert csak rosszabb lesz idővel. Egyik barátnőm most nemrég szabadult meg agresszív (mint kiderült drogos) szerelmétől, boldog és fél,de legalább biztonságban van és ez is valami..

Reszet Elek
Újságíró

“de amíg a férfiak mindent a nőkre fognak addig ez így nem megy” – Itt bukott meg az amúgy jobbára logikus és életszagú hozzászólásod.

Nőként úgy tűnik csak az egyik oldal problémáit látod. A magam részéről úgy gondolom, hogy nagy valószínűséggel otthonról hozott mintákból “dolgozik” mindkét fél. Ez igaz a fizikai erőszakkal élőre ugyanúgy, mint a verbális agresszióval, léleknyúzással, folyamatos érzelmi zsarolással élő félre egyaránt.

Szóval párkapcsolati téren a nagyobb odafigyelés lenne szükséges. Nézd meg az anyját vedd el a lányát, tartja a közmondás. Ez utóbbi persze nézd meg az apját vedd el a fiát is lehetne.

Reszet Elek
Újságíró
hgyi
Szerkesztő

Ezzel az otthonról hozott dologgal úgy vagyok, hogy hozhatja azt is, amit otthon látott és hozhatja az ellenkezőjét is, mert irtózik attól, amit otthon látott.

Rokapapa
Újságíró

Kedves MissL!

Elfelejted azt az aprócska tényt, hogy a férfiaknak csak elenyésző része veri a nőket indokolatlanul. A te általad felsorolt esetek is (pl. a drogos férj) ennek a kis csoport létének a bizonyítéka. Ne legyen senkinek kétsége afelől, hogy ezen férfiak száma olyan alacsony, hogy százalékban gyakorlatilag meghatározhatatlan. Amiért még is ilyen esetektől hangos a világunk az puszta ténytorzító pánikkeltés.

A férfiak többsége soha nem ütne meg nőt ha a nő nem ad rá okot. Itt mindjárt vegyük alapul a házasságokat vagy az élettársi viszonyokat. Mikor összekötötték az életüket a férfi miért nem volt agresszív, később pedig miért vált azzá?!  A válasz egyszerű. A felgyülemlő problémák hatására a férfi önérzete megrendül. A gondok közé sorolható az alacsony kereset, a munkahelyi megaláztatások stb. Ez a megrendült önérzet már agressziót termel aminek jó ellenszere lehetne a női kedvesség és figyelmesség, sőt a férfiak ebben a helyzetben tudat alatt erősen igénylik is a párjuk törődését.  Ám ez a törődés rendre elmarad sőt a férfi értékét becsmérlő megjegyzések érkeznek csak a nőktől na meg a hiszti és persze – ha van rajtad kalap az a baj, ha nincs akkor meg az a baj – effektus ami nem más mint mindenért a férfi hibáztatása.

Mint írtam is a NANE segítségére elsősorban a nincstelenek szorulnak mivel a középosztálybelieknek már van anyagi lehetőségük az önálló, önsegélyező cselekedetekre. Egy tipikus példa ami ma Magyarországon családok ezreit (ha nem éppen tízezreit) érinti. A folyamatos anyagi gondok és a munkahelyi megaláztatások  (főleg ha női vezetők is vannak) hatására a férfi önérzete, önbizalma és önértékelése mélypontra zuhan. Ezt tetézi az asszony férfihibáztatása aminek okai elsősorban szintén az anyagi gondoknak tudható be. Ezért a férfi már sehol sem tudja magát jól érezni, jöhet tehát a társasélet a kocsmában. Ott a férfi még férfi lehet, a barátoktól (ívócimboráktól) megkapja azt a támogatást és figyelmet amit a párjától hiába is vár. Tehát az anyagi gondok a kocsma hatására tovább erősödnek amitől a feleség még támadóbb lesz és a folyamat végén ott a CSBE. Ez a férfiak hibája talán? Azt hiszem józanul végiggondolva belátható, hogy a rossz körülmények ellenére is a családon belüli erőszak elsősorban a nők hibája. Ha a nő társ és partner lenne a nehéz időkben is és nem ellenség a férfi jól érezné magát mellette és nem kocsmázna, továbbá nem verné a nőt hanem oltalmazná és ösztönözve lenne a jobb körülmények megteremtésére.

Elhiszem, hogy több évnyi erőszak után nehéz bízni vagy szeretni a másikat de a férfi önérzete egy kényes dolog amit a nőnek kell ápolgatnia mert ha nem teszi akkor a férfi fogja a maga módján és az nagyon fájdalmas lehet. Röviden az erőszakot elszenvedő nők túlnyomó része a saját ostobaságának az áldozata és ezt csak súlyosbítja az a tény, hogy az első pofon a legnehezebb egy férfi számára a többi már egyre könnyebben megy. Ebből azt hiszem lehet is következtetni ezen nők mérhetetlen ostobaságára de sosem késő megváltozniuk. De a legnagyobb gond pont az, hogy mindenért a férfiakat hibáztatják és ezt sulykolják bele minden nőbe már óvodás koruktól fogva.

Nem tagadom, hogy vannak akik örömüket lelik a nő verésében vagy éppen csak így tudják elképzelni önnön felsőbbségüket de pont nem ezt az általánosság. Az én rokonságomban is van olyan házaspár ahol a férj a feleségét öt éven keresztül verte kékre-zöldre. De ezek a verések abba maradtak amint a feleség megszűnt ellenségnek lenni sőt társ és partner lett. Biztos, hogy nem volt ez könnyű a számára de megtudott változni. Most több mint 10 év eltelte után pedig rájuk lehetne azt mondani, hogy mintaházaspár. A feleség olyan tisztelettel beszél és viszonyul a férjéhez, hogy szinte minden férfi az ő férjét irigyli és nyoma sincs benne a félelemnek. Jól láthatóan jobban szeretik egymást mint mikor összeházasodtak és a kapcsolatukban nyoma sincs az erőszaknak.

A legnagyobb gond pont az, hogy a nők azt hiszik mindenkinél mindent jobban tudnak és csak nekik lehet igazuk. Nagyanyáink még nagyon jól tudták miként kell bánni a férfiakkal de hiába adnak jó tanácsot lányaiknak unokáiknak vagy éppen dédunokáiknak ha azok csak legyintenek rá és legfeljebb azt mondják ma már más a világ és másként kell ezeket kezelni. Lehet, hogy más lett a világ de a férfiak nem lettek mások így hiába is akarják őket másként kezelni a nők. Lehet a világunk bármennyire is fejlődő és változó az emberi párkapcsolatoknak akkor is ugyanazon régi értékekre kell épülniük és nem lenne szabad eltűrni, hogy mások – akár feminista akár nem – ostobaságát tekintsük követendő változásnak.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Az én rokonságomban is van olyan házaspár ahol a férj a feleségét öt éven keresztül verte kékre-zöldre.”

Lassan ilyen kommentek után majd kimegy a nővédelmi hatóság vallatni.

MissL
Olvasó
MissL

15-20 éve sem mentek most miért tennék?

Naooo
Olvasó
Naooo

Nemzetközi helyzet is egyre fokozódik.

Cefre
Olvasó
Cefre

“Ez a megrendült önérzet már agressziót termel aminek jó ellenszere lehetne a női kedvesség és figyelmesség, sőt a férfiak ebben a helyzetben tudat alatt erősen igénylik is a párjuk törődését.  Ám ez a törődés rendre elmarad sőt a férfi értékét becsmérlő megjegyzések érkeznek csak a nőktől na meg a hiszti és persze – ha van rajtad kalap az a baj, ha nincs akkor meg az a baj – effektus ami nem más mint mindenért a férfi hibáztatása.”

Saját bőrömön tapasztaltam…

 

Az utolsó bekezdésed nagyon tetszett. Majd a természet egyébként helyreteszi ezt az egész szart előbb-utóbb.

Cefre
Olvasó
Cefre

“de amíg a férfiak mindent a nőkre fognak addig ez így nem megy”

Hát vaze, én ennek csak az ellenkezőjét láttam eddig életemben. Meg a saját bőrömön is tapasztaltam nem egyszer. Nagyon el vagy te varázsolva.

Szoffy
Újságíró

Pontosan így van…de a kamu-feministák csak akkor akarnak egyenlőek lenni, amikor nekik kedvező.

Inaara
Olvasó
Inaara

Itt az eredmény a “minta” feminázi országban: Svédország harmadik világbeli ország lesz 2030-ra.

http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.454/sweden-to-become-a-third-world-country-by-2030-according-to-un.html

Cefre
Olvasó
Cefre

Nem akarok rosszat a svédeknek de gyorsan jöjjön el ez, aztán akkor remélem a terhelő bizonyíték birtokában le is zárhatjuk ezt a témát az összes femcsi tömlöcbe vetésével.

Reszet Elek
Újságíró

Poco1234 hozzászólásánk egy része a linkelt femi cikk alatt (Szerintem ő is idejárogat):

” A korábbi felállásban, amikor a hosszútávú párkapcsolat célja az utódnemzés volt, a két fél szerződést kötött, és kölcsönösen szükségük volt a másikra. Hogy jó vagy rossz volt ez az egyezség, arról lehet vitatkozni, mindenesetre létezett férfi és nő között egyfajta egyensúly. Ez mára felbomlott, a szerződésből kiszállt a nő és azt mondta, nincs szüksége többé a férfira. Mostantól például ő mondja meg, mikor és kivel akar, vagy egyáltalán akar-e gyereket. A férj szerepét ezért váltotta fel az állam. Sok nő ma az állammal vállal gyereket, a férfiból pedig zavaró tényező lett. A férfi viszont ragaszkodna a hagyományos szerepéhez, mert neki más alternatívája nincs. Ezért jelenik meg az áldozat paradigma, miszerint a nő áldozat: ő dolgozik többet, ő keres kevesebbet, övé a házimunka, az ő gondja a gyerek. Szerződő felek szövetségéből mára elkövető-áldozat viszony lett. A mai társadalom démonizálja a férfit, erőszakos elkövetőnek állítja be.Ebben az egyensúly nélküli helyzetben mindenki rosszul érzi magát. Mindenki érzi, hogy valami nagyon nincs rendben, senki nem érzi jól magát a bőrében. Ráadásul ennek a rendszernek a legnagyobb vesztese a gyerek, és ez mindenkit boldogtalanná tesz. Eljön az a pont, amikor a nők fognak harcolni azért, hogy a férfiak férfiak lehessenek.A feminizmus előszeretettel festi le úgy a patologikus vagy a kriminális férfiviselkedést, mintha az lenne az átlagos férfi viselkedése.És sokan rájöttek, hogy ha ezt szajkózzák, abból könnyebb karriert csinálni, mint valódi teljesítményt letenni az asztalra.”

Rokapapa
Újságíró

Már csak azt hiányolom ebből az egyenlőségi felmérésből, hogy a gonosz és lusta férfiak miatt a gyerekek 100%-át a nőknek kell megszülniük. :)

Bár ami késik az nem múlik. Ha már minden területen akkora lesz a női előny, hogy a statisztika már nekik kedvezne majd ilyen és ehhez hasonlókkal visszabillentik a mérleget a nőelnyomás irányába.

Darth Hideous
Olvasó
Darth Hideous

Amint láthatod, ha valahol az előnyük kisebb az általuk elvártnál (az élettartamról beszélek), az számukra az elnyomás és nem elég nagy egyenlőség bizonyítéka, tehát soha nem várható, hogy a statisztika a saját értelmezésükben nekik kedvezne. Bár teljesen igazad van, a férfiak lusták és haszontalanok, hiszen már a gyerekszülés is teljesen a nőkre marad :)

Rokapapa
Újságíró

Az életkori különbségeken már ki sem akadtam. A feministáktól ennél értelmesebb dolog úgysem származhat.

Viszont több fiú gyermek születése miként kapcsolódik a nőelnyomáshoz azt nem tudom megérteni. Ha legalább egyetlen olyan megbízható módszer lenne amivel bármely (férfi) ember befolyásolni tudná megfogant gyermeke nemét még érthető lenne az összefüggés. De mivel a gyerekek nemének szabályozására még nincs megbízható eljárás nem értem ez mikét kapcsolódik az egyenlőséghez vagy éppen a nőelnyomáshoz. Pláne ha még azt is hozzá vesszük, hogy a gyermekre vállalkozó nők többsége első gyereknek fiút szeretne. Ez aztán az önsanyargató és önelnyomó magatartás a nők részéről. :)

don Fefinho
Újságíró

Cefre
Olvasó
Cefre

Nem veszik észre, hogy az ilyenekkel teljesen komolytanná válnak az értelmes emberek előtt. De nem is nekik akarnak amúgy “tetszeni” hanem a tömegeknek akiket meg lehet etetetni ilyen blődségekkel amik “jól” hangzanak de egyébként meg baromságok. Sokan nem gondolnak bele és nem néznek utána, hogy mire bólogatnak.

Reszet Elek
Újságíró

Kedves cikkíró!

Ezzel kapcsolatban van forrás? “Ha a mellrákra nem háromszor annyit költünk, mint a prosztatarákra (ahogyan most)…”

Illetve valami hitelt érdemlő kimutatás a mellrákos és prosztatarákos megbetegedések arányáról ill. a túlélési százalékokról?

Suum cuique
Újságíró

Vannak itt durván feminista kommentek…

Reszet Elek
Újságíró

Ráadásul ez elvileg valami pacák. Ahogy öregszem elvileg le kellene higgadnom meg egyre jobban tolerálnom mások dolgait, de valahogy éppen az ellenkezője zajlik le bennem. Talán azért mert az ember az évek múlásával rájön hogy az egymástól függetlennek látszó dolgok is hatnak egymásra, hogy a látszat ellenére, áttételesen a saját életélésemre is hatással vannak az olyan ostobaságok, mint amit pl. ez az agymosott idióta leír, gondol vagy tesz.

Cefre
Olvasó
Cefre

Kár ebbe a levegő is.

Nora
Olvasó
Nora

De jó, hogy van egy ilyen oldal:)
Nem hallottam még rólatok eddig, gondolom a Férfihang-ot nem támogatják külföldi érdekcsoportok százmilliókkal.
Érdekes, hogy ide jutott a világ. Nem olvastam még el a cikkeket+hozzászólásokat, de el fogom.
A feminista mozgalmak sz.v.sz. arról szólnak, hogy kiöljék a férfiakból a TEREMTŐ energiát, és minden szempontból impotenssé tegyék őket.
Amúgy a hideg kiráz a feministáktól, főleg a kioktató, lekezelő stílusuk miatt. Szerintem teljesen agymosottak, a női nem szégyene ez a mozgalom. És az a baj, hogy már szinte mindenhol ott vannak, és osztják az észt: fórumokon, komment oldalakon, face-en stb. Gondolom, pénzelik őket keményen. Próbálják meggyőzni az embereket az igazukról, amik bár lehet, hogy kurvára logikusnak tűnnek, csak egy dolog hiányzik belőlük: a lélek, és főleg a női lélek. Minden szavuk mögött ráció, agresszió, ridegség húzódik meg: Istenem mentsd meg a világot a feministáktól:)

Bocs, ha nem a témához szóltam hozzá. Az egyenlőségről nekem az jutott eszembe, hogy a Napot sohasem lehet egyenlővé tenni a Holddal . Mindkettőre szükség van, egyik sem jobb a másiknál, de ha egyenlővé akarnánk tenni, akkor megszűnne az élet.

Rokapapa
Újságíró

Üdvözöllek! Nem baj, hogy nem pont a témához szóltál hozzá hisz még így is a témába vágó véleményednek adtál hangot.

A nézeteid tekintetében azt javaslom, hogy az olvasás megkezdése előtt készíts magad mellé pár szem nyugtatót. Mikor először kezdtem az oldalon olvasgatni nekem is elkelt volna pár szem.

Reszet Elek
Újságíró

Szervusz! Jó olvasgatást! Mint látni fogod nők és férfiak egyaránt járnak ide, olyanok akik jól látják mindazt a rombolást amit az a néhány feminista végez az emberi elmékben és lelkekben.

“Fölvirradt a nagy nap
A rock katonái újra együtt vannak”

Naooo
Olvasó
Naooo
Cefre
Olvasó
Cefre

Leszel a feleségem?

hgyi
Szerkesztő

Héló! Az előbb még más tetszett! ;o)))))

Cefre
Olvasó
Cefre

Nehéz választani :D

Szoffy
Újságíró

Ne a feministáktól rázzon ki a hideg. Eredetileg a feministák emberi jogokat akartak a nőknek, ami helyénvaló volt. A gond az ál-feministák esetében jelent meg, akik szerint az egyenjogúság egyenlő a férfi-gyűlölettel.

Baal
Olvasó
Baal

Sziasztok!
Már lurker- kedek itt egy ideje, de most úgy gondoltam valamit megosztok veletek, mert marhára felháborított, amit ebben a cikkben összehordanak. De nem is magán a cikken akadtam fenn, hanem a kommenteken. Egy példa:

“Vacskamati – 2014-11-04 14:33 szerint:

“Ez a szánalmas szerepjáték elvesz a nőtől és ad a férfinek.”
Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy a házasságban élő nőknek rosszabb az egészségi állapotuk és a közérzetük, mint az egyedülállóknak, ellenben a férfiak életkilátásait a házasság javítja. Ők tovább élnek mint az agglegények. Ilyen statisztikai adatok után én már csak röhögni tudok azokon a megállapításokon, hogy a házassággal a nők nyernek igazán. Majd elhiszem, ha ez megjelenik a adatokban is!

képvselőné – 2014-11-04 15:42 szerint:

Amilyen egy ünneprontó rohadék vagyok, ezt a statisztikát minden esküvőn ismertetem az ifjú pár számára. (Lehet, hogy előtte kéne.)”

Itt elöntött az epe, mert belegondoltam, ha ezt valaki az én esküvőmön mondaná, úgy verném képen, hogy a mentő vinné el, és az esküvő halotti torba fordulna…

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Pedig alapvetően szórakoztató írás, jól elkapja azt a zsigeri dühöt, amit a “legyéllágyésnőieshabelefeszülszis” nyomás képes okozni az ember lányának rosszabb napjain.

Másrészt csatoljunk vissza az itteni vitát indító cikkhez kicsit… Az tény, hogy technikailag totálisan elqrták a rendszert. Ha a kiötlőjét az én módszertan-tanárom vizsgáztatta volna, tutira bölcsődéig buktatja vissza, de az is lehet, hogy zigóta-szintre. Viszont azért bogarásztam kicsit az apróbetűben, és alapvetően a kiinduló adatok némelyike használhatónak is tűnik a torzra sikeredett egészségügyi eredmények helyett. Vannak érdekes összefüggések. Pl. észrevettétek, hogy azokban az országokban, ahol a férfiak nagyobb arányban veszik ki a részüket a családi élet mindennapos dolgaiból, pl. házimunka, vagy van kötelező férfi gyes, illetve a nők gazdasági és társadalmi szerepvállalása magasabb, ott a férfiakat és nőket sújtó, életkilátásokat csökkentő betegségek eloszlása kiegyensúlyozottabb? De nem ám úgy, hogy a nők betegebbek, hanem úgy, hogy a férfiak egészségesebbek. Pl. meg sem közelítik a hazai brutális szív- és érrendszeri megbetegedési számot.

Szóval Uraim, hajrá, tiltakozzatok csak teljes szívvel és lélekkel a nők munkaerőpiaci szerepvállalásának növelése ellen, harcoljatok a hagyományos szerepleosztásért, pipogyázzátok és papucsozzátok a gyesre menő férfitársaitokat, femnácizzátok a nők otthoni műszakját csökkenteni akarókat, hangoztassátok, hogy a kisgyerekeknek csak az anyjuk kell, és ne is törődjetek azzal, hogy a terhek megosztása talán mindkét félnek előnyére válhatna… Éljenek a hagyományos nemi szerepek, haljanak a hős Atlaszok. (irónia riasztás már megint :-) )

Rokapapa
Újságíró

Nem tudom már megint honnan származik ez a sok blődség.

A nős férfiak kapcsán évek óta hangoztatják, hogy hamarabb halnak mint a nőtlenek. Azt is megállapították már, hogy a háztartásbeli részvétel a férfiak esetében megnöveli a szív és érrendszeri problémák előfordulásának esélyeit. Olvastam is egy kutatást miszerint a házimunka emeli a vérnyomást. El is kezdtem viccelődni a feleségemmel, hogy takarítson többet mert úgy is alacsony a vérnyomása én meg azt a keveset sem fogom elvégezni amit szoktam mert amúgy is gyakran magas a vérnyomásom. :)

És ha ezek a kutatások tévesek lennének és éppen a háztartás és gyereknevelés hosszabbítaná meg az életünket akkor inkább élek kevesebb ideig de boldogan mint sokáig keserűségben!!!

Amúgy azt hiszem ma már nincs olyan téma amiről ne lenne legalább 100 ellentétes eredményekre jutott kutatás. Aztán az ember találja ki melyik is az igaz.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

És ha ezek a kutatások tévesek lennének és éppen a háztartás és gyereknevelés hosszabbítaná meg az életünket akkor inkább élek kevesebb ideig de boldogan mint sokáig keserűségben!!!

Tisztán logikai következtetéssor:

1. feltevés: az életed a három számodra legértékesebb dolog között van és ezáltal magadat is értékesnek tartod

2. következtetés: a házimunkát és a gyereknevelést taszító elfoglaltságnak tekinted, annyira, hogy számodra értékes dolgot is áldoznál az elkerülése érdekében

3. feltevés: alapvető szociális normatartó készséged rendben van, ezért taszító elfoglaltságot nem végeztetnél olyannal, akit magadhoz hasonlóan értékesként ismersz el

4. következtetés: a házimunkát és gyereknevelést végző személyt magadnál kevésbé értékesnek tekinted

Remélem, megmutatod a kommentedet a feleségednek. Kíváncsi vagyok, holnap vár-e meleg vacsi, vasalt ing otthon.

Rokapapa
Újságíró

Attól tartok már megint másról beszélsz ráadásul logikát írtál de a hozzászólásodból pont az hiányzik.

Az, hogy a hagyományos nemi szerepekben hiszek az nem lekicsinyli a házimunka és a gyereknevelést, sőt magasztalom azon nőket akiknek a mai világban van annyi eszük, hogy azt választják a karrierépítés helyett.

Amúgy meg egy szokásos feminista csúsztatást helyeztél el a hozzászólásodban. Hisz mint tudjuk a férfi élete értéktelen így abból mint értékesből áldozni sem lehet. :) Bár gondolom szokásos feminista mellébeszélések tekintetében ez csak attól függ miről folyik a vita. :)))

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Nos, amíg annyira “tiszteled” a házimunkát, hogy inkább pár évet odaadnál az életedből, hogy ne kelljen csinálni, addig a magasztalásod számomra eléggé hiteltelen. Inkább jó marketingduma, amivel legalább egy ügyfelet be tudtál palizni, hogy elvégezze számodra ezt a lealacsonyító tevékenységet.

Mint mikor a vezérigazgató úr nőnapon méltatja a takarítónők munkáját. Ő se gondolja igazából komolyan, de már megvették a szegfűt, és azért mégis szar lenne, ha másnapra senki nem takarítaná el a buli után maradt üres üvegeket. De azért mindennek van határa, pertut nem iszik velük és a jó konyakból is csak az igazgatósági tagok kapnak.

Nyugi, nincs semmi feminista csúsztatás. Csak azt mertem feltételezni, hogy az életed saját magad számára értékes. :-)

Rokapapa
Újságíró

Ismét mellébeszélsz és egy hozzászólásból kiragadott fél mondattal akarod bizonyítani azon állításodat amiről te is tudod, hogy nem igaz. :)

“háztartásbeli részvétel a férfiak esetében megnöveli a szív és érrendszeri problémák előfordulásának esélyeit.” 

A kulcsszó azon mondatban amiről hamis logikai következtetéseket akartál felállítani az a “férfiak”!!!

Már rengeteg téma részlete és hozzászólásban elhelyezett linkek bizonyították, hogy a házimunkát és a gyereknevelést biológiai okokból a két nem másként éli meg. Nem is értem, hogy egy olyan embert mint te aki százszámra szokott pszichológiai megállapításokra hivatkozni miért nem képes ezt a pszichológiailag több ezerszeresen bizonyított tényt megérteni. Vagy egyszerűen csak kényelmesebb ezek fölött elsiklani ha az érdeked úgy kívánja.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

http://www.tarsadalomkutatas.hu/kkk.php?TPUBL-A-882/publikaciok/tpubl_a_882.pdf

http://www.demografia.hu/letoltes/kiadvanyok/Kutjelek/KJ82nok_ferfiak.pdf (a 77. oldal különösen érdekes, ajánlom figyelmedbe :-) )

http://www.tarki.hu/adatbank-h/kutjel/pdf/a606.pdf (juj, ezt nem fogjátok szeretni, pedig mikor ez készült, még ki se látták mondani a femnáci szót… :-P)

No és miért is rángattam ezeket ide, holott egyikben sincs leírva, hogy a mosogatás csökkenti a férfi koleszterint, a vasalás pedig a férfi szívinfarktus ellen dzsal? Nos azért, mert ellenben majd mindegyikben hosszan részletezik azt, hogy

a) a férfiak számára a legfőbb stresszfaktor, ami a korai halálozásokat okozza, a munkahelyi stresszel, a családfenntartói státusszal függ össze, jelentősen csökkenti a várható élettartamot a “családfenntartási para”

b) a nők ugyan kilóra többet dolgoznak, viszont általánosabban kisebb az a stressz, amit átélnek, mert az otthoni, család körüli teendők folyamatos elfoglaltságot és hasznosságtudatot is adnak, amitől védettebbé válnak az egészségi állapot romlását okozó hatások ellen

c) a hazai helyzet a férfiak számára azért is eléggé tré, mert még kicsit messze vagyunk a romlott nyugattól felfogásban, a férfiaknak eszébe sincs, hogy a számukra láthatóan negatív következményekkel járó stresszfaktorokból egy kicsivel nagyobb részt osszanak meg a nőkkel – azaz a hagyományos szerepfelfogáshoz ragaszkodva növelik a saját kiszolgáltatottságukat és stresszfaktorukat.

d) Idézet fenti hozzászólásomból: Pl. észrevettétek, hogy azokban az országokban, ahol a férfiak nagyobb arányban veszik ki a részüket a családi élet mindennapos dolgaiból, pl. házimunka, vagy van kötelező férfi gyes, illetve a nők gazdasági és társadalmi szerepvállalása magasabb, ott a férfiakat és nőket sújtó, életkilátásokat csökkentő betegségek eloszlása kiegyensúlyozottabb? De nem ám úgy, hogy a nők betegebbek, hanem úgy, hogy a férfiak egészségesebbek.  – magyarázata: nem a vasalástól vagy a pelenkázástól egészségesebbek a hanyatló nyugati pasik, hanem attól, hogy kevésbé nyomja a vállukat a családfenntartás felelőssége, és nagyobb arányban vesznek részt az egyébként egészségre jótékony hatású családi tevékenységekben is, mert összességében több idejük jut rá. Meg talán magukra is – de ez már csak az én feltételezésem.

Ismeritek a hülye kínai ujj-kelepcés játékot? Ráhúzod a két végét a két mutatóujjadra, aztán hiába huzigálod, nem jön le. Az a nyitja, hogy ha szabadulni akarsz, akkor ellent kell állnod az ösztöneidnek és nem kifelé kell igyekezni a szorításból, hanem egymás felé közelíteni az ujjaid. Elsőre hülyeség, de a vége az, hogy működik. Valahogy így látom a férfiak helyzetét is a modern társadalomban. A hagyományos szerepekhez való csökönyös ragaszkodás talán járhat rövid távon előnyökkel, a status quo fenntartása jót tehet a romantikus férfieszményhez hasonulni vágyók lelkének, de tényleg mindenkinek megér pár évet az életéből, ha nem kell mosogatnia?

Szoffy
Újságíró

Femcsiszingli….ez a név önmagában sokat mond rólad….legyél csak femcsi…meg szingli, az is maradsz, mert halvány gőzöd sincs a lényegről, amit nem fogok elmagyarázni, majd rájössz magadtól…vagy nem.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Óóó, ne már, csak ennyi? Azt se mondod, hogy bizonyára olyan randa vagyok, hogy gyerekkoromban anyám biciklilámpát erősített a fejemre, hogy etetéskor meg tudjon különböztetni a kutyáktól? Vagy valami megjegyzés az alakomra, ami miatt biztos még sosem dugtak meg? Esetleg egy kis leszbizés?

Elkeserítesz, így olyan befejezetlen…

Naooo
Olvasó
Naooo

“Pl. észrevettétek, hogy azokban az országokban, ahol a férfiak nagyobb arányban veszik ki a részüket a családi élet mindennapos dolgaiból, pl. házimunka, vagy van kötelező férfi gyes, illetve a nők gazdasági és társadalmi szerepvállalása magasabb, ott a férfiakat és nőket sújtó, életkilátásokat csökkentő betegségek eloszlása kiegyensúlyozottabb?”

Nem.

“pipogyázzátok és papucsozzátok a gyesre menő férfitársaitokat”

Meg buzik.

Reszet Elek
Újságíró

A linkelt cikk írója egy mocskosszájú szerencsétlen. A belőle fröcsögő gyűlölet mértéke alapján attól tartok hogy nála már testi elváltozásokkal is járhat ennyi lekezeletlen agresszió. A kommentelők némelyike pedig klinikai eset.

Ha ilyesmiket és ilyen stílusban olvasok gyakran rámjön a viszolygás. Mintha valami tisztátalan, mocskos dologgal kellene érintkezned. Mintha hirtelen szembesülnél a szoba sarkában egy kupac szarral és tudnád hogy neked kell onnan eltakarítanod. Ennek a lelki megfelelőjét érzem. Az mindenesetre biztos hogy egy ilyen elveket valló nősténnyel (nem nővel) nem is tudnék mit kezdeni, úgy érezném mintha egy kicicomázott ürülékes zsákot ölelgetnék…

Wastrel
Újságíró

Pont a témába vág, íme egy friss, ropogós vélemény egy nőismerősömtől az üzifalamon. A nevét kitöröltem. Ha a személyiségétől eltekintünk, alapvetően olyan nőnek ismerem, aki kíméletlenül kimondja a véleményét, úgyhogy tőle lehet tanulni.

ferfiak_velemeny

Rokapapa
Újságíró

A szerény és félénk férfiak sosem voltak divatban és most sincsenek. A cikket én is olvastam és nálam is kiverte a biztosítékot az a sok ostoba hazudozás. A probléma ott kezdődik, hogy ma már a magabiztos határozott férfi szinonimája a nőelnyomónak. Ezért aztán míg a nők vonzódnak az ilyen férfiakhoz el is utasítják őket.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Csak az a baj, hogy szerinted a magabiztos, határozott férfi nem ver nőt indokolatlanul, szerintem meg egyáltalán nem ver. Itt csak egy szó a különbség, az életben ég és föld.

A csaj egyébként nagyon szimpi dolgokat ír, kár, hogy orbitálisan ellentmond néhányótok véleményének… :-)

Wastrel
Újságíró

Hát még a feminista véleményeknek hogy ellentmond! Csak egy rövid idézet: “Nem kell mazochistának lenni, sem alattvalónak, sem egyenlőnek a nővel.” De hiszen ez maga a teljes patriarchizmus, a hímsovinizmus, népirtás! :) Belinkeltem neki azt a videót, amiben egy csaj végigsétál az utcán és leszólítják, esetleg beszélgetést próbálnak kezdeményezni vele férfiak (vagy férfikezdemények), amit úgy tálalt a teljes mainstream média, hogy szegény nőket rendszeresen zaklatják az utcán, és ezt büntetni kell! Kíváncsi vagyok, mi róla a véleménye :) Rendben van, hogy nem illik utcán vadidegeneket leszólítani, én sem szeretem, ha pofáznak hozzám, miközben épp igyekszem valahová, de azért nem kéne a dolgot úgy tálalni, mintha maga lenne a legnagyobb tragédia, ami csak létezhet a földön. A mai kiherélt férfitársadalomnak nem a megmentői, hanem épp okozói a feministák, hiszen az USA-ban már sose tudhatja az ember, mikor ítélik kötél általi halálra csak azért, mert rá mert nézni valakire. Aztán a kiherélt férfiaknak a gyerekeit is ivartalanítják (legalábbis átvitt értelemben, a személyiségükben), majd csodálkoznak a nővédők, hogy miért nincsenek tisztában alapvető illemtani elemekkel, vagy miért olyan a kommunikáciújuk, mint egy infantilis kiskutyának.

libsifemcsiszingli
Olvasó
libsifemcsiszingli

Kár, hogy csak ezt az egy szót szúrtad ki, pedig nem ez a tutiság benne, hanem az, hogy alapvetően egy erős, stabil önértékelésű csaj, aki egy hasonlóan “kész” pasit vár, nem pedig olyat, akit úgy kell “megcsinálni” folyamatos dicsérgetéssel, ajnározással, hibák figyelmen kívül hagyásával.

Pedig itt már olyan sokan körülírták, hogy az igazi nő bizony így csinálja, ügyesen, észrevétlenül építgeti maga a párja férfiasságát, hisz a férfit a nő teszi férfivá, és néhány kommentelő szerint ugyanő állattá is. Gondolom az az üzemi selejt.

Meg valami olyat is ír, hogy a férfi jelenléte, tisztelete, szeretete… meg hogy erőt ad, amitől az ember lánya frankón tud tovább zakatolni. Ez alapvetően egy partneri viszony, pl. benne van a kölcsönös tisztelet, ellenben nincs benne az a fránya feltétlen engedelmesség, ami nálam rendszeresen kiveri a biztit. Kérdezd meg erről is a barátnédat, kíváncsi vagyok, neki mi a véleménye erről :-)

the hermit
Olvasó

erős, stabil önértékelésű csaj, aki egy hasonlóan “kész” pasit vár, nem pedig olyat, akit úgy kell “megcsinálni” folyamatos dicsérgetéssel, ajnározással, hibák figyelmen kívül hagyásával.

mondjuk én eléggé leszarom a környezetem véleményét- egyesek szerint túlságosan is- de azt nem merném állítani, hogy 100%-ig. Nincsenek “kész” emberek, az pedig elég nagy baj, ha valakit ajnározással kell “megcsinálni”. Az ténykérdés, hogy a partnered- tehát az az ember, aki legközelebb áll hozzád elvileg- el tudja venni az önbizalmad, vagy épp meg tudja hozni. Ez persze felelősséggel jár, amit ez a csaj szeretne magáról lerázni, hát lelke rajta. Esetleg egy olyan szado-mazo kapcsolatot szeretne, ahol a felek kíméletlenül egymás pofájába vágják a másikban nem tetsző dolgokat, minden lehetséges alkalommal. Kívánom neki, hogy találjon ehhez partnert, nagy az isten állatkertje.

Egyszóval, megint a szokásos LFS csúsztatás, olyasmivel vitatkozol, amit senki nem állít…

don Fefinho
Újságíró

Szalmabábbal árnyékboxol a vörös hering.

Wastrel
Újságíró

Állításaid akkor volnának igazad, ha némineműleg képes volnál félretenni a vérfeminista dogmáidat, és elfogadni, hogy akadnak bizonyos tulajdonságok, sőt mi több, genetikai, valamint személyiség-szerkezetbeli meghatározottságok (hogy én mekkora náci vagyok most, felháborító!), amik különbözővé teszik a férfit és nőt. Az egyik ilyen legfontosabb meghatározottság, hogy a nő a kora előrehaladtával automatikusan nővé válik (lényegében a másodlagos nemi jegyei fejlődésével), és ezt a princípiumát senki el nem veheti tőle, míg a kisfiúból férfivá válás sajnos egyáltalán nem megy végbe automatikusan, hanem egy sajátságos, absztrakt fejlődés végeredménye. Ezért van az, hogy sok tradícionális népcsoport esetében a férfi ún. beavatási szertartásokon keresztül lesz férfi, ezek a szertartások azonban a nyugati, feminista társadalmakban nem hogy nem léteznek, de egyenesen megvetendőek. Ez persze felveti azt a kérdést, ha a férfi saját magától nem válik férfivá, hanem férfivá kell tenni, akkor mennyiben mond ellent a mai férfiideál a természetes, evolúciós modellnek, de nyilván léteznek olyanok, akik ebbe a témába is alaposan beássák magukat, én annyira nem foglalkoztam még vele.

Lényeg a lényeg: férfivé válni kell. Nem jár automatikusan. No és ki vagy mi teszi férfivé a férfit? Szerinted? A tévé, ami elé lebassza a feminista anyja, hogy nesze, művelődj, amíg én dolgozom? Az elvált apja, akinek pl. az USA-ban már a puszta láthatási jogát is szinte lehetetlen érvényesíteni, és akinek gyerekét az anyja szisztematikusan ellene hangolja? Az iskola, ahol a férfiasnak számító tanulási és kikapcsolódási formákat igyekeznek démonizálni, büntetni és megsemmisíteni? Vagy majd megneveli az élet, ahol az ötszázadik visszautasítás után, hogy nem igazi vagy ideális férfi, majd elgondolkodik, és következő nap már alfa bikaként tesz a női ösztönök kedvére? Ahogy azt Móricka elképzeli. Igazi, ideális férfivé válni kemény meló. Évek személyiségfejlődésének eredménye. A határozottság, a sikerélmény, a dominancia (amit viszont a feministák tűzzel-vassal irtani akarnak, pedig önmagában semmi köze a bántalmazáshoz és erőszakhoz) nem jön magától. Minden egyes apró sikerélmény egy újabb küzdelem. És a személyiség fontos jellemzője, hogy erősen rögzített. Egy rossz apamodell vagy egy vérfeminista neveltetés (ha saját magamból indulok ki) levetkőztetéséhez éveken át kell kudarcok és akadályok farvizén evezni. Akiből a megfelelő időben (20-as évei elejére) nem lesz igazi férfi, mert gyerekkorában megfosztották a férfivé válás lehetőségétől, az végérvényesen elveszett, és saját magára számíthat. Mert a személyiség kb. 18 éves korra teljesen rögzül, ezt feloldani szinte lehetetlen vállalkozás. Ilyenek a társadalmi elvárások is, pláne a mai felgyorsult, hibát nem tűrő világban. A munkáltatóknak egy kész, tapasztalt munkavállaló kell. Nem kívánják a szükséges gyakorlati időt tolerálni, és magasról leszarják, hogyan tesz szert a pályakezdő fiatal kellő tapasztalatra.

Mik a nők elvárásai? Nos, ugyanezek. Ti, vérfeministák azt várjátok, hogy szépen előálltok egy kedves kis bevásárlólistával, és az elétek álló férfiaknál húzogatjátok szépen a pipákat, mely tulajdonságaik felelnek meg nektek, ha valami hiányzik, akkor kuka. Kész süteményt vártok, még az alapanyagok beszerzésének terhét sem kívánjátok felvállalni. Aztán ha nem jön a megfelelő jelölt, akkor következnek a “Hová tűntek az igazi férfiak?” kezdetű sopánkodó cikkek. Nem kell nektek fejlődő személyiség, nektek csak a készre sütött torta kell, azt akarjátok két pofára zabálni.

De a legrosszabb még csak nem is ez. Ha valamit, hát azt megtanultam életem során (mert a fiatalkorom alatt sajnos én sem váltam érett férfivé), ha a szűk családi körben nem találod meg azokat a tagokat, akik képesek elindítani a férfivé válás útján, akkor az egész társadalom kollektíven szarik a képedbe. Sőt, ha rossz útvonalon indulsz el (vagy saját magamból kiindulva: ha rossz útra löknek), és árokba borulsz, a kutya sem segít onnan felállni, sőt mi több, még kettőt beléd is rúg mindenki, aki elhalad melletted. Egy nőnek nincs ilyen gondja. Ha egy csaj kiírja, hogy ő most mennyire depressziós, és utálja az egész világot, rögtön 50-en igyekeznek a vigasztalására. Ha önbizalomhiányból fakadóan, vagy páváskodási igényét kielégítendő kidob egy csöcsvillantós képet facebook-ra, egyből 300 mangina fehér lovag lájkjára számíthat. A közös lakásból kidobott férfitól ellentétben őt megvédi a szociális háló, ha egyedül is neveli gyerekét, utcára nem kerül, és segélyszervezetek tucatjai sietnek a segítségére, ha bántalmazás éri (a férfiak sérelmei meg magasról le vannak szarva, hiszen a feminista értelmezés szerint az igazi férfinak nincsenek érzései, és a bántalmazás amúgyis csak fizikai lehet. És ha nincsenek érzései, akkor persze automatikusan következik, hogy nincs öntudata sem, tehát nem viseli meg, ha mondjuk kibasszák az utcára hajléktalankodni). A férfi nem kap automatikusan szeretetet, és nem kap automatikusan visszajelzést. A szeretethiányos férfit senki nem öleli át. Én is csak akkor kaptam ölelést csajoktól, mikor tele voltam szeretettel. És hogy tele voltam szeretettel azt jelenti, hogy éppen nem akadt az utamba olyan probléma, ami meghaladta a képességeimet és alulmaradtam volna a gondokkal való küzdelemben. De amikor maguk alá temettek a problémák, amikor lezárultak a kiutak, ezek az ölelések elmaradtak. Pedig mi volt a legfontosabb, amit az amúgy vérfeminista és agresszív anyámtól megtanultam? “A nő az, aki szeretetet ad.” Sokan alulbecsülik az ölelés hatalmát, pedig azt kell mondjam, az egyik legjólesőbb érzés, ami valaha érhet, feltéve, ha őszintén, szívből adják. És ha nem valami elferdült hajlamú hímtársam adja, hogy közben markolássza a seggemet :D De az önálló cselekvőképességétől megfosztott férfi nem kap szeretetet.

Az individualizmust a nők szeretik összekeverni az önzőséggel, pedig a két tényező csak laza kapcsolatban áll egymással. Az individualizmus, ha nem mint társadalmi eszmét, hanem mint természetes jelenséget vizsgáljuk, azt jelenti, hogy a saját sikereim elérésében kizárólag saját magamra számíthatok. Nem jön a láthatatlan segítő kéz, hogy helyrehozza, ha hibáztam. Ha a szülők által nem váltam igazi férfivá, nincs helyettem senki, aki kitapossa nekem az utat. És a kortársakkal való viszonyban a 20-as évek közepére, kikerülve az oktatásból előtérbe kerül és felfokozottá válik a versenyküzdelem. Ami akár a javára is válhatna az embernek, ha a magyaros versenyszellem nem azt jelentené, hogy: “Mindenkit, aki gyengébb nálam, azt földbe döngölni, mielőtt még lábra állna!”

Nem az lenne inkább a követendő cél, hogy a férfivá válást elősegítsük, lehetőleg még fiatalabb korban, amikor könnyen formálható a személyiség, hogy mire abba a korba kerülnek, hogy párkapcsolatba lépjenek, a nők kiegyensúlyozott, magabiztos és fejlett érzelmi intelligenciával felvértezett férfiak tömegéből válogassanak? Ne pedig büntessük a kis férfipalánták első szárnypróbálgatásait a valódi férfivá váláshoz vezető rögös úton? Nem az lenne a helyénvaló, ha ehhez rendelkezésre állna a megfelelő környezet is, azaz egy kiegyensúlyozott család példamutató apával és szerető anyával, ahol az apa egyben át is adja a férfivá válás útját fiainak? Hogyan segít ennek létrejöttében a feminista modell, ahol a gyerek szinte kizárólagos nevelési jogát egyedülálló anyja gyakorolja, a kevés számú egyben maradt családokban pedig az anya a férfi és az apa a nő?

A nő önbizalma minden körülmények között adott. Legfeljebb a külső környezetből hozott élmények képesek degradálni valamelyest. Ezért is van az, hogy a nők többsége kudarcaiért mindig a külső környezetet hibáztatja. A férfinak az alap önbizalma 0. Leírom betűvel is, hogy ténylegesen megértsd: NULLA! Mert azt, hogy himbálózik valami a lábad közt, alapból semmit nem nyom a latban. A férfi önbizalma úgy épül, hogy tesz/dolgozik/alkot valamit, kísérletezéssel rájön, mi az, amihez ért, és amiben örömét leli, majd ötleteit végrehajtja, és az ezen tevékenységekből létrejött apróbb sikerélményekből táplálkozik. Ha már sok sikerélménye keletkezik, akkor az önbizalma négyzetesen nő. A nők önbizalma annyira meghatározott, hogy a sikerélmények alig módosítják. Mindannyian ismerünk szerintem a környezetünkben csinos, kedves, jó megjelenésű hölgyeket, akik ráadásul még intelligensek is, mégis a kapcsolataik úgy néznek ki, hogy minden külső megerősítés ellenére is folyamatosan kapcsolatfüggőek és ha nem mondja el neki a párja napi harmincszor, hogy mennyire gyönyörű és édes és okos, akkor összedől a világ. Mint egy lefolyó, ha nem érkezik az utánpótlás, elfolyik az összes önbizalom. A férfiak önbizalma olyan, mint egy benzintartály. Alapvetően töküres. Meg kell tankolni. Ha csurig van, akkor beszélhetünk lenyűgözően magabiztos és határozott férfiról. Ezután az önbizalom szintje csak nagyon lassan szivárog vissza alapállapotba. Kudarc hatására egy nagyobb mennyiség kiloccsan, de még mindig könnyű pótolni. Azok vannak bajban, akiknek egy alapvető önbizalomszintre sem futja. Mert ugye ha az autóban nincs benzin, el kell tolni a legközelebbi benzinkútig.

Na ez a hasonlat jelképezi ezt a fáradságos és csak lassú, sikerekre való építkezéshez szükséges melót, amire egy kisfiúnak fel kell készülnie, ha férfivé akar válni. Számotokra viszont egész egyszerűen egyértelmű, hogy vagytok, mint nők, és ez 18 éves korotok után egy megmásíthatatlan tény. Egyszerűen el sem tudjátok képzelni, mit jelent az, hogy komoly erőfeszítésekkel sikert elérni, vagy ha igen, azt nem az identitásotok építésére használjátok fel, hanem pusztán, mint természetes folyamatot fogjátok fel. A nőnek viszont az a bizonyos nagybetűs FÉRFI kell, aki már egy kész termék, akin már nem szükséges csiszolni, aki mindig tudja, hogy mit akar, aki mindig tudja, mire vágyik a másik fél. Mert kellemesebb dolog a készbe beleülni huszonévesen, mint a kissé nyers alapanyagot megformázni. És ez talán érthető is. Valamennyire. Ezért kéne a férfivé válás útját már kisgyerekkorban előkészíteni. És pont ezt igyekeznek a feimista nevelési módszerekkel kiirtani.

A kisfiú pedig nem fog férfivé válni, ha akarata ellenére erőszakkal cibálják matekversenyre (pláne, ha utálja a matekot: “leszarjuk mit akarsz, az van, amit én mondok”), ha az anyjától eltérő véleménye miatt pofont kap (“leszarom a véleményed, idő előtt letöröm az önállósági törekvéseid”), ha az anyja azt veri a fejéhez, hogy miatta hízott és lustult el (“Minek születtél meg, te gyökérállat?”), ha erőszakkal terelik olyan pályára, amit utál, majd megvonják tőle a támogatást (“Edd meg, amit főztünk neked! Ha nem tetszik, kitagadunk a családból és mehetsz az utcára!”), és ha mindeközben ott pusmog a háttérben egy furcsa idegen, aki se jót, se rosszat nem szól hozzá, akit jobb kifejezés híján kénytelen az apjának nevezni és aki pont akkor tűnik el az életéből, amikor a legnagyobb szükség lenne rá.

Gondolom mostanra leesett, hogy a teljes fenti enciklopédiát a saját életemből való merítéssel hoztam össze.Nem kívántam a saját szennyesemet ennyire, és pláne ekkora nyilvánosság elé kiteregetni, de egyrészt legalább így érthetővé válik, miért tartom kimondottan férfigyilkos eszmének a feminizmust, másrészt mértéktelenül felháborít az a férfihibáztató hozzáállás, ami manapság a társadalom szinte egészét átszövi. Együk meg, amit a feministák főztek nekünk, és viseljük a következményeit. Na persze.

Wastrel
Újságíró

Beszólásod egy eleme mellett véletlenül elmentem. Tehát: Miért is keresik a férfiak az engedelmes, behódoló nőket? Nos, ha elolvasod a fenti lexikont, akkor világossá válik, de nem kívánom tőled hogy ekkora intellektuális megerőltetést tegyél, így kibontom ezt az állítást önmagában is.

Tény, hogy egy párkapcsolatban a nő nem rendelkezhet magasabb önbizalommal, mint a férfi, mert az a kapcsolat halálra van ítélve. Mert a nőben elfogy a tisztelet a férfi iránt. Hiszen a férfi csak úgy tudja “ragyogtatni” a nőt, ha felette áll önbizalomban, dominanciában, tiszteletben. Csakhogy a feminizmus ezeket a férfias erényeket mind lerombolja, démonizálja és megsemmisíteni igyekszik. Mert a valódi egyenlőség azt jelenti, hogy ülve pisiljenek a férfiak is, meg női kvóta, hogy véletlenül se az kerüljön elit pozícióba, aki ténylegesen letett valamiféle teljesítményt az asztalra.

Megsemmisült a férfiszerep. Mi következik ebből? Nincs miből tankolni, szinte 0 önbizalom. De mint mondtam, az olyan kapcsolat nem működőképes, ahol a férfi önbizalma hosszú távon kisebb, mint a nőé? Mi következik ebből azon férfiak számára, akik helyesen fel tudják mérni pozíciójukat az önbizalom térképén? Hát kénytelenek olyan nőt keresni, akik náluk is kisebb önbizalommal rendelkeznek. És az alacsony önbizalom sokféle mércéje közül az egyik a feltétlen behódolás a hatalomnak. Az önbizalomhiányos férfinak mégönbizalomhiányosabb nő kell, mert csak őt tudja dominálni és ragyogtatni. Megérkeztünk a célhoz.

A nagyra nőtt kisfiú nem tud mit kezdeni az ún. tökös nőkkel, hiszen azok általánosságban is levegőnek nézik őt. A tökös nőknek alfahím való, akiknek viszont a mennyisége erősen véges, és mivel megtehetik a házasság és monogámia megsemmisülése után (ismét csak köszönjük, feminizmus!), hogy válogassanak a muffokból, sőt mi több, poligám módon éljenek, majd hülyék lennének elkötelezni magukat egyetlen nő mellett.

Nem véletlen, hogy a tökös nők gyakorta élnek boldogtalanságban. Érdemes megcsekkolni ezt a sokatmondó Csernus videót a témával kapcoslatban:

https://www.youtube.com/watch?v=4A2OERb5ZnA

Inaara
Olvasó
Inaara

Wastrel, megint hatalmasat alakítottál! Épp arra gondoltam, hogy milyen jó lenne ezt egy cikkben is kitenni, de látom Dean már intézkedett. :)

Mind a két kommentedre legalább 5 lájkot tudnék adni, ha tudnék… Ugyanis megint nem tudok tetszikelni, nem tudom, miért. Rányomok a tetszik-re és csak egy vonalka marad a 0 helyén.

Wastrel
Újságíró

Kedves Rókapapa, be tudnád linkelni nekem a szóban forgó cikket? Ugyanis én guglin keresztül nem találtam meg a cím alapján, pedig szívesen elolvasnám. Előre is köszönöm!

Szoffy
Újságíró

Ez nem egyenlőség, hanem visszaélés…mikor fogják a hölgyek megérteni, hogy az egyenlőség nem létezik? És ez nem azt jelenti, hogy rabszolgák vagyunk…másságot jelent, ami természetes.

Szoffy
Újságíró

Libsifemcsiszingli, miért cseszegetném a korod, súlyod…stb. Talán problémáid vannak? Én nem ítélek el senkit súly, hit, és szexuális hovatartozás alapján. Azonban elítélem azokat a feministákat akik egyenjogúságot követelnek, miközben nincsenek tisztában sem a következményekkel, sem a realitással. Az egyenjogúság jogos volt anno…szavazati jog,munkához való jog stb. De ha annyira egyenjogú vagy akkor miért vársz el segítséget a férfitól? Fizesd ki a számla felét egy romantikus vacsora után…na az egyenjogúság. De nem, ilyen esetben már hiszti van.